Rammeplan for Blå gruppe Kultur Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: Forløbet omkring "Kultur"

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rammeplan for Blå gruppe Kultur Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: Forløbet omkring "Kultur""

Transkript

1 1 af 9 Rammeplan for Blå gruppe Kultur Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: Forløbet omkring Kultur Rammeplanen er Aalborg Friskoles undervisningsplan for efteråret 2014, og som angiver udviklingen hen imod slutmålene svarende til Fælles Mål. ( På skolen har vi et halvårligt fællesemne, der er gennemgående i alle fag og på alle klassetrin. Opstarten af et nyt emne vil ske som en blanding af oplæg og information kombineret med fælles brainstorm, hvor eleverne er med til at åbne emnet om og finde den sti vi følger i arbejdet med emnet. Nedenstående årsplan skal ses som en skitsering af de elementer der vil og skal indgå uanset hvilken sti, vi sammen finder, men som vil blive koblet til/ tage udgangspunkt i arbejdet med fællesemnet.

2 2 af 9 Dansk Uge Science Fiction og Symboler 8. og 9. klasse: Science fiction: Opstart i klassen om skoleåret : Hvad skal vi? Hvordan tager man noter?grammatik. Skriftligt arbejde + afleveringer - forventninger hertil etc. Herefter går vi i gang med analysearbejdet af Science fiction. Vi læser: Prøven, Grim og dum, de hvide mænd (1. hovedværk) + kompendie om genren/historien bag genren. Vi bruger analysemappen igen i år. Herudover gør vi klar til Musical som omhandler vores emne: Science fiction. Manuskript skrives, og så er vi klar til at spille skuespil, lave fed musik, danse og ha' det sjovt etc. 8. klasse: socialrealisme og ondskab: Efter årets musical skal vi arbejde med emnet socialrealisme og underemnet ondskab. Vi skal læse og analysere noveller fra novellesamlingen Blokker af Glenn Ringtved samt se og arbejde med den svenske film Ondskan. I forbindelse med underemnet Ondskab skal vi arbejde med de mange symboler vi møder i literaturen og i vores hverdag, der lægger sig til dette emne. Sideløbende introduceres eleverne for diktater og læseprøver. Aflevering: Diktater og læseprøver samt én stilaflevering 9. klasse: Symboler: Efter musical går vi igang med emnet: Myter og symboler i litteraturen samt i billeder. Hvad bruger vi symbolerne til? Hvordan bruger forfattere symboler i litteraturen? Symbolisme! Hvad er det? Vi læser om Freud, Narcissisme, Ikaros etc. Vi hægter os desuden på 8. klasse emne Ondskab, hvor vi ser og arbejder med filmen Ondskab (2. hovedværk) Fordybelsesområdet Ondskab går vi mere i dybden med i november. Aflevering: Der er diktat/læseprøve hver 3. uge samt 2 stilafleveringer i denne periode. Vi laver tværfagligt samarbejde med matematik, historie og samfundsfag.

3 3 af 9 Matematik I matematik har vi en time om tirsdagen og en time om torsdagen, samt mulighed for at bruge timer om onsdagen engang imellem. Disse timer vil i starten blive brugt på at arbejde målrettet med færdigheder i Geometri og Procentregning samt andre regnefærdigheder. Vi skal ligeledes igang med at arbejde med matematiske symboler og fremstilling af disse samt skabe sammenhæng med den geometriske verden og hvilke udtryk de giver. Matematik har fået tildelt en del timer på blokdagene og de vil blive tilgodeset i et tværfagligt samarbejde med bl.a. samfundsfag og historie. Derudover vil blokdagene i matematik bruges på praktiske opgaver samt mundtlig træning i form af gruppeopgaver. I begge klasser vil der være fokus på det problemorienterede matematik, hvor brug af regneark er i fokus. Vi forventer at de alle kan aflevere på computer i stedet for i hånden. Det er et værktøj som med øvelse kan skabe orden og overblik for mange elever med vanskeligheder. Der vil i begge klasser komme afleveringer i både færdigheder og problemregning. 8.klasse: Det første vi skal arbejde med er Tesselationer og mønstre. Der er en del geometri i mønstre, og de findes mange steder i det virkelige liv, hvor vi skal se på eksempler på disse. Vi skal desuden arbejde med talfølger, sandsynlighedsregning og kombinatorik i det første delemne. Engelsk 9. klasse : 1. emne: Identities, film, tekster og musik, bl.a The Wall/Pink Floyd. Jævnlige afleveringer og skriftlige opgaver. 8. klasse: Intro: Tongue twisters, Forventninger, Hvad kan vi? Hvad skal vi? 1. emne: Identities: Vi arbejder med Pink Floyd: The Wall (sammen med 9. klasse) - film og musik (skriftlig opgave). Herudover arbejder vi med Premature ud fra om kortfilm, teenage-forældre og det at tage ansvar for sit eget liv. Emnet tager afsæt i UK, men rummer også materiale fra andre engelsk-talende lande. Vi har grammatikopgaver hver uge i Let's do it 6 Skriftlig engelsk 8. og 9. klasse: Herudover er der skriftlig aflevering/oversættelse hver uge, hvor vi gennemgår nogle af grammatikkens finurligheder. (Vi arbejder ud fra Let's do it) samt The Osbornes, skrftl. afleveringer. Vi begynder også at træne eksamensopgaver i skriftlig engelsk.

4 4 af 9 Tysk/Fransk Fransk 9. klasse: Emne 1: La Francophonie: Vi beskæftiger os med kulturen i lande som Algeriet, Marokko og Canada og ser på den franske indflydelse i disse lande. Eleverne vælger selv et frankofonisk land, som de arbejder med, og herefter fortæller de klassekammeraterne hvad de har lært. Emnet afsluttes med en fîche de présentation og repetition. Grammatik: Vi arbejder med bogsystemet Gramm'Aide. Vi arbejder med: adjektiver, ejefald, verber samt sætningskonstruktion. Der bliver en ugentlig opgave som vi træner på klassen med hjælp fra CL-øvelser. Mål: at arbejde med mundtlighed + skriftlighed/ sætningssammensætning Fransk 8. klasse: Emne 1: Le drapeau Tricolore, la baguette, le beret, La Marianne... Vi arbejder med franske symboler og lærer Frankrig bedre at kende. Vi starter med Paris vs la Province og ser på forskelle og ligheder mellem by og land. Vi skal læse en del og øve udtale. Har vi tid, snuser vi lidt til det franske køkken og forsøger os selv med mad. Herudover er der ugentlige grammatikøvelser på franskweekend.dk + i papirsform Tysk 9. Emne 1:Männer und Frauen - diverse tekster og film der hører sig ligestillingens kultur til, i et historisk og globalt(tysktalende landes) perspektiv. Mål: at øge ordforråd, arbejde med mundtlighed, genfortælle en tekst, en film, en musiktekst. Skriftlighed: Der vil være afleveringer i form af oversættelser ugentligt, samt referater. Film: Vi ser film der rammer emnet kultur, og symboler, Die Welle og Napola Tysk 8.klasse: Emne 1: Ferien und Urlaub, igen med fokus på forøgelse af ordforråd, at kunne begynde at genfortælle en tekst i sætninger. Skriftlighed: Der vil være oversættelser af variende sværhedsgrad tilpasset det grammatiske emne vi arbejder med Film:

5 5 af 9 His/Samf Fysik/kemi Biologi Geografi 8. og 9. kl - Vi starter med at få defineret hvad begrebet kultur dækker for den enkelte samt for klassen som organisation Hvem er kulturbærerer i klassen og hvordan kommer det til udtryk etc? Vi skal arbejde med et undervisningsforløb fra for at få defineret hvad dansk kultur er for os, og derudfra snakke om hvad dansk kultur er for nydanskere (blandt andet gennem DR2s satire program Det slører stadig - Vi dykker efterfølgende ned i nogle centrale historiske og samfundsfaglige begivenheder i den danske kultur; Grundlovens tilblivelse, arbejderbevægelsen/industrialiseringen 1880 erne +, Krigen i 1864, Genforeningen i 1920, Befrielsen i 1945, 1960 ernes frisind m.v. Vi vil (især i 8. klasse bruge god tid på at fordybe os i disse centrale begivenheder og hele tiden trækker tråde op til Danmark anno klasse skal sideløbende beskæftige sig med grundbogen Projekt Samfundsfag og begge grundbøger i Historie, samt arbejde med forløb fra samfundsfaget.dk og historiefaget.dk 8. klasse bruger ikke grundbøger i Samfundsfag eller Historie, og vil derfor arbejde meget med emnet kultur ud fra onlinesiderne samfundsfaget.dk og historiefaget.dk. I 9. klasse er fokus i denne periode på energiens vej frem til forbrugeren. Hvordan skabes der elektricitet og hvordan fragtes den. Vi vil endvidere kigge på betydningen af Jordens magnetfelt i forhold til livet på jorden. Alt efter hvor meget vi når, vil vi også begynde arbejdet med Radioaktivetet, hvor underemnet symboler kan bruges i form af betydning af symbolerne heri. Der udarbejdes en disposition til hvert emne, som et værktøj til afgangsprøven til sommer. I 9.kl vil vi starte ud med et emne omkring kroppen og den symbolisme der ligger i at have en flot krop. Vi vil arbejde med fysisk træning og doping og lave små foldere og kampagner for dette. Teorien er også meget relevant i forhold til idræt, hvor de senere på året skal arbejde med fysisk træning og krop og bevægelse. I 9.kl vil vi arbejde med det geologiske kredsløb, mineraler, sedimenter og metaller samt hvilke katastrofer det kan medføre. Her vil vi også repetere pladetektonik og vulkaner og hvilke processer der her sker. Tværfagligt vil vi også se nærmere på de kulturer og befolkninger som lever med disse forandringsprocesser, som kan have stor betydning for deres hverdag og arbejdsmuligheder.

6 6 af 9 Idræt Linjefag Dansk Vi er startet ud med Boldbasis, hvor der inden vi går indenfor arbejdes med forskellige kastespil, slagspil og spil med fødderne. Da de muligvis kan trække en afsluttende idrætsprøve til sommer, vil de blive klædt på her til. Hvordan laver man et program til sådan en prøve og hvilke færdigheder vil jeg gerne vise. Jeg vil give dem en masse muligheder, som kunne være aktuelle ved sådan en prøve. Derudover skal de arbejde med idrætsteori i form af bevægelseslære og grundlæggende anatomi. Her er der indtænkt et sideløbende teoriforløb omkring muskler og kroppen i biologi. Linjefagsfolderen beskriver første halvår i de 6 linjefag, vedlægges. Uge Subkulturer En subkultur er en kultur, som eksisterer inden for en anden, større kultur, og som kendetegnes ved en række separate stiltræk, overbevisninger og lign. En subkultur, som på et eller flere områder er i opposition til værtskulturen, kan kaldes en modkultur. Subkulturer i vesten i dag kredser ofte omkring fx musikgenrer eller politiske ideologier. 8. og 9. klasse: Hvad er subkultur? Hvordan har forskellige subkulturer udtrykt sig gennem tiden? Hvad med i dag? Hvad kan kaldes subkultur i dag (hip hop, rap, øko-freaks, Bonderøven etc) Vi beskæftiger os hovedsageligt med 'erne og deres subkulturer: punkere, discere, flippere, hippier. Postmodernisme. Den litterære del i forløbet bliver Naje Marie Aidt - et forfatterskab, hvor vi beskæftiger os med forfatterens lyrik samt noveller. Vi (9. klasse) læser også Michael Strunge, Pia Tafdrup etc). 9. klasse læser desuden noveller af Glenn Ringtved, samt vores 3. hovedværk: Det forsømte forår (Fordybelsesområde: Ondskab) (BLOKDAGE dansk/samfundsfag): Naja Marie Aidts lyrik (krea), Herudover laver vi avis: skriver artikler, laver reklamer etc., og får (gen)indblik i Sagprosaens verden. Avisen bliver en del af skoleavisen i december.) Tværfagligt samarbejde med: Musik, Håndens fag, dansk, samfundsfag, historie, engelsk Terminsprøver i uge 49

