Formlen for en succesfuld Kick-Ass Start-Up

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formlen for en succesfuld Kick-Ass Start-Up"

Transkript

1 Mogens Bertelsen, Succesportalen.dk Formlen for en succesfuld Kick-Ass Start-Up Få de rigtige mindsets og strategier. Opdag din niche. Skab dit produkt. Markedsfør det. Og få dine potentielle kunder til at give dig penge med glæde.

2 Intro Forestil dig, at du er 19 år gammel. Du er fyldt med energi. Du ved, hvad du vil med dit liv. Du skal lige have gjort din bankuddannelse færdig, og så du er klar til at drage ud i den store verden. Selvtilliden er i top. Selvværdet er i top. Din far har lige startet en lille enkeltmandsvirksomhed. Livet er bare herligt. Indtil den dag, din far dør pludseligt 45 år gammel. Nu står du med en næsten færdig bankuddannelse, en ufaglært mor og to mindre skolesøgende søskende. Nu står du i dilemmaet: 1. Skal du opfylde din egen drøm og rejse ud og opleve den store spændende verden? 2. Skal du forsøge at træde ind i din fars nystartede virksomhed? Velvidende at du ingen forstand har på at drive en virksomhed, ingen forstand har på de produkter, du skal ud at sælge. Og velvidende at din mors hus ligger til sikkerhed for et lån på kr ,00 til den nystartede virksomhed. Sådan så min situation ud i foråret Jeg valgte selvfølgelig at træde ind i min fars lille virksomhed. Sagde mit sikre job op allerede dengang med pensionsordning og 37 timers arbejdsuge. Og intet weekendarbejde. Men røvkedeligt. Lad mig lige understrege, at jeg dengang ikke vidste, hvad jeg gik ind til. Men jeg har senere fundet ud af, at der findes en model for nøjagtig det, som jeg gik igennem, og som du skal igennem lige om lidt. Modellen ser sådan her ud: Ubevidst inkompetent Bevidst inkompetent Bevidst kompetent Ubevidst kompetent Ubevidst inkompetent: Jeg ved ikke, hvad jeg ikke ved. Bevidst inkompetent: Nu ved jeg, hvad jeg ikke ved. Bevidst kompetent: Nu bruger jeg, hvad jeg ved Ubevidst kompetent: Nu bruger jeg, hvad jeg ved pr. automatik. Det ligger på ryggraden. Og fordi jeg var ubevidst inkompetent dengang, har jeg i dag følgende mindsets: 1. Jeg er først og fremmest student og en stor fan af livslang læring. 2. Viden er ikke 5 potter p*s værd, hvis ikke den bliver omsat til handlinger 3. Der skal handles hurtigt.

3 4. Og det er derfor at mit allervigtigste mindset er: Afstanden mellem drøm og realitet den hedder handling. Hvad jeg også hurtigt lærte var: Omgiv dig hele tiden med mennesker, som er klogere, har mere erfaring og indsigt end dig selv. Og lyt ikke bare efter, hvad de siger, men omsæt ordene til handlinger. Det værste, der kan ske er, at det går galt. Og så er der jo ikke andet end at sige: Jeg indrømmer, at jeg tog fejl. Her er, hvad jeg lærte. Og lad mig så komme videre. Jeg har været heldig at have mange rigtig gode mentorer bl.a. En onkel, som drev en meget succesfuld virksomhed. En anden onkel, som var succesfuld sælger. En sønderjysk slagtermester, som tog mig under sine vinger. En ældre og meget erfaren tysker, som kunne se potentialet i mig. De fire personer lærte mig hver især alt det, jeg nu gerne vil videregive til dig som iværksætter. Plus selvfølgelig hvad min Street Smart, Street Fighter MBA har givet mig gennem over 40 år som international iværksætter. Mine virksomheder og jeg selv kom rigtig godt igennem de 5 S er: Start-Up - et godt og solidt fundament Succesfuld tjener penge en gang imellem Stabil tjener penge hele tiden Skalerbar vækster uden at jeg knokler mere Salgsbar fik lommerne fyldt op Jeg vil gennemgå 7 områder, som jeg finder, at du specielt skal have din opmærksomhed rettet imod i Start-Up-fasen. Det rigtige Mindset Den rigtige Niche Det rigtige Produkt Den rigtige Marketing Det rigtige Fokus De rigtige Handlinger De rigtige Mennesker. Lad mig tage dem én for én.

4 Profitmindset nr. 1: Jeg er 100 % ansvarlig Jeg har altid taget og givet ansvar. Fordi jeg ved, at jeg er 100% ansvarlig for mit eget liv. Og det mener jeg også, at du skal være. Hvis du vil have en succesfuld start-up. Og i tilfælde af, du skulle synes anderledes, så vil jeg gerne fortælle dig, at du er 100% ansvarlig for At skaffe og beholde kunder og behandle dem så godt, at de køber af dig igen og igen. Og at de bliver loyale kunder, som anbefaler dig til andre, fordi du har produkter i verdensklasse og yder kundeservice i verdensklasse. For det er formålet med at drive en virksomhed. Måske sidder du og nikker lige nu og tænker: Jeg er helt med på, at jeg er 100% ansvarlig. Selvfølgelig er jeg det. Men lad mig stille dig et spørgsmål: Kender du sætningerne: Det er også fordi (indsæt selv en undskyldning) eller Hvis bare (indsæt selv en beskyldning) Måske har du selv brugt de her sætninger: Det er også, fordi jeg mangler penge. Det er også, fordi jeg ikke har kunder nok Det er også, fordi jeg ikke har nogen medarbejdere Hvis jeg bare havde haft en større startkapital Hvis jeg bare havde haft en bedre distributør Hvis jeg bare havde haft en mere forstående ægtefælle Hvis bare banken havde givet mig lidt hjælp, da jeg havde brug for det + mange, mange flere... Og paradokset for mig er så: Vi kan alle sammen blive enige om, at vi er 100 % ansvarlige. Og alligevel kommer der massevis af både undskyldninger og beskyldninger. Og er det så at udvise 100 % ansvarlighed. I min ordbog, absolut N-E-J. Jeg griber naturligvis også mig selv i at sige: Det er også fordi og Hvis bare

5 Men lige så snart jeg begynder med disse sætninger, er der en indre stemme som straks siger: STOP, Mogens! Du ved at bedre Og så stopper jeg. For mig yderst effektivt. Så undskyldningernes og beskyldningernes tid er 100 % ovre. Også for dig. Og det betyder selvfølgelig også, at de tanker jeg har gjort mig, de følelser jeg har haft, de handlinger jeg har taget; har ført mig lige nøjagtig til, hvor jeg befinder mig i livet lige nu. Og nøjagtig det samme gælder for dig. Profitmindset nr. 2: Min succes kommer, fordi jeg handler Her er, hvad jeg har lært om planer: Det handler ikke om at komme op med den perfekte plan. Især ikke i start-up fasen. For den perfekte plan kommer, efter min erfaring, a-l-d-r-i-g. Det handler derimod om den gode idé. Og om at omsætte den gode idé til handling. Afprøv, om din idé holder vand. Det vigtigste ved at handle er læringen. At læse og deltage på kurser osv. er alt sammen rigtig godt. Men handles der ikke på det lærte, så er det ikke 5 potter p*s værd. Undskyld mit direkte sprog. I min tidligere virksomhed afprøvede jeg meget ofte mine idéer i min ledergruppe. Jeg præsenterede idéen. Fik feedback. Fik ofte idéen forbedret. Og så var det jo bare at afprøve idéen i det virkelige liv. Og kommer frygten for, om det nu også virker? Ja, helt sikkert. Kan det give anledning til overspringshandlinger. Ja, helt sikkert. Skal det stoppe dig fra at handle på din idé. Nej, absolut ikke. Se frygten for fejl og fiasko i øjnene. Og gør det alligevel. Skal du med flyveren fra København til Sydney vil flyveren være ude af kurs langt det meste af tiden. Og hvad sker der? Der kurskorrigeres hele tiden. Og 25 timer senere lander du i Sydney. Men kun fordi, du kom ud på startbanen og kom i luften. Og kurskorrigerede hele tiden. Derfor: din succes kommer, fordi du handler. Profitmindset nr. 3: Min virksomhed er ikke et 9 17 job Havde du også et almindeligt arbejde, inden du blev iværksætter? Hvor du gjorde, hvad du blev bedt om, til din bedste kunnen. Og så blev du betalt den sidste bankdag i måneden? Jeg kan lige så godt være ærlig. Sådan kommer dit liv - din arbejdsdag - ikke til at se ud som iværksætter og ejer af en lille virksomhed. Og da slet ikke i Start-Up-fasen. I den fase kan du sagtens komme ud for, at du arbejder den nederste del af ryggen ud af bukserne i et godt stykke tid uden nævneværdig betaling.

6 Det minder mig om et citat, som jeg læste for nyligt: Iværksættere er villige til at arbejde 80 timer om ugen for at undgå at skulle arbejde 40 timer om ugen Lori Greiner. Og hvis du virkelig brænder for det, som du laver, så er jeg sikker på, at du er villig og committed til at lægge de timer i din virksomhed, som den kræver. Vel at mærke: Også selvom der ikke kommer en check til den første. Eller måske kommer der en meget lille check. En check, som måske ikke engang kan dække dine udgifter. Som lønmodtager bliver du som oftest ikke betalt direkte for den værdi, som du leverer til dine kunder. Det bliver du nu. Og hvis du ikke leverer et indhold med en høj værdi, som dine kunder kan omsætte til resultater, så bliver checken til dig selv mindre og mindre - måned for måned. Så din virksomhed er ikke som et 9 17 job. Profitmindset nr. 4: Klar dig selv i starten Lad mig give dig et godt råd: Lad være med at bruge 3-F modellen, mens du er i Start-Up-fasen. Lån ikke penge af Fools Friends og Family. Det er en ganske farlig model. For hvad kommer de fleste samtaler til efterfølgende at dreje sig om? Du tænker det sikkert allerede: Din søster kommer forbi til kaffe og spørger som det første: Hvordan går det med virksomheden? Og du ved, at det eneste hun leder efter er, om hun kan risikere at komme til at tabe sine penge. Det kan også være, at hun starter samtalen med: Hvornår tror du så, at jeg kan få mine penge igen? Og gider du det i det lange løb? Nej vel? Pointen her er jo, at vil du ikke bruge dine egne penge først, så får du sikkert heller ikke andre til at investere penge i dig. Profitmindset nr. 5: Jeg bliver betalt proportionalt med, hvad jeg skaber af værdi for mine kunder Som ansat bliver du betalt for, hvad du laver og hvor mange timer du bruger. Og der er selvfølgelig en vis sammenhæng mellem den værdi, som arbejdsgiveren tillægger dit arbejde og din timeløn. Og den almindelig konkurrencesituation for den type arbejde. Helt anderledes er det som iværksætter. Lad mig give dig et eksempel:

7 Et atomkraftværk lukker pludseligt ned og producerer ingen strøm. Der ringes efter en specialist, som ved, hvordan atomkraftværker er opbygget. Specialisten ankommer og går rundt og måler i to dage. Sætter på andendagen et kryds og siger: Udskift den her ventil. Specialisten tager hjem, og du får efterfølgende en regning på kr Du bliver tosset over regningens størrelse og beder om en specifikation fra specialisten. Specialisten skriver en specificeret faktura hvor der står: Rejseomkostninger: kr og kr. for at vide, hvor jeg skulle sætte krydset. Pointen er altså: Jo højere værdi du skaber, jo bedre bliver du betalt. Hvis specialisten ikke havde vidst, hvilken ventil der skulle skiftes, havde atomkraftværket stået stille, tabt massevis af penge og haft utilfredse kunder i røret. Profitmindset nr. 6: Jeg løser gåden jeg tjener ikke bare penge Pointen med denne overskrift er: Start med slutningen. Du har sikkert også læst Steven Covey s bog om de 7 bedste vaner. Og vane nummer 2 er: Start med slutningen. Som mennesker er vi nærmest forudprogrammeret til at ville have belønninger straks og gerne hele tiden. Lad mig give dig et eksempel: Når du er sulten, kan du godt finde på at spise en snasket burger, godt med friturestegte pommes frites, med en stor cola til. Uden at tænke på langtidskonsekvensen af et sådant måltid. På samme måde kan det være for dig, der er i Start-Up-fasen. Du vil gerne tjene penge lige nu og gerne hele tiden. Uden at tænke nævneværdig på langtidskonsekvensen af denne tankegang. Hvis du er forfalden til at ville tjene penge lige nu og her, fører efter min erfaring kun til, at du sådan set bare skaber et andet job til dig selv. Men forhåbentlig, i det mindste, et bedre betalt job. Vi får altså aldrig startet med slutningen, fordi vi vil have belønninger straks og hele tiden. Og det holder ikke i det lange løb. Det vil jeg godt skrive under på. Hvad betyder det så at løse gåden? Ja, med det mener jeg ganske enkelt, at du konstant er på udkig efter kundeproblemer, som du kan levere en løsning for eller til. En løsning, som giver dine potentielle kunder og kunder det resultat, som de søger. Og ikke kun går efter her-og-nu belønning i form af en lille betaling for dit arbejde. Tænk og handl langsigtet. Profitmindset nr. 7: Få det til at virke småt derefter stort Som iværksætter bliver vi ofte ganske forelskede i vores produkt. Vi udvikler og udvikler. Går endelig ud og prøver idéen af i praksis. For blot at finde ud af, at det ikke virker rigtigt, som vi havde forestillet os. Hvilket bare er en stor nedtur.

