Godt nytår. Januar 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Godt nytår. Januar 2012"

Transkript

1 Januar 2012 Valby Musikkorps skulle spille på Porcelænstorvet i Valby. Det skulle have været en udendørs koncert, men det var netop dagen hvor det blæste og regnede voldsomt. Heldigvis kunne musikkorpset så spille indendørs i Prøvehallen. Godt nytår Endnu en gang er det en stor glæde at kunne udsende Fanfare og samtidigt ønske alle vore venner et godt nytår. Vi er taknemmelige for den værdifulde opbakning, vi får fra jer: tidligere musikanter, bidragydere, kolleger rundt om i andre musikkorps og fra Frelsens Hærs ledelse. Årene går, og 2011 føjer sig til rækken. Vi i Valby Musikkorps har haft mange gode oplevelser, der er med til at styrke vort sammenhold og korpsånd.

2 Året, der gik af Knud B. Larsen Valby Hornmusikkorps er et aktivt musikkorps, der, udover den ugentlige øvelse og deltagelse i søndagenes gudstjeneste, har været involveret i en lang række forskellige arrangementer: Vor traditionsrige musikfest, Påsketoner, hvor vor landsleder, oberst Birgitte Brekke, var konferencier. Musikkorpsets hovednummer var Eric Ball s festivalstykke King of Kings, hvortil Niels Silfverberg havde arrangeret en række billeder, der illustrerede musikstykkets handlingsforløb. Templets musikleder, Jens Schou Hansen, styrede med sikker hånd visningen af billederne, med god hjælp af partituret. Som ekstra-numre på programmet havde Erik Silfverberg arrangeret Tuba-ensemble bestående af 3 Euphoniums, 6 Eb-Basser og 3 Bb-Basser. Der var 2 arrangementer: Marche Militaire og Joy Webb s It s an open secret. Det er fantastisk at vi hvert år kan fylde vort lokale 2. påskedag. Genindvielsen af Wildersgade hvor vi spillede forenet med musikanter fra Templets Musikkorps. Farvelmøde for CS, Aino Muikku. Juletræstænding på Solgaarden i Hvidovre. Musik på Porcelænstorvet ved Spinderiet i Valby. Julemusik på Bangs Torv i Herlev. Julemusik i foyeren til Brøndby Stadion i forbindelse med Brøndby IF s julefest for sponsorer, trænere, spillere mv. Frelsens Hærs årlige julekoncert i Falkoner Salen, med bl.a. deltagelse af Olsen Brødrene, vinderen af TV s ukendt talent, Thomas (der gjorde stor lykke med autografer og fotografering sammen med Børnegospel børnene), Gry Johansen, Elvis Presley, Valby Sangkor og Valby Børnegospel. Konferencier var Hans Otto Bisgaard. Specielt Oliver Jakshøj og Bent Rasmussen vil huske dette arrangement pga. den megen sne, der lagde sig på dem ved afslutningen. Julemusik i Nykøbing Falster og Nakskov - inviteret af Nathanaël Münch, vor udsendte musikant. 4 gange julemusik på Bremerholm. Af arrangementer hvor musikkorpset deltog kan nævnes: March fra Vor Frelsers Kirke til Den Norske Sømandskirke på Norges Nationaldag, 17. maj. 2 Friluftsmøder på Tingstedet. Fælleskirkelig Pinsegudstjeneste ved Herlufsholm Kirke ved Næstved, 2. pinsedag. Her havde vi fornøjelsen af at have tidligere musikleder for Det Internationale Stabsmusikkorps, Robert Redhead, med på Eb-Bass. Julemusik på Ældrecentret, Mergeltoften, i Nivå. Julekoncert i Varpelev Kirke, som blev sendt i lokalradioen samme aften. Forenet med musikanter fra Templet ved juleuddelingen i Templet og i Valby. Julegudstjenesten i Valby Juleaften. Forenet med musikanter fra Templet 1. juledag i Templet. Nytårsmusikgudstjeneste i DR P1. Aktivitetsdag i Valby - hvor også Ungdomshornmusikkorpset og Børnegospel spillede og sang. Friluftmøde i Dragør i forbindelse med korpsets samlingssøndag efter ferien. Valby Kulturdage hvor også Ungdomshornmusikkorpset og Børnegospel spillede og sang.

3 Lederskifte i hornmusikkorpset af Allan S. Bendtsen Efter et helt liv med musik og 21 år som musikleder/dirigent for Valby Hornmusikkorps, har Erik Silfverberg besluttet at overdrage ansvaret for hornmusikkorpset til en anden. Erik Silfverberg stoppede som musikleder søndag den 8. maj 2011 hvor han blev udnævnt til æresmusikleder. Som det siges i en sang: Tak er kun et fattigt ord men det bedste ord vi har er, tak tak til Gud og til Erik. Tak til Erik for alle de mange hornmusikstykker og melodier han igennem årene har skrevet. Også tak for det trofaste og gode lederskab af hornmusikkorpset. Heller ikke at forglemme at Erik startede det daværende Gartnergade ungdomshornmusikkorps for 60 år siden. Utallige er de som har lært at spille under Eriks lederskab. Selv om Erik er stoppet som musikleder har han dog ingen planer om at forlade hornmusikkorpset. Han vil fremover være musikant og spille trombone. Vicemusikleder Knud B. Larsen er udnævnt til ny musikleder/ dirigent for Valby hornmusikkorps. Korpsets leder major Anders Färjsjö, lykønsker Knud B. Larsen med udnævnelsen til musikleder Bidrag til Musikkorpset Bidrag til musikkorpset modtages med tak på netbank reg. nr konto Ønsker man at betale kontant eller på giro så kontakt Knud B. Larsen eller Lars Lydholm. Tak for jeres hjælp! Knud B. Larsen har tidligere haft ansvaret som sangkorsleder, ungdomshornmusikleder og senest vicemusikleder i 5 år. Knud har det meste af sit liv været soldat og musikant i Gartnergade /Valby korps. Knud B. Larsen blev udnævnt til hornmusikleder søndag den 8. maj Fanfare udgives 1. gang om året - omkring nytår og omhandler i år et tilbageblik på året Redaktion: Knud B. Larsen og Allan S. Bendtsen

