NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. OPUS Journal. Ændring i den blå bjælke. Ændringen vil gælde for både eksisterende og nye ark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. OPUS Journal. Ændring i den blå bjælke. Ændringen vil gælde for både eksisterende og nye ark"

Transkript

1 Nr. 4 december 2005 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed nyhedsbrev nr , der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik og OPUS Diabetes, version 5.1. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din konsulent hos CSC Scandihealth. Vær opmærksom på, at nyhedsbrevet indeholder nye funktionaliteter, der kræver selvstændig aftale før ibrugtagning. Se tilkøbsmuligheder under beskrivelsen af de enkelte funktionaliteter. OPUS Journal Ændring i den blå bjælke Visning af patientnavn og cpr-nr. Den blå bjælke på alle ark indeholder fremover også patientens navn og cpr-nr. for at forhindre forvekslinger, når en bruger scroller længere ned i et ark og ikke længere har arkets header med patientidentifikationen øverst. Ændringen vil gælde for både eksisterende og nye ark Anæstesijournal Nye menupunkter Der er tilføjet et nyt menupunkt 'Godkend rekvisition og overfør ydelser' på blokkene anæstesirekvisition og operations-rekvisition på Anæstesijournalen. Når bruger vælger dette menupunkt, overføres koderne direkte til PAS. Funktionaliteten er en tilkøbsmulighed.

2 SIDE 2 AF 9 Ambulant snitflade Overførsel af koder fra notater Der er sket en ændring i funktionaliteten, således at det er muligt at overføre både ydelser og diagnoser ved hjælp af den ambulante snitflade. De to menupunkter er derfor ændret 'Godkend notat og overfør koder' samt 'Godkend notat og overfør notat/koder'. Når et af disse menupunkter vælges, sendes alle ydelser og diagnoser, hvis startdato ligger inden for den kontakt, som notatet ligger i, til PAS. Ændringen gælder også for eksisterende notater. Hvis der er problemer med overførslen, vil bruger som vanligt få en kvittering fra PAS indeholdende oplysninger om problemet, og bruger føres fra kvitteringen automatisk til det notat, som den ambulante snitflade blev aktiveret fra, hvilket svarer til virkemåden i dag. Bruger skal dog fremover være opmærksom på, at kvitteringen kan relatere sig til en kode, som ikke er angivet i notatet; men som ligger på Forløbskoder, og som er inden for den aktuelle kontakt og derfor medsendes til PAS. Funktionaliteten er en tilkøbsmulighed. Forløbskoder Nye menupunkter Der er tilføjet tre nye menupunkter på Forløbskoder: 'Send diagnoser indenfor nyeste kontakt' 'Send ydelser indenfor nyeste kontakt' 'Send koder indenfor nyeste kontakt' Ved valg af et af disse menupunkter vil alle diagnoser og/eller ydelser med en startdato, som ligger indenfor start- og slut-tidspunktet for den nyeste kontakt, blive overført til PAS. Efter overførslen vil vandmærket ændres til 'Overført til GS', ligesom ved menupunktet 'Godkend forløbskoder'. Ændringen gælder også for eksisterende Forløbskoder. Funktionaliteten er en tilkøbsmulighed. Validering for koder uden for nyeste kontakt Ved valg af menupunktet 'Godkend forløbskoder' valideres der for, om brugeren er i færd med at overføre koder (både diagnoser og ydelser), der ligger udenfor den nyeste kontakt.

3 SIDE 3 AF 9 Hvis dette er tilfældet, kommer der en advarsel, hvor brugeren kan vælge at afbryde overførslen og ved hjælp af starttidspunkt for den nyeste kontakt fjerne krydsene for de koder, der ligger uden for den nyeste kontakt. Advarslen er default sat til Ja, da det desværre ikke er muligt at sætte denne til at være 'Nej'. Ændringen gælder også for eksisterende Forløbskoder. Funktionaliteten er en tilkøbsmulighed. To nye felter på Forløbskoder Forløbskoder er blevet udvidet med 2 nye felter: 'Seneste overførsel' samt 'Ændret efter seneste overførsel'. 'Ændret efter seneste overførsel' indeholder dato og tidspunkt for, hvornår der sidst er ændret på Forløbskoder, hvis ændringen er foretaget, efter seneste overførsel er igangsat til PAS. Sortér på Fra opdaterer ikke feltet 'Ændret efter seneste overførsel', men alle øvrige ændringer på arket medfører en opdatering af feltet. 'Seneste overførsel' indeholder dato og tidspunkt for, hvornår seneste overførsel er igangsat. Ændringen vil også gælde for eksisterende Forløbskoder. Hvis bruger benytter Ambulant snitflade, og der inden overførsel via Ambulant snitflade er kryds i feltet 'Ovf.' for koder, som ikke skal med i overførslen, vil disse krydser blive sat igen, og dermed vil feltet 'Ændret efter seneste overførsel' blive udfyldt. Fjernelse af menuvalg Indsæt kode på Forløbskoder Det er ikke længere muligt at anvende menupunktet 'Indsæt kode' på Forløbskoder. I stedet skal bruger anvende den eksisterende tomme linie nederst på arket, og derefter evt. vælge 'Sorter på Fra' for at få data placeret i logisk sammenhæng. Medicinmodul Performanceforbedring af kvittering for medicingivning Det har været nødvendigt at optimere kvittering for medicingivning, således at denne funktion fungerer hurtigere. I forbindelse med denne tuning er funktionaliteten ændret, således at der ikke længere automatisk kvitteres for ophældning, når en bruger kvitterer for givning. Lettere seponering af medicinordinationer Når bruger vælger at seponere en medicinordination gennem et notat, bliver de to felter under Seponering på medicinordinationen automatisk udfyldt med aktuel dato/tid og brugerens signatur. Bruger forbliver desuden på notatet.

