-kuller - vores egen avis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-kuller - vores egen avis"

Transkript

1 Socialpsykiatrien på Bornholm September November kuller - vores egen avis Læs bl. a. om: Cafémøde om pårørendeindragelse. Se side 6. Blæksprutten holder fødselsdag! Onsdag den 3. september kl Turen går til... Læs og lev! Rygestop? Fontænehuset fortsætter! Bage kursus 1 God læse lyst

2 Indholdsfortegnelse Fælles Københavnertur, bandet Eleven Flyers s. 3 4 Ullasvej Læsgruppe og cafémøde om pårørende-indragelse s. 5 6 Idræt på Tværs Billeder fra idrætsdagen s. 7 Midtpunktet Rygestop, fortællinger fra vores ture, workshop osv. s Vestergade Stæren i sin lejlighed og en labyrint! s Kommandanthøjen Sommer på Kommandanthøjen, ulykkesforsikring? s Fontænehuset Nyt om projektet der fortsætter i deres nye hus. Og mere... s Blæksprutten Fødselsdag den 3. september, tur til sommerhuset s Bagsiden Telefonliste Om Ø-kuller Ø-kuller er en avis der udgives i et samarbejde mellem socialpsykiatrien på Bornholm, brugerne af socialpsykiatrien og Fontænehuset i Svaneke, der trykker avisen. Ø-kuller udkommer 4 gange om året i et oplag på omkring 350 styk, og distribueres til øens væresteder, psykiatrisk center og udvalgte kommunale institutioner. Ø-kuller findes på digital form på kommunens hjemmeside socialpsykiatri/ø-dækkende aktiviteter/socialpsykiatriens blad Ø-kuller. Redaktion: Henrik Christensen Niels Lohmann Helle Anker Bohn Pilar Torres Lars Paskjær Gunvor Poulsen

3 Fælles Turen går til københavn Sæt x i kalenderen Torsdag den 4. december, Til vores årlige tur til københavn. Der kommer mere info på de enkelte væresteder. 3

4 Fælles Socialpsykiatriens Band ELEVEN FLYERS Bandet har nu eksisteret i 8 måneder og har taget navnet ELEVEN FLYERS. Vi øver hver onsdag fra kl på Midtpunktet. Mange af bandets medlemmer oplever en udvikling, ikke kun i forhold til deres musikalske kompetencer, men også på andre områder i tilværelsen. Socialpsykiatriens band har allerede spillet koncert til Fontænehusets åbent hus og skal indspille en cd til september med blandt andre bandets egne sange!! Kom og vær med og lad musikken og et hyggeligt fællesskab give overskud i dit liv. Hvis du er interesseret kan du kontakte Pilar på eller Lasse på

5 Ullasvej Læs og lev! Guidet fælles læsning Har du lyst til at komme i gang med at læse bøger? Eller er du allerede i gang med at læse, og kunne tænke dig at dele din interesse med andre? I efteråret 2014 starter Center Psykiatri & Handicap en læsegruppe for mennesker med psykiske lidelser efter metoden guidet fælles læsning. Dette er en metode, hvor en læsegruppeleder læser højt, hvorefter gruppen taler om det, de har læst. Mange, der har deltaget i læsegrupper, oplever, at det er en helt særlig følelse af fællesskab, der opstår, når man læser sammen. Mange oplever også, at det giver øget selvværd og mentalt velvære, bedre koncentration og nye tanker om livet. Vi læser både digte, noveller og uddrag af romaner. Vi mødes en gang om ugen i 1½ time. Stort set alle kan deltage. Man behøver ikke være vant til at læse eller have forstand på litteratur. Det er heller ingen hindring at man er ordblind eller har andre læsevanskeligheder. Gruppen starter d. 27. november 2014 kl Vi mødes herefter hver torsdag kl i 12 uger. Vi mødes på biblioteket i Rønne. Yderligere information og tilmelding til læsegruppeleder Pernille Loumann på: eller telefon

6 Ullasvej Invitation til cafémødet Bedre pårørende- og netværksinddragelse i psykiatrien Hvordan kan social- og behandlingspsykiatrien blive bedre til at inddrage pårørende og netværk? Dette er spørgsmålet, når socialpsykiatrien og Psykiatrisk Center inviterer til cafémøde d. 22. september kl på biblioteket i Rønne. Der vil være et kort oplæg, hvorefter deltagerne bliver bedt om at drøfte nogle arbejdsspørgsmål ved bordene. Vi ønsker, at så mange som muligt får lejlighed til at bidrage med deres erfaringer, idéer og gode råd. Derfor er det ikke os, der skal snakke, men først og fremmest jer! Efter cafémødet vil en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra socialpsykiatrien, Psykiatrisk Center, organisationer på psykiatriområdet samt brugere og pårørende arbejde videre med de input, der fremkommer på mødet. Så duk op og giv os dine idéer til en bedre pårørende- og netværksinddragelse i psykiatrien. Tilmelding senest d. 15. september til 6

7 Idræt på Tværs Billeder fra idrætsdagen OBS OBS Husk nu starter svømning og vandaerobic igen!!! Oversigt over faste aktiviteter Mandag: kl Trim i Midtpunktet og kl Yoga, også i Midtpunktet Tirsdag: kl Aakirkebyhallerne - her er blandt andet mulighed for deltagelse i gåture, badminton, petanque og volleyball Tirsdag: kl Bowlingcentret - hvor vi har en bane til rådighed, med den indbyggede aftale at vi har to baner såfremt der er mere end 4 der deltager Onsdag: kl Tennis (slutter med udgangen af september md.) Torsdag: kl Trim i Midtpunktet Idræt på Tværs Fredag: kl Svømning - Vi starter op med denne aktivitet den 5. september 2014 Derudover er der blandt andet mulighed for beachvolley Evt. spørgsmål, forslag eller kommentarer - kontakt venligst: Karen eller Mike

8 Midtpunktet Gratis Rygestopkursus Psykiatrien på Bornholm tilbyder et rygestopkursus målrettet psykisk sårbare personer Alle kan holde op med at ryge Rygestopkurset er for dig som er bruger af psykiatriens tilbud. Et rygestopkursus foregår i en gruppe på 5 til 12 personer. Det er nemmere at stoppe med at ryge, hvis man er flere der står sammen om det. Start: Torsdag d 11. september kl Sted: Midtpunktet Selve rygestopforløbet er 5 gange á ca. 2 timers varighed. Kurset ledes af 2 rygestopinstruktører, som er udannet i Kræftens Bekæmpelses rygestopkoncept. Det er gratis at deltage i kurset. Yderligere information og tilmelding til rygestopkurset kontakt: Jesper Klindt tlf eller Birthe Gregersen tlf Vi glæder os til at se jer. Hilsen Birthe og Jesper 8

9 Midtpunktet Madplan for Midtpunktet Menu September Menu Oktober Mandag 1 Andebryst Tirsdag 2 Fisk Onsdag 3 Hakkebøf Torsdag 4 Salatbord Fredag 5 Brunch Mandag 8 Pizza Tirsdag 9 Fisk Onsdag 10 Kylling Torsdag 11 Salatbord Fredag 12 Brunch Mandag 15 Forloren hare Tirsdag 16 Fisk Onsdag 17 Kalkun Torsdag 18 Salatbord Fredag 19 Brunch Mandag 22 Kalv Tirsdag 23 Fisk Onsdag 24 Pasta Torsdag 25 Salatbord Fredag 26 Brunch Mandag 29 Kebab Tirsdag 30 Fisk Frokosten dagligt er kl Brunchen er fredag kl Åbningstider:. Mandag kl Tirsdag: kl Onsdag kl Torsdag kl Fredag kl Lørdag: kl Søndag: kl Midtpunktet, Sankt Mortens Gade Rønne - tlf: Mail: Værkstederne: Det Kreative Værksted: Tirsdag og torsdag kl Træværkstedet/Svejseværkstedet: Onsdag og torsdag kl Onsdag 1 Frikadeller Torsdag 2 Salatbord Fredag 3 Brunch Mandag 6 Fyldte pandekager Tirsdag 7 Fisk Onsdag 8 Lagsange Torsdag 9 Salatbuffet Fredag 10 Brunch Mandag 13 Burger Tirsdag 14 Fisk Onsdag 15 Skinke Torsdag 16 Salatbord Fredag 17 Brunch Mandag 20 Stegte nudler Tirsdag 21 Fisk Onsdag 22 Suppe Torsdag 23 Salatbord Fredag 24 Brunch Mandag 27 Steg Tirsdag 28 Fisk Onsdag 29 Kylling Torsdag 30 Salatbord Fredag 31 Brunch Fredagsture hver fredag kl

10 Midtpunktet Telefon liste medarbejdere i midtpunktet Aase Kjøller Lars/Lasse Glimberg Anne Lise Vang Ipsen Marianne Munch Holm Claus Tue Pedersen Martin Tengberg Gry Tea Jantzen Niels Lohmann Ingrid Bentsen Pernille Laura Hjort Jakob Paldan Sørensen Uffe Rebsdorf Jesper Klindt Vibeke Bue Ellerman Karen Hjort Hansen Wickie Bay Karin Kofoed NADA Café i Midtpunktet (øre akupunktur) - Behandlingen foregår hver mandag, onsdag og fredag kl En behandling tager 45 minutter fra nålene er sat i. - Der er ligeledes mulighed for behandling hver tirsdag og torsdag eftermiddag i kreativt værksted. - Der vil blive serveret en speciel NADA-the i forbindelse med behandlingen. Alle er velkomne 10

11 Fredagstur til Rutsker Højlyng Midtpunktet Vejret er godt, høj sol og let til frisk vind, ja rigtig sommer. Turen går til rokkestenen i Rutsker Højlyng. Vi går gennem skoven op til rokkestenen i det naturskønne område, fuglene synger, alle er opstemte og glade. Stenen rokker ikke, dog kunne vi få den til at vibrere. Efterfølgende ville vi gå op og se Stenrøret. Dette forehavende opgav vi dog efter en længere vandretur - der var langt, for langt for de fleste. Derefter finder vi en plet i solen, hvor vi nyder kaffen. Snakken går livligt og humøret er godt. Folkemøde i Allinge: Tak til Vestergade for et par hyggelige dage i forbindelse med Folkemødet. Dejligt at vi kunne bruge værestedet som base, når vi kom ude fra øen. Øzlem Cekic på rundvisning i Vestergade. Henrik og Jeanette tegner og fortæller. 11

12 Midtpunktet Fællesture i Socialpsykiatrien Joboland D. 19. juni var vi på den årlige tur til Joboland med deltagelse af 25 brugere og personale fra Øst, Vest og Kommandanthøjen. Vi spiste frokost samt fik kaffe og kage i fællesskab. Resten af tiden blev brugt på at se sig omkring i haven, samt til at prøve de forskellige forlystelser. Travbanen Turen til travbanen d. 2. juli var super hyggelig, på trods af blæst og ikke det varmeste vejr. Vi var ca. 24 afsted fra Socialpsykiatrien. Nogle fik lidt info om hvordan det foregik at spille på hestene af Monica, det gik super godt. Vi havde kaffe med til at varme os på, samt boller og frugt til maven. Alt i alt en hyggelig og dejlig tur, som godt må blive gentaget til næste år. 12

13 Midtpunktet Da fremtiden bankede på På Midtpunktet afholdt vi fremtidsworkshop. Først en lille introduktion med en berigende historie (kan læses andet steds i bladet), om at koncentrere sig om de vigtige ting i livet. Derefter begyndte vi at lave en collage med vores fremtidsdrømme ud af billeder og tekster fra diverse blade. Desuden var der mulighed for at gå på internettet og finde billeder og tekster. Vi skulle både drømme helt vildt, altså hvad vi ville, hvis vi ingen begrænsninger havde, og hvad vi ville opnå inden for et år. Da vi var færdige, viste vi vores collager for hinanden og forklarede lidt om hvad vi havde tænkt på. Alt i alt en inspirerende dag, der gav stof til eftertanke, og måske fik en til at tænke nogle nye tanker om ens fremtid. Kim Larsen, Område Vest 13

14 Midtpunktet Professoren, syltetøjsglasset og de 2 kopper kaffe Når tingene i ens liv virker næsten uoverkommelige; Når 24 timer pr. dag ikke er nok, så er det vigtigt at huske historien om: Professoren, sylteglasset og de 2 kopper kaffe. En professor stod foran sit filosofihold med nogle ting foran sig. Da timen begyndte, tog han, uden at sige et ord, et meget stort og tomt syltetøjsglas frem og begyndte at fylde det med golfbolde. Da han havde gjort det, spurgte han sin klasse om glasset var fyldt og de var enige om, at det var det. Så tog professoren en kasse med småsten frem, og begyndte at hælde dem ned i glasset. Han rystede glasset let, så småstenene fordelte sig imellem golfboldene. Derefter spurgte han igen holdet om glasset var fyldt og det mente hans klasse nok, at det var. Herefter tog professoren en kasse med sand frem og begyndte at hælde det op i glasset. Sandet fyldte naturligvis de resterende hulrum i glasset. Igen spurgte han om det var fyldt. Klassen svarede enstemmigt Ja og derefter lavede professoren to kopper kaffe og hældte dem begge ned i glasset, hvilket effektivt fyldte de hulrum der var imellem sandkornene. Studenterne grinede Nuvel, sagde professoren, da latteren var stilnet af. Hvis I nu forestiller jer, at dette glas repræsenterer jeres liv. Golfboldene er de vigtige ting ~ Jeres familie, kærester, børn, helbred, venner og yndlingspassioner ~ de ting som selv hvis alle andre ting gik tabt, og kun disse ting var tilbage, stadig ville gøre jeres liv fuldendt. Småstenene er de andre ting, der betyder noget ~ såsom job, hus, bil osv. Sandet er alle de andre småting. Professoren fortsatte: Hvis I putter sandet ned i glasset først, er der ikke plads til hverken småstenene eller golfboldene. Det samme gælder i livet. Hvis I bruger al jeres energi og tid på små ubetydelige ting, får I aldrig plads til de ting, der er vigtige for jer. Vær opmærksom på de ting, der er kritiske for jeres lykke. Leg med jeres børn. Pas på jeres helbred. Inviter jeres partner på middag. Tag endnu en runde på golfbanen. Der vil altid være tid til at gøre huset rent og ordne afløbene. Tag jer af golfboldene først ~ de ting der virkelig betyder noget. Få styr på prioriteterne ~ resten er bare sand. En af de studerende rakte sin hånd i vejret og spurgte hvad kaffen repræsenterede. Professoren smilede; Jeg er glad for, at du spørger. Det er blot for at vise, at lige meget hvor fyldt dit liv synes at være, så er der altid plads til et par kopper kaffe sammen med en ven. 14

15 Vestergade Åbningstider for Værestedet Vestergade Mandag og torsdag kl. 10 til 15 Øvrige arrangementer kan du se om i månedsplanen. Priser: Mad 30 kr. / Kaffe 5kr. / Kørsel 10 kr. / Svømning 20kr. Værestedet Vestergades personale Flemming Johansen Jeanette Baunkjær Marianne Holm Nicklas Pedersen Stephanie Johansen Helle Anker Bohn / / / / / / Hej med jer, jeg hedder Sturnus Vulgaris, men bare kald mig stær :) Jeg og en stor flok, kom til Bornholm engang i marts, fordi vi havde hørt der skulle være så fantastisk. Og som aftalt skulle vi yngle. Så det var om at finde prinsen. Midt i flokken sad der den smukkeste han. Nu var det om at kurtisere og gøre mig lækker og jeg æggede til den store guldmedalje. Det gav pote og vi blev et lykkeligt par. Jeg blev hurtig med rogn... 2 æg, sagde scanningen. Da jeg fortalte nyheden, gik han i spåner og skred. Nu stod jeg der alene og måtte finde en bolig meget hurtigt. Lejlighed i Vestergade 1-3 Da ingen herregårde i nærheden og det var småt med finanser, faldt valget på en 1 værelses lejlighed med toilet i gården i Vestergade 1-3. Faktisk ikke helt dårligt. Nu er mine æg udklækket og jeg har fået de dejligste unger. Men for hulan det er hårdt at være enlig mor. Altid på farten for at finde føde. Men Vestergade har noget fantastisk mad, så jeg skal ikke så langt. Nogle gange driller jeg mine unger ved at synge som en anden fugl. Tror det meget pædagogisk at lære dem flere sprog, men bornholmsk lærer de nok aldrig. De forstår i hvert fald ikke et pip :) 15 Mig og mine unger vil være i Vestergade nogle måneder endnu. Og jeg vil synge for jer hver dag, og snart begynder ungerne at øve deres stemmebånd, så lov mig ikke at skælde ud, for det lyder ikke just som skønsang ;) Imens mine unger vokser vil jeg nyde min 1 værelses med toilet i gården og havudsigt et stykke tid endnu, og så rejse mod Nordsølandene til efteråret. Vil sige I er et fantastik publikum i Vestergade og tusind tak for husly og den dejlige stærekasse :) Stort pip og måske på gensyn :) S.C.

