Skovlund Børnehus. Virksomhedsplan 2010/11. Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skovlund Børnehus. Virksomhedsplan 2010/11. Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden."

Transkript

1 Skovlund Børnehus Virksomhedsplan 2010/11 Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden. Nørremarken Ansager Tlf

2

3 Børnehusets hovedbygning blev oprindeligt bygget i 1985, -det var ejet af Skovlund invest og blev brugt som systue. Snart kom bygningen dog til at stå tom. Et behov for børnehave/sfo opstod, da en del forældre i Skovlund og opland manglede pasning til deres børn. Denne gruppe forældre nedsatte en arbejdsgruppe, - og senere en bestyrelse, - der skulle prøve at løse problemet med børnepasning. Forældregruppens hovedmål var, at børnene skulle passes lokalt, som et led i bevarelse af vores lille lokale samfund. Kommunen gav forældregruppen mulighed for, at starte en puljeordning.( Puljeordning = Kommunen giver et tilskud til hvert barn. Dette tilskud + forældrebetaling pr. barn går til driften af puljeordningen. Driften af puljeordningen forestås af forældrebestyrelsen). Kommunen købte bygningen af Skovlund invest og stillede den til rådighed for forældregruppen. På denne måde startede Børnehuset i 1990, med 8 børn. 1. maj 2009 blev Skovlund børnehus privatinstitution. Overgangen fra pulje til privat var ikke den store forskel i det daglige arbejde med børnene. Med status som privat inst. sikrer vi børnehusets fremtidige virke i lokalsamfundet. Som privat inst. er vi ikke på kommunens autimatiske venteliste, hvilket betyder at nye forældre skal skrive kommende børn op ved direkte henvendelse her i børnehuset. Bestyrelsens arbejde/kompetence/ansvar. Børnehusets bestyrelse vælges af forældrene, på den årlige generalforsamling og består af personer, som får passet børn i Børnehuset. Hvorfor sidde i bestyrelsen? Medlemmerne af bestyrelsen har en positiv indflydelse på hvordan børnenes hverdag og udvikling forløber i Børnehuset. Bestyrelsen er i samarbejde med personalet, med til at fastsætte Børnehusets normer og værdier. Bestyrelsen består af Morten Mortensen (formand) Tine Esbensen (næstformand) Tom Krongaard (økonomi) Lenette Beltran-Sørensen (sekretær) Ulrik Alshauge (best. Medl.) Bestyrelsens arbejde indebærer. Arbejdsgiverfunktion. (ansættelse/afskedigelse af personale, Lønforhandling, m.v. Overordnet økonomisk ansvar. Administrativ hovedansvarlig. Gensidig inspiration personalet og bestyrelsen imellem. Bestyrelsen arbejder under tavshedspligt.

4 Personalesamarbejde Det er vigtigt med et godt klima og gode samarbejdsrelationer på arbejdspladsen. Dette er ikke mindst vigtigt, når man arbejder med børn. I personalegruppen respekterer vi forskelligheder højt. Vi ser det som en stor værdi i samarbejdet, at kunne udveksle forskellige meninger, og have nogle gode konstruktive diskussioner, som er med til at skabe udvikling. En fælles pædagogisk linie er vigtig. Denne må dog ikke være mere snæver, end der er plads til personlig udfoldelse. Personalemøde Vi har personalemøde fælles for hele huset én gang hver 14. dag 2 timer, hvor der er en planlagt dagsorden. På dette møde koordinerer vi praktiske ting afdelingerne imellem, og man diskuterer overordnet omkring huset. En gang om året tager personalet på pædagogisk weekend fra fredag til lørdag. Her bliver nye pædagogiske tiltag diskuteret. Om fredagen er det bestyrelse og forældre, der er personale.

5 Børnehaven I børnehaven er alle børn i en gruppe. Der er tilknyttet faste voksne til gruppen og de er jeres primærkontaktpersoner, da de har det største/bedste kendskab til jeres barn. Grupperne vil også indimellem være på ture ud af huset, og være sammen til bestemte fastlagte aktiviteter Hver dag har hver gruppe samling inden vi spiser kl. ca , ved samling er der mulighed for at børnene kan fortælle om evt. oplevelser, vi synger, fortæller historier, leger sanglege m.m. Skolefritidsordningen I SFO vægter vi børnenes fritid, de har i skolen haft en struktureret indlæringsrig formiddag, og skal så føle at eftermiddagen er på egne præmisser, hvor leg - venskaber kan dyrkes, naturligvis under voksenopsyn. Vi prioriterer meget at vi voksne, er der for børnene når de kommer fra skole, der skal være tid til at snakke og lytte til børnene. Hver eftermiddag ca. kl er der cafe`,som er enten i køkkenet eller ude hvis vejret er godt.

6 Åbningstider Børnehaveafdelingen , fredag lukkes kl SFO og , fredag lukkes kl Vi har ingen lukkedage, men i ferieperioderne vil vi gerne have at forældrene positivt tilmelder børnene, så vi kan sætte personale på efter behov. Gæsteplejebørn Vi får ikke gæsteplejebørn mere Siden vi er blevet en privat institution Årsplan I januar udsendes en årsplan for de fastlagte /traditionelle arrangementer. Årsplanen findes på vores hjemmeside. Samarbejdspartnere Vi har mulighed for at trække på talehørepædagog, psykolog og fysioterapeuter. Hjemmeside Vi opfordrer jer til at besøge vores hjemmeside sammen med jeres barn, her kan I finde billeder og fortællinger om hverdagslivet i vores hus. Frugtordning Betaling til frugtordning opkræves kvartalsvis pr. giro Børnehavebørn betaler 180,00 kr. SFO børn betaler 140,00 kr.

7 Madordning I børnehaveafdelingen har vi madordning, hvilket betyder at børnene ikke har madpakker med. Vores intentioner med denne ordning, er at give børnene en sund og varieret kost, samt gode spisevaner. Børnene deltager i madlavning efter lyst og nyder at smage til. Der bliver talt meget om mad i vores lille køkken - også om farver og dufte. Børnene lærer også her tallene at kende, da de elsker at dække rullebordene, med det rette antal af kopper og tallerkner. Almindelig bordskik, indgår som en naturlig del af måltidet. Det skal pointeres, at madordningen ikke er nogen erstatning for aftensmaden i hjemmet. Foruden frokost får børnene formiddagsfrugt og eftermiddagskaffe. I SFO afdelingen får børnene eftermiddagskaffe. Der er morgenmad indtil kl for de børn som ikke har spist hjemmefra.

8 Vi vil Sørge for at give det enkelte barn selvværd. Selvværd er barnets egen følelse af at være noget værd som menneske at være elsket og værdsat ubetinget. Skabe nærhed, tryghed og give omsorg til det enkelte barn. Omsorg er det grundlæggende for at et barn kan trives og udvikles. Føler barnet tryghed og nærhed, er det bedre i stand til nysgerrigt at udforske omverdenen. Støtte barnet i at skabe venskaber, og udvikle dets forståelse og tolerance for menneskets forskellighed. Fremme barnets ansvarlighed og fællesskabsfølelse, med respekt for andre og de ting vi bruger og er afhængige af i hverdagen. Sikre at barnet får mulighed for at udvikle dets kreativitet og fantasi. Vi gør Selvværd, vi viser barnet respekt ved at lytte, se og høre, så det føler sig betydningsfuldt. Det er i orden at vise følelser, være ked af det, føle glæde. Omsorg, nærhed og tryghed, vi har tid til barnet i hverdagen, være nærværende, give det mulighed for at udforske og opdage i trygge rammer. Venskaber, forståelse, tolerance, vi giver barnet mulighed for at dyrke venskabet gennem legen, i gruppesammensætninger og i samarbejde med forældrene om at videreføre venskabet i hjemmet. Fortælle om og opleve samt modtage børn med forskellige kulturer, væremåder, udseende, tro og handicap. Ansvarlighed, fællesskabsfølelse, vi lader børnene hjælpe hinanden, lærer dem at behandle ting ordentlig, indgå aftaler og hjælpe dem, med at overholde dem. Kreativitet og fantasi, støtte børnenes egne initiativer og ideer, give dem mulighed for at eksperimentere.

9 Børnehusets kendetegn og kvalitet. Vi vil sætte det enkelte barn i centrum, og definere barnets behov ud fra alder, udvikling og livsvilkår. Det skal være rart og dejligt at være i børnehuset, hvor både børn, forældre og personale er glade for at komme. Der skal være et varmt, kærligt og accepterende miljø. Et barns liv er leg, og er derfor betydningsfuld for barnets udvikling. Vi mener det er vigtigt at skabe gode rammer og voksen fri områder. Vi vægter så få afbrydelser som muligt af børnenes lege, og respekterer og tilgodeser forskellighederne i drenge og pigers lege. Børnene må frit bevæge sig inde og ude, og lege der hvor de finder inspiration. Men vi forlanger at alle børn får frisk luft efter frokost. Vi vægter spontaniteten i dagligdagen højt, men tilrettelægger visse aktiviteter som ud over legen, også er meningsfyldte for barnets udvikling. Disse aktiviteter vil blive tilrettelagt, så de opfylder de nye krav (år 2004) om læreplaner/ læringsmiljø i daginstitutioner. Sprog Rim og remser, fortælling, historielæsning, tal og bogstaver. Natur Respekt og kendskab til naturen, skov, vand og å, vægt, form og antal. Krop og bevægelse Sundhed, ernæring og fysisk aktivitet, beherske og praktisere fin - og grov motoriske bevægelser. Kulturelle udtryksformer og værdier Kendskab til kulturelle udtryksformer og værdier og udnyttelse og brug af sanser via musik, tegning, dramatik, træ, ler og maling m.m. Sociale kompetencer Etablere venskaber, have respekt for andre, indgå i fællesskaber og kende demokratiske værdier. Personlige kompetencer Selvværd, sætte grænser, fantasi, kreativitet, følelser, stillingtagen, motivation og vedholdenhed. Dokumentationen for ovenstående aktiviteter året igennem, vil kunne ses via opslag, billeder, dagbogen og hjemmeside.

10 I SFO en er der endnu ikke fra ministeriets side, stillet krav om læreplaner. Det er forældrene der har der overordnede ansvar for børnenes opdragelse. SFO`ens opgave er at støtte forældrene i dette, med udgangspunkt i flg. værdigrundlag: Vi ønsker at motivere børnene til at være ærlige, til at kunne kende forskel på dit og mit og føle et fælles ansvar. Det er vigtigt at kende betydningen af at være en god kammerat, og hverdagens konflikter løses gennem dialog. Vi vil lære børnene at respektere og værdsætte både natur, dyr og mennesker. Ved at være åbne overfor børnenes ideer, styrker vi det enkelte barns selvværd og kreativitet. Derfor er medbestemmelse, selvstændighed og gensidig tillid nøgleordene. Dagligdagen kan indeholde - Træ og malerværksted - Sy/papir og klip - Udeliv/samvær med dyr - Leg - Gymnastiksalen. Vi har kaniner og geder, som passes af børn og voksne i dagligdagen. I weekender og ferier (hvor Børnehuset er lukket) passer forældrene dyrene på skift.

11 Vi ønsker at skabe et åbent, tillidsfuldt og tæt samarbejde, så barnet får de bedst mulige trivsels - og udviklingsbetingelse i sin tid i børnehuset. Vi ønsker et ligeværdigt samarbejde, hvor vi i fællesskab kan løse de problemer der eventuelt måtte opstå. Derfor er det utroligt vigtigt, at den daglige kontakt fungerer hensigtsmæssigt. I forældre skal aldrig være i tvivl om jeres barns trivsel i børnehuset. Derfor er en åben og ærlig dialog vigtig. Hjemmebesøg Når jeres barn har været i børnehaven i ca. 4 måneder, tilbyder vi et hjemmebesøg. Her snakker vi sammen om, hvordan vi hver især har oplevet barnet i opstarten og hvordan det trives i hverdagen. Forældrekontakt i SFO I SFO en er forældresamarbejdet ikke helt så tæt som i børnehaven, da mange børn kommer lige efter skoletid, og selv går hjem. Vi tilbyder en forældresamtale i løbet af året, men I er altid velkommen til selv at bede om en samtale efter behov. Beskeder vedr. børn der holder fri, skrives af på white board-tavlen i gangen, men kan også telefoneres til børnehuset. Arbejdsaftner En gange om året, holder vi en fredag eftermiddag/aften arbejdsaften for hele huset. Her forventer vi, at I forældre kommer og giver et nap med, børn og søskende kan fint være med. Man kan selvfølgelig være forhindret, men vi gør opmærksom på, at I som forældre har en klar forpligtigelse, da børnehuset er forældrestyret. Aftenen slutter med et måltid mad. Ud over arbejdsaftenen kan I forvente, at vi enkelte gange har brug for jeres hjælp, og vil blive spurgt direkte af personale eller bestyrelse. Der er generalforsamling en` gang hvert år i marts måned, og en forældreaften i efteråret (september).

12 Traditioner. Traditioner skaber tryghed og kontinuitet i børnenes liv, og er samtidig med til at skabe børnehusets historie. For børnehaveafdelingen er følgende. Fastelavn: Vi slår katten af tønden, bager boller, laver fastelavnspynt og klæder os ud. Overnatning: Børnehavebørn overnatter i børnehuset, kommende skolebørn tager ud af huset, evt. sommerhus el. lign. Høstfest: Først i september holder vi høstuge. Vi sylter, bager, kerner smør og laver halmkranse m.m. Vi afslutter med en høstfest. Gallamiddag: Inden sommerferien starter, inviteres kommende skolebørn til gallamiddag. Der serveres traditionen tro flæskesteg og is. Vi får ved denne lejlighed sagt ordentlig farvel til de børn som skal i skole. Adventsspiral: I december måned laver vi adventsspiral. Aftenen er børnehavebørnenes julefest med forældrene. For SFO er følgende. Udklædningsfest: Festen foregår om aftenen, hvor børn og personale møder udklædt, og vi spiser sammen. Koloni: Vi har en overnatning, som eksempelvis kan være her i huset el. telttur o. lign. Decemberfest: Dette er SFO børnenes julefest sammen med forældrene. Fælles for SFO og børnehaveafdelingen. Bedsteforældredag: Bedsteforældrene inviteres til kaffe og hyggedag med deres børnebørn. Sommerfest: Vi slår telt op, og holder en fest for personale, børn og familie. Der vil være fælles spisning og børnene underholder. Vi har på tværs af hele huset, kreative uger hen over året.

13

Mål Handlinger Niveau. ansatte-børn - Holde samling. - Opøve og bruge sproget gennem forskellige spil.

Mål Handlinger Niveau. ansatte-børn - Holde samling. - Opøve og bruge sproget gennem forskellige spil. Sprog forstået som: Ordforråd, udtale, kendskab til skriftsprog, rim og remser, eksistensen af tal og bogstaver og hvad de kan bruges til, IT/medier og kommunikation, m.m. Indgå og formulere sig i - Give

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Pædagogiske læreplaner Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Vision I Lerpytter Børnehave ønsker vi at omgangstonen, pædagogikken og dagligdagen skal være præget af et kristent livssyn, hvor

Læs mere

Velkommen til Legehuset

Velkommen til Legehuset Velkommen til Legehuset Ny i Legehuset I dette dokument har i mulighed for at læse lidt om hvem vi er og hvad vi står for. Sidst er der beskrevet nogle af de mere praktiske ting ved at være barn og forældre

Læs mere

Vuggestuens lærerplaner

Vuggestuens lærerplaner Vuggestuens lærerplaner Barnets personlige og alsidige udvikling - at barnet får respekt for andre børn, og udvikler empati - at barnet er i god trivsel og udvikling - at barnet lærer, hvad der er rigtigt

Læs mere

Læreplaner for vuggestuen Østergade

Læreplaner for vuggestuen Østergade Læreplaner for vuggestuen Østergade Indledning: Vuggestuens værdigrundlag: - Tryghed: Det er vigtigt, at børn og forældre føler sig trygge ved at komme i vuggestuen, og at vi som personale er trygge ved,

Læs mere

Definition af de 6 læreplanstemaer i børnehaven

Definition af de 6 læreplanstemaer i børnehaven Definition af de 6 læreplanstemaer i børnehaven 1. Personlige kompetencer Kolding Kommunes overordnede mål: ved at være lydhør og medlevende vil vi udvikle barnets personlige kompetencer, så det oplever

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Simmerbølle Børnehave

Simmerbølle Børnehave Simmerbølle Børnehave Institutionsskema Langeland Kommune Velkommen til Simmerbølle Børnehave Institutionsnavn Vi har til huse i en lille landsby på landet 2½ kilometer fra Rudkøbing, hvor vi er nabo til

Læs mere

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan.

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan. Personlig kompetence Børn skal have mulighed for: at udvikle sig som selvstændige, stærke og alsidige personligheder at tilegne sig sociale og kulturelle erfaringer at opleve sig som værdifulde deltagere

Læs mere

Pædagogisk Handleplan. - Børnehuset Kildeholm

Pædagogisk Handleplan. - Børnehuset Kildeholm Børnehuset Kildeholm Pædagogisk Handleplan - Børnehuset Kildeholm Pædagogisk handleplan Den pædagogiske handleplan er et evaluerings- og udviklingsredskab for ledelsen, personalet og bestyrelsen. Den pædagogiske

Læs mere

Læreplan for Privatskolens vuggestue

Læreplan for Privatskolens vuggestue Læreplan for Privatskolens vuggestue Privatskolens læreplan beskriver institutionens pædagogik og indeholder læringsmål for de indskrevne børn. Der er ikke tale om en national læreplan, eller en læreplan

Læs mere

Læreplan for Selmers Børnehus

Læreplan for Selmers Børnehus Læreplan for Selmers Børnehus Barnets alsidige personlige udvikling At barnet skal have sociale og kulturelle erfaringer. Leg. Konfliktløsnig. Tid til leg, skabe fysiske rum inde og ude, plads til ro og

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Pædagogiske lærerplaner for Børnehaven Løven.

Pædagogiske lærerplaner for Børnehaven Løven. Pædagogiske lærerplaner for Børnehaven Løven. Barnets alsidige personlige udvikling. Barnets skal have mulighed for at tilegne sig sociale og kulturelle erfaringer. Lære barnet respekt for sig selv og

Læs mere

Børnehavens lærerplaner 2016

Børnehavens lærerplaner 2016 Børnehavens lærerplaner 2016 I børnehaven er fri for mobberi i en stor del af hverdagen og derfor et det også en del af lærerplanerne. To gange om ugen arbejder vi med fri for mobberi til bamse samling.

Læs mere

Læreplaner for Hals Kommunes børnehaver

Læreplaner for Hals Kommunes børnehaver Læreplaner for Hals Kommunes børnehaver Formålet med læreplaner i børnehaverne er at sætte fokus på læring for derigennem at bidrage til at ruste alle børn i endnu højere grad til livet i et moderne samfund.

Læs mere

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne.

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne. Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne. Personlige kompetencer. - At styrke selvtillid og selvværd. - At barnet kan give udtryk for egne følelser og troen på sig selv - At børnene udviser empati

Læs mere

Langsø Børnehave De pædagogiske læreplaner 2015-16.

Langsø Børnehave De pædagogiske læreplaner 2015-16. Langsø Børnehave De pædagogiske læreplaner 2015-16. Personalet vil sikre de bedste udviklingsmuligheder for børnene i Børnehuset, samt medvirke til at børn med særlige behov og deres familier, får optimale

Læs mere

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ DEN INTEGREREDE INSTITUTION TLF. 87 13 81 54 07 Velkommen til Børnegården Dagligdagen i vuggestueafdelingen Glade børn. Glade voksne. God stemning. Børnegården Rundhøj er et selvejende,

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen

Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Lidt om os og dagligdagen.

Lidt om os og dagligdagen. April 2011 Lidt om os og dagligdagen. Høgevængets børneinstitution er en sammenlagt institution som består af 2 bygninger der er bygget samtidigt og fremstår som sammenbygget med indgange ca. 20 meter

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Temaer i de pædagogiske læreplaner

Temaer i de pædagogiske læreplaner Temaer i de pædagogiske læreplaner 1. Barnets alsidige personlige udvikling 2. Sociale kompetencer 3. Sprog 4. Krop og bevægelse 5. Natur og naturfænomener 6. Kulturelle udtryksformer og værdier Barnets

Læs mere

Læreplan for. Børnehaven. Skovbrynet

Læreplan for. Børnehaven. Skovbrynet Børnehaven Søndermosen Læreplan for Børnehaven Skovbrynet Udarbejdet november 2007. Børnehaven Søndermosen Nygade 50 Telefon 73 67 89 29 6330 Padborg e-mail: ia@aabenraa.dk Side 2 Indledning: I løbet af

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Forårs SFO På Nr. Lyndelse Friskole

Forårs SFO På Nr. Lyndelse Friskole Mini-Spiren Forårs SFO På Nr. Lyndelse Friskole Hvad er Mini-Spiren: Når man skal starte i børnehaveklasse på Nr. Lyndelse Friskole til august 2017, så starter man i Mini-Spiren d. 3. april og fortsætter

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

Pædagogisk Handleplan Børnehuset Jordbærvangen 2012 IT og kommunikation

Pædagogisk Handleplan Børnehuset Jordbærvangen 2012 IT og kommunikation Pædagogisk Handleplan Børnehuset Jordbærvangen 2012 IT og kommunikation Pædagogisk handleplan Den pædagogiske handleplan er et evaluerings- og udviklingsredskab for ledelsen, personalet og bestyrelsen.

Læs mere

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund Læreplanens lovmæssige baggrund Dagtilbudslovens 8 8. Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan for børn i aldersgruppen 0-2 år og børn i aldersgruppen fra 3 år til barnets

Læs mere

MÅLSÆTNING FOR BØRNEHAVEN FIRKLØVERET

MÅLSÆTNING FOR BØRNEHAVEN FIRKLØVERET MÅLSÆTNING FOR BØRNEHAVEN FIRKLØVERET 1 Målsætning for daginstitutionen Firkløveret Sdr. Bjert. Udarbejdet af personalet og forældrebestyrelse. Børnehaven Firkløveret er en kommunal daginstitution normeret

Læs mere

Hvordan vi i dagligdagen arbejder med læreplanerne. Barnets alsidige og personlige udvikling.

Hvordan vi i dagligdagen arbejder med læreplanerne. Barnets alsidige og personlige udvikling. Læreplaner For børn fra 26 uger til 6 år. August 2017. De seks læreplanstemaer. 1. Alsidig personlig udvikling 2. Sociale kompetencer 3. Sproglig udvikling 4. Krop og bevægelse 5. Natur og naturfænomener

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

Læreplaner for Solsikken/Tusindfryd

Læreplaner for Solsikken/Tusindfryd Læreplaner for Solsikken/Tusindfryd Indhold Barnets alsidige personlighedsudvikling... 2 Sociale kompetencer... 3 Sprog... 5 Krop og bevægelse... 6 Natur og naturfænomener... 7 Kulturelle udtryksformer

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling)

Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling) Pædagogisk læreplan for Harlev dagtilbud 2011 (bilag 2) Barnets alsidige personlige udvikling (strategi for læring og udvikling) Sammenhæng: 0-6 Børn: har brug for en tryg base, hvorfra de tør gå nye veje

Læs mere

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG.

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG. Børnehuset Vandloppens værdigrundlag: I Børnehuset Vandloppen har alle medarbejdere gennem en længerevarende proces arbejdet med at finde frem til de grundlæggende værdier/holdninger, som danner basis

Læs mere

Naturbørnehaven Krabbely

Naturbørnehaven Krabbely Velkommen til Naturbørnehaven Krabbely - en privat børnehave for børn i alderen 3 6 år 1 Velkommen til Naturbørnehaven Krabbely Velkommen til Naturbørnehaven Krabbely. Denne pjece giver orientering til

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen Mål og indholdsbeskrivelse Grejsdal skoles SFO SFO en er en integreret del af skolen 1. SFO, Grejsdal Skoles pædagogiske grundlag en vedvarende proces! Som grundlag for dette arbejde har vi formuleret

Læs mere

Signe s Signe dagpleje

Signe s Signe dagpleje Signe s dagpleje Signes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Signe Jørgensen Holleskovvej 24 6683 Føvling Tlf.: 22 25 47 64 Signe Jørgensen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole Velkommen til SFO Fryndesholm Skole 1/10 Velkommen Hensigten med denne folder er at give en kortfattet orientering om skolefritidsordningen, dens dagligdag, traditioner og andre emner, som vi tror, er

Læs mere

2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE

2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE 2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE Indholdsfortegnelse Indledning Pædagogikken i vuggestue og børnehave Mål Pædagogisk begrundelse Handlinger Dokumentation/evaluering

Læs mere

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Alsidig personlig udvikling Områdets fælles mål for udvikling af børnenes alsidige personlige udvikling er, At barnet oplever sejre og lærer, at håndtere

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling

Barnets alsidige personlige udvikling Barnets alsidige personlige udvikling - Må opleve sig værdifuld og værdsat - Udvikler sig selvstændigt og initiativrigt - Kender sine forskellige følelser og kan udtrykke og afpasse dem efter situationen

Læs mere

Vi vil i det følgende beskrive en række pædagogiske mål for vuggestuen, børnehaven og DUSSEN.

Vi vil i det følgende beskrive en række pædagogiske mål for vuggestuen, børnehaven og DUSSEN. Fælles mål for DUS og Læreplanerne er, at tydeliggøre og udvikle grundlaget for vores pædagogiske arbejde. Formålet med Fælles mål for DUS og Læreplaner for vuggestue og børnehave er, at tydeliggøre og

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse Saksild SFO

Mål og indholdsbeskrivelse Saksild SFO Mål og indholdsbeskrivelse Saksild SFO Dokumentnr.: 727-2011-32291 side 1 Mål og indholdsbeskrivelsen er skrevet på baggrund af en i Folketinget vedtaget ændring af folkeskoleloven, som medfører, at kommunalbestyrelserne

Læs mere

Pædagogisk læreplan for vuggestuen

Pædagogisk læreplan for vuggestuen Pædagogisk læreplan for vuggestuen Personlige kompetencer - At udvikle og styrke sit selvvære. - At egne grænser respekteres. - At lære, at respektere andres grænser. - At udvikle og videreudvikle kompetencer.

Læs mere

Børnehaven Pyramiden. Institutionsskema Langeland Kommune

Børnehaven Pyramiden. Institutionsskema Langeland Kommune Børnehaven Pyramiden Institutionsskema Langeland Kommune Velkommen til Børnehaven Pyramiden. Institutionsnavn Adresse Leder Vi holder til midt i Rudkøbing i gå-afstand til byens villakvarterer, bibliotek,

Læs mere

Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen.

Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen. Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen. Sociale kompetencer Børn skal anerkendes og respekteres som det menneske det er - de skal opleve at hører til og føle glæde ved at være en del

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆRERPLANER I MARIEHØNEN

PÆDAGOGISKE LÆRERPLANER I MARIEHØNEN PÆDAGOGISKE LÆRERPLANER I MARIEHØNEN Følgende opridser de mål og planer for børnenes læring, vi arbejder med i Mariehønen. Vi inspireres af Daniels Sterns formuleringer omkring barnesynet med udgangspunkt

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

SCT. IBS SKOLES BØRNEHAVE

SCT. IBS SKOLES BØRNEHAVE SCT. IBS SKOLES BØRNEHAVE Børnehavens Formål Børnehaven bygger på det kristne livs- og menneskesyn. Det er institutionens mål at fremme børnenes forståelse for den personlige værdighed hos mennesket, og

Læs mere

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00 Børnehuset Møgelkær havde opstart den 1. april 2008 og er en privat integreret institution. Vi er normeret til 80 børn, 25 vuggestuebørn (0-3 år) og 55 børnehavebørn (3-6 år). I børnehaven er der tre grupper.

Læs mere

Læreplan for Børnehaven Augusta Børnehaven Augusta Primulavej Augustenborg

Læreplan for Børnehaven Augusta Børnehaven Augusta Primulavej Augustenborg Læreplan for Børnehaven Augusta 2016-2019 Børnehaven Augusta Primulavej 2-4 6440 Augustenborg 74 47 17 10 Arbejdet med de pædagogiske læreplaner i Børnehaven Augusta skal som minimum omfatte 7 temaer:

Læs mere

Naturbørnehaven Krabbely

Naturbørnehaven Krabbely Velkommen til Naturbørnehaven Krabbely - en privat børnehave for børn i alderen 3 6 år 1 Velkommen til Naturbørnehaven Krabbely Velkommen til Naturbørnehaven Krabbely. Denne skrivelse oplyser nye forældre

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune I Dagplejen Syd arbejder vi generelt med Krop og Bevægelse på Skaber læringsmiljø, der giver børnene plads, muligheder og udfordringer for bevægelse ude og inde Leg i haven, på legepladser, forskelligt

Læs mere

Pædagogisk læreplan Børnehuset Tusindfryd

Pædagogisk læreplan Børnehuset Tusindfryd Kulturelle udtryksformer og værdier Personlige kompetence r/alsidig personlighedsudvikling Sociale kompetencer BARNET Krop og bevægelse Sprog Natur og naturfænomen 1 Personlige kompetencer/ alsidig personlighedsu

Læs mere

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling.

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. - At give barnet lyst og mod til at udforske og afprøve egne og sine omgivelsers grænser. - At barnet udfolder sig som en selvstændig, stærk og alsidig person,

Læs mere

Læreplaner for børnehaven Østergade

Læreplaner for børnehaven Østergade Indledning: Børnehavens værdigrundlag: Tryghed: Tillid: Nærvær: Det er vigtigt at børn og forældre føler sig trygge ved at komme i børnehaven, og at vi som personale er trygge ved at komme på arbejde.

Læs mere

Samarbejde Værdier for personalet i Dybbølsten Børnehave: Det er værdifuldt at vi samarbejder

Samarbejde Værdier for personalet i Dybbølsten Børnehave: Det er værdifuldt at vi samarbejder amarbejde Værdier for personalet i ybbølsten ørnehave: et er værdifuldt at vi samarbejder viser gensidig respekt accepterer forskelligheder barnet får kendskab til forskellige væremåder og mennesker argumenterer

Læs mere

Læreplan. For. Lerbjerg børnehaveafdeling

Læreplan. For. Lerbjerg børnehaveafdeling Læreplan For Lerbjerg børnehaveafdeling Indledning Børnehavens læreplaner udmøntes via børnehavens daglige aktiviteter, børnegruppens aktuelle behov og årets projekter og mål. Vi har valgt at dele læreplanen

Læs mere

Traditioner i Børnehuset Viften.

Traditioner i Børnehuset Viften. Traditioner i Børnehuset Viften. Fastelavn: Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset fastelavns mandag. Hver gruppe har deres egen tønde som de skal slå ned grupperne er rundt omkring i huset. Vi er alle

Læs mere

Præsentation af Nordlyset. Personalet. Mål for Personalet

Præsentation af Nordlyset. Personalet. Mål for Personalet Præsentation af Nordlyset Nordlyset er en kommunal børnehave Vi har en basis normering til 25 børnehavebørn i alderen 3-6 år og 5 småbørn i alderen 2,6-3 år. Vi har ind imellem dagplejebørn i gæstepleje.

Læs mere

TOFTHØJSK. Velkommen i Tofthøjskolens DUS

TOFTHØJSK. Velkommen i Tofthøjskolens DUS TOFTHØJSK LEN Velkommen i Tofthøjskolens DUS Side 2 Velkommen til nye børn Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Tofthøjskolens DUS. Vi håber, vi vil få et godt samarbejde omkring

Læs mere

Børnehaven Guldklumpens læreplaner

Børnehaven Guldklumpens læreplaner Børnehaven Guldklumpens læreplaner Revideret august 2014 1 Vores pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i den anerkendende pædagogik : Anerkendelse består i, at den voksne ser og hører barnet på barnets

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner. For

Pædagogiske Læreplaner. For Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune Bilag 1. Pædagogiske Læreplaner For 2014-2017 Indledning: I Nordbakkens Børnehus danner De pædagogiske lærerplaner grundlag for tilrettelæggelsen af det daglige pædagogiske

Læs mere

Pædagogisk læreplan. Alsidig personlig udvikling

Pædagogisk læreplan. Alsidig personlig udvikling Pædagogisk læreplan. Alsidig personlig udvikling Barnet skal udvikle en sund identitet. Barnet har brug for voksne, der er bevidste om deres fremtoning og handlinger Barnet skal møde voksne, der er tydelige

Læs mere

SFO/Tidlig SFO. Valhalla

SFO/Tidlig SFO. Valhalla SFO/Tidlig SFO Valhalla 2017-2018 Valhalla er: Et sted, hvor børnene har aktiv indflydelse på dagens indhold. Et sted, hvor børnene kan være aktive i leg, kan eksperimentere, slappe af, kede sig, alt efter

Læs mere

Pædagogisk læreplan Rollingen

Pædagogisk læreplan Rollingen Kulturelle udtryksformer og værdier Personlige kompetence r/alsidig personlighedsudvikling Sociale kompetencer BARNET Krop og bevægelse Sprog Natur og naturfænomen 1 Personlige kompetencer/ alsidig personlig

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Pædagogisk læreplan. Rønde Børnehus. Moesbakken 2A Anemonevej 12 8410 Rønde 8410 Rønde

Pædagogisk læreplan. Rønde Børnehus. Moesbakken 2A Anemonevej 12 8410 Rønde 8410 Rønde Pædagogisk læreplan Rønde Børnehus Moesbakken Vigen Moesbakken 2A Anemonevej 12 8410 Rønde 8410 Rønde Syddjurs kommunes værdier Åbenhed, Udvikling, Respekt, Kvalitet Rønde Børnehuses mål og værdigrundlag

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Søsterhøj

Velkommen til Børnehuset Søsterhøj Velkommen til Børnehuset Søsterhøj Velkommen til Søsterhøj Søsterhøj er rammen for børnelivet for de 0 til 6-årige, deres forældre og personalet. På Søsterhøj arbejder vi på, at være et sted med glade

Læs mere

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS KUNDBY BØRNEHUS INTEGRERET DAGINSTITUTION TRØNNINGEVEJ 11 B-C, KUNDBY, 4520 SVINNINGE KONTOR 72 36 72 10 BØRNEHAVE 72 36 76 13 FRITTER 72 36 76 18 DAGPLEJEN 72 36 76 16 E-MAIL: KUNDBYBOERNEHUS@HOLB.DK

Læs mere

BARNETS SPROGLIGE UDVIKLING

BARNETS SPROGLIGE UDVIKLING L.P. Tema 3 6 år BARNETS SPROGLIGE UDVIKLING SAMMENHÆNG MÅL TILTAG TEGN Glentereden er en institution med få tosprogede børn. Vi ser en børnegruppe der er sproglig velfungerende. Ordforråd, udtale kendskab

Læs mere

Læreplaner. Vores mål :

Læreplaner. Vores mål : Læreplaner Trivsel, læring og udvikling er tre centrale begreber for os i Børnehuset Trinbrættet. I den forbindelse ser vi læreplaner som et vigtigt redskab.vores grundsyn er, at hvis børn skal lære noget

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER. 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling.

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER. 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling. PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling. Bandholm Børnehus 2011 Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medlevende omverden, som på én gang vil barnet

Læs mere

Åparkens Børnehave. Velkommen

Åparkens Børnehave. Velkommen Åparkens Børnehave Velkommen Åparkens børnehave er et levende sted, hvor børnenes leg, fantasi og kreativitet er i højsædet. Vi tilbyder børnene alsidige rammer og aktiviteter, som tilgodeser børnenes

Læs mere

Læreplaner for Nørreå Børnehus -børnehave og vuggestue

Læreplaner for Nørreå Børnehus -børnehave og vuggestue Læreplaner for Nørreå Børnehus -børnehave og vuggestue Indledning Nørreå Børnehus er en privat integreret institution med børnehave og vuggestue. Den er oprettet i august 2010 og er normeret til 40 børn.

Læs mere

Værdigrundlag Sneslev Landbørnehus

Værdigrundlag Sneslev Landbørnehus 1 Værdigrundlag Sneslev Landbørnehus Formålet med værdigrundlaget er at synliggøre, hvem vi er og hvad vi står for. Desuden er det et udviklingsredskab, der skal vise, hvor er vi nu, - og hvor er vi på

Læs mere

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden Overordnede Mål og indhold i SFO i Mariagerfjord Kommune Skolefagenheden Indhold Forord... Side 3 Værdigrundlag... Side 5 Formål... Side 6 Fritidspædagogik... Side 6 Børn er forskellige... Side 8 Læreprocesser...

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

September 2014. Pædagogiske læreplaner. Generelt pædagogisk grundlag

September 2014. Pædagogiske læreplaner. Generelt pædagogisk grundlag Pædagogiske læreplaner Generelt pædagogisk grundlag Vi ønsker at skabe et børneliv for børn og forældre, som ruster børnene til livets udfordringer, til glæde for dem selv, deres omgivelser og samfundet

Læs mere

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud

Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Vision for fremtidens dagtilbud 2020 i Ballerup 18. september, 2014 v7 Dagtilbud med mening - et legende og udviklingsorienteret dagtilbud Visionens tre overordnede mål Alle børn trives og udvikler sig

Læs mere

De 6 pædagogiske lærerplanstemaer for Herslev Flexinstitution

De 6 pædagogiske lærerplanstemaer for Herslev Flexinstitution De 6 pædagogiske lærerplanstemaer for Herslev Flexinstitution 2011-2012 De 6 pædagogiske lærerplanstemaer I vores fælles hverdag på Herslev central Skole, i Flexinstitutionen, og SFO en som helhed, har

Læs mere

Velkommen til Skottegårdsskolens SFO.

Velkommen til Skottegårdsskolens SFO. Velkommen til Skottegårdsskolens SFO. Vi har lavet denne velkomstinformation for at orientere jer om nogle praktiske oplysninger, der er rare også at have på tryk. Nu starter der endnu en vigtig periode

Læs mere

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave BLÅBJERG BØRNEHAVE - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave Klintingvej 170 Stausø 6854 Henne Telefon: 30 29 66 04 eller 75 25 66 04 E-mail: bornehave@blaabjergfriskole.dk

Læs mere

Inden jeres børn begynder i skole, vil daginstitutionen sammen med jer drøfte, hvor langt jeres børn er indenfor kompetencerne.

Inden jeres børn begynder i skole, vil daginstitutionen sammen med jer drøfte, hvor langt jeres børn er indenfor kompetencerne. Kære forældre. Vi ser frem til samarbejdet med jer. Et samarbejde med det mål, at jeres børn kan udvikle deres kompetencer og blive så dygtige som muligt. I samarbejde med daginstitutionerne omkring Kirkeskolen

Læs mere