FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND ORDINÆRT DELEGERETMØDE. onsdag den 25. marts Comwell Hotel Himmelev DAGSORDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND ORDINÆRT DELEGERETMØDE. onsdag den 25. marts 2009. Comwell Hotel Himmelev DAGSORDEN"

Transkript

1 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND ORDINÆRT DELEGERETMØDE onsdag den 25. marts 2009 Comwell Hotel Himmelev DAGSORDEN med tilhørende BILAG

2 ORDINÆRT DELEGERETMØDE afholdes på Comwell Hotel Vestre Kirkevej 12, Himmelev, 4000 Roskilde Onsdag den 25. marts 2009 kl DAGSORDEN 1. Mødets åbning. 2. Navneopråb. 3. Vedtagelse af delegeretmødets forretningsorden. 4. Valg af delegeretmødets dirigent. 5. Valg af stemmetællere. 6. Hovedbestyrelsens beretning for Regnskab for 2006, 2007 og Indkomne forslag. 9. Budget- og fastsættelse af kontingent for årene Valg af formand. 11. Valg af næstformand. 12. Valg af hovedbestyrelsesmedlemmer 13. Valg af suppleanter til hovedbestyrelsen. 14. Valg af 2 revisorer. 15. Valg af 2 revisorsuppleanter. 16. Mødets afslutning. Lars Bonde Eriksen formand Birthe Bendtsen sekretariatsleder Dette materiale er den 10. marts 2009 udsendt til samtlige anmeldte delegerede m.fl. og bedes medbragt tillige med den samtidigt eller tidligere udsendte skriftlige beretning. Materialet er tillige samme dato udlagt på foreningens hjemmeside til almindelig orientering. Bemærk, at fristen for anmeldelse af delegerede til det ordinære delegeretmøde er udløbet.

3 Dagsordenens punkt 3 DELEGERETMØDETS FORRETNINGSORDEN Hovedbestyrelsen indstiller følgende forslag til delegeretmødets forretningsorden til vedtagelse: 1. Dirigenten påser, at forhandlingerne fremmes, og at god parlamentarisk orden overholdes. De delegerede må i alle tilfælde rette sig efter dirigentens afgørelser. 2. Talerne får ordet i den orden, de indtegnes hos dirigenten. 3. Forslag om afslutning af en diskussion med de indtegnede talere, eller om begrænset taletid, kan stilles af dirigenten eller af 2 delegerede, og kan vedtages med simpelt flertal. Vedtages en sådan afslutning, kan kun formanden og ordføreren i den pågældende sag yderligere indtegnes. 4. Uanset det i foreningens vedtægter anførte om de delegeredes stemmevægt kan afstemninger foregå ved håndsoprækning med én stemme pr. delegeret, med mindre afstemningsresultatet vil kunne efterlade tvivl, eller en enkelt delegeret kræver afstemning ved navneopråb efter stemmevægt. Såfremt mindst 5 delegerede begærer skriftlig afstemning, og dette vedtages af mødet med simpelt flertal, foretages afstemningen skriftligt. 5. Ved alle valg, hvor der er bragt flere i forslag, end det antal, der skal vælges, afholdes skriftlig afstemning, jf. punkt Endvidere kan valg af suppleanter til hovedbestyrelsen foregå uden isoleret valghandling. Kandidater, der ikke opnår valg til hovedbestyrelsen, indtræder som suppleanter i den rækkefølge, der afgøres af det opnåede stemmetal, jf. punkt Afstemningsregler: Ved valg til hovedbestyrelsen, jf. vedtægtens 19, nr. 9, litra c, skal der på stemmesedlen sættes et antal krydser, der modsvarer det antal bestyrelsesmedlemmer, der skal vælges. Stemmesedler, hvor der er angivet færre eller flere kryds end det antal bestyrelsesmedlemmer, der skal vælges, er ikke gyldige (vedtægtens 17, stk. 7).

4 Såfremt der i forbindelse med valg opnås stemmelighed mellem de kandidater, der skal besætte det sidste hovedbestyrelsesmandat og pladsen som 1. suppleant, sker der omvalg mellem de pågældende. Efter dette omvalg tilfalder hovedbestyrelsesmandatet den/de kandidater, der har opnået højeste stemmetal. Valget gennemføres skriftligt således, at hver af de tilstedeværende stemmeberettigede medlemmer af delegeretmødet tillægges én stemme. Såfremt omvalgets resultat fortsat udviser stemmelighed mellem kandidaterne, afgøres valget ved lodtrækning. 8. Ændringsforslag skal indleveres skriftligt til dirigenten. 9. Beslutningsreferat over mødet udarbejdes efterfølgende ved sekretariatets foranstaltning.

5 Dagsordenen punkt 4 VALG AF DELEGERETMØDETS DIRIGENT Hovedbestyrelsen indstiller Fhv. jobcenterchef Steffen Lunn til valg som dirigent.

6 Dagsordenens punkt 5 VALG AF STEMMETÆLLERE Hovedbestyrelsen indstiller, at Torben P. Poulsen tidl. Økonomistyrelsen, Steen Halk Pedersen tidl. Patent- og Varemærkestyrelsen, og Hans-Jørgen Møllegaard Sekretariatet vælges som stemmetællere.

7 Dagsordenens punkt 6 HOVEDBESTYRELSENS BERETNING FOR Der henvises til den udsendte skriftlige beretning. I behandlingen af dette punkt indgår tillige den mundtlige beretning, der aflægges af formanden på delegeretmødet.

8 Dagordenens punkt 7 REGNSKAB FOR 2006, 2007 og 2008 De reviderede regnskaber for 2006, 2007 og 2008 er af tekniske grunde indsat efter punkt 16 i denne materialesamling. Til regnskabet for 2006 kan knyttes følgende bemærkninger: Medlemskontingenterne fulgte budgettet, mens finansielle poster blev ca kr. større end budgetteret, hovedsagelig i kraft af en stor kursregulering på værdipapirer. Udgifterne var samlet set som budgetteret, idet merudgifterne til forskellige nye aktiviteter blev finansieret ved tilsvarende besparelser. Årets driftsoverskud blev på ca kr. mod et budgetteret underskud på kr. Driftsoverskuddet blev henlagt til foreningens egenkapital. Til regnskabet for 2007 kan knyttes følgende bemærkninger: Kontingentindtægten fulgte stort set budgetteret, hvorimod de finansielle poster blev noget mindre end budgetteret på grund af en negativ kursregulering. På udgiftssiden var der mindre forbrug på de fleste poster. Dette mindre forbrug kunne mere end opveje de yderligere aktiviteter, som blev gennemført. Samlet set endte året med et underskud på kr. mod det reviderede budgets underskud på kr. Underskuddet blev dækket af foreningens egenkapital. Til regnskabet for 2008 kan knyttes følgende bemærkninger: Året 2008 blev også i TAT præget af den globale finanskrise, idet den negative kursregulering på foreningens værdipapirer blev på ca kr.

9 Det skal hertil bemærkes, at der er tale om urealiserede kursreguleringer, og at markedet allerede nu har rettet sig i forhold til kurserne ultimo Ser man på den gennemsnitlige kursregulering over de sidste to delegeretmødeperioder, er der tale om en årlig gennemsnitlig merindtægt på knap kr. i forhold til budgetterne. Det ordinære driftsunderskud for 2008 blev på ca kr. i forhold til det reviderede budgets underskud på kr. Hertil kom investering i et nyt medlems- og økonomisystem samt føromtalte kursreguleringer. Det samlede underskud for 2008 blev på ca kr., som blev dækket af egenkapitalen. For god ordens skyld bemærkes, at Forsikringsagenturforeningens Overskudafdeling J i de tre regnskabsår har ydet en række tilskud til uddannelsesaktiviteter mv., og således har bidraget til at nedbringe foreningens driftsudgifter. Tilskuddenes størrelse i de enkelte regnskabsår fremgår af den skriftlige beretnings afsnit 9, punkt 4.

10 Dagsordenens punkt 8 INDKOMNE FORSLAG Der er ikke fra lokalafdelinger og enkeltmedlemmer modtaget forslag til behandling på delegeretmødet. Forslag nr. 1 Hovedbestyrelsen foreslår, at vedtægtens 51 ændres som følge af, at hovedbestyrelsen har besluttet at indstille udgivelsen af medlemsbladet TAT en. Nuværende formulering: 51. Foreningens informationsvirksomhed sker ved udsendelse af et medlemsblad samt udsendelse af informationsmateriale til lokalafdelinger / tillidsrepræsentanter. Stk. 2. Meddelelser bragt i medlemsbladet betragtes som bekendtgjort for alle medlemmer. Forslag til ny formulering: 51. Foreningens informationsvirksomhed sker hovedsageligt via foreningens hjemmeside samt ved udsendelse af informationsmateriale til lokalafdelinger / tillidsrepræsentanter. Stk. 2. Meddelelser udsendt via foreningens hjemmeside betragtes som bekendtgjort for alle medlemmer.

11 Dagsordenens punkt 9 BUDGET FOR 2009, BUDGETOVERSLAG FOR OG FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT (angivet i kr.) Indtægter Medlemskontingenter Renter og kursreguleringer mv Indtægter i alt Udgifter Lønninger og honorarer Kontingent til CO II m.fl Sekretariatsudgifter Informationsteknologi TAT en Tilskud til lokalafdelinger Uddannelse Mødevirksomhed Repræsentationsudgifter Forsikringer, advokat og konsulenter Drift og afskrivning af feriehuse Udgifter i alt Resultat af primær drift Henlæggelser til jubilæumsfond Opsparing, driftsreserve Bemærkninger til budget/budgetoverslagene for : Budgetforslaget er udarbejdet ud fra de i dag kendte betingelser vedr. husleje m.v. Der er tale om et budget, der er baseret på udgangssituationen ultimo Det forekommer ikke rimeligt at udarbejde budgetter, der skal gælde næsten 4 år frem.

12 Det foreslås derfor, at delegeretmødet bemyndiger foreningens hovedbestyrelse til primo hvert år at justere budgettet, således at nye besparelser, prisstigninger og udgifter indarbejdes. Budgettet tager udgangspunkt i medlemstallet pr. 1. januar Der forventes en ekstraordinær afgang af medlemmer i 2009, bl.a. som følge af kommunaliseringen af medlemmerne i Jobcenterklubben pr Forventet medlemstal pr. 1. januar 2010 er 780. Herefter forventes en medlemsafgang på 50 om året. For kontingentet til CO II har dette virkning pr. 1. januar i hvert af budgetårene, mens det for TAT s egne kontingentindtægter er et gennemsnitstal, hvor kontingentindtægten er beregnet ud fra medlemstallet den 1. juli i hvert af årene, dvs. et forventet medlemstal på 890, 755, 705 og 655. For så vidt angår kontingentet er der regnet med en gennemsnitlig årlig regulering på 2,5 % som følge af stigningen i nettoprisindekset. Det bemærkes, at vedtægternes 48, stk. 2 indeholder en bestemmelse om, at hovedbestyrelsen for hvert fulde 3 points udsving i nettoprisindekset over 100 kan beslutte at regulere kontingentet med 3% med virkning fra den 1. april eller 1. oktober (baseret på nettoprisindekset for januar og juli). Hovedbestyrelsen foreslår derfor, at delegeretmødet bemyndiger hovedbestyrelsen til at forhøje kontingentet med en eller flere af disse kontingentstigninger, ud over hvad der er forudsat i budgetoplægget. I lønninger og honorarer er indregnet, at der fratræder en medarbejder pr og yderligere en medarbejder pr Lønninger og honorarer samt en del af de øvrige udgifter er ligeledes fremskrevet med 2,5 % årligt. Visse af de øvrige udgifter fastholdes på uændret niveau gennem årene, da det forventes, at prisstigningerne udlignes af det faldende medlemstal. FASTSÆTTELSE AF HONORARER TIL HOVEDBESTYRELSEN Beskrivelse af honoreringsordningen: Honorarer til hovedbestyrelsen er af tidligere delegeretmøder fastsat med udgangspunkt i aftalen om nyt lønsystem inden for foreningens forhandlingsområde med udgangspunkt i basislønnen for løngruppe 6 i aftale af 17. februar 2003 om nyt lønsystem for tjenestemænd og tjene-

13 stemandslignende ansatte inden for TAT s forhandlingsområde. Som følge af, at basislønnen i forbindelse med OK 08 generelt blev forhøjet med minimum kr. i årligt grundbeløb (niveau ), udgør basislønnen i løngruppe 6 for så vidt angår honorering af hovedbestyrelsen herefter kr. i grundbeløb (niveau ), opregnet til ,45 kr. årligt (niveau ). På denne baggrund angives nedenfor honoreringen til formand, næstformand, hovedbestyrelsens medlemmer og eventuelt overtallige hovedbestyrelsesmedlemmer i perioden, med procentsatser af basislønnen i løngruppe 6, opregnet til niveau : Formanden, 37 ½ %, afrundet.... ca ,00 kr. Næstformanden, 15 %, afrundet ca ,00 kr. 5 hovedbestyrelsesmedlemmer, hver 7 ½ %, afrundet, ca ,00 kr. Den samlede årlige honorering til hovedbestyrelsens 7 medlemmer vil således andrage ca ,00 kr. årligt (niveau ). Det forudsættes, at der som hovedregel ikke kan dækkes tabt arbejdsfortjeneste (frikøb) af hovedbestyrelsens medlemmer. Honorarer til revisorer og repræsentanter i børnehavens bestyrelse foreslås fastsat til 2 % af basislønnen, jf. ovenfor, eller pt. knap 7.400,00 kr. til hver. I tilfælde, hvor medlemmer, der ikke er medlem af hovedbestyrelsen, udpeges til et af foreningens udvalg eller lign. foreslås, at hovedbestyrelsen bemyndiges til, når arbejdet er afsluttet, konkret at vurdere, hvorledes det pågældende medlem skal honoreres, idet der tages udgangspunkt i ovennævnte honorarer. FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT Aktive medlemmer Hovedbestyrelsen indstiller at grundkontingentet som fastsat på repræsentantskabsmødet i 1999 holdes uændret til 145,00 kr. pr. måned. Med den senest gennemførte regulering andrager det samlede kontingent 331,00 kr. pr. måned. Der henvises i øvrigt til bemærkningerne ovenfor til budgetforslagene for

14 Passive medlemmer Kontingentet for passive medlemmer, der efter vedtægternes bestemmelser ikke er henført til lokalafdelingen for seniorer, skal fastsættes af delegeretmødet. Hovedbestyrelsen indstiller til delegeretmødet, at kontingentet for passive medlemmer, der ikke henføres til lokalafdelingen for seniorer, fastsættes til 240,00 kr. årligt. (Der er tale om uændret kontingent i forhold til indeværende periode). Kontingentet opkræves én gang årligt forud. Udmeldelse af foreningen i løbet af kalenderåret medfører ikke tilbagebetaling af forholdsvis erlagt kontingent. Seniormedlemmer Kontingentet for seniormedlemmer fastsættes af lokalafdelingens generalforsamling. Kontingentet for 2010 er fastsat til 240,00 kr. årligt. (Der er tale om uændret kontingent i forhold til indeværende periode).

15 Dagsordenens punkt 10 VALG AF FORMAND En enig hovedbestyrelse indstiller Fiskeriinspektør Lars Bonde Eriksen, Fiskeriinspektoratet i Roskilde til genvalg som foreningens formand. Lars Bonde Eriksen er 48 år, uddannet navigatør. Er ansat som fiskeriinspektør i Fiskeridirektoratet, Inspektorat Øst, i Roskilde. Har været formand for lokalafdelingen Officersforeningen af 1949 indtil han blev valgt som formand for TAT i Medlem af TAT s hovedbestyrelse siden 1997.

16 Dagsordenens punkt 11 VALG AF NÆSTFORMAND En enig hovedbestyrelse indstiller Pædagogisk konsulent Gert Nielsen, Undervisningsministeriet, København til nyvalg som foreningens næstformand. Gert Nielsen er 54 år. Formand for TAT s lokalafdeling i Undervisningsministeriet siden På delegeretmødet 2006 valgt som 2. suppleant, og den indtrådt som ordinært medlem af hovedbestyrelsen.

17 Dagsordenens punkt 12 Dagsordenens punkt 13 VALG AF 5 HOVEDBESTYRELSESMEDLEMMER VALG AF 2 HOVEDBESTYRELSESSUPPLEANTER Hovedbestyrelsen indstiller, at der foretages én valghandling i henhold til forretningsordenens punkt 6. Hovedbestyrelsen består i henhold til vedtægtens 27, stk. 1 af 7 på delegeretmødet valgte hovedbestyrelsesmedlemmer (inkl. formand og næstformand). Da formanden og næstformanden, jf. dagsordenens punkter 10 og 11, allerede er valgt, skal der således vælges 5 medlemmer til den nye hovedbestyrelse, ligesom der skal vælges 2 suppleanter, jf. vedtægtens 27, stk. 3. Den afgående hovedbestyrelse indstiller følgende kandidater i den nævnte rækkefølge til valg til den ny hovedbestyrelse: Stiftskasserer Ruth Holm, Aalborg Stiftsøvrighed (genvalg) Økonomichef Susanne Winkler Hansen, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, København (genvalg) Maskinmester Lars Arly Rasmussen, Arbejdstilsynet, Kolding (genvalg), Afdelingsleder Ingolf Lindmark Olsen, Direktoratet for FødevareErhverv, København (nyvalg), Sektionsleder Janne Lyng Lundager, Økonomistyrelsen, København (nyvalg), Suppleanter: Inspektør Søren Rex Thomsen, Arbejdstilsynet, København (nyvalg),

18 Fuldmægtig Tom Loesch, Økonomi- og Erhvervsministeriet departement (nyvalg). Ruth Holm er 58 år og blev i 1994 ansat som stiftskasserer (økonomi- og regnskabschef) ved Aalborg Stiftsøvrighed. Er bankuddannet, formand for Foreningen af stiftskasserere i Danmark, og dermed tillidsmand for Danmarks 10 stiftskasserere indvalgt i TAT s hovedbestyrelse; direkte valgt som kasserer. Susanne Winkler Hansen er 50 år og ansat som økonomichef i Erhvervsog Selskabsstyrelsen. Ansat i staten 1977, indmeldt i TAT Har tidligere været ansat som konsulent i Økonomistyrelsen og været engageret i det lokale TAT-arbejde og i en periode tillige tillidsrepræsentant og formand for lokalafdelingen. Fra 2002 ansat i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Indvalgt i hovedbestyrelsen Lars Arly Rasmussen er 47 år og ansat som teknisk konsulent / leverandørinspektør i Arbejdstilsynet. Er formand for Lokalafdelingen af Maskinmestre og Tjenestemænd i Arbejdstilsynet. Blev i forbindelse med MTA s fusion med TAT 1. juni 2003 overtalligt medlem af TAT s hovedbestyrelse. Valgt som 1. suppleant til hovedbestyrelsen 2006 og indtrådt som ordinært medlem af hovedbestyrelsen den Ingolf Lindmark Olsen er 57 år og ansat som afdelingsleder i Direktoratet for FødevareErhverv (det tidligere EU-Direktorat). Statsansat 1978, tjenestemand i Er formand for TAT s lokalafdeling i DffE. Janne Lyng Lundager er 54 år. Ansat i staten , tjenestemand og medlem af TAT siden Har været med til at starte Finansministeriets Administrative Fællesskab og har været ansat i Finansministeriet i et par år. Har været med i den lokale bestyrelse både i Økonomistyrelsen og Finansministeriet gennem de seneste 7 år. Er nu ansat i Økonomistyrelsens økonomienhed. Søren Rex Thomsen er 58 år og ansat som inspektør i Arbejdstilsynet. Ansat i staten , medlem af TAT siden , hvor Foreningen af Maskinmestre og Tjenestemænd i Arbejdstilsynet fusionerede med TAT. Medlem af lokalafdelingens bestyrelse. Tom Loesch er 64 år og fuldmægtig i Økonomi- og Erhvervsministeriets departement. Tjenestemandsansat og siden medlem af TAT. Formand for lokalafdelingen i departementet.

19 Dagsordenens punkt 15 VALG AF 2 REVISORER Hovedbestyrelsen indstiller foreningens hidtidige revisorer, Fuldmægtig Torben P. Poulsen, tidl. Økonomistyrelsen, København, og Økonomichef Steen Halk Pedersen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Høje Taastrup, til genvalg som foreningens revisorer for den kommende periode.

20 Dagsordenens punkt 16 VALG AF 2 REVISORSUPPLEANTER Hovedbestyrelsen indstiller foreningen nuværende revisorsuppleanter, Afdelingsleder Lisbeth Garnum, Kirkeministeriet, København, og Stiftskasserer Pouli Pedersen, Fyns Stiftsøvrighed til henholdsvis genvalg og nyvalg som revisorsuppleanter for den kommende periode.

21 Regnskab for 2006 Driftsregnskab for tiden 1/1 31/ Indtægter Budget Medlemskontingenter Renteindtægter Kursreguleringer/gevinster Diverse driftsindtægter Indtægter i alt Udgifter Lønninger og honorarer m.v Kontingenter til CO II m.fl Sekretariatslokaler Kursusudgifter Administrationsudgifter Avishold, publikationer m.v Fotokopieringsudgifter Bladdrift Edb-udgifter Mødevirksomhed Tilskud til lokalafdelinger m.v Forsikringer, advokat- og konsulentbistand Repræsentation Feriehuse i Provence/ Inventar - driftsoverskud Portalen Leder.nu Hensat til jubilæumsfond Hensat til bistandsfond Årets driftsoverskud Udgifter i alt

22 Regnskab for 2006 Status pr. 31. december 2006 Aktiver Likvider Kassebeholdning BG Girobank Lån & Spar Bank Værdipapirer: Obligationsbeholdning, Nykredit Aktiebeholdning Lån & Spar Bank A/S Likvider i alt Ferieboliger i Provence 0 Købt i Forudbetalte udgifter og deposita: Feriehuse Sekretariat Aktiver i alt

23 Regnskab for 2006 Status pr. 31. december 2006 Passiver Skyldig A-skat, ATP, pensionsbidrag m.v Opsparings- og garantiforpligtelser* *Opsparings- og garantiforpligtelsen udgør i regnskabsåret 400,00 kr. pr. medlem opgjort pr. 1/ Saldo pr. 1/ Saldo 31/ Jubilæumsfond Saldo pr. 1/ Henlagt i Bistandsfond Saldo pr. 1/ Anvendt i Henlagt i Egenkapital Saldo pr. 1/ Tilbageførte opsparings- og garantiforpligtelser Årets driftsoverskud Passiver i alt København K., den 12. januar 2007 Lars Bonde Eriksen Richard M. Hanlov Ruth Holm formand næstformand kasserer / Birthe Bendtsen sekretariatsleder

24 Revisionspåtegning Foranstående regnskab er gennemgået og fundet i overensstemmelse med foreliggende bilag samt den foretagne bogføring. Endvidere har vi konstateret, at foreningens beholdninger er tilstede. Regnskabet giver i øvrigt ikke anledning til bemærkninger. København K, den 19. januar 2007 Steen Halk Petersen Revisor Torben Poulsen revisor

25 Regnskab for 2007 Driftsregnskab for tiden 1/1 31/ Indtægter Budget Medlemskontingenter Renteindtægter Kursreguleringer/tab Diverse driftsindtægter Indtægter i alt Udgifter Lønninger og honorarer m.v Kontingenter til CO II m.fl Sekretariatslokaler Kursusudgifter Administrationsudgifter Avishold, publikationer m.v Fotokopieringsudgifter Bladdrift Edb-udgifter Mødevirksomhed Tilskud til lokalafdelinger m.v Forsikringer, advokat- og konsulentbistand Repræsentation Feriehuse i Provence- årets nettoresultat Afskrivninger på Feriehuse Ekstra ordinære udgifter (FTF) Portalen Leder.nu Hensat til jubilæumsfond Hensat til bistandsfond Årets driftsunderskud Udgifter i alt

26 Regnskab for 2007 Status pr. 31. december 2007 Aktiver Likvider Kassebeholdning Danske Bank Lån & Spar Bank Formandens Forskudskonto Værdipapirer: Obligationsbeholdning, Nykredit Aktiebeholdning Lån & Spar Bank A/S Likvider i alt Ferieboliger i Provence købt i Afskrivninger i Forudbetalte udgifter og deposita: Feriehuse Sekretariat Aktiver i alt

27 Regnskab for 2007 Status pr. 31. december 2007 Passiver Skyldig A-skat, ATP, pensionsbidrag m.v Opsparings- og garantiforpligtelser* *Opsparings- og garantiforpligtelsen udgør i regnskabsåret 400,00 kr. pr. medlem opgjort pr. 1/ Saldo pr. 1/ Overført i Jubilæumsfond Saldo pr. 1/ Henlagt i Bistandsfond Saldo pr. 1/ Henlagt i Egenkapital Saldo pr. 1/ Overført til opsparings- og garantiforpligtelser Årets driftsunderskud Passiver i alt København K., den 31. marts 2008 Lars Bonde Eriksen Richard M. Hanlov Ruth Holm formand næstformand kasserer / Birthe Bendtsen sekretariatsleder

28 Revisionspåtegning Foranstående regnskab er gennemgået og fundet i overensstemmelse med foreliggende bilag samt den foretagne bogføring. Endvidere har vi konstateret, at foreningens beholdninger er tilstede. Regnskabet giver i øvrigt ikke anledning til bemærkninger. København K, den 4. april 2008 Steen Halk Petersen Revisor Torben Poulsen revisor

29 Regnskab for 2008 Driftsregnskab for tiden 1/1 31/ Indtægter Budget Medlemskontingenter Renteindtægter Kursreguleringer/tab Diverse driftsindtægter Indtægter i alt Udgifter Lønninger og honorarer m.v Kontingenter til CO II m.fl Sekretariatslokaler Kursusudgifter Administrationsudgifter Avishold, publikationer m.v Fotokopieringsudgifter Bladdrift Edb-udgifter Mødevirksomhed Tilskud til lokalafdelinger m.v Forsikringer, advokat- og konsulentbistand Repræsentation Feriehuse i Provence- årets nettoresultat Afskrivninger på Feriehuse Ordinære driftsudgifter Ordinært driftsresultat Investering i nyt medlems- og økonomisystem Driftsresultat før værdireguleringer Kursregulering i Lån & Spar Aktier Kursregulering Nykredit Obligationer Årets resultat før hensættelser Hensat til jubilæumsfond Hensat til bistandsfond Årets driftsunderskud

30 Regnskab for 2008 Status pr. 31. december 2008 Aktiver Likvider Kassebeholdning Danske Bank Lån & Spar Bank Formandens Forskudskonto Værdipapirer: Obligationsbeholdning, Nykredit Aktiebeholdning Lån & Spar Bank A/S Likvider i alt Ferieboliger i Provence købt i Afskrivninger i Forudbetalte udgifter og deposita: Feriehuse Sekretariat Aktiver i alt

31 Regnskab for 2008 Status pr. 31. december 2008 Passiver Skyldig A-skat, ATP, pensionsbidrag m.v Opsparings- og garantiforpligtelser* *Opsparings- og garantiforpligtelsen udgør i regnskabsåret 300,00 kr. pr. medlem opgjort pr. 1/ Saldo pr. 1/ Tilbageført i Jubilæumsfond Saldo pr. 1/ Henlagt i Bistandsfond Saldo pr. 1/ Anvendt i Egenkapital Saldo pr. 1/ Tilbageført til opsparings- og garantiforpligtelser Årets driftsunderskud Passiver i alt København K., den 19. januar 2009 Lars Bonde Eriksen Richard M. Hanlov Ruth Holm formand næstformand kasserer / Birthe Bendtsen sekretariatsleder

32 Revisionspåtegning Foranstående regnskab er gennemgået og fundet i overensstemmelse med foreliggende bilag samt den foretagne bogføring. Endvidere har vi konstateret, at foreningens beholdninger er tilstede. Regnskabet giver i øvrigt ikke anledning til bemærkninger. København K, den 19. januar 2009

tat meddelelse 31.01.06 J. nr. 3.2.2./2006

tat meddelelse 31.01.06 J. nr. 3.2.2./2006 tat meddelelse 31.01.06 J. nr. 3.2.2./2006 Om: Ordinært delegeretmøde afholdes på Sørup Herregaard ved Ringsted torsdag den 27. april 2006 Hovedbestyrelsen indkalder herved til ordinært delegeretmøde,

Læs mere

Årsrapport 2018 Årsrapport 2018 TAT Årsrapport 2018

Årsrapport 2018 Årsrapport 2018 TAT Årsrapport 2018 Årsrapport 2018 Årsrapport 2018 TAT Årsrapport 2018 Ledelsesberetning Væsentligste aktiviteter TAT s væsentligste aktiviteter er som faglig forening at sørge for opfyldelse af foreningens aftale og forhandlingsret,

Læs mere

Grundejerforeningen. Terrasserne

Grundejerforeningen. Terrasserne Grundejerforeningen Terrasserne Himmelev ORDINÆR GENERALFORSAMLING Torsdag den 11. juni 2015 kl. 19.00 på Himmelev Sognegård Fynsvej 69, 4000 Roskilde Generalforsamlingen tilstræbes afholdt indenfor tidsrummet

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænd

Vedtægter for Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænd Vedtægter for Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænd Vedtaget på Delegeretmødet 19. april 2018 I - Navn og formål 1. Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænd (TAT), der er tilsluttet

Læs mere

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen. 4. Bestyrelsens beretning om Danske Kreds virke i det forløbne år

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen. 4. Bestyrelsens beretning om Danske Kreds virke i det forløbne år Punkt 0 Dagsorden for Danske Kreds Generalforsamling Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10.00 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen 3. Valg af stemmetællerudvalg 4. Bestyrelsens

Læs mere

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen. 4. Bestyrelsens beretning om Danske Kreds virke i det forløbne år

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen. 4. Bestyrelsens beretning om Danske Kreds virke i det forløbne år Punkt 0 Dagsorden for Danske Kreds Generalforsamling Torsdag den 21. maj 2015 kl. 10.00 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen 3. Valg af stemmetællerudvalg 4. Bestyrelsens

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DISTRIKTSFORENINGEN AF MENIGHEDSRÅD I KØBENHAVN

VEDTÆGTER FOR DISTRIKTSFORENINGEN AF MENIGHEDSRÅD I KØBENHAVN VEDTÆGTER FOR DISTRIKTSFORENINGEN AF MENIGHEDSRÅD I KØBENHAVN NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Distriktsforeningen af menighedsråd i København 2 Distriktsforeningens hjemsted er provstierne:

Læs mere

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål.

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål. Vedtægter Vedtægter for Dansk Medicinsk Cannabis Forening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Medicinsk Cannabis Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål

Læs mere

2. Godkendelse af forretningsorden for repræsentantskabsmødet

2. Godkendelse af forretningsorden for repræsentantskabsmødet Punkt 0 Dagsorden for Danske Kreds repræsentantskabsmøde Torsdag den 7. og fredag den 8. september 2017 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for repræsentantskabsmødet 3. Valg af stemmetællerudvalg

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Fløng-Hedehusene Idræt, forkortet FHI. FHI er hjemmehørende i Høje-Taastrup Kommune. FHI s lokalområde er Hedehusene og Fløng. 2. Formål. FHI vil styrke medlemmers

Læs mere

Fagligt selskab for Ortopædkirurgiske Sygeplejersker (FSOS)

Fagligt selskab for Ortopædkirurgiske Sygeplejersker (FSOS) Vedtægter Fagligt selskab for Ortopædkirurgiske Sygeplejersker (FSOS) 1 Navn Selskabets navn er Fagligt Selskab for Ortopædkirurgiske Sygeplejersker (FSOS). 2 Formål Selskabets formål er: At støtte og

Læs mere

Vedtægter for Grindsted. Foreningens navn. Foreningens formål. Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted. Vedtægter for foreningen

Vedtægter for Grindsted. Foreningens navn. Foreningens formål. Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted. Vedtægter for foreningen Vedtægter for Grindsted Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted [ Vedtægter for foreningen Foreningens navn 1. Foreningens navn er Single Rock Cafe Grindsted. Foreningen er hjemmehørende i Billund kommune.

Læs mere

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn Vedtægt for Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Navnet er Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte

Læs mere

Årsregnskab for 2014 Budget 2015/2016

Årsregnskab for 2014 Budget 2015/2016 Årsregnskab for 2014 Budget 2015/2016 CVR. Nr.: 50 56 70 28 1 Forslag til forretningsorden for generalforsamlingen 1. Mødet åbnes af formanden, der leder valget af dirigent. Kredsstyrelsen sørger for optagelse

Læs mere

VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening

VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening Foreningens navn og formål 1. Fyens Stifts Menighedsrådsforening ( i det følgende kaldet foreningen ) virker i tilslutning

Læs mere

2. Godkendelse af forretningsorden for repræsentantskabsmødet

2. Godkendelse af forretningsorden for repræsentantskabsmødet Punkt 0 Dagsorden for Danske Kreds repræsentantskabsmøde Torsdag den 6. september 2018 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for repræsentantskabsmødet 3. Valg af stemmetællerudvalg 4.

Læs mere

tat meddelelse J. nr

tat meddelelse J. nr tat meddelelse 15.01.01 J. nr. 0.4.3. Om: Standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger 2001 Indledning TAT s hovedbestyrelse godkendte i 1994 en ny standardvedtægt for lokalafdelinger, der udsendtes den 18.04.

Læs mere

Vedtægter for Uddannelsesforbundets Seniorer d. 19. juni 2018

Vedtægter for Uddannelsesforbundets Seniorer d. 19. juni 2018 Vedtægter for Uddannelsesforbundets Seniorer d. 19. juni 2018 Vedtaget på den stiftende generalforsamling d. 17. september 2008 med senere ændringer på de ekstraordinære generalforsamling d. 24. oktober

Læs mere

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne.

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne. VEDTÆGTER Den 26.03.14 1 Navn Navnet er SKK Skolelederforeningen, Københavns Kommune. Stk.2 Medlemmer er ledere ansat i Københavns Kommune, omfattet af Overenskomst for ledere m.fl. inden for undervisningsområdet,

Læs mere

Vedtægter for Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift

Vedtægter for Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift Navn 1. Foreningens navn er Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift Formål og opgave 2. Det er foreningens formål og opgave - at arrangere møder, kurser og lignende, hvor menighedsrådenes virksomhed

Læs mere

Vedtægter for Møllebakkens Rideklub

Vedtægter for Møllebakkens Rideklub Vedtægter for Møllebakkens Rideklub 1 Klubbens navn er Møllebakkens Rideklub forkortet MBRK Klubbens hjemsted er Slagelse Kommune 2 Det er klubbens formål: - At iværksætte ridesportslige aktiviteter på

Læs mere

VEDTÆGTER for VARDE GARDEN

VEDTÆGTER for VARDE GARDEN VEDTÆGTER for VARDE GARDEN Navn: Foreningens navn: Varde Garden Stiftet den: 17 AUG 1963 Hjemsted: Varde kommune 1 2 Formål: Stk. 1. Foreningens formål er, at skabe musikinteresse og et godt kammeratskab

Læs mere

ENDELIG DAGSORDEN til repræsentantskabsmøde den 11. maj 2015:

ENDELIG DAGSORDEN til repræsentantskabsmøde den 11. maj 2015: ENDELIG DAGSORDEN til repræsentantskabsmøde den 11. maj 2015: 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af bestyrelsens årsberetning, herunder om forretningsførelsen for det senest forløbne år. 3. Endelig godkendelse

Læs mere

Grundejerforeningen. Terrasserne. Himmelev

Grundejerforeningen. Terrasserne. Himmelev Grundejerforeningen Terrasserne Himmelev ORDINÆR GENERALFORSAMLING Torsdag den 12. juni 2014 kl. 19.00 på Himmelev Sognegård Fynsvej 69, 4000 Roskilde Generalforsamlingen tilstræbes afholdt indenfor tidsrummet

Læs mere

Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC

Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC Godkendt af generalforsamlingen den 19. februar 2016 Artikel 1 Navn og formål 1 Navn 2 Formål Foreningens navn er Danske Journaliststuderende RUC (herefter

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD)

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Foreningen af Vandværker i Danmark Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Solrød Center 20C, 2680 Solrød Strand Tlf.: 56 14 42 42 fvd@fvd.dk - www.fvd.dk CVR: 9513 9655 1 NAVN Foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION RY BIOGRAF

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION RY BIOGRAF 1 - Identifikation: Ry Biograf er en selvejende institution med hjemsted på Kyhnsvej 4, 8680 Ry. 2 - Formål: Institutionens formål er at drive biograf med forevisning af et bredt udsnit af såvel danske

Læs mere

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet 1 Foreningens navn Foreningens navn er RUC on. 2 Foreningens formål Stk. 1 Foreningens formål er, igennem selskabeligt samvær og fælles

Læs mere

Foreningen Søby Forsamlingshus

Foreningen Søby Forsamlingshus Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet Vedtægter 1 Indholdsfortegnelse. 01: Navn 02: Hjemsted 03: Formål 04: Optagelse som aktivt eller passivt medlem 05: Hæftelse, forpligtigelser.

Læs mere

Vedtægter for. Fakse Ladeplads Sejlklub. Side 1 af 6

Vedtægter for. Fakse Ladeplads Sejlklub. Side 1 af 6 Vedtægter for Fakse Ladeplads Sejlklub Side 1 af 6 1 Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er "Fakse Ladeplads Sejlklub". 2 Klubbens formål. Klubbens formål er at samle alle, der har interesse for sejlsport

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Vedtægter for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark 2014

Vedtægter for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark 2014 Navn og hjemsted 1 Organisationens navn er Hovedorganisationen af Officerer i Danmark. Det forkortes HOD. Stk. 2. HOD hjemsted er København. Stk. 3. HOD er stiftet 1. januar 1994. Formål 2 Det er HOD formål

Læs mere

Aalborg Karate Skole Foreningsvedtægter

Aalborg Karate Skole Foreningsvedtægter Aalborg Karate Skole Foreningsvedtægter 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Aalborg Karate Skole. Dens hjemsted er Aalborg Kommune. 2. Foreningens formål Foreningens formål er at udøve

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt.

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. Forslag til vedtægtsændringer. Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. 1 Foreningens navn er Personaleforeningen

Læs mere

1 Danske Havne er en selvstændig brancheorganisation for erhvervshavne.

1 Danske Havne er en selvstændig brancheorganisation for erhvervshavne. V E D T ÆGTER Vedtægter for Danske Havne Formål 1 Danske Havne er en selvstændig brancheorganisation for erhvervshavne. Medlemskreds 2 Alle erhvervshavne, der tilvejebringer, vedligeholder, forvalter og

Læs mere

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 9.2.2010 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2010-1

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 9.2.2010 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2010-1 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 9.2.2010 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2010-1 Nærværende udgave af referat fra hovedbestyrelsens møde den 20. januar 2010 er redigeret til brug for offentliggørelse

Læs mere

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen Danske Kreds Generalforsamling Torsdag den 23. maj 2019 kl. 10.00 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen 3. Valg af stemmetællerudvalg 4. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Sejlklub

Vedtægter for Aarhus Sejlklub Vedtægter for Aarhus Sejlklub 1. Sejlklubbens navn og hjemsted. 1. Klubbens navn er Aarhus Sejlklub og dens hjemsted er Aarhus Kommune; som international betegnelse anvendes Aarhus Sailing Club. 2. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Langelands Svømmehalsforening. Foreningen har hjemsted i Langeland Kommune. Det er foreningens formål at bistå med etablering

Læs mere

Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer

Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer Gældende vedtægt Forslag til ny tekst i vedtægt 1 Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. Hjemstedet er København, Danmark. 2 Medlemskreds Som medlemmer

Læs mere

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 16.02.2009 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2009-1

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 16.02.2009 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2009-1 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 16.02.2009 Sekretariatet J.nr. 0.3.2./2009-1 Nærværende udgave af referat fra hovedbestyrelsens møde den 15. januar 2009 er redigeret til brug for

Læs mere

VEDTÆGTER. For Støtteforeningen landsbyliv i Hjortshøj

VEDTÆGTER. For Støtteforeningen landsbyliv i Hjortshøj VEDTÆGTER For Støtteforeningen landsbyliv i Hjortshøj Foreningens navn og hjemsted: 1. Foreningens navn er Støtteforeningen landsbyliv i Hjortshøj Foreningens hjemsted er Århus kommune Foreningens formål:

Læs mere

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017 Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017 Navn 1 Kredsens navn er: Djurs Lærerforening. Den udgør Kreds 134 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

Læs mere

Vedtægter (forslag) Vedtægter (nuværende) Klubben. Klubben

Vedtægter (forslag) Vedtægter (nuværende) Klubben. Klubben Vedtægter (forslag) Klubben 1 Klubbens navn er Vallensbæk Sejlklub, forkortet VSK, med hjemsted på Vallensbæk Havn, Vallensbæk Kommune. Klubbens stander er hvid med rødt V fra overkant til underkant. 2

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

1. Navn. 1. Navn. Foreningens navn er Skjold Birkerød Fodbold. 2. Hjemsted. Foreningens navn er Idrætsforeningen Skjold Birkerød Fodbold.

1. Navn. 1. Navn. Foreningens navn er Skjold Birkerød Fodbold. 2. Hjemsted. Foreningens navn er Idrætsforeningen Skjold Birkerød Fodbold. Nuværende vedtægter VEDTÆGTER FOR Skjold Birkerød Fodbold. 1. Navn Foreningens navn er Skjold Birkerød Fodbold. 2. Hjemsted Foreslået ændringer Vedtægter for Idrætsforeningen Skjold Birkerød Fodbold 1.

Læs mere

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup Vedtægter for 8382 Hinnerup Side 1 af 6 sider Vedtægter for 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er, (SGF). Foreningen er stiftet i 1903 i Søften. Foreningen har hjemsted i Søften i Favrskov kommune. 2.

Læs mere

Regler for delegeretmødets afvikling. Delegeretmøde 2019

Regler for delegeretmødets afvikling. Delegeretmøde 2019 Regler for delegeretmødets afvikling Delegeretmøde 2019 VELKOMMEN TIL DELEGERETMØDE I DANSK JOURNALISTFORBUND Denne folder er udarbejdet for at gøre det lettere for dig at sætte dig ind i de vigtigste

Læs mere

Byg & Bo i Gyrstinge & Ørslevvester f.m.b.a.

Byg & Bo i Gyrstinge & Ørslevvester f.m.b.a. Vedtægter for foreningen Byg & Bo i Gyrstinge & Ørslevvester f.m.b.a. Foreningens navn og hjemsted; Foreningens navn er Byg & Bo i Gyrstinge & Ørslevvester f.m.b.a. 1 2 Foreningens hjemsted er Gyrstinge

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i G/F Tøpkilde.

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i G/F Tøpkilde. Terslev den 9. oktober 2011 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i G/F Tøpkilde. I henhold til grundejerforeningens vedtægter 8, indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling onsdag den

Læs mere

Grundejerforeningen. Terrasserne. Himmelev

Grundejerforeningen. Terrasserne. Himmelev Grundejerforeningen Terrasserne Himmelev ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag den 6. juni 2017 kl. 19.00 på Himmelev Sognegård Fynsvej 69, 4000 Roskilde Generalforsamlingen tilstræbes afholdt indenfor tidsrummet

Læs mere

Foreningen har hjemsted i Mariagerfjord kommune. 3: Foreningens formål og hovedaktiviteter.

Foreningen har hjemsted i Mariagerfjord kommune. 3: Foreningens formål og hovedaktiviteter. Vedtægter for HumleBIE rne (Bies Bryghus Venner) 1: Foreningens navn. Foreningens navn er: HumleBIE rne (Bies Bryghus Venner) 2: Foreningens hjemsted. Foreningen har hjemsted i Mariagerfjord kommune. 3:

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

Vedtægter Nedenstående vedtægter er vedtaget på kredsens generalforsamling den 20. marts 2013.

Vedtægter Nedenstående vedtægter er vedtaget på kredsens generalforsamling den 20. marts 2013. Vedtægter Nedenstående vedtægter er vedtaget på kredsens generalforsamling den 20. marts 2013. 1. Kredsens navn er Sønderborg Lærerkreds. Den udgør kreds 91 af Danmarks Lærerforening og omfatter Sønderborg

Læs mere

PROGRAM DAGSORDEN OG BILAG til DTL - Danske Vognmænds Generalforsamling 2015

PROGRAM DAGSORDEN OG BILAG til DTL - Danske Vognmænds Generalforsamling 2015 2015 PROGRAM DAGSORDEN OG BILAG til DTL - Danske Vognmænds Generalforsamling 2015 Lørdag 9. maj 2015 kl. 9.00 i Herning Kongrescenter Østergade 37, 7400 Herning PROGRAM GENERALFORSAMLING kl. 8.00 kl. 9.00

Læs mere

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND MARTS 2019

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND MARTS 2019 Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND MARTS 2019 Navn 1 Kredsens navn er: Djurs Lærerforening. Den udgør Kreds 134 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østjysk Landboforening. Foreningens hjemsted er Horsens kommune.

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2. Formål Kredsens formål er at varetage

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Foreningen Esrum Vandværk a.m.b.a. Resultatopgørelse for perioden 1/1 2005-31/12 2005

Foreningen Esrum Vandværk a.m.b.a. Resultatopgørelse for perioden 1/1 2005-31/12 2005 Foreningen Esrum Vandværk a.m.b.a. Resultatopgørelse for perioden 1/1 2005-31/12 2005 Balance pr. 31/12 2005 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Anvendt regnskabspraksis Side 3 Påtegning bestyrelsen 4 Revisionspåtegning

Læs mere

Hørsholm Lærerforening

Hørsholm Lærerforening Nyhedsbr Nyhedsbrev nr. 1 marts 2012 Hørsholm Lærerforening Kredsgeneralforsamling Onsdag den 14. marts 2012 kl. 15.15 På Usserød skole (lærerværelset) Endelig dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Vedtægt. for. Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune

Vedtægt. for. Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune Vedtægt for Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune Stiftet den 15. november 1927 1. Navn og hjemsted. Stk. 1, Foreningens navn er Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune. Stk. 2, Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Foreningen Kollegienet Odense". Stk. 2: Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen,

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen, Vedt ægt erf or Fr i efunk t i onær er Vedtægter for Frie Funktionærer Indhold Navn og hjemsted, 1... 2 Formål, 2... 2 Medlemmer, 3... 2 Medlemsrettigheder og pligter, 4-7... 3 Regionsvedtægt, 8-9... 3

Læs mere

Teleforeningen af 2003

Teleforeningen af 2003 Teleforeningen af 2003 Generalforsamling i Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele afdeling Øst 93 Indholdsfortegnelse Dagsorden.. side 95 Dagsordenens punkt 1 Valg af dirigent.. side

Læs mere

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen. 4. Bestyrelsens beretning om Danske Kreds virke i det forløbne år

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen. 4. Bestyrelsens beretning om Danske Kreds virke i det forløbne år Punkt 0 Dagsorden for Danske Kreds Generalforsamling Torsdag den 19. maj 2016 kl. 10.00 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen 3. Valg af stemmetællerudvalg 4. Bestyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Aalborg Boldklub á 1337 AB 1337

Vedtægter for Aalborg Boldklub á 1337 AB 1337 Vedtægter for Aalborg Boldklub á 1337 AB 1337 Vedtaget på den stiftende generalforsamling 2016 1. Navn Foreningens navn er Aalborg Boldklub á 1337. Foreningen er hjemmehørende i Aalborg Kommune. 2. Formål

Læs mere

VEDTÆGTER. 1. Navn og hjemsted: 2. Formål: 3. Dansk Ride Forbund: 4. Medlemmer: 4.A. Æresmedlemmer: 4.B. Stemmeret:

VEDTÆGTER. 1. Navn og hjemsted: 2. Formål: 3. Dansk Ride Forbund: 4. Medlemmer: 4.A. Æresmedlemmer: 4.B. Stemmeret: VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted: Klubbens navn er: Hammerum Rideklub Forkortes: HOKR Klubbens hjemsted er: Herning Kommune Klubbens stiftelses dato er: 25. juni 1973 2. Formål: Klubbens formål er fremme

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP

VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP 1 Erhvervsrådet i Høje-Taastrup er en uafhængig institution. Dets hjemsted er Høje-Taastrup Kommune. Erhvervsrådet omfatter Høje-Taastrup Kommune. 2 Formål Erhvervsrådets

Læs mere

Vedtægter for Silkeborg

Vedtægter for Silkeborg Vedtægter for Silkeborg Vedtægter for Silkeborg Single Rock Café Silkeborg 1. Foreningens navn Foreningens navn er Single Rock Café. Foreningen er hjemmehørende i Silkeborg Kommune. Foreningen er en selvstændig

Læs mere

Indstilling til nye vedtægter

Indstilling til nye vedtægter Indstilling til nye vedtægter Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen at vedtage nye vedtægter for foreningen Danske Journaliststuderende RUC. Baggrund: Foreningens vedtægter er efterhånden mange

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE Navn, hjemsted og formål 1. Andelskassens navn er KØBENHAVNS ANDELSKASSE. Dens hjemsted er Storkøbenhavn. Andelskassen driver tillige virksomhed under navnet Andelskassen

Læs mere

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning.

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning. VEDTÆGTER Resumé: Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne og gængs demokratisk. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en tidssvarende form. Ordinær årlig generalforsamling

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KUNSTFORENINGEN FOR ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN

VEDTÆGTER FOR KUNSTFORENINGEN FOR ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN VEDTÆGTER FOR KUNSTFORENINGEN FOR ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Kunstforeningen for Ældre- og Handicapforvaltningen af 3. marts 1998. 1.2 Foreningens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGT. Hornslet Idrætsforening Stadionvej 4 8543 Hornslet

VEDTÆGT. Hornslet Idrætsforening Stadionvej 4 8543 Hornslet 2012 Hornslet Idrætsforening Stadionvej 4 8543 Hornslet VEDTÆGT Den gældende vedtægt er vedtaget på 2 efterfølgende generalforsamlinger og senest 10. april 2012. 1 1. Foreningens navn og formål Hornslet

Læs mere

Formålet er at styrke havnenes konkurrencemæssige udvikling, position og synlighed.

Formålet er at styrke havnenes konkurrencemæssige udvikling, position og synlighed. V E D T ÆGTER Vedtægter for Danske Havne Formål 1 Danske Havne skal som selvstændig brancheorganisation varetage medlemmernes interesser. Danske Havne skal være den samlende kraft for alle erhvervshavne.

Læs mere

Personaleforeningen i NFS. Vedtægter. Stk. 2. Foreningens hjemsted er NFS, hvis adresse er Dampskibskajen 3, 3700 Rønne.

Personaleforeningen i NFS. Vedtægter. Stk. 2. Foreningens hjemsted er NFS, hvis adresse er Dampskibskajen 3, 3700 Rønne. 1 Foreningen: Stk. 1. Foreningens navn er: Personaleforeningen i NFS. Stk. 2. Foreningens hjemsted er NFS, hvis adresse er Dampskibskajen 3, 3700 Rønne. 2 Formål og funktion: Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede.

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede. 1.0 NAVN 1.1 Selskabets navn er Bornholms Brand A.m.b.a. 2.0 HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er Bornholms Regionskommune. 3.0 FORMÅL 3.1 Selskabets primære formål er at eje aktier i Bornholms Brandforsikring

Læs mere

PDA. Vedtægter for Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening (PDA) Navn

PDA. Vedtægter for Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening (PDA) Navn PDA Vedtægter for Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening (PDA) Navn 1 Organisationens navn er Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening betegnet PDA. Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Østjysk Landboforening med forslag til vedtægtsændringer gældende fra 11. marts 2015

Vedtægter for Østjysk Landboforening med forslag til vedtægtsændringer gældende fra 11. marts 2015 Vedtægter for Østjysk Landboforening med forslag til vedtægtsændringer gældende fra 11. marts 2015 Vedtægter for Østjysk Landboforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østjysk Landboforening. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark 2017

Vedtægter for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark 2017 Navn og hjemsted 1 Organisationens navn er Hovedorganisationen af Officerer i Danmark. Det forkortes HOD. Stk. 2. HOD hjemsted er København. Stk. 3. HOD er stiftet 1. januar 1994. Formål 2 Det er HOD formål

Læs mere

A. Arrangerer årets premiere tur med Sværd alene eller i samarbejde med SportsDres. B. Arrangerer pirketure generelt.

A. Arrangerer årets premiere tur med Sværd alene eller i samarbejde med SportsDres. B. Arrangerer pirketure generelt. Vedtægter for Torskehalerne 1 Navn og hjemsted. Stk.1. Foreningens navn er: Torskehalerne. Foreningens hjemsted er: [Den til enhver tid siddende formands adresse] Slåenvej 24.2. 2 Formål. Stk.1. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION "HJORTSVANG MUSEUM"

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION HJORTSVANG MUSEUM VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION "HJORTSVANG MUSEUM" 1 Navn og hjemsted. Institutionens navn er Hjortsvang Museum. Dens hjemsted er Hjortsvang. Institutionen er selvejende. 2 Institutionens formål.

Læs mere

Brancheafdelingen Trafik & Jernbane Chef- og lederkredsen

Brancheafdelingen Trafik & Jernbane Chef- og lederkredsen Vedtægter for 1. Formål 1.1 Kredsens formål er, i overensstemmelse med de i "Lov for Brancheafdelingen Trafik & Jernbane" givne regler, at varetage medlemmernes fælles interesser. 2. Medlemmer 2.1 Kredsen

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 ONSDAG DEN 12. MARTS KL. 17.30 TRE FALKE SKOLEN SØNDERJYLLANDS ALLÉ 4 2000 FREDERIKSBERG DET HANDLER OM DIN HVERDAG Indholdsfortegnelse: Dagsorden Fastlæggelse af forretningsorden

Læs mere

Nørresundby Boldklub. Vedtægter. Klubben på toppen

Nørresundby Boldklub. Vedtægter. Klubben på toppen Vedtægter VEDTÆGTER FOR NØRRESUNDBY BOLDKLUB.... 2 Navn og formål... 2 Medlemmer... 2 Bestyrelsen er bemyndiget til... 2 Ledelse... 2 Bestyrelse... 4 Foreningens øvrige organer... 4 Øvrige bestemmelser...

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Love for Jydsk Medicinsk Selskab Vedtagelse De nedenstående love er vedtaget på en generalforsamling i Jydsk Medicinsk Selskab den 11. marts 2010 og

Læs mere

Vedtægter for Svendborg Broderlaug

Vedtægter for Svendborg Broderlaug 1. Navn og hjemsted 2018. Foreningens navn er Svendborg Broderlaug. Foreningen er stiftet den 18. januar Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. Foreningen er ikke en del af en anden organisation. 2.

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

DEN RADIKALE VÆLGERFORENING FOR KØBENHAVN OG FREDERIKSBERG. Årsrapport 2004

DEN RADIKALE VÆLGERFORENING FOR KØBENHAVN OG FREDERIKSBERG. Årsrapport 2004 DEN RADIKALE VÆLGERFORENING FOR KØBENHAVN OG FREDERIKSBERG CVR nr. 13 94 64 42 Årsrapport 2004 Årsrapporten er godkendt på foreningens hovedgeneralforsamling København, den / 2005 dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen

UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen & UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen Formålet med de to foreninger er at skabe klarhed mellem UU-ledernes politiske arbejde i Lederforsamlingen af de 47

Læs mere

Vedtægter for Rollespilsforeningen Dragon Factory Vedtaget på generelforsamling d. 19/9 2009.

Vedtægter for Rollespilsforeningen Dragon Factory Vedtaget på generelforsamling d. 19/9 2009. Vedtægter for Rollespilsforeningen Dragon Factory Vedtaget på generelforsamling d. 19/9 2009. 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er DragonFactory, og foreningens hjemsted er Ballerup Kommune. Foreningen

Læs mere

tat meddelelse

tat meddelelse tat meddelelse 18.04.1994 J. nr. 0.4.3..Erstatter: Om: Ny standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger. Indledning TAT s hovedbestyrelse har i efteråret 1993 og foråret 1994 foretaget en gennemgang af standardvedtægten

Læs mere