Bilag 2 de forskellige samtaletyper

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 2 de forskellige samtaletyper"

Transkript

1 Bilag 2 de forskellige samtaletyper Prøvetidssamtale Lovgrundlag Bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelser, nr. 1244: 60 En uddannelsesaftale kan ikke opsiges af aftalens parter. Stk. 2. De første 3 måneder af praktiktiden betragtes dog som en prøvetid, hvori enhver af parterne kan opsige aftalen uden angivelse af grund og uden varsel. Skoleophold medregnes ikke i prøvetiden. Stk. 3. Hvis en elev af de grunde, der er nævnt i 58, stk. 1, er fraværende fra praktikvirksomheden i mere end 1 måned af prøvetiden, forlænges prøvetiden svarende til fraværsperioden. 61 Misligholder en af parterne i uddannelsesaftalen væsentligt sine forpligtelser, kan den anden part hæve aftalen. Stk. 2. Hvis en væsentlig forudsætning for aftaleindgåelsen viser sig at være urigtig eller senere brister, kan parten hæve aftalen. Opsigelse af uddannelsesaftaler i prøvetiden Der kan ske opsigelse uden angivelse af grund og uden varsel, men i offentlige forvaltninger er Forvaltningsloven fortsat gældende. Derfor skal der være en forudgående høring af eleven på ca. 14 dage, og opsigelsen skal indeholde en kort begrundelse. Forud for alle opsigelser kontaktes den uddannelsesansvarlige, denne afklarer endvidere med uddannelseskonsulenten/ansættende myndighed ved Esbjerg Kommune. Begge parter kan opsige uddannelsesaftalen indenfor prøvetiden, hvorefter det er vanskeligt at opsige uddannelsesaftalen med mindre der er tale om mislighold af uddannelsesaftalen. Derfor er det vigtigt at foretage en grundig prøvetidsvurdering. Prøvetidssamtale Hvis prøvetiden er forløbet tilfredsstillende, underskrives prøvetidsforløbs skema 1. Kopi af skema 1. udleveres til eleven. Hvis prøvetiden ikke er forløbet tilfredsstillende inddrages uddannelseskoordinatoren/ansættende myndighed og skolens uddannelsesvejleder. Se procedure for prøvetidsforløb når prøvetiden ikke er forløbet tilfredsstillende.

2 Procedure for prøvetidsforløb når prøvetiden ikke er forløbet tilfredsstillende Praktikuge Aktiviteter 6 Eleven indkaldes til prøvetidssamtale, hvis prøvetiden indtil nu ikke er forløbet tilfredsstillende. Indkaldelsen skal ske skriftligt og med opfordring til at tage en bisidder med til samtalen. Det kan være en forælder, en ægtefælle, en ven/veninde eller en tillidsrepræsentant Prøvetidssamtale: Kommentarfeltet i Prøvetidsforløb - skema 1 udfyldes Skema 2 udfyldes med nøjagtig beskrivelse af, hvad eleven skal forbedre Dato for ny samtale aftales efter 2-3 uger, således at eleven får mulighed for at vise om hun/han kan forbedre sig Det skal præciseres over for eleven, at de beskrevne områder skal udvikles inden næste samtale, ellers kan konsekvensen være, at eleven må stoppe uddannelsen og uddannelsesaftalen bliver ophævet Kopi af skema 2 udleveres til eleven Prøvetidssamtale: Ved samtalen foretages der en opfølgning på skema 2. Har eleven vist udvikling er prøvetiden forløbet tilfredsstillende. Har eleven ikke vist en udvikling. Oplyses eleven om, at den ansættende myndighed vil indlede en sag om ophævelse af uddannelsesaftalen. Eleven vil modtage et brev om påtænkt ophævelse af uddannelsesaftalen med en høringsfrist på min. 1 uge, jf. Forvaltningslovens 19. Det betyder, at eleven skriftligt kan fremkomme med eventuelle kommentarer til den påtænkte ophævelse. Efter høringsfristen træffes der en endelig afgørelse, om evt. ophævelse af uddannelsesaftalen. Den eventuelle ophævelse af uddannelsesaftalen træder i kraft, umiddelbart efter høringens udløb. Eleven vil modtage et brev.

3 Fælles kommunalt og regionalt prøvetidsprocedure Social- og sundhedselever 1. Prøvetidssamtale (skema 1) Navn: Cpr. nr.: Prøvetiden forløber indtil: Personlige kompetencer: - At være nysgerrig - At være refleksiv - At indgå i relationer - At være empatisk - At handle etisk De fem pejlemærker jf. LUP Samarbejde: - borger/patienter - praktikvejleder - kolleger - teamleder / uddannelseskonsulent - andre Fremtoning og adfærd: - fysisk / psykisk - sprog - kropssprog - professionel fremtoning - personlig hygiejne - påklædning Fremmøde: - møde til tiden - fravær - overholde aftaler Vejledning: - åbenhed - undrer sig - forstår og kan omsætte vejledning Kommentarer fra eleven og praktikken Prøvetiden er forløbet tilfredsstillende: Dato Ja Nej ( fortsæt i skema 2) Praktikstedets underskrift: Elevens underskrift: Såfremt prøvetiden ikke er forløbet tilfredsstillende, udfyldes Aftaler og konklusion (skema 2).

4 Prøvetidssamtale Aftaler og konklusion (skema 2) Prøvetiden er ikke forløbet tilfredsstillende og der skal ske en udvikling Navn: Cpr. nr.: Du skal inden næste samtale om 2-3 uger udvikle dig indenfor følgende områder: Kommentarer Dato for 2. Samtale: Hvis du ikke du har udviklet dig i forhold til ovenstående: Hvis det til 2. samtale vurderes, at du ikke har udviklet dig, vil ansættelsesmyndigheden indlede en sag om ophævelse af uddannelsesaftalen. Du modtager et brev om påtænkt ophævelse af uddannelsesaftalen med en høringsfrist på min. 1 uge, jf. Forvaltningslovens 19. Det betyder, at du skriftligt kan fremkomme med dine eventuelle kommentarer til den påtænkte ophævelse, inden der træffes endelig afgørelse. Efter høringsfristen træffes der en endelig afgørelse, om evt. ophævelse af uddannelsesaftalen. Den eventuelle ophævelse af uddannelsesaftalen træder i kraft umiddelbart efter høringens udløb. Du vil modtage et brev. Du opfordres til at tage en bisidder med til samtalen. Det kan være en forælder, en ægtefælle, en ven/veninde eller en tillidsrepræsentant. Praktikstedets underskrift: Elevens underskrift: Såfremt prøvetiden ikke er forløbet tilfredsstillende, sendes skemaet til den ansættende myndighed. Kopi udleveres til eleven.

5 2. prøvetidssamtale - Afgørelse (skema 3) Navn: Cpr. nr.: Afgørelse på 2. prøvetidssamtale: Prøvetiden er forløbet tilfredsstillende: Dato Ja Nej Praktikstedets underskrift: Elevens underskrift: Skemaet sendes til den ansættende myndighed. Kopi udleveres til eleven.

6 Forventningssamtale Skema til forberedelse og afvikling af forventningssamtale Din forberedelse til forventningssamtalen: Du læser afsnittet i elevmaterialet om gensidige forventninger. Du skal reflektere over de gensidige forventninger og anvende disse i din forberedelse af samtalen Du skal medbringe hjælpeskema fra tidligere praktikker. Du skal besvare nedenstående spørgsmål skriftligt. Hvem er du: Skriv lidt om hvem du er? (Familie, fritid, skolegang, arbejde og uddannelse.) Hvordan lærer du bedst? Hvad er du god til fagligt og personligt? Hvilke udfordringer har du fagligt og personligt? Har du brug for/ har du særlige støtteforanstaltninger?

7 Hvilke forestillinger har du til den kommende praktikperiode: Hvordan kan din praktikvejleder understøtte din læring? Hvordan ser du dig selv indgå i praksisfællesskabet på dit praktiksted? Hvilke arbejdsopgaver er du god til, og hvilke udfordringer forventer du? Er der noget fra hjælpeskemaet, der skal følges op på? Gensidige aftaler om praktikperioden: Evaluering af samtalen: Hvordan har du oplevet samtalen i dag? Dato for samtalen: Underskrift elev: Underskrift praktikvejleder: Underskrift uddannelseskoordinator:

8 Skema til forberedelse og afvikling af elevsamtaler. Forberedelse: Du medbringer dine aftaler fra forventningssamtalen, tidligere elevsamtaler, refleksionsskemaer, evt. midtvejssamtale og andet relevant materiale. Du skal besvare nedenstående spørgsmål skriftligt. Trivsel: Hvordan befinder du dig? Hvad gør du selv for at befinde dig godt blandt kolleger/praktikvejleder og borgerne? På hvilken måde skaber du kontakt og tillid til patienter/borgere, dine kolleger og til din praktikvejleder? Hvad har du brug for at øve dig i på baggrund af disse spørgsmål? Hvordan har du udviklet dig fagligt siden sidste elevsamtale: Gennemgå praktikmålene hvilke mål har du arbejdet særligt med? Hvilke opgaver har du arbejdet med siden sidste elevsamtale og hvordan har du anvendt din teoretiske viden fra temaerne i skoleperioderne? Hvilke opgaver skulle du løse til i dag? Hvis du ikke har løst opgaverne, hvad har så forhindret dig i det?

9 Refleksionsskemaer bagudrettet og fremadrettet: Gennemgå de refleksionsskemaer, du har udfyldt siden sidst? Hvad er dit faglige udbytte? Hvad skal du øve dig mere i? Selvstændighed i opgavevaretagelsen: Hvilke opgaver kan du arbejde selvstændigt med? Hvilke opgaver skal du øve dig mere på for at kunne klare dem selvstændigt? Konkrete emner/temaer du har behov for at drøfte: Faglige udfordringer du oplever hos borgerne. Praktiske udfordringer. Andet.

10 Evt. drøftelse af læringsaktiviteter: F. eks. planlægning af kommende læringsaktiviteter. Aftalte punkter/emner/temaer til næste elevsamtale: Evaluering af samtalen: Hvordan har du oplevet samtalen i dag? Dato for samtalen: Underskrift elev: Underskrift praktikvejleder: Dato for næste elevsamtale:

11 Midtvejssamtaler Skema til forberedelse og afvikling af midtvejssamtale. Forberedelse til midtvejssamtalen: Du medbringer dine aftaler fra forventningssamtalen, elevsamtaler, refleksionsskemaer og andet relevant materiale. Du skal foretage en vurdering af, hvor langt du er med praktikmålene i hjælpeskemaet fra PASS og medbringe det til samtalen. Du skal besvare nedenstående spørgsmål skriftligt. Gensidige aftaler om praktikperioden: Hvordan er det gået med de gensidige aftaler fra forventningssamtalen? Er der aftaler fra de afholdte samtaler, der har betydning for midtvejssamtalen? Trivsel: Hvordan befinder du dig? Hvad gør du selv for at befinde dig godt blandt kolleger/praktikvejleder og borgerne? På hvilken måde skaber du kontakt og tillid til patienter/borgere, dine kolleger og til din praktikvejleder? Hvad har du brug for at øve dig i på baggrund af disse spørgsmål?

12 Praktikmål: Hvilke opgaver har du arbejdet med, og hvilke mål hører de til? Hvilke opgaver / mål har du endnu ikke arbejdet med? Hvilke mål har givet dig de største udfordringer? Hvad vil du gøre for at nå målene, med de erfaringer du har nu? Initiativ og ansvarlighed: Hvad tror du, dine kolleger og din praktikvejleder vil sige om din indsats i praktikken? Skriftlig dokumentation: I forhold til patienter/borgere? I refleksionsskemaerne? Hvad har du lært af din dokumentation? Hvilke udfordringer har du med at dokumentere dine udførte opgaver?

13 Pejlemærker: Hvordan har du arbejdet med de 5 pejlemærker? Hvad har du lært af at arbejde med dem? Hvilke pejlemærker udfordrer dig? Konklusioner og gensidige aftaler om sidste del af praktikperioden: Hvad du skal arbejde videre med både fagligt og personligt. Hvordan du skal arbejde videre - særlige fokusområder Evaluering af samtalen: Hvordan har du oplevet samtalen i dag? Dato for samtalen: Underskrift elev: Underskrift praktikvejleder: Evt. Underskrift uddannelseskoordinator:

14 AFSLUTTENDE SAMTALE Skema til forberedelse og afvikling af afsluttende samtale. Forberedelse til afsluttende samtale: Du medbringer dine aftaler fra forventningssamtalen, elevsamtaler, refleksionsskemaer, midtvejssamtalen og andet relevant materiale. Du skal foretage en vurdering af, hvor langt du er med praktikmålene i hjælpeskemaet fra PASS og medbringe det til samtalen. Du skal besvare nedenstående spørgsmål skriftligt. Gensidige aftaler om praktikperioden: Hvordan er det gået med de gensidige aftaler fra midtvejssamtalen? Er der aftaler fra de afholdte samtaler, der har betydning for den afsluttende samtale? Praktikmål: Vurder dit eget niveau i forhold til hvert enkelt praktikmål Pejlemærker: Hvordan vurdere du dig selv i forhold til hvert af de 5 pejlemærker?

15 Læringsmiljø: Hvordan oplever du generelt læringsmiljøet i din praktikperiode? Dato for samtalen: Underskrift elev: Underskrift praktikvejleder: Evt. Underskrift uddannelseskoordinator: Praktikerklæringer og hjælpeskema SSH Udarbejdes i slutningen af: Praktikforløb 1 Praktikforløb 2 Praktikforløb 3 Uploades i elevplan: Hjælpeskema og praktikerklæring Hjælpeskema og praktikerklæring Praktikerklæring Hvis eleven ikke har bestået praktikken, skal hjælpeskema medsendes SSA Udarbejdes i slutningen af: Praktik 1 kommunal 1a Praktik 1 kommunal 1b Praktik 2 psykiatri Praktik 3 somatik Uploades i elevplan: Hjælpeskema Hjælpeskema og praktikerklæring Hjælpeskema og praktikerklæring Praktikerklæring Hvis eleven ikke har bestået praktikken, skal hjælpeskema medsendes Link til Hjælpeskema og praktikerklæring PASS PASS/Praktikerklaeringer

Procedure for prøvetidsforløb. Social- og sundhedselever på trin 1 og 2

Procedure for prøvetidsforløb. Social- og sundhedselever på trin 1 og 2 Procedure for prøvetidsforløb. Social- og sundhedselever på trin 1 og 2 Lovgrundlag Bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelser, nr. 1244: 60 En uddannelsesaftale kan ikke opsiges af aftalens parter.

Læs mere

Procedure for prøvetidsforløb. Social- og sundhedselever på trin 1 og 2

Procedure for prøvetidsforløb. Social- og sundhedselever på trin 1 og 2 Procedure for prøvetidsforløb. Social- og sundhedselever på trin 1 og 2 Lovgrundlag Bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelser, nr. 1244: 60 En uddannelsesaftale kan ikke opsiges af aftalens parter.

Læs mere

SSH Elevmateriale - Godkendt Esbjerg

SSH Elevmateriale - Godkendt Esbjerg SSH Elevmateriale - Godkendt Esbjerg 20.02.17 Velkommen Esbjerg Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedshjælperelev. Elevmappen er din, og vi forventer, at du bruger den, så du er orienteret

Læs mere

Elevmateriale Social- og sundhedsassistentelever

Elevmateriale Social- og sundhedsassistentelever Elevmateriale Social- og sundhedsassistentelever SSA Elevmateriale Godkendt Maj 2018 Side 1 Velkommen Kommune og Regionen byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit,

Læs mere

Elevmateriale Social psykiatri praktik Social- og sundhedsassistentelever

Elevmateriale Social psykiatri praktik Social- og sundhedsassistentelever Elevmateriale Social psykiatri praktik Social- og sundhedsassistentelever SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 04.02.16 Side 1 af 22 Velkommen i praktik som social- og

Læs mere

Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev.

Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede elevmateriale. Materialet skal du bruge i din praktik. Det vedlagte materiale

Læs mere

Elevmateriale Social- og sundhedsassistentelever

Elevmateriale Social- og sundhedsassistentelever Elevmateriale Social- og sundhedsassistentelever SSA Elevmateriale - Godkendt 13.02.17 Velkommen Kommune og Regionen byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og

Læs mere

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 3 - Kommunal praktik Gældende fra

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 3 - Kommunal praktik Gældende fra SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 3 - Kommunal praktik Gældende fra 04.02.16 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede

Læs mere

Elevmateriale Trin 2: Social Og Sundhedsassistenter

Elevmateriale Trin 2: Social Og Sundhedsassistenter Elevmateriale Trin 2: Social Og Sundhedsassistenter SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 3 - Kommunal praktik Februar 2016 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende

Læs mere

Social- og sundhedsassistentelever - praktikperiode 3 kommunal praktik - Fanø Kommune.

Social- og sundhedsassistentelever - praktikperiode 3 kommunal praktik - Fanø Kommune. Social- og sundhedsassistentelever - praktikperiode 3 kommunal praktik - Fanø Kommune. SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 3 - Kommunal praktik Gældende fra 04.02.16 1 Dok. 2016-26831 Velkommen i praktik

Læs mere

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 3 - Kommunal praktik Gældende fra 16.02.15 1

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 3 - Kommunal praktik Gældende fra 16.02.15 1 SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 3 - Kommunal praktik Gældende fra 16.02.15 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede

Læs mere

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 16.02.15 1

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 16.02.15 1 SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 16.02.15 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede

Læs mere

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 03.01.14 1

SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 03.01.14 1 SSA Elevmateriale PRAKTIKPERIODE 2 Social Psykiatri praktik- Godkendt 03.01.14 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede

Læs mere

Elevmateriale Kommunal praktik Social- og sundhedsassistentelever

Elevmateriale Kommunal praktik Social- og sundhedsassistentelever Elevmateriale Kommunal praktik Social- og sundhedsassistentelever SSA Elevmateriale - TRIN 2/PRAKTIK 3 Dok. 149704-15 - Nov. 2015 1 af 20 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed

Læs mere

Social- og sundhedshjælperuddannelsen

Social- og sundhedshjælperuddannelsen Retningslinjer for samarbejdet om elever på social- og sundhedshjælperuddannelserne mellem ansættende myndighed og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg. Formål Retningslinjerne for samarbejdet mellem ansættende

Læs mere

Retningslinjer for samarbejdet om elever på social- og sundhedsassistentuddannelsen mellem ansættende myndighed og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg.

