Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG"

Transkript

1 Business, innovation og uddannelse TREKANTOMRÅDET DANMARKS VÆKSTCENTER ANNONCETILLÆG

2 2 Trekantområdet består af seks kommuner med hver vores identitet. Vi står sammen om at skabe en fremtid på et fælles fundament af virkelyst, produktion og gode forbindelser. HER ER DER KORT FRA TANKE TIL HANDLING Takket være vores centrale beliggenhed lige i hjertet af Danmark har Trekantområdet altid været et af landets vigtigste knudepunkter. Tog fra alle retninger og de danske motorveje mødes her. Men vi er også mødested for mennesker og nye ideer. For os handler gode forbindelser nemlig om meget mere end motorveje og lufthavne. Historisk set har Trekantområdet haft en nøglerolle i udviklingen af Danmarks industri og handel. Områdets mange virkelystne og idérige entreprenører har de seneste hundrede år skabt fundamentet til, at vi i dag er et af landets førende vækstcentre. Vi er i top tre i tilgang af virksomheder. Vi har altid troet på, at vækst og udvikling skabes bedst af mennesker, der tager ansvar for tingene og hinanden. Derfor er der også i dag kort fra tanke til handling i alt, hvad vi gør. Her i Trekantområdet har vi mod til at turde tænke anderledes. Vi prio riterer innovationen og ideerne i erhvervsliv, kultur og politik. Vi glæder os til også at være grobund for din idé eller virksomhed.

3 3 18 TREKANT- OMRÅDET DANMARKS VÆKST- CENTER 6 26 Billund Erhvervsfremme Direktør Morten Karlsbjerg Tlf Fredericia Kommune Erhvervschef Anders Tang Kjærved Tlf Business Kolding Erhvervschef Jesper Vestergård Hansen Tlf Middelfart Erhvervscenter Erhvervschef Niels Christian Hammelev Tlf UdviklingVejen Direktør Carina Christensen Tlf Vejle Kommune Erhvervsguide Brian Holmer Tlf Trekantområdet Danmark Direktør Morten Rettig Tlf Tillæg til Børsen samt postomdelt til samtlige virksomheder i Region Syddanmark november Oplag: Ansvarshavende: Peter Orry Redaktion: Per Guldberg Klausen/Jacob Hille Annoncer: Henrik Juul Kristensen Layout: Reklametanken Journalister: Sune Falther, Niels Ole Krogh, Knud Erik Jensen Foto: Robert Attermann, Red Star Photo, Jonas Fotografi Tryk: Greentech Rotaprint Forsidebillede: Fiberline Composites

4 4 TREKANTOMRÅDET ER EN METROPOL PÅ VEJ. DU KAN KENDE OS PÅ VIRKELYSTEN OG PÅ, AT HER ER KORT FRA TANKE TIL HAND LING. I FLERE HUNDREDE ÅR HAR VI VÆRET LANDETS TRAFIKALE KNUDEPUNKT OG PRODUKTIONS CENTRUM. DET AGTER VI OGSÅ AT VÆRE I FREMTIDEN MED EN HALV MILLION ARBEJDS PLADSER OG EN INFRASTRUKTUR, HVOR MENNESKER OG VARER MØDES FRA ALLE FIRE VERDENSHJØRNER.

5 5 TREKANT OMRÅDET EN METROPOL PÅ VEJ Trekantområdets seks kommuner er bundet sammen af en fælles vision: At skabe fremtidens metropol sammen. Vi er godt på vej. Vi har flere end indbyggere i en stadig tættere byregion. Og inden for en times kørsel kan vi nå et opland med 1,8 mio. indbyggere. Trekantområdet er ikke til at komme uden om. Vi ligger i hjertet af Danmark, hvor motorvejene mødes, jernbanesporene krydser hinanden, og landets største erhvervshavn og næststørste internationale lufthavn ligger. Historisk set er vi Danmarks industriregion, og det agter vi også at være i fremtiden. Vores centrale position i dansk erhvervsliv er bygget på vilje og virkelyst en entreprenant livsindstilling, der er en del af områdets DNA. Vi ved, at det er nødvendigt at tænke anderledes. For os er produktion derfor ikke blot et spørgsmål om fysisk transformation af materialer. For os er produktion lig med vækst og udvikling og vi går forrest, når det kommer til bæredygtig og designbaseret produktion. I Trekantområdet er vi særligt stærke i design, transport, logistik, energi samt fødevarer og fødevareprocesindustri. Vi er hjemsted for Europas største klynge af virksomheder i rustfri stålindustri med 200 virksomheder med i alt ansatte, der udvikler maskiner, komponenter og udstyr til forskellige grene af forædlingsindustrien for fødevarer. Men vi er meget mere. Trekantområdets erhvervsliv er drevet af et stærkt ønske om samarbejde for at skabe vækst, innovation og design i særklasse på tværs af brancher og kommunegrænser. Vores kommuner bakker op og er lydhøre for erhvervslivets udfordringer, og vi bestræber os på at løse dem i fællesskab gennem dialog. Stærkere på uddannelse Samarbejde giver de bedste resultater og de færreste sten på vejen for både den globale koncern og iværksætteren, der vil drive virksomhed her hos os. Iværksættere med gode, lysende ideer er fundamentet for enhver virksomhed. Trekantområdet har særligt mange iværksættere, som vi i fællesskab gør en særlig indsats for at udvikle. Derfor kan vi bryste os af at have en høj andel af levedygtige iværksættervirksomheder i regionen. Trekantområdet bliver også stadig stærkere på uddannelse af højt kvalificeret arbejdskraft. Vores uddannelsessteder, der spænder fra universitet over videregående uddannelser og erhvervsskoler til musicalakademi og designskole, optager og udklækker hvert år stadig flere studerende i Trekantområdet. Trekantområdet er godt nok seks kommuner med hver deres sjæl. Men sammen giver kommunerne området en særlig nerve og puls, der matcher mulighederne i mange af verdens største metropoler. Vi kan blandt andet byde på flere end 500 restauranter og 90 cafeer. Og sammenlagt har vi fem kilometer gågade og over specialbutikker.

6 6 ERHVERVSJORD Fire mænd med fingeren i Trekantområdets erhvervsjord: Chef for forretnings udvikling i Business Kolding, Thomas Andersen (t.v.), direktør Jørgen Andersen, Lysholtparken, Vejle, salgs chef Jens Andersen, Fredericia Kommune, og direktør René Neesgaard, erhvervsmæglerne Colliers, Vejle.

7 7 VIRKSOMHEDER ÆNSER IKKE KOMMUNE- GRÆNSERNE Trekantområdet er et hotspot for etablering af virksomheder. Erhvervsjord i regionen er særlig attraktiv for brancher relateret til logistik og kontor. En attraktivt beliggende storby med cirka indbyggere og arbejdspladser. Sådan betragtes Trekantområdet, når det anskues af folk, som ikke bor der. - Det er tydeligt at fornemme, at regionen som erhvervs- og bosætningsmål er én samlet enhed. Kommunegrænserne betyder ikke spor, siger René Neesgaard, direktør i ét af Danmarks største erhvervsmæglerfirmaer, Colliers kontor i Vejle. Herfra dækkes hele Trekantområdet, og den betragtning deler mange virksomheder: - Det spiller ingen rolle, om byen eller kommunen hedder det ene eller det andet. Det betyder noget, om man for eksempel ligger i den nord lige eller sydlige ende, men derudover gør det ingen forskel, siger han: - Trekantområdet har faktisk alt: God logistik, uddannelsesinstitutioner (senest bygger Syddansk Universitet i Kolding og VIA i Vejle), unik natur og boliger, et godt handelsliv og mange spændende projekter under udvikling. Logistik og kontor Ifølge René Neesgaard er der fem-seks kraftcentre i Danmark, hvor væksten og aktiviteterne samles. De er København i øst, Esbjerg i vest og Aalborg i nord; Aarhus og Odense mellem det hele - og Trekantområdet i midten af alt. Områdets optimale placering betyder blandt andet, at den traditionelle interesse fra virksomheder i transportbranchen er intakt. Desuden er mængden af højtuddannet arbejdskraft og evnen til at tiltrække mere af den med til at trække virksomheder til. - Logistik har altid fyldt meget i regionen, og med den stigende internethandel er den del ikke blevet mindre. DHL Freight Denmark har netop igangsat et nyt byggeri af m 2 terminalbygning i Taulov, og DHL Global Forwarding flytter 70 administrative medarbejdere til Vejle Nord. Der er flere aktuelle søgninger efter samme type, også større ejendomme af denne type, siger René Neesgaard. Kontorlokaler har længe haft en begrænset efterspørgsel og dermed stigende tomgangsprocent, men efterspørgslen er stigende både efter eksisterende kontorer, men særligt efter nye moderne kontorer, der kan leve op til moderne arbejdspladskrav om energieffektive lokaler og godt arbejdsmiljø. Seneste eksempel er PwC, der har valgt at samle sine aktiviteter fra Fredericia og Vejle i et nyt hus ved motorvejen i Vejle Nord. - PwC valgte at placere sig ved motorvejen, blandt andet for at signalere, at man er områdets revisionskontor. Man kunne også have valgt en midtby, men adgangen til kontoret er enklere for både kunder og medarbejdere. Og så signalerer det noget andet at være placeret uden for byen; det har mere regionalt præg, siger han.

8 8 ERHVERVSJORD DANMARKC: EN EFTERSPURGT TREKLANG Danske flagskibe indenfor energi, transport og fødevarer har slået sig ned i Fredericias erhvervsknudepunkt DanmarkC. Seks millioner kvadratmeter. Halvdelen solgt på fem år. Selv sidste år, da alt ellers stod stille, blev der solgt store arealer. Vi er i DanmarkC. Fredericia Kommunes store erhvervssatsning, der smyger sig langs motorvej E20. - Virksomhederne siger, at de etablerer sig i DanmarkC af tre grunde. De vil have beliggenheden, hvor bilister hver dag ser deres facader vendt mod motorvejen, forklarer direktør Holger Spangsberg Kristiansen, teknik- og miljøforvaltningen i Fredericia Kommune: - De vil være i klynge med virksomheder indenfor samme segment, så de kan rekruttere de klogeste hoveder. Og de vil ligge i Danmarks centrum, så de hurtigt kan være i Hamborg, København og Aarhus. Centralt kraftcenter Lillebæltskommunen er et dansk kraftcenter, når det gælder transport og logistik, fødevarer og energi. Arla, Carlsberg, Dong, Energinet.dk og DHL er vægtige navne, der forbindes med klyngerne i Fredericia. - Vi er på vej fra at være et område med næsten udelukkende tung industri til at rumme mange vidensarbejdspladser, siger kommunens nyansatte salgschef, Jens Andersen, og tilføjer: - Folk vil bo naturskønt. Vi er den danske kommune, der har flest boliger ud til vandet. Og prisen er langt fra pebret. Dynamiske netværk Læg dertil at medarbejderne kan komme hurtigt til og fra arbejdspladsen. - Der er job indenfor en radius af en times køretid. Du skal til København for at kunne finde noget tilsvarende, siger Holger Spangsberg, der glæder sig over at have den aktive Fredericia Erhvervsforening som partner. - Foreningen og kommunens samarbejde og de mange netværk virksomhederne imellem er garanter for den dynamik, der på lang sigt gør det interessant at have adresse i DanmarkC, pointerer Holger Spangsberg. INVITATION TIL SAMSPIL I DYNAMISK ERHVERVSPARK Nordic Synergy Park har 15 kvadratkilometer at brede sig på. Her opstår et erhvervsområde for kloge hoveder med natur, leg og bæredygtigt byggeri.

9 9 Advice House er sammen med Green Tech House de to første kontorhuse i Lysholtparken lige ud til motorvej E45 nord for Vejle. - Vi er parate til at opføre eller sælge jord til domicilejendomme i vores erhvervspark på i alt m 2. Lysholtparken er placeret midt i et grønt område med stier, vandløb og fredskov. Hos os kan virksomhederne eje eller leje, siger Jørgen Andersen. Han er direktør for Lysholt Erhverv A/S, som ejes af Bagger-Sørensen-familiens investeringsselskab, Vecata A/S, og Hanssen Ejendomme A/S. RØD LØBER IND I UNIK GRØN ERHVERVSPARK Profilen er grøn, mørkegrøn. Lysholtparken i Vejle Nord tilbyder erhvervsvirksomheder mange fordele. Ikke mindst en fantastisk placering i naturen og en andel i et aktivt business-netværk. Grøn og de andre farver Green Tech House opføres netop nu og åbner i maj næste år. Det første byggeri står færdigt og er fuldt udlejet. Det er det m 2 store Advice House. Lejerne er en række mindre virksomheder, der arbejder med grøn teknologi, men fx også virksomheder som KPMG, Coface, Rambøll, Vilsgård Advokater, KWS, Businessmann og Green Network. - Beliggenheden er optimal for hele Danmark, men især for Midt- og Østjylland. Med de nye motorveje er Holstebro, Brande, Ikast, Herning, Horsens og Aarhus blevet naboer, der ligger 45 minutter fra Lysholtparken, siger Jørgen Andersen og sætter en tyk streg under, at det ikke kun er grønne virksomheder, der er velkomne. - Videnstunge virksomheder fra alle brancher vil også kunne have stor gavn af at etablere sig her, siger direktøren. Advice House er sammen med Green Tech House de to første kontorhuse i Lysholtparken lige ud til motorvej E45 nord for Vejle. - Vi er parate til at opføre eller sælge jord til domicilejendomme i vores erhvervspark på i alt m 2. Lysholtparken er placeret midt i et grønt område med stier, vandløb og fredskov. Hos os kan virksomhederne eje eller leje, siger Jørgen Andersen. Han er direktør for Lysholt Erhverv A/S, som ejes af Bagger-Sørensen-familiens investeringsselskab, Vecata A/S, og Hanssen Ejendomme A/S. Masser af facadejord Lysholtparken er en del af 7100 Nord, hvor Exxit 59 også er en stor og aktiv spiller i området, fortæller erhvervsguide Brian Holmer. - Vejle Kommune har over 1 mio. m 2 erhvervsjord til salg i området. Og med kun få hundrede meter til tilkørslen til E45 og med retning mod nord, syd, øst og vest er området fremtidssikret. Og lige vest for dette område har vi m 2 facadejord ud mod motorvejen til Herning. - Vejle Kommune har også meget store erhvervsarealer i Give lige syd for den nye motorvej til Herning, som vi venter os meget af nu, hvor motorvejen til Herning er indviet, understreger Brian Holmer. Det betyder også kort afstand til Danmarks næststørste lufthavn i Billund, Vejle Havn og hele Trekantområdet. Erhvervsparken er ideel til virksomheder med behov for meget plads. Erhvervsområdet er i alt m 2, hvoraf m 2 på Dyrskuevej med facade til motorvejen er byggemodnet og klar til overtagelse. Ingen støj, røg og møg. Masser af natur, bæredygtighed og leg. Sat på en kort formel er dét fikspunkterne for Business Kolding, der med Nordic Synergy Park har etableret et erhvervsområde, der kan udvikle sig til et af Nordeuropas største. 15 kvadratkilometer svarende til 15 millioner kvadratmeter vil området dække over, når det engang er fuldt udbygget. Klos op ad motorvej E45, en time fra Tyskland, midt i Danmarks produktion, Jylland. Ind i fremtiden - Som navnet siger, lægger vi vægt på, at virksomhederne kan få gavn af hinanden; at der opstår synergieffekter, siger chef for forretningsudvikling i Business Kolding, Thomas Andersen, og uddyber: - Vi har tænkt fremtiden med. Derfor tænker vi ikke kun haller og kontorer ved siden af hinanden, men natur, bæredygtigt byggeri og leg. Medarbejderne skal føle sig godt tilpas. De skal kunne dyrke sport og motion mellem virksomhederne. De skal kunne tage familien med herud. Kunne købe et sundt og billigt måltid og aflevere det beskidte vasketøj. Her skal også være liv efter klokken 16, siger Thomas Andersen. Lov til at tænke med TV Syd har etableret sig i området, og Business Kolding rykker med sit 40 mand stærke team Danmarks næststørste erhvervsudviklingsselskab ud i et nyt domicil på mellem og kvadratmeter. - Men der er plads til mange flere tanker. Vi vil nemlig ikke tænke dem alle selv, men gøre det i dynamisk fællesskab med de virksomheder, der vil være en del af Nordic Synergy Park, siger Thomas Andersen. Der bliver plads til hovedsæder med ansatte og plads til den lille rådgiver med fem ansatte. Kort sagt alle, når bare de ikke støjer og sviner. - Det er et nej til tomme lagerhaller og masser af tung trafik og et ja til et stort konferencehotel og et forsikringsselskab, fastslår Thomas Andersen.

10 10 ERHVERVSJORD FREDERICIA Midt i Trekantområdet, kort afstand til Aarhus, København, Odense, Billund Airport og Europa. Masser af arbejdskraft, brancher, infrastruktur, erhvervsjord og potentiale. Fredericia favner. Monjasa er en dansk, privatejet virksomhed, som beskæftiger sig med handel af marinebrændstof (bunkers) til skibsredere og store internationale virksomheder i shippingbranchen. Virksomhedens aktiviteter varetages fra koncer nens fire kontorer i Fredericia, Dubai, Singapore og New York. Det var bevidst og strategisk, at vi valgte Fredericia som lokation for vores danske hoved kontor. Her bor vi centralt, lige midt i Danmark, på første parket, direkte ud til en af landets mest trafikerede motorvejsstrækninger. Området byder på en velfungerende infrastruktur, jernbane og en vækstende international lufthavn i Billund lige i nærheden. Dermed har vi, med tanke på især de større byer Odense og Aarhus, adgang til et vidtrækkende opland af veluddannede og velkvalificerede medarbejdere. CEO JAN JACOBSEN OG CEO ANDERS ØSTERGAARD, MONJASA A/S De seneste år har vi i Fredericia Erhvervsforening medvirket til udformningen af en ny erhvervspolitik og gjort det ud fra foreningens indsatsområder: Grøn energi, transport, byudvikling, udbud, konkurrenceudsættelse og ramme vilkår i det hele taget. Vi oplever lydhørhed hos politikere og embedsfolk og har en løbende og konstruktiv dialog om fælles mål som øget tilflytning og tiltrækning af nye virksomheder samt særlige vækstinitiativer. MICHAEL SØNDERSKOV, FORMAND FOR FREDERICIA ERHVERVSFORENING

11 11 FAVNER Vi befinder os godt i Trekantområdet. Området er kendetegnet ved fin infrastruktur, gode industriområder og attraktive muligheder for at bosætte sig. Det er nødvendige betingelser for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Området er også kendetegnet ved et godt samarbejde mellem kommuner, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner. HENRIK POULSEN, CEO, DONG ENERGY A/S Siden 2012 er der solgt over m 2 erhvervsjord i DanmarkC, og syv nye virksomheder er kommet til, så der i dag findes over 50 virksomheder langs Fredericias motorvejsnet. HOLGER SPANGSBERG KRISTIANSEN, DIREKTØR FOR TEKNIK & MILJØ, FREDERICIA KOMMUNE

12 12 UDDANNELSE TEMA KOLDING RIMER PÅ CAMPUS Kolding er en uddannelsesby og få steder vil emme mere af viden og lærdom end campusområdet ved byens nye innovative bydel, Design City. Her vil studerende blive klogere fra Uddannelsesinstitutionerne i Design City og campus-området kommer til at ligge tæt. Syddansk Universitet, Design skolen Kolding, Kolding HF & VUC, Kolding Uddannelsescenter, International Business College og International Business Academy vil sammen med boliger, butikker, kontorer og udendørs aktiviteter skabe et helt nyt liv i området. PROFIL: DESIGN CITY

13 FAKTA 13 Design City Kolding er et privat byudviklingsprojekt, hvor en helt ny bydel på m 2 etageareal udvikles, opføres og udlejes de kommende år m 2 er opført, og yderligere m 2 er under opførelse til Kolding HF & VUC. Lige overfor opfører Syddansk Universitet m 2, som tages i brug i DER KOMMER TIL AT VÆRE OVER STUDERENDE LIGE HER! THOMAS NIELSEN, DIREKTØR, DESIGN CITY til viden, skabe samarbejde og etablere kontakt med kommende medarbejdere, siger Thomas Nielsen. Sidste år var der studerende, der blev optaget på kandidatuddannelsen ved Københavns Universitet. Tallet illustrerer meget godt, hvor stort et uddannelsesprojekt Kolding har gang i med campusområdet ved Design City. Her vil der fra årsskiftet 2015 være studerende i gang med at blive klogere, mens de læser på Designskolen Kolding, Syddansk Universitet, Kolding HF & VUC, Kolding Uddannelsescenter, International Business College og International Business Academy. Centralt i campusområdet ligger Design City Kolding lige overfor det nye universitetsbyggeri. Tæt ved er der netop taget første spadestik til HF & VUC, som vil stå klar ved årsskiftet 2014/15. Senest har International Business Academy, IBA, besluttet at bygge m 2 undervisningsbyggeri i Design City til indflytning i Campusområdet bliver et dynamisk kraftcenter, siger Thomas Nielsen, administrerende direktør i Design City: - Der kommer til at være over studerende lige her. Det er en fantastisk masse viden og en masse muligheder for de studerende, uddannelserne og ikke mindst for erhvervslivet for at få adgang Levende miljø Han er ikke ene om at se mulighederne. - Det er ikke svært at sælge ideen. Folk har nemt ved at stige på, for den er også ret ligetil: Et stort, centralt placeret vidensområde, hvor banegård og motorvej samtidig er lige ved hånden. Den idé kan mange uddannelser godt se mulig heder i, siger Thomas Nielsen. Han er da også i konkret dialog med yderligere tre uddannelser om at etablere sig i området, ligesom det ventes, at universitetets anden etape med tiden vil føje yderligere kvadratmeter til de , der er ved at blive bygget nu. Med det vil følge et yderligere løft i form af studerende og uddannelser. En vigtig del af at realisere campus er, at der bliver et studiemiljø også efter skoletid. Sammen med Lejerbo arbejdes der på at etablere 100 attraktive ungdomsboliger centralt i området, og der vil være kontorer, butikker, cafeer og andet, som vil skabe liv i området: - Hvis vi skal skabe et miljø, der lever, skal det også leve efter klokken Der skal være liv her, der skal være aktiviteter, noget at komme efter. Det er en bydel, vi etablerer, ikke kun et mål for pendlere, pointerer han. Den del af visionen er godt på vej. På de ledige arealer i Design City er der eksempelvis etableret et beachvolleyanlæg, som er benyttet flittigt, blandt andet til en afdeling af DM, og i kajakklubben lige på den anden side af åen er der også masser af aktivitet. - Synergieffekterne er, at der er liv fra alle sider på alle tider af døgnet. Så er det en bydel, siger Thomas Nielsen.

14 14 UDDANNELSE TEMA TREKANTENS INTERNATIONALE SKOLE Bragende succes fra første dag har på ingen tid placeret International School of Billund markant på uddannelseskortet i Trekantområdet. 50 elever havde været nok til en start, men langt flere troppede op, da International School of Billund hejste flaget og holdt første skoledag for sig selv, forældre og ikke mindst elever den 6. august i år. I dag har skolen 79 elever fordelt på 45 i børnehave og 34 i skole til og med tredje klasse, og interessen har været så stor, at der allerede nu er planer om at udvide tilbuddet til større elever, så der fra 2015 vil være skoletilbud for elever til og med 9. klasse. - Vi var 75 elever, da vi åbnede, og vi måtte hurtigt inddrage andre lokaler for at få plads til den efterspørgsel, der har vist sig at være, siger Camilla Uhre Fog, chairman of the school board og director specialist i LEGO-fonden: - Vi ramte et behov, konstaterer hun. Stor spredning i nationaliteter Behovet rækker ud over lokalområdet, for eleverne kommer fra hele Trekantområdet. Med den bragende succes in mente kan man PROFIL: INTERNATIONAL SCHOOL OF BILLUND

15 FAKTA 15 International School of Billund er en privatskole. Skolepengene betaler udover undervisning mad på skolen, ligesom der er gratis bustransport til og fra skolen fra Vejle, Kolding og Fredericia. Alle elever kan komme i morgenpasningsordning og del tage i eftermiddagens fritidsaktiviteter uden merbetaling. Læs mere på VI LÆRER DEM IKKE, HVAD DE SKAL TÆNKE MEN AT DE SKAL TÆNKE CAMILLA UHRE FOG, CHAIRMAN OF THE SCHOOL BOARD, INTERNATIONAL SCHOOL OF BILLUND godt undre sig over, at International School of Billund først åbnede efter mange års overvejelser og tre års konkret forberedelse. Men den er en gennemtænkt del af LEGOfondens vision om et internationalt miljø, der kan tiltrække medarbejdere, men også skabe et internationalt læringstilbud, hvor LEGO s unikke legende tilgang til læring er en del af agendaen. Forberedelserne har givet dividende med succes fra første dag blandt både danske og udenlandske forældre og elever: Over 60 procent af børnene har en eller begge forældre med international baggrund. Elevernes nationaliteter er mange, og det samme er antallet af internationale virksomheder, som tæller skolens forældre som medarbejdere. Men også mange danske børn er tilmeldt skolen. - Nogle vælger det til, fordi forældrene ved, at deres karrierer om nogle år vil betyde, at de og børnene skal flytte til udlandet. Her er det oplagt at give børnene en international start på skolelivet. Andre vælger det til for at give børnene en international uddannelse i et multinationalt miljø, også selv om forældrene ikke står for at skulle udstationeres, siger Camilla Uhre Fog. Et godt sted at lande Skolens pensum er med til at gøre det muligt. Man følger det internationale baccalaureate-program, som er en fælles standard for undervisning, der gør det muligt at bevæge sig frit rundt fra nation til nation, uden at barnets skolegang bliver en gen tagelse af nogle temaer og et fravær af andre. - Det er et oplagt parameter for mange forældre, at skolen følger IB-programmet. Det gør det nemt at komme hertil. Samtidig giver det et godt afsæt for dem, der skal rejse videre, siger Camilla Uhre Fog. Skolens undervisning tager stadig sit udspring i danske traditioner, og der er tydelige aftryk af stifterne i undervisningen. For selv om skolen er en selvstændig enhed, er initiativtagernes glæde for at lege sig klogere en del af skolens DNA: - Det er tydeligt at se legen i den måde, vi lærer på. Vi er hands-on, vi samarbejder, vi undersøger, vi kreerer og er kreative, og vi lærer en masse gennem alle processerne. Leg er en del af vores ophav, og det er vi stolte af. Og vi siger gerne, at vores opgave ikke er at lære børnene, HVAD de skal tænke, men AT tænke, siger Camilla Uhre Fog.

16 16 UDDANNELSE TEMA NETVÆRK, BRANDING OG EN GOD FORRETNING Business Koldings samarbejde med INSEAD har været en gevinst ud over det forventede. Topledere kan få den velrenommerede businessskole INSEAD fra Frankrig ind i livet og med i den faglige rygsæk uden at skulle betale en million kroner og trække store veksler på deres familier. - De fleste topchefer har erkendt, at videreuddannelse af høj kvalitet er vigtigt, men ikke på bekostning af familien. Vores intensive uddannelser med INSEAD har ramt netop dette behov, siger direktør for Business Kolding Institute, Claus Flensborg. I dag har Business Kolding og INSEAD i fællesskab formet tre uddannelser, som giver snert og smag af INSEAD, men som hverken koster en million kroner eller tager så megen tid. - Vi har fundet en mellemvej, hvor INSEAD s kompetencer bliver tilgængelige for flere uden at man skal ofre en mængde tid og ressourcer, siger Claus Flensborg. Brander området Business Kolding og INSEAD s samarbejde er blandt andet Executive Management Programme målrettet direktører og andre medlemmer af direktioner. Uddannelsen er attraktiv i kraft af det udbytte, undervisningen giver, og fordi den giver de deltagende topledere netværk. Samtidig er samarbejdet med INSEAD med til at brande og profilere Trekantområdet som et område med fokus på uddannelse. Samarbejdet med INSEAD er også en god forretning, for uddannelsen har ramt et behov, ikke bare i Trekantområdet. - Vi har fået rigtig godt fat i det skandinaviske marked. Både danske, men også norske og svenske, topchefer kommer til Kolding for at få essensen af INSEAD. Det har vist sig, at vi ud over at brande os og skabe netværket også kan lave forretning på konceptet, siger Claus Flensborg. Siden opstarten har Business Kolding udvidet INSEAD-samarbejdet, så der også udbydes en bestyrelsesuddannelse og fra i år et high potential-program for mellemledere med potentiale til topledelse i en overskuelig fremtid. - Jeg tror på, det er en vigtig opgave for os at vise, at man sagtens kan blive ved med at uddanne sig og blive fagligt styrket også i dette område. Det hele er ikke bare i København og i det her tilfælde er det faktisk slet ikke København, for det er kun os, der udbyder det i hele Skandinavien. Den positive profil har Trekantområdet godt af, siger Claus Flensborg. Business Kolding Institute tilbyder sammen med INSEAD efteruddannelse målrettet fremtidens direktører. INTERNATIONAL EFTERUDDANNELSE GIVER LEDER- TALENTER FART PÅ FAKTA High Potential Management Programme er målrettet 30- til 45-årige mellemledere med potentiale til at blive topledere. Fem moduler på fem dage og et udbytte, der kan forme resten af din karriere. Den gulerod kan deltagerne på Business Kolding Institutes High Potential Management Programme se frem til. Kurset er udviklet og udbydes sammen med den anerkendte internationale business-skole IN- SEAD. Det skal forme og udvikle virksomhedernes talentmasse, så kvalificerede og ambitiøse mellemledere, projektledere og lignende får de redskaber, der skal til for at komme i spil til topjob. - Der er rigtig megen faglighed, som er adgangskrævende for mange jobs, siger Claus Flensborg, der er direktør for Business Kolding Institute. - Men ofte vil den uddannelse, du tager, kun egne sig til at få dig i gang i den branche eller det job, du skal bestride. Når du har læst et fag i fem-seks år og siden arbejdet med det i en tilsvarende periode, sker der som oftest to ting: Rigtig meget af det, du lærte i sin tid, er forældet, og dine udfordringer på jobbet gør, at du mangler andre kompetencer end dem, du havde i skolen, siger han. Claus Flensborg er selv et godt eksempel. Han er blot 37 år og således ret nyuddannet, men udviklingen forandrede den virkelighed, han skulle ud i, mens han kvalificerede sig til den. - Jeg har læst cand.merc. på Handelshøjskolen og var færdiguddannet i På det tidspunkt var facebook højst en tanke. Ikke ret meget af min uddannelse var indrettet på den virkelighed, facebook siden skabte, siger han. Uddannelse med perspektiv Analogien viser meget godt, at selv ikke de bedste, sværeste eller mest krævende uddannelser kan være tidssvarende alene af den grund, at de færreste længevarende uddannelser vil turde påstå at vide, hvad du får brug for om fire, fem eller seks år. - High Potential Management Programme er skabt for at geare fremtidens topledere. Derfor bestræber underviserne sig på at give den nyeste viden om blandt andet strategi og ledelse med perspektiv, så uddannelsens deltagere kan bruge deres nyerhvervede værktøjer, uanset om de rykker op på topniveau næste år eller om ti år, siger Claus Flensborg. PROFIL: INSEAD

17 FAKTA har taget INSEADuddannelserne Executive Management Programme og Executive Board Programme. Uddannelserne har fokus på lederskab, strategi og kommunikation. Executive Forum er et businessnetværk for toplederes networking. DE FLESTE TOPCHEFER HAR ERKENDT, AT VIDEREUDDANNELSE AF HØJ KVALITET ER VIGTIGT, MEN IKKE PÅ BEKOSTNING AF FAMILIEN CLAUS FLENSBORG, DIREKTØR, BUSINESS KOLDING INSTITUTE

18 18 PRODUKTION TEMA DA FIBERLINE COMPOSITES FLYTTEDE ØSTPÅ Midt i en globalisering, hvor alle flyttede produktion ud til lavtlønslande, valgte fabrikant Henrik Thorning i 2005 at investere 250 mio. kroner i en ny fabrik og udstyr midt i Danmark. Fiberline Composites fabrik står i dag som et studie i moderne industriarkitektur. De fleste ville nok være forudsigelige, hvis de blev bedt om at illustrere ordet fabrik : En skorsten, en hal med nogle porte måske en gaffeltruck, hvis man var avanceret. De færreste ville begive sig ud i noget, der ligner det syn, man møder på Barmstedt Allé i Middelfart få kilometers kørsel fra Lillebæltsbroen. Og med god grund. For Fiberline Composites bygning ligner ikke en fabrik. Det er ganske vist det, den er en fabrik. Men ordet fabrik beskriver lige så lidt oplevelsen af de kvadratmeter byggeri, som ordet fodboldspiller beskriver Pelé. - Behovet var dybest set en kasse rundt om det optimale produktionsflow, siger fabrikant Henrik Thorning: - Men det gjorde jo ikke noget, at den var pæn at se på. Jeg har undret mig over, hvorfor industribyggeri skulle være så kedeligt og grimt. Jeg ville gerne slå et slag for, at vi fik genoplivet den gamle tradition for smuk industriarkitektur, siger Henrik Thorning. Arkitektur frister ansøgere Som sagt, så gjort. Set fra E20-motorvejen ligner Fiberline Composites både en langstrakt kælkebakke og et skib, der skærer sig gennem bløde bølger. En virksomhed i bevægelse var i tankerne, da arkitekturen tog form, og det samme var vikingetidens borge. Fiberline Composites produktion blev også tænkt ind. Fabrikken skulle nemlig samtidig fungere som et studie i, hvad man kan skabe og gøre med kompositmaterialer, og byggeriet er således for store deles vedkommende opført i materialer, som Fiberline Composites selv producerer. Og formgivningen henviser med sin dynamik til den teknik pultrudering der benyttes til fremstillingen af kompositmaterialerne. Fire arkitektfirmaer bød på opgaven, som tilfaldt en femte professor Jan Søndergaard fra KHR Arkitekter. Designpriserne og hæderen er væltet ned over virksomheden, siden man tog fabrikken i brug i Og bygningens unikke arkitektur er blevet en del af virksomhedens DNA. En gennemsnitlig virksomheds powerpointpræsentation af sig selv vil typisk indeholde elementer som historie, produkter og visioner. På Fiberline Composites præsentation får man skam også at vide, at virksomheden er stiftet af Dorte og Henrik Thorning i Nr. Bjert ved Kolding i 1979; at stifterne fortsat ejer butikken sammen med de tre børn, og at der arbejdes i kompositmaterialer på tre felter: Vindenergi, vinduer, døre og facader samt generel konstruktion. Men en stor del af præsentationen handler om fabrikken: - Den har givet stor opmærksomhed, og den har i høj grad levet op til alle de formål, vi ønskede at give den, siger Henrik Thorning: PROFIL: FIBERLINE

19 FAKTA 19 Fiberline Composites bygning er arkitektonisk nyskabende. I byggeriet er anvendt glasfibermaterialer på en så utraditionel måde, at bygningen blev Årets Byggeri i 2007 og siden har vundet arkitekturpriser og hæder verden over. Det innovative og kuriøse illustreres måske bedst af, at Fiberline Composites har vundet en international stålpris til trods for, at Fiberline Composites faktisk arbejder meget med at lave profiler i glasfibre, som kan gøre stål overflødigt. Fiberline Composites er en familieejet virksomhed, som siden 1979 har arbejdet med kompositter. Virksomheden fremstiller kompositmaterialer ved at støbe glasfibre og kulfibre sammen med et bindemiddel. Det foregår i en kontinuerlig produktionsproces, der kaldes pultrudering. Metoden er specialudviklet til at fremstille profiler, som man kan skræddersy med de egenskaber, som anvendelsen og kunden har behov for. Fiberline Composites sælger sine produkter i flere end 40 lande. Læs mere på - Først og fremmest skulle den være funktionel. Det er den. Og den skulle demonstrere, hvad vores produkter kan og det gør den i høj grad, fordi så meget af bygningen er konstrueret i kompositmaterialer, siger Henrik Thorning: - Men den virker også på andre områder. Vi får eksempelvis uopfordrede ansøgninger fra folk, som skriver, at nu har de kørt forbi så mange gange og tænkt, at her må være spændende at arbejde, siger Henrik Thorning. Udflytning fra Kolding til Middelfart At man i dag står med en fabrik, som er hædret og hyldet og optaget i Kulturkanonen, var der ikke mange, der forudså, da Henrik Thorning gik i gang med at planlægge fabrikken i På det tidspunkt var store dele af den danske industriproduktion ved at blive pakket i containere og læsset på skibe med kurs mod Kina eller i det mindste Østeuropa, hvor end ikke direktørlønningerne var i nærheden af det, en dansk industriarbejder skulle have: - Der er masser af grunde til, at vi bygger fabrik i Danmark selv om enkelte spurgte, om vi var blevet sindssyge, siger Henrik Thorning: - Den store udfordring er at sørge for, at vores produkter er det ekstra værd, som det koster at producere i Danmark. Derfor skal vi både være effektive og udnytte danskernes evne til innovation og nytænkning, siger Henrik Thorning Med udgangspunkt i den gamle placering i Nr. Bjert ved Kolding blev der tegnet en cirkel. Der skulle være adgang til kvalificeret arbejdskraft fra Trekantområdet og Odense indenfor cirka en halv times transport og der lå Middelfart godt. Så da Henrik Thorning valgte at flytte fabrikken østpå, stoppede han efter cirka 20 kilometer ad E20. MATERIALER ER HELT BASALE FOR SAMFUNDS- UDVIKLINGEN. DE ER SÅ VIGTIGE, AT MAN HAR OPKALDT TIDSALDRE EFTER DEM STEN- ALDER, JERN ALDER, EKSEMPELVIS. JEG TROR, VI ER PÅ VEJ IND I KOMPOSITALDEREN HENRIK THORNING, FABRIKANT, FIBERLINE COMPOSITES

20 20 PRODUKTION TEMA VEJEN PRODUCERER MADVARER OG FØDEVAREVIRKSOMHEDER Margarine, oksekød og fisk i rigtig mange tonsvis. Vejen Kommune er Danmarks centrum for produktion af fødevarer. Postnumrene 6600 og 6670 vil stå i firmaadresserne på stadig flere varedeklarationer, når du handler madvarer i supermarkedet Vejen er Danmarks nye fødevarecentrum, og Danish Crown samler sin produktion af oksekød på et kommende storslagteri i 6670 Holsted. Vejen er også hjemkommune for Brørup Slagteri, Skare Meat Packers, Grønvang Margarine og en tætvokset underskov af underleverandører af råvarer og serviceydelser, der knytter sig til fødevareproduktion. Fiskeopdrætvirksomheden AquaPri har netop placeret sin hidtil største investering et anlæg til sandart i Gamst i Vejen Kommune. - Vi har opdræt mange steder i Danmark og havde ud fra de erfaringer en række ønsker til placering af vores nye anlæg. Placeringen i Vejen Kommune er logistisk optimal, fortæller medejer af AquaPri, Henning Priess. Slagterikoncernen Danish Crown åbner til marts næste år sit nyopførte super-slagteri i Holsted, som samler oksekødsaktiviteterne fra Tønder, Skjern, Holstebro og Fårvang tæt på motorvej og på kvalificeret arbejdskraft med fødevare-erfaring. - En række kriterier skulle opfyldes. Afstand til vores leverandører af kreaturer, beliggenhed i forhold til infrastruktur, naboer og anden bebyggelse, mulighed for egen vandrensning, mulighed for etablering af vindmøller og lignende. Flere kommuner kunne opfylde kriterierne, men Vejen vandt finalen, fortæller direktør i oksekødsdivisionen i Danish Crown, Lorenz Hansen.

Vejen. Danish Crown. Danmarks nye fødevarecentrum. Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed. Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen

Vejen. Danish Crown. Danmarks nye fødevarecentrum. Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed. Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen Vejen fødevarecentrum Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed Side 3 Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen Side 4 Derfor valgte vi Vejen: Danish Crown SPF-Danmark og Eurofins fortæller

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst SDU i Kolding har fokus på entreprenørskab, ledelse og udvikling af små og mellemstore virksomheder og vi er klar til at samarbejde

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia

Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia Vækst : Viden : Vilje Fredericia Trekantområdets mindst firkantede by E5 CE1 E4 CE1 E3 E3 De nye erhvervsområder E2 E2 E1 E1: Vidensbaserede kontorerhverv E2:

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION KORT VERSION erhvervsstrategi 2015-2022 Den nye erhvervsstrategi 2022 er klar på businesskolding.dk/strategi2022 Vi er stærkere sammen, så lad os komme i gang. Du kan begynde ved at læse med her forord

Læs mere

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne inkl. kommuner], der under

Læs mere

Sammenfatning af fire motorvejes betydning for vækst.

Sammenfatning af fire motorvejes betydning for vækst. Side 1 Udgivelsesdato : September 2014 Udarbejdet : Muhamed Jamil Eid René Fåborg Kristensen Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING OG FORMÅL 3 2 RESULTATER

Læs mere

work-live-stay southern denmark

work-live-stay southern denmark work-live-stay southern denmark Nærværende notat kan anvendes af den enkelte kommune til fremlæggelse i politiske udvalg i forbindelse med drøftelse af foreningen og dens aktiviteter herunder især Bosætningskoordinator-initiativet.

Læs mere

291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07

291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07 291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07 291005_Brochure.indd 2 08/01/10 10:24:08 VI SKABER RAMMERNE 291005_Brochure.indd 3 08/01/10 10:24:09 DEN FLOTTESTE RÅVARE Fisk som råvare i et køkken giver et kick,

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014

Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014 Cortex Park CORTEX PARK, 5230 ODENSE SALGSPROSPEKT 2014 Side 2 Cortex Park salgsprospekt 2014 Fyn er utvivlsomt det strategisk mest udbytterige valg i forbindelse med den nye Forsker & Videnpark. Det gælder

Læs mere

Greve Kommune. Job- og personprofil for erhvervschef

Greve Kommune. Job- og personprofil for erhvervschef Greve Kommune Job- og personprofil for erhvervschef Maj 2010 1 Baggrund Erhvervslivet og arbejdsmarkedet i Greve Kommune er i udpræget grad en del af regionale og nationale strukturer og kan vanskeligt

Læs mere

Odense fra stor dansk by - til dansk storby

Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense hovedby og vækstdriver Odense er Danmarks 3. største by og der bor ca. 194.000 indbyggere i kommunen Odense dækker et areal på 306 km2 Odense har ca.

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Direktørens beretning 2014

Direktørens beretning 2014 Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg har glædet mig rigtig meget til denne dag. Glædet mig til igen at deltage i en generalforsamling, hvor mere end 200 lokale erhvervsfolk viser interesse og opbakning

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Lederuddannelsen har tre moduler Med den nyeste viden om ledelse,

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Med den nyeste viden om ledelse, innovation og forretningsudvikling

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier

Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde. Kildebrug De gode historier Brug Mannaz i dit journalistiske arbejde Kildebrug De gode historier www.mannaz.com/presseservice Vi er en kilde til den nyeste viden inden for ledelse, projektledelse og personlig udvikling. Har du brug

Læs mere

City of Westminster College

City of Westminster College CASE City of LOKATION: City of, London, England. Arkitekt/ designer: schmidt hammer lassen architects. City of designet af schmidt hammer lassen architects På Paddington Green Campus i London, ligger schmidt

Læs mere

argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015

argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015 5 argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015 1. Regeringen bryder en klar aftale om Aalborg Letbane noget lignende er aldrig før set i Danmark 2. Aalborg Letbane

Læs mere

BIRKERØD GYMNASIUM, HF, IB & KOSTSKOLE

BIRKERØD GYMNASIUM, HF, IB & KOSTSKOLE Strategiplan BG på vej mod 2020 og BG s første 150 år Mission På BG uddanner vi unge uddannelsesegnede, så de opnår størst mulig studiemæssig kompetence og personlig og almen dannelse. Det gør vi ved at

Læs mere

Diskussionspapir 17. november 2014

Diskussionspapir 17. november 2014 Diskussionspapir 17. november 2014 Tema 6: Infrastruktur Forberedt for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til konferencen Industrien til debat. Virksomheder er afhængige af hurtig og billig transport

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

Byregion Fyn. Hvorfor samarbejder de fynske kommuner?

Byregion Fyn. Hvorfor samarbejder de fynske kommuner? Byregion Fyn Hvorfor samarbejder de fynske kommuner? Hvad betyder det egentlig, når vi på Fyn er begyndt at tale om en byregion? Definition af en byergion Et forsøg på en definition af en byregion De store

Læs mere

- Vækst og dynamik i Rønnede

- Vækst og dynamik i Rønnede - Vækst og dynamik i Rønnede Ny vitalitet i Rønnede Netop i disse år sker der rigtig meget i Rønnede. Et nyt stort erhvervsområde er på vej, et kommende servicecenter med benzintank, hotel og restauranter

Læs mere

Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers

Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

OFFSHORE PÅ VINGERNE

OFFSHORE PÅ VINGERNE OFFSHORE PÅ VINGERNE Nyt projekt skal styrke og synliggøre dansk know how inden for havvindmølleteknologi Få adgang til markedet Opkvalificering af din virksomhed Få hjælp til at komme i gang Nyt, spændende

Læs mere

Foreningen Als-Fyn Broen

Foreningen Als-Fyn Broen Opdateret April 2015 Foreningen Als-Fyn Broen Upolitisk forening stiftet i 2013 Et regionalt udviklingsprojekt, der omdanner Sønderjylland og Fyn til udviklingsområder Mogens K. Nielsen Erling Lundsgaard

Læs mere

Kan vi tænke større - sammen?

Kan vi tænke større - sammen? Kan vi tænke større - sammen? Creo Arkitekter A/S Hans Toksvig Larsen Adm. Direktør, Arkitekt MAA 23. september 2014 Creo Arkitekter A/S Medlem af Danske Ark www.creoarkitekter.dk Afhængighed Hvem trækker

Læs mere

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår.

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og IBC Birkemosevej 1 6000 Kolding www.ibc.dk 2. Aftaleperiode og opsigelse Rammeaftalen gælder for

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

TAL NO.21 SYDDANMARK I. Den afgørende rapport BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK

TAL NO.21 SYDDANMARK I. Den afgørende rapport BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK SYDDANMARK I TAL BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK NO.21 Den afgørende rapport I en ny rapport bliver det endnu en gang slået fast, at Vestdanmark er den vigtigste handelspartner for det nordlige

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

Byplanlægning og erhvervsudvikling

Byplanlægning og erhvervsudvikling Byplanlægning og erhvervsudvikling Byernes styrkepositioner som regionale vækstmotorer Holger Bisgaard, Naturstyrelsen, Miljøministeriet Danmark Indhold Virksomhedslokalisering i en globaliseret verden

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling Præsentation Thy Erhvervsforum Marts 2015 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt strategisk partnerskab i Nordjylland om vækst og udvikling:

Læs mere

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55

Centralt for hele Europa. Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Centralt for hele Europa Udvidelse af erhvervspark ved E47/E55 Business Park Falster ligger i knudepunktet mellem det europæiske kontinent og Skandinavien I Nordeuropæisk perspektiv ligger Business Park

Læs mere

I: Hvilken funktion har du som byrådsmedlem i Lolland Kommune? L: Jamen først så kan jeg sige jeg har siddet i byrådet kun i den her periode vi er

I: Hvilken funktion har du som byrådsmedlem i Lolland Kommune? L: Jamen først så kan jeg sige jeg har siddet i byrådet kun i den her periode vi er I: Hvilken funktion har du som byrådsmedlem i Lolland Kommune? L: Jamen først så kan jeg sige jeg har siddet i byrådet kun i den her periode vi er inde i nu, så jeg er jo stadig lidt grøn i det politiske

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

ROBOCLUSTER. Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi

ROBOCLUSTER. Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi ROBOCLUSTER Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi Veje til innovation Aalborg 6 Oktober Nationalt innovationsnetværk Samler de danske robotkompetencer

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

I MIDTEN AF DANMARK. E20 Erhvervspark

I MIDTEN AF DANMARK. E20 Erhvervspark I MIDTEN AF DANMARK E20 Erhvervspark VELKOMMEN TIL E 20 ERHVERVSPARK E20 Erhvervspark udvikles til de fremsynede virksomheder, som vil eksponeres optimalt og lever af at være tættest på de største talenter,

Læs mere

VORES FREMTID TREKANTOMRÅDETS VÆKSTSTRATEGI

VORES FREMTID TREKANTOMRÅDETS VÆKSTSTRATEGI VORES FREMTID TREKANTOMRÅDETS VÆKSTSTRATEGI Trekantområdet har igennem mange år været et af Danmarks vigtigste vækstcentre. Det skal vi fortsat være i fremtiden. Vi lever i en tid præget af lavkonjunktur

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Støberigade 12 14 København STØBERIGADE

Støberigade 12 14 København STØBERIGADE Støberigade 12 14 København STØBERIGADE Attraktiv beliggenhed i Københavns vækstcentrum. Teglholmen er en del af Københavns Sydhavn og et populært område at etablere sig i. Den ekspansive bydel er under

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

AARHUS REGIONALE LUFTHAVN

AARHUS REGIONALE LUFTHAVN Aarhus og Østjylland har brug for en ny regional lufthavn REGIONALE LUFTHAVN En regional lufthavn tæt på Aarhus og centralt i Østjylland vil gavne hele Midtjylland markant. Forslaget indeholder to placeringer.

Læs mere

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler?

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Et erhvervsliv i vækst, som har brug for dig 2 Vækst, innovation og gode

Læs mere

- vi bygger på værdier og synergi! Tæt-Lavt byggeri Pleje- og Ældreboliger. Ungdomsboliger. At løfte i flok. Men tag ikke fejl: værd at stræbe efter!

- vi bygger på værdier og synergi! Tæt-Lavt byggeri Pleje- og Ældreboliger. Ungdomsboliger. At løfte i flok. Men tag ikke fejl: værd at stræbe efter! ERHVERVSBYGGERI Etagebyggeri Tæt-Lavt byggeri Pleje- og Ældreboliger Renovering Skoler og institutioner Ungdomsboliger - vi bygger på værdier og synergi! Som familie løfter vi i flok... At løfte i flok

Læs mere

OPEN DAYS 2015 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET DANMARK

OPEN DAYS 2015 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET DANMARK OPEN DAYS 2015 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET DANMARK INDEX I. Regional Partnerships Official Partners of the OPEN DAYS 2015 Aalborg Kommune 3 Region Midtjylland 4 Nordjylland 5 Syddanmark 6 Region Sjælland

Læs mere

Kortlægning af den danske. Offshorebranche. Beskæftigelse Omsætning Eksport Potentialer og barrierer. viden til handling analyse af forretningsområder

Kortlægning af den danske. Offshorebranche. Beskæftigelse Omsætning Eksport Potentialer og barrierer. viden til handling analyse af forretningsområder Kortlægning af den danske Offshorebranche Beskæftigelse Omsætning Eksport Potentialer og barrierer viden til handling analyse af forretningsområder Viden til vækst og til handling Med fokus på at etablere

Læs mere

Visionær projektudvikling af ejendomme

Visionær projektudvikling af ejendomme Visionær projektudvikling af ejendomme 2 Innovater er en know-how baseret virksomhed, som beskæftiger sig med projektudvikling af ejendomme samt udlejning og salg af erhvervs-, bolig og detailprojekter

Læs mere

TREBORG. Tænketanken for Trekantområdet, Danmarks nye vækstgenerator

TREBORG. Tænketanken for Trekantområdet, Danmarks nye vækstgenerator TREBORG Tænketanken for Trekantområdet, Danmarks nye vækstgenerator VISION Skabe én by eller et område som matcher København, Aarhus, Odense og Aalborg Udnytte områdets samlede styrker uden politiske hensyn

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion.

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sendes pr. e-mail: vusmidt@ru.rm.dk Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Side 1 af 5 Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar Aarhus Kommune har modtaget forslag

Læs mere

Markedet for kontor- og industrilejemål samt kommercielle investeringsejendomme Claus Sondrup

Markedet for kontor- og industrilejemål samt kommercielle investeringsejendomme Claus Sondrup Markedet for kontor- og industrilejemål samt kommercielle investeringsejendomme Claus Sondrup Agenda Kort intro Markedet Kontor- og industri/logistikområdet Markedet Kommercielle investeringsejendomme

Læs mere

Erhvervsuddannelser i verdensklasse God uddannelse til alle

Erhvervsuddannelser i verdensklasse God uddannelse til alle Erhvervsuddannelser i verdensklasse God uddannelse til alle Alt for få unge søger i dag ind på erhvervsuddannelserne. Det betyder, at vi kommer til at mangle industriteknikere, mekanikere, kokke, kontorassistenter

Læs mere

H39. Flensburg : Fleksibilitet. Midt i byen - en ny kontorgeneration

H39. Flensburg : Fleksibilitet. Midt i byen - en ny kontorgeneration H39 Flensburg : Fleksibilitet Midt i byen - en ny kontorgeneration Mojn - og hjertelig velkommen H39 præsenterer sig I fremtidens forretningscenter H39 finder firmaer fra alle brancher og af enhver størrelse

Læs mere

The Line. Connecting People!

The Line. Connecting People! The Line Connecting People! Nye urbane virksomheder og institutioner Ny urban virksomheds- og arbejdskultur Nye medarbejder netværk på kryds og tværs Nye attraktive arbejdspladser og innovative miljøer

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 VELKOMMEN TIL HANDELSGYMNASIET HHX HHX-UDDANNELSEN HANDELSGYMNASIET ER ET GODT VALG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Porschevej 12, Vejle

Porschevej 12, Vejle Porschevej 12, Vejle Mulighed for etablering af spændende kontordomicil Samlet etageareal: 54 m² - evt. større areal Mediegruppen er lejer i eksisterende ejendom Mulighed for tilsvarende byggeri som nabo

Læs mere

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

Læs mere

Udkast og forslag til indhold, fokusområder og tidsplan. for. ErhvervsStrategi 2009 for Greve Kommune. Greve har værdierne"

Udkast og forslag til indhold, fokusområder og tidsplan. for. ErhvervsStrategi 2009 for Greve Kommune. Greve har værdierne Greve Kommune Udkast og forslag til indhold, fokusområder og tidsplan for ErhvervsStrategi 2009 for Greve Kommune Greve har værdierne" Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Erhvervsstrategiens opbygning...

Læs mere

ET ERHVERVSLIV I VÆKST

ET ERHVERVSLIV I VÆKST 2013 ET ERHVERVSLIV I VÆKST MED ATTRAKTIVE JOBMULIGHEDER Find dit næste job i Frederikshavn Kommune Et attraktivt sted at bo I Frederikshavn Kommune ser vi fremad. Her er man ikke er bange for at tænke

Læs mere

Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer Bosætning

Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer Bosætning Landdistriktspolitikken for Ikast-Brande Kommune Visioner og indsatsområder August 2011 Indhold Forord 3 Landdistrikterne i Ikast-Brande Kommune 4 Byrådets visioner 4 Liste og kort over kommunens landsbyer

Læs mere

Erhvervsudvikling i København

Erhvervsudvikling i København Erhvervsudvikling i København Kenneth Horst Hansen //Fuldmægtig //Økonomiforvaltningen Københavns Kommune Indhold 1. Vækst og erhvervsudvikling i København 2. Planlægning for erhvervsudvikling 3. Fremtidens

Læs mere

Kalvebod Brygge 45 København KALVEBOD BRYGGE

Kalvebod Brygge 45 København KALVEBOD BRYGGE Kalvebod Brygge 45 København KALVEBOD BRYGGE Erhvervslejemål med udsigt til nye forretningsmuligheder. Kalvebod Brygge i Københavns indre havn er en af hovedstadens mest eftertragtede adresser. Området

Læs mere

Klimachef Jan Nielsen. NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Klimachef Jan Nielsen. NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Klimachef Jan Nielsen Fokuspunkter CO2 Grøn Forsynings- Klima- vækst sikkerhed tilpasning s klimavision Intelligente klimaløsninger til gavn for miljø, borgere og erhvervsliv Aarhus vil gå forrest i klimaindsatsen

Læs mere

Mandag d. 25. maj Aktivetet og tema Sted og deltagelse

Mandag d. 25. maj Aktivetet og tema Sted og deltagelse 1 Mandag d. 25. maj Aktivetet og tema Sted og deltagelse Kl. 09.00-12. 00 "Drop-In" Opsøgende erhvervsdialog med Bygge- og anlægsbranchen: Københavns Erhvervscenter's team for for Bygge- og anlægbranchen

Læs mere

TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG

TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG TAG PULSEN PÅ ESBJERG DET GODE LIV SOM LÆGE I ESBJERG 2 PRAKTISERENDE LÆGE I ESBJERG Der er gode muligheder for at slå sig ned som praktiserende læge i Esbjerg Kommune. I Esbjerg by findes mange af byens

Læs mere

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Karina Knudsen Studiesekretær Telefon: 9940 8003 Email: karknu@business.aau.dk 6. maj 2014 EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

Ny Operativ Dynamik i Lyngby Taarbæk Kommune

Ny Operativ Dynamik i Lyngby Taarbæk Kommune Ny Operativ Dynamik i Lyngby Taarbæk Kommune COWI December 2013 1 Eller. VIDENSBY I BILLEDER Hvordan L.T. kommune, uddannelsesinstitutionerne og virksomheder i Lyngby-Taarbæk blev enige om en fælles vej

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

Fremtidsforsker om mellemstore byer som Sønderborg: Det vigtigste er, hvad menneskene vil

Fremtidsforsker om mellemstore byer som Sønderborg: Det vigtigste er, hvad menneskene vil Fremtidsforsker om mellemstore byer som Sønderborg: Det vigtigste er, hvad menneskene vil Grøn omstilling og specialisering kan godt være vejen frem for mellemstore byer som Sønderborg, der er nået et

Læs mere

Mål og Midler Uddannelse, handel og innovation

Mål og Midler Uddannelse, handel og innovation Fokusområder i 2014 Udvalget er med konstitueringsaftalen for perioden 2014-2017 et nyt udvalg, og indsatsen i en større del af 2014 bærer præg af, at udvalget tilegner sig det nødvendige vidensfundament

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

Nansensgade 19 København NANSENSGADE

Nansensgade 19 København NANSENSGADE Nansensgade 19 København NANSENSGADE Attraktivt erhvervslejemål i en af Københavns mest inspirerende gader. I Københavns kreative område rejser den ni etagers ejendom på Nansensgade sig over byen. De moderne

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

Fredericia Erhvervsforenings høringssvar til Budgetforslag 2015-18

Fredericia Erhvervsforenings høringssvar til Budgetforslag 2015-18 Fredericia Byråd Gothersgade 7000 Fredericia att.: Borgmester Jacob Bjerregaard 15. sep. 2014 Fredericia Erhvervsforenings høringssvar til Budgetforslag 2015-18 Fredericia Erhvervsforening skal hermed

Læs mere

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1 Introduktion til byen Vinge Levende by. Nærværende natur. 1 2 Vinge Levende by. Nærværende natur. 3 4 Vinge Introduktion til byen Vinge Udgivelsen er baseret på helhedsplanen for Vinge udviklet af et tværfagligt

Læs mere

Fynsregionen og Odense regionale strategier. v/chefarkitekt Jannik Nyrop

Fynsregionen og Odense regionale strategier. v/chefarkitekt Jannik Nyrop v/chefarkitekt Jannik Nyrop Faktorer der afgør byers/regioners vækst Tilgængelighed til infrastruktur Adgang til veluddannet arbejdskraft, hvis kvalifikationsniveau sikres af kreativ og kvantitativ højere

Læs mere

Personaleledelse. Resume

Personaleledelse. Resume juni 2010 Personaleledelse Resume Kort afstand mellem top og bund, mindre formel ledelsesstil og højere grad af tillid præger oftere danske virksomheder end andre europæiske virksomheder, viser ny undersøgelse

Læs mere

SAMMEN SKABER VI VÆRDIFULDE FORANDRINGER I DIN VIRKSOMHED

SAMMEN SKABER VI VÆRDIFULDE FORANDRINGER I DIN VIRKSOMHED INTRODUKTION TIL 4IMPROVE SAMMEN SKABER VI VÆRDIFULDE FORANDRINGER I DIN VIRKSOMHED VI HJÆLPER DIG MED AT SKABE FORANDRING Kunder, medarbejdere og netværkspartnere oplever en intensiv og stejl læringskurve

Læs mere

Vil du kende nogen? ...som kender nogen... ...som kender nogen... ...som kender nogen...

Vil du kende nogen? ...som kender nogen... ...som kender nogen... ...som kender nogen... Vil du kende nogen?...som kender nogen......som kender nogen......som kender nogen... Netværk med omtanke BrainsBusiness ICTNORCOM er netværksforeningen, der samler virksomheder i Nord Danmark, som beskæftiger

Læs mere

Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor

Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor PROJEKTIDE PROJEKT IDE Åben læring, innovation og demonstration Food Universe et unikt miljø

Læs mere

Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014

Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014 Efteruddannelse - Hvordan får du og din virksomhed value for money? Erhvervsakademi Århus 30. april 2014 Dagens menu 1. Dagens menu 2. Hvem er jeg og hvor kommer jeg fra? 3. EnergiMidt hvad er det? 4.

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Vær med. til kåringen af Danmarks dygtigste ejerledere. I samarbejde med: Invitation til:

Vær med. til kåringen af Danmarks dygtigste ejerledere. I samarbejde med: Invitation til: Vær med til kåringen af Danmarks dygtigste ejerledere I samarbejde med: Invitation til: Se traileren for Årets Ejerleder 2014 Gå ind på www.pwc.dk/ejerleder Hør Poul Spencer Poulsen, partner og SMV-markedsleder

Læs mere

NETWORKED BUSINESS TOUR

NETWORKED BUSINESS TOUR NETWORKED BUSINESS TOUR Fra social media-buzz til Networked Business Bliv medarrangør - det er gratis og skaber forandring og værdi for dine kunder og dit netværk prospekt: version 3 JERES NÆSTE EVENT

Læs mere

Sociale virksomheder skal være konkurrencedygtige

Sociale virksomheder skal være konkurrencedygtige Den Sociale Kapitalfond vokser og øger start-up indsats: Sociale virksomheder skal være konkurrencedygtige TrygFonden og VELUX FONDEN går nu sammen i en fælles satsning om at modne vækstlaget af sociale

Læs mere

VL89 Executives Changing the Game

VL89 Executives Changing the Game VL89 Executives Changing the Game VL89 Executives Changing the Game Opgradér til Leadership 2.0, den nye virkelighed "What got you here, won t get you there" Hvad er din virksomheds eksistensberettigelse

Læs mere

Lederpanel runde 10 Ledelse af videnmedarbejdere

Lederpanel runde 10 Ledelse af videnmedarbejdere marts 2009 Lederpanel runde 10 Ledelse af videnmedarbejdere I denne runde af lederpanelet har vi spurgt ind til tre emner: netværk, rammevilkår og udflytning af værdikædeaktiviteter til udlandet. Netværk

Læs mere