Råd til byggeri. UNGDOMSBOLIGER PÅ VEJ i Aarhus, med den almene sektor som drivkraft

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Råd til byggeri. UNGDOMSBOLIGER PÅ VEJ i Aarhus, med den almene sektor som drivkraft"

Transkript

1 Råd til byggeri UNGDOMSBOLIGER PÅ VEJ i Aarhus, med den almene sektor som drivkraft

2 NYE UNGDOMSBOLIGER I AARHUS Med Byrådets vedtagelse af en kvote på 1150 ungdomsboliger over de kommende 2 år, er der åbnet op for nye spændende projekter, hvor de almene boligselskaber spiller en central rolle. Det skaber mulighed for ikke alene at udvikle attraktive boligprojekter med indbygget fremtid, det skaber også behov for at finde og udvikle de gode placeringer. Kærsgaard & Andersen A/S arkitekter og ingeniører (KAAI) har stor erfaring i at udvikle ungdomsboligprojekter sammen med de almene boligselskaber, og vi har en innovativ tilgang til at finde og udvikle gode lokaliseringer. Også de skæve som måske ikke ligger lige for men som rummer skjulte potentialer. Vi startede for mere end 20 år siden i Aalborg, men er nu også til stede i Aarhus med masser af lokalt kendskab. Vi vil gerne dele vores erfaringer med jeres boligforening og vi tilbyder gerne et indledende og uforpligtende møde, hvor vi kan drøfte ideer og muligheder. Hvis kemien passer, og I som bygherre vurderer, at vi kan tilføre organisationen værdi, så kan vi aftale et videre samarbejde evt. baseret på et step by step princip.

3 3 SPÆNDENDE EKSEMPLER Som en smagsprøve på projekter vi har deltaget i, vil vi i det følgende vise 3 vidt forskellige ungdomsboligprojekter. Det ene Beddingen - er netop taget i brug, det andet Idrætsbyen er under opførelse og delvist ibrugtaget, og det sidste Sankelmarksgade er under opførelse til ibrugtagning Vidt forskellige projekter - nybyggeri, kombineret nybyggeri og omdannelse og endelig omdannelse af en karré i indre by. Fælles for dem, er at de er udviklet i tæt samarbejde mellem de pågældende boligforeninger og KAAI som totalrådgiver, og det har været afgørende for dem alle 3, at lokaliseringen var god, at der skulle være sjæl, kvalitet og identitet i bebyggelsen, og så skulle de selvfølgelig kunne realiseres indenfor rammebeløbet. Idrætsbyen 461 ungdomsboliger - nybyggeri og omdannelse Himmerland Boligforening Sankelmarksgade 108 ungdomsboliger i bevaringsværdige bygninger. Plus Bolig Beddingen 166 ungdomsboliger - nybyggeri på Aalborg havnefront. Plus Bolig

4 Beddingen tager med sit vertikale udtryk, æstetisk afsæt i den tidligere industrihavns silobebyggelse. Plus Bolig: BEDDINGEN Ungdomsboliger med fjordudsigt - nybyggeri På en tidligere værftsgrund på Aalborg Østhavn er et større nybyggeri netop færdiggjort. Bygningen rummer 166 nye ungdomsboliger, som alle har en fantastisk udsigt over Limfjorden. Typisk etageplan Billedet viser det indre ankomstareal, med durchsicht op igennem bygningen. Overfladerne er bearbejdet i et råt og funktionelt udtryk der passer til områdets karakter, og egner sig for ungdomsboliger.

5 Bygningens har en unik placering på havnefronten med udsigt over Limfjorden. De orange snit i bygningen opdeler bygningsmassen, og giver den et klart vertikalt udtryk der refererer til den tidligere industrihavnens bebyggelser. Lokaliseringen er ikke tilfældig Aalborg Østhavn er under omdannelse, og der bliver i disse år skabt et fantastisk attraktivt byområde, hvor boliger, kulturinstitutioner, butikker og erhverv tilsammen skaber et nyt og spændende møde mellem Aalborg historiske bycentrum og Det nye byliv på havnen. Så da Boligselskabet Plus Bolig fik mulighed for at købe den tidligere værftsgrund ved Østre Havnebassin helt tæt på Limfjorden fik planerne om helt særlige ungdomsboliger luft under vingerne og samarbejdet med KAAI som totalrådgiver satte gang i udviklingen af et meget spændende ungdomsbolig projekt. Selve byggesagen Det arkitektoniske udgangspunkt for opgaven tager afsæt i havnens æstetik og refererer til områdets fortid som industrihavn. Nybyggeriet, skal således afspejle de tidligere lave pakhuse og høje siloer, der lå på havnefronten. Beddingen er brudt op i to karakterfulde dele på henholdsvis syv og ti etager samlet omkring en øst-vestgående passage centralt placeret i anlægget. På den største og nordligste af bygningerne er tillige placeret en 11. etage med fire penthouselejligheder. Hver af de 166 boliger får fjordudsigt. Ud mod havnebassinet er der etableret grønne uderum. Boligerne er samlet i silolignende former omkring et langt fordelingsarealareal. Det betyder, at der flere steder er områder med fælles opholdsmuligheder i gangarealerne, hvor man kan komme ud til facaden og nyde udsigten igennem store vinduespartier. De nederste dele af bygningerne er beklædt med mørkbrændte teglsten som en reference til havnens lavere huse, mens de øvrige facader består af pudsede flader i en hvid og varm orange farve. Lige ved indgangen er fællesrummet placeret - inviterende til liv og social aktivitet, ved ankomsten. Projekteringen er baseret på bæredygtige løsninger, og der er gennem valg af løsninger og materialer i samarbejde med bygherrens driftsfolk taget hensyn til de bedste mulige fremtidige drifts og vedligeholds forhold.

6 Himmerland Boligforening, afd. 67: IDRÆTSBYEN 461 nye ungdomsboliger - nybyggeri og omdannelse Idrætsbyen er et område med 461 nye ungdomsboliger i Vejgaard tæt på Aalborg Universitet og grønne områder og med kort afstand til bycentrum. Himmerland Boligforening kontaktede KAAI med spørgsmålet om, hvilke muligheder der var for at opføre ungdomsboliger i bygninger, som tidligere husede KMD, Zleep Hotel og AaB Konference. Forventningen med Idrætsbyen, som området er blevet døbt, er ifølge direktøren i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen, at få skabt rammerne om et aktivt og spændende studie- og fritidsliv. Det endelige resultat vil betyde en række forskellige typer ungdomsboliger, som imødekommer både danske og internationale studerendes behov og økonomiske formåen. Renovering og nybyggeri En del af ungdomsboligerne er blevet indrettet i nyrenoverede lokaler, hvor værelsesopbygningen fra Zleep Hotel er blevet genbrugt og i mange tilfælde tilføjet en altan. Det handlede om at skabe attraktive men prisbillige lejemål, så internationale studerende, der ikke har samme støttemuligheder som de danske studerende, også har mulighed for at bo i bebyggelsen. Bygningen rummer samtidig gode fællesarealer i gangarealerne og i de tilstødende rum, hvor der er indrettet bl.a. lounge og studiezoner. Idrætsbyens placering, nær universitetet, med kort afstand til centrum, og i naturskønne omgivelser, giver bebyggelsen en unik karakter, og skaber rammerne om et enestående ungdomsmiljø. De oprindelige kontor og konferencebygninger var ikke egnede til boliger og er blevet erstattet af nybyggede højhuse i seks og syv etager. Højhusene ligger tæt op af den nærliggende bøgeskov, og der skabes herved et fint samspil med naturen, med attraktive rumdannelser. Disse boliger har alle eget køkken, bad og altan. Facaderne er beklædt med fibercement plader, som er et kvalitetsprodukt til en god pris. Højhusene er holdt i tre lyse nuancer, mens de lavere bygninger er i tre mørke.

7 Billedet viser samspillet mellem de gamle lave bygninger, og de nye der stikker op i landskabet. De gamle bygninger er beklædt med plader i mørke nuancer, der spiller sammen med den eksisterende hvide betonstruktur, mens de nye bygninger er beklædt med lysere plader. Derved skabes en blanding af sammenhæng og variation for hele området. Gode udearealer og sportsfaciliteter Hensigten er at skabe et unikt miljø med masser af fælles faciliteter både inde og ude, herunder køkken, spisesal, fitnesslokaler, svømmebassin og auditorium fortæller Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening. Eksisterende lokaler er således blevet indrettet og renoveret, så de fortsat kan blive brugt til sportsaktiviteter, og i en tidligere aula er der planer om at indrette biograf. Udearealerne er ligeledes blevet markant ændrede, der er skabt torve, pladser og aktivitetsområder som samler bebyggelsen og skaber optimale forhold for fællesskab og aktiv udfoldelse. Med to forskellige altantyper, skabes et dynamisk spil på facaden, der varierer over dagen med lys og skygger, i samspil med facadepladernes farvenuancer. Bebyggelsen ved KMD før omdannelsen Hovedindgang ved Zleep Hotel før omdannelsen

8 Plus Bolig: SANKELMARKSGADE Unikke boliger i bevaringsværdige bygninger - omdannelse I en tidligere teknisk skole centralt i Aalborg midtby indrettes netop nu 108 ungdomsboliger. Hver lejlighed er unik, da bygningens struktur og status som bevaringsværdig har spillet en stor rolle i arkitekturen og indretningen af hver bolig. I forbindelse med ønsket om at opføre ungdomsboliger centralt beliggende i Aalborg midtby, og da Tech College udbød de gamle skolebygninger til salg kontaktede boligselskabet Plus Bolig KAAI for, som totalrådgiver, i første omgang at beregne rentabiliteten for et eventuelt ungdomsbolig projekt på stedet. Vi så en oplagt mulighed i at omdanne hele komplekset til ungdomsboliger, udtaler direktøren for Plus Bolig, Henrik Thomsen, Men det ville jo blive lidt af en udfordring, tilføjer han, da man skal respektere bebyggelsens bevaringsværdighed. Og det viste sig også at blive et puslespil at få de 108 ungdomsboliger placeret, men resultatet bliver til gengæld noget udover det sædvanlige. Der er ikke to lejligheder i hele komplekset, som er ens. De gamle bygninger er fordelt om en indre gård, der danner ramme for en hævet fælles terrasse og gammelt kastanjetræ, der i samspil med de bevaringsværdige bygninger, skaber en speciel karakter til gården.

9 Bevaringsværdighed giver unikke lejligheder Den største kvalitet ved ungdomsboligerne er, at de er højloftede og unikke i både indretning, udseende og størrelse, da bygningernes arkitektur har bestemt hver en krog og vinkel. Der er således både et-plans og boliger med rummelige hemse, og der er større og mindre boliger, således at udbuddet dækker bredt og bl.a. sikrer at internationale studerende med få støttemidler kan bo attraktivt og centralt. Billedet viser den renoverede bygning mod Sankelmarksgade. Bygningen blev renoveret med stor respekt for den oprindelige arkitektur. I god dialog med Aalborg Kommune er en gammel, næsten pompøs festsal med sildebensgulv og loftsudskæringer også blevet bevaret for kommende generationer og skal fungere som et flot fællesrum for hele bebyggelsen med moderne køkkenfaciliteter for beboerne. Fortællingen om den gamle tekniske skole, kan ses og findes i bygningerne, de smukke trækonstruktioner er bevaret og indgår som både arkitektoniske og konstruktive elementer i rummene. Gårdmiljø med terrasse under træets krone Bevaringsværdigheden ikke kun er til stede inde i bygningen. Inde i gården står et meget stort, flot og gammelt kastanjetræ, som er blevet godt beskyttet i byggeperioden. Træet skal danne centrum for en stor hævet terrasse, udformet for at udnytte den beskedne plads i gården. Under terrassen indrettes cykel- og bilparkering, mens man kan sidde ovenover under den imponerende trækrone og nyde det intime miljø. De bevaringsværdige bygninger giver unikke lejligheder. Her ses hvordan en lejlighed under taget får karakter af de eksisterende bjælker, og den høje etagehøjde udnyttes til en hems. Samtidig giver nye tagvinduer mulighed for masser af lys til boligen.

10 KORT OM KAAI Alle kompetencer i samme hus Vores organisation er lidt anderledes end de fleste rådgivningsvirksomheder. Vi arbejder tværfagligt med arkitekter, ingeniører og konstruktører i samme hus. Det skaber kontinuerlig vidensdeling, fælles ejerskab til opgaverne, og det skaber færre fejl. For bygherren betyder det, at der kun er ét sted at forholde sig til, og ansvaret er éntydigt placeret. Vi har gennemført en lang række opgaver for den almene sektor fra idé udvikling til helhedsplaner og gennemførelse af meget store renoveringsprojekter og som vist også ungdomsboliger. Bæredygtighed og ansvar for miljøet Er en integreret del af vores tværfaglige arbejdsmetode. Vi arbejder med bæredygtighed i bred forstand, og vi baserer vores faglighed på miljømæssig helhedstænkning. Gennem vores rådgivning sikrer vi bygherren det bedst mulige beslutningsgrundlag for at skabe sunde og ansvarlige projekter, som beriger de omgivelser, de indgår i. Det gør vi gennem stadig udvikling af vores viden om løsningers, materialers og processers indvirkning på miljøet og ved at fokusere på hver enkelt opgaves muligheder. Vi integrerer energieffektivitet med design og arkitektur, og vi gør det fra projektets start. Derved sikres, at der er optimal overensstemmelse mellem æstetikken og de miljøfremmende tekniske løsninger. Styring og byggeledelse KAAI adskiller sig også, når det gælder ledelse af byggeriet og styringen af budgettet. Vi afsætter slet og ret større ressourcer til denne fase af opgaven end normalt. Det gør vi for at sikre, at byggeriet får den absolut bedst mulige kvalitet og for at sikre, at visionerne og de arkitektoniske ideer rent faktisk bliver gennemført, som de er tænkt og aftalt. Langt de fleste af vores opgaver gennemføres i fagentrepriser. Så er vi tættere på den enkelte entreprenør og det bedste resultat, og så kan vi detailstyre økonomien, så vi kan aflevere det færdige byggeri til den aftalte pris. Hvis der i bygherreorganisationen er ønsker til anden udbudsform, kan vi naturligvis tilpasse vores ydelser til det.

11 VORE BYGHERRER SIGER: særdeles kompetente rådgivere, der både er i stand til at nytænke, men som også har fokus på driftssikre løsninger, hvad enten det gælder arkitektur som teknik. Nu, hvor projektet er nået sin afslutning, kan vi konstatere, at det er gennemført præcis efter den plan, der blev lagt fra start. Så uanset et par hårde vintre og et meget komplekst projekt, hvor en stor del er foregået med beboede lejligheder, er planen overholdt til punkt og prikke med overbevisende styring og overblik. Lars Brøndberg tidl. direktør, Hasseris Boligselskab Billede: Skelagergårdene Renovering af 463 boliger Hasseris Boligselskab Vi valgte Kærsgaard & Andersen A/S til at gennemføre vores store renoveringsprojekt fordi alle kompetencer er til stede sammen med dokumenteret erfaring i at gennemføre komplekse projekter Vi oplever det som en stor styrke at Kærsgaard & Andersen har arkitekter og ingeniører i eget regi, det giver en meget dynamisk arbejdsproces til gavn for projektet Jens Erik Grøn direktør Sundby-Hvorup Boligselskab Jeg kan på det varmeste anbefale Kærsgaard & Andersen A/S som rådgivere. Kærsgaard & Andersen A/S har i hele fasen virket kompetent og havde et fantastisk samarbejde med alle lejerne, entreprenørerne og bygherre. Alle tidsfrister blev overholdt fra Kærsgaard & Andersen A/S, og opfølgning af byggemøderne var altid hurtig og præcis Tommy Hansen adm. direktør, Casadania A/S Billede: Løvvangen Renovering af 815 boliger Sundby-Hvorup Boligselskab Billede: Sundhedens Hus Ombygning og renovering Casadania A/S

12 VI MEDVIRKER GERNE til at belyse jeres byggemuligheder og deltager gerne i et uforpligtende møde. Kontakt Anne Tornvig Jensen (1), afdelingsleder Aarhus, arkitekt - tlf , atj@kaai.dk 1 2 Jakob Thiel, (2) Tegnestueleder, MBV - tlf , jakob@kaai.dk Jens Kærsgaard (3), indehaver, ingeniør, MBA - tlf , jens@kaai.dk Niels Andersen (4), indehaver, adm. direktør - tlf , niels@kaai.dk 3 4 Kærsgaard & Andersen A/S Kastetvej 21a 9000 Aalborg Søren Frichs Vej 38 b 8230 Åbyhøj Strandvænget København Ø

Råd til byggeri HELHEDS- PLANER

Råd til byggeri HELHEDS- PLANER Råd til byggeri HELHEDS- PLANER som udviklingsgenerator og styringsværktøj Den omfattende renovering giver bygningerne i den indre del et markant anderledes og nutidigt udtryk. Himmerland Boligforening,

Læs mere

UDSKIFTNING AF RØR MÅLERUDBUD CTS

UDSKIFTNING AF RØR MÅLERUDBUD CTS Råd til byggeri UDSKIFTNING AF RØR MÅLERUDBUD CTS detailviden og helhedstænkning projekt, udbud og styring 1 WWW.KAAI.DK KAST ET BLIK PÅ DE NÆSTE SIDER... og se eksempler på nogle af de opgaver, vi arbejder

Læs mere

VENTILATION I EKSISTERENDE BOLIGER

VENTILATION I EKSISTERENDE BOLIGER Råd til byggeri VENTILATION I EKSISTERENDE BOLIGER Innovation og integreret design 1 BOLIGENS INDEKLIMA ER I FOKUS ventilation er ofte en del af løsningen Det stiller krav til kreativitet i den del af

Læs mere

Totalrådgivning ét sted helt enkelt

Totalrådgivning ét sted helt enkelt Totalrådgivning ét sted helt enkelt Kærsgaard & Andersen A/S, arkitekter og ingeniører 35 medarbejdere i Aarhus og Aalborg Arkitektur-teknik-styring-økonomi Alle kompetencer i samme hus Vores kompetencer:

Læs mere

Råd til byggeri ENERGI RENOVERING AF DET MUREDE BYGGERI. .en arkitektonisk og teknisk udfordring!

Råd til byggeri ENERGI RENOVERING AF DET MUREDE BYGGERI. .en arkitektonisk og teknisk udfordring! Råd til byggeri ENERGI RENOVERING AF DET MUREDE BYGGERI.en arkitektonisk og teknisk udfordring! CA. 8.500 MUREDE ETAGEBYGNINGER ER OVER TID OPFØRT I DANMARK Knap 60% heraf er almene boliger, og en stor

Læs mere

Udviklingsprojekt GINNERUPARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG TORVEKARRÉEN, HORSENS ARKITEKT DATO SAGS-NR

Udviklingsprojekt GINNERUPARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG TORVEKARRÉEN, HORSENS ARKITEKT DATO SAGS-NR ARKITEKT Udviklingsprojekt To r v e k a r r é e n H o r s e n s RÅDHUSGADE 10 DK 8700 HORSENS FON. 7562 0500 FAX. 7562 4955 WWW..DK INFO@.DK Fakta om oplægget: Formål. Projektet der er placeret centralt

Læs mere

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER?

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? ? VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? HVAM ARKITEKTER & INGENIØRER Tegnestue med 30 års erfaring Ungt team af arkitekter, ingeniører og konstruktører samlet under ét tag Arbejder med den nyeste teknologi

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958.

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958. Punkt 7. Hasseris Boligselskab - Grønnegården (afd. 5) Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51 - 492 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel og huslejestøtte -

Læs mere

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER PRÆSENTATION Præstøvej 65, 4700 Næstved Ejendommen Præstøvej 65 i Næstved, som oprindeligt i 1976 er bygget som hjem for nonner af Skt. Elisabeth

Læs mere

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 1 BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 2 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING Indholdsfortegnelse 2 Om udbuddet af grundkapital i Nordhavn 2 GRUNDKAPITAL

Læs mere

Totalrådgivning ét sted BRANDSIKRING

Totalrådgivning ét sted BRANDSIKRING Totalrådgivning ét sted BRANDSIKRING som et værdiskabende værktøj 1 Det handler om tryghed og sikkerhed BRANDRÅDGIVNING HISTORIEN OM BRANDSIKRING Regelsættet for brandsikring bygger på 300 års erfaring.

Læs mere

Stephen Willacy, Stadsarkitekt:

Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Aarhus står over for en ganske overvældende udvikling, hvor byens fysiske rammer udvides, og bykernen fortættes. Det er helt unikt, og der ligger et stort arbejde i at sikre

Læs mere

Skovlunden

Skovlunden Skovlunden 19.03.18 18 Skoven vil sammen med en allerede eksisterende skovsø, skabe en helt unik stemning i området SKOVBRYNET Slagelse Boligselskabs 22 nye seniorboliger er beliggende som den første etape

Læs mere

Fremtidens Nordøst Amager

Fremtidens Nordøst Amager WORKSHOP LØRDAG DEN 27. SEPTEMBER KL. 14.00 16.00 STRANDLODSVEJ 69: Fremtidens Nordøst Amager INTRO Side 1-2 indeholder en opsamling på workshoppen og de forskellige input og diskussioner. På side 3-5

Læs mere

Velkommen til Søndre Havn

Velkommen til Søndre Havn Velkommen til Søndre Havn På Søndre Havn i Køge er den tidligere erhvervshavn godt på vej til at blive omdannet til et attraktivt og levende boligområde med adgang til badestrand, strandeng og grønne områder.

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en

Læs mere

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN 1 INDLEDNING Som bekendt skal I snart igennem en større renovering af jeres afdeling. Denne lille folder er lavet til jer, Ryhavens beboere, i forbindelse med informationsmødet,

Læs mere

Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) ungdomsboliger - skema A.

Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) ungdomsboliger - skema A. Punkt 8. Plus Bolig, afd. 123, Visionsvej (9000) - 175 ungdomsboliger - skema A. 2012-50176. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj Renoveringen rykker nærmere Snart er der gået et halvt år, siden beboerne i afdeling 107-108-109 stemte ja til de omfattende planer for et helt nyt Skanseparken.

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 5. Aalborg Midtby, hjørnegrunden Rendsburggade/Nyhavnsgade, Ungdomsboliger. Kommuneplantillæg 1.025 for området ved Musikkens Hus og Lokalplan 1-1-118 (2. forelæggelse). 2013-33915. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter munke mose k arré s d e o d e n s e - v e j l e & h f+v u c f y n 28.09.2015 Velkommen til projektet om bygningerne beliggende på Munke Mose Allé og Hunderupvej i Odense. Efter mere end 100 år som undervisningsinstitution

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 4. Aalborg Midtby, Kjellerupsgade 12 og 14 "Symfonien", Boliger og erhverv. Kommuneplantillæg 1.022, Lokalplan 1-1-115 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2012-43473. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser

Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser Nye flotte lejeboliger, i de lækreste omgivelser VELKOMMEN TIL HESTESKOEN Hesteskoen er tegnet af Årstiderne Arkitekter og opføres, som en 5-11 etagers bebyggelse i de skønneste naturomgivelser. Byggeriet

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN

AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN Borgmester Henning G. Jensen, Aalborg Kommune Indhold: INDLEDNING...2 AALBORG KOMMUNE SOM BYGHERRE...2 DET ALMENE BOLIGBYGGERI...3 DEN PROFESSIONELLE BYGHERRE...3

Læs mere

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I PLUMS BOLIGER VI LEVER I GÅRD Moderne boliger midt i Assens Nyt spændende boligområde midt i Assens FAB bygger 55 moderne lejligheder ved træ laden i Plums Gård. Tæt på gågade / sivegade og i gåafstand

Læs mere

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Byliv og boliger ved Bassin 7 BAGGRUND FOR HØRINGEN Aarhus Kommune er i gang med, at udvikle området ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Det er

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik

Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik Punkt 8. Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik 1851-8484 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Ny Højhuspolitik. Per Clausen var

Læs mere

Velkommen til Søndre Havn

Velkommen til Søndre Havn Velkommen til Søndre Havn På Søndre Havn i Køge er den tidligere erhvervshavn godt på vej til at blive omdannet til et attraktivt og levende boligområde med adgang til badestrand, strandeng og grønne områder.

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Matrikulære Mesterværker i Byomdannelsen

Matrikulære Mesterværker i Byomdannelsen Matrikulære Mesterværker i Byomdannelsen Havnevandring på Aalborg Havnefront den 24. august 2018 1 2 Det nørdede Hovedbudskab I kraft af ejendomsdannelse og udformning via Ejerlejlighedsloven er der på

Læs mere

Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn. Inspirerende kontorlejemål i flere etager

Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn. Inspirerende kontorlejemål i flere etager - til leje... Kontordomicil 794 m 2 Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn Inspirerende kontorlejemål i flere etager Særdeles præsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Kontorlejemål

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger Punkt 3. Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger (skema A). 2012-46430. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der gives tilsagn om

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. oktober 2014 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 TRAPPEN Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 ARKITEKT BYGHERRE Laplandsgade 4A, 2.sal 2300 København S Denmark TN Udvikling A/S Kong Christians Allé 43, 2. DK-9000 Aalborg

Læs mere

Social bæredygtighed. Morten Ørsager KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG. Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture

Social bæredygtighed. Morten Ørsager KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG. Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture Social bæredygtighed Bellahøj KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG Generationernes hus Halden Fængsel Morten Ørsager Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture Bellahøj - et ikon i København

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Erhvervsbyggeri - din professionelle samarbejdspartner Hos Lundhilds tegnestue

Læs mere

Værdibaseret tilgang. 02 (om os)

Værdibaseret tilgang. 02 (om os) Dialog skaber værdi 02 (om os) Værdibaseret tilgang Når du skal vælge en arkitekt til dit projekt, er tilliden afgørende. Fagligheden skal være i orden, kreativiteten skal blomstre, og det færdige resultat

Læs mere

Struer Boligselskab bygger for fremtiden

Struer Boligselskab bygger for fremtiden Struer Boligselskab bygger for fremtiden Nye og renoverede boliger i afdeling 1, Ølbyvej, Voldgade og Solkrogen Bæredygtigt byggeri / Moderne boliger / Udsigt til Limfjorden OM PROJEKTET Boliger til alle

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

ASMILDKLOSTER LANDBRUGSSKOLE 32 Nye ungdomsboliger Udlejningsprospekt November 2013

ASMILDKLOSTER LANDBRUGSSKOLE 32 Nye ungdomsboliger Udlejningsprospekt November 2013 ASMILDKLOSTER LANDBRUGSSKOLE 32 Nye ungdomsboliger Udlejningsprospekt November 2013 Indledning Boligselskabet Sct. Jørgen har indrettet 32 ungdomsboliger i tilknytning til Asmildkloster Landbrugsskole.

Læs mere

Vivabolig - Kjellerupsgade og Kayerødsgade (Symfonien) - Ansøgning om støtte til opførelse af 105 almene ungdomsboliger (skema A).

Vivabolig - Kjellerupsgade og Kayerødsgade (Symfonien) - Ansøgning om støtte til opførelse af 105 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 12. Vivabolig - Kjellerupsgade og Kayerødsgade (Symfonien) - Ansøgning om støtte til opførelse af 105 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-41710. By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 15. maj 2014 Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Læs mere

i gang Løvvangen en ny fase er bag kulissen Renoveringsarbejdet er i fuld gang Nyt om renoveringen Nr. 6 januar 2012

i gang Løvvangen en ny fase er bag kulissen Renoveringsarbejdet er i fuld gang Nyt om renoveringen Nr. 6 januar 2012 Løvvangen Nr. 6 januar 2012 Nyt om renoveringen Renoveringsarbejdet er i fuld gang bag kulissen Selv om der endnu ikke er håndværkere og byggeplads i Løvvangen, så arbejdes der på højtryk med renoveringsprojektet,

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger maj 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 engvej s. 3 baggrund OG ØKONOMI s. 5 Illustration: Engvej, AAB AI Arkitekter oversigt Intro I dette bilag præsenteres de 75 almene ungdomsboliger

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

VisuelHuse. Nøglen til din drømmebolig ligger hos os

VisuelHuse. Nøglen til din drømmebolig ligger hos os VisuelHuse Nøglen til din drømmebolig ligger hos os Fiskerhuse VisuelHus No 13 - Fiskerhus 123 m 2 VisuelHus No 13 Fiskerhus 123 m 2 Indeholder: Stueplan: Entré, bryggers med indgang, et badeværelse, åbent,

Læs mere

Kontorlejemål i centrum af Aarhus

Kontorlejemål i centrum af Aarhus lejemål i centrum af Aarhus Åboulevarden 70 8000 Aarhus C Lyst kontorlejemål med masser af muligheder på attraktiv adresse direkte til åen i centrum af Aarhus. 1 Åboulevarden ligger i hjertet af Aarhus

Læs mere

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Ejendomme A/S Velkommen til Wilders Plads Ejendomme A/S, som er et familieforetagende i fjerde generation med civiløkonom

Læs mere

MERRY KARREÉN TINGVEJ 6A-B, 2300 KBH S

MERRY KARREÉN TINGVEJ 6A-B, 2300 KBH S M E R R Y TINGVEJ A-B, 2300 KBH S 2 3 0 0 M E R R Y 21 LEJEBOLIGER CENTRALT PÅ AMAGER 21 nye lejeboliger beliggende centralt på Amagerbro. Boligerne er placeret i et dynamisk og urbant miljø nær København

Læs mere

Boulevardhuset/ Åboulevard 37/1960 Frederiksberg C

Boulevardhuset/ Åboulevard 37/1960 Frederiksberg C Boulevardhuset/ Åboulevard 37/1960 Frederiksberg C 19.10.2015 2/ Arealopgørelse/ Projekt/ Boulevardhuset - Åboulevard 37, 1960 Frederiksberg C Ejerstruktur/ Alhambra Invest 2014 ApS, Alhambravej 5, 1826

Læs mere

lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE

lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE lundhilds Tegnestue tegnestue PROFILBROCHURE lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Hvordan skal din bolig være? Fra drøm til virkelighed... lundhilds

Læs mere

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering]

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] BOKA GROUP RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] A+ PLACERING FOR NYT DOMICIL Hjørneejendommen Ring3/Mileparken har den bedste placering i Herlev, da både tilkørselsforhold

Læs mere

Charmerende ejendom ved Kongens Nytorv

Charmerende ejendom ved Kongens Nytorv Charmerende ejendom ved Kongens Nytorv Store Kongensgade 14, 2. sal 1264 København K Unik og eksklusiv placering i det indre København midt i det chamerende og pulsrende byliv og tæt på offentlig transport.

Læs mere

HØJT TIL HIMLEN OG KORT TIL BYEN: NYD LIVET PÅ NORDKYSTEN

HØJT TIL HIMLEN OG KORT TIL BYEN: NYD LIVET PÅ NORDKYSTEN HØJT TIL HIMLEN OG KORT TIL BYEN: NYD LIVET PÅ NORDKYSTEN BOLIGER I KULTURHAVN GILLELEJE UDVIKLES OG OPFØRES AF GILLELEJE BYEN PÅ TOPPEN Bolig A, B, C, D, E og F Gilleleje ligger på Gilberg Hoved, som

Læs mere

Byggeri med visioner

Byggeri med visioner Byggeri med visioner Nøgletal 2005-2006 Kroner Resultat Egenkapital Balancesum* Soliditetsgrad 2005 29.480.813 41.965.182 351.857.585 11,9 % 2006 64.594.083 120.541.377 557.160.152 21,6 % *Balancesumsbegrebet

Læs mere

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os.

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Heidi Friis Jerichausgade 32 1777 København V Matr.nr. 878 Udenbys Vester Kvt. 26-10-2015 Sagsnr. 2015-0241563 Dokumentnr. 2015-0241563-2

Læs mere

Odense Havn. En levende bydel ved vandet

Odense Havn. En levende bydel ved vandet Odense Havn Odense Havn En levende bydel ved vandet ODENSE HAVN Odenses 200 år gamle industrihavn er ved at blive omdannet til et attraktivt havneområde med boliger, erhverv, kultur, cafeer og rekreation.

Læs mere

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014 AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I AUGUST 2014 ARKITEMA HJØRNET AF OG AR KITEMA NORD SITUATIONSPLAN MED BEBYGGELSENS GÅRDRUM 1:250 AR KITEMA FACADE MOD 1:250 FACADE MOD 1:250 AR KITEMA SNIT GENNEM BEBYGGELSEN

Læs mere

estate VIDEN Udvikling af senior- og plejeboliger - byggeri til fremtidens beboere mod 2030

estate VIDEN Udvikling af senior- og plejeboliger - byggeri til fremtidens beboere mod 2030 estate VIDEN Udvikling af senior- og plejeboliger - byggeri til fremtidens beboere mod 2030 OVERTEGNET Der er desværre ikke flere ledige pladser. Hvis du ønsker at blive skrevet på venteliste, så skriv

Læs mere

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ PROGRAM Kl.17.00 Kl.17.10 Kl.17.30 Kl.17.45 Kl. 18.00 Kl.18.30 Kl.19.00 Velkommen v/ Bjarne Larsson, adm. direktør fsb Beboernes spørgsmål

Læs mere

bilag 1 nybyggeri af almene boliger

bilag 1 nybyggeri af almene boliger bilag 1 nybyggeri af almene boliger marts 2017 Indhold: OVERSIGT s. 2 baggrund OG ØKonomi s. 3 vestre teglgade s. 4 Ungdomsboliger og små familieboliger AKB v/ KAB Arkitema Architects oversigt Vestre teglgade

Læs mere

Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014

Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014 Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014 HVAD GÅR GODT? HVAD GÅR SKIDT? Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen. Intentioner vs Rammer/begrænsninger

Læs mere

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 10. Godkendelse af ansøgning om skema A for etablering af 132 almene ungdomsboliger og 20 almene familieboliger (Stayboliger) - Plus Bolig, afd. 14, Poul Paghs Gade 2-4 2014-257 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

= butikslejemål. i attraktivt multibrugerhus. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S

= butikslejemål. i attraktivt multibrugerhus. Sturlasgade 1, stuen 2300 København S = butikslejemål i attraktivt multibrugerhus 2300 København S 1 Velbesøgt adresse med attraktive naboer Islands Brygge er en adresse med både udsyn og fremsyn. Midt i København, direkte til vandet, summer

Læs mere

SEJLFLOD KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN

SEJLFLOD KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN SEJLFLOD KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN Borgmester Kristian Schnoor, Sejlflod Kommune Indhold: INDLEDNING... 2 JA TAK TIL MERE KONKURRENCE... 2 KOMMUNENS BYGGEPOLITIK... 2 IDÉKONKURRENCER...2 EKSEMPEL

Læs mere

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO

STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO STRØBY EGEDE MED KYSTEN SOM NABO BYENS PLACERING - situations diagram KYSTVEJEN - en unik strækning VEJEN TIL STRØBY EGEDE - Storyboard Tryggevælde Å Strand hotellet Kystvejen 1 Kystvejen 2 Entré til byen

Læs mere

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Det vil jeg fortælle.. Byudviklingsstrategi i Roskilde Proces Værktøj Roskilde har en klar vision! Roskilde

Læs mere

Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse

Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse Fornyelse, forbedringer og omdannelse af den almene boligmasse Boliv Vejle 6. april 2011 Direktør Palle Jørgensen Boligforeningen Ringgården Hvad gør vi i Ringgården? Attraktive boliger? Hvad skal der

Læs mere

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A).

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 21. Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-43871. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K = citybeliggenhed og attraktive faciliteter 1304 København K 1 Turbinehuset tilbyder moderne faciliteter i det centrale København Turbinehuset er et nyopført og bæredygtigt kontorhus med gennemtænkt arkitektur

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

Bedre beboerservice OKTOBER 2017

Bedre beboerservice OKTOBER 2017 djursbo NYT OKTOBER 2017 Bedre beboerservice Beboerne i djursbos afdelinger i Ebeltoft-området har siden sommeren fået adgang til henholdsvis et grønt og blåt serviceteam. De nye teams er kommet godt fra

Læs mere

Reference: Udvalgt projekterelse.

Reference: Udvalgt projekterelse. Reference: Udvalgt projekterelse. Opgave: Bygherre: Areal: Økonomi: Å-husene, Århus C (2010-14) 9 højhuse, 432 boliger SFV K/S 27.000 m² 450.000.000,- Jens Baggesens Vej, Århus (2012) 4 etagers boligblok,

Læs mere

ENGPARKEN. Mere information, tak! Nr.12. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7. Marts

ENGPARKEN. Mere information, tak! Nr.12. Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7. Marts ENGPARKEN Information om renoveringsprojektet til alle beboere i Afdeling 7 Marts 2017 Nr.12 Mere information, tak! Fra tid til anden modtager afdelingsbestyrelsen og/eller administrationen henvendelser

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Psykiatrisk Hospital, Risskov - omdannelse til boliger Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en orientering og et oplæg til

Læs mere

Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse)

Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse) Punkt 5. Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse) 2014-6829 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte

Læs mere

Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup

Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup PRESSEMEDDELELSE: Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup Stor og bæredygtig arkitektur. Med den begrundelse får arkitekt Kim Flensborg og Arkitektfirmaet

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

AFD. 10 RENOVERING NY PLAN ER KLAR MØD OP! Viaduktvej Uldalsvej Voerbjergvej Smedien AUGUST 2017

AFD. 10 RENOVERING NY PLAN ER KLAR MØD OP! Viaduktvej Uldalsvej Voerbjergvej Smedien AUGUST 2017 RENOVERING AFD. 10 Viaduktvej Uldalsvej Voerbjergvej Smedien MØD OP! En tilrettet helhedsplan for afdelingen er klar til at blive præsenteret på afdelingsmødet, tirsdag den 31. august. NY PLAN ER KLAR

Læs mere

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk 2150 Nordhavn 02 kronløbshuset.dk Velkommen til Et nyt byggeri i harmoni med havnemiljøet Arkitekturen ideen den nye bydel Ejerlejligheder med taghave, terrasse eller altaner Lejlighedstyper fleksibel

Læs mere

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen 71-108 m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Læs mere om boligerne på www.domea.dk/falbe-parken Boligselskabet Domea Randers

Læs mere

Lange & Jerup Group Developeranpartsselskab Rosenvængets Allé 11, 4., tv.

Lange & Jerup Group Developeranpartsselskab Rosenvængets Allé 11, 4., tv. Hvidovre Kommune Teknik og Miljø Udvalget Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Østerbro, d. 27. juni 2012 Hermed fremsendes ansøgning til udvalget for etablering af ungdomsboliger i det tidligere plejehjem for

Læs mere

FÆLLESBYG KØGE KYST - EN NY MÅDE AT TÆNKE BOLIG

FÆLLESBYG KØGE KYST - EN NY MÅDE AT TÆNKE BOLIG FÆLLESBYG KØGE KYST - EN NY MÅDE AT TÆNKE BOLIG FÆLLESBYG KØGE KYST ER: Et nytænkende boligprojekt med naturskøn og bynær placering på Søndre Havn i Køge Smukke og funktionelle boliger, der passer til

Læs mere

Nybyggeri af almene ungdomsboliger Magasinet Ejendom 25. august 2011

Nybyggeri af almene ungdomsboliger Magasinet Ejendom 25. august 2011 Nybyggeri af almene ungdomsboliger Magasinet Ejendom 25. august 2011 Himmerland Boligforening Direktør Ole Nielsen Nybyggeri af almene ungdomsboliger Temaer: Er der plads til flere ungdomsboliger i Aalborg?

Læs mere

25 eksempler på vellykket renovering

25 eksempler på vellykket renovering Grundejernes Investeringsfond og Dansk Bygningsarv A/S, 2012 Publikationen er udgivet af Grundejernes Investeringsfond Publikationen er udarbejdet af Dansk Bygningsarv A/S ISBN 978-87-993419-5-5 Redaktion

Læs mere