Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG"

Transkript

1 Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG

2 2 Trekantområdet består af seks kommuner med hver vores identitet. Vi står sammen om at skabe en fremtid på et fælles fundament af virkelyst, produktion og gode forbindelser. HER ER DER KORT FRA TANKE TIL HANDLING Takket være vores centrale beliggenhed lige i hjertet af Danmark har Trekantområdet altid været et af landets vigtigste knudepunkter. Tog fra alle retninger og de danske motorveje mødes her. Men vi er også mødested for mennesker og nye ideer. For os handler gode forbindelser nemlig om meget mere end motorveje og lufthavne. Historisk set har Trekantområdet haft en nøglerolle i udviklingen af Danmarks industri og handel. Områdets mange virkelystne og idérige entreprenører har de seneste hundrede år skabt fundamentet til, at vi i dag er et af landets førende vækstcentre. Vi er i top tre i tilgang af virksomheder. Vi har altid troet på, at vækst og udvikling skabes bedst af mennesker, der tager ansvar for tingene og hinanden. Derfor er der også i dag kort fra tanke til handling i alt, hvad vi gør. Her i Trekantområdet har vi mod til at turde tænke anderledes. Vi prio riterer innovationen og ideerne i erhvervsliv, kultur og politik. Vi glæder os til også at være grobund for din idé eller virksomhed.

3 3 18 TREKANT- OMRÅDET DANMARKS VÆKST- CENTER 6 26 Billund Erhvervsfremme Direktør Morten Karlsbjerg Tlf Fredericia Kommune Erhvervschef Anders Tang Kjærved Tlf Business Kolding Erhvervschef Jesper Vestergård Hansen Tlf Middelfart Erhvervscenter Erhvervschef Niels Christian Hammelev Tlf UdviklingVejen Direktør Carina Christensen Tlf Vejle Kommune Erhvervsguide Brian Holmer Tlf Trekantområdet Danmark Direktør Morten Rettig Tlf Tillæg til Børsen samt postomdelt til samtlige virksomheder i Region Syddanmark november Oplag: Ansvarshavende: Peter Orry Redaktion: Per Guldberg Klausen/Jacob Hille Annoncer: Henrik Juul Kristensen Layout: Reklametanken Journalister: Sune Falther, Niels Ole Krogh, Knud Erik Jensen Foto: Robert Attermann, Red Star Photo, Jonas Fotografi Tryk: Greentech Rotaprint Forsidebillede: Fiberline Composites

4 4 TREKANTOMRÅDET ER EN METROPOL PÅ VEJ. DU KAN KENDE OS PÅ VIRKELYSTEN OG PÅ, AT HER ER KORT FRA TANKE TIL HAND LING. I FLERE HUNDREDE ÅR HAR VI VÆRET LANDETS TRAFIKALE KNUDEPUNKT OG PRODUKTIONS CENTRUM. DET AGTER VI OGSÅ AT VÆRE I FREMTIDEN MED EN HALV MILLION ARBEJDS PLADSER OG EN INFRASTRUKTUR, HVOR MENNESKER OG VARER MØDES FRA ALLE FIRE VERDENSHJØRNER.

5 5 TREKANT OMRÅDET EN METROPOL PÅ VEJ Trekantområdets seks kommuner er bundet sammen af en fælles vision: At skabe fremtidens metropol sammen. Vi er godt på vej. Vi har flere end indbyggere i en stadig tættere byregion. Og inden for en times kørsel kan vi nå et opland med 1,8 mio. indbyggere. Trekantområdet er ikke til at komme uden om. Vi ligger i hjertet af Danmark, hvor motorvejene mødes, jernbanesporene krydser hinanden, og landets største erhvervshavn og næststørste internationale lufthavn ligger. Historisk set er vi Danmarks industriregion, og det agter vi også at være i fremtiden. Vores centrale position i dansk erhvervsliv er bygget på vilje og virkelyst en entreprenant livsindstilling, der er en del af områdets DNA. Vi ved, at det er nødvendigt at tænke anderledes. For os er produktion derfor ikke blot et spørgsmål om fysisk transformation af materialer. For os er produktion lig med vækst og udvikling og vi går forrest, når det kommer til bæredygtig og designbaseret produktion. I Trekantområdet er vi særligt stærke i design, transport, logistik, energi samt fødevarer og fødevareprocesindustri. Vi er hjemsted for Europas største klynge af virksomheder i rustfri stålindustri med 200 virksomheder med i alt ansatte, der udvikler maskiner, komponenter og udstyr til forskellige grene af forædlingsindustrien for fødevarer. Men vi er meget mere. Trekantområdets erhvervsliv er drevet af et stærkt ønske om samarbejde for at skabe vækst, innovation og design i særklasse på tværs af brancher og kommunegrænser. Vores kommuner bakker op og er lydhøre for erhvervslivets udfordringer, og vi bestræber os på at løse dem i fællesskab gennem dialog. Stærkere på uddannelse Samarbejde giver de bedste resultater og de færreste sten på vejen for både den globale koncern og iværksætteren, der vil drive virksomhed her hos os. Iværksættere med gode, lysende ideer er fundamentet for enhver virksomhed. Trekantområdet har særligt mange iværksættere, som vi i fællesskab gør en særlig indsats for at udvikle. Derfor kan vi bryste os af at have en høj andel af levedygtige iværksættervirksomheder i regionen. Trekantområdet bliver også stadig stærkere på uddannelse af højt kvalificeret arbejdskraft. Vores uddannelsessteder, der spænder fra universitet over videregående uddannelser og erhvervsskoler til musicalakademi og designskole, optager og udklækker hvert år stadig flere studerende i Trekantområdet. Trekantområdet er godt nok seks kommuner med hver deres sjæl. Men sammen giver kommunerne området en særlig nerve og puls, der matcher mulighederne i mange af verdens største metropoler. Vi kan blandt andet byde på flere end 500 restauranter og 90 cafeer. Og sammenlagt har vi fem kilometer gågade og over specialbutikker.

6 6 ERHVERVSJORD Fire mænd med fingeren i Trekantområdets erhvervsjord: Chef for forretnings udvikling i Business Kolding, Thomas Andersen (t.v.), direktør Jørgen Andersen, Lysholtparken, Vejle, salgs chef Jens Andersen, Fredericia Kommune, og direktør René Neesgaard, erhvervsmæglerne Colliers, Vejle.

