Kom gratis på nettet med 123hjemmeside:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom gratis på nettet med 123hjemmeside:"

Transkript

1 . afsnit Kom gratis på nettet med hjemmeside: Få en funklende en funklende Start din egen kreative hjemmeside, og del dine bedste oplevelser, billeder og videoklip med Få familie og venner. Med hjemmeside er det sådan! Opret din helt egen hjemmeside ganske gratis, hvis du abonnerer på Komputer for alle. Du kan nemt designe sider med fx flotte fotoalbum, dagbøger, videoklip og stamtræ. Du bør bruge Internet Explorer, når du arbejder med hjemmeside. det sk al du bruge Computer med internet Dit abonnementsnummer udgifter Ingen for abonnenter tidsforbrug Cirka time sværhedsgrad ganske gratis som abonnent på Komputer for alle. Du kommer hurtigt i gang, og du behøver ikke kende noget som helst til koder og indviklet teknik. Nu har du alle tiders chance for at oprette din helt egen hjemmeside. Fortæl familie og venner om alle dine oplevelser, uanset om det er de små glæder som en hyggelig tur med familien i BonBon-Land eller en af livets helt store begivenheder. hjemmeside er Komputer for alles nye tilbud til faste læsere, der nemt og hurtigt kan starte en hjemmeside helt gratis. Du kan redigere og vedligeholde din side, uanset hvor du befinder dig, bare du har adgang til en computer med internetforbindelse. Lav alt fra flotte fotoalbum, videoog billedshows og dagbøger til stamtræer og gæstebøger, hvor dine internet-gæster kan give deres besyv med og give din hjemmeside mere liv. Flere end 00 flotte skabeloner får dig hurtigt i gang, og som abonnent på Komputer for alle får du hele herligheden ganske gratis. I dette og i kommende blade hjælper vi dig godt på vej til at bruge hjemmeside og de mange spændende funktioner, der vil gøre din hjemmeside flot, brugervenlig og rigtig sjov at besøge. På de næste sider kan du se, hvordan du kommer i gang med din nye hjemmeside. Vi præsenterer dig for de grundlæggende funktioner i hjemmeside og viser, hvordan du lægger dit første fotoalbum på hjemmesiden. K-nettet lukker Hvorfor? hjemmeside er et nyt tilbud til abonnenter på Komputer for alle, så vores faste læsere kan oprette en gratis hjemmeside. I den forbindelse har vi valgt at lukke K-nettet, der hidtil har været bladets internettilbud til læserne. Til gengæld får du nu mange flere muligheder og bedre support med hjemmeside. Hvornår? K-nettet lukker med udgangen af. kvartal 008. Hvis du har en hjemmeside her, vil den altså ikke længere være tilgængelig efter. april 008. Vi anbefaler derfor, at du allerede nu går i gang med hjemmeside. Hvad gør jeg så? Det er desværre ikke muligt automatisk at overføre billeder og tekst fra din hjemmeside på K-nettet til en ny hjemmeside. Det kan gøres manuelt ved fx at kopiere din tekst fra K- nettet og indsætte den på din nye hjemmeside. Vil du genbruge dine billeder, er det om muligt bedst at hente dem direkte fra din egen pc. Af Thomas Buus-Larsen

2 hjemmeside er gratis for abonnenter hjemmeside h j emmeside flot hjemmeside åbner Med et abonnement på Komputer for alle får du hjemmeside helt gratis. Du sparer 9 kroner om året og får: en hjemmeside med op til 0 siders indhold som fx fotoalbum, videoklip og gæstebøger. Plads til 00 fotos og 0 minutters video. Flere end 00 kreative skabeloner, der gør det hurtigt og nemt at lave fotoalbum, videoklip, gæstebøger, dagbøger og meget andet. Din hjemmeside er gratis, så længe du abonnerer på Komputer for alle. Opsiger du dit abonnement, kan du mod betaling beholde hjemmesiden. Prisen er så 9 kroner om året. Har du ikke abonnement på Komputer for alle, kan du prøve hjemmeside gratis i 0 dage.

3 Opret din gratis hjemmeside Du skal bruge dit abonnementsnummer på Komputer for alle og din -adresse, når du opretter din hjemmeside. Du skal også beslutte, hvad din hjemmeside skal hedde. Vælger du fx navnet familienbohr, kan din hjemmesideadresse besøges på webadressen Hav en plan God planlægning giver de bedste hjemmesider. Tænk på, hvad du vil fortælle, og hvilke billeder du vil vise, før du går i gang. Åbn din webbrowser, fx Internet Explorer, og skriv i adressefeltet. Klik på den røde knap med K-logoet for at starte din hjemmeside. Indtast dit abonnementsnummer i feltet, og klik så på OK - videre. 8 9 Vælg et passende navn til din hjemmeside, og indtast det i feltet Hvad skal din hjemmeside hedde?. Vælg herefter et password, og skriv din -adresse i det nederste felt. Når du trykker på OK! START MIN GRAtis HJEMMESIDE NU! 8, bliver din hjemmeside oprettet. Hvis navnet allerede er valgt af en anden, får du besked om det, og du skal så blot finde på et andet navn. Nu skal du vælge en skabelon til forsiden på dit websted. Skabelonens design og farver vil gå igen på hele din hjemmeside. Du kan altid skifte skabelon senere og på den måde give hjemmesiden et nyt udseende. Her har vi valgt skabelonen Sommer og ferie 9.