Retningslinjer for samarbejdet om elever på social- og sundhedsassistentuddannelsen mellem ansættende myndighed og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg. Retningslinjer for samarbejdet om elever på social- og sundhedsassistentuddannelsen mellem ansættende myndighed og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg. Formål Retningslinjerne for samarbejdet mellem skole

Læs mere

SSA Elevmateriale Trin 2 Kommunal praktik Billund Kommune

SSA Elevmateriale Trin 2 Kommunal praktik Billund Kommune SSA Elevmateriale Trin 2 Kommunal praktik Billund Kommune April 2015 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede elevmateriale.

Læs mere

SSA Elevmateriale trin 2 3. praktik kommunal

SSA Elevmateriale trin 2 3. praktik kommunal SSA Elevmateriale trin 2 3. praktik kommunal April 2014 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede elevmateriale. Materialet

Læs mere

SSA Elevmateriale - TRIN 2 Godkendt 04.02.15 Side 1 af 37

SSA Elevmateriale - TRIN 2 Godkendt 04.02.15 Side 1 af 37 SSA Elevmateriale - TRIN 2 Godkendt 04.02.15 Side 1 af 37 Velkommen Esbjerg kommune byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og vi forventer, at du bruger det, så

Læs mere

Elevmateriale TRIN 2 Social- og sundhedsassistentelever

Elevmateriale TRIN 2 Social- og sundhedsassistentelever Elevmateriale TRIN 2 Social- og sundhedsassistentelever Velkommen Fanø kommune, Velfærdsforvaltningen byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og vi forventer, at

Læs mere

Indholdet i samarbejdsaftalen Aktiviteterne i skemaet er forsøgt beskrevet nogenlunde i den rækkefølge, procedurerne skal udføres.

Indholdet i samarbejdsaftalen Aktiviteterne i skemaet er forsøgt beskrevet nogenlunde i den rækkefølge, procedurerne skal udføres. Rettet februar 2014 Samarbejdsaftale mellem Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, Billund, Esbjerg, Fanø, Varde, Vejen og Ringkøbing-Skjern kommuner, Sydvestjysk Sygehus samt behandlings- og socialpsykiatrien.

Læs mere

Elevmateriale Trin 2: Social Og Sundhedsassistenter

Elevmateriale Trin 2: Social Og Sundhedsassistenter Elevmateriale Trin 2: Social Og Sundhedsassistenter Februar 2016 Velkommen Billund Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og vi forventer, at du bruger

Læs mere

Velkommen. Kommunerne og Regionen byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev.

Velkommen. Kommunerne og Regionen byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Velkommen Kommunerne og Regionen byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og vi forventer, at du bruger det, så du er orienteret om praktikken. Vi ønsker at give

Læs mere

Praktik 2 Socialpsykiatri i Varde Kommune

Praktik 2 Socialpsykiatri i Varde Kommune Praktik 2 Socialpsykiatri i Varde Kommune Godkendt 27/11 2013 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede elevmateriale.

Læs mere

Elev og praktikmateriale Socialt Rehabiliteringscenter

Elev og praktikmateriale Socialt Rehabiliteringscenter Elev og praktikmateriale Socialt Rehabiliteringscenter Elevmateriale TRIN 2 28.1.15 Velkommen Socialt rehabiliteringscenter byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit,

Læs mere

Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse. Den røde tråd i din uddannelse

Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse. Den røde tråd i din uddannelse Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse Den røde tråd i din uddannelse Skole Praktik Praktik 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sådan bruger du uddannelsesmappen side 3-5 2. Kontaktinformationer

Læs mere

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2018 Silkeborg og Skanderborg Juni 2018 Samarbejde mellem skole og praktiksted Skolen og praktikstedet samarbejder

Læs mere

Elever på social- og sundhedsuddannelserne, der skal tilbydes et praktikforløb i Gribskov Kommune, indenfor: Social- og sundhedshjælperelever

Elever på social- og sundhedsuddannelserne, der skal tilbydes et praktikforløb i Gribskov Kommune, indenfor: Social- og sundhedshjælperelever Kvalitetsstandard for praktikuddannelse for elever på social og sundhedsuddannelserne Formål Tilbyde elever på social- og sundhedsuddannelserne et praktikforløb, der lever op til gældende lovgivning og

Læs mere

Praktik. i Den pædagogiske assistentuddannelse. Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015

Praktik. i Den pædagogiske assistentuddannelse. Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015 Praktik i Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015 April 2016 Samarbejde mellem skole og praktiksted Skolen og praktikstedet samarbejder med henblik på at skabe

Læs mere

Elev og praktikmateriale Socialt Rehabiliteringscenter

Elev og praktikmateriale Socialt Rehabiliteringscenter Elev og praktikmateriale Socialt Rehabiliteringscenter SSA Elevmateriale Godkendt 12.12.2017 Velkommen Socialt Rehabiliteringscenter byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet

Læs mere

Praktik 3 Kommunal praktik i Varde Kommune

Praktik 3 Kommunal praktik i Varde Kommune Praktik 3 Kommunal praktik i Varde Kommune 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede elevmateriale. Materialet skal

Læs mere

SOSU Danne/ uploade praktikerklæring

SOSU Danne/ uploade praktikerklæring 1 SOSU Danne/ uploade praktikerklæring Social- og sundhedsskolerne har ønsket at have et frisk ark med praktikmål til evaluering af hver praktik. Det opnås gennem disse trin: 1. Oprette aktiviteter og

Læs mere

SSA Vejledermateriale Trin 2 - Kommunal praktik Godkendt 04.02.15

SSA Vejledermateriale Trin 2 - Kommunal praktik Godkendt 04.02.15 SSA Vejledermateriale Trin 2 - Kommunal praktik Godkendt 04.02.15 1 Indhold: Trin 2 til praktikvejlederne. Beskrivelse af det gode praktikforløb 3 Erhvervsfaglig kompetence 4 Pejlemærker og eks. på anvendelse

Læs mere

Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter

Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter SSA Elevmateriale Revideret juli 2018 Velkommen Billund Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og vi forventer,

Læs mere

Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter

Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter SSA Elevmateriale rev. Februar 2019 Velkommen Billund Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og vi forventer,

Læs mere

Elevmappe Trin 2: social- og sundhedsuddannelsen

Elevmappe Trin 2: social- og sundhedsuddannelsen Elevmappe Trin 2: social- og sundhedsuddannelsen April 2014 Velkommen Billund Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og vi forventer, at du bruger det,

Læs mere

Guide til samtaler med erhvervsuddannelseselever ansat i Københavns Kommune

Guide til samtaler med erhvervsuddannelseselever ansat i Københavns Kommune Guide til samtaler med erhvervsuddannelseselever ansat i Københavns Kommune 2 Indholdsfortegnelse Hvorfor denne guide?... 3 Samarbejde... 3 Partshøring ved udeblivelse... 4 Elevsamtale... 4 Anbefalinger

Læs mere

Vejledningsmateriale til vejledere for Social og sundhedsassistent elever ved Socialt Rehabiliteringscenter

Vejledningsmateriale til vejledere for Social og sundhedsassistent elever ved Socialt Rehabiliteringscenter Vejledningsmateriale til vejledere for Social og sundhedsassistent elever ved Socialt Rehabiliteringscenter 1 Indhold: Trin 2 til praktikvejlederne. Beskrivelse af det gode praktikforløb 3 Erhvervsfaglig

Læs mere

Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter

Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter Elevmateriale Social og Sundhedsassistent uddannelsen Vejen kommune februar 2017 Velkommen Kommune og Regionen byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev.

Læs mere

SSH Elevmateriale TRIN 1 - Godkendt 01.05.2014 Side 1 af 47

SSH Elevmateriale TRIN 1 - Godkendt 01.05.2014 Side 1 af 47 SSH Elevmateriale TRIN 1 - Godkendt 01.05.2014 Side 1 af 47 Velkommen Esbjerg Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedshjælperelev. Elevmappen er din, og vi forventer, at du bruger den, så du

Læs mere

Uddannelsesmateriale TRIN 1

Uddannelsesmateriale TRIN 1 Uddannelsesmateriale TRIN 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen - praktik Godkendt 4.2.2016 Fanø Kommune Uddannelsesmateriale praktik Trin 1 Social- og sundhedshedshjælper uddannelsen praktik Velkommen

Læs mere

SKOLEVEJLEDNING. Til undervisere og praktikvejledere. - samarbejde mellem skole og praktik PÆDAGOGISK ASSISTENT

SKOLEVEJLEDNING. Til undervisere og praktikvejledere. - samarbejde mellem skole og praktik PÆDAGOGISK ASSISTENT Links - læser du vejledningen online, kan du komme direkte til de sider og dokumenter, der henvises til. Til undervisere og praktikvejledere VEJLEDNING - samarbejde mellem skole og praktik PÆDAGOGISK ASSISTENT

Læs mere

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse

Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Praktik Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for hold påbegyndt efter 1. august 2015 Maj 2016 Samarbejde mellem skole og praktiksted Skolen og praktikstedet samarbejder med henblik på at skabe

Læs mere

SKOLEVEJLEDNING. Til undervisere og praktikvejledere. - samarbejde mellem skole og praktik SOSUASSISTENT

SKOLEVEJLEDNING. Til undervisere og praktikvejledere. - samarbejde mellem skole og praktik SOSUASSISTENT Links - læser du vejledningen online, kan du komme direkte til de sider og dokumenter, der henvises til. Til undervisere og praktikvejledere SKOLEVEJLEDNING - samarbejde mellem skole og praktik SOSUASSISTENT

Læs mere

Praktik 3 Kommunal praktik i Varde Kommune

Praktik 3 Kommunal praktik i Varde Kommune Praktik 3 Kommunal praktik i Varde Kommune 1 Velkommen i praktik som social- og sundhedsassistentelev. Hermed modtager du supplerende materiale, til det tidligere udleverede elevmateriale. Materialet skal

Læs mere

Indhold: Trin 2 til praktikvejlederne i 3. praktik

Indhold: Trin 2 til praktikvejlederne i 3. praktik 0 Indhold: Trin 2 til praktikvejlederne i 3. praktik Beskrivelse af det gode praktikforløb 2 Erhvervsfaglig kompetence 3 Pejlemærker og eks. på anvendelse 3 Faglige standarder Modtagelse af elever Forventningssamtaler

Læs mere

Elevmappe Trin 2: social- og sundhedsuddannelsen

Elevmappe Trin 2: social- og sundhedsuddannelsen Elevmappe Trin 2: social- og sundhedsuddannelsen Februar 2014 Velkommen Billund Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og vi forventer, at du bruger det,

Læs mere

Praktikerklæring. for trin 2 i social- og sundhedsuddannelsen, social- og sundhedsassistent

Praktikerklæring. for trin 2 i social- og sundhedsuddannelsen, social- og sundhedsassistent Praktikerklæring for trin 2 i social- og sundhedsuddannelsen, social- og sundhedsassistent Praktikerklæringen udstedes til eleven og til skolen. Gemmes evt. i Elevplan. Praktikområde (sæt kryds) Somatisk

Læs mere

SSH Elevmateriale TRIN 1 - Godkendt Side 1 af 48

SSH Elevmateriale TRIN 1 - Godkendt Side 1 af 48 SSH Elevmateriale TRIN 1 - Godkendt 08.04.2015 Side 1 af 48 Velkommen Esbjerg Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedshjælperelev. Elevmappen er din, og vi forventer, at du bruger den, så du

Læs mere

Uddannelsesbog til SSH- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens

Uddannelsesbog til SSH- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens Uddannelsesbog til SSH- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens Skole Skole Praktik Indholdsfortegnelse: Brug af bogen side 4 Kontaktinformationer side 5-7 Tiltag ved behov for særlig indsats side 8

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens

Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens 2013-05-26 Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens Elever fra afdelingen i Horsens Aftalen indgået 2011 (rev. 2013)

Læs mere

Rammekontraktbilag K Uddannelse af elever

Rammekontraktbilag K Uddannelse af elever Rammekontraktbilag K Uddannelse af elever Tolstrup & Hvilsted ApS Myntevej 3 8920 Randers NV www.tolstruphvilsted.dk CVR: 33957203 1 1 Indledning Nærværende rammekontraktbilag indeholder følgende forpligtende

Læs mere

Den røde tråd større sammenhæng i uddannelsen. Social- og sundhedshjælperuddannelsen Januar 2013

Den røde tråd større sammenhæng i uddannelsen. Social- og sundhedshjælperuddannelsen Januar 2013 Den røde tråd større sammenhæng i uddannelsen Social- og sundhedshjælperuddannelsen Januar 2013 Indhold Kontaktinformationer side 2 Oversigt over samtaler i uddannelsesforløbet side 3-5 Kompetencehjul

Læs mere

Elevmateriale Social- og sundhedshjælper

Elevmateriale Social- og sundhedshjælper Elevmateriale Social- og sundhedshjælper SSH elevmateriale rev. Februar 2019 Velkommen Billund Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedshjælperelev. Elevmappen er din, og vi forventer, at du

Læs mere

I praktikuddannelsen afsættes tid til vejledning, fordybelse og refleksion i forbindelse med de udførte arbejdsopgaver.

I praktikuddannelsen afsættes tid til vejledning, fordybelse og refleksion i forbindelse med de udførte arbejdsopgaver. Praktikuddannelsen Formål I praktikuddannelsen skal eleven tilegne sig erhvervsfaglig kompetencer i et fagligt funderet praksisfællesskab gennem udførelse af og refleksion over daglige arbejdsopgaver inden

Læs mere

Den røde tråd større sammenhæng i uddannelsen. Social- og sundhedshjælperuddannelsen, September 2011

Den røde tråd større sammenhæng i uddannelsen. Social- og sundhedshjælperuddannelsen, September 2011 Den røde tråd større sammenhæng i uddannelsen Social- og sundhedshjælperuddannelsen, September 2011 Indhold Kontaktinformationer side 2 Samtaler i uddannelsesforløbet side 3-5 Kompetencehjul til T1 og

Læs mere

Pædagogisk assistent uddannelse Uddannelsesbog

Pædagogisk assistent uddannelse Uddannelsesbog Pædagogisk assistent uddannelse Uddannelsesbog 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sådan bruger du uddannelsesmappen 2. Kontaktinformationer 3. Tiltag ved behov for særlig indsats 4. Bogliste 5. Indhold for skoleperiode

Læs mere

SOSU- Randers og samarbejdende praktikker

SOSU- Randers og samarbejdende praktikker Et pædagogisk redskab til vurdering af social- og sundhedselevers udvikling af kompetencer i skole- og praktikuddannelse på Randers Social- og sundhedsskole og i samarbejdende praktikker SOSU- Randers

Læs mere

SSH Elevmateriale TRIN 1 - Godkendt Esbjerg Side 1 af 49

SSH Elevmateriale TRIN 1 - Godkendt Esbjerg Side 1 af 49 SSH Elevmateriale TRIN 1 - Godkendt Esbjerg 04.02.16 Side 1 af 49 Velkommen Esbjerg Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedshjælperelev. Elevmappen er din, og vi forventer, at du bruger den,

Læs mere

Elevmateriale TRIN

Elevmateriale TRIN Elevmateriale TRIN 2 04.07.13 Velkommen Varde Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og vi forventer, at du bruger det, så du er orienteret om praktikken

Læs mere

Elevmateriale Trin 1: social- og sundhedshjælper

Elevmateriale Trin 1: social- og sundhedshjælper Elevmateriale Trin 1: social- og sundhedshjælper Februar 2016 Velkommen Billund Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedshjælperelev. Elevmappen er din, og vi forventer, at du bruger den, så

Læs mere

Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune

Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ansvar

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens

Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens 24-03-2014 Samarbejdsaftale vedr. uddannelse af social- og sundhedsassistentelever tilknyttet social- og sundhedsskolen Fredericia Horsens Elever fra afdelingen i Fredericia Aftalen indgået august 2009

Læs mere

Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter

Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter Elevmateriale Social og Sundhedsassistenter SSA Elevmateriale - Godkendt 20.02.17 Velkommen Billund Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Elevmaterialet er dit, og vi forventer,

Læs mere

Dagsorden til SOSU LUU møde den 7/3, 2019 kl Selandia Park 8, Lokale U2.

Dagsorden til SOSU LUU møde den 7/3, 2019 kl Selandia Park 8, Lokale U2. Dagsorden til SOSU LUU møde den 7/3, 2019 kl. 8.30-11.50. Selandia Park 8, Lokale U2. Kontakttelefon ved forsinkelse: Merete Frank Christensen på 51 21 65 79. Tilstede: Mette Lindelof, Lone Rosenville,

Læs mere

Vejledningsmateriale til vejledere for Pædagogstuderende i Socialt Rehabiliteringscenter

Vejledningsmateriale til vejledere for Pædagogstuderende i Socialt Rehabiliteringscenter Vejledningsmateriale til vejledere for Pædagogstuderende i Socialt Rehabiliteringscenter 1 Indholdsfortegnelse Beskrivelse af det gode praktikforløb..side 3 Pejlemærkerne og deres anvendelse i praksis

Læs mere

Praktikugen Hvad skal eleven? Introduktion

Praktikugen Hvad skal eleven? Introduktion Plan for praktik 1 A : UGE 1 UGE 2 UGE 3 Ugesamtale Elev/ vejleder Forventningssamtale (+ praktikmål 19) Planlægning af praktik 1A Udfyld skema s 3 (Skriv aftaleark) Refleksion Tale om praktikmål 1+4+5

Læs mere

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse

DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE. Anbefalinger til de involverede aktører. Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE Anbefalinger til de involverede aktører Social- og sundhedsuddannelsen Den pædagogiske assistentuddannelse 1 INDHOLD Forord...3 Rammer for uddannelsen...4 Elevens samarbejdspartnere

