AFGØRELSE. (Varmeforsyning) Høje-Taastrup Kommunes afgørelse Høje-Taastrup Kommune meddelte den 17. maj 2001 følgende afgørelse:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFGØRELSE. (Varmeforsyning) Høje-Taastrup Kommunes afgørelse Høje-Taastrup Kommune meddelte den 17. maj 2001 følgende afgørelse:"

Transkript

1 ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: Fax: ekn@ekn.dk 15. november 2001 J.nr HJD AFGØRELSE (Varmeforsyning) Klage fra over afgørelse af 17. maj 2001 fra om godkendelse af et projektforslag fra vedr. varmeforsyning af bebyggelsen Multi Arena HNG Hovedstadsregionens Naturgas i/s Høje-Taastrup Kommune Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. i Høje Taastrup Sagen er indbragt for Energiklagenævnet ved HNGs klage af 14. juni 2001, der er indsendt gennem Høje-Taastrup Kommune. Kommunen har indsendt klagen til Energiklagenævnet med en vurdering fra Kommunens rådgiver, Carl Bro A/S. Det indsendte er kommenteret i indlæg til sagen fra HNG og - på vegne af Høje Taastrup Fjernvarme - af konsulentfirmaet Rambøll. I nævnets behandling af sagen har deltaget nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard, konsulent, civilingeniør Knut Berge, civilingeniør Jørgen Klitgaard, professor, dr.scient.adm. Ole Jess Olsen og direktør, cand.oecon Niels Jørgen Ravn Sørensen. Høje-Taastrup Kommunes afgørelse Høje-Taastrup Kommune meddelte den 17. maj 2001 følgende afgørelse: "Kommunen har modtaget projektforslag til varmeforsyning af Multiarenaen fra henholdsvis Hovedstadens Naturgas IS og Høje-Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. Forslagene er, efter reglerne i varmeforsyningsloven, behandlet på byrådets møde d. 24. april Det blev her besluttet at: Høje-Taastrup Fjernvarmes projektforslag til varmeforsyning af Multiarena-projektet godkendes, under forudsætning af Byrådets endelige godkendelse af plangrundlaget for projektet. Det kan oplyses, at byrådet på mødet den 7. maj 2001 har godkendt plangrundlaget endeligt. Som grundlag for Byrådets afgørelse ligger vedlagte notat af fra Carl Bro as." Det nævnte notat af 22. marts 2001 fra Carl Bro A/S er således: "1 INDLEDNING Carl Bro as er af Høje Taastrup kommune blevet bedt om at vurdere to projektforslag til forsyning af Multi Arena på et areal nord for Roskildevej i Høje Taastrup.

2 2 De to mulige energiforsyningsselskaber Hovedstadsregionens Naturgasselskab I/S, HNG, og Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a., HTF, har hver udarbejdet et projektforslag for forsyning af området. Forslaget fra HNG omfatter etablering af et decentralt kraftvarmeværk, og et fjernvarmedistributionsnet med stikledninger til de enkelte forbrugere på området. Forslaget fra HTF omfatter fjernvarmeforsyning fra VEKS via en nedgravet vekslerstation. Den interne fjernvarmefordeling sker via et distributionsnet med stik til de enkelte forbrugere. Teknisk set - i relation til forbrugerne - er de to forslag ens, dvs. baseret på fjernvarmeforsyning. I forslaget for fjernvarmeforsyning er anført, at der foreligger en mulighed for etablering af fjernkøling, denne mulighed vil også være til stede ved den decentrale kraftvarmeforsyning. 2 SELSKABSØKONOMI Begge selskaber konstaterer, at projektet vil give et positivt bidrag til forsyningsselskabernes økonomi. Der er ikke redegjort for dette udsagn i detaljer. Organisatorisk er de to forslag forskellige. I fjernvarmealternativet står HTF for forsyningen frem til de enkelte forbrugere/bygninger. I flere tilfælde vil de enkelte forbrugsteder være sammensat af flere forbrugere, der internt fordeler forbruget. I naturgasalternativet forudsættes der etableret et selskab til drift af kraftvarmeværket og det tilhørende fjernvarmenet. Dette forhold er ikke behandlet i projektforslaget. I henhold til bekendtgørelsen om godkendelse af varmeforsyningsprojekter burde det have været dette selskab, der fremsendte projektforslaget, da det er dette selskab, der er ansvarlig for varmeforsyningen til området. HNG er i denne sammenhæng kun brændselsleverandør. Forholdet har dog ikke indflydelse på de samfundsøkonomiske eller miljømæssige beregninger. 3 BRUGERØKONOMI Med den usikkerhed der er knyttet til en vurdering af de fremtidige priser på energi vurderes det, at brugerøkonomien for de to forslag praktisk taget er ens. Fjernvarmealternativet angiver en årlige udgift på ca. 13 mio. kr. (prisniv. 2000) Naturgasalternativet angiver en balanceret varmepris an forbruger på mellem 324 og 432 kr./mwh afhængig af den for naturgasprisen tilgrundliggende oliepris. En gennemsnitsbetragtning giver en årlig varmeudgift på ca. 12 mio. kr. (svarende til 2000 niveau). 4 SAMFUNDSØKONOMI De samfundsøkonomiske omkostninger ved varmeforsyningen af de to alternativer udgør: Fjernvarmealternativet: Naturgasalternativet: 47,2 mio. kr. 67,1 mio. kr. Samfundsøkonomisk er fjernvarmealternativet det mest fordelagtige. Begge beløb indeholder investeringer, brændselsforbrug og drift- og vedligeholdelse i betragtningsperioden (20 år). 5 MILJØMÆSSIGE FORHOLD Den miljømæssige sammenligning mellem de to forslag er opgjort ved hjælp af en beregnet skyggepris, det vil sige hvor stor en investering der skal afholdes pr. tons sparet CO 2. CO 2 - mængderne er opgjort som tilbagediskonterede mængder, det vil sige at besparelserne i den før-

