Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (24)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (24)"

Transkript

1 Oktober 2014 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (24) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag, som vi arbejder med. Folketinget åbner Det går løs den 1. tirsdag i oktober. Det er nemlig dagen for Folketingets åbning. Allerede forud herfor har landsdelens politikere deltaget i mandagens debat på Nordjyske også i år naturligvis centreret om mulighederne for udvikling i Nordjylland. Tirsdag morgen sender de lokale radioer fra Landstingssalen på Christiansborg, mens det også udenfor summer af aktivitet. Politihundene sweeper lokalerne, mens blomsterne sættes op i gangene, og den røde løber får den sidste støvsugning.

2 Kl ankommer Dronningen og efterfølgende lusker Enhedslisten og et par forvirrede SF'ere diskret ind i Folketingssalen, så de ikke lider den tort at skulle rejse sig for Kongehuset. Det er meget vigtigt. Statsministeren holder sin åbningstale i en stil, som kun de færreste statsoverhoveder kan matche. Havde indholdet så bare været derefter, men specielt i år fik talen desværre mere præg af en valgtale med - skulle det senere vise sig - faktuelt forkerte bemærkninger om konsekvenserne af en kommende ændring af flygtningelovgivningen. Samtidig med statsministerens tale offentliggøres regeringens lovprogram, dvs. en oversigt over de lovforslag, som regeringen påtænker at fremsætte i den kommende samling. Sidst på eftermiddagen går det retur til Nordjylland, tidsnok til åbningsdagens traditionelle Venstre-møde på Hotel Søparken. Folketingets præsidium Som det medlem med den længste anciennitet påhviler det Bertel Haarder at åbne folketinget og drage omsorg for valg af formand. Det blev ikke overraskende Mogens Lykketoft. Også Folketingets bestyrelse ( præsidium ) blev valgt, idet de 5 største partier hver udpeger et medlem. I år var der så lige den finurlighed, at Enhedslisten var blevet lige så stor som SF, da sidstnævnte har været præget af en vis faneflugt. Lodtrækningen faldt ud til Enhedslistens fordel, og Per Clausen kunne herefter indtage præsidie-posten og dermed blive folketingets 4. næstformand. Nu leder Clausen en del af debatterne iført sin traditionelle uniform. Men i øvrigt helt upåklageligt og neutral i enhver henseende. Lodtrækningen betød så desværre også, at Enhedslisten nu fik plads i Kontroludvalget for efterretningstjenesterne et meget vigtigt udvalg med en i sagens natur tophemmelig dagsorden. Henset til, at en pæn del af Enhedslistens folketingsmedlemmer læs: dem, der havde stemmeret i 1989, da paradiset brød sammen var medlemmer af Danmarks Kommunistiske Parti med hvad dertil hører, er jeg meget betænkelig ved denne konstruktion.

3 Åbningsdebatten Torsdag efter åbningen er reserveret åbningsdebatten, dvs. det, der burde være en saglig debat over statsministerens åbningstale. Den blev desværre takket være alle partier - til en omgang mudderkastning uden nogen som helst konstruktiv karakter. Alene det, at en debat kan vare 14 timer og således slutte 00.15, taler jo sit tydelige sprog. Her har selv den i årets løb mest usynlige politiker for åben TV mulighed for at give koryfæerne det glatte lag - godt bistået af de spørgsmål, som de politiske sekretariater på forhånd har udarbejdet. Og i år var som nævnt ingen undtagelse. Eneste forskel i forhold til tidligere var en diskret cirkulerende advarsel om, at DR med telelinse ville fokusere på politikere, der samtidig var på facebook. Så den dag var aktiviteten på de sociale medier trods alt begrænset. Det blå pas Af en eller anden grund bliver folketingspolitikere udstyret med et blåt pas. Kikker man efter i passet er det stemplet tjenestepas. Hvorfor ved jeg egentlig ikke. Jeg har aldrig rejst uden selskab af almindelige rødbedefarvede personer, så derfor har jeg ikke prøvet lykken ved de finere skranker uden kø. Jeg burde nok have lyttet til én af mine ligeledes nyvalgte kollegaer, der på en rejse til Ægypten fik tilbageholdt hele rejseselskabet i en time, fordi det egyptiske paspoliti ønskede et særligt grundigt check af ham der med det blå pas. I mit tilfælde havde vi booket flybillet til Beijing, hvor min søn bor. På trods af visumansøgning i meget god tid, var passet stadig ikke returneret fra den kinesiske ambassade 48 timer før afrejse! Glem alt om telefon, mails eller anden korrespondance ambassaden får på dette punkt enhver dansk teleudbyder til at minde om en penneven.

4 24 timer før afrejse meddelte ambassaden så, at man gerne ville have en speciel erklæring fra Udenrigsministeriet, nu da sådan en vigtig karl med et blåt pas skulle ind i landet. Her holdt nervesystemet så ikke til mere: Fat i Lykketoft aftenen før han viste sig heldigvis endog særdeles effektiv, og så kom der skub i hele systemet: passet kunne hentes næste morgen med visum og det hele. Nu har jeg sendt en stor tak til Mogens Lykketoft og har i øvrigt fået det rødbedefarvede tilbage igen. Erhvervslivets konkurrenceevne Et af de emner, der fylder meget hos Venstre er erhvervslivets vilkår og dermed konkurrenceevne. Det er nok et af de punkter, hvor vi differentierer os mest fra den siddende regering. Som nogen måske erindrer, startede regeringen ud med at overdænge erhvervslivet med skatter af enhver art bl.a. til finansiering af øget ulandshjælp, børnehaver m.v. Det resulterede eksempelvis i, at Aalborg Portland fik 5 doblet sin NOxafgift til stor skade for virksomheden og medarbejderne. Efterfølgende har man ganske vist lempet på skatterne, men fakta er i dag, at erhvervsskatterne ifølge Finansministeriet er 1.8 mia. højere, end da regeringen tiltrådte. Det er galt. Virksomhederne skal beskattes mindre ikke mere. Vi kommer næppe nogensinde til at konkurrere med Asien på priser og lønninger. Vor styrke er primært faglig indsigt og kvalitet. Men når TDC placerer deres callcenter i Flensborg, (med 200 dansktalende medarbejdere) og når Danmarks største tomatavler flytter virksomheden til Sverige (uden PSO-afgifter), så er den gal. Hverken Tyskland eller Sverige er mig bekendt ulande, hvor de lavere erhvervsskatter har medført social deroute.

5 Planloven Et af de emner, en ny regering skal have fat på er Planloven. Ifølge Kommunernes Landsforening ønsker 90 % af landets borgmestre (uanset partifarve) Planloven ændret. Det bør dog give stof til eftertanke! Ved samme lejlighed offentliggjorde KL eksempler på de fuldstændig vanvittige konsekvenser af Planloven og Naturstyrelsens administration heraf. En forurenende asfaltfabrik (Colas) ved Holbæk ønskede at rive fabrikken ned og på samme sted erstatte den med en helt ny fabrik, der opfyldte samtlige (nye og skrappere) miljøkrav og med top-konkurrencedygtig produktion. Men nej, så let går den ikke. Naturstyrelsen afslog. Den eksisterende fabrik lå jo i landzone udenfor Holbæk, og styrelsen kunne ikke tillade ny planlægning for erhverv i landzone! Fra vore egne kanter kan nævnes eksemplet med Farm Fun, der i mange år har ligget ved kysten nær Ålbæk. Her ønskede man at udvide med overnatningshytter til de turister, vi har så hårdt brug for. Man behøver næppe at være økonom for at vide, at en vis synergi med det eksisterende center er en nødvendighed for rentabel drift. Men det er ikke noget, der bekymrer embedsmændene i Naturstyrelsen: ingen særlig grund til kystnær beliggenhed (! ) så det byggeri kunne kun tillades længere inde i landet, og dermed adskilt fra centeret. Så derfor blev det heller ikke til noget. Endelig kan jeg ikke undlade at nævne pragteksemplet, nemlig udskiftningen af den charmerende, østtysk inspirerede gasbeton-toiletbygning på Blokhus strand. Her lykkedes det Statens Miljøcenter i 5 år at forsinke etablering af den ny tidssvarende bygning på samme sted. Og så kan vi i øvrigt ikke forstå, at turisterne svigter!

6 Aktivitet til Nordjylland I den forgangne måned lykkedes det langt om længe at få landet (moderne Christiansborgsk!) en aftale med finansministeren om, at Staten, der lægger 325 mio. kr. hos et privat københavnsk advokatfirma ( Kammeradvokaten ), fremover kan benytte lokale kontorer i provinsen til lokale sager. Der bør give mer-beskæftigelse til vor landsdel, og jeg følger selvfølgelig op på, at det ikke bare bliver ved snakken. Herudover havde jeg den 23. oktober trafikministeren i Folketinget til at svare på sit syn på fremdriften i den 3. Limfjordsforblindelse, som nu endelig er blevet linjeført. Det er vigtigt, at vi ikke stopper her og hviler på laurbærrene allerede om 5 år har man beregnet kritiske trafikpropper over Limfjorden. Spørgsmålet aktualiseres også af, at flere trafikordførere nu udtrykker, at det ikke gør så meget, at det tager lidt tid med etableringen. Derfor var det relevant at høre hvilke planer, trafikministeren selv havde for den videre fremdrift. Trafikminister Magnus Heunicke er normalt en progressiv og fornuftig mand, der har blik for fremtidens trafikudfordringer. Men her blev jeg skuffet. 4 gange forsøgte jeg at få et svar på ministerens plan. 4 gange fik jeg det svar, at han var utrolig glad for, at linjeføringen nu var på plads. Det duer ikke vi må nu se af at få de nordjyske kommunal-, regions- og folketingsmedlemmer til samlet at lægge pres på regeringen. Med venlig hilsen Preben Bang Henriksen

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2) Januar 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8) Oktober 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (10)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (10) Januar 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (10) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14) Juni 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Nyt fra Christiansborg

Nyt fra Christiansborg H-Consulting, Bastrupvej 141, 4100 Ringsted, tlf. 5764 3100 Nyt fra Christiansborg April 2016 Grænsekontrol forlænges Regeringen har besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol frem til 3. maj

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6) August 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York.

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York. Juli 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Sund fornuft på nordjysk Verdensfreden sikret! Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York.

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 253 Offentligt (02) J.nr. NST-4101-00609 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg Spørgsmål W Vil ministeren redegøre for

Læs mere

Tale til afslutningsdebatten Ellen Trane Nørby, politisk ordfører, Venstre 29. maj 2013

Tale til afslutningsdebatten Ellen Trane Nørby, politisk ordfører, Venstre 29. maj 2013 Tale til afslutningsdebatten Ellen Trane Nørby, politisk ordfører, Venstre 29. maj 2013 ----------------------- DET TALTE ORD GÆLDER -------------------------- Socialdemokraternes og SFs topfolk siger,

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Endvidere oversender jeg pressemeddelelse vedr. L 65, der er udsendt i dag.

Endvidere oversender jeg pressemeddelelse vedr. L 65, der er udsendt i dag. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Folketingets Kommunaludvalg Dato: 2. december 2010 Enhed: Kommunaløkonomi Sagsbeh.: DEPPHO Sags nr.: 1005128

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Lad os begynde med begyndelsen.

Lad os begynde med begyndelsen. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 14. maj 2008 Kontor: Retsstillings og Internationalt kt. J.nr.: 2008-16200- Sagsbeh.: Iho Fil-navn: Samrådstale Y Tale samråd Y Erstatning til ventende kræftpatienter

Læs mere

Nyt fra Borgen. Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005. Kære læser af mit nyhedsbrev

Nyt fra Borgen. Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005. Kære læser af mit nyhedsbrev Nyt fra Borgen Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005 Kære læser af mit nyhedsbrev Efterårsferien kom på et meget tiltrængt tidspunkt efter en kanonhård periode

Læs mere

1. rejsebrev praktik i Thailand 2015

1. rejsebrev praktik i Thailand 2015 1. rejsebrev praktik i Thailand 2015 Studerendes navn: Mette Kirstein Maarup Studienummer: PS12613 E-mail: 1021575@ucn.dk Praktikperiode: 3. praktikperiode Praktik fra/til: 17.01.15 18.07.15 (officielt:

Læs mere

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig.

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig. Grundlovstale Mike Legarth 5.juni 2014 165 år. Det er en gammel institution, vi fejrer i dag, og jeg bliver glad hvert år, når jeg dagen inden Grundlovsdag læser, hvad Grundloven egentlig har betydet for

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (16)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (16) Oktober 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (16) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36) December 2015 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36) Sund fornuft pa nordjysk Bertels julesang Modtagelsen af Bertel Haarders julesang er for et folketingsmedlem som at se det første udkast

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData Håndbog for vælgere Jens Baunsgaard SejsData 1. udgave 2012 EAN 9788789052007 ISBN-13 978-87-89052-00-7 E-mail sejsdata@hotmail.com 2 Indhold Indledning... 4 Oversigt over valgsystemet... 5 Valgkampen

Læs mere

20-spørgsmål S 422 Om ungdomskommissionen.

20-spørgsmål S 422 Om ungdomskommissionen. Page 1 of 6 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk 20-spørgsmål S 422 Om ungdomskommissionen. Af Til undervisningsministeren Bertel Haarder (V) 20-11-2009

Læs mere

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning StilladsInformation nr. 68 - juni 2003 Side 9 manden Claus Swing, Aalborg Navn: Claus Swing Bopæl: Aalborg Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning Tillidshverv:

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen?

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen? Juni 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen? Så går det løs Da jeg blev valgt første gang for 8 år siden, bemærkede en af mine (nu forhenværende) venner,

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Özlem Cekic: Venstrefløjen er god til ølkassetaler men mangler visioner for integration 08-01-2016 af flygtninge 10:20:46 - Ugebr

Özlem Cekic: Venstrefløjen er god til ølkassetaler men mangler visioner for integration 08-01-2016 af flygtninge 10:20:46 - Ugebr PERSONLIGT ANSVAR Özlem Cekic: Venstrefløjen er god til ølkassetaler men mangler visioner for integration af flygtninge Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Fredag den 8. januar 2016, 05:00 Del: SF eren Özlem

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel.

L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel. Page 1 of 8 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel. Af skatteministeren

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15) August 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Det er et af planlovens hovedformål at sikre, at der ikke sker spredt bebyggelse i det åbne land.

Det er et af planlovens hovedformål at sikre, at der ikke sker spredt bebyggelse i det åbne land. Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 95 Offentligt J.nr. NST-101-01570 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. E stillet af Folketingets Miljøudvalg Spørgsmål E: Vil ministeren på baggrund af henvendelsen

Læs mere

ANNI MATTHIESEN. Aftale om erhvervsskolerne

ANNI MATTHIESEN. Aftale om erhvervsskolerne ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 20/12/18 Aftale om erhvervsskolerne Det er ikke nogen hemmelighed, at danske virksomheder mangler faglært arbejdskraft det ved de fleste. Og det er et problem, som vi i Venstre

Læs mere

Annette Lind. November 2012. Kære modtager af mit nyhedsbrev. Indhold

Annette Lind. November 2012. Kære modtager af mit nyhedsbrev. Indhold Annette Lind November 2012 Indhold Indledning 1 12.500 akutjob på vej til de langtidsledige 3 Kære modtager af mit nyhedsbrev I morges vågnede jeg op til en sejr til demokratiet. Barack Obama har genvundet

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (30)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (30) Juni 2015 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (30) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (11)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (11) Februar 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (11) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt. Side 1 af 13

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt. Side 1 af 13 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt Side 1 af 13 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L, M, N, O vedrørende L 154 om midlertidig udskydelse af betalingsfrister i Skatteudvalget

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr.

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr. 1 One a pouns a time, ja sådan starter alle eventyr. I 2009 startede et nyt kapitel i mit liv, jeg havde besluttet at udfordre mig selv (er en ung kvinde på 39) med at læse til lærer. Som mor til to små

Læs mere

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden.

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden. Bag borgen Tirsdag den 6. maj havde vores lokale folketingsmand Finn Thranum, inviteret Grundejerforeningen Askelunden/Fyrrevænget med ind bag borgen for at få et indblik i hans arbejde som folketingsmand,

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Tale ved Teknologirådets konference om Balancen mellem arbejdsliv og andet liv. Fællessalen, Christiansborg d. 5.4.2005

Tale ved Teknologirådets konference om Balancen mellem arbejdsliv og andet liv. Fællessalen, Christiansborg d. 5.4.2005 Tale ved Teknologirådets konference om Balancen mellem arbejdsliv og andet liv. Fællessalen, Christiansborg d. 5.4.2005 Hvordan der kan skabes bedre balance mellem arbejdsliv og andet liv er og bør altid

Læs mere

Det nye folketingsår blev skudt i gang

Det nye folketingsår blev skudt i gang ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 24/10/18 Det nye folketingsår blev skudt i gang Oktober er traditionen tro måneden, hvor det nye folketingsår bliver skudt i gang og i år fandt denne festlige dag sted tirsdag

Læs mere

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland

side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland StilladsInformation nr. 74 - februar 2005 side 9 manden Portræt af formanden for Stilladsarbejdernes Brancheklub i Nordjylland Navn: Jan Hugreffe Strand Bopæl: Aalborg Alder: 36 Start i branchen: 1994

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19 Frit skolevalg også i landdistrikterne Jeg er stor fortaler for varierede skoletilbud i hele landet. Derfor er jeg også stor fortaler for vores frie skoler. Børn er

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven).

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Af Skatteministeren

Læs mere

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Vises e-mailen ikke ordentligt? Se onlineversion. NYHEDSBREV: 18. FEBRUAR 2014 ANNI MATTHIESENS NYHEDSBREV Vær social - hold dig opdateret og deltag i debatten GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Traditionen

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (33)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (33) Juli 2015 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (33) Sund fornuft på nordjysk Valget Så er valget overstået. Selvom Venstre vandt regeringsmagten, sprang champagne propperne ikke just efter et

Læs mere

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Det er godt at være her i Herning sammen med jer og holde mindefest. Vi mindes de ofre den onde borgerkrig bragte mennesker vi kender eller har hørt om.

Læs mere

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT)

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) 1 Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) Medarbejdere og ledere i Borgerservice i Silkeborg, Marianne Kristiansen og Jørgen Bloch-Poulsen 22.10.09 HK Kommunalbladet

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62) September 2018 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62) Sund fornuft på nordjysk Så kom den: Kuverten fra Hofmarskallatet Nok havde vi fået et forvarsel, men nu kom indbydelsen: Hendes Majestæt

Læs mere

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller kinesisk ordsprog EU og arbejdsmarkedet Ole Christensen, socialdemokratisk europaparlamentariker, medlem af Parlamentets

Læs mere

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Tale 12. januar 2017 Det talte ord gælder. Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Jammer. Jeg hører jammer. Men ikke fra jer kommuner. Faktisk oplever

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft,

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 300 Offentligt T A L E 29. januar 2018 Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis November 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis November 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis November 2015 OL i Rio de Janeiro KUN 9 måneder 40 uger 267 dage 6384 timer så er vi i gang I sidste uge blev jeg og 4 andre svømmere udtaget til OL. Gentofte

Læs mere

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo,

amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, amilien Rantanen var en rigtig storbyfamilie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER. 1. maj 2015. Marie-Louise Knuppert, Samsø. Indledning: Kæden

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER. 1. maj 2015. Marie-Louise Knuppert, Samsø. Indledning: Kæden KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Marie-Louise Knuppert, Samsø Indledning: Kæden Jeg blev virkelig glad, da jeg fik buddet om at tale hér, på Samsø. Samsø handler for mig

Læs mere

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1 SIDE 9 MANDEN Navn: Bopæl: Kenneth Jensen Esbjerg Alder: 42 Start i branchen: 1984 Nuværende firma: SUB.C. Partner Stilladsudd.: ERFA 1 - Allerførst et stort tillykke med dit 25 års jubilæum i stilladsbranchen,

Læs mere

Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30.

Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30. Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30. [DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at komme og give mit besyv med på dansk aktionærforenings årsdag. Man

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (20)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (20) Marts 2014 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (20) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 136/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Pattaya, Thailand, 20.1. 2.2.2004 PRIS: I alt kr. 12.798,- KLAGEN ANGÅR: KRAV: Utilfredsstillende

Læs mere

Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. maj 2010. 1. udkast. Betænkning. over

Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. maj 2010. 1. udkast. Betænkning. over Sundhedsudvalget 2009-10 L 197 Bilag 6 Offentligt Til lovforslag nr. L 197 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. maj 2010 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet.

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. Formandens tale til topmødet 2014 -- Det talte ord gælder -- I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. I Danmark

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5) Juni 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave ORIENTERING om franske forhold Ekstraudgave November 2011 Den ny forskudsopgørelse er udsendt fra Skat i Danmark Skat i Danmark har for nylig udsendt den ny forskudsopgørelse for året 2012 til de skatteydere,

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love.

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Midlertidig

Læs mere

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK!

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK! 12 TR PÅ DANSK! Robert er tillidsrepræsentant eller TR på en stor brødfabrik. Han repræsenterer dem, der arbejder i fabrikkens pakkeafdeling. Mange af dem kommer fra andre lande. Robert kommer selv fra

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

Det talte ord gælder

Det talte ord gælder Det talte ord gælder Forespørgsel til ministeren for nordisk samarbejde, justitsministeren og social- og integrationsministeren. Af Bertel Haarder (V), Karin Gaardsted (S), Marie Krarup (DF), Jeppe Mikkelsen

Læs mere

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

var knyttet til ministerens funktion som minister, men om en opgave, der

var knyttet til ministerens funktion som minister, men om en opgave, der 2014-3 Ikke aktindsigt i dokumenter udarbejdet af særlig rådgiver som led i ministers partiarbejde To journalister klagede uafhængigt af hinanden til ombudsmanden over, at Skatteministeriet havde givet

Læs mere

Spillet om lovforslag. til rollespil. METH LOGH scal land byggies

Spillet om lovforslag. til rollespil. METH LOGH scal land byggies Spillet om lovforslag introduk t ion til rollespil ETH LOGH nd byggies METH LOGH scal land byggies 2 Spillet om lovforslag Tag eleverne med ind i den politiske verden, hvor meninger mødes, hvor forhandlingsevner

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

Tekniske specifikationer: De oprindelige spørgsmålsnumre skal med i rapporteringen (SPSS inkl. Vægte)

Tekniske specifikationer: De oprindelige spørgsmålsnumre skal med i rapporteringen (SPSS inkl. Vægte) Danskernes tryghed Endeligt skema DK2004-283 X:\Kunder og Job\Kunder\Advice Analyse\Ordrer\DK2004-283\Dk2004-283\Endeligt skema.doc Last printed: 06-12-2004 10:44 Tekniske specifikationer: De oprindelige

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Interview med kommunaldirektøren om professionalisme i ledelse og ledelsesudfordringer 1

Interview med kommunaldirektøren om professionalisme i ledelse og ledelsesudfordringer 1 1 Indledning Har du lyst til at læse lidt om dine øverste lederes tanker om ledelse og professionalisme? Så har du her 7 dugfriske sider, baseret på et interview den 8. december 2014. Interviewet var en

Læs mere

Bent Grindsted Fra: Bodil Nissen Sendt: 30. april 2013 14:25 Til: Dorthe Bach Egemose Agger Emne: VS: Testmøller er sat op i Lejre område 13, Gearkasse larmer lidt - og vi er nok over de tilladte ca 45-50

Læs mere

Flere gange har han besøgt lande, som mange opfatter som farlige rejsemål. Claus Qvist-Jessen undrer sig:

Flere gange har han besøgt lande, som mange opfatter som farlige rejsemål. Claus Qvist-Jessen undrer sig: At leve for at rejse Claus Qvist-Jessen har rejst i over hundrede lande og oplevet mere end de fleste. Det har sat tingene i perspektiv, og gjort ham kritisk over for danskerne som folk men også over for

Læs mere

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014 Tale til 8. Marts Tak for invitationen. I morges hørte jeg i radioen at i dag er kvindernes dag. Kvindernes dag? nej i dag er kvindernes internationale kampdag! Jeg synes også at I dag, er en dag, hvor

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Stærke nøgletal i en svær tid

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Stærke nøgletal i en svær tid NØGLETAL UGE 36 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Stærke nøgletal i en svær tid Af: Kristian Skriver, økonom & Tore Stramer, cheføkonom I den forgangne uge har der været meget stille med nøgletal på udviklingen

Læs mere

Økonomisk analyse. Hvis du havde 10 kommunale millioner

Økonomisk analyse. Hvis du havde 10 kommunale millioner Økonomisk analyse 1. november 13 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Hvis du havde kommunale millioner I 12 havde kommunerne i gennemsnit 8.348 kr.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2010/0011 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Dubai. 30.10.-7.11.09 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 8.236 kr. Afvist i Kastrup lufthavn pga.

Læs mere

Man føler sig lidt elsket herinde

Man føler sig lidt elsket herinde Man føler sig lidt elsket herinde Kirstine er mor til en dreng med problemer. Men først da hun mødte U-turn, oplevede hun engageret og vedholdende hjælp. Det begyndte allerede i 6. klasse. Da Oscars klasselærer

Læs mere

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Pressemeddelelse Hobro, d. 18. maj 2016. Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Det var en oplevelse for livet, da Mariagerfjord Lungekor optrådte på Kommunernes Landsforenings store

Læs mere

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Så går vi tilbage til sag 1 på dagsordenen, som er et forslag fra Liberal Alliance: Ændring i Feriekalenderen. Og der skal jeg bede om indtegnet under Lotte Cederskjold,

Læs mere

PARLØR TIL FOLKETINGS- VALGET

PARLØR TIL FOLKETINGS- VALGET PARLØR TIL FOLKETINGS- VALGET 2015 Parlør til Folketingsvalget 2015 Forskellen på det, man siger, og det, man mener Vi oplever, at politikerne i dag befinder sig i en virkelighed langt fra vores. At de

Læs mere

NYE FERIEVÆRTER SOMMER 2016 TILMELDING. ØNSKE OM BARN (sæt gerne flere kryds)

NYE FERIEVÆRTER SOMMER 2016 TILMELDING. ØNSKE OM BARN (sæt gerne flere kryds) Rejsekontoret Südergraben 36 24937 Flensburg Postboks 389 6330 Padborg Tlf. +49 (0) 461 5047 400/401 info@feriebarn.dk NYE FERIEVÆRTER SOMMER 2016 TILMELDING I 2016 er det muligt at vælge et ophold på

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 2. september 2010 (Alm. del - 7).

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 2. september 2010 (Alm. del - 7). Finansudvalget 2009-10 FIU alm. del, endeligt svar på 7 spørgsmål 269 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Finansministeren 7. september 2010 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af

Læs mere