gratis e-bog Klitsgaard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "gratis e-bog Klitsgaard"

Transkript

1

2 side 2 Et elektronisk nyhedsbrev er den mest fantastiske måde, du kan markedsføre dig direkte til dit publikum på overhovedet. Med mindre, du har et markedsføringsbudget på en millioner kroner og synes, det er helt vildt sjovt at kaste dem efter glittede magasinannoncer, dyre tv-reklamer og endnu flere annoncer. Og selv hvis, du har det, vil du ikke undvære et nyhedsbrev. Når du kobler det på din øvrige markedsføring og gør det strategisk så eksploderer dine resultater. Jeg er solo-selvstændig og jeg hverken kan eller vil bruge millioner på min markedsføring. Det eneste værktøj, jeg har, er mit nyhedsbrev. Og jeg har kunnet leve (godt) af den indtægt, det generer, siden jeg havde bare 500 læsere. I denne lille e-bog har jeg samlet 9 af de mange tricks, jeg selv, mine kunder og kursister, bruger. Samtidig er det 9 tricks, jeg desværre oplever, at selv meget erfarne nyhedsbrevsudgivere overser eller måske slet ikke kender? Anyway her er de. Gratis til dig. Og husk: Hvis du vil skabe resultater med dem, så skal du implementere rådene. Ikke bare læse dem og tænke: Det lyder meget smart, men det virker nok ikke i min forretning. Jo det gør. Prøv selv. God fornøjelse! Christina Klitsgaard

3 side 3 Indhold Trick 1: Se mig i øjnene Trick 2: Pir din læser til at åbne Trick 3: Sig navnet (sommetider) Trick 4: Send på det rigtige tidspunkt Trick 5: Del på sociale medier og få dine læsere til at gøre det samme Trick 6: Følg op 3 dage senere Trick 7: Gør dit call to action uimodståeligt Trick 8: Send din læser det rigtige sted hen Trick 9: Sig PS

4 1 side 4 Trick 1 se mig i øjnene

5 side 5 Trick 1 Se mig i øjnene Jeg kender ikke én eneste selvstændig eller virksomhed, som ikke sukker efter FLERE abonnenter på deres nyhedsbrev. Selv de allerstørste af dem, jeg rådgiver (med op til læsere), vil have flere. Det findes der heldigvis masser af metoder til. Her vil jeg nøjes med at fremhæve to, som er helt basale men desværre stadig en mangelvare i mange virksomheder: 1) GIV EN GRATIS GAVE på dit website. Hvis du vil have, at jeg og alle andre der besøger dit site, skal efterlade vores navn og mail-adresse, så giv os noget til gengæld. Hvis det, du giver er godt, så vil det få din tilmeldingsrate til at eksplodere. Din gave kan være: * En e-bog eller en e-guide (som fx den du sidder og læser lige nu. 10,15 eller 20 sider er rigeligt vi taler ikke tykke romaner. Det er indholdet, der er centralt). * En online-video, jeg kan se med det samme (Du kan også lave en serie af flere små videoer altså et slags gratis mini-onlinekursus. På den måde får du mulighed for at dukke op i din modtagers indbakke og bevidsthed flere gange). * En rabat på mit første køb (En af mine kunder skrev sådan her på sit website: Få op til 40% rabat. Før var teksten Få rabatter og tilbud. Da han ændrede teksten til Få op til 40% steg antallet af tilmeldinger til hans nyhedsbrev med hold lige fast 340 procent!). Tænk over: Hvad du kan give, som dine potentielle kunder vil blive fristet af (Nej, vi er ikke interesseret i en rapport om fx din virksomheds værdier og målsætning. Ej heller en video, som er en rundtur i produktionen. Det skal være noget, VI dit publikum har brug for. Tænk: What s in it for my customer? Sælger du hudpleje, så forær mig fx * 10 % på mit første køb i webshoppen * En gavecheck på kr. 50,- til køb i din webshop * En træningsvideo med 7 overraskende hudplejetips

6 side 6 Trick 1 Personligt er jeg stor tilhænger af at give rådgivning væk netop i form af fx en e-guide eller lille video. Fordi, det demonstrerer din ekspertise og giver mig en smagsprøve på, hvad du og din virksomhed kan hjælpe mig med. Dit indhold skal være så godt, at din modtager tænker: Wauv hvis jeg kan få det her gratis, hvad kan jeg så ikke få når jeg betaler? 2) SUPPLER MED EN POP-UP Uanset om du giver en gave eller ej, så sørg for at det er helt tydeligt for de besøgende på dit website a) at du har et nyhedsbrev og b) hvor jeg skal skrive mig op. Placer ALDRIG dit tilmeldingsfelt som et lille ydmygt link i menubjælken. Skil det ud, pust det op og placer det mest ideelt i toppen af dit website, altså above fold. Får du mange læsere af det? Ja, men du får endnu flere (regn med 4-10 gange så mange) hvis du supplerer med et såkaldt pop up-vindue. Du kan programmere det til at dukke op fx 5 sekunder efter, jeg har klikket mig ind på dit site. Du kan også lade det dukke op i samme øjeblik, jeg forlader dit site. Det er helt op til dig, hvordan du vil gøre. En lille rask gør det selv -test. Er du helt sikker på, at dit nyhedsbrev er nemt at få øje på for dem, der besøger dit website? Og hvis ja: Attraktivt for dem at tilmelde sig? Test selv: * Inviter 3-5 mennesker i den målgruppe til at gå ind på dit website. * Bed dem om at finde og tilmelde sig nyhedsbrevet og hold øje med dem under testen. * Hvis det tager dem ret meget mere end et par sekunder, så er der plads til forbedringer.

