STJÆR AVIS. Nr årgang Marts, April og Maj Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005. Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD"

Transkript

1 STJÆR AVIS Nr årgang Marts, April og Maj 2005 Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD s.2 Udlejning af forsamlingshus s.3 Foredrag med Lars Muhl s.4 Jorden Dag/ pressemeddelelse s.5 Netcamp og Plantemarked s.6 Livet i Stjær, børn, skole s.7 Spejdere, fællesspisning, Voksne Quinder, annonce/folk imellem s.8 Generalforsamlinger s.9 Den sidste centralbestyrerinde s.10 Stjær Folkedansere 25 år s.11 Jubilæumsfesten s.12 Storkommunen NySkanderborg s.13 Stjær net og fremtiden s.14 IT-gruppen, Storring, en virtuel historie s.15 Fugletur OG Tåstrup Sø s.16 En rigtig energi-sjæl s.17 Kirkelighed og virkelighed s.18 Stjær Avis og annoncer s.19 Adresser, grupper, foreninger og råd s.20 Aktivitetsliste, avisens adresser, deadline!

2 BORGERFORENINGENS BESTYRELSE: Janne Sørensen, formand (JS), Vesterbro l E, tlf.: : Kontakt til aviser, div. ansøgninger til kommunen, møder, aktiviteter mm. Udlejning og fremvisning af forsamlingshus på tlf Pil Brudager, næstformand, redaktør af Stjær Avis (PB), Hårbyvej 58, tlf.: : Kontakt til foredragsforening og LAL. Bent Skovsende, kasserer (BTS), Vestbakken 2, tlf. : : Regnskab og budget, medlemskartotek, lejekontrakter, opkrævninger, nøgler. Roy Blüthgen, Redaktør af byportalen Hårbyvej 3, tlf.: : Opdatering af Bjarne Schøler Sørensen, (BSS) Kollens Møllevej 31, Tlf.: , Indvendig vedligeholdelse, medredaktør på Avisen, kontakt til lejer. Gunnar Bonde Jensen (GB), Tåstrupvej 27, tlf.: , Indkøb af alt til huset og udvendig vedligeholdelse af hus og have. Orla Andersen og Hans Pedersen er revisorer Bestyrelsesmøder - holdes i BaseHouse og er åbne møder. Kom og lyt og giv din mening til kende. Næste møde er tirsdag den 15. marts kl. 19. Den årlige generalforsamling er mandag den 4. april kl UDLEJNING AF FORSAMLINGSHUSET..på tlf.: eller Huset udlejes for hele week-enden fra fredag til søndag til flg. priser: For medlemmer..hele huset kr kr. incl. rengøring For ikke medlemmer..hele huset kr kr. incl. rengøring Personale: Vi har kontakt til lokale kokke, kogekoner og tjenere, der kan lejes samtidig med huset. Overnatning: Vi har kontakt til lokale overnatningssteder i Tåstrup og Veng. Læs mere om forsamlingshuset på www. Stjaer.net BØRNEFØDSELSDAG i Forsamlingshuset - book i god tid på tlf.: eller Vil I holde børnefødselsdag en hverdagseftermiddag, kan det lade sig gøre på flg. betingelser: Man skal være medlem af Borgerforeningen. Man skal selv gøre rent. Man skal være ude af huset inden kl. 17. Det koster 400 kr Stjær, en særlig politisk engageret by!? Det siges, at Stjær havde den højeste stemmeprocent til folketingsvalget i februar, i Galten kommune. (kilde: MJA) Billederne på forsiden: Stjær i februar/fastelavnssoldater. 2

3 Lars Muhl Stjær Forsamlingshus torsdag den 14. april 2005 kl (dørene åbnes kl ) Seeren fra Andalusien et foredrag om skæbnemøder og forvandling Tilmelding/reservering eller på telefon eller i Stjær Dagli Brugs Pris: 60 kr. for medlemmer af borgerforening, 80 kr. for øvrige. Arrangør: Stjær Sogns Borgerforening 3

4 Plant blomster i Stjær! Jordens Dag Børnekulturgruppen ønsker at gøre Jordens Dag til en tilbagevendende begivenhed i Stjær! Jordens Dag er en hyldest til vores dejlige jord. Den fejres over hele verden, i 141 lande, af ca. 200 millioner mennesker. Det hele startede den 22.april 1970 i USA, hvor universitetsstuderende, skoleelever, lærere og foreninger arrangerede happenings, demonstrationer, koncerter, udstillinger, debatmøder og meget andet, for at skabe opmærksomhed om USA s miljøproblemer. Siden da, har Jordens Dag bredt sig til mange lande og her i Danmark findes der masser af aktiviteter landet rundt. Nogle kan måske huske, hvordan børn i Stjær fejrede Jordens dag i 1996 og 1997, hvor dagplejebørn og børnehave børn plantede blomster i byens bede, foran Brugsen og Bageren. I år vil vi mødes lørdag den 23. april KL og plante blomster rundt omkring i byen. Vi inviterer alle Jer, som bor i Stjær, til at festligholde dagen, ved at bidrage med blomster, til byens forskønnelse. Vi opfordrer grupper, institutioner og foreninger i Stjær til at deltage - unge som ældre, og lægge nogle blomsterløg og plante blomster i jorden, som vi alle kan nyde til forår og sommer. Så spejdere, grundejerforeninger, missionshus, kirke, brugsforening, dagplejere, børnehave, klub, SFO og skole, boldklub, borgerforening m.fl. I ved hvad jeg mener kom ud af busken og vær med! Ideen er, at alle bruger en halv til en hel times tid den dag, til at plante blomster, i deres eget område af byen. Vi mødes KL. 10 ved forsamlingshuset, hvor folk kan komme og aflevere og hente blomsterløg og så går de respektive grupper rundt til deres områder og planter blomsterløg. Vi opfordrer institutioner, som har åbent om fredagen, til at bruge en halv time på at plante blomsterløg på selve Jordens Dag d.22 April. Hvis nogle har spørgsmål, kan I kontakte Jeanine Bonadies på tlf Hvis I vil vide mere eller have inspiration og idéer, kan I søge under Jordens Dag og Earth Day på Internettet. Jordens dag fejres af alle klodens indbyggere uden hensyn til religion, race eller nationalitet. Alle mennesker opfordres til at gøre et eller andet godt for Jorden, der hvor de bor, i ugen eller weekend en, i forbindelse med Jordens Dag. På børnekulturgruppens vegne, de bedste hilsener Jeanine Bonadies Pressemeddelelse. LARS MUHL! Ved du godt, at Lars Muhls mor bor i Stjær? blev jeg spurgt for et stykke tid siden! Nej, det vidste jeg faktisk ikke! Også selv om jeg op til flere gange har hilst på den imødekommende og altid smilende dame fra Møllevejen!! Faktisk skal jeg også lige have Lars Muhl frem i erindringen: Sjæl i flammer. The Young go first med Warm Guns, hittet Ind til dig igen og sjæl i flammer toner frem i erindringen,. De har alle på en eller anden måde forbindelse med musik- og sangstjernen Lars Muhl. I hvert fald er det, hvad jeg hidtil har forbundet med ham! For Lars Muhl er et andet sted i sit liv nu. I 1991 trak han sig tilbage til Samsø for at skrive bøger, og ind til dato har han skrevet 8 af slagsen. Han kommer til Stjær for at holde foredraget Seeren fra Andalusien og han har skrevet en bog med selv samme navn! Foredraget handler kort fortalt om skæbnemøder og forvandling. Det tager udgangspunkt i foredragsholderens møde med et ekstrauniverselt menneske, hvilket fører til en spirituel forvandling. Et møde som foredragsholderen har oplevet i virkeligheden, og som i dag har ført til, at Lars Muhl har været med til at starte en sammenslutning Hearts & Hands, som arbejder for, at der bygges bro mellem alternative helbredelsestraditioner og de konventionelle behandlingsformer. Se evt. mere på og Der vil være en lille udstilling af bøger og musik at finde på biblioteket på Stjær skolen, fra den 15. marts. Mette Brandi 4

5 Så er der FORÅRS-NETCAMP i forsamlingshuset Lørdag den 16. april kl.10 til søndag morgen.. Husk du skal ha orden i din computer, inden du kommer! Tjek følgende hjemmefra: Din PC skal være installeret med et opdateret virusskjold og du skal ha en fuld systemscanning umiddelbart før campen. Dette er meget vigtigt, da vi ellers risikerer, at netop din PC er får hele netværket til at gå ned. Du skal ha et netværkskabel, der er min. 5 meter langt. Har du ikke et, kan du købe et af os for 30 kr. Du skal ha strømkabel til både skærm og PC. NB: Der må ikke anvendes ulovlige spil og/eller programmer, ligesom ulovligt kopierede filer som f.eks. MP3, MPEG osv. ikke kan tillades på PC erne. Det er en betingelse for at være med, at man overholder disse regler og det er den enkelte deltagers eget ansvar, at PC eren er iorden. VIGTIGT: Fra voksengruppens side, opfordres flere forældre til at tage en 3-4 timers vagt, i løbet af døgnet. Det er både sjovt og hyggeligt at være med. Man behøver ikke være teknisk kyndig. Der er både omsorgsvagter og tekniske vagter, man kan vælge sig på. Ring til Gitte Bundgård tlf: eller mail: Campen koster 100 kr. Du får frokost, aftensmad, natmad og morgenmad der er masser af saftevand og du kan købe sodavand. 7. Klasse er med præsten på Viborg Idrætshøjskole så dem må vi undvære. Vi håber der kommer nogle piger med denne gang. Vi glæder os til at se jer. TAG SOVEPOSER MED, natten er lang! Du skal gå i 3. klasse eller derover, for at deltage i netcampen! TILMELD JER TIL PIL PÅ: Skriv navn, adresse, tlf.nr. og klasse. Kærlig hilsen opsætter- og omsorgsgruppen Velkommen til Forårs Plantemarked lørdag d. 21 maj kl på kirkens parkeringsplads. Har du overskydende planter stauder/stueplanter- som du vil af med så mød op og lav din egen bod. Mangler du planter så kom og kig - udvalget er stort. I år vil der også være div. stativer ( i jern ). Hilsen Conny Andersen. Telf P.S. Plantemarkedet er flyttet på grund af div. fester konfirmation og sammenfaldene arrangementer. 5

6 Livet i Stjær. Skolen og Børn og unge redaktionen B og U -redaktionen arbejder sammen med skolen, på en idé til Stjær Avis Børn og unge sider. Der arbejdes på at gøre Avisskrivning til en del af undervisningen så flere elever kan levere stof til Stjær Avis. Ideen er, at børn og ungesiderne skal skrives af børn, for børn. Det bliver spændende at læse fremtidens voksnes tanker og ideer, om vores lille samfund og den store verden og hvad de ellers har på hjerte. Hilsen Børn-og unge redaktionen/ Karsten Holm Det sker på Stjærskolen: MARTS elever fra 9. klasse tager til Norwich i England kl. skal til aktivitetsdag på Skovbyskolen klasse kommer hjem fra England kl. skal i Biohuset og se Tommelise Uge 11 H. C. Andersen-uge Uge 12 Påskeferie Uge 13 Kommunal H. C. Andersen-uge Dagplejen En gruppe dagplejere og børn, arbejder med H.C. Andersen hele foråret. Det skulle gerne ende med 20 små børn, som er klædt ud som H.C.Andersen figurer, til det årlige karneval i Galten den 4. maj og til den landsdækkende dagplejedag den 11. maj, hvor vi går en tur gennem Stjær By og derefter til aktiviteter ved klubhuset. Om eftermiddagen slutter vi af med forældrekaffe fra Venlig hilsen dagplejerne. APRIL Uge 15 Brudt uge på mellemtrinnet og i udskolingen 15. Årets Melodi Grandprix starter kl kl. til prøve i skriftlig matematik kl kl. til prøve i dansk retstavning kl MAJ 1. Konfirmationer kl. til prøve i skriftlig dansk kl Aktivitetsdag for 3. kl. på Herskindskolen kl. sidste skoledag kl. mundtlige prøver starter Uge 21 Brudt uge på mellemtrinnet og i udskolingen kl. tager til Bornholm Alle fra byen er velkomne til MelodiGrandPrix! Børnehaven holder FORÅRSUDSTILLING i Forsamlingshuset onsdag den 6. april kl Det er en hemmelighed, hvem der åbner udstillingen. Måske har det forbindelse til H.C.Andersen. Alle er velkomne!! I hele april, kan man se Børnehave-kunst på biblioteket. Biblioteket I april vil der på Stjær Fællesbibliotek være mulighed for at se en flot og farvestrålende udstilling udført af Stjær Børnehave. I forbindelse med foredraget med Lars Muhl i Stjær Forsamlingshus torsdag den 14. april kl vil der fra mandag den 14. marts være en udstilling/udlån af så mange af hans bøger og cd er, som jeg er i stand til at skaffe fra Galten Bibliotek og Århus Biblioteker. Ordningen Bogen kommer er startet. Tilbudet henvender sig til mennesker, der ikke selv har mulighed for at komme på biblioteket. Venlig hilsen Pia Karmark Biblioteket bliver betjent på flg. tidspunkter: Mandag: og Tirsdag:

7 Spejderne Fællesspisning i forsamlingshuset Sidste fællesmiddage inden sommerferien er: mandag den 25. april kl og fredag den 10. juni kl (i en skøn have i Stjær.) Nye i byen er hjertelig velkomne. Ring til Heidi/ De voksne Quinder Så er spejderne godt i gang med forårssæsonen det går mod lysere tider og udendørsaktiviteterne bliver opprioriteret. Det nye spejderår hos ulvene startede stille og roligt med en legeaften. Ulvene stillede nogle legeforslag op og på demokratisk vis, blev der stemt om, hvilke der skulle udføres. Fri leg er altid et hit hos ulvene. På de efterfølgende møder vil man hos ulvene begynde at snuse lidt til kort og kompas. De lærer lidt om retninger, magnetisme og har bl.a. lavet deres eget kompas ved hjælp af bl.a. nåle, flamingo, korkpropper og vand. Kompasset skal senere bruges i praksis til målinger og evt., fremstilling af egne kort. I februar måned var det også tid for salg af lodsedler og vi vil gerne sige tak til alle de borgere i Stjær som støttede op om spejderarbejdet ved at købe lodsedler. Størstedelen af fortjenesten ved salget går til gruppen og er en af de måder hvorpå vi kan tjene penge til gavn for vore aktiviteter. Quinderne har siden sidst været 2x i Biohuset og til en rund fødselsdag. Vi er ved at planlægge påskepynt og har derfor været hos Panduro-hobby for at købe lidt materiale. Vores forårs udflugt i år går til København. Vi skal bl.a se Gobelinerne på Christiansborg hvor vi bliver guidet rundt. Herefter kører vores bus os til Færgekroen i Nyhavn hvor vi spiser frokost. Derfra går turen til Folketinget hvor vi også bliver vist rundt. Til slut kører vi ud til det nye Operahus for at se det imponerende byggeri og drikke vores eftermiddagskaffe der. Så er det hvis tid til at vende hjem til Stjær, forhåbentlig mættet af mange indtryk. Hilsen Vibeke -gid man dog var Quinde! Senere på sæsonen skal ulvene igen arbejde lidt med deres knive og der skal uddeles knivbevis til dem som endnu ikke har fået et sådant. Hen over foråret vil der naturligvis også blive tid til bål, ture i skoven, små løb og naturligvis deltagelse i distriktets bæver- og ulveturnering. Temaet er på nuværende tidspunkt ikke kendt Hos storspejderne går meget af tiden med at forberede sig til årets sommerlejr deltagelse i korpslejren 2005 som i år finder sted ved Guldborgsund. Alle spejderfærdighederne skal støves af og være parate. At deltage i en korpslejr er en oplevelse for livet. Her får man mulighed for at møde flere tusinde spejdere fra ind- og udland at se, høre og opleve hvordan spejderarbejdet også kan foregå når man løfter i flok samarbejder mærke suset ved de store lejrbål. Interesserede kan læse mere på Den 28. januar var det tid for vort årlige grupperådsmøde. Aftenen startede med en sang, efterfølgende fulgte formandens beretning, aflæggelse af regnskab etc. Dette blev fulgt op af lidt underholdning midtvejs i forløbet. Endelig sluttede det af med valg til grupperådet. Der var en fin opbakning til mødet og vi fik valgt et nyt grupperåd. Spejderarbejdet i Stjær har de sidste mange år været stabilt og kørt støt og roligt. Dette håber vi naturligvis det vil fortsætte med. Derfor har vi også brug for nye kræfter. Du behøver ikke at have erfaring med spejderlivet, men er du til bål, skov, børn, ude- og indeaktiviteter o.s.v. så kontakt gruppeleder Dorte Nothlev, Vi kan nemlig godt bruge nogle flere ledere efter sommerferien. KFUM-spejderne i Stjær Motion- og vandrelivets glæder Starter torsdag den 30. marts kl. 19 fra Klubhuset. Vinterens nørklegruppe i Klubhuset stopper og deltagerne skifter nørklerierne ud med vandre-stave. Der vandres fra klubhuset, både med og uden stave. Første gang er torsdag den 30. marts kl. 19. Det koster 50 kr., for hele sæsonen, at være med i motionsklubben. Alle er velkomne! Hilsen Sanne. Annonce Engel søges!! Vi er en glad familie, som har brug for en hjælpende hånd til rengøring og lettere husarbejde 4 timer ugentligt gerne med husmoderlig erfaring og overblik. Hvis det kan passe, også gerne børnepasning en aften i ny og næ. Løn efter aftale. Familien består af mor, far og 2 børn på 1 og 3 år. Ring meget gerne for at høre mere om os og jobbet. Vi glæder os til at høre fra dig!! Venlig hilsen, Helene Thorup, Stjærvej 70,

8 Generalforsamlinger.. Velkommen til Generalforsamling i Stjær Sogns Borgerforening Mandag den 4. april 2005 kl i Forsamlingshuset Vi håber, der i år er rigtig mange, der har lyst til at deltage i vores generalforsamling. Bestyrelsen synes selv, vi gør et godt stykke arbejde, både med forsamlingshuset og de andre aktiviteter, vi er med til at starte op. Men det er jo vores alle sammens borgerforening, derfor vil vi gerne have ideer og input til, hvad Stjærs borgere synes, vi kunne gøre bedre eller anderledes. Så mød op med ris og ros og fortæl os, hvad du kunne tænke dig, vi skal bruge kræfterne på fremover. Vel mødt til Generalforsamlingen med dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4. Valg af bestyrelsesmedlemmer 5. Valg af revisor 6. Fastsættelse af kontingent 7. Evt. indkomne forslag med angivelse af disses indhold 8. Eventuelt Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være Borgerforeningens formand i hænde senest en uge før generalforsamlingen. Vi byder på lidt mad og drikke! VI SES! BESTYRELSEN Ønske for bestyrelsesarbejdet fremover. Bestyrelsesmedlemmer og hjælpere søges. Stjær Sogns Borgerforening kunne godt tænke sig, at udvide bestyrelsen med et par medlemmer. Det er jo altid sjovere og lettere, jo flere man er. Du behøver ikke have nogen erfaring med bestyrelsesarbejde, der er også brug for praktiske folk, f.eks. til at lave kaffe og rydde op ved Borgerforeningens arrangementer. Alle og vi mener alle vil være en gave til Borgerforeningen. Vi synes selv, vi får en masse dejlige oplevelser, gode grin og en bunke ny energi, ved at være med i bestyrelsen. Det vil vi gerne give DIG mulighed for at opleve, så mød op på generalforsamlingen, eller kontakt en af os fra bestyrelsen. Prøv det prøv det!! Bestyrelsen i Stjær Sogns Borgerforening Dagli`Brugsen medlemmernes egen butik, afholder Generalforsamling torsdag d. 7. april 2005 kl i Stjær forsamlingshus Dagsorden ifølge vedtægterne 1) Valg af ordstyrer. 2) Bestyrelsens beretning og fremtidsplaner 3) Forelæggelse af årsregnskabet, herunder bestyrelsens meddelelse om anvendelse af årets overskud. 4) Forslag fra bestyrelsen 5) Indkomne forslag (sendes til formanden Svend Sørensen Cedervej 5 senest 14 dage før generalforsamlingen) 6) Valg af medlemmer til bestyrelsen, på valg er: Inge Lise Nielsen., Jakob Kær, Peter Erik Jensen. 7) Valg af suppleant, på valg er: Henning Røgen. 8) Eventuelt. Efter generalforsamlingen serveres der Ost med en god Rødvin eller Hvidvin til. Vel mødt. Bestyrelsen STJÆR BOLDKLUB ORDINÆR GENERALFORSAMLING AFHOLDES I KLUBHUSET ONSDAG D. 16. MARTS 2005 KL Bestyrelsen vil gerne påpege, at det er ganske risikofrit at møde op til årets generalforsamling. Alle poster er besat, så med mindre der er ønske om udskiftning, er der altså ingen fare for at blive rodet ind i bestyrelsesarbejdet... MEN: - Vi vil meget gerne have at du kommer! - Vi vil meget gerne høre din mening om tingene i Stjær Boldklub! - Vi vil meget gerne kunne tage højde for dine ideer! Dagsorden iflg. Vedtægter: 1. Valg af dirigent og stemmetællere 2. Formandens beretning, herunder gennemgang af alle afdelingers aktiviteter. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse 4. Boldklubbens budget for Valg af sekretær og kasserer (Ellen & Orla modtager genvalg) 6. Valg af tre suppleanter 7. Valg af revisor og revisorsuppleant 8. Behandling af indkomne forslag. Forslag skal være formanden i hænde senest 9. marts Eventuelt Herefter er Stjær Boldklub vært med ost og vin. VEL MØDT Der var Generalforsamling i Stjær Vandværk Tirsdag den 8. marts Generalforsamling i Tåstrup Sølav holdes engang i Maj 2005

9 Den sidste centralbestyrerinde Vi følger denne gang op på den forrygende revy i efteråret, med en historie om centralen i Stjær. Elna Vedel Andersen var den sidste bestyrer af centralen, og her fortæller hun om, hvordan det gik til at hun blev bestyrer dengang i Anne Bach havde været bestyrer i mange år, men da hendes mand, Jens Peter, pludselig døde, skulle der findes en til at overtage jobbet hurtigst muligt. Jeg kan huske, at Regnar Grønlund (som var sognerådsformand dengang) spurgte, om det ikke var noget for mig. Nej, sagde jeg. Det kunne der ikke være tale om, for jeg arbejdede jo hos købmand Frost i Tåstrup 3 dage om ugen. Desuden boede Arne og jeg til leje, og en forudsætning for at være centralbestyrer var, at man sad i eget hus. Så det kunne der slet ikke være tale om. Nå, men vi kunne da tænke over det, sagde Regnar. Det var en fredag, og vi fik frist helt til mandag med at give besked! Efter at have sikret mig, at de 2 damer fortsat ville arbejde på centralen, endte det alligevel med, at jeg sagde ja. Og så gik det stærkt! Vi byggede nyt hus på Vesterbro, med frisørsalon i den ene ende og plads til centralen i den anden. Huset stod klart den 1. december Centralen havde indtil da været på Vesterbro 2, hvor Hans og Mette bor i dag. Nu blev centralbordene flyttet og alle telefonkablerne fra den gamle central blev ført ind i den nye central. Og så var jeg blevet bestyrer af Stjær Central. Centralen var også en Samtalestation. Ikke alle havde telefon, så de kom hen på centralen for at ringe. Den offentlige telefon var ude i gangen, og især indtil det blev almindeligt at have telefon, var der en livlig trafik af folk, der skulle ringe. Der var åbent hele døgnet, så der skulle altid være nogen hjemme. Nogle havde også bestilt vækning, dem skulle vi så ringe og vække tidligt om morgenen. I starten var der som regel fred efter kl. 8 om aftenen, for folk på landet ordnede tingene om dagen, og det kostede jo også 50 øre at ringe op efter kl. 8! Så det var kun, hvis det var meget vigtigt, at folk ringede om aftenen. Men det ændrede sig i takt med, at de nye tilflyttere kom til byen. De havde oftere brug for at ringe om aftenen og selv juleaften begyndte de at ringe ved 10-tiden for at ønske familien glædelig jul. Somme tider kom overinspektricen Oda Hoffmann på besøg. Hun var en meget myndig dame, så hende var man De s med! Hun ville nu som regel kun snakke med Arne, for det var ham, der stod for løn mv. til damerne. Men når hun kom, advarede vi hinanden, for så skulle kaffekopperne og cigaretterne væk. Vi skulle jo kun bruge tid på at passe centralen! Elna kan stadig huske de fleste af de gamle abonnenters numre fra dengang: Skrædderen havde nummer 1, Henry Henriksen nummer 2, Holger Sørensen nummer 3, Købmanden nummer 4 osv. Lige efter automatiseringen var der mange, der ringede til Elna for at få nummeret på en eller anden. Det var jo hurtigere, end at slå det op i den nye telefonbog! Der var 2 centralborde, og de 2 x Kirsten skiftedes til at møde fra 8-12 og Jeg havde fra 8-16 og hvis der pludselig var travlt (det var især mandag og tirsdag), ringede de efter mig. Arne hjalp også til engang imellem. Centralbestyrerparret Arne og Elna Andersen ved lukningen af Stjær Central på Vesterbro 33 i september Bag dem står de to telefonister Kirsten Petersen, til venstre Kirsten Søfryd til højre Lille Kirsten. 9 Det blev til 7 gode år med centralen, så det var da en lidt trist dag, den 26. september, da Stjær blev automatiseret, mindes Elna. Det var jo en slags farvel til de 237 abonnenter, der var tilsluttet centralen, da vi lukkede. Men det varmede med de mange dejlige breve og hilsener med tak for god og venlig betjening gennem mange år. Elna fik lov at beholde det ene centralbord. Det står nu sammen med et par telefoner og kassen til samtalekuponerne, og minder om tiden, da der var en rigtig central i Stjær. Følgende oplysninger er fra 13. årgang af Annales: Stjær: Telefoncentral blev oprettet i 1916 med 17 abonnenter. Kontrakt indgået 19. maj 1916 med Kathrine Jensen, der var bestyrer indtil 15. februar 1923, hvorefter Kristiane Jensen Bach overtog stillingen. Fra 1. oktober 1941 blev en svigerdatter, Anne Jensen Bach bestyrer indtil 30. november Fra 1. december 1966 var Elna Vedel Andersen bestyrer, indtil centralen blev automatiseret 26. september 1973 med anlægstype ARK 522. Tak til Elna, for at dele historien om Stjær Central med os. Bjarne

10 Stjær Folkedansere havde 25 års jubilæum den 23. januar! Vi er jo i H.C.Andersens år, så historien må hellere starte således: Der var engang en borger i Galten som hed Jørgen Grønkær. Han var kommunens kejser ud i kulturen og hans hoved var fyldt med gode ideer, en af dem var at starte Galten aftenskole. Han syntes nemlig at borgerne skulle have en chance for at komme ud og få sig en svingom, og få sig nogle hyggelige stunder med socialt samvær. Samtidigt kunne de lære om hvordan deres forfædre havde moret sig sammen til højtid og fest, fordi dette var nemlig ved at gå i glemmebogen. Så i september måned det herrens år 1976, startedes et hold med folkedans, et sted hvor kommunens poder fik visdom og kultur, nemlig på Skovby skole. Se kejseren var klar over, at skulle dette tiltag lykkes, måtte han have fat i en vismand til at undervise, - og heldet står den kække bi - han fik fat på Jens Hviid. Jens medbragte sin kone Kirsten og spillemanden Niels, og hu hej hvor kom der gang i sagerne. Det gik så vidt, at andre som dansede samme sted, begyndte at skrive i tidningen om konkurenceforvidning. Dette kunne dog ikke stoppe det gode tiltag. Man flyttede i 1978 til en kulturhøjborg i den søndre del af kommunen, nemlig Stjær forsamlingshus. Det blev succesen ej mindre af. Her mødte nemlig over 50 borgere op fra nær og fjern, og det siger sig selv, at der opstod en masse gode ideer til, hvad man kunne gøre sammen. Man måtte have en forening, så man kunne få styr på de mange tiltag danserne ønskede sat i værk. D. 23. januar 1980 var der stiftende generalforsamling, hvor den gode borger Vagn Christensen blev valgt som formand. Hvad var det så for nogle ideer de havde i den forening? Det var jo sådan, at mange foreninger holdt stiftelsesfester, så det gjorde man også her i Stjærhallen, hvor der mødte mellem 250 og 300 dansere op, og for at det skulle gå rigtigt til mødte de forskellige foreninger op med hver deres fane. Stjær folkedanserforening fik deres af Danmarkssamfundet allerede i Om sommeren mødtes man oppe i Stjær bakker, hvor Cramers havde tilberedt en gris over grillen, og i forsommeren tog man til Himmelbjergstævnet og gav opvisning. Mange holdt en uges ferie med hele familien sammen med dansere fra hele Danmark, når der blev holdt landsstævne i forskellige byer i Danmark. Nogle syntes, at man skulle være ekstra fine ved de store sammenkomster, så de syede dragter, og her må jeg nævne Grethe og Tage Pedersen, som var de første i foreningen, som syede deres egne. De havde selvfølgelig, som mange andre medlemmer, syslet med at få børn, så man startede under vismand Hviids kyndige ledelse et børnehold. Adskillige af dem nåede at komme på opvisningshold som repræsenterede Danmark rundt omkring i verden, og Christian Thorvaldsen blev den første Danmarksmester i folkedans. I dag tager han danseundervisning på højt niveau i Stockholm. Grethe og Tages datter Karin har, som Dorthe Skouborg, taget lederuddannelsen. Dorthe leder i Sorring - Toustrup og Karin overtog undervisningen her i Stjær i Til børnene blev der også syet dragter og her må nævnes Birgith Pedersen fra Harlev. Hun stod for, sammen med flere medlemmer, at sy 23 dragter (fra 3-17 års alderen), som stadig er i foreningens eje. Musikken er en vigtig del af folkedansen, og her har Grethe og Tages søn Erling overtaget det vigtige hverv efter spillemand Niels. Først spillede han sammen med Niels på voksenholdet, så for børneholdet og siden 1988 har han trofast spillet alene til alle vore ondags øveaftener. Foreningen har også en venskabsforening i Helsingborg, Sverige. De besøgte os til vort jubilæum. Vi holdt jo 25 års jubilæum i Borgernes hus i Veng lørdag d 22. januar Omkring 120 mennesker dansede under Karins dygtige ledelse - der var faner fra hele amtet og selveste formand Søren Kristensen kunne overrække 25 års nålen til Grethe Pedersen, Ingeborg og Erik Toft, Anna Lise og Peter Erik Jensen. Mennesker som har betydet meget for vores forening. Anna Lise var med i gruppen som startede foreningen og Peter Erik har siden 1997 været formand for Galten aftenskole, blot for at nævne enkelte bedrifter. Søren kunne også overrække æresmedlemsbeviset til Elly og Thorkild Madsen. Er der nogen som bliver forbundet med navnet Stjær folkedanserforening, så er det de to. De var med fra første aften i Skovby, og Elly har gennem alle årene været en slags mor for os alle. Hun sørgede for at alle følte sig velkomne, var den, som passede børnene når forældrene var til natdans på stævnerne osv. Thorkild var med i den første bestyrelse og overtog formandsposten efter Vagn, og var det helt til 1997.Desværre kan de ikke holde til at danse mere, men de er heldigvis med i de sociale sammenkomster. Hvad var det så ham kulturkejseren fik ud af at starte aftenskolen? Mange mennesker har fået masser af motion og dejligt samvær. Familier har haft fælles interesser, mange venskaber er opstået - og jeg har sågar fået en kone. Og det er ganske vist!! Æventyret fortsætter. Med venlig hilsen Mathias Hansen. Der danses hver onsdag kl i forsamlingshuset. Nye er hjertelig velkomne! 10

11 Stjær Folkedansere

12 Det er Nu ---- vi skal komme med vore gode ideer og tanker, til den nye storkommune! Der holdes visionsmøder og fremtidsværksteder i alle kroge af kommunen. Politikere og embedsmænd, på tværs af de fire kommuner, mødes - og ligefrem suger tanker til sig, der kan danne grundlag for ideologien, vores storkommune skal bygges på og f.eks., meget vigtigt for os: Hvilken rolle skal lokalsamfund, på vores størrelse ( mennesker), spille i deres opland og i kommunalt regi? Skal vi ha en sundheds-stue? - landsbyråd? kommunalforvaltnings-dage i forsamlingshuset og en de gamles gård i Stjær? Hvordan skal erhvervet udvikle sig? Hvad skal der tilføres Stjær, for at det kan blive et bosætningsområde, der imødegår fremtidens menneskers behov, mange år ud i fremtiden? Et lokalt vækstcenter, en superlandsby, måske sammen med Storring. Storring-Stjær, et bæredygtigt og væredygtigt lokalområde, hvor man kan leve hele livet, gennem alle aldre? Hvordan skal infrastrukturen i den nye storkommune være? Prøv at overveje følgende: Hvorfor bor jeg i Stjær? Hvilke forudsætninger skal være til stede, for at jeg kan/vil blive boende i Stjær? Hvad sætter jeg mest pris på? Hvordan bliver min fremtidige situation? Hvilken boligform ønsker jeg? Hvilke transportmidler får jeg behov for? Hvilke fritidsfaciliteter ønsker jeg? Hvor vil jeg arbejde? Hvad med naturen? Fortsæt selv rækken af spørgsmål. Danmark bliver forandret i disse år! Hvis vi sidder stille og kigger på, bliver det ikke efter vore ønsker, det vil gå. Så skriv og fortæl om det du går og tænker! Ideer og tanker modtages af redaktionen, der vil bringe dem videre til politikerne. Hvis du ikke har mail, så send et brev eller ring. Se avisens adresser på bagsiden. Byportalen har lavet et fremtidsfora: Stjær 2020, som du kan skrive på. Du kan også gå ind på Storkommunens hjemmeside: eller på Det handler om borgerinddragelse nu..der er rigtig meget focus på borgernes medvirken så vi må tro på, vi bliver hørt og at vore tanker vil blive brugt til noget! 12

13 Borgerforeningens bestyrelse deltog i det første historiske borgermøde den 22. februar, i Skanderborg, på handelsskolen, hvor folk fra alle fire kommuner var inviteret. Der var god stemning. Det var spændende at sidde sammen med folk fra alle fire kommuner. Jeg tror grundlæggende, de fleste mennesker er glade for, at det blev OS fire! Vi i Stjær er måske særlig glade, vi er da kommet tæt på det geografiske centrum, i den nye store kommune. Der var god, gammeldags brainstorm på visioner til den nye kommune. Klik ind på de nyoprettede netadresser, hvis du vil følge med: og www. netborger.dk Hvor er vi så, lige nu, sådan rent kulturelt, i marts 2005, i Søhøjlands- projektet: NySkanderborg kommune: Jeg havde den ære, at repræsentere Borgerforeningen og kulturen i Galten Syd, på et møde for græsrødderne, den 7. marts i Skanderborg Kulturhus. Det var Kultursamvirke ne i Hørning, Skanderborg og Ry, der inviterede. Vi var seks med fra Galten og vi var jo så dem, i forsamlingen, der ikke kom fra et kultursamvirke. Vi blev enige om, på mødet, at det ville være værdifuldt, at udarbejde et kulturelt landkort, over alle de ting, der findes i den nye storkommune. Så vi kan se, hvad vi har så det kan danne grundlag for det kulturelle arbejde fremover. Galten skal være vært ved det næste fælles møde. Skulle nogen være interesserede i at være med i denne kultursamvirke-gruppe, så ring eller mail til mig eller til Tove Severinsen i biohuset i Galten. Det er spændende at mødes med folk fra de andre kommuner. Jeg tror, det bliver et meget givende og inspirerende samarbejde. Der er høj energi omkring hele processen: Det gode fra landdistrikterne og det bedste fra byerne en ny dansk cocktail anno En smuk, østjydsk storkommune, hvor land og by spiller sammen, på helt nye måder, som lige, værdige samarbejdspartnere. www. Stjaer.net - og fremtiden: Lidt fakta fra WebMaster vedr.vores byportal Nabolandsbyerne i tunneldalen: I disse sammenlægnings tider, er det selvfølgelig spændende at se på, hvilke landsbyer, vi naturligt kan spille sammen med. Storring, vores tvillingelandsby er oplagt, men også Tåstrup, i Århus kommune, er os, rent geografisk meget nær. - Tåstrup bylaug har henvendt sig til os og vi har lavet følgende aftale med dem. Tåstrup by og Stjær Sogns Borgerforening har indgået et 1-årigt pilotprojekt, hvor Tåstrup vil få tildelt et hjørne på Stjær by-portal (www.stjaer.net), til publicering af deres egne lokale nyheder, opslag, online dokumenter m.m. for Tåstrup by. Disse informationer vil være umiddelbart tilgængelige for alle brugere af Stjær by-portal og vi håber at det vil styrke båndene mellem Tåstrup og Stjær. - Båndene til Storring er rigtigt gode... men det bliver en større mundfuld at få deres ønsker integreret ind i Stjær by-portal. Derfor har jeg valgt at klargøre by-portalen til Tåstrups sider i første omgang. Herefter vil jeg så vende tilbage til Storring så de kan se Tåstups løsning - og så tager vi den derfra. Det kommer nok til at ske om 3-6 måneders tid. Nye brugere i Stjær: - Pga. muligheden for indberetning af vandmåleraflæsninger via Stjær by-portal voksede antallet af registrerede bruger mærkbart henover nytår og de første dage af januar 2005, så der nu er 269 tilmeldte brugere fra Stjær og omegn. Nyt web-hotel: - Stjær by-portal skifter webhotel i 1. eller 2. uge af Marts, for at opnå bedre svar tider samt mere stabilitet. Under skiftet vil der komme nogle mindre afbrydelser af driften (web og ) men webmaster vil gøre alt, for at overgangen skal blive så problemfri som mulig. pil Medie-gruppe og IT-gruppe: - Web-gruppen er blevet opløst og vil blive erstattet med folk fra Mediegruppen (avis- og byportal-gruppe) - og evt. den ny opstartede IT-gruppe. WebMaster vil så prøve at holde det hele i luften! 13

14 "IT-gruppen for Stjær/Storring og omegn er nu officielt oprettet og jeg har lavet et online-dokument på Stjær by-portal (www.stjaer.net), som forklarer hvorfor vi har lavet gruppen, hvad vi går og sysler med og hvem vi er. Dokumentet kan findes via menuen "Stjær Siderne -> Foreninger & Grupper -> IT-Gruppen". IT-gruppen består af folk med arbejde og/eller hobby indenfor IT-verdenen. Da IT-området er meget stort og strækker sig vidt omkring, har gruppens medlemmer også meget forskellige baggrunde og interesseområder. Roy En solstrålehistorie fra den virtuelle verden. Det er ganske vist Internettets lyksaligheder! En Mail blev sendt fra Alex Johansen i Århus til Roy, webmaster i Stjær. Jeg har været inde i gæstebogen på Jeres hjemmeside, for at finde en gammel bekendt som jeg ved bor i Stjær... Han plejede at være meget engageret i sociale aktiviteter.. Men jeg fandt ham desværre ikke... Hilsen Alex Johansen Hej Alex - Tak for din besked i gæstebogen... måske kan jeg hjælpe med at finde frem til din bekendt fra Stjær, som du ikke kunne finde. Hvad hedder han? Hilsen Roy Blüthgen. Tvillinge-landsbyen Storring På længere sigt, er det meningen, at et par borgere i Storring, skriver lidt til Stjær Avis om nyt fra Storring! Der arbejdes i Storring på at sammensætte en lille avis-gruppe og på, at Stjær Avis område kan udvides med Storring, så den bliver en fælles avis, der udkommer i hele Storring-Stjær. Ligesom man arbejder med fælles IT-gruppe mm. Jo flere interesserede mennesker, der er at dele og udveksle viden og erfaringer med, jo sjovere bliver det, at leve i Storring-Stjær.. Lidt Storring nyt: Det er ikke tilfældigt, at der i Storring, er blevet holdt adskillige vikingelejre for børn og voksne. Da man, sidste år, begyndte at grave ud til et nyt boligkvarter i byens østkant, stødte man på resterne af en vikingelandsby. Gravearbejdet er nu, indtil videre, blevet stoppet og Nationalmuseet er i gang med at afdække resterne af det, der engang har været et vikingehus og en palisade om byen. Der er også bl.a. fundet en stor syl i træ, med hul til tråden (= hudstrimler). Helt velbevaret. Det må have været moselignende forhold, siden den har kunnet holde sig. Tænk hvis vi fandt Tollundmandens halvfætter herovre, siger en begejstret Storringboer. Når man står og kigger på jorden derhenne, er den rød. Og så kan man tydeligt se de sorte cirkler (telefonpæls tykke) og den lange brede sorte streg, hvor palisaden omkring vikingelandsbyen har været. Efterhånden som træet er formuldet bliver der sort muld, hvor træet var. Hejsa...Kan ikke huske hans efternavn... Men han hedder Jeppe... Vil skyde ham til omkring de Han var meget gode venner med mine forældre da de havde Sanders Kro i Virring, hvor Jeppe også var meget aktiv i forenings livet, specielt omkring fodbold... Sidst jeg så ham var da min søster blev konfirmeret i år Han har i al den tid jeg har kendt ham haft briller og fuldskæg... Han er ikke særlig høj... Han er ikke fed og han er ikke slank så han ligger der imellem... Håber meget at du kan hjælpe... Jeg er nemlig sikker på at han boede i Stjær dengang... Glæder mig til at høre fra dig.. Med venlig hilsen Alex Roy udsendte herefter en efterlysning med Alex beskrivelse af Jeppe, på en , til alle brugere på Stjaer.net. 23 Stjærfolk mailede herefter til Alex: Kære Alex Ham kender vi.det er Jeppe Nielsen, Pebbelparken 44A. Hej Roy...Jamen hvad skal jeg sige... Jeg er totalt overvældet af alle de tilbage meldinger jeg har fået.. Så jeg må jo sige at jeg tror jeg har fundet ham.. Har ikke kontaktet ham endnu, men alle mener det er Jeppe Nielsen.. Jeg havde i mellem tiden fundet ud af at han hedder Nielsen til efternavn i samråd med mine 2 ældre brødre... Men hvis du vil hilse dem allesammen og sige tusind tak for hjælpen, så ville jeg være glad, da jeg simpelthen ikke kan svare dem alle, da der er så frygtelig mange... Endnu engang tusind tak for hjælpen... Venlig Hilsen Alex Johansen PS: Men, men, men havde Alex henvendt sig i Brugsen og havde spurgt efter én, af det signalement, der hed Jeppe var Jeppe nok også blevet fundet, ad den vej. Sååå ikke en fjer kan blive til fem høns, men: Logik for perlehøns: Brugsen og internettet, kan vi ikke undvære! Så for de arkæologi interesserede, er Storring måske en rejse værd? Red. PPS: Jeppe er rigtig glad over at være blevet fundet. Han har kendt Alex og hans familie, siden Alex sad på skødet hos ham, dengang på Sanders kro. Nu er Alex voksen og kommer snart på besøg i Stjær, med sin kæreste. red. 14

15 Fugle- og naturtur til Tåstrup Sø -Torsdag den 2. juni. Hør Nattergalen og gøgen De fleste har hørt om nattergalen med den særegne sang, og gøgen der snylter på andre fugle. Men kender du også historien om nattergalens rejse helt herop fra Afrika? og hvordan bærer gøgen sig egentlig ad med at snyde de småfugle, hvis reder den lægger sit æg i? Vi tager aftenkaffen med til Tåstrup Sø, hvor der er en stor bestand af nattergale i pilekrattene, og mens solen går ned og vi lytter til nattergalenes sang, fortæller ornitolog Peter Lange om de to fugle og deres utrolige liv. Mødested og tid: P-pladsen ved Stjær Skole, kl Herfra går vi samlet til Tåstrup Sø (ca. 1,5 km) Turen afsluttes ca. kl Turleder: Peter Lange tlf.: Redaktionen har modtaget følgende brev, til Sagen om Tåstrup sø : Kære Kent Sørensen og Ole Vest Jensen Tak for Jeres svar i Stjær Avis nr.11. Godt hvis dette blad kan bruges til en sådan bred debat om de forhold der har bred interesse. Det er en vigtig problemstilling I rejser; m.h.t. ejendomsretten til Tåstrup Sø, og jeg håber meget at I vil bidrage til at landsretten den 6-8. juni i år inddrager dette spørgsmål i den kendelse de må komme med. For det første er der jo slet ikke præsenteret noget materiale, fra Jer der har søen som nabo til Jeres jorder, der kan dokumentere at I har en særlig ejendomsret til søen (matrikel 31). Det er jo derfor, at I tabte den sag for ejendomsdom som I rejste i byretten og efterfølgende appellerede til landsretten. Hvis I på det tidspunkt havde præsenteret skøder eller lignende der kunne dokumentere en sådan ejendomsret ville sagen være afsluttet for længst (I havde fået Jeres ejendomsdom); vores lille ejerlav opløst og enhver drøm om et åbent rekreativt område i tilknytning til Tåstrup Sø opgivet. Men I tabte altså sagen! Det er ikke være nogen hemmelighed, at vores interesse i ejerlavet er en bred tilgængelighed for borgerne i området, til det dejlige område som Tåstrup Sø jo er. Det er bl.a. derfor vores første tanke i forbindelse med området naturligt var at spørge Århus og Galten kommuner om ikke de, jf. lovgivning knyttet til kommunalreformen i 1970, ville overtage søen som kommunalt område. Det ville sikre søen, sikre adgangen og sikre at evt. lodsejere med nabojord til søen havde en sikker offentlig sparringspartner m.h.t. fremtidige ønsker til området (kort sagt ville det ikke blive en bred ejerkreds med tilknyttede problemer i forhold til hvordan området skulle administreres). At I fremfører vejadgangen til søen, som et problem er jo for så vidt uforståeligt al den stund, at Tåstrup Søvej så tydeligt fremgår på endog meget gamle kort. Men heldigvis lever vi jo i et retssamfund hvor sådanne spørgsmål kan afgøres af en uvildig retsinstans. Dette er årsagen til den landsretssag, der som nævnt foregår i Viborg Landsret i dagene 6-8. juni (og det kunne da være rigtigt godt, hvis der var mange der kunne få tid og lyst til at lytte med på tilhørerbænkene!). I forbindelse med udskiftningsdiskussionen er det jo altid interessant at forsøge at finde argumenterne for at den skete. Men en ting synes for mig sikkert. De gårde der havde interesser i sandgrave, Kalk-grave, skove, enge ville ikke af med disse dele. Derfor de mange lodder i skov, limgrav, eng (og også på overdrevsområderne der ikke var så fodersmæssige og driftsmæssige interessante) denne fordeling er der jo stadig rester af i den nuværende fordeling af lodder omkring søen, i skoven, mosen, limgraven etc. På det indledende retsmøde, forud for den nuværende sag blev der bl.a., på Jeres vegne i øvrigt, drøftet en sådan vinkel på sagen; at de gårde der efter udskiftningen havde lodder grænsende til søen skulle være de lodsejere der nævnes i tingbogen. Det er jo for så vidt en interessant tanke idet det fastholder søen som ressource. Der ville så givetvis være tale om en ejerkreds af de 36 gårde, som I nævner i Jeres historieafsnit, idet det jo udfra Jeres egen argumentation ikke kan holde at sige, at det kun skulle være blandt nogle af disse gårde,..at ejendomsretten blev fordelt. Dette sidste er der da ingen historisk belæg for. Men igen. Lad landsretten tale, arbejd med på at landsretten udtaler sig om ejendomsforholdene og ikke kun retten til et færdes ad Tåstrup Søvej. Vi har blot som forening påtaget os et logisk stykke arbejde for at sikre at vi når til en endelig afklaring af forholdene om Tåstrup Sø. Ligeså lidt som vi vil forsøge at tiltage os nogen særlig ret til Tåstrup Sø som vi ikke juridisk har, ligeså lidt vil vi anerkende at nogle andre skulle kunne gøre det. Det vil i virkeligheden være ligeså forkert. Med venlig hilsen Jakob Thulesen Dahl Ejerlav for Tåstrup Sø 15

16 Samtaler med en energ ild-sjæl: Om sol og vind-energi og brint, som fremtidens bud på energi-forsyning i et parcelhus. 1. Vinden, som var engang i Stjær! I Pebbelparken bor en energi-sjæl. I slutningen af 70 erne, var han en af drivkræfterne i vindmølleprojektet på Kollens Møllevej og da møllen blev fældet, begyndte han at spekulere i solceller, for at lave sit eget strøm: Så man kan sove trygt om natten, fordi man selv er med til at lave noget af al den energi, man bruger. Som ung konstabel i flyvevåbnet nej, endnu før, i dåbsgave, fik han en vindmølle af sølv. Det var allerede her, pilen blev lagt, siger John Monrad. Jeg har ligesom haft det i generne. Og i flyvevåbnet, hvor jeg var i 6 år, havde vi masser af tid. Vi var ca. tre gange så mange mennesker, som vi skulle være, til det arbejde, der var fordi vi skulle dække alle døgnets 24 timer, i tilfælde af krig. Så jeg begyndte at interessere mig for vindmøller og solfangere og for energi i det hele taget. En dag kom der en bog om, hvordan man bygger en vindmølle og en solfanger. Den hed: Sol og Vind - og var skrevet af Karl Herforth. Det blev biblen, for dem, der interesserer sig for de ting. Den var vældig interessant, så jeg begyndte at bygge en vindmølle på flyvestationen. Støbte 1 meter lange vinger i glasfiber, brugte en generator fra en bil og hjulet fra en vaskemaskine. Det var i I 79 flyttede vi så til Stjær. Der var én oppe ved traktørstedet, der havde en vindmølle liggende omme bagved i haven. I mange år. Jeg har aldrig set den stå op, men på det tidspunkt, lavede folk deres egne vindmøller så han har nok aldrig fået den gjort færdig. Der var ikke nogle vindmøllefabrikanter dengang. Det var sådan lokale smede rundt omkring, der var interesserede i det, som lavede én til privat brug. Da så tanken kom, her i Stjær, om at gå sammen og lave en vindmølle var jeg ret bidt af det. Det var i november 86, det lykkedes os, at få den op og køre. Vi husstandsomdelte et budget og en beskrivelse og så en tirsdag kl. 19 startede vi med at sælge anparterne. Klokken 19.15, købte den sidste sin anpart. I alt 27 familier havde købt anparter. Det tog længere tid at skrive anparterne, end den tid det tog, at sælge dem. Økonomisk kunne budgettet lige hænge sammen. Der var ingen gevinst, men møllen kunne klare renter og afdrag og man havde god samvittighed, i forhold til CO2 udslip. Men det var da imponerende, at vi solgte dem så hurtigt. af med affaldet så kunne vi nu få penge for den plus, der var nogen, der fjernede den for os plus, at afregningsprisen for el stod til at falde, minimum 40%, for vores vedkommende. Så det var bare om at få den fældet, selv om den ingenting fejlede. Den ku ha produceret miljøvenlig strøm i 5-7 år mere, er mit gæt. Men risici en var for stor. Elværkerne truede faktisk med, at man skulle betale 5 øre pr. kg. watt. man afleverede, hvis der var overproduktion ude i nettet. De straffede mølleejerne, for at få folk til at stoppe møllerne, når der var overproduktion. Det er jo fordi el. ikke kan gemmes men skal bruges med det samme. Humlen er, at kunne opbevare el. til den skal bruges. Når vi kan det, kan hvert hus nemt være selvforsynende. Vores mølle støjede også. Ved 4-5 meter vind i sekundet, lige der, hvor den stod og ikke rigtig vidste, om den gad producere noget, ku den høres langt omkring, fordi der var stille. Den sagde psss psss psss. Det ku godt være irriterende, når man sad i haven. Så stoppede vi den. To gange om året, forår og efterår, stod solen sådan, at Gunnar Sørensens fik 2 blink i sekundet ind i huset, pga. af vingerne og solens placering. Det ku man ikke holde ud. Så stoppede vi den også. Vi havde lavet en fjernbetjening, så jeg kunne stoppe møllen hjemmefra. De nye møller er meget større og afstanden til bebyggelse nu, skal være meget længere. Ellers generer det for meget. Så der kan ikke rejses en vindmølle her i Stjær igen. Da vi købte møllen i 86, var vi en gruppe på 6 personer, fra Stjær, der kørte vindmølleprojektet igennem. Men fordi der var tusindvis af mennesker over hele landet, der gjorde det samme, fik man så meget erfaring, at forretningen Danmark nu tjener mere på at eksportere vindmøller, end på at eksportere svin. Den energi der går til at lave en vindmølle, er kommet ind, efter 4 måneder i drift. Så er resten af levetiden plusser, på regnskabet. Den sidste måneds produktion af vindmøllen, går til at få den fjernet. Men alt, fra vores mølle, kunne genbruges, undtagen det beton og jern, der var i fundamentet. Og det kunne faktisk også godt være blevet genbrugt. Læs om Solcellerne i Pebbelparken, og brinten - i næste avis! pil Møllen stod i 16 år. Hvorfor fældede I den? Jamen, det er jo så problemet ved hele det her, med at producere strøm. Strøm skal produceres, i det splitsekund, det bliver brugt. Møllen var stadig rentabel, i 2001 men med udsigten til nye afregningspriser, fra el-værket, ville selv en mellemstor reparation gøre, at der kom røde tal. Og staten havde på det tidspunkt, indført en 10-øres ordning, kaldtes det, så vi kunne sælge produktionsrettighederne, ligesom man sælger mælkekvoter. Så kunne vi lige pludselig afvikle møllen, uden at betale noget. Hvor vi før havde regnet med, det ville koste en lille formue, at få den afviklet - vi skulle jo 16

17 Kirkelighed og virkelighed.. Der er hverdagsgudstjeneste i Stjær Kirke onsdag den 16. marts kl Øvrige gudstjenester, se dagspresse eller kirkeblad. Foredrag i Storring præstegård Tirsdag den 15. marts kl God Livsappetit smitter v. Ulla Britta Gregersen Ulla Britta Gregersen, Viborg, blev landkendt, da hun for nogle år siden fik sat skub i en flok pensionister fra Viborg og givet dem troen tilbage på, at der fortsat er et liv foran en selvom flere af livets skarper hjørner er blevet passeret. Livsglæde fås ikke i pilleform Hvad hjælper det at hjertet banker, hvis det ikke banker for noget. Tirsdag den 12. april kl. 14 Normer før og nu v. Anna Grethe Søberg Anne Grete Søberg, Harlev, er fhv. sygeplejerske, landmandskone og klummeskriver i Landbrugsavisen. Hun fortæller om normerne, de uskrevne love, som vi alle er underlagt og med til at ændre blot ved den livsstil, vi vælger. Der bliver også et tilbage blik På de gode gamle dage, som ikke altid var så gode Tirsdag den 26. april kl. 14 Grønland og Thailand v. Leif Christoffersen og Karsten Holm Kom og hør foredragene, der blev aflyst, på grund af vejret, den 15. februar. Menighedsrådsformand Leif Christoffersen vil fortælle om sin tur til Grønland og graver Karsten Holm, fortæller om sin tur til Thailand. N.F.S. Grundtvig i ord og toner Koncert i Storring Præstegård onsdag den 18. maj kl En aften hvor du skal høre Grundtvigs smukke, livsbekræftende og dejlige sange og salmer sunget og spillet af Heidi G. Andersen, Stjær og Christian Spillemose, Stjær. Carsten Marvig vil kæde musikken sammen med Grundtvigs tanker om Gud og menneskeliv Tro, håb og kærlighed. Der vil også blive lejlighed til at synge med på nogle af de smukke salmer og sange, Grundtvig har skrevet tekst til. Koncerten er en optakt til turen i juni I Grundtvigs fodspor, som Carsten Marvig er initiativtager til. Du kan deltage i arrangementerne uafhængig af hinanden. Der er mere information om turen til København, i Kirkebladet! Der vil blive serveret kaffe i pausen og der er fri entré. Menighedsrådet. 17

18 Borgerforeningen har nu udgivet Stjær Avis i tre år Vi er pt. fem frivillige, i avisens redaktion. Det er sjovt, lærerigt og spændende på mange måder, at lave lokalavis så det arbejde vil vi gerne fortsætte. For at vi kan gøre det, er det vigtigt, vi har en indtægt, så pengene til avisen ikke skal tages af Forsamlingshusets kasse, som vi hidtil har gjort. Avisen koster ca kr. at få trykt, pr. nummer. Den bliver trykt i 425 eksemplarer og bestyrelsen deler den gratis ud, til alle husstande i Stjær og nærmeste omegn. Vi søger sponsorer og annoncører. For at få penge til at trykke avisen, udbyder vi en side eller to, som annonce- og sponsor-sider. Man vælger selv, hvor meget man vil betale for et år - altså fire numre. Alle sponsorer, får en rubrik på størrelse med to avisforsider (se herunder). Her kan man skrive, tegne mm., hvad man har lyst til. Det er i orden at ændre teksten fra gang til gang. Det skal bare sendes til redaktionen, på mail, inden deadline. Hvis du/- dit firma/- din butik/- din gruppe eller forening - vil ha en rubrik i Stjær Avis, så snak med Henrik Lomholt i Brugsen om sponsor-aftaler og betaling af samme. Henrik skriver Jer på en liste og så kontakter vi Jer. Anonyme sponsorer er selvfølgelig også velkomne. Henvend Jer til én af os i redaktionen eller til Henrik i Brugsen. Venlig hilsen redaktionen Palle Hansen, Karsten Holm, Roy Blüthgen, Bjarne Schøler Sørensen og Pil Brudager. 18

19 Foreninger, grupper, råd, udvalg og institutioner i Stjær med kontaktperson Stjær Sogns Borgerforening Janne Sørensen tlf: Mail: Udlejning af forsamlingshus: tlf: eller mail: Stjær Medie-Gruppe Avis/ Pil Brudager tlf: Mail: Byportal: Roy Erik Bluthgen Mail: Tlf: og Bjarne Schøler Sørensen Mail: tlf: BaseHouse-Gruppe/Netcamp Pil Brudager tlf: Mail: PC - undervisning Bent Skovsende tlf: Mail: Landby-udviklings-Gruppe Heidi Gargulak Andersen/ Mail: Børnekultur-Gruppe Jeanine Marie Bonadies tlf: Mail: Teater-Revy-Gruppe Marianne Andersen tlf: Mail: Fællesspisning i Forsamlingshuset Heidi Gargulak Andersen/ Mail: De Voksne Quinders Klub (DVQK) Vibeke Ottosen tlf: Mail: Stjær Folkedansere Galten aftenskole Peter Erik Jensen tlf: Stjær Boldklub Henning Røgen/ Mail: Hjemmeside:www.stjaerboIdklub.dk Bordtennis i forsamlingshuset Peter Schmidt tlf: Mail: Motions-Vandreture-Stavgang Fra klubhuset/ Susanne Røgen tlf.: Dagplejen Karin Beyer-Pedersen tlf: Mail: Ruth Hildebrandt Schmidt Nygårdsparken 23 tlf.: Børnehaven Kirsten Andersen tlf: Mail: Stjær Skole Tina Sørensen tlf: Mail: Stjær Fællesbibliotek Pia Karmark tlf: Hjemmeside: SFO Lone Borgkvist tlf: Mail: Ungdomsklubben Værestedet Kirsten Pedersen tlf: Mail: KFUM Spejderne Erna Nielsen tlf: Mail: Kirken: Carsten Marvig tlf: Mail: Menighedsråd: Ingrid Jørgensen Tlf: Foredragsudv. Storr.-Stjær-Høver, Elisabeth Thorsen tlf.: Indre Mission Repr. i Stjær: Karen Marie Boye Vestbakken 18, tlf Kræftens Bekæmpelse Repr. I Stjær: Susanne Røgen tlf: Stjær Vandværk Bent Skovsende tlf: FEJLMELDING: Peter Gabriel tlf: Mail: Ejerlav for Tåstrup sø Jacob Thulesen Dahl tlf: Mail: Pebbelparken Grundejerforening John Matthiasen tlf: Mail: NygårdsparkenGrundejerforening Annette Thorsted tlf Stjær Billedmagere Tina Kolding tlf: Mail: Det Danske Haveselskab Repr. i Stjær: Conny Andersen tlf: Mail: Skanderborg Fjerkræ, racehøns Repr. i Stjær: Mogens Andersen Tlf: Mail: A.M.B.A. Stjær Brugsforening Henrik Lomholt tlf: Mai!: hjemmeside: www. coop.dk Galten Erhvervsråd Peter Schmidt, Stjær tlf: Mail: Vi har tre dagligvarebutikker: Stjær Bageri tlf: Stjær Dagli Brugs tlf: Mail: Gårdbutikken Bøvlinggård tlf: Mail: Og en frisør: Salon Stjær: DEADLINE for indlevering af stof til næste avis er: Søndag den 22. maj Send indlæggene ti1: Stjær Avis, Hårbyvej 58, Stjær, 8660 Skanderborg eller Mail: eller læg i Stjær Avis kasse i Brugsen hilsen redaktionen

20 Husk/ Aktivitetsliste!! Aktiviteter Marts Foredrag i præstegården Gudstjeneste i Stjær kirke Gen.fors. i Boldklubben Motionsgang fra klubhuset April Gen.fors. i Borgerforeningen Børnehavens Forårsudstilling Dagli Brugsens gen.fors Foredrag i præstegården Lars Muhl i forsamlingshuset Årets MelodiGrandprix på skolen Alle er velkomne! Netcamp i forsamlingshuset Jordens dag v. forsamlingshuset Fællesspisning i forsaml.huset Foredrag i præstegården Maj Hele dagen HEJS FLAGET! 11. Formiddag dagplejebørn går i optog Koncert i præstegården Plantemarked/- kirkens P-plads Juni Fugletur til Tåstrup Sø Afslutning på fællesspisning Det er utroligt alt, hvad børn i vor tid ved! Man ved næsten ikke mere, hvad de ikke ved. H.C. Andersen i Naturen omkring os En lærke er hørt synge i Stjær bakker. Men det er hårdt at være lærke, i det sene forår. De sulter, må spise vegetarmad, som spirer og frø, selv om de elsker insekter og edderkopper. De vover sig alligevel herop, for at få de bedste territorier. Det er om at være først! Hvis kulden bli r for hård, tager de et smut til vadehavet. Det er fire timers flyvning, hver vej. Det regner de ikke for noget. Men så risikerer de, at territoriet bliver besat, imens de er væk. Viben er set ved Mossø og det er jo næ-sten i vores kommune, nu. For de fugleinteresserede kan man få meget mere at vide, på (Dansk ornitologisk forening) Hejs flaget 1. Maj! Jeg vil gerne opfordre til, at vi alle gør det til en tradition, at flage på konfirmationsdagen. Det er en stor og betydningsfuld dag for både konfirmander og deres familier, og jeg synes de unge fortjener, at vi alle fejrer dem på flotteste måde. I Storring-Stjær, holder vi altid konfirmation den første søndag i maj. I år er det således søndag den 1. maj. Carsten Marvig Denne avis er lavet af: Palle Hansen, pressefotograf - Roy Erik Blüthgen, pc lay out Bjarne Schøler Sørensen, erhvervsredaktør og Pil Brudager, illustr./ foto/ ansvarshav. redaktør. Stjær Sogns Borgerforenings Avis, Hårbyvej 58, 8660 Skanderborg tlf.: mailadresse: Stof til avisen kan også indleveres ved Brugsens kasse. Ekstra eksemplarer af avisen, kan købes samme sted for 10 kr. Sidste frist for indlevering af stof til næste Stjær Avis er søndag den 22. maj Avisen kan også læses på

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg 23. februar 2015 Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg Fremmødte: 23 medlemmer 1. Valg af dirigent Alex Jensen blev af bestyrelsen forslået og blev enstemmigt valgt.

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2014 På Østervejrupvej Indhold: * Bypedeller: * Energimesse: * Familie & Fritid: Konstitueret * Informationsmøde i Lyne

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen december 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen december 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden Hård debat om fattigdom i Danmark rammer skævt (uddrag fra Medlemsforum, pressemeddelelse 02.12.11) Blandt de frivillige sociale organisationer har vi en oplevelse af mistænkeliggørelse

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden I denne sommer har Dansk Folkehjælp fået mange budskaber ud i pressen. Jeg tænker bl.a. på TV2 s Go morgen DK / Go Folkehjælp, hvor danskerne blev opfordret af Dansk Folkehjælp

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at Generalforsamlingen

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening HUSK!!!! HØSTMARKED

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Iktyosisforeningens 10 års jubilæum

Iktyosisforeningens 10 års jubilæum IKTYOSISFORENINGEN Iktyosis en gruppe af arvelige hudsygdomme Iktyosisforeningens 10 års jubilæum sommerarrangement 1.-2. juni 2013 på Hvidbjerg Strand Iktyosisforeningen har i år eksisteret i 10 år. Det

Læs mere

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen MØDEREFERAT Emne: Afholdt Deltagere: Dagsorden Ordinær generalforsamling Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen 30 personer til kaffebord, heraf 5 bestyrelsesmedlemmer og 2 børn 1. Valg af

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens Bestyrelsen Formand: Næstformand: Hanne Skjødt Peter Rabjerg Brådhusvej 7 Gedhøjen 7, Hatting 86 55 15 70 75 65 36 16 skjoedt@pc.dk peter@rabjerg.eu

Læs mere

KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011

KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011 KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011 7. Feb Bæver: Troen på? Ulve: Fuldmånemøde 14. Feb Bålhygge 21. Feb Spejderfri 28. Feb Bæver: Kims Ulve: Kort og godt 28. Feb Ordinært gruppemøde Junior/Trop hjælper med

Læs mere

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00.

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00. Plejecenter Skovvænget April 2015 har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes i cafeen kl. 16.00. I dette nummer: skriver 1 Fødselsdage mv. Skovvængets venner Bruger/ pårørende

Læs mere

OBS: Der er ingen dans tirsdag den 8. marts.

OBS: Der er ingen dans tirsdag den 8. marts. www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2016 Nr. 1 29. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Cykel- og ganghold side 2 Referat fra generalforsamling side 3 Bestyrelse og udvalg side 4 Sæsonprogram

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Struer Folkedanserforening Medlemsorientering November 2013 30. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Husk der er generalforsamling i Struer Folkedanserforening mandag d.20. januar,

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07 26 Årgang 2010 Maj Juni Juli Fødselsdage: Maj Heidi Kasper Nicholai Anders D 0605 1305 1405 2405 Juni Jørn Christian Anders R Tobias Sebastian 1206 1406 1606 2306 2706 Juli Kristian 1207 Anne Sofie 1407

Læs mere

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Dagsorden 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent c. Valg af bisidder d. Valg af 2 stemmetæller 2. Årsberetning af: a. Tegnsprogsforeningen

Læs mere

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling HyllingeBy.dk Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge Kom til fællesspisning i Centergården Onsdag den 18. feb. kl. 18.00 Spisning er først til mølle Vi er glade for succesen

Læs mere

Huskelisten. Bestyrelse: Program for 1. halvår 2016.

Huskelisten. Bestyrelse: Program for 1. halvår 2016. Program for 1. halvår 2016. Huskelisten Hulemøde: kl. 19.00 i Helligåndshuset Tirsdag 2. februar Tirsdag 1. marts (aflevere tekster til Randers Ugen) Tirsdag 5. april Viseaftener: Kl. 19.30 I pausen kl.

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Afslutning på folkedanse-sæsonen.

Afslutning på folkedanse-sæsonen. Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2015 31. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning på folkedanse-sæsonen. Midtvejsholdet tager 9.marts på besøg i Ringkøbing, hvorfor

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold:

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold: NYHEDSBREV Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006 Formanden har ordet Parkeringsproblematikken Travetur Fastelavn Ny hjemmeside Løst og Fast Indhold: Husk den historiske travetur Søndag

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev juni 2006

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev juni 2006 Nyhedsbrev juni 2006 Kære medlem af Den Grønne Gruppe! Vi har herved fornøjelsen at invitere dig og din ægtefælle til Den Grønne Gruppes årlige stævne på Houens Odde Spejdercenter 29. 30 september Stævnet

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 15. marts 2014, i Forsamlingshuset ved Holbæk Svømmehal 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Hvidbjerg 4. marts 2015 MØDEREFERAT Dato: 4. marts 2015 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 12 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent.

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent. 1 REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I VISENS VENNER I TAASTRUP (VVT) ONSDAG DEN 2. MARTS 2016 KL. 19.00 I STORE SAL I MEDBORGERHUSET, TAASTRUP HOVEDGADE 71, 2630 TAASTRUP. Formand Preben Elle Hansen

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014.

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014. NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2014. I dette nummer: Bestyrelsen Indkaldelse til generalforsamling Regnskab 2013 Budget 2014 Året i billede og tekst af Bente. Kalenderen Formandens side Bestyrelsen: Formand:

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

16 Årgang Nummer 4 December 2010

16 Årgang Nummer 4 December 2010 16 Årgang Nummer 4 December 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541

Læs mere

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016 Referat. Generalforsamlingen 2016 1. Valg af dirigent Jens Jepsen udeblev og Asger S. Schmidt foreslog selv at tage hvervet som dirigent. Der blev ikke foreslået andre emner. Dirigenten Bekræftede, at

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

I henhold til vedtægter, indkaldes du hermed til Generalforsamling. Langfredag 18. april 2014, kl

I henhold til vedtægter, indkaldes du hermed til Generalforsamling. Langfredag 18. april 2014, kl Frølunde Fed 23-03-2014 Til medlemmerne. I henhold til vedtægter, indkaldes du hermed til Generalforsamling Langfredag 18. april 2014, kl. 10.00 I klubhuset, Andevig 1a, Frølunde Fed. Kontingent kr. 100,00

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

Håndbold Foreningen MORS

Håndbold Foreningen MORS Håndbold Foreningen MORS CVR. NR. 15171294 www.hfmors.dk hf@mors.dk Referat fra generalforsamlingen i HF Mors mandag den 28. marts 2011 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Kære børn og forældre!

Kære børn og forældre! Kære børn og forældre! Torsdagsbrev den 15.september 2005 Nyt fra Dynes Nyt til Årsplanen: Torsdag den 17. november kl. 19.00: Informationsmøde om bh. klasse 06/07. Onsdag den 11. januar 2006 kl. 19.30:

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe Beretning for spejderåret 2012 KFUM-Spejderne, Aabybro Gruppe ved gruppemødet den 20. marts 2013 Aabybro marts 2013 Endnu et spejderår er gået, hvor gruppens medlemmer

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling.

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14 Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne på bestyrelsens

Læs mere