16 Vestergade Aktiviteter september måned Du kan finde flere aktiviteter og arrangementer på opslagstavlen i Caféen og er velkommen til at komme med forslag, samt ønsker. Uge 36 Man. 1. Vestergade holder ferielukket. Tirs. 2. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 4. Vestergade holder ferielukket. Fre. 5. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 37 Man. 8. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 9. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 11. Café åben kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 12. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 38 Man. 15. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 16. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 18. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 19. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 39 Man. 22. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 23. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 25. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 26. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 40 Man. 29. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Husmøde fra kl Tir. 30. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl

17 Vestergade Aktiviteter oktober måned Uge 40 Tors. 2. Café åbent kl NADA kl. 10 og 11. Rønnetur om eftermiddagen. Fre. 3. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 41 Man. 6. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 7. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 9. Café åbent kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tur om eftermiddagen. Fre. 10. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 42 Man. 13. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 14. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 16. Café åbent kl NADA kl. 10 og 11. Tur om eftermiddagen. Fre. 17. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 43 Man. 20. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11.Husmøde fra kl Tirs. 21. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 23. Café åbent kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tur om eftermiddagen. Fre. 24. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 44 Man. 27. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tir. 28. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 30. Café åbent kl NADA kl. 10 og 11. Tur om eftermiddagen. Fre. 31. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? 17

18 Vestergade Aktiviteter november måned Uge 45 Man. 3. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 4. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 6. Café åbent kl Rønnetur om eftermiddagen. NADA kl. 10 og 11. Fre. 7. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 46 Man. 10. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 11. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 13. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 14. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 47 Man. 17. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 18. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 20. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 21. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 48 Man. 24. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Husmøde fra kl Tirs. 25. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 27. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 28. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? 18

19 Vestergade Tur til Brændesgårdshaven (Joboland) med Værestederne Torsdag den 19. Juni 2014 afgik den blå bus fra Allinge. Vi er på vej til Brændesgårdshaven. Vejret i dag er slået om, vi har været vant til middelhavs temperatur i over en uge og vejret virker nærmest lidt polar-agtigt denne formiddag i juni. Vi indtog vores sandwich som Midtpunktet har stået for og en flaske apollonaris. Under middagen går snakken, indtil en lille familie kommer ind med en lille bestemt herre, der udfordrer sine forældre så hele lokalet bliver fyldt med barnegråd for en kort bemærkning. Han var tørstig den lille dreng. Alle ånder lettet op igen og snart går snakken atter over frokosten. Efter frokosten titter solen frem, og vi deler os i små hold. Det er igen tid til at se på parkens mange forskellige dyrearter fra fjerne lande, og en ro-tur bliver der også tid til. Sluttelig skal så have kage, kaffe og te, som Værestedet har stået for, inden vi så skal hjem til Allinge igen. Alt i alt en hyggelig dag, med andre brugere fra vores ø. Værestedet Allinge Ole og Lilly Folkemødet i Allinge 2014 Med et deltagerantal der slog de foregående års rekorder, og med vejret der viste sig fra den bedste side, slog Allinge dørene op for tusindvis af deltagere, politikere, spin-doktorer, ministre, lægmænd, interesseorganisationer, unge og ældre, kvinder, mænd og børn. Folkemødet er blevet kaldt mange ting, men måske betegnes folkemødet allerbedst som demokratiets svar på Roskildefestivalen. Her kan man få svar på snart sagt alt hvad man lyster, dog måske ikke det svar som man allermest forventer. Det store udbud af interesseorganisationer, små og store, med mulighed for dialog og indædt argumentering er et spejl på hvad der rører sig i vort samfund. Der er plads til stande lige fra De fattige Unge, hjemløse fra Hus Forbi standen til stande for højteknologi. Men meget tilstedeværende var PSYKIATRIEN. Med eget telt og en central placering skabtes der mange gode debatter, og netop som det besluttedes at psykiatrien skal have et stort økonomisk løft, ja så var der fokus på vort område. Vestergade i Allinge var i disse dage rammen om os fra værestederne på Bornholm, ligesom SIND også benyttede vores lokaler. Uffe og co. fra Midtpunktet sørgede for grill-mad og drikke. Fredag var Vestergade rammen om et arrangement hvor panelet bestod af ordførende politikere indenfor sundhed/sygdom/ behandling og vores lokaler var helt fyldt op af spørgelystne borgere. Grundlæggende var ønsket fra flere en mere holistisk indsats med udgangspunkt i familien. Mange børn i udsatte familier udvikler invaliderende adfærd, hvis der ikke gribes ind tidligt. Mange af os fra socialpsykiatrien fik mærket suset af folkemødet i de portioner der passede den enkelte bedst. På gensyn i 2015 På vegne af Vestergade Lilly & Ole 19

20 Vestergade Vores egen avis Korals Fiske Labyrint 20

21 Kommandanthøjen Det meste af sommeren er gået og vi har nydt det dejlige vejr, strand, skov, gode køreture og hygge på Kommandanthøjen. Det har dog været lige varmt nok i lejlighederne. Træer, hæk og bede er ved at vokse til og vi har nu et indtryk af, det kun bliver endnu bedre år for år. Første æble er set på frugttræerne og vi glæder os til, at høste mange flere frugter næste sommer. Til Sct. Hans fik Maiken Svendsen klippet og klistret en heks; den futtede vi af på bålet og havde en hyggelig aften på terrassen. Vi har i det hele taget nydt rigtigt mange sommeraftener med bål på terrassen! Der har været møde i beboerrådet. Her arbejder vi lige nu med forskellige procedurer/regler på Kommandanthøjen, dette munder forhåbentlig ud i nogle gode forslag fra beboere og medarbejdere. Flagstangen er landet midt på plænen og vi kan nu hejse flaget. Petanquebanen som vi fik i indflyttergave er også kommet på plads og er indviet. Vi har fået en kaffeautomat sat op i cafeen, her har vi HAPPY HOUR hver aften. Dette har skabt glæde og mere socialt liv i cafeen. Og så har vi fået ny, mindre bus! Det er virkelig dejligt, (altså når først man er kommet ind i den ) men den kører som en drøm!! Kirsten, Maiken S, Jeppe, Inger, Henrik N, Maiken K, Susanne og Line. 21

22 Kommandanthøjen Om psykisk sygdom og muligheden for at tegne en ulykkesforsikring. Af: Maiken Svendsen, Kommandanthøjen Min mor faldt og brækkede armen. Men hun var forsikret, så i sit forløb efter ulykken blev genoptræning og efterbehandling alt sammen dækket gennem forsikringen. Men det gik op for mig, at kom jeg ud for noget lignende, ville det ikke være muligt for mig at få en tilsvarende forsikring. Jeg har tidligere haft kontakt til forsikringsselskabet ALKA for at få tegnet en forsikring svarende til den jeg havde, før jeg blev syg. Men ALKA havde i telefonen gjort mig opmærksom på, at dette ikke var noget de ønskede. Da de var blevet bekendt med, at jeg havde en psykisk sygdom og derfor var i en øget risikogruppe for at komme til skade var de ikke længere interesserede i at tegne en forsikring for mig. I første omgang gjorde jeg ikke noget ved det, og var derfor uden forsikring i lidt over et år. Men for noget tid siden hørte jeg, at SIND efterlyste folk der var blevet afvist af forsikringsselskaber. Så tænkte jeg: nu prøver jeg lykken endnu en gang. Derfor kontaktede jeg ALKA igen; men svaret var det samme: et nej. Denne gang kom der dog et skriftligt afslag fra selskabet. Priser på ulykkesforsikring Det jeg betaler i øjeblikket på den ulykkesforsikring jeg tegnede hos ALKA er : 120 kr. om måneden. Det vil sige, at jeg betaler 1440 kr. om året for en heltids ulykkesforsikring. Med brevet i hånden kontaktede jeg derfor SIND, og de gik i gang med at ringe rundt. SIND havde samme dag kontaktet TV2 Bornholm, med henblik på en tidligere sag omkring forsikringer til mennesker med psykisk sygdom, og nu var der så en ny sag. Derfor stod TV2 der allerede dagen efter, og ville lave et interview, hvor de ville høre om mine ovenfor beskrevne oplevelser. Under interviewet gjorde SIND Bornholms formand, Lars Christensen, opmærksom på, at forsikringer til mennesker lovgivningsmæssigt må sidestilles med menneskerettigheder - der skal efterleves! Også selv om der er tale om mennesker med psykisk sygdom!! 22

23 Kommandanthøjen TV2 var der i to og en halv time og efter interviewet havde jeg fornemmelsen af, at min historie ville blive formidlet på en god måde. Tre dage efter kom udsendelsen på skærmen. Under udsendelsen, hvor speakeren var i gang med at interviewe ALKA s kommunikationschef, gør denne pludseligt opmærksom på, at jeg blot kan henvende mig igen, for at få tegnet en forsikring. Hun fortæller, at ALKA i mellemtiden har ændret praksis, og har besluttet, at de nu fremover gerne forsikrer personer med psykisk sygdom. Det er med andre ord således, at jeg og alle andre med en psykisk diagnose fremover vil kunne henvende sig hos ALKA og bede om at få tegnet en ulykkesforsikring. Så nu er jeg ikke længere helt så bekymret for at komme ud for noget som det min mor var ude for med en brækket arm. Vi er i øjeblikket i gang med at lave højbede. Vi har været heldige og har fået en masse meget tykke kørefliser forærende. Det vi vil gøre er, at de bliver stillet på højkant, så fliserne kommer til at danne tre kummer. Desuden vil vi bruge andre af fliserne til at lave en terrasse mellem bedene. Til næste år vil der blive plantet krydderurter, spiselige blomster, og jordbær i to af kummerne og i den tredje vil vi sætte forskellige blomster til sommerens buketter. Ovenfor ses, hvor langt vi er kommet i udgravningen til flisebelægningen, og her til højre er en skitseidé til, hvorledes det kommer til at tage sig ud, når området bliver færdigt. Vi arbejder på at få området klart her i efteråret, således at det vil være klart til brug til næste forår. Der er således et stykke vej endnu, men vi tror på, at det kan blive et rigtigt godt område med rigtigt gode og givende aktiviteter for huset. Haveudvalget 23

24 Fontænehuset Fontænehuset fortsætter! Og vi havde et pragtfuldt Åbent hus arrangement Da fontænehuset i løbet af maj måned i år er flyttet til nye lokaler på Lindevej 5A, fortsat i Svaneke, afholdt vi torsdag d. 26. juni et åbent hus arrangement. Ellers startede arrangementet med taler, og det var ikke mindst en god nyhed, at Fontænehuset får lov at fortsætte efter projektperiodens udløb, og at vi bliver her i vores nye dejlige hus. Der var masser af sunde såvel som mindre sunde snacks og lækre drikke, til fri afbenyttelse. To gange i løbet af eftermiddagen gav socialpsykiatriens band koncert, de var meget dygtige, og det bidrog også meget til den festlige stemning. Det blev en dejlig, vellykket eftermiddag med masser af solskin, så vi som planlagt kunne sidde udenfor. Der var et imponerende stort fremmøde af mange glade mennesker, lige fra politikere, vores nye naboer, brugere og medarbejdere fra andre tilbud i socialpsykiatrien, samt mange af husets medlemmer havde taget familien med. Så der var mange rundvisninger denne dag. Tak til alle fremmødte, for de mange gaver, og ikke mindst for at bidrage til en dejlig, minderig eftermiddag. mvh Alle os fra Fontænehuset 24

25 Fontænehuset Ansættelse: Ole Lindgaard Stach er pr. 1. august ansat i Fontænehusets Hus & Have enhed. Ole vil måske af nogle være kendt fra socialpsykiatriens band, hvor han spiller trommer. Ole har gennem 26 år været selvstændig fødevareproducent, med speciale i fiskerøgvarer, ligesom han i adskillige år har været organisatorisk motor indenfor rytmiske musiker-organisationer. Han vil være ansat august og september måned. Støt Støtteforeningen for Fontænehuset Bornholm Fontænehuset Bornholm har en støtteforening. Denne giver f.eks. tilskud til udflugter og fester, eller hvis vi mangler større ting til huset, som der ellers ikke ville være råd til. Således bidrager støtteforeningen til lidt flere muligheder og mere sjov for Fontænehusets medlemmer. Pengene får støtteforeningen ind fra Fontænehusets genbrugsbutik, samt via kontingenter fra støtteforeningens medlemmer. Støtteforeningen vil meget gerne have flere medlemmer! Det koster 125 pr. person pr. år. Du kan melde dig ind ved at indbetale et kontingent. Støtteforeningen har reg nr: 0654 konto nr: Ved indmeldelse, så skriv dit navn og meget gerne også din -adresse. Kontaktperson Margit:

26 Fontænehuset Bage kursus Tre torsdage Fra kl. 13 til kl. 15 Første gang: d. 16. oktober Anden gang: d. 23. oktober Tredje gang: d. 30. oktober Brød Kage bagning Mad tærter Man kan deltage de dage man ønsker Kurset finder sted: Fontænehuset Bornholm (køkkenenheden) Lindevej 5A 3740 Svaneke Kontakt: Pilar Tores: eller Max 6 personer pr. dag God bage lyst 26

27 Fontænehuset Dani`s skæve hjørne Vi er bekymrede for onkel Åge, han tror han er en høne. Hvorfor tager i ham ikke til lægen? Vi skal bruge æggene! Hvis man stjæler en grønlænders mad, er man så spækhugger? En mand går til lægen, fordi han føler sig som en hund. Lægen spørger hvor længe han har haft det sådan. Siden jeg var hvalp! Lærerinden ville prøve lidt psykologi i 4. klasse Vil alle der tror de er dumme rejse sig op? spurgte hun Alle eleverne bliver siddende. Men efter lidt tid, rejser Lille-Per sig op Lille-Per, tror du at du er dum? spørger lærerinden Næ, svarer Lille-Per, Men jeg synes det var synd for dig, at du sådan stod der helt alene 27

28 Fontænehuset En fantastisk sommer på Fontænehuset Her på Fontænehuset er vi meget taknemmelige for vi har haft fantastisk sommer, og ikke mindst fordi vi får lov at fortsætte som etableret tilbud i Svaneke! Vi har lagt energi på at komme på plads i vores nye hus, vi har holdt åbent hus og indflytter fest. Og så har vi har lavet et galleri med den vildeste kunst. Vi har måttet sige på gensyn til Trine og stort tillykke til Jeanet, som har rundet et skarpt hjørne. Desuden har vi været på nogle dejlige og oplevelsesrige ture, både til Opalsøen, til Hammerhavn, til toppen af Rytterknægten og ikke mindst på nudist strand!!! Tak for en uforglemmelig sommer! 28

29 Fontænehuset Zette s zide Der er plads til både job & fontænehus! Jeg har nu heldigvis (langt om længe) fået et flex-job, som rengørings kone, med alligevel kommer jeg stadig i mit andet hjem (det kalder jeg Fontænehuset for). Jeg skal jo lige se hvordan det går derude, om det kører som det skal, og holde lidt øje med at ingen har taget min plads ;-) Jeg har sat mig for at komme ca. 3 gange om ugen. Mandag, da rengøringen tager længere tid, og ingen bus kører når jeg er færdig. Onsdag, da det er en god dag (midt på ugen) og så fredag, da det jo alligevel er op til weekenden. Men så sker noget uventet, huset skal på tur en onsdag. Og jeg er ikke lige til sådan noget, især ikke efter jeg har gjort rent. Så blot hjem med en tom fornemmelse. Hvad gør jeg så??? Jow, jeg møder op om torsdagen. For mig er det den værste dag i huset, med husmøde (bla bla bla) og fælles rengøring lige bagefter. Nogle gange når man næsten ikke at fjerne rumpen fra stolen af, før der er en der sætter stolen op på bordet. Stress og jag jeg må ud og få luft. Men husmøde aflyst (desværre) så jeg gik i gang med at vaske gulv. Hvorfor ved jeg ikke lige, gad vide om jeg har fået solstik, eller måske har jeg indåndet for mange rengøringsmidler? Måske ligger det sådan at man bliver mere aktiv, af at være aktiv, i stedet for kun at sidde i Fontænehusets kontor (hvor jeg hører til). At gøre begge dele er mere noget for mig :-) Jeg møder op på mit job ved syv-tiden, gør rent, alene i min egen verden. Når jeg så er færdig ca. 1-2 timer senere, så går jeg ned i fontænehuset. Her laver jeg så lidt kontorarbejde, får dækket mit sociale samvær, snakketøjet bliver luftet, øre på stilke og man hygger sig. Som nogen nok vil spørge om: Tager man skade af komme i Fontænehuset?. Jeg vil da gerne svare ja, men man bliver afhængig af det. Menneskerne, sammenholdet, altid smil og glade mennesker og det at man får lov at være som man nu engang er, på godt og ondt. Knus Lizette 29

30 Fontænehuset Tur til Hammerhavn. Den 30/ kl , med militær præcision, havde Michael planlagt en udfordrende TUR. Vi tog fra Svaneke på tur til Hammerhavn, hvor vi havde booket 2 udflugtsbåde, til en tur nedenfor Hammershus knejsende ruin. Vi sejlede ind i den Våde ovn, så løvehovederne, indgangen til Paradis og fuglefjeldene. De fleste undgik søsygens rædsler, og med fast grund under fødderne startede vi en 5,5 km vandretur mod Vang Pier. Her skulle vi genforenes med supplier -bilerne, dvs dem der medbragte mad og drikkelse. Flere snuppede sig en tur i bølgen blå, alt imens solen strålede fra en klar himmel. De mest hardcore tog en ekstra vandretur op i stenbruddet, hvor adrenalinsuset vente på den højt beliggende gangbro over stenbruddet. En varm tak til Fontænehusets Støtteforeningen, der gjorde denne tur mulig. Ole 30

31 Fontænehuset På gensyn-tur for Trine. Torsdag den 17/ var Fontænehuset på tur til Hammerens shelterplads ved Hammersø og Opalsøen. Kl ankom vi til pladsen, hvor bålet er tændt og parat til at stege snobrødsdej i de medbragte støbejernspander. Brødet indgik i menuen, der bestod af pølser, kylling og diverse eksotiske salater. Mange medlemmer benyttede sig af lejligheden til en rask svømmetur i Hammersø. En medbragt oppustelig gummibåd bragte lykke og turede søen med varierende besætninger. Over middag ankom den afrikanske Tromme Master, Sylvester, sammen med sin kone, medbringende adskillige afrikanske trommer, der under kyndig vejledning skulle håndteres af os omkring bålpladsen. Vi trommede farvelsangen for Trine, der har valgt at forlade Fontænehuset for en tid til fordel for et tysk lærejob inde i Rønne. Under de medrivende, svedige rytmer sættes en dans i gang, afsluttende med Trines soloversion af en på-gensyn dans. Undrende tilskuere iagttaog hele dette eksotiske sceneri. Jo vi fik sagt på gensyn til Trine. Med ømheden i vores fingre og fødder, brød vi op for afmarch tilbage til Svaneke. I sandhed en god dag, hvor også stammehøvdingen Gunvor trådte i karakteren, som spejder og grill-master. 31 Ole

32 Blæksprutten inviterer til fødselsdag! Onsdag den 3. september, fra kl i vores hus 32

33 33

34 34

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm Juni August 2014 -kuller - vores egen avis God sommer til alle 1 Indholdsfortegnelse Fælles Pas på ryggen, og arrangementer for os alle s. 3 4 Ullasvej Folkemøde s. 5 Idræt

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE SEP., OKT., NOV., DEC. 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviteter... 3 Nada... 4 Krolf... 6 Petanque... 7 Motionshold... 8 Strikkeklub... 9 Mellemgruppe...10

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

INFORMATION TIL DIG, DER ER TÆT PÅ ÉN MED EN PSYKISK SYGDOM

INFORMATION TIL DIG, DER ER TÆT PÅ ÉN MED EN PSYKISK SYGDOM Maj 2015 INFORMATION TIL DIG, DER ER TÆT PÅ ÉN MED EN PSYKISK SYGDOM Bedre pårørende- og netværksinddragelse i psykiatrien på Bornholm Psykiatri Materialet er udarbejdet i samarbejde mellem Psykiatrisk

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast 20 Indholdsfortegnelse Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted...

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 6 ~ Nr. 2. Marts 2007 Åbnings-/træffetider og tlf. nr. Formand Jette Sloth kan træffes personligt: Mandag kl. 9.00 13.00 samt efter nærmere aftale

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Aktiviteter og arrangementer

Aktiviteter og arrangementer Det er forår og derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil udkomme hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken, nyt fra Den Sociale Vicevært, Informationer fra Ejendomskontoret,

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Aktivitetsprogram. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Roskilde Lokalforening

Aktivitetsprogram. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Roskilde Lokalforening Jyllinge JyllingeGundsømagle Jyllinge RoskildeGundsømagle 13 8. årgang 13 13 8. årga Viby Roskilde Gundsømagle Roskilde Viby Viby Roskilde Lokalforening Aktivitetsprogram Roskilde Lokalforening Roskilde

Læs mere

Socialpsykiatrien på Bornholm

Socialpsykiatrien på Bornholm Socialpsykiatrien på Bornholm Juni - August 2013 Læs også: - Artiklen fra Midtpunktet om En af os - kampagnen - Nettet og B1 ture ud i det Bornholmske forår Østre Ringvej flytter ned på Ullasvej, og Botilbuddet

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

-Kuller- vores egen avis

-Kuller- vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm December 2013 februar 2014 -Kuller- vores egen avis Velkommen til Ø-kuller Dette er en minimalistisk designerudgave af 4. nummer af Ø- kuller. Redaktionen vil gerne inddrage

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm Marts Maj 2014 -kuller - vores egen avis Kom, maj, du søde milde! Tekst: C. A. Overbeck Melodi: W. A. Mozart, 1791 Kom, maj, du søde, milde! Gør skoven atter grøn, og lad

Læs mere

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden.

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden. TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV SEPTEMBER 2015 Kære alle, Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø

Læs mere

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Ny udgave TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Idegrundlag Det kommunale tilbud, til mennesker med en psykisk lidelse på Ærø, bygger på den opfattelse, at enhver har ret til at være og blive

Læs mere

www.gangforeningen-bornholm.dk

www.gangforeningen-bornholm.dk www.gangforeningen-bornholm.dk Deadline næste udgave 5. dec. 2014 Turplan 5 og 10 km. Start kl. 9.00, hvor intet andet er nævnt. 5.10 P-plads ved BAF (bag brugsen), Østermarie 12.10 Åhalsegård, Kirkedalsvej

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

DET BLIVER SOMMERSJOVT og HYGGELIGT

DET BLIVER SOMMERSJOVT og HYGGELIGT LIV OG LEDSAGELSE PÅ HAVNEN I LØGSTØR PSYKIATRI OG HANDICAP VESTHIMMERLANDS KOMMUNE JUNI - JULI - AUGUST 2015 Liv og ledsagelse er ferielignende sommeraktiviteter til dig med fysisk og/eller psykisk handicap

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014 AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE VINTER 2013-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted... 9 Motion...10 Svømning..11

Læs mere

Juni 2014. Nyd sommeren!

Juni 2014. Nyd sommeren! Juni 2014 Nyd sommeren! Kære brugere af Multihuset. Caféåbningstider: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-15.00 I sommerferien planlægges menuen ad

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Impulsen. Marts April. Månedsplan April. Uge 14 Mandag 1-4 LUKKET Tirsdag 2-4 Magien åben hele ugen

Impulsen. Marts April. Månedsplan April. Uge 14 Mandag 1-4 LUKKET Tirsdag 2-4 Magien åben hele ugen Månedsplan April Uge 14 Mandag 1-4 LUKKET Tirsdag 2-4 Magien åben hele ugen Impulsen Onsdag 3-4 Torsdag 4-4 Kaninspring m. Mia Fredag 5-4 Kaninmøde - Uge 15 Jørgen madbar Mandag 8-4 67`er Night m. Mette

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret

Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Nr. 6 27. maj 2015 Kom til åbent fælleshus i Vangkvarteret! Torsdag den 28. maj fra kl. 14.00-16.00 Fælleshuset, Agervang 24A Kl. 14.00-16.00 - Kom og mød Vangkvarterets

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland. Nyhedsbrev

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland. Nyhedsbrev Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 8 ~ Nr. 4 Juni 2009 Åbningstider, ferie og tlf. nr. Mandag: Jette Sloth kl. 8.00-10.00 Viggo Jonasen kl. 10.00-12.00 Ferie uge 28, 29, 30, 31 Tirsdag:

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

www.bylderup-online.dk

www.bylderup-online.dk Du finder dette blad også på: www.bylderup-online.dk Burkal Bylderup Seniorklub www.bylderup-online.dk Sæson: 2013 2014 Samvær, omsorg, hygge, gymnastik, kortspil, petanque, kegling, sang, computer og

Læs mere

Laugposten. www.lynaesbaadelaug.dk. 19. årgang nr. 01-2010

Laugposten. www.lynaesbaadelaug.dk. 19. årgang nr. 01-2010 Laugposten 19. årgang nr. 01-2010 Standerhejsning Den nye bestyrelse Laugposten følger tiden Afholdte ture Nye forslag til aktiviteter Standerhejsning og generalforsamling d. 10 april Vejret var kun en

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Juli 2014 Lørdag d. 5. juli. Jazz og æggekage på Carlslund, Fruens Bøge Skov 7, 5250 Odense. En tilbagevende tradition er, at vi mødes på Restauration Carlslund og nyder den gode æggekage og jazzmusikken

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange skal med klubben på

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011

MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 MEDLEMSBLAD NR. 40 APRIL OG MAJ 2011 ÅBNINGSTIDER I KLUBBEN: MANDAG 15.30-20.30 TORSDAG 15.30-20.30 FREDAGE I LIGE UGER 16.00-20.30 ENKELTE SØN OG HELLIGDAGE CAFÉ REGNBUEN, KONGENSGADE 43 A 3550 SLANGERUP

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2013 13.-19. juni Højskole og Folkemøde på Bornholm Højskole og Folkemøde på Bornholm 13. 19. juni 2013 I et samarbejde mellem Sydslesvigsk Forening, LOF, Grænseforeningen og Højskolen.

Læs mere

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni

Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter. Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Aktiviteter første halvår 06. januar - 26. juni 2015 Valdemarshus, stedet hvor vi alle mødes Information om Valdemarshus Sundheds- og Aktivitetscenter Centret

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015. Husk at som medlem er du altid mere end velkommen til at besøge os i alle centre!

Nyhedsbrev maj 2015. Husk at som medlem er du altid mere end velkommen til at besøge os i alle centre! Nyhedsbrev maj 2015 I disse nyhedsbreve kan du følge med i hvad der sker, ikke kun i det center hvor du kommer mest, men også i de andre Key2Fitness centre. Husk at som medlem er du altid mere end velkommen

Læs mere

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY:

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: 2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: VELKOMMEN TIL ALBERTSLUND CUP 2012 2. OG 3. JUNI Vi ved alle, at idræt og motion er dannende og vanedannende. Det giver fysisk og psykisk velvære at røre

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Bogstaverne i N.A.B.O. står for:

Bogstaverne i N.A.B.O. står for: N.A.B.O. er et samværs- og aktivitetssted, samt en boenhed, for voksne psykisk sårbare, som er beliggende på Amager. N.A.B.O. er et tilbud til Københavns kommunes borgere, som kan komme frivilligt og uden

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø december 2012 januar 2013 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Som du kan læse om i denne udgave af nyhedsbrevet er rækken af tilbud til beboerne

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION INVITATION Kom og få nogle hyggelige og inspirerende dage på årets brugerkonference. I år foregår den på Sjælland og byder på foredrag og syv forskellige workshop i dejlige omgivelser. Vi håber, at det

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER 2010

AKTIVITETSKALENDER 2010 AKTIVITETSKALENDER 2010 www.tangesoeveteranklub.dk PROGRAM FOR TANGE SØ VETERANKLUB 2010 Tirsdag 16. marts Sammen med DVMC besøg hos Bojesen Bilsyn, Bredhøjvej 3, 8600 Silkeborg. 19.00 21.30. Der vil blive

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014

Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Program for NLD-lejr den 4.-6. april 2014 Så er det igen tid til at pakke familien, tandbørsterne og det gode humør. NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge Bogensholmlejren

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

Observationer i vuggestuen

Observationer i vuggestuen 1 Observationer i vuggestuen 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Lotte = Mommy Maria = Mor Mille og Ida= Ida og Marias døtre Institutionen: Vuggestuen er en del

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad maj-juni 2015 LÆS OM: 1. Peters Brev Bøn på St. Bededag Festlige begivenheder Kr. Himmelfartsudflugt Sommerstævne og lejre Børnekirkeovernatning Informationsmøde

Læs mere

Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken

Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken Strandgård side 1 Forældrekaffe Fredag den 14. november kl. 14.00-16.00 vil vi gerne invitere vi Jer forældre på en

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere