RAMMER FOR VIRKSOMHEDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RAMMER FOR VIRKSOMHEDEN 2013-14"

Transkript

1 RAMMER FOR VIRKSOMHEDEN MÅLGRUPPEN Ungdomsskolens primære målgruppe omfatter: de unge fra de går i 7. klasse til de fylder 18 år. Ældre elevers deltagelse i aktiviteter kræver dispensation. Elever skal mindst gå i 8. klasse for at deltage i aktiviteter udenfor Danmark. Ungdomsskoleklubberne er et tilbud til den primære målgruppe. 2. SÆSON Ungdomsskolen afvikler sine aktiviteter hele året rundt. Undervisningsaktiviteter såsom Heltidsundervisning, 2-sprogsundervisning og Samarbejdsfag følger skoleåret - eller en semesteropdeling. Ud fra et praktisk administrativt hensyn starter sæsonen for den almene undervisning omkring 01 OKT, ( 10 undervisningsuger før jul). Af samme hensyn starter nye hold (med delt sæson efter jul) op i uge 2, ( 10 undervisningsuger før Påske). Ungdomsskoleklubsæsonen forløber fra medio september til ultimo marts. Knallertkøreskolen udbyder særlige hold i efterårsferien og 1. uge af sommerferien. 3. UNDERVISNING OG INTERNE ARRANGEMENTER Retningslinjer for beløb der afsættes til materialer og for deltagerbetaling. Holdudgift Et etableringsbeløb er afsat til holdets grundmaterialer (mønsterpapir, svejsetråd, bolde ) Gennemsnitlig 50,- kr. pr. elev pr. hold. Elevmaterialer Et beløb er afsat til materialer, som forbruges af den enkelte elev (stof, fotopapir, jern, lerduer, elektronik ) Gennemsnitlig 150,- kr. pr. elev i 10 undervisningsuger. Deltagerbetaling Deltagerbetaling for materialer til egen produktion, svarer til, hvad den enkelte bruger af elevmaterialer, ud over de 150,- kr./10 undervisningsuger. Særlig deltagebetaling opkræves fx i forbindelse med kørekort, førstehjælpskurser og jagttegn. Bemærkninger. Visse undervisningsaktiviteter og interne arrangementer kræver en anderledes beregning af materialebeløb. Fx Madlavning, hvor der forbruges elevmaterialer for ca. 30,- pr. gang. Særlige udgifter til fx entré eller transport kan vurderes som en ekstra(ordinær) udgift. 4. FRILUFTSAKTIVITETER OG EKSTERNE ARRANGEMENTER Retningslinjer for beløb til udgifter og deltagerbetaling Skiture, kanoture, kulturrejser, weekendophold 1. Ungdomsskolen afholder udgiften til lærerløn, evt. chaufførløn, diæter og medarbejderlogi.

2 2. Ungdomsskolen kan afholde et grundbeløb på 50,- pr. elev/dag til aktivitetens gennemførelse. Dog maksimalt 200,- kr. pr. elev i alt. 3. Deltagerbetaling skal dække: egen kost, logi, aktivitetsudgifter og andel af dieseludgiften*: *)Ved rejser i Danmark, Norge og Sverige er Ungdomsskolen som udgangspunkt altid selvtransporterende. Såfremt tilkøb af fremmed transport bliver nødvendig, afregnes deltagerandelen kun som ved USK selvtransport. Ved tilkøbt transport i det øvrige udland afregnes deltagerandelen som den faktiske udgift. Én-dagsture og aktiviteter 1. Ungdomsskolen afholder udgiften til lærerløn og evt. chaufførløn. 2. Ungdomsskolen kan afholde et grundbeløb på 50,- kr. pr. elev til aktivitetens gennemførelse. 3. Deltagerbetaling udgør elevens egen forholdsmæssige andel af resterende udgift til aktivitetens gennemførelse og til andel af transportudgiften*. 5. SAMARBEJDSFAG OG SAMARBEJDE 1. Assens Ungdomsskole udbyder samarbejdsfag til folkeskolens overbygningselever og evt. til overbygningselever i Musikskolen. Det er hensigten at tilbyde folkeskolerne dagskurser i udvalgte aktiviteter i juni måned I perioden september-november 2013 samarbejdes der med Musikskolen om opsætning af en musical. 2. Medarbejderne er ansat i - og aflønnes af Ungdomsskolen. I forbindelse med rejseaktiviteter på skoledage har folkeskolelærere har tjenestefri med løn. (Jf. Løn og ydelser, Ny Assens Ungdomsskole) 3. Vedrørende materialer til undervisningen, gælder retningslinierne som for Undervisning og interne arrangementer. Vedrørende deltagerbetaling ved rejseaktiviteter, bl.a. i forbindelse med Geografi med rejse, gælder retningslinierne som for Friluftsarrangementer og eksterne arrangementer. VÆRKSTEDSTEKNIK i 10. KLASSECENTERET Ungdomsskolen varetager undervisningen i Værkstedsteknik, som er et af de 6 temaer, eleverne i 10.klassecenteret vælger at beskæftige sig med, én ugentlig skoledag. Undervisningen er primært henlagt til faciliteter i Hårby, hvortil elever transporteres i AUS- Bussen. Retningslinjerne for aktiviteten er aftalt med 10.klassecenteret, som afholder den fulde udgift. STUDIEREJSER i 10. KLASSECENTERET Ungdomsskolen planlægger, tilrettelæger og gennemfører studierejser for eleverne, der har tilvalgt denne ungdomsskoleaktivitet, og til hvilken, de gives en uges fri fra undervisningen. 10. klassecenteret afholder den fulde udgift til aktivitetens gennemførelse. FSA UNDERVISNING PÅ PRODUKTIONSHØJSKOLEN FUGLEVIGLUND Såfremt elevgrundlaget er til stede varetager Ungdomsskolen eksamensrelateret undervisning i dansk og matematik på Fugleviglund, 4 ugentlige timer. Eleverne går til Folkeskolens Afgangsprøve. Fugleviglund Produktionshøjskole afholder den fulde udgift til undervisningen. 6. UNGDOMSSKOLEKLUBBERNE 1. Udbredelse Der findes ungdomsklub i hhv. Assens, Hårby, Glamsbjerg, Tommerup, Vissenbjerg og Aarup.