4 Brøndby IF af May-Britt Sørenbye Rose Det var rigtigt sjov at være der igen, og fra tidligere besøg blev jeg da også genkendt af et par forældre fra dengang Oliver spillede i BIF. Det var dog første gang de så mig i fuld uniform. Lørdag den 3.12 var en ekstra travl dag for nogle af musikanterne. Først var hele musikkorpset på Bangs Torv i Herlev, og derefter gik det ret hurtigt (vi havde 25 minutter til at komme derop) med 2 biler til Nivå. Efter det arrangement tror du måske det var tid til at kaste sig i divaneseren for at slappe af, men sådan var det ikke! Der var 13 musikanter, 1 dirigent og 2 raslere der skulle en tur til Brøndby. Og ikke hvorsomhelst i Brøndby, vel at mærke. Nej, Brøndby IF (ja, de blå og gule på Vestegnen) skulle afholde den traditionelle julefest for alle de frivillige. Og jeg skulle hilse og sige, at der kom mange! Rigtig mange!. Julemanden mødte også op, og så var der os fra Frelsens Hær. Vi blev modtaget af bl.a Gert, som er et kendt ansigt i BIF (og tillige Brøndby s viceborgmester), og de var glade for at vi havde sagt ja til at komme. Festen skulle begynde klokken 18, og vi skulle så stå i hallen og "blæse festdeltagerne et stykke mens de stod i kø for at komme ind, stod i ditto for at aflevere deres tøj, og igen for at få en rygende varm omgang gløgg og pebernødder. Ulla og jeg stod og raslede i takt til musikken, og musikanterne spillede så godt de kunne. Imens var det bare med at holde "bøssen kogende" og mange var også flinke til at give et bidrag til årets juleuddeling. Jeg havde bl.a en god snak med en mand der fortalte, at han i sine unge dage have haft kontakt med Frelsens Hær i Australien. Der havde han oplevet, at havde fået hjælp af Frelsens Hær, og nu ville han gerne "betale lidt tilbage". "Hvor er jeg glad for at I er som I er, og at I hjælper", sagde han. Han fik et "Glædelig Jul" med på vejen, som alle fik - også dem, der ikke puttede penge i raslebøssen. Selvfølgelig stod vi der for at samle penge ind, men jeg tror bestemt også at vi gav folk en Juletanke med på vejen. Vi følte nok også, at vi gav ledelsen for BIF noget "tilbage", for de er så flinke at betænke juleuddelingen i København med en ordentlig portion gratis billetter til en superliga-kamp. Og jeg skal da lige hilse og sige, at det er noget der bringer glæder hos rigtig mange af modtagerne. 3 billetter til hver familie, hvoraf flere aldrig har været på et stadion for at se en kamp! Det var også sjovt at se både John "Faxe" og Auri Skarbalius "live", og ja, sidstnævnte sagde da også ja med det samme, da en af de unge musikanter bad om hans autograf. Desværre skulle vi kun være der en time, og da det var tid til at pakke sammen stod der stadig festglade folk i kø for at komme ind, så Knud... næste gang, så bliver vi altså lidt længere, ikk??

5 Valby Hornmusikkorps Regnskab af Lars Lydholm Dette køb blev dog dækket af et tilskud fra Frelsens Hærs musikfond, som vi her benytter anledningen til at takke for. Det er en glæde at se trofaste bidrag fra musikanter og Valby Musikkorps venner pr Indtægter Musikanters bidrag/kontingent 6.240, ,00 Valby Musikkorps' Venner 7.225, ,00 Musikfester 8.773, ,00 Diverse indtægter , ,00 Bidrag 1.300,00 716,00 Tilskud 4.000, ,00 Indtægter - totaler , ,00 Udgifter Øvelser 589,89 Musikfester 204,00 320,00 Transport 1.000,00 Instrumenter ,00 Noder og rekvisitter , ,95 Reparationer 4.370, ,00 Porto 1.623,00 Kontorhold 1.163,95 Blomster - gaver 505,00 410,00 Diverse udgifter ,30 908,00 Udgifter totaler , ,84 Årets resultat , ,16 Likvider Valby Hornmusik Kasse 218, ,96 Bank DDB , ,48 Likvider Ialt , ,44 Der er tale om et flot regnskab, hvor musikkorpsets kassebeholdning næsten er blevet fordoblet siden årets begyndelse. Der har regnskabsmæssigt været tale om et stille år uden de store investeringer eller rejser, der kunne tære på kassebeholdningen. Musikkorpset har dog haft den glæde, at vi kunne investere i en ny trombone, som kostede kr ,-. Posten diverse indtægter dækker over indtægter fra musikkorpsets medvirken ved forskellige koncerter og lignende på plejehjem, julearrangementer m.m. Her er der kommet flotte indtægter i Det store beløb på samme post i 2010 dækkede musikanternes betaling af sidste års rejse til London. Udgifterne til reparationer samt noder og rekvisitter er faldet i 2011 og medvirker til det flotte resultat. Tak til alle som støtter Valby Musikkorps.