4 Fortæl om din hjemmeside Oplys adressen på din hjemmeside, hver gang du sender s til venner og bekendte. Så bliver din hjemmeside besøgt. 8 0 Skriv en overskrift til hjemmesiden 0. Teksten bliver det første, dine internetgæster ser, når de kommer på besøg. Klik herefter på OK - videre. 8 9 Her kan du skrive en kort tekst, der vises på hjemmesidens forside 8. Klik på OK - videre 9. Nu skal du finde et forsidebillede til hjemmesiden. Klik på OK - Vælg billede for at vælge et billede, du har liggende på din computer. 0 9 Forsiden på din nye hjemmeside er nu klar. Klik på OK - videre 0 for at se den. Din hjemmeside er nu også tilgængelig for internetbrugere verden over. Du kan til enhver tid redigere og opdatere indholdet på din forside. Klik på Gennemse, og find en mappe med billeder. Vælg dit bedste billede til forsiden, klik på Åbn og Ok. Undgå for mange farver Undgå at veksle mellem for mange forskellige baggrundsfarver og skriftfarver på din hjemmeside. Det kan nemt virke forstyrrende. Lys og mørk Brug en lys farve til teksten på en mørk baggrund og omvendt. Det gør det nemmere at læse.

5 Sådan redigerer du din hjemmeside Når du skal tilføje, ændre eller slette sider med fotoalbum, dagbøger eller andet indhold, skal du en tur omkring sideoversigten, hvor du styrer hele din hjemmeside. På sideoversigten finder du også en række praktiske oplysninger om fx antal besøgende på hjemmesiden og smarte tips til redigering af dit indhold. Her gennemgår vi de vigtigste funktioner, som det er godt at kende til, inden du bygger videre på din hjemmeside. Klik på Dine besøg, hvis du vil se, hvor mange der har besøgt din hjemmeside. Der er tællere både for hjemmesiden som helhed og for de enkelte sider, så du fx kan holde øje med, hvor mange der har set billederne fra skiferien. Bag Dit abonnement gemmer sig informationer om, hvor mange sider billeder og hvor meget video du har lagt på hjemmesiden, og hvor meget plads du har tilbage. Det er også her, du kan ændre din adresse, dit password og navnet på hjemmesiden. Under Hjælp & service får du hjælp til opbygningen af din hjemmeside. Her kan du også besøge andre brugeres hjemmesider og lade dig inspirere, så din egen side kan blive en endnu større oplevelse at besøge. Her finder du adressen på din hjemmeside, som familie og venner bruger, når de besøger dig på nettet. Husk i øvrigt, at navnet på siden det er det, der står efter skråstregen også er dit brugernavn. Det skal du bruge, når du med din adgangskode logger ind for at redigere din hjemmeside på adressen Klikker du på Rediger indhold under Forside kan du blandt andet skifte forsidebilledet, overskriften og velkomsthilsenen på din hjemmeside. Du kan også vælge et andet layout og dermed give hele siden et nyt udseende. Menubaren i venstre side af hjemmesiden bruger dine besøgende til at bevæge sig rundt mellem det forskellige indhold. Du kan ændre menubarens udseende eventuelt skifte farve eller lægge et lille billede eller ikon ind i den ved at klikke på Rediger menubar under Menubar. Du opretter en ny side ved at klikke på Vælg skabelon. Find en passende skabelon til din nye side, hvad enten det er et nyt fotoalbum til feriebillederne, en rejsedagbog eller måske en hobbyside om hundetræning. Mulighederne er mange, og på de følgende sider kan du se, hvordan du opretter et fotoalbum på din hjemmeside.

6 Dit første fotoalbum Når du opretter din nye hjemmeside, indeholder den allerede et fotoalbum. Men før det bliver til en seværdighed, skal der billeder i det, og det er heldigvis nemt. Allerførst bør du bruge lidt tid på at kigge dine billedmapper på pc en igennem. Med digitalkameraer er det nemt bare at knipse løs, for det koster jo ingenting. Men ikke alle billeder bliver lige gode, og det kan nemt blive trættende for andre at se Eiffeltårnet fra otte forskellige vinkler. Vær derfor kritisk, og udvælg kun de bedste billeder til din hjemmeside. Det er også en god idé at fjerne røde øjne og andre småskavanker med et program til billedbehandling, før du lægger dine fotos ud på nettet. Klik på Rediger indhold under Mit fotoalbum i sideoversigten. Først skal fotoalbummet have et navn, som du skriver i titelfeltet. Du kan også forfatte en kort tekst om festen, fødselsdagen, udflugten, eller hvor billederne stammer fra. Teksten bliver vist over billederne. Rul videre ned på siden, og klik under Indsæt billede på Klik her!. Ofte stillede spørgsmål Hvad hedder min hjemmeside? Dit valgte brugernavn bestemmer, hvad din side kommer til at hedde. Hvis dit brugernavn er familienjensen bliver din adresse: familien-jensen Hvor mange sider får jeg på min hjemmeside? Du kan have op til 0 sider med indhold på din hjemmeside. Hvor mange billeder? Du kan lægge op til 00 fotos og 0 minutters video ud på din side. Hvis jeg har brug for mere? 0 sider og 00 fotos er nok for de fleste, da billederne altid kan udskiftes. Du kan dog købe dig til mere plads, men så skal du samtidig betale normalprisen for en hjemmeside. Og dermed bortfalder det gratis tilbud til abonnenter. Hvad sker der, hvis jeg opsiger mit abonnement? Du kan sagtens beholde din hjemmeside hos hjemmeside, selv om du opsiger dit abonnement på Komputer for alle. Dog må du betale normalpris for at opretholde siden, hvilket er 9 kroner årligt.

7 Få styr på teksten Lad være med at centrere al tekst på din side. Venstrejustering gør det ofte mere læsevenligt især ved lange tekster. 8 Klik på Browse..., og find mappen med dine digitale billeder. Vælg et billede, og klik på Open. Klik så på Ok 8, der bringer dig tilbage til fotoalbummet. 0 Du kan klikke på et billede 0 for at få det vist i stor størrelse. Med et klik på Start slideshow bliver billederne automatisk vist ét for ét. 9 Du kan nu indsætte flere billeder enkeltvis ved at følge punkt til igen. På næste side kan du se, hvordan du indsætter flere billeder samtidigt. Til sidst klikker du på Gem og se siden 9 for at se det færdige resultat. Brug samme skrift Hold dig fra underlige skrifttyper på de enkelte sider, og brug helst kun en enkelt skrifttype. Brug fx ikke Verdana på én side og Arial på en anden.