7 7 af 9 Matematik Der skal arbejdes med programmet Geogebra. De skal blive fortrolige med programmet, så de kan anvende det til opgaver der kommer i deres problemregningsafleveringer. Der arbejdes videre med funktioner og ligninger og de skal præsenteres og arbejde med trigonometri. De skal kende til trekantsberegning udfra kendte vinkler og sidelængder. Matematik har fået tildelt en del timer på blokdagene og de vil blive tilgodeset i et tværfagligt samarbejde med bl.a. samfundsfag og historie. Derudover vil blokdagene i matematik bruges på praktiske opgaver samt mundtlig træning i form af gruppeopgaver. I begge klasser vil der være fokus på det problemorienterede matematik, hvor brug af regneark er i fokus. Vi forventer at de alle kan aflevere på computer i stedet for i hånden. Det er et værktøj som med øvelse kan skabe orden og overblik for mange elever med vanskeligheder. Der vil i begge klasser komme afleveringer i både færdigheder og problemregning. 8.klasse: I dette delemne skal børnene først igennem brøker og procent, hvor vi tager udgangspunkt i deres hverdag, da den er fyldt med disse begreber uden de måske lige ved det. De skal få en forståelse for hvordan brøk og procent hænger sammen, og de skulle gerne kunne bruge de lærte i deres afleveringer, da de er fyldt med hverdagsmatematik som omhandler brøk og procent. Det sidste de skal igennem inden jul, bliver et emne om broer, hvor geometri og konstruktion bliver fokusområderne. Igen tager vi udgangspunkt i hverdagen, da Danmark jo er kendt for et land med mange broer. Engelsk 9. klasse træner i øvrigt til terminsprøverne i uge klasse: - Youth cultures - past and presents - From subculture to mainstream - Classic Icons: James Dean, Sid Vicious, Marilyn Manson etc. - Eminem: 8 mile og Stan - This is England

8 8 af 9 Tysk/Fransk His/Samf Fransk - 9. klasse: Emne 2: La jeunesse (At være ung): Hvordan er det at være ung i Frankrig? Skolesystemet? Ung i Les Banlieus? Racisme? forskellige ungdomskulturer. Forskelle og ligheder til det vi kender selv fra Danmark. (Materiale: Formidable 3 og avisartikler). Vi øver os i samtale. Vi ser filmene La Haine og Amélie Poulain Grammatik: Vi arbejder videre med Gramm'Aide. Herudover er der fokus på skriftlig terminsprøve i fransk. Fransk - 8. klasse: Emne 2: La jeunesse (Unge i Frankrig): Vi læser bogen om Isabelle, hvor emner som: skole, familie, konfirmation etc bliver diskuteret. Den franske kultur er i højsædet og eleverne skal selv på jagt i Frankrig og dét at være ung i Frankrig. Hvilke forskellige typer unge findes i Frankrig? Hvordan er Systemet, Forskelle og ligheder med Danmark. Grammatik: Vi arbejder med verber + sætningskonstruktion + pronominer. Der bliver små stile hver 4. uge + grammatiske øvelser (franskweekend.dk) på ugebasis. Dette kører hele semestret. Dansk identitet og selvforståelse med udgangspunkt i krigen i 1864 vil være omdrejningspunktet for undervisningen i 8. og 9. klasse, hvor vi skal fortsætte arbejdet med at se på den danske identitet og selvfølelse. Vi skal blandt andet besøge Trekanten i Aalborg øst for at få indblik i andre kultures syn på den danske kultur. Eleverne skal arbejde med den Industrielle revolution i Darwins England samt i det nære miljø i Aalborg samt i Danmark generelt. Vi skal besøge Aalborg historisk museum for at få et indblik i den historiske udvikling byen Aalborg har gennemgået samt se på byens nutidige udvikling og fremtidsperspektiverne for byen. Biologi/Geografi Idræt Geografi: Vi skal arbejde med analyse. Hvordan analyserer man et land? Udfra forskellige modeller skal de blive fortrolige med hvilke emner der skal berøres i analyse af et land. Biologi: Vi arbejder med Økologi. Hvilke processer og kredsløb finder sted i vores natur? Generelt arbejder vi med emner som leder frem mod sommerens afsluttende prøver. Her er mulige emneoverskrifter allerede kendte, så det gør det muligt at planlægge en relevant undervisning frem til maj. Der vil blive arbejdet indendørs med fysisk træning, behændighed og krop og bevægelse. Da de muligvis kan trække en afsluttende idrætsprøve til sommer, vil de blive klædt på her til. Hvordan laver man et program til sådan en prøve og hvilke færdigheder vil jeg gerne vise. Jeg vil give dem en masse muligheder, som kunne være aktuelle ved sådan en prøve. Der bygges ovenpå allerede tillært idrætsteori med relevant anatomi og bevægelseslære

9 9 af 9 Fysik/Kemi I 9. klasse vil der i denne periode blive arbejdet med radioaktivitet, celleforandring/mutationer, radioaktivitet i produktion. Derudover skal der arbejdes med syre/baser og muligvis metaller hvis vi når det. Der udarbejdes en disposition til hvert emne, som et værktøj til afgangsprøven til sommer. JUL

Fællesemne: På skolen har vi et halvårligt fællesemne, der er gennemgående i alle fag og på alle klassetrin.

Fællesemne: På skolen har vi et halvårligt fællesemne, der er gennemgående i alle fag og på alle klassetrin. 1 af 6 Rammeplan Grøn Gruppe 6. og 7. klasse Fællesemne: På skolen har vi et halvårligt fællesemne, der er gennemgående i alle fag og på alle klassetrin. Rammeplanen er Aalborg Friskoles undervisningsplan

Læs mere

Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer:

Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: 1 af 6 Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: Rammeplanen er Aalborg Friskoles undervisningsplan for efteråret 2014, og som angiver udviklingen hen imod slutmålene svarende til Fælles

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Årsplan for engelsk 8.

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Årsplan for engelsk 8. www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Årsplan for engelsk 8. klasse 2012-13 Hvornå r? Hvad skal der ske? (Emne) Hvordan? (Metoder)

Læs mere

ÅRSPLAN DANSK 9. klasse 2010/11

ÅRSPLAN DANSK 9. klasse 2010/11 ÅRSPLAN DANSK 9. klasse 2010/11 Udgangspunktet for undervisningen er fagets indholdsbeskrivelse, som er formuleret i fagets Fælles Mål, se nederst i filen. Arbejdsformer: For at undervisningen bliver så

Læs mere

Årsplan for faget Fransk til 8AB

Årsplan for faget Fransk til 8AB Årsplan for faget Fransk til 8AB - 2013-2014 Der tages udgangspunkt i Fælles Mål for faget Fransk. Faghæfte, udgivet af undervisningsministeriet. Signalement, formål, trinmål og slutmål for faget kan findes

Læs mere

Rammeplan for Blå gruppe - Darwin

Rammeplan for Blå gruppe - Darwin AALBORG FRISKOLE Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Tlf.98 14 70 33 Rammeplan for Blå gruppe - Darwin Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: Beskrivelse

Læs mere

Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14

Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14 Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14 Formål Overordnet er formålet med undervisningen at styrke elevernes bevidsthed om og indsigt i det danske sprog og gøre dem i stand til at bruge det alsidigt. Jeg

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR ENGELSK 2013

UNDERVISNINGSPLAN FOR ENGELSK 2013 UNDERVISNINGSPLAN FOR ENGELSK 2013 Undervisningen følger trin- og slutmål som beskrevet i Undervisningsministeriets faghæfte: Fællesmål 2009 Engelsk. De centrale kundskabs- og færdighedsområder 1. Kommunikative

Læs mere

Årsplan Dansk/Emne 6. Klasse 2010-2011. Periode Emne & NB Udførelse/Materialer Formål/mål/Evaluering Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33

Årsplan Dansk/Emne 6. Klasse 2010-2011. Periode Emne & NB Udførelse/Materialer Formål/mål/Evaluering Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33 Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33 Emneuge Gul Klåge Åge Denne emneuge sætter fokus på hvordan man lære på mange forskellige måder. Børnene prøver kræfter med forskellige værksteder i emneugen.

Læs mere

Agerskov Ungdomsskole AUX 2017/18 Valgskema til periode fag. 1.Periode fag. Periode fag 1D

Agerskov Ungdomsskole AUX 2017/18 Valgskema til periode fag. 1.Periode fag. Periode fag 1D 1.Periode fag Periode fag 1A Historie Fra enevælde til Gucci-Helle 1 Tysk Ostdeutschland 3 Dansk Science Fiction 2 Fysik/Kemi Olie 1 Matematik Grundlæggende matematik 3 Periode fag 1B Tysk Wir Reisen durch

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Årsplan for Matematik i 9. klasse, skoleåret 2012/2013

Årsplan for Matematik i 9. klasse, skoleåret 2012/2013 Årsplan for Matematik i 9. klasse, skoleåret 2012/2013 Der arbejdes primært med bogen Matematik-tak for 9. klasse til at dække emnerne i 9. klasse. Se planen på følgende sider. Derudover har eleverne hver

Læs mere

Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret)

Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret) STUDIEPLAN ENGELSK: 10. klasse (2 ugentlige timer = 51,75 timer) Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret) Løbende og efter behov dykkes

Læs mere

Årsplan for dansk niveau A Uge Skema Overskrift Indhold Mål. Familien Fælles emne for ABC

Årsplan for dansk niveau A Uge Skema Overskrift Indhold Mål. Familien Fælles emne for ABC Årsplan for dansk niveau A Uge Skema Overskrift Indhold Mål 32 33 skolestart Intro fre søn: Fællesweekend man: Intro Intro Intro Slut kl. 15.00 Fri 34 man: 2 lektioner Fælles emne for ABC Forskellige tekster

Læs mere

Årsplan for 9. A. 2011-2012 - Gudumholm Skole. Årsplan 2011-2012. Uge Fordybelsesemne/aktivitet Materialer Mål og evaluering

Årsplan for 9. A. 2011-2012 - Gudumholm Skole. Årsplan 2011-2012. Uge Fordybelsesemne/aktivitet Materialer Mål og evaluering Årsplan 2011-2012 Uge Fordybelsesemne/aktivitet Materialer Mål og evaluering 33-34 Velkommen til det nye skoleår! Fredag den 19. august er vi i Fårup Sommerland. Mandag den 22. august er der forældremøde

Læs mere

Årsplan 10. klasse Dansk Skoleåret 2017/18

Årsplan 10. klasse Dansk Skoleåret 2017/18 Måned: Aug/Sep 32 + 32 Introduktion og præsentation. Uddannelsesønsk er Stærke og svage sider. med særligt fokus på modtagerrettet kommunikation Introduktion til novellegenren Novellearbejde Grammatik

Læs mere

Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf , Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011

Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf ,   Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011 Hvad skal der ske Uge-nr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Årsplan for 9. Klasse Skoleåret 2013/2014

Årsplan for 9. Klasse Skoleåret 2013/2014 Årsplan for 9. Klasse Skoleåret 2013/2014 Fag: Dansk Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 -man Skolestart kl. 16-18 34 Tirsdag Gennemgang af årsplan Guldalder og romantik A. Oehlenschläger:

Læs mere

Rammeplan for Grøn gruppe 2. periode 2013/2014 - Fællesemnet er "BALANCEGANG"!

Rammeplan for Grøn gruppe 2. periode 2013/2014 - Fællesemnet er BALANCEGANG! Rammeplan for Grøn gruppe 2. periode 2013/2014 - Fællesemnet er "BALANCEGANG" Fagenes faste ugerutiner samt beskrivelse af arbejdsformer: (Denne del rummer den overordnede beskrivelse af fagene.) Rammeplanen

Læs mere

34 Levende billeder Tirs.: H. C. Andersens samlede eventyr. 35 Levende billeder Ons: Afl. essay om danskhed Tors-fre: Houens Odde

34 Levende billeder Tirs.: H. C. Andersens samlede eventyr. 35 Levende billeder Ons: Afl. essay om danskhed Tors-fre: Houens Odde Dansk årsplan for 8./9. kl. - 2016-2017 Som det ses af planen indgår kun ganske få brede fordybelsesområder, dvs. temaer i år. De brede fordybelsesområder vil komme til at indgå og fremgå i diskussionerne

Læs mere

Årsplan 7. klasse Engelsk - 2010/11 Ugenr.

Årsplan 7. klasse Engelsk - 2010/11 Ugenr. www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Hvad skal der ske Ingen engelsk i uge 32, da onsdag er Opstartsdag for hele skolen. Uge 33

Læs mere

årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14

årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14 årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14 Årsplan for engelsk i 5. kl. 2013-14 Trinmål for 5. 7. klassetrin (Taget fra fælles mål, Undervisningsministeriet) Kommunikative færdigheder forstå tilstrækkeligt

Læs mere

Uge Emne Aktivitet, materialer og tekster Faglige mål

Uge Emne Aktivitet, materialer og tekster Faglige mål Skoleåret 2011/12 Uge Emne Aktivitet, materialer og tekster Faglige mål Essay-skrivning Bogsystemet, dansk i dybden * kendskab til genrens særlige kendetegn gennem analyse, bearbejdning og produktion og

Læs mere

ENGELSK. Vi henviser til kompetencemål for faget beskrevet i Forenklede Fælles Mål.

ENGELSK. Vi henviser til kompetencemål for faget beskrevet i Forenklede Fælles Mål. ENGELSK Den følgende beskrivelse af faget engelsk på Friskolen Øster Egesborg tager sit udgangspunkt i Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål (2015). Der er dog visse områder, vi har valgt at

Læs mere

Dansk TEAM 1 Årsplan

Dansk TEAM 1 Årsplan Dansk TEAM 1 Årsplan Emner og forløb i dansk skoleåret 14/15 1.Identitet og udvikling Uger: 35, 36, 37 Målet med fordybelsesområdet, Identitet og Udvikling, er at eleverne opnår kendskab til: - begreberne

Læs mere

aktiviteter Tekstlæsning herunder analyse og fortolkning af div. genre: noveller og digte samt sagprosatekster. Film: Festen af

aktiviteter Tekstlæsning herunder analyse og fortolkning af div. genre: noveller og digte samt sagprosatekster. Film: Festen af Fag: DANSK Hold: 12 Lærer: HVJ Undervisningsmål Læringsmål 9/10 klasse 33-37 38-39 Målsætningen for undervisningen i skriftlig og mundtlig dansk ( i alle temaer/ emner) er at skabe et bredt kendskab til

Læs mere

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk LAYOUT: Charlotte van Hauen www.charlottevanhauen.dk LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen organiserer vi undervisningen i udskolingen i linjer.

Læs mere

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Undervisningsmål. Emne Tema Materialer Genreforløb. aktiviteter

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Undervisningsmål. Emne Tema Materialer Genreforløb. aktiviteter Fag:dansk Hold:14 Lærer:th r 33-34 Undervisningsmål 9/10 klasse Lytte aktivt og forholde sig analytisk og vurderende til andres mundtlige fremstilling. Forholde sig selvstændigt, analytisk og reflekteret

Læs mere

Årsplan dansk. A-niveau 2019/2020. Lærer: Jane Agerbo. Samtaler om niveaudeling. novelle/ ser en kortfilm med udgangspunkt i første emne..

Årsplan dansk. A-niveau 2019/2020. Lærer: Jane Agerbo. Samtaler om niveaudeling. novelle/ ser en kortfilm med udgangspunkt i første emne.. Årsplan dansk. A-niveau 2019/2020 Lærer: Jane Agerbo Uge Skema Overskrift Indhold Mål 33 Man: Intro Tirs: Intro Intro Intro - Dansk Fre: Intro Fællesweekend Samtaler om niveaudeling. Niveaudelingssamtaler

Læs mere

Årsplan og skema gr. 2

Årsplan og skema gr. 2 Årsplan og skema gr. 2 Skema 2014-15 Mandag CE/MJ/OR Tirsdag MJ/CE Onsdag Torsdag CE/OR Fredag OR/SL 9.00-9.55 Morgensang Engelsk Fællestime (IJ) Samfundsfag Matematik Nyheder Pause 10.20-11.00 Pause 11.10-11.50

Læs mere

Rammeplan 1 for foråret 2015 i BLÅ GRUPPE

Rammeplan 1 for foråret 2015 i BLÅ GRUPPE Rammeplan 1 for foråret 2015 i BLÅ GRUPPE Indledning. På skolen har vi et halvårligt fællesemne, der danner ramme om alle fag i alle klassetrin. Opstarten af et nyt emne sker som en blanding af oplæg og

Læs mere

ÅRSPLAN SILD 9. KLASSE ENGELSK 2010/2011

ÅRSPLAN SILD 9. KLASSE ENGELSK 2010/2011 ÅRSPLAN SILD 9. KLASSE ENGELSK 2010/2011 Formålet for faget engelsk: Formålet med undervisningen i engelsk er at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan

Læs mere

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance Fag: Matematik Hold: 1 Lærer: Andreas Haas Undervisningsmål 9/10 klasse Læringsmål Faglige aktiviteter Emne Tema Materialer ITinddragelse Evaluering 33-37 Hele året Hovedvægten er elevernes forståelse

Læs mere

Årsplan for 9. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Matematik man (2), tirs, ons, fre Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer

Årsplan for 9. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Matematik man (2), tirs, ons, fre Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Årsplan for 9. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Matematik man (2), tirs, ons, fre Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 Mandag start Kort frokost, s. 30-33 Regning m. negative

Læs mere

Årsplan dansk C Øse Efterskole 19/20

Årsplan dansk C Øse Efterskole 19/20 Årsplan dansk C Øse Efterskole 19/20 113 skemalagte timer Derudover kommer fagdage Undervisere: Anne Lønne Ventzel og Signe Skals Styrmer Uge Skema Overskrift Indhold Mål 33 Man: Intro Tirs: Intro Intro

Læs mere

Uge Forløb Anderledes dage. 32 Torsdag: Skolestart Fredag: Udflugtsdag

Uge Forløb Anderledes dage. 32 Torsdag: Skolestart Fredag: Udflugtsdag Årsplan dansk 8./9. kl. 2018/2019 Uge Forløb Anderledes dage 32 Torsdag: Skolestart Fredag: Udflugtsdag 33 Naturalismen Formålet med undervisningen er at eleverne lærer at genkende de tydelige tegn og

Læs mere

Årsplan 9. klasse matematik 2013-2014 Uge Emne Faglige mål Trinmål Materialer/ systemer 33 Årsprøven i matematik

Årsplan 9. klasse matematik 2013-2014 Uge Emne Faglige mål Trinmål Materialer/ systemer 33 Årsprøven i matematik Årsplan 9. klasse matematik 2013-2014 33 Årsprøven i matematik Årsprøve og rettevejledledning 34-35 36 og løbe nde Talmængder og regnemetoder Mundtlig matematik 37 Fordybelses uge 38-39 Procent - Gennemgå

Læs mere

Årsplan for 5./6.klasse For skoleåret 2013/14 På Samsø Friskole

Årsplan for 5./6.klasse For skoleåret 2013/14 På Samsø Friskole Årsplan for 5./6.klasse For skoleåret 2013/14 På Samsø Friskole Skriftlig dansk.: Dansk - Daglig Dosis 5 + 6 (retskrivning: øvelser, diktat) - Grammatik og tegnsætning - Skriveværksted (Springbrættet)

Læs mere

Årsplan for 8. klasse i dansk

Årsplan for 8. klasse i dansk Årsplan for 8. klasse i dansk Formål: Formålet er at styrke elevernes bevidsthed om og indsigt i det danske sprog og gøre dem i stand til at bruge det alsidigt. Herunder styrkes elevernes skriftlighed,

Læs mere

Indholdsplan for Engelsk FS10+

Indholdsplan for Engelsk FS10+ Indholdsplan for Engelsk FS10+ Intro: På engelsk FS10+ holdene tales der engelsk hele tiden, bortset fra når vi arbejder med grammatik. Det forventes, at eleverne har et højt engagement i faget, at de

Læs mere

Lyseguls uge 3 med Morten

Lyseguls uge 3 med Morten Lyseguls uge 3 med Morten 7. klasse skal i matematik i uge 3 starte op på at arbejde med brøker, hvor vi skal have lært, hvordan man regner med brøker i forskellig sammenhæng og få et fyldestgørende indblik

Læs mere

Årsplan 6. kl. Dansk KS

Årsplan 6. kl. Dansk KS Uge Indhold Mål 32 Præsentation af hinanden, elever og lærer lære hinanden at kende + intro til årets arbejde + vælge frilæsningsbog på bib. + påbegyndelse af emnet Identitet 33-34 Identitet, dannelse,

Læs mere

Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og

Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og Årsplan for engelsk i 6. klasse 2017/2018 Vi tager udgangspunkt i Forenklede Fælles mål: Vi arbejder videre på de færdigheder og kunstskaber eleverne har lært sidste år I denne årsplan for 6. klasse skal

Læs mere

Undervisningsplan for Tysk, 9. B 2016/17

Undervisningsplan for Tysk, 9. B 2016/17 Undervisningsplan for Tysk, 9. B 2016/17 Formålet med undervisningen er, at eleverne opnår kundskaber og færdigheder, der gør dem i stand til at kommunikere på tysk både mundtligt og skriftligt. Undervisningen

Læs mere

Læringsmål: Årsplan 2015-2016. Dansk. 2.klasse. Mål

Læringsmål: Årsplan 2015-2016. Dansk. 2.klasse. Mål Årsplan 2015-2016 Dansk 2.klasse Mål Formålet med undervisningen i dansk er, at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til udvikling af personlig

Læs mere

Udskolingen på Holme Skole. - selvstændighed & faglighed

Udskolingen på Holme Skole. - selvstændighed & faglighed Udskolingen på Holme Skole - selvstændighed & faglighed Profil for udskolingen på Holme Skole 2 KÆRE FORÆLDRE I denne pixiudgave kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i udskolingen

Læs mere

Årsplan for 9. klasse Skoleåret 2013/2014 Fag: Tysk

Årsplan for 9. klasse Skoleåret 2013/2014 Fag: Tysk Årsplan for 9. klasse Skoleåret 2013/2014 Fag: Tysk Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 -mandag fredag 34 onsdag 35 Opstart kl. 16-18 Wo bist du in deiner Ferie gewesen? Spitze das

Læs mere

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Emne Tema Materialer Regneregler og Algebra. Læringsmål Faglige aktiviteter

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Emne Tema Materialer Regneregler og Algebra. Læringsmål Faglige aktiviteter Fag: Matematik Hold: 26 Lærer: Harriet Tipsmark Undervisningsmål 9/10 klasse Læringsmål Faglige aktiviteter 33-35 Målet for undervisningen er, at eleverne tilegner sig gode matematiske færdigheder og at

Læs mere

Undervisningsplan for dansk, 10.E 2015/16

Undervisningsplan for dansk, 10.E 2015/16 Undervisningsplan for dansk, 10.E 2015/16 Formålet med undervisningen i faget dansk er, at eleverne skal fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog

Læs mere

10. Klasse. Evaluering januar 2013

10. Klasse. Evaluering januar 2013 0. Klasse Evaluering januar 0 Diagramforklaring: Diagrammet efter hvert fag fortæller om karakterspredningen. : Karakteren : Karakteren 0 : Karakteren 7 Dansk: : Karakteren : Karakteren 0 6: Karakteren

Læs mere

Kære forældre i gruppe 4

Kære forældre i gruppe 4 Fjelsø d. 15. december 2011 Kære forældre i gruppe 4 Hermed en lille decemberhilsen med en opsamling på årsplanen samt et referat af vores møde d. 22. november, der omhandlede visioner og tanker vedrørende

Læs mere

HØJBO FRISKOLE ÅRSPLANER 2010-2011

HØJBO FRISKOLE ÅRSPLANER 2010-2011 HØJBO FRISKOLE ÅRSPLANER 2010-2011 6. årgang Højbo Friskole - Kalundborgvej 49-4591 Føllenslev - Tlf. 59 29 14 38 Matematik Uge nr. Undervisningens indhold Kolorit Grundbog 32-33 Cirkler s. 1-9 34-35 De

Læs mere

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør 10.kl. 2010/2011 Nordstrandskolen Dragør Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

Årsplan for dansk i 8. klasse

Årsplan for dansk i 8. klasse Årsplan for dansk i 8. klasse 2012-13 Formål Overordnet er formålet med undervisningen at styrke elevernes bevidsthed om og indsigt i det danske sprog og gøre dem i stand til at bruge det alsidigt. Jeg

Læs mere

Årsplan - 10. kl Dansk 2015-2016

Årsplan - 10. kl Dansk 2015-2016 Årsplan - 10. kl Dansk 2015-2016 Kim Rafn Uge Tema Litteratur Formål Lære hinanden at kende. Noveller: Solstrålen Mundtlige mål: Kunne arbejde med læste tekster gennem analysemetoder Dansk fagdag Indhold:

Læs mere

Matematik i 5. klasse

Matematik i 5. klasse Matematik i 5. klasse Igen i år benytter vi os af Faktor i femte. Systemet indeholder en grundbog, hvortil der er supplerende materiale i form af kopiark, som er tilpasset de gennemgåede emner. Grundbogen

Læs mere

Studieplan (HF2, HFe-spor og pakker)

Studieplan (HF2, HFe-spor og pakker) Studieplan (HF2, HFe-spor og pakker) Hold og skoleår: rhf2f15 2015/2016 Underviser(e)/fag: ROH/Dansk, RJW/Engelsk, RMF/Matematik, RLS/Biologi, RMS/Kemi Periode Forløb Dansk Engelsk Matematik NF Progression

Læs mere

Årsplan for engelsk 8.x SJ

Årsplan for engelsk 8.x SJ Formålet med faget engelsk: Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward

Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward Formålet for faget engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke

Læs mere

Tilbudsfag 2012-13. Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk. Fransk 3 t. Fysik/Kemi. Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk.

Tilbudsfag 2012-13. Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk. Fransk 3 t. Fysik/Kemi. Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk. Tilbudsfag 2012-13 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk 3 t Fransk 3 t. Fysik/Kemi Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med nogle af dine svage sider i dansk såsom læsetræning,

Læs mere

10. klasse Dragør Kommune

10. klasse Dragør Kommune 10. klasse 2017-18 Dragør Kommune Tilbudsfag 2017-18 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk Fysik Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med læsetræning, grammatik, stavetræning,

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Årsplan for matematik i 8.klasse I timerne vil vi bruge bogen matematiktak 8.klasse, programmer

Læs mere

Fagårsplan 13/14 Fag: Dansk Klasse: 7. B Lærer: Connie Bohn Fagområde/ emne

Fagårsplan 13/14 Fag: Dansk Klasse: 7. B Lærer: Connie Bohn Fagområde/ emne Fagårsplan 13/14 Fag: Dansk Klasse: 7. B Lærer: Connie Bohn Fagområde/ emne Periode Mål Eleverne skal: Arbejdsform Materialer Evaluering Hvem er I? Hvem er jeg? Hvad vil vi i klassen? Navnesymbolik stamtræ,

Læs mere

Uge Skema Overskrift Indhold Målet 33 Man: Introplan Tirs: Introplan Ons: Introplan Tors: Skema Fre: Surprice 34 Tirs (2): Ons (2): Fre: Lejrskole

Uge Skema Overskrift Indhold Målet 33 Man: Introplan Tirs: Introplan Ons: Introplan Tors: Skema Fre: Surprice 34 Tirs (2): Ons (2): Fre: Lejrskole Årsplan for faget: Dansk i 9y Skoleåret 2013/14 Uge Skema Overskrift Indhold Målet 33 Man: Introplan Tirs: Introplan Ons: Introplan Skema Fre: Surprice 34 Tirs (2): Fre: Lejrskole Klasseregler og action!

Læs mere

Årsplan for faget Fransk til 9AB - 2013-2014

Årsplan for faget Fransk til 9AB - 2013-2014 Årsplan for faget Fransk til 9AB - 2013-2014 Der tages udgangspunkt i Fælles Mål for faget Fransk. Faghæfte, udgivet af undervisningsministeriet. Signalement, formål, trinmål og slutmål for faget kan findes

Læs mere

aktiviteter Litteraturlæsning Tværfagligt projektsamarbejde med kultur/samfund Gruppearbejde Gruppefremlæggelser Skrivning af moderne ællingetekst.

aktiviteter Litteraturlæsning Tværfagligt projektsamarbejde med kultur/samfund Gruppearbejde Gruppefremlæggelser Skrivning af moderne ællingetekst. Fag:Dansk Hold:15 Lærer:Torben H. Kristensen Overordnede betragtninger, som vil gælde såvel den enkelte time som året som helhed: En stor målsætning for hele undervisningen er, at eleverne med baggrund

Læs mere

Lektiepolitik på OLF

Lektiepolitik på OLF Lektiepolitik på OLF Som en naturlig del af et skoleliv, indgår lektier også her på OLF. Det skal ikke bare være lektier for lektiernes skyld, men selvfølgelig noget der giver mening, i forhold til det

Læs mere

Mål for danskundervisningen i 10. kl. 2014-15 ved Lisette Reitz Larsen

Mål for danskundervisningen i 10. kl. 2014-15 ved Lisette Reitz Larsen Mål for danskundervisningen i 10. kl. 2014-15 ved Lisette Reitz Larsen Udgangspunktet for undervisningen findes i Undervisningsministeriets formuleringer i Fælles Mål 2009 om slutmålene for faget, som

Læs mere

klasse skal i matematik samle op på nogle af de emner, som vi har arbejdet med i de sidste par uger, samt træne noget færdighedsregning

klasse skal i matematik samle op på nogle af de emner, som vi har arbejdet med i de sidste par uger, samt træne noget færdighedsregning Friskolens X-Faktor På fredag afvikles der for ottende år i træk X-Faktor på Æblegård Friskole Vi starter med en lukket audition om morgenen klokken halv ni og starter showet omkring kvart i ti, hvor man

Læs mere

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag.

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. TYSK Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. Formål: Det er formålet med undervisning i tysk, at eleverne tilegner sig færdigheder og kundskaber, der gør det muligt for dem

Læs mere

aktiviteter Sport Kryds og tværs opgaver med udgangspunkt i læste tekster. Skriftlig oversættelse. Rollespil

aktiviteter Sport Kryds og tværs opgaver med udgangspunkt i læste tekster. Skriftlig oversættelse. Rollespil Fag: Tysk Hold: 28 Lærer: Rikke Balle Larsen 32-42 Undervisningsmål 9/10 klasse Udtalekorrekthed hovedindhold af lyd- og billedmedier ordforråd Vælge og anvende læsestrategier, herunder nærlæsning og skimming

Læs mere

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 SCIENCE KROP & SUNDHED INTERKULTUREL MEDIE & KOMMUNIKATION VEL KOM MEN LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen

Læs mere

Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse. Danmarks Privatskoleforening. Undersøgelsesværktøj. Selvevaluering

Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse. Danmarks Privatskoleforening. Undersøgelsesværktøj. Selvevaluering Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse Danmarks Privatskoleforening Undersøgelsesværktøj Selvevaluering Her og nu situation Evaluering Undersøgelsesværktøj. Skolens egne undervisningsmål.

Læs mere

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Mariagerfjord 10.klassecenter Stort fagligt fokus Afklaring på ungdomsuddannelse Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Gymnasie forberedende klasse klasse Erhvervsuddannelsesrettet klasse NYHED I samarbejde

Læs mere

Årsplan for 0.x i dansk

Årsplan for 0.x i dansk Årsplan for 0.x i dansk Lærer Hold 0.x Katrine Amtkjær Oversigt over planlagte undervisningsforløb med ca. angivelse af placering Forløb Placering 1 Forfatterskab Naja Marie Aidt 33-35 2 TEMA: Kærlighed

Læs mere

Individuelle opgaver og lektier. Testen er individuel. Oplæg til løsning af opgaver. Løses i grupper.

Individuelle opgaver og lektier. Testen er individuel. Oplæg til løsning af opgaver. Løses i grupper. Fagårsplan 13/14 Fag: Matematik Klasse: 9a Lærer: HJ Denne farve betyder anderledes dag(e), og denne farve betyder at du skal aflevere blækmat. I kan se, hvad vi laver i pågældende uge, det er op til jer

Læs mere

Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk. Efteråret 2015. Livets Skole

Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk. Efteråret 2015. Livets Skole Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk Efteråret 2015 Livets Skole Dette er en samlet årsplan for 4.-5. klasse. Vi følger Undervisningsministeriets Fælles mål for faget dansk. Undervisningen vil være planlagt,

Læs mere

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune 10. klasse 2015-16 Dragør Kommune Tilbudsfag 2015-16 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk Fysik 3 t Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med nogle af dine svage sider i dansk

Læs mere

Årsplan for faget: Engelsk 10. X skoleåret 2013/14 Lærer: Jane Agerbo. Mål og indhold for engelsk i 10. klasse 2013/14 på Øse Efterskole:

Årsplan for faget: Engelsk 10. X skoleåret 2013/14 Lærer: Jane Agerbo. Mål og indhold for engelsk i 10. klasse 2013/14 på Øse Efterskole: Årsplan for faget: Engelsk 10. X skoleåret 2013/14 Lærer: Jane Agerbo Mål og indhold for engelsk i 10. klasse 2013/14 på Øse Efterskole: Overordnede formål og værdier Denne årsplan for 10. kl på Øse Efterskole

Læs mere

Det er nu deres andet år sammen på Tingagerskolen i 7. 10. kl. afdelingen

Det er nu deres andet år sammen på Tingagerskolen i 7. 10. kl. afdelingen Årsplan for 8.a Skoleåret 2010/2011 Lærerteam: TJ, SL, TE, LA, AM og LB Klassen lige nu: 8.a består af 22 elever, 9 drenge og 13 piger samt 5 lærere. Det er nu deres andet år sammen på Tingagerskolen i

Læs mere

Dansk D - 2014-15 Evaluering af Danskundervisningen i DD

Dansk D - 2014-15 Evaluering af Danskundervisningen i DD Dansk D - 2014-15 Evaluering af Danskundervisningen i DD Lærer: Michael Krakus Generelt: Det har været et spændende år, at være dansk-, historie- og klasselærer i DD for første gang. Det har været en stor

Læs mere

Årsplan for 8. A klasse i Dansk 2018/2019

Årsplan for 8. A klasse i Dansk 2018/2019 Årsplan for 8. A klasse i Dansk 2018/2019 Overordnet er formålet med danskundervisningen at styrke elevernes bevidsthed og indsigt i sproget, og gøre dem i stand til at bruge det alsidigt. Undervisningen

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

Matematika rsplan for 6. kl

Matematika rsplan for 6. kl Matematika rsplan for 6. kl. 2019-2020 Årsplanen tager udgangspunkt i fællesmål (færdigheds- og vidensmål) efter 6. klassetrin. Desuden tilrettelægges undervisningen efter læseplanen for matematik. Formålet

Læs mere

Som tilsynsførende på Køng Idrætsfriskole har vores opgave været at føre tilsyn med:

Som tilsynsførende på Køng Idrætsfriskole har vores opgave været at føre tilsyn med: Tilsynets opgave Som tilsynsførende på Køng Idrætsfriskole har vores opgave været at føre tilsyn med: 1:Elevernes standpunkt i dansk, regning/matematik, engelsk og idræt. 2: At skolens samlede undervisningstilbud,

Læs mere

STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015

STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015 Vejledende gennemgang af STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015 BA-sidefag og Kandidatsidefag STUDERENDE MED CENTRALFAG INDEN FOR HUMANIORA Indledning Denne folder er en vejledende gennemgang

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performanc. Læringsmål Faglige aktiviteter. Emne Tema Materialer. ITinddragelse.

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performanc. Læringsmål Faglige aktiviteter. Emne Tema Materialer. ITinddragelse. Fag:matematik Hold:18 Lærer:ym Undervisningsmål 9/10 klasse Læringsmål Faglige aktiviteter Emne Tema Materialer ITinddragelse Evaluering 33-37 Hovedvægten er elevernes forståelse for matematiske begreber.

Læs mere

RAMMEPLAN Grøn Gruppe 6. -7. klasse

RAMMEPLAN Grøn Gruppe 6. -7. klasse AALBORG FRISKOLE Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Tlf.98 14 70 33 Halvårligt fællesemne: Darwin RAMMEPLAN Grøn Gruppe 6. -7. klasse På skolen har vi et halvårligt fællesemne,

Læs mere

Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 For 2b Team 2

Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 For 2b Team 2 Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 For 2b Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 2. år... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 6 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

Mål for danskundervisningen i 10. kl. 2015-16 ved Lisette Reitz Larsen

Mål for danskundervisningen i 10. kl. 2015-16 ved Lisette Reitz Larsen Mål for danskundervisningen i 10. kl. 2015-16 ved Lisette Reitz Larsen Udgangspunktet for undervisningen findes i Undervisningsministeriets formuleringer i Fælles Mål 2009 om slutmålene for faget, som

Læs mere

Årsplan for engelsk 7.x SJ

Årsplan for engelsk 7.x SJ Formålet med faget engelsk: Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

STUDIEORDNING FOR TYSK

STUDIEORDNING FOR TYSK Vejledende gennemgang af STUDIEORDNING FOR TYSK BA-centralfag 1 Indledning Denne folder er en vejledende gennemgang af studieordningen for Tysk BA-centralfag. Folderen er ikke en erstatning for den rigtige

Læs mere

Årsplan for dansk i 7. klasse på Herborg Friskole

Årsplan for dansk i 7. klasse på Herborg Friskole Uge Emne Kompetenceo mråder/mål Færdigheds-og vidensmål Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 Torsdag-fredag Introdage 33-40 Genrelæsning: Science fiction. Uge

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015-2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC Vest HTX Engelsk A Johnny Reyes

Læs mere

CL, individuelle opgaver, par arbejde lege opgaver. Arbejde parvis og individuelt med skriftlige opgaver og opgaver på PC.

CL, individuelle opgaver, par arbejde lege opgaver. Arbejde parvis og individuelt med skriftlige opgaver og opgaver på PC. Årsplan matematik 2016/17 Periode/ Timetal Emne Mål Arbejdsformer, Organisering og samarbejde Materialer Evaluering August Repetition, procentregning, regneregler og ligninger 2 ligninger med 2 ubekendte*

Læs mere

Årsplan for Sciencefagene i udskolingen

Årsplan for Sciencefagene i udskolingen For skoleåret 2013-2014 på Skovgårdsskolen Mål: Formålet med undervisningen i de naturvidenskabelige fag er, at eleverne opnår indsigt og tilegner sig viden i vigtige fænomener og sammenhænge i naturen,

Læs mere

Årsplan for dansk 2012/2013

Årsplan for dansk 2012/2013 Årsplan for dansk 2012/2013 Uge Indhold Mål Materialer Evaluering 34-35 'Eventyr' læse tekster flydende op med tydelig artikulation og fortolkende betoning gøre rede for både genrer og enkelte forfatterskabers

Læs mere

STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015

STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015 Vejledende gennemgang af STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015 BA-centralfag 1 Indledning Denne folder er en vejledende gennemgang af studieordningen for Tysk BA-centralfag. Folderen er ikke

Læs mere