6 Med fuld musik i Japan af Erik Silfverberg 救 世 軍 - The Salvation Army Japan Toyota, Sony, Yamaha, Nissan, jo, vi kender de japanske mærker. Anne-Lise og jeg har et helt specielt forhold til Suzuki, altså ikke bilen, men Hajime Suzuki, musiksekretær og leder af Frelsens Hærs Stabsmusikkorps i Japan. Vi mødte ham på kongressen i Danmark for 37 år siden og har været ven med ham lige siden. Suzuki var egentlig buddhist ligesom størstedelen af befolkningen der er kun 1 % kristne men mens han som ung studerede trompet på konservatoriet, mødte han Frelsens Hær og blev omvendt og blev salvationist. Suzuki gjorde sin uddannelse færdig og er nu formand for forbundet af professionelle trompetister i Japan. Det kom som en overraskelse, da Suzuki for nogle år siden spurgte om vi ville komme til Japan. I første omgang måtte vi sige nej tak, fordi invitationen kolliderede med Valby Musikkorps rejse til Færøerne i 2009, men i november 2011 blev det alvor. Efter 11 timers flyvning landede vi i Tokyo til ti dages uforglemmelige oplevelser. Der gik et par dage til forberedelser, før vi lørdag morgen kørte med The Bullet Train de ca. 500 km til den gamle kejserby Kyoto, og derefter med bil til storbyen Osaka, hvor vi holdt øvelse med musikkorpset og sangkoret. Musikkorpset på 16 musikanter havde valgt at spille noget af min musik, bl.a. Etobikoke Youth, Celebr8 og The Pearl. Det slap de rigtig godt fra. Det var ikke helt nemt at kommunikere. Kun de færreste forstod engelsk, og tolken havde sine problemer, men det gik. Sangkoret sang Livet er dejligt, og de klarede 5/8-taktarten fint. Det var heldigt, at de havde skrevet den japanske tekst med latinske bogstaver under noderne, så vi kunne synge med. Vi blev modtaget med manér: Danske flag og alle mulige slags gaver. Mange i denne division havde besøgt Frelsens Hær i Danmark med en ungdomsgruppe i 1974 og de viste os med stolthed fotos og autografbøger.

7 Der var fælles spisning, og imens spillede de den danske LP Der skal bli fred. (Hvis nogen har den, er den sandelig værd at lytte til - sagt i al beskedenhed: vi gjorde det rigtig godt dengang). På gudstjenesten søndag formiddag medvirkede musikkorpset, og vi fik anledning til at aflægge korte vidnesbyrd. Det tager lang tid at oversætte fra engelsk til japansk. Om eftermiddagen var der divisionsmusikfest med Osaka musikkorps, Osaka sangkor, et kor fra et korps med mange tidligere alkoholikere, hjemforbundets tamburingruppe (absolut ingen grund til at trække på smilebåndet af det - de var meget dygtige), solosang af en major, der oprindelig var uddannet operasanger, osv. Derefter drønede vi tilbage til Tokyo med kanonkugletoget. Vi havde en PowerPoint præsentation af Danmark og specielt Frelsens Hærs juleindsamling og juleuddeling. Anne-Lise og jeg sang Glade Jul på dansk, og jeg spillede soloer på Flugel Horn og klaver. Så tændte alle hvert deres julelys. En smuk dansk adventskrans blev tændt - stående på en lille juledug med broderet God Jul - gad vide hvor den kom fra? - og vi sang til slut Glade Jul på japansk. Og sådan sluttede vort besøg i Japan. Vi har kroppen med hjem, men der er lidt af hjertet tilbage hos vore kammerater i Japan. Mandagen gik med øvelse med stabsmusikkorpset, og tirsdag var der start på juleindsamlingen med koncert på scenen i et stort shoppingcenter. Her medvirkede stabsmusikkorpset og en meget dygtig tamburingruppe sammen med et stort sangkor fra en anden kristen kirke. Landslederen appellerede om et godt bidrag, der blandt andet støtter katastrofehjælpen i de sunamiramte områder efter jordskælvet. Programmet blev gennemført to gange. Hver gang sluttede man med Glade Jul på japansk, hvor rigtigt mange i publikum sang med. Der var virkelig julestemning. Onsdag var national helligdag med musikantdag for hele landet i Suginami korps i Tokyo. Der var kun få deltagere fra de fjerne dele af landet, der er lige så langt som Norge, men det blev til øvelser med et forenet musikkorps, et velsyngende forenet sangkor, Future Stars Band, bestående af ungdomsmusikanter og kadetter (der alle undervises i at spille horn) og et par meget dygtige tamburingrupper. Den efterfølgende musikfest samlede fuldt hus. Stabsmusikkorpset spillede blandt andet hornsolen I want to tell you og tromboneduetten Now, let us praise the Lord!. Om aftenen var der fælles middag med divisionschefen og musikunderofficererne. Efter nogle timers sight-seeing om torsdagen og en tiltrængt eftermiddagslur var vi sat på underholdningen ved en julefest for de ansatte ved hærens to hospitaler i Tokyo-området og andre sociale institutioner.