3 3 ste del af perioden vægter mere end senere i perioden. Beregningsmæssigt betyder det, at et projekt med en lavere skyggepris er miljømæssigt det mest fordelagtige. Naturgasalternativet betyder en CO 2 besparelse på tons. Den beregnede skyggepris andrager kr./tons. Fjernvarmealternativet er belyst udfra to alternativer. Varmeforsyningen til HTF leveres af VEKS, der igen får varmen leveret fra flere forsyningskilder. Alternativ 1 forudsætter forsyning fra Avedøreværk 1 med 30% og Avedøreværk 2 med 67%, den resterende mængde er spidslast på naturgas. Dette alternativ betyder en forøgelse af CO 2 udledningen på tons. Alternativet svarer til en uændret situation i forhold til i dag. Alternativ 2 er en beregning, hvor Avedøreværk 2 indgår som hovedleverandør. Alternativet beskriver en situation, hvor overgangen til fyring med biomasse og naturgas er fremrykket i forhold til foreliggende planer. Alternativet giver en besparelse på tons CO 2. Den beregnede skyggepris andrager 1647 kr./tons. De nationaløkonomiske forudsætninger der ligger til grund for disse beregninger indeholder i henhold til Energistyrelsens beregningsforudsætninger en reduktion af CO 2 udledningen. Det beskrevne alternativ 2 illustrerer en hurtigere overgang til biomasse og naturgasfyring end antaget i beregningsforudsætningerne. Det vurderes derfor, at en skyggepris for fjernvarmealternativet vil ligge under skyggeprisen for naturgasalternativet. Miljømæssigt vurderes fjernvarmeforsyningen derfor som mest attraktiv." Klagen I HNGs brev af 14. juni 2001 er klagen begrundet med følgende: "... Til grund for kommunens afgørelse om varmeforsyning ligger et notat udarbejdet af Carl Bro, som efter HNG's mening ikke kan betegnes som et sagligt beslutningsgrundlag. Det er således vor påstand at kommunen har truffet sin beslutning på et forkert grundlag, og derfor principielt bør revurdere sin beslutning. Carl Bro notatet sammenligner projektforslagene fra henholdsvis fjernvarmeselskabet og HNG. Sammenligningen foretages for økonomi og miljø. Til brug for samfundsøkonomiske og miljømæssige beregninger til sammenligning af projektforslag skal anvendes Energistyrelsens forudsætninger for samfundsøkonomiske beregninger, herunder brændselspriser og CO 2 -emission. Dette fordi der kan være lige så mange meninger om prisudvikling og miljøforhold, som der er rådgivere. Energistyrelsen[s] fastlægger derfor de "officielle" forudsætninger, som skal anvendes af alle. Carl Bro notatet fortæller at naturgasalternativet medfører en reduceret CO 2 -emission, mens fjernvarmealternativet medfører en forøget CO 2 -emission, hvis Energistyrelsens forudsætninger bruges. - Men notatet opstiller herefter et nyt sæt forudsætninger til beregning af et alternativ 2 for fjernvarmealternativet, hvor CO 2 -emissionen reduceres. Og notatet tillader sig herefter at konkludere, at fjernvarmealternativet miljømæssigt skal vurderes som mest attraktivt. Der er ikke anført nogen argumentation for denne vurdering.