7 side 7 Trick 1 Prøv at se her, hvordan fx babyguidens webforside ser ud. Kan du umiddelbart få øje på deres nyhedsbrev? Nej vel. Chancen for at størstedelen af deres besøgende forlader sitet uden at skrive sig op til deres nyhedsbrev er overvældende stor. Men prøv så at se her, hvad der sker når du forlader sitet. En elegant og helt sikkert effektiv måde at få de besøgende til at efterlade deres mailadresse, før de klikker helt væk:

8 side 8 Trick 1 Her er elektronista.dk s webforside: Og her er det pop-up vindue, der dukker op få sekunder efter, du er klikket ind:

9 2 side 9 Trick 2 Pir din læser til at åbne

10 side 10 Trick 2 pir din læser til at åbne Det sker STADIG (!) at der i min indbakke dukker et nyhedsbrev op med emnelinjen: Nyt fra [indsæt selv firmanavn] Din emnelinje skal være supersprød. Fordi, dit nyhedsbrev er i hård konkurrence ikke bare med et stigende antal nyhedsbreve fra alle andre. Den værste konkurrence er de mails, din modtager får fra kærester, venner, familie elskere Skriv din emnelinje, så den pirrer og provokerer (lidt). En god model er den, jeg kalder Hvem-mig-hvornår-nu? -modellen. Jeg kalder den sådan, fordi, den på et ubevidst plan får din modtager til at tænke præcist sådan når den dukker op i indbakken: Hvem mig? Hvornår nu? Her er et par eksempler på overskrifter efter modellen: Bliv hos mig En emnelinje, jeg brugte i et af mine egne nyhedsbreve. Den er god fordi, den taler til hjertet (jo, alle mennesker, der trækker vejret har hjerter, så selv om din målgruppe fx er bankfolk eller revisorer, så tal ALTID til hjertet). Nyhedsbrevet handlede i øvrigt om hvordan du håndterer det når dine modtagere afmelder sig dit nyhedsbrev (noget de færreste nyhedsbrevsudgivere klapper i hænderne over). Inde i nyhedsbrevet fulgte denne overskrift: Tør øjnene dine nyhedsbrevslæsere ER jo ikke kærester, som forlader dig, vel? Kan du se hvordan emnelinjen og overskriften spiller fint sammen? Det er vigtigt, at din emnelinje ikke bare er catchy du skal følge den til dørs i den tekst, der følger i dit nyhedsbrev.

11 side 11 Trick 2 Et andet eksempel: Så stopper festen! Dette nyhedsbrev skulle kun én ting: Gøre opmærksom på en bestil-tidlig-rabat, der udløb samme dag. Og her er en, som jeg i øvrigt fik en historisk høj åbningsrate på: PS: Jeg elsker dig Inde i nyhedsbrevet bragte jeg en artikel om hvorfor det er så afgørende at bruge et PS, når du skriver breve og nyhedsbreve. (se i øvrigt trick nummer 9 i e-bogen her). For at fange modtageren brugte jeg bl.a. et eksempel på hvordan jeg selv bruger PS når jeg fx skriver en seddel til min mand, lægger den på køkkenbordet og beder ham støvsuge hele huset Hvordan kan du vinkle emnelinjen i dit næste nyhedsbrev, så din modtager bare MÅ åbne? TIP: * Emnelinjer, der taler direkte til din modtager er mest virkefulde. * Skriv ALTID du eller dig ikke I eller jer. Dit nyhedsbrev bliver måske nok distribueret ud til tusindvis af mennesker, men de læser det hver for sig, en ad gangen.

12 3 side 12 Trick 3 sig navnet Sommetider

13 side 13 Trick 3 sig navnet (sommetider) For længe, længe siden fik jeg en mail fra en amerikansk marketing-guru. Jeg husker den stadig. I emnelinjen stod der kun ét ord: Christina Åbnede jeg den? Oh ja. Det virker. At bruge dine læseres fornavne når du skriver til dem. Skal vi tro på alt, hvad amerikanerne bilder os ind, så kan du få 30% flere til at åbne dine mails. Blot ved at flette deres fornavn ind i emnelinjen. 30%! Gosh forestil dig lige hvad det vil betyde for din forretning, hvis knapt en tredjedel flere åbner dine nyhedsbreve Eller bare 15% flere Et eksempel: For nyligt fik jeg et nyhedsbrev fra en stor dansk rejsearrangør. I emnelinjen stod der: Vil du med til Malta? Havde de brugt mit navn kunne de skrive: Christina, vil du med til Malta? Eller: Vil du med til Malta, Christina? Hunde, katte og måske skildpadder reagerer på deres navn. Mennesker gør også. Hvordan reagerer du selv når du står i en lufthavn, i et supermarked eller i en badmintonhal og dit navn bliver råbt op? Og hvilken mail vil du helst åbne? Den, der har en snert af den her er til dig -personlighed? Eller den, der hedder: Ny bog fra forlaget. Ligegyldig?

14 side 14 Trick 3 Sådan gør du Det er nemt at få fat i dine modtageres fornavne. Du skal bare bede om deres navn når de tilmelder sig dit nyhedsbrev, præcist som du skal bruge deres adresse. Og nej det kræver ikke timers tastearbejde at sende personaliserede nyhedsbreve. Jeg forudsætter, at du selvfølgelig bruger et udsendelsessystem (fx campaignmonitor.com eller det danske ubivox.dk der findes et hav af systemer). I sådan et system kan du med et enkelt klik aktivere dine brugeres fornavne, så nyhedsbrevet til Bent hedder Vil du med til Malta, Bent?, nyhedsbrevet til Charlotte hedder Vil du med til Malta, Charlotte?, osv. Du kan også bruge fornavnet inde i selve nyhedsbrevet: Kære Bent ADVARSEL om det der med at bruge fornavne Lad være med at bruge din modtagers fornavn hver gang. Og lad være med at bruge din læsers fornavn flere steder i samme nyhedsbrev. Så ophører magien. Og du mister din troværdighed. Din læser bliver træt af dig. Føler sig krænket. Gør det med måde. Somme-tider. Mærk efter i maven: Føles det rigtigt at bruge min modtagers navn i lige præcist dét her nyhedsbrev? Nyhedsbreve handler om at connecte. Med autencitet. Og respekt for modtageren. Derfor skal du bruge din mave. Og dit hoved.