8 af Dinah Silfverberg I juni var jeg sammen med min familie til ISB s 120 års jubilæum i London, hvor de syv andre Staff Bands også deltog. Det var en fantastisk og inspirerende oplevelse for livet både musikalsk, åndeligt og socialt. Selve arrangementet var en weekend, men fredagen inden var vi i Chelmsford for at høre Chicago Staff Band. De gav to koncerter i katedralen, og vi havde lejlighed til at være lidt sammen med dem imellem koncerterne. Det var utroligt at opleve katedralen fyldt til begge koncerter med et engageret publikum. Lørdagens program foregik i en totalt udsolgt Royal Albert Hall og var delt i to. Om eftermiddagen gav hvert Staff Band enkeltvis et 25 minutters program, som indeholdt musik der kendetegner det enkelte musikkorps særlige karakteristik. Om aftenen var der en koncert med alle otte Staff Bands. Søndag formid- dag var vi til møde i et pakket Regent Hall, hvor der faktisk ikke var plads til alle dem som kom. Om eftermiddagen holdt Regent Hall Band en koncert i St. James Park inden alle 8 Staff Bands marcherede ned ad The Mall til Buckingham Palace, hvor de holdt en koncert i slotsgården. Det rørte mig meget at opleve den atmosfære som var til stede ved alle arrangementer en rigtig Armé ånd. Man mødte udelukkende mennesker som var positive, glade, engagerede, feststemte men også modtagelige for Guds ånd. Det oplevede jeg blandt andet ved kun at høre positive udtalelser og den indlevelse alle havde i det der skete omkring dem. Ved formiddagsmødet i Regent Hall var oplevelsen at være til en regulær gudstjeneste og ved fællessangen i Royal Albert Hall kunne man mærke glæden fra både dem der spillede og alle der sang. Hele arrangementet var utrolig professionelt på alle punkter. Alt var meget gennemtænkt og nøje planlagt i mindste detalje. Intet var tilfældigt og alt fungerede perfekt. Det var tydeligt at de Salvationister som stod bag planlægningen var dybt professionelle på deres område, og det havde meget stor betydning.

9 Bare indmarchen af de 7 gæstende Staff Bands til musik af ISB var timet og tilrettelagt helt perfekt, ligesom fyrværkeriet til Celebration sidst på koncerten. Gennemførelsen af marchen ned ad The Mall med alle 8 Staff Bands var på samme måde så fantastisk planlagt og koreograferet af Salvationister som til dagligt ar ansat i blandt andet The Coldstream Guards. Det var helt himmelsk at høre Joyful News ned ad The Mall, og et fantastisk syn at se de 8 Staff Bands og de tusindvis af mennesker som kiggede. Det var som at være til et kongeligt bryllup. Koncerten foran Buckingham Palace var en dejlig oplevelse med mange klassiske Armé numre. Man følte sig virkelig stolt af Frelsens Hær! Musikalsk set var arrangementet også meget professionelt. Særligt ISB og New York Staff Band er i en klasse for sig, og de matches kun af få professionelle Brass Bands. Den fantastiske musikalske oplevelse var ikke kun det teknisk ultimative, men det der ramte mig var ånden i musikken og dens budskab. Den havde den ekstra dimension som kun personligt kristne kan lægge i musikken. Det oplevede jeg fx i Bill Himes meditative Soli Deo Gloria som er meget smuk. I det hele taget havde musikken virkelig Salvation Army Spirit. Det særlige internationale fællesskab og sammenhold blandt musikanter i Frelsens Hær var tydeligt. Alle talte sammen på kryds og tværs af nationalitet og uanset om man var stabsmusikant eller ej. Det var også tydeligt i den gensidige respekt der var for det som blev ydet. En respekt for at alle ydede deres optimale på trods af forskellige kompetenceniveauer. Man oplevede på ingen måde konkurrence men en glæde ved at være en del af ISB120. Det for mange mest rørende øjeblik var da Japan Staff Band kom på scenen lørdag eftermiddag og skulle give deres program. De blev mødt af flere minutters stående klapsalve, og de fleste i salen havde nok tårer i øjnene, da de startede med at spille Stella. Oplevelsen var inspirerende på uendelig mange punkter. Ud over det nævnte var det også en stor inspiration at opleve den fantastiske kontakt Chicago Staff Band havde med publikum under deres koncerter, hvor man følte at man deltog frem for bare at lytte. Det skabte en mere massiv oplevelse end hvad man ofte oplever. Du kan få en lille fornemmelse af mine oplevelser ved at købe de CD er og DVD er som er produceret fra weekenden. Dem kan du købe på 5 dages intensiv undervisning i direktion og lederskab. af Marcus Silfverberg I november måned i år var jeg 5 dage i Stockholm i Sverige og fik undervisning i direktion og musikalsk lederskab af Torgny Hanson. Han er uddannet på konservatoriet i Malmö og ved Guildhall i London, er ansvarlig for svensk militærmusik og er musikleder for Söderkåren i Stockholm. I de sidste to år har min interesse for direktion og musikalsk lederskab vokset i takt med at jeg haft undervisning i dette på Frelsens Hærs musiklejr i Chicago to år i træk samt at jeg har været involveret i arbejdet med ungdomsmusikken.da jeg en dag talte med Torgny Hanson og vi bl.a. kom ind på de krav der er til at være musikleder, inviterede han mig efterfølgende til undervisning i Stockholm i 5 dage. Dette var et tilbud som jeg uden tøven takkede ja tak til. Mit besøg var meget velforberedt. Alle dagene var fyldt op med planer for hvad jeg skulle lære, fra om morgen til sent på aftenen. Inden jeg tog afsted, havde jeg fået to stykker hornmusik som jeg skulle forberede mig på. Begge stykker er skrevet af Erik Leidzén. Det ene var On the King s Highway som er meget godt kendt i Valby Musikkorps og det andet hedder At the Masters Feet. Disse to stykker skulle jeg instruere til en øvelse med Söderkårens Musikkår. Jeg forberedte mig på disse to stykker inden besøget, og inden øvelsen med musikkoepset havde jeg en samtale med Torgny om hvilke tanker jeg havde om musikstykkerne. Dette var en samtale hvor vi analyserede musikken og om hvor dybt man bør gå i sin analyse og forberedelse. Det er vigtigt når man står foran sit musikkorps eller sin musikgruppe at man kender og forstår stykket.