3 2. Økonomi De afsatte midler til ungdomsskoleklubvirksomhed fordeles blandt de 6 ungdomsskoleklubber, således: Basisbeløb Alle 6 klubber tildeles ens basismidler, så der lønmæssigt kan gennemføres gennemsnitlig 3 ugentlige åbningsaftener á 3 timer med 2 medarbejdere: 18 timer/ugl. i 20 uger. I 2013/14 har alle klubber fordelt timerne over en længere sæson, med 2 ugentlige åbningsaftener Lokalt tillæg Den enkelte klub tildeles midler i henhold til evt. aktuelle udgifter til fx lokaleleje, lys/varme, rengøring. Nøglefordeling: de tilbageværende midler deles i 6/6, med 1/6 til hver klub. 3. Medlemskab Der er frit klubvalg. De unge tilmelder sig klubberne via Hjemmesiden; evt. i Klubben, når de kommer der 1. første gang. 4. Kontingent Medlemskab er gratis. For deltagelse i ture og aktiviteter, samt beløb til materialer, gælder samme retningslinier som for ungdomsskolens undervisning og arrangementer. 5. Ledelse Ungdomsskoleklubberne har én fælles klubkoordinator. Viceungdomsskoleinspektøren har det ledelsesmæssige ansvar. 7. HELTIDSUNDERVISNING Ungdomsskolen har tilbud om heltidsundervisning i form af Erhvervsskolen som er et praktisk betonet alternativ til folkeskolens årgang. Erhvervsskolen har plads til 30 elever fordelt på 3 klasser. En beskrivelse af Erhvervsskolen findes på SPROGSUNDERVISNING Ungdomsskolen henviser sent ankomne unge flygtninge til 2-sprogsundervisning på Rising Ungdomsskole i Odense. 9. KNALLERTKØRESKOLE Knallertkøreskoleundervisning tilbydes 4 forskellige steder i Kommunen. For bl.a. elever på efterskole tilbydes der hold i efterårsferien og 1. uge af sommerferien. Knallerkøreskoleundervisningen indbefatter et obligatorisk førstehjælpskursus. Efterskoleelever fra andre kommuner tilbydes ikke deltagelse i undervisningen. 10. TRAKTORKØRESKOLE Der udbydes ét traktorkøreskolehold, som starter i januar. Elever skal fylde 16 år senest 01 APR for at deltage. 11. LØN OG YDELSER - MEDARBEJDERE 1. Ungdomsskoleaktiviteter undervisning, arrangementer og rejser.

4 For undervisning, rejser og øvrige traditionelle ungdomsskoleaktiviteter gælder, at der afregnes med henholdsvis undervisningstimeløn eller arbejdstimeløn, jf. Overenskomst For lærere m.fl. i ungdomsskolen. Timeløn: Undervisningstimeløn udbetales for aktiviteter, hvor der undervises og hvortil der kræves forberedelse og evaluering. Arbejdstimeløn udbetales for aktiviteter, møder og arbejdsopgaver, hvor der ikke er tale om undervisning. 2. Klubaktiviteter For klubaktiviteter gælder, at der afregnes i henhold til BUPL overenskomst for pædagogisk og ikke pædagogisk uddannet personale ved daginstitutioner, SFO, klubber m.v. For Ungdomsskoleklubberne gælder at: Uddannede, timelønnede medarbejdere udbetales uddannet-takst. Uuddannede, timelønnede medarbejdere udbetales ikke-uddannet-takst. Klubledelse Ungdomsskoleklubberne har ansat en fælles klubkoordinator efter særlig aftale. 3. Befordringsgodtgørelse Jævnfør Assens Kommunes regler, afregnes al tjenestekørsel bortset fra kørsel til kurser og seminarer med den høje takst, op til km. i et kalenderår. 12. MEDARBEJDERMØDER Aktivitetsbestemte møder Møder, der afholdes med deltagelse af medarbejdere tilknyttet en bestemt afgrænset aktivitet, fx den enkelte ungdomsskoleklub, Værkstedsteknik i10 eren, Erhvervsskolen, eller 2- sprogsundervisningen. Den driftsmæssigt ansvarlige indkalder. Faggruppemøder Møder, med deltagelse af medarbejdere, der er tilknyttet det samme faglige område, fx ungdomsskoleklubmedarbejdere, knallertkøreskolelærere eller skilærere. Den eller de driftsmæssigt ansvarlige indkalder. Ungdomsskolemedarbejdermøde Møde med deltagelse af samtlige Ungdomsskolens medarbejdere afholdes i september. Ungdomsskoleinspektøren indkalder. 13. SEKRETARIATSMØDER Der holdes faste kontormøder hver 14. dag. Deltagere er inspektør, viceinspektør, afdelingsleder og de to sekretærer. Ungdomsskoleinspektøren indkalder. 14. LEDERMØDER Ungdomsskoleinspektør, viceinspektør og afdelingsleder holder møde hver 14. dag.