8 Men hvad skal man så gøre i stedet? Afprøv din idé på dine potentielle kunder - efterhånden som udviklingen skrider frem. Du udvikler Spørger og får feedback. Du udvikler spørger og får feedback. Du går ud og forsøger at sælge dit produkt. Du får feedback og tilretter. Og på et tidspunkt har du et produkt eller serviceydelse som virker i det små. Og nu er du klar til at få det til at virke stort. Efter devisen virker det ikke småt kommer det heller ikke til at virker stort. Profitmindset nr. 8: 80 % af hvad du laver virker ikke Når den dygtige pokerspiller vinder den store gevinst, er det jo resultatet af mange spil, der er tabt først. Når aktiehandleren gør overskuddet op efter f.eks. 1 år, og har haft et fornuftigt overskud, så er det jo også et resultat efter mange handler, der er tabt penge på. Og ganske få, som der er tjent mange penge på. Mindst 80 % af pokerspillerens hænder er tabte. Mindst 80 % af aktiehandlerens handler tabes der penge på. Men de sidste 20 % tjenes der mange penge på. Sådan er det også i hverdagen. Ikke bare for iværksættere i Start-Up fasen. Men hele livet igennem. 80 % af de aktiviteter, du udfører, vil ikke virke efter hensigten. Men de sidste 20 % vil. 80 : 20 % reglen virker. Og den virker hver gang. Og sådan er livet bare. Og især for en iværksætter i Start-Up fasen. Var Edison ikke blevet ved og blevet ved at tage fejl gang efter gang. Så havde vi måske aldrig fået glødelampen på det tidspunkt, vi nu fik den. Men det skal jo ikke få dig til stoppe. Tværtimod. Profitmindset nr. 9: Omsætning er ikke det samme som profit De fleste iværksættere vil meget hellere tale om omsætning og ikke profitten, altså overskuddet. I de bedste år omsatte jeg for 80 mio. kroner om året. Men jeg havde også år, hvor bundlinjen var et mindre underskud. Men mit underskud var da ikke noget, jeg talte om. Når nogen spurgte,

9 nævnte jeg altid min omsætning. Det virkede da mere imponerende end at fortælle, at jeg havde et underskud på kr ,00. Så ja, selvfølgelig skal du have øje på omsætningen. Men der er 2 andre tal, som er vigtigere. Nemlig din profit dit overskud og din likviditet. Så hvis du vil vide, hvordan det i virkeligheden går, så se på overskuddets størrelse. Og saldoen på bankkontoen. Eller mangel på samme. Profitmindset nr. 10: Successen kommer, når jeg gør mange ting rigtigt på samme tid Lad mig prøve med en metafor. Din krop. Alle de vigtige organer skal fungere godt, for at hele din krop er sund og rask. Er der blot et af dine organer syge. Så vil resten af din krop også fungere for nedsat kraft. På samme måde er det med din Start-Up. Det er jo ikke kun én ting, som skal fungere. Det er mange ting, som skal fungere samtidig, for at din virksomhed skal blive til en succes. Hvad nytte er det, at du har verdens bedste produkt eller serviceydelse? Men du mestrer ikke salg og marketing? Nej, vel. Hvad hjælper det, at du har den mest lækre bil, men du har smidt nøglen væk? Hvad hjælper det, at du har den mest lækre bil, men dit batteri er fladt? Det hele skal virke. Og det skal virke samtidigt. Profitmindset nr. 11: Jeg er committed - ikke kun interesseret Jeg blev i en tidlig alder spurt af en af mine mentorer: Mogens, er du interesseret i succes med din virksomhed, eller er du committed til succes for dig selv og din virksomhed? Jeg tænkte: Hva fan mener han med det? Og hvad var forskellen? Og så forklarede han mig: Når du er interesseret, tager du den lette vej og springer oftest over, hvor gærdet er lavest. Når du er committed, så gør du alt, hvad der står i din magt for at blive succesfuld uanset hvad. Kender du definitionen på selvdisciplin? For mig betyder det, at du gør, hvad du skal gøre, når du skal gøre det, uanset om du har lyst eller ej. Så jeg er committed. Ikke bare interesseret. Hvad med dig?

10 Nichemindset nr. 1: En niche er ikke noget du vælger og er heller ikke, hvad du gerne vil have den til at være Lad mig stille dig et spørgsmål: Hvad vil du helst - at du vælger din niche? Eller at nichen vælger dig? Når du vælger din niche, sker det som oftest på dine præmisser. Når det er nichen, der vælger dig, sker det på dine potentielle kunders præmisser. Og det alene vil gøre en kæmpe forskel for dig, der er i Start-Up-fasen. Nu er det dine potentielle kunders problemer, frustrationer, irritationer osv. samt deres specifikke drømme og mål, der er i centrum. Der er nu fokus på dine potentielle kunders forventede resultater og løsninger. Nichemindset nr. 2: Nicher er behov Når din niche ikke er noget, du vælger og heller ikke er, hvad du gerne vil have den til at være, skal du opdage din niche. Det betyder, at du skal have svar på nogle helt grundlæggende spørgsmål. Spørgsmål som: Hvad er det, der motiverer dine potentielle kunder? Hvad er deres frygt? Hvad er deres frustration? Hvad er deres irritation? Og i den anden ende af skalaen: Hvad ønsker dine potentielle kunder at opnå? Hvilke mål har de? Hvad er deres forhåbninger? Og selvfølgelig så specifikt som mulig.

11 Når du stiller den slags spørgsmål, får du jo også nogle svar med dine potentielle kunder egne ord og sætninger. Skriv disse sætninger, vendinger og ord ned. Dem skal du senere bruge i din marketing. Målet er jo, at du skal tilbyde løsninger og resultater på behov, som ingen andre dækker lige nu. Eller behov, som er dækket på en dårlig måde. Som i de potentielle kunder opnår ikke de ønskede resultater og løsninger. Når du tænker på denne måde, starter processen jo uden for dig selv. Den starter hos dine potentielle kunder. Og dine potentielle kunder er jo ligeglade med dig. Men de er ikke ligeglade med løsningen på deres problem. Så tænk i, at nicher er udækkede behov, som dit produkt eller serviceydelse skal dække. Nichemindset nr. 3: Nicher opdages og udvikles Som vi netop har talt om, opdager du din niche. Og når du har opdaget din niche, udvikler du din niche ved at gå dybere og dybere. Lad mig give dig et eksempel fra min egen verden. Med den viden og erfaring, jeg har erhvervet mig gennem over 40 år som iværksætter, vil jeg kunne tilbyde min ekspertise til mange forskellige typer virksomheder. Jeg har deltaget i masser af arrangementer, messer, workshops, netværksgrupper osv. Og jeg har gennem mange interviews opdaget, at der i grunden er et stort udækket behov for en proces, som fører en iværksætter godt og sikkert gennem hele Start-Up fasen. Det er ikke noget andre har fortalt mig. Det er kun noget, jeg har opdaget ved at være om mig. Og ved at tale med en masse iværksættere, som er på vej i processen. Hørt en masse om deres usikkerheder, deres problemer og udfordringer osv. Og i denne fase af udviklingen af min nye virksomhed Succesportalen er fokus på at hjælpe iværksættere med strategier, taktikker, systemer og processer samt mindsets til at komme godt og sikkert gennem hele Start-Up fasen. Og komme så langt, at der også er basis for at skabe en profitabel virksomhed på sigt. Men det er kun, fordi jeg har talt med mange mennesker og ved mange ansigt-til-ansigt samtaler erfaret, hvor skoen trykker

12 Og efterhånden som jeg tilbyder løsninger, vil mange af mine potentielle kunder fortælle mig, hvad deres behov er. Og jeg kan på den måde komme dybere og dybere og komme med løsninger, som netop opfylder min niches behov. Her er 3 nichespørgsmål, som du skal have et stort JA til. Og som giver dig en rigtig god Start-Up Nichespørgsmål nr. 1: Er min potentielle kunde motiveret af smerte + en her og nu irrationel passion? Nichespørgsmål nr. 2: Leder min potentielle kunde proaktivt efter en løsning? Nichespørgsmål nr. 3: Har mine potentielle kunder ingen eller kun få løsningsmuligheder? Og her er, hvad jeg har lært: Valider din niche - før du bruger penge - ved at tale med dine kommende kunder først. Får du et stort og rungende JA til alle 3 spørgsmål har du en niche, som er værd at gå efter.

13 Den helt traditionelle situation er: Du har et produkt eller serviceydelse, som du ønsker den højest mulige profit på. Og din potentielle kunde ønsker at gøre den bedst mulige handel. Er det ikke sådan det er? Så lad os prøve at tale lidt om, hvordan du får det til at gå op i en højere enhed. Produktmindset nr. 1: Du sælger ikke et produkt eller serviceydelse. Du sælger et udbytte, et resultat, en løsning eller en lindring. Det er jo ikke dit produkt eller serviceydelse, som dine potentielle kunder er interesseret i. De er interesseret i det resultat, de får du af at bruge dit produkt eller serviceydelse. Uanset om det er løsningen på et problem eller hjælp til at opnå et mål. Opfylde en drøm. Alle potentielle kunder tuner ind på deres favorit radiostation: WII FM What s In It For Me? En lille succesudfordring: Prøv at fortælle, hvad du laver uden at du må fortælle, hvad dit produkt eller serviceydelse er. Så hvad sælger du i virkeligheden? Du sælger et udbytte, et resultat, en løsning eller en lindring. Produktmindset nr. 2: Dit produkt er en forhindring mellem dine kunder og hvad de ønsker Er det ikke sådan, at vi alle hurtigst muligt, billigst muligt og på den letteste måde vil have en løsning? Uden alt for mange dikkedarer, omveje og forhindringer? Og det betyder jo nærmest, at dit produkt eller serviceydelse i sig selv er en forhindring. Så skab et produkt eller serviceydelse, som lige nøjagtig løser deres problem eller sørger for, at de opnår deres mål. Hverken mere eller mindre. Produktmindset nr. 3: Skab et produkt, som sælger sig selv Et stjerneeksempel her er jo Apple. Når først du er blevet Apple fan, kan du næste ikke vente på det næste produkt fra Apple. Og sidder gerne i kø en frostklar nat.

14 Prøv at analysere lidt på dig selv: Hvad er det der gør, at du selv køber et givent produkt? Hvad har i grunden være dit motiv eller motiver? Og dine motiver vil sandsynligvis ikke være meget forskellige fra andres motiver. Det, jeg har lært rigtig meget af, er ved at observere mig selv i diverse købssituationer. Både professionelt og personligt. Så hvordan skaber du et produkt, som sælger sig selv? Der findes kun én måde. Kom ind under huden på dine potentielle kunder. Og kommer du så meget ind under huden på dine kunder, at du faktisk kan forklare deres problem bedre end dem selv. Ja, så opfattes du også som den, der har løsningen. Produktstrategi nr. 1: Forøg den opfattede værdi Det bedste råd jeg kan give her er: Prøv at tune ind på TV Shoppen og lignende og se, hvordan produkterne præsenteres. Om du kan li det eller ej. De er bare verdensmestre i at forøge den opfattede værdi. Med masser af praktiske eksempler på, hvilke problemer som produktet nu løser. Og så forøger de jo den opfattede værdi ved at hælde masser af bonusser oveni. Og lad os nu være ærlige. Du sidder i sofaen søndag morgen. Du har fjernbetjeningen i hånden og du sidder og zapper. Du lander på en TV SHOP reklame og har med det samme lyst til at zappe videre. Men du gør det ikke. Du skal lige se hvad den her non-stick pande kan bruges til, hvordan nicer-dicer plus kan skære dine grøntsager ud på ingen tid eller hvordan proactiv clear skin program kan rense og genoprettet din hud. Har du overvejet, hvorfor du ikke kan zappe videre? Det er fordi de rammer et behov, som du ikke anede, du havde. Og med alle deres eksempler forøger de den opfattede værdien igen og igen. De bliver ved, indtil du til sidst sidder med kreditkortet i hånden og er i gang med at taste dine betalingsoplysninger ind. Produktstrategi nr. 2: Pak dit produkt som en prof Uanset om du skal sælge online produkter eller ej, så pak dine produkter som en prof. Og her er hvad jeg mener med det: Online program: Lav en salgsside, som er grafisk lækker, overskuelig og godt sat op. Sørg altid for, at din call-to-action knap skiller sig ud fra resten af din tekst. Dine kunder skal med det samme kunne se, hvor de kan købe produktet. Når de har købt dit online program, så læg det op, så det er overskueligt for kunden at finde rundt i. Sæt programmet op struktureret og pænt, så

15 kunden føler sig inviteret indenfor. Sørg for at lave en velkomstvideo, som byder dem velkommet til programmet, og lav en hjælpefunktion, så dine kunder føler sig godt guidet på vej. Jeg får inspiration til salgssider bl.a. her: Dan Kennedy Ryan Deiss Frank Kern Jeff Walker Bob Proctor Jack Canfield Rich Schefren Fysisk produkt: Lad os tage fat i online programmet igen. Du vil lave dit online i en fysisk udgave og skal derfor sende DVD er ud til dine kunder. Brænd dit materiale ned på en DVD, hvor der på DVD en er dit navn, programmets navn, modulnummer og titel. Og lad være med at sidde og klistre dem på selv. Med mindre du ikke har ti tommelfingre. Sæt DVD erne op i en flot designet æske, som kan holde til noget, som føles værende kvalitet. Tænk på, at dine kunder skal have programmet stående på hylden. Det må altså godt se lidt lækkert ud. Min pointe er: Spring ikke her over, hvor gærdet er lavest. Pak netop dit produkt, som profferne gør. Produktstrategi nr. 3: Giv dit produkt et navn, som er umuligt at glemme Uhhh, den er vanskelig, synes jeg. De bedste eksempler jeg kan komme i tanke om er f.eks. Coca-Cola. Oprindeligt var der kokain i Coca-Cola. Deraf navnet Coca. 3 C er. Det er da let at udtale. Og så rimer det. Da jeg f.eks. skulle lave overskriften til denne e-bog, var jeg gennem mange navne. Somme tider er det lettere for mig at bruge det engelske sprog. Så det første udkast var. How To Be Brilliant On Business Basics. Men nu bor jeg i Vestjylland, så det blev til: Formlen for en succesfuld Kick-Ass Start-Up. Få de rigtige mindsets og strategier. Opdag din niche. Skab dit produkt. Markedsfører det. Og få dine potentielle kunder til at give dig penge med glæde. Det tog mig faktisk næsten én dag at komme op med denne titel. Håber ikke, at du er ligeså tungnem.

16 Hemmeligt våben nr. 1: Skab din kundeprofil Når først du har mange kunder, er det forholdsvis let at beskrive din kundeprofil. Men når du er i Start-Up-fasen, er det faktisk ganske svært. Men alligevel en meget nødvendig øvelse. Forestil dig alle dine potentielle kunder er samlet til en fiktiv person. En fiktiv person med både demografiske og psykografiske træk. Og navngiv så denne fiktive person. Tag følgende med i dine overvejelser: Din kundes køn Din kundes alder Din kundes professionelle baggrund Din kundes industri/branche Din kundes indtægt Din kundes civilstatus Din kundes religion/tro Din kundes fysiske tilstand/sygdom/traume Din kundes geografiske placering Denne e-bog f.eks. er skabt til førstegangsiværksætteren, som er i Start-Up fasen. Den er både for mænd og kvinder, som er mellem 25 og 40 år. De har en mellemlang videregående uddannelse, har erfaring inden for arbejdsmarkedet, har en indkomst på mere end 300,000 kr., bor i en større provinsby og har den sædvanlige frygt, frustrationer osv. om det at starte en virksomhed. Og som ønsker at skabe så stor sikkerhed som muligt i en usikker og uforudselig verden. Og forstår betydningen af at lytte til og handle på en erfaren iværksætters anbefalinger. Min fiktive person, som jeg kommunikerer til, når jeg skriver salgsbreve, s eller laver programmer, hedder Christina. Nu er det for mig meget lettere at kommunikere. Så skab en kundeprofil. Det bliver så meget lettere at kommunikere.

17 Marketingmindset nr. 1: Marketing handler om, at dine potentielle kunder foretager en handling; ikke bare husker dig Hvad er god definition på marketing? Det findes der mange bud om på nettet. I al min undervisning går jeg ud fra definitionen: Kommunikation, som skaber profitable kunder. Og hvad er formålet med marketing? Ja, iflg. Peter Drucker er formålet at gøre salg overflødigt. Og det betyder på godt dansk: Dine potentielle kunder skal foretage en handling og ultimativt selvfølgelig et køb og ikke bare huske dig. Det kaldes branding. Og det første kaldes Direct Response Marketing. Nu kan en handling være så mange andre ting end at købe. Opt-in på din hjemmeside Skrive en kommentar til en blogpost Bede om din brochure Bestille en gratis konsultation Osv. Så marketing er kommunikation som skaber profitable kunder. Og måden, du skaber det på, er at bruge Direct Response Marketing. Nemlig at dine potentielle kunder handler på baggrund af din kommunikation. Marketingmindset nr. 2: God marketing er baseret på at sælge, start derfor med at arbejde med dine potentielle kunder 1-til-1 Har du også dine betænkeligheder ved at tale med mennesker? Har du også dine betænkeligheder ved at skulle ud med tasken og bede om penge? Og vil meget hellere gemme dig bag en webshop? Så du ikke behøver komme ansigt-til-ansigt med dine kunder? Og bede om ordren? Og bede om penge? Tja, det er du ikke alene om. Jeg har gennem tiden aflagt over ansigt-til-ansigt besøg med henblik på ultimativt at skrive en regning. Og er der noget, jeg har lært, så er det, at intet inden for marketing og salg kan

18 erstattes med ansigt-til-ansigt samtaler med potentielle kunder. Det er simpelt hen forudsætningen for senere at kunne lave rigtig god marketing. Hvordan skal du ellers kunne komme ind under huden på dine potentielle kunder og forstå dem? Hvad er det for psykologiske triggere, dine potentielle kunder har? Så: God marketing er baseret på at sælge, og start derfor med at arbejde med dine potentielle kunder ansigt-til-ansigt. 1 til 1. Marketingmindset nr. 3: Salg er den bedste måde at lære, hvad du skal vide, for at vækste din virksomhed Hvor har jeg dog mødt mange fagligt dygtige personer inden for kødhåndværket. De elsker at stå ude blandt alle deres maskiner og producere den ene lækre specialitet efter den anden. Og trylle med den råvare, som hedder kød. Jeg tør slet ikke komme med et bud på, hvor meget mersalg, slagtermesteren er gået glip af, hvor mange muligheder for at sælge en hel anretning til en større begivenhed, og hvordan der løbende har kunnet foretages sortimentstilretninger. Alene p.g.a. samtaler med kunder. Direkte salg er og bliver den bedste måde at blive bedre og bedre til marketing på. Marketingstrategi nr. 1: Positioner dit produkt eller din virksomhed som den første til at gøre det og som markedsleder Positionering handler om, hvad der sker i dine kunders sind. Hvad de tænker og siger om dig, dit produkt og din virksomhed. Især når du ikke er til stede. Og det allerbedste er, når de opfatter dig som den første og markedslederen inden for dit produktområde, og som oftest også inden for et geografisk område. Mange af mine første kunder var vant til selv at lave traditionelle danske slagtervarer. Leverpostej, medister, frikadeller, kødpølse, sylte og den slags. Og de lidt mere eksotiske produkter blev købt af alle mulige salgsvogne, som kørte rundt og solgte charcuterivarer. Da jeg kom ind i billedet, lærte jeg alle slagtermestrene at forædle kød til en masse forskellige færdigvarer. Og inden længe var der kun ganske få salgsvogne med charcuterivarer. Og min virksomhed blev opfattet som den oprindelige og den første, som lærte slagtermestrene at forædle kød på en helt anden måde. Og så hjælpe dem med at løse problemer, når færdigvaren ikke helt faldt ud som ønsket. Den positionering holdt stadig ved, da jeg solgte mine virksomheder efter næsten 40 år i branchen.

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER

17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER 17 METODER TIL SUCCESFULD ONLINE OG OFFLINE MARKEDFØRING MED GAVEARTIKLER Indholdsfortegnelse INTRODUKTION...3 ONLINE MARKEDSFØRING MED GAVEARTIKLER...4 Promovér din virksomheds hjemmeside...4 Konkurrencer...4

Læs mere

Hvilke ord 'trigger' dine kunder?

Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Af Rikke Moos, Webskribenten Du kender talemåden: vælg dine ord med omhu. Et fornuftigt råd, der er værd at følge, hvis du vil undgå at blive misforstået af andre. Men

Læs mere

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Nogle af de absolut skarpeste bloggere tjener over 100.000 i måneden, men det er typisk på den internationale scene, men her i Danmark har vi

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

7 effektive tips. www.marketingondemand.dk / 1

7 effektive tips. www.marketingondemand.dk / 1 7 effektive tips TIL MARKEDSFØRING AF IT OG TEKNIK / 1 Kære læser Denne e-guide er til dig, der ønsker at optimere din virksomheds markedsføring og sælge (endnu) mere. Omdrejningspunktet er markedsføring

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING.

TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. 3 TRIN TIL ØGET OMSÆTNING. Tlf. 70 268 264 info@relationwise.dk København - London - Stockholm Introduktion Loyalitets-guruen Frederick Reichheld beskriver, at loyale kunder er en fantastisk profit-generator,

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem

De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem Tak fordi du har taget dig tid til at downloade de 10 datingfælder, og hvordan du undgår dem. Datingfælder er forskellige måder, du opfører dig på, når du involverer

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

Guide til en. SOCIAL mediestrategi

Guide til en. SOCIAL mediestrategi 9 essentielle spørgsmål Guide til en SOCIAL mediestrategi 1 At bruge sociale medier handler om at styrke relationen til familie, venner, bekendte, men de kan også bruges til at styrke relationen til kunder,

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

Rådgivning. Grafisk hjælp. Print og offset. Efterbehandling. Pakning og forsendelse. Produktion i profil

Rådgivning. Grafisk hjælp. Print og offset. Efterbehandling. Pakning og forsendelse. Produktion i profil Rådgivning Grafisk hjælp Print og offset Efterbehandling Pakning og forsendelse Produktion i profil Hvidovre Kopi A/S Hvidovre Kopi A/S blev grundlagt i 1986. Startede som et traditionelt kopicenter. Er

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

Skrevet af. Hanne Pedersen

Skrevet af. Hanne Pedersen Skrevet af Hanne Pedersen Vidste du, at mange mennesker slider med følelsen af "ikke at være god nok"? Mange mennesker tror, at de er helt alene med oplevelsen af "ikke at føle sig gode nok" eller "ikke

Læs mere

Konflikthåndtering. freddy.sahl@webspeed.dk

Konflikthåndtering. freddy.sahl@webspeed.dk Konflikthåndtering 1 !" # # 2 Hvorfor arbejde med konflikter? De er uundgåelige frugtbare og smertelige Man kan lære at håndtere dem bedre og dermed minimere vold og lidelser, spare tid, penge og energi.

Læs mere

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100%

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Velkommen til miniforløbet Sådan skaber du dit gennembrud nu! Det er så dejligt at se så mange fantastiske kvinder tage

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

Amino Annonceguide. Annonceguiden er et uddrag af Martin Thorborgs bog E-pusher og med hans 14 års e-handels erfaring, så er det en god ide at lytte.

Amino Annonceguide. Annonceguiden er et uddrag af Martin Thorborgs bog E-pusher og med hans 14 års e-handels erfaring, så er det en god ide at lytte. Amino Annonceguide Kære Amino Annoncør Vi er rigtigt glade for at du vil annoncere på Amino og vi vil gøre vores yderste for at du får en god oplevelse og får de kunder du forventer at få og lidt til.

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

DANSKERNE & E-HANDEL 2014 Vi har spurgt danskerne, hvad der skal til, for at de er tilfredse med at handle på nettet. Du får deres svar her.

DANSKERNE & E-HANDEL 2014 Vi har spurgt danskerne, hvad der skal til, for at de er tilfredse med at handle på nettet. Du får deres svar her. DANSKERNE & E-HANDEL 2014 Vi har spurgt danskerne, hvad der skal til, for at de er tilfredse med at handle på nettet. Du får deres svar her. BRUG LEVERING TIL AT FÅ FLERE OG MERE TILFREDSE KUNDER Når

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Je3 har lært en S?ec-;a/;st ;nden -For 3eV;nst Ved IYKKeS?;1at Kende 03 bedt ham OM at Jv'æi?e d;3...

Je3 har lært en S?ec-;a/;st ;nden -For 3eV;nst Ved IYKKeS?;1at Kende 03 bedt ham OM at Jv'æi?e d;3... Je3 har lært en S?ec-;a/;st ;nden -For 3eV;nst Ved IYKKeS?;1at Kende 03 bedt ham OM at Jv'æi?e d;3... Hr Peter Knudsen A L Meyers Vænge 3 6 Tv 2450 København Sv ENMARK Marcos von Ring Kære Peter! Jeg har

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Denne bogs tekst og billeder er beskyttet af lov om ophavsret. Kopiering til andet end personlig brug må kun ske efter aftale med forfatter.

Denne bogs tekst og billeder er beskyttet af lov om ophavsret. Kopiering til andet end personlig brug må kun ske efter aftale med forfatter. Sælg (meget) mere med nyhedsbreve Majbritt Lund 2014 1. udgave 2014 ISBN: 978-87-996803-0-6 Denne bogs tekst og billeder er beskyttet af lov om ophavsret. Kopiering til andet end personlig brug må kun

Læs mere

Sådan skaber du tydelig kommunikation på smart og strategisk vis

Sådan skaber du tydelig kommunikation på smart og strategisk vis Sådan skaber du tydelig kommunikation på smart og strategisk vis Nemt, enkelt og overskueligt med 4 principper 2 Indhold INDHOLD... 3 VELKOMMEN... 5 DE 4 PRINCIPPER... 9 FORMÅL... 13 MOTIVATION... 17 SITUATION...

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

Adwords i praksis annoncer på Google

Adwords i praksis annoncer på Google 3 timers kursus hos jer, hos Nielsens Bureau eller over internettet: Adwords i praksis annoncer på Google Adwords-annoncerne fra Google er en nem, hurtig og effektiv måde at gøre jeres produkter og ydelser

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Plant nu - Høst senere

Plant nu - Høst senere 1 Plant nu - Høst senere Af Mohammed & Hussein 2014 Mohammed & Hussein. Alle rettigheder forbeholdes. Uautoriseret kopiering eller distribution af dette materiale i enhver form er strengt forbudt. Lovovertrædere

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

Nyhedsbrev for maj 2010

Nyhedsbrev for maj 2010 Nyhedsbrev for maj 2010 Indhold i denne udgave Hvad er meningen med din virksomhed 1 Innovation er kreativitet der lykkes 2 Den hovedløse leder 2 Coaching eller mentoring 3 Når vi arbejder med forandring

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller I 1992, da jeg var 5 år gammel, startede jeg til fodbold. Jeg havde spillet lidt i haven

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

Situationsbestemt coaching

Situationsbestemt coaching Bag om coaching Ovenfor har vi fokuseret på selve coachingsamtalen med hovedvægten på den strukturerede samtale. Nu er det tid til at gå lidt bag om modellen Ved-Kan- Vil-Gør, så du kan få en dybere forståelse

Læs mere

visualisering & Lær at håndtere usikkerhed 3 effektive øvelser

visualisering & Lær at håndtere usikkerhed 3 effektive øvelser visualisering & LIVS K VALI T E T Lær at håndtere usikkerhed v e d p r æ s t a t i o n e r 3 effektive øvelser p r o f e s s o r, c a n d. p syc h., d r. m e d. B o bb y Z a c h a r i a e Ro s i n a n

Læs mere

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling.

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling. En vinders mindset Du er hvad du tænker Spørgsmålet er, hvad tænker du? Holder du dit potentiale tilbage? Og kan du påvirke, hvordan du eller dine medarbejdere tænker? Kan du støtte dine medarbejdere i

Læs mere

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre Foto: Iris Guide Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan vender du den dårlige 12 kommunikation sider i dit parforhold Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer

Læs mere

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Tids- og projekt styring er mere end planlægning af din tid Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Skabe overblik Have lyst (U)realistisk

Læs mere

Karriereafklaring. - En nødvendighed i det moderne arbejdsliv: Hvor skal vi hen, og hvilke skridt skal tages?

Karriereafklaring. - En nødvendighed i det moderne arbejdsliv: Hvor skal vi hen, og hvilke skridt skal tages? Karriereafklaring - En nødvendighed i det moderne arbejdsliv: Hvor skal vi hen, og hvilke skridt skal tages? Af Cecilie Cornett, Villa Venire A/S marts 2009 At undersøge sin tvivl sammen med andre Karriereafklaringen

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

Guide. Kom over din angst for at blive såret. Kærlighedsguide: sider. Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus.

Guide. Kom over din angst for at blive såret. Kærlighedsguide: sider. Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Iris Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider Kærlighedsguide: Kom over din angst for at blive såret Angsten for at blive såret INDHOLD I DETTE HÆFTE: Kærlighedsguide:

Læs mere

Guide til mindfulness

Guide til mindfulness Guide til mindfulness Mindfulness er en gammel buddistisk teknik, der blandt andet kan være en hjælp til at styre stress og leve i nuet. Af Elena Radef. Januar 2012 03 Mindfulness er bevidst nærvær 04

Læs mere

Tre simple trin til at forstå dine drømme

Tre simple trin til at forstå dine drømme - En guide til at komme i gang med dit drømmearbejde, eller til at blive bedre til det du allerede gør. Vigtige pointer: Når du viser dine drømme interesse vil du bedre kunne huske dem. Din drøm er din

Læs mere

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g m ø b e r g s f o r l a g UDDRAG Indhold forord 7 INDLEDNING 9 12 Fællestræk 15 Er du også særligt sensitiv? 16 Forskningen bag Overstimulering 17 18 Hvad er stimulering? 18 Tilpas stimulering 21 Kilder

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst.

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Kald 4: Hvad er dit behov lige nu. Nu er det tid til at ligge ønskerne lidt væk. Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Men i dag skal vi tale om dit behov.

Læs mere

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Forandring fryder, når vaner du bryder. Alle har X-faktor præsentationsteknik og performance Coaching i hverdagen som kommunikationsmetode Sig, hvad du mener på den gode

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

F L O W. Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE

F L O W. Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE F L O W Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE F L O W Specialist Uddannelsen FREE LOVING OPEN WISE Ingen og intet behøver at stagnere i modstand og frustration FREE LOVING OPEN WISE Vil du lære

Læs mere

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER

KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER KAPITALFORVALTNING FOR MENNESKER MED SUNDE VÆRDIER BENJAMIN FRANKLIN, DEN AMERIKANSKE FILOSOF, FORFATTER, VIDENSKABSMAND OG JOURNALIST, STOD I SIN TID BAG ORDENE - TID ER PENGE. ET UDTRYK, DER HANDLER

Læs mere

Kirsten M. Poulsen MENTOR+ GUIDEN. om mentorskab og en-til-en-relationer

Kirsten M. Poulsen MENTOR+ GUIDEN. om mentorskab og en-til-en-relationer Kirsten M. Poulsen MENTOR+ GUIDEN om mentorskab og en-til-en-relationer 12 MENTORSKAB AFSNIT 1 Definitioner Nutidens mentorprogrammer er, næsten naturligvis, først blevet populære i USA. Her har man i

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine - så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine Din guide til overlevelse, når du møder en kopimaskinesælger... Kopimaskine. Printer. Man er nærmest ved at falde i søvn allerede. Næstefter

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Tag dine Giraf-ører på, når du leder og vejleder

Tag dine Giraf-ører på, når du leder og vejleder Tag dine Giraf-ører på, når du leder og vejleder - om at bruge Empatisk Lytning som leder, coach og terapeut Af Ianneia Meldgaard, cand. mag. Kursus- og foredragsholder og coach. www.qcom.dk De fleste

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

Forebyg stress af Bjarne Toftegård

Forebyg stress af Bjarne Toftegård Forebyg stress af Bjarne Toftegård Hej, jeg hedder Bjarne Toftegård. Jeg hjælper mennesker med at forebygge stress, så de får et bedre arbejdsliv, et bedre familieliv og et bedre helbred. At forebygge

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN

SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN, Psykolog., Ph.D., Adj. professor SKOLEN FOR EVIDENSBASERET PSYKOTERAPI REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Selvtillid og selvværd Personlig styrke

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Kom i gang med Adwords

Kom i gang med Adwords Kom i gang med Adwords Guide fra AdwordsForum skrevet af Jan P. Olsen Er du parat til at få del i alle de fordele Google Adwords kan give? Googles søgemaskine er i dag en af de mest besøgte websites overhovedet

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3

FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED. (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 FAKTA RAPPORT OM MORGENMAD OG SUNDHED (Forfatter: Selvstændig Herbalife forhandler og wellness Coach Peter Netz Lassen) RAPPORT #1 af 3 Spørgsmål: Hvorfor er din krop (form, vægt, udseende, almen sundhed

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN Hanna og Torben Birkmose Jakobsen har fulgt nogle af de første danske kurser i PREP for at styrke deres parforhold og samliv. - Vi ville gerne investere tid og kræfter

Læs mere

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder.

MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE. Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. MØDEBOOKING SKAF NYE KUNDER VIA TELEFONEN, SOCIALE MEDIER OG E-MAIL Lær at booke møder pr. telefon. Forstå hvordan sociale medier kan benyttes til at få nye kunder. Booster salget i dit firma 2015 Leon

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Formålet I får indblik og mulighed til at tænke strategisk vedr. de sociale

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Det perfekte parforhold

Det perfekte parforhold Det perfekte parforhold - sådan gør du Mette Glargaard Forlaget Grenen Andre bøger af Mette Glargaard Selvværd for begyndere Poul Glargaards datter det usynlige barn Helterejsen slip følgerne af din opvækst

Læs mere

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk TEKSTperten workshopkatalog WORKSHOPS: TEKSTperimentariet - om pressemeddelelser der virker - om salgsmateriale der sælger - om branding for begyndere - om at blive fundet på nettet - om at kende sine

Læs mere

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee

Udvikling Fyns Mentorordning. - introduktion og inspiration til Mentee Indholdsfortegnelse: 1. Introduktion til og formål med mentorordningen 2. Gode råd og vejledning til mentorforløbet 3. Udvikling Fyn samarbejde m.v. Bilag: - Samarbejdsaftaleskabelon (Bilag 1) - Fortrolighedsaftale

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Sådan arbejder vi med elevernes sociale kompetencer på Elsesminde Odense Produktions-Højskole

Sådan arbejder vi med elevernes sociale kompetencer på Elsesminde Odense Produktions-Højskole Sådan arbejder vi med elevernes sociale kompetencer på Elsesminde Odense Produktions-Højskole På Elsesminde Odense Produktions-Højskole arbejder vi hele tiden på at udvikle pædagogikken og indsatserne,

Læs mere