10 Det er en forudsætningen for at ens musikanter får mest ud af stykket. Vi brugte mere end en time på at forberede disse to stykker. Gennemgik det rent teoretiske i stykket og dets historie og talte om hvordan min direktion skulle være for at musikanterne forstod mig bedst muligt. Her handler det om at kende sit musikkorps - den enkeltes kompetencer og potentiale, men også min evne til at kommunikere. Jeg vil beskrive øvelsen som meget anderledes end hvad jeg tror den plejer at være, og jeg startede med at spille med, hvilket var en god oplevelse i sig selv. At skulle udvikle sine kompetencer som dirigent og instruktør er en situation hvor man skal være instillet på at overskride sine grænser. Før øvelsen var det aftalt at jeg havde en hel time til at arbejde med de to stykker musik. At få chancen for at stå foran et musikkorps som har stillet en hel time til rådighed, udelukkende for at jeg kan kan blive dygtigere vil jeg sige dem allesammen en stor tak for. Torgny analyserede mig gennem de ting jeg sagde og den måde som jeg dirigerede på og hver gang jeg kunne gøre tingene på en bedre måde, så standsede han mig. Torgny fortalte hvad jeg gjorde forkert eller kunne gøre bedre, og en gang imellem viste han hvordan det skulle gøres. Det var meget lærerigt. Det var også en god slutning på øvelsen at jeg fik lov til at dirigere min fars nye musikstykke God s Army. En af dagene tog Torgny og jeg til Sverige Radios koncertsal hvor vi oplevede en generalprøve af Sverige Radios Symfoniorkester. Idéen med dette var at se og analysere en professionel dirigent. Meget imponerende så brugte han ikke partitur til et eneste af stykkerne, da han var godt forberedt. Til begge stykker var hvordan han både før, specielt under og efter havde kontakt med solisten. Konklusionen på dette er, at have god kontakt med solisten men samtidig at huske orkestret. Dagen efter var vi tilbage og høre selve koncerten. Efter at vi havde været til generalprøven mødte vi musiklederen af Templets Korps i Stockholm Fredrik Råström som arbejder på Sveriges Radios symfoniokesters nodebibliotek. Her blev vi vist rundt i bygningen og han fortalte os hvordan de opbevarer og holder styr på alle noderne. Hver dag havde vi samtaler om hvilke opgaver en musikleder har og hvordan det er at være musikleder. Vi talte om direktion, repertoire, partiturstudier, musikteori og kultur og hvordan man tager sig af sine musikanter.vi talte også meget om at optimere musikkorpsets og musikanternes læring, men også om hvor vigtigt det er konstant at udvikle sig selv gennem coaching og vejledning. Det var dog ikke kun Torgny som jeg havde samtaler med om det at være dirigent. En af Torgny s to sønner Andreas, som også er proffesionel dirigent, mødtes jeg med i Operahuset i Stockholm. Andreas har tidligere været musikleder for et musikkorps i Frelsens Hær, og arbejder lige nu i operaen og jeg fik samtidig en rundsvisning i operaen. Et af spørgsmålene jeg fik fra Andreas var hvilke komponister jeg synes skrev god musik. Det er ikke så svært at svare på, men når spørgsmålet så bliver drejet til hvorfor, så bliver det svært. Hvorfor synes jeg at det er god musik. Er der specielle kendetegn? Det at være bevidst om sine egne præferencer, er en vigtig del af det, at forstå de musikstykker man vælger godt.

11 Torgny Hanson er også dirigent for Solna Brass, der er brass band som Lyngby-Taarbæk i Danmark. Her fik jeg den ære at få lov til at spille med. Men som med de andre ting, så var det at analysere Torgny som dirigent, bl.a. at vurdere om han eventuelt gjorde ting andeledes i forhold til når han dirigerer Söderkåren. Forventningerne til hver enkelt musikant er også anderledes til en øvelse med Solna Brass, da det kun er musikanter som spiller med af lyst, og det er et konkurrenceorkester. Jeg er stor fan af Bessons cornetter og derfor var det også cool at være til workshop med Roger Webster som er en fantastisk cornetist og Besson ambassadør. Han er med til at udvikle Bessons bedste cornet - Prestige. Roger Webster fortalte om hvordan det for ham er at spille cornet og hvilke metoder han bruge når han varmer op og hvilke metoder han bruger når han spiller. Han har også en Ph.d. i musikpædagogik, og talte om også om at skabe motivation og at håndtere pres. Om aftenen var vi til koncert med ham og et brass band, for at analysere forholdet mellem dirigenten og musikkorpset (solisten). Om søndagen var jeg til gudstjeneste i Söderkåren hvor jeg endnu engang fik lov til at spille med, og sad ved siden af Ove Ericsson som en fantastisk cornetsolist. Jeg dirigerede også musikkorpset til gudstjenesten, og det var rart at kunne arbejde med det jeg havde lært. Jeg er glad for at Torgny ville invitere mig til Sverige og bruge så meget tid på at undervise mig i det at være dirigent og musikleder. Samtidig var det fedt at være på besøg i Söderkåren med et godt musikkorps - og søde piger har de også. Det handler om at udvikle sig og få mulighederne for det, og det fik jeg her. Valby Musikkorps spiller ved Frelsens Hærs Julekoncert - december 2011

