TURISME. Tovholdergruppemøde. Turisme. Business Region North Denmark. 29. maj 2015 Rebildvej 25A Rebild

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TURISME. Tovholdergruppemøde. Turisme. Business Region North Denmark. 29. maj 2015 Rebildvej 25A Rebild"

Transkript

1 Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 29. maj 2015 Rebildvej 25A Rebild

2 Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin Storgaard Jammerbugt Kommune Trine Søndergaard Pedersen Mariagerfjord Kommune Lisbeth Bilde Hjørring Kommune Anna Oosterhof Vesthimmerland Bodil Christensen Rebild Kommune Carsten Mogensen Region Nordjylland Ole Riis Thisted Kommune Rasmus Engsig BRN Sekretariat

3 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra Deltagelse i kommende arrangementer 4. Strategi- og handlingsplan 5. Status på igangværende projekter 6. Idéer til nye projekter 7. Andre relevante BRN projekter 8. Eventuelt

4 1. Godkendelse af Dagsorden

5 1. Godkendelse af Dagsorden Referat: Tovholdergruppen godkender dagsorden. I tillæg hertil bedes der om en status på det nyetablerede destinationsselskab. Pointer og beslutninger herfra kan ses under referatet for dagsordenspunkt 8. Eventuelt.

6 2. Godkendelse af referat fra

7 2. Godkendelse af referat fra Referat: Tovholdergruppen godkender referatet.

8 3. Deltagelse i kommende arrangementer

9 3. Deltagelse i kommende arrangementer Sagsfremstilling: I nyhedsbrevet EU-Spot fra uge 17, 2015, rettede NordDanmarks EU-kontor fokus på turisme. Linket kan ses her: I nyhedsbrevet blev følgende arrangementer fremhævet, som alle afholdes i Bruxelles: Konference om e-skills i turisme afholdes den 21. oktober 2015, Bruxelles, Rue Mont des Arts Europæisk Turisme Indikator System konference og Tilgængelig Turisme workshop afholdes den november 2015 Europæisk Turismens Dag 2015 afholdes den 16. december 2015 Derudover afholder regionen workshop om ansøgninger til Interreg KASK i september måned. Datoen vil blive annonceret på et senere tidspunkt, men der vil være fokus på at introducere Interreg for nye potentielle ansøgere.

10 3. Deltagelse i kommende arrangementer Referat: Tovholdergruppen tager orienteringen til efterretning. Derudover besluttes det at mulighederne i det europæisk turisme indikator system bør drøftes med destinationsselskabet, og sættes på dagsorden til et senere tovholdergruppemøde, hvis det vurderes relevant.

11 4. Strategi- og handlingsplan

12 4. Strategi- og handlingsplan Sagsfremstilling: Den samlede strategi- og handlingsplan er på dagsorden til mødet i direktionen den 12. juni og bestyrelsen den 26. juni Det nuværende udkast til afsnittet vedrørende turisme som indsatsområde, kan ses i bilag 1. Den venstre side i strategi- og handlingsplanens turismeafsnit (bilag 1.1) blev drøftet på tovholdergruppemødet den 17. april. Den højre side (bilag 1.2) er sidenhen blevet udbygget til ikke blot at omfatte igangsatte projekter, men også de overordnede temaer som tovholdergruppen ønsker at arbejde med. Versionen der ses i bilag 1.2, er et udkast som blev udarbejdet til mødet i sekretariatsledelsen den 19. maj, men bør revideres så den afspejler tovholdergruppens prioriteter. Strategi- og handlingsplanens højre side, herunder afsnittet Temaer og konkrete projekter, er tiltænkt som værende dynamisk og tilpasses løbende. Den venstre side, herunder målene for indsatsområdet, er derimod statisk, og vil som udgangspunkt ikke blive ændret for perioden Derudover skal der tages stilling til, hvilke nøgletal for turisme, der med fordel kan inkluderes for understøtte indholdet i afsnittet.

13 4. Strategi- og handlingsplan Referat: Tovholdergruppen godkender det nuværende udkast, med henblik på godkendelse i BRNs direktion og bestyrelse. Til internt brug, udarbejdes der en uddybet udgave af strategi og handlingsplanens højre side, der mere dybdegående beskriver de igangsatte og kommende projekter som tovholdergruppen er ansvarlig for.

14 5. Status på igangværende projekter

15 5. Status på igangværende projekter Sagsfremstilling: På nuværende tidspunkt har tovholdergruppen det formelle ansvar for klargørelse af to projekter, til mødet i direktionen den 12. juni og i bestyrelsen den 26. juni. Projekterne er: Incoming Nordjylland Samarbejdsaftale med Destinationsselskabet Nordjylland Der er nedsat arbejdsgrupper til udarbejdelse heraf, men ved udsendelsestidspunktet for denne dagsorden ligger der endnu ikke et færdigt produkt klar. I stedet gives en kort orientering om processen for og det overordnede indhold i de to projekter.

16 5. Status på igangværende projekter Referat: Tovholdergruppen tager orienteringen til efterretning! For Incoming Nordjylland fremhæves vigtigheden af at der tages udgangspunkt i erfaringer fra tidligere initiativer af samme type. Tovholdergruppens medlemmer udtrykker stor interesse for at være med til at kvalificere indholdet i projektet inden det igangsættes.