4 4 Metodemæssige bemærkninger til notatet Miljømæssigt sammenligner notatet alternativerne ved beregning/vurdering af CO 2 -skyggeprisen. Denne skyggepris beregnes for naturgasalternativet separat, men kan ikke beregnes for fjernvarmealternativet, når Energistyrelsens forudsætninger anvendes, fordi CO 2 -emissionen forøges. - Dermed kan alternativerne ikke sammenlignes. Måden at sammenligne på er at beregne naturgasalternativets CO 2 -skyggepris i forhold til fjernvarmealternativet, dvs. ved at sætte forskellen mellem de samfundsøkonomiske omkostninger for alternativerne i forhold til forskellen i CO 2 -emission...." Udtalelse til klagen fra kommunens rådgiver Høje-Taastrup Kommune har indsendt HNGs klage til Energiklagenævnet med en vurdering - notat af 22. juni fra Carl Bro A/S, som kommunen tilslutter sig. Fra notatet citeres: "Med henvisning til Hovedstadsregionens Naturgas I/S påklage af kommunens afgørelse om varmeforsyningen af Multi Arenaen skal vi fremføre følgende forhold. Samfundsøkonomi De samfundsøkonomiske beregninger for såvel naturgas- som fjernvarmealternativerne er direkte sammenlignelige, og fjernvarmealternativet er det samfundsøkonomisk billigste alternativ. Miljøforhold Årsagen til at Energistyrelsens brændselsprisforudsætninger for CO 2 udledninger ved elproduktion ikke er anvendt alene skyldes at udviklingen i brændselssammensætningen i Vestegnens kraftvarmeområde ikke følger den landsdækkende udvikling af brændselssammensætningen, der ligger til grund for Energistyrelsens forudsætninger. Høje-Taastrup Fjernvarmes rådgiver på projektforslaget har derfor analyseret forskellige scenarier for udviklingen i brændselssammensætningen gældende for VEKS' forsyningsområde. Disse analyser giver et interval for CO 2 -udledningen på mellem tons CO 2 og tons CO 2. Beregningerne fremgår af vedlagte notat. Da den konkrete udvikling af brændselssammensætningen p.t. ikke er kendt er det valgt at tage udgangspunkt i en forsyningssituation, der er vurderet som den mest sandsynlige. Det vil sige en situation hvor overgang til fyring med naturgas og biomasse er fremrykket i forhold til Energistyrelsens forudsætninger. Denne forsyningssituation giver en besparelse på CO 2 -udledning på tons, set i forhold til naturgasalternativets besparelse på tons. Det bør bemærkes, at den seneste udvikling på brændselssiden, hvor E2 har søgt om tilladelse til anvendelse af træpiller i stedet for en del af naturgassen på Avedøre 2 yderligere vil vægte til fjernvarmens fordel. Denne yderligere fortrængning af CO 2 indgår ikke i beregningerne, da denne udvikling ikke var kendt da projektforslagene blev udarbejdet. Det er derfor forsat vores vurdering, at konklusionen om at vælge fjernvarmealternativet er baseret på korrekte forudsætninger gældende for det konkrete projekt."

5 5 Som bilag til ovenstående er vedlagt et notat fra Rambøll, Hannemann & Højlund A/S til Høje Taastrup Fjernvarme af 22. marts 2001 med overskriften "Tilføjelser til projektforslaget til varmeforsyningen af Multi Arena, Høje Taastrup". Høring af Energistyrelsen Energiklagenævnet har bedt Energistyrelsen om en udtalelse med en vurdering i forhold til omtalen af styrelsens beregningsforudsætninger i det ovenfor citerede. I brev af 8. august 2001 har Energistyrelsen i den anledning meddelt følgende: "Energistyrelsens brændselsforudsætninger for samfundsøkonomiske beregninger er vejledende og kan benyttes i forbindelse med den projektgodkendende myndigheds (dvs. kommunens) samfundsøkonomiske vurdering af projektforslag udarbejdet i medfør af varmeforsyningsloven samt i forbindelse med udarbejdelse af projektforslag. Hvis der er tvivl om de anvendte beregningsforudsætninger i et projektforslag, kan den projektgodkendende myndighed kræve Energistyrelsens brændselsforudsætninger anvendt inden endelig godkendelse af et projekt. Hvad angår vurdering af, om Energistyrelsens beregningsforudsætninger er anvendt korrekt i Høje Taastrup Kommunes beslutningsgrundlag, henholdsvis om kritikken i HNG`s klage er berettiget, må dette spørgsmål henhøre under Energiklagenævnets kompetence." Høje Taastrup Fjernvarmes bemærkninger Konsulentfirmaet Rambøll har som rådgiver for Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. fremsat bemærkninger til sagen i et indlæg af 14. september Fra indlægget citeres: "Der er i de udførte vurderinger i alle tilfælde anvendt Energistyrelsens forudsætninger for samfundsøkonomiske beregninger, herunder brændselspris og CO 2 -emissioner. Det der ændres på, er den forventede brændselssammensætning ved VEKS's produktion af varme. Denne brændselssammensætning i betragtningsperioden (de næste 20 år) er primært afhængig af produktionen på de tilsluttede affaldsforbrændingsanlæg samt produktionsfordelingen mellem Avedøreværk 1 og 2, herunder biomasseandelen på Avedøreværk 2. Da forholdene vedrørende indpasning af Avedøreværk 2, herunder brændselssammensætningen på dette værk, var i en planlægningsfase, da projektforslaget blev udarbejdet, blev der udført forskellige beregninger for at illustrere forskellige brændselssammensætninger. Ved den første forudsætning blev forudsat, at VEKS's emission ville være uændret i forhold til 1999, idet emissionsforhold fra VEKS's grønne regnskab fra dette år blev anvendt. I denne forudsætning blev der således set bort fra den miljømæssige gunstige virkning af Avedøreværk 2. For at illustrere fordelen ved Avedøreværk 2 blev der supplerende udført alternativer, hvor dette værk blev indregnet. Disse alternativer giver en reduceret CO 2 -emission i forhold til tallene, idet Avedøreværk 2 anvender dels biobrændsel, som er CO 2 -neutralt og dels naturgas, som giver en mindre emission end tilsvarende varme fra det kulfyrede Avedøreværk 1. Da Avedøreværk 2 forventes sat i drift ultimo 2001/primo 2002, og da VEKS p.t. er ved at afslutte varmekøbsaftalen vedrørende dette værk, må det være rimeligt at tage udgangspunkt i de

6 6 beregninger, som inddrager Avedøreværk 2, hvilket også har ligget til grund for Høje-Taastrup Kommunes vurdering af sagen. Høje Taastrup Fjernvarme mener således, at kommunens vurdering er foretaget på det bedst mulige skøn for den fremtidige brændselssammensætning for kraftvarme leveret fra VEKS." Supplerende bemærkninger fra HNG HNG har i et indlæg af 14. september 2001 afgivet de følgende supplerende bemærkninger: Energiklagenævnet har med brev af 24. august 2001 forespurgt, om HNG har yderligere bemærkninger i ovennævnte klagesag, efter Energistyrelsens svar til Energiklagenævnet af 8. august 2001, hvor man ikke ønsker at udtale sig i spørgsmålet om beregningsforudsætninger for de samfundsøkonomiske og miljømæssige beregninger i projektforslagene. HNG mener at en offentlig myndighed skal tage stilling til, om Energistyrelsens brændselsprisforudsætninger skal benyttes ved den samfundsøkonomiske vurdering af projektforslagene. Og vi anerkender Energistyrelsens udsagn om, at kommunen som projektgodkendende myndighed kan være den, som fastsætter beregningsforudsætningerne. Henset til Energistyrelsens brev vil vi derfor mene, at Høje-Taastrup Kommune må fastlægge beregningsforudsætningerne. Men vi mener ikke, at det er den bedste løsning. Energistyrelsen er landets højst kvalificerede energimyndighed i det konkrete spørgsmål, som må betragtes som ganske kompliceret. Det er derfor rigtigst, at Energistyrelsen tager stilling til om styrelsens brændselsprisforudsætninger skal anvendes. HNG står i øvrigt uforstående over for, at Energistyrelsen ikke ønsker at udtale sig. Om sagens indhold: Anvendelse af Energistyrelsens brændselsprisforudsætninger Energistyrelsens "Generelle forudsætninger for samfundsøkonomiske beregninger" siger i sin indledning, at de anførte generelle forudsætninger og beregningsmetoder forudsættes i alle tilfælde anvendt ved de kommunale projektgodkendelser. Under generelle forudsætninger indgår herefter "Brændselsprisforudsætninger for samfundsøkonomiske beregninger", juni Hertil kan så gennemføres følsomhedsberegninger med andre prisudviklinger, jf. afsnit om specielle forudsætninger. Det anføres også, at HNG ikke tidligere har været ude for, at Energistyrelsens brændselsprisforudsætninger ikke har været anvendt i samfundsøkonomiske beregninger. Kommentar til notat fra Carl Bro af 22. juni 2001 om samfundsøkonomi og miljø fremsendt fra Høje-Taastrup Kommune: Materialet om kommunens projektvurderinger, som lå til grund for HNG's klage, var meget kortfattet, og kommunen fremsendte efterfølgende ovennævnte notat. Det fremgår, at det nye Avedøreværk 2 (AVV2) forudsættes som hovedleverandør til det omhandlede forsyningsområde, den planlagte Multi Arena. Idet AVV2 som det nyeste og mest effektive værk, både m. h. t. energi og miljø, må antages at skulle køre i høj grad som grundlast - lige som affaldsværkerne - for varmeproduktionen til VEKS/CTR, så vil den ekstra (marginale) varmemængde, som i givet fald skulle leveres til Multi Arena, vel i vid udstrækning skulle produceres på de lidt ældre værker, fordi varmen fra AVV2 (og affaldsværkerne) allerede er brugt til de eksisterende varmeforbrugere. Forudsættes den marginale varmeproduktion at finde sted på de ældre værker, forringes både økonomi og miljø ved fjernvarmeforsyningen."

7 7 Lovgivning m.v. Efter varmeforsyningslovens 3, stk. 1, påhviler det kommunalbestyrelsen at udføre en planlægning for varmeforsyningen i kommunen. Miljø- og energiministeren kan efter 3, stk. 2, bestemme, at nærmere angivne forudsætninger skal lægges til grund for den kommunale varmeforsyningsplanlægning, herunder for afgørelser efter lovens kapitel 2. Efter varmeforsyningslovens 4, der indgår i lovens kapitel 2, godkender kommunalbestyrelsen projekter for etablering af nye kollektive varmeforsyningsanlæg eller udførelsen af større ændringer i eksisterende anlæg. Nærmere regler for kommunens godkendelse af projekter er fastsat i bekendtgørelse om varmeplanlægning og godkendelse af anlægsprojekter for kollektive varmeforsyningsanlæg, nr. 582 af 22. juni 2000 (projektbekendtgørelsen). Efter projektbekendtgørelsens 6, stk. 1, skal et projektforslag bl.a. indeholde energi-, miljø-, samfunds- og selskabsøkonomiske vurderinger. Endvidere fastsætter bekendtgørelsens 11, at: 11. Forinden kommunalbestyrelsen kan meddele godkendelse, skal kommunalbestyrelsen foretage en energimæssig, samfundsøkonomisk og miljømæssig vurdering af projektet. Vurderingen skal ske på baggrund af planlægningen, fastsatte forudsætninger og de af Energistyrelsen evt. fastlagte vilkår for samtykke og de efter 8 modtagne bemærkninger. Stk Energistyrelsen har offentliggjort notatet "Brændselsforudsætninger for samfundsøkonomiske beregninger", juni Der er tale om en opdatering i forhold til et notat fra Notatet indeholder samfundsøkonomisk beregnede priser for energiproduktion med en række brændsler samt beregnede CO 2 -emissioner ved anvendelse af forskellige brændsler. Endvidere har Energistyrelsen offentliggjort notatet "Generelle forudsætninger for samfundsøkonomiske beregninger", september Notatet beskriver "de forudsætninger og den beregningsmetode, som Energistyrelsen lægger til grund ved samfundsøkonomiske vurderinger og analyser i forbindelse med realiseringen af den decentrale kraftvarmeudbygning samt andre projekter og initiativer, der gennemføres som led i den vedtagne energipolitik." Det anføres, at "De generelle forudsætninger og beregningsmetoder forudsættes i alle tilfælde anvendt ved de kommunale projektgodkendelser." Energiklagenævnets bemærkninger Energiklagenævnet konstaterer, at den påklagede afgørelse om at godkende Høje Taastrup Fjernvarmes projekt er truffet efter, at kommunen har vurderet projektet energimæssigt, samfundsøkonomisk og miljømæssigt, jf. projektbekendtgørelsens 11, stk. 1.

8 8 Nævnet lægger til grund, at sagens parter i relevant omfang har anvendt de priser og beregnede CO 2 -emmissioner ved forskellige brændsler samt den beregningsmetode, der er angivet i Energistyrelsens notater. Det omtvistede faktum i sagen er, hvilken brændselssammensætning der skal forudsættes ved det godkendte projekt med varme leveret fra VEKS-systemet, herunder Avedøreværket. Energistyrelsens notater ses ikke at indeholde retningslinier for, hvorledes dette spørgsmål skal vurderes. Kommunens vurdering skal ske på baggrund af "planlægningen, fastsatte forudsætninger og de af Energistyrelsen evt. fastlagte vilkår". I den forbindelse bemærkes, at Energistyrelsens notater om beregningsforudsætninger ikke har karakter af bindende forskrifter udstedt i medfør af varmeforsyningslovens 3, stk. 2, jf. Energistyrelsens udtalelse til sagen. Nævnet finder herefter, at kommunens beslutning om at godkende Høje Taastrup Fjernvarmes projekt frem for HNGs forslag er truffet i overensstemmelse med varmeforsyningslovens og projektbekendtgørelsens regler, idet kommunens vurdering vedrørende brændselsforudsætningerne for den fremtidige varmeleverance ligger inden for kommunens skønsramme ved afgørelser om godkendelse af projekter for varmeforsyning. Energiklagenævnets afgørelse Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 17. maj 2001 om godkendelse af det af Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. forelagte projekt for varmeforsyning af Multi Arena stadfæstes. Afgørelsen er truffet i henhold til 26 i lov om varmeforsyning og 14 i bekendtgørelse om varmeplanlægning og godkendelse af anlægsprojekter for kollektive varmeforsyningsanlæg. Energiklagenævnets afgørelse kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. P.N.V. Jørgen Nørgaard Formand / Hans Jørgen Dyrskjøt Fuldmægtig

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse.

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. Punkt 6. Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. 2012-33569. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender projekt for etablering

Læs mere

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral)

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral) (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER

Læs mere

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning TEKNIK OG MILJØ EnergiMidt A/S Industrivej Nord 9B 7400 Herning Att.: Sigurd Asser Jensen Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8037 miksr@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer:

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gilleleje Fjernvarme A M B A Fiskerengen 2 3250 Gilleleje Sag: 13.03.01-P19-1-18 16. april 2018 Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gribskov Kommune godkender hermed

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Pandalus A/S, Hanstholm

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Pandalus A/S, Hanstholm ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Den 29. august 2001 J.nr. 97-2311-0052 /JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra over afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form HNG I/S over Helsingør Kommune af 27. juni 2003 Godkendelse af projektforslag for [...] Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE

Læs mere

KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER Næstved Kommunes afgørelse af 4. december 2013 projektforslag om røggaskondensering for I/S AffaldPlus

KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER Næstved Kommunes afgørelse af 4. december 2013 projektforslag om røggaskondensering for I/S AffaldPlus (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER

Læs mere

Aabenraa Kommunes afgørelse af 12. juni 2013 ophæves, og sagen hjemvises til kommunen til fornyet behandling.

Aabenraa Kommunes afgørelse af 12. juni 2013 ophæves, og sagen hjemvises til kommunen til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA DONG Gas Distribution A/S OVER Aabenraa

Læs mere

Til Fåborg Kommune. Teknik og Miljø - Plankontoret.

Til Fåborg Kommune. Teknik og Miljø - Plankontoret. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Faaborg Kommunes afgørelse af 29. november 2006 om afslag på projektforslag for halmvarme i Horne Energiklagenævnet modtog den 15. januar 2007 fra

Læs mere

Toldboden Viborg. Tlf

Toldboden Viborg. Tlf Til: Aftagerforeningen Østerlund Varme A/S Dansk Gas Distribution A/S Sønderborg Forsyning A/S Sønderborg Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail

Læs mere

Notat. Vedr. Nedlæggelse af Ørslev-Terslev Kraftvarmeværk. 1. Baggrund

Notat. Vedr. Nedlæggelse af Ørslev-Terslev Kraftvarmeværk. 1. Baggrund Notat Pernille Aagaard Truelsen Advokat, Ph.D Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 08-11007 - 01 paa@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR:

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk Formand, professor, cand.jur.

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0045 SPR A F G Ø R

Læs mere

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Advokat Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 43 J.nr. 11953 aj@energiogmiljo.dk

Læs mere

Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007. etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø

Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007. etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø (Varmeforsyning) Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007 etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand,

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Lunden 8 DATO 5/9 2018 1/22 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER...3 2. RESUMÉ...4 3. AFGØRELSE OG TILLADELSENS VILKÅR...5 4. ODENSE KOMMUNES

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Anlæg til levering af fjernvarme DATO 28/ /16

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Anlæg til levering af fjernvarme DATO 28/ /16 Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Anlæg til levering af fjernvarme fra Davinde Savværk A/S DATO 28/2 2018 1/16 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter anlæg til levering af fjernvarme fra Davinde

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over godkendelse af

Læs mere

Godkendelse af projektforslag vedr. etablering af elkedel og akkumuleringstank

Godkendelse af projektforslag vedr. etablering af elkedel og akkumuleringstank Side 1/5 VINDERUP VARMEVÆRK A M B A Sevelvej 67 7830 Vinderup Dato: 18-08-2017 Sagsnr.: 13.03.00-P16-2-17 Henv. til: Lene Kirk Dalum Information og service Direkte tlf.: 9611 7662 Afdeling tlf.: 9611 7500

Læs mere

DONG Naturgas A/S over Horsens Kommune af 9. april 2002 godkendelse af projekt for fjernvarmeforsyning af Gefionsgården og nye ældreboliger

DONG Naturgas A/S over Horsens Kommune af 9. april 2002 godkendelse af projekt for fjernvarmeforsyning af Gefionsgården og nye ældreboliger (Varmeforsyning) DONG Naturgas A/S over Horsens Kommune af 9. april 2002 godkendelse af projekt for fjernvarmeforsyning af Gefionsgården og nye ældreboliger Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 13. oktober 2000 fra

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 13. oktober 2000 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk 29. august 2001 J.nr. 97-2311-0019 HJD Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form A F G Ø R

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/ /21

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/ /21 Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/1 2018 1/21 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0006 HJD A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0006 HJD A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0006 HJD A F G Ø R E

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. klage over Ringkøbing Kommunes afgørelse af 2. oktober 2002 om afslag på ansøgning om ophævelse af tilslutningspligt til fjernvarme for ejendommen [...]

Læs mere

DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen

DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen (Varmeforsyning) DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen Solvang 18 Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen

Læs mere

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a.

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. Punkt 11. Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. 2015-060394 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget godkender projekt for etablering af

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0015 JDA. (varmeforsyning) Næstved Jernstøberi A/S

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0015 JDA. (varmeforsyning) Næstved Jernstøberi A/S ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0015 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra over afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af service/erhverv Højme Erhvervsområde DATO 1/11 2017 1/29 1. Stamoplysninger Projektansvarlig Projektets navn Lokalplan nr. 6-803 Anlægsnavn

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand. polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand. polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Nørre Aaby Kraftvarmeværk A.m.b.a. over Middelfart

Læs mere

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet.

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Bornholms Forsyning Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Februar 2011 2 af 7 0 Indledning Nærværende projektforslag omhandler ophævelse af tilslutnings-

Læs mere

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad MEMO TITEL Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad DATO 2. april 2014 TIL Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af område ved Rugårdsvej og Jarlsberggade DATO 24/1 2018 1/22 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af område ved Rugårdsvej

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører

Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører Bekendtgørelse om tilslutning mv. til kollektive varmeforsyningsanlæg BEK nr 581 af 22/06/2000 (Gældende) LBK Nr. 772 af 24/07/2000 Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA DONG Gas Distribution A/S OVER Vordingborg

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjervarmeforsyning af boligområde ved COOPgrunden 27. september 27/9 2017 1/30 1. Stamoplysninger Projektansvarlig Projektets navn Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves.

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves. (Varmeforsyning) Naturgas Midt-Nord I/S over Mariagerfjord Kommune af 27. februar 2008 godkendelse af projektforslag om fjernvarmeforsyning af BM Byggeindustri A/S, Lupinvej 18, Hobro Nævnsformand, dommer

Læs mere

Etablering af transmissionsledning mellem det centrale kraftvarmeområde og Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk. Projektgodkendelse

Etablering af transmissionsledning mellem det centrale kraftvarmeområde og Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk. Projektgodkendelse Punkt 21. Etablering af transmissionsledning mellem det centrale kraftvarmeområde og Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk. Projektgodkendelse 2015-032404 Miljø- og Energiudvalget indstiller til byrådet, at

Læs mere

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A.

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. Til Støvring Kraftvarmeværk Dokumenttype Projektforslag Dato Februar 2015 STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING AF HØJE STØVRING, ETAPE 1 STØVRING KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Bellinge Fælled Vest Lokalplan 6-813 DATO 6/2 2019 1/23 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af Bellinge Fælled

Læs mere

Sagen handler om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen handler om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Vesthimmerlands Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over godkendelse af projektforslag Energiklagenævnet

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Fremsendes pr. e-mail: [XXX] og pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Udvidelse af forsyningsområde- Erhvervsområde ved motorvejsafkørsel 50 DATO 15/11 2017 1/30 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af Erhvervsområde

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik Att.: Janne Foghmar Rådhusparken Glostrup

Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik Att.: Janne Foghmar Rådhusparken Glostrup Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik Att.: Janne Foghmar Rådhusparken 2 2600 Glostrup Sendt via e-mail til: Glostrup Kommune, Center for Miljø og Teknik v. Janne Foghmar (janne.foghmar@glostrup.dk

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Syddjurs Kommune OVER Energistyrelsens

Læs mere

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014.

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Silkeborg Kommunes afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Maribo Kommune af 20. juni 2002 Fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Nyt SUND DATO 7/2 2018 1/23 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af Nyt SUND Projektansøger: Myndighed: Fjernvarme

Læs mere

KLAGE FRA HMN Naturgas I/S OVER Helsingør Kommunes afgørelse af 26. april 2012 projektforslag om fjernvarmeforsyning af 8 områder i Helsingør

KLAGE FRA HMN Naturgas I/S OVER Helsingør Kommunes afgørelse af 26. april 2012 projektforslag om fjernvarmeforsyning af 8 områder i Helsingør (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA HMN Naturgas I/S OVER Helsingør

Læs mere

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Møde: Byrådet Mødetid: 6. marts 2017kl. 16:00 Mødested: Havndal Skole Sekretariat: Sekretariatet 64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Sagsnr: 13.03.01-P19-2-16

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af lokalplanområde 3-694 Seden Nord 31. august 2012 1/30 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Retsgrundlag...

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Anonymiseret Sendes pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Hvalsø Kommunes afgørelse af 17. august 2006 om afslag på ansøgning om fritagelse for tilslutning til kollektiv varmeforsyning for ejendommen [...].

Læs mere

Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag

Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag Etablering af 1 MW træpillekedel NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000 Aarhus

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Naturgas Fyn Distribution A/S OVER

Læs mere

Give Kommune over Energistyrelsen af 2. april 2004 Dispensation fra forudsætningsskrivelse til opførelse af biomassefyret kedelanlæg

Give Kommune over Energistyrelsen af 2. april 2004 Dispensation fra forudsætningsskrivelse til opførelse af biomassefyret kedelanlæg (Varmeforsyning) Give Kommune over Energistyrelsen af 2. april 2004 Dispensation fra forudsætningsskrivelse til opførelse af biomassefyret kedelanlæg Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Læs mere

Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. Høje-Taastrup

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Silkeborg Varme A/S Silkeborg Kommune Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg

Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg (Varmeforsyning) Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Professor, dr.jur. Jens Fejø Direktør,

Læs mere

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

(Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Maribo Kommune af 20. juni 2002 Fritagelse for tilslutningspligt til fjernvarme Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye

Læs mere

Vedr. Kommentar til partshøring vedrørende projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk

Vedr. Kommentar til partshøring vedrørende projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. Danmarksvej 15 8660 Skanderborg Att.: Torkild Kjærsgaard Sagsansvarlig Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4.

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af nye boliger ved Rikkesminde DATO 28/2 2018 1/21 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af nye boliger ved Rikkesminde

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a.

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. (Varmeforsyning) 128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand. polyt. H.

Læs mere

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Side 1 af 6 Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Projektforslag for udvidelse af solvarmeanlæg, etape 2. April 2013 Formål. På vegne af bygherren, Hejnsvig Varmeværk, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag

Læs mere

Notat. Notat vedr. Projektforslag for etablering af en biomassekedel samt konvertering fra naturgas til fjernvarme for et område i Nørre Aaby

Notat. Notat vedr. Projektforslag for etablering af en biomassekedel samt konvertering fra naturgas til fjernvarme for et område i Nørre Aaby Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Dato: 23. november 2011 Sagsnr.: 201105138 Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4835 Fax +45 8888 5501 Vicki.schmidt@middelfart.dk

Læs mere

Vedr.: Øster Hornum Varmeværk Projektforslag Ny Halmkedel

Vedr.: Øster Hornum Varmeværk Projektforslag Ny Halmkedel NOTAT Vedr.: Øster Hornum Varmeværk Projektforslag Ny Halmkedel Jens Birch Jensen Nordjylland Tel. +45 9682 0452 Mobil +45 6022 0815 jbj@planenergi.dk 24. marts 2014 Tillæg vedr. vurdering af varmeforsyning

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0021 JDA AFGØRELSE

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 15. februar 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 15. februar 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0038 JDA A F G Ø R

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Udnyttelse af overskudsvarme fra KiMs i Søndersø November 2014 1/24 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Anvendt lovgivning... 4 Godkendelsens forhold

Læs mere

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A.

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A....[Klager] fremsendte

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Tilskud til elproduktion) over afgørelse af 9. november 2000 fra om efterregulering af supplerende tilskud til

A F G Ø R E L S E. (Tilskud til elproduktion) over afgørelse af 9. november 2000 fra om efterregulering af supplerende tilskud til ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk 4. maj 2001 J.nr. 97-242-0001 HJD A F G Ø R E L S E (Tilskud til elproduktion) Klage fra over afgørelse

Læs mere

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Ved brev af 20. december 2002 klagede [...] på vegne

Læs mere

Notat. Notat vedr. Projektforslag for konvertering fra naturgas til fjernvarme for et område i Middelfart

Notat. Notat vedr. Projektforslag for konvertering fra naturgas til fjernvarme for et område i Middelfart Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4872 Fax +45 8888 5501 Dato: 1. februar 2011 Sagsnr.: 200902354-28 Vicki.Schmidt@middelfart.dk

Læs mere

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK FEBRUAR 2017 GRENAA VARMEVÆRK A.M.B.A. NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00

Læs mere

NOTAT 28. februar 2013

NOTAT 28. februar 2013 Kristian Raun Larsen Advokat Sagsnr. 043551-0006 djur/gsc T +45 72 27 33 27 krl@bechbruun.com NOTAT 28. februar 2013 Ophævelse af tilslutningspligt efter planloven 1. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S 7. april 2016 1/8 Indholdsfortegnelse 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Anvendt lovgivning... 4 Godkendelsens

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Odder Varmeværk a.m.b.a. over Energistyrelsen af 21. juni 2005 meddelelse af afslag på samtykke til kommunens godkendelse af alternativ 2 i projektforslag af marts 2003 fra Odder Varmeværk

Læs mere

Emne: Tillægsnotat genberegning af samfundsøkonomi efter energistyrelsens samfundsøkonomiske forudsætninger oktober 2018 Udarb.

Emne: Tillægsnotat genberegning af samfundsøkonomi efter energistyrelsens samfundsøkonomiske forudsætninger oktober 2018 Udarb. TILLÆGSNOTAT Projektforslag - Varmepumpe i Ravnkilde november 2018 Tina Hartun Nielsen Midtjylland Mobil +45 2222 5196 thn@planenergi.dk Sag: Projektforslag Varmepumpe i Ravnkilde Emne: Tillægsnotat genberegning

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Vedr. J.nr. 1021-264 Klage over Assens Kommunes afgørelse af 19. februar 2010 om fjernvarmeforsyningsprojekt i Ebberup og Sønderby

Vedr. J.nr. 1021-264 Klage over Assens Kommunes afgørelse af 19. februar 2010 om fjernvarmeforsyningsprojekt i Ebberup og Sønderby Energiklagenævnet Frederiksborggade 15 1360 København K Att.: Rasmus Aggersbjerg Kristensen Pernille Aagaard Truelsen Advokat, Ph.D Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45

Læs mere

Projektgodkendelse og prisregulering efter varmeforsyningsloven. Renée van Naerssen

Projektgodkendelse og prisregulering efter varmeforsyningsloven. Renée van Naerssen Projektgodkendelse og prisregulering efter varmeforsyningsloven Renée van Naerssen Indhold 1. Varmeforsyningslovens formål 2. Anvendelsesområde 3. Godkendelse af projekter 4. Prisregulering 1. Varmeforsyningslovens

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Bredsten-Balle Kraftvarmeværk a.m.b.a. over

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH 31. august 2016 1/8 Indholdsfortegnelse 2. ANVENDT LOVGIVNING...4 Godkendelsens forhold til anden lovgivning...4 3. SAGSFREMSTILLING...4

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energitilsynets

Læs mere

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor,

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Haslev Fjernvarme Energivej 35 4690 Haslev Sendt pr. e-mail: allan@haslev-fjernvarme.dk Udskiftning af det eksisterende halmfyrede kraftvarmeværk i Haslev med et nyt 16,0 MW flisfyret

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere