Guds søn. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guds søn. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen."

Transkript

1

2 Guds søn I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Og Ordet blev kød og tog bolig iblandt os. Det betyder, at Gud blev menneske, da Jesus kom til vores jord den første jul. Men hvad vil det sige, at Gud blev menneske? Det kan vi få svar på ved at se på, hvem Gud er. Jeg vil nævne fem ting: Han er verdens skaber. Gud skabte med få ord vores store jordklode, solen, månen og de tusindvis af stjerner. Det er ham, der bliver et lille barn i Marias mave. Han er livets skaber. Gud skabte også livet på jorden. Elefanter med mærkelige snabler og sommerfugle med strålende farver. Han skabte krogede egetræer og smukke tulipaner. Han skabte Josef og Maria, dig og mig. Det er ham, der ligger i krybben i Betlehem. Han holder verden og livet i gang. Det er Gud, der gør, at alt det skabte holdes i gang. Han lader det regne. Han får planterne til at gro. Han lader din hund få hvalpe. Han får dit hjerte til at slå. Hvis Gud trak sin hånd væk, ville verden gå i stå, og alt ville blive til støv. Det er denne store Gud, der får mælk ved Marias bryst, og som skal have skiftet ble. Han er usynlig. Gud kan ikke fotograferes. Han bor i et lys, som ingen kan komme nær. Vi kan heller ikke røre ved Gud. Han er højt hævet over os mennesker. Men Gud bliver menneske. I Jesus Kristus kan vi se den usynlige Gud. Ja, Maria, Josef og mange andre kunne røre ved ham. Han, som vi ikke kan nærme os, er kommet os helt nær. Han er hellig. Gud er en hellig dommer. Alle mennesker står til ansvar for ham, hvad enten de tror på ham eller ej. Han ser alt, hvad vi tænker, siger og gør. Han ved om det, hvis vi har løjet. Han ser den mobning, du har været med til. Han ved om alle de dumme og forkerte ting, vi har gjort, og han hader det. Men Gud bliver menneske. Den hellige elsker os. Han vi være os nær, ikke som dommer, men som frelser. Guds søn tager straffen for alle vores synder. Han bliver ramt af Guds vrede. Derfor er den hellige Gud vores frelser. Tænk, hvor meget det betyder, at Gud blev menneske. Derfor synger vi så mange lovsange i julen. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen.

3 Nu skal julenummeret planlægges, sådan lød det midt i november. På det tidspunkt var julen meget langt væk, men nu er det december. Vi har haft skole-hjem samtaler. Det er en vigtig ting for en skole. Der skal være samhørighed mellem skole og hjem. Især i tiden, hvor tidsånden blæser hen over landet, at det er det offentlige, staten, som næsten ejer børnene. Heldagsskole meget kan være godt nok, men det er en lille tanke værd, at næsten alle totalitære stater op gennem historien har gjort krav på et vist ejerskab af børnene. At det ikke var forældrenes ret alene, at bestemme holdninger og værdier for børnene. Hvis man hæver sig lidt op, hvad betyder det så, at forældrene er sat til at være opdragere? Det fjerde bud hedder: Ær din far og din mor. Dette bud er grundlæggende for Guds vejledning til forældre og børn. Budet siger, at barnet skal ære sin far og mor. Gud har nemlig indsat forældrene som sine stedfortrædere over for barnet. Ikke som stedfortrædere med henblik på frelse (dertil holder kun Guds egen Søn mål); men med henblik på barnets jordiske liv. Gennem forældrene vil Gud give barnet mad, klæder, legetøj, beskyttelse, opdragelse, tryghed, oplevelser, kærlighed og meget mere. Far og mor skal altså ikke æres primært for deres personlige egenskabers skyld, fx for deres vellykkethed. I så fald ville det nogle gange blive småt med ære, da forældre ofte fejler og er ufuldkomne. Forældre skal æres, fordi Gud har givet dem den vigtige opgave at være min far og mor. Det indebærer, at barnet viser forældrene respekt. Desuden har ære en del med ær(e) lighed at gøre. At ære sine forældre indebærer såvel ærlighed over for dem som ærlighed over for sig selv om, hvordan forældrene er. Ærligheden er fx ikke blind for forældrenes fejl. En lærer udfylder ikke så grundlæggende en opgave i barnets liv som forældrene alene af den grund, at han optræder i en forholdsvis kort årrække i barnets liv. Men læreren er også en af de kanaler, som Gud bruger til at være god mod barnet. Læreren har til opgave at give barnet viden og færdigheder, fx naturvidenskabelig viden samt sproglige, sociale og kreative færdigheder. Desuden er det lærerens opgave at formidle livsoplysning. Derfor er det også på sin plads at tale om respekt for læreren af den enkle grund, at hun af Gud - har fået denne opgave over for barnet. (Citat: Carsten Hjorth Pedersen) (se fortsættelse næste side)