7 7 VIRKSOMHEDER ÆNSER IKKE KOMMUNE- GRÆNSERNE Trekantområdet er et hotspot for etablering af virksomheder. Erhvervsjord i regionen er særlig attraktiv for brancher relateret til logistik og kontor. En attraktivt beliggende storby med cirka indbyggere og arbejdspladser. Sådan betragtes Trekantområdet, når det anskues af folk, som ikke bor der. - Det er tydeligt at fornemme, at regionen som erhvervs- og bosætningsmål er én samlet enhed. Kommunegrænserne betyder ikke spor, siger René Neesgaard, direktør i ét af Danmarks største erhvervsmæglerfirmaer, Colliers kontor i Vejle. Herfra dækkes hele Trekantområdet, og den betragtning deler mange virksomheder: - Det spiller ingen rolle, om byen eller kommunen hedder det ene eller det andet. Det betyder noget, om man for eksempel ligger i den nord lige eller sydlige ende, men derudover gør det ingen forskel, siger han: - Trekantområdet har faktisk alt: God logistik, uddannelsesinstitutioner (senest bygger Syddansk Universitet i Kolding og VIA i Vejle), unik natur og boliger, et godt handelsliv og mange spændende projekter under udvikling. Logistik og kontor Ifølge René Neesgaard er der fem-seks kraftcentre i Danmark, hvor væksten og aktiviteterne samles. De er København i øst, Esbjerg i vest og Aalborg i nord; Aarhus og Odense mellem det hele - og Trekantområdet i midten af alt. Områdets optimale placering betyder blandt andet, at den traditionelle interesse fra virksomheder i transportbranchen er intakt. Desuden er mængden af højtuddannet arbejdskraft og evnen til at tiltrække mere af den med til at trække virksomheder til. - Logistik har altid fyldt meget i regionen, og med den stigende internethandel er den del ikke blevet mindre. DHL Freight Denmark har netop igangsat et nyt byggeri af m 2 terminalbygning i Taulov, og DHL Global Forwarding flytter 70 administrative medarbejdere til Vejle Nord. Der er flere aktuelle søgninger efter samme type, også større ejendomme af denne type, siger René Neesgaard. Kontorlokaler har længe haft en begrænset efterspørgsel og dermed stigende tomgangsprocent, men efterspørgslen er stigende både efter eksisterende kontorer, men særligt efter nye moderne kontorer, der kan leve op til moderne arbejdspladskrav om energieffektive lokaler og godt arbejdsmiljø. Seneste eksempel er PwC, der har valgt at samle sine aktiviteter fra Fredericia og Vejle i et nyt hus ved motorvejen i Vejle Nord. - PwC valgte at placere sig ved motorvejen, blandt andet for at signalere, at man er områdets revisionskontor. Man kunne også have valgt en midtby, men adgangen til kontoret er enklere for både kunder og medarbejdere. Og så signalerer det noget andet at være placeret uden for byen; det har mere regionalt præg, siger han.

8 8 ERHVERVSJORD DANMARKC: EN EFTERSPURGT TREKLANG Danske flagskibe indenfor energi, transport og fødevarer har slået sig ned i Fredericias erhvervsknudepunkt DanmarkC. Seks millioner kvadratmeter. Halvdelen solgt på fem år. Selv sidste år, da alt ellers stod stille, blev der solgt store arealer. Vi er i DanmarkC. Fredericia Kommunes store erhvervssatsning, der smyger sig langs motorvej E20. - Virksomhederne siger, at de etablerer sig i DanmarkC af tre grunde. De vil have beliggenheden, hvor bilister hver dag ser deres facader vendt mod motorvejen, forklarer direktør Holger Spangsberg Kristiansen, teknik- og miljøforvaltningen i Fredericia Kommune: - De vil være i klynge med virksomheder indenfor samme segment, så de kan rekruttere de klogeste hoveder. Og de vil ligge i Danmarks centrum, så de hurtigt kan være i Hamborg, København og Aarhus. Centralt kraftcenter Lillebæltskommunen er et dansk kraftcenter, når det gælder transport og logistik, fødevarer og energi. Arla, Carlsberg, Dong, Energinet.dk og DHL er vægtige navne, der forbindes med klyngerne i Fredericia. - Vi er på vej fra at være et område med næsten udelukkende tung industri til at rumme mange vidensarbejdspladser, siger kommunens nyansatte salgschef, Jens Andersen, og tilføjer: - Folk vil bo naturskønt. Vi er den danske kommune, der har flest boliger ud til vandet. Og prisen er langt fra pebret. Dynamiske netværk Læg dertil at medarbejderne kan komme hurtigt til og fra arbejdspladsen. - Der er job indenfor en radius af en times køretid. Du skal til København for at kunne finde noget tilsvarende, siger Holger Spangsberg, der glæder sig over at have den aktive Fredericia Erhvervsforening som partner. - Foreningen og kommunens samarbejde og de mange netværk virksomhederne imellem er garanter for den dynamik, der på lang sigt gør det interessant at have adresse i DanmarkC, pointerer Holger Spangsberg. INVITATION TIL SAMSPIL I DYNAMISK ERHVERVSPARK Nordic Synergy Park har 15 kvadratkilometer at brede sig på. Her opstår et erhvervsområde for kloge hoveder med natur, leg og bæredygtigt byggeri.

9 9 Advice House er sammen med Green Tech House de to første kontorhuse i Lysholtparken lige ud til motorvej E45 nord for Vejle. - Vi er parate til at opføre eller sælge jord til domicilejendomme i vores erhvervspark på i alt m 2. Lysholtparken er placeret midt i et grønt område med stier, vandløb og fredskov. Hos os kan virksomhederne eje eller leje, siger Jørgen Andersen. Han er direktør for Lysholt Erhverv A/S, som ejes af Bagger-Sørensen-familiens investeringsselskab, Vecata A/S, og Hanssen Ejendomme A/S. RØD LØBER IND I UNIK GRØN ERHVERVSPARK Profilen er grøn, mørkegrøn. Lysholtparken i Vejle Nord tilbyder erhvervsvirksomheder mange fordele. Ikke mindst en fantastisk placering i naturen og en andel i et aktivt business-netværk. Grøn og de andre farver Green Tech House opføres netop nu og åbner i maj næste år. Det første byggeri står færdigt og er fuldt udlejet. Det er det m 2 store Advice House. Lejerne er en række mindre virksomheder, der arbejder med grøn teknologi, men fx også virksomheder som KPMG, Coface, Rambøll, Vilsgård Advokater, KWS, Businessmann og Green Network. - Beliggenheden er optimal for hele Danmark, men især for Midt- og Østjylland. Med de nye motorveje er Holstebro, Brande, Ikast, Herning, Horsens og Aarhus blevet naboer, der ligger 45 minutter fra Lysholtparken, siger Jørgen Andersen og sætter en tyk streg under, at det ikke kun er grønne virksomheder, der er velkomne. - Videnstunge virksomheder fra alle brancher vil også kunne have stor gavn af at etablere sig her, siger direktøren. Advice House er sammen med Green Tech House de to første kontorhuse i Lysholtparken lige ud til motorvej E45 nord for Vejle. - Vi er parate til at opføre eller sælge jord til domicilejendomme i vores erhvervspark på i alt m 2. Lysholtparken er placeret midt i et grønt område med stier, vandløb og fredskov. Hos os kan virksomhederne eje eller leje, siger Jørgen Andersen. Han er direktør for Lysholt Erhverv A/S, som ejes af Bagger-Sørensen-familiens investeringsselskab, Vecata A/S, og Hanssen Ejendomme A/S. Masser af facadejord Lysholtparken er en del af 7100 Nord, hvor Exxit 59 også er en stor og aktiv spiller i området, fortæller erhvervsguide Brian Holmer. - Vejle Kommune har over 1 mio. m 2 erhvervsjord til salg i området. Og med kun få hundrede meter til tilkørslen til E45 og med retning mod nord, syd, øst og vest er området fremtidssikret. Og lige vest for dette område har vi m 2 facadejord ud mod motorvejen til Herning. - Vejle Kommune har også meget store erhvervsarealer i Give lige syd for den nye motorvej til Herning, som vi venter os meget af nu, hvor motorvejen til Herning er indviet, understreger Brian Holmer. Det betyder også kort afstand til Danmarks næststørste lufthavn i Billund, Vejle Havn og hele Trekantområdet. Erhvervsparken er ideel til virksomheder med behov for meget plads. Erhvervsområdet er i alt m 2, hvoraf m 2 på Dyrskuevej med facade til motorvejen er byggemodnet og klar til overtagelse. Ingen støj, røg og møg. Masser af natur, bæredygtighed og leg. Sat på en kort formel er dét fikspunkterne for Business Kolding, der med Nordic Synergy Park har etableret et erhvervsområde, der kan udvikle sig til et af Nordeuropas største. 15 kvadratkilometer svarende til 15 millioner kvadratmeter vil området dække over, når det engang er fuldt udbygget. Klos op ad motorvej E45, en time fra Tyskland, midt i Danmarks produktion, Jylland. Ind i fremtiden - Som navnet siger, lægger vi vægt på, at virksomhederne kan få gavn af hinanden; at der opstår synergieffekter, siger chef for forretningsudvikling i Business Kolding, Thomas Andersen, og uddyber: - Vi har tænkt fremtiden med. Derfor tænker vi ikke kun haller og kontorer ved siden af hinanden, men natur, bæredygtigt byggeri og leg. Medarbejderne skal føle sig godt tilpas. De skal kunne dyrke sport og motion mellem virksomhederne. De skal kunne tage familien med herud. Kunne købe et sundt og billigt måltid og aflevere det beskidte vasketøj. Her skal også være liv efter klokken 16, siger Thomas Andersen. Lov til at tænke med TV Syd har etableret sig i området, og Business Kolding rykker med sit 40 mand stærke team Danmarks næststørste erhvervsudviklingsselskab ud i et nyt domicil på mellem og kvadratmeter. - Men der er plads til mange flere tanker. Vi vil nemlig ikke tænke dem alle selv, men gøre det i dynamisk fællesskab med de virksomheder, der vil være en del af Nordic Synergy Park, siger Thomas Andersen. Der bliver plads til hovedsæder med ansatte og plads til den lille rådgiver med fem ansatte. Kort sagt alle, når bare de ikke støjer og sviner. - Det er et nej til tomme lagerhaller og masser af tung trafik og et ja til et stort konferencehotel og et forsikringsselskab, fastslår Thomas Andersen.

10 10 ERHVERVSJORD FREDERICIA Midt i Trekantområdet, kort afstand til Aarhus, København, Odense, Billund Airport og Europa. Masser af arbejdskraft, brancher, infrastruktur, erhvervsjord og potentiale. Fredericia favner. Monjasa er en dansk, privatejet virksomhed, som beskæftiger sig med handel af marinebrændstof (bunkers) til skibsredere og store internationale virksomheder i shippingbranchen. Virksomhedens aktiviteter varetages fra koncer nens fire kontorer i Fredericia, Dubai, Singapore og New York. Det var bevidst og strategisk, at vi valgte Fredericia som lokation for vores danske hoved kontor. Her bor vi centralt, lige midt i Danmark, på første parket, direkte ud til en af landets mest trafikerede motorvejsstrækninger. Området byder på en velfungerende infrastruktur, jernbane og en vækstende international lufthavn i Billund lige i nærheden. Dermed har vi, med tanke på især de større byer Odense og Aarhus, adgang til et vidtrækkende opland af veluddannede og velkvalificerede medarbejdere. CEO JAN JACOBSEN OG CEO ANDERS ØSTERGAARD, MONJASA A/S De seneste år har vi i Fredericia Erhvervsforening medvirket til udformningen af en ny erhvervspolitik og gjort det ud fra foreningens indsatsområder: Grøn energi, transport, byudvikling, udbud, konkurrenceudsættelse og ramme vilkår i det hele taget. Vi oplever lydhørhed hos politikere og embedsfolk og har en løbende og konstruktiv dialog om fælles mål som øget tilflytning og tiltrækning af nye virksomheder samt særlige vækstinitiativer. MICHAEL SØNDERSKOV, FORMAND FOR FREDERICIA ERHVERVSFORENING

11 11 FAVNER Vi befinder os godt i Trekantområdet. Området er kendetegnet ved fin infrastruktur, gode industriområder og attraktive muligheder for at bosætte sig. Det er nødvendige betingelser for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Området er også kendetegnet ved et godt samarbejde mellem kommuner, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner. HENRIK POULSEN, CEO, DONG ENERGY A/S Siden 2012 er der solgt over m 2 erhvervsjord i DanmarkC, og syv nye virksomheder er kommet til, så der i dag findes over 50 virksomheder langs Fredericias motorvejsnet. HOLGER SPANGSBERG KRISTIANSEN, DIREKTØR FOR TEKNIK & MILJØ, FREDERICIA KOMMUNE

12 12 UDDANNELSE TEMA KOLDING RIMER PÅ CAMPUS Kolding er en uddannelsesby og få steder vil emme mere af viden og lærdom end campusområdet ved byens nye innovative bydel, Design City. Her vil studerende blive klogere fra Uddannelsesinstitutionerne i Design City og campus-området kommer til at ligge tæt. Syddansk Universitet, Design skolen Kolding, Kolding HF & VUC, Kolding Uddannelsescenter, International Business College og International Business Academy vil sammen med boliger, butikker, kontorer og udendørs aktiviteter skabe et helt nyt liv i området. PROFIL: DESIGN CITY

13 FAKTA 13 Design City Kolding er et privat byudviklingsprojekt, hvor en helt ny bydel på m 2 etageareal udvikles, opføres og udlejes de kommende år m 2 er opført, og yderligere m 2 er under opførelse til Kolding HF & VUC. Lige overfor opfører Syddansk Universitet m 2, som tages i brug i DER KOMMER TIL AT VÆRE OVER STUDERENDE LIGE HER! THOMAS NIELSEN, DIREKTØR, DESIGN CITY til viden, skabe samarbejde og etablere kontakt med kommende medarbejdere, siger Thomas Nielsen. Sidste år var der studerende, der blev optaget på kandidatuddannelsen ved Københavns Universitet. Tallet illustrerer meget godt, hvor stort et uddannelsesprojekt Kolding har gang i med campusområdet ved Design City. Her vil der fra årsskiftet 2015 være studerende i gang med at blive klogere, mens de læser på Designskolen Kolding, Syddansk Universitet, Kolding HF & VUC, Kolding Uddannelsescenter, International Business College og International Business Academy. Centralt i campusområdet ligger Design City Kolding lige overfor det nye universitetsbyggeri. Tæt ved er der netop taget første spadestik til HF & VUC, som vil stå klar ved årsskiftet 2014/15. Senest har International Business Academy, IBA, besluttet at bygge m 2 undervisningsbyggeri i Design City til indflytning i Campusområdet bliver et dynamisk kraftcenter, siger Thomas Nielsen, administrerende direktør i Design City: - Der kommer til at være over studerende lige her. Det er en fantastisk masse viden og en masse muligheder for de studerende, uddannelserne og ikke mindst for erhvervslivet for at få adgang Levende miljø Han er ikke ene om at se mulighederne. - Det er ikke svært at sælge ideen. Folk har nemt ved at stige på, for den er også ret ligetil: Et stort, centralt placeret vidensområde, hvor banegård og motorvej samtidig er lige ved hånden. Den idé kan mange uddannelser godt se mulig heder i, siger Thomas Nielsen. Han er da også i konkret dialog med yderligere tre uddannelser om at etablere sig i området, ligesom det ventes, at universitetets anden etape med tiden vil føje yderligere kvadratmeter til de , der er ved at blive bygget nu. Med det vil følge et yderligere løft i form af studerende og uddannelser. En vigtig del af at realisere campus er, at der bliver et studiemiljø også efter skoletid. Sammen med Lejerbo arbejdes der på at etablere 100 attraktive ungdomsboliger centralt i området, og der vil være kontorer, butikker, cafeer og andet, som vil skabe liv i området: - Hvis vi skal skabe et miljø, der lever, skal det også leve efter klokken Der skal være liv her, der skal være aktiviteter, noget at komme efter. Det er en bydel, vi etablerer, ikke kun et mål for pendlere, pointerer han. Den del af visionen er godt på vej. På de ledige arealer i Design City er der eksempelvis etableret et beachvolleyanlæg, som er benyttet flittigt, blandt andet til en afdeling af DM, og i kajakklubben lige på den anden side af åen er der også masser af aktivitet. - Synergieffekterne er, at der er liv fra alle sider på alle tider af døgnet. Så er det en bydel, siger Thomas Nielsen.

14 14 UDDANNELSE TEMA TREKANTENS INTERNATIONALE SKOLE Bragende succes fra første dag har på ingen tid placeret International School of Billund markant på uddannelseskortet i Trekantområdet. 50 elever havde været nok til en start, men langt flere troppede op, da International School of Billund hejste flaget og holdt første skoledag for sig selv, forældre og ikke mindst elever den 6. august i år. I dag har skolen 79 elever fordelt på 45 i børnehave og 34 i skole til og med tredje klasse, og interessen har været så stor, at der allerede nu er planer om at udvide tilbuddet til større elever, så der fra 2015 vil være skoletilbud for elever til og med 9. klasse. - Vi var 75 elever, da vi åbnede, og vi måtte hurtigt inddrage andre lokaler for at få plads til den efterspørgsel, der har vist sig at være, siger Camilla Uhre Fog, chairman of the school board og director specialist i LEGO-fonden: - Vi ramte et behov, konstaterer hun. Stor spredning i nationaliteter Behovet rækker ud over lokalområdet, for eleverne kommer fra hele Trekantområdet. Med den bragende succes in mente kan man PROFIL: INTERNATIONAL SCHOOL OF BILLUND

15 FAKTA 15 International School of Billund er en privatskole. Skolepengene betaler udover undervisning mad på skolen, ligesom der er gratis bustransport til og fra skolen fra Vejle, Kolding og Fredericia. Alle elever kan komme i morgenpasningsordning og del tage i eftermiddagens fritidsaktiviteter uden merbetaling. Læs mere på VI LÆRER DEM IKKE, HVAD DE SKAL TÆNKE MEN AT DE SKAL TÆNKE CAMILLA UHRE FOG, CHAIRMAN OF THE SCHOOL BOARD, INTERNATIONAL SCHOOL OF BILLUND godt undre sig over, at International School of Billund først åbnede efter mange års overvejelser og tre års konkret forberedelse. Men den er en gennemtænkt del af LEGOfondens vision om et internationalt miljø, der kan tiltrække medarbejdere, men også skabe et internationalt læringstilbud, hvor LEGO s unikke legende tilgang til læring er en del af agendaen. Forberedelserne har givet dividende med succes fra første dag blandt både danske og udenlandske forældre og elever: Over 60 procent af børnene har en eller begge forældre med international baggrund. Elevernes nationaliteter er mange, og det samme er antallet af internationale virksomheder, som tæller skolens forældre som medarbejdere. Men også mange danske børn er tilmeldt skolen. - Nogle vælger det til, fordi forældrene ved, at deres karrierer om nogle år vil betyde, at de og børnene skal flytte til udlandet. Her er det oplagt at give børnene en international start på skolelivet. Andre vælger det til for at give børnene en international uddannelse i et multinationalt miljø, også selv om forældrene ikke står for at skulle udstationeres, siger Camilla Uhre Fog. Et godt sted at lande Skolens pensum er med til at gøre det muligt. Man følger det internationale baccalaureate-program, som er en fælles standard for undervisning, der gør det muligt at bevæge sig frit rundt fra nation til nation, uden at barnets skolegang bliver en gen tagelse af nogle temaer og et fravær af andre. - Det er et oplagt parameter for mange forældre, at skolen følger IB-programmet. Det gør det nemt at komme hertil. Samtidig giver det et godt afsæt for dem, der skal rejse videre, siger Camilla Uhre Fog. Skolens undervisning tager stadig sit udspring i danske traditioner, og der er tydelige aftryk af stifterne i undervisningen. For selv om skolen er en selvstændig enhed, er initiativtagernes glæde for at lege sig klogere en del af skolens DNA: - Det er tydeligt at se legen i den måde, vi lærer på. Vi er hands-on, vi samarbejder, vi undersøger, vi kreerer og er kreative, og vi lærer en masse gennem alle processerne. Leg er en del af vores ophav, og det er vi stolte af. Og vi siger gerne, at vores opgave ikke er at lære børnene, HVAD de skal tænke, men AT tænke, siger Camilla Uhre Fog.

16 16 UDDANNELSE TEMA NETVÆRK, BRANDING OG EN GOD FORRETNING Business Koldings samarbejde med INSEAD har været en gevinst ud over det forventede. Topledere kan få den velrenommerede businessskole INSEAD fra Frankrig ind i livet og med i den faglige rygsæk uden at skulle betale en million kroner og trække store veksler på deres familier. - De fleste topchefer har erkendt, at videreuddannelse af høj kvalitet er vigtigt, men ikke på bekostning af familien. Vores intensive uddannelser med INSEAD har ramt netop dette behov, siger direktør for Business Kolding Institute, Claus Flensborg. I dag har Business Kolding og INSEAD i fællesskab formet tre uddannelser, som giver snert og smag af INSEAD, men som hverken koster en million kroner eller tager så megen tid. - Vi har fundet en mellemvej, hvor INSEAD s kompetencer bliver tilgængelige for flere uden at man skal ofre en mængde tid og ressourcer, siger Claus Flensborg. Brander området Business Kolding og INSEAD s samarbejde er blandt andet Executive Management Programme målrettet direktører og andre medlemmer af direktioner. Uddannelsen er attraktiv i kraft af det udbytte, undervisningen giver, og fordi den giver de deltagende topledere netværk. Samtidig er samarbejdet med INSEAD med til at brande og profilere Trekantområdet som et område med fokus på uddannelse. Samarbejdet med INSEAD er også en god forretning, for uddannelsen har ramt et behov, ikke bare i Trekantområdet. - Vi har fået rigtig godt fat i det skandinaviske marked. Både danske, men også norske og svenske, topchefer kommer til Kolding for at få essensen af INSEAD. Det har vist sig, at vi ud over at brande os og skabe netværket også kan lave forretning på konceptet, siger Claus Flensborg. Siden opstarten har Business Kolding udvidet INSEAD-samarbejdet, så der også udbydes en bestyrelsesuddannelse og fra i år et high potential-program for mellemledere med potentiale til topledelse i en overskuelig fremtid. - Jeg tror på, det er en vigtig opgave for os at vise, at man sagtens kan blive ved med at uddanne sig og blive fagligt styrket også i dette område. Det hele er ikke bare i København og i det her tilfælde er det faktisk slet ikke København, for det er kun os, der udbyder det i hele Skandinavien. Den positive profil har Trekantområdet godt af, siger Claus Flensborg. Business Kolding Institute tilbyder sammen med INSEAD efteruddannelse målrettet fremtidens direktører. INTERNATIONAL EFTERUDDANNELSE GIVER LEDER- TALENTER FART PÅ FAKTA High Potential Management Programme er målrettet 30- til 45-årige mellemledere med potentiale til at blive topledere. Fem moduler på fem dage og et udbytte, der kan forme resten af din karriere. Den gulerod kan deltagerne på Business Kolding Institutes High Potential Management Programme se frem til. Kurset er udviklet og udbydes sammen med den anerkendte internationale business-skole IN- SEAD. Det skal forme og udvikle virksomhedernes talentmasse, så kvalificerede og ambitiøse mellemledere, projektledere og lignende får de redskaber, der skal til for at komme i spil til topjob. - Der er rigtig megen faglighed, som er adgangskrævende for mange jobs, siger Claus Flensborg, der er direktør for Business Kolding Institute. - Men ofte vil den uddannelse, du tager, kun egne sig til at få dig i gang i den branche eller det job, du skal bestride. Når du har læst et fag i fem-seks år og siden arbejdet med det i en tilsvarende periode, sker der som oftest to ting: Rigtig meget af det, du lærte i sin tid, er forældet, og dine udfordringer på jobbet gør, at du mangler andre kompetencer end dem, du havde i skolen, siger han. Claus Flensborg er selv et godt eksempel. Han er blot 37 år og således ret nyuddannet, men udviklingen forandrede den virkelighed, han skulle ud i, mens han kvalificerede sig til den. - Jeg har læst cand.merc. på Handelshøjskolen og var færdiguddannet i På det tidspunkt var facebook højst en tanke. Ikke ret meget af min uddannelse var indrettet på den virkelighed, facebook siden skabte, siger han. Uddannelse med perspektiv Analogien viser meget godt, at selv ikke de bedste, sværeste eller mest krævende uddannelser kan være tidssvarende alene af den grund, at de færreste længevarende uddannelser vil turde påstå at vide, hvad du får brug for om fire, fem eller seks år. - High Potential Management Programme er skabt for at geare fremtidens topledere. Derfor bestræber underviserne sig på at give den nyeste viden om blandt andet strategi og ledelse med perspektiv, så uddannelsens deltagere kan bruge deres nyerhvervede værktøjer, uanset om de rykker op på topniveau næste år eller om ti år, siger Claus Flensborg. PROFIL: INSEAD

17 FAKTA har taget INSEADuddannelserne Executive Management Programme og Executive Board Programme. Uddannelserne har fokus på lederskab, strategi og kommunikation. Executive Forum er et businessnetværk for toplederes networking. DE FLESTE TOPCHEFER HAR ERKENDT, AT VIDEREUDDANNELSE AF HØJ KVALITET ER VIGTIGT, MEN IKKE PÅ BEKOSTNING AF FAMILIEN CLAUS FLENSBORG, DIREKTØR, BUSINESS KOLDING INSTITUTE

18 18 PRODUKTION TEMA DA FIBERLINE COMPOSITES FLYTTEDE ØSTPÅ Midt i en globalisering, hvor alle flyttede produktion ud til lavtlønslande, valgte fabrikant Henrik Thorning i 2005 at investere 250 mio. kroner i en ny fabrik og udstyr midt i Danmark. Fiberline Composites fabrik står i dag som et studie i moderne industriarkitektur. De fleste ville nok være forudsigelige, hvis de blev bedt om at illustrere ordet fabrik : En skorsten, en hal med nogle porte måske en gaffeltruck, hvis man var avanceret. De færreste ville begive sig ud i noget, der ligner det syn, man møder på Barmstedt Allé i Middelfart få kilometers kørsel fra Lillebæltsbroen. Og med god grund. For Fiberline Composites bygning ligner ikke en fabrik. Det er ganske vist det, den er en fabrik. Men ordet fabrik beskriver lige så lidt oplevelsen af de kvadratmeter byggeri, som ordet fodboldspiller beskriver Pelé. - Behovet var dybest set en kasse rundt om det optimale produktionsflow, siger fabrikant Henrik Thorning: - Men det gjorde jo ikke noget, at den var pæn at se på. Jeg har undret mig over, hvorfor industribyggeri skulle være så kedeligt og grimt. Jeg ville gerne slå et slag for, at vi fik genoplivet den gamle tradition for smuk industriarkitektur, siger Henrik Thorning. Arkitektur frister ansøgere Som sagt, så gjort. Set fra E20-motorvejen ligner Fiberline Composites både en langstrakt kælkebakke og et skib, der skærer sig gennem bløde bølger. En virksomhed i bevægelse var i tankerne, da arkitekturen tog form, og det samme var vikingetidens borge. Fiberline Composites produktion blev også tænkt ind. Fabrikken skulle nemlig samtidig fungere som et studie i, hvad man kan skabe og gøre med kompositmaterialer, og byggeriet er således for store deles vedkommende opført i materialer, som Fiberline Composites selv producerer. Og formgivningen henviser med sin dynamik til den teknik pultrudering der benyttes til fremstillingen af kompositmaterialerne. Fire arkitektfirmaer bød på opgaven, som tilfaldt en femte professor Jan Søndergaard fra KHR Arkitekter. Designpriserne og hæderen er væltet ned over virksomheden, siden man tog fabrikken i brug i Og bygningens unikke arkitektur er blevet en del af virksomhedens DNA. En gennemsnitlig virksomheds powerpointpræsentation af sig selv vil typisk indeholde elementer som historie, produkter og visioner. På Fiberline Composites præsentation får man skam også at vide, at virksomheden er stiftet af Dorte og Henrik Thorning i Nr. Bjert ved Kolding i 1979; at stifterne fortsat ejer butikken sammen med de tre børn, og at der arbejdes i kompositmaterialer på tre felter: Vindenergi, vinduer, døre og facader samt generel konstruktion. Men en stor del af præsentationen handler om fabrikken: - Den har givet stor opmærksomhed, og den har i høj grad levet op til alle de formål, vi ønskede at give den, siger Henrik Thorning: PROFIL: FIBERLINE

19 FAKTA 19 Fiberline Composites bygning er arkitektonisk nyskabende. I byggeriet er anvendt glasfibermaterialer på en så utraditionel måde, at bygningen blev Årets Byggeri i 2007 og siden har vundet arkitekturpriser og hæder verden over. Det innovative og kuriøse illustreres måske bedst af, at Fiberline Composites har vundet en international stålpris til trods for, at Fiberline Composites faktisk arbejder meget med at lave profiler i glasfibre, som kan gøre stål overflødigt. Fiberline Composites er en familieejet virksomhed, som siden 1979 har arbejdet med kompositter. Virksomheden fremstiller kompositmaterialer ved at støbe glasfibre og kulfibre sammen med et bindemiddel. Det foregår i en kontinuerlig produktionsproces, der kaldes pultrudering. Metoden er specialudviklet til at fremstille profiler, som man kan skræddersy med de egenskaber, som anvendelsen og kunden har behov for. Fiberline Composites sælger sine produkter i flere end 40 lande. Læs mere på - Først og fremmest skulle den være funktionel. Det er den. Og den skulle demonstrere, hvad vores produkter kan og det gør den i høj grad, fordi så meget af bygningen er konstrueret i kompositmaterialer, siger Henrik Thorning: - Men den virker også på andre områder. Vi får eksempelvis uopfordrede ansøgninger fra folk, som skriver, at nu har de kørt forbi så mange gange og tænkt, at her må være spændende at arbejde, siger Henrik Thorning. Udflytning fra Kolding til Middelfart At man i dag står med en fabrik, som er hædret og hyldet og optaget i Kulturkanonen, var der ikke mange, der forudså, da Henrik Thorning gik i gang med at planlægge fabrikken i På det tidspunkt var store dele af den danske industriproduktion ved at blive pakket i containere og læsset på skibe med kurs mod Kina eller i det mindste Østeuropa, hvor end ikke direktørlønningerne var i nærheden af det, en dansk industriarbejder skulle have: - Der er masser af grunde til, at vi bygger fabrik i Danmark selv om enkelte spurgte, om vi var blevet sindssyge, siger Henrik Thorning: - Den store udfordring er at sørge for, at vores produkter er det ekstra værd, som det koster at producere i Danmark. Derfor skal vi både være effektive og udnytte danskernes evne til innovation og nytænkning, siger Henrik Thorning Med udgangspunkt i den gamle placering i Nr. Bjert ved Kolding blev der tegnet en cirkel. Der skulle være adgang til kvalificeret arbejdskraft fra Trekantområdet og Odense indenfor cirka en halv times transport og der lå Middelfart godt. Så da Henrik Thorning valgte at flytte fabrikken østpå, stoppede han efter cirka 20 kilometer ad E20. MATERIALER ER HELT BASALE FOR SAMFUNDS- UDVIKLINGEN. DE ER SÅ VIGTIGE, AT MAN HAR OPKALDT TIDSALDRE EFTER DEM STEN- ALDER, JERN ALDER, EKSEMPELVIS. JEG TROR, VI ER PÅ VEJ IND I KOMPOSITALDEREN HENRIK THORNING, FABRIKANT, FIBERLINE COMPOSITES

20 20 PRODUKTION TEMA VEJEN PRODUCERER MADVARER OG FØDEVAREVIRKSOMHEDER Margarine, oksekød og fisk i rigtig mange tonsvis. Vejen Kommune er Danmarks centrum for produktion af fødevarer. Postnumrene 6600 og 6670 vil stå i firmaadresserne på stadig flere varedeklarationer, når du handler madvarer i supermarkedet Vejen er Danmarks nye fødevarecentrum, og Danish Crown samler sin produktion af oksekød på et kommende storslagteri i 6670 Holsted. Vejen er også hjemkommune for Brørup Slagteri, Skare Meat Packers, Grønvang Margarine og en tætvokset underskov af underleverandører af råvarer og serviceydelser, der knytter sig til fødevareproduktion. Fiskeopdrætvirksomheden AquaPri har netop placeret sin hidtil største investering et anlæg til sandart i Gamst i Vejen Kommune. - Vi har opdræt mange steder i Danmark og havde ud fra de erfaringer en række ønsker til placering af vores nye anlæg. Placeringen i Vejen Kommune er logistisk optimal, fortæller medejer af AquaPri, Henning Priess. Slagterikoncernen Danish Crown åbner til marts næste år sit nyopførte super-slagteri i Holsted, som samler oksekødsaktiviteterne fra Tønder, Skjern, Holstebro og Fårvang tæt på motorvej og på kvalificeret arbejdskraft med fødevare-erfaring. - En række kriterier skulle opfyldes. Afstand til vores leverandører af kreaturer, beliggenhed i forhold til infrastruktur, naboer og anden bebyggelse, mulighed for egen vandrensning, mulighed for etablering af vindmøller og lignende. Flere kommuner kunne opfylde kriterierne, men Vejen vandt finalen, fortæller direktør i oksekødsdivisionen i Danish Crown, Lorenz Hansen.

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Brandingstrategi for Trekantområdet

Brandingstrategi for Trekantområdet Brandingstrategi for Trekantområdet Kolding den 4. november 2014 Formål Formålet med brandingstrategien er at medvirke til, at Trekantområdet bliver synliggjort og kommunikeret som et attraktivt erhvervs-

Læs mere

Vejen. Danish Crown. Danmarks nye fødevarecentrum. Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed. Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen

Vejen. Danish Crown. Danmarks nye fødevarecentrum. Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed. Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen Vejen fødevarecentrum Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed Side 3 Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen Side 4 Derfor valgte vi Vejen: Danish Crown SPF-Danmark og Eurofins fortæller

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Din guide til SilkeborgMotorvejen

Din guide til SilkeborgMotorvejen Din guide til SilkeborgMotorvejen Oplev med 130 i timen SilkeborgMotorvejen er ikke bare en almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Funder. Silkeborg Nord. Høje Kejlstrup

Funder. Silkeborg Nord. Høje Kejlstrup Funder Silkeborg Nord Høje Kejlstrup Søholt Silkeborg Centrum Hårup Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har

Læs mere

Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense. Cortex Park

Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense. Cortex Park Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense Cortex Park Cortex Park salgsprospekt 2017 SALGSPROSPEKT Cortex Park 5230 Odense Skarpe hjerner, innovative samarbejder og succesfulde iværksættere. Odenses nye eventyr

Læs mere

Business Aarhus. Aarhus som vækstby. Styrkepositioner

Business Aarhus. Aarhus som vækstby. Styrkepositioner Business Aarhus Aarhus som vækstby Business Aarhus 2 i Aarhus Energi, Klima og Miljø Fødevarer Medico og Sundhed Arkitektur og Design Videnservice IT og Medier Business Aarhus 3 Aarhus er hjemsted for

Læs mere

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020

Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Strategi for Horsens Erhvervshavn 2015-2020 Indhold: Baggrund.3 Vision.4 Strategi..5 Handlingsplan..7 Opfølgning..9 Baggrund Horsens by og havnen hører sammen og har gjort det i hundredvis af år. Havnen

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

BYREGIONER I DANMARK. Jyllandskorridoren. TEMA: Business Region Aarhus Pendlingsanalyse -- // --

BYREGIONER I DANMARK. Jyllandskorridoren. TEMA: Business Region Aarhus Pendlingsanalyse -- // -- BYREGIONER I DANMARK Jyllandskorridoren TEMA: Business Region Aarhus Pendlingsanalyse -- // -- INDHOLD Et blik på helheden Sammenhæng og afhængighed... 3 Overblik... 4 Den eksterne pendling... 7 Perspektiv

Læs mere

Ikast-Brande Kommunes erfaringer med internationalisering - i forhold til uddannelsesområdet og virksomhederne i kommunen

Ikast-Brande Kommunes erfaringer med internationalisering - i forhold til uddannelsesområdet og virksomhederne i kommunen Ikast-Brande Kommunes erfaringer med internationalisering - i forhold til uddannelsesområdet og virksomhederne i kommunen v. borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommunes erhvervspolitik

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst SDU i Kolding har fokus på entreprenørskab, ledelse og udvikling af små og mellemstore virksomheder og vi er klar til at samarbejde

Læs mere

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik 2013-2018 Ballerup Kommune Indhold Forord 3 Ballerup Kommunes erhvervspolitiske vision 4 Fra vision til handling 5 Fokusområde 1 Viden og innovation

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Sammenfatning af fire motorvejes betydning for vækst.

Sammenfatning af fire motorvejes betydning for vækst. Side 1 Udgivelsesdato : September 2014 Udarbejdet : Muhamed Jamil Eid René Fåborg Kristensen Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING OG FORMÅL 3 2 RESULTATER

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION KORT VERSION erhvervsstrategi 2015-2022 Den nye erhvervsstrategi 2022 er klar på businesskolding.dk/strategi2022 Vi er stærkere sammen, så lad os komme i gang. Du kan begynde ved at læse med her forord

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 242 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 242 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 242 Offentligt KOV1_Kvadrat_RØD KOLDING KOMMUNE Den jyske politiuddannelse i Kolding 3 Derfor er Kolding det mest oplagte valg Kolding Kommune og vores samarbejdspartnere

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 1. udkast, marts 2016 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

Toplederuddannelse. Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse

Toplederuddannelse. Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse Toplederuddannelse Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse Executive Management Programme INSEAD Opnå strategisk skarphed med den nyeste viden På vores toplederuddannelse Executive

Læs mere

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Bestyrelsesuddannelse Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Executive Board Programme INSEAD Skab værdi i bestyrelsen og bidrag til forretningsudviklingen På vores bestyrelsesuddannelse

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Lederuddannelsen har tre moduler Med den nyeste viden om ledelse,

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Med den nyeste viden om ledelse, innovation og forretningsudvikling

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Vækstpolitik 2013-2017

Vækstpolitik 2013-2017 Vækstpolitik 2013-2017 Strategiske samarbejder For at opnå tilstrækkelig kompetence og styrke til i 2017 at være en af Danmarks 10 bedste erhvervskommuner, vil kommunen indgå i en række strategiske samarbejder/partnerskaber.

Læs mere

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Region Hovedstaden Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Det gode liv I Region Hovedstaden arbejder vi for at skabe vækst, for vækst og livskvalitet

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

work-live-stay southern denmark

work-live-stay southern denmark work-live-stay southern denmark Nærværende notat kan anvendes af den enkelte kommune til fremlæggelse i politiske udvalg i forbindelse med drøftelse af foreningen og dens aktiviteter herunder især Bosætningskoordinator-initiativet.

Læs mere

4. oktober 2012 Byplanmødet, Svendborg. City branding Grundfortællinger og Byudvikling med bund i

4. oktober 2012 Byplanmødet, Svendborg. City branding Grundfortællinger og Byudvikling med bund i 4. oktober 2012 Byplanmødet, Svendborg City branding Grundfortællinger og Byudvikling med bund i For 25 år siden valgte 83% af alle mennesker bosted efter virksomheden eller jobbet. I dag vælger 65% af

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet i Syddjurs

Læs mere

Cortex Park 5230 Odense

Cortex Park 5230 Odense Cortex Park Cortex Park salgsprospekt 2016 SALGSPROSPEKT Cortex Park 5230 Odense Skarpe hjerner, innovative samarbejder og succesfulde iværksættere. Odenses nye eventyr begynder i Cortex Park. Cortex Park

Læs mere

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler?

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Et erhvervsliv i vækst, som har brug for dig 2 Vækst, innovation og gode

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

Uddannelse og Vækst i Kolding Kommune

Uddannelse og Vækst i Kolding Kommune Uddannelse og Vækst i Kolding Kommune Strategi Samarbejde: Uddannelse Kommunen Erhvervsliv Beskæftigelse! Vidensalonen 18.08.2016: Kommunaldirektør Henrik Beyer I DAG: 91.849 INDBYGGERE 3 GANGE HØJERE

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia

Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia Vækst : Viden : Vilje Fredericia Trekantområdets mindst firkantede by E5 CE1 E4 CE1 E3 E3 De nye erhvervsområder E2 E2 E1 E1: Vidensbaserede kontorerhverv E2:

Læs mere

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde Kildebrug De gode historier www.mannaz.com/presseservice Vi er en kilde til den nyeste viden inden for ledelse, projektledelse og personlig udvikling. Har du brug

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

Introduktion til vores nye 2021-strategi

Introduktion til vores nye 2021-strategi Introduktion til vores nye 2021-strategi Indhold Introduktion 1 Vejen mod 2021 Vores udgangspunkt 3 Syv spor Sådan når vi vores mål 2 For enden af vejen Vores målsætninger 4 Ballast til rejsen Kapitaludvidelse

Læs mere

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk Jørgen Andersen Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S og medlem af en række energi- & eksport netværk Et OPP projekt i Vejle Baggrunden for Green Tech Centeret At skabe

Læs mere

291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07

291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07 291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07 291005_Brochure.indd 2 08/01/10 10:24:08 VI SKABER RAMMERNE 291005_Brochure.indd 3 08/01/10 10:24:09 DEN FLOTTESTE RÅVARE Fisk som råvare i et køkken giver et kick,

Læs mere

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen

AlsFynBroen. - binder Syddanmark sammen AlsFynBroen - binder Syddanmark sammen -1- AlsFynBroen i tal Afstand: 11 km kyst-til-kyst Trafik: Op til 17.100 biler i døgnet ved broafgift på 60 kr. Sparet rejsetid: 30 minutter mellem Odense og Hamburg

Læs mere

Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014

Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014 Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014 Side 2 Cortex Park salgsprospekt 2014 Fyn er utvivlsomt det strategisk mest udbytterige valg i forbindelse med den nye Forsker & Videnpark. Det gælder

Læs mere

Agro Food Park Præsentation. Fødevarerådet i Region Midtjylland den 26. april 2010

Agro Food Park Præsentation. Fødevarerådet i Region Midtjylland den 26. april 2010 Agro Food Park Præsentation Fødevarerådet i Region Midtjylland den 26. april 2010 Åbningen 09.09.09 130 deltagere deltog Hvad er Agro Food Park? Et internationalt kraftcenter for innovation og videnspredning

Læs mere

TØNDER. De Sansers Land BUSINESS. Kontakt: Sans for business. Tønder Erhvervsråd. Vestergade 9. DK-6270 Tønder. Telefon: +45 7492 9395

TØNDER. De Sansers Land BUSINESS. Kontakt: Sans for business. Tønder Erhvervsråd. Vestergade 9. DK-6270 Tønder. Telefon: +45 7492 9395 Kontakt: Sans for business DK TØNDER 6 5 Tønder Erhvervsråd Vestergade 9 7 2 3 4 1 DK-6270 Tønder Telefon: +45 7492 9395 www.toender-regio.de DE De Sansers Land Kontaktperson: Christiane Plischke E-Mail:

Læs mere

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK Udviklingskonsulent Bodil Øllgaard, Vejle Kommune Arkitekt maa. Henrik Stjernholm, StjernholmArkitektur.dk DET VIL VI

Læs mere

Vi søger derfor en stærk og kompetent profil, som sammen med os andre kan løfte et i forvejen velfungerende UU til et endnu bedre sted.

Vi søger derfor en stærk og kompetent profil, som sammen med os andre kan løfte et i forvejen velfungerende UU til et endnu bedre sted. Job- og personprofil for Leder af UU-Nordvestjylland Indledning Vores UU-leder har besluttet at gå på pension efter et markant virke som leder af UU-Nordvestjylland. Vi søger derfor hans afløser til tiltrædelse

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN VALGKATALOG 2018 2021 SOCIALDEMOKRATIET I KOLDING KOMMUNE Socialdemokratiet i Kolding Kommune tror på dig som medborger og på os alle som fællesskab. Vi er overbevist om, at vi kan langt mere sammen, end

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Ringsted Kommunes erhvervspolitik

Ringsted Kommunes erhvervspolitik Ringsted Kommunes erhvervspolitik Vi vil noget sammen også på erhvervsområdet! Ringsted Kommune blev i 2010 kåret til årets erhvervskommune i Danmark af Dagbladet Børsen. Samme år blev vi af Dansk Industri

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Odense fra stor dansk by - til dansk storby

Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense hovedby og vækstdriver Odense er Danmarks 3. største by og der bor ca. 194.000 indbyggere i kommunen Odense dækker et areal på 306 km2 Odense har ca.

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

Horten. Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen

Horten. Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Horten Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Grå skyer hviler tungt over Tuborg Havn og spejler sig i facaden på advokatfirmaet Hortens domicil, imens vi ankommer til det nye hus,

Læs mere

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Side 1/5 Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Indledning: Vores nuværende afdelingschef gennem mere end 5 år skal fremover står i spidsen for ejendomsområdet

Læs mere

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår.

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og IBC Birkemosevej 1 6000 Kolding www.ibc.dk 2. Aftaleperiode og opsigelse Rammeaftalen gælder for

Læs mere

Tale til 20-års jubilæum v. Kellpo, den 1. december Kære Keld, Kære Poul og kære Kellpo-medarbejdere!

Tale til 20-års jubilæum v. Kellpo, den 1. december Kære Keld, Kære Poul og kære Kellpo-medarbejdere! Tale til 20-års jubilæum v. Kellpo, den 1. december 2015 Thisted Kommune Kære Keld, Kære Poul og kære Kellpo-medarbejdere! Det er en stor glæde at kunne ønske jer alle tillykke med Kellpo s 20 års jubilæum.

Læs mere

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Gladsaxe er en moderne og velfungerende bykommune. Vi vil udnytte Gladsaxes muligheder for vækst til at udvikle vores position som en moderne

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Præsentation Thy Erhvervsforum Marts 2015 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt strategisk partnerskab i Nordjylland om vækst og udvikling:

Læs mere

Vision Greve - hvor livet er grønt

Vision Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt er udgivet af: Greve Kommune Greve Byråd Vedtaget af Greve Byråd december 2008 Henvendelse: Kontakt Ledelsessekretariatet

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

Velkommen til virkeligheden: Den regionale by! Begreberne

Velkommen til virkeligheden: Den regionale by! Begreberne Velkommen til virkeligheden: Den regionale by! Begreberne Per Riisom, Bymekaniker Direktør og stifter af Nordic City Network i 2003 Arkitekt, urbanist og erhvervsrådgiver gennem 50 år Arbejdet som konsulent

Læs mere

Investeringer og udvikling i Horsens. Klaus Holmstoel, Colliers International Danmark A/S

Investeringer og udvikling i Horsens. Klaus Holmstoel, Colliers International Danmark A/S Investeringer og udvikling i Horsens Klaus Holmstoel, Colliers International Danmark A/S Den økonomiske udvikling 2 Den økonomiske udvikling Økonomi i lavt gear Lav økonomisk vækst i 2012 Forventninger

Læs mere

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET I KOLDING UDVIDER VI DEN ALMINDELIGE OPFATTELSE AF DESIGN. ET DESIGN I KOLDING FORSTÅR VI DESIGN SOM BÅDE ET DESIGN (PRODUKTET) OG AT DESIGNE (PROCESSEN) KOLDING DESIGN

Læs mere

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010 ODENSE Forsker-og videnpark Maj 2010 Odense Forsker- og videnpark En bydel der summer af viden Over de næste 10-15 år skal området nord for Syddansk Universitet i Odense forvandles til en dynamisk forsker-

Læs mere

Byplanlægning og erhvervsudvikling

Byplanlægning og erhvervsudvikling Byplanlægning og erhvervsudvikling Byernes styrkepositioner som regionale vækstmotorer Holger Bisgaard, Naturstyrelsen, Miljøministeriet Danmark Indhold Virksomhedslokalisering i en globaliseret verden

Læs mere

Åbningstale for Green Tech House den 24. juni, 2014

Åbningstale for Green Tech House den 24. juni, 2014 Åbningstale for Green Tech House den 24. juni, 2014 Deres kongelige højhed, - Klima, Energi og Bygningsminister gæster fra Region Syddanmark, universiteter, organisationer, virksomheder og gæster fra ind-

Læs mere

På forkant med fremtiden

På forkant med fremtiden : 31-05-2016 : 2015-009367-23 På forkant med fremtiden Formål Fortællingen På forkant med fremtiden skal skabe mening, motivation og fælles forståelse. Det er fortællingen om, hvorfor vi er her, hvad vi

Læs mere

for erhvervskonsulenter og andre erhvervsfolk

for erhvervskonsulenter og andre erhvervsfolk K E N aseret b s g n i n forsk NDSVIDENSKAB for erhvervskonsulenter og andre erhvervsfolk 1 Tina Eisenhardt, Erhvervskonsulent, Middelfart Erhvervscenter Jeg har fået nogle nye redskaber, som jeg kan bruge

Læs mere

v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune www.ikast-brande.dk

v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune www.ikast-brande.dk v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune Ikast-Brande Kommunes erhvervspolitik Den regionale udviklingsmodel Rammen om det gode liv Vækstvilkår - Menneskelige ressourcer - Innovation, nye

Læs mere

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att. Danmarks Vækstråd Telefon 38 66 50 00 Direkte 38665566 Fax 38 66 58 50 Web www.regionh.dk Ref.: 15002338 Dato: 22. april 2015 Redegørelse

Læs mere

TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG

TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG 2 PRAKTISERENDE LÆGE I ESBJERG Der er gode muligheder for at slå sig ned som praktiserende læge i Esbjerg Kommune. I Esbjerg by findes mange af byens

Læs mere

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR TEXTILFORUM HISTORIEN SKABER VÆRDI Velkommen som sponsor i Det nye Textilforum. Vi inviterer erhvervslivet ind som partnere, og i fællesskab kan vi gøre brug af

Læs mere

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet!

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Når vi mennesker mødes, opstår kultur. Vi skaber i fællesskab værdier og bånd, som gennem livet er bestemmende for vore

Læs mere

Greve Kommune. Job- og personprofil for erhvervschef

Greve Kommune. Job- og personprofil for erhvervschef Greve Kommune Job- og personprofil for erhvervschef Maj 2010 1 Baggrund Erhvervslivet og arbejdsmarkedet i Greve Kommune er i udpræget grad en del af regionale og nationale strukturer og kan vanskeligt

Læs mere

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival BAGGRUND UDLEJNING Tekst: Peter Hyldahl, phy@monitor.dk Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival Skal man lave en konference, holde festival eller andet, som kræver AV, lyd, lys og scener i den absolutte

Læs mere