Nye dommerregler pr. juni 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye dommerregler pr. juni 2009"

Transkript

1 Nye dommerregler pr. juni 2009 Dansk Taekwondo Forbund 2009

2 Start og afslutning af kampen Placering ved start Kæmperne skal stå på deres afmærkede pladser med front mod hinanden med deres hjelm under venstre arm. (efter stående buk tages hjelmen på) Afslutning af kampen Efter afslutning af sidste runde, skal kæmperne stå på deres respektive pladser, med front mod hinanden med deres hjelm under venstre arm.

3 Hjørnedommernes arbejdsområde a) Skal øjeblikkelig markere point b) Skal på kamplederens opfordring give deres oprigtige mening til kende c) Kan løfte hånden for at sikre en forsvarlig og fair afvikling af kampen samt ved manglende point d) Skal ved uafgjort, på kamplederens kommando woo-see kirug udfylde deres overlegenhedskort og aflevere det til kamplederen

4 Tilladte områder a) Kroppen: Fra hoftebensranden og til en linie imellem armhulerne, dog ikke rygsøjlen og de steder som ikke er dækket af kampvesten b) Hovedet: Dette område defineres som alt på kroppen over kravebenet. Kun angreb med foden er tilladt. Forsiden af halsen regnes med til hovedet!!!

5 Gyldige point Lovlige scoringsområder a) Kroppens midtersektion: Den røde eller blå del af kampvesten b) Hovedet: Hele hovedet (alt over kravebenet)

6 Gyldige point a) 1 point for vellykket angreb på vesten b) 2 point for angreb som er af typen turning kick / drejespark på vesten (fx dwitchagi) c) 3 point for vellykket angreb mod hovedet

7 Point 3 point Blå 3 point Rød 3 point Rød 3 point Blå

8 Kamplederens arbejdsområde a) Skal lede og kontrollere b) Skal starte og stoppe c) Tildele advarsler og minuspoint d) I tilfælde af uafgjort finde en vinder på overlegenhed, i samråd med hjørnedommerne e) Skal som hovedregel ikke give point se de næste slides f) Kan ved tvivl sammenkalde hjørnedommerne

9 Kamplederens arbejdsområde Kamplederen skal som hovedregel ikke tildele point, men hvis en eller flere hjørnedommere løfter hånden som følge af manglende tildeling af point, så vil kamplederen stå for et møde mellem dommerne. Hvis der er 2 dommere som mener at der er point og 2 dommere som ikke mener at der er point, så er det kamplederen som afgør om der er point eller ej.

10 Kamplederens arbejdsområde Kamplederen har retten til at tildele et ekstra point for et validt gennemført turning kick / dreje spark f.eks. dwit-chagi, som hjørnedommerne har givet et point for.

11 Straffe a) Straffe er inddelt i to kategorier: Kyong-go (advarsel) og Gamjeom (minuspoint) b) To "kyong-go" kommandoer skal tælles som et (+1) point for modstanderen. Den sidste "kyong-go" kommando skal imidlertid ikke med-tælles ved den sammenlagte sammentælling af point, såfremt point er i decimaler c) En "Gamjeom" kommando skal tælles som et point (+1) for modstanderen

12 Advarsel ny forklaring Forklaring 14 stk. e (Foregive smerte) At foregive eller overdrive smerte for at trække tiden ud, medregnes ligeledes her-under, hvis dette er tilfældet så skal kamplederen med to gange 5 sekunders mellemrum bede kæmperen om at komme til start på banen ellers skal der dømmes kyonggo.

13 Advarsel nye WTF k) Løfte knæet for at undgå et angreb eller som led i at stoppe gennemførelsen af et angreb Løfte knæet for at undgå et angreb eller som led i at stoppe gennemførelsen af et angreb. Ved brug af knæet til undgå eller stoppe et angreb fra modstanderen skal der gives advarsel kyong-go.

14 Advarsel nye WTF l) Passivitet Hvis begge kæmpere ikke viser aktivitet i 5 sekunder på banen, så skal kamplederen signalere med begge arme og sige kæmp / fight. Hvis kæmperne stadig er passive 10 sekunder efter markeringen skal der gives advarsel kyong-go til en eller begge kæmpere. Dette gælder alle runder. - Dog meldt ved Junior EM at i 4. runde kan det kun gøres en gang.

15 Knock-Down a) Stoppe kampen Kalyeo b) Tælle højt fra 1 til 10 c) Vurder inden tælling 8 om kæmper er klar d) Hvis klar på tælling 8 e) Fortsæt kampen f) Hvis ikke klar på tælling 8 - tæl til 10 og udråb modstander som vinder Ingen ekstra point ved tælling!

16 Afgørelser At vinde på point forskel 7 point og vinde på pointloft 12 point er væk fra reglerne!

17 Protest Tekniske forkerte aktioner Ved tekniske fejl skal afgørelsen korrigeres og officials skal irettesættes. F.eks. at tidtageren ikke har startet tiden efter stop af tiden, at kamplederen har udråbt den forkerte vinder, at kamplederen har givet gam-jeum for en forseelse som kun er til kyong-go, at kamplederen giver straf for forseelse som der ikke kan gives straf for o.lign Bedømmelser Kamplederens bedømmelser f.eks. afgivelse af gam-jeom og kyong-go (medmindre det er givet for noget som ikke er en forseelse) eller kamplederens beslutning om at tælle til 8 eller ej kan der ikke protesteres i mod.

18 Video Replay Ny regel vedrørende Video Replay kun ved store internationale stævner (forventes indført fra Team WM i juni måned 2009 og skal bruges ved WM 2009 i København) En Review Jury dommer (1st. eller S class) ved hver banen, som skal se på Video Replay og afgive kendelse sammen med et medlem fra CSB (Competition Supervisory Board). Beslutning skal tages inden for max. 2 minutter.

19 Video Replay Sekundanten kan bede om Video Replay under kampen, og så skal kamplederen stoppe kampen og bede Review Jury og CSB medlem om en afgørelse i forhold til det som sekundanten protestere i mod. Sekundant kan bede om Video Replay lige så mange gange i en kamp, som han vil, så længe at han får ret i sin protest. Hvis han ikke får ret, så har han mistet retten i resten af kampen. For hver kæmper gælder det, at sekundanten mister retten til Video Replay for denne kæmper, når de er blevet underkendt i 3 kampe.

20 Højre arm er i en vinkel på 45 grader tag højre hånd op til øret med knyttet hånd. DTaF Opstart af kamp Indtag kampstand Kamplederen tager et skridt frem i apkoobi ved venstre ben og kommandere joon-bi (klar). Bemærk at højre arm er vandret med knivhånd og venstre hænger løst med knyttet næve. Kamplederen flytter forreste ben tilbage i beom-seogi. Begynd kampen Kamplederen fører armene sammen samtidige med at han kommandere shi-jak.

21 Stands kampen Stop og start Den højre hånd (knyttet hånd) starter oppe fra øret. Kamplederen standser kampen ved fysisk at gå mellem kæmperne med højre hånd strakt med knivhånd. Under kampen med kommandoen kal-yeo (break). Ved afslutning af en omgang med kommandoen keu-man (Stop ). Genoptag kampen Kamplederen genoptager kampen ved at tage højre hånd op til øret og kommandere gye-sok. Dette kan ske hvor som helst på banen.

22 Tælling + Ekstra point Tælling Kamplederen stopper kampen med kal-yeo og starter tælling med det samme på koreansk. Tællingen indikeres tydeligt med fingrene - start med højre hånd og husk at holde øjenkontakt. Ekstra point Hvis hjørnedommerne har givet point for en teknik som kamplederen bedømmer til at være et turning kick / drejespark, så skal han give ekstra point til denne kæmper enten hong il-jeum (rød tillæg point) eller chung il-jeum (blå tillæg point). Den højre hånd (knyttet hånd) starter oppe fra øret og ender som knyttet hånd med pegefinger frem mod dommerbordet.

23 Advarsel Tegn for advarsel Stands kampen kal-yeo og kæmperne indtager hilsestand. 1) Tag højre hånd med knyttet hånd op bag det højre øre. 2) Kamplederen peger på kæmperen (hånd kommer oppe fra øret) som har udført den ulovlige handling og kommandere hong eller chung. 3) Højre hånds pegefinger op til venstre skulder. 4) Kamplederen strækker derefter armen ud imod kæmperen samtidig med kommandoen kyong-go (advarsel - ½ minuspoint) Dette kan gøres overalt på banen, men vær opmærksom på om dommerbordet kan se din tegngivning.

24 Tegn for minuspoint Minuspoint Stands kampen kal-yeo. 1) Tag højre hånd med knyttet hånd op bag det højre øre. 2) Stræk derefter armen imod den kæmper, der har begået den ulovlige handling. 3) Begge arme tages derefter ned med knyttede hænder ned langs siden. 4) Kamplederen tager derefter sin højre arm lodret op med strakt pegefinger samtidig med kommandoen gam-jeom (minuspoint).

25 Nye Kampreglerne Det er ikke tilladt at bære andet på hovedet end hjelm, dog er det tilladt at bære religiøs relaterede beklædning under hjelmen og inden under dobogen. Lodtrækning må ske 1-2 dage før stævnet Alderen på junior kæmpere skal alene ses i forhold til deres fødselsår og ikke i forhold til datoen.

26 Nye Kampreglerne Kamparealet skal være 8x8 meter med et sikkerhedsareal på mindst 1 meter omkring. Hvis det er nødvendigt kan kamparealet etableres på en platform, max. højde fra gulvoverfladen er 1 meter med en hældning fra sidelinien og ned som er på 30 grader eller derunder. Der skal være et sikkerhedsareal på min. 2 meter omkring. Platformen skal under alle omstændigheder være fast og stabil.

27 Nye Kampreglerne Vejning skal foregå i underbukser, shorts eller uden tøj. Dog kan piger og damer bære t-shirt. Der skal være en mand som er official ved mændenes vejning og det skal være en kvinde som er official ved kvinders vejning. Ved inspektion af kæmperens kampvest skal der tages hensyn til WTF s vedtagende størrelser for kampveste, som er sat i forhold til vægtklasserne, dog er det tilladt at bruge sin sunde fornuft i forhold til kæmpernes fysiske størrelse.

28 Nye Kampreglerne Efter inspektion af kæmperen skal han gå med sin sekundant samt evt. teamlæge til trænerområdet ved banen.

29 Ny regler pr. juni 2009 Fin (Senior Herrer) - 54 kg Fly (Senior Herrer) kg Bantam (Senior Herrer) kg Feather (Senior Herrer) kg Light (Senior Herrer) kg Welter (Senior Herrer) kg Middle (Senior Herrer) kg Heavy (Senior Herrer) 87+ kg Gamle regler Fin (Senior Herrer) - 54 kg Fly (Senior Herrer) kg Bantam (Senior Herrer) kg Feather (Senior Herrer) kg Light (Senior Herrer) kg Welter (Senior Herrer) kg Middle (Senior Herrer) kg Heavy (Senior Herrer) 84+ kg

30 Ny regler pr. juni 2009 Fin (Senior Damer) - 46 kg Fly (Senior Damer) kg Bantam (Senior Damer) kg Feather (Senior Damer) kg Light (Senior Damer) kg Welter (Senior Damer) kg Middle (Senior Damer) kg Heavy (Senior Damer) 73+ kg Gamle regler Fin (Senior Damer) - 47 kg Fly (Senior Damer) kg Bantam (Senior Damer) kg Feather (Senior Damer) kg Light (Senior Damer) kg Welter (Senior Damer) kg Middle (Senior Damer) kg Heavy (Senior Damer) 72+ kg

31 Junior Mænd Olympisk -48 kg kg kg kg 73+ kg Junior Damer Olympisk -44 kg kg kg kg 63+ kg

DTaF dommerreglement Ændringer vedtaget jan 2009 Lørdag den 14. februar 2009

DTaF dommerreglement Ændringer vedtaget jan 2009 Lørdag den 14. februar 2009 y regler pr. juni 2009 7 DOMMER ES ARBEJDSOMRÅDER Stk. 2 Kamplederen a) Skal lede og kontrollere kampen. b) Kamplederen skal starte shi-jak og slutte keu-man, tildele advarsler keung-go, minuspoint gam-jeum,

Læs mere

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014.

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014. Område Beskrivelse Regel Kampområdet Der er nu mulighed for at bruge en Oktogon-form Artikel 3 Kampområdet (Ottekantet-form) bane til stævnerne. Punkt 1.2 og 2.2 Kampområdet Sekundanterne skal sidde udenfor

Læs mere

Afsnit 11 Dansk Taekwondo Forbunds Opslagsværk

Afsnit 11 Dansk Taekwondo Forbunds Opslagsværk DTaF's DOMMERREGLEMENT 1 REGLER FOR DOMMERE UNDER DTaF Stk. 1 a) Rejseudgifter og rejsediæter, som dommere har i forbindelse med virke ved officielle stævner, vil blive udbetalt i forbindelse med stævnet.

Læs mere

Afsnit 11 Dansk Taekwondo Forbunds Opslagsværk

Afsnit 11 Dansk Taekwondo Forbunds Opslagsværk DTaF's DOMMERREGLEMENT 1 REGLER FOR DOMMERE UNDER DTaF Stk. 1 a) Rejseudgifter og rejsediæter, som dommere har i forbindelse med virke ved officielle stævner, vil blive udbetalt i forbindelse med stævnet.

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbund. Konkurenceregler Kamp

Dansk Taekwondo Forbund. Konkurenceregler Kamp Dansk Taekwondo Forbund Konkurenceregler Kamp Gældende fra 01-07-2014 D a n s k T a e k w o n d o F o r b u n d Side 1 Dansk Taekwondo Forbund Disse danske kampregler følger WTF s regler for kamp med tydeligt

Læs mere

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012 Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012 Hvem kan deltage DM i knock-down er IKKE for udenlandske kæmpere. Det vil sige, at en»ikke dansk statsborger«, kun kan deltage ved fremvisning af en gyldig opholdstilladelse,

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbund. Konkurenceregler Kamp. D a n s k T a e k w o n d o F o r b u n d 2 0 1 5 Side 1

Dansk Taekwondo Forbund. Konkurenceregler Kamp. D a n s k T a e k w o n d o F o r b u n d 2 0 1 5 Side 1 Dansk Taekwondo Forbund Konkurenceregler Kamp 2015 Gældende fra 01-02-2015 D a n s k T a e k w o n d o F o r b u n d 2 0 1 5 Side 1 Dansk Taekwondo Forbund Disse danske kampregler følger WTF s regler for

Læs mere

S H I N G O R Y U KARATE. Kampregler ved semikontakt karatestævner

S H I N G O R Y U KARATE. Kampregler ved semikontakt karatestævner S H I N G O R Y U KARATE Kampregler ved semikontakt karatestævner KAMPAREALET: Kamparealet skal være kvadratisk med en sidelængde på 6 x 6 meter til 8 x 8 meter. Kamparealet kan forsynes med måtte (Tatami)

Læs mere

Indbydelse til Beg/Øvet Cup Kamp (SUMMERCUP.DK 2014) - Taastrup

Indbydelse til Beg/Øvet Cup Kamp (SUMMERCUP.DK 2014) - Taastrup Promotor: Dansk Taekwondo Klub Arrangør: Taastrup Taekwondo Klub Dato: 14. juni 2014 Sted: TAASTRUP IDRÆTSHALLER PARKVEJ 78 2630 TAASTRUP Kampregler: DTaF s kampreglement BEMÆRK: Øvet vil bruge Daedo elektroniske

Læs mere

Lørdag d. 7. marts kl. 10.00

Lørdag d. 7. marts kl. 10.00 Kyokushin Trekampstævne 2015 Så er det tid til årets Trekampstævne hvor børn og juniorer fra Roskilde Karate Center, BS Karate og Farum Kyokushin Karate skal dyste om den eftertragtede Vandrepokal og titlen

Læs mere

Indbydelse til Beg/Øvet Cup Kamp - Esbjerg

Indbydelse til Beg/Øvet Cup Kamp - Esbjerg Promotor: Tidsplan: Dansk Taekwondo Klub Sidste frist for authorization på TPSS.NL Arrangør: 12. april 2013 Esbjerg Taekwondo Klub Sidste tilmelding: Dato: 15. april 2013 4. maj 2013 Info mail sendes til

Læs mere

Indbydelse til Begynder/Øvet Cup - Brande

Indbydelse til Begynder/Øvet Cup - Brande Promotor: Dansk Taekwondo Klub Arrangør: Brande Taekwondo Klub Dato: 14. september 2013 Sted: Blåhøj Hallen Indbydelse til Tidsplan: Sidste frist for authorization på TPSS.NL 25. august 2013 Sidste tilmelding:

Læs mere

Ændringer i de danske konkurrenceregler i kamp

Ændringer i de danske konkurrenceregler i kamp Kampdommerudvalget Ændringer i de danske konkurrenceregler i kamp Her er en oversigt over de væsentlige ændringer i de danske konkurrenceregler for kamp pr. 1.2.. Øverst ændringen i WTFs regler og nederst

Læs mere

WONDERFUL COPENHAGEN TAEKWONDO TOURNAMENT

WONDERFUL COPENHAGEN TAEKWONDO TOURNAMENT WONDERFUL COPENHAGEN TAEKWONDO TOURNAMENT 2011 Valbyhallen 20. august PROMOTER ORGANIZER Danish Taekwondo Federation Taekwondo Klub (Member of the National Olympic Gl. Køge Landevej 119, 2. Committee -

Læs mere

Indbydelse til SUMMERCUP 2013 (Beg/Talent Cup) Kamp

Indbydelse til SUMMERCUP 2013 (Beg/Talent Cup) Kamp Promotor: Dansk Taekwondo Klub Arrangør: TAASTRUP TAEKWONDO TTKD.DK Tidsplan: Sidste frist for authorization på TPSS.NL 17. maj 2013 Sidste tilmelding: Dato: 20. maj 2013 8. juni 2013 Info mail sendes

Læs mere

WONDERFUL COPENHAGEN TAEKWONDO TOURNAMENT

WONDERFUL COPENHAGEN TAEKWONDO TOURNAMENT WONDERFUL COPENHAGEN TAEKWONDO TOURNAMENT Valby-Hallen 17. August I alle klasser kæmpes med Daedo elektroniske veste. PROMOTER ORGANIZER Danish Taekwondo Federation Taekwondo Klub (Member of the National

Læs mere

Indbydelse til Taastrup Beg/Øvet Cup Kamp

Indbydelse til Taastrup Beg/Øvet Cup Kamp Promotor: Dansk Taekwondo Klub Arrangør: Taastrup Taekwondo Klub Dato: 06-06-2015 Sted: T.I.K Hallerne Parkvej 78 2630 Taastrup Kampregler: DTaF s kampreglement BEMÆRK: Øvet vil bruge Daedo elektroniske

Læs mere

Bryderegler, på 5 minutter

Bryderegler, på 5 minutter Med denne folder, ønsker vi at gøre dig klogere på brydning, samt gøre det lettere for dig at følge med i brydekamp. Hvad er brydning? Brydning er en kampsport. Der kæmpes på en madras der er 12 x 12 meter,

Læs mere

Galten civile Hundeførerforening Gældende fra 01.01.2001

Galten civile Hundeførerforening Gældende fra 01.01.2001 KONKURRENCEPROGRAM FOR K-KLASSEN Øvelser: Lineføring 10x2 Stå 10x1 Sid 10x1 Dæk 10x1 Spring 10x2 Fremadsendelse m. indkald 10x1 --------------------------------------------------- I alt 80 Point. Galten

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig ude på spillepladsen, da HVID 8 opfanger bolden og kaster den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og løber på tværs af feltet for at stoppe bolden.

Læs mere

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug Regeltest distriktsforbund, region og kredse august 2016 Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug 1 2 3 4 5 6 7 RØD 6 har fået sin første udvisning 22:12 for usportslig

Læs mere

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med 1 2 SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med forslag til træningsøvelser og planlægning af lektioner

Læs mere

Østerbro Taekwondo Klub

Østerbro Taekwondo Klub Østerbro Taekwondo Klub MON-pensum (børn 5-9 år) Østerbro Taekwondo Klub Sun Jin Sae Sim 1 Indhold Gul MON-bælte... 3 Orange MON-bælte... 4 Grøn MON-bælte... 5 Blå MON-bælte... 6 Blå med 1 rød snip MON-bælte...

Læs mere

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2015

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2015 Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2015 Hvem kan deltage DM i knock-down er IKKE for udenlandske kæmpere. Det vil sige, at en»ikke dansk statsborger«, kun kan deltage ved fremvisning af en gyldig opholdstilladelse,

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

Indbydelse til Beg/Talent Cup - Fredericia LÄrdag den 18. september 2010

Indbydelse til Beg/Talent Cup - Fredericia LÄrdag den 18. september 2010 Promotor: Tidsplan: Dansk Taekwondo Klub Sidste tilmelding: ArrangÄr: 27. august 2010 Fredericia Taekwondo Klub Info mail sendes til de klubber der har tilmeldt deltagere, info Dato: LÅgges ogsç pç forbundets

Læs mere

FODTENNIS REGLEMENT. Fodtennis Danmark. August 2017

FODTENNIS REGLEMENT. Fodtennis Danmark. August 2017 FODTENNIS REGLEMENT Fodtennis Danmark August 2017 Oversat med udgangspunkt i det internationale regelsæt fremsat af FIFTA Federation International Footballtennis Assocciation Indhold I. Fodtennis kategorier

Læs mere

Implementering af nye regler

Implementering af nye regler Implementering af nye regler Karri Toivola, Ibrahim Cicioglu and Antonio Silvestri FILA Refereeing Department Agenda Sidste ny fra Tysklands Grandprix Uændrede regler Fristil Græsk-romersk Regelændringer

Læs mere

Svar (regel) Spørgsmål

Svar (regel) Spørgsmål 1. Hvor høje skal netstolperne være: A. 1,5 m? B. 1,524 m? C. 1,55 m? 2. Hvilken farve skal nettet have: A. Mørkt? B. Hvidt? C. Mørkt og hvidt? 3. Hvor er afprøvningsmærkerne til boldhastighed placeret

Læs mere

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv.

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv. ITTF's Bordtennislove I dette dokument finder du den danske bordtennis unions oversættelse af ITTF's bordtennislove. Her kan du finde alt om, hvilke regler der er når man spiller en bordtenniskamp. ---

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket

Der må ikke skrives på opgavearket Der må ikke skrives på opgavearket 1 2 3 4 5 6 7 RØD 2 har fået sin første udvisning for usportslig opførsel 22:12. Efter fløjt for genstart af spillet gestikulerer RØD 2 groft usportslig fra bænken 22:30

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE LOVE FOR CRICKET 12.udgave (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE Forord Følgende dokument er rettelsesblade i forhold til 11. udgave (2017-lovbogen 1. udg.) MCC har pr. 1. april 2019 ændret en række love.

Læs mere

Scoring Et hold scorer mål, ved at en spiller kaster disc en til en medspiller, som griber den i modstandernes målzone.

Scoring Et hold scorer mål, ved at en spiller kaster disc en til en medspiller, som griber den i modstandernes målzone. Bilag 1: Kort regelsæt: Ultimate Holdspillet Ultimate bygger på fair play og et regelsæt, som bl.a. betyder, at kampe spilles uden dommere. Hvert hold består af 7 spillere, og i rigtige kampe spiller man,

Læs mere

Håndbog for kæmpere og dommere

Håndbog for kæmpere og dommere DMKS = Dansk Middelalder Kampsport Sammenslutning IMCF = International Medieval Combat Federation Håndbog for kæmpere og dommere Side: 1 Udstyr 2 Våben og Skjolde 3 Tilladte kampteknikker på banen og definition

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig oppe ved HVIDT holds frikastlinje, da HVID 8 opfanger bolden og vil kaste den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og når lige at berøre HVID 8 ganske

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbunds Regler

Dansk Taekwondo Forbunds Regler Dansk Taekwondo Forbunds Regler DTaF s Kampreglement Opdateret oktober 2017 1 KLUBBERNES PLIGT Stk. 1 Alle klubber skal, inden de sender folk i kamp, sørge for, at kæmperne har kendskab til regler og markeringer,

Læs mere

DTaF's Kampreglement oktober 2017 Side 1 af 5

DTaF's Kampreglement oktober 2017 Side 1 af 5 DTaF s Kampreglement 1 KLUBBERNES PLIGT Stk. 1 Alle klubber skal, inden de sender folk i kamp, sørge for, at kæmperne har kendskab til regler og markeringer, og hvorledes man i øvrigt opfører sig ved et

Læs mere

Implementering af nye regler

Implementering af nye regler Implementering af nye regler Karri Toivola, Ibrahim Cicioglu and Antonio Silvestri FILA Refereeing Department Agenda Uændrede regler Fristil Græsk-romersk Illustration Regelændringer for begge stilarter

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund. Nye veje - nye muligheder 2015

Dansk Håndbold Forbund. Nye veje - nye muligheder 2015 Dansk Håndbold Forbund 1 Nye veje - nye muligheder 2015 Spillereglerne 2010 varslede ny håndboldverden Ændringerne i spillereglerne involverer fundamentale aspekter af spillet og vil derfor have betydelig

Læs mere

I. Fodtennis - kategorier og discipliner... 3. 0. Kategorier og discipliner... 3. II. Reglement gældende for alle kategorier og discipliner...

I. Fodtennis - kategorier og discipliner... 3. 0. Kategorier og discipliner... 3. II. Reglement gældende for alle kategorier og discipliner... Fodtennis reglement Oversættelse af UNIFs reglement udarbejdet ved ekstraordinær kongres i Venaco, Frankrig, d. 7. oktober 2011. Oversat i et samarbejde mellem KFIF og DBU København. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indbydelse til Begynder/Øvet Plus Cup Rødovre

Indbydelse til Begynder/Øvet Plus Cup Rødovre Promotor: Dansk Taekwondo Klub Arrangør: Hwarang Rødovre Taekwondo Dato: 18-10-2014 Sted: Rødovre Hallen Rødovre Parkvej 425 2610 Rødovre Kampregler: DTaF s kampreglement BEMÆRK: Øvet vil bruge Daedo elektroniske

Læs mere

BØRNE- GULT BÆLTE. Jeg kan: Jeg ved at: Stå på et ben i 20 sekunder

BØRNE- GULT BÆLTE. Jeg kan: Jeg ved at: Stå på et ben i 20 sekunder BØRNE- GULT BÆLTE Tælle til ti på koreansk Stå i moa-seugi Lave en Ap-chagi Stå på et ben i 20 sekunder Tælleseddel fås af trænerne Fødderne samlet Front spark Det er forbudt at mobbe/drille i klubben

Læs mere

Han bon og Saebon kireugi

Han bon og Saebon kireugi Han bon og Saebon kireugi Hanbon og Saebon kireugi er øvelser i at bruge og sammensætte nogle af de teknikker, vi til daglig træner i klubben over for en makker. Man kan betragte denne milde sparringsform

Læs mere

FORSVAR 3 1 august 2018 / FO

FORSVAR 3 1 august 2018 / FO FORSVAR 3: Min: 365 point Max: 435 point. TANDVISNING: Max: 5 point. HF står med hunden på plads. På tegn fra dommeren går HF i gang med at fremvise hundens tænder, ved at HF krænger hundens læber til

Læs mere

Dansk Jiu-Jitsu og Selvforsvars Forbund

Dansk Jiu-Jitsu og Selvforsvars Forbund 4. kyu Generelle bemærkninger: Tori starter sin bevægelse når Uke ikke længere er i stand til at afbryde sit angreb. Parader: kontakt håndled mod håndled, hvis intet andet er beskrevet. Ved alle liggende

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbund. Konkurrenceregler Kamp. D a n s k T a e k w o n d o F o r b u n d Side 1

Dansk Taekwondo Forbund. Konkurrenceregler Kamp. D a n s k T a e k w o n d o F o r b u n d Side 1 Dansk Taekwondo Forbund Konkurrenceregler Kamp 2017 Gældende fra 01-06-2017 D a n s k T a e k w o n d o F o r b u n d 2 0 1 7 Side 1 Dansk Taekwondo Forbund Disse danske kampregler følger WTF s regler

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket

Der må ikke skrives på opgavearket Der må ikke skrives på opgavearket Re-test aug. 2013 1 2 3 4 5 RØD 4 griber bolden i luften lander på maven med bolden under kontrol og glider 4-5 meter. Herefter rejser RØD 4 sig op og står på begge fødder.

Læs mere

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 udvises i 2 min, hvis han rammer målmanden? JA NEJ Modspillere skal være mindst 3 m. fra BLÅ 30? JA NEJ Et straffekast skal udføres

Læs mere

1 Unicykel Hockey FORORD 1.1 SPORTSPLADS

1 Unicykel Hockey FORORD 1.1 SPORTSPLADS 1 Unicykel Hockey FORORD Opmærksomheden må henledes på deltagernes og tilskuernes sikkerhed. Derfor skal sikkerhedsreglerne følges nøje og alt udstyr skal være i god stand. Disse regler kan dog ikke dække

Læs mere

DKK Rally-lydighed, Begynderklasse.

DKK Rally-lydighed, Begynderklasse. DKK Rally-lydighed, Begynderklasse. Start Teamet stiller sig klar i en afstand af ½ - 1 meter skråt foran og til venstre for startskiltet med hunden i "plads-position" (indenfor ½ meter af førerens venstre

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

Dansk Taekwondo Forbund Indbydelse kampstævne

Dansk Taekwondo Forbund Indbydelse kampstævne Dansk Taekwondo Forbund Indbydelse kampstævne Dato: 25 feb. 2017 Stævnenavn: Esbjerg +Cup Arrangør: Esbjerg Taekwondo klub Sted: Sportsvej 21, 6705 Esbjerg Sidste tilmelding: 04-02-2017 Sidste frist for

Læs mere

Børnepensum Dragerne. Vejle Taekwondo Klub Horsensvej 74A 7100 Vejle tlf.7572 3774 - www.vejle-taekwondo.dk

Børnepensum Dragerne. Vejle Taekwondo Klub Horsensvej 74A 7100 Vejle tlf.7572 3774 - www.vejle-taekwondo.dk Børnepensum Dragerne Vejle Taekwondo Klub Horsensvej 74A 7100 Vejle tlf.7572 3774 - www.vejle-taekwondo.dk Hvad er et Mon-bælte? Monbæltesystemet er et gradueringssystem, som kører uafhængigt af det normale

Læs mere

FORSVAR 2 1 august 2019 / FO

FORSVAR 2 1 august 2019 / FO : Min: 300 point Max: 360 point. TANDVISNING: Max: 5 point. HF står med hunden på plads. På tegn fra dommeren går HF i gang med at fremvise hundens tænder, ved at HF krænger hundens læber til side, således

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund 1 2 3 4 Hvornår begynder udvisningstiden for en udvist spiller? Når dommeren har vist Når den udviste spiller Når dommeren fløjter for dommertegn nr. 14 har passeret sidelinien og genoptagelse af spillet.

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

Maeng Ho Mon-pensum Version 1, Jesper Nielsen, Maeng Ho Juli 2012

Maeng Ho Mon-pensum Version 1, Jesper Nielsen, Maeng Ho Juli 2012 Maeng Ho Mon-pensum Indledning Maeng Ho, Glamsbjerg Taekwondoklubs monpensum er bygget op over DTF s pensum til 10 og 9 kup. Selve træningen er planlagt til at vare 45minutter, fordelt på ca. 30 minutters

Læs mere

Dommerbordskursus. Basket/ kend spillet

Dommerbordskursus. Basket/ kend spillet Basket/ kend spillet Kampafvikling Officialrollen Praktik Eventuelt spillets ide hvordan bolden spilles forseelser, fej og særlige situationer børneregler Internationale regler (seniorregler) dommerbord

Læs mere

' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen

' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen ' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen 1. Start På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder pladspositionen. Afhængig af sin størrelse skal hunden

Læs mere

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5 Side 1 af 5 1. Forord Futsal har sine rødder i Sydamerika, hvor fodbolden altid har været den mest populære sport, og hvor der blev spillet fodbold på hver en lille plads. Futsal er en teknisk og underholde

Læs mere

Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman

Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman 1 2 3 4 5 RØD 4 griber bolden i luften lander på maven

Læs mere

QIANBALL DOUBLE REGLER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE. KFUMs Idrætsforbund.

QIANBALL DOUBLE REGLER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE. KFUMs Idrætsforbund. KFUMs IDRÆTSFORBUND PRÆSENTERER REGLER FOR QIANBALL DOUBLE KAMPE Sidste års medalje vindere. Udarbejdet af KFUMs Idrætsforbund. KFUMs IDRÆTSFORBUND Revideret januar 2008. Danske double spilleregler for

Læs mere

Kampleder 7- og11 mands

Kampleder 7- og11 mands Spilleregler for 7:7 rækker (For U-10 Drenge, U-11 Piger, U-11 Drenge, U-12 Piger, U-12 Drenge) Se regler her Banestørrelsen Længde min. 50 meter max. 68 meter. Bredde min. 36 meter max 56 meter. Idealstørrelse

Læs mere

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen 1 Spilleregler for FLU Futsal 1 Banen Dimensionerne Banen skal være rektangulær. Banens længde skal altid overstige bredden. Længde: Minimum 25 m. Maksimum 42 m Bredde: Minimum 15 m. Maksimum 25 m I FLU

Læs mere

Hvordan kan man øve badminton hjemme.

Hvordan kan man øve badminton hjemme. Hvordan kan man øve badminton hjemme. Har I lyst til at øve badminton hjemme, er her lidt inspiration til hvad, der kan foregå i et almindeligt hjem. Det kræver ikke så meget plads, før det er muligt,at

Læs mere

Præsentation nye regler 2016

Præsentation nye regler 2016 Præsentation nye regler 2016 Proces Skadet spiller Passivt spil Sidste 30 sekunder Blåt kort Målmand som markspiller Skadet spiller Begrundelse: unødvendig behandling på banen spillets rytme brydes lange

Læs mere

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast.

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast. 1 2 3 4 5 HVID 9 står korrekt placeret ved udførelsen af et opgiverkast. Dommerne fløjter for opgiverkastet, men inden HVID 9 får kastet, er HVID 15 løbet frem over midterlinjen, hvor han bliver trukket

Læs mere

JYSK FYNSK MESTERSKAB JU-JITSU 2010

JYSK FYNSK MESTERSKAB JU-JITSU 2010 Dato: 10. april 2010 Sted: Fredericia idrætscenter Vestreringvej 100 7000 Fredericia Indvejning: 10. april 2010 kl. 8:00 9:00 i Fredericia idrætscenter Licens: Gyldig jiu-jitsu/ju-jutsu licens medbringes

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Eksercits, LPU 1, 1007 Lovpligtig uddannelse, modul 1, 1000 Udgivelse Marts 2014 2. FAGETS MÅL Faget skal give kursisten en sådan viden, færdigheder og kompetencer, at kursisten

Læs mere

Skating school. Indholdsfortegnelse

Skating school. Indholdsfortegnelse Skating school Kompendiet er delt op i to dele: 1. Elementerne i de forskellige tests listet op i den rækkefølge, de skal gennemgås. Tallet i parentesen angiver det sted i videoen, hvor elementet vises.

Læs mere

LP-regler Øvelsen udføres som i klasse II, dog med den tilføjelse at langsom gang indgår i øvelsen.

LP-regler Øvelsen udføres som i klasse II, dog med den tilføjelse at langsom gang indgår i øvelsen. LP-regler 2009 19 KLASSE III 1. Fællesafdækning (4 minutter) (Koeff. 2 max. 20 p.) Hundene placeres ved siden af hinanden med ca. 3 meter imellem. På tegn fra dommeren kommanderes hundene i dæk, hvorefter

Læs mere

DGI Fører og Hund samarbejde

DGI Fører og Hund samarbejde DGI Fører og Hund samarbejde konkurrenceprogram FH 2 August 2003 Bedømmelseskriterier: Bedømmelserne af prøverne vægter samarbejdet og kontakten mellem hund (herefter H) og fører (herefter F) højt, samt

Læs mere

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder Side 1 af 5 OBS!!! DBUs spilleregler 2014/15 er tilpasset Oplandsturneringen. Særregler i Oplandsturneringen er markeret med kursiv skrift og rød skriftfarve. Herunder er skitseret de primære forskelle

Læs mere

Balance. Kast med begge hænder. Klask hænder. Frøhop. Konkurrence. Konkurrence

Balance. Kast med begge hænder. Klask hænder. Frøhop. Konkurrence. Konkurrence Kast med begge hænder Balance Stå på ét ben. Placer modsatte fod på indersiden af knæet. Se, hvem der kan stå i længst tid. Lav en bedst af tre. Stå med parallelle fødder. Kast en bold op ad en mur skiftevis

Læs mere

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018 INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018 Lovgrundlaget for indefodbold er Fodbold loven udgivet af The Board med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af de efterfølgende paragraffer. Se nyeste udgave

Læs mere

Øvelsesbeskrivelser for SLH. Sunds Lydige Hunde

Øvelsesbeskrivelser for SLH. Sunds Lydige Hunde Øvelsesbeskrivelser for SLH. Sunds Lydige Hunde Øvelsesbeskrivelserne er kopieret fra DKK (Dansk Kennel Klub) Regler for lydighedstræning Hunden trænes alle 13 træningsaftener af samme fører, som skal

Læs mere

Mon-Pensum Baseret på Esbjerg City Taekwondo Klubs Mon-pensum stor tak til Karin Schwartz 6. Dan.

Mon-Pensum Baseret på Esbjerg City Taekwondo Klubs Mon-pensum stor tak til Karin Schwartz 6. Dan. Mon-Pensum Baseret på Esbjerg City Taekwondo Klubs Mon-pensum stor tak til Karin Schwartz 6. Dan. Hvorfor? Taekwondo er en fysisk såvel som mentalt krævende disciplin, og følgelig må man indrette sporten

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 HVID 8 foretager et indkast direkte mod mål få sekunder før 1. halvleg er slut. Lige inden bolden passerer mållinjen,

Læs mere

DMKS Regler og Regulativer V.01.14.5 Regelsæt for Dansk Middelalder Kampsport Sammenslutning Udarbejdet efter IMCF's regelsæt.

DMKS Regler og Regulativer V.01.14.5 Regelsæt for Dansk Middelalder Kampsport Sammenslutning Udarbejdet efter IMCF's regelsæt. 1. Udstyr 1.1 Rustning: 1.1.1 En kæmpers rustning består af tre lag: 1.1.2 Primær rustning - Hoved, nakke, overkrop, arme, ben og hænder skal være beskyttet af stål og skal have et historiskbelæg. a. Hjelm

Læs mere

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK byder velkommen til Beach Handball i Glesborg lørdag den13. juni 2015 Beach Handball i Glesborg ved hallen Så er turneringsplanen klar for Beach Handball i Glesborg lørdag den

Læs mere

Poomse Jitae. Rettet d. 28/ udgave Poomse Jitae Kapitel 2 Side 99

Poomse Jitae. Rettet d. 28/ udgave Poomse Jitae Kapitel 2 Side 99 Poomse Jitae Ordet "jitae" betyder en mand, som står på jorden med begge fødder og kigger udover himlen. En mand på jorden repræsenterer måden at kæmpe for menneskelivet, såsom at sparke, træde og hoppe

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH Til Randers HH Skanderborg Håndbold Brøndby den 14. april 2015 Journalnummer 1232-15-sha Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 RØD 7 har en oplagt målchance, da HVID 3 løber ind på banen som overtallig spiller. Hvad skal der dømmes? 2 Hvornår er en Time Out obligatorisk? Der skal træffes en fælles Bolden skal skiftes til reservebolden.

Læs mere

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Advarsel 16:1 En advarsel er den passende straf for: a) forseelser, der skal straffes progressivt (8:3, sammenlign dog 16:3b og 16:6d); b) usportslig opførsel,

Læs mere

I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed.

I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed. I Jiu-Jitsu er hilsenen og hilseformen en vigtig bestanddel af træningen med hensyn til respekt, tolerance og sikkerhed. For at udøve og vise den nødvendige respekt og tolerance overfor hinanden i Jiu-Jitsu,

Læs mere

DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING C-KLASSEN C-Klassen

DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING C-KLASSEN C-Klassen DANMARKS CIVILE HUNDEFØRERFORENING C-KLASSEN C-KLASSEN 1. Lineføring 10 x 2 = 20 2.Stå 10 x 1,5 = 15 3.Sid 10 x 1,5 = 15 4.Dæk 10 x 1,5 = 15 5.Apport 10 x 2 = 20 6.Spring 10 x 1,5 = 15 7.Rundering 10 x

Læs mere

Poomse Sipjin. Rettet d. 28/ udgave Poomse Sipjin Kapitel 2 Side 79

Poomse Sipjin. Rettet d. 28/ udgave Poomse Sipjin Kapitel 2 Side 79 Poomse Sipjin Ordet Sipjin nedstammer fra tanken om "de 10 levetider" som er talsmand for at der findes 10 skabninger som har et langt liv, nemlig sol, måne, bjerg, vand, sten, fyrretræ, den evige ungdoms

Læs mere

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS

Dansk Militært Idrætsforbund KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS KAPITEL 16 FODBOLD UDENDØRS 11-MANDS A. DISCIPLINER RÆKKE DELTAGERE 1. Forbundsmesterskabet afvikles i følgende række: Senior A: Ingen aldersbegrænsning 2. Et hold må bestå af 16 spillere (heraf 2 målmænd)

Læs mere

FORORD 1.1 SPORTSPLADS

FORORD 1.1 SPORTSPLADS 1 Unicykel Hockey FORORD Opmærksomheden må henledes på deltagernes og tilskuernes sikkerhed. Derfor skal sikkerhedsreglerne følges nøje og alt udstyr skal være i god stand. Disse regler kan dog ikke dække

Læs mere

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND 2001-2002 INDHOLDSFORTEGNELSE

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND 2001-2002 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 01 OWS 1 Åbent vand svømning 02 OWS 2 Officials 03 OWS 3 Officials pligter 04-11 OWS 4 Starten 12-13 OWS 5 Konkurrenceområdet 14-15 OWS 6 Løbet 16-18

Læs mere

Afsnit 12 DTaF'S REGLEMENT FOR TEKNIKMESTERSKABER

Afsnit 12 DTaF'S REGLEMENT FOR TEKNIKMESTERSKABER Afsnit 12 DTaF'S REGLEMENT FOR TEKNIKMESTERSKABER 1 KLUBBENS PLIGT Stk. 1 Alle klubber skal, inden de sender folk til stævner, sørge for, at udøverne har kendskab til regler og markeringer, og hvorledes

Læs mere

Below water no one can hear you scream...

Below water no one can hear you scream... Below water no one can hear you scream... Opslagsværk 2011 Almindelige fejl 1 Tyvstart (frikast gives ved midten) WP 20.2 2 Hjælpe medspiller (frikast gives hvor forseelsen begåes) WP 20.3 3 Holde fast

Læs mere

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN

din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå og baller Birgitte NymaNN din guide til hurtigt resultat vigtigt! læs her før du træner Svedgaranti og ømme lå r og baller Tillykke med dit nye træningsprogram på dvd EFFEKT puls er en del af EFFEKT programmet. Øvelserne er funktionelle

Læs mere

DBU JYLLAND INDEFODBOLD. SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014

DBU JYLLAND INDEFODBOLD. SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014 DBU JYLLAND INDEFODBOLD SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014 1 Banen Banen og dens indretning skal være som følger: Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). Afmærkning: Af håndboldbanens afmærkninger

Læs mere

Goalball Gældende fra 1. september 2000

Goalball Gældende fra 1. september 2000 1. Alment om goalball. 1.1. En kamp spilles af 2 hold, som hver består af tre(3) spillere, og med et maksimum af tre(3) udskiftningsspillere på hvert hold. Der spilles i en sportshal/gymnastiksal på en

Læs mere

Gi chu ih pu. Gi chu ih pu side 1. Gibon joonbi seogi

Gi chu ih pu. Gi chu ih pu side 1. Gibon joonbi seogi 1 Gibon joonbi seogi 1: Kig mod VB og flyt venstre fod ud i ap koobi med arae makki 2: Højre fod flyttes et skridt frem i ap koobi med eolgul bandae jireugi 3: Kig over højre skulder mod HB og flyt forreste

Læs mere

Page 1 of 8 DBU JYLLAND INDEFODBOLD SPILLEREGLER - små mål Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af The Board med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af de efterfølgende

Læs mere