4 SIDE 4 AF 9 Opdateret valgliste over medicinordinationer Valglisten over medicinordinationer på konklusionsblokken på notater ændres, således at der kun vises de aktuelle godkendte medicinordinationer. Medicinordinationer vises efter valg af rp., sep., cont., dim. eller cresc. Lettere ændring af medicinordinationer til selvadministration Der er oprettet en ny valgmulighed, 'ct.selv.' (som betyder continuat selvadministration) i valglisten 'Int.' på konklusionsblokken i notater. Når denne vælges, bliver der automatisk sat kryds i feltet 'Administreres af patienten' på alle aktuelle og senere doseringsblokke/døgnblokke på alle aktuelle godkendte medicinordinationer. Bruger forbliver desuden på notatet. Godkendte medicinordinationer, hvor der er sat kryds i feltet 'Administreres af patienten' i den aktuelle doseringsblok/døgnblok, vil optræde på Status (aktuelt forløb) med teksten 'selvadm.' i doseringsfeltet Kopiering af en doseringsblok på en medicinordination Der er oprettet et nyt menupunkt 'Kopier doseringsblok' på doserings-/døgnblokken på medicinordinationen. Funktionaliteten er den samme som ved valg af menupunktet 'Tilføj doseringsblok' med den yderligere funktionalitet, at tidspunkterne for doseringerne kopieres med i den nye doseringsblok. Ordination af standardmedicin direkte fra notater Det er muligt at ordinere standardmedicin direkte fra konklusionsblokken på et notat. I valglisten Int. er der tilføjet muligheden St. ord. for standardmedicin, og når dette er valgt, vil der i feltet Ordination blive vist en valgliste indeholdende alle de standardmedicinordinationer, som den aktuelle bruger har organisatorisk adgang til. Ændringerne gælder også eksisterende notater Medicinansvarlig og uddelegering af dette ansvar Tidligere kunne en medicinordination kun godkendes af læger, jordemødre og superbrugere, men fremover er der en mulighed, for at disse kan uddelegere opgaven til en medicinansvarlig. Rollen medicinansvarlig er en ny adgangsmulighed ved oprettelse af brugere. En medicinansvarlig bruger kan godkende en medicinordination, hvis medicinordinationen er uddelegeret, og brugerens adgang er tildelt på sygehus- eller afdelingsniveau. Det er også et krav, at den medicinansvarlige har adgang til en afdeling, som er behandlingsansvarlig for en af patientens åbne kontakter. Hvis patienten ikke har åbne kontakter, så er det ikke muligt for den medicinansvarlige at godkende medicinordinationer. Uddelegering markeres på medicinordinationen og består af et afkrydsningsfelt og et signaturfelt. Det er muligt at uddelegere eksisterende medicinordinationer, og det er også muligt at uddelegere en standardmedicinordination. Markeringen for uddelegering vises på arkene Aktuel medicin, Seponeret Medicin og Diabetesbehandling. Desuden overføres markeringen til OPUS Diabetes Statistik Database.

5 SIDE 5 AF 9 Nye intervaller i doseringsblokken på medicinordinationer Der er tilføjet tre nye valgmuligheder i feltet 'Interval' i doseringsblokken på Medicinordination: 'Hver 4.uge', 'Hver 8. uge' eller 'Hver 12.uge'. Rækkefølge af doseringer på Aktuel Medicin Tidligere blev doseringerne vist på Aktuel Medicin i den rækkefølge, de blev anført i på medicinordinationen. Dette er ændret, således at doseringerne vises i den rækkefølge, de skal gives. Hvis der på medicinordinationen er anført: kl kl kl mg 4 mg 4 mg vil dette blive vist på Aktuel Medicin som ( ) mg, som er et udtryk for, at patienten skal have 4 mg om morgenen, 4 mg om middagen og 8 mg om aftenen - uanset hvilken rækkefølge de tre doseringer er angivet i på Medicinordinationen Kumuleret svar Ændring af layout for Kumuleret svar Layout på Kumuleret svar ændres fra at være stående til at være liggende for at give et bedre overblik. Zoomfaktoren bestemmer størrelsen af DocuLive vinduerne, idet en højere zoomfaktor giver et større vindue. Da Kumuleret Svar herefter er et liggende A4 ark (med 8 kolonner med resultater) er det lidt for stort til at kunne være i et vindue med zoomfaktor 103 og nedefter. Har en bruger denne zoomfaktor, vil brugeren få vist både horisontal og vertikal scrollbar. Hvis brugeren sætter zoomfaktoren til 103 eller derover, vil brugeren få vist det kumulerede svar uden brug af scrollbar. Når det kumulerede svar ønskes udskrevet, skal bruger vælge 'landscape' i Windows print dialogboksen. Ændringen gælder også for eksisterende Kumuleret svar. Enkeltsvar (Egne) Nyt menuvalg Godkend og marker som set Der er tilføjet et nyt menuvalg 'Godkend og marker som set' på Enkeltsvar (egne). Når brugeren vælger dette, kan bruger i een arbejdsgang godkende og markere svaret som set. Svaret vil efter valg af dette menupunkt ikke optræde på nogen arbejdsliste. Ændringen gælder også for eksisterende Enkeltsvar (egne).