Læs mere

Elevmappe Trin 1: social- og sundhedsuddannelsen

Elevmappe Trin 1: social- og sundhedsuddannelsen Elevmappe Trin 1: social- og sundhedsuddannelsen April 2015 Velkommen Billund Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedshjælperelev. Elevmappen er din, og vi forventer, at du bruger den, så du

Læs mere

Elevmateriale. Trin 2 Vejen kommune. Vejen Kommune elevmateriale SOSU TRIN 2

Elevmateriale. Trin 2 Vejen kommune. Vejen Kommune elevmateriale SOSU TRIN 2 Elevmateriale Trin 2 Vejen kommune generelle del Velkommen Vejen Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Uddannelsesmaterialet er dit, og vi forventer, at du bruger det, så du

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som praktiksted for pædagogisk assistentelever

Ansøgning om godkendelse som praktiksted for pædagogisk assistentelever Ansøgningsskema Ansøgning om godkendelse som praktiksted for pædagogisk assistentelever For udfyldelse af skemaet se Vejledning til ansøgning om godkendelse som praktiksted for pædagogisk assistentelever.

Læs mere

De nye hjælpeskemaer kræver, at det lokale uddannelsesudvalg aktivt tager stilling til, hvordan skemaerne skal anvendes lokalt.

De nye hjælpeskemaer kræver, at det lokale uddannelsesudvalg aktivt tager stilling til, hvordan skemaerne skal anvendes lokalt. Vejledning til lokale uddannelsesudvalg om praktikerklæring og hjælpeskema PASS har på baggrund af revision af den pædagogiske assistentuddannelse udarbejdet nye praktikerklæringer. Praktikerklæringerne

Læs mere

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev.

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Velkommen Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Under hele din ansættelse er det Sydvestjysk Sygehus eller Psykiatri i Region

Læs mere

Uddannelsesbog til SSA- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens

Uddannelsesbog til SSA- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens Uddannelsesbog til SSA- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens Skole Skole Praktik Særlig version til SSA1408-optaget Tillæg vedr. overgangssamtaler og læringspraktik kommer efterfølgende Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015 Praktik i social- og sundhedsuddannelsen Maj 2015 2 Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med praktikuddannelsen

Læs mere

SSH Elevmateriale Dok rev Side 1 af 51

SSH Elevmateriale Dok rev Side 1 af 51 Velkommen Varde Kommune byder dig velkommen som social- og sundhedshjælperelev. Elevmappen er din, og vi forventer, at du bruger den, så du er orienteret om praktikken samt løn- og ansættelsesforhold.

Læs mere

Elevhåndbog for SoSu-elever

Elevhåndbog for SoSu-elever Velkommen som nyansat i Køge Kommune Elevhåndbog for SoSu-elever Fælles og Kulturforvaltningen Personaleafdelingen 12 1 Introduktion Kontaktpersoner Velkommen til din nye arbejdsplads i Køge Kommune. Vi

Læs mere

Håndbog til praktikvejledere PA elever

Håndbog til praktikvejledere PA elever Håndbog til praktikvejledere PA elever Håndbog til praktikvejledere Udgivet af Vordingborg Kommune Januar 2015 Udarbejdet af: Pædagogisk Konsulent Charlotte Skovgaard Fotos: Colourbox Vordingborg Kommune

Læs mere

Uddannelsesbog til SSA- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens

Uddannelsesbog til SSA- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens Uddannelsesbog til SSA- uddannelsen SOSU-Fredericia-Vejle-Horsens Skole Skole Praktik Indholdsfortegnelse: Brug af bogen side 4 Kontaktinformationer side 5-7 Tiltag ved behov for særlig indsats side 8

Læs mere

Hjælpeskema til praktikerklæring, social- og sundhedshjælperuddannelsen

Hjælpeskema til praktikerklæring, social- og sundhedshjælperuddannelsen Hjælpeskema til praktikerklæring, social- og sundhedshjælperuddannelsen Hjælpeskemaet udfyldes med elevens personlige oplysninger. Praktikstedet markerer i skemaet, hvilket niveau (begynder, rutineret,

Læs mere

Håndbog til elever Pædagogisk assistent udannelsen

Håndbog til elever Pædagogisk assistent udannelsen Håndbog til elever Pædagogisk assistent udannelsen Håndbog til elever Udgivet af Vordingborg Kommune Januar 2015 Udarbejdet af: Pædagogisk Konsulent Charlotte Skovgaard Fotos:Colourbox Vordingborg Kommune

Læs mere

Ansættelse af elever

Ansættelse af elever Gode råd om Ansættelse af elever Det er en dejlig udfordring at uddanne elever, men det er nødvendigt at kende det regelsæt, der regulerer, hvordan elever skal ansættes og hvilke vilkår, de må arbejde

Læs mere

Kosmetikerfaget. August 2015

Kosmetikerfaget. August 2015 Kosmetikerfaget August 2015 Det faglige udvalg for frisør- og kosmetikeruddannelsen FRISØRFAGETS FÆLLESUDVALG Faaborgvej 41 A 5250 Odense SV Telefon 63 17 34 44 www.frisorfaget.dk www.kosmetiker.dk fu@frisorfaget.dk

Læs mere

HVORFOR ANSÆTTE EN ELEV? Hvad det indebærer for virksomheden at ansætte en elev i praktik?

HVORFOR ANSÆTTE EN ELEV? Hvad det indebærer for virksomheden at ansætte en elev i praktik? HVORFOR ANSÆTTE EN ELEV? Hvad det indebærer for virksomheden at ansætte en elev i praktik? HVORFOR ANSÆTTE EN ELEV? Som praktiksted er virksomheden/institutionen med til at uddanne den fremtidige arbejdskraft.

Læs mere

Praktikerklæring. for den pædagogiske assistentuddannelse

Praktikerklæring. for den pædagogiske assistentuddannelse Praktikerklæring for den pædagogiske assistentuddannelse Praktikerklæringen udstedes til eleven og til skolen. Gemmes evt. i Elevplan. Praktikområde (sæt kryds) Almen pædagogisk Special pædagogisk Andet

Læs mere

Frisør- og kosmetikerfaget. Januar 2015

Frisør- og kosmetikerfaget. Januar 2015 Frisør- og kosmetikerfaget Januar 2015 Det faglige udvalg for frisør- og kosmetikeruddannelsen FRISØRFAGETS FÆLLESUDVALG Faaborgvej 41 A 5250 Odense SV Telefon 63 17 34 44 Telefax. 65 92 65 14 www.frisorfaget.dk

Læs mere

Lokalt uddannelsesudvalg for: Ernæringsassistentuddannelsens. Efteruddannelse. Referat. Udvalgsmøde 12:00 14:30

Lokalt uddannelsesudvalg for: Ernæringsassistentuddannelsens. Efteruddannelse. Referat. Udvalgsmøde 12:00 14:30 Tid & sted: Tirsdag d. 20. januar 2015 Udvalgsmøde 12:00 14:30 Deltagere: Arbejdsgiversiden: Danske Regioner: Uddannelseskoordinator Inge Sønke, IS (formand for LUU ERA) Køkkenchef Hanne Jensen, HJ (afbud)

Læs mere

Informationsmateriale om specialpraktikken for Pædagogisk Assistent Elever

Informationsmateriale om specialpraktikken for Pædagogisk Assistent Elever Informationsmateriale om specialpraktikken for Pædagogisk Assistent Elever 09. september 2017 Dokumentredaktør: Birthe Kristensen, Konsulent Indholdsfortegnelse Indledning...3 PA uddannelsens overordnede

Læs mere

Forventninger til et godt praktikforløb. - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever

Forventninger til et godt praktikforløb. - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever Forventninger til et godt praktikforløb - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever Indledning Denne pjece har til formål at bidrage til at skabe optimale

Læs mere

RAMMEAFTALE - PRAKTIKUDDANNELSEN SOCIAL- OG SUNDHEDSUDDANNELSEN

RAMMEAFTALE - PRAKTIKUDDANNELSEN SOCIAL- OG SUNDHEDSUDDANNELSEN RAMMEAFTALE - PRAKTIKUDDANNELSEN SOCIAL- OG SUNDHEDSUDDANNELSEN Udarbejdet og godkendt af LUU januar 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 3 2 DEN GODE PRAKTIKUDDANNELSE... 4 3 ELEVEN... 6 4 SKOLEN...

Læs mere

MIN UDDANNELSE Praktikvejlederens papir

MIN UDDANNELSE Praktikvejlederens papir MIN UDDANNELSE Praktikvejlederens papir Brugervejledning for praktikvejleder Du kan som vejleder anvende modellen og støttespørgsmålene som afsæt for din vejledningssamtale nogle gange i løbet af praktikken.

Læs mere

Praktik i udlandet. Elevens tjekliste i forhold til praktik i udlandet

Praktik i udlandet. Elevens tjekliste i forhold til praktik i udlandet Praktik i udlandet Elevens tjekliste i forhold til praktik i udlandet Februar 2013 Indhold Elevens tjekliste inden udrejse:... 2 Elevens ophold i praktik i udlandet:... 4 Ved tilbagekomst til Danmark...

Læs mere

Social- og sundhedsassistent elever, der er ansat af Center for Sundhed og Omsorg eller afvikler praktikuddannelsen i Egedal Kommune.

Social- og sundhedsassistent elever, der er ansat af Center for Sundhed og Omsorg eller afvikler praktikuddannelsen i Egedal Kommune. Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedsassistentuddannelse Lovgrundlag BEK nr 616 af 31/5/2017 Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til social- og sundhedsassistent Uddannelsesordning for Social- og sundhedsassistentuddannelsen,

Læs mere

Center for Beskæftigelse & Omsorg Center for Børn & Familie. Uddannelse til Pædagogisk Assistent (PA)

Center for Beskæftigelse & Omsorg Center for Børn & Familie. Uddannelse til Pædagogisk Assistent (PA) Center for Beskæftigelse & Omsorg Center for Børn & Familie Uddannelse til Pædagogisk Assistent (PA) Værd at vide som praktiksted Juli 2015 Indhold Uddannelsen 3 Prøvetid 3 Praktik og evaluering 3 Arbejdstidsplanlægning

Læs mere

Vejledningsmateriale til vejledere for Pædagogiske Assistentelever i Socialt Rehabiliteringscenter

Vejledningsmateriale til vejledere for Pædagogiske Assistentelever i Socialt Rehabiliteringscenter Vejledningsmateriale til vejledere for Pædagogiske Assistentelever i Socialt Rehabiliteringscenter 1 Indholdsfortegnelse Beskrivelse af det gode praktikforløb Side 3 Pejlemærker og eks. På anvendelse side

Læs mere

Samarbejdsaftale omkring optagelse, ansættelse og uddannelse af social- og sundhedselever og pædagogiske assistentelever Revideret februar 2014

Samarbejdsaftale omkring optagelse, ansættelse og uddannelse af social- og sundhedselever og pædagogiske assistentelever Revideret februar 2014 Samarbejdsaftale omkring optagelse, ansættelse og uddannelse af social- og sundhedselever og pædagogiske assistentelever Revideret februar 2014 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem Social- og Sundhedsskolen

Læs mere

Kvalitetsaftale om social og sundhedselevers praktikforløb. Sundhed og Omsorg

Kvalitetsaftale om social og sundhedselevers praktikforløb. Sundhed og Omsorg Kvalitetsaftale om social og sundhedselevers praktikforløb Sundhed og Omsorg // December 2016 Ansvar og vilkår for elevernes praktikforløb At sikre gode praktiksteder og praktikforløb er en vigtig del

Læs mere

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev.

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Velkommen Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Under hele din ansættelse er det Sydvestjysk Sygehus eller Psykiatri i Region

Læs mere

GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS

GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS GUIDE SÅDAN ANSÆTTER DU EN ELEV LEARNMARK.DK/BUSINESS HVORDAN BLIVER VI PRAKTIKVIRKSOMHED? Der findes mange uddannelser, og det er derfor vigtigt først at finde frem til hvilken type elev som vil passe

Læs mere

Praktik logbog. Glarmester. Virksomhed:

Praktik logbog. Glarmester. Virksomhed: Praktik logbog Glarmester Elev: Cpr. nr: Virksomhed: CVR: Praktikskema Eleven skal sidst i hver periode i virksomheden have udfyldt et skema i denne praktik logbog, og logbogen skal eleven medbringe på

Læs mere