STJÆR AVIS. Nr årgang Marts, April og Maj Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005. Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD"

Transkript

1 STJÆR AVIS Nr årgang Marts, April og Maj 2005 Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD s.2 Udlejning af forsamlingshus s.3 Foredrag med Lars Muhl s.4 Jorden Dag/ pressemeddelelse s.5 Netcamp og Plantemarked s.6 Livet i Stjær, børn, skole s.7 Spejdere, fællesspisning, Voksne Quinder, annonce/folk imellem s.8 Generalforsamlinger s.9 Den sidste centralbestyrerinde s.10 Stjær Folkedansere 25 år s.11 Jubilæumsfesten s.12 Storkommunen NySkanderborg s.13 Stjær net og fremtiden s.14 IT-gruppen, Storring, en virtuel historie s.15 Fugletur OG Tåstrup Sø s.16 En rigtig energi-sjæl s.17 Kirkelighed og virkelighed s.18 Stjær Avis og annoncer s.19 Adresser, grupper, foreninger og råd s.20 Aktivitetsliste, avisens adresser, deadline!

2 BORGERFORENINGENS BESTYRELSE: Janne Sørensen, formand (JS), Vesterbro l E, tlf.: : Kontakt til aviser, div. ansøgninger til kommunen, møder, aktiviteter mm. Udlejning og fremvisning af forsamlingshus på tlf Pil Brudager, næstformand, redaktør af Stjær Avis (PB), Hårbyvej 58, tlf.: : Kontakt til foredragsforening og LAL. Bent Skovsende, kasserer (BTS), Vestbakken 2, tlf. : : Regnskab og budget, medlemskartotek, lejekontrakter, opkrævninger, nøgler. Roy Blüthgen, Redaktør af byportalen Hårbyvej 3, tlf.: : Opdatering af Bjarne Schøler Sørensen, (BSS) Kollens Møllevej 31, Tlf.: , Indvendig vedligeholdelse, medredaktør på Avisen, kontakt til lejer. Gunnar Bonde Jensen (GB), Tåstrupvej 27, tlf.: , Indkøb af alt til huset og udvendig vedligeholdelse af hus og have. Orla Andersen og Hans Pedersen er revisorer Bestyrelsesmøder - holdes i BaseHouse og er åbne møder. Kom og lyt og giv din mening til kende. Næste møde er tirsdag den 15. marts kl. 19. Den årlige generalforsamling er mandag den 4. april kl UDLEJNING AF FORSAMLINGSHUSET..på tlf.: eller Huset udlejes for hele week-enden fra fredag til søndag til flg. priser: For medlemmer..hele huset kr kr. incl. rengøring For ikke medlemmer..hele huset kr kr. incl. rengøring Personale: Vi har kontakt til lokale kokke, kogekoner og tjenere, der kan lejes samtidig med huset. Overnatning: Vi har kontakt til lokale overnatningssteder i Tåstrup og Veng. Læs mere om forsamlingshuset på www. Stjaer.net BØRNEFØDSELSDAG i Forsamlingshuset - book i god tid på tlf.: eller Vil I holde børnefødselsdag en hverdagseftermiddag, kan det lade sig gøre på flg. betingelser: Man skal være medlem af Borgerforeningen. Man skal selv gøre rent. Man skal være ude af huset inden kl. 17. Det koster 400 kr Stjær, en særlig politisk engageret by!? Det siges, at Stjær havde den højeste stemmeprocent til folketingsvalget i februar, i Galten kommune. (kilde: MJA) Billederne på forsiden: Stjær i februar/fastelavnssoldater. 2

3 Lars Muhl Stjær Forsamlingshus torsdag den 14. april 2005 kl (dørene åbnes kl ) Seeren fra Andalusien et foredrag om skæbnemøder og forvandling Tilmelding/reservering eller på telefon eller i Stjær Dagli Brugs Pris: 60 kr. for medlemmer af borgerforening, 80 kr. for øvrige. Arrangør: Stjær Sogns Borgerforening 3

4 Plant blomster i Stjær! Jordens Dag Børnekulturgruppen ønsker at gøre Jordens Dag til en tilbagevendende begivenhed i Stjær! Jordens Dag er en hyldest til vores dejlige jord. Den fejres over hele verden, i 141 lande, af ca. 200 millioner mennesker. Det hele startede den 22.april 1970 i USA, hvor universitetsstuderende, skoleelever, lærere og foreninger arrangerede happenings, demonstrationer, koncerter, udstillinger, debatmøder og meget andet, for at skabe opmærksomhed om USA s miljøproblemer. Siden da, har Jordens Dag bredt sig til mange lande og her i Danmark findes der masser af aktiviteter landet rundt. Nogle kan måske huske, hvordan børn i Stjær fejrede Jordens dag i 1996 og 1997, hvor dagplejebørn og børnehave børn plantede blomster i byens bede, foran Brugsen og Bageren. I år vil vi mødes lørdag den 23. april KL og plante blomster rundt omkring i byen. Vi inviterer alle Jer, som bor i Stjær, til at festligholde dagen, ved at bidrage med blomster, til byens forskønnelse. Vi opfordrer grupper, institutioner og foreninger i Stjær til at deltage - unge som ældre, og lægge nogle blomsterløg og plante blomster i jorden, som vi alle kan nyde til forår og sommer. Så spejdere, grundejerforeninger, missionshus, kirke, brugsforening, dagplejere, børnehave, klub, SFO og skole, boldklub, borgerforening m.fl. I ved hvad jeg mener kom ud af busken og vær med! Ideen er, at alle bruger en halv til en hel times tid den dag, til at plante blomster, i deres eget område af byen. Vi mødes KL. 10 ved forsamlingshuset, hvor folk kan komme og aflevere og hente blomsterløg og så går de respektive grupper rundt til deres områder og planter blomsterløg. Vi opfordrer institutioner, som har åbent om fredagen, til at bruge en halv time på at plante blomsterløg på selve Jordens Dag d.22 April. Hvis nogle har spørgsmål, kan I kontakte Jeanine Bonadies på tlf Hvis I vil vide mere eller have inspiration og idéer, kan I søge under Jordens Dag og Earth Day på Internettet. Jordens dag fejres af alle klodens indbyggere uden hensyn til religion, race eller nationalitet. Alle mennesker opfordres til at gøre et eller andet godt for Jorden, der hvor de bor, i ugen eller weekend en, i forbindelse med Jordens Dag. På børnekulturgruppens vegne, de bedste hilsener Jeanine Bonadies Pressemeddelelse. LARS MUHL! Ved du godt, at Lars Muhls mor bor i Stjær? blev jeg spurgt for et stykke tid siden! Nej, det vidste jeg faktisk ikke! Også selv om jeg op til flere gange har hilst på den imødekommende og altid smilende dame fra Møllevejen!! Faktisk skal jeg også lige have Lars Muhl frem i erindringen: Sjæl i flammer. The Young go first med Warm Guns, hittet Ind til dig igen og sjæl i flammer toner frem i erindringen,. De har alle på en eller anden måde forbindelse med musik- og sangstjernen Lars Muhl. I hvert fald er det, hvad jeg hidtil har forbundet med ham! For Lars Muhl er et andet sted i sit liv nu. I 1991 trak han sig tilbage til Samsø for at skrive bøger, og ind til dato har han skrevet 8 af slagsen. Han kommer til Stjær for at holde foredraget Seeren fra Andalusien og han har skrevet en bog med selv samme navn! Foredraget handler kort fortalt om skæbnemøder og forvandling. Det tager udgangspunkt i foredragsholderens møde med et ekstrauniverselt menneske, hvilket fører til en spirituel forvandling. Et møde som foredragsholderen har oplevet i virkeligheden, og som i dag har ført til, at Lars Muhl har været med til at starte en sammenslutning Hearts & Hands, som arbejder for, at der bygges bro mellem alternative helbredelsestraditioner og de konventionelle behandlingsformer. Se evt. mere på og Der vil være en lille udstilling af bøger og musik at finde på biblioteket på Stjær skolen, fra den 15. marts. Mette Brandi 4

5 Så er der FORÅRS-NETCAMP i forsamlingshuset Lørdag den 16. april kl.10 til søndag morgen.. Husk du skal ha orden i din computer, inden du kommer! Tjek følgende hjemmefra: Din PC skal være installeret med et opdateret virusskjold og du skal ha en fuld systemscanning umiddelbart før campen. Dette er meget vigtigt, da vi ellers risikerer, at netop din PC er får hele netværket til at gå ned. Du skal ha et netværkskabel, der er min. 5 meter langt. Har du ikke et, kan du købe et af os for 30 kr. Du skal ha strømkabel til både skærm og PC. NB: Der må ikke anvendes ulovlige spil og/eller programmer, ligesom ulovligt kopierede filer som f.eks. MP3, MPEG osv. ikke kan tillades på PC erne. Det er en betingelse for at være med, at man overholder disse regler og det er den enkelte deltagers eget ansvar, at PC eren er iorden. VIGTIGT: Fra voksengruppens side, opfordres flere forældre til at tage en 3-4 timers vagt, i løbet af døgnet. Det er både sjovt og hyggeligt at være med. Man behøver ikke være teknisk kyndig. Der er både omsorgsvagter og tekniske vagter, man kan vælge sig på. Ring til Gitte Bundgård tlf: eller mail: Campen koster 100 kr. Du får frokost, aftensmad, natmad og morgenmad der er masser af saftevand og du kan købe sodavand. 7. Klasse er med præsten på Viborg Idrætshøjskole så dem må vi undvære. Vi håber der kommer nogle piger med denne gang. Vi glæder os til at se jer. TAG SOVEPOSER MED, natten er lang! Du skal gå i 3. klasse eller derover, for at deltage i netcampen! TILMELD JER TIL PIL PÅ: Skriv navn, adresse, tlf.nr. og klasse. Kærlig hilsen opsætter- og omsorgsgruppen Velkommen til Forårs Plantemarked lørdag d. 21 maj kl på kirkens parkeringsplads. Har du overskydende planter stauder/stueplanter- som du vil af med så mød op og lav din egen bod. Mangler du planter så kom og kig - udvalget er stort. I år vil der også være div. stativer ( i jern ). Hilsen Conny Andersen. Telf P.S. Plantemarkedet er flyttet på grund af div. fester konfirmation og sammenfaldene arrangementer. 5

6 Livet i Stjær. Skolen og Børn og unge redaktionen B og U -redaktionen arbejder sammen med skolen, på en idé til Stjær Avis Børn og unge sider. Der arbejdes på at gøre Avisskrivning til en del af undervisningen så flere elever kan levere stof til Stjær Avis. Ideen er, at børn og ungesiderne skal skrives af børn, for børn. Det bliver spændende at læse fremtidens voksnes tanker og ideer, om vores lille samfund og den store verden og hvad de ellers har på hjerte. Hilsen Børn-og unge redaktionen/ Karsten Holm Det sker på Stjærskolen: MARTS elever fra 9. klasse tager til Norwich i England kl. skal til aktivitetsdag på Skovbyskolen klasse kommer hjem fra England kl. skal i Biohuset og se Tommelise Uge 11 H. C. Andersen-uge Uge 12 Påskeferie Uge 13 Kommunal H. C. Andersen-uge Dagplejen En gruppe dagplejere og børn, arbejder med H.C. Andersen hele foråret. Det skulle gerne ende med 20 små børn, som er klædt ud som H.C.Andersen figurer, til det årlige karneval i Galten den 4. maj og til den landsdækkende dagplejedag den 11. maj, hvor vi går en tur gennem Stjær By og derefter til aktiviteter ved klubhuset. Om eftermiddagen slutter vi af med forældrekaffe fra Venlig hilsen dagplejerne. APRIL Uge 15 Brudt uge på mellemtrinnet og i udskolingen 15. Årets Melodi Grandprix starter kl kl. til prøve i skriftlig matematik kl kl. til prøve i dansk retstavning kl MAJ 1. Konfirmationer kl. til prøve i skriftlig dansk kl Aktivitetsdag for 3. kl. på Herskindskolen kl. sidste skoledag kl. mundtlige prøver starter Uge 21 Brudt uge på mellemtrinnet og i udskolingen kl. tager til Bornholm Alle fra byen er velkomne til MelodiGrandPrix! Børnehaven holder FORÅRSUDSTILLING i Forsamlingshuset onsdag den 6. april kl Det er en hemmelighed, hvem der åbner udstillingen. Måske har det forbindelse til H.C.Andersen. Alle er velkomne!! I hele april, kan man se Børnehave-kunst på biblioteket. Biblioteket I april vil der på Stjær Fællesbibliotek være mulighed for at se en flot og farvestrålende udstilling udført af Stjær Børnehave. I forbindelse med foredraget med Lars Muhl i Stjær Forsamlingshus torsdag den 14. april kl vil der fra mandag den 14. marts være en udstilling/udlån af så mange af hans bøger og cd er, som jeg er i stand til at skaffe fra Galten Bibliotek og Århus Biblioteker. Ordningen Bogen kommer er startet. Tilbudet henvender sig til mennesker, der ikke selv har mulighed for at komme på biblioteket. Venlig hilsen Pia Karmark Biblioteket bliver betjent på flg. tidspunkter: Mandag: og Tirsdag:

7 Spejderne Fællesspisning i forsamlingshuset Sidste fællesmiddage inden sommerferien er: mandag den 25. april kl og fredag den 10. juni kl (i en skøn have i Stjær.) Nye i byen er hjertelig velkomne. Ring til Heidi/ De voksne Quinder Så er spejderne godt i gang med forårssæsonen det går mod lysere tider og udendørsaktiviteterne bliver opprioriteret. Det nye spejderår hos ulvene startede stille og roligt med en legeaften. Ulvene stillede nogle legeforslag op og på demokratisk vis, blev der stemt om, hvilke der skulle udføres. Fri leg er altid et hit hos ulvene. På de efterfølgende møder vil man hos ulvene begynde at snuse lidt til kort og kompas. De lærer lidt om retninger, magnetisme og har bl.a. lavet deres eget kompas ved hjælp af bl.a. nåle, flamingo, korkpropper og vand. Kompasset skal senere bruges i praksis til målinger og evt., fremstilling af egne kort. I februar måned var det også tid for salg af lodsedler og vi vil gerne sige tak til alle de borgere i Stjær som støttede op om spejderarbejdet ved at købe lodsedler. Størstedelen af fortjenesten ved salget går til gruppen og er en af de måder hvorpå vi kan tjene penge til gavn for vore aktiviteter. Quinderne har siden sidst været 2x i Biohuset og til en rund fødselsdag. Vi er ved at planlægge påskepynt og har derfor været hos Panduro-hobby for at købe lidt materiale. Vores forårs udflugt i år går til København. Vi skal bl.a se Gobelinerne på Christiansborg hvor vi bliver guidet rundt. Herefter kører vores bus os til Færgekroen i Nyhavn hvor vi spiser frokost. Derfra går turen til Folketinget hvor vi også bliver vist rundt. Til slut kører vi ud til det nye Operahus for at se det imponerende byggeri og drikke vores eftermiddagskaffe der. Så er det hvis tid til at vende hjem til Stjær, forhåbentlig mættet af mange indtryk. Hilsen Vibeke -gid man dog var Quinde! Senere på sæsonen skal ulvene igen arbejde lidt med deres knive og der skal uddeles knivbevis til dem som endnu ikke har fået et sådant. Hen over foråret vil der naturligvis også blive tid til bål, ture i skoven, små løb og naturligvis deltagelse i distriktets bæver- og ulveturnering. Temaet er på nuværende tidspunkt ikke kendt Hos storspejderne går meget af tiden med at forberede sig til årets sommerlejr deltagelse i korpslejren 2005 som i år finder sted ved Guldborgsund. Alle spejderfærdighederne skal støves af og være parate. At deltage i en korpslejr er en oplevelse for livet. Her får man mulighed for at møde flere tusinde spejdere fra ind- og udland at se, høre og opleve hvordan spejderarbejdet også kan foregå når man løfter i flok samarbejder mærke suset ved de store lejrbål. Interesserede kan læse mere på Den 28. januar var det tid for vort årlige grupperådsmøde. Aftenen startede med en sang, efterfølgende fulgte formandens beretning, aflæggelse af regnskab etc. Dette blev fulgt op af lidt underholdning midtvejs i forløbet. Endelig sluttede det af med valg til grupperådet. Der var en fin opbakning til mødet og vi fik valgt et nyt grupperåd. Spejderarbejdet i Stjær har de sidste mange år været stabilt og kørt støt og roligt. Dette håber vi naturligvis det vil fortsætte med. Derfor har vi også brug for nye kræfter. Du behøver ikke at have erfaring med spejderlivet, men er du til bål, skov, børn, ude- og indeaktiviteter o.s.v. så kontakt gruppeleder Dorte Nothlev, Vi kan nemlig godt bruge nogle flere ledere efter sommerferien. KFUM-spejderne i Stjær Motion- og vandrelivets glæder Starter torsdag den 30. marts kl. 19 fra Klubhuset. Vinterens nørklegruppe i Klubhuset stopper og deltagerne skifter nørklerierne ud med vandre-stave. Der vandres fra klubhuset, både med og uden stave. Første gang er torsdag den 30. marts kl. 19. Det koster 50 kr., for hele sæsonen, at være med i motionsklubben. Alle er velkomne! Hilsen Sanne. Annonce Engel søges!! Vi er en glad familie, som har brug for en hjælpende hånd til rengøring og lettere husarbejde 4 timer ugentligt gerne med husmoderlig erfaring og overblik. Hvis det kan passe, også gerne børnepasning en aften i ny og næ. Løn efter aftale. Familien består af mor, far og 2 børn på 1 og 3 år. Ring meget gerne for at høre mere om os og jobbet. Vi glæder os til at høre fra dig!! Venlig hilsen, Helene Thorup, Stjærvej 70,

8 Generalforsamlinger.. Velkommen til Generalforsamling i Stjær Sogns Borgerforening Mandag den 4. april 2005 kl i Forsamlingshuset Vi håber, der i år er rigtig mange, der har lyst til at deltage i vores generalforsamling. Bestyrelsen synes selv, vi gør et godt stykke arbejde, både med forsamlingshuset og de andre aktiviteter, vi er med til at starte op. Men det er jo vores alle sammens borgerforening, derfor vil vi gerne have ideer og input til, hvad Stjærs borgere synes, vi kunne gøre bedre eller anderledes. Så mød op med ris og ros og fortæl os, hvad du kunne tænke dig, vi skal bruge kræfterne på fremover. Vel mødt til Generalforsamlingen med dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4. Valg af bestyrelsesmedlemmer 5. Valg af revisor 6. Fastsættelse af kontingent 7. Evt. indkomne forslag med angivelse af disses indhold 8. Eventuelt Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være Borgerforeningens formand i hænde senest en uge før generalforsamlingen. Vi byder på lidt mad og drikke! VI SES! BESTYRELSEN Ønske for bestyrelsesarbejdet fremover. Bestyrelsesmedlemmer og hjælpere søges. Stjær Sogns Borgerforening kunne godt tænke sig, at udvide bestyrelsen med et par medlemmer. Det er jo altid sjovere og lettere, jo flere man er. Du behøver ikke have nogen erfaring med bestyrelsesarbejde, der er også brug for praktiske folk, f.eks. til at lave kaffe og rydde op ved Borgerforeningens arrangementer. Alle og vi mener alle vil være en gave til Borgerforeningen. Vi synes selv, vi får en masse dejlige oplevelser, gode grin og en bunke ny energi, ved at være med i bestyrelsen. Det vil vi gerne give DIG mulighed for at opleve, så mød op på generalforsamlingen, eller kontakt en af os fra bestyrelsen. Prøv det prøv det!! Bestyrelsen i Stjær Sogns Borgerforening Dagli`Brugsen medlemmernes egen butik, afholder Generalforsamling torsdag d. 7. april 2005 kl i Stjær forsamlingshus Dagsorden ifølge vedtægterne 1) Valg af ordstyrer. 2) Bestyrelsens beretning og fremtidsplaner 3) Forelæggelse af årsregnskabet, herunder bestyrelsens meddelelse om anvendelse af årets overskud. 4) Forslag fra bestyrelsen 5) Indkomne forslag (sendes til formanden Svend Sørensen Cedervej 5 senest 14 dage før generalforsamlingen) 6) Valg af medlemmer til bestyrelsen, på valg er: Inge Lise Nielsen., Jakob Kær, Peter Erik Jensen. 7) Valg af suppleant, på valg er: Henning Røgen. 8) Eventuelt. Efter generalforsamlingen serveres der Ost med en god Rødvin eller Hvidvin til. Vel mødt. Bestyrelsen STJÆR BOLDKLUB ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDES I KLUBHUSET ONSDAG D. 16. MARTS 2005 KL Bestyrelsen vil gerne påpege, at det er ganske risikofrit at møde op til årets generalforsamling. Alle poster er besat, så med mindre der er ønske om udskiftning, er der altså ingen fare for at blive rodet ind i bestyrelsesarbejdet... MEN: - Vi vil meget gerne have at du kommer! - Vi vil meget gerne høre din mening om tingene i Stjær Boldklub! - Vi vil meget gerne kunne tage højde for dine ideer! Dagsorden iflg. Vedtægter: 1. Valg af dirigent og stemmetællere 2. Formandens beretning, herunder gennemgang af alle afdelingers aktiviteter. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse 4. Boldklubbens budget for Valg af sekretær og kasserer (Ellen & Orla modtager genvalg) 6. Valg af tre suppleanter 7. Valg af revisor og revisorsuppleant 8. Behandling af indkomne forslag. Forslag skal være formanden i hænde senest 9. marts Eventuelt Herefter er Stjær Boldklub vært med ost og vin. VEL MØDT Der var Generalforsamling i Stjær Vandværk Tirsdag den 8. marts Generalforsamling i Tåstrup Sølav holdes engang i Maj 2005

9 Den sidste centralbestyrerinde Vi følger denne gang op på den forrygende revy i efteråret, med en historie om centralen i Stjær. Elna Vedel Andersen var den sidste bestyrer af centralen, og her fortæller hun om, hvordan det gik til at hun blev bestyrer dengang i Anne Bach havde været bestyrer i mange år, men da hendes mand, Jens Peter, pludselig døde, skulle der findes en til at overtage jobbet hurtigst muligt. Jeg kan huske, at Regnar Grønlund (som var sognerådsformand dengang) spurgte, om det ikke var noget for mig. Nej, sagde jeg. Det kunne der ikke være tale om, for jeg arbejdede jo hos købmand Frost i Tåstrup 3 dage om ugen. Desuden boede Arne og jeg til leje, og en forudsætning for at være centralbestyrer var, at man sad i eget hus. Så det kunne der slet ikke være tale om. Nå, men vi kunne da tænke over det, sagde Regnar. Det var en fredag, og vi fik frist helt til mandag med at give besked! Efter at have sikret mig, at de 2 damer fortsat ville arbejde på centralen, endte det alligevel med, at jeg sagde ja. Og så gik det stærkt! Vi byggede nyt hus på Vesterbro, med frisørsalon i den ene ende og plads til centralen i den anden. Huset stod klart den 1. december Centralen havde indtil da været på Vesterbro 2, hvor Hans og Mette bor i dag. Nu blev centralbordene flyttet og alle telefonkablerne fra den gamle central blev ført ind i den nye central. Og så var jeg blevet bestyrer af Stjær Central. Centralen var også en Samtalestation. Ikke alle havde telefon, så de kom hen på centralen for at ringe. Den offentlige telefon var ude i gangen, og især indtil det blev almindeligt at have telefon, var der en livlig trafik af folk, der skulle ringe. Der var åbent hele døgnet, så der skulle altid være nogen hjemme. Nogle havde også bestilt vækning, dem skulle vi så ringe og vække tidligt om morgenen. I starten var der som regel fred efter kl. 8 om aftenen, for folk på landet ordnede tingene om dagen, og det kostede jo også 50 øre at ringe op efter kl. 8! Så det var kun, hvis det var meget vigtigt, at folk ringede om aftenen. Men det ændrede sig i takt med, at de nye tilflyttere kom til byen. De havde oftere brug for at ringe om aftenen og selv juleaften begyndte de at ringe ved 10-tiden for at ønske familien glædelig jul. Somme tider kom overinspektricen Oda Hoffmann på besøg. Hun var en meget myndig dame, så hende var man De s med! Hun ville nu som regel kun snakke med Arne, for det var ham, der stod for løn mv. til damerne. Men når hun kom, advarede vi hinanden, for så skulle kaffekopperne og cigaretterne væk. Vi skulle jo kun bruge tid på at passe centralen! Elna kan stadig huske de fleste af de gamle abonnenters numre fra dengang: Skrædderen havde nummer 1, Henry Henriksen nummer 2, Holger Sørensen nummer 3, Købmanden nummer 4 osv. Lige efter automatiseringen var der mange, der ringede til Elna for at få nummeret på en eller anden. Det var jo hurtigere, end at slå det op i den nye telefonbog! Der var 2 centralborde, og de 2 x Kirsten skiftedes til at møde fra 8-12 og Jeg havde fra 8-16 og hvis der pludselig var travlt (det var især mandag og tirsdag), ringede de efter mig. Arne hjalp også til engang imellem. Centralbestyrerparret Arne og Elna Andersen ved lukningen af Stjær Central på Vesterbro 33 i september Bag dem står de to telefonister Kirsten Petersen, til venstre Kirsten Søfryd til højre Lille Kirsten. 9 Det blev til 7 gode år med centralen, så det var da en lidt trist dag, den 26. september, da Stjær blev automatiseret, mindes Elna. Det var jo en slags farvel til de 237 abonnenter, der var tilsluttet centralen, da vi lukkede. Men det varmede med de mange dejlige breve og hilsener med tak for god og venlig betjening gennem mange år. Elna fik lov at beholde det ene centralbord. Det står nu sammen med et par telefoner og kassen til samtalekuponerne, og minder om tiden, da der var en rigtig central i Stjær. Følgende oplysninger er fra 13. årgang af Annales: Stjær: Telefoncentral blev oprettet i 1916 med 17 abonnenter. Kontrakt indgået 19. maj 1916 med Kathrine Jensen, der var bestyrer indtil 15. februar 1923, hvorefter Kristiane Jensen Bach overtog stillingen. Fra 1. oktober 1941 blev en svigerdatter, Anne Jensen Bach bestyrer indtil 30. november Fra 1. december 1966 var Elna Vedel Andersen bestyrer, indtil centralen blev automatiseret 26. september 1973 med anlægstype ARK 522. Tak til Elna, for at dele historien om Stjær Central med os. Bjarne

10 Stjær Folkedansere havde 25 års jubilæum den 23. januar! Vi er jo i H.C.Andersens år, så historien må hellere starte således: Der var engang en borger i Galten som hed Jørgen Grønkær. Han var kommunens kejser ud i kulturen og hans hoved var fyldt med gode ideer, en af dem var at starte Galten aftenskole. Han syntes nemlig at borgerne skulle have en chance for at komme ud og få sig en svingom, og få sig nogle hyggelige stunder med socialt samvær. Samtidigt kunne de lære om hvordan deres forfædre havde moret sig sammen til højtid og fest, fordi dette var nemlig ved at gå i glemmebogen. Så i september måned det herrens år 1976, startedes et hold med folkedans, et sted hvor kommunens poder fik visdom og kultur, nemlig på Skovby skole. Se kejseren var klar over, at skulle dette tiltag lykkes, måtte han have fat i en vismand til at undervise, - og heldet står den kække bi - han fik fat på Jens Hviid. Jens medbragte sin kone Kirsten og spillemanden Niels, og hu hej hvor kom der gang i sagerne. Det gik så vidt, at andre som dansede samme sted, begyndte at skrive i tidningen om konkurenceforvidning. Dette kunne dog ikke stoppe det gode tiltag. Man flyttede i 1978 til en kulturhøjborg i den søndre del af kommunen, nemlig Stjær forsamlingshus. Det blev succesen ej mindre af. Her mødte nemlig over 50 borgere op fra nær og fjern, og det siger sig selv, at der opstod en masse gode ideer til, hvad man kunne gøre sammen. Man måtte have en forening, så man kunne få styr på de mange tiltag danserne ønskede sat i værk. D. 23. januar 1980 var der stiftende generalforsamling, hvor den gode borger Vagn Christensen blev valgt som formand. Hvad var det så for nogle ideer de havde i den forening? Det var jo sådan, at mange foreninger holdt stiftelsesfester, så det gjorde man også her i Stjærhallen, hvor der mødte mellem 250 og 300 dansere op, og for at det skulle gå rigtigt til mødte de forskellige foreninger op med hver deres fane. Stjær folkedanserforening fik deres af Danmarkssamfundet allerede i Om sommeren mødtes man oppe i Stjær bakker, hvor Cramers havde tilberedt en gris over grillen, og i forsommeren tog man til Himmelbjergstævnet og gav opvisning. Mange holdt en uges ferie med hele familien sammen med dansere fra hele Danmark, når der blev holdt landsstævne i forskellige byer i Danmark. Nogle syntes, at man skulle være ekstra fine ved de store sammenkomster, så de syede dragter, og her må jeg nævne Grethe og Tage Pedersen, som var de første i foreningen, som syede deres egne. De havde selvfølgelig, som mange andre medlemmer, syslet med at få børn, så man startede under vismand Hviids kyndige ledelse et børnehold. Adskillige af dem nåede at komme på opvisningshold som repræsenterede Danmark rundt omkring i verden, og Christian Thorvaldsen blev den første Danmarksmester i folkedans. I dag tager han danseundervisning på højt niveau i Stockholm. Grethe og Tages datter Karin har, som Dorthe Skouborg, taget lederuddannelsen. Dorthe leder i Sorring - Toustrup og Karin overtog undervisningen her i Stjær i Til børnene blev der også syet dragter og her må nævnes Birgith Pedersen fra Harlev. Hun stod for, sammen med flere medlemmer, at sy 23 dragter (fra 3-17 års alderen), som stadig er i foreningens eje. Musikken er en vigtig del af folkedansen, og her har Grethe og Tages søn Erling overtaget det vigtige hverv efter spillemand Niels. Først spillede han sammen med Niels på voksenholdet, så for børneholdet og siden 1988 har han trofast spillet alene til alle vore ondags øveaftener. Foreningen har også en venskabsforening i Helsingborg, Sverige. De besøgte os til vort jubilæum. Vi holdt jo 25 års jubilæum i Borgernes hus i Veng lørdag d 22. januar Omkring 120 mennesker dansede under Karins dygtige ledelse - der var faner fra hele amtet og selveste formand Søren Kristensen kunne overrække 25 års nålen til Grethe Pedersen, Ingeborg og Erik Toft, Anna Lise og Peter Erik Jensen. Mennesker som har betydet meget for vores forening. Anna Lise var med i gruppen som startede foreningen og Peter Erik har siden 1997 været formand for Galten aftenskole, blot for at nævne enkelte bedrifter. Søren kunne også overrække æresmedlemsbeviset til Elly og Thorkild Madsen. Er der nogen som bliver forbundet med navnet Stjær folkedanserforening, så er det de to. De var med fra første aften i Skovby, og Elly har gennem alle årene været en slags mor for os alle. Hun sørgede for at alle følte sig velkomne, var den, som passede børnene når forældrene var til natdans på stævnerne osv. Thorkild var med i den første bestyrelse og overtog formandsposten efter Vagn, og var det helt til 1997.Desværre kan de ikke holde til at danse mere, men de er heldigvis med i de sociale sammenkomster. Hvad var det så ham kulturkejseren fik ud af at starte aftenskolen? Mange mennesker har fået masser af motion og dejligt samvær. Familier har haft fælles interesser, mange venskaber er opstået - og jeg har sågar fået en kone. Og det er ganske vist!! Æventyret fortsætter. Med venlig hilsen Mathias Hansen. Der danses hver onsdag kl i forsamlingshuset. Nye er hjertelig velkomne! 10

11 Stjær Folkedansere

12 Det er Nu ---- vi skal komme med vore gode ideer og tanker, til den nye storkommune! Der holdes visionsmøder og fremtidsværksteder i alle kroge af kommunen. Politikere og embedsmænd, på tværs af de fire kommuner, mødes - og ligefrem suger tanker til sig, der kan danne grundlag for ideologien, vores storkommune skal bygges på og f.eks., meget vigtigt for os: Hvilken rolle skal lokalsamfund, på vores størrelse ( mennesker), spille i deres opland og i kommunalt regi? Skal vi ha en sundheds-stue? - landsbyråd? kommunalforvaltnings-dage i forsamlingshuset og en de gamles gård i Stjær? Hvordan skal erhvervet udvikle sig? Hvad skal der tilføres Stjær, for at det kan blive et bosætningsområde, der imødegår fremtidens menneskers behov, mange år ud i fremtiden? Et lokalt vækstcenter, en superlandsby, måske sammen med Storring. Storring-Stjær, et bæredygtigt og væredygtigt lokalområde, hvor man kan leve hele livet, gennem alle aldre? Hvordan skal infrastrukturen i den nye storkommune være? Prøv at overveje følgende: Hvorfor bor jeg i Stjær? Hvilke forudsætninger skal være til stede, for at jeg kan/vil blive boende i Stjær? Hvad sætter jeg mest pris på? Hvordan bliver min fremtidige situation? Hvilken boligform ønsker jeg? Hvilke transportmidler får jeg behov for? Hvilke fritidsfaciliteter ønsker jeg? Hvor vil jeg arbejde? Hvad med naturen? Fortsæt selv rækken af spørgsmål. Danmark bliver forandret i disse år! Hvis vi sidder stille og kigger på, bliver det ikke efter vore ønsker, det vil gå. Så skriv og fortæl om det du går og tænker! Ideer og tanker modtages af redaktionen, der vil bringe dem videre til politikerne. Hvis du ikke har mail, så send et brev eller ring. Se avisens adresser på bagsiden. Byportalen har lavet et fremtidsfora: Stjær 2020, som du kan skrive på. Du kan også gå ind på Storkommunens hjemmeside: eller på Det handler om borgerinddragelse nu..der er rigtig meget focus på borgernes medvirken så vi må tro på, vi bliver hørt og at vore tanker vil blive brugt til noget! 12

13 Borgerforeningens bestyrelse deltog i det første historiske borgermøde den 22. februar, i Skanderborg, på handelsskolen, hvor folk fra alle fire kommuner var inviteret. Der var god stemning. Det var spændende at sidde sammen med folk fra alle fire kommuner. Jeg tror grundlæggende, de fleste mennesker er glade for, at det blev OS fire! Vi i Stjær er måske særlig glade, vi er da kommet tæt på det geografiske centrum, i den nye store kommune. Der var god, gammeldags brainstorm på visioner til den nye kommune. Klik ind på de nyoprettede netadresser, hvis du vil følge med: og www. netborger.dk Hvor er vi så, lige nu, sådan rent kulturelt, i marts 2005, i Søhøjlands- projektet: NySkanderborg kommune: Jeg havde den ære, at repræsentere Borgerforeningen og kulturen i Galten Syd, på et møde for græsrødderne, den 7. marts i Skanderborg Kulturhus. Det var Kultursamvirke ne i Hørning, Skanderborg og Ry, der inviterede. Vi var seks med fra Galten og vi var jo så dem, i forsamlingen, der ikke kom fra et kultursamvirke. Vi blev enige om, på mødet, at det ville være værdifuldt, at udarbejde et kulturelt landkort, over alle de ting, der findes i den nye storkommune. Så vi kan se, hvad vi har så det kan danne grundlag for det kulturelle arbejde fremover. Galten skal være vært ved det næste fælles møde. Skulle nogen være interesserede i at være med i denne kultursamvirke-gruppe, så ring eller mail til mig eller til Tove Severinsen i biohuset i Galten. Det er spændende at mødes med folk fra de andre kommuner. Jeg tror, det bliver et meget givende og inspirerende samarbejde. Der er høj energi omkring hele processen: Det gode fra landdistrikterne og det bedste fra byerne en ny dansk cocktail anno En smuk, østjydsk storkommune, hvor land og by spiller sammen, på helt nye måder, som lige, værdige samarbejdspartnere. www. Stjaer.net - og fremtiden: Lidt fakta fra WebMaster vedr.vores byportal Nabolandsbyerne i tunneldalen: I disse sammenlægnings tider, er det selvfølgelig spændende at se på, hvilke landsbyer, vi naturligt kan spille sammen med. Storring, vores tvillingelandsby er oplagt, men også Tåstrup, i Århus kommune, er os, rent geografisk meget nær. - Tåstrup bylaug har henvendt sig til os og vi har lavet følgende aftale med dem. Tåstrup by og Stjær Sogns Borgerforening har indgået et 1-årigt pilotprojekt, hvor Tåstrup vil få tildelt et hjørne på Stjær by-portal (www.stjaer.net), til publicering af deres egne lokale nyheder, opslag, online dokumenter m.m. for Tåstrup by. Disse informationer vil være umiddelbart tilgængelige for alle brugere af Stjær by-portal og vi håber at det vil styrke båndene mellem Tåstrup og Stjær. - Båndene til Storring er rigtigt gode... men det bliver en større mundfuld at få deres ønsker integreret ind i Stjær by-portal. Derfor har jeg valgt at klargøre by-portalen til Tåstrups sider i første omgang. Herefter vil jeg så vende tilbage til Storring så de kan se Tåstups løsning - og så tager vi den derfra. Det kommer nok til at ske om 3-6 måneders tid. Nye brugere i Stjær: - Pga. muligheden for indberetning af vandmåleraflæsninger via Stjær by-portal voksede antallet af registrerede bruger mærkbart henover nytår og de første dage af januar 2005, så der nu er 269 tilmeldte brugere fra Stjær og omegn. Nyt web-hotel: - Stjær by-portal skifter webhotel i 1. eller 2. uge af Marts, for at opnå bedre svar tider samt mere stabilitet. Under skiftet vil der komme nogle mindre afbrydelser af driften (web og ) men webmaster vil gøre alt, for at overgangen skal blive så problemfri som mulig. pil Medie-gruppe og IT-gruppe: - Web-gruppen er blevet opløst og vil blive erstattet med folk fra Mediegruppen (avis- og byportal-gruppe) - og evt. den ny opstartede IT-gruppe. WebMaster vil så prøve at holde det hele i luften! 13

14 "IT-gruppen for Stjær/Storring og omegn er nu officielt oprettet og jeg har lavet et online-dokument på Stjær by-portal (www.stjaer.net), som forklarer hvorfor vi har lavet gruppen, hvad vi går og sysler med og hvem vi er. Dokumentet kan findes via menuen "Stjær Siderne -> Foreninger & Grupper -> IT-Gruppen". IT-gruppen består af folk med arbejde og/eller hobby indenfor IT-verdenen. Da IT-området er meget stort og strækker sig vidt omkring, har gruppens medlemmer også meget forskellige baggrunde og interesseområder. Roy En solstrålehistorie fra den virtuelle verden. Det er ganske vist Internettets lyksaligheder! En Mail blev sendt fra Alex Johansen i Århus til Roy, webmaster i Stjær. Jeg har været inde i gæstebogen på Jeres hjemmeside, for at finde en gammel bekendt som jeg ved bor i Stjær... Han plejede at være meget engageret i sociale aktiviteter.. Men jeg fandt ham desværre ikke... Hilsen Alex Johansen Hej Alex - Tak for din besked i gæstebogen... måske kan jeg hjælpe med at finde frem til din bekendt fra Stjær, som du ikke kunne finde. Hvad hedder han? Hilsen Roy Blüthgen. Tvillinge-landsbyen Storring På længere sigt, er det meningen, at et par borgere i Storring, skriver lidt til Stjær Avis om nyt fra Storring! Der arbejdes i Storring på at sammensætte en lille avis-gruppe og på, at Stjær Avis område kan udvides med Storring, så den bliver en fælles avis, der udkommer i hele Storring-Stjær. Ligesom man arbejder med fælles IT-gruppe mm. Jo flere interesserede mennesker, der er at dele og udveksle viden og erfaringer med, jo sjovere bliver det, at leve i Storring-Stjær.. Lidt Storring nyt: Det er ikke tilfældigt, at der i Storring, er blevet holdt adskillige vikingelejre for børn og voksne. Da man, sidste år, begyndte at grave ud til et nyt boligkvarter i byens østkant, stødte man på resterne af en vikingelandsby. Gravearbejdet er nu, indtil videre, blevet stoppet og Nationalmuseet er i gang med at afdække resterne af det, der engang har været et vikingehus og en palisade om byen. Der er også bl.a. fundet en stor syl i træ, med hul til tråden (= hudstrimler). Helt velbevaret. Det må have været moselignende forhold, siden den har kunnet holde sig. Tænk hvis vi fandt Tollundmandens halvfætter herovre, siger en begejstret Storringboer. Når man står og kigger på jorden derhenne, er den rød. Og så kan man tydeligt se de sorte cirkler (telefonpæls tykke) og den lange brede sorte streg, hvor palisaden omkring vikingelandsbyen har været. Efterhånden som træet er formuldet bliver der sort muld, hvor træet var. Hejsa...Kan ikke huske hans efternavn... Men han hedder Jeppe... Vil skyde ham til omkring de Han var meget gode venner med mine forældre da de havde Sanders Kro i Virring, hvor Jeppe også var meget aktiv i forenings livet, specielt omkring fodbold... Sidst jeg så ham var da min søster blev konfirmeret i år Han har i al den tid jeg har kendt ham haft briller og fuldskæg... Han er ikke særlig høj... Han er ikke fed og han er ikke slank så han ligger der imellem... Håber meget at du kan hjælpe... Jeg er nemlig sikker på at han boede i Stjær dengang... Glæder mig til at høre fra dig.. Med venlig hilsen Alex Roy udsendte herefter en efterlysning med Alex beskrivelse af Jeppe, på en , til alle brugere på Stjaer.net. 23 Stjærfolk mailede herefter til Alex: Kære Alex Ham kender vi.det er Jeppe Nielsen, Pebbelparken 44A. Hej Roy...Jamen hvad skal jeg sige... Jeg er totalt overvældet af alle de tilbage meldinger jeg har fået.. Så jeg må jo sige at jeg tror jeg har fundet ham.. Har ikke kontaktet ham endnu, men alle mener det er Jeppe Nielsen.. Jeg havde i mellem tiden fundet ud af at han hedder Nielsen til efternavn i samråd med mine 2 ældre brødre... Men hvis du vil hilse dem allesammen og sige tusind tak for hjælpen, så ville jeg være glad, da jeg simpelthen ikke kan svare dem alle, da der er så frygtelig mange... Endnu engang tusind tak for hjælpen... Venlig Hilsen Alex Johansen PS: Men, men, men havde Alex henvendt sig i Brugsen og havde spurgt efter én, af det signalement, der hed Jeppe var Jeppe nok også blevet fundet, ad den vej. Sååå ikke en fjer kan blive til fem høns, men: Logik for perlehøns: Brugsen og internettet, kan vi ikke undvære! Så for de arkæologi interesserede, er Storring måske en rejse værd? Red. PPS: Jeppe er rigtig glad over at være blevet fundet. Han har kendt Alex og hans familie, siden Alex sad på skødet hos ham, dengang på Sanders kro. Nu er Alex voksen og kommer snart på besøg i Stjær, med sin kæreste. red. 14

15 Fugle- og naturtur til Tåstrup Sø -Torsdag den 2. juni. Hør Nattergalen og gøgen De fleste har hørt om nattergalen med den særegne sang, og gøgen der snylter på andre fugle. Men kender du også historien om nattergalens rejse helt herop fra Afrika? og hvordan bærer gøgen sig egentlig ad med at snyde de småfugle, hvis reder den lægger sit æg i? Vi tager aftenkaffen med til Tåstrup Sø, hvor der er en stor bestand af nattergale i pilekrattene, og mens solen går ned og vi lytter til nattergalenes sang, fortæller ornitolog Peter Lange om de to fugle og deres utrolige liv. Mødested og tid: P-pladsen ved Stjær Skole, kl Herfra går vi samlet til Tåstrup Sø (ca. 1,5 km) Turen afsluttes ca. kl Turleder: Peter Lange tlf.: Redaktionen har modtaget følgende brev, til Sagen om Tåstrup sø : Kære Kent Sørensen og Ole Vest Jensen Tak for Jeres svar i Stjær Avis nr.11. Godt hvis dette blad kan bruges til en sådan bred debat om de forhold der har bred interesse. Det er en vigtig problemstilling I rejser; m.h.t. ejendomsretten til Tåstrup Sø, og jeg håber meget at I vil bidrage til at landsretten den 6-8. juni i år inddrager dette spørgsmål i den kendelse de må komme med. For det første er der jo slet ikke præsenteret noget materiale, fra Jer der har søen som nabo til Jeres jorder, der kan dokumentere at I har en særlig ejendomsret til søen (matrikel 31). Det er jo derfor, at I tabte den sag for ejendomsdom som I rejste i byretten og efterfølgende appellerede til landsretten. Hvis I på det tidspunkt havde præsenteret skøder eller lignende der kunne dokumentere en sådan ejendomsret ville sagen være afsluttet for længst (I havde fået Jeres ejendomsdom); vores lille ejerlav opløst og enhver drøm om et åbent rekreativt område i tilknytning til Tåstrup Sø opgivet. Men I tabte altså sagen! Det er ikke være nogen hemmelighed, at vores interesse i ejerlavet er en bred tilgængelighed for borgerne i området, til det dejlige område som Tåstrup Sø jo er. Det er bl.a. derfor vores første tanke i forbindelse med området naturligt var at spørge Århus og Galten kommuner om ikke de, jf. lovgivning knyttet til kommunalreformen i 1970, ville overtage søen som kommunalt område. Det ville sikre søen, sikre adgangen og sikre at evt. lodsejere med nabojord til søen havde en sikker offentlig sparringspartner m.h.t. fremtidige ønsker til området (kort sagt ville det ikke blive en bred ejerkreds med tilknyttede problemer i forhold til hvordan området skulle administreres). At I fremfører vejadgangen til søen, som et problem er jo for så vidt uforståeligt al den stund, at Tåstrup Søvej så tydeligt fremgår på endog meget gamle kort. Men heldigvis lever vi jo i et retssamfund hvor sådanne spørgsmål kan afgøres af en uvildig retsinstans. Dette er årsagen til den landsretssag, der som nævnt foregår i Viborg Landsret i dagene 6-8. juni (og det kunne da være rigtigt godt, hvis der var mange der kunne få tid og lyst til at lytte med på tilhørerbænkene!). I forbindelse med udskiftningsdiskussionen er det jo altid interessant at forsøge at finde argumenterne for at den skete. Men en ting synes for mig sikkert. De gårde der havde interesser i sandgrave, Kalk-grave, skove, enge ville ikke af med disse dele. Derfor de mange lodder i skov, limgrav, eng (og også på overdrevsområderne der ikke var så fodersmæssige og driftsmæssige interessante) denne fordeling er der jo stadig rester af i den nuværende fordeling af lodder omkring søen, i skoven, mosen, limgraven etc. På det indledende retsmøde, forud for den nuværende sag blev der bl.a., på Jeres vegne i øvrigt, drøftet en sådan vinkel på sagen; at de gårde der efter udskiftningen havde lodder grænsende til søen skulle være de lodsejere der nævnes i tingbogen. Det er jo for så vidt en interessant tanke idet det fastholder søen som ressource. Der ville så givetvis være tale om en ejerkreds af de 36 gårde, som I nævner i Jeres historieafsnit, idet det jo udfra Jeres egen argumentation ikke kan holde at sige, at det kun skulle være blandt nogle af disse gårde,..at ejendomsretten blev fordelt. Dette sidste er der da ingen historisk belæg for. Men igen. Lad landsretten tale, arbejd med på at landsretten udtaler sig om ejendomsforholdene og ikke kun retten til et færdes ad Tåstrup Søvej. Vi har blot som forening påtaget os et logisk stykke arbejde for at sikre at vi når til en endelig afklaring af forholdene om Tåstrup Sø. Ligeså lidt som vi vil forsøge at tiltage os nogen særlig ret til Tåstrup Sø som vi ikke juridisk har, ligeså lidt vil vi anerkende at nogle andre skulle kunne gøre det. Det vil i virkeligheden være ligeså forkert. Med venlig hilsen Jakob Thulesen Dahl Ejerlav for Tåstrup Sø 15

16 Samtaler med en energ ild-sjæl: Om sol og vind-energi og brint, som fremtidens bud på energi-forsyning i et parcelhus. 1. Vinden, som var engang i Stjær! I Pebbelparken bor en energi-sjæl. I slutningen af 70 erne, var han en af drivkræfterne i vindmølleprojektet på Kollens Møllevej og da møllen blev fældet, begyndte han at spekulere i solceller, for at lave sit eget strøm: Så man kan sove trygt om natten, fordi man selv er med til at lave noget af al den energi, man bruger. Som ung konstabel i flyvevåbnet nej, endnu før, i dåbsgave, fik han en vindmølle af sølv. Det var allerede her, pilen blev lagt, siger John Monrad. Jeg har ligesom haft det i generne. Og i flyvevåbnet, hvor jeg var i 6 år, havde vi masser af tid. Vi var ca. tre gange så mange mennesker, som vi skulle være, til det arbejde, der var fordi vi skulle dække alle døgnets 24 timer, i tilfælde af krig. Så jeg begyndte at interessere mig for vindmøller og solfangere og for energi i det hele taget. En dag kom der en bog om, hvordan man bygger en vindmølle og en solfanger. Den hed: Sol og Vind - og var skrevet af Karl Herforth. Det blev biblen, for dem, der interesserer sig for de ting. Den var vældig interessant, så jeg begyndte at bygge en vindmølle på flyvestationen. Støbte 1 meter lange vinger i glasfiber, brugte en generator fra en bil og hjulet fra en vaskemaskine. Det var i I 79 flyttede vi så til Stjær. Der var én oppe ved traktørstedet, der havde en vindmølle liggende omme bagved i haven. I mange år. Jeg har aldrig set den stå op, men på det tidspunkt, lavede folk deres egne vindmøller så han har nok aldrig fået den gjort færdig. Der var ikke nogle vindmøllefabrikanter dengang. Det var sådan lokale smede rundt omkring, der var interesserede i det, som lavede én til privat brug. Da så tanken kom, her i Stjær, om at gå sammen og lave en vindmølle var jeg ret bidt af det. Det var i november 86, det lykkedes os, at få den op og køre. Vi husstandsomdelte et budget og en beskrivelse og så en tirsdag kl. 19 startede vi med at sælge anparterne. Klokken 19.15, købte den sidste sin anpart. I alt 27 familier havde købt anparter. Det tog længere tid at skrive anparterne, end den tid det tog, at sælge dem. Økonomisk kunne budgettet lige hænge sammen. Der var ingen gevinst, men møllen kunne klare renter og afdrag og man havde god samvittighed, i forhold til CO2 udslip. Men det var da imponerende, at vi solgte dem så hurtigt. af med affaldet så kunne vi nu få penge for den plus, der var nogen, der fjernede den for os plus, at afregningsprisen for el stod til at falde, minimum 40%, for vores vedkommende. Så det var bare om at få den fældet, selv om den ingenting fejlede. Den ku ha produceret miljøvenlig strøm i 5-7 år mere, er mit gæt. Men risici en var for stor. Elværkerne truede faktisk med, at man skulle betale 5 øre pr. kg. watt. man afleverede, hvis der var overproduktion ude i nettet. De straffede mølleejerne, for at få folk til at stoppe møllerne, når der var overproduktion. Det er jo fordi el. ikke kan gemmes men skal bruges med det samme. Humlen er, at kunne opbevare el. til den skal bruges. Når vi kan det, kan hvert hus nemt være selvforsynende. Vores mølle støjede også. Ved 4-5 meter vind i sekundet, lige der, hvor den stod og ikke rigtig vidste, om den gad producere noget, ku den høres langt omkring, fordi der var stille. Den sagde psss psss psss. Det ku godt være irriterende, når man sad i haven. Så stoppede vi den. To gange om året, forår og efterår, stod solen sådan, at Gunnar Sørensens fik 2 blink i sekundet ind i huset, pga. af vingerne og solens placering. Det ku man ikke holde ud. Så stoppede vi den også. Vi havde lavet en fjernbetjening, så jeg kunne stoppe møllen hjemmefra. De nye møller er meget større og afstanden til bebyggelse nu, skal være meget længere. Ellers generer det for meget. Så der kan ikke rejses en vindmølle her i Stjær igen. Da vi købte møllen i 86, var vi en gruppe på 6 personer, fra Stjær, der kørte vindmølleprojektet igennem. Men fordi der var tusindvis af mennesker over hele landet, der gjorde det samme, fik man så meget erfaring, at forretningen Danmark nu tjener mere på at eksportere vindmøller, end på at eksportere svin. Den energi der går til at lave en vindmølle, er kommet ind, efter 4 måneder i drift. Så er resten af levetiden plusser, på regnskabet. Den sidste måneds produktion af vindmøllen, går til at få den fjernet. Men alt, fra vores mølle, kunne genbruges, undtagen det beton og jern, der var i fundamentet. Og det kunne faktisk også godt være blevet genbrugt. Læs om Solcellerne i Pebbelparken, og brinten - i næste avis! pil Møllen stod i 16 år. Hvorfor fældede I den? Jamen, det er jo så problemet ved hele det her, med at producere strøm. Strøm skal produceres, i det splitsekund, det bliver brugt. Møllen var stadig rentabel, i 2001 men med udsigten til nye afregningspriser, fra el-værket, ville selv en mellemstor reparation gøre, at der kom røde tal. Og staten havde på det tidspunkt, indført en 10-øres ordning, kaldtes det, så vi kunne sælge produktionsrettighederne, ligesom man sælger mælkekvoter. Så kunne vi lige pludselig afvikle møllen, uden at betale noget. Hvor vi før havde regnet med, det ville koste en lille formue, at få den afviklet - vi skulle jo 16

17 Kirkelighed og virkelighed.. Der er hverdagsgudstjeneste i Stjær Kirke onsdag den 16. marts kl Øvrige gudstjenester, se dagspresse eller kirkeblad. Foredrag i Storring præstegård Tirsdag den 15. marts kl God Livsappetit smitter v. Ulla Britta Gregersen Ulla Britta Gregersen, Viborg, blev landkendt, da hun for nogle år siden fik sat skub i en flok pensionister fra Viborg og givet dem troen tilbage på, at der fortsat er et liv foran en selvom flere af livets skarper hjørner er blevet passeret. Livsglæde fås ikke i pilleform Hvad hjælper det at hjertet banker, hvis det ikke banker for noget. Tirsdag den 12. april kl. 14 Normer før og nu v. Anna Grethe Søberg Anne Grete Søberg, Harlev, er fhv. sygeplejerske, landmandskone og klummeskriver i Landbrugsavisen. Hun fortæller om normerne, de uskrevne love, som vi alle er underlagt og med til at ændre blot ved den livsstil, vi vælger. Der bliver også et tilbage blik På de gode gamle dage, som ikke altid var så gode Tirsdag den 26. april kl. 14 Grønland og Thailand v. Leif Christoffersen og Karsten Holm Kom og hør foredragene, der blev aflyst, på grund af vejret, den 15. februar. Menighedsrådsformand Leif Christoffersen vil fortælle om sin tur til Grønland og graver Karsten Holm, fortæller om sin tur til Thailand. N.F.S. Grundtvig i ord og toner Koncert i Storring Præstegård onsdag den 18. maj kl En aften hvor du skal høre Grundtvigs smukke, livsbekræftende og dejlige sange og salmer sunget og spillet af Heidi G. Andersen, Stjær og Christian Spillemose, Stjær. Carsten Marvig vil kæde musikken sammen med Grundtvigs tanker om Gud og menneskeliv Tro, håb og kærlighed. Der vil også blive lejlighed til at synge med på nogle af de smukke salmer og sange, Grundtvig har skrevet tekst til. Koncerten er en optakt til turen i juni I Grundtvigs fodspor, som Carsten Marvig er initiativtager til. Du kan deltage i arrangementerne uafhængig af hinanden. Der er mere information om turen til København, i Kirkebladet! Der vil blive serveret kaffe i pausen og der er fri entré. Menighedsrådet. 17

18 Borgerforeningen har nu udgivet Stjær Avis i tre år Vi er pt. fem frivillige, i avisens redaktion. Det er sjovt, lærerigt og spændende på mange måder, at lave lokalavis så det arbejde vil vi gerne fortsætte. For at vi kan gøre det, er det vigtigt, vi har en indtægt, så pengene til avisen ikke skal tages af Forsamlingshusets kasse, som vi hidtil har gjort. Avisen koster ca kr. at få trykt, pr. nummer. Den bliver trykt i 425 eksemplarer og bestyrelsen deler den gratis ud, til alle husstande i Stjær og nærmeste omegn. Vi søger sponsorer og annoncører. For at få penge til at trykke avisen, udbyder vi en side eller to, som annonce- og sponsor-sider. Man vælger selv, hvor meget man vil betale for et år - altså fire numre. Alle sponsorer, får en rubrik på størrelse med to avisforsider (se herunder). Her kan man skrive, tegne mm., hvad man har lyst til. Det er i orden at ændre teksten fra gang til gang. Det skal bare sendes til redaktionen, på mail, inden deadline. Hvis du/- dit firma/- din butik/- din gruppe eller forening - vil ha en rubrik i Stjær Avis, så snak med Henrik Lomholt i Brugsen om sponsor-aftaler og betaling af samme. Henrik skriver Jer på en liste og så kontakter vi Jer. Anonyme sponsorer er selvfølgelig også velkomne. Henvend Jer til én af os i redaktionen eller til Henrik i Brugsen. Venlig hilsen redaktionen Palle Hansen, Karsten Holm, Roy Blüthgen, Bjarne Schøler Sørensen og Pil Brudager. 18

19 Foreninger, grupper, råd, udvalg og institutioner i Stjær med kontaktperson Stjær Sogns Borgerforening Janne Sørensen tlf: Mail: Udlejning af forsamlingshus: tlf: eller mail: Stjær Medie-Gruppe Avis/ Pil Brudager tlf: Mail: Byportal: Roy Erik Bluthgen Mail: Tlf: og Bjarne Schøler Sørensen Mail: tlf: BaseHouse-Gruppe/Netcamp Pil Brudager tlf: Mail: PC - undervisning Bent Skovsende tlf: Mail: Landby-udviklings-Gruppe Heidi Gargulak Andersen/ Mail: Børnekultur-Gruppe Jeanine Marie Bonadies tlf: Mail: Teater-Revy-Gruppe Marianne Andersen tlf: Mail: Fællesspisning i Forsamlingshuset Heidi Gargulak Andersen/ Mail: De Voksne Quinders Klub (DVQK) Vibeke Ottosen tlf: Mail: Stjær Folkedansere Galten aftenskole Peter Erik Jensen tlf: Stjær Boldklub Henning Røgen/ Mail: Hjemmeside:www.stjaerboIdklub.dk Bordtennis i forsamlingshuset Peter Schmidt tlf: Mail: Motions-Vandreture-Stavgang Fra klubhuset/ Susanne Røgen tlf.: Dagplejen Karin Beyer-Pedersen tlf: Mail: Ruth Hildebrandt Schmidt Nygårdsparken 23 tlf.: Børnehaven Kirsten Andersen tlf: Mail: Stjær Skole Tina Sørensen tlf: Mail: Stjær Fællesbibliotek Pia Karmark tlf: Hjemmeside: SFO Lone Borgkvist tlf: Mail: Ungdomsklubben Værestedet Kirsten Pedersen tlf: Mail: KFUM Spejderne Erna Nielsen tlf: Mail: Kirken: Carsten Marvig tlf: Mail: Menighedsråd: Ingrid Jørgensen Tlf: Foredragsudv. Storr.-Stjær-Høver, Elisabeth Thorsen tlf.: Indre Mission Repr. i Stjær: Karen Marie Boye Vestbakken 18, tlf Kræftens Bekæmpelse Repr. I Stjær: Susanne Røgen tlf: Stjær Vandværk Bent Skovsende tlf: FEJLMELDING: Peter Gabriel tlf: Mail: Ejerlav for Tåstrup sø Jacob Thulesen Dahl tlf: Mail: Pebbelparken Grundejerforening John Matthiasen tlf: Mail: NygårdsparkenGrundejerforening Annette Thorsted tlf Stjær Billedmagere Tina Kolding tlf: Mail: Det Danske Haveselskab Repr. i Stjær: Conny Andersen tlf: Mail: Skanderborg Fjerkræ, racehøns Repr. i Stjær: Mogens Andersen Tlf: Mail: A.M.B.A. Stjær Brugsforening Henrik Lomholt tlf: Mai!: hjemmeside: www. coop.dk Galten Erhvervsråd Peter Schmidt, Stjær tlf: Mail: Vi har tre dagligvarebutikker: Stjær Bageri tlf: Stjær Dagli Brugs tlf: Mail: Gårdbutikken Bøvlinggård tlf: Mail: Og en frisør: Salon Stjær: DEADLINE for indlevering af stof til næste avis er: Søndag den 22. maj Send indlæggene ti1: Stjær Avis, Hårbyvej 58, Stjær, 8660 Skanderborg eller Mail: eller læg i Stjær Avis kasse i Brugsen hilsen redaktionen

20 Husk/ Aktivitetsliste!! Aktiviteter Marts Foredrag i præstegården Gudstjeneste i Stjær kirke Gen.fors. i Boldklubben Motionsgang fra klubhuset April Gen.fors. i Borgerforeningen Børnehavens Forårsudstilling Dagli Brugsens gen.fors Foredrag i præstegården Lars Muhl i forsamlingshuset Årets MelodiGrandprix på skolen Alle er velkomne! Netcamp i forsamlingshuset Jordens dag v. forsamlingshuset Fællesspisning i forsaml.huset Foredrag i præstegården Maj Hele dagen HEJS FLAGET! 11. Formiddag dagplejebørn går i optog Koncert i præstegården Plantemarked/- kirkens P-plads Juni Fugletur til Tåstrup Sø Afslutning på fællesspisning Det er utroligt alt, hvad børn i vor tid ved! Man ved næsten ikke mere, hvad de ikke ved. H.C. Andersen i Naturen omkring os En lærke er hørt synge i Stjær bakker. Men det er hårdt at være lærke, i det sene forår. De sulter, må spise vegetarmad, som spirer og frø, selv om de elsker insekter og edderkopper. De vover sig alligevel herop, for at få de bedste territorier. Det er om at være først! Hvis kulden bli r for hård, tager de et smut til vadehavet. Det er fire timers flyvning, hver vej. Det regner de ikke for noget. Men så risikerer de, at territoriet bliver besat, imens de er væk. Viben er set ved Mossø og det er jo næ-sten i vores kommune, nu. For de fugleinteresserede kan man få meget mere at vide, på (Dansk ornitologisk forening) Hejs flaget 1. Maj! Jeg vil gerne opfordre til, at vi alle gør det til en tradition, at flage på konfirmationsdagen. Det er en stor og betydningsfuld dag for både konfirmander og deres familier, og jeg synes de unge fortjener, at vi alle fejrer dem på flotteste måde. I Storring-Stjær, holder vi altid konfirmation den første søndag i maj. I år er det således søndag den 1. maj. Carsten Marvig Denne avis er lavet af: Palle Hansen, pressefotograf - Roy Erik Blüthgen, pc lay out Bjarne Schøler Sørensen, erhvervsredaktør og Pil Brudager, illustr./ foto/ ansvarshav. redaktør. Stjær Sogns Borgerforenings Avis, Hårbyvej 58, 8660 Skanderborg tlf.: mailadresse: Stof til avisen kan også indleveres ved Brugsens kasse. Ekstra eksemplarer af avisen, kan købes samme sted for 10 kr. Sidste frist for indlevering af stof til næste Stjær Avis er søndag den 22. maj Avisen kan også læses på

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Næste Aadum Nyt udkommer i uge 5. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 23/1-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com HUSK!!!!

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden I denne sommer har Dansk Folkehjælp fået mange budskaber ud i pressen. Jeg tænker bl.a. på TV2 s Go morgen DK / Go Folkehjælp, hvor danskerne blev opfordret af Dansk Folkehjælp

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens Bestyrelsen Formand: Næstformand: Hanne Skjødt Peter Rabjerg Brådhusvej 7 Gedhøjen 7, Hatting 86 55 15 70 75 65 36 16 skjoedt@pc.dk peter@rabjerg.eu

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

Referat Generalforsamling i Tribadernes Net den 2015.03.01

Referat Generalforsamling i Tribadernes Net den 2015.03.01 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmetællere 4. Koordinationsgruppens og øvrige gruppers beretning 5. Fremlæggelse og godkendelse af regnskab og budget 6. Visioner, aktiviteter

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Januar 2006 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 26.11.2013 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning v/næstformand Per Nørgaard Torben? blev valgt

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet.

Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet. Referat af Grupperådsmøde lørdag d. 2. marts 2013 Hammermølle gruppe, DDS Pkt. 1; Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet. Charlie vælges

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev juni 2006

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev juni 2006 Nyhedsbrev juni 2006 Kære medlem af Den Grønne Gruppe! Vi har herved fornøjelsen at invitere dig og din ægtefælle til Den Grønne Gruppes årlige stævne på Houens Odde Spejdercenter 29. 30 september Stævnet

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Hvidbjerg 4. marts 2015 MØDEREFERAT Dato: 4. marts 2015 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 12 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015. Fastelavnsholdet 2015. Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet!

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015. Fastelavnsholdet 2015. Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet! Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 41. årgang nr. 4 Marts 2015 Fastelavnsholdet 2015 Indkaldelse til generalforsamling findes inde i bladet! 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole Velkommen til alle jer Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn Skelund er en aktiv

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

ORDINÆR GENEREALFORSAMLING NORS BOLDKLUB 28. februar 2014

ORDINÆR GENEREALFORSAMLING NORS BOLDKLUB 28. februar 2014 ORDINÆR GENEREALFORSAMLING NORS BOLDKLUB 28. februar 2014 Til den ordinære genrealforsamling var mødt 19 personer incl hovedbestyrelsen undtagen Karen Nielsen, som havde meldt afbud. Derudover deltog repræsentanter

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 27. oktober. 2014 i Gørslev Forsamlingshus

Referat fra generalforsamlingen den 27. oktober. 2014 i Gørslev Forsamlingshus Referat fra generalforsamlingen den 27. oktober. 2014 i Gørslev Forsamlingshus Formanden, Linda Andersen, bød de forsamlede lokale beboere velkommen til landsbyforeningens første ordinære generalforsamling.

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at

Læs mere

GVF-Avisen. Foråret nr. 1. 2011, 16. årgang. www.fedet-risskov.dk GRUNDEJERFORENINGEN VEJLBY FED

GVF-Avisen. Foråret nr. 1. 2011, 16. årgang. www.fedet-risskov.dk GRUNDEJERFORENINGEN VEJLBY FED Foråret nr. 1. 2011, 16. årgang GVF-Avisen www.fedet-risskov.dk GRUNDEJERFORENINGEN VEJLBY FED Generalforsamling Der indkaldes til ordinær generalforsamling i GVF Grundejerforeningen Vejlby Fed tirsdag

Læs mere

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af ordstyrer: Tage Kristensen 2. Valg af skriftsfører: Lars Barslund 3. Formandens beretning:

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Dagsorden for den ordinære generalforsamling var følgende: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Kong Knud Division. Divisionsrådsmøde 12. april 2012. Torsdag d. 12. april 2011, kl. 19.00-21.30 Bolbro Skole, Stadionvej 50, Indgang F, Odense V

Kong Knud Division. Divisionsrådsmøde 12. april 2012. Torsdag d. 12. april 2011, kl. 19.00-21.30 Bolbro Skole, Stadionvej 50, Indgang F, Odense V Kong Knud Division Divisionsrådsmøde 12. april 2012 Torsdag d. 12. april 2011, kl. 19.00-21.30 Bolbro Skole, Stadionvej 50, Indgang F, Odense V Dagsorden Beretninger Side Dagsorden 1. Valg af dirigent

Læs mere

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter 1. Velkomst ved Bjarne Svendsen Ordstyrer: Bjarne Referent: Anette 2. Kort orientering fra alle deltagende foreninger obs om der er noget særligt alle foreninger bør vide FIF ved Karina, Jørgen og Bente.

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni 2013-2 Siden sidst Onsdag den 16. januar var der foredrag på Ferritslev Friskole. Sognepræst ved Brahetrolleborg, Øster Hæsinge og Krarup Kirker, Ole Buhl Hansen, fortalte om,hvordan vi ved hjælp af humoren

Læs mere

Stald-katten. GLRK s Juleklubstævne 2009 - Julemanden kommer kørende med hestevogn.

Stald-katten. GLRK s Juleklubstævne 2009 - Julemanden kommer kørende med hestevogn. Stald-katten GLRK s Juleklubstævne 2009 - Julemanden kommer kørende med hestevogn. Som I kan se har GLRS s klubblad fået et navn.. se i Stald-katten hvem den heldige vinder blev. HUSK.Fastelavnsridning

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen 31.10.14 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4.

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014

Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014 VESTRE BAADELAUG Bådehavnsvej 6 9000 Aalborg Referat Ordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 27. marts 2014 1 Vestre Baadelaug Indledning: Den ordinære generalforsamling startede kl. 19.00

Læs mere

Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken.

Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken. Referat fra Garantloekkens generalforsamling Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken. Referat Indledning: Rigtig

Læs mere

Velkommen DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER. 22. ordinære generalforsamling 13. marts 2013

Velkommen DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER. 22. ordinære generalforsamling 13. marts 2013 Velkommen DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER 22. ordinære generalforsamling 13. marts 2013 Aftenens program Velkomst 22. ordinære generalforsamling Arktisk sikkerhed en ligning med mange ubekendte v/ Chefen for

Læs mere

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014.

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014. CONTRA DANCE PARTNERS Referat af generalforsamling afholdt torsdag den 8. maj 2014 kl. 19.00 på Roskilde Kro, Albertslund Dagsorden ifølge vedtægterne: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Formandens

Læs mere

1. Valg af dirigent, forslag? 2. Bestyrelsens beretning årets gang- foreningens udvalg 3. Behandling af indkomne forslag, modtages senest d.12.5.

1. Valg af dirigent, forslag? 2. Bestyrelsens beretning årets gang- foreningens udvalg 3. Behandling af indkomne forslag, modtages senest d.12.5. Søndag den: 26.05.2013 kl.10: Referat fra ordinær generalforsamling i Sønderballe Ejerlavs Beboerforening sted: Lejrskolen Sønderballe Gåsevig der serveres morgenbrød! Dagsorden: 1. Valg af dirigent, forslag?

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe Beretning for spejderåret 2012 KFUM-Spejderne, Aabybro Gruppe ved gruppemødet den 20. marts 2013 Aabybro marts 2013 Endnu et spejderår er gået, hvor gruppens medlemmer

Læs mere

Industrivej 7 Vester Aaby 5600 Faaborg DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125. Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk www.bago-line.

Industrivej 7 Vester Aaby 5600 Faaborg DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125. Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk www.bago-line. SPONSORER TIL MEDLEMSBLADET: Marts kvartal 2013 6 Årgang Medlemsblad NUFFGIELD UNIVERSAL M 4 Industrivej 7 Vester Aaby DENMARK Tlf./Phone: +45 6261 6125 Direkte/Direct: +45 6361 8107 Mail: sn@bago-line.dk

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2010 Årsprogram 1 Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2010 Årsprogram Forårsmøde. Tirsdag d. 2. marts 2010 kl. 19.00 i Syv Sognegård, Skolevej 17, 4130 Viby Sj. Formanden

Læs mere

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter:

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter: Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 Til stede fra bestyrelsen: Linnea Christensen (afgående formand), Susanne Skarby (kasserer), Peter Rask, Anne Erben. Afbud fra

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 11. marts 2006 MØDEREFERAT Dato: 9.marts 2005 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 18 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Mødereferat. Kjeld Sivertsen fremlagde beretning (vedlagt i kopi). Beretningen blev enstemmigt vedtaget, og bestyrelsen præsenterede sig selv

Mødereferat. Kjeld Sivertsen fremlagde beretning (vedlagt i kopi). Beretningen blev enstemmigt vedtaget, og bestyrelsen præsenterede sig selv Mødereferat Emne: Aktiv Kunsts Årsmøde Dato: Tirsdag, den 20. januar 2015 - kl. 19:30 Sted: Deltagere: Fuglsanghus, Hørsholm 53 medlemmer af Aktiv Kunst Dagsorden: 1 Valg af dirigent 2 Bestyrelsens beretning

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Velkommen tilbage fra en velfortjent sommerferie. Vi håber I alle har haft en begivenhedsrig ferie med vellykkede sommerlejre for store og

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

Referat af. Generalforsamling torsdag den 17. Marts 2011 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal.

Referat af. Generalforsamling torsdag den 17. Marts 2011 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling torsdag den 17. Marts 2011 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

FEBRUAR 2012 NR 4/49. AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K. Tema: Livstræet

FEBRUAR 2012 NR 4/49. AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K. Tema: Livstræet FEBRUAR 2012 NR 4/49 AFTENENS VISEVÆRTER: Yrsa & Inge K Tema: Livstræet Teatersalen Domus fredag den 23. marts 2012 kl. 20:00. Dørene åbnes kl. 18:30 OPLAGSTAL :350 - Udsendes 5 gange årligt til samtlige

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014

Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014 Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014 Søndag den 30. marts kl. 11:00 i selskabslokalerne Præstevangsvej 10A, 8210 Aarhus V 49 haver repræsenteret (60 personer) l. Valg af dirigent Anette, have

Læs mere

Torsdag den 26 marts 2015. Kl.19.30, Sundeved efterskole.

Torsdag den 26 marts 2015. Kl.19.30, Sundeved efterskole. Referat fra generalforsamling i VBIF Torsdag den 26 marts 2015 Kl.19.30, Sundeved efterskole. Dagsorden: 1. Velkomst ved Henriette 2. Valg af dirigent: Marius Frellesen 3. Valg af protekolfører: Merethe

Læs mere

Dansk Musiker Forbund Viborg afd.

Dansk Musiker Forbund Viborg afd. Ordinær Generalforsamling Dansk Musiker Forbund Viborg afd. Torsdag d. 27. februar 2014 kl. 18.00 Hjarbæk Kro Bestyrelsen er vært ved en omgang biksemad og hvad der tilhører. Dagsorden: 1. 2. Velkomst

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

Indhold: Nyt fra bestyrelsen. UBI arrangement i Operaen. Børnejulearrangement. Genralforsamling. 18. april. Nr. 1 2007 Januar

Indhold: Nyt fra bestyrelsen. UBI arrangement i Operaen. Børnejulearrangement. Genralforsamling. 18. april. Nr. 1 2007 Januar Indhold: Nyt fra bestyrelsen UBI arrangement i Operaen Børnejulearrangement Genralforsamling 18. april Nr. 1 2007 Januar RASMUS er medlemsblad for Gymnastikforeningen ODK (Ollerup Delingsførere København)

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010 NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2010 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG Broarbejde Det store projekt skrider godt frem og de nye flydebroer ligger allerede og flyder i havnen. Ikke på den rigtige plads men vi kan da se

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 22. årgang December 2014 Nummer 4 Friske VHK ere på Damhusengen God jul og godt nytår Efterlysning Aktivitetskalender Rytmer Harmonicafé Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN Medlemsavis

Læs mere

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING NYHED. lektiecafé. Den 1. time. I forbindelse med oprettelse

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING NYHED. lektiecafé. Den 1. time. I forbindelse med oprettelse SBREV April 2013 SBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING Sommerlukket Vi holder lukket for vores ugentlige aktiviteter fra og med mandag den 24. juni. Efter sommerferien starter vi

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Referat af generalforsamling den 27. marts 2012 kl. 19.00 Sted: Klubhuset.

Referat af generalforsamling den 27. marts 2012 kl. 19.00 Sted: Klubhuset. Referat af generalforsamling den 27. marts 2012 kl. 19.00 Sted: Klubhuset. Tilstede var: 7 medlemmer og 7 bestyrelsesmedlemmer Dagsorden: (ifølge vedtægterne) 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2013

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2013 Velkommen Herreklubben Nivå Golf Klub Generalforsamling 2013 NCC 2013-04-18 1 Agenda Velkommen & Indskrivning Generalforsamling Spisning NCC 2013-04-18 2 Dirigent / Beretning 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Årsberetning 2009 RIBE TWINTOWN ASSOCIATION RIBE PARNTERSTADTVEREIN L ASSOCIATION DE JUMELAGE

Årsberetning 2009 RIBE TWINTOWN ASSOCIATION RIBE PARNTERSTADTVEREIN L ASSOCIATION DE JUMELAGE Årsberetning 2009 Vel mødt til årsmødet i år 2010, som jo er et særligt år for os i Ribe. Både fordi vi nu er godt i gang med et nyt årti, men specielt fordi Ribe by har 1300 års jubilæum. Dette vil blive

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Lodshaven. Afholdt den 06.marts 2014, kl. 19.00, i fælleshuset.

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Lodshaven. Afholdt den 06.marts 2014, kl. 19.00, i fælleshuset. Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Lodshaven. Afholdt den 06.marts 2014, kl. 19.00, i fælleshuset. Lone bød velkommen, og deltagerne startede med at ære de 3, Mogens, Keld og Ulla,

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling onsdag d. 17. marts 2010 i Sognegården, Kirkebakken

Referat fra ordinær generalforsamling onsdag d. 17. marts 2010 i Sognegården, Kirkebakken Referat fra ordinær generalforsamling onsdag d. 17. marts 2010 i Sognegården, Kirkebakken Formand Henrik K. Sivertsen bød forsamlingen velkommen. Der var fremmødt 52 stemmeberettigede medlemmer, heraf

Læs mere

3. Aflæggelse af bestyrelsens skriftlige årsberetning for det seneste år.

3. Aflæggelse af bestyrelsens skriftlige årsberetning for det seneste år. GENERALFORSAMLINGSREFERAT I EJERFORENINGEN MØLNDALSPARKEN År 2011, tirsdag den 22. marts, afholdtes ordinær generalforsamling i ejerlejlighedsforeningen matr.nr. 11 h Vridsløselille By, Herstedvester.

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING

Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Stenlille Handels- Håndværker og Borgerforening REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDT I STENLILLE HALLENS SELSKABSLOKALE ONSDAG DEN 20. FEBRUAR 2008 Klokken 19.00 bød formand Carl-Henrik Nielsen

Læs mere

2011-20- Menuen: Laks med æggestand. Svinekam med rødkål salat, hvide kartofler grøn salat og skysovs. Rugbrød og boller med pålæg og ost.

2011-20- Menuen: Laks med æggestand. Svinekam med rødkål salat, hvide kartofler grøn salat og skysovs. Rugbrød og boller med pålæg og ost. Forret: Hovedret: Dessert: Natmad: Menuen: Laks med æggestand Svinekam med rødkål salat, hvide kartofler grøn salat og skysovs Citron fromage Rugbrød og boller med pålæg og ost. 1931 Hertil kan købes diverse

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Hvidbjerg 10. marts 2014 MØDEREFERAT Dato: 5. marts 2014 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 14 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Indhold: * Sdr. Vium: Byttemarked * Dagli Brugsen: Generalforsamling

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere