Referat OU-Opdrætterseminar 10/ Fjeldsted Skov Kro, Fyn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat OU-Opdrætterseminar 10/3-2012 Fjeldsted Skov Kro, Fyn"

Transkript

1 Referat OU-Opdrætterseminar 10/ Fjeldsted Skov Kro, Fyn Deltagere: Fra OU: Randi Pedersen (RP), Anne-Marie Jersin, Sanne Jensen, Anette Larsen og Bent Christiansen (BC) Øvrige: Fra Jylland: Marianne Hansen, Tanima Flatcoats, Birte Korsgaard, Jesper Hvidt Mortensen, Lene Riisager, Kurt Pedersen, Annemette Æbelø Fra Sjælland: Øivind Kaas-Larsen, Kennel Durin s, Vibeke Aarenstrup + tilløber Anni. Samt gæsteoptræden v/christian Brix Søndergaard (CBS-formand for Raceledelsen for Flatcoat, udstillings- og markprøvedommer). Dagens emner: 1. Velkommen 2. Racens historie (BC) 3. Racens mentalitet (RP) 4. Racens brugsegenskaber (RP) 5. Racens eksteriør (CBS) 6. Racens sundhedsstatus (RP) 7. Afslutning RP indledte med en velkomst til de fremmødte og glædede sig over, at dette møde blev gennemført. Desværre havde 4 meldt afbud, hvorfor der var 8 oprindeligt tilmeldte tilbage. Gik derefter over til den enkeltes korte præsentation: OU-medlemmer og deltagerne. Racens historie: Efter velkomst lagde vi ud med dagens første indlæg. Racens historie. BC havde forfattet et ½- times indlæg fra ca. slutningen af 1700-tallet og frem til i dag måske i en lidt anden udgave end hvad vi hidtil har været vant til. Om end det var kort tid, blev det forsøgt at gå ind bagved for at komme med bud på grunde, vilkår, årsager, hunde- racer før/efter, avl/krydsninger, sammenligner, billeder, gisninger, tanke-eksperimenter. Eksempelvis var der nogle der fik en aha-oplevelse for, hvorfra de til tider opstående hvide blisser på bryst og andre aftegninger, måske(?) stammer fra alt sammen for den enkeltes egen regning og risiko. Hvornår kom den første flat til Danmark. Hvornår blev flatten godkendt i FCI. Antallet af registrerede af flatcoat s op gennem det 1900-tallet. Hvor mange flatcoat s var der registeret i Danmark i 1961?. Mentalitet: RP gik herefter over til indlæg om racens mentalitet, hvor vi bl.a. kom ind på og gennemgik den godkendte mentalbeskrivelse (kan ses på DKK s hjemmeside) Hvordan bedømmer vi god mentalitet hos en flat: Hvalpetest Mentalbeskrivelse (DKK) Markprøver (eksempelvis - makkersøg, ukendtmiljø/personer)

2 Skema til mentalbeskrivelse uddelt og gennemgået. Kan ses på kennelklubbens hjemmeside. En dejlig livlig debat omkring standard, jf. kennelklubbens hjemmeside, der nok er ud af et ønske om, hvordan en flat kan være. Deltagerne blev herefter inddelt i 3 grupper: Blå-stue, Grøn-stuen og Rød stue hver på 3 deltagere. Grupperne blev etableret med følgende spilleregler: Tag udgangspunkt i egne erfaringer. Formuler målsætninger/ønsker positivt. Hvad vil jeg mit opdræt? Alle deltagere og oplægsholdere er kollegaer. Her er og skal være plads til ALLE! Gruppearbejde om racens mentalitet. Afrapportering fra grupper via overhead og verbalt. Besvarelser fra grupperne: Blå-stue (Jesper, Marianne, Annemette) Åben sind/venligt sind Imødekommende Kontaktsøgende mennesker og dyr Tillidsfulde Stabil psyke Dresserbare Samarbejdsvilje Tænd/sluk -knap Afbalanceret Grøn-stue (Kurt, Birthe, Vibeke) Tillidsfuld hunde/mennesker Behagesyg Nysgerrig/social Psysisk robust Bevare fokus/koncentration Venlig Rolig/godt overblik Tænd/sluk God til at omgår andre hunde Rød-stue (Lene, Øivind, Anni) Rolig Social Venlig Nysgerrig Opsøgende Bevare fokus Glad Behagesyg Opmærksom Viser tillid Høj stress-tærskel Overvinder frygt Livlig debat blandt grupperne, der stort set alle var enige, om end der blev sat forskellige ord på de enkelte optegnelser. Spørgsmål fra RP: Er det et forhold mellem gruppearbejdet og svarene på mentaltesten? Spørgsmål fra deltagerne: Hvad skal man bruge testen til? Hunden bliver vel præget ud fra det ønske men har til brugsegenskaber? Kan man ikke lære hunden f.eks. ikke kan/skal blive bange for spøgelser, høje lyde m.v.? Og en hel del flere, der alle var med til at bringe mange områder ind i en konstruktiv og medrivende debtat. Svar: Brug testen som retningsviser snarere end et ønske om at kunne bestå. Det er ikke en facitliste. Mentaltesten er ikke ment som et kvalitetsstempel, men også udtryk for bedømmerens mening på tidspunktet for bedømmelsen. HUSK! Det er et hjælperedskab, der sammen kan ses med andre tests (brugsprøve, kvalitetstests, markprøver o.s.v.). Der blev under dette indlæg, og debat, ikke tid til en formiddagslur tværtimod.

3 Racens brugsegenskaber: RP forsatte efter en kort pause med racens brugsegenskaber. Hvordan bedømmes brugsegenskaberne: Brugsprøve/Kvalitetsprøve, Workingtest, Markprøve B + A, Retrievermesterskab, jagt o.s.v. Hvilke momenter bedømmes på markprøve (gennemgang af momenterne på dommerskema). Gruppearbejde om racens brugsegenskaber. RP: Hvad mener deltagerne: Beskriv egenskaberne hos en god jagthund set med en flatejers øjne?: Blå-stue (Jesper, Marianne, Annemette) Selvstændighed Vandglad Terræn robust Spontan opsamling Ro på post/ingen lyd Udholdende Stabil psyke Samarbejdsvillig/dresserbar God kondition Markeringsevne God næse God pels Grøn-stue (Kurt, Birthe, Vibeke) God til at hente/bringe/land/vang God markør Vedholdende Nem at dressere Samarbejdsvillig God vildfinder/næse Lydig Rolig på post Spontan opsamling Kan omgås/samarbejde med andre hunde Rød-stue (Lene, Øivind, Anni) Ingen prioritering! Selvstændig Viljen til at retrieve God næse Vildtfindende egenskaber God psyke Dresserbar Vandpassion God markeringsevne Vedholdende Samarbejde med andre hunde Skruet rigtigt sammen Fysik Debat omkring spørgsmålet: Er der sammenfald mellem gruppernes ønsker og punkterne på bedømmelsesskema, der udfyldes af dommeren. Forskel er: Ud fra bedømmelsen på prøve fås førerens evner til at træne hunden, hvorimod gruppearbejdet er et ønske om hunden som helhed. Debat om hvad begrundelsen er for udvælgelse af hvalp/avlspartner. Er det meritter fra præmieringer på prøver/udstilling (og hvad siger de om noget)? Eller er det for opdrætters vedkommende egne erfaringer med opdræt/linier, mavefornemmelse, hvad mener/tror jeg dette kuld/denne retning /dette valg, kan bidrage til flatten s fremtidige udvikling. Den livlige debat formiddagen igennem gjorde, at frokosten blev nået i sidste øjeblik (og var i øvrigt kort i forhold til udbuddet af lune og kolde retter- forplejningen var fortræffelig) I hvor høj grad, er egenskaber arvelige? RP fortsatte efter frokost med gennemgang af den svenske afkomsbeskrivelse, og en kopi blev runddelt (de vil altså noget de svenskere). 3 forskere SLU (svenskernes KU Life) har lavet en videnskabelig undersøgelse for at undersøge arveligheden af jagtlige egenskaber hos flatcoated retrievere i Sverige, med afkomsbeskrivelsen som grundlag for deres forskning. Undersøgelse af ca hunde over en 8-årig periode. Ca. antallet ud fra, at der senere er kommet yderligere punkter, der enten har ændret sig eller er kommet til. Nogle hunde har

4 derfor kun været med til noget, mens andre har den nuværende. Aldersmæssigt var hundene. 1 2 år Arvelighed: Heritabilitet: Arvelighedsfaktor = Heribilitet af en egenskab er den del af fænotypiste variation, der skyldes arv. (fænotypisk: Det jeg kan se ). Arvelighedsfaktor lav eller høj: Lav Middel 0.5 > Høj Megen debat om indholdet af denne undersøgelse, og de arvelige egenskaber. Er det rigtigt, at samarbejdsvilje har en faktor 0,12 (altså lav). Enkelt markering 0,13 (lav), aflevering 0,15 (lav). I den anden ende: passivitet i en gruppe 0,74 (høj), reaktion ved kast af dumme/vildt 0,41 (middel), søgeinteresse 0,26. Der var flere punkter, der alle gav stof til eftertanke. Der er altså noget vi generelt får gratis og andet, der skyldes ydre påvirkninger. Ikke uventet, men alligevel Racens brugsegenskaber Hvilken sammenhæng mellem forældredyrenes meritter og afkommets egenskaber? Bedømmes hundenes avlsværdi alene ud fra prøver? Opdrætteren skal følge sit mål med sit opdræt, med respekt for racens formål. Skal opdrætteren selv beholde en hvalp fra hvert kuld, for at se hvad, det bliver til? Stol på dig selv og ikke kun på noget, der kan måles (antal præmier m.v.) Husk at dele informationer med andre opdrættere. Træning til og deltagelse på prøver giver føreren vigtige informationer om egen hunds egenskaber, og om førerens egen kapacitet. Hvornår er en kombination vellykket? Udvikling hvordan? Fokus på egenskaber Opfølgning på opdræt Aktiv deltagelse i racearbejde. Racens Eksteriør v/chr. Brix Søndergaard: 1. Hundens Anatomi 2. Gennemgang af racens standard Det afgørende er skellettet. Hvordan er hunden skruet sammen. Kraniet m.v. Bog kan købes i kennelklubben. Sådan ser udstillingsdommeren på hunden. Størrelse, længder på knoglerne, vinkler, bevægelser, hvorfor skal være sådan, hvad sker der hvis de ikke er sådan. Hvorfor er ryggen ikke fra halsen til halen? Kan det ikke være lige meget om kroppen er formet som en tønde? Ja, der var mange relevante forklaringer, og der var ikke nogen der trods den ovenstående frokostbuffet, og berømte indlæringsnedgang kort efter en frokost - der tog sig en morfar tværtimod! Der er sikkert mange af os, der gik hjem og foretog måling af vinkler og størrelse på skulderbladskam, overarmsben spoleben, tjekkede tænder (både antal og placering) ja, man kunne blive ved. Meget forklarende og belærende indlæg for hvilket Christian, som modtog stor applaus fra deltageren for et godt og inspirerende indlæg.

5 Racens sundhedsstatus: Præsentation af statistik ved RP vedrørende HD, AD (albuer), øjne og cancer. Lad os starte lad cancer: Igen må vi hælde os til det svenske broderfold, der har statistikker på dette område. Det har vi desværre ikke i Danmark. Iflg. Den svenske statistik var den alt overvejende dødsårsag hos flat set i forhold samtlige øvrige racer cancer/kræft i knogler rundt om i kroppen. Nogle få lyspunkter kunne statistikker dog fremvise. Der var færre flatter der døde som følge af påkørsler fra biler o.lig., og færre af epilepsi. HD: Endnu et lyspunkt. Det står faktisk rigtigt godt til med flatter og HD. En statisk gennem de sidste 10 år af næsten flatter, viser en langt overvejende del med A/B hofter. Dette bliver vurderet som ikke værende et problem for vor race. AD. Også her et meget, meget flot resultat. Status 0 er så stort, at det næsten er svært at få øje på status 1, og øvrige eksisterer nærmest ikke. Afslutning: Levede indholdet op til jeres forventninger? Kan det bruges? Da jeg kom tænkte jeg Nu tænker jeg. Jesper: Lød interessant, vil gerne høre mere. Hvordan laves i forum med flere deltager. Hvad skal til for at tiltrække flere deltagere? Anne-Mette mere tid til at snakke sammen. Ærgerligt der ikke er flere. Kurt: Vældig godt arrangement. Statistik vældig interessant = arvelige egenskaber. Også godt med historie. Birthe. Mere tid til diskussion og debatter ønskes. Vibeke: Nyt? ja, det var der. Undersøgelser, hvor kan jeg selv finde mere o.s.v. Godt arrangement. Lene: Jeg er ny med flat og tænkte at jeg ville lærer en hel masse om flatter. Og det gjorde jeg. Øivind. Kom for at lytte og lære. Generelt: Henvendelse til en større kreds. Skal indholdet ændres lidt til: Træning m.v. 5/10 års plan for møder i fremtiden Træf m.v. med indhold af 1/2 emner. Hvorfor snakker vi ikke mere sammen om godt og skidt opdrættere og ejere imellem? For referat: Bent Christiansen PS! Hvis det må referenten tilladt at sammenfatte dagen: Hold da fest for et brag, af en dag! hvad jeg vist ikke er alene om.

43 hundetosser samlet til flatcoated sommertræf

43 hundetosser samlet til flatcoated sommertræf 43 hundetosser samlet til flatcoated sommertræf Årets flatcoated sommertræf blev afholdt ved Jens Peter og Anette Larsen, i Arden. Tilslutningen var i år rigtig høj, og trods mindre lovende vejrudsigter

Læs mere

GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ

GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ Deltagende: Laila Ager (LA) Betina H. Christensen (BC) Marianne Klitgaard (MK) Susanne

Læs mere

Referat Raceledelsen for Flatcoated Retriever

Referat Raceledelsen for Flatcoated Retriever LEDELSESMØDE Face to Face Dato: 29. oktober 2013 Kl.: 17.00-22.00 Sted: Fjeldsted Skov Kro, Ejby Til stede: Christian Brix Søndergaard, Kresten Henriksen, Susanne Tillge, Dot Preil, Afbud: Referat Bjarke

Læs mere

Ved valget til raceledelsen i 2013 blev Annette Jakobsen og Christian Brix Søndergaard genvalgt ved fredsvalg.

Ved valget til raceledelsen i 2013 blev Annette Jakobsen og Christian Brix Søndergaard genvalgt ved fredsvalg. Årsberetning 2014 Raceledelsens årsberetningen for 2014: Valget 2013 Ved valget til raceledelsen i 2013 blev Annette Jakobsen og Christian Brix Søndergaard genvalgt ved fredsvalg. Suppleanter blev valgt

Læs mere

til rådighed for spørgsmål, drøftelser og vejledning for specialklubberne.

til rådighed for spørgsmål, drøftelser og vejledning for specialklubberne. DKKs MENTALBESKRIVELSE Specialklubben opfordres til at arbejde med og evaluere de indkomne resultater. Flere specialklubber arbejder målrettet med avlsstrategier for racens mentalitet og følger udviklingen

Læs mere

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 1 af 4 www.flatcoat.dk

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 1 af 4 www.flatcoat.dk TILLYKKE MED DIN/JERES NYE FLATCOAT! Raceledelsen for Flatcoated retriever, vil hermed ønske tillykke med den nye hvalp. I daglig tale kaldet: en "Flat". Vi håber ikke det kommer som en overraskelse, men

Læs mere

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 4 af 4 www.flatcoat.dk

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 4 af 4 www.flatcoat.dk MARKPRØVER. Hvalpen er nu ved at nå en alder, hvor den nærmest ikke er hvalp længere, men i stedet en ung - hund. Det er sikkert vanskeligt at forstå, hvordan den nuttede hvalp, som indtog dit hjem, i

Læs mere

Nordisk Avlsrå dsmøde 2014, Sverige.

Nordisk Avlsrå dsmøde 2014, Sverige. Nordisk Avlsrå dsmøde 2014, Sverige. Den 15.-16. marts 2014 var den svenske Flatcoated Retrieverklub (FRK) værter for en nordisk avlsrådskonference. Danmark havde værtskabet for den seneste konference,

Læs mere

Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1

Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1 Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1 Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 2 Ruhåren spænder vidt - Typen, den ruhårede hønsehund tilhører, stammer fra Spanien og Italien, fortæller Henning Gregersen,

Læs mere

Referat Raceledelsen for Flatcoated Retriever

Referat Raceledelsen for Flatcoated Retriever LEDELSESMØDE Face to Face Dato: 27. maj 2013 Kl.: 15.00-20.30 Sted: Fjeldsted Skov Kro, Ejby Afbud: Dot Preil, Bjarke Mortensen Referat A. Underskrivelse af referater Følgende referater blev underskrevet:

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

Avlsrådets avlsanbefalinger 2014

Avlsrådets avlsanbefalinger 2014 Avlsrådets avlsanbefalinger 2014 Schæferhunden som familiehund og brugshund Opdrætterne Det overordnede mål: Skal være at avle schæferhunde, som er i stand til at udføre deres opgaver i nutidens samfund,

Læs mere

Årsberetning Aktiviteter. Raceledelsens årsberetning for Valget Mødeaktivitet

Årsberetning Aktiviteter. Raceledelsens årsberetning for Valget Mødeaktivitet Årsberetning 2017 Raceledelsens årsberetning for 2017 Valget 2017 Valget til raceledelsen i 2017 blev atter et fredsvalg, idet Christian Brix Søndergaard valgte at genopstille og da der ikke var andre

Læs mere

Schæferhunden størrelse og bedømmelse

Schæferhunden størrelse og bedømmelse Friis Lara Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El-Vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf. (45) /5 52 83 03 Email: efriism@stofanet.dk Schæferhunden størrelse og bedømmelse Schæferhundens standard, som er

Læs mere

Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg.

Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg. Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg. Flemming F. bød velkommen og orienterede kort om, hvorfor programmet var blevet ændret. Den 15. januar skal der vælges nyt bestyrelsesmedlem til

Læs mere

Herudover har racen været repræsenteret ved 2 møder med de øvrige racer og DRK s bestyrelse.

Herudover har racen været repræsenteret ved 2 møder med de øvrige racer og DRK s bestyrelse. Årsberetning 2015 Raceledelsens årsberetningen for 2015 Valget 2014 Ved valget til raceledelsen i 2014 var der ikke kommet kandidater, så både det sidste medlem af raceledelsen samt suppleanter skulle

Læs mere

DKKs MENTALBESKRIVELSE

DKKs MENTALBESKRIVELSE DKKs MENTALBESKRIVELSE Afbalanceret og velfungerende En smuk hund er en fryd for øjet, men endnu vigtigere er det, at du deler hverdagen med en hund, der er afbalanceret og som fungerer godt sammen med

Læs mere

Formandens beretning 2017

Formandens beretning 2017 Velkommen til årets generalforsamling. Traditionen tro, starter vi med at høre lidt om det forgangne år og hvad der venter her i 2017. Igen i år tak til Peter, for at vi kan være her og senere når vi skal

Læs mere

Raceledelsens beretning for året 2014

Raceledelsens beretning for året 2014 Raceledelsens beretning for året 2014 Raceledelsen for Labrador Retriever, kom for klubåret 2014, til at bestå af Connie Svane Petersen, Henrik Hansen, Peter Bloch, Camilla Juelsgaard, Lise Møller Frandsen,

Læs mere

VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning.

VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning. Dansk Retriever Klub. VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning. Indledning. B-prøver afholdes normalt uden for den egentlige

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Velkommen til årets generalforsamling, og traditionen tro, starter vi med at høre lidt om det forgangne år og hvad der venter her i 2016. Først stor tak til Peter, for at vi kan få lov at være her og også

Læs mere

Formandsmøde. 5. Januar 2013. Formandsmøde 5. januar 2013. Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne?

Formandsmøde. 5. Januar 2013. Formandsmøde 5. januar 2013. Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne? Formandsmøde 5. Januar 2013 Formandsmøde 2013 Hvorfor har vi ændret stambogsføringsreglerne? Repræsentantskabet besluttede i januar 2012 følgende hovedpunkter: Udstillingskravet skal afskaffes for alle

Læs mere

2. Bordet rundt (præsentation af RR) Alle fremmødte RR præsenterede dem selv og deres racer.

2. Bordet rundt (præsentation af RR) Alle fremmødte RR præsenterede dem selv og deres racer. Referat fra Racerepræsentantmøde 9/10-2016 Hotel Villa Gulle, Nyborg Referent: Dagsorden 1. Velkomst ved klubbens formand Referat Allan bød alle RR velkommen. Vi ville gerne have flere racer repræsenteret,

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til fællesmøde 16

Indkaldelse og dagsorden til fællesmøde 16 Indkaldelse og dagsorden til fællesmøde 16 Mødedato: Søndag d. 23. oktober 2016 Mødested: Deltagere: Johan Rantzaus Vej 17, 5610 Assens Kåringsudvalget, Avlsudvalget, Brugshundeudvalget, Udstillingsudvalget,

Læs mere

Å rsmøde for Flatcoat

Å rsmøde for Flatcoat Å rsmøde for Flatcoat 26.01.2013 Tid og sted: Fjeldsted Skov Kro, Fyn, kl.13.30 Deltagere fra Raceledelsen: Christian Brix Søndergaard (CBS), Kresten Henriksen (KH), Annette Jakobsen (AJ), Jesper Hvidt

Læs mere

Emne: Møde nr. 3-2011. Dato: 09-05.2011. Hanne Søndenbroe

Emne: Møde nr. 3-2011. Dato: 09-05.2011. Hanne Søndenbroe Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 3-2011 Dato: 09-05.2011 Sted: Hanne Søndenbroe Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Louise Munchaus Adsbøl LA Lene Sørensen LS Preben Arenfeldt PA Hanne Jensen

Læs mere

1. møde i raceledelsen den 20. februar 2012 kl. 1800 på Fraugdegård.

1. møde i raceledelsen den 20. februar 2012 kl. 1800 på Fraugdegård. 1. møde i raceledelsen den 20. februar 2012 kl. 1800 på Fraugdegård. Til mødet var: Henrik Hansen, Camilla Juelsgaard, Connie Svane, Thorleif Rigenstrup, Peter Bloch og Helle Golstrup, ref.. Afbud fra:

Læs mere

Goldenraceledelsens årsberetning for klubåret 2008. Korsør søndag d. 25. januar 2009 kl. 13.30

Goldenraceledelsens årsberetning for klubåret 2008. Korsør søndag d. 25. januar 2009 kl. 13.30 Goldenraceledelsens årsberetning for klubåret 2008. Korsør søndag d. 25. januar 2009 kl. 13.30 VALG/KONSTITUERING: Raceledelsens valgresultat ved valget december 2007 gav nyvalg til Marlene Birkebæk og

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus. Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013

Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus. Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013 Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013 Jeanne Program: 08.45-09.00: Kaffe og morgenmad 09.00-09.20: Velkomst og check in 09.20-10.30:

Læs mere

Dagsorden godkendes som fremsendt. Gennemgang af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Dagsorden godkendes som fremsendt. Gennemgang af referat fra sidste bestyrelsesmøde REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 4-2011 i Langhårsklubben Fredag den 9. september 2011 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Jens Chr. Jensen, JJ Niels Grønbæk,

Læs mere

Sidste referat er godkendt og underskrevet.

Sidste referat er godkendt og underskrevet. Møde sted Hanne Koldkjær. Mødetidspunkt 18.30 Indkaldte : Mette Urup. Jette Søndergaard. Martin Hansen. Hanne Koldkjær. Bente Sand. Per K. Nielsen. Thomas Kaldsen. Bente Sand havde meldt afbud, resten

Læs mere

Referat opdrættermøde den 20. januar 2019 på Fjelsted Skovkro

Referat opdrættermøde den 20. januar 2019 på Fjelsted Skovkro Referat opdrættermøde den 20. januar 2019 på Fjelsted Skovkro 1.Velkommen v/avlsrådsformanden 2. Info fra Avlsrådet 3. Ændringer i Gældende bestemmelser 4. Hvalpeliste 5. Frokost 6. Indkomne forslag 7.

Læs mere

Moderne uddannelse af jagthunde Det videnskabelige grundlag 2019

Moderne uddannelse af jagthunde Det videnskabelige grundlag 2019 Moderne uddannelse af jagthunde Det videnskabelige grundlag 2019 1 Formål At give hundeførere et teoretisk kendskab til, hvordan hunden lærer, til hundehjernens opbygning og til hvilke læringsformer, der

Læs mere

Opdraget Fra 1 til 2 populationer. Hvordan måler vi disse egenskaber og det bliver den.