8 Tilføj mange billeder Det er besværligt at sætte mange billeder ind enkeltvis i et fotoalbum på din hjemmeside. Du kan i stedet installere programmet MultiUploader, der kan overføre flere billeder ad gangen hurtigt og effektivt. Sikker navigation Det skal være nemt for dine online-gæster at navigere rundt på din side. Du bør fx altid give knapperne i menubaren navne, der passer til indholdet bag. Links der virker Links til andre interessante hjemmesider er en god idé. Forklar, hvad du henviser til, og tjek af og til, at disse links stadig virker. Fjern dem, hvis siderne ikke længere findes. Vælg Rediger indhold under Mit fotoalbum i sideoversigten. Klik på Tilføj mange billeder på én gang. Når MultiUploader er installeret på din computer, klikker du på Fortsæt - klik her!. 8 9 Klik på OK - videre. 0 Vælg mappen med de billeder, du vil sætte ind i fotoalbummet. Billederne bliver vist i det midterste vindue, og du kan ét for ét trække dem over i vinduet helt til højre 8. Du kan også markere flere billeder i midtervinduet på én gang og klikke på pilen 9. Vil du have alle billederne i mappen med i albummet, klikker du på Vælg alle 0 og på den dobbelte pil. Afslut med et klik på OK Indsæt fotos. Computeren sender billederne til din hjemmeside det kan tage lidt tid. Når alle billeder er overført, klikker du på OK. Klik på tekstboksen og på Installer ActiveX-objekt. Klik på Installer. Glæd dig til næste afsnit Du får hjælp og gode råd til din hjemmeside i kommende numre af Komputer for alle. I næste afsnit kan du se, hvordan du tilpasser en gæstebog, hvor venner og familie, der aflægger din side et besøg, kan skrive en hilsen eller en kommentar. Læs også, hvordan du opretter en online dagbog med tekst og flotte billeder. 8

9 . afsnit Skab mere liv på din hjemmeside: Få en flot gæstebog Fortæl om dine oplevelser i en dagbog på din hjemmeside, og giv besøgende mulighed for at sende hilsner og vise deres billeder i din gæstebog. Med Komputer for alle og hjemmeside får du dit helt eget sted på nettet, så du kan dele dine bedste oplevelser med familie og venner. Det hele foregår på nettet, og med over 00 kreative skabeloner er der uanede muligheder for en flot side. Her ser vi nærmere på den indbyggede gæstebog, hvor besøgende på din side kan skrive hilsener og kommentarer og lægge billeder ud til skue. Desuden kan du se, hvordan du fortæller om dine herlige oplevelser i ord og billeder med en online dagbog. Sådan kan en dagbog på din hjemmeside se ud. Du kan sætte billeder ind ved siden af de enkelte indlæg. sådan! Som abonnent på Komputer for alle kan du gratis oprette din egen hjemmeside. Se her, hvordan du opretter en dagbog og tilpasser gæstebogen på nettet. Første afsnit finder du på cd en, der følger med dette blad. det sk al du bruge Internet Explorer Dit abonnementsnummer udgifter Ingen for abonnenter tidsforbrug minutter sværhedsgrad Sådan logger du ind på din hjemmeside Start Internet Explorer, og log ind på din hjemmeside via Komputer for alles side, som du finder adressen på herunder. Klik på den blå Log ind -knap for at komme til din egen hjemmeside. Herefter skal du indtaste henholdsvis brugernavn og adgangskode og klikke på OK Af Thomas Buus-Larsen

10 Tilpas din gæstebog på nettet Gratis hjemmeside til dig Som abonnent på Komputer for alle kan du oprette en gratis hjemmeside. Første afsnit i denne serie ligger på Komputer for alles cd. Prøv selv på: I en gæstebog kan familie og venner, der besøger din hjemmeside, læse og skrive kommentarer til dine fotos, videoklip og tekster. Gæstebogen bliver automatisk lagt ind på din side, når du har oprettet din personlige hjemmeside, og er altså ikke noget, der skal tilføjes. Her viser vi, hvordan du nemt retter bogen til, så den får et mere personligt præg. Du kan se alle de indlæg, der bliver skrevet i gæstebogen. Klik på Slet dette indlæg for at slette et af indlæggene. Din gæstebog har samme layout, som du valgte, da du oprettede hjemmesiden. For at ændre layoutet kan du vælge en ny skabelon ved at klikke under et af de viste miniaturebilleder af skabelonerne her beholder vi dog det tidligere valgte layout. Log ind på din hjemmeside. På sideoversigten klikker du på Rediger indhold. Klik på Gem og se siden, hvis du vil se, hvordan siden er kommet til at se ud. Start med at give din gæstebog en titel. Titlen bliver vist i menubaren yderst til venstre på din hjemmeside, og det er her, dine besøgende navigerer rundt på siden. Gæstebogen skal også have en overskrift, som bliver vist øverst på siden. Skriv en kort tekst som indledning til gæstebogen. Det kan fx være en opfordring til at komme med hilsener og kommentarer til dine billeder og dagbogstekster på din hjemmeside. Sådan ser gæstebogen ud, når du har rettet den til med overskrift og indledende tekst. Gæsterne kan vedhæfte et billede, når de skriver i bogen. Hver gang der bliver skrevet et indlæg i din gæstebog, får du en med et link til indlægget. Når du klikker på linket, bliver du ledt direkte til gæstebogen.

11 Sådan opretter du en dagbog Mange skabeloner Du kan vælge blandt flere end 00 kreative skabeloner, der gør det både hurtigt og nemt at lave flotte fotoalbum, videoklip, gæstebøger, dagbøger og andet til din hjemmeside. Nu er det tid til at give din hjemmeside et interessant indhold. Du kan dele dagligdagen og dine oplevelser med din omgangskreds via en af de mange dagbogsskabeloner fra rygestopdagbogen, hvor du kan fortælle om kampen med at kvitte smøgerne, til rejsedagbogen, hvor du fx kan skrive om en herlig vinterferie. Se her, hvordan du opretter en dagbog og skriver de første ord. Opret en ny side ved at klikke på Vælg skabelon. Kig skabelonerne igennem, og vælg den, der passer bedst til det, du vil skrive om. Her vælger vi et neutralt design. Klik på Vælg denne skabelon. Under Ide-skabeloner klikker du på Dagbøger. Først skriver du en titel på din dagbog, der bliver vist i menubaren i venstre side af hjemmesiden. Du skal helst finde på et par korte ord, som præcist beskriver dagbogens indhold. Du kan desuden give dagbogen et kaldenavn, et citat eller et motto.

12 Sjove talebobler Tilføj talebobler med sjove kommentarer til fotos ved hjælp af knappen Sæt ting på dit foto. Du kan vælge et billede, der bliver vist ved siden af indlægget i dagbogen. Klik på Hent foto. 8 Skriv indlægget i feltet. Du kan ændre skrifttype, skriftstørrelse og tekstfarve i bjælken over teksten eller tilføje et humørikon. Du kan også sætte et link til en side på internettet ind i din tekst. Tilføj flere indlæg ved at klikke på Ny/Nyt - Tilføj og opret indlæg nederst. 9 Afslut med et klik på Gem og se siden, hvis du vil se, hvordan dagbogen ser ud. Klik på Gennemse for at vælge et billede Dagbogen er nu på din side, og for at skrive næste indlæg vælger du blot at redigere indholdet. Vælg en mappe med dine billeder på pc en 8. Klik på et billede 9, så på Åbn 0 og herefter på OK. 0 Glæd dig til næste afsnit I tredje afsnit kan du se, hvordan du lægger videoklip på din hjemmeside. Der er plads til i alt 0 minutters video du kan optage film med de fleste digitalkameraer, så du behøver ikke et videokamera.

13 . afsnit Del dine bedste minder: Læg video på din hjemmeside Du kan nemt dele dine herlige videoklip med venner og familie på din egen hjemmeside. Digitale videokameraer er efterhånden blevet ganske populære, og de små apparater følger ofte med på ferie, til fødselsdag og på weekendudflugter. Du behøver dog ikke dyrt filmudstyr for at være med her, for du kan sagtens bruge de fleste almindelige digitalkameraer til at optage video. Her viser vi, hvordan du nemt deler dine filmklip med familie og venner. Du skal blot logge dig ind på din hjemmeside. Du kan stadig nå at oprette din egen hjemmeside, og det er gratis, når du abonnerer på Komputer for alle. Vær med Hvis du gik glip af de to første afsnit, der blandt andet viser, hvordan du starter din egen hjemmeside, finder du artiklerne på cd en, der følger med dette blad. sådan! Nettet er perfekt til at vise små videofilm. Se her, hvordan du lægger et videoklip ud på dit eget websted. Som abonnent på Komputer for alle kan du gratis oprette en side på hjemmeside. det sk al du bruge Internet Explorer Dit abonnementsnummer udgifter Ingen for abonnenter tidsforbrug 0 minutter sværhedsgrad Læg dine bedste filmklip ud på din hjemmeside, hvor der er plads til 0 minutters video. Af Thomas Buus-Larsen

14 Sådan får du video på din side Video findes i mange forskellige formater, alt efter hvilket kamera du har brugt ved optagelsen. Hvis du kan se din video i Windows Media Player, kan videoen også vises på hjemmesiden. Først klipper du videoen til i KvikVideo, som automatisk bliver installeret på din pc. Husk at overføre videoen fra kameraet til pc en, før du starter. hjemmeside er gratis for abonnenter Komputer for alle har indgået et samarbejde med hjemmeside, så du som abonnent på bladet kan oprette en hjemmeside helt gratis. Du sparer 9 kroner om året og får adgang til mange kreative skabeloner, der gør det nemt og sjovt at kreere indholdet på din hjemmeside. Når du har logget ind på din side på klikker du på Vælg skabelon. Under afsnittet Videoklip skabeloner klikker du på Videoklip skabeloner. Først skriver du en titel til videoklippet. Titlen bliver vist i menuen til højre på hjemmesiden. Nu skal du hente videoklippet ind på hjemmesiden. Begynd med at trykke på Hent video. Klik på OK! Videre til Video - klik her!. Kig skabelonerne igennem, og vælg den, du synes passer bedst til dit videoklip. Her har vi fundet en skabelon med et rødt biograflærred i baggrunden. Klik på Vælg denne skabelon. Første gang du lægger videoklip på din hjemmeside, skal du installere det lille program KvikVideo på din pc. Med programmet henter du nemt videoklip fra din computer, klipper i dem og lægger det færdige resultat på hjemmesiden. Klik på OK - videre for at starte installationen af KvikVideo.

15 Lav en flot stumfilm Under Ide-skabeloner på din hjemmeside kan du vælge En stumfilm, så du kan lave stumfilm på din side. Du skal blot lægge fotos og tekst ind, og så bliver det automatisk gjort gammeldags i stil og tone. 8 9 Klik på tekstboksen 8 og på Installer ActiveX-objekt Klik på Installer 0. Først finder du mappen med dine videoklip, vælger et klip og klikker på Åbn Når KvikVideo er installeret, klikker du på Fortsæt - klik her. Næste gang du vil lægge video på siden fra samme pc, kommer du direkte til trin 0 herunder. Der er plads til i alt 0 minutters video. Hjemmevideoer er tit meget længere, så det kan være nødvendigt først at klippe filmen til i Videoklipperen, hvor du trækker skyderne Start og Slut mod højre og venstre. På den måde vælger du, hvilken del af videoen der skal med i det færdige klip. Du kan hele tiden trykke på pilen 8 for at se videoklippet. Tryk på OK - fortsæt til valg af startbillede 9, når du er tilfreds med klippet Nu kommer du ind i Videoklipperen, hvor du henter og redigerer et videoklip. Hent dit klip fra pc en ved at klikke på Hent videoklip på din computer.... Måske er det første billede i dit videoklip ikke det bedste til at præsentere klippets indhold. Derfor har du nu mulighed for at finde et godt startbillede fra videoklippet. Startbilledet bliver vist på din hjemmeside, indtil filmen starter. Træk den grønne trekant 0 fra side til side for at vælge dit startbillede. Billedet vises i boksen til højre. Tryk på OK - Fortsæt til vælg lyd siden.

16 Nu er videoklippet klar klik på OK Nu kan du vælge, hvilken lyd der skal spilles under videoklippet. Klippets originale lyd er standard, men du kan vælge mellem alt fra bryllupsmusik til aftenstemning i boksen til højre. Lyt klippet igennem med den lydside, du har valgt, ved at trykke på pilen. Slut af med et klik på OK - Fortsæt til gem videoklip siden. Inden videoklip pet lægges på hjemmesiden, kan du se det igennem ved at klikke på den grønne pil. Er du tilfreds med resultatet, trykker du på OK - Læg mit klip på hjemmesiden. Afhængigt af længden på videoklippet kan det tage et par minutter, før klippet er lagt ud på hjemmesiden. Her kan du fortælle om din film. Tekstfarve bør være forskellig fra skabelonens baggrund 9. 8 Klik på Gem og afslut 0 eller Gem og se siden, hvis du vil se, hvordan siden med videoklippet er kommet til at se ud. 9 Det færdige resultat. Nu kan gæster på hjemmesiden gå i din virtuelle biograf og se dit første videoklip. Gæsterne kan desuden sende et tip til en bekendt med et link til dit videoklip på din hjemmeside. 0 9 Tjek dine videofilm Før du lægger videoklip ind på din hjemmeside, skal du sikre dig, at filmen kan afspilles med Windows Media Player på din computer. Hvis det ikke lykkes, kan du prøve at lægge videoklippet ind på din side fra en anden pc. Der kan nemlig være forskel på, hvordan pc er håndterer de enkelte videoformater. Glæd dig til næste afsnit I næste afsnit om hjemmeside kan du læse, hvordan du designer flotte postkort og invitationer til festlige lejligheder.

17 . afsnit indbydelser og ønskelister: Flotte invitationer på din hjemmeside Læg en invitation til fødselsdag, sølvbryllup eller en anden festlig begivenhed ud på din hjemmeside. Med skabeloner kan du nemt kreere unikke indbydelser og ønskelister. Det er herligt at feste med venner og familie, og det kan blive endnu festligere, hvis du inviterer dine gæster via din egen hjemmeside. Du kan lægge både indbydelser og ønskelister ud på nettet. Herefter kan du sende en ud til de folk, du vil invitere, der reklamerer for festen. Her kan du se, hvordan du lægger flotte invitationer ud på din hjemmeside. Læs mere Hvis du gik glip af de første tre afsnit om din egen hjemmeside, finder du artiklerne på cd en, der følger med dette nummer af Komputer for alle. Lav en flot festinvitation på nettet Inviter til fest, fødselsdag eller andre fornøjeligheder på din hjemmeside. Med de skræddersyede skabeloner har du hurtigt en invitation klar, og -funktionen på hjemmeside gør det nemt at sende et link til invitationen til familie, venner og bekendte. sådan! Brug din hjemmeside kreativt, og gør dine festinvitationer til noget ganske særligt. Se her, hvordan du lægger indbydelser og ønskelister ud på dit websted og sender dem til folk via . det sk al du bruge Internet Explorer Dit abonnementsnummer udgifter Ingen for abonnenter tidsforbrug 0 minutter sværhedsgrad Start med at logge ind på din hjemmeside via adressen og klik på Vælg skabelon. I afsnittet Vælg skabelon kan du vælge mellem flere typer invitationer. Lige fra middagsselskaber til biografture. Her vil vi gerne invitere til housewarming, og derfor vælger vi en neutral invitation ved at klikke på Invitationer. Nu skal du vælge, hvilken skabelon der passer bedst til den begivenhed, du vil invitere til. Her vælger vi skabelonen Skal vi ses? og trykker så på Vælg denne skabelon. Skriv en titel til invitationen. Titlen bliver vist i menuen til venstre på hjemmesiden. Du kan sætte et billede, der passer til lejligheden, ind i invitationen. Klik på Hent foto. Af Thomas Buus-Larsen

18 hjemmeside er gratis for abonnenter Som abonnent på Komputer for alle kan du få en gratis hjemmeside. Du sparer 9 kroner om året og får en hjemmeside med plads til 0 siders indhold, 00 fotos og 0 minutters video. Du får også adgang til over 00 kreative skabeloner, der gør det både hurtigt og nemt at lave spændende indhold til hjemmesiden. Invitation Så har vi inviteret til housewarming. Dine gæster kan sende dig et svar på invitationen ved at klikke på -adressen nederst på siden. Få styr på farverne Du kan vælge forskellige skriftfarver på teksten til din invitation. Husk at vælge en farve, der er forskellig fra skabelonens baggrundsfarve, og som er letlæselig. 0 8 Klik på Gennemse, find mappen med dine billeder, marker et billede, og klik på Åbn. Klik herefter på Ok 8. Skriv den tekst, der skal stå i din invitation 9. Hvis du indtaster en -adresse i feltet 0, bliver adressen vist nederst i invitationen. Dine gæster kan så klikke på adressen og sende dig en mail som svar på din invitation. 9 8 Nu er en invitation jo ikke til megen nytte, hvis ikke den bliver sendt ud. Derfor kan du nu bruge hjemmesidens -funktion til at sende dine gæster et link til invitationen. Start med at klikke på Send link til ven.

19 Læg ønskelister på nettet Med ønskelisteskabelonerne kan du lægge familiens fødselsdagsønsker ud på hjemmesiden, hvor det er let altid at holde ønskerne opdateret. Når du er logget ind på din hjemmeside, klikker du på Vælg skabelon. 9 Skriv teksten, der skal stå i mailen, i feltet, og tilføj en overskrift til ens emnefelt. Du kan sætte et billede ind i mailen, hvis du klikker på JA - jeg vil indsætte et foto!. Fremgangsmåden er den samme, som da du satte et billede ind i invitationen. I afsnittet Vælg skabelon vælger du Ønskelister under Ide-skabeloner. Nu skal du vælge en skabelon til din ønskeliste. Vi vil oprette en liste med fødselsdagsønsker og vælger Ønskeliste på nettet med flag. Tryk på Vælg denne skabelon. 0 Skriv modtagernes -adresser ind i felterne. Hvis du vil gemme adresserne, så de vises næste gang, du vil sende et link, sætter du flueben ved Husk adresser. Klik på OK send linket og min besked!. Nu sendes en med din besked og linket. Klik på OK for at gå tilbage. Klik på Gem og afslut 8 eller Gem og se siden 9, hvis du 9 vil se, hvordan invitationen ser ud. 8 Find på en titel til ønskelisten, og skriv den ind i feltet. Titlen bliver vist i menuen til venstre på hjemmesiden. Bagefter skriver du navnet på den person, der har lavet ønskelisten. Navnet vises øverst på hjemmesidens liste.

20 Sæt sjove ting på dit foto Gør dine billeder mere festlige med talebobler, overskæg, hat og meget mere. Klik på knappen Sæt ting på dit foto, når du indsætter et billede i din skabelon. Udnævn en gavemester Det er ærgerligt at få samme gave flere gange, når du har inviteret til fest. Derfor er det smart at udnævne en gaveliste-administrator, hvis -adresse du fx kan taste ind på din hjemmesides ønskeliste. 9 Så er du klar til det, det hele handler om: ønskerne. Du taster dem ind et ad gangen og klikker på Ny/Nyt - Tilføj og opret ønske nederst. Du kan rykke rundt på eller slette ønskerne ved hjælp af knapperne Ryk op, Ryk ned og Slet. Du kan sætte et billede ind i ønskelisten. Det kan fx være af den person, der ønsker sig gaverne. Klik på Hent foto. 0 Jo flere der får ønskelisten, jo større er chancen for en rig høst. Og hvorfor ikke bruge funktionen, vi beskrev i foregående afsnit, til at sende ønskelisten ud til så mange som muligt. Tryk på Send link til ven, og følg punkt 8 til 0 i foregående afsnit. Klik på Gem og afslut eller Gem og se siden, hvis du vil se, hvordan ønskelisten er kommet til at se ud. 8 Klik på Gennemse, find mappen med dine billeder 8, vælg et billede, og klik på Åbn. Klik på Ok 9. 9 Ønskeliste med fødselsdagsønsker er klar. Familie og venner kan nu skrive listen ud og gå på gavejagt. 8 Her kan du skrive en passende indledende tekst til din ønskeliste 0. 0 Glæd dig til næste afsnit I næste afsnit i serien om din egen hjemmeside kan du se, hvordan du opretter en stamtavle med navne og billeder foruden et sjovt vendespil med dine fotos.

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

GRATIS FOR ABONNENTER:

GRATIS FOR ABONNENTER: GRATIS FOR ABONNENTER: Eksempel : Byg din egen Journalist Mathias Alsted Lund Flinck Som abonnent på Komputer for alle får du din egen hjemmeside helt gratis. Her hjælper journalist Mathias Alsted Lund

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Få din egen side på nettet

Få din egen side på nettet Få din egen side på nettet sådan! Få en velfungerende hjemmeside helt gratis, og byg videre på den side for side. det skal du bruge Dit abonnementsnummer (er du ikke abonnent på Komputer for alle kan du

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

FÅ SVAR PÅ DINE PC-SPØRGSMÅL:

FÅ SVAR PÅ DINE PC-SPØRGSMÅL: FÅ SVAR PÅ DINE PC-SPØRGSMÅL: Velkommen til det nye I Komputer for alles Spørg os Forum har læserne fået løst næsten 0.000 pc-problemer i de seneste år. Nu har vi gjort den populære tjeneste endnu bedre,

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

Få din hjemmeside på internettet

Få din hjemmeside på internettet DEL DIN FÆRDIGE HJEMMESIDE MED HELE VERDEN: Afsnit 03 Dette nummer: Få din hjemmeside gjort færdig og læg den på nettet. Få din hjemmeside på internettet Når du er tilfreds med din hjemmeside, skal den

Læs mere

Du skal have en Google konto for at kunne anvende Webalbum! Har du ikke det, så får du her en kort orientering om, hvorledes du kan få en konto.

Du skal have en Google konto for at kunne anvende Webalbum! Har du ikke det, så får du her en kort orientering om, hvorledes du kan få en konto. Indhold Webalbum...2 Google-konto...2 Brug af webalbum...5 Overføre billeder til album...5 Se og bruge sine billeder i webalbummet...6 E-mail...9 Udskriv...12 Bestil udskrifter...13 Blog This...13 Collage...14

Læs mere

Læs Komputer for alle på pc en

Læs Komputer for alle på pc en NY SMART TJENESTE TIL PC OG TABLET: Læs Komputer for alle på pc en Nu kan du læse dit Komputer for alle på både pc, tablet og mobiltelefon. Det er helt gratis, og du modtager naturligvis stadig dit trykte

Læs mere

Få det bedste fra Windows 10

Få det bedste fra Windows 10 PRØV TO NYE, FANTASTISKE FUNKTIONER: Få det bedste fra Windows 0 Windows 0 byder på en perlerække af nye og spændende funktioner. Vi har fundet to smarte programmer, der giver dig en forsmag på det nye

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

GoTalkNow. Beskrivelse:

GoTalkNow. Beskrivelse: GoTalkNow Beskrivelse: I GoTalk NOW kan du lave personlige kommunikationsbøger. Du kan også lave vælgebøger med foto, filmklip eller musik. Eller en kombination mulighederne er mange. En bog kan laves

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Picasa billedalbum og webalbum

Picasa billedalbum og webalbum Picasa billedalbum og webalbum Billedalbum og redigerings-værktøj Picasa er et billedalbum, som kan bruges til at opbevare, registrere, bearbejde og ordne sine digitale fotos i. Desuden kan du uploade

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Revision 1.14, 15. maj 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Kom godt i gang... 3 2.1. Opstart

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning Herunder finder du en introduktion til de forskellige funktioner i administrationsmodulet til dit Nfoo Concept Digital Skiltning INDHOLD LOGIN OG INDSTIL SPROG...

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

En blog med dansk brugerflade. Opret en Smartlog konto Gå til http://www.smartlog.dk/ Opret en konto ved at skrive din e-mailadresse

En blog med dansk brugerflade. Opret en Smartlog konto Gå til http://www.smartlog.dk/ Opret en konto ved at skrive din e-mailadresse Blogs Om blogs http://www.it-borger.dk/den-nye-it-verden/internet/blogs Om at oprette blogs http://www.it-borger.dk/laer-om-it/internet/nar-du-vil-pa-nettet/blogs/sadan-laver-du-en-blog Råd når du laver

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Senest opdateret 18. november 2015/los Indholdsfortegnelse Generelt... 1 Indstil kompatibilitetsvisning... 2 Login på webmailen... 5 Ændring af adgangskode...

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Manual for Synkron hjemmesider

Manual for Synkron hjemmesider Manual for Synkron hjemmesider Denne manual tilhører: Brugernavn: (username) Adgangskode: (password) 1 Start med sitetræet: Sitetræet er centralt. Det er her, dit website er. Det er her, du bygger dine

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

eportfolio på Studienet

eportfolio på Studienet En introduktion til de vigtigste værktøjer og funktioner i eportfolio OBS! Gælder for eportfolio oprettet inden d. 30/8-2013 Sådan anvender du denne vejledning Brug diasshow visning Herved kan du anvende

Læs mere

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Tekniske krav... 3 Adgang og forbindelse... 4 Navigation i spørgeskemaet... 7 Spørgeskemaets afsnit... 7 Navigationslinjen...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Hardeknud gruppe Brugermanual Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Indhold Indledning... 4 Om denne brugermanual... 4 Formålet med Gruppeweb... 4 Hjemmesidens opbygning... 4 Redaktører... 5 Log

Læs mere

Arbejde med foto og video

Arbejde med foto og video Arbejde med foto og video Leif Smidt november 2015 Side 1 Kamera Fordi den er så lille og let og har en vældig god skærm, er ipaden ganske udmærket til at tage og vise billeder. Billederne kan du tage

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål. Indhold: Weblog til spejderbrug

Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål. Indhold: Weblog til spejderbrug 1 Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål Indhold: Hvorfor en weblog 2 Opret en weblog 3 Det første indhold 5 Et nyt layout 8 Vedligeholdelse og kommentarer 12 Lone Hansen januar 2009

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

Brugermanual. Energy10 Mobile til Windows. Sådan kommer du i gang. Version 1.1 februar 2014

Brugermanual. Energy10 Mobile til Windows. Sådan kommer du i gang. Version 1.1 februar 2014 Brugermanual Energy10 Mobile til Windows Sådan kommer du i gang Version 1.1 februar 2014 Energy Systems A/S - Silkeborgvej 53-8000 Århus C - CVR-nr.: 30925815 - Tlf.: 70229310 Mail: support@energysystems.dk

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord.

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord. Gmail Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Opret dig i systemet...2 At skrive mails...5 Sende en mail til flere personer...8 Vedhæfte en fil...9 Kladde...10 Signatur...11 Modtagne mails...12 Stjernemarkering...14

Læs mere

Intro til Windows Live Movie Maker

Intro til Windows Live Movie Maker Intro til Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker er efterfølgeren til Windows Movie Maker. I denne version er der blevet tilføjet slideshow-funktion, altså en funktion hvor du kan lave et lysbilledshow

Læs mere

Billedbehandling med XnView.

Billedbehandling med XnView. Billedbehandling med XnView. 2009 Dag 1: På skrivebordet finder du ikonet for Denne computer højreklik på ikonet og vælg Stifinder på pop-op skiltet. Nu viser Stifinderen de drev der findes på denne computer

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Vejledning i.

Vejledning i. Vejledning i Denne vejledning hjælper dig trin for trin i gang med Søger du svar på et enkelt spørgsmål, kan du også klikke direkte på følgende overskrifter: 1. OPRET DIN FORBRUGERWEB-KONTO... 2 1.1 Sådan

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

www.kjellerupskole.dk

www.kjellerupskole.dk ForældreIntra er et lukket univers, hvor forældre skal angive brugernavn og adgangskode for at blive lukket ind. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktioner i ForældreIntra. Man finder

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Kom godt i gang med I-bogen

Kom godt i gang med I-bogen Kom godt i gang med I-bogen At åbne bogen Det allerførste, du skal gøre, for at kunne arbejde med i-bogen, er at aktivere den. Det gøres ved at oprette en konto på systime.dk og derefter aktivere bogen

Læs mere

Sider, indlæg og projekter

Sider, indlæg og projekter Sider, indlæg og projekter I Divi-temaet er der tre forskellige måder at lægge artikler op på sitet; Sider, indlæg og projekter. På Villybruun.dk bruges Sider til alle artikler. Man kan oprette eller redigere

Læs mere

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE)

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: G-mail Side 1 G-mail E-mail: Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail betyder altså elektronisk post. Elektronisk post

Læs mere

SkagenBrugtMarked.dk - en service fra SkagensAvis.dk

SkagenBrugtMarked.dk - en service fra SkagensAvis.dk SkagenBrugtMarked.dk - en service fra SkagensAvis.dk Dette er en vejledning i brugen af SkagenBrugtMarked.dk Vælg eventuelt at skrive denne vejledning ud, den er forbredt til udskrift på A4 papir. Generelt

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog : version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.42, 7. maj 2007 Indholdsfortegnelse Den Talende Bog... v 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Hjælp...