15 4 side 15 Trick 4 Send på det rigtige tidspunkt

16 side 16 Trick 4 send på det rigtige tidspunkt Hvis du ikke har mere mælk, så går du ud og køber mælk. Når butikkerne er åbne. Hvis du gerne vil møde kvinden (eller manden) i dit liv, så går du i byen. Når andre går i byen. Eller på nettet. Når andre er på nettet. Og hvis du gerne vil have mig til at åbne, læse og reagere på dit nyhedsbrev, så sender du det til mig. Når du formoder jeg er online. Eller snart kommer. Hvornår er det? Godt spørgsmål. Og jeg får det hele tiden. Og så igen. Alle vil så gerne kende det magiske tidspunkt. De officielle anbefalinger er: a) sen aften eller tidlig morgen. Fordi, mange mennesker slutter dagen af med at tjekke mails. Og starter deres dag med det samme. b) tirsdag, onsdag, torsdag mellem kl. 10 og 14 Fordi, mange mennesker læser mails lige før og efter frokost. Bonusinfo: Sunday is the new monday Søndag aften har fået ry for at være the new monday. Mange starter allerede deres arbejdsuge med at tjekke mails søndag aften. (Måske er du selv en af dem?). Tendensen er, at din åbningsrate vil være lidt lavere, hvis du trykker på send fx kl. 20 søndag aften. Til gengæld bruger folk, der åbner og læser dit nyhedsbrev søndag aften, mere tid på det. Fordi, de ikke bliver forstyrret af sure chefer, stressede kolleger, kimende telefoner og børn, der vil hentes.

17 side 17 Trick 4 Gå dine egne veje. Bryd reglerne Jeg tror på, at man skal kende reglerne. Og så bryde dem. Jeg modtog engang 9 (!) nyhedsbreve den samme tirsdag mellem kl. 10 og 14. Det gav mig et fingerpeg om, at en masse nyhedsbrevsskrivere derude følger bogen. Naturligvis sendte jeg ikke mit nyhedsbrev den tirsdag Stil dig selv de her spørgsmål: 1) Hvem er min målgruppe? 2) Hvornår tror jeg de læser mails? (Eller endnu bedre: Spørg dem! Du kan nemt lave dine egne spørgeundersøgelser, fx med værktøjet her: 3) Er det, jeg sælger, nemmere at sælge op til fx den 1. i måneden? 4) Kan jeg med fordel sende nyhedsbreve ud lige før ferier, børnepenge, højtider osv.? Bliv dus med din målgruppe. Det ligger der rigtig mange penge i.

18 5 side 18 Trick 5 Del på sociale medier og få dine læsere til at gøre det samme

19 side 19 Trick 5 Del på sociale medier og få dine læsere til at gøre det samme Dit nyhedsbrev er ikke en tophemmelig rapport fra PET. Du vil faktisk gerne have at flest muligt ser det. Gætter jeg på. Derfor er det en rigtig god idé at integrere sociale medier. Her er 3 tricks, der kan sætte fut i dit indbakke: 1) Opdater på sociale medier (twitter, facebook, linkedin osv.) lige før, du sender dit nyhedsbrev ud. 2) Opdater igen når du HAR sendt det ud. Gerne med link til dit nyhedsbrev. 3) Giv også dine læsere mulighed for at dele dit nyhedsbrev på sociale medier. Det er bare at slå funktionen inkluder sociale medier til i dit udsendelsessystem. Det koster nul kroner. Kan du ikke selv finde ud af det, så kontakt en programmør. Han kan fikse det for dig på et splitsekund. Her er et eksempel på, hvordan jeg selv bruger sociale medier: Hvad har en barnevogn og et æggeur med en skriveblokade at gøre? Få svaret og bliv selv kureret i mit nyhedsbrev, som er lige på trapperne. Sådan skrev jeg i min statusopdatering på facebook, twitter og Linkedin et par timer før, jeg sendte et af mine nyhedsbreve ud. I løbet af de næste 90 minutter fik jeg et to-cifret antal nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Og lige så vigtigt: Dem, der allerede VAR tilmeldt mit nyhedsbrev, blev varmet op.

20 side 20 Trick 5 Senere samme dag, da jeg havde sendt nyhedsbrevet ud, opdaterede jeg endnu engang. Nu med link til nyhedsbrevet og med titlen: Hjælp, jeg sidder fast! Sådan afliver du en skriveblokade (som var temaet i netop dette nyhedsbrev) Igen med samme resultat. Samtidig viste udsendelsesrapporten fra mit nyhedsbrevssystem, at 32 læsere uopfordret havde delt nyhedsbrevet med andre. Nogle havde tweetet det, andre delt på facebook og så var der dem, der havde sendt det direkte videre til venners og kollegers indbakker. Hvis du synes 32 lyder af lidt, så tænk lidt videre. Det kræver kun en smule hovedregning at forestille sig hvor mange mennesker, du når ud til, hvis 32 eller bare 10 læsere eksponerer dig og dit nyhedsbrev overfor de tusindvis af mennesker, de connecter med på sociale medier. I øvrigt er det ikke kvantitet, du skal gå efter, men kvalitet. Du vil hellere have 5000 relevante læsere på dit nyhedsbrev end , der alligevel aldrig kunne finde på at lægge en krone i din forretning. Note: Det er ikke nok at bruge fx et lille fint lyseblåt Synes-godt-om-ikon i dit nyhedsbrev. Du skal opfordre din læser med ord til enten at dele eller synes godt om. Fortæl præcist hvad du gerne vil have dine læsere skal gøre. Så er der større sandsynlighed for, at de gør det. Placer samtidig din opfordring og dine ikoner et synligt sted i dit nyhedsbrev, hvor der er stor sandsynlighed for, at dine læsere nemt får øje på muligheden. 3 hurtige du skal overveje: * Vil du have, at dine abonnenter synes godt om, deler eller begge dele? * Vil du inkludere et eller flere sociale medier og hvilke? * Hvis du har en facebook-side, som du gerne vil have de synes godt om, hvad tilbyder du så på siden? Er der relevant, inspirerende, aktuel og underholdende indhold at hente for din læser? Eller har du den bare fordi, de andre har?

21 6 side 21 Trick 6 Følg op 3 dage senere

22 side 22 Trick 6 følg op 3 dage senere På amino.dk, hvor jeg er ekspertblogger i nyhedsbreve, hørte jeg en dag en underholdende historie. En virksomhed havde sendt et nyhedsbrev ud mandag. Tirsdag sendte de nøjagtigt det samme nyhedsbrev til nøjagtigt de samme mennesker igen. Og onsdag sendte de en undskyldning for, at de var kommet til at fjumre i det der om tirsdagen. Nyhedsbrevet solgte varer. Både mandag, tirsdag og onsdag. Jeg vil ikke råde dig til at gøre det samme. Og kunne heller ikke selv finde på det. Det er et billigt trick. Og det er respektløst overfor de mennesker, som har skrevet sig op til dit nyhedsbrev. Men du har sikkert allerede regnet pointen ud? Ellers kommer den her: Dine læsere skal påvirkes mere end én gang. Derfor er kampagner så fantastiske. Hvordan, du strikker dem sammen, kunne jeg skrive en hel bog om. Det skal jeg ikke kede dig med her. Til gengæld vil jeg give dig ét virkefuldt råd. Rådet gælder dig, der ikke sender nyhedsbreve med fast interval en gang om ugen, men fx gør det en gang om måneden eller bare med jævne mellemrum: Du skal følge op på dit nyhedsbrev. Min erfaring er at det er ideelt at følge op på 3. dagen.

23 side 23 Trick 6 Et eksempel: En af mine dygtige kursister Morten Vadskær, som bl.a. ejer og driver kondomaten.dk (ja, han sælger kondomer online og praler i øvrigt selv med, at han leverer kondomer til 22,5 frække oplevelser i timen ) sender et nyhedsbrev ud onsdag. Morten ved godt, at 75% af indholdet i hans nyhedsbrev skal være ikke-kommercielt, så han giver sine læsere nogle tips og tricks, der selvfølgelig relaterer til hans produkter. De sidste 25% af nyhedsbrevet bruger han til direkte salg et godt tilbud på kondomer. Tre dage senere følger Morten op. Med en ganske kort mail på bare 2, 4 eller 8 linjer. Nu med hovedfokus på det produkt, han kun vægtede 25% i sit første nyhedsbrev. Og et link til nøjagtigt det samme tilbud. Jeg sælger bøger og kursuspladser på den måde. Morten sælger kondomer på den måde. De kunder, jeg rådgiver og følger tæt, sælger hjertestartere, sko, børnetøj, foredrag, eksklusive senge og rejser på den måde. Fordi det virker.

24 7 side 24 Trick 7 Gør dit call to action uimodståeligt

25 side 25 Trick 7 Gør dit call to action uimodståeligt Husker du at bede om ordren i dit nyhedsbrev? Husker du at fortælle mig præcist, HVAD jeg skal gøre når jeg har læst det? HVORDAN, jeg skal gøre det? Og HVORNÅR, jeg skal gøre det? HVORFOR, jeg skal gøre det? Jeg læser mange nyhedsbreve med et call to action a la det her: Klik og læs mere her Eller det her: Klik og køb her Eller noget i den her retning: Skriv til mig, hvis du selv tror, der er noget, jeg kan hjælpe dig med Det er altså ikke særligt sexet Dit call to action skal strutte af selvtillid. Dit call to action skal anvise mig præcist, hvad jeg skal gøre, og helst friste mig til at gøre det nu. Ellers gør jeg ingenting. Dit call to action skal være et CALL TO ACTION. Skriv præcist, hvad du gerne vil have din læser til at gøre. Og sæt en begrænsning på. Sælger du sko, så fortæl mig at der kun er 100 par til den her helt vanvittige gode pris. Og når de 100 par er væk, så ER der ikke flere. Eller fortæl mig, at dit fænomenale tilbud på en flyrejse til Paris for 399 kroner kun gælder til på onsdag kl. 12. Herefter stiger prisen til det tredobbelte. Og hvis du er coach, konsulent eller rådgiver, så lad være med at lade det være op til mig, hvad jeg evt. vil bruge dig til. Fortæl mig, hvad du helt specifikt tilbyder mig og hvordan jeg hurtigst får fingre i den hjælp. Det kan godt være, du både sælger parterapi og stressrådgivning, men lad være med at præsentere mig for hele din produktvifte i dit nyhedsbrev. Vælg én ting, du vil sælge mig. Ellers bliver jeg forvirret. Og sletter din mail.

26 side 26 Trick 7 Her er en lille håndfuld eksempler på stærke call to actions: Ja jeg vil elske at vågne op i Paris på lørdag. Stil mig strax videre til booking af min billet. I et af mine egne nyhedsbrev skrev jeg sådan her: Helt ekstraordinært sælger jeg 10 stk. af mine bøger. Og KUN 10. Når de er væk, så bliver bøgerne ikke udbudt til salg igen i præcis den her form til den her pris igen. Vil du være en af de heldige? Så send mig strax en med emnelinjen Jeg vil have den!. Nu. Den aften fik jeg mere end 100 mails Samtlige havde i emnelinjen skrevet Jeg vil have den. Uden undtagelse. Fordi, jeg havde bedt dem om at skrive præcist dét. Om jeg så solgte 100 bøger? Nej (desværre, men gosh! hvor havde jeg lyst). Din troværdighed betyder alt. Når du driver forretning. Og skriver nyhedsbreve. Så hold dig til sandheden når du fortæller mig, at der kun er 3 kursuspladser tilbage eller du kun har 20 af de her helt henrivende striktrøjer til baby. Eller 10 bøger 3 lyntips til dit call to action: * Placer dit call to action et synligt sted i dit nyhedsbrev. (Mange modtagere skimmer dit nyhedsbrev og læser først starten for herefter at scrolle direkte ned i bunden) * Brug en anden skrifttype eller -farve og understreg dine ord. Det fanger modtagerens attention og illustrerer, at her er et link, du kan trykke på. * Test dine call to actions: Leg med forskellige ord, og prøv fx at se om du får flere kliks, hvis du bruger et købeknap som fx den her:

27 8 side 27 Trick 8 Send din læser det rigtige sted hen

28 side 28 Trick 8 send din læser det rigtige sted hen Jeg er ikke nogen konverteringshaj. Men jeg kender flere konverteringseksperter. Og når de taler, så tier jeg stille. Og lytter som en lille mus. En af de ting, jeg har suget til mig er, at for hvert klik, din kunde skal foretage, mister du forretning. Derfor er det helt, helt afgørende, at du sender mig direkte til dit tilbud fra dit nyhedsbrev. Det vil typisk være en underside på dit website. Eller det, der populært hedder en landing-side. Den side, jeg lander på, når jeg klikker på dit link. Send mig aldrig, aldrig til fx forsiden af dit website, hvorfra jeg så skal bruge en 2-3 år på at finde det tilbud, jeg ellers var fyr og flamme efter at få fingrene i. Der er overhængende risiko for: * At jeg ikke finder det, giver op og glemmer alt om dig * At jeg finder det, men i mellemtiden er blevet så irriteret, at det kan være lige meget * At jeg overhovedet ikke gider at lede efter noget som helst, men forlader dig og smækker hårdt med døren og aldrig, aldrig kommer igen 3 lyntip: * Sørg for, at der er visuel sammenhæng mellem dit nyhedsbrev og den side på dit website, din læser lander på når han/hun klikker videre. Brug samme foto(s), farver, typografi osv. Genkendelig gør din læser tryg og mere disponeret for at handle på dit tilbud. * ligesom i dit nyhedsbrev, så skab også et tydeligt call to action på din landingsside (også her har din læser brug for, at du fortæller specifikt hvad han/hun skal gøre nu). * Test, test, test små ændringer på din landingsside kan give MARKANTE forskelle. Test dine landingssider, fx ved at lave to forskellige overskrifter eller to forskellige call to actions. Dit budskab er nøjagtigt det samme, du siger det bare på to fx måder. (OBS: Hvis du vil vide hvilken af de ændringer, der virker, så test én ting ad gangen).

29 9 side 29 Trick 9 sig PS

30 side 30 Trick 9 Sig ps Det mest læste i ethvert nyhedsbrev er dit PS. Igen fordi, de fleste modtagere skimmer dit nyhedsbrev. De åbner og scroller med lynets hast ned i bunden af det. Derfor vil jeg råde dig til at bruge dit PS strategisk. Gentag din vigtigste pointe i dit PS. Når jeg fx gerne vil sælge min modtager en kursusplads, så kan jeg godt finde på at skrive sådan her: PS: Fik jeg nævnt, at der kun er 3 pladser tilbage? Nå ja det gjorde jeg vist. Den ene af dem kan blive din lige her. Godt råd Spar på dine ps er. Du må godt skrive, sådan her fx: PS: Jo, den er god nok hvis du bestiller i dag INDEN kl. 12, så sender vi fragtfrit til dig. PPS: Om dine nye sko så er fremme i morgen? Selvfølgelig da! Men lad være med at smide et PPPS og PPPPS ind, som en af mine kursister en gang så fiffigt foreslog...

31 Hvis du kunne lide well bare et eller andet i denne lille guide, så tror jeg ikke, jeg overdriver, hvis jeg siger, at du vil elske e-workbooken Skriv dig ind i dine læseres hjerne, hjerte og pengepung i 8 nemme trin I bogen guider jeg dig step for step igennem dit nyhedsbrev og viser dig præcist hvordan du bruger ord til at fange og forføre dine læsere. Læs den fra ende til anden eller brug den som et opslagsværk. Når du ikke kan finde på en god emnelinje eller overskrift.. når du ikke lige ved, hvad du skal skrive om det hele er der til dig. Du kan læse alt om hvad du får i e-bogen lige her (og også høre hvad andre har fået ud af den). Og du kan købe den lige her Prisen er kr moms Eller som jeg plejer at sige: Den koster cirka det samme som minutter hos en tekstforfatter og det lærer du ikke ret meget af. Du kan også bare starte med at downloade en håndfuld af mine bedste overskriftsmodeller ganske gratis. Du kan hente dem lige her. Rigtig god fornøjelse med dit nyhedsbrev!

Få flere tilfredse kunder, større omsætning og flere tilmeldte til dit nyhedsbrev

Få flere tilfredse kunder, større omsætning og flere tilmeldte til dit nyhedsbrev Juhlsens guide til online julehandel 5 gode råd til danske detailbutikker Få flere tilfredse kunder, større omsætning og flere tilmeldte til dit nyhedsbrev 1. Du kommer langt med god service God kundeservice

Læs mere

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder!

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! 10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! Jacob Elton og Martin Bengaard Jensen og Jensen Marketing ApS People search for information - to find solutions. When they do and it fits their

Læs mere

Nyhedsbrevsindhold NYHEDSBREVSINDHOLD GUIDE TIL AT SKRIVE INDHOLD TIL NYHEDSBREVE. Udarbejdet af webdanmark.com

Nyhedsbrevsindhold NYHEDSBREVSINDHOLD GUIDE TIL AT SKRIVE INDHOLD TIL NYHEDSBREVE. Udarbejdet af webdanmark.com Nyhedsbrevsindhold GUIDE TIL AT SKRIVE INDHOLD TIL NYHEDSBREVE Udarbejdet af webdanmark.com SØNDERHØJ 7 DK- 8260 VIBY J F: +45 7020 1629 INFO@WEBDANMARK.COM INTERNET BUSINESS EXPERTS Indhold 1. VÆRD AT

Læs mere

Denne bogs tekst og billeder er beskyttet af lov om ophavsret. Kopiering til andet end personlig brug må kun ske efter aftale med forfatter.

Denne bogs tekst og billeder er beskyttet af lov om ophavsret. Kopiering til andet end personlig brug må kun ske efter aftale med forfatter. Sælg (meget) mere med nyhedsbreve Majbritt Lund 2014 1. udgave 2014 ISBN: 978-87-996803-0-6 Denne bogs tekst og billeder er beskyttet af lov om ophavsret. Kopiering til andet end personlig brug må kun

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Amino Annonceguide. Annonceguiden er et uddrag af Martin Thorborgs bog E-pusher og med hans 14 års e-handels erfaring, så er det en god ide at lytte.

Amino Annonceguide. Annonceguiden er et uddrag af Martin Thorborgs bog E-pusher og med hans 14 års e-handels erfaring, så er det en god ide at lytte. Amino Annonceguide Kære Amino Annoncør Vi er rigtigt glade for at du vil annoncere på Amino og vi vil gøre vores yderste for at du får en god oplevelse og får de kunder du forventer at få og lidt til.

Læs mere

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Hvad er Google Analytics? Hvem kan bruge det? Hvad kan Google Analytics bruges til? Google Analytics viser dig hvor dine kunder har fundet frem til

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG S O M M E R 2 0 1 3 SocialTime Skab din forretning på Facebook Gratis markedsføring Du tror allerede på værdien af Facebook markedsføring - det er derfor du læser dette nu, ikke? Du kan gøre opmærksom

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER 17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...3 ONLINE MARKEDSFØRING MED GAVEARTIKLER...4 Promovér din virksomheds hjemmeside...4 Konkurrencer...4

Læs mere

Nyhedsbreve dit effektive værktøj til mere salg dit ef Webskribenten 2011

Nyhedsbreve dit effektive værktøj til mere salg dit ef Webskribenten 2011 Nyhedsbreve dit effektive værktøj til mere salg Hvadskalvitaleom? vi Hvorfor udsende nyhedsbreve? Kom godt fra start Best practise Mailinglister og markedsføring Virker dit nyhedsbrev? Hvorfor e-nyhedsbreve?

Læs mere

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen 8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen Indhold Intro Kend dine besøgende Gør valget simpelt og vind kunder Sådan får du en optimeret kategoriside Eksempler på to gode kategorisider Brug

Læs mere

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Nogle af de absolut skarpeste bloggere tjener over 100.000 i måneden, men det er typisk på den internationale scene, men her i Danmark har vi

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge video

Sådan kommer du i gang med at bruge video Sådan kommer du i gang med at bruge video INDHOLD INDLEDNING... 3 DERFOR SKAL DU I GANG MED AT BRUGE VIDEO... 4 OVERVEJELSER... 5 SOCIALE MEDIER... 5 YOUTUBE... 6 OPDATER OFTE... 6 UDSTYR... 6 HVAD SÅ

Læs mere

7 effektive tips. www.marketingondemand.dk / 1

7 effektive tips. www.marketingondemand.dk / 1 7 effektive tips TIL MARKEDSFØRING AF IT OG TEKNIK / 1 Kære læser Denne e-guide er til dig, der ønsker at optimere din virksomheds markedsføring og sælge (endnu) mere. Omdrejningspunktet er markedsføring

Læs mere

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden...

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden... Indholdsfortegnelse Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4 Skab overblik... 4 Fokuser på læseren... 6 Skil dig ud fra mængden... 6 Don t tell me show me... 7 Fokuser på, hvad læseren

Læs mere

Succes online Træning #3

Succes online Træning #3 Succes online Træning #3 #3 Skab mere trafik Agenda Siden sidst Sådan skaber I mere trafik Gør som i plejer Gør det nye Afslutning Salgskanaler Hvad virker? Online markedsføring Webshop/ -site Søge AdWords

Læs mere

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google Danhost Webshop Bliv fundet på Google SEO - Søgemaskineoptimering Når du arbejder med SEO, er det med henblik på, at din hjemmeside eller webshop skal dukke op i søgeresultaterne på f.eks. Google når en

Læs mere

CykelSportMessen. Brochure 2015. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning. Bliv udstiller på Skandinaviens største cykel- og triatlonmesse

CykelSportMessen. Brochure 2015. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning. Bliv udstiller på Skandinaviens største cykel- og triatlonmesse Cykler - Udstyr - Rejser - Træning Brochure 2015 Bliv udstiller på Skandinaviens største cykel- og triatlonmesse Vest: 24. og 25. oktober Arena Midt Kjellerup Øst: 7. og 8. november Roskilde Kongrescenter

Læs mere

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Tjek-liste Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Det har jeg styr på Kan vente Haster Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Sådan bruger du tjeklisten: Bruge en times tid

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

White paper Kernen i god tekstforfatning

White paper Kernen i god tekstforfatning White paper Kernen i god tekstforfatning Skab et behov for det, du sælger få modtageren til at handle Kernen i god tekstforfatning Inden for e-mailmarkedsføring findes der en sand vrimmel af gode råd om

Læs mere

Rapporten er ganske gratis og du er velkommen til at videresende den uredigeret til andre, der kan have glæde af den.

Rapporten er ganske gratis og du er velkommen til at videresende den uredigeret til andre, der kan have glæde af den. Forord Tak for din interesse for denne minirapport. Jeg håber, du bliver inspireret til at arbejde aktivt med din mailingliste, så du kan skabe grobund for nye spændende relationer og endnu mere forretning.

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 2. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 2. Del Salg med LinkedIn Online kursus 2. Del Leadgenerering Kursus : Salg med LinkedIn nr. 2 Dato: oktober 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset det praktiske 4 frokost webinars af30 min

Læs mere

Et salgsværktøj der gør klik til

Et salgsværktøj der gør klik til Et salgsværktøj der gør klik til KUNDER Få mere salg med en online platform til leadgenerering, automatiske e-mail-forløb og effektivisering af salgsprocesser. Lead Tracking Lead Scoring E-mail automatisering

Læs mere

Information og prisliste vedrørende partnerskab og annoncering på OplevByen.dk og tilhørende medier/kanaler

Information og prisliste vedrørende partnerskab og annoncering på OplevByen.dk og tilhørende medier/kanaler Information og prisliste vedrørende partnerskab og annoncering på OplevByen.dk og tilhørende medier/kanaler Primær kontaktperson Add Up Media & PR Kim Martin Sørensen E- mail: kim@addupmedia.dk Telefonnr.:

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 11-05-2015 Affaldshåndtering Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 Hans Rasmussen & Kevin Kumar ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Indhold Affaldshåndtering i Grønsted kommune... 2 Krav... 2 Design...

Læs mere

Hvad skal jeg skrive?

Hvad skal jeg skrive? Hvad skal jeg skrive? I dette kapitel lærer du: I. At booke møder via email II. At tænke sociale medier ind i dit opsøgende salg 26 Telefonen er død! I gamle dage - dvs. før internet, sociale medier og

Læs mere

program * opsamling * skype foredrag * online markedsføring

program * opsamling * skype foredrag * online markedsføring dagens program * opsamling * skype foredrag * online markedsføring opsamling visuel identitet * hvad synes I? * pitch * s/h + negativ * farver Logo Logo Logo Web Tryk #0000ff Pantone Blue 072c C 100 M

Læs mere

Nyhedsbreve. Hvorfor og hvordan? Naturturisme 24.11. 2014

Nyhedsbreve. Hvorfor og hvordan? Naturturisme 24.11. 2014 Nyhedsbreve Hvorfor og hvordan? Naturturisme 24.11. 2014 Hvorfor nyhedsbrev? Fordi min chef siger, vi skal have et For at øge salget For at blive mere synlige Salg og rela4oner Informere Trække kunderne

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden...

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden... Indholdsfortegnelse Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4 Skab overblik... 4 Fokuser på læseren... 6 Skil dig ud fra mængden... 6 Don t tell me show me... 7 Fokuser på, hvad læseren

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Kernekunderne: Iværksættere og lokale mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring med salg og marketing Har arbejdet

Læs mere

Indhold Forhandlere... 2 Opret forhandler/butik... 2 30-dages Fremvisning... 2 365-dages Fremvisning... 2 Tilvalg... 2 30-dages Fremhævet

Indhold Forhandlere... 2 Opret forhandler/butik... 2 30-dages Fremvisning... 2 365-dages Fremvisning... 2 Tilvalg... 2 30-dages Fremhævet MEDIEKIT 2014 Indhold Forhandlere... 2 Opret forhandler/butik... 2 30-dages Fremvisning... 2 365-dages Fremvisning... 2 Tilvalg... 2 30-dages Fremhævet Fremvisning... 2 Priser... 3 Affiliate annoncører

Læs mere

Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8

Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8 Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8 Vi er nu klar til at opgradere din DanDomain WebShop til version 8. Opgraderingen til DanDomain WebShop8 kommer til at byde på en helt ny visuel oplevelse

Læs mere

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Dato: 22-08-2014 Copyright af Bach & McKenzie 2014 Introduktion Indholdsfortegnelse 03 Hovedtal Kære VIRKSOMHED A/S Tillykke med jeres nye Social

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne blive bedre til at bruge en computer, lære at bruge din digitale

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

ZoomMagazine.dk Danmarks bedste online livsstilsmagasin

ZoomMagazine.dk Danmarks bedste online livsstilsmagasin ZoomMagazine.dk Danmarks bedste online livsstilsmagasin ZoomMagazine.dk indeholder læsestof om alt hvad der vedrører den enkelte i hverdagen. Mode, personlig pleje, karriere, underholdning, elektronik,

Læs mere

DELER og GEMMER. guide. Sådan. du dine feriebilleder. Få styr på billederne Gode råd. sider. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

DELER og GEMMER. guide. Sådan. du dine feriebilleder. Få styr på billederne Gode råd. sider. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan DELER og GEMMER du dine feriebilleder Få styr på billederne Gode råd 14 sider Gem dine feriebilleder INDHOLD I DETTE HÆFTE:

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Vi går i gang præcis kl. 12 Kursus : Salg med LinkedIn nr. 1 Dato: september 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset det praktiske 4 frokost

Læs mere

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Social Media Strategi Muligheder og udfordringer November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Weblog: Hovedet

Læs mere

KOMMUNIKATION/IT. Eksamensprojekt MARCUS NIEBUHR OG CHRISTOFFER A. BREVADT. ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Klasse 1.1

KOMMUNIKATION/IT. Eksamensprojekt MARCUS NIEBUHR OG CHRISTOFFER A. BREVADT. ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Klasse 1.1 KOMMUNIKATION/IT Eksamensprojekt MARCUS NIEBUHR OG CHRISTOFFER A. BREVADT ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Klasse 1.1 Introduktion Vi har valgt at tage udgangspunkt i case 2 affaldshåndtering, og som fokuspunkt

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

Hvem behøver en Fan side?

Hvem behøver en Fan side? Facebook Fan sider er en fantastisk måde at promovere en virksomhed på, og en vigtig del af enhver social media marketing plan. Oprettelse af en grundlæggende side er ikke så kompliceret, men at skabe

Læs mere

Facebook guide for begyndere

Facebook guide for begyndere Facebook guide for begyndere Facebook er stor Facebook er ikke bare kraftfuldt. Det er fleksibelt. Ligegyldigt hvilken type virksomhed du kører, er der nok af forskellige markedførings-muligheder som du

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

7 Google Analytics tricks din far ikke lærte dig

7 Google Analytics tricks din far ikke lærte dig 7 Google Analytics tricks din far ikke lærte dig -Af Morten Vadskær 1ste udgave Integration med Google Website Optimizer multivariant tests... 3 Registrere fejl i dine formularer... 5 Hvor langt når dine

Læs mere

Få succes som hjertearbejder. Markedsføring- & Omsætningsguide

Få succes som hjertearbejder. Markedsføring- & Omsætningsguide Få succes som hjertearbejder Markedsføring- & Omsætningsguide Indledning Få en god og enkel struktur Guiden er til dig, der ønsker at kunne forudsige nogenlunde hvordan din måned kommer til at se ud og

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

NYHEDSBREVE MED MAILCHIMP

NYHEDSBREVE MED MAILCHIMP VÆRKTØJSKASSEN: NYHEDSBREVE MED MAILCHIMP VED JENS GRIEBEL DIGITAL KONSULENT, JENS@GRIEBEL.DK 1 Velkommen til MailChimp Denne guide vil hjælpe dig med at opsætte din første e-mail kampagne. Den vil også

Læs mere

Til dem, der ønsker at berige andre mennesker - og dele viden, forståelse og indsigt som ved hjælp af denne ebog, med en blog.

Til dem, der ønsker at berige andre mennesker - og dele viden, forståelse og indsigt som ved hjælp af denne ebog, med en blog. Til dem, der forstår at livets største gave er kærlighed, og livets største glæde er at dele den med andre. Til dem, der ønsker at berige andre mennesker - og dele viden, forståelse og indsigt som ved

Læs mere

En miniguide til. nyhedsbreve. skab intern afklaring af behov, setup og mål. Af Rasmus Thau Riddersholm, rådgiver

En miniguide til. nyhedsbreve. skab intern afklaring af behov, setup og mål. Af Rasmus Thau Riddersholm, rådgiver En miniguide til nyhedsbreve skab intern afklaring af behov, setup og mål Af Rasmus Thau Riddersholm, rådgiver 2 Intro! E-mailmarketing er ikke død.! Har man indblik i marketingkanaler på tværs, ved man,

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

Kom godt i gang med DanaShop

Kom godt i gang med DanaShop Kom godt i gang med DanaShop Tillykke med jeres nye webshop I din webshop fra DanaWeb findes der utroligt mange muligheder for at tilpasse den til lige netop jeres behov. DanaWeb har opsat alle shoppens

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012.

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. Din vært: Ole Bach Andersen linkedin.com/in/olebachandersen Salg med LinkedIn Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg Introduktion til kurset det

Læs mere

Google. SEO, AdWords og Analytics. Thomas T. Sloth - www.i-strategi.dk

Google. SEO, AdWords og Analytics. Thomas T. Sloth - www.i-strategi.dk Google SEO, AdWords og Analytics Google Engage Dagens agenda Google styrer! SEO Gratis markedsføring AdWords Betalte annoncer Analytics Mål eller dø! Google styrer Hvis du findes på Google, findes du!...

Læs mere

Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring

Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring 60 61 KAPITEL 3 Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring 62 Brug TripAdvisor i din markedsføring For at du kan få anmeldelser, skal dine gæster vide, at du er på Trip- Advisor og at du gerne vil have

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

DANSKE SPIL TESTEDE FYSISKE BREVE OG FIK STRAKS GEVINST BREVE GAV BEDRE RESULTATER END BÅDE TV, ANNONCER OG INTERNET

DANSKE SPIL TESTEDE FYSISKE BREVE OG FIK STRAKS GEVINST BREVE GAV BEDRE RESULTATER END BÅDE TV, ANNONCER OG INTERNET DANSKE SPIL TESTEDE FYSISKE BREVE OG FIK STRAKS GEVINST BREVE GAV BEDRE RESULTATER END BÅDE TV, ANNONCER OG INTERNET» Danske Spil brugte i 2010 for første gang brevet til at rekruttere spillere til et

Læs mere

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Formålet I får indblik og mulighed til at tænke strategisk vedr. de sociale

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Vi ved, du har travlt, og derfor lancerer vi nu en række af korte kurser, hvor du kan tilegne dig komprimeret viden på kort tid!. Kurserne

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

INSPIRATION TIL INVITATION

INSPIRATION TIL INVITATION INSPIRATION TIL INVITATION Når vi inviterer andre til at se på produkter / forretningsmulighed, er det afgørende, at de mærker du blot ønsker at VISE dem, hvad du personligt brænder for. Vores opgave er

Læs mere

Hvilke ord 'trigger' dine kunder?

Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Af Rikke Moos, Webskribenten Du kender talemåden: vælg dine ord med omhu. Et fornuftigt råd, der er værd at følge, hvis du vil undgå at blive misforstået af andre. Men

Læs mere

Bliv klogere på. marketing

Bliv klogere på. marketing Bliv klogere på (næsten gratis) marketing Web Grafiske løsninger Sociale medier Branding Annoncering Kontakt info Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne:

Læs mere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere Grafisk design og layout for ikke-grafikere 4. og 5. maj 2009 Teknologisk Institut Taastrup 1. og 2. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Lær at opstille et appellerende og spændende layout Få indblik

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

AL DIGIT 015 SKE BERLING PRISLISTE

AL DIGIT 015 SKE BERLING PRISLISTE BERLINGSKE DIGITAL PRISLISTE 2015 VELKOMMEN Velkommen til Berlingske Medias onlinepriser for landsdækkende medier. De følgende priser og placeringer er kun et udsnit af alle de mange kreative muligheder

Læs mere

DM14 37 konkrete tips til webshoppen Bjarke Bekhøj / Compell

DM14 37 konkrete tips til webshoppen Bjarke Bekhøj / Compell DM14 37 konkrete tips til webshoppen Bjarke Bekhøj / Compell Hvem er jeg? Bjarke Bekhøj, Direktør i Compell (http://www.compell.dk) 5 års erfaring med strategisk online forretningsudvikling 15 års erfaring

Læs mere

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk Gratis e-bog om internetplatforme Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske. KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske. KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder Hvorfor have en virksomhedsprofil på LinkedIn?... 10 Overvejelser inden du

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd.

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. 4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. Hjælp til Selvhjælp til Professionel Selvudvikling Mette Alleslev 2011 Alle rettigheder er forbeholdt SamtaleAkademiet 1 Forord Om Professionelt Selvværd

Læs mere

Få flere kunder med dit nyhedsbrev effektive nyhedsbreve i 5 enkle trin

Få flere kunder med dit nyhedsbrev effektive nyhedsbreve i 5 enkle trin Få flere kunder med dit nyhedsbrev effektive nyhedsbreve i 5 enkle trin Nyhedsbreve er den mest effektive form for markedsføring, der findes. Undersøgelser har vist, at for hver krone, du investerer i

Læs mere

AUGMENTED REALITY GØR TRYKSAGEN LEVENDE DEN GRAFISKE BRANCHE KOBLER TRYKTE OG DIGITALE MEDIER SAMMEN

AUGMENTED REALITY GØR TRYKSAGEN LEVENDE DEN GRAFISKE BRANCHE KOBLER TRYKTE OG DIGITALE MEDIER SAMMEN AUGMENTED REALITY GØR TRYKSAGEN LEVENDE DEN GRAFISKE BRANCHE KOBLER TRYKTE OG DIGITALE MEDIER SAMMEN Augmented Reality giver tryksagen en ny dimension, og det kunne 2.800 marketing- og kommunikationschefer

Læs mere

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre Foto: Iris Guide Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan vender du den dårlige 12 kommunikation sider i dit parforhold Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere