-kuller - vores egen avis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-kuller - vores egen avis"

Transkript

1 Socialpsykiatrien på Bornholm September November kuller - vores egen avis Læs bl. a. om: Cafémøde om pårørendeindragelse. Se side 6. Blæksprutten holder fødselsdag! Onsdag den 3. september kl Turen går til... Læs og lev! Rygestop? Fontænehuset fortsætter! Bage kursus 1 God læse lyst

2 Indholdsfortegnelse Fælles Københavnertur, bandet Eleven Flyers s. 3 4 Ullasvej Læsgruppe og cafémøde om pårørende-indragelse s. 5 6 Idræt på Tværs Billeder fra idrætsdagen s. 7 Midtpunktet Rygestop, fortællinger fra vores ture, workshop osv. s Vestergade Stæren i sin lejlighed og en labyrint! s Kommandanthøjen Sommer på Kommandanthøjen, ulykkesforsikring? s Fontænehuset Nyt om projektet der fortsætter i deres nye hus. Og mere... s Blæksprutten Fødselsdag den 3. september, tur til sommerhuset s Bagsiden Telefonliste Om Ø-kuller Ø-kuller er en avis der udgives i et samarbejde mellem socialpsykiatrien på Bornholm, brugerne af socialpsykiatrien og Fontænehuset i Svaneke, der trykker avisen. Ø-kuller udkommer 4 gange om året i et oplag på omkring 350 styk, og distribueres til øens væresteder, psykiatrisk center og udvalgte kommunale institutioner. Ø-kuller findes på digital form på kommunens hjemmeside socialpsykiatri/ø-dækkende aktiviteter/socialpsykiatriens blad Ø-kuller. Redaktion: Henrik Christensen Niels Lohmann Helle Anker Bohn Pilar Torres Lars Paskjær Gunvor Poulsen

3 Fælles Turen går til københavn Sæt x i kalenderen Torsdag den 4. december, Til vores årlige tur til københavn. Der kommer mere info på de enkelte væresteder. 3

4 Fælles Socialpsykiatriens Band ELEVEN FLYERS Bandet har nu eksisteret i 8 måneder og har taget navnet ELEVEN FLYERS. Vi øver hver onsdag fra kl på Midtpunktet. Mange af bandets medlemmer oplever en udvikling, ikke kun i forhold til deres musikalske kompetencer, men også på andre områder i tilværelsen. Socialpsykiatriens band har allerede spillet koncert til Fontænehusets åbent hus og skal indspille en cd til september med blandt andre bandets egne sange!! Kom og vær med og lad musikken og et hyggeligt fællesskab give overskud i dit liv. Hvis du er interesseret kan du kontakte Pilar på eller Lasse på

5 Ullasvej Læs og lev! Guidet fælles læsning Har du lyst til at komme i gang med at læse bøger? Eller er du allerede i gang med at læse, og kunne tænke dig at dele din interesse med andre? I efteråret 2014 starter Center Psykiatri & Handicap en læsegruppe for mennesker med psykiske lidelser efter metoden guidet fælles læsning. Dette er en metode, hvor en læsegruppeleder læser højt, hvorefter gruppen taler om det, de har læst. Mange, der har deltaget i læsegrupper, oplever, at det er en helt særlig følelse af fællesskab, der opstår, når man læser sammen. Mange oplever også, at det giver øget selvværd og mentalt velvære, bedre koncentration og nye tanker om livet. Vi læser både digte, noveller og uddrag af romaner. Vi mødes en gang om ugen i 1½ time. Stort set alle kan deltage. Man behøver ikke være vant til at læse eller have forstand på litteratur. Det er heller ingen hindring at man er ordblind eller har andre læsevanskeligheder. Gruppen starter d. 27. november 2014 kl Vi mødes herefter hver torsdag kl i 12 uger. Vi mødes på biblioteket i Rønne. Yderligere information og tilmelding til læsegruppeleder Pernille Loumann på: eller telefon

6 Ullasvej Invitation til cafémødet Bedre pårørende- og netværksinddragelse i psykiatrien Hvordan kan social- og behandlingspsykiatrien blive bedre til at inddrage pårørende og netværk? Dette er spørgsmålet, når socialpsykiatrien og Psykiatrisk Center inviterer til cafémøde d. 22. september kl på biblioteket i Rønne. Der vil være et kort oplæg, hvorefter deltagerne bliver bedt om at drøfte nogle arbejdsspørgsmål ved bordene. Vi ønsker, at så mange som muligt får lejlighed til at bidrage med deres erfaringer, idéer og gode råd. Derfor er det ikke os, der skal snakke, men først og fremmest jer! Efter cafémødet vil en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra socialpsykiatrien, Psykiatrisk Center, organisationer på psykiatriområdet samt brugere og pårørende arbejde videre med de input, der fremkommer på mødet. Så duk op og giv os dine idéer til en bedre pårørende- og netværksinddragelse i psykiatrien. Tilmelding senest d. 15. september til 6

7 Idræt på Tværs Billeder fra idrætsdagen OBS OBS Husk nu starter svømning og vandaerobic igen!!! Oversigt over faste aktiviteter Mandag: kl Trim i Midtpunktet og kl Yoga, også i Midtpunktet Tirsdag: kl Aakirkebyhallerne - her er blandt andet mulighed for deltagelse i gåture, badminton, petanque og volleyball Tirsdag: kl Bowlingcentret - hvor vi har en bane til rådighed, med den indbyggede aftale at vi har to baner såfremt der er mere end 4 der deltager Onsdag: kl Tennis (slutter med udgangen af september md.) Torsdag: kl Trim i Midtpunktet Idræt på Tværs Fredag: kl Svømning - Vi starter op med denne aktivitet den 5. september 2014 Derudover er der blandt andet mulighed for beachvolley Evt. spørgsmål, forslag eller kommentarer - kontakt venligst: Karen eller Mike

8 Midtpunktet Gratis Rygestopkursus Psykiatrien på Bornholm tilbyder et rygestopkursus målrettet psykisk sårbare personer Alle kan holde op med at ryge Rygestopkurset er for dig som er bruger af psykiatriens tilbud. Et rygestopkursus foregår i en gruppe på 5 til 12 personer. Det er nemmere at stoppe med at ryge, hvis man er flere der står sammen om det. Start: Torsdag d 11. september kl Sted: Midtpunktet Selve rygestopforløbet er 5 gange á ca. 2 timers varighed. Kurset ledes af 2 rygestopinstruktører, som er udannet i Kræftens Bekæmpelses rygestopkoncept. Det er gratis at deltage i kurset. Yderligere information og tilmelding til rygestopkurset kontakt: Jesper Klindt tlf eller Birthe Gregersen tlf Vi glæder os til at se jer. Hilsen Birthe og Jesper 8

9 Midtpunktet Madplan for Midtpunktet Menu September Menu Oktober Mandag 1 Andebryst Tirsdag 2 Fisk Onsdag 3 Hakkebøf Torsdag 4 Salatbord Fredag 5 Brunch Mandag 8 Pizza Tirsdag 9 Fisk Onsdag 10 Kylling Torsdag 11 Salatbord Fredag 12 Brunch Mandag 15 Forloren hare Tirsdag 16 Fisk Onsdag 17 Kalkun Torsdag 18 Salatbord Fredag 19 Brunch Mandag 22 Kalv Tirsdag 23 Fisk Onsdag 24 Pasta Torsdag 25 Salatbord Fredag 26 Brunch Mandag 29 Kebab Tirsdag 30 Fisk Frokosten dagligt er kl Brunchen er fredag kl Åbningstider:. Mandag kl Tirsdag: kl Onsdag kl Torsdag kl Fredag kl Lørdag: kl Søndag: kl Midtpunktet, Sankt Mortens Gade Rønne - tlf: Mail: Værkstederne: Det Kreative Værksted: Tirsdag og torsdag kl Træværkstedet/Svejseværkstedet: Onsdag og torsdag kl Onsdag 1 Frikadeller Torsdag 2 Salatbord Fredag 3 Brunch Mandag 6 Fyldte pandekager Tirsdag 7 Fisk Onsdag 8 Lagsange Torsdag 9 Salatbuffet Fredag 10 Brunch Mandag 13 Burger Tirsdag 14 Fisk Onsdag 15 Skinke Torsdag 16 Salatbord Fredag 17 Brunch Mandag 20 Stegte nudler Tirsdag 21 Fisk Onsdag 22 Suppe Torsdag 23 Salatbord Fredag 24 Brunch Mandag 27 Steg Tirsdag 28 Fisk Onsdag 29 Kylling Torsdag 30 Salatbord Fredag 31 Brunch Fredagsture hver fredag kl

10 Midtpunktet Telefon liste medarbejdere i midtpunktet Aase Kjøller Lars/Lasse Glimberg Anne Lise Vang Ipsen Marianne Munch Holm Claus Tue Pedersen Martin Tengberg Gry Tea Jantzen Niels Lohmann Ingrid Bentsen Pernille Laura Hjort Jakob Paldan Sørensen Uffe Rebsdorf Jesper Klindt Vibeke Bue Ellerman Karen Hjort Hansen Wickie Bay Karin Kofoed NADA Café i Midtpunktet (øre akupunktur) - Behandlingen foregår hver mandag, onsdag og fredag kl En behandling tager 45 minutter fra nålene er sat i. - Der er ligeledes mulighed for behandling hver tirsdag og torsdag eftermiddag i kreativt værksted. - Der vil blive serveret en speciel NADA-the i forbindelse med behandlingen. Alle er velkomne 10

11 Fredagstur til Rutsker Højlyng Midtpunktet Vejret er godt, høj sol og let til frisk vind, ja rigtig sommer. Turen går til rokkestenen i Rutsker Højlyng. Vi går gennem skoven op til rokkestenen i det naturskønne område, fuglene synger, alle er opstemte og glade. Stenen rokker ikke, dog kunne vi få den til at vibrere. Efterfølgende ville vi gå op og se Stenrøret. Dette forehavende opgav vi dog efter en længere vandretur - der var langt, for langt for de fleste. Derefter finder vi en plet i solen, hvor vi nyder kaffen. Snakken går livligt og humøret er godt. Folkemøde i Allinge: Tak til Vestergade for et par hyggelige dage i forbindelse med Folkemødet. Dejligt at vi kunne bruge værestedet som base, når vi kom ude fra øen. Øzlem Cekic på rundvisning i Vestergade. Henrik og Jeanette tegner og fortæller. 11

12 Midtpunktet Fællesture i Socialpsykiatrien Joboland D. 19. juni var vi på den årlige tur til Joboland med deltagelse af 25 brugere og personale fra Øst, Vest og Kommandanthøjen. Vi spiste frokost samt fik kaffe og kage i fællesskab. Resten af tiden blev brugt på at se sig omkring i haven, samt til at prøve de forskellige forlystelser. Travbanen Turen til travbanen d. 2. juli var super hyggelig, på trods af blæst og ikke det varmeste vejr. Vi var ca. 24 afsted fra Socialpsykiatrien. Nogle fik lidt info om hvordan det foregik at spille på hestene af Monica, det gik super godt. Vi havde kaffe med til at varme os på, samt boller og frugt til maven. Alt i alt en hyggelig og dejlig tur, som godt må blive gentaget til næste år. 12

13 Midtpunktet Da fremtiden bankede på På Midtpunktet afholdt vi fremtidsworkshop. Først en lille introduktion med en berigende historie (kan læses andet steds i bladet), om at koncentrere sig om de vigtige ting i livet. Derefter begyndte vi at lave en collage med vores fremtidsdrømme ud af billeder og tekster fra diverse blade. Desuden var der mulighed for at gå på internettet og finde billeder og tekster. Vi skulle både drømme helt vildt, altså hvad vi ville, hvis vi ingen begrænsninger havde, og hvad vi ville opnå inden for et år. Da vi var færdige, viste vi vores collager for hinanden og forklarede lidt om hvad vi havde tænkt på. Alt i alt en inspirerende dag, der gav stof til eftertanke, og måske fik en til at tænke nogle nye tanker om ens fremtid. Kim Larsen, Område Vest 13

14 Midtpunktet Professoren, syltetøjsglasset og de 2 kopper kaffe Når tingene i ens liv virker næsten uoverkommelige; Når 24 timer pr. dag ikke er nok, så er det vigtigt at huske historien om: Professoren, sylteglasset og de 2 kopper kaffe. En professor stod foran sit filosofihold med nogle ting foran sig. Da timen begyndte, tog han, uden at sige et ord, et meget stort og tomt syltetøjsglas frem og begyndte at fylde det med golfbolde. Da han havde gjort det, spurgte han sin klasse om glasset var fyldt og de var enige om, at det var det. Så tog professoren en kasse med småsten frem, og begyndte at hælde dem ned i glasset. Han rystede glasset let, så småstenene fordelte sig imellem golfboldene. Derefter spurgte han igen holdet om glasset var fyldt og det mente hans klasse nok, at det var. Herefter tog professoren en kasse med sand frem og begyndte at hælde det op i glasset. Sandet fyldte naturligvis de resterende hulrum i glasset. Igen spurgte han om det var fyldt. Klassen svarede enstemmigt Ja og derefter lavede professoren to kopper kaffe og hældte dem begge ned i glasset, hvilket effektivt fyldte de hulrum der var imellem sandkornene. Studenterne grinede Nuvel, sagde professoren, da latteren var stilnet af. Hvis I nu forestiller jer, at dette glas repræsenterer jeres liv. Golfboldene er de vigtige ting ~ Jeres familie, kærester, børn, helbred, venner og yndlingspassioner ~ de ting som selv hvis alle andre ting gik tabt, og kun disse ting var tilbage, stadig ville gøre jeres liv fuldendt. Småstenene er de andre ting, der betyder noget ~ såsom job, hus, bil osv. Sandet er alle de andre småting. Professoren fortsatte: Hvis I putter sandet ned i glasset først, er der ikke plads til hverken småstenene eller golfboldene. Det samme gælder i livet. Hvis I bruger al jeres energi og tid på små ubetydelige ting, får I aldrig plads til de ting, der er vigtige for jer. Vær opmærksom på de ting, der er kritiske for jeres lykke. Leg med jeres børn. Pas på jeres helbred. Inviter jeres partner på middag. Tag endnu en runde på golfbanen. Der vil altid være tid til at gøre huset rent og ordne afløbene. Tag jer af golfboldene først ~ de ting der virkelig betyder noget. Få styr på prioriteterne ~ resten er bare sand. En af de studerende rakte sin hånd i vejret og spurgte hvad kaffen repræsenterede. Professoren smilede; Jeg er glad for, at du spørger. Det er blot for at vise, at lige meget hvor fyldt dit liv synes at være, så er der altid plads til et par kopper kaffe sammen med en ven. 14

15 Vestergade Åbningstider for Værestedet Vestergade Mandag og torsdag kl. 10 til 15 Øvrige arrangementer kan du se om i månedsplanen. Priser: Mad 30 kr. / Kaffe 5kr. / Kørsel 10 kr. / Svømning 20kr. Værestedet Vestergades personale Flemming Johansen Jeanette Baunkjær Marianne Holm Nicklas Pedersen Stephanie Johansen Helle Anker Bohn / / / / / / Hej med jer, jeg hedder Sturnus Vulgaris, men bare kald mig stær :) Jeg og en stor flok, kom til Bornholm engang i marts, fordi vi havde hørt der skulle være så fantastisk. Og som aftalt skulle vi yngle. Så det var om at finde prinsen. Midt i flokken sad der den smukkeste han. Nu var det om at kurtisere og gøre mig lækker og jeg æggede til den store guldmedalje. Det gav pote og vi blev et lykkeligt par. Jeg blev hurtig med rogn... 2 æg, sagde scanningen. Da jeg fortalte nyheden, gik han i spåner og skred. Nu stod jeg der alene og måtte finde en bolig meget hurtigt. Lejlighed i Vestergade 1-3 Da ingen herregårde i nærheden og det var småt med finanser, faldt valget på en 1 værelses lejlighed med toilet i gården i Vestergade 1-3. Faktisk ikke helt dårligt. Nu er mine æg udklækket og jeg har fået de dejligste unger. Men for hulan det er hårdt at være enlig mor. Altid på farten for at finde føde. Men Vestergade har noget fantastisk mad, så jeg skal ikke så langt. Nogle gange driller jeg mine unger ved at synge som en anden fugl. Tror det meget pædagogisk at lære dem flere sprog, men bornholmsk lærer de nok aldrig. De forstår i hvert fald ikke et pip :) 15 Mig og mine unger vil være i Vestergade nogle måneder endnu. Og jeg vil synge for jer hver dag, og snart begynder ungerne at øve deres stemmebånd, så lov mig ikke at skælde ud, for det lyder ikke just som skønsang ;) Imens mine unger vokser vil jeg nyde min 1 værelses med toilet i gården og havudsigt et stykke tid endnu, og så rejse mod Nordsølandene til efteråret. Vil sige I er et fantastik publikum i Vestergade og tusind tak for husly og den dejlige stærekasse :) Stort pip og måske på gensyn :) S.C.

16 Vestergade Aktiviteter september måned Du kan finde flere aktiviteter og arrangementer på opslagstavlen i Caféen og er velkommen til at komme med forslag, samt ønsker. Uge 36 Man. 1. Vestergade holder ferielukket. Tirs. 2. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 4. Vestergade holder ferielukket. Fre. 5. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 37 Man. 8. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 9. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 11. Café åben kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 12. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 38 Man. 15. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 16. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 18. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 19. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 39 Man. 22. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 23. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 25. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 26. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 40 Man. 29. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Husmøde fra kl Tir. 30. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl

17 Vestergade Aktiviteter oktober måned Uge 40 Tors. 2. Café åbent kl NADA kl. 10 og 11. Rønnetur om eftermiddagen. Fre. 3. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 41 Man. 6. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 7. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 9. Café åbent kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tur om eftermiddagen. Fre. 10. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 42 Man. 13. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 14. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 16. Café åbent kl NADA kl. 10 og 11. Tur om eftermiddagen. Fre. 17. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 43 Man. 20. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11.Husmøde fra kl Tirs. 21. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 23. Café åbent kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tur om eftermiddagen. Fre. 24. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 44 Man. 27. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tir. 28. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 30. Café åbent kl NADA kl. 10 og 11. Tur om eftermiddagen. Fre. 31. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? 17

18 Vestergade Aktiviteter november måned Uge 45 Man. 3. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 4. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Tors. 6. Café åbent kl Rønnetur om eftermiddagen. NADA kl. 10 og 11. Fre. 7. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 46 Man. 10. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 11. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 13. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 14. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 47 Man. 17. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Tirs. 18. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 20. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 21. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? Uge 48 Man. 24. Café åben kl NADA behandling kl. 10 og 11. Husmøde fra kl Tirs. 25. Idræt på tværs i Åkirkeby hallen: Afgang Vestergade kl.12.50/hasle kl Tors. 27. Café åbent kl Tur om eftermiddagen. NADA behandling kl. 10 og 11. Fre. 28. Svømning. Afgang Vestergade kl /Hasle kl Slægtsforskning fra kl 13-? 18

19 Vestergade Tur til Brændesgårdshaven (Joboland) med Værestederne Torsdag den 19. Juni 2014 afgik den blå bus fra Allinge. Vi er på vej til Brændesgårdshaven. Vejret i dag er slået om, vi har været vant til middelhavs temperatur i over en uge og vejret virker nærmest lidt polar-agtigt denne formiddag i juni. Vi indtog vores sandwich som Midtpunktet har stået for og en flaske apollonaris. Under middagen går snakken, indtil en lille familie kommer ind med en lille bestemt herre, der udfordrer sine forældre så hele lokalet bliver fyldt med barnegråd for en kort bemærkning. Han var tørstig den lille dreng. Alle ånder lettet op igen og snart går snakken atter over frokosten. Efter frokosten titter solen frem, og vi deler os i små hold. Det er igen tid til at se på parkens mange forskellige dyrearter fra fjerne lande, og en ro-tur bliver der også tid til. Sluttelig skal så have kage, kaffe og te, som Værestedet har stået for, inden vi så skal hjem til Allinge igen. Alt i alt en hyggelig dag, med andre brugere fra vores ø. Værestedet Allinge Ole og Lilly Folkemødet i Allinge 2014 Med et deltagerantal der slog de foregående års rekorder, og med vejret der viste sig fra den bedste side, slog Allinge dørene op for tusindvis af deltagere, politikere, spin-doktorer, ministre, lægmænd, interesseorganisationer, unge og ældre, kvinder, mænd og børn. Folkemødet er blevet kaldt mange ting, men måske betegnes folkemødet allerbedst som demokratiets svar på Roskildefestivalen. Her kan man få svar på snart sagt alt hvad man lyster, dog måske ikke det svar som man allermest forventer. Det store udbud af interesseorganisationer, små og store, med mulighed for dialog og indædt argumentering er et spejl på hvad der rører sig i vort samfund. Der er plads til stande lige fra De fattige Unge, hjemløse fra Hus Forbi standen til stande for højteknologi. Men meget tilstedeværende var PSYKIATRIEN. Med eget telt og en central placering skabtes der mange gode debatter, og netop som det besluttedes at psykiatrien skal have et stort økonomisk løft, ja så var der fokus på vort område. Vestergade i Allinge var i disse dage rammen om os fra værestederne på Bornholm, ligesom SIND også benyttede vores lokaler. Uffe og co. fra Midtpunktet sørgede for grill-mad og drikke. Fredag var Vestergade rammen om et arrangement hvor panelet bestod af ordførende politikere indenfor sundhed/sygdom/ behandling og vores lokaler var helt fyldt op af spørgelystne borgere. Grundlæggende var ønsket fra flere en mere holistisk indsats med udgangspunkt i familien. Mange børn i udsatte familier udvikler invaliderende adfærd, hvis der ikke gribes ind tidligt. Mange af os fra socialpsykiatrien fik mærket suset af folkemødet i de portioner der passede den enkelte bedst. På gensyn i 2015 På vegne af Vestergade Lilly & Ole 19

20 Vestergade Vores egen avis Korals Fiske Labyrint 20

21 Kommandanthøjen Det meste af sommeren er gået og vi har nydt det dejlige vejr, strand, skov, gode køreture og hygge på Kommandanthøjen. Det har dog været lige varmt nok i lejlighederne. Træer, hæk og bede er ved at vokse til og vi har nu et indtryk af, det kun bliver endnu bedre år for år. Første æble er set på frugttræerne og vi glæder os til, at høste mange flere frugter næste sommer. Til Sct. Hans fik Maiken Svendsen klippet og klistret en heks; den futtede vi af på bålet og havde en hyggelig aften på terrassen. Vi har i det hele taget nydt rigtigt mange sommeraftener med bål på terrassen! Der har været møde i beboerrådet. Her arbejder vi lige nu med forskellige procedurer/regler på Kommandanthøjen, dette munder forhåbentlig ud i nogle gode forslag fra beboere og medarbejdere. Flagstangen er landet midt på plænen og vi kan nu hejse flaget. Petanquebanen som vi fik i indflyttergave er også kommet på plads og er indviet. Vi har fået en kaffeautomat sat op i cafeen, her har vi HAPPY HOUR hver aften. Dette har skabt glæde og mere socialt liv i cafeen. Og så har vi fået ny, mindre bus! Det er virkelig dejligt, (altså når først man er kommet ind i den ) men den kører som en drøm!! Kirsten, Maiken S, Jeppe, Inger, Henrik N, Maiken K, Susanne og Line. 21

22 Kommandanthøjen Om psykisk sygdom og muligheden for at tegne en ulykkesforsikring. Af: Maiken Svendsen, Kommandanthøjen Min mor faldt og brækkede armen. Men hun var forsikret, så i sit forløb efter ulykken blev genoptræning og efterbehandling alt sammen dækket gennem forsikringen. Men det gik op for mig, at kom jeg ud for noget lignende, ville det ikke være muligt for mig at få en tilsvarende forsikring. Jeg har tidligere haft kontakt til forsikringsselskabet ALKA for at få tegnet en forsikring svarende til den jeg havde, før jeg blev syg. Men ALKA havde i telefonen gjort mig opmærksom på, at dette ikke var noget de ønskede. Da de var blevet bekendt med, at jeg havde en psykisk sygdom og derfor var i en øget risikogruppe for at komme til skade var de ikke længere interesserede i at tegne en forsikring for mig. I første omgang gjorde jeg ikke noget ved det, og var derfor uden forsikring i lidt over et år. Men for noget tid siden hørte jeg, at SIND efterlyste folk der var blevet afvist af forsikringsselskaber. Så tænkte jeg: nu prøver jeg lykken endnu en gang. Derfor kontaktede jeg ALKA igen; men svaret var det samme: et nej. Denne gang kom der dog et skriftligt afslag fra selskabet. Priser på ulykkesforsikring Det jeg betaler i øjeblikket på den ulykkesforsikring jeg tegnede hos ALKA er : 120 kr. om måneden. Det vil sige, at jeg betaler 1440 kr. om året for en heltids ulykkesforsikring. Med brevet i hånden kontaktede jeg derfor SIND, og de gik i gang med at ringe rundt. SIND havde samme dag kontaktet TV2 Bornholm, med henblik på en tidligere sag omkring forsikringer til mennesker med psykisk sygdom, og nu var der så en ny sag. Derfor stod TV2 der allerede dagen efter, og ville lave et interview, hvor de ville høre om mine ovenfor beskrevne oplevelser. Under interviewet gjorde SIND Bornholms formand, Lars Christensen, opmærksom på, at forsikringer til mennesker lovgivningsmæssigt må sidestilles med menneskerettigheder - der skal efterleves! Også selv om der er tale om mennesker med psykisk sygdom!! 22

23 Kommandanthøjen TV2 var der i to og en halv time og efter interviewet havde jeg fornemmelsen af, at min historie ville blive formidlet på en god måde. Tre dage efter kom udsendelsen på skærmen. Under udsendelsen, hvor speakeren var i gang med at interviewe ALKA s kommunikationschef, gør denne pludseligt opmærksom på, at jeg blot kan henvende mig igen, for at få tegnet en forsikring. Hun fortæller, at ALKA i mellemtiden har ændret praksis, og har besluttet, at de nu fremover gerne forsikrer personer med psykisk sygdom. Det er med andre ord således, at jeg og alle andre med en psykisk diagnose fremover vil kunne henvende sig hos ALKA og bede om at få tegnet en ulykkesforsikring. Så nu er jeg ikke længere helt så bekymret for at komme ud for noget som det min mor var ude for med en brækket arm. Vi er i øjeblikket i gang med at lave højbede. Vi har været heldige og har fået en masse meget tykke kørefliser forærende. Det vi vil gøre er, at de bliver stillet på højkant, så fliserne kommer til at danne tre kummer. Desuden vil vi bruge andre af fliserne til at lave en terrasse mellem bedene. Til næste år vil der blive plantet krydderurter, spiselige blomster, og jordbær i to af kummerne og i den tredje vil vi sætte forskellige blomster til sommerens buketter. Ovenfor ses, hvor langt vi er kommet i udgravningen til flisebelægningen, og her til højre er en skitseidé til, hvorledes det kommer til at tage sig ud, når området bliver færdigt. Vi arbejder på at få området klart her i efteråret, således at det vil være klart til brug til næste forår. Der er således et stykke vej endnu, men vi tror på, at det kan blive et rigtigt godt område med rigtigt gode og givende aktiviteter for huset. Haveudvalget 23

24 Fontænehuset Fontænehuset fortsætter! Og vi havde et pragtfuldt Åbent hus arrangement Da fontænehuset i løbet af maj måned i år er flyttet til nye lokaler på Lindevej 5A, fortsat i Svaneke, afholdt vi torsdag d. 26. juni et åbent hus arrangement. Ellers startede arrangementet med taler, og det var ikke mindst en god nyhed, at Fontænehuset får lov at fortsætte efter projektperiodens udløb, og at vi bliver her i vores nye dejlige hus. Der var masser af sunde såvel som mindre sunde snacks og lækre drikke, til fri afbenyttelse. To gange i løbet af eftermiddagen gav socialpsykiatriens band koncert, de var meget dygtige, og det bidrog også meget til den festlige stemning. Det blev en dejlig, vellykket eftermiddag med masser af solskin, så vi som planlagt kunne sidde udenfor. Der var et imponerende stort fremmøde af mange glade mennesker, lige fra politikere, vores nye naboer, brugere og medarbejdere fra andre tilbud i socialpsykiatrien, samt mange af husets medlemmer havde taget familien med. Så der var mange rundvisninger denne dag. Tak til alle fremmødte, for de mange gaver, og ikke mindst for at bidrage til en dejlig, minderig eftermiddag. mvh Alle os fra Fontænehuset 24

25 Fontænehuset Ansættelse: Ole Lindgaard Stach er pr. 1. august ansat i Fontænehusets Hus & Have enhed. Ole vil måske af nogle være kendt fra socialpsykiatriens band, hvor han spiller trommer. Ole har gennem 26 år været selvstændig fødevareproducent, med speciale i fiskerøgvarer, ligesom han i adskillige år har været organisatorisk motor indenfor rytmiske musiker-organisationer. Han vil være ansat august og september måned. Støt Støtteforeningen for Fontænehuset Bornholm Fontænehuset Bornholm har en støtteforening. Denne giver f.eks. tilskud til udflugter og fester, eller hvis vi mangler større ting til huset, som der ellers ikke ville være råd til. Således bidrager støtteforeningen til lidt flere muligheder og mere sjov for Fontænehusets medlemmer. Pengene får støtteforeningen ind fra Fontænehusets genbrugsbutik, samt via kontingenter fra støtteforeningens medlemmer. Støtteforeningen vil meget gerne have flere medlemmer! Det koster 125 pr. person pr. år. Du kan melde dig ind ved at indbetale et kontingent. Støtteforeningen har reg nr: 0654 konto nr: Ved indmeldelse, så skriv dit navn og meget gerne også din -adresse. Kontaktperson Margit:

26 Fontænehuset Bage kursus Tre torsdage Fra kl. 13 til kl. 15 Første gang: d. 16. oktober Anden gang: d. 23. oktober Tredje gang: d. 30. oktober Brød Kage bagning Mad tærter Man kan deltage de dage man ønsker Kurset finder sted: Fontænehuset Bornholm (køkkenenheden) Lindevej 5A 3740 Svaneke Kontakt: Pilar Tores: eller Max 6 personer pr. dag God bage lyst 26

27 Fontænehuset Dani`s skæve hjørne Vi er bekymrede for onkel Åge, han tror han er en høne. Hvorfor tager i ham ikke til lægen? Vi skal bruge æggene! Hvis man stjæler en grønlænders mad, er man så spækhugger? En mand går til lægen, fordi han føler sig som en hund. Lægen spørger hvor længe han har haft det sådan. Siden jeg var hvalp! Lærerinden ville prøve lidt psykologi i 4. klasse Vil alle der tror de er dumme rejse sig op? spurgte hun Alle eleverne bliver siddende. Men efter lidt tid, rejser Lille-Per sig op Lille-Per, tror du at du er dum? spørger lærerinden Næ, svarer Lille-Per, Men jeg synes det var synd for dig, at du sådan stod der helt alene 27

28 Fontænehuset En fantastisk sommer på Fontænehuset Her på Fontænehuset er vi meget taknemmelige for vi har haft fantastisk sommer, og ikke mindst fordi vi får lov at fortsætte som etableret tilbud i Svaneke! Vi har lagt energi på at komme på plads i vores nye hus, vi har holdt åbent hus og indflytter fest. Og så har vi har lavet et galleri med den vildeste kunst. Vi har måttet sige på gensyn til Trine og stort tillykke til Jeanet, som har rundet et skarpt hjørne. Desuden har vi været på nogle dejlige og oplevelsesrige ture, både til Opalsøen, til Hammerhavn, til toppen af Rytterknægten og ikke mindst på nudist strand!!! Tak for en uforglemmelig sommer! 28

29 Fontænehuset Zette s zide Der er plads til både job & fontænehus! Jeg har nu heldigvis (langt om længe) fået et flex-job, som rengørings kone, med alligevel kommer jeg stadig i mit andet hjem (det kalder jeg Fontænehuset for). Jeg skal jo lige se hvordan det går derude, om det kører som det skal, og holde lidt øje med at ingen har taget min plads ;-) Jeg har sat mig for at komme ca. 3 gange om ugen. Mandag, da rengøringen tager længere tid, og ingen bus kører når jeg er færdig. Onsdag, da det er en god dag (midt på ugen) og så fredag, da det jo alligevel er op til weekenden. Men så sker noget uventet, huset skal på tur en onsdag. Og jeg er ikke lige til sådan noget, især ikke efter jeg har gjort rent. Så blot hjem med en tom fornemmelse. Hvad gør jeg så??? Jow, jeg møder op om torsdagen. For mig er det den værste dag i huset, med husmøde (bla bla bla) og fælles rengøring lige bagefter. Nogle gange når man næsten ikke at fjerne rumpen fra stolen af, før der er en der sætter stolen op på bordet. Stress og jag jeg må ud og få luft. Men husmøde aflyst (desværre) så jeg gik i gang med at vaske gulv. Hvorfor ved jeg ikke lige, gad vide om jeg har fået solstik, eller måske har jeg indåndet for mange rengøringsmidler? Måske ligger det sådan at man bliver mere aktiv, af at være aktiv, i stedet for kun at sidde i Fontænehusets kontor (hvor jeg hører til). At gøre begge dele er mere noget for mig :-) Jeg møder op på mit job ved syv-tiden, gør rent, alene i min egen verden. Når jeg så er færdig ca. 1-2 timer senere, så går jeg ned i fontænehuset. Her laver jeg så lidt kontorarbejde, får dækket mit sociale samvær, snakketøjet bliver luftet, øre på stilke og man hygger sig. Som nogen nok vil spørge om: Tager man skade af komme i Fontænehuset?. Jeg vil da gerne svare ja, men man bliver afhængig af det. Menneskerne, sammenholdet, altid smil og glade mennesker og det at man får lov at være som man nu engang er, på godt og ondt. Knus Lizette 29

30 Fontænehuset Tur til Hammerhavn. Den 30/ kl , med militær præcision, havde Michael planlagt en udfordrende TUR. Vi tog fra Svaneke på tur til Hammerhavn, hvor vi havde booket 2 udflugtsbåde, til en tur nedenfor Hammershus knejsende ruin. Vi sejlede ind i den Våde ovn, så løvehovederne, indgangen til Paradis og fuglefjeldene. De fleste undgik søsygens rædsler, og med fast grund under fødderne startede vi en 5,5 km vandretur mod Vang Pier. Her skulle vi genforenes med supplier -bilerne, dvs dem der medbragte mad og drikkelse. Flere snuppede sig en tur i bølgen blå, alt imens solen strålede fra en klar himmel. De mest hardcore tog en ekstra vandretur op i stenbruddet, hvor adrenalinsuset vente på den højt beliggende gangbro over stenbruddet. En varm tak til Fontænehusets Støtteforeningen, der gjorde denne tur mulig. Ole 30

31 Fontænehuset På gensyn-tur for Trine. Torsdag den 17/ var Fontænehuset på tur til Hammerens shelterplads ved Hammersø og Opalsøen. Kl ankom vi til pladsen, hvor bålet er tændt og parat til at stege snobrødsdej i de medbragte støbejernspander. Brødet indgik i menuen, der bestod af pølser, kylling og diverse eksotiske salater. Mange medlemmer benyttede sig af lejligheden til en rask svømmetur i Hammersø. En medbragt oppustelig gummibåd bragte lykke og turede søen med varierende besætninger. Over middag ankom den afrikanske Tromme Master, Sylvester, sammen med sin kone, medbringende adskillige afrikanske trommer, der under kyndig vejledning skulle håndteres af os omkring bålpladsen. Vi trommede farvelsangen for Trine, der har valgt at forlade Fontænehuset for en tid til fordel for et tysk lærejob inde i Rønne. Under de medrivende, svedige rytmer sættes en dans i gang, afsluttende med Trines soloversion af en på-gensyn dans. Undrende tilskuere iagttaog hele dette eksotiske sceneri. Jo vi fik sagt på gensyn til Trine. Med ømheden i vores fingre og fødder, brød vi op for afmarch tilbage til Svaneke. I sandhed en god dag, hvor også stammehøvdingen Gunvor trådte i karakteren, som spejder og grill-master. 31 Ole

32 Blæksprutten inviterer til fødselsdag! Onsdag den 3. september, fra kl i vores hus 32

33 33

34 34

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Dansk Politiidrætsforbund. Fyn Open. den 25. april 2014. Arrangør: Odense-PI

Dansk Politiidrætsforbund. Fyn Open. den 25. april 2014. Arrangør: Odense-PI Dansk Politiidrætsforbund Fyn Open den 25. april 2014 Arrangør: Odense-PI Velkommen til Fyn og til Fyn Open i golf Myter om golf har der i årenes løb været mange af. Golf er for de rige og Golf er kun

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

December 2010 & Januar 2011 22. ÅRGANG

December 2010 & Januar 2011 22. ÅRGANG December 2010 & Januar 2011 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL AUGUST

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL AUGUST Åbningstider i Ruder Es Mandag: 14 21 Tirsdag: 14 21 Torsdag: 14 21 Fra 1. september 2016: Åbent hver fredag Bonbon land NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES August 2016 VELKOMMEN TIL AUGUST Så kom vi til

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Hockey finale Aab Hallen BEMÆRK Nyhedsbrev December DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm Juni August 2015 -kuller - vores egen avis Ø-kuller ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer God læselyst med sommerens udgave af Ø-kuller Foto: Katja Fjellerad 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Februar og marts 2013

Februar og marts 2013 Februar og marts 2013 Ved julefrokosten fik en repræsentant fra hver afdeling en konvolut med indhold fra Lyngparkens Venner så de kunne julehygge sig sammen med beboerne. Aktiviteter på Lyngparken i Februar

Læs mere

Fællesskab i Vangkvarteret

Fællesskab i Vangkvarteret Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Februar 2016 Det boligsociale team er kommet på facebook Søg efter: Fællesskab i Vangkvarteret. Husk! Du kan finde mange flere oplysninger omkring ansatte i helhedsplanen,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN juli kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Sommerferie Aktiviteter 2017

Sommerferie Aktiviteter 2017 Sommerferie Aktiviteter 2017 ULF Fredericia kredsen vil igen i år lave nogle aktiviteter for jer i uge 29 i sommerferien. Aktiviteterne er for beboerne på Ullerupdalvej 90-96 og Kobbelgården 1-3 samt ULF

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Jonstrupvang Tidende. Nr. 7. Jonstrupvang-Bebyggelsen. Billeder fra Idrætsdagen, læs mere inde i avisen.

Jonstrupvang Tidende. Nr. 7. Jonstrupvang-Bebyggelsen. Billeder fra Idrætsdagen, læs mere inde i avisen. Jonstrupvang Tidende Jonstrupvang-Bebyggelsen 2011 Nr. 7 Billeder fra Idrætsdagen, læs mere inde i avisen. Her ses Cristina som har lavet et perlebillede af Lutgerdina, som hun har været ude at sejle med

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Maj/juni 2015 Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Ekstra-valg til brugerråd Fordi et medlem af brugerrådet stopper, har brugerrådet besluttet at afholde valg af et nyt medlem.

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Maj og juni 2011 Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Ta med en tur på BAKKEN - Ishøj - for nu er foråret kommet Adresse: Krumtappen Østerhøj Bygade 48 2750 Ballerup

Læs mere

Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret

Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Nr. 7 22. juni 2015 Den boligsociale helhedsplan for Vangkvarteret 2014-2018 har fået nyt logo Kom til Åbent fælleshus - skovtur på Fælleden, torsdag den 25.

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast 20 Indholdsfortegnelse Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted...

Læs mere

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 6 Juni 2015 34. årgang Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni Formandens hjørne Skt Hans Ronetværk Kommende arrangementer Aktivitetskalender Faaborg Roklub,

Læs mere

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011).

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011). Musikdagplejer Louise Østergaard Nielsen Klintevej 60 6000 Kolding Åbningstider: Mandag Torsdag: 6.30-16.15 Fredag: 6.30 15.30 Fakta om mig og min familie Jeg er født i 1983. Jeg har arbejdet som dagplejer

Læs mere

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749.

bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. bbb Børnebiksen, Oktober 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Så kom efteråret med regn og blæst, men da børnene stadig gerne vil ud,

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Velkommen til Bredebro SFO. Det er dejligt at kunne sende denne folder ud til jer, for nu nærmer vi os snart begyndelsen på den nye struktur. Vi glæder os meget

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Uge 33, 34 og 35 August 2012 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har nydt ferien og fået samlet ny energi, så I er klar til sensommerens og efterårets

Læs mere

-kuller - vores egen avis

-kuller - vores egen avis Socialpsykiatrien på Bornholm Juni August 2014 -kuller - vores egen avis God sommer til alle 1 Indholdsfortegnelse Fælles Pas på ryggen, og arrangementer for os alle s. 3 4 Ullasvej Folkemøde s. 5 Idræt

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 11 Nov. 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

Læs mere

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt.

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt. Maj 2012 Der var engang en blomsterkyndig, som skulle afgøre, hvilken blomst der er allersmukkest. Han rejste rundt i hele verden, Men alle sagde, at lige bestemt deres undlingsblomst er den smukkeste.

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Værestedet. Café På Vejen. PROGRAM April, Maj, Juni, Juli 2014 GRØNNEGADE 10 8600 SILKEBORG 8970 3719

Værestedet. Café På Vejen. PROGRAM April, Maj, Juni, Juli 2014 GRØNNEGADE 10 8600 SILKEBORG 8970 3719 Værestedet Café På Vejen PROGRAM April, Maj, Juni, Juli 2014 GRØNNEGADE 10 8600 SILKEBORG 8970 3719 Åbningstider: Tirsdag kl 14.15-21.30 Torsdag kl. 14.15-20.00 Sidste lørdag i hver måned kl. 11.00-14.00

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

bbb Børnebiksen, April 2013.

bbb Børnebiksen, April 2013. bbb Børnebiksen, April 2013. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Håber I alle har nydt en dejlig påskeferie, med afslapning, påskeæg og

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie! Fælles info Efterårsferie! Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 06.30 til 16.00. Bemærk venligst at vi lukker 1 time tidligere end til daglig! Tilmelding ikke nødvendig (se forklaring om dette i de sidste

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 8. marts 2013 Fredagsbrev nr. 731 Næste uger: 08-13. marts 11.marts 13. marts 15. marts 7.kl. rejser til Slovenien med Dorte og Jesper VH Skoleledermøde Bestyr.møde Café-aften

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND

Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND LIV OG LEDSAGELSE Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND Liv og ledsagelse er ferielignende sommeraktiviteter som udbydes af Psykiatri og Handicap,

Læs mere

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk. Side 5-6

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk. Side 5-6 Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 44-2013 Side 1 Side 2 Musik for 4.-5. kl. om Carl Nielsen Invitation til bedsteforældredag

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

HVAD SKAL DU LAVE I SUNDHEDSUGEN?? SIDSTE TILMELDING TIL AKTIVITETERNE ER 21. MARTS!

HVAD SKAL DU LAVE I SUNDHEDSUGEN?? SIDSTE TILMELDING TIL AKTIVITETERNE ER 21. MARTS! HVAD SKAL DU LAVE I SUNDHEDSUGEN?? SIDSTE TILMELDING TIL AKTIVITETERNE ER 21. MARTS! KONTAKTOPLYSNINGER PÅ ARBEJDSGRUPPEN: SOLVEIG ØSTERBY LARSEN 21 79 09 47 CLAUS SKYTTE MADSEN 51 71 55 24 RANDI HØJ

Læs mere

Nyhedsbrev - Maj 2013 Klynge 1 - Katrinehaven Nord

Nyhedsbrev - Maj 2013 Klynge 1 - Katrinehaven Nord Nyhedsbrev - Maj 2013 Klynge 1 - Katrinehaven Nord Generelle oplysninger Så er det tid til lidt nyt samt generelle oplysninger her fra klyngen. Først og fremmest er vi faldet rigtig godt til her på Katrinehaven,

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Tur til Helnæs Statistik Madpakketur Efterårsturen til Silkeborg Aktivitetskalender Faaborg

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE Kundby d. 11. juni 2012 Kære forældre Endnu et skoleår går mod sin afslutning, og den dejlige sommerferie venter forude. I år strækker skoleåret sig helt hen imod juli måned,

Læs mere

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog forår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog forår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om alle de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af foråret 2015. Find nærmere beskrivelser af de enkelte

Læs mere

Velkommen til Magdalene Haven

Velkommen til Magdalene Haven Velkommen til Magdalene Haven Vi er glade for, at I har valgt Magdalene Haven og vi håber at I bliver glade for at have jeres barn her i vores hus. Magdalene Haven er en integreret institution bygget i

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Kære forældre! Post Danmark Rundt. Bornholm. Fripladsansøgning. Fredag den 24. august 2012

Kære forældre! Post Danmark Rundt. Bornholm. Fripladsansøgning. Fredag den 24. august 2012 Kære forældre! Fredag den 24. august 2012 Post Danmark Rundt I onsdags var vi en lille flok, der var kørt til Rimsø for at se feltet fra Post Danmark Rundt komme susende forbi. Vi fik både lidt merchandise

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til 1 Margrethe Hjemmet Margrethe Hjemmet er et plejehjem under Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til foreningen den 1. januar 2004 fra Roskilde kommune

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter

Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Aktiviteter 1. halvår 2016 Gundorfslund aktivitetscenter Gundorfslund 32 9000 Aalborg Tlf 9812 7600 Åbningstider mandag-torsdag kl 9-16 Fredag kl 9-13 Faste aktiviteter Mandage Sundhed på en anden måde*

Læs mere

HANDICAP Tour de Bornholm. Altid den første lørdag i september

HANDICAP Tour de Bornholm. Altid den første lørdag i september HANDICAP Altid den første lørdag i september Tag med til DANMARKS SJOVESTE IDRÆTSARRANGEMENT for handicappede og få en uforglemmelig oplevelse WWW.TOURDEBORNHOLM.DK Velkommen til Bornholm! Allan Hedegaard

Læs mere