6 SIDE 6 AF 9 Personoplysninger Angivelse af patientens mobiltlf.nr. Da patienterne i stigende grad har mobiltelefon, er feltet Fax på Personoplysninger er ændret til Mobil, således at dette felt kan anvendes til at notere patientens mobiltlf.nr. Forløbsoversigt Oprettelse af nye forløb For at undgå fejloprettede forløb er menupunktet 'Opret nyt forløb' fjernet fra mappen Administrativt. Det vil således kun være muligt at oprette forløb manuelt via et menupunkt på Forløbsoversigt. Ændringen gælder også for eksisterende journaler. Læseadgang Oprettelse af brugere med kun læseadgang Når systemadministrator opretter brugere, findes der fremover en ny mulighed på Adgange, hvor under afkrydsningboksen Systemadministrator er tilføjet en ekstra afkrydsningboks Kun læseadgang. Hvis en bruger oprettes med kun læseadgang, kan brugeren læse i journalerne efter de sædvanlige adgangsregler, men ikke foretage nogen form for opdateringer (dvs. at brugeren ikke kan skrive i journalen). Forsøger brugeren at skrive i journalen, fås fejlmeddelelsen: Du har kun læseadgang. En bruger med læseadgang kan fortsat printe journalen. Notatoverskrifter Nye muligheder for valglisten Notattype i kontinuationen Det er muligt at bestemme på institutionsniveau, hvorvidt brugerne må skrive i feltet 'Notattype' (overskriften i et notat) i Kontinuationen. Dette sker gennem udfyldelse af kolonnen [DerMaaIndtastes] i den nye tabel (NotattypeProfilering), som kan redigeres via værktøjet 'Rediger Små Klassifikationer'. Hvis der er truffet det valg, at brugerne ikke må skrive overskrifterne frit, kan brugerne herefter kun vælge en overskrift fra valglisten. Systemadministrator kan fortsat oprette nye notattyper via værktøjet 'Rediger Små Klassifikationer' i tabellen (Notattype), og disse vil fortsat blive vist i valglisten i feltet 'Notattype'.

7 SIDE 7 AF 9 Derudover har systemadministrator fremover mulighed for at angive i kolonnen [VisesPaaNotat] i tabellen (Notattype), om den pågældende notattype skal vises i journalens valgliste eller ej. F.eks kan en systemadministrator på denne måde bestemme, at Operationstilmelding ikke skal kunne vælges på valglisten. For at ovennævnte ændringer slår igennem, skal systemadministrator foretage en opsætning ved hjælp af Rediger Små Klassifikationer. Hvis systemadministrator ikke foretager sig noget, vil det fungere som hidtil, således at brugerne kan indtaste i feltet Notattype, og at alle notattyper fra klassifikationen vises i valglisten. Snitflademodning Fejlbeskeder Alle snitflader rapporterer fejl til en udvidelse af kvitteringsbakken Fejlbeskeder. Denne udvidelse er kun synlig for systemadministratorer. Formålet er først og fremmest at synliggøre fejl, som før kunne blive overset. Det er ikke sikkert, at systemadministratoren kan udbedre fejlene ud fra beskrivelsen på arket, som afhængig af snitfladen kan være en fejlkode eller en sigende tekst. Hvis systemadministrator ikke selv kan løse problemet, kan fejlen rapporteres til Hotline. Arbejdslister EDI-svar på arbejdslister Alle EDI-svar (Dvs. alle svar via snitfladerne: Røntgen, Laboratorie og Patologi) bliver placeret på rekvirenternes arbejdslister efter følgende kriterier: EDI-svaret placeres altid på rekvirerende afdelings arbejdsliste. EDI-svar placeres derudover på arbejdslisterne for en evt. kontaktlæge og/eller kontaktgruppe, hvis disse er registrerede på en åben kontakt på den pågældende patient på den rekvirerende afdeling. Ovenstående gælder også for Enkeltsvar (egne), hvor den rekvirerende afdeling enten indtastes direkte eller udledes fra den indtastede PAG eller afsnit. Håndteringen af EDI-svar efter ovenstående kriterier er implementeret for kunder i Vejle Amt. For øvrige kunder er der ingen ændring i funktionalitet. Makulerede journaler Skjul makulerede journaler Det er muligt at fravælge visning af makulerede journaler samt journaler før en bestemt dato via den nye tabellen 'Skjulte makulerede journaler', som redigeres via 'Rediger Små Klassifikationer'.

8 SIDE 8 AF 9 Hvis brugeren angiver et cpr-nr. i klassifikationen, vil den makulerede journal for det angivne cpr-nr. ikke blive vist på listen Makulerede journaler i journalen. Vær opmærksom på, at cpr-nr. skal skrives uden bindestreg i tabellen. Lokale patientlister Visning af patienter på de lokale patientlister Patienter med flere åbne forløb optrådte med flere indgange (linier) på de lokale patientlister. Dette er ændret, således at patienten kun vises på de lokale patientlister een gang med kontaktoplysninger fra den seneste kontakt på det valgte forløb. De viste oplysninger om patienten er stationære, så ønskes disse ændret på patientlisten, skal patienten fjernes fra listen og lægges på listen igen, hvorved kontaktoplysningerne opdateres. OPUS Obstetrik 1. svangreundersøgelse og svangrekontrol Udvidet valgliste i feltet Caput Valglisten i feltet Caput på 1. Svangreundersøgelse og Svangrekontrol er udvidet med valgmulighederne KNAP Knap fast, ROKK Rokkeligt og HØ BV Højt bevægeligt. Derudover er valglisten fremover lokalt redigerbar, dvs systemansvarlige kan ajourføre valglistens indhold via Rediger Små Klassifikationer. Ændringen gælder også eksisterende notater. Nyt felt Mærker liv dagligt Der er tilføjet et nyt felt 'Mærker liv dagligt' på notatet 1. Svangreundersøgelse og Svangrekontrol. Feltets indhold er en ikke-redigerbar valgliste, og ved siden af feltet er der tilføjet et nyt fritekstfelt med gummieffekt. Begge felter tilføjes kun på nye notater, og felterne vil blive fjernet, når notatet godkendes, hvis de ikke er udfyldte. Svangreoplysninger Nyt felt Ønsker besøg af sundhedspl. Der er tilføjet et nyt felt på Svangreoplysninger til angivelse af, om patienten ønsker besøg af en sundhedsplejerske. Feltet indeholder en ikke-redigerbar valgliste og vil også gælde for eksisterende Svangreoplysninger.

9 SIDE 9 AF 9 Der er ikke uddata på feltet. Prænatal screening På Svangreoplysninger åbner 'Prænatal screening' fremover i SKS-delkataloget 'Indgreb i svangerskab' mod tidligere kataloget 'Prænatal diagnostik'. Blodflödet Ændring i snitfladen mellem OPUS Obstetrik og Blodflödet Hvis der i beskeden, som sendes fra Blodflödet til journalen står følgende i tekstfeltet "Data fra Blodbanksystem" (feltet 'svartekster' i Blodflödet, og tag'et 'BloodBankDataSingleLine' i xmlspecifikationen (interface)), skal der ske følgende: o 'Barnets Rh-type: RhD neg': så kommer Rhesus-D type -feltet på Blodbanksoplysninger til at indeholde værdien 'Negativ' o o 'Barnets Rh-type: RhD pos': så kommer Rhesus-D type -feltet på Blodbanksoplysninger til at indeholde værdien 'Positiv' Er ovennævnte tekststrenge ikke nævnt i det modtagne fra Blodflödet, vil felterne ikke blive opdateret på Blodbanksoplysninger. Snitfladen er en tilkøbsmulighed. OPUS Diabetes Oprettelse af diabetesmodul Når der oprettes et diabetesmodul, lægges der automatisk et antal ark ind i journalen. Denne pakke af ark er blevet udvidet med Fodstatus, hvorfor oprettelsen vil tage længere tid. Ændringen af pakken har udelukkende effekt på oprettelse af nye diabetesmoduler, og Fodstatus skal derfor lægges ind manuelt, hvis patienten allerede har et oprettet diabetesmodul.

Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter

Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter Nr. 1 Juni 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2006, der omhandler

Læs mere

OPUS Journal. Kontinuation. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Filtrering af notater. Samspil med Anæstesi

OPUS Journal. Kontinuation. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Filtrering af notater. Samspil med Anæstesi Nr. 1 marts 2007 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed nyhedsbrev nr. 1 i 2007, der omhandler

Læs mere

Ændringer i OPUS Journal version 4.5

Ændringer i OPUS Journal version 4.5 Nr. 10 oktober 2003 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Journal version 4.5 i forhold til 4.4 Vi udsender hermed nyhedsbrev nummer 10, der omhandler

Læs mere

OPUS Journal. Indgrebsnotat. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL

OPUS Journal. Indgrebsnotat. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL Nr. 3 maj 2005 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Pædiatri Vi udsender hermed nyhedsbrev nr. 3, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik, OPUS

Læs mere

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept Nr. 2 December 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 2 i 2006, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik

Læs mere

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL Nr. 1 februar 2004 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Pædiatri Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2004, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik,

Læs mere

FMK opgradering. Messedag 7.nov

FMK opgradering. Messedag 7.nov Messedag 7.nov 2013 www.regionmidtjylland.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har fremlagt en ny forpligtende plan for ibrugtagning og fuld anvendelse af FMK. For regioner og praksislæger skal dette

Læs mere

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Version 1.0, jnr.: 1084-V0667-11 Løsningsbeskrivelse Side 1 af 22 Indholdsfortegnelse 1. Manuel bestilling af SMS-notifikation... 3 1.1 Løsningens

Læs mere

MedWin laboratorieskema

MedWin laboratorieskema MedWin laboratorieskema EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Releasenote november 2014

Releasenote november 2014 Releasenote november 2014 Generelle funktioner Leverandørfelt påkrævet på ydelser Linjeskift i datavisninger Printknap Filtre på indsatskataloget MedCom Autosignatur på medcom Indlæggelsesrapport Kalender

Læs mere

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6 Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse: Generelt om WWBakt...3 Brugere...3 Anvendelse af patientoplysninger....3 Adgang til programmet...3 Anbefalet skærmindstilling....3 Log på programmet...4

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Brugervejledning AmbuFlex

Brugervejledning AmbuFlex Brugervejledning AmbuFlex En online ambulant patientjournal Understøtter fleksible patientforløb Følger patienten over sektorgrænser Integrerer patientrapporterede helbredsdata Online visning af patient-registerdata

Læs mere

Appendix H - Funktioner & minispecs.

Appendix H - Funktioner & minispecs. Appendix H - Funktioner & minispecs. H.1) Funktionsoversigt (Borger) vwbarselsoversigt (borger): Log ind Log ud VælgBarselsforløb VælgOrlovsBlok VælgIndkomstBlok VælgRestOrlov Zoom tidslinie Scroll tidslinie

Læs mere

Eksamensbeviser og karakterer til Eksamensdatabasen Sidst opdateret 01-02-2007/version 1.1/Steen Eske Christensen

Eksamensbeviser og karakterer til Eksamensdatabasen Sidst opdateret 01-02-2007/version 1.1/Steen Eske Christensen Eksamensbeviser og karakterer til Eksamensdatabasen Sidst opdateret 01-02-2007/version 1.1/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele,

Læs mere

Velkommen til e-services

Velkommen til e-services Velkommen til e-services E-services giver patienterne mulighed for at kommunikere med sin læge via internettet - en mulighed som mange læger og patienter er glade for. Det giver en dejlig fleksibilitet

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2.6 2012-07-01 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Vejledning i håndtering af medicinskema i EKJ

Vejledning i håndtering af medicinskema i EKJ Dokumenttype: Amtslig administrativ vejledning Udarbejdet af: Arbejdsgruppe om medicinhåndtering i Den Fælles Kvalitetsmodel Gældende fra: 15.06.2006 Standarder: Korrekt overførelse af medicinordination;

Læs mere

OPUS Arbejdsplads. Knappen Godkend er fjernet i den nye løsning. KMD-profilen GODE_KORRESP_AUTO_GODKEND skal sættes til JA.

OPUS Arbejdsplads. Knappen Godkend er fjernet i den nye løsning. KMD-profilen GODE_KORRESP_AUTO_GODKEND skal sættes til JA. - GS!ÅBEN INDHOLD OPUS Arbejdsplads Afhængighed mellem korrespondancebrevet og kuverten Modul til nyfødte Omvisitere henvisning med bilag til eksterne sygehuse Validering af oprettelse af A-kontakt Indberetning

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2 2010-12-17 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus

Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus Indledning Denne vejledning beskriver hvordan man som forening har mulighed for at indsætte arrangementer og nyheder på portalen

Læs mere

Tilbagesvar. DataGruppen MultiMed A/S, Storhaven 12, 7100 Vejle. Tlf Fax: Side 1 af 11 BW

Tilbagesvar. DataGruppen MultiMed A/S, Storhaven 12, 7100 Vejle. Tlf Fax: Side 1 af 11 BW Indhold Generelt... 2 Lægesystem... 3 Status for tilbagesvar... 3 Klinikniveau... 3 Status over udestående på patientniveau... 3 Arbejdsgang laboratorieprøver... 4 1. Bestilling af Prøver i WebReq... 4

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

Release note februar 2015

Release note februar 2015 Release note februar 2015 Generelle funktioner Datafletning af ydelser med frekvens hver Inaktive ægtefæller nu aktiveret til forebyggende hjemmebesøg Medcom Print af udskrivningsrapporten Medicin Dosering

Læs mere

Styregruppe og Brugergruppe

Styregruppe og Brugergruppe Nr. 6, august 2004 NYHEDER OG ÆNDRINGER I LUDUS SUNDHED I dette nyhedsbrev Orientering Tilkøbsfunktionaliteter Næste version Ny e-mailadresse Ny hjemmeside design Mailservice CSC Scandihealth orienterer

Læs mere

Identificerede problemer Lægernes og sygeplejerskernes medicineringsarbejdsgange er blevet observeret og analyseret hver for sig.

Identificerede problemer Lægernes og sygeplejerskernes medicineringsarbejdsgange er blevet observeret og analyseret hver for sig. Dato: 12. februar 2018 Optimering af medicinering i Sundhedsplatformen Sundhedsplatformen er pr 1. januar 2018 overgået til den varige driftsorganisation og der er i henhold til samarbejdsaftalen mellem

Læs mere

Kommende nyheder i WinKompas 3.6.50

Kommende nyheder i WinKompas 3.6.50 Kommende nyheder i WinKompas 3.6.50 Vi forventer at næste version af WinKompas bliver frigivet omkring 01-11-2013 Vi har lavet flere ændringer i den nye version, blandt andet får du 2 nye funktionaliteter:

Læs mere

NR. 55 LUDUS. Valg af valgfag DEN 7. OKTOBER 2011 LUDUS. Tilpas valgfag

NR. 55 LUDUS. Valg af valgfag DEN 7. OKTOBER 2011 LUDUS. Tilpas valgfag NR. 55 LUDUS DEN 7. OKTOBER 2011 INDHOLD LUDUS Tilpas valgfag Om valgfag i øvrigt Tilpas studieretning Fag i studieretningen Valgfag til studieretningen Fag til fravælgelse af valgfag Kopier studieretning

Læs mere

VERSIONSBREV. LUDUS Light version 1.26.1. Den 16. oktober2009. J.nr.: 4004-V1298-09. CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N

VERSIONSBREV. LUDUS Light version 1.26.1. Den 16. oktober2009. J.nr.: 4004-V1298-09. CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N VERSIONSBREV LUDUS Light version 1.26.1 Den 16. oktober2009 J.nr.: 4004-V1298-09 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk,

Læs mere

FMK begreber & Quickguide

FMK begreber & Quickguide FMK begreber & Quickguide Medicinkortet i XMO v8.22 Quickguide til Medicinkort i XMO v8.22 Version 1.2 Ændring i vejledning fra version 1.1 til 1.2 Tilføjelse til side 14. Rød markering af præparater.

Læs mere

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje Tabulex Læreplaner Indhold Læreplaner... 3 Om pædagogiske læreplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Menupunkt Skabeloner... 5 Beskrivelse af skabeloners

Læs mere

Billedgennemgang af Introduktion til Intra for frivillige koordinatorer

Billedgennemgang af Introduktion til Intra for frivillige koordinatorer Billedgennemgang af Introduktion til Intra for frivillige koordinatorer Intra gør det muligt for dig som frivillig koordinator at få overblik over din frivilliggruppe og redigere oplysninger for gruppen,

Læs mere

Vejledning til medicinmodul/pem i CSC Omsorg. Indholdsfortegnelse. Medicinmodul/PEM

Vejledning til medicinmodul/pem i CSC Omsorg. Indholdsfortegnelse. Medicinmodul/PEM Indholdsfortegnelse Medicinmodul/PEM... 1 Åbne medicinmodul på valgt borger... 2 Tilknytte borger til PEM 1. gang.... 2 Afslutte borger i PEM... 2 Afslutning af medicinadministration af plejepersonale

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG Jobordre Version: 1.0 Oprettet den 26. september 2017 INDHOLD 1. JOBORDRE... 3 2. OPRETTELSE OG VISNING AF JOBORDREOPLYSNINGER... 3 2.1 OPRETTELSE AF EN JOBORDRE...

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0 22. januar 2015 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Opret en ny formular... 4 Skjult

Læs mere

Releasenote August 2014

Releasenote August 2014 Releasenote August 2014 Releasenote August 2014 Moduler Aftaler - fortsat fra juli release Aftale pladsholder Aftaleserier Medcom Tilføj DGOP (genoptræningsplan) til eksisterende forløb Indlæggelsesrapport

Læs mere

INDHOLD OPUS ARBEJDSPLADS OG OPUS NOTAT PRODUKTER - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS Beskyttede patienter

INDHOLD OPUS ARBEJDSPLADS OG OPUS NOTAT PRODUKTER - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS Beskyttede patienter - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS 2014 INDHOLD OPUS Arbejdsplads Beskyttede patienter Sende henvisninger /behandlingsanmodning er til sygehuse Registrer eksterne ydelser for ECPR-nr. Ekstern rekvirering på ECPR-nr.

Læs mere

Ambulant eller Akut modtageafdeling

Ambulant eller Akut modtageafdeling Ambulant eller Akut modtageafdeling Vis journal Se notater og henvisningen Cave Historik Anfør ingen eller relevant cave Anfør tidligere medicinsk og kirurgisk anamnese Plan Opdater FMK Notat Skriv dit

Læs mere

Manual til opsætning af Jit-klient version 1.0. Opsætning. Copyright Jit-Danmark Aps 2006. Find mere information på www.jitbesked.

Manual til opsætning af Jit-klient version 1.0. Opsætning. Copyright Jit-Danmark Aps 2006. Find mere information på www.jitbesked. Opsætning Indholdsfortegnelse Sådan finder du indstillingerne...3 Muligheder og begrænsninger...6 Hvilke søgeord skal jeg bruge?...6 Ting man skal passe på...6 Tilføjning/nedlægning af søgeord...6 Ændring

Læs mere

ULRUS protokollen og ClinicCare

ULRUS protokollen og ClinicCare ULRUS protokollen og ClinicCare Version august 2013 For at anvende ULRUS skal man hente nyeste version af ClinicCare (klik på Hent ny version -knappen i Omkring -vinduet. ÆNDRING AUGUST 2013: Når man laver

Læs mere

Servicebrev BørneIntra 2.14 (Web og App)

Servicebrev BørneIntra 2.14 (Web og App) Til alle brugere af BørneIntra Servicebrev BørneIntra 2.14 (Web og App) Der vil være ændringer indenfor de nedenstående områder Side 1 af 26 Indhold 1. Ændringer i webdelen version 2.14... 3 1.1 Responsivt

Læs mere

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes.

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Denne brugervejledning er skrevet til personer, som har rollen [Admin] i denne SMS database. Administrator 3 Opret Admin setup 4 Oversigten: Alle Brugerprofiler

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Statens Administration

Pensioneringsprocessen/Statens Administration PENSAB Pensioneringsprocessen/Statens Administration Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 5 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag...

Læs mere

I dette nyhedsbrev NYHEDER VEDR. LUDUS SUNDHED. Individbaseret undervisning

I dette nyhedsbrev NYHEDER VEDR. LUDUS SUNDHED. Individbaseret undervisning Nr. 8 - november 2006 NYHEDER VEDR. LUDUS SUNDHED I dette nyhedsbrev 1.14.0 seminar Individbaseret undervisning Aktivitetsopgørelse Officielle koder AMU (Arbejdsmarkedsuddannelse) Nye kommuneoplysninger

Læs mere

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring MedWin programopdatering: 3.84.10 EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 800 Aarhus N Lautrupvang 1 750 Ballerup Telefon: 96 3 51 00 Telefon Service Desk: 96 3 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Servicebrev BørneIntra 2.15 (Web og App)

Servicebrev BørneIntra 2.15 (Web og App) Til alle brugere af BørneIntra Servicebrev BørneIntra 2.15 (Web og App) Der vil være ændringer inden for de nedenstående områder Kundeservice Tel. 44 60 10 00 Fax 44 60 47 56 www.kmd.dk CVR-nr. DK 26911745

Læs mere

Tips og ideer til Web-Labka juni 2008

Tips og ideer til Web-Labka juni 2008 Tips og ideer til Web-Labka juni 2008 Via Laboratorievejledning kan dette dokument samt tidligere Tips og ideer til Web-Labka findes. Med virkning fra 1/6-08 kommer der en opdateret version af LABKA II,

Læs mere

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille.

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille. Indholdsfortegnelse Der skal ALTID udfyldes følgende, før du kan komme i gang med medicin i Nexus:... 2 Medicininformation:... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater

Læs mere

Medicinskema og Recepter

Medicinskema og Recepter Kom godt i gang med: Medicinskema og Recepter EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23

Læs mere

KMA-oplysninger. 1 Introduktion

KMA-oplysninger. 1 Introduktion KMA-oplysninger MADS MENU: KODER SYSTEMET KMA-OPLYSNINGER (E.1.1.) Revideret 07-02-2011 1 Introduktion I programmet KMA-oplysninger sættes en række grundlæggende indstillinger for MADS i afdelingen, fx

Læs mere

1.1.3 Arrangementer og aktiviteter til hjemmesiden

1.1.3 Arrangementer og aktiviteter til hjemmesiden .. Arrangementer og aktiviteter til hjemmesiden Klik på menuen Alle arrangementer. Nu vises knappen Opret arrangement og alle Aktuelle arrangementer og aktiviteter. Ændret den. juni 09 Ældre Sagens hjemmesidesystem:..

Læs mere

Tips & Tricks nr. 66 LUDUS Web Undervisningsbeskrivelser

Tips & Tricks nr. 66 LUDUS Web Undervisningsbeskrivelser LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 66 LUDUS Web Undervisningsbeskrivelser

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Mobil IT. Sundhedsenhederne

Mobil IT. Sundhedsenhederne Mobil IT Sundhedsenhederne Visitator Terapeut Hjemmeplejer Sygeplejerske Brugerflade Brugerflade Brugerflade Brugerflade Køreliste Tilføj besøg/opgave Køreliste Tilføj besøg/opgave Borgerudsøgning Borgerudsøgning

Læs mere

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG Jobordre Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. JOBORDRE... 3 3. OPRETTELSE OG VISNING AF JOBORDREOPLYSNINGER... 3 3.1 OPRETTELSE

Læs mere

Nyt Finansieringsmodul i Autocore Salg

Nyt Finansieringsmodul i Autocore Salg Nyt Finansieringsmodul i Autocore Salg Tirsdag den 4. december / Torsdag den 6. december 2018 AutoCore Salg opdateres med nyt Finansieringsmodul til håndtering af Leasing- og Købekontrakter: - Beregning

Læs mere

Manual til Kundekartotek

Manual til Kundekartotek 2016 Manual til Kundekartotek ShopPlanner Customers Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kundeoplysninger www.obels.dk 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer...

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS DEN 16. DECEMBER 2011 Studieretningsvalg og skift af hold og klasser Denne vejledning henvender sig til de skoler, som anvender LUDUS Web til kursisternes valg af studieretning,

Læs mere

Brugervejledning Digital Post

Brugervejledning Digital Post Brugervejledning Digital Post 1. Forsiden Forsiden af Digital Post er det centrale billede i systemet. Her listes brevene efterhånden som de modtages. De fleste relevante oplysninger vises her. 1.2. Kolonner

Læs mere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere Superbrugerguide Indhold 1. Introduktion... 1 1.1 Hovedmenu... 2 2. Brugere... 3 2.1 Oprettelse af brugere enkeltvis... 3 2.2 Oprettelse af flere brugere... 3 2.3 Sletning og suspendering af brugere...

Læs mere

LOGOS CONSULT BOGSHOP. Microsoft Dynamics NAV 2013 TIPS & TRICKS - VIDEN OM DYNAMICS NAV! 1. udgave

LOGOS CONSULT BOGSHOP. Microsoft Dynamics NAV 2013 TIPS & TRICKS - VIDEN OM DYNAMICS NAV! 1. udgave WWW.LOGOSCONSULT.DK Microsoft Dynamics NAV 2013 TIPS & TRICKS LOGOS CONSULT BOGSHOP - VIDEN OM DYNAMICS NAV! 1. udgave Genbrug af tekster Standardtekster I Microsoft Dynamics NAV har du mulighed for at

Læs mere

Qmanagers WebApp løsning

Qmanagers WebApp løsning Qmanagers WebApp løsning Ordbog Ydelse(r) Felt(er) Kontrakt Leverandør Tekniker Opgavepulje Status En eller flere handlinger der skal foretages, en ydelse kan være VVS, EL, eller et andet overordnet emne

Læs mere

EG Clinea Version 18.3

EG Clinea Version 18.3 EG Clinea Version 18.3 side 1 af 7 Indledning Implementering af en række MedCom krav i EG Clinea 18.3 betyder såvel tilføjelse af ny funktionalitet som udvidelse til eksisterende. Med afsæt i Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

SkemaWeb nyhedsbrev, 5. juli -11

SkemaWeb nyhedsbrev, 5. juli -11 SkemaWeb nyhedsbrev, 5. juli -11 Det er nu atter blevet tid for en ny version af SkemaWeb. Den tidligere annconcerede funktion med fagfordeling kommer lidt drypvis, da jeg gerne vil holde en ca. månedlig

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Indtastningsvejledning. Dansk Gynækologisk Cancer Database Sygeplejeskemaet

Indtastningsvejledning. Dansk Gynækologisk Cancer Database Sygeplejeskemaet Indtastningsvejledning Dansk Gynækologisk Cancer Database Sygeplejeskemaet 25-02-2011 Indhold 1. Hvilke patienter skal indtastes og hvilke skal ikke?... 3 2. Login i Klinisk MåleSystem (KMS)... 4 2.1 Login

Læs mere

Digital diktering benyttes til at diktere lydfiler, som skal lyttes (beskeder) eller skrives af en sekretær.

Digital diktering benyttes til at diktere lydfiler, som skal lyttes (beskeder) eller skrives af en sekretær. Skriv diktereret notat Digital diktering benyttes til at diktere lydfiler, som skal lyttes (beskeder) eller skrives af en sekretær. Diktater kan være knyttet til et cpr.nr./en patient eller være administrative,

Læs mere

Journallayout F6:Status F5:Journal F5:Journal, CTRL+(tallene fra 1-9).

Journallayout F6:Status F5:Journal F5:Journal, CTRL+(tallene fra 1-9). Journallayout DentalSuite har i denne opdatering fået et nyt layout, så du som bruger, har mulighed for at lave individuelle opsætninger af funktionaliteten i Journal og Status. Ændringen har overflødiggjort

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

Overførsel af PBS-tilmeldinger fra online registrering til medlemssystemet

Overførsel af PBS-tilmeldinger fra online registrering til medlemssystemet Overførsel af PBS-tilmeldinger fra online registrering til medlemssystemet Når brugerne tilmelder sig lotterier online, registreres dette i medlemsdatabasen i en speciel tabel med de oplysninger brugeren

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Indholdsfortegnelse 1. Resumé... 2 2. Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Validering af felter... 3 Vis effektueringer og recepter... 4 Sidste recept kolonnen... 4 Klausuleret tilskud... 5 Ændring af behandlingsstart

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag

Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag Den 7. oktober 2011

Læs mere

Laboratoriesvarportalen. September 2015 September 2011. Brugermanual

Laboratoriesvarportalen. September 2015 September 2011. Brugermanual Laboratoriesvarportalen September 2015 September 2011 Brugermanual Indholdsfortegnelse: 1. HVAD ER LABORATORIESVARPORTALEN EN KORT BESKRIVELSE... 3 2. FÅ ADGANG TIL LABORATORIESVARPORTALEN... 4 2.1 VÆLG

Læs mere

TILPASNING AF POSITIV PATIENTIDENTIFIKATION (PPID) PÅ i-stat 1 HANDHELD

TILPASNING AF POSITIV PATIENTIDENTIFIKATION (PPID) PÅ i-stat 1 HANDHELD i-stat TEKNISK SKRIVELSE TILPASNING AF POSITIV PATIENTIDENTIFIKATION (PPID) PÅ i-stat 1 HANDHELD OVERSIGT Som del af det nuværende READi-initiativ (Responds, Enhances, And Delivers Innovation) har Abbott

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Udbetaling Danmark

Pensioneringsprocessen/Udbetaling Danmark Pensioneringsprocessen/Udbetaling Danmark Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 4 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag... 5 3. Gennemgå

Læs mere

Vejledning i oprettelse af Jobannoncer i JobKon Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk. (Jobnet for jobkonsulenter)

Vejledning i oprettelse af Jobannoncer i JobKon Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk. (Jobnet for jobkonsulenter) Vejledning i oprettelse af Jobannoncer i JobKon Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk (Jobnet for jobkonsulenter) Version: 1.0 Oprettet den 4. december 2017 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MODULET ANNONCER...

Læs mere

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO.

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO. FMK v.1.4.4 Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK 1.4.4 i XMO. Der findes i øjeblikket fire versioner af FMK i drift, version 1.4.0 1.4.2 og 1.4.4 som den nyeste. Seneste

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.22.1. Den 16. august 2011. J.nr. 4004-V1166-11

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.22.1. Den 16. august 2011. J.nr. 4004-V1166-11 Versionsbrev LUDUS Web version 2.22.1 Den 16. august 2011 J.nr. 4004-V1166-11 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/sundhed, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen.

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen. November 2015 Log in Hvis der i journalprogrammet er indtastet login-oplysninger til EDI Portalen, kan du fra dit journalprogram komme direkte ind i EDI Portalen. Ellers skal du logge ind i øverste højre

Læs mere

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0.

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Generelt Optagelse.dk er portalen for administration af ansøgninger til ungdomsuddannelser i Danmark. FTU står for

Læs mere

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K

TM Sund. NemSMS/Digital Post brugervejledning. TM Care a/s Niels Hemmingsens Gade 9, København K TM Sund NemSMS/Digital Post brugervejledning TM Care a/s Indhold TM Care a/s... 1 Indhold... 2 NemSMS / Digital Post generelt... 3 Opsætning af standardmodtagere... 4 Afsendelse af NemSMS / Digital Post...

Læs mere

Velkommen til brug af MobilePay

Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til vores lille kursus der handler om sådan bruger du MobilePay. Jeg hedder Peder Kähler og i dag skal vi se på følgende muligheder: Opsætning af MobilePay Privat

Læs mere

EG Clinea Version 19.3

EG Clinea Version 19.3 EG Clinea Version 19.3 side 1 af 16 Indledning EG Clinea version 19.3 understøtter indberetning til Regionernes Kliniske KvalitetsudviklingsProgram (RKKP). KOL kan derved fremadrettet indberettes til RKKP

Læs mere

DANBIO vejledning for nye brugere

DANBIO vejledning for nye brugere DANBIO vejledning for nye brugere SØG EFTER EN PATIENT... 2 OPRETTE EN NY PATIENT... 3 OPRET NYT VISIT 1: HVIS PATIENTEN HAR BESVARET SPØRGSMÅL PÅ TOUCHSKÆRM... 6 OPRET NYT VISIT 2: HVIS AFD. IKKE HAR

Læs mere

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille.

Medicin i Nexus. Medicininformation: Skal udfyldes for at kunne receptforny og genbestille. Indholdsfortegnelse Der skal ALTID udfyldes følgende, før du kan komme i gang med medicin i Nexus:... 2 Medicininformation:... 2 Tilknyt til FMK/opdatere FMK... 3 Opret lokalt medicinskema i Nexus/opdater

Læs mere

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket. Vistemmernu Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Vistemmernu på HVAL.DK Forfatter: Susanne

Læs mere

LUDUS Web version Den 3. juli LUDUS Web

LUDUS Web version Den 3. juli LUDUS Web version 2.78.0 Den 3. juli 2019 DXC Technology Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.dxc.com/ludus, sc-ludus@dxc.com CVR-nr. 25 46 93 64 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Dato: 10.06.2013 Projektnavn: Fælles Medicinkort Ansvarlig: Helle Balle og Thomas Sonne Olesen Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Baggrund Under implementeringen af FMK i regionerne,

Læs mere

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes.

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Denne brugervejledning er skrevet til personer, som har rollen [User] i denne SMS database. Åbn database 3 Oversigten: Mine SMS 4 Opret SMS 5 Oversigten:

Læs mere

BESKRIVELSE AF ÆNDRINGER OG NY FUNKTIO- NALITET I EASYVIZ RIS VERSION 7.2. Vejledning til EasyViz RIS. Version 7.2

BESKRIVELSE AF ÆNDRINGER OG NY FUNKTIO- NALITET I EASYVIZ RIS VERSION 7.2. Vejledning til EasyViz RIS. Version 7.2 BESKRIVELSE AF ÆNDRINGER OG NY FUNKTIO- NALITET I EASYVIZ RIS VERSION 7.2 Vejledning til EasyViz RIS Version 7.2 INDHOLD 1 Ændringer til arbejdslister og generelle ændringer...3 Antal standardundersøgelser...3

Læs mere