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

5. OPSÆTNING DOKUMENTSKABELONER 5.1 TRIN

5. OPSÆTNING DOKUMENTSKABELONER 5.1 TRIN 5. OPSÆTNING DOKUMENTSKABELONER Under fanen Dok. skabeloner kan du arbejde med de skabeloner som du har i systemet, eller du kan oprette nye. I denne vejledning kigger vi på hvordan du kan tilrette selve

Læs mere

supertips til IrfanView

supertips til IrfanView KOMPUTER FOR ALLES LÆSERE HAR TALT: 0 supertips til IrfanView Med det gode, gratis billedbehandlingsprogram IrfanView er det en smal sag at få det bedste ud af dine digitale billeder. Få overblikket, juster

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Vejledning til vedligehold af

Vejledning til vedligehold af Vejledning til vedligehold af www.ajsport.dk Udarbejdet af Helle M. Klausen Indhold Sådan logger du på... 2 Sådan logger du af... 2 Hvad er ikke tilladt under vedligehold af www.ajsport.dk?... 2 Kan www.ajsport.dk

Læs mere

Bogbyggeren på HVAL.DK

Bogbyggeren på HVAL.DK Journal nr. 7.32.78 Bogbyggeren på HVAL.DK Et web-baseret værktøj udviklet af Programdatateket i Viborg amt i forbindelse med ITMF-projekt 464 Din egen Historie på nettet Indholdsfortegnelse: Kom i gang...3

Læs mere

Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf.

Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf. Munkekærskolen Tjørnholmvej 10 2680 Solrød Strand www.munkekaerskolen.dk eller www.munkekaer.dk E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk Tlf. 5618 2600 Forældreintra 1 September 2007 Vejledning for forældre ForældreIntra

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

WEB kursus I. Grundkursus i CMS

WEB kursus I. Grundkursus i CMS WEB kursus I Grundkursus i CMS 1 Link til manual på intranet: http://intranet.regionsyddanmark.dk/cmsmanual Nyttig information Support telefonnummer: 65 41 32 25 Support e-mail: websupport@regionsyddanmark.dk

Læs mere

Håndtering af lokale hjemmesider (pr )

Håndtering af lokale hjemmesider (pr ) Håndtering af lokale hjemmesider (pr. 21.12.2016) Forsiden Side 1 A. Skift øverste store foto Side 1 B. Kredsens / afdelingens navn i øverste foto Side 1 C. Kommende Åbne haver Side 2 D. Kommende Arrangementer

Læs mere

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Senest opdateret 18. november 2015/los Indholdsfortegnelse Generelt... 1 Indstil kompatibilitetsvisning... 2 Login på webmailen... 5 Ændring af adgangskode...

Læs mere

PowerPoint 2003. Kursusmateriale til FHF s kursister

PowerPoint 2003. Kursusmateriale til FHF s kursister PowerPoint 2003 Kursusmateriale til FHF s kursister Indholdsfortegnelse: Opgave 1 Hvad er en Præsentation?... 2 Opgave 2 vælg emne + opret dias... 3 Opgave 3 Indsæt objekter / billeder... 4 Opgave 4 Brugerdefineret

Læs mere

Din brugermanual APPLE IPHOTO http://da.yourpdfguides.com/dref/3673598

Din brugermanual APPLE IPHOTO http://da.yourpdfguides.com/dref/3673598 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund Vejledning hjemmeside-opbygning. - DFIF - Side 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 HURTIGT I GANG... 4 REDIGERE HJEMMESIDEN... 5 LOGIN...5 TEKST PÅ EN SIDE...6 REDIGERINGSMULIGHEDER...6 TEKSTBEHANDLING

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram

Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram Tag et foto: Du skal åbne programmet foto. Ret ipad mod dit motiv. Tryk på ikonet for foto og billedet tages. Når du tager fotoet, siger ipad som en lukker.

Læs mere

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden.

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden. Lån e-bøger på biblioteket til læsning på en PC E-bøger læses bedst på en egentlig e-bogslæser, der er et stykke isenkram, som overvejende tjener dette ene formål, men de kan desværre ikke bruges til læsning

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Regneark Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 6 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 19 Vejledende løsning... Side 20 GoogleDocs Regneark 2 Google

Læs mere

Sådan laver du en film (VIDEO)

Sådan laver du en film (VIDEO) QUICK GUIDE Sådan laver du en film (VIDEO) En trinvis guide til nogle af de værktøjer, der er nødvendige for at lave en digital fortælling 1. Sådan skaber du en digital fortælling For at skabe en digital

Læs mere

Få adgang til medieovervågningen

Få adgang til medieovervågningen Få adgang til medieovervågningen Som ansat har du mulighed for at modtage den daglige medieovervågning, som Forsvaret og Forsvarsministeriet abonnerer på. Medieovervågningen giver dig adgang til artikler

Læs mere

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE DEL DET HELE I denne artikelserie lærer du de bedste og letteste metoder til at dele filer, printere og internetforbindelse med andre både på dit netværk i hjemmet og via internettet. Del filer i hjemmet

Læs mere