Opdraget Fra 1 til 2 populationer. Hvordan måler vi disse egenskaber og det bliver den. Opdraget Foranlediget af artikel fremsendt af formanden for kreds 32, Ringkøbing Gordon Steffensen, som blandt andet omhandler emnet, bedømmelser, dommere og krav mv. inden for vores prøvesystem er denne

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Racespecifik avls strategi for Border-Terrier

Racespecifik avls strategi for Border-Terrier Racespecifik avls strategi for Border-Terrier 1. Racen historiske baggrund og udvikling 2. Beskrivelse af den nuværende situation 3. Målsætning og prioriteringer for fremtiden Historisk Borderterrieren

Læs mere

Dialogspil. en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen. Hvad er en dialogmetode? dialogmetode

Dialogspil. en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen. Hvad er en dialogmetode? dialogmetode dialogmetode Dialogspil en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen Hvad er en dialogmetode? En dialogmetode er et værktøj til at arbejde med trivslen på arbejdspladsen. Metoden er

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 16. juni 2006

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 16. juni 2006 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 4-2006 i Langhårsklubben Fredag den 25. august 2006 på hotel Hedegården Vejle Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Henrik Blendstrup,

Læs mere

Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009

Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009 Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009 Racens navn : Engelsk Springer Spaniel Specialklub Spaniel Klubben Udfyldt af Jessie Borregård Madsen..

Læs mere

Trin Tid Indhold Hvem 1 15 Velkomst ved leder eller konsulent Formål med seminaret Præsentation af metode og spilleregler brug plancher

Trin Tid Indhold Hvem 1 15 Velkomst ved leder eller konsulent Formål med seminaret Præsentation af metode og spilleregler brug plancher Mødemateriale Anerkendende møde Formål Formålet med det anerkendende møde er at: 1. Indsamle ideer og ønsker til arbejde, trivsel og arbejdsmiljø med henblik på at få udarbejdet en handlingsplan 2. Skabe

Læs mere

Formandens beretning 2015. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad.

Formandens beretning 2015. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad. Men først en stor tak til Lotte Jensen, for at vi igen kan få lov til at afholde den årlige generalforsamling her på hendes arbejdsplads.

Læs mere

Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads

Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads Hvad er en dialogmetode? En dialogmetode er et værktøj til at arbejde med trivslen

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

Gordon setteren den smukke sorte fuglehund

Gordon setteren den smukke sorte fuglehund TEKST: HUNTEM OG MORTEN HOLM BILLEDER: ANETTE LAURSEN OG MORTEN HOLM Gordon setteren den smukke sorte fuglehund Hvis man er fuglejæger og fascineret af jagt over stående hund, er det svært ikke at lægge

Læs mere

Referat af raceledelsen for flatcoatet retrievers årsmøde på Fraugdegård :

Referat af raceledelsen for flatcoatet retrievers årsmøde på Fraugdegård : Referat af raceledelsen for flatcoatet retrievers årsmøde på Fraugdegård 25-1-2009: Raceledelsens formand, Christian Brix Søndergaard (CBS), bød alle velkomne og konstaterede at 14 medlemmer var mødt op

Læs mere

Mentalbeskrivelse den 15. oktober 2016

Mentalbeskrivelse den 15. oktober 2016 Raceledelsen for Golden Retriever Mentalbeskrivelse den 15. oktober 2016 Horsensvej 45, 8766 Nørre Snede Mødetid: Hold I: 0900 Hold II: 1200 Prøveleder Marlene Birkebæk 26371821 Teamleder: Jan Anderschou

Læs mere

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 3 af 4 www.flatcoat.dk

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 3 af 4 www.flatcoat.dk BRUGSPRØVEN Det kan være at du allerede er i gang med at træne din flat, for på nuværende tidspunkt er det vist for alvor gået op for dig hvor aktiv en flat er, og hvor mange numre den kan finde på at

Læs mere

Indkaldelse til Avlsrådsmøde d. 6 December 2015 Mødetid Kl. 11.00. Sted: Fjeldsted Kro Fyn. Deltagere : ML JGF SK AAJ PG LPB afbud fra MT

Indkaldelse til Avlsrådsmøde d. 6 December 2015 Mødetid Kl. 11.00. Sted: Fjeldsted Kro Fyn. Deltagere : ML JGF SK AAJ PG LPB afbud fra MT Dagsorden: Indkaldelse til Avlsrådsmøde d. 6 December 2015 Mødetid Kl. 11.00. Sted: Fjeldsted Kro Fyn Deltagere : ML JGF SK AAJ PG LPB afbud fra MT 1) Godkendelse af sidste referat JGR samt PG og AAJ meldte

Læs mere

Værdi-Type-MUS på Arbejdsmarkedsområdet

Værdi-Type-MUS på Arbejdsmarkedsområdet BILAG 1 - Værdier Forståelsen af GK s værdier tager afsæt i arbejdet fra Fællesuddannelsen, hvor der i skemaet herunder er hentet eksempler som fortæller hvad vi ønsker omkring vores adfærd på arbejdet.

Læs mere

DERBY AFPRØVNINGSREGLER FOR KORTHÅRET HØNSEHUND

DERBY AFPRØVNINGSREGLER FOR KORTHÅRET HØNSEHUND DERBY AFPRØVNINGSREGLER FOR KORTHÅRET HØNSEHUND Derby-prøven er en anlægsprøve for unge, mest uerfarne korthår. Prøven har til formål at fastlægge de medfødte arvelige anlæg for hundenes jagtlige egenskaber

Læs mere

r aceportr æt - Nova scotia duck tolling retriever

r aceportr æt - Nova scotia duck tolling retriever Nova scotia duck tolling retriever er en moderne jagt- og familiehunderace. Hundene er fulde af personlighed, charme, sjov og ballade og så er de eminente som jægerens højre hånd ved jagt på ænder og gæs

Læs mere

www.cavalierklubben.dk Sundhedsstrategi for den danske Cavalier King Charles Spaniel

www.cavalierklubben.dk Sundhedsstrategi for den danske Cavalier King Charles Spaniel Sundhedsstrategi for den danske Cavalier King Charles Spaniel Generalforsamling i Cavalierklubben den 27. April 2014 27. April 2014 Agenda Hvad er de gældende avlsrestriktioner for Cavalieren i DKK? Hvilke

Læs mere

Nyhedsbrev august 2012

Nyhedsbrev august 2012 Nyhedsbrev august 2012 Kære medlemmer Hermed endnu et lille nyhedsbrev fra kreds 38. Selv om der har været aktivitet på træningspladsen i hele sommerferien, er træningen nu for alvor i gang. Holdtræningen

Læs mere

Fællesseminar STU Viborg Kommune. Golf Hotel Viborg Lørdag d. 14. marts 2015

Fællesseminar STU Viborg Kommune. Golf Hotel Viborg Lørdag d. 14. marts 2015 Fællesseminar STU Viborg Kommune Golf Hotel Viborg Lørdag d. 14. marts 2015 Velkomst v. Kim PRÆSENTATION AF MADS OG THOMAS RAMMESÆTNING Forløbets formål Formålet med forløbet er at træne og kvalificere

Læs mere

Emne: Møde nr. 8-2012. Dato: 01-10-2012. Sted: Sonja Larsen SL

Emne: Møde nr. 8-2012. Dato: 01-10-2012. Sted: Sonja Larsen SL Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 8-2012 Dato: 01-10-2012 Sted: Sonja Larsen SL Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Kai Lübcke KL Hanne Jensen HJ Susanne Wærling SW Sonja Larsen SL Bent Schwartzbach

Læs mere

1) I hvilket årstal anskaffede du din første Welsh Corgi. 1) Hvor mange Corgi's har du haft til dato?

1) I hvilket årstal anskaffede du din første Welsh Corgi. 1) Hvor mange Corgi's har du haft til dato? ** 97- ** WCK RAS undersøgelse anno Statistik for Welsh Corgi Ud af ca. medlemmer har vi modtaget 6 () + 9 (Pembroke) i alt 7 besvarede skema er retur, hvilket giver en svarprocent på 9, %. Skemaerne vedr.

Læs mere

Golden Raceledelsen, årsberetning for 2006. Årsmøde søndag d. 28. januar 2007 kl. 13.30

Golden Raceledelsen, årsberetning for 2006. Årsmøde søndag d. 28. januar 2007 kl. 13.30 Golden Raceledelsen, årsberetning for 2006 Årsmøde søndag d. 28. januar 2007 kl. 13.30 Sted: Korsør vandrehjem "Svenstrupgaard", Svenstrup Strandvej 3, 4220 Korsør. Raceledelsen for Golden Retriever har

Læs mere

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen Ruhåret Hønsehund Atelier 2004 For la get Ate li er, www.atelier.dk ISBN 978-87-7857-755-9 Bogen er forfattet og fotograferet af Jens O. Pedersen 2004 Tekst og billeder

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. januar 2010

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. januar 2010 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. januar 2010 Tilstede: Per Salomonsen, Christian Niss, Leif Mikkelsen, Kurt Thomsen, Lilian Milek Madsen og Dorte Paludan. Afbud fra Lene Hadbjerg. Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

AVLSARBEJDET FREMOVER

AVLSARBEJDET FREMOVER AVLSARBEJDET FREMOVER Kennel Friis E. Friis Mikkelsen El-vej 13, Seest dk 6000 Kolding (45)61 66 83 03 ejfriism@gmail.com 1 Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El - vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf.

Læs mere

Dansk Ruhår Klub's. Jagtegnethedstest JET1

Dansk Ruhår Klub's. Jagtegnethedstest JET1 Regler for Dansk Ruhår Klub's Jagtegnethedstest JET1 Nærværende regler for Dansk Ruhår Klub's jagtegnethedstest træder i kraft den 01.01.2016 REGLER FORDANSK RUHÅR KLUB's Jagtegnethedstest JET1 DANSK RUHÅR

Læs mere

Referater fra tidligere møder blev godkendt og skrevet under.

Referater fra tidligere møder blev godkendt og skrevet under. Dagsorden Face 2 Face møde Raceledelsen, Madam Bagger 24-09-2009. Deltagere RCL: Christian Brix Søndergård (CBS), Kristian Kristensen (KK), Johnny Eskhaus (JE), Annika Christiansen (AC), Randi Pedersen

Læs mere

Medlemsmøde søndag d. 18/3 i Nyborg

Medlemsmøde søndag d. 18/3 i Nyborg Referent; Jesper H. Møller 1. Præsentation af RL Medlemsmøde søndag d. 18/3 i Nyborg Maria bød velkommen og hvert RL medlem præsenterede sig kort. 2. Ordstyrer Kaj Klysner blev valgt 3. Baggrunden for

Læs mere

Referat af. bestyrelsesmøde søndag den 15. marts 2009 kl på Loddenhøj i Nyborg.

Referat af. bestyrelsesmøde søndag den 15. marts 2009 kl på Loddenhøj i Nyborg. NEWFOUNDLANDKLUBBEN DANMARK Specialklub under Dansk Kennelklub Stiftet 10. september 1967 Referat af bestyrelsesmøde søndag den 15. marts 2009 kl. 10.00 på Loddenhøj i Nyborg. Til stede var Anne Søndergaard

Læs mere

DER HENSTILLES TIL AT MAN MELDER AFBUD I GOD TID TIL VÆRTEN!!!!

DER HENSTILLES TIL AT MAN MELDER AFBUD I GOD TID TIL VÆRTEN!!!! Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 5-2015 Dato: 1. juni 2015 Sted: LA Deltagere: Bent Schwartzbach BS Hanne Søndenbroe HS Kai Lübcke KL Louise Munchaus Adsbøl LA Susanne Wærling SW Dennis

Læs mere

Referat af. bestyrelsesmøde søndag den 23. november 2008 kl. 10.00 på Loddenhøj i Nyborg.

Referat af. bestyrelsesmøde søndag den 23. november 2008 kl. 10.00 på Loddenhøj i Nyborg. NEWFOUNDLANDKLUBBEN DANMARK Specialklub under Dansk Kennelklub Stiftet 10. september 1967 Referat af bestyrelsesmøde søndag den 23. november 2008 kl. 10.00 på Loddenhøj i Nyborg. Til stede var Anne Søndergaard

Læs mere

Medicotekniker-uddannelsen 25-01-2012. Vejen til Dit billede af verden

Medicotekniker-uddannelsen 25-01-2012. Vejen til Dit billede af verden Vejen til Dit billede af verden 1 Vi kommunikerer bedre med nogle mennesker end andre. Det skyldes vores forskellige måder at sanse og opleve verden på. Vi sorterer vores sanseindtryk fra den ydre verden.

Læs mere

Emne: Møde nr. 6-2013. Dato: 02-09-2013. Sted: Vernon Pedersen VP

Emne: Møde nr. 6-2013. Dato: 02-09-2013. Sted: Vernon Pedersen VP Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 6-2013 Dato: 02-09-2013 Sted: Vernon Pedersen VP Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Susanne Wærling SW Bent Schwartzbach BS Louise Munchaus Adsbøl LA Preben

Læs mere

Efteruddannelse, jagthundeinstruktører

Efteruddannelse, jagthundeinstruktører Efteruddannelse, jagthundeinstruktører Målgruppe: Jagthundeinstruktører, der er eller har været fungerende undervisere af ejere/jægere med samarbejdende jagthunderacer i klub-, foreningsregi eller på privat

Læs mere

Artikel, klippet fra.. isaac. ..nyt. nr. 1 2015. ISAAC nyt 2015 1

Artikel, klippet fra.. isaac. ..nyt. nr. 1 2015. ISAAC nyt 2015 1 Artikel, klippet fra.. isaac..nyt nr. 1 2015 Brugersamling.. v/emmy Kjelmann Første brugersamling for ASK-brugere I dagene 6. - 8. november 2014 var 14 brugere af alternativt kommunikationsudstyr (ASK-brugere)

Læs mere

Hundetræning Program 2016

Hundetræning Program 2016 Billeder fra hunde holdene Hundetræning Program 2016 TRIN 1 - UNGHUNDE TRIN 1 - FT SPANIELS SPECIEL TRIN 2 - ÅBENKLASSE TRIN 3 - APPORTERING Strandager Jagtforening www.strandagerjagtforening.dk 12 1 Velkommen

Læs mere

Indhold: Reglement udarbejdet marts 2006. Godkendt i DKK marts 2006. 1. udgave - marts 2006.

Indhold: Reglement udarbejdet marts 2006. Godkendt i DKK marts 2006. 1. udgave - marts 2006. 1 Indhold: Indledning.... side 3 Tilrettelæggelse af en WT... side 3 Etiske regler... side 3 Adgangsbetingelser... side 4 Bedømmelse... side 4 Praktiske forhold ved bedømmelse... side 5 Klasser og præmiering...

Læs mere

Generalforsamling i Sankt Bernhards klubben den 27. marts 2010 kl. 11.00 i sejlklubben BUGTEN, Kystpromenaden 1, 8000 Århus C.

Generalforsamling i Sankt Bernhards klubben den 27. marts 2010 kl. 11.00 i sejlklubben BUGTEN, Kystpromenaden 1, 8000 Århus C. Generalforsamling i Sankt Bernhards klubben den 27. marts 2010 kl. 11.00 i sejlklubben BUGTEN, Kystpromenaden 1, 8000 Århus C. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af 2 stemmetællere

Læs mere

WACHTELHUNDENYT NR 1 2011

WACHTELHUNDENYT NR 1 2011 WACHTELHUNDENYT NR 1 2011 WACHTELHUNDEGRUPPEN DANMARK www.wachtelhunden.dk 1 FORMANDENS KLUMME Jagtsæsonen er forbi, hundene er vel konditioneret og I har forhåbentlig alle haft mange gode oplevelser med

Læs mere

Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub.

Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub. Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub. I år har BHR valgt temaet Træningsweekend for alle, hvilket betyder at

Læs mere

Å rsmøde Fjeldsted Skovkro.

Å rsmøde Fjeldsted Skovkro. Å rsmøde 29.01.2011. Fjeldsted Skovkro. Deltagere fra Raceledelsen: Christian Brix Søndergaard (CBS), Kresten Henriksen (KH), Johnny Eckhaus (JE), Anette Nielsen (AN), Randi Pedersen (RP). Stemmeberettigede

Læs mere

Dagsorden den 26. februar

Dagsorden den 26. februar Mødet blev afholdt hos Hanne Koldkjær Aalborgvej 488, 9352 Dybvad Tlf. 9886 4014 rykind@c.dk Indkaldte. Thomas Kvist Kaldsen Jette Søndergaard Per Krogsgaard Nielsen Michael Justesen Bente Sand Helga Thorstien

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, onsdag, den 16. nov. 2011 i Fakse Ulla Vest bød velkommen til de godt 36 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Holbæk, Guldborgsund, Vordingborg, Nykøbing

Læs mere

Et godt værktøj til målrettet hundeavl

Et godt værktøj til målrettet hundeavl Et godt værktøj til målrettet hundeavl Den nye mentalbeskrivelse og den tilhørende raceprofil giver specialklubberne nye og bedre muligheder for at sikre avl på mentalt racetypiske hunde Tekst og fotos:

Læs mere

Opdrætter præsentation BERGMANN S

Opdrætter præsentation BERGMANN S Hvem er vi? 1 Opdrætter præsentation BERGMANN S Vi er Rikke & Michael Bergmann, bosat på Fyn. Vi har i dag 5 hunde i vores husstand, hvoraf de 3 er Miniature Bull Terrier og 2 er Amerikansk Staffordshire

Læs mere

Dansk Kennel Klub. Flemming Konnerup. Korthåret Hønsehund. Atelier

Dansk Kennel Klub. Flemming Konnerup. Korthåret Hønsehund. Atelier Dansk Kennel Klub Flemming Konnerup Korthåret Hønsehund Atelier 2006 For la get Ate li er, www@atelier.dk ISBN 87-7857-754-2 2006 Bogen er forfattet af Flemming Konnerup Billeder er udlånt af Korthaarklubbens

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 16 maj 2010

Referat af bestyrelsesmøde d. 16 maj 2010 Referat af bestyrelsesmøde d. 16 maj 2010 Tilstede: Kurt Thomsen, Leif Mikkelsen, Lene Hadbjerg, Jeanette Michelsen, Karin Nielsen og Dorte Paludan. Afbud fra Christian Niss, der deltog lidt pr. tlf. Pkt.

Læs mere

SPØRGSMÅL SVAR 32 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12,5 15,0 17,5 20,0 22,5 25,0

SPØRGSMÅL SVAR 32 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12,5 15,0 17,5 20,0 22,5 25,0 Evaluering af Landdistriktskonferencen 218 SPØRGSMÅL SVAR 32 OVERSIGT INDIVIDUEL Accepterer svar Hvad er din rolle i lokalområde/kommune? Lokal frivillig/ildsjæl Medlem af lokalråd / kommunalt landdist

Læs mere

Hvor svært kan det være? salgs3ner.dk Træning med vilje JohnHarmsen.dk

Hvor svært kan det være? salgs3ner.dk Træning med vilje JohnHarmsen.dk Salg Hvor svært kan det være? Dagsorden 10.00-11:15 Velkomst & Generelle salgsværktøjer 11.15-12.00 Gruppearbejde & Fremlæggelse 12.00-12.30 Frokost 12.30-14.00 Gruppearbejde & Fremlæggelse 14.00-14.30

Læs mere

Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009

Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009 Er vores DKK-racer ok? PKS-gruppens indsamling af status-oplysninger fra specialklubberne Juni 2009 Racens navn: Amerikans Cocker Spaniel Specialklub: Spaniel Klubben Udfyldt af (navn og dato) Michael

Læs mere

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN!

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! 7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! Messesæsonen er lige op over! Og du skal sikkert også af sted som du plejer! Men hvad nu, hvis du kunne gøre det bare lidt bedre og lidt lettere for dig selv denne

Læs mere

teknikker til mødeformen

teknikker til mødeformen teknikker til mødeformen input får først værdi når det sættes ift. dit eget univers Learning Lab Denmarks forskning i mere lærende møder har vist at når man giver deltagerne mulighed for at fordøje oplæg,

Læs mere

Bullmastiff Sundhed/Mentalitet 2010

Bullmastiff Sundhed/Mentalitet 2010 Bullmastiff Sundhed/Mentalitet 2010 1. I hvilket område bor du? Sjælland 48,4% 62 Fyn 14,1% 18 Jylland 31,3% 40 Øerne 2,3% 3 Bor ikke i Danmark 3,9% 5 1 of 56 2. Hundens fødselsår 1998 0,0% 0 1999 0,0%

Læs mere

Guide til mindfulness

Guide til mindfulness Guide til mindfulness Mindfulness er en gammel buddistisk teknik, der blandt andet kan være en hjælp til at styre stress og leve i nuet. Af Elena Radef. Januar 2012 03 Mindfulness er bevidst nærvær 04

Læs mere

DER HENSTILLES TIL AT MAN MELDER AFBUD I GOD TID TIL VÆRTEN!!!!

DER HENSTILLES TIL AT MAN MELDER AFBUD I GOD TID TIL VÆRTEN!!!! Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 6-2015 Dato: 7. september 2015 Sted: VP Deltagere: Bent Schwartzbach BS Hanne Søndenbroe HS Louise Munchaus Adsbøl LA Susanne Wærling SW Vernon Pedersen

Læs mere

Markprøver: B- Prøver: Inddeles i 3 niveauer: begynderklasse, åben klasse og vinder klasse.

Markprøver: B- Prøver: Inddeles i 3 niveauer: begynderklasse, åben klasse og vinder klasse. Søndag d. 21.03.2010. Søndagen stod i funktionens tegn. Torben Poulsen (TP) var inviteret til at give deltagerne et indblik i det danske prøve system og hvilke egenskaber hos hundene, der er ønskeværdige

Læs mere

Motivering: Forslag nr. 1 DBK s generalforsamling 2019.

Motivering: Forslag nr. 1 DBK s generalforsamling 2019. Motivering: Forslag nr. 1 DBK s generalforsamling 2019. Set i lyset af det støt stigende hvalpetillæg, samt de myriader af landvindende og progressive indspark fra DBK s bestyrelse og medlemmer, er dette

Læs mere

Hvalpetest hos Kennel Brown Hunt F kuldet d. 06.07.13

Hvalpetest hos Kennel Brown Hunt F kuldet d. 06.07.13 Hvalpetest hos Kennel Brown Hunt F kuldet d. 06.07.13 Et meget homogent hvalpekuld på 9 hvalpe. Alle hvalpe virkede sunde og raske. Alle hvalpe var glade, sociale og tillidsfulde. Der er ingen tvivl om,

Læs mere

Dansk Ken nel Klub. Golden Retriever. Atelier

Dansk Ken nel Klub. Golden Retriever. Atelier Dansk Ken nel Klub Golden Retriever Atelier 2002 For la get Ate li er, Bogen er udsendt som ebog 2013 ISBN 978-87-7857-727-6 Bogen er forfattet af Raceledelsen for Golden Retriever under Dansk Retriever

Læs mere

Referat fra årsmødet for Golden Retriever d. 29. januar 2006 på Fraugdegård, Fraugdegårds Allé 4, Fraugde, 5220 Odense SØ.

Referat fra årsmødet for Golden Retriever d. 29. januar 2006 på Fraugdegård, Fraugdegårds Allé 4, Fraugde, 5220 Odense SØ. Referat fra årsmødet for Golden Retriever d. 29. januar 2006 på Fraugdegård, Fraugdegårds Allé 4, Fraugde, 5220 Odense SØ. A. Valg af dirigent: På raceledelsens vegne, foreslog Lisbeth Bech, - K.K. Jensen,

Læs mere

Mødet med racer og bestyrelsen onsdag den 21.september 2011.

Mødet med racer og bestyrelsen onsdag den 21.september 2011. Mødet med racer og bestyrelsen onsdag den 21.september 2011. Deltagere: Christian Brix Søndergaard, Kresten Henriksen, Bodil Jensen, Kirsten Lilholm, Birger Knudsen, Marlene Birkebæk, Charlotte Lia, Henrik

Læs mere

RAS Skotsk Terrier Dansk Terrier Klub/Dansk Kennel Klub

RAS Skotsk Terrier Dansk Terrier Klub/Dansk Kennel Klub 2010 RAS Skotsk Terrier Race nummer 24 FCI Dansk Terrier Klub 23-10-2010 RAS Skotsk terrier..race nr 24 Indholdsfortegnelse: Historisk baggrund side 2 Sundhedsudvalget for Skotsk Terrier (SUS) side 2 Sundhed.

Læs mere

Koordineringsmøde d

Koordineringsmøde d Koordineringsmøde d.28-10-2018 Fremmødte: BHUA Gr. Storstrøm Gr. Nordsjælland Gr. Gribskov Gr. Odense Gr. Horsens Gr. Thy 5 Hundefører uden gruppetilhørsforhold I alt 8 stemmer. Pkt.1: BHUA bød velkommen.

Læs mere

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Referat bestyrelsesmøde, d. 16. Januar 2015. Sted: Erik Lillesøe, Ørbækvej 22, 5400 Bogense

Læs mere