5 Ungdomsskoleinspektøren indkalder. 15. KONTAKTMØDER Der holdes ét månedligt Kontaktmøde med deltagelse af de 5 kontaktmedarbejderne, inspektøren, viceinspektøren, afdelingslederen og klubkoordinatoren og - ad hoc sekretærerne. Ungdomsskoleinspektøren indkalder. 16. ORGANISATION OG LEDELSESSTRUKTUR ÉN UNGDOMSSKOLE Assens Ungdomsskole er organiseret som én, ikke-afdelingsopdelt ungdomsskole. Ledelsesopgaverne varetages af en ungdomsskoleinspektør, en viceungdomsskoleinspektør og en afdelingsleder, benævnt Ledergruppen. De administrative opgaver varetages af Sekretariatets 2 sekretærer. Endvidere repræsenteres Ungdomsskolen af Kontaktmedarbejdere på Vissenbjerg Skole Tommerup Skole, Tallerupskolen, Ebberup Skole og Haarby Skole. AKTIVITETER OG UDBUD I august 2013 modtager alle unge i Assens Kommune en ungdomsskolefolder, der giver et samlet overblik over alle ungdomsskoleaktiviteter, der udbydes i Kommunen i den forestående sæson. Den unge kan tilmelde sig aktiviteterne uanset hvor de udbydes. Tilmeldingen foretages via Ungdomsskolens hjemmeside. Ungdomsskolens nye sæson introduceres for eleverne på Kommunens overbygningsskoler umiddelbart efter skoleårets start. 17. LEDERGRUPPEN ORGANISERING Ungdomsskoleinspektøren har det overordnede ledelsesansvar og udgør med viceungdomsskoleinspektøren et ledelsesteam Ledelsesansvaret for ungdomsskolens driftsmæssige og administrative områder er fordelt og uddelegeret i Ledergruppen. OPGAVEFORDELING I Ungdomsskolens Ledergruppe skelnes der mellem uddelegerede ledelsesmæssige ansvarsområder, der kan beskrives som henholdsvis Drift eller Administration Det Driftsmæssige ansvar er i forhold til Ungdomsskolens aktivitetsområder. Og indebærer ansvar for planlægning, tilrettelæggelse og gennemførelse af aktiviteterne. Herunder, bl.a.: aktivitetsafvikling, udvikling og evaluering rekruttering og fastholdelse af medarbejdere tilsyn budgetopfølgning Det Administrative ansvar omhandler opgaveløsning i forhold til samarbejdspartnere, myndigheder, mødefora og organisationer - samt mere konkrete administrative opgaver. FUNKTIONSBESKRIVELSER

6 Ungdomsskoleinspektøren Administrativt ansvar: Driftsmæssigt ansvar: Udvalg: Virksomhedsplan & Kvalitetsrapport Bestyrelsen Forvaltningen Den overordnede interne og eksterne kommunikation Ledergruppen Sekretariatet Kontaktmøder Medarbejdermøder Sekretariatsmøder Skolekontakt og samarbejdsfag, gl. Glamsbjerg Uddannelssforbundets overenskomst AUS MED-udvalg Erhvervsskolen Værkstedsteknik og rejser i 10. klassecenteret FSA på Fugleviglund AUS Bussen Den røde VW SSP-udvalget Skoleledergruppen SSP Glamsbjerg SSP Haarby Viceungdomsskoleinspektøren Administrativt ansvar: Driftsmæssigt ansvar: Udvalg: Kontaktmedarbejderne Budget & regnskab Skolekontakt i gl. Aarup og samarbejdsfag inkl. T/T/V BUPL s overenskomst AUS Hjemmeside Ungdomsklubberne Den grå Cross-VW SSP Tommerup SSP Vissenbjerg SSP Aarup Afdelingslederen Administrativt ansvar: Driftsmæssigt ansvar: Udvalg: Skolekontakt og samarbejdsfag i gl. Assens Ungdomsskolens folder og grafiske profil Undervisnings- og fritidsaktiviteterne 2-sprogsklassen AUS Arbejdsmiljøgruppe SSP Assens Gadeplanforum AUS MED-udvalg 18. SEKRETARIATET Ungdomsskolens 2 sekretærer har ansvars- og arbejdsopgaverne fordelt mellem sig, således:

7 Fritidsundervisningsaktiviteterne og Erhvervsskolen Budget, Opus, regnskab, fakturering, personaleadministration, løn Begge sekretærer håndterer henvendelser fra elever, medarbejdere, samarbejdspartnere o.a. a. Ungdomsskolens Sekretariat befinder sig på Ungdomsskolens kontor på Hårby Skole. 19. KONTAKTMEDARBEJDERE Ungdomsskolen har ansat en Kontaktmedarbejder på hhv. Tallerupskolen, Tommerup Skole, Vissenbjerg Skole, Haarby Skole og Ebberup Skole. Kontaktmedarbejderen er Ungdomsskolens lokale repræsentant på skolen og som sådan kontaktled til ungdomsskoleelever, ungdomsskolelærere og klubkoordinator og til skolens ledere, lærere og tekniske personale. Kontaktmedarbejderens primære opgave er at håndtere henvendelser og spørgsmål til Ungdomsskolens daglige drift samt at videreformidle informationer fra Ungdomsskolens sekretariat og ledelse. 20. PÆDAGOGISK MEDARBEJDER En medarbejder løser opgaver med planlægning, tilrettelæggelse og gennemførelse af den daglige drift af Erhvervsskolen. 21. UNGDOMSKLUBKOORDINATOR Til varetagelse af den daglige ledelse af de 6 ungdomsklubber er ansat en klubkoordinator, som har ansvaret for medarbejdermødeplaner og hele den praktiske afvikling af klubtilbuddet, - samt for den fornødne koordination af klubområdet til den øvrige del af Ungdomsskolen og til eksterne samarbejdspartnere. 22. FORSIKRINGSFORHOLD Ungdomsskolens elever er ikke omfattet af en kollektiv ulykkesforsikring. Det er elevernes (forældrenes) eget ansvar at tegne en ulykkesforsikring. For elever, der rejser, gælder det gule sygesikringsbevis. Kommunen har endvidere tegnet en hjemtransportforsikring. I forbindelse med erhvervspraktik er såvel praktikant som virksomhed forsikret via StatensErstatningsordning og Kommunens egen forsikring 23. REGLER FOR KØRSEL MED ELEVER For så vidt angår Retningslinjer kørsel med elever gælder det for AUS medarbejdere, at 1. Tilladelse med underskrift fra forældrene skal foreligge 2. Et mundtligt tilsagn fx pr. telefon er acceptabelt såfremt en situation ikke muliggør, at en underskrift kan indhentes 3. Tilsagn fra forældrene kan kun undværes hvis en helt særlig situation kræver kørsel med en elev her og nu En underskriftsblanket til formålet er udarbejdet.! Opmærksomheden henledes på, at såfremt man har kaskoforsikring på køretøjet, vil visse forsikringsselskaber ikke dække når det, som her, anvendes i arbejdsøjemed.

Om Assens Ungdomsskole

Om Assens Ungdomsskole Om Assens Ungdomsskole RAMMER FOR VIRKSOMHEDEN 2014-15 1. MÅLGRUPPEN Ungdomsskolens primære målgruppe omfatter: de unge fra de går i 7. klasse til de fylder 18 år. Ældre elevers deltagelse i aktiviteter

Læs mere

Om Assens Ungdomsskole

Om Assens Ungdomsskole Om Assens Ungdomsskole RAMMER FOR VIRKSOMHEDEN 2017-18 1. MÅLGRUPPEN Ungdomsskolens primære målgruppe omfatter: de unge fra de går i 7. klasse til de fylder 18 år. Ældre elevers deltagelse i aktiviteter

Læs mere

Om Assens Ungdomsskole

Om Assens Ungdomsskole Om Assens Ungdomsskole RAMMER FOR VIRKSOMHEDEN 2015-16 1. MÅLGRUPPEN Ungdomsskolens primære målgruppe omfatter: de unge fra de går i 7. klasse til de fylder 18 år. Ældre elevers deltagelse i aktiviteter

Læs mere

Medarbejder i Assens Ungdomsskole

Medarbejder i Assens Ungdomsskole Medarbejder i Assens Ungdomsskole Sæson 2016/17 1 Velkommen i Assens Ungdomsskole I denne folder finder du de overordnede informationer, der er vigtige for alle ansatte i Ungdomsskolen at have kendskab

Læs mere

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010 REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010 DATO: 12-05-2010 STED: THORSENSVEJ 11, 2, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 19.00 AFBUD: Orientering den 12. maj 2010 J.NR. SAGSID. 25453 INITIALER LPE ÅBEN SAG 1. Folkeskolens

Læs mere

Indhold Bilag U1: Ungdomsskolens struktur og styring... 2 1.2 Undervisningssteder ... 2 2.1 Frit skolevalg

Indhold Bilag U1: Ungdomsskolens struktur og styring... 2 1.2 Undervisningssteder ... 2 2.1 Frit skolevalg Indhold Bilag U1: Ungdomsskolens struktur og styring... 2 1.2 Undervisningssteder... 2 2.1 Frit skolevalg... 3 Bilag U3: Undervisningens ordning og omfang... 3 3.1 Målgruppe... 4 3.2 Holddannelse... 5

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEÅRET 2008/09

KVALITETSRAPPORT SKOLEÅRET 2008/09 KVALITETSRAPPORT SKOLEÅRET 2008/09 AFSNIT 1 Beskrivelse af skolen Faktaoplysninger om skolen Assens Ungdomsskoles virksomhed har sit afsæt i Lov om Ungdomsskoler, der forpligter Kommunalbestyrelsen til

Læs mere

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010

REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010 REFERAT UNGDOMSSKOLEBESTY RELSEN 2010 DATO: 24-11-2010 STED: THORSENSVEJ 11, 2, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 19.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: BENEDICTE DREJER, BRIAN KROG, MIKKEL ØRSØE, HENRIK STAMPE Orientering

Læs mere

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017

Ungdomsskoleplan. Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune. pr. 27. september 2017 Ungdomsskoleplan Rammer og arbejdsgrundlag for Ungdomsskolen i Favrskov Kommune pr. 27. september 2017 Indhold 1. Ungdomsskolens lovgrundlag...3 2. Formål med virksomheden...3 3. Favrskov Kommunes ungdomsskoleordning...3

Læs mere

Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013

Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013 Udkast til: Udviklingsstrategi for Assens Ungdomsskole 2010-2013 Den aktive ungdomsskole billede fra fremtidsdag med unge, marts 2010. Dagtilbud og Skole Assens Kommune 1 Indledning Sværme, netværk eller

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Ungdomsskolevirksomheden i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for Ungdomsskolevirksomheden i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for Ungdomsskolevirksomheden i Stevns Kommune S. 1/8 Indhold Formål... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed og forretningsorden... 5 Ungdomsskolebestyrelsens beføjelser... 6 Ungdomsskolelederens

Læs mere

Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 2017/18. UngSlagelse. Center for uddannelse. Henning Rasmussen 2017/18

Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 2017/18. UngSlagelse. Center for uddannelse. Henning Rasmussen 2017/18 Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 27/8. Identifikation. Skolens navn *.2 Skolekode *.3 Forvaltning.4 Ungdomsskoleinspektør.5 Skoleår.6 Udfyldt af *.7 Telefon (direkte) UngSlagelse 3332 Center

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR HADERSLEV KOMMUNALE UNGDOMSSKOLE

STYRELSESVEDTÆGT FOR HADERSLEV KOMMUNALE UNGDOMSSKOLE STYRELSESVEDTÆGT FOR HADERSLEV KOMMUNALE UNGDOMSSKOLE 1 Indholdsfortegnelse Ungdomsskolens styrelsesvedtægt Kapitel I Kommunalbestyrelsen side 3 Kapitel II Ungdomsskolebestyrelsen side 3 Kapitel III Ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE

RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE FAVRSKOV KOMMUNE UNGDOMSSKOLEPLAN RAMMER OG ARBEJDSGRUNDLAG FOR FAVRSKOV KOMMUNES UNGDOMSSKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE: INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 UNGDOMSSKOLENS LOVGRUNDLAG... 3 FORMÅL MED VIRKSOMHEDEN... 3

Læs mere

Den almene ungdomsskole

Den almene ungdomsskole Den almene ungdomsskole 1 Ungdomsskolen skal give unge mulighed for at fæstne og uddybe deres kundskaber, give dem forståelse af og dygtiggøre dem til samfundslivet og bidrage til at give deres tilværelse

Læs mere

exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter

exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter exitucig Forslag til udvikling og overdragelse af aktiviteter CDS 10-03-2017 Indholdsfortegnelse 1. Aftenklub i nærmiljøet for 8. og 9. klasse...3 1.1. Fysiske rammer...3 1.2. Pædagogisk indhold...3 1.3.

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014 VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave For at skabe tydelighed, tryghed og klarhed i denne forandringsproces har skoleledere, kommunen,

Læs mere

Skanderborg Ungdomsskole

Skanderborg Ungdomsskole Medarbejderhåndbog For klubberne i Skanderborg Ungdomsskole Revideret 24-10-2013 Skanderborg Ungdomsskole Højvangen 6, 8660 Skanderborg Tlf: 87948794 ungdomsskolen@skanderborg.dk www.skanderborg-ungdomsskole.dk

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Hvidovre Kommune Børn og Velfærd Februar 2016 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg...

Læs mere

UNGDOMSSKOLEPLAN 2008 NORDFYNS UNGDOMSSKOLE

UNGDOMSSKOLEPLAN 2008 NORDFYNS UNGDOMSSKOLE NORDFYNS UNGDOMSSKOLE Side Forord. Hovedtanken i ungdomsskoleplanen er, at tilbuddene i ungdomsskolen skal tage udgangspunkt i unges ståsted og interesser og derfor tilrettelægges fleksibelt ud fra de

Læs mere

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen.

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen. Ledelsesgrundlag Version 1 27. Marts 2014. Indhold Ledelsesgrundlag... 1 Baggrund:... 1 Formål:... 1 Retning:... 2 Proces... 2 Årsnorm og planlægning af skoleåret for lærere og børnehaveklasseledere...

Læs mere

Kapitel 1 Definition og formål

Kapitel 1 Definition og formål Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx om efterskoler Kapitel 1 Definition og formål 1. En efterskole er en selvejende institution, der tilbyder undervisning og samvær, hvis hovedsigte er folkelig oplysning

Læs mere

Sag nr. 19/5116. Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal

Sag nr. 19/5116. Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Sag nr. 19/5116 Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Egedal Kommune Center for Skole og Dagtilbud April 2019 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Formål Kapital 2 Ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune Forår 2019 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

Tilskud til ungdomsklubber i Struer Kommune omfattet af folkeoplysningslovens regler

Tilskud til ungdomsklubber i Struer Kommune omfattet af folkeoplysningslovens regler Tilskud til ungdomsklubber i Struer Kommune omfattet af folkeoplysningslovens regler Hjerm Ungdomsklub Resen-Humlum-Bremdal Ungdomsklub Ungt Forum i Asp Vejrum Ungdomsklub Struer Kommune Sekretariatet

Læs mere

FORSLAG TIL STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE

FORSLAG TIL STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE FORSLAG TIL STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE Nuværende I henhold til lov om ungdomsskoler (LBK nr. 997 af 8. oktober 2004), BEK om elevråd i folkeskolen og i ungdomsskolen

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler

Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Inatsisartutlov nr. 24 af 18. november 2010 om folkehøjskoler Formål 1. Folkehøjskolerne tilbyder elever almendannende undervisning med sigte på folkelig oplysning af bred, almen og demokratisk karakter

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællesleder og afdelingsleder ved Ledøje-Smørum Kommunes klub/byggere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællesleder og afdelingsleder ved Ledøje-Smørum Kommunes klub/byggere September 2004 BILAG 5 Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællesleder og afdelingsleder ved Ledøje-Smørum Kommunes klub/byggere Formålet med stillings- og funktionsbeskrivelsen er at tydeliggøre, hvilke

Læs mere

Udtalelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. februar 2008

Udtalelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. februar 2008 Udtalelse Til Århus Byråd via Magistraten Den 15. februar 2008 Udtalelse til Det Radikales Venstres forslag til byrådsbeslutning om indførelse af førstehjælp i folkeskolens ældste klasser Århus Kommune

Læs mere

Notat: kommissorier for SSP organisationens parter

Notat: kommissorier for SSP organisationens parter Notat: kommissorier for SSP organisationens parter Tingvej 7 4690 Haslev Børn, Familie og Uddannelse Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Dato j.nr. Direkte telefon 5620 3959 Mail

Læs mere

(herefter benævnt klubben) Navn: (herefter benævnt træneren)

(herefter benævnt klubben) Navn: (herefter benævnt træneren) STANDARDKONTRAKT 2 AFTALE (ulønnet medhjælper) Ved underskrivelsen af denne aftale har bestyrelsen i (herefter benævnt klubben) Adresse: og Navn: (herefter benævnt træneren) Adresse: CPR-nr.: indgået aftale

Læs mere

Vision for Næstved Sportscollege

Vision for Næstved Sportscollege Vision for Næstved Sportscollege Næstved Sportscollege (NSC) drives i fællesskab mellem en række idrætsklubber og uddannelsesinstitutioner hjemmehørende i Næstved Kommune. Formålet med etablering af sportscollege

Læs mere

Organisationsstruktur UngHerning

Organisationsstruktur UngHerning Organisationsstruktur UngHerning UngHerning består overordnet af en fritidsafdeling og en heltidsafdeling. Administrationen varetages af et sekretariat, mens kompetence- og fagudvikling ligger ved ressourcecentret.

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR UNGDOMSSKOLEVIRKSOMHEDEN I STEVNS KOMMUNE Indholdsfortegnelse Formål Side 3 Sammensætning og valg Side 3 Mødevirksomhed og forretningsorden Side 6 Ungdomsskolebestyrelsens beføjelser

Læs mere

Overordnet arbejdsfordeling mellem skoleleder, viceskoleleder og SFO leder på Dagnæsskolen.

Overordnet arbejdsfordeling mellem skoleleder, viceskoleleder og SFO leder på Dagnæsskolen. Overordnet arbejdsfordeling mellem skoleleder, viceskoleleder og SFO leder på Dagnæsskolen. Skoleleder - nogle af opgaverne Arbejdet ligger i skolen og på kanten af skolen (skabe netværk) Personaleansvarlig

Læs mere

Personaleguide. Kære medarbejder.

Personaleguide. Kære medarbejder. Kære medarbejder. Denne håndbog er til dig som medarbejder i Frederikssund Ungdomsskole. Indholdet kan hjælpe dig til at handle korrekt i alle opgaver og udfordringer du måtte møde, både administrative,

Læs mere

10. KlasseCenter i Mariagerfjord Kommune

10. KlasseCenter i Mariagerfjord Kommune NOTAT 10. KlasseCenter i Mariagerfjord Kommune 1. Resumé I forbindelse med vedtagelse af budget for Mariagerfjord Kommune for 2007 er det besluttet, at der skal ske en harmonisering fra tre 10. klassetrins

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal

Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Egedal Kommune 2018 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Formål Kapital 2 Ungdomsskolebestyrelsens sammensætning og valg Kapitel 3 Mødevirksomhed

Læs mere

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden PLO Hovedstaden 26. okt. 2012 AFTALE vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden 1 1 Aftalens parter Denne aftale er indgået mellem PLO-Hovedstaden og Region Hovedstaden. Aftalen vedrører

Læs mere

Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 2014/15. UngSlagelse. Center for Uddannelse. Henning Rasmussen 2014/15

Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 2014/15. UngSlagelse. Center for Uddannelse. Henning Rasmussen 2014/15 Indberetningsskema til ungdomsskolestatistikken 214/15 1. Identifikation 1.1 Skolens navn * 1.2 Skolekode * 1.3 Forvaltning 1.4 Ungdomsskoleinspektør 1.5 Skoleår 1.6 Udfyldt af * 1.7 Telefon (direkte)

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Randers Ungdomsskole AFTALE NOVEMBER 2014

Randers Ungdomsskole AFTALE NOVEMBER 2014 Randers Ungdomsskole AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Administrative retningslinjer for FO-klubber

Administrative retningslinjer for FO-klubber Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Klik her for at angive tekst. Dato for fremsendelse til MBA Administrative retningslinjer for FO-klubber Administrative retningslinjer for FO-klubbernes

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Kapitel I: Indledning Det fremgår af folkeskolelovens 41, at Kommunalbestyrelsen fastsætter en vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen.

Læs mere

Informationshæfte for medarbejdere Frederikshavn Kommunes Ungdomsskole

Informationshæfte for medarbejdere Frederikshavn Kommunes Ungdomsskole Informationshæfte for medarbejdere Frederikshavn Kommunes Ungdomsskole Hånbækvej 32b, 9900 Frederikshavn 98459272 www.ungdomsskolen.frederikshavn.dk Ungdomsskoletilbuddet I Frederikshavn kommunes Ungdomsskole

Læs mere

Koordinator og ledelsesfunktioner på dagtilbudsområdet

Koordinator og ledelsesfunktioner på dagtilbudsområdet Koordinator og ledelsesfunktioner på dagtilbudsområdet 13. august 2015 Børneområdet Børneområdet administration Baggrund: Børneområdet har gennemført et pilotprojekt med teamkoordinering i store børnehuse.

Læs mere

Udkast af 15. marts Udkast til Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest. 1. marts 2013

Udkast af 15. marts Udkast til Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest. 1. marts 2013 Udkast til Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest 1. marts 2013 Vedtægter Den selvejende institution Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest 1 Navn, hjemsted og formål

Læs mere

skanderborg-ungdomsskole.dk

skanderborg-ungdomsskole.dk SKOLEPAKKER skanderborg-ungdomsskole.dk Forord Ungdomsskolen har med skolepakkerne sammensat en række aktive tilbud til skolerne i Skanderborg Kommune. Alle skolepakker gælder for 7.-9. klasse med undtagelse

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den XX.XX.XXXX 1 Indhold 1. Lovgivning og politik...3 1.1 Lokalpolitiske beslutninger...4 2. Struktur og rammer for Klub Dragør...5

Læs mere

Samarbejdsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen, mellem læreruddannelsen Metropol og xx skole

Samarbejdsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen, mellem læreruddannelsen Metropol og xx skole :\Users\riju\Dropbox\Partnerskabsaftaler\Samarbejdsaftale mellem læreruddannelsen Metropol og en fri skole 2016-2017.docx Samarbejdsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen, 2016-2021 mellem

Læs mere

DJURSLANDSSKOLEN. Ungdomsklubben. En kommunal specialskole

DJURSLANDSSKOLEN. Ungdomsklubben. En kommunal specialskole DJURSLANDSSKOLEN Ungdomsklubben En kommunal specialskole DJURSHULEN Er en ungdomsklub for unge med fysisk/ psykisk nedsat funktionsevne fra Djurslandsskolen og andre, for hvem tilbuddet vil være relevant.

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag 23. januar 2014 Model 1 Samarbejds- og partnerskabsmodel. Modellen betyder en uændret organisering af fritidsområdet. Der indgås forpligtende samarbejds- og partnerskabsaftaler i forhold til blandt andet

Læs mere

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009.

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009. Kvalitetsrapport 2008/2009 Moltrup Skole Haderslev Kommune Godkendt af bestyrelsen november 2009. 1 Indholdsfortegnelse Kap. 1: Resumé med konklusioner side 3 Kap. 2: Tal og tabeller side 4 Kap. 3: Fagligt

Læs mere

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet ÅBEN SKOLE ROSKILDE VEJLEDNING Erhvervslivet Indholdsfortegnelse Om Åben Skole 3 Hvad siger reformen? 4 Hvorfor samarbejde? 5 Hvad med faciliteter? 6 Hvad med økonomien? 6 Hvad kan virksomhederne gøre?

Læs mere

Udviklingskontrakt 2018 for Galten Junior- og Ungdomsklub S/I

Udviklingskontrakt 2018 for Galten Junior- og Ungdomsklub S/I Udviklingskontrakt 2018 for Galten Junior- og Ungdomsklub S/I Kontrakten har været drøftet på personalemøde og i klubbens bestyrelse. Personalet har ønsket at arbejde videre med de allerede kørende udviklingsmål

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal

Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Vedtægt for styrelsen af Egedal Kommunes Ungdomsskole Ung Egedal Egedal Kommune 2018 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Formål Kapital 2 Ungdomsskolebestyrelsens sammensætning og valg Kapitel 3 Mødevirksomhed

Læs mere

Velkommen til Langeland Ungdomsskole

Velkommen til Langeland Ungdomsskole Velkommen til Langeland Ungdomsskole Sæson 2016-17 Undervisning I sæsonen 2016-17 tilbyder vi bl.a. mulighed for at: lære mere, f.eks. sprog, lektiehjælp, science... være kreativ, f.eks. lave mad, male,

Læs mere

Eisbjerghus Efterskole

Eisbjerghus Efterskole Eisbjerghus Efterskole Nettoarbejdstid: 1672,0 timer Weekendarbejde: 32 hele weekender á 60,25 1928 + 6 weekender med mange elever (6*19,5) 117 11 lukke/modtager á 15 165 I alt 2210 timer Ca. 14 til at

Læs mere

Kontaktinformationer: Administration: Odense SV. Odense S. Områdeleder:

Kontaktinformationer: Administration: Odense SV. Odense S. Områdeleder: Kontaktinformationer: Administration: Dalum Ungdomsskole Bergendals Alle 25 Tlf.: 63 75 30 40 www.min-klub.dk Ungdomsskoleleder: Erik Ravn Nielsen Klubleder: Nina F. Øhlenschlæger Mobil: 29 63 10 26 Odense

Læs mere

Helhedsløsning på fritids- og klubområdet - efter høring Dok.nr.: 6027 Sagsid.: 13/15802 Initialer: Åben sag

Helhedsløsning på fritids- og klubområdet - efter høring Dok.nr.: 6027 Sagsid.: 13/15802 Initialer: Åben sag Helhedsløsning på fritids- og klubområdet - efter høring Dok.nr.: 6027 Sagsid.: 13/15802 Initialer: 47821 Åben sag Sagsfremstilling Udvalget for Børn og Undervisning vedtog den 3. juni 2014 at sende 2

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx. 201x 1

Styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx. 201x 1 Styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx. 201x 1 Indhold Kapitel 1: Kommunalbestyrelsen fastlægger mål og rammer for ungdomsskolen... 2 Kapitel 2: Ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014.

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014. Administrationsgrundlag arbejdstidsaftale for skolepædagoger, Randers Kommune 1 Indledning Randers Kommune og BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Østjylland har indgået en lokal arbejdstidsaftale

Læs mere

Tilsyn med dagtilbudsområdet

Tilsyn med dagtilbudsområdet Tilsyn med dagtilbudsområdet Tilsyn med Lovgrundlag Hvad omfatter tilsynet? Hvordan udmøntes tilsynsforpligtelsen? Kommunale dagtilbud Dagtilbudsloven 3, 5 og 6 stk. 1 de kommunale dagtilbud er i lovgivningen

Læs mere

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Gennem fælles værdier i Børne- og Ungepolitikken og ved skolechefens overordnede ledelse skabes

Læs mere

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 1 Kolofon Foto Stengård Skole, april 2014 Kirsten Haase Layout GPV Produktion Gladsaxe TSL 2 Indledning Gladsaxe Kommune, Skolelederforeningen

Læs mere

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning : Kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Assens kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Figur 1: Flows til skoler FynBus Planlægning

Læs mere

Skolefritidsordningen har en leder (SFO-leder), og tre FPL er, heraf den ene som souschef. Disse 4 udgør SFOens ledelsesteam.

Skolefritidsordningen har en leder (SFO-leder), og tre FPL er, heraf den ene som souschef. Disse 4 udgør SFOens ledelsesteam. SFO - ledelsesteam: Det er ledelsens opgave at sikre en optimal fungerende SFO indenfor de rammer og konkrete vilkår, som bl.a. er beskrevet i folkeskoleloven, kommunens/b/u forvaltningens mål nævnt i

Læs mere

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Almen Uddannelse og Tilsyn Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.:

Læs mere

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen Sdr. Vang Skole Dato: 19. marts 2018 Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen GRUPPE A: REGNSKAB OG BUDGET Fagudvalgene udarbejder budgetønsker, som afleveres i december. I begyndelsen

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til Daghøjskoler i Københavns Kommune

Retningslinjer for tilskud til Daghøjskoler i Københavns Kommune Retningslinjer for tilskud til Daghøjskoler i Københavns Kommune Vedtaget den 24. august 2017 Side 1 INDLEDNING De københavnske daghøjskoler er selvstændige selvejende institutioner, der udbyder en bred

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

Allerød Hørsholm Lærerforening kreds 29

Allerød Hørsholm Lærerforening kreds 29 Allerød Hørsholm Lærerforening kreds 29 2013 Årsregnskab inkl. Særlig Fond og Balance Allerød Hørsholm Lærerforening Kreds 29 1. januar 2013 31. december 2013 Generalforsamling Tirsdag den 18. marts 2014

Læs mere

Styrelsesvedtægter Klubområdet

Styrelsesvedtægter Klubområdet Styrelsesvedtægter Klubområdet Vedtaget af uddannelsesudvalget d.xx.marts 2016 Denne vedtægt dækker klubtilbud i henhold til dagtilbudsloven 1, 65 samt 3 om sammenhængende børnepolitik KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

Ændringer til styrelsesvedtægt på klubområdet

Ændringer til styrelsesvedtægt på klubområdet Ændringer til styrelsesvedtægt på klubområdet Eksisterende styrelsesvedtægt 1 Formål Albertslund Kommunes mål med børnenes ophold i de kommunale klubber er fastlagt af Kommunalbestyrelsen. 2 Institutionsbestyrelsen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

215 Planlægning og forældresamarbejde

215 Planlægning og forældresamarbejde Denne side indeholder en opsamling af spørgsmål og svar i relation til Aarhusaftalen pr. 1. august 2017. Parterne bag Aarhusaftalen er enige om svarene og om, at indholdet på denne side er bindende for

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet. Gladsaxe Kommune 2017

Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet. Gladsaxe Kommune 2017 Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet Gladsaxe Kommune 2017 1 Indhold Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 5 Skolebestyrelsens beføjelser... 6 Skolelederen... 7 Elevråd...

Læs mere

Bilag 1. Notat om klubfællesskaber og ledelsesstruktur

Bilag 1. Notat om klubfællesskaber og ledelsesstruktur KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT Bilag 1 Notat om klubfællesskaber og ledelsesstruktur Ledelsesstrukturen i den nye klubmodel er baseret på følgende forudsætninger:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Albertslund Kommunes fritidsklubber og fælles ungdomsklub

Styrelsesvedtægt for Albertslund Kommunes fritidsklubber og fælles ungdomsklub Styrelsesvedtægt for Albertslund Kommunes fritidsklubber og fælles ungdomsklub 1 Formål Albertslund Kommunes mål med børnenes ophold i de kommunale klubber er fastlagt af Kommunalbestyrelsen. 2 Institutionsbestyrelsen

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

Velkommen til Langeland Ungdomsskole

Velkommen til Langeland Ungdomsskole Velkommen til Langeland Ungdomsskole Sæson 2018-19 Undervisning I sæsonen 2018-19 tilbyder vi bl.a. mulighed for at: lære mere, f.eks. sprog, lektiehjælp, science... være kreativ, f.eks. lave mad, male,

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010/2011. Skole: Haderslev Kommune. Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole

Kvalitetsrapport 2010/2011. Skole: Haderslev Kommune. Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole Kvalitetsrapport 2010/2011 Skole: Haderslev Kommune Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Resumé med konklusioner side 3 Kapitel 2: Tal og tabeller

Læs mere

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1.

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. august 2014 Emne 2.1. Nye regler om tilstedeværelse og arbejdstid (side 7)

Læs mere

UNGDOMSSKOLEN KALUNDBORG. Medarbejderhåndbogen

UNGDOMSSKOLEN KALUNDBORG. Medarbejderhåndbogen UNGDOMSSKOLEN KALUNDBORG Medarbejderhåndbogen Oktober 2015 Info Kalundborg Ungdomsskole Skovbrynet 51 4400 Kalundborg Tlf.: 59534698 Mail: ungdomsskolen@kalundborg.dk www.kalusk.dk Ean-nr. 5790000367030

Læs mere

Godkendelse af forslag til implementering af ny lovgivning om styrket praksisfaglighed i folkeskolen (valgfag)

Godkendelse af forslag til implementering af ny lovgivning om styrket praksisfaglighed i folkeskolen (valgfag) Punkt 7. Godkendelse af forslag til implementering af ny lovgivning om styrket praksisfaglighed i folkeskolen (valgfag) 2018-046214 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at ny lovgivning vedr. styrket

Læs mere

KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter)

KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter) Analyse til Budget 2020 20. august 2019 KAN- OG SKAL-OPGAVER PÅ Skoleområdet (Albertslund Ungecenter) Baggrund I forbindelse med processen for budget 2019 har Kommunalbestyrelsen vedtaget en analyseplan

Læs mere

Kapitel 1. Optagelse og kapacitet i 10. klasseordningerne

Kapitel 1. Optagelse og kapacitet i 10. klasseordningerne Undervisningsministeriet sagsnr.: 072.51S.541 Udkast Bekendtgørelse om overenskomst mellem en kommunalbestyrelse og en institution, der udbyder erhvervsuddannelse, om varetagelse af 10. klasseundervisning

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Vedtaget i Folkeoplysningsudvalget den 2. december 2010, i forbindelse med budget 2011

Læs mere

FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER

FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Aftenskolens foreningsnummer: 67460 FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Projekttitel: It for alle Ansøgers navn: NETOP København Navn på ansvarlig:

Læs mere

Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3.

Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3. Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel jf. overførselsreglerne 17.615 454 Ansøgning om overførsel vedr. pulje- og projektmidler 3.320 0 Ansøgning om overførsel op til

Læs mere

Velkommen til Langeland Ungdomsskole

Velkommen til Langeland Ungdomsskole Velkommen til Langeland Ungdomsskole Sæson 2017-18 Undervisning I sæsonen 2017-18 tilbyder vi bl.a. mulighed for at: lære mere, f.eks. sprog, lektiehjælp, science... være kreativ, f.eks. lave mad, male,

Læs mere

Baggrund Den tidligere skoleleder er gået på pension, efter at have været skoleleder på Skovbrynet Skole i 16 år.

Baggrund Den tidligere skoleleder er gået på pension, efter at have været skoleleder på Skovbrynet Skole i 16 år. Job- og kravprofil Skoleleder til Skovbrynet Skole, Gladsaxe Kommune Baggrund Den tidligere skoleleder er gået på pension, efter at have været skoleleder på Skovbrynet Skole i 16 år. Skolen Skovbrynet

Læs mere

10.klasse. Dragør kommune 2008/2009

10.klasse. Dragør kommune 2008/2009 10.klasse Dragør kommune 2008/2009 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

Samtaleskema. - ledere. Medarbejder: Leder: Samtaletidspunkt og sted: Evt. næste samtale:

Samtaleskema. - ledere. Medarbejder: Leder: Samtaletidspunkt og sted: Evt. næste samtale: Samtaleskema - ledere Indeholder: 1. Spørgsmål, reflektionspunkter og aftaleskema til samtalen mellem ungdomsskolelederen og dennes overordnede. 2. Kompetenceprofil 3. Individuel kompetenceplan Forslag

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Hårslev Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Hårslev Skole læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Hårslev Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Kulturskolen Syddjurs. September 2014

Kulturskolen Syddjurs. September 2014 Kulturskolen Syddjurs September 2014 Indhold 1. Navn og status... 3 2. Formål... 3 3. Indhold... 3 4. Kulturskolens ledelse og daglige drift... 3 5. Bestyrelsens sammensætning... 4 6. Bestyrelsen opgaver

Læs mere

Styrelsesvedtægt for UngSlagelse

Styrelsesvedtægt for UngSlagelse Styrelsesvedtægt for UngSlagelse Godkendt af Byrådet 27. februar 2012 Indledning Side 2 / 8 De nærmere regler om Slagelse Kommunens styrelse af UngSlagelse fremgår af denne styrelsesvedtægt for samt af

Læs mere