17 6. Idéer til nye projekter

18 6. Idéer til nye projekter Sagsfremstilling: Som det fremgår af kommissoriet for tovholdergruppen, er vi ansvarlige for: udviklingen af projekter inden for eget område, både i form af kvalitetssikring af projektbeskrivelser og i udviklingen fra projektidéer til projektbeskrivelser. Processuelt indebærer dette, at gruppen både står for udvikling og kvalificering af projekter, der igangsættes af bestyrelsen, men også har mulighed for selv at foreslå nye projekter. Siden sidste møde i tovholdergruppen har forskellige interessenter bidraget med følgende projektidéer, som vil blive præsenteret og drøftet på mødet: Koordinering med Limfjordsrådet et strategisk samarbejde for BRN (Bilag 2.) Mapping af Data et bedre grundlag for turismeudvikling 39 ugers reglen en markant begrænsning for dele af turismeindustrien Derudover er der også mulighed for at foreslå nye projekter på mødet.

19 6. Idéer til nye projekter Referat: Tovholdergruppen tager orienteringen om det nye projektidéer til efterretning, og beslutter følgende: Koordinering med Limfjordsrådet: Anna Oosterhof sørger for, at mulighederne for koordineres på tværs af de to grupper afdækkes. Resultatet heraf vil blive drøftet på det kommende tovholdergruppemøde. Mapping af Data: Ud over BRNs eksisterende pipelineprojekt om kommunal statistik, har Aalborg Universitet et igangværende projekt, der blandt andet fokuserer på anvendelse af Big Data indenfor turismeindustrien. Det er vigtigt at udarbejdelse af projektidéen koordineres med sådanne igangværende aktiviteter, for at undgå parallel udvikling. Den videre udvikling af projektet sker indlednings i samarbejde med arbejdsgruppen for kommunestatistik (se næste dagsordenspunkt). Lise-Lotte Stisager tager ansvaret herfor. 39 ugers reglen: Der arbejdes videre på hvordan man kan håndtere problemstillingen på en måde så de relevante aktører, især brancheforeningerne, involveres i en fælles dialog om muligheder og begrænsninger i, at 39 ugers reglen ophæves. Derudover fremhæver Carsten Mogensen et nyt kompetenceudviklingsprojekt, hvor han kommer til at sidde med i projektgruppen

20 7. Andre relevante BRN projekter

21 Andre relevante BRN projekter Sagsfremstilling: Bedre Digital Infrastruktur: Projektet, som er forankret hos tovholdergruppen for infrastruktur, søger i samarbejde med en række interessenter at skabe de bedst mulige forudsætninger for, at Nordjylland har den fornødne digitale infrastruktur til at sikre bosætning, vækst og udvikling. På nuværende tidspunkt er det primært kommunernes IT- og tekniske chefer, som involveres i udvikling af projektet, men det er hensigten at aktører indenfor både turisme- og erhvervsfremme involveres i afdækning af, hvordan man kan arbejde strategisk med udbredelsen af den digitale infrastruktur Kommunestatistik: Projektforslaget, som præsenteres for direktionen den 12. juni, går ud på, at BRN assisterer kommunerne med statistik og nøgletal, i form af årlig publikation for hver af kommune. Publikationerne kommer til at fungere som videngrundlag for arbejdet i BRN, hvilket opnås gennem Region Nordjyllands adgang til unikke kommunale data, hvorved Regional Udviklings analyseteam også bliver projektleder herfor.

22 7. Andre relevante BRN projekter Referat: Tovholdergruppen tager orienteringen til efterretning. Der er stor interesse for projektet vedrørende statistisk materiale og nøgletal, og hvorledes det aktivt kan anvendes til at understøtte arbejdet i tovholdergruppen. Det besluttes at projektet er på dagsorden til det kommende møde, hvor mulighederne heri udforskes yderligere.

23 8. Eventuelt

24 8. Eventuelt Referat: Lise-Lotte Stisager giver en kort status på etableringen af det nye Destinationsselskabet Nordjylland og en præcisering af den hvordan dets rolle og opgaveportefølje adskiller sig fra VisitNordjylland. I forlængelse heraf besluttes det, at der udarbejdes en illustration de forskellige aktører indenfor turismefremmesystemet med fokus på kortlægning af kompetencefordeling og opgavemæssige snitflader. Illustrationen giver således et overblik over hvilke aktører der bør involveres i nye projekter, hvor der kan være huller i opgaveløsningen, og medvirker til at præcisere tovholdergruppens egen opgave. Derudover drøftes vestkystpartnerskabet, og vigtigheden af at de involverede nordjyske kommuner løbende indgår i dialog om individuelle og fælles prioriteringer, for sammen at stå stærkere

25 Bilag

26 Bilag 1.1: Strategi- og handlingsplan

27 Bilag 1.2: Strategi- og handlingsplan

28 Bilag 2: Dagsorden Limfjordsrådet 4. maj Præsentation af Limfjordsrådet og Limfjordsrådets sekretariat v/ Michael Damm 2.Præsentation af Limfjordsrådets vision om Limfjorden som en driver i et turistsamarbejde Baggrund: I 2014 besluttede Limfjordsrådet, at det var tid til at revidere rådets strategipapir og en ny Visionsworkshop blev afholdt 23. januar Den nye vision har nu også fokus på turismeudvikling og at Limfjorden skal være driver i et turistsamarbejde! Notat fra strategipapiret ses nedenfor: Projektet Havørred Limfjorden er nu iværksat og der skal med afsæt heri være et forsat fokus på oplevelsesøkonomien omkring Limfjorden. Med fjorden som den oplagte driver vil Limfjordsrådet arbejde for et tættere turistsamarbejde og den fælles fortælling om fjorden. Med en erkendelse af, at tematiseret turisme potentielt kan være en god overlevelsesstrategi for de mindre samfund præget af fraflytning, hentes inspiration fra andre kommunale turistsucceser og -samarbejder som Cold Hawaii og Naturturisme I/S m.fl. Eksempler på relevante temaer er visionerne om: Stenrev i Limfjorden, der er en miljø- og naturmæssig gevinst og som samtidig kan virke som et dykkerparadis. En Limfjordsrute med shelters, hoteller, campingpladser m.v. langs hele fjorden Man kan vandre og cykle fra den ene location til den næste og få bagagen hentet/bragt. 3. Præsentation af Havørred Limfjorden projektet v/ Carsten Rømming Sørensen Formål: Formålet med Havørred Limfjorden er at skabe sammenhæng mellem miljø og turisme og udvikle bæredygtigt lystfiskeri i Limfjorden efter havørred. Det er projektets grundlæggende ide, at udvikle nye oplevelsesprodukter i Limfjorden og forøge formidlingen af eksisterende turismeprodukter, samt at involvere interessenter i udviklingen af nye oplevelsestilbud. 4. Præsentation af Visit Nordjylland og igangværende strukturændringer Baggrund: Visit Nordjylland er i gang med at drøfte strategien for dets fremtidige fokuspunkter i Nordjylland 5. Samarbejde mellem Limfjordsrådet og Visit Nordjylland Baggrund: At drøfte hvordan Limfjordsrådet, særligt med havørred Limfjorden projektet kan samarbejde med Visit Nordjylland på turismeområdet?

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 12. maj 2016 Kl Mødelokale 142 Stigsborg Brygge Nørresundby

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 12. maj 2016 Kl Mødelokale 142 Stigsborg Brygge Nørresundby Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 12. maj 2016 Kl. 12.00 13.00 Mødelokale 142 Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Deltagere Rikke B. Gundersen Frederikshavn

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 27. februar 2015 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Michael Christensen Mariagerfjord

Læs mere

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Business Region North Denmark 28. september 2015 Bredgade 60 Brønderslev Deltagere Marianne M. Gade Brønderslev Kommune Jørgen Basballe Mariagerfjord

Læs mere

Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark

Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark 25. august 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Morten Lemvigh Region Nordjylland Per Toppenberg Region Nordjylland Jørgen Basballe

Læs mere

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT. Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 28. april Asylgade 22 Thisted

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT. Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 28. april Asylgade 22 Thisted Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 28. april Asylgade 22 Thisted Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Rikke B. Gundersen Frederikshavn Kommune Dennis Jensen

Læs mere

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors Sekretariatsledelsen Tirsdag 10. februar 2015 Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Opsamling fra seneste møder: bestyrelsen og erhvervsforum 23.1

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 14. oktober 2016 Kl. 12.30 15.00 Mødelokale 4 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Martin Storgaard

Læs mere

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø Direktionen Tirsdag 3. marts 2015 Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sagsgang for projektforslag 3. Budget 2015 4. Projekter til beslutning i bestyrelsen

Læs mere

Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark

Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark 5. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Morten Lemvigh Region Nordjylland Per Toppenberg Region Nordjylland Jørgen Basballe

Læs mere

Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord

Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord Indhold Baggrund... 2 Vandoplandsstyregruppen for Limfjorden Vådområde- og ådalsindsatsen... 2 Øvrige vandplanindsatser...

Læs mere

INFRASTUKTUR. Tovholdergruppemøde. Infrastruktur. Business Region North Denmark. Den 13. marts Niels Bohrs Vej, Aalborg Øst.

INFRASTUKTUR. Tovholdergruppemøde. Infrastruktur. Business Region North Denmark. Den 13. marts Niels Bohrs Vej, Aalborg Øst. Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark Den 13. marts 2015. Niels Bohrs Vej, 30. 9220 Aalborg Øst. Deltagere Morten Lemvigh Region Nordjylland Per Toppenberg Region Nordjylland

Læs mere

INTERNATIONALT SAMARBEJDE. Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark. Den 28. september 2015 Messevej 1A Aars

INTERNATIONALT SAMARBEJDE. Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark. Den 28. september 2015 Messevej 1A Aars Tovholdergruppemøde Internationalt Samarbejde Business Region North Denmark Den 28. september 2015 Messevej 1A Aars Deltagere Jørgen Basballe Mariagerfjord Kommune Michael Christiansen Mariagerfjord Kommune

Læs mere

Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Referat: Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tirsdag d. 20 januar 2015 Boulevarden 13 9000 Aalborg 25.02.15 1 Deltagere Jørgen Basballe Mariagerfjord Kommune Jane Lindberg Rebild Kommune Michael

Læs mere

Referat Tovholdergruppen for Infrastruktur

Referat Tovholdergruppen for Infrastruktur Referat Tovholdergruppen for Infrastruktur tirsdag den 3. februar 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg 03.02.15 1 Deltagere Morten Lemvigh Region Nordjylland Per Toppenberg Region Nordjylland Jørgen Basballe

Læs mere

Dagsorden kommunikationsgruppen. Springsvandspladsen 5, Hjørring Mødelokale 153

Dagsorden kommunikationsgruppen. Springsvandspladsen 5, Hjørring Mødelokale 153 Dagsorden kommunikationsgruppen Springsvandspladsen 5, Hjørring Mødelokale 153 Mødedeltagere Heidi Holler Aalborg Kommune Anne Nøhr Ringgren Jammerbugt Kommune Dorte Reinholdt Hjørring Kommune Mikkel Mørk

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark

Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Internationalt Samarbejde Business Region North Denmark Den 13. oktober 2016 Kl. 09.00-12.00 Mødelokale 4 Himmerlandsgade 27 9600 Aars Deltagere Michael Christiansen Mariagerfjord Kommune

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Sekretariatsledelsens Halvdagsseminar. Referat. Den 22. april 2015 kl. 9.00 14.00 Rådhuset, lokale 318 Ny Rådhusplads 1 9700, Brønderslev

Sekretariatsledelsens Halvdagsseminar. Referat. Den 22. april 2015 kl. 9.00 14.00 Rådhuset, lokale 318 Ny Rådhusplads 1 9700, Brønderslev Sekretariatsledelsens Halvdagsseminar Referat Den 22. april 2015 kl. 9.00 14.00 Rådhuset, lokale 318 Ny Rådhusplads 1 9700, Brønderslev Deltagere Vibeke Stoustrup Aalborg Kommune Anders D. Stryhn Rebild

Læs mere

INTERNATIONALT SAMARBEJDE. Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark. Studietur til Göteborg

INTERNATIONALT SAMARBEJDE. Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark. Studietur til Göteborg Tovholdergruppemøde Internationalt Samarbejde Business Region North Denmark Studietur til Göteborg 11.-12. august 2015 Deltagere Jørgen Basballe Mariagerfjord Kommune Michael Christiansen Mariagerfjord

Læs mere

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Business Region North Denmark Den 3. marts 2016 Kl. 13.00-15.30 Repræsentationslokale 1 Boulevarden 13 9000 Aalborg Deltagere Anders Daugberg Stryhn

Læs mere

Session 3 Tværkommunal produkt- og destinationsudvikling

Session 3 Tværkommunal produkt- og destinationsudvikling Session 3 Tværkommunal produkt- og destinationsudvikling Fælles indsats for turistfremme i Nordjylland Lars Enevold Pedersen, VisitNordjylland Business Region North Denmark Fælles om vækst og udvikling

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark. Den 1. december 2016 Kl

Tovholdergruppemøde. Internationalt Samarbejde. Business Region North Denmark. Den 1. december 2016 Kl Tovholdergruppemøde Internationalt Samarbejde Business Region North Denmark Den 1. december 2016 Kl. 13.00-15.00 Mødelokale 4 Boulevarden 13 9000 Aalborg Deltagere Michael Christiansen Mariagerfjord Kommune

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. 26. august 2015 Niels Bohrs Vej 30 Aalborg Øst. Business Region North Denmark

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. 26. august 2015 Niels Bohrs Vej 30 Aalborg Øst. Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark 26. august 2015 Niels Bohrs Vej 30 Aalborg Øst Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Rikke B. Gundersen Frederikshavn Kommune

Læs mere

Sekretariatsledelsen. Onsdag 10. december Regionshuset Niels Bohrs Vej Aalborg Ø

Sekretariatsledelsen. Onsdag 10. december Regionshuset Niels Bohrs Vej Aalborg Ø Sekretariatsledelsen Onsdag 10. december 2014 16.00 18.00 Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Opsamling på bestyrelsesmøde og direktionsmøde 3. Aktuelle

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 20. juni 2016 Kl Vestre Boulevard Aars. Business Region North Denmark

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 20. juni 2016 Kl Vestre Boulevard Aars. Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 20. juni 2016 Kl. 13.00 15.30 Vestre Boulevard 7 9600 Aars Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Rikke B. Gundersen Frederikshavn

Læs mere

Referat: Tovholdergruppen for Erhverv og Jobskabelse

Referat: Tovholdergruppen for Erhverv og Jobskabelse Referat: Tovholdergruppen for Erhverv og Jobskabelse Mandag d. 4 februar 2015 Business Park Nord Østre Alle 6 9530 Støvring 04.02.15 1 Deltagere Anders Daugberg Stryhn Rebild Kommune Marianne M. Gade Brønderslev

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 3. december 2015 Mødelokale 1 Nordre Kajgade 1 Hobro. Business Region North Denmark

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 3. december 2015 Mødelokale 1 Nordre Kajgade 1 Hobro. Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 3. december 2015 Mødelokale 1 Nordre Kajgade 1 Hobro Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Rikke B. Gundersen Frederikshavn

Læs mere

Dagsorden Direktion. Fredag 11. november 2016 kl Frederikshavn Mødelokale 0.23 Rådhus Allé Frederikshavn

Dagsorden Direktion. Fredag 11. november 2016 kl Frederikshavn Mødelokale 0.23 Rådhus Allé Frederikshavn Dagsorden Direktion Fredag 11. november 2016 kl. 11.00-13.00 Frederikshavn Mødelokale 0.23 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsordenen 2. BRN Økonomi 3. Arbejdsgrundlag

Læs mere

Sekretariatsledelsen Referat

Sekretariatsledelsen Referat Sekretariatsledelsen Referat Tirsdag 19. maj 2015 14.00-16.00 Himmerland Golf and Spa Resort Centervej 1 9640 Farsø Mødedeltagere Anders Stryhn Rebild Kommune Marianne Gade Brønderslev Kommune Rasmus Engsig

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Turisme Business Region North Denmark 2. september 2016 Baggrund for fælles indsats for turismen i Nordjylland Med vedtagelse af vækstplan for turisme i Danmark og ny national organisering af turismefremme

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan 2015-2016 Frederikshavn Kommune Grenen 2 Udarbejdet maj 2015. Business Region North Denmark Introduktion...4 Erhvervsudvikling og jobskabelse.6 Turisme 8 Kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper.

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper. 21. maj 2014 Bilag 6.2 Mobilitetsprojekter Referat af møde vedr. den nordjyske mobilitetsstrategi 12. maj 2015. Deltagere Christian Bjerg, Aalborg Kommune - chb-teknik@aalborg.dk 9931 2105 Christian Roslev,

Læs mere

Møde i kommunikationsgruppen - Referat

Møde i kommunikationsgruppen - Referat Møde i kommunikationsgruppen - Referat 08-08-2016 Dagsordenspunkter 1. Nyt fra sekretariatet 2. Evaluering 2015-2016 3. Kommunikationsstrategi og budget 2017-2018 4. Samarbejdsplatform til BRN 5. Årligt

Læs mere

Strategi og handlingsplan 2015-2016

Strategi og handlingsplan 2015-2016 Strategi og handlingsplan 2015-2016 Frederikshavn Kommune Grenen 2 Udarbejdet maj 2015. Business Region North Denmark Introduktion...4 Erhvervsudvikling og jobskabelse.6 Turisme 8 Kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg.

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) 1 Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål

Læs mere

Business Region North Denmark. Fælles om vækst og udvikling

Business Region North Denmark. Fælles om vækst og udvikling Business Region North Denmark Fælles om vækst og udvikling Hvad er Business Region North Denmark? Samarbejde om vækst og udvikling Etableret af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland 1.1.2015 Invitation

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Præsentation Thy Erhvervsforum Marts 2015 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt strategisk partnerskab i Nordjylland om vækst og udvikling:

Læs mere

Møde i kommunikationsgruppen. d. 4. juni, Hjørring

Møde i kommunikationsgruppen. d. 4. juni, Hjørring Møde i kommunikationsgruppen d. 4. juni, Hjørring Mødedeltagere Heidi Holler Aalborg Kommune Katrine Jacobsen Thisted Kommune Dorte Reinholdt Hjørring Kommune Anne Nøhr Ringgren Jammerbugt Kommune Lisbeth

Læs mere

Tovholdergruppe Erhvervsudvikling og jobskabelse

Tovholdergruppe Erhvervsudvikling og jobskabelse Erhvervsudvikling og jobskabelse Mariagerfjord Torben Ladefoged Erhvervsdirektør tl@mfer.dk Frederikshavn Lise-Lotte Stisager Chefkonsulent lisg@frederikshavn.dk Hjørring Dorte Woldbye Dietz Udviklingskonsulent

Læs mere

Bestyrelsen. Fredag 28. november 2014. Regionsrådssalen Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø

Bestyrelsen. Fredag 28. november 2014. Regionsrådssalen Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Bestyrelsen Fredag 28. november 2014 Regionsrådssalen Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø 1. Konstituering Bestyrelsen konstituerer sig med en formand og op til tre næstformænd Bestyrelsen udpeger Lene Kjelgaard

Læs mere

BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen. Skagen, den 24. oktober Kære Carsten Sand Nielsen. Med venlig hilsen

BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen. Skagen, den 24. oktober Kære Carsten Sand Nielsen. Med venlig hilsen BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen Skagen, den 24. oktober 2016 Kære Carsten Sand Nielsen På vegne af bestyrelsen for Fonden Visit Nordjylland fremsender jeg hermed en officiel anmodning til

Læs mere

Dagsorden kommunikationsgruppen. Boulevarden Aalborg Mødelokale 3

Dagsorden kommunikationsgruppen. Boulevarden Aalborg Mødelokale 3 Dagsorden kommunikationsgruppen Boulevarden 13 9000 Aalborg Mødelokale 3 Mødedeltalere Heidi Holler Aalborg Kommune Anne Nøhr Ringgren Jammerbugt Kommune Dorte Reinholdt Hjørring Kommune Christian Michaelsen

Læs mere

Bestyrelsen Business Region North Denmark

Bestyrelsen Business Region North Denmark Bestyrelsen Business Region North Denmark Fredag 23. januar 2015 kl. 9-11.30 Hotel Søparken Søparken 1 9440 Aabybro 1. Godkendelse af dagsorden Referat: Dagsordenen er godkendt. 2 2. Ny fælles indsats

Læs mere

Referat Sekretariatsledelsen

Referat Sekretariatsledelsen Sekretariatsledelsen Mandag den 9. januar 2017 kl. 9.00-12.00 Konferencelokalet Business Park Nord Østre Alle 6 9530 Støvring Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Samarbejde med COB 3.

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Direktionen Business Region North Denmark Referat

Direktionen Business Region North Denmark Referat Direktionen Business Region North Denmark Referat Tirsdag d. 3. marts 2015 Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø 1 Mødedeltagere Deltagere: Carsten Sand Nielsen Niels Højgaard Søren Steensen Johan

Læs mere

Strategi og handlingsplan 2015-2016

Strategi og handlingsplan 2015-2016 Strategi og handlingsplan 2015-2016 Frederikshavn Kommune Grenen 2 Udarbejdet maj 2015. Business Region North Denmark Introduktion...4 Erhvervsudvikling og jobskabelse.6 Turisme 8 Kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Mulighedernes Nordjylland

Mulighedernes Nordjylland Mulighedernes Nordjylland Ansøgningsskema til små projekter Dette ansøgningsskema bruges til ansøgning om støtte til projekter med et budget på højest 500.000 kr., men på mindst 100.000 kr. (bagatelgrænse).

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 9. december 2016 Kl Lokale 318 Ny Rådhusplads Brønderslev

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 9. december 2016 Kl Lokale 318 Ny Rådhusplads Brønderslev Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 9. december 2016 Kl. 12.00-15.00 Lokale 318 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Rikke

Læs mere

Referat Bestyrelse. Fredag 8. september 2017 kl Mødelokale K Niels Bohrs Vej Aalborg Øst

Referat Bestyrelse. Fredag 8. september 2017 kl Mødelokale K Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Bestyrelse Fredag 8. september 2017 kl. 11.00-13.00 Mødelokale K Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Det Cirkulære Nordjylland 3. Bredbånd i Region

Læs mere

Bilag 3A: Oplæg til organisering og involvering UDKAST 31. januar 2019

Bilag 3A: Oplæg til organisering og involvering UDKAST 31. januar 2019 Organisering Fundamentet for BRN s samarbejdsmodel er en netværksorganisation, der består af en fast kerne af aktører samt en ad-hoc baseret organisering og involvering fra sag til sag, hvor vi sammensætter

Læs mere

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Handlingskatalog for Turisme BRNs tovholdergruppe for turisme har, i samarbejde med repræsentanter fra BRN erhvervsforum, udarbejdet et handlingskatalog

Læs mere

Dagsorden Erhvervsforum

Dagsorden Erhvervsforum Dagsorden Erhvervsforum Fredag 18. september 2015 09.00-10.30 - Morgenmad fra 08.30 Regionsrådssalen Regionshuset Niels Bohrs Vej 50 9220 Aalborg Ø Deltagere Torben Fristrup CUBIC Peter Mølbjerg Reservedelsfabrikken

Læs mere

Destinationsselskabet skal have fokus på at håndtere turismeudfordringerne i Nordjylland og udnytte de særlige muligheder som Nordjylland besidder.

Destinationsselskabet skal have fokus på at håndtere turismeudfordringerne i Nordjylland og udnytte de særlige muligheder som Nordjylland besidder. Samarbejdsaftale 2015-2017 mellem Business Region North Denmark og Destinationsselskabet Nordjylland Nærværende aftale, som indgås mellem BRN og Destinationsselskabet Nordjylland, står Destinationsselskabet

Læs mere

Referat Bestyrelse. Torsdag 17. november Mødelokale K Niels Bohrs Vej Aalborg Øst

Referat Bestyrelse. Torsdag 17. november Mødelokale K Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Referat Bestyrelse Torsdag 17. november 2016 9.00-11.00 Mødelokale K Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Turisme 3. Økonomistatus 4. Bedre bredbånd

Læs mere

De tre workshop skal bl.a. tage udgangspunkt i konkrete problemstillinger fra NDEU s kommunerunde.

De tre workshop skal bl.a. tage udgangspunkt i konkrete problemstillinger fra NDEU s kommunerunde. SUPPLERENDE NOTAT FUNDRAISINGKONFERENCE Notatet Fundraisingkonference Mere finansiering til Nordjylland har været behandlet i tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde. Med udgangspunkt i tovholdergruppens

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

GudenåSamarbejdernes fremtidige indhold og struktur

GudenåSamarbejdernes fremtidige indhold og struktur Punkt 6 fra Gudenåkomitéens møde 6. marts 2015: GudenåSamarbejdernes fremtidige indhold og struktur Baggrund Det blev på sidste mødet i Gudenå komiteen den 5. december 2014 konstateret, at der var opbakning

Læs mere

Møde i kommunikationsgruppen. D. 5. august 2015

Møde i kommunikationsgruppen. D. 5. august 2015 Møde i kommunikationsgruppen D. 5. august 2015 Dagsordenspunkter 1. Orientering siden sidst (fast punkt) 2. Status på driftsopgaver 3. Kommunikationsnetværk 4. Intern formidling 5. Brochure 6. Kommunikationsressourcer

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg Direktionen Torsdag 8. januar 2015 AKKC Europa Plads 4 9000 Aalborg 1 1. Dagsorden Dagsordenen er godkendt. 2 2. Status på udpegningerne Direktionen tager orienteringen om sammensætningen af ErhvervsForum

Læs mere

17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur

17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur 17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur Referat fra møde den 18. september 2014 Tidspunkt: Kl. 16:30 Sted: konferencesalen Skanderborg Deltagere Søren Erik Pedersen, Frank W. Damgaard,

Læs mere

Referat Forum Tid Sted Deltagere Embedsmandsgruppen Afbud

Referat Forum Tid Sted Deltagere Embedsmandsgruppen Afbud Referat Forum Limfjordsrådet Tid 27. marts 2015, 11.30 14.00 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 og 160 Sekretariat: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg

Læs mere

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune Kommissorie Projekts navn Baggrund Turismestrategi for Assens Kommune Assens Kommunes strategiske udgangspunkt for en turismestrategi Byrådet finder, at turisme er en vigtig brik i udviklingen af Assens

Læs mere

Referat Direktion. Fredag 12. januar 2018 kl Mødelokale Laugstuen Aalborg Kongres og Kulturcenter Europa Plads Aalborg

Referat Direktion. Fredag 12. januar 2018 kl Mødelokale Laugstuen Aalborg Kongres og Kulturcenter Europa Plads Aalborg Referat Direktion Fredag 12. januar 2018 kl. 12.45-13.30 Mødelokale Laugstuen Aalborg Kongres og Kulturcenter Europa Plads 4 9000 Aalborg Deltagere Svend Særkjær Region Nordjylland Henning Christensen

Læs mere

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Godkendt af Den Administrative Styregruppe for sundhedsaftaler den 08 12 2010 1 Kommissorium for Kontaktudvalg på de Psykiatriske sygehuse Nedsættelse

Læs mere

Bilag 6: Interessevaretagelse

Bilag 6: Interessevaretagelse Bilag 6: Interessevaretagelse Direktionen indstiller, at Bestyrelsen: Godkender de tre standpunktspapirer om Bredbånd i Nordjylland, National Luftfartsstrategi og 3. Limfjordsforbindelse Drøfter evt. nye

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Navn og hjemsted. Foreningens navn er NordDanmarks EU-kontor subsidiært North Denmark EU Office. Formål

Navn og hjemsted. Foreningens navn er NordDanmarks EU-kontor subsidiært North Denmark EU Office. Formål Ud kast til vedtægter for foreningen NordDanmarks EU-kontor 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er NordDanmarks EU-kontor subsidiært North Denmark EU Office. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål Foreningens

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland KulturKANten 2013-2016 Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden som en kombination af idéen om at videreudvikle den gamle kulturaftale (KulturAftale

Læs mere

Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden

Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden Punkt 10. Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden 2018-2020 2017-026140 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til s orientering, at forvaltningen fortsat afsætter op til 68.000 kr. årligt i

Læs mere

ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD

ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD XxxxREBILD KOMMUNES ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD Dagsorden tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Business Park Nord Praktiske oplysninger: Kl. 8.30-10.30 Mødets tema Temamøde vedr. etableringslyst og iværksætteri

Læs mere

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels HANDLINGSPLAN 2017-2018 orth Denmark-Brussels orth Denmark-Brussels Handlingsplan 2017-2018 Handlingsplanen for 2017-2018 omsætter strategien for Norddanmarks EU-kontor til konkrete indsatser, som skal

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

Referat. Forum. Limfjordsrådet Embedsmandsgruppen. Tid 13. marts 2015, Sted. Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok.

Referat. Forum. Limfjordsrådet Embedsmandsgruppen. Tid 13. marts 2015, Sted. Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. Referat Forum Limfjordsrådet Embedsmandsgruppen Tid 13. marts 2015, 10.00 14.00 Sted Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok.157 og 158 Sekretariat: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg

Læs mere

Målgrupper..4 Værdiord.6 Brandplatform..8 Kommunikationsprincipper..12 Kommunikationspolitik.13 Ressourcer..14 Arbejdsgange...15 Handlingskatalog.

Målgrupper..4 Værdiord.6 Brandplatform..8 Kommunikationsprincipper..12 Kommunikationspolitik.13 Ressourcer..14 Arbejdsgange...15 Handlingskatalog. Målgrupper..4 Værdiord.6 Brandplatform..8 Kommunikationsprincipper..12 Kommunikationspolitik.13 Ressourcer..14 Arbejdsgange...15 Handlingskatalog.16 Kontakt..18 2 Denne kommunikationshåndbog er lavet på

Læs mere

Møde i kommunikationsgruppen. Den 26. november 2015 Jammerbugt Kommune

Møde i kommunikationsgruppen. Den 26. november 2015 Jammerbugt Kommune Møde i kommunikationsgruppen Den 26. november 2015 Jammerbugt Kommune Dagsordenspunkter 1. Orientering siden sidst bordet rundt 2. Godkendelse af mødeplan for 2016 + årshjul 3. Opsamling på opstartsseminar

Læs mere

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S

Åben Dagsorden Nordjyllands Beredskab I/S Møde: Ekstraordinært bestyrelsesmøde nr. 3-2018 Dato: Fredag den 14.09.2018 kl 12.00 14.00 Sted: Hotel Scandic, Aalborg Øst Deltagere: Arne Boelt, Hjørring Kommune Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune Mikael

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

INTRODUKTION. Mit navn er Carsten Rømming Sørensen. Projektleder i Limfjordsrådets sekretariat

INTRODUKTION. Mit navn er Carsten Rømming Sørensen. Projektleder i Limfjordsrådets sekretariat INTRODUKTION Mit navn er Carsten Rømming Sørensen Projektleder i Limfjordsrådets sekretariat Arbejder med projektet Havørred Limfjorden - Og så er jeg tosset med at fiske LIMFJORDSSEKRETARIATETS OPGAVER

Læs mere

Notat. Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland

Notat. Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland Notat Direktionen Journalnr: 88.20.08-P20-1-14 Ref.: Lars Peter Schou Dato: 13-02-2014 Vedr. Fælles Nordjysk projekt om udbredelse af bredbånd i Nordjylland De nordjyske kommuner er med forbehold for politisk

Læs mere

Udkast. Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord

Udkast. Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord Udkast Strategipapir for udmøntning af Limfjordsrådets vision: En ren og bæredygtig Limfjord Indhold Baggrund... 2 Vandoplandsstyregruppen for Limfjorden Vådområde- og ådalsindsatsen... 2 Limfjordsrådet...

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Utilsigtede Hændelser og Patientsikkerhed Indsatsområde: Tværgående tema Utilsigtede Hændelser og Patientsikkerhed Siden 2010 har det været lovpligtigt at rapportere

Læs mere

Referat. Forum. Limfjordsrådet Embedsmandsgruppen. Tid 4. februar 2014, Sted Kulturcenter Limfjord, Skyttevej 12-14, 7800 Skive.

Referat. Forum. Limfjordsrådet Embedsmandsgruppen. Tid 4. februar 2014, Sted Kulturcenter Limfjord, Skyttevej 12-14, 7800 Skive. Referat Forum Limfjordsrådet Embedsmandsgruppen Tid 4. februar 2014, 12.45 14.30 Sted Kulturcenter Limfjord, Skyttevej 12-14, 7800 Skive. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg

Læs mere

Business Region North Denmark Årsregnskab for 2016

Business Region North Denmark Årsregnskab for 2016 Business Region North Denmark Årsregnskab for 2016 CVR-NR. 36 22 04 06 Indholdsfortegnelse Side Virksomhedsoplysninger Virksomhedsoplysninger 1 Påtegninger Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors erklæringer

Læs mere

Repræsentantskabsmødet blev afholdt som en del af et åbent/udvidet bestyrelsesmøde.

Repræsentantskabsmødet blev afholdt som en del af et åbent/udvidet bestyrelsesmøde. 0-101-2-09 28. juni 2019 Referat Møde i NT s repræsentantskab og bestyrelse den 24. juni 2019 REPRÆSENTANTSKABEMØDE Deltagere Repræsentantskabet Nuuradiin S. Hussein, Aalborg Kommune Carsten Andersen,

Læs mere

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Navn og Kommune: Mariagerfjord Kommune Satsninger indenfor energi brint, brændselsceller og grønne gasser set i sammenhæng med en balanceret samlet energiforsyning

Læs mere

Bilag 4A: Opfølgning på ErhvervsForums temadrøftelse om kvalificeret Arbejdskraft

Bilag 4A: Opfølgning på ErhvervsForums temadrøftelse om kvalificeret Arbejdskraft Bilag 4A: Opfølgning på ErhvervsForums temadrøftelse om kvalificeret Arbejdskraft Baggrund for Temadrøftelsen To afholdte møder: Fællesmøde mellem BRN s bestyrelsen med ErhvervsForum den 10. juni 2016

Læs mere

Referat. Forum Limfjordsrådet Embedsmandsgruppen. Tid 11. november 2011, Sted Multisalen i Rådhuset, Prinsens Allé 5, Viborg.

Referat. Forum Limfjordsrådet Embedsmandsgruppen. Tid 11. november 2011, Sted Multisalen i Rådhuset, Prinsens Allé 5, Viborg. Referat Forum Limfjordsrådet Embedsmandsgruppen Tid 11. november 2011, 10.00 14.00 Sted Multisalen i Rådhuset, Prinsens Allé 5, Viborg Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Navn og Kommune: Carsten Christensen, Vesthimmerlands Kommune Kvalificeret Arbejdskraft Innovation og vækst Turisme og oplevelse Navn og Kommune: Jammerbugt

Læs mere

DAGSORDEN TIL ERHVERVS- OG TURISTRÅDSMØDE TIRSDAG DEN 16. FEBRUAR 2016 KL , BYRÅDSSALEN, AABYBRO RÅDHUS

DAGSORDEN TIL ERHVERVS- OG TURISTRÅDSMØDE TIRSDAG DEN 16. FEBRUAR 2016 KL , BYRÅDSSALEN, AABYBRO RÅDHUS DAGSORDEN TIL ERHVERVS- OG TURISTRÅDSMØDE TIRSDAG DEN 16. FEBRUAR 2016 KL. 18.00-21.00, BYRÅDSSALEN, AABYBRO RÅDHUS Afbud Christian Løth Mortensen Palle Holmbech Knud Christensen Jesper F. Clausen Jens

Læs mere

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012.

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012. Møde i politisk ledelse onsdag den 5. september kl. 08.30-10.00 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø, mødelokale 2 Deltagere: Anne-Dorte Krog, Aalborg Kommune Arnold Larsen, Thisted Kommune

Læs mere

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland. ved projektleder Thomas Kampmann

Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland. ved projektleder Thomas Kampmann Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland ved projektleder Thomas Kampmann 1 Fælles udbud - Markedsdialog Vil godt kunne byde ind på udbud - men ikke alle er begejstrede Præmis anerkendes Udbudsform

Læs mere

Statusrapport. Destination Nordjylland 2. halvår 2015

Statusrapport. Destination Nordjylland 2. halvår 2015 Statusrapport Destination Nordjylland 2. halvår 2015 VisitNordjylland, marts 2016 Baggrund I 1. halvdel af 2015 gennemførtes en omstrukturering af turismen i Nordjylland, således at organiseringen af den

Læs mere

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Business Region North Denmark Den 29. november 2016 Kl. 13.00-15.30 Mødelokale 1, NOVI Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Ø Deltagere Anders Daugberg

Læs mere