Software Dokumentation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Software Dokumentation"

Transkript

1 Software Dokumentation Jan Boddum Larsen Teknologi B og A på HTX

2 Dokumentation af software i Teknologi I samfundet sker der en bevægelse mod mere digitale løsninger i teknologi. Det betyder at software bliver en større og større del af teknologien. Det kan være som dele af teknologien, men også som selvstændige digitale teknologier. Det gør at der et øget behov, for at indfører det i ungdomsuddannelserne og i undervisningen. Det har gjort at software er kommet ind i faget teknologi på HTX. Det betyder, der er skabt et behov for at kunne dokumenter software produkter, og kvalitetssikre softwaren. Overblik Der findes forskellige ting til at danne overblik, men man skal først tænke i krav og test. Kravspecifikation Specifikke krav til softwaren der kan måles/testes. Det kan også være nødvendigt at åbne lidt op for softwaren for at teste de krav man har til softwaren. Så for hvert eneste krav skal man kunne teste om kravet er opfyldt. Det bør allerede ske i begyndelsen. Et eksempel kunne være at man ønskede at udvikle en app, hvor man kan få en alarm X minutter før en bus kører. Ideen er at når man stiger af bussen scanner man en QR kode og App en finder ud af hvornår den sidste bus kører og giver en alarm 10 min før den kører. Et krav kunne være: Krav Det skal være muligt at angive den tid der går fra alarmen til den sidste bus kører. Test #1 Indtast 10 min. Se at der kommer en alarm 10 min før sidste bus. #2 Indtast -5 og se at der kommer en fejlbesked: Ugyldig tid den skal være mellem 1 min til 20 min #3 Indtast 30 min og se der kommer en fejlbesked: Ugyldig tid den skal være mellem 1 min til 20 min #4 Vælg en bus, hvor den sidste kører efter middag og gentag test #1. Osv Så lidt mere ned i deltaljerne omkring krav til softwaren. Blokdiagram Overordnede blokdiagram til at beskrive de enkelte blokke og grænseflader. Da det skal skabe overblik er det vigtigt at der ikke er for mange blokke. Så max omkring 5 til 6 blokke, hvis man har behov for flere så heller lave 2 eller flere blokdiagrammer. Nedenfor er der angivet et blokdiagram over en temperatur regulering. Der er pile mellem de forskellige kasser og lidt omkring hvad der sker i kasserne og hvilke data der flyder fra den ene blok til den anden. Her ville man også kunne stille krav og test til de enkelte blokke, så man har veldefinerede grænseflader.

3 Use Case diagram Det sidste værktøj til at give et overordnede blik på softwaren ville være use case diagram. Det er noget der bruges til at fortælle hvordan man tænker at de forskellige bruger skal benytte softwaren. I UML er der en fin standard, som man kan udvide mere end i eksemplet nedenfor. Eksemplet er et software system til udlån af bøger på biblioteket. Der er kun medtaget låneren, for at holde det simplet. Det ses at der er nogle processer låneren er i berøring med og så er der nogle der kommunikerer internt. Dette kan være med til at beskrive hvordan systemet og brugeren kommunikerer sammen.

4 Pseudokode Pseudokoden er en måde at beskrive det man ønsker at programmer i almindelige ord. Hvis vi igen tager udgangspunkt i eksemplet med varmeleget oppe fra blokdiagrammet. 1. Metode 2. Metode (mere detaljeret) Uendeligt loop ( Uendeligt loop ( Mål temperatur Mål temperatur Tænd/sluk varmelegemet Er temperaturen under set temperaturen? Vis temperatur ) Tænd varmelegemet Ellers Sluk varmelegemet Vis temperatur ) Pseudokode kan både benyttes som dokumentation, men også et værktøj under udviklingen. Dette er nogle metoder til at beskrive et overblik over den software man udvikler. Dt vil være naturligt at lade det indgå i udviklingsprocessen. Dokumentation af koden Flowdiagram Flowdiagram eller flowchart er en gammel metode til at dokumenter et program eller en del af et program. Det virker rigtig godt til at se forgreninger, input, output og start/stop. Så det beskriver flowet i programmet. Flowchart kan omsættes direkte til kode, og er derfor meget anvendeligt. Der er en række symboler, som er beskrevet nedenfor:

5 Tegneregler: Streger tegnes som rette linjer med pil. Kun en indgang til hvert symbol Kun beslutningssymbolet- diamanten har flere udgange. Nedenfor angivet et simpelt eksempel, hvor man lægger 1 til indtil man når til et givet tal N: Her starter programmet. Her indlæses et tal N, eksempelvis fra et tastatur. Variablene initialiseres, så vi ved hvad værdier de har i begyndelsen. m (som er 1 første gang) lægges til variablen sum og gemmes i sum. Beslutning hvis m er noget op på det indtastede tal N gå ned til næste trin. Hvis den ikke er kommet op på N, læg 1 til m og gem den i m og gentag. Udskriv sum til et display. Her slutter programmet. Det ses at dette kunne blive nogle meget lange flowcharts, hvis programmet er meget langt. Så man kan evt begrænse det til de passager i koden man gerne vil fremvise eller som har en kompleks struktur. Tilstandsdiagram Tilstands diagrammer er gode til at beskrive forskellige tilstande et program kan være i (venter det eksempel på input). Det gode ved tilstandsdiagrammer er at de giver en mulighed for at se tilstande i programmet som kan være lovlige. Man kan sige at det er en tabel over alle tilstande og hvad programmet skal gøre for at flytte fra en tilstand til en ny tilstand.

6 Design af tilstandsdiagrammer Blokkene kaldes tilstande (state) Forbindelserne kaldes overgange (transitions). Der skal altid angives hvilket signal, der får enheden til at skifte tilstand. Tilstandene svarer til udgangskombination Overgangene svarer til indgangskombinationer I eksemplet nedenfor er det samme som oppe under flowdiagrammet ovenfor, med at lægge nogle tal sammen. Der er i alt 3 forskellige tilstande (indlæsning af tal, beregning, udskrivning af tal) Ligesom med flowchart giver det mest mening, at vælge noget ud fra ens kode og beskrive disse elementer med tilstandsmaskiner. Det er bedst at tage de steder, der er lidt mere komplekse. Klassediagram Det kan være ret svært at beskrive eksempelvis noget der er lavet i app-inventor, altså med objekter i et flowdiagram. Men der imod giver det god mening at beskrive en metode i et objekt med et flowdiagram. I mange software udviklingsværktøjer er der en grafisk overflade, de er ofte objekt orienteret (det kendes fra app-inventor). Her vil klassediagrammer være meget anvendelige, så man kan beskrive de enkelte metoder og attributter. En klasse består af en metode der udfører en handling (det kan eksempelvis den handling

7 der sker når man trykker på en knap). En attribut kan eksempelvis være teksten på knappen eller farven på knappen. Jeg har valgt at tage udgangspunkt i en UML beskrivelse af klasser. Så en klasse består af attributter og metoder, attributter er normalt private, hvilket vil sige at de kun ændres gennem en metode. Dvs at ændringen af navnet på knappen skal ændres gennem en metode. Nedenfor er der vist et eksempel med dyr, hvor de øverste ting er attributterne, som navnet på dyret. Det neden under stregen i midten er metoder. Der er altid en metode til at skabe dyret i dette tilfælde metoden Dyr(). Herefter kan man benytte metoden setnavn() til at give dyret et navn eksempelvis en ko setnavn( Ko ). Det betyder i dette tilfælde at attributten navn bliver sat til ko. Ideen er at lave en tegning som nedenfor og beskrive hvad de forskellige metoder gør. Eksempelvis vil man kunne beskrive metoden setnavn() ved: setnavn(nynavn : String) Beskrivelse Input nynavn Output Sideeffekt Sætter navnet på et dyr eller ændre navnet. Tekststring med navnet på dyret na na Output er hvis der kommer noget tilbage/retur fra metoden, som eksempelvis i metoden getnavn() : String, som giver navnet på dyret tilbage. Sideffekt kan være at den sender en besked via bluetooth eller åbner et nyt window. Nogle klasser er koblet til hinanden det kunne være elev og lærer, men det er ikke de samme ting man vil gemme. Det kalder man associated (tilknyttede) klasser, de fælles ting kunne man have i en overordnet klasse skole, som både indeholder elever og lærer. Se nedenfor.

8 Der en sammenhæng mellem laerer og elev, fordi en lærer har altid elever ellers var han/hun ikke lærer på skolen. Dvs man ville normalt have en klasse der knytter dem sammen. Ud over at de er på samme skole. Det er dog sjældent man laver denne forbindelse. Arv er en måde til at en klasse kan arve ting fra en anden klasse: Så både bil og bus har en registreringsnr., så pilene indikerer at Bil og Bus arver fra Koeretoej.

9 Det efterfølgende er lidt mere avanceret og er måske i nødvendigvis et krav til dokumentation. Det er udelukkende taget med p.gr.a helheden. To andre forbindelse som består af en åben diamant (aggregering) og en lukker (komposit). Komposit er lidt stærkere end aggregering, da et bord kun er et bord hvis det har ben. Computeren kan godt leve uden CD ROM drev. Kommentar i koden Det er vigtigt at skrive kommentar i koden da det hjælper til at forstå hvorledes den er opbygget. Alle procedure, funktioner, metoder og objekter bør have en kommentar i toppen som beskriver hvad den laver, input, output og sideeffekter. Så i kommentarerne kunne se således ud: Generelt Beskrivelse: Hvad gør funktionen m.m. Input Variabler: Beskrivelse af alle input variablerne Output Variabler: Beskrivelse af alle output variablene Sideeffekter: Ændringer af globale variable, sender beskeder til andre enheder m.m Eksempel med cirkel // Beskrivelse: // Beregner areallet af en cirkel. // Input: // float r -Radius på cirklen. // Output: // float A Areal af cirklen. // Sideeffekter: // Ingen I selve koden er det også vigtigt at skrive kommentarer neden for er angivet to eksempler af en funktion der beregner areallet af cirklen: Overfladisk Detaljeret

10 // Beskrivelse: // Beregner areallet af en cirkel. // Input: // float r -Radius på cirklen. // Output: // returner float Areal af cirklen. // Sideeffekter: // Ingen // Beskrivelse: // Beregner areallet af en cirkel. // Input: // float r -Radius på cirklen. // Output: // returner float Areal af cirklen. // Sideeffekter: // Ingen float BeregnCirkelAreal(float radius) { float pi=3.14; float areal; areal = pi*radius*radius; return areal; float BeregnCirkelAreal(float radius) { float pi=3.14; // definer pi float areal; areal = pi*radius*radius; // beregner areallet return areal; // returner areallet af cirklen Det er ikke således at det ene er bedre end det andet, det kan give god mening kun at skrive lidt kommentarer, hvis funktionen er forholdsvis simpel. Eksempelvis i det overfladiske giver det god menig her da der ikke sker så meget i funktionen. Test Der skal laves en testplan, som tester for alle kravene oppe i specifikationen samt evt afhængigheder, og skriv ned om testen er succesfuld. Hvis der er test cases som ikke lykkes skriver man en kommentar om hvad man har iagttaget. Dette gælder også ved begrænset succes. Afhængigheder kunne være hvis koden er i en bestemt tilstand, kunne man prøve at teste for ugyldige tilstande. Softwaren skal tests af folk der ikke har været med til at udvikle softwaren, så funktionaliteten, layout og robustheden bliver kvalitetssikret. Vigtige ting Start med at dokumenter det overordnede, så læseren får et overblik Dokumenter så meget som det er muligt inden du går i gang med koden Brug nogle af de værktøjer der er gennemgået her til skabe overblik Lav kommentarer til koden så den kan forstås af en nybegynder Lav den tilhørende dokumentation så den kan forstås af en nybegynder Lav kommentar i koden imens du skriver koden Husk at opdater dokumentationen undervejs og når man er færdig med koden Overvej hvilken struktur koden har og vælg den dokumentationsform der passer til Som hovedregel har man altid lavet for lidt dokumentation.

11 Digitale værktøjer Der er specielt et gratis værktøj som er nemt at gå til, samtidig køre det i browseren. Her kan man tegne de fleste diagrammer: Konklusion Dokumentation af programkomponenter såsom programbiblioteker, kodesegmenter, procedurer og eksterne biblioteker kan hjælpe eleven til at udvikle korrekte programmer, der løser et problem. Ved eksempelvis at benytte modeller, pseudokode, flowdiagrammer og/eller problemtræer i udviklingsprocessen kan eleven blive bevidst om, at et programs funktionalitet bedst beskrives i et højniveau sprog (f.eks. ved at beskrive hvoledes brugeren interagerer med programmet) og ikke i et lavere niveau, der er karakteriseret ved at forklare, hvordan de enkelte instruktioner i programmet fungerer. Klasser beskrivelse med metoder og attributter eksempelvis hvis man har en knap, som sender en besked (metode), knappen er grøn (attribut). Dog vil man ikke nødvendigvis beskrive alle metoder og attributter i dette eksempel er det måske ikke nødvendigt at beskrive attributten med farven. Kommunikation og tilknytninger mellem de forskellige klasser er også vigtig. Tidslinje diagrammer (er for kommunikation mellem sender og modtager eller i realtidssystemer) Softwaren dokumenteres med flow chart og ledsagende beskrivelser. Desuden vedlægges en kommenteret kildekode som bilag. Det er vigtigt, at eleven i detaljer begrunder de valg, der ligger bag de softwaremæssige udformning.

SOFTWARE DOKUMENTATION

SOFTWARE DOKUMENTATION SOFTWARE DOKUMENTATION TEKNOLOGI B OG A PÅ HTX Indhold Dokumentation af software i Teknologi på HTX... 2 Overblik... 2 Kravspecifikation... 2 Blokdiagram... 3 Use Case Diagram... 3 Pseudokode... 4 Dokumentation

Læs mere

Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Projektbeskrivelse... 2 Dette bruger vi i projektet... 2 Komponenter... 2 Software... 2 Kalibrering...

Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Projektbeskrivelse... 2 Dette bruger vi i projektet... 2 Komponenter... 2 Software... 2 Kalibrering... Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Projektbeskrivelse... 2 Dette bruger vi i projektet... 2 Komponenter... 2 Software... 2 Kalibrering... 3 Kildekoden... 4 Variabler... 4 Setup... 4 Loop... 4 Indledning

Læs mere

Online billede filtrering

Online billede filtrering Online billede filtrering Eksamensprojekt 2014 Andreas Lorentzen, klasse 3.4 Roskilde Tekniske Gymnasium Programmering C 09-05-2014 I dette projekt vil jeg demonstrerer en af de mange ting moderne browsere

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Programmering C ved mst Termin Juni 117 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Erhvervsskolerne Aars hhx Programmering C Michael Stenner (mst) 2-3g16 pro Forløbsoversigt

Læs mere

Flowchart og Nassi ShneidermanN Version. Et flowchart bruges til grafisk at tegne et forløb. Det kan fx være et programforløb for en microcontroller.

Flowchart og Nassi ShneidermanN Version. Et flowchart bruges til grafisk at tegne et forløb. Det kan fx være et programforløb for en microcontroller. Flowchart Et flowchart bruges til grafisk at tegne et forløb. Det kan fx være et programforløb for en microcontroller. Et godt program til at tegne flowcharts med er, EDGE-Diagrammer, eller Smartdraw.

Læs mere

HTX, RTG. Rumlige Figurer. Matematik og programmering

HTX, RTG. Rumlige Figurer. Matematik og programmering HTX, RTG Rumlige Figurer Matematik og programmering Vejledere: Jørn Christian Bendtsen og Karl G. Bjarnason Morten Bo Kofoed Nielsen & Michael Jokil 10-10-2011 In this assignment we have been working with

Læs mere

Læringsprogram. Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4

Læringsprogram. Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4 Læringsprogram Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4 R o s k i l d e T e k n i s k e G y m n a s i u m Indholdsfortegnelse FORMÅL...

Læs mere

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRO 3 STARTEN AF SPECIALISERINGEN 3 ANKOMST TIL SKOTLAND 4 DATABASER 5 NETVÆRK 5 INTERAKTION 5 AFSLUTNING AF SPECIALISERINGEN 5 KONKLUSION 6 Side

Læs mere

Visualiseringsprogram

Visualiseringsprogram Visualiseringsprogram Programmering C - eksamensopgave Rami Kaddoura og Martin Schmidt Klasse: 3.4 Vejleder: Karl Bjarnason Roskilde Tekniske Gymnasium Udleveringsdato: 02-03-2012 Afleveringsdato: 11-05-12

Læs mere

KOMPONENT BESKRIVELSE

KOMPONENT BESKRIVELSE Beskrivelse : S12-20-8A tegningsnummer 630014 Program som styrer 5 individuelle trykforløb på samme tid. Kan køre med intern tryk-reservoir. Kommunikerer med PC-program 714014 Dato Sign. Beskrivelse af

Læs mere

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ Lavet af Svend, Valdemar og Frederik 2.3 HTX - Roskilde Overvågningskamera ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ I dette forløb har vi arbejdet med overvågningskameraer. Det handlede om at lære, hvordan et

Læs mere

Vurdering af kvalitet en note af Tove Zöga Larsen

Vurdering af kvalitet en note af Tove Zöga Larsen Vurdering af kvalitet en note af Tove Zöga Larsen Kvalitet... 2 Test... 2 Hvordan finder man testdata?... 2 Dokumentation af test... 3 Review... 3 Vurderingskriterier... 3 Gennemførelsen af et review...

Læs mere

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Følgende funktioner virker anderledes i HTML5-versionen end i Silverlight-versionen: 1) Vælg/tænd kortlag... 2 2) Tilføj kortlag fra Lagkatalog...

Læs mere

Svendeprøve Projekt Tyveri alarm

Svendeprøve Projekt Tyveri alarm Svendeprøve Projekt Tyveri alarm Påbegyndt.: 8/2-1999 Afleveret.: 4/3-1999 Projektet er lavet af.: Kasper Kirkeby Brian Andersen Thomas Bojer Nielsen Søren Vang Jørgensen Indholds fortegnelse 1. INDLEDNING...3

Læs mere

Udarbejdet af CFU Absalon

Udarbejdet af CFU Absalon Chatbots i Scratch Introduktion: En chatbot er et lille program, der kan chatte. De bruges mange steder på internettet, enten for at kunne hjælpe i nogle bestemte situationer eller for at underholde. De

Læs mere

UML til kravspecificering

UML til kravspecificering UML til kravspecificering UML mini-kompendium - til brug i forbindelse med modellering af kravspecifikationer. Copyright 2006 Teknologisk Institut, IT-Udvikling Aktivitetsdiagram 2/9 Aktion Aktionsnavn

Læs mere

Ide med Diff. Mål. Tidsplan. 1.uge: 2.uge:

Ide med Diff. Mål. Tidsplan. 1.uge: 2.uge: Side 1 af 5 Ide med Diff. Min ide med differenertierings modulet er at lave et program som kan vise 3d objekter, og få lavede en konverter som kan konventer 3ds filer over til noget som flash kan bruge.

Læs mere

Microcontroller, Arduino

Microcontroller, Arduino Microcontroller, Arduino Kompendium til Arduino-programmering i Teknologi. Vi skal lære at lave programmer til uc for at kunne lave el-produkter. Vi skal forstå princippet i programmering af en uc og se

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på.

Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på. COBRA MC 600CI/CX INDLEDNING Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på. COBRA søkortplotteren bruger C-MAP

Læs mere

1. Generelt om denne brugervejledning

1. Generelt om denne brugervejledning Pro-Sec ApS. Yderholmvej 59. 4623 Lille Skensved. Version 02-2007 Indholdsfortegnelse 1. GENERELT OM DENNE BRUGERVEJLEDNING... 2 2. BRUGERE... 3 3. BRUGERE PROGRAMMERINGSTILSTAND... 4 4. ALARM-INDIKERING

Læs mere

Idriftsætningsmanual for Salto Clay

Idriftsætningsmanual for Salto Clay Idriftsætningsmanual for Salto Clay Inden du går i gang er det vigtigt, at der er forberedt følgende: En e-mail konto der skal tilknyttes til det aktuelle anlæg Den tilknyttede e-mail adresse kan IKKE

Læs mere

Journal JTAG: Udarbejde af: Benjamin Grydehøj I samarbejde med PDA Projektgruppen. Elektronikteknologafdelingen på Erhvervsakademi Fyn.

Journal JTAG: Udarbejde af: Benjamin Grydehøj I samarbejde med PDA Projektgruppen. Elektronikteknologafdelingen på Erhvervsakademi Fyn. Journal JTAG: Udarbejde af: Benjamin Grydehøj I samarbejde med PDA Projektgruppen Elektronikteknologafdelingen på Erhvervsakademi Fyn. Journal JTAG Xilinx XC9536 29-9-3 Generel beskrivelse af JTAG: JTAG:

Læs mere

IT og Programmering eksamens projekt

IT og Programmering eksamens projekt IT og Programmering eksamens projekt Visualisering af Gravitation Roskilde HTX Anders Kær Bennetsen D. 20-05-2010 IT og Programmering 1.1 Indledning:... 4 1.2 Beskrivelse af Ide:... 4 1.3 Definition af

Læs mere

Secure O matic. Gruppe 5 2. SEMESTERPROJEKT. Udgave. Accepttest-specifikation

Secure O matic. Gruppe 5 2. SEMESTERPROJEKT. Udgave. Accepttest-specifikation Udgave 2 2. SEMESTERPROJEKT Gruppe 5 Secure O matic Accepttest-specifikation Benjamin Sørensen, 02284 Tomas Stæhr Hansen, 03539 Stefan Nielsen, 02829 Mubeen Ashraf, 9279 Hussein Kleit, 9281 SECURE O MATIC

Læs mere

University of Southern Denmark Syddansk Universitet. DM502 Forelæsning 2

University of Southern Denmark Syddansk Universitet. DM502 Forelæsning 2 DM502 Forelæsning 2 Repetition Kompilere og køre Java program javac HelloWorld.java java HeloWorld.java Debugge Java program javac -g HelloWorld.java jswat Det basale Java program public class HelloWorld

Læs mere

Programmering C RTG - 3.3 09-02-2015

Programmering C RTG - 3.3 09-02-2015 Indholdsfortegnelse Formål... 2 Opgave formulering... 2 Krav til dokumentation af programmer... 3 ASCII tabel... 4 Værktøjer... 5 Versioner af ASCII tabel... 6 v1.9... 6 Problemer og mangler... 6 v2.1...

Læs mere

Guide - Sådan opretter du en backup

Guide - Sådan opretter du en backup Guide - Varighed: ca. 10 min Denne guide gennemgår hvordan en backup oprettes i Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen og vil undervejs introducere de grundlæggende indstillingsmuligheder.

Læs mere

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin BACKEND

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin BACKEND Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin BACKEND 1/10 Indledning Dette projekt er den afsluttende del af web udvikling studiet på Erhvervs Lillebælt 1. semester. Projektet er udarbejdet med Del-pin

Læs mere

SVINGNING. 2 x 5,3 kw AC

SVINGNING. 2 x 5,3 kw AC SVINGNING 2 x 5,3 kw AC SIDE 1/8 MOTOR TEGNING SIDE 2/8 JUSTERINGSVEJLEDNING FOR AC SVINGNING FUNKTIONSBESKRIVELSE AF SVINGNING Svingningen er drevet af to parallel koblet kortslutningsmotorer. Fra frekvensomformer

Læs mere

Arduino Programmering

Arduino Programmering Microcontroller, Arduino I teknologi skal vi lære at lave programmer til uc for at have muligheden til eksamen at kunne lave intelligente el-produkter. I hvert fald skal vi have set mulighederne, og forstået

Læs mere

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer?

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Kender du alle de her dele og hvad de gør godt for? Er du mellem 11 og 16 år, og tænker på at sammensætte din egen computer? Så er denne her guide lige

Læs mere

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel For den mest bekvemme kontrol / styring og status af Jablotron 100 systemet, tilbydes der forskellige former for betjeningspaneler. Styring

Læs mere

Mircobit Kursus Lektion 1

Mircobit Kursus Lektion 1 Mircobit Kursus Lektion 1 I denne lektie skal vi se nærmere på den lille mini computer kaldt microbit. Egentlig kræver det at man har en fysisk microbit men man kan også næsten lave det samme med den simulator

Læs mere

Microcontroller, Arduino

Microcontroller, Arduino Microcontroller, Arduino Programmerbar elektronik. uc Vi skal lære at lave programmer til uc for at kunne lave el-produkter. Forstå princippet i programmering af en uc og se mulighederne. Programmeringen

Læs mere

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Sådan kommer du i gang Det er der i kassen Indhold MojoMINI skærm USB kabel til skærm SD hukommelseskort Pegepind Billader til skærm Monteringsbeslag

Læs mere

Første del af rapporten består af et diagram, der viser, hvor mange point eleverne på landsplan fik i de enkelte opgaver.

Første del af rapporten består af et diagram, der viser, hvor mange point eleverne på landsplan fik i de enkelte opgaver. Til matematiklæreren Dette er en rapport omtaler prøven med hjælpemidler maj 2016. Rapporten kan bruges til at evaluere dit arbejde med klassen og få ideer til dit arbejde med kommende klasser i overbygningen.

Læs mere

Jeg har i forbindelse med it og programmering designet og udviklet et it-produkt, som kan beregne rødder i en anden gradsligning.

Jeg har i forbindelse med it og programmering designet og udviklet et it-produkt, som kan beregne rødder i en anden gradsligning. Indhold Beregn rødder... 2 Beskrivelse af kærneproblemet... 2 Plan for brugerfladen for programmet... 3 Operationer på inddata... 4 Output - Beskrivelse af uddata... 4 Flowchart - programmets logiske opbygning/struktur...

Læs mere

Udskrivning og sletning af tilbageholdte job. Kontrol af udskriftsjob

Udskrivning og sletning af tilbageholdte job. Kontrol af udskriftsjob Når du sender et job til printeren, kan du angive i driveren, at printeren skal tilbageholde jobbet i hukommelsen. Når du er klar til at udskrive jobbet, skal du gå til printeren og bruge kontrolpanelets

Læs mere

Table of Contents Page 2

Table of Contents Page 2 SMARTBOARD Table of Contents Smart Notebook på ipad... 3 Installer App... 4 Smart Notebook skærmbilledet på ipad... 5 Brug fotos fra Ipad... 7 Sådan åbner du eksistende notebookfiler på din ipad... 9 Spil...

Læs mere

Velkommen til dit nye ihealth produkt

Velkommen til dit nye ihealth produkt Velkommen til dit nye ihealth produkt Tak fordi du købte ihealth trådløs blodsukkermåler (BG5). Din blodsukkermåler er designet til at skulle bruges med den gratis ihealth Gluco-Smart App til din telefon.

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Brugsanvisning Varenr.: 9053317 Vejeindikator EziWeigh7i Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Vejeindikator - Varenr. 9053317 Beskrivelse: Eziweigh7 er en avanceret

Læs mere

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel For den mest bekvemme kontrol / styring og status af Jablotron 100 systemet, tilbydes der forskellige former for betjeningspaneler. Styring

Læs mere

Mircobit Kursus Lektion 5 (Du skal her vælge Lets Code og nederst Microsoft Block Editor.)

Mircobit Kursus Lektion 5   (Du skal her vælge Lets Code og nederst Microsoft Block Editor.) Mircobit Kursus Lektion 5 http://microbit.org/ (Du skal her vælge Lets Code og nederst Microsoft Block Editor.) Vi laver en variabel point til at holde styr på pointene. Af en mystisk grund kunne man ikke

Læs mere

Brugermanual til CLINT Chiller/Varmepumpe enheder

Brugermanual til CLINT Chiller/Varmepumpe enheder 439,45 Brugermanual til CLINT Chiller/Varmepumpe enheder - 1 - BRUGERGRÆNSEFLADE Enhedens frontpanel fungerer som brugergrænseflade og bruges til at udføre alle handlinger, der har med enheden

Læs mere

Lektion 3. Grundlæggende programmering i VR

Lektion 3. Grundlæggende programmering i VR Lektion 3 Grundlæggende programmering i VR Plan for i dag UML Usecase diagrammer Aktivitets diagrammer Klasse diagrammer Udforskning af forskelligt VR og andre måder at udvide virkeligheden på Cardboard

Læs mere

Hurtig Start Guide 1

Hurtig Start Guide 1 Hurtig Start Guide 1 Kamera Tilslutnings Diagram Telefon Tablet OBS: I den indledende opsætning, tilslut kameraet til routeren med Ethernet kablet, følg derefter de næste trin 2 1. Installer Reolink APP

Læs mere

Kom godt i gang med Fable-robotten

Kom godt i gang med Fable-robotten Kom godt i gang med Fable-robotten 1. Først skal du installere programmet på din computer. Gå ind på shaperobotics.com og under support vælger du download: Her vælger du, under PC App om du kører Windows

Læs mere

Klasse 1.4 Michael Jokil 03-05-2010

Klasse 1.4 Michael Jokil 03-05-2010 HTX I ROSKILDE Afsluttende opgave Kommunikation og IT Klasse 1.4 Michael Jokil 03-05-2010 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Formål... 3 Planlægning... 4 Kommunikationsplan... 4 Kanylemodellen... 4 Teknisk

Læs mere

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling - Bedre læring for elever med ordblindhed og læsevanskeligheder Læringscenterets dag d. 29. august 2019 Du finder præsentationen her: http://kortlink.dk/ytgf

Læs mere

Andreas Lauge V. Hansen klasse 3.3t Roskilde HTX

Andreas Lauge V. Hansen klasse 3.3t Roskilde HTX IT -Eksamen Andreas Lauge V. Hansen klasse 3.3t Roskilde HTX [Vælg en dato] Indhold Indledning... 2 Teori... 3 Hvorfor dette design... 4 Produktet... 4 Test og afprøvning... 9 Konklusion... 10 Indledning

Læs mere

Kodning i Scratch. Kodning og programmering for 3. klasserne på Frederiksberg

Kodning i Scratch. Kodning og programmering for 3. klasserne på Frederiksberg Kodning i Scratch Kodning og programmering for 3. klasserne på Frederiksberg Kodning i Scratch Introduktion Nu tilbydes det obligatoriske kodningsforløb for 3.klasses årgangene igen på Frederiksberg. Et

Læs mere

Indholdsoversigt. Emne. Side

Indholdsoversigt. Emne. Side Indholdsoversigt Emne o Log-in på din Idify Tidslinje Åben Idify Timeline på din ipad Indtast dine log-in oplysninger o Navigation af din tidslinje Tidslinjens oversigt Åbne Favorit erindring Navigér og

Læs mere

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på Oprette projektark med simpel tabel Brug af Discoverer 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på www.kirkeportal.dk 2. Angiv kontonummer, brugernavn og password. Det er det samme som anvendes

Læs mere

Michael Jokil 11-05-2012

Michael Jokil 11-05-2012 HTX, RTG Det skrå kast Informationsteknologi B Michael Jokil 11-05-2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Teori... 3 Kravspecifikationer... 4 Design... 4 Funktionalitet... 4 Brugerflade... 4 Implementering...

Læs mere

Vi vil gerne starte med at danne os et overblik over hvem I er:

Vi vil gerne starte med at danne os et overblik over hvem I er: Vi vil gerne starte med at danne os et overblik over hvem I er: # kommunale folkeskole # efterskoler # UU-vejledere # ungdomsuddannelser # videregående uddannelser 1 2 Gennemgang af først ansøgningsflowet

Læs mere

Kom godt i gang. med uddannelsesbogen en guide for undervisere

Kom godt i gang. med uddannelsesbogen en guide for undervisere Kom godt i gang med uddannelsesbogen en guide for undervisere Version 1.0 DF dec 2017 Velkommen som underviser i uddannelsesbogen.dk Uddannelsesbogen.dk udsprang oprindeligt af et behov for en form for

Læs mere

Hvad er Objekter - Programmering

Hvad er Objekter - Programmering Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Hvad er Objekter - Programmering En rigtig god gennemgang af hvad objekter er! Hvordan de oprettes og anvendes! Det er helt klart til nybegyndere, som

Læs mere

Automatisk Vandingssystem

Automatisk Vandingssystem Automatisk Vandingssystem Projektdokumentation Aarhus Universitet Gruppe 6-3. Semester - F15 vejleder: Michael Alrøe dato: 28-05-2015 Lærke Isabella Nørregård Hansen - 201205713 - IKT Kasper Sejer Kristensen

Læs mere

Postregistrering Eksamensprojekt i Programmering C Lavet af: Frantz Furrer Svendborg Erhvervsskole HTX Vejleder: Claus Borre

Postregistrering Eksamensprojekt i Programmering C Lavet af: Frantz Furrer Svendborg Erhvervsskole HTX Vejleder: Claus Borre Postregistrering Eksamensprojekt i Lavet af: Frantz Furrer Vejleder: Claus Borre Side af 4 Titelblad: Skolens navn: Svendborg Tekniske Gymnasium - Rapport: Rapportens titel: Postregistrering Side antal:

Læs mere

App til museeum Af Alan Mohedeen 3.5

App til museeum Af Alan Mohedeen 3.5 2012 App til museeum Af Alan Mohedeen 3.5 Mohedeen 4/15/2012 Inholdsfortegnelse Indledning... 2 Indledende problemanalyse... 2 Projekt- og produktmål... 2 Bollemodel... 3 Kravspecifikation... 4 Løsningsforslag...

Læs mere

Sammenlign og byt. Et eksempel på dokumentering af et program

Sammenlign og byt. Et eksempel på dokumentering af et program Sammenlign og byt Et eksempel på dokumentering af et program Sammenlign og byt Jeg har valgt, som et eksempel, at dokumentere et meget enkelt program som indlæser to tal, sammenligner dem og udskriver

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

Navn: Søren Guldbrand Pedersen Klasse: 2i Fag: up/ansi C Opgave: Brev til Sigurd Lære: John Austin Side 1 af 13 Dato:

Navn: Søren Guldbrand Pedersen Klasse: 2i Fag: up/ansi C Opgave: Brev til Sigurd Lære: John Austin Side 1 af 13 Dato: Side 1 af 13 Dato: 03-06-03 Til Sigurd Som aftalt får du nu tilbygningen til 80C535 kittet, keyboard og programmet med programopdatering. Den sidste opgave her, gik så ud på at tilslutte et tastatur, og

Læs mere

Vejledning Flex-Control:

Vejledning Flex-Control: Vejledning Flex-Control: Når du kommer hjem med din startpakke eller dine løse komponenter, så er du nu klar til at komme i gang. 1. Start med at pakke alle komponenter ud. 2. Fjern nu det lille stykke

Læs mere

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 VEJLEDNING 1.0 Indhold VELKOMMEN 3 KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 SÅDAN OPRETTER DU EN QUIZ 10 Quiz info 11 Tilføj spørgsmål 12 Tilføj formel til

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

Status vejledning. Vejledning i håndtering af status scanner, tømning og indlæsning til EasyPOS

Status vejledning. Vejledning i håndtering af status scanner, tømning og indlæsning til EasyPOS Status vejledning Cipherlab CPT8000 Vejledning i håndtering af status scanner, tømning og indlæsning til EasyPOS 1 Indhold 2 Håndterminalen... 1 2.1 Beskrivelse af taster... 1 2.1.1 Hvad bruges tasterne

Læs mere

Selektro CCM App. Brugermanual. Selektro CCM App Brugermanual DK. Selektro A/S, Erhvervsvej 29-35, DK-9632 Møldrup. Copyright Selektro A/S 2017

Selektro CCM App. Brugermanual. Selektro CCM App Brugermanual DK. Selektro A/S, Erhvervsvej 29-35, DK-9632 Møldrup. Copyright Selektro A/S 2017 Selektro CCM App Brugermanual Selektro A/S, Erhvervsvej 29-35, DK-9632 Møldrup Selektro CCM App Brugermanual DK Copyright Selektro A/S 2017 0881-1344006 V01 Indhold 1 Beskrivelse... 1 1.1 Funktion... 2

Læs mere

Fjernstyring m. Alarm funktion INSTALLATIONS & BRUGERVEJLEDNING

Fjernstyring m. Alarm funktion INSTALLATIONS & BRUGERVEJLEDNING Inden du tager din fjernstyring i brug, bedes du læse denne vejledning grundigt og gemme den til fremtidig opslag. Fjernstyring m. Alarm funktion INSTALLATIONS & BRUGERVEJLEDNING Tak fordi du valgte Andes

Læs mere

Udskrivning og sletning af tilbageholdte job Genkendelse af formateringsfejl Kontrol af udskriftsjob Reservation af udskriftsjob

Udskrivning og sletning af tilbageholdte job Genkendelse af formateringsfejl Kontrol af udskriftsjob Reservation af udskriftsjob Når du sender et job til printeren, kan du angive i driveren, at printeren skal tilbageholde jobbet i hukommelsen. Når du er klar til at udskrive jobbet, skal du gå til printeren og bruge kontrolpanelets

Læs mere

TargetScale 2 Body Analysis Scale Quick Start Guide. ~ Side 1 ~

TargetScale 2 Body Analysis Scale Quick Start Guide. ~ Side 1 ~ TargetScale 2 Body Analysis Scale Quick Start Guide ~ Side 1 ~ VIGTIG INFORMATION! Læs guiden grundigt før du bruger denne enhed, især sikkerhedsforskrifterne, og behold denne guide til fremtidigt brug.

Læs mere

Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, htx

Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, htx Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, htx Om tegning med Adobe Acrobat Reader og andre programmer Nils Kruse Fra sommeren 2018 bliver de skriftlige eksamensopgaver i fysik A, htx, udleveret digitalt.

Læs mere

LASTSPIL 37 kw AC KRØLL CRANES A/S. INF. REF dk SIDE 1/9

LASTSPIL 37 kw AC KRØLL CRANES A/S. INF. REF dk SIDE 1/9 LASTSPIL 37 kw AC SIDE 1/9 TEGNING SIDE 2/9 JUSTERINGSVEJLEDNING FOR AC LASTSPIL FUNKTIONSBESKRIVELSE AF LASTSPIL Lastspillet er drevet af en kortslutningsmotor monteret med encoder for hastighedskontrol.

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Vers. 1.3.1 Opdateret: 29-08-2018 Indholdsfortegnelse 1. Installer programmet 3 2. Pak robotten ud 5 3. I gang med at programmere 6 4. Programmér Fable til at køre fra 90 til -90

Læs mere

Indhold. Tablet Guides

Indhold. Tablet Guides Indhold Start tablet og Arbejdsmiljøbog... 2 Grund indstillinger... 3 Opret notat i PDF... 5 Overfør Arbejdsmiljøbogen fra PC til tablet... 6 Overfør filer mellem PC og tablet... 9 Start tablet og Arbejdsmiljøbog

Læs mere

Trafikmodellering* Claus Michelsen & Jan Alexis Nielsen. Syddansk Universitet

Trafikmodellering* Claus Michelsen & Jan Alexis Nielsen. Syddansk Universitet * Trafikmodellering* Claus Michelsen & Jan Alexis Nielsen Syddansk Universitet * Inspireret af Swetz, F. & Hartzler, J. S. (eds) 1991, Yellow Traffic Lights, in Mathematical Modeling in the Secondary School

Læs mere

Programmering C Eksamensprojekt. Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen

Programmering C Eksamensprojekt. Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen Programmering C Eksamensprojekt Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen Indledning Analyse Læring er en svær størrelse. Der er hele tiden fokus fra politikerne på, hvordan de danske skoleelever kan

Læs mere

LabQuest Manual Til indsættelse af hukommelseskort (SD-kort) til at forøge dataloggerens hukomelse

LabQuest Manual Til indsættelse af hukommelseskort (SD-kort) til at forøge dataloggerens hukomelse LabQuest Manual Til indsættelse af hukommelseskort (SD-kort) til at forøge dataloggerens hukomelse 4 indgange til analoge sensorer Tænd/sluk for maskinen (tryk et sekund) Trykfølsom skærm USB-port. Normal

Læs mere

EKSEMPEL PÅ ELEVOPGAVE TIL ARBEJDET MED PROGRAMMERING AF ARDUIONO MED LED BÅND

EKSEMPEL PÅ ELEVOPGAVE TIL ARBEJDET MED PROGRAMMERING AF ARDUIONO MED LED BÅND EKSEMPEL PÅ ELEVOPGAVE TIL ARBEJDET MED PROGRAMMERING AF ARDUIONO MED LED BÅND side 1 LED bånd I dette opgavesæt skal du arbejde med et LED bånd og en Arudino. Diagrammet viser LED båndets tilslutningen.

Læs mere

Kom godt i gang med din ipad

Kom godt i gang med din ipad Dette lille skriv kan være en hjælp til dig, når du skal i gang med din nye ipad Tænd og sluk din ipad følg derefter vejledningen på skærmen. Der er vedlagt en brugsvejledning i æsken, som din ipad ligger

Læs mere

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.12 Original skrevet af: Sidst opdateret 15-11-2016 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

Vejledning til Vision Comfort-fjernbetjening

Vejledning til Vision Comfort-fjernbetjening Vejledning til Vision Comfort-fjernbetjening Oversigt over fjernbetjeningen Tegningen til højre viser knapperne på Deres Vision Comfort-fjernbetjening, med tilføjet nummerering i gule cirkler. I det følgende

Læs mere

Vinterman app til chaufførerne. 22. November 2013

Vinterman app til chaufførerne. 22. November 2013 Vinterman app til chaufførerne 22. November 2013 Indhold Vinterman app præsentation Formål Opsætning i Vinterman Installation på telefon Aktivering Chaufførens brug af app en Princip for automatisk start/stop

Læs mere

HUK (Hukommelsestest)

HUK (Hukommelsestest) HUK (Hukommelsestest) HUK er en hukommelsestest, der samtidig er en træning i hukommelse. Testen er delt op i tre dele. Test-A, test af auditiv hukommelse Under billedfelterne findes en knap med en ikon,

Læs mere

LCD Character display Intro

LCD Character display Intro LCD Character display Intro Der findes flere typer af LCD karakter-displays, fra forskellige firmaer. Her er vist en type, der er blå. Pins: Nummer 1 fra venstre Her er vist en nærmere beskrivelse af de

Læs mere

Kravspecifikation For. Gruppen

Kravspecifikation For. Gruppen Kravspecifikation For Gruppen Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...3 1.1 FORMÅL...3 1.2 REFERENCER...3 1.3 LÆSEVEJLEDNING...3 2. GENEREL BESKRIVELSE...4 2.1 SYSTEM BESKRIVELSE...4 2.2 SYSTEMETS FUNKTION...4

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en guide der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

9. Tyverialarm med buzzer

9. Tyverialarm med buzzer 22 9. Tyverialarm med buzzer Også i denne øvelse skal du bruge både micro:bits pins og LED-displayet. Micro:bit har et accellerometer, som har indbygget x-y-z-akse, dvs den registrerer, hvilken retning,

Læs mere

Kvik guide: GT-Command Mobile

Kvik guide: GT-Command Mobile GamesOnTrack A/S, Uhresoevej 35, DK 7500 Holstebro, Denmark, www.gamesontrack.com Tel: +45 3070 3777, email: nb@gamesontrack.com, CVR and VAT number: DK 3105 3013 Kvik guide: GT-Command Mobile I version

Læs mere

Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen

Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen Børnehaveklassen Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen Kunne bruge piletasterne Kunne bruge musen enter, shift-, mellemrums- og backspacetasters navn og brug Kunne udføre simple skriveopgaver

Læs mere

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch InterWalk brugermanual Specifikt til iphone og ipod touch Indholdsfortegnelse 1. Sådan kommer du godt i gang med InterWalk... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Sådan låser du din skærm op og åbner InterWalk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar 2012 Institution Gymnasiet HTX Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Programmering C Henrik

Læs mere

Ruko Security Master Central Database

Ruko Security Master Central Database Ruko Security Master Central Database RSM benytter en central database, til at udveksle låsesystemer mellem Ruko og låsesmeden. Udvekslingen sker via Internettet, så det er derfor nødvendigt at have en

Læs mere

Diagnostic og Toolbox Instruktion. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 14

Diagnostic og Toolbox Instruktion. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 14 EL-PAS -Cruise II ANDROID Diagnostic og Toolbox Instruktion LP www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S Side 1 / 14 Indhold Denne vejledning indeholder instruktion til brug af Cruise Android App, hentet fra Android

Læs mere

Elektronikken bag medicinsk måleudstyr

Elektronikken bag medicinsk måleudstyr Elektronikken bag medicinsk måleudstyr Måling af svage elektriske signaler Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Introduktion... 1 Grundlæggende kredsløbteknik... 2 Ohms lov... 2 Strøm- og spændingsdeling...

Læs mere