4 Nå, det kunne måske forekomme lidt tungt, men alligevel utroligt vigtigt. Vi forældre er ikke sat i verden for at arbejde på vor egen glæde og vor egen selvrealisering, men at være vejledere, opdragere for vore børn, så børnene oplever tryghed! December Aktivitetsdage og adventsmarked, det ligger bag os og foran ligger Lucia optog, morgensamlinger med julesalmer og tændt adventskrans, jo det er en fantastisk måned at være ansat på en skole. Jeg vil ønske alle læsere af vores lille skoleblad en rigtig glæde lig jul, samt et af Gud velsignet nytår. skolenyt bliver uddelt i Brændstrup, det er jo her, vi bor og kan ses og høres! Forældrene får bladet og endelig skolekredsen, de mennesker som i sin tid stiftede skolen og fortsat ønsker, at skolen drives på samme grundlag, får også vores skoleblad. Ebbe Kaas Skoleleder

5 6. klasse har i år tjansen som skolens legepatrulje. Legen foregår fra tirsdag, onsdag og torsdag i gymnastiksalen. Her er nogle kommentarer fra de meget engagerede legepatruljeelever. Kamilla: Det er sjovt at lege med de små børn. De går virkelig ind i legen og er positive. Cecilia: Jeg synes, det er hyggeligt at være med i legepatruljen, fordi de mindre børn spørger, hvad vi skal lave i dag, og så fortæller vi, at de skal gå over i gymnastiksalen, og så fortæller vi dem, hvad vi skal lave. Anders: Jeg elsker børn!!!! Aksel: Det er sjovt og spændende at se hvor meget energi, de har i kroppen. Det gør mig glad, når der kommer mange. Kamilla: Det er dejligt, når de store børn også kommer. Så bliver der fut i legen. Alexander: Det er rigtig sjovt, når de (de andre elever)er der, for ellers er det kedeligt. Aksel: Når man først kommer i gang, er der en meget positiv stemning.

6 Juleaktivitetsdage og adventsmarked Af Cecilie, Sara & Hanna 9.kl. Onsdag: Vi startede med at have morgensang, hvor Ebbe fortalte en awesome julehistorie. Efter julehistorien kørte 5-9 kl. til Tønder, og resten blev på skolen. Dem der var tilbage havde værksteder. Her lavede de bl.a. konfekt, bolsjer og meget mere. Da vi ankom til Tønder skulle 5-6 kl. op i vandtårnet, og 7-9 skulle ind på kulturhistoriemuseet. Vi byttede efter ca. 20 minutter. Vandtårnet er 40 meter højt, og har 8 etager så vi skulle op af mange trappetrin. Men når vi endelig nåede til tops, havde vi en fantastisk udsigt. Efter vi var færdige på museet gik vi ned på gågaden, hvor vi fik fri bygang. Vi skulle mødes igen lidt senere, for der åbnede juleboderne på torvet. Det var meget koldt. Da vi kom tilbage på skolen, var der en fornemmelse af juleglade børn og julestemning. Der var store forventninger til dagen efter. Torsdag: En hyggelig aktivitetsdag, hvor hele skolen traditionelt lavede juleting. Som noget nyt havde vi et trylleværksted, hvor Nanna Larsen instruerede os i spændende og sjove tryllekunster. Tryllekunsterne skulle fremvises til adventsmarkedet. Da vi var færdige og havde gennemøvet numrene, spillede vi mafia. På andre værksteder blev der bl.a. lavet lakrids- og colabolsjer, som de delte ud af til de andre værksteder (mums), konkurrencer, julebagværk og nogle skrev en julenovelle, som skulle oplæses til fredagens adventsmarked. 0-4 kl. var i skoven for at finde pynt til deres juledekorationer. Alt i alt en rigtig god start på julen. 9. klasse på kunstmuseum i Tønder

7 Fredag: Om fredagen startede vi som sædvanlig med morgenandagt, hvor 7 kl. læste op fra biblen, og der var sange ind imellem. Bagefter gik vi i klasserne for at lave julepynt. Det gjaldt om at have den pæneste klasse, for elevrådet gik rundt for at bedømme klasserne. 1. kl. vandt denne meget specielle pris. Ved 12 tiden skulle vi gøre klar til adventsmarkedet. Der blev opsat boder i klasserne. Der blev gjort klar til vafler, pandekager, pizza, tombola og meget mere. Der var en god julestemning. Mens de store gjorde klar, så de små film. Der blev lavet nisser i sløjd. Kl. 14 startede det store adventsmarked og der var en god stemning hele dagen. Rummene var bare fulde af mennesker. Der var kø over det hele. Der blev solgt godt, og de fleste af tingene var væk på ingen tid, så det gjaldt om at være hurtig. Vi har haft en rigtig god juleuge.

8 Billeder fra adventsmarkedet:

9 Sæt ordene ind: 10. Højt fra træets... top. 2. Glade jul, dejlige jul Vær... Herrens år. 9. Mødes skal i... Libanons.. 3. Han og han spiser, og han er så glad. 8. Op af den frosne Alt som os fordum spåede. 4. Det er koldt og man må gå varm. 5. Han lagdes i et 11. Ikke rør ved den 6. Og over land og by i Hvor de gyldne stjerner Kodeordet under pilen skal sendes pr. mail til Lavet af Kirstine og Emma 9. kl.

10 Jul i gamle dage Hvornår var den første jul du kan huske? Dengang jeg var seks-syv år gammel i Var der andre traditioner? Ja julen begyndte 14 dage før jul. Hvordan så julepynten ud? Vi lavede roser ud ad silkepapir og englestige, og der var glasklokker som vi købte. Hvad fik man at spise? Man fik først risengrød, derefter flæskesteg eller andesteg. Hvad synes du er det bedste ved julen? At Jesus blev født og være sammen med familien. Hvad er det mest triste ved julen? At juletræet skulle ud og julepynten skulle ned og pakkes sammen. Hvad er det mest positive du kan tænke på efter jul? At Jesus stadig er hos os. Interwiev: Jensine Lund fra Brændstrup Lavet af: Nicoline, Andreas og Anna fra 5 klasse fra Brændstrup kristne Friskole.

11 Hvad spiser man juleaften: Hovedret: Man kan få flæskesteg, and, og gås. Dessert: risalamande Hvordan fejer vi juleaften: vi hygger med familien, og får og giver gaver til hinanden og spiser god mad, og danser om juletræet og synger sange f.eks. Et barn er født i Betlehem, og Dejlig er den himmelblå, og På loftet sider nissen. Vi syntes at det bedste ved julen er: hyggen med familien, gaverne, og maden, og fri fra skolen. Ida, Frederikke, og Jens 5. kl. Hvordan fejrer vi jul? Vi fejrer jul ved at gå rundt om juletræet. Men før vi gør det, spiser vi. Det vi spiser er flæskesteg, and, gås, og så videre. Og så drikker vi også noget til maden. Vi pakker også gaver op. Og giver gaver. Vi synger, når vi går rundt om juletræet. Det vi synes er det bedste ved julen, er julehyggen. Emma, Christian, Christoffer og Alexander 5. kl.

12 Islandsk jul. Hvad spiser islændere til jul? Det er forskelligt. Nogle gange spiser man and, lam eller gås. Der er nogle der får dessert. Hvordan fejrer de jul? Der er nogle der danser rundt om juletræet og synger nogle jule sange og venter på en klokke der ringer, så er det juleaften. Når vi skal havde julegaver bliver det råbt op hvem det er fra og hvem det er til, og det er også nogle gange bare som i Danmark. Charlotta, Nökkvi og Jonas T I Holland holder de både jul og Sankt Nikolaus Hvordan er jul i Holland: Ligesom Dansk jul. Hvordan fejre man Sankt Nikolaus: man slår med en terning og så henter man en gave, men først lukker man øjnene og så tager man gaven. Så ser man på til og fra kortet og giver gaven til den person, som står på kortet, men først når det er man slår en 6`er. Julepynten er det samme som her hjemme i Danmark. Har de andre traditioner: Nej det har de ikke. Hvad spiser de: Der er ikke noget særligt. Af Camilla, Tiemen og Jonas F

13 Sådan var min barndoms Sinterklaas og jul Jenet Kool fra Obbekær sidder i skolens bestyrelse og er mor til 4 drenge. Alle drenge har været elever på skolen og nu går den yngste, Dennis i 9 klasse. Jenet er gift med Henk, og sammen driver de en gård med 200 malkekøer. Jenet og Henk er begge født og opvokset i Holland, men flyttede til Danmark i Jenet fortæller: I min barndom var det sådan, at vi stillede sko eller træsko frem om aften en ved kakkelovnen i stuen. Vi sang mange sange, mens vi sad på gulvet og ventede på Sinterklaas. Han gik nemlig rundt (på husets tag ) for at lytte efter, om børnene sange flotte og gode sange. Vi stillede også gulerødder og lidt hø frem til Sinterklaas hest. Selvfølgelig havde vi også lavet en ønskeseddel, som vi havde parat, når han kom. I Holland har Sinterklaas en medhjælper, nemlig Sorte Per, zwarte Piet. Ham var vi børn lidt bange for, for han havde en pisk (lavet af grene) og desuden havde zwarte Piet en stor sæk, og den var beregnet til de børn, som ikke havde været søde i årets løb. De børn var alle skrevet op i Sinterklaas store bog, og de fik slag med pisken, eller blev taget med til Spanien, hvis de ikke havde opført sig ordentligt i løbet af året.. Men, nu er det altså ikke sådan, at vi var bange hele tiden, åh nej, vi fik også pebernødder fra zwarte Piet eller marcipan. Om morgenen var vi meget spændte, om der var noget i skoen. Tit stod et lille vindue lidt åbent i vores stue, så sagde man nemlig hjemme hos os, at der havde Sinterklaas været igennem for at aflevere gaver eller slik. Det var ikke den 24. december, som her i Danmark, men den 5. december nemlig på Sinterklaas fødselsdag, at børnene fik gaver. Den dag spiste vi speculaas (slags brune kager) dem bager jeg hvert år også nu, hvor vi bor i Danmark. Vi fik varm kakao til kagerne. Men altså, om aftenen den 5. december, og det var mørkt, så vi børn ikke kunne se Sinterklaas, da gik far eller mor uden for vores hus, efter de havde stillet en vaskekurv frem til alle gaverne, og så gik de rundt for at banke på vinduerne. Da jeg var helt lille, så var det lidt uhyggeligt, og jeg var lidt bange, når jeg hørte nogen banke på vinduerne, men så vidste vi også, at nu var gaverne kommet!! Vi fik også at vide, at Sinterklaas var rejst af sted igen, men gaverne var der. Det var altså den 5. december.

14 Dennis fra 9. klasse. Den 24. december var derimod en helt almindelig dag hjemme hos os. Dagen efter, den 25. dec. gik vi i kirke om morgenen, og om aften en var der hvert år afslutning i søndagsskolen. Her gik børn fra de var 8 til 12 år. Vi skiftede skole, når vi var blevet 12 år. Men i søndagsskolen sang vi mange julesange, og vi børn var midtpunktet. De børn, som var fyldt 12 år og derfor ikke længere kunne gå i søndagsskole, fik en bibel med en hilsen som var skrevet foran. Vi fik Bibelen af præsten, vores hus her i Danmark brændte for nogle år siden, men en af de ting, vi fik reddet ud, var min søndagsskolebibel!! Efter gudstjenesten var der en lille overraskelse i kirkehuset ved siden af kirken, her fik vi en papirpose med mandarin i en lille chokolade krans og en kristelig børnebog, jeg har stadigvæk mine bøger, som jeg fik i julegave. Min mand Henk har også gemt sine. Om aftenen, den 25. december spiste man sammen i familien, og det var typisk en slags roulade, svinekød, der var rullet sammen med mange krydderier. Der var også mange som spiste kalkun eller kanin, og jeg har også fået fortalt, at en slags fondue var meget brugt til jul. 2 juledag var en dag, hvor man slappede af og besøgte nogen fra familien. Vi boede sammen med vores farfar, og han fik tit sine børn og børnebørn på besøg, så derfor var der altid mange besøgende hjemme hos os 2. juledag. Jeg kan også huske det kæmpe store juletræ, som stod i vores kirke, ja, der er så mange minder og ting, jeg pludselig husker, nu hvor jeg er blevet spurgt om, hvordan det var at fejre jul, da jeg var barn. Vi har ikke fejret hollandsk jul, så vores drenge er ikke vokset op med Sinterklaas, men jeg ved, at en del hollænder holder Sinterklaas i sted for jul. Julemanden? Tja han var ikke så aktuel for os. Julemanden (kerstman), vi fejrede en kristen jul og der havde julemanden ingen betydning, men derimod var Jesus fødsel det vigtigste og ikke julemanden. Derfor blev selve julen også fejret uden gaver, det havde vi jo fået den 5. december og selve julen var for at mindes det, at Jesus blev født til vor jord. Men jeg tror måske nok, at det har ændret sig nu i forhold til, da jeg var barn i Holland tilbage midt i 1960 erne.

15 Fra aktivitetsdagene. Koncert på skolen Midt i november havde vi besøg af et band, Scarlet Hill. De blev præsenteret som et dygtigt trepersoners indieband fra Durban i Sydafrika. Bandet leverer lækker musik, og så kan de lide at tale om hvad troen på Gud kan betyde i livet. I undervisningen kan bandet blandt andet fortælle om Sydafrikas forvandling væk fra Appartheid i mod fred og forsoning. Og vi blev ikke skuffede. Det var tryk på, så gymnastiksalen var ved at revne, men alle de ældste elever var enige om, at det havde været en oplevelse, sådan at være til koncert en almindelig torsdag formiddag. Efter koncerterne i Danmark skrev arrangørerne: Hvordan gik Turnéen med Scarlet Hill 2012? Søndag den 21 Oktober ankom Scarlet Hill til Danmark som fire utrolig spændte unge mænd. De kunne næsten ikke vendte med at komme afsted og møde en masse danske unge mennesker. Noget spændene ved denne tur var at halvdelen af turens koncerter foregik på landet kristne friskoler. 9 ud af 18 koncerter. Resten var kirker og efterskoler og så et dejligt besøg på Gadecaféen i Århus. At besøge friskolerne var en god oplevelser og noget vi vil forsøge at gøre oftere.

16 Adresse felt. Brændstrup Kristne Friskole udgiver SkoleNYT. Ramsherred 13, 6630 Rødding, tlf , mail: Januar: Torsdag d. 3.: Første skoledag efter juleferien. Tirsdag d. 22.: Åbent hus Uge 4: Terminsprøver for 9. kl. Februar: Uge 6: 9. klasse i London Projekt uge for klasse Uge 7: Vinterferie Mandag d. 25: Åbent hus Marts: Mandag d. 4: 0.kl. skolehjemsamtale Onsdag d. 6: 5. kl. skolehjem samtale Torsdag d. 7: kl. skolehjem samtale Onsdag d. 13: 6. kl. skolehjem samtale Torsdag d. 14: kl. skolehjem samtale Tirsdag d. 19: kl. skolehjem samtale Onsdag d. 20: 2. kl. skolehjem samtale Torsdag d. 21: kl. skolehjem samtale Lørdag d mandag d : Påskeferie

Den perfekte jul. Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere.

Den perfekte jul. Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere. Den perfekte jul Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere. Ordet Fangers store julekonkurrence "Skriv om din perfekte jul" blev en stor succes Ca. 400 skoleelever sendte i julen 2012

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Indhold. Se skolens aktivitetsplan på Hjemmesiden. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet.

Indhold. Se skolens aktivitetsplan på Hjemmesiden. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet. Har I nogle sjove historier eller vitser, kan I sende dem til redaktionen via Intra-nettet. Mvh. Mona og Peter Indhold 2. Info 3. Siden sidst 4. 7.b s konfirmation. 7. Indslag fra 1.a 8. Arbejdslørdagen

Læs mere

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN HVOR ER DU? BAGSIDETEKST Adoption bringer mange tanker og følelser i spil. I bøger, aviser,

Læs mere

December 2007. Læs om: Det bedste ligger. SE med andre øjne. Hvor himlen møder

December 2007. Læs om: Det bedste ligger. SE med andre øjne. Hvor himlen møder December 2007 Læs om: Det bedste ligger forude SE med andre øjne Hvor himlen møder jorden Klumme [ 2] Elevsnapshot side 3 SE om hjørnet side 4 SE med andre øjne side 6 Dybdegående side 8 Musikkoncert side

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

Kors for en Hammer Alternativ Uge

Kors for en Hammer Alternativ Uge Er Kirsten Hanberg tilbage? I dette nummer af din skoleavis Lige fra Hjertet optræder tidligere skoleleder Kirsten Hanberg. For en kort bemærkning vender Kirsten tilbage til skolen for bede os om hjælp

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog Skolemateriale S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens roman Dramatiseret af Gunvor Reynberg med musik af

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til Bilagshæfte til Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier Side 2 Side 6 Side 8 Side 9 Side 19 Side 28 Side 29 Side 47 Side 49 Side 50 Side 62 Side 71 Side 72 Side

Læs mere

KONTAKTCENTER KLIPPEN

KONTAKTCENTER KLIPPEN KONTAKTCENTER KLIPPEN Nyhedsbrev - Kontaktcenter Klippen - Lille Colbjørnsensgade 9 st. th. - 1703 København V. Årgang 17. Nr. 1. Maj 2014 www.klippen.org af@klippen.org Klippen har åbent: mandag, onsdag

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk www.børnogtro.dk 77 afsnit og gennem hele Bibelen Af Dorthe Lykke Jensen Børn & Tro Kapitel: Fejl! Ingen tekst med den anførte typografi i dokumentet. 0 Indholdsfortegnelse Det Gamle Testamente m.m. Side

Læs mere

Historien om Kirsten og Peter Larsen, U.S.A.

Historien om Kirsten og Peter Larsen, U.S.A. Historien om Kirsten og Peter Larsen, U.S.A. En dag i slutningen af maj 1998 modtog Gørdings sognepræst Rikke Ågård et brev fra Martha Christine Hengesteg (født Larsen)fra Portland i Staten Oregon U.S.A.

Læs mere

HVERDAGSLIVET FOR FÅ GENERATIONER SIDEN 29 artikler om seniorers fortællinger skrevet af folkeskoleelever

HVERDAGSLIVET FOR FÅ GENERATIONER SIDEN 29 artikler om seniorers fortællinger skrevet af folkeskoleelever FORTÆLLINGSKATALOG Februar 2013 HVERDAGSLIVET FOR FÅ GENERATIONER SIDEN 29 artikler om seniorers fortællinger skrevet af folkeskoleelever En del af projektet: Solidaritet mellem generationer sæt ressourcerne

Læs mere

Lene. Jeg er født og opvokset i Randers med min mor, far og storesøster. Min mor og far er sammen det første år af mit liv, hvorefter de blev skilt pga. min fars utroskab med flere kvinder. Jeg bliver

Læs mere

skoleblad for Vester Skerninge Friskole - vinter 2014

skoleblad for Vester Skerninge Friskole - vinter 2014 skoleblad for Vester Skerninge Friskole - vinter 2014 skoleblad for Vester Skerninge Friskole - vinter 2014 Torben siger: Hvis I får ild i juletræet, så husk at nyde synet! næste blads deadline: 15.03.2014

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere