Projekt katalog Skemaperiode

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015"

Transkript

1 Projekt EUC nord Automekaniker, for dig der vil vide mere om autobranchen og dens muligheder I uddannelsesprojektet på EUC-Nord, kommer du til at beskæftige dig med. Teori og praksis i skøn forening - dit skema består af halv praktik /halv teori. Det giver alsidighed og variation i din dagligdag. Professionelle værksteder - vi har det der skal til for at give dig opdateret indsigt og senere måske uddannelse. Fremtidens teknologi - du får en indsigt der i høj grad arbejder med ny elektronik og teknologi. Vekselvirkningsprincip - du får indsigt i at selve uddannelsen er bygget op omkring skole og praktik i en virksomhed. Udfordrende matematik! - du skal være skarp på matematikken. Kravene er store til indsigt og forståelse for kompliceret elteknologi. Sjov hverdag - hyg dig og arbejd med det du kan li. Drøm til virkelighed - du kan li at skrue, undersøge og reparere. Projekt katalog Skemaperiode

2 Projekt EUC nord Elektriker med mere et forløb hvor du oplever hvilke krav der stilles til dine kompetencer Du kommer du til at beskæftige dig med: Teori og praksis i skøn forening - dit skema består af halv praktik /halv teori. Det giver alsidighed og variation i din dagligdag. Professionelle værksteder - vi har det der skal til for at give dig opdateret indsigt i uddannelsen til elektriker m.m. Fremtidens teknologi - du får en indsigt der i høj grad arbejder med ny elektronik og teknologi. Vekselvirkningsprincip - du får indsigt i at selve uddannelsen er bygget op omkring skole og praktik i en virksomhed. Udfordrende matematik! - du skal være skarp på matematikken. Kravene er store til indsigt og forståelse for kompliceret elteknologi. Sjov hverdag - hyg dig og arbejd med det du kan li. Drøm til virkelighed - du kan li at skrue, undersøge og reparere..

3 Projekt EUC nord Gastronom, Ernæringsassistent, Bager, Konditor eller Delikatesseassistent, noget for enhver smag. Elsker du at lave mad, og kunne du måske forestille dig det som en levevej? Hjørring Ny 10. tilbyder i samarbejde med EUC Nord et forløb på mad og service, hvor du får indblik i, hvordan det vil være at starte på dette forløb. Du vil få: Mulighed for at få et lille indblik i, hvad uddannelsen indeholder både praktisk og teoretisk Kendskab til hvordan man arbejder i et køkken som f.eks. indebærer at læse opskrifter, har en god hygiejne, rydder op. Kort sagt er du med i hele processen. Råvarekendskab, viden om kostcirkel og forstå varedeklarationer Kendskab til dagligdagen på EUC Lov til at lave enkle retter, hvor du er med i arbejdet omkring planlægning, forberedelse og det færdige produkt Viden omkring hvordan de forskellige faggrupper arbejder og samarbejder Mulighed for afklaring af uddannelsesvalg Lov til at afslutte forløbet med en lækker buffet som i selv har produceret til jeres forældre. Projekter - Hjørring Ny skoleåret Skoleåret er inddelt i fire skemaperioder hvor planlægningen af projekt har forskellige formål. Vi er allerede godt i gang med at planlægge 1. periode og skal inden sommerferien i gang med at planlægge 2. periode og har derfor brug for at vide lidt om hvad du tænker. Skema periode 1: Formål: At skabe en stærk egenkultur og Vi-følelse fra sommerferien til efterårsferien (uge 33 uge 41) Skema periode 2 Formål: Uddannelsesmæssig afklaring fra efterårsferien til juleferien (uge 43-51) Skema periode 3 Formål: Personlig udvikling fra juleferie til påskeferie (uge 1 uge 14) Skema periode 4 Formål På vej ud i livet klar til livet fra påskeferie til sommerferie (uge 15 22) Vi har brug for at kende lidt til dine tanker om hvad der er godt for dig for at kunne planlægge skemaperiode 2 s projekter bedst muligt. Udfyld vedhæftede projekt tilkendegivelse og aflever eller send den til skolen sammen med de øvrige papirer senest d. 6. juni 2014 Da vi i planlægningen er afhængige af mange faktorer kan der inden projektet gennemføres i skema 2 - forekomme ændringer.

4 Projekt X uddannelse (en del af gymnasiepakken) Projekt EUC nord Den Maritime Branche, Skibsmontør, Smed eller Industritekniker. Kan du lide at arbejde praktisk med jern og metal? Kan du lide at lave dine egne projekter? Kunne du tænke dig at lære noget om jern og metal, teknisk tegning og få et svejsebevis der gælder resten af livet? Kunne du tænke dig at være med til at udforme dit eget projekt og være den der udfører det praktiske arbejde omkring at lave det? Så er dette uddannelsesprojekt noget for dig! Her prøver du de forskellige x-uddannelser samt får afprøvet om din faglighed passer til de krav der stilles på uddannelserne (STX, HF, HHX og HTX) Du undervises af lærere fra gymnasierne og lærere fra HNX og arbejder gymnasierelateret. Du vil få undervisning i dansk, matematik og engelsk på gymnasieniveau, med udgangspunkt i også at kende forskellene på de forskellige gymnasier. Der vil være anden gymnasierelevant undervisning bl.a. studieteknik og du vil møde gamle HNX elever der nu går på de forskellige gymnasier. Undervisningen vil foregå både på HNX og på gymnasierne. På projektet får du blandt andet mulighed for at : Få et forløb hvor du lærer noget om jern og metal. Tage svejsebevis, som du kan bruge på flere forskellige ungdomsuddannelser. Får mulighed for at afprøve dele af uddannelsen inden for produktion og udvikling. Lære at tegne i programmer som AUTOcad. Lære at bruge forskellige svejseteknikker og smedeteknikker. Udforme dit eget projekt og udføre det i metal. Få et godt indblik i hvordan de praktiske ungdomsuddannelser på EUC fungerer - og møde nogle af deres dygtige lærere. (Projekt X uddannelse er en del af gymnasiepakken på Hjørring ny 10. hvilket betyder at det er et tvungen valg for de elever der har et ønske om en gymnasial uddannelse efter 10. klasse)

5 Projekt EUC nord Murer, Tømrer, Maler, Snedker det er hvad der skal til for at få et godt indblik i bygge- og anlægsbranchen. Vil du gerne skabe noget med dine hænder og arbejde ude i det fri! Er du vild med duften af nyt træ, fascineres du af store komplicerede trækonstruktioner, og synes du, det er vildt spændende at arbejde med træ? Eller kunne du godt tænke dig at arbejde i murerbranchen og være med til at glæde familier med ny bolig eller nyt badeværelse? Eller har du interesse for malearbejde og farvelægning? Vi arbejder på EUC Nords værksteder med et praktisk projekt hvor alle de faglige komponenter berøres. Endvidere vil der være teoretisk undervisning. Så du kender det faglige niveau og kender de krav der skal til for at kunne følge med. Projekt SOSU SOSU Nord Denne retning er til dig, der tænker på at blive: Social og sundhedshjælper: sygeplejeopgaver, omsorg og aktivering af ældre, praktisk og personlig hjælp til dagligdagen Social og sundhedsassistent: pleje og omsorgsopgaver på sygehuse, i psykiatrien, på institutioner for fysisk og psykisk handicappede Pædagogisk assistent: arbejde i dag og døgninstitutioner, dagpleje og SFO, pædagogiske institutioner for børn og handicappede Ambulancebehandler: transport og behandling af patienter/tilskadekomne og kontakt til hospital og øvrigt sundhedsvæsen Vi skal følge undervisningen på SOSU Nord og indgå i et samarbejde med Dagcenteret eller et plejehjem, hvor I vil møde nogle af de opgaver, som hører til jobbet.

6 Projekt Servicefag Der er mange muligheder indenfor servicefagene i dette projekt vil vi koncentrere os om tre retninger; Krop og stil, Salgsassistent (HG) og Mediegrafikere. Vi opretter frisørsaloner som arbejder med alle tre fagområder. Krop og stil Vi kan besøge frisøruddannelsen i Ålborg Vi kan besøge en lokal frisør eller andre lignende virksomheder i Hjørring. Men ikke mindste skal vi prøve det af selv; Vi indretter vores egen salon med alt, hvad det indebærer! Få dine klassekammerater som kunder! Lave det nyeste og hotteste haircut! Mediegrafiker: Har du tænkt på og interesse for at arbejde med medier? Være med til at udforme de grafiske elementer til et firma, lave reklamer, fotomontager, hjemmesider og lignende? Vi kan besøge uddannelsen i Ålborg Vi kan besøge en lokal grafisk virksomhed, f.eks. Nordjyske Men vi skal selvfølgelig også prøve det selv; Til vores salon skal der laves firmalogo, reklamer, modelfotos og måske en hjemmeside og lignende. Projekt Junior Brandmand Hvis du overvejer at blive brandmand kan lide at arbejde både fysisk, praktisk og teoretisk med løsningen af opgaver og kan lide at være ude i alt slags vejr har du mulighed for at påbegyndelse uddannelsen til brandmand. Der kan kun optages 16 elever på dette projekt så hvis der er flere interesserede vurderes det hvilke elever der bliver udtaget til projektet. Det sker efter personlig samtale umiddelbart efter skoleårets start. Derfor skal du hvis du vælger dette også vælge et andet projekt. Hjørring ny 10. har i samarbejde med beredskabscenteret udarbejdet et tilbud hvor eleverne opnår kompetencer inden for førstehjælp, brandslukning og frigørelse af fastklemte personer. Undervisningen foregår på Beredskabscenteret og af beredskabscenteres medarbejdere. Projektet afsluttes med en teoretisk og en praktisk eksamen og der udstedes bevis på de opnåede kompetencer. Salgs assistent (HG) Overvejer du at arbejde i en forretning, en større virksomhed eller tænker måske, at du på et tidspunkt vil have din egen butik? Vi kan besøge Handelsskolen i Hjørring Vi kan besøge en lokal virksomhed, f.eks. A-Z, Super Best og lignende Du skal selv prøve af, hvad det vil sige at have en forretning; Der skal laves findes på navn til salonen, markedsføring, markedsførings strategi, sørge for medarbejderne, planlægge indkøb, lave regnskab og lignende.

7 Interesse tilkendegivelse til projekt 2, Hjørring Ny (denne er din egen kopi så du kan huske, hvad du har valgt) Navn: Jeg er interesseret i følgende projekt i skemaperiode 2: (sæt et kryds hvis du vælger Junior Brandmand, skal du sætte to) Projekt 2:(Du skal vælge et tilbud) ( ) Projekt X uddannelse ( ) Projekt SOSU SOSU Nord ( ) Projekt Servicefag ( ) Projekt Junior Brandmand (husk vælg også et andet projekt) ( ) Projekt EUC nord Bygge og Anlæg ( ) Projekt EUC nord Produktion og Udvikling ( ) Projekt EUC nord mad til mennesker ( ) Projekt EUC nord Strøm, Styring og IT ( ) Projekt EUC nord Bil, fly og andre transportmidler Der kan forekomme ændringer inden projektet påbegyndes. Interesse tilkendegivelse til projekt 2, Hjørring Ny Navn: Cpr: Jeg er interesseret i følgende projekt i skemaperiode 2: (sæt et kryds hvis du vælger Junior Brandmand, skal du sætte to) Prof-X elever skal ikke udfylde denne de tilmeldes i stedet projekt 2 på Prof-X tilmeldingen. Projekt 2:(Du skal vælge et tilbud) ( ) Projekt X uddannelse ( ) Projekt SOSU SOSU Nord ( ) Projekt Servicefag ( ) Projekt Junior Brandmand (husk vælg også et andet projekt) ( ) Projekt EUC nord Bygge og Anlæg ( ) Projekt EUC nord Produktion og Udvikling ( ) Projekt EUC nord mad til mennesker ( ) Projekt EUC nord Strøm, Styring og IT ( ) Projekt EUC nord Bil, fly og andre transportmidler Der kan forekomme ændringer inden projektet påbegyndes. Dato: Elev underskrift: Dato: Forældre underskrift: Tilkendegivelsen sendes eller afleveres på skolen senest d. 6. juni 2014

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2014-2015 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

En stærk start på din ungdomsuddannelse

En stærk start på din ungdomsuddannelse En stærk start på din ungdomsuddannelse. Klassecenter. Klassecenter giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen og Løvvangskolen tilbyder vi dig et målrettet undervisningsforløb,

Læs mere

Fagretninger - for dig, der vil og kan

Fagretninger - for dig, der vil og kan Erhvervsskolen Nordsjælland Fagretninger - for dig, der vil og kan Sådan starter du på en ERHVERVSUDDANNELSE efter 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX HTX 10 KURSUS 1

Læs mere

Uddannelse dit barns fremtid

Uddannelse dit barns fremtid Uddannelse dit barns fremtid Uddannelse dit barns fremtid Ophavsret: Undervisningsministeriet, 2015 Udgivet i samarbejde med Beskæftigelsesministeriet Redaktion: Schultz Grafisk tilrettelæggelse, omslag

Læs mere

TIL DIN. far. bærbar GUIDE TIL DIG. Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013

TIL DIN. far. bærbar GUIDE TIL DIG. Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013 Også til din søster GAVE TIL DIN MOR og far Uddannelse og JOB bærbar GUIDE TIL DIG god som lokumslæsning Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013 Kom og få opdateret jeres viden Vi kender det alle

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2015-2016 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 Medie og kommunikation Sport og sundhed Language, economics and culture Teknik og byggeri Sundhed, omsorg og mad HUSK informationsaften om 10.klasse

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

Velkommen til valgfag i Skive Kommune!

Velkommen til valgfag i Skive Kommune! Velkommen til valgfag i Skive Kommune! Ungdomsskolen glæder sig til, i samarbejde med folkeskolerne i hele Skive Kommune, at byde velkommen til en valgfagspakke til dig. Du kan orientere dig i folderen

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2015-16 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. klasse - dit valg! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2013 2014 I Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2013 kan du læse om de mange muligheder,

Læs mere

Forældreinformation om erhvervsuddannelser i Danmark

Forældreinformation om erhvervsuddannelser i Danmark Forældreinformation om erhvervsuddannelser i Danmark en god fremtid En erhvervsuddannelse er et godt valg Alle forældre ønsker, at deres børn får et godt arbejde. Men hvilken uddannelse skal de unge vælge?

Læs mere

Uddannelser. på Bornholm. Uden vand intet liv Uden viden intet samfund

Uddannelser. på Bornholm. Uden vand intet liv Uden viden intet samfund Uddannelser på Bornholm Uden vand intet liv Uden viden intet samfund 2 0 1 3 Indhold Uddannelse og vejledning på Bornholm Uddannelsessystemet 4 Om optagelse og økonomi 5 Gode links 6 Vejledning hos Ungdommens

Læs mere

Esnord.dk. Bæredygtig teknologi løs fremtidens miljøproblemer på den fede måde! EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

Esnord.dk. Bæredygtig teknologi løs fremtidens miljøproblemer på den fede måde! EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS Bæredygtig teknologi løs fremtidens miljøproblemer på den fede måde! Bæredygtig teknologi er grundforløbet for dig, der lige har afsluttet 9. eller 10. klasse og har lyst til at uddanne dig inden for et

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2015/2016 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE

10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 10CV STUDIERETNINGSOG FAGBROCHURE 2015/2016 STUDIERETNINGER - TEMAFAG - VALGFAG 10 CV STUDIERETNINGER De 6 studieretninger giver dig mulighed for at specialisere dig i den retning, du gerne vil alt efter

Læs mere

Indhold : Intro side 3 Velkomst side 4 Afklaring, kundskaber og profil side 5 Skolens hverdag side 6 Brobygning, OSO, Paktik, Vejledning side 7

Indhold : Intro side 3 Velkomst side 4 Afklaring, kundskaber og profil side 5 Skolens hverdag side 6 Brobygning, OSO, Paktik, Vejledning side 7 HNX Hjørring Ny 10. Indhold : Intro side 3 Velkomst side 4 Afklaring, kundskaber og profil side 5 Skolens hverdag side 6 Brobygning, OSO, Paktik, Vejledning side 7 Dramaprojekt side 7 Obligatoriske fag

Læs mere

Hvad skal jeg være? Find din Ungdomsuddannelse og få et studiemiljø med i købet!

Hvad skal jeg være? Find din Ungdomsuddannelse og få et studiemiljø med i købet! Hvad skal jeg være? Find din Ungdomsuddannelse og få et studiemiljø med i købet! Campus Haslev samler et stort og bredt udvalg af ungdoms udannelser udbudt af en række af Sjællands toneangivende skoler

Læs mere

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune 10. klasse 2015-16 Dragør Kommune Tilbudsfag 2015-16 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk Fysik 3 t Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med nogle af dine svage sider i dansk

Læs mere

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00 Ølstykke 10. klasse Center Ølstykke 10. klasse Center blev indrettet i 2001 i den gamle Jørlunde Sogneskole. Her har der siden været en skole udelukkende for elever på 10. årgang. Den ligger ved hovedvejen

Læs mere

10. klasser. Ringkøbing-Skjern kommunes. 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse!

10. klasser. Ringkøbing-Skjern kommunes. 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse! 10. klasse er starten på din Ungdomsuddannelse! Undervisningen i 10. klasse er et uddannelsestilbud til unge, som efter grundskolens 9. klasse, har behov for yderligere faglig og personlig kvalificering

Læs mere

FØLG DIN INTERESSE VÆLG EN FAGLIG UDDANNELSE

FØLG DIN INTERESSE VÆLG EN FAGLIG UDDANNELSE aarhustech.dk TEKNISK SKOLE FØLG DIN INTERESSE VÆLG EN FAGLIG UDDANNELSE Nye muligheder MOTION HVER DAG, FLERE EUX-MULIGHEDER, MERE OG BEDRE UNDERVISNING OG STØRRE UDDANNELSES- GARANTI 2 aarhustech.dk

Læs mere

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære Højdevangens Skole Et godt sted at lære Velkommen til et unikt skoletilbud! Højdevangens Skole tilbyder som den eneste overbygningsskole i Københavns Kommune et motiverende, inspirerende og fagligt stærkt

Læs mere

Studievejledning. I gang med en uddannelse 15. Yderligere henvisninger 59

Studievejledning. I gang med en uddannelse 15. Yderligere henvisninger 59 Af Kirsten Møller I gang med en uddannelse 15 Yderligere henvisninger 59 13 14 I gang med en uddannelse Al begyndelse er svær Forventninger Det er for det meste både spændende og lidt foruroligende at

Læs mere

ER DU PARAT? Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang (hvis du ved det nu):

ER DU PARAT? Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang (hvis du ved det nu): Dit navn: Skole: Dato: Klasse: ER DU PARAT? Dit valg Efter 9.klasse regner jeg med at starte på (sæt kryds) Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang

Læs mere

Bilag til analyserapporten:

Bilag til analyserapporten: Projekt nr.: 128 818 Pulje: EUAMUK6480 KHRU udvikling af udd. og lærerudd.2012 Bilag til analyserapporten: Konsekvens af jobglidning og barrierer for efteruddannelse af ikke-faglærte og medarbejdere med

Læs mere

Uddannelser på technology College Aalborg

Uddannelser på technology College Aalborg Uddannelser på technology College Aalborg Automatik og proces Data og kommunikation Frontline pc-supporter Elektriker Elektronik og svagstrøm Industrioperatør Mød vores vejledere! I denne brochure kan

Læs mere

Beskrivelse af Eud 10 på Tingagerskolen i samarbejde med Svendborg Erhversskole

Beskrivelse af Eud 10 på Tingagerskolen i samarbejde med Svendborg Erhversskole Eud 10 er for dig Der er motiveret for en erhvervsuddannelse, men ikke opfylder adgangsforudsætningerne Der er usikker på, om en erhvervsuddannelse er det rette valg Altså er du i tvivl om du er klar til

Læs mere