12 Lidt omkring Musikkorpset planer for 2012 af Knud B. Larsen Traditionen tro spiller PÅSKETONER en væsentlig rolle i planlægningen af det kommende års program for musikkorpset. Til PÅSKETONER 2012 har vi inviteret en gæstedirigent, Torgny Hanson, der er musikleder for et af Frelsens Hærs virkelig gode hornmusikkorps, nemlig Södre Kåren s Musikkorps i Stockholm. Torgny har igennem årene været gæstedirigent for rigtig mange orkestre i adskillige lande, og har desuden været Inspector of Military Music i Sverige, med rang af Oberstløjtnant (se billedet). Det bliver rigtig spændende for musikkorpset at få en så dygtig dirigent og leder på besøg. Torgny vil stå for instruktionen af de stykker, vi skal spille 2. påskedag. Det er nemlig lykkedes os at få ham ned til 4 øvelser i løbet af 1. kvartal 2012, i hans forvejen meget travle program. Valby Korps tidligere BO, Anne-Lene Rondestveit, der er anerkendt for hendes fantastiske håndtering af et flygel, vil også være på programmet, ligesom Solvej Krommenhoek og Christian Hansen fra Templets Korps er blevet bedt om at komme og synge en af deres dejlige duetter. Håber at rigtig mange vil komme og lytte til resultatet af Torgny s arbejde med musikkorpset, og de øvrige punkter på programmet. En anden af årets virkelig store begivenheder er naturligvis Frelsens Hær s Jubilæumskongres, maj, hvor musikkorpset medvirker. 17. maj vil vi igen være at finde i spidsen for den store march i forbindelse med Norges Nationaldag. Vi vil i foråret og henover sommeren forsøge os med lidt flere udendørs arrangementer. Mulighederne for en tur til Stockholm sammen med Sangkoret i 4. kvartal undersøges pt. I december måned vil vi forsøge at arrangere en lokal julekoncert, hvor vi vil invitere lokalbefolkningen til at komme og synge med på nogle af julens dejlige salmer. Dette blot for at nævne enkelte af vore planer for 2012.

IMPULS. Valby. Marts - april 2012. Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby

IMPULS. Valby. Marts - april 2012. Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby IMPULS Marts - april 2012 Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby Valby AT TAGE PÅ FERIE Den sidste uge i januar havde vi muligheden for at tage på ferie. Og jeg, Anders, tror at de fleste af os kobler ordet

Læs mere

POSTEN TEMPLET KORPS NOVEMBER 2013 - JANUAR 2014

POSTEN TEMPLET KORPS NOVEMBER 2013 - JANUAR 2014 POSTEN TEMPLET KORPS NOVEMBER 2013 - JANUAR 2014 Kom, lad os tilbede ham 1 Frelsens Hær, Templet korps Frederiksberg Alle 9 1621 København V Telefon 33 24 68 33 e.mail: Templet@fhmail.dk Mønttelefon: 33

Læs mere

IMPULS. Valby. November - december Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen

IMPULS. Valby. November - december Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen IMPULS November - december 2018 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen Et ord fra korpslederen - major Camilla Thomas Henry Nouven har skrevet bogen «Paths of Waiting». I bogen

Læs mere

IMPULS. Valby. November - december 2015. Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter

IMPULS. Valby. November - december 2015. Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter IMPULS November - december 2015 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter Et ord fra korpslederen - major Steven Thomas Er I begyndt at tænke på julen? Det føles som om at juleforberedelserne

Læs mere

IMPULS. Valby AUGUST - OKTOBER 2015. Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter

IMPULS. Valby AUGUST - OKTOBER 2015. Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter IMPULS AUGUST - OKTOBER 2015 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter Et ord fra korpslederen Har I haft en god sommer? Jeg er sikker på, at det er noget I alle har spurgt hinanden om i løbet

Læs mere

Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby

Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby IMPULS august - september 2012 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby FORVENTNINGER Nu er sommeren gået. Måske ikke helt endnu, men en stor del i hvert fald. Blev sommeren som du ønskede, fik du opfyldt

Læs mere

IMPULS. Valby. November - december 2014. Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter

IMPULS. Valby. November - december 2014. Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter IMPULS November - december 2014 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter Et ord fra korpslederen - major Steven Thomas Der kommer snart cirkus til byen!, læste en dreng på en plakat på vej

Læs mere

POSTEN TEMPLET KORPS SEPTEMBER - OKTOBER 2014. Ikke enhver, som siger: Herre, Herre! til mig, skal komme ind i Himmeriget,

POSTEN TEMPLET KORPS SEPTEMBER - OKTOBER 2014. Ikke enhver, som siger: Herre, Herre! til mig, skal komme ind i Himmeriget, POSTEN TEMPLET KORPS SEPTEMBER - OKTOBER 2014 Ikke enhver, som siger: Herre, Herre! til mig, skal komme ind i Himmeriget, men kun den, der gør min himmelske faders vilje (Matthæus 7.21) 1 Frelsens Hær,

Læs mere

IMPULS. Valby. Januar - februar Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby

IMPULS. Valby. Januar - februar Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby IMPULS Januar - februar 2012 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby GODT NYTÅR! Så er den glade, glade jul slut og nytåret er også forbi og vi har taget et skridt ind i 2012. Hvad sker der nu, spekulerer

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

POSTEN TEMPLET KORPS SEPTEMBER - OKTOBER 2013

POSTEN TEMPLET KORPS SEPTEMBER - OKTOBER 2013 POSTEN TEMPLET KORPS SEPTEMBER - OKTOBER 2013 Esmee og Jacob blev viet i Templet den 24. august 1 Frelsens Hær, Templet korps Frederiksberg Alle 9 1621 København V Telefon 33 24 68 33 e.mail: Templet@fhmail.dk

Læs mere

Nyhedsbrev fra Seden Skole. Julen 2017

Nyhedsbrev fra Seden Skole. Julen 2017 Nyhedsbrev fra Seden Skole Julen 2017 Seden Skole har haft en dejlig og spændende periode her henover efteråret og vinteren. Den 1. oktober fik skolen ny skoleleder, nemlig Marianne Bernstorff Justesen,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

IMPULS. Valby. August - september Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen

IMPULS. Valby. August - september Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen IMPULS August - september 2019 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen Et ord fra korpslederen - major Camilla Thomas Kan du huske søndagsskolekoret?...: Bygge Guds rige, bygge

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

IMPULS. Valby. Juni - juli Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen

IMPULS. Valby. Juni - juli Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen IMPULS Juni - juli 2018 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen Et ord fra korpslederen - major Camilla Thomas Sommerklædt! Sikke en skøn maj, vi havde, hvor sommertøjet kom

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen

Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen IMPULS December 2017 - Januar 2018 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby En kirke midt i hverdagen Et ord fra korpslederen - major Steven Thomas Efter julegudstjenesten juledag opdagede officeren at

Læs mere

IMPULS. Valby MARTS - APRIL 2015. Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter

IMPULS. Valby MARTS - APRIL 2015. Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter IMPULS MARTS - APRIL 2015 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter Et ord fra korpslederen I løbet af de sidste to måneder er vi alle i gudstjenesterne blevet opfordret til at åbne op for

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2013 Siden sidst At være noget for hinanden Julemåneden er i mine øjne en særlig tid, uanset om man er troende eller ej. Det er en tid, hvor der kommer en særlig

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Et ord fra korpslederen - major Steven Thomas

Et ord fra korpslederen - major Steven Thomas IMPULS November - december 2016 Valby Et ord fra korpslederen - major Steven Thomas I juli 1971 sagde James Irwin, piloten på Apollo 15 månelandingsfartøjet engang at han aldrig havde følt sig så tæt til

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Læs og lær. om Marcus og Martinus

Læs og lær. om Marcus og Martinus Læs og lær om Marcus og Martinus Tvillinger og pop-idoler Marcus og Martinus blev begge født d. 21. februar 2002 i byen Elverum i Norge. De er nemlig tvillinger. Først kom Marcus til verden, og efter

Læs mere

Skumsprøjten Nyhedsbrev Tambourkorpset på Humble Efterskole Indholdsfortegnelse:

Skumsprøjten Nyhedsbrev Tambourkorpset på Humble Efterskole Indholdsfortegnelse: Skumsprøjten Nyhedsbrev Tambourkorpset på Humble Efterskole Indholdsfortegnelse: Formanden har ordet Præsentation af Rasmus Clemens Præsentation af Bjarne Jørgensen Formanden har ordet Nu er det jul igen!

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

! " # # $ % & & ' " () * ' /

!  # # $ % & & '  () * ' / " # # $ % & & ' " () * +, -. ' / 0 " "# $ %&$" $"' "(&)(*))) # +" $ #,$- $$#$$$ " ". " /0-$1" /0-"$"2 $ "# " # 3& " $3 $$ - " "$ "&'& $&%& 45" $ " %"" $ $%& % 6&$ $ #'() % & 1"#"#$ 7%# %" )%) * +,) %%

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

To uger som udvekslingselev

To uger som udvekslingselev To uger som udvekslingselev Jeg havde aldrig nogensinde været i England. Jeg havde aldrig været udvekslingselev. Og jeg havde aldrig rejst uden min familie. Alle disse faktorer medførte, at jeg var usandsynlig

Læs mere

Det var sjovt at være med, fordi vi hyggede os, og det var spændende, fordi der var rigtige professionelle med.

Det var sjovt at være med, fordi vi hyggede os, og det var spændende, fordi der var rigtige professionelle med. Hvad synes du om at være med i operaprojektet? Det har været sjovt, fordi vi fik lov til at arbejde med professionelle, og vi fik også nogle oplevelser for livet, og dirigenten og instruktøren var så søde.

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Julehilsen fra Solhverv Privatskole. December 2018

Julehilsen fra Solhverv Privatskole. December 2018 Julehilsen fra Solh Julehilsen fra Solhverv Privatskole December 2018 Kære elever, forældre på Solhverv Privatskole. Et halvt skoleår er gået, og vi er ved at være klar til en god og velfortjent juleferie.

Læs mere

Skumsprøjten. Juli 2015

Skumsprøjten. Juli 2015 Skumsprøjten Juli 2015 Formanden skriver. Første halvår har været præget af optakten til DM og VM, som vi lige er vendt hjem fra. Det foregik i Brøndby på stadion og i hallen. P.g.a. VM var det et meget

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Evaluering af Styr Livet Kursus

Evaluering af Styr Livet Kursus Evaluering af Styr Livet Kursus 1. Skriv på et blad, hvad du har fået ud af kurset sæt det på plakaten! Jeg synes kurset indeholder mange gode redskaber til at lære sig selv at kende Jeg er blevet mere

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder.

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder. 1 Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den stumme at tale, og folkeskarerne undrede sig. Men nogle af dem sagde:»det er ved dæmonernes fyrste, Beelzebul,

Læs mere

Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert.

Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert. Koncert med DR Radiosymfoniorkestret s. 2 Beethoven Du skal snart til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Ved koncerten skal du høre en violinkoncert. Violinkoncerten er skrevet af en tysk komponist,

Læs mere

Bestyrelsens beretning Marts 2016 ved Musikkorps Sæby s generalforsamling

Bestyrelsens beretning Marts 2016 ved Musikkorps Sæby s generalforsamling Bestyrelsens beretning 2015-16 17 Marts 2016 ved Musikkorps Sæby s generalforsamling Bestyrelsens beretning 2015-16 17 Marts 2016 ved Musikkorps Sæby s generalforsamling Årets gang Kære alle så er endnu

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

IMPULS. Februar - marts Valby

IMPULS. Februar - marts Valby IMPULS Februar - marts 2013 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter Så er julen slut. Al julepynten er væk. Alle julelys er væk. Og juletræet er smidt ud. I år havde vi et juletræ i lejligheden

Læs mere

Marts - april Valby. Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter

Marts - april Valby. Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter IMPULS Marts - april 2017 Valby Nyhedsblad fra Frelsens Hær - Valby Korpscenter Et ord fra korpslederen - major Steven Thomas Mens jeg sidder og skriver denne andagt, kigger jeg ud af vinduet i stuen på

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus.

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Maj 2014 Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Så er det vist kommet til den tid, hvor et nyhedsbrev er på sin plads. Der er flere ting, vi tænker, der vil være rart at få formidlet ud til jer forældre. Fælles

Læs mere

VADGÅRD SKOLE BLÆSER IGENNEM

VADGÅRD SKOLE BLÆSER IGENNEM VADGÅRD SKOLE BLÆSER IGENNEM På Vadgård Skole bliver der truttet, trompetteret og taget godt imod skolens nye tilbud om at give elever gratis undervisning i messinginstrumenter i samarbejde med Gladsaxe

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013

Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013 Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013 Kære alle Nu har I hørt om QLF og hæftet, men for de af Jer, som måske ikke kender os tre heroppe så godt, vil jeg starte

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Valby Musikkorps, Frelsens Hær, Valby Langgade 83, 2500 Valby. Fanfare

Valby Musikkorps, Frelsens Hær, Valby Langgade 83, 2500 Valby. Fanfare Valby Musikkorps, Frelsens Hær, Valby Langgade 83, 2500 Valby Januar 2011 Fanfare Valby Musikkorps afholdt friluftskoncert på Amagertorv under kongressen. Bonnetten var vist en nostalgisk spøg, men sød

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Kapitel 3. Noget om musik

Kapitel 3. Noget om musik Kapitel 3 Noget om musik 1 5 Hvordan har du det med at synge? VOXPOP Hvordan har du det med at synge? Issa Jeg har det fint med at synge. Jeg synger relativt ofte, men jeg sørger altid for at synge steder,

Læs mere

studie Kristi genkomst

studie Kristi genkomst studie 14 Kristi genkomst 81 Åbningshistorie En aften, mens jeg gik i gymnasiet, sad jeg og spiste sammen med en af mine klassekammerater, og vi talte om Jesu genkomst. Som teenager havde jeg mange spørgsmål

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

I de seneste nyhedsbreve har vi talt lidt om dirigentens opgaver og løn- og ansættelsesforhold.

I de seneste nyhedsbreve har vi talt lidt om dirigentens opgaver og løn- og ansættelsesforhold. 21. oktober 2011 Kære medlemmer Hvordan få de rigtige musikere - på de rigtige pulte? I de seneste nyhedsbreve har vi talt lidt om dirigentens opgaver og løn- og ansættelsesforhold. Nu går vi til et mere

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Beethovens 9. symfoni

Beethovens 9. symfoni Beethovens 9. symfoni Koncert med DR SymfoniOrkestret s. 2 Beethoven Du skal snart til koncert med DR SymfoniOrkestret. Ved koncerten skal du høre en symfoni. Symfonien er skrevet af en tysk komponist,

Læs mere

Nyt fra LightChannel.dk

Nyt fra LightChannel.dk Kære venner, Nyt fra LightChannel.dk Først vil vi gerne sige tak for jeres støtte! Nu er LightChannel.dk blevet en realitet og vi glæder os til at optage de første programmer i det ny indviede studie.

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

GMnyt 2. Nyhedsbrev fra Gentofte Musikskole Nr 2 dec I denne søde juletid...

GMnyt 2. Nyhedsbrev fra Gentofte Musikskole Nr 2 dec I denne søde juletid... GMnyt 2 Nyhedsbrev fra Nr 2 dec. 2017 I denne søde juletid... Kære forældre og elever. På tirsdag den 19. december er det sidste undervisningsgang i Musikskolen, og jeg sender jer i den anledning de bedste

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Syddjurs Friskoles Ugebrev 50

Syddjurs Friskoles Ugebrev 50 Syddjurs Friskoles Ugebrev 50 2017 Ugebrevet udkommer normalt i weekenden Indlæg sendes senest fredage kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: 14. og 15. og 18. og 19. december:

Læs mere

Arrild Privatskole. Torsdag d påbegyndes sammenbygningen af Børnehuset og Multihuset.

Arrild Privatskole. Torsdag d påbegyndes sammenbygningen af Børnehuset og Multihuset. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 06/2018 Kære bruger

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere