Guds søn. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guds søn. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen."

Transkript

1

2 Guds søn I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Og Ordet blev kød og tog bolig iblandt os. Det betyder, at Gud blev menneske, da Jesus kom til vores jord den første jul. Men hvad vil det sige, at Gud blev menneske? Det kan vi få svar på ved at se på, hvem Gud er. Jeg vil nævne fem ting: Han er verdens skaber. Gud skabte med få ord vores store jordklode, solen, månen og de tusindvis af stjerner. Det er ham, der bliver et lille barn i Marias mave. Han er livets skaber. Gud skabte også livet på jorden. Elefanter med mærkelige snabler og sommerfugle med strålende farver. Han skabte krogede egetræer og smukke tulipaner. Han skabte Josef og Maria, dig og mig. Det er ham, der ligger i krybben i Betlehem. Han holder verden og livet i gang. Det er Gud, der gør, at alt det skabte holdes i gang. Han lader det regne. Han får planterne til at gro. Han lader din hund få hvalpe. Han får dit hjerte til at slå. Hvis Gud trak sin hånd væk, ville verden gå i stå, og alt ville blive til støv. Det er denne store Gud, der får mælk ved Marias bryst, og som skal have skiftet ble. Han er usynlig. Gud kan ikke fotograferes. Han bor i et lys, som ingen kan komme nær. Vi kan heller ikke røre ved Gud. Han er højt hævet over os mennesker. Men Gud bliver menneske. I Jesus Kristus kan vi se den usynlige Gud. Ja, Maria, Josef og mange andre kunne røre ved ham. Han, som vi ikke kan nærme os, er kommet os helt nær. Han er hellig. Gud er en hellig dommer. Alle mennesker står til ansvar for ham, hvad enten de tror på ham eller ej. Han ser alt, hvad vi tænker, siger og gør. Han ved om det, hvis vi har løjet. Han ser den mobning, du har været med til. Han ved om alle de dumme og forkerte ting, vi har gjort, og han hader det. Men Gud bliver menneske. Den hellige elsker os. Han vi være os nær, ikke som dommer, men som frelser. Guds søn tager straffen for alle vores synder. Han bliver ramt af Guds vrede. Derfor er den hellige Gud vores frelser. Tænk, hvor meget det betyder, at Gud blev menneske. Derfor synger vi så mange lovsange i julen. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen.

3 Nu skal julenummeret planlægges, sådan lød det midt i november. På det tidspunkt var julen meget langt væk, men nu er det december. Vi har haft skole-hjem samtaler. Det er en vigtig ting for en skole. Der skal være samhørighed mellem skole og hjem. Især i tiden, hvor tidsånden blæser hen over landet, at det er det offentlige, staten, som næsten ejer børnene. Heldagsskole meget kan være godt nok, men det er en lille tanke værd, at næsten alle totalitære stater op gennem historien har gjort krav på et vist ejerskab af børnene. At det ikke var forældrenes ret alene, at bestemme holdninger og værdier for børnene. Hvis man hæver sig lidt op, hvad betyder det så, at forældrene er sat til at være opdragere? Det fjerde bud hedder: Ær din far og din mor. Dette bud er grundlæggende for Guds vejledning til forældre og børn. Budet siger, at barnet skal ære sin far og mor. Gud har nemlig indsat forældrene som sine stedfortrædere over for barnet. Ikke som stedfortrædere med henblik på frelse (dertil holder kun Guds egen Søn mål); men med henblik på barnets jordiske liv. Gennem forældrene vil Gud give barnet mad, klæder, legetøj, beskyttelse, opdragelse, tryghed, oplevelser, kærlighed og meget mere. Far og mor skal altså ikke æres primært for deres personlige egenskabers skyld, fx for deres vellykkethed. I så fald ville det nogle gange blive småt med ære, da forældre ofte fejler og er ufuldkomne. Forældre skal æres, fordi Gud har givet dem den vigtige opgave at være min far og mor. Det indebærer, at barnet viser forældrene respekt. Desuden har ære en del med ær(e) lighed at gøre. At ære sine forældre indebærer såvel ærlighed over for dem som ærlighed over for sig selv om, hvordan forældrene er. Ærligheden er fx ikke blind for forældrenes fejl. En lærer udfylder ikke så grundlæggende en opgave i barnets liv som forældrene alene af den grund, at han optræder i en forholdsvis kort årrække i barnets liv. Men læreren er også en af de kanaler, som Gud bruger til at være god mod barnet. Læreren har til opgave at give barnet viden og færdigheder, fx naturvidenskabelig viden samt sproglige, sociale og kreative færdigheder. Desuden er det lærerens opgave at formidle livsoplysning. Derfor er det også på sin plads at tale om respekt for læreren af den enkle grund, at hun af Gud - har fået denne opgave over for barnet. (Citat: Carsten Hjorth Pedersen) (se fortsættelse næste side)

4 Nå, det kunne måske forekomme lidt tungt, men alligevel utroligt vigtigt. Vi forældre er ikke sat i verden for at arbejde på vor egen glæde og vor egen selvrealisering, men at være vejledere, opdragere for vore børn, så børnene oplever tryghed! December Aktivitetsdage og adventsmarked, det ligger bag os og foran ligger Lucia optog, morgensamlinger med julesalmer og tændt adventskrans, jo det er en fantastisk måned at være ansat på en skole. Jeg vil ønske alle læsere af vores lille skoleblad en rigtig glæde lig jul, samt et af Gud velsignet nytår. skolenyt bliver uddelt i Brændstrup, det er jo her, vi bor og kan ses og høres! Forældrene får bladet og endelig skolekredsen, de mennesker som i sin tid stiftede skolen og fortsat ønsker, at skolen drives på samme grundlag, får også vores skoleblad. Ebbe Kaas Skoleleder

5 6. klasse har i år tjansen som skolens legepatrulje. Legen foregår fra tirsdag, onsdag og torsdag i gymnastiksalen. Her er nogle kommentarer fra de meget engagerede legepatruljeelever. Kamilla: Det er sjovt at lege med de små børn. De går virkelig ind i legen og er positive. Cecilia: Jeg synes, det er hyggeligt at være med i legepatruljen, fordi de mindre børn spørger, hvad vi skal lave i dag, og så fortæller vi, at de skal gå over i gymnastiksalen, og så fortæller vi dem, hvad vi skal lave. Anders: Jeg elsker børn!!!! Aksel: Det er sjovt og spændende at se hvor meget energi, de har i kroppen. Det gør mig glad, når der kommer mange. Kamilla: Det er dejligt, når de store børn også kommer. Så bliver der fut i legen. Alexander: Det er rigtig sjovt, når de (de andre elever)er der, for ellers er det kedeligt. Aksel: Når man først kommer i gang, er der en meget positiv stemning.

6 Juleaktivitetsdage og adventsmarked Af Cecilie, Sara & Hanna 9.kl. Onsdag: Vi startede med at have morgensang, hvor Ebbe fortalte en awesome julehistorie. Efter julehistorien kørte 5-9 kl. til Tønder, og resten blev på skolen. Dem der var tilbage havde værksteder. Her lavede de bl.a. konfekt, bolsjer og meget mere. Da vi ankom til Tønder skulle 5-6 kl. op i vandtårnet, og 7-9 skulle ind på kulturhistoriemuseet. Vi byttede efter ca. 20 minutter. Vandtårnet er 40 meter højt, og har 8 etager så vi skulle op af mange trappetrin. Men når vi endelig nåede til tops, havde vi en fantastisk udsigt. Efter vi var færdige på museet gik vi ned på gågaden, hvor vi fik fri bygang. Vi skulle mødes igen lidt senere, for der åbnede juleboderne på torvet. Det var meget koldt. Da vi kom tilbage på skolen, var der en fornemmelse af juleglade børn og julestemning. Der var store forventninger til dagen efter. Torsdag: En hyggelig aktivitetsdag, hvor hele skolen traditionelt lavede juleting. Som noget nyt havde vi et trylleværksted, hvor Nanna Larsen instruerede os i spændende og sjove tryllekunster. Tryllekunsterne skulle fremvises til adventsmarkedet. Da vi var færdige og havde gennemøvet numrene, spillede vi mafia. På andre værksteder blev der bl.a. lavet lakrids- og colabolsjer, som de delte ud af til de andre værksteder (mums), konkurrencer, julebagværk og nogle skrev en julenovelle, som skulle oplæses til fredagens adventsmarked. 0-4 kl. var i skoven for at finde pynt til deres juledekorationer. Alt i alt en rigtig god start på julen. 9. klasse på kunstmuseum i Tønder

7 Fredag: Om fredagen startede vi som sædvanlig med morgenandagt, hvor 7 kl. læste op fra biblen, og der var sange ind imellem. Bagefter gik vi i klasserne for at lave julepynt. Det gjaldt om at have den pæneste klasse, for elevrådet gik rundt for at bedømme klasserne. 1. kl. vandt denne meget specielle pris. Ved 12 tiden skulle vi gøre klar til adventsmarkedet. Der blev opsat boder i klasserne. Der blev gjort klar til vafler, pandekager, pizza, tombola og meget mere. Der var en god julestemning. Mens de store gjorde klar, så de små film. Der blev lavet nisser i sløjd. Kl. 14 startede det store adventsmarked og der var en god stemning hele dagen. Rummene var bare fulde af mennesker. Der var kø over det hele. Der blev solgt godt, og de fleste af tingene var væk på ingen tid, så det gjaldt om at være hurtig. Vi har haft en rigtig god juleuge.

8 Billeder fra adventsmarkedet:

9 Sæt ordene ind: 10. Højt fra træets... top. 2. Glade jul, dejlige jul Vær... Herrens år. 9. Mødes skal i... Libanons.. 3. Han og han spiser, og han er så glad. 8. Op af den frosne Alt som os fordum spåede. 4. Det er koldt og man må gå varm. 5. Han lagdes i et 11. Ikke rør ved den 6. Og over land og by i Hvor de gyldne stjerner Kodeordet under pilen skal sendes pr. mail til Lavet af Kirstine og Emma 9. kl.

10 Jul i gamle dage Hvornår var den første jul du kan huske? Dengang jeg var seks-syv år gammel i Var der andre traditioner? Ja julen begyndte 14 dage før jul. Hvordan så julepynten ud? Vi lavede roser ud ad silkepapir og englestige, og der var glasklokker som vi købte. Hvad fik man at spise? Man fik først risengrød, derefter flæskesteg eller andesteg. Hvad synes du er det bedste ved julen? At Jesus blev født og være sammen med familien. Hvad er det mest triste ved julen? At juletræet skulle ud og julepynten skulle ned og pakkes sammen. Hvad er det mest positive du kan tænke på efter jul? At Jesus stadig er hos os. Interwiev: Jensine Lund fra Brændstrup Lavet af: Nicoline, Andreas og Anna fra 5 klasse fra Brændstrup kristne Friskole.

11 Hvad spiser man juleaften: Hovedret: Man kan få flæskesteg, and, og gås. Dessert: risalamande Hvordan fejer vi juleaften: vi hygger med familien, og får og giver gaver til hinanden og spiser god mad, og danser om juletræet og synger sange f.eks. Et barn er født i Betlehem, og Dejlig er den himmelblå, og På loftet sider nissen. Vi syntes at det bedste ved julen er: hyggen med familien, gaverne, og maden, og fri fra skolen. Ida, Frederikke, og Jens 5. kl. Hvordan fejrer vi jul? Vi fejrer jul ved at gå rundt om juletræet. Men før vi gør det, spiser vi. Det vi spiser er flæskesteg, and, gås, og så videre. Og så drikker vi også noget til maden. Vi pakker også gaver op. Og giver gaver. Vi synger, når vi går rundt om juletræet. Det vi synes er det bedste ved julen, er julehyggen. Emma, Christian, Christoffer og Alexander 5. kl.

12 Islandsk jul. Hvad spiser islændere til jul? Det er forskelligt. Nogle gange spiser man and, lam eller gås. Der er nogle der får dessert. Hvordan fejrer de jul? Der er nogle der danser rundt om juletræet og synger nogle jule sange og venter på en klokke der ringer, så er det juleaften. Når vi skal havde julegaver bliver det råbt op hvem det er fra og hvem det er til, og det er også nogle gange bare som i Danmark. Charlotta, Nökkvi og Jonas T I Holland holder de både jul og Sankt Nikolaus Hvordan er jul i Holland: Ligesom Dansk jul. Hvordan fejre man Sankt Nikolaus: man slår med en terning og så henter man en gave, men først lukker man øjnene og så tager man gaven. Så ser man på til og fra kortet og giver gaven til den person, som står på kortet, men først når det er man slår en 6`er. Julepynten er det samme som her hjemme i Danmark. Har de andre traditioner: Nej det har de ikke. Hvad spiser de: Der er ikke noget særligt. Af Camilla, Tiemen og Jonas F

13 Sådan var min barndoms Sinterklaas og jul Jenet Kool fra Obbekær sidder i skolens bestyrelse og er mor til 4 drenge. Alle drenge har været elever på skolen og nu går den yngste, Dennis i 9 klasse. Jenet er gift med Henk, og sammen driver de en gård med 200 malkekøer. Jenet og Henk er begge født og opvokset i Holland, men flyttede til Danmark i Jenet fortæller: I min barndom var det sådan, at vi stillede sko eller træsko frem om aften en ved kakkelovnen i stuen. Vi sang mange sange, mens vi sad på gulvet og ventede på Sinterklaas. Han gik nemlig rundt (på husets tag ) for at lytte efter, om børnene sange flotte og gode sange. Vi stillede også gulerødder og lidt hø frem til Sinterklaas hest. Selvfølgelig havde vi også lavet en ønskeseddel, som vi havde parat, når han kom. I Holland har Sinterklaas en medhjælper, nemlig Sorte Per, zwarte Piet. Ham var vi børn lidt bange for, for han havde en pisk (lavet af grene) og desuden havde zwarte Piet en stor sæk, og den var beregnet til de børn, som ikke havde været søde i årets løb. De børn var alle skrevet op i Sinterklaas store bog, og de fik slag med pisken, eller blev taget med til Spanien, hvis de ikke havde opført sig ordentligt i løbet af året.. Men, nu er det altså ikke sådan, at vi var bange hele tiden, åh nej, vi fik også pebernødder fra zwarte Piet eller marcipan. Om morgenen var vi meget spændte, om der var noget i skoen. Tit stod et lille vindue lidt åbent i vores stue, så sagde man nemlig hjemme hos os, at der havde Sinterklaas været igennem for at aflevere gaver eller slik. Det var ikke den 24. december, som her i Danmark, men den 5. december nemlig på Sinterklaas fødselsdag, at børnene fik gaver. Den dag spiste vi speculaas (slags brune kager) dem bager jeg hvert år også nu, hvor vi bor i Danmark. Vi fik varm kakao til kagerne. Men altså, om aftenen den 5. december, og det var mørkt, så vi børn ikke kunne se Sinterklaas, da gik far eller mor uden for vores hus, efter de havde stillet en vaskekurv frem til alle gaverne, og så gik de rundt for at banke på vinduerne. Da jeg var helt lille, så var det lidt uhyggeligt, og jeg var lidt bange, når jeg hørte nogen banke på vinduerne, men så vidste vi også, at nu var gaverne kommet!! Vi fik også at vide, at Sinterklaas var rejst af sted igen, men gaverne var der. Det var altså den 5. december.

14 Dennis fra 9. klasse. Den 24. december var derimod en helt almindelig dag hjemme hos os. Dagen efter, den 25. dec. gik vi i kirke om morgenen, og om aften en var der hvert år afslutning i søndagsskolen. Her gik børn fra de var 8 til 12 år. Vi skiftede skole, når vi var blevet 12 år. Men i søndagsskolen sang vi mange julesange, og vi børn var midtpunktet. De børn, som var fyldt 12 år og derfor ikke længere kunne gå i søndagsskole, fik en bibel med en hilsen som var skrevet foran. Vi fik Bibelen af præsten, vores hus her i Danmark brændte for nogle år siden, men en af de ting, vi fik reddet ud, var min søndagsskolebibel!! Efter gudstjenesten var der en lille overraskelse i kirkehuset ved siden af kirken, her fik vi en papirpose med mandarin i en lille chokolade krans og en kristelig børnebog, jeg har stadigvæk mine bøger, som jeg fik i julegave. Min mand Henk har også gemt sine. Om aftenen, den 25. december spiste man sammen i familien, og det var typisk en slags roulade, svinekød, der var rullet sammen med mange krydderier. Der var også mange som spiste kalkun eller kanin, og jeg har også fået fortalt, at en slags fondue var meget brugt til jul. 2 juledag var en dag, hvor man slappede af og besøgte nogen fra familien. Vi boede sammen med vores farfar, og han fik tit sine børn og børnebørn på besøg, så derfor var der altid mange besøgende hjemme hos os 2. juledag. Jeg kan også huske det kæmpe store juletræ, som stod i vores kirke, ja, der er så mange minder og ting, jeg pludselig husker, nu hvor jeg er blevet spurgt om, hvordan det var at fejre jul, da jeg var barn. Vi har ikke fejret hollandsk jul, så vores drenge er ikke vokset op med Sinterklaas, men jeg ved, at en del hollænder holder Sinterklaas i sted for jul. Julemanden? Tja han var ikke så aktuel for os. Julemanden (kerstman), vi fejrede en kristen jul og der havde julemanden ingen betydning, men derimod var Jesus fødsel det vigtigste og ikke julemanden. Derfor blev selve julen også fejret uden gaver, det havde vi jo fået den 5. december og selve julen var for at mindes det, at Jesus blev født til vor jord. Men jeg tror måske nok, at det har ændret sig nu i forhold til, da jeg var barn i Holland tilbage midt i 1960 erne.

15 Fra aktivitetsdagene. Koncert på skolen Midt i november havde vi besøg af et band, Scarlet Hill. De blev præsenteret som et dygtigt trepersoners indieband fra Durban i Sydafrika. Bandet leverer lækker musik, og så kan de lide at tale om hvad troen på Gud kan betyde i livet. I undervisningen kan bandet blandt andet fortælle om Sydafrikas forvandling væk fra Appartheid i mod fred og forsoning. Og vi blev ikke skuffede. Det var tryk på, så gymnastiksalen var ved at revne, men alle de ældste elever var enige om, at det havde været en oplevelse, sådan at være til koncert en almindelig torsdag formiddag. Efter koncerterne i Danmark skrev arrangørerne: Hvordan gik Turnéen med Scarlet Hill 2012? Søndag den 21 Oktober ankom Scarlet Hill til Danmark som fire utrolig spændte unge mænd. De kunne næsten ikke vendte med at komme afsted og møde en masse danske unge mennesker. Noget spændene ved denne tur var at halvdelen af turens koncerter foregik på landet kristne friskoler. 9 ud af 18 koncerter. Resten var kirker og efterskoler og så et dejligt besøg på Gadecaféen i Århus. At besøge friskolerne var en god oplevelser og noget vi vil forsøge at gøre oftere.

16 Adresse felt. Brændstrup Kristne Friskole udgiver SkoleNYT. Ramsherred 13, 6630 Rødding, tlf , mail: Januar: Torsdag d. 3.: Første skoledag efter juleferien. Tirsdag d. 22.: Åbent hus Uge 4: Terminsprøver for 9. kl. Februar: Uge 6: 9. klasse i London Projekt uge for klasse Uge 7: Vinterferie Mandag d. 25: Åbent hus Marts: Mandag d. 4: 0.kl. skolehjemsamtale Onsdag d. 6: 5. kl. skolehjem samtale Torsdag d. 7: kl. skolehjem samtale Onsdag d. 13: 6. kl. skolehjem samtale Torsdag d. 14: kl. skolehjem samtale Tirsdag d. 19: kl. skolehjem samtale Onsdag d. 20: 2. kl. skolehjem samtale Torsdag d. 21: kl. skolehjem samtale Lørdag d mandag d : Påskeferie

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen.

Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen. 1 Grindsted Kirke. Onsdag d. 24. december 2014 kl. 16.30. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til juleaften, Luk. 2,1-14, 1. tekstrække. Forløb Klokkeringning. Præludium. Indgangsbøn. 1. salme: DDS 94 Det kimer

Læs mere

Juleværksteder 2012. Kære Freinissebørn! Aflever sedlen med dine ønsker til din gruppelærer. senest på onsdag kl. 12.00.

Juleværksteder 2012. Kære Freinissebørn! Aflever sedlen med dine ønsker til din gruppelærer. senest på onsdag kl. 12.00. Juleværksteder 2012 Kære Freinissebørn! Fra mandag 10.. - fredag 14. december holder vi juleværksteder på skolen, fra kl. 9.15-14.00 (fredag kl. 9.15-11.30). Vi mødes til morgenmøde i grupperne som sædvanlig

Læs mere

Hellerup Skoles Traditionsmappe

Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skole I løbet af et skoleår på Hellerup skole sker der en masse sjove og anderledes ting end lige undervisning og projekter. Vi har nogle traditioner, vi gerne

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder Juletræet er ikke en særlig gammel tradition i Danmark D E C E M B E R 2 0 1 1 NYT HERSKINDSKOLEN Traditionen med at hente et juletræ ind i stuen og pynte det med lys stammer fra Tyskland - og den tradition

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

December 2014 Niveau B

December 2014 Niveau B December 2014 Niveau B Navn: Klasse: 1 Sætninger Skriv en sætning der passer til hvert billede. Husk at starte med stort bogstav og slutte med punktum. 2 Synonymer Ord med næsten samme betydning hedder

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Jeg bygger kirken -4

Jeg bygger kirken -4 Jeg kirken - Sandhed og hellighed Mål: Denne gang lægger vi vægt på det alvorlige. Mit hus skal være et bedehus! råbte Jesus, da han så, hvordan folk misbrugte Guds hus til selv at bliver bedre af det.

Læs mere

Hjælp Julemanden. Lærerark

Hjælp Julemanden. Lærerark Hjælp Julemanden Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 60 min. I bliver budt velkommen af Tivolis underviser, der viser jer til rette i julemandens stue. Eleverne får at vide,

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen.

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen. Vadgårdskole Dato 23/1 Vadnyt er det nye blad her på skolen. Bladet indeholder sladder, De nye mål, madkassen ved kantinen osv... Årgang 1, Nummer 1 Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen?

Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen? Julesøndag 2013 Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen? Dette hellige evangelium skrives af evangelisten Matthæus: Da de vise mænd var rejst, se, da viser Herrens engel sig i en

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Den 1. december Den 2. december Den 3. december Den 4. december

Den 1. december Den 2. december Den 3. december Den 4. december Juletale 2012 Jeg har et par gange her ved juleafslutningerne haft en anderledes julekalender med. Søholmskolens egen julekalender, som for hver dag har en meddelelse til børnene helst et godt budskab

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Vi bringer din nyhed! Henvendelse: flammen321@gmail.com

Vi bringer din nyhed! Henvendelse: flammen321@gmail.com 19. december I denne udgave af Flammen vil du kunne læse om Inas fødselsdagsfest, 7. klassernes fordybelsesfag, Stormen Bodil, Undergrounds genåbning og masser af andet. Redaktørgruppen består at: Patrick

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen:

Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Ferie lukket: Hele SFO en holder ferie lukket i uge 29. Ny brændeovn i Brændeovnshytten i Regnbuen: Skorstensfejeren kasserede vores gamle brændeovn i hytten på marken. Men så kom Felix s bedstefar og

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække Salmer DDS 68: Se, hvilket menneske DDS 649: Skal fri og frelst

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012

NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012 EFTERNYT NYHEDSBREV FRA VINDE HELSINGE EFTERSKOLE - 8. FEBRUAR 2012 Så kommer der endnu et lille nyhedsbrev om tiden fremover. Vær specielt opmærksom på, at vi har indlagt endnu en gymnastikopvisning og

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L

KONTAKT 12/13 nr. Indhold: A P R I L KONTAKT 12/13 nr. A P R I L Indhold: Aktuelt i april s. 2 Fritternyt s. 3 4.a syr slanger s. 3 Besøg af Vejen Musiksko le s. 4 8.årgang i Odense s. 4 A-dage i E 3 s. 5 Foredrag med forfatter s. 6 Skolefest

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2014

Nyhedsbrev februar 2014 Nyhedsbrev februar 2014 Turene i vinter Vi har savnet både sneen og sol i dette vinterhalvår. Men vi har, som altid haft nogle dejlige ture. Der har både været et par kælketure og nogle ture, hvor vi er

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3 UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Vi er kommet godt i gang med skolen efter en dejlig lang juleferie. Der har godt nok været mange børn syge her i den første uge, så influenzaen

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud N t y d t å o r G Januar Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud Sidste måneds vinder af konkurrencen blev Tugba og Rikke 9.a tillykke! 2 Løsning: 1. Den

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Glade jul dejlige jul

Glade jul dejlige jul Dejlig er den himmelblå både på den gammelkendte melodi, og så også den dejlige vi lige hørte.. Himmelblå- Så var der også Kære Susan med de himmelblå tillykke Englene og Fanden det kvaj, de står ved hver

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nyt om Idre Fjäll. Indbydelse til juletræsfest

Indholdsfortegnelse. Nyt om Idre Fjäll. Indbydelse til juletræsfest Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 7: side 10: side 11: side 12: side 13: Keld har ordet Siden sidst Kalenderen Nyt om Idre Fjäll Mere siden sidst Nyt fra Klubben Evakueringsøvelse

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

2.B s matematiske spilledag

2.B s matematiske spilledag 2.B s matematiske spilledag Vi spiller Tarzan og vi spiller også Kalaha og vi har også spillet Up og Down og vi har også spillet Sequence som er et spil om taktik og held og vi har spillet Bohnanza og

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Historien om museumsnisserne

Historien om museumsnisserne Historien om museumsnisserne På museet i Haderslev bor en lille nissefamilie. De er fem i familien. Der er Far Nis, Mor Alma, drengen Pug og pigen Trisse og så er der Olde Nis, der siges at være mere end

Læs mere

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune Barnet skal føle sig værdifuldt Barnet skal have mulighed for læring Barnet skal kunne håndtere modspil Barnet skal blive selvhjulpen Barnet udvikler indlevelsesevne Jeg aflæser og handler på barnets signaler

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 9/6-2013 kl. 11.00 2. søndag efter Trinitatis Tema: Lignelsen om det store festmåltid Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 753

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Keld har ordet. Godt nytår og velkommen i 2013

Keld har ordet. Godt nytår og velkommen i 2013 Indholdsfortegnelse side 2: Skolelederen har ordet side 6: Kalenderen side 7: 2. klasse og dåserydderne side 8: Nyt fra Klubben og frugtordningen side 9: Danmarks Indsamlingen side 10: Juleklippedagen

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFOYgdrassil, Vejle December 2013

Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFOYgdrassil, Vejle December 2013 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFOYgdrassil, Vejle December 2013 Læs, lyt eller se klip om: Besøg i kirken Stormen Bodil Kringsminde som i gamle dage! Find nissen i Yggdrasil Lego robotter

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 12. oktober 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er Dåb: DDS 448:

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Mark. 7,31-37. Kan du høre mig? Jeg kan ikke høre dig. Når man bliver over 60 så får lyden på fjernsynet en ekstra streg eller

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

DET RIMER NU TIL JULEFLÆSK

DET RIMER NU TIL JULEFLÆSK DET RIMER NU TIL JULEFLÆSK I hvilken vi skal høre om far og mor og lille Thor, som har gemt sin sko. Hyrderne på marken og de lange underbukser fra Ruth og onkel Ejner. Om flæskesvær og flaskesvaj og svigermor,

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 79 96 51 60 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 KALENDER FOR : NOVEMBER

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere