BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE TØRKE. Emne: Afsnit: Side: 1/14 Dato: (Brandkonkurrence)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE TØRKE. Emne: Afsnit: 4.1.0 Side: 1/14 Dato: 06-12-2011. (Brandkonkurrence)"

Transkript

1 Side: 1/14 Generelt Konkurrencen omfatter pakning, udlægning af brandmateriel, indtrængning i bygning, personredning, indvendig slukning, trinvis førstehjælp til bevidstløse uden vejrtrækning samt flaskeskift inden for et samlet tidsrum af 25 minutter. Personel Holdet sammensættes af 1 holdleder og 5 personer. Alt personel skal være mærket således, at det tydeligt fremgår, hvem der er nr. 1, 2, 3, 4, motorpasser (MO) og holdleder (HL). 1 er, 2 er og motorpasser skal, som minimum, have bestået funktionsuddannelse indsats, 3 er og 4 er skal, som minimum, have bestået grunduddannelse indsats, holdleder skal, som minimum, have bestået holdleder brand. Uddannelserne skal være vedligeholdte efter de til enhver tid gældende regler. Påklædning Konkurrencedeltagerne i brandtjeneste skal bære indsatspåklædning (godkendt til indvendig slukning). Der henvises til brancheforeningens bekendtgørelser for hhv. påklædning og røgdykning. Se bilag 2. Materiel Hver konkurrencebane skal råde over følgende: 1 stk. autosprøjte. Autosprøjten er oppakket jfr. bilag 1. 1 stk. brandhane. 1 stk. komplet dukke til basal genoplivning beregnet til trinvis førstehjælp til bevidstløse uden vejrtrækning. Fantomet placeres på et tæppe. 2 stk. trykluftsapparater, inkl. masker og flasker til indsats samt flasker til 2 flaskeskift. 1 stk. container indeholdende 2 stk. ½ olietønder til oliebrand. 1 stk. 25 kg. stendukke til brug for redning af person i brændende bygning. Materiellet placeres ved konkurrencens begyndelse i de jf. banetegningen afmærkede områder. Materiellet skal stå ens på samtlige baner, der bruges under konkurrencen. Materiel/autosprøjte kan besigtiges/afprøves fredag eller lørdag inden konkurrencen, således at det enkelte hold har mulighed for at gennemgå materiel og pumpe inden konkurrencens start. Tidspunkt vil fremgå på stævnets hjemmeside eller på holdledermødet.

2 Side: 2/14 Konkurrencens indhold: Konkurrencen er opdelt i 3 hovedopgaver. 1. opgave er pakning. Der er afsat maks. 10 min. til pakningen. 2. opgave er indsats. Der er afsat maks. 10 min. til indsats. 3. opgave er førstehjælp. Der er afsat maks. 5 min. til førstehjælpen. Holdet skal foretage B/C udlægning fra autosprøjten til angrebsstedet, hvor 1 og 2 foretager indtrængen i bygning (container) med offensiv fremrykning med det formål at redde en person i bygningen. 1 og 2 foretager redning af personen og bringer denne til døråbningen, hvor 3 og 4 overtager den tilskadekomne. 3 og 4 bringer den tilskadekomne til det afmærkede område, hvor der skal foretages trinvis førstehjælp til bevidstløs person uden vejrtrækning. Når personen er overgivet til 3 og 4, foretager 1 og 2 flaskeskift og trænger herefter igen ind i bygningen for at foretage den endelige slukning. Når slukningen er tilendebragt, og 1 og 2 er uden for bygningen (containeren), standses tiden for indsatsen. 3 og 4 har maks. 5 minutter til at udføre førstehjælpen. Tiden stoppes, når 4 er melder, at opgaven er fuldført. Hvis holdet bruger mere end 5 minutter på førstehjælpen tillægges den mere forbrugte tid med en faktor 3 til den samlede tid. Eksempel: Et hold bruger 5 minutter og 10 sekunder på førstehjælpen, de 5 minutter tæller ikke, tilbage er 10 sekunder der ganges med en faktor 3, lig med 30 sekunder, der tillægges den samlede tid. Den mere forbrugte tid noteres på bedømmelsesskemaet. Herudover gives der strafpoint for fejl, mangler og sjusk i førstehjælpen jf. bedømmelsesskemaet. Konkurrencen sluttes når holdet har løst de 3 opgaver, og holdlederen meddeler dette til dommeren.

3 Side: 3/14 Banetegning: Område hvor flaskeskift 10 m. er tilladt 100 m. 20 m. 25m ASP Container Brandhane FØHJ- 130 m Flasker til flaskeskift er placeret i feltet, hvor flaskeskift er tilladt. Opgave 1: Pakning: Holdet stiller klar til ordremodtagelse ved bagenden af autosprøjten. Holdlederen stiller til ordremodtagelse hos dommeren, hvor der meldes klar til ordremodtagelse. Dommeren udgiver ordren "pak alt materiellet", og tiden for pakning startes. Holdlederen afgiver nu ordren for pakningen, hvorefter hvert hold pakker det (våde) materiel, der er på deres respektive bane, og placerer det på autosprøjten jf. autosprøjtens pakkeliste på bilag 1. De 10 minutter, der er afsat til pakningen, tæller ikke med i den samlede tid. Hvis holdet overskrider de 10 minutter, der er afsat til pakningen, stoppes holdet, og holdet tildeles strafpoint for de manglende opgaveløsninger jf. bedømmelsesskemaet. Holdet skal herefter pakke færdig.

4 Side: 4/14 Opgave 2: Udlægning: Efter pakning og bedømmelse starter motorpasseren pumpen op, hvorefter holdlederen går til ordreudgivelse. Når samtlige holdledere fra de baner der skal starte samtidigt har meldt klar til ordremodtagelse, udgiver dommeren ordren til holdlederne. Efter ordreudgivelse og evt. opklarende spørgsmål, giver dommeren kommandoen sæt ind, og tiden for udlægning startes. Holdlederen afgiver indsatsordren til holdet, der herefter påbegynder opgaven. Holdlederens ordre bedømmes jf. bedømmelsesskemaet. Opgavens løsning må maks. tage 10 minutter ekskl. strafpoint. Overskrides de 10 minutter, der er afsat til opgavens løsning, stoppes opgaveløsningen og tidtagningen, og holdet tildeles strafpoint for de manglende opgaveløsninger jf. bedømmelsesskemaet. Opgave 3: Førstehjælp: Efter indsatsopgaven yder 3 og 4 førstehjælp til den tilskadekomne person der er reddet ud af bygningen. Dette foregår på det dertil indrettede felt på banen. Til brug for førstehjælperne er der udlagt en dukke til basal genoplivning på tæppe i det dertil indrettede område på banen. Dukken skal kunne bruges til basal genoplivning til bevidstløse uden normal vejrtrækning. Dommeren skal kunne kontrollere førstehjælpernes indsats på dukken. Opgavefordeling: HL: Forgrener, lygte. Giver ordre, anviser slangevej samt placerer og betjener forgrener. Nr. 1: SOS, dobbelt oprullet C-slange, Trykluftapparat. Udlægger dobbelt oprullet C-slange og betjener 1. angrebsslange og leder røgdykkerholdet. Nr. 2: C-slangekurv og Trykluftapparat. Udlægger C-slange fra forgrener til 1. angrebshold og fungerer som hjælper på røgdykkerholdet. Nr. 3: B-slange. SOS og dobbelt oprullet c-slange. Udlægger B-slange fra pumpe til forgrener. Udlægger dobbelt oprullet C-slange og betjener 2. angrebslange og fungerer som leder af 2. angrebshold.

5 Side: 5/14 Nr. 4: Udlægger fødeslange til brandhane. Udlægger C-slanger fra forgrener til 2. angrebshold og fungerer som hjælper på 2. angrebshold. MO: Betjener pumpe, modtager fødeslange. Hvis slangenøgler bruges af et hold, skal de efterlades i startområdet for materiel og pumpe. Principskitse for udlægningen: Område hvor flaskeskift 10 m. 100 m. er tilladt 20 m. ASP Brandhane 1 og 2 bringer den tilskadekomne til døråbningen, hvor 3 og 4 overtager den tilskadekomne. FØHJ- 1 og 2 3 og 4 Container Slukningsopgave: Slukningsopgaven er: 1 og 2 foretager indtrængning i bygning (container) med det formål at foretage personredning og indvendig slukning. Ved ankomst til containeren skal der køles, før dørene åbnes. 1 og 2 må ikke trænge ind i bygningen før 3 og 4 er på plads. 1 og 2 trænger ind i bygningen, slukker tønde 1 og foretager eftersøgning. 1 og 2 foretager flaskeskift på den angivne plads. 1 og 2 fortsætter slukning af brand (2. olietønde) og eftersøger resten af bygningen (containeren). Containeren placeres således, at dørene vender i retning af ASP.

6 Side: 6/14 Container Stendukke Containerdøre Olie tønde Olie tønde Førstehjælp: Opgaven påbegyndes efter, at konkurrencetiden for brandindsatsen er stoppet. Førstehjælpsopgaven er: Basal genoplivning til en bevidstløs uden normal vejrtrækning, udført af to personer. Førstehjælpsopgaven løses i overensstemmelse med guidelines for udførelse af basal genoplivning, indført 12/2005. Dog skal der ikke alarmeres efter konstatering af manglende normal vejrtrækning. Førstehjælpen SKAL ydes af 3 og 4 på holdet (se bedømmelsesskema). Bedømmelse: Dommeren foretager løbende bedømmelser under arbejdets udførelse jf. bedømmelsesskemaet. Summen af den samlede tid inkl. straftid betegnes konkurrencetiden og er afgørende for holdets placering. Det hold med den korteste konkurrencetid har den bedste placering. I tilfælde af pointlighed gælder følgende ved placering: 1. Færrest strafpoint i førstehjælpen 2. Færrest strafpoint ved udlægningen 3. Færrest strafpoint ved flaskeskift 4. Færrest strafpoint ved pakningen

7 Side: 7/14 Forberedelse og deltagelse: Holdet får tildelt en autosprøjte fra den afholdende kreds/kommune. 1 er, 2 er og motorpasser skal, som minimum, have bestået funktionsuddannelse indsats, 3 er og 4 er skal, som minimum, have bestået grunduddannelse indsats, holdleder skal, som minimum, have bestået holdleder brand. Uddannelserne skal være vedligeholdte efter de til enhver tid gældende regler. Kopi af kursusbeviser skal medbringes og forevises på forlangende. Holdet kan før konkurrencerne på et nærmere angivet tidspunkt få en gennemgang og selv afprøve de til rådighed værende autosprøjter og røgdykkerudstyr.

8 Side: 8/14 BEDØMMELSESSKEMA OPSTART BY: HOLDNR.: Kontrol af: Der markeres med et kryds, såfremt fejlen er konstateret. Præcision Holdet stiller ikke til tiden An t a l s e kunder holdet stiller for sent Påklædning og afmærkning (se branchevejledninger) Der bæres ikke godkendte støvler. Der bæ res ikke godkendt indsatsdragt. Der bæres ikke godkendt hjelm. Der medbringes ikke godkendte handsker. Holddeltagerne er ikke afmærkede. Antal sekunder der bruges på at få bragt tingene på plads Kan holdet ikke komme i orden, diskvalificeres dette. Strafpoint for opstart Antal af krydser. Antal strafpoint for opstart (antal krydser x 60 sekunder). Antal sekunder holdet kommer for sent samt antal sekunder holdet bruger på at komme i orden. I alt antal strafpoint for opstart

9 Side: 9/14 BEDØMMELSESSKEMA - PAKNING BY: HOLDNR.: Kontrol af: Der markeres med et kryds, såfremt fejlen er konstateret. Materiel behandling Materiel slæbes. Materiel trædes på. Materiel smides. Lungeautomat slæbes hen over jorden Pakning og sikkerhed Kurve ikke pakket rigtigt. Der er ikke 2 dobbelt oprullede C-slanger Trykluftapparat er ikke klargjort til indsats Tæthed Flaskevolumen Manometer/Fløjte Remme Der løbes med trykluftapparater Strafpoint for Pakning Antal af krydser. I alt antal strafpoint for pakning (antal krydser x 30 sekunder). Bemærkninger

10 Side: 10/14 DOMMERENS ORDRE TIL HOLDLEDERNE. Situation: Opgave: Udførelse: Vandsted Spørgsmål? Sæt ind! Det brænder i bygningen der, der er en person i bygningen Personredning og slukning. B/C udlægning 1 C-rør indtrængen af hoveddør. Der. BEDØMMELSESSKEMA HOLDLEDERORDRE BY: HOLDNR.: Kontrol af: Der markeres med et kryds, hvis fejlen er konstateret Situation Ho ld le d e ren nævner ikke ordet situation. Holdlederen fortæller ikke, hvad situationen er. Opgave Ho ld le deren nævner ikke ordet opgave. Holdlederen fortæller ikke, hvad opgaven er. Udførelse Ho ld le d e ren nævner ikke ordet udførelse. Holdlederen fortæller ikke, det er en B/C-udlægning. Holdlederen fortæller ikke, hvor 1. angrebet skal være. Holdlederen fortæller ikke, hvad angrebsholdets opgave er Holdlederen fortæller ikke, hvor vandstedet er. Spørgsmål Holdlederen spørger ikke til spørgsmål. Holdlederen siger ikke slange ud Strafpoint for ordre Antal af krydser. I alt antal strafpoint for ordre (antal krydser x 30 sekunder). Bemærkninger

11 Side: 11/14 BEDØMMELSESSKEMA UDLÆGNINGEN BY: HOLDNR.: Kontrol af: Der markeres med et kryds, såfremt fejlen er konstateret. Pumpen Materiel behandling Materiel slæbes Materiel trædes på Materiel smides Kommandoer Der nævnes ikke dette er fødeslangen Der kaldes ikke vand frem til forgreneren Ordren om vand frem til forgreneren gentages ikke Der kaldes ikke vand frem til 1. angreb Ordren om vand frem til 1. angreb gentages ikke Der kaldes ikke vand frem til 2. angreb Ordren om vand frem til 2. angreb gentages ikke Arbejdet ved fødeslangen B.B.B. udstyret er medbragt Der skyldes inden slangen kobles på Arbejdet ved angrebene S.O.S. udstyret er ikke anlagt Hvis angrebsslangen ikke bliver lagt i bugter Hvis der løbes med trykluftapparat Ved manglende kontrol af strålerør Ved manglende anlæggelse handsker for røgdykkere Ved manglende brug af røgdykkerhætte Dø re n kø le s ikke fø r å b n in g 1 og 2 trænger ind før sikringsholdet (3 og 4) er klar Strafpoint for udlægningen Antal af krydser Antal sekunder der er brugt på at lave udlægningen I alt antal strafpoint for udlægningen (antal krydser x 30 sekunder) Bemærkninger

12 Side: 12/14 BEDØMMELSESSKEMA FØRSTEHJÆLP BY: HOLDNR.: Kontrol af: Der markeres med et kryds, såfremt fejlen er konstateret. 1. Manglende kontrol af bevidsthed. 2. Manglende råb på hjælp 3. Mangler at skabe frie luftveje. 4. Manglende kontrol af normal vejrtrækning. 5. Anvender ikke korrekt tryksted. 6. Giver ikke 30 tryk på trykstedet. 7. Giver ikke 2 effektive indblæsninger. 8. Giver ikke 30 tryk på trykstedet. 9. Giver ikke 2 indblæsninger. 10. Giver ikke 30 tryk på trykstedet. 11. Giver ikke 2 indblæsninger. 12. Giver ikke 30 tryk på trykstedet. 13. Giver ikke 2 indblæsninger. 14. Giver ikke 30 tryk på trykstedet. 15. Giver ikke 2 indblæsninger. Strafpoint for førstehjælpen Antal krydser (max 15) Antal strafpoint for fejl ved førstehjælpen (antal krydser x 120 sekunder). Antal strafpoint for langsom og usikker førstehjælp (antal sekunder over 5 min. x 30) Samlet tidsforbrug Opstart. Pa kn in g. Holdlederordre. Ud læ g n in g. Førstehjælp. Tidsforbrug i alt. Disciplindommer Banedommer

13 Side: 13/14 Bilag 1 Oppakning af autosprøjten: 2 sæt røgdykkerudstyr i kabinen, inkl. flasker 4 sæt ekstra flasker til røgdykkerudstyret 2 C-slangekurve (hver indeholdende 3 stk. C-slanger.) 2 dobbeltoprullede C-slanger 3 B-slangekurve (hver indeholdende 2 stk. B-slanger) 2 sæt SOS-udstyr 3 sæt slangenøgler 1 forgrener 1 lygte 1 brandhanenøgle 1 brandhanestykke

14 Side: 14/14 Bilag 2 Litteratur: Branchevejledning for Røgdykning (2002) Branchevejledning for Personligt beskyttelsesudstyr til Brand- og Redningsfolk (2000) Lærebog i brandtjeneste, Røg- og Kemikaliedykkere, Bind 1 og 2, Beredskabsstyrelsen

BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE

BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE Side: Side 1/12 Baggrund Ved landsstævnet i 2012 deltog 2 ungdomsbrandkorps i konkurrencerne. Holdene deltog i en tilpasset version, på den i forvejen etablerede fem-kampbane, hvor to ud af de 5 discipliner

Læs mere

BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE

BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE Retningslinier og konkurrencebestemmelser [Skriv her] Side 1 af 100 Afsnit: 1.0.0 Side: 1/1 Indholdsfortegnelse 1.0.0 Indholdsfortegnelse 1.1.0 Forord 2.0.0 Retningslinjer for BF-STÆVNE 3.0.0 Almene konkurrencebestemmelser

Læs mere

Indsats. Slangeudlægning

Indsats. Slangeudlægning Indsats Slangeudlægning Beredskabsstyrelsen 2006 Indsats Forfattere: Copyright 2005 Forsidefoto: Opsætning & Tryk: Udgivet af: Slangeudlægning John Clausen, Uffe Fast, Bjarne Jørgensen, Martin Sørensen,

Læs mere

BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE

BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE SFORBUNDETS Side: 1/5 Generelt: Konkurrencen omfatter opgaver i starteftersyn (find et antal fejl), stands ulykken og livreddende førstehjælp, hjulskift på køretøj samt en afsøgningsopgave. Opgaverne fordeles

Læs mere

Prøve til certificering i Indsatsuddannelsen

Prøve til certificering i Indsatsuddannelsen Prøve til certificering i Indsatsuddannelsen Prøven gennemføres i rækkefølgen A, B og C. Opgave A og B ses herunder. Spørgsmål til opgave C medbringes til prøven af censor. Når eksaminanden har trukket

Læs mere

Redning. Banen BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE STORM. Emne: Start og mål. Afstivning af etagedæk, med Paratech. Side 1 af 6

Redning. Banen BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE STORM. Emne: Start og mål. Afstivning af etagedæk, med Paratech. Side 1 af 6 Side 1 af 6 Side: 1/6 Generelt 1. Gennembrydning. 2. Afstivning af etagedæk 3. Bjærgning 4. Redning fra etager 5. Båretransport Banen skal gennemføres så hurtigt og korrekt som muligt. Redning. Banen Start

Læs mere

Hjælperøgdykkerkursus

Hjælperøgdykkerkursus Bestemmelser for funktionsbestemte uddannelser Hjælperøgdykkerkursus Formål Formålet med uddannelsen er at give deltageren den nødvendige viden og de nødvendige færdigheder til at indgå i virksomhedens

Læs mere

BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE

BEREDSKABSFORBUNDETS LANDSSTÆVNE SFORBUNDETS Side: 1/1 Dato: 06-1-011 Generelt: Konkurrencen omfatter korrekt prioritering ud fra princippet om, at standse ulykken herunder personlig sikring og sikre skadestedet. Behandlingen af livstruende

Læs mere

DET ER LIGE OM LIDT at vi mødes til Beredskabsforbundets Landsstævne 2014. Praktisk info

DET ER LIGE OM LIDT at vi mødes til Beredskabsforbundets Landsstævne 2014. Praktisk info September 2014 STÆVNEAVIS Nummer 5 DET ER LIGE OM LIDT at vi mødes til Beredskabsforbundets Landsstævne 2014 Ringkøbing-Skjern Kredsen er nu i fuld gang med det sidste arbejde omkring stævnet, og vi er

Læs mere

Prøve til certificering i Indsatsuddannelsen

Prøve til certificering i Indsatsuddannelsen på manuelt niveau - Indsats Side 1 Prøve til certificering i Indsatsuddannelsen Eksamen gennemføres i rækkefølgen A, B og C. Opgave A og B ses herunder. Spørgsmål til opgave C medbringes til eksamen af

Læs mere

10 m m m m m m 10 m. Stand nr. 1 Stand nr. 2 Stand nr. 3 Stand nr. 4 Stand nr. 5. Redning Mørke Klima Kommunikation

10 m m m m m m 10 m. Stand nr. 1 Stand nr. 2 Stand nr. 3 Stand nr. 4 Stand nr. 5. Redning Mørke Klima Kommunikation Side: 1 af 18 Generelt Konkurrencen består af opgaver inden for følgende områder: 1. R e d n i n g 2. M ø r k e 2. K l i m a 3. K o m m u n i k a t i o n 5. R e b - r e d n i n g jf. beskrivelserne for

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 1 Uddannelsesplan Side 1 af 6, maj 2009 på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 2 Uddannelsesplan Formål Formålet

Læs mere

Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2007

Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2007 Bilag 1 Retningslinier for Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2007 For hver af de 12 øvelser er nedenfor anført, hvad øvelsen skal omhandle. Indholdet svarer til en del af Grund- og Funktionsuddannelse

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering for Faaborg-Midtfyn Kommune, 2012, supplerende

Risikobaseret Dimensionering for Faaborg-Midtfyn Kommune, 2012, supplerende Til Beredskabsstyrelsen Center for Beredskabstilsyn og Rådgivning Datavej 16 3460 Birkerød Att.: Elsebeth Grinvalds Bent Jørgensen Beredskabsstyrelses sag nr.: 2010/018610 Risikobaseret Dimensionering

Læs mere

Elevhæfte til Lærebog i brandtjeneste

Elevhæfte til Lærebog i brandtjeneste Elevhæfte til Lærebog i brandtjeneste Røgdykkerteknik eredskabsstyrelsen Elevhæfte til Lærebog i brandtjeneste Røgdykkerteknik Beredskabsstyrelsen 2003 Elevhæfte Røgdykkerteknik Forfattere: Faglig konsulent:

Læs mere

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2014

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2014 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse 2014 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse 2014 Den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne for indsatspersonalet

Læs mere

Eksamenslektioner - førstehjælpsinstruktør Emne: 1

Eksamenslektioner - førstehjælpsinstruktør Emne: 1 Hjerte-lunge-redning til voksne (fra modulet Hjerte-Lunge-Redning, lektion 1) Emne: 1 Lektionen gennemføres som teoriundervisning og dels som demonstration/indledende indøvning. Mundtlig feedback igennem

Læs mere

Repetitionsspørgsmål inden start på Holdlederuddannelsen:

Repetitionsspørgsmål inden start på Holdlederuddannelsen: Repetitionsspørgsmål inden start på Holdlederuddannelsen: Nedenstående spørgsmål er udarbejdet med henblik på at kommende deltagere på Holdlederuddannelsen har mulighed for at teste viden og fagligt niveau

Læs mere

PERSONLIGT BESKYTTELSESUDSTYR FOR BRAND- OG REDNINGSMANDSKAB TIL BRUG VED UHELD MED FARLIGE STOFFER BRANCHEVEJLEDNING

PERSONLIGT BESKYTTELSESUDSTYR FOR BRAND- OG REDNINGSMANDSKAB TIL BRUG VED UHELD MED FARLIGE STOFFER BRANCHEVEJLEDNING BRANCHEVEJLEDNING PERSONLIGT BESKYTTELSESUDSTYR FOR BRAND- OG REDNINGSMANDSKAB TIL BRUG VED UHELD MED FARLIGE STOFFER Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Kemikaliedykkeres beskyttelsesudstyr

Læs mere

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Indsats Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne

Læs mere

RØGDYKNING. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros 2002 BRANCHEVEJLEDNING

RØGDYKNING. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros 2002 BRANCHEVEJLEDNING RØGDYKNING Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros 2002 BRANCHEVEJLEDNING Målet er at forebygge ulykker og sygdom i forbindelse med røgdykning Definitioner: Røgdykkere er brandfolk, der i kraft

Læs mere

Vejledning vedrørende gennemførelsen af prøver

Vejledning vedrørende gennemførelsen af prøver Dette dokument indeholder en vejledning om, hvordan en prøve til en funktionsuddannelse skal gennemføres. Vejledningen forklarer hvem, der skal gøre hvad og hvornår. Planlægning af prøven Allerede når

Læs mere

vejledning om person sikkerhed ved anvendelse af brandøvelsesobjekter Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

vejledning om person sikkerhed ved anvendelse af brandøvelsesobjekter Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros vejledning om person sikkerhed ved anvendelse af brandøvelsesobjekter Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Indledning Denne branchevejledning er en revideret udgave af branchevejledningen Sikkerhed

Læs mere

DGI Fører og Hund samarbejde

DGI Fører og Hund samarbejde DGI Fører og Hund samarbejde konkurrenceprogram FH 2 August 2003 Bedømmelseskriterier: Bedømmelserne af prøverne vægter samarbejdet og kontakten mellem hund (herefter H) og fører (herefter F) højt, samt

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan. Side 1 af 6

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan. Side 1 af 6 Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en livløs person

Læs mere

udstyr og oprettelse af rensepunktet en CBRN hændelse væskebehov taktik

udstyr og oprettelse af rensepunktet en CBRN hændelse væskebehov taktik Deltageren kan i samarbejde med andre løse de forskellige CBRN opgaver uden for område med direkte kontakt på opgaver der skal løses ved CBRN skadestedet under anvendelse af hændelser grundlæggende tekniske

Læs mere

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014.

De væsentlige ændringer og nye regler per 1. juli 2014. Område Beskrivelse Regel Kampområdet Der er nu mulighed for at bruge en Oktogon-form Artikel 3 Kampområdet (Ottekantet-form) bane til stævnerne. Punkt 1.2 og 2.2 Kampområdet Sekundanterne skal sidde udenfor

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer. Version 1.0, revideret i november 2012. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer. Version 1.0, revideret i november 2012. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer Version 1.0, revideret i november 2012 Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Førstehjælp ved hjertestop

Læs mere

DM for redningshunde. Regelsæt pr. 17. februar 2009

DM for redningshunde. Regelsæt pr. 17. februar 2009 DM for redningshunde Regelsæt pr. 17. februar 2009 INDHOLD Generelle bestemmelser... 4 Eftersøgning / ruinsøg... 6 Lydighed... 8 Færdighed... 16 Sporsøg... 18 Feltsøg... 22 Rundering... 24 Point og prædikater...

Læs mere

FØRSTEHJÆLP SKRIFTLIG PRØVE A

FØRSTEHJÆLP SKRIFTLIG PRØVE A Tid til rådighed: 20 minutter. Reference: Førstehjælpsbog anbefalet af Dansk Førstehjælpsråd Besvarelsen skal ske selvstændigt. Hvert spørgsmål indeholder en kort beskrivelse af en problemstilling, samt

Læs mere

HLR-AED kursus. Hjertelungeredning med automatisk ekstern defibrillering

HLR-AED kursus. Hjertelungeredning med automatisk ekstern defibrillering HLR-AED kursus Hjertelungeredning med automatisk ekstern defibrillering Kursusmål Efter dette kursus vil du være i stand til at demonstrere hvordan du: Undersøger en bevidstløs person Giver hjertemassage

Læs mere

Regler for VinterCup 2012/13

Regler for VinterCup 2012/13 Regler for VinterCup 2012/13 Generelt: VinterCup er en parkonkurrence, hvor parret følges ad under hele løbet. Der køres efter indtegnede poster på et kort. Der er en maksimal køretid på 90 minutter, og

Læs mere

DGI Fører og hund samarbejde

DGI Fører og hund samarbejde DGI Fører og hund samarbejde Konkurrenceprogram FH HB Hvalpe (3-10 mdr.) Begynder 2003 Bedømmelseskriterier: Side 1 af 13 sider Bedømmelserne af prøverne vægter samarbejdet og kontakten mellem hund og

Læs mere

INFO OM ALRID DEN 6 & 7 MAJ 2017

INFO OM ALRID DEN 6 & 7 MAJ 2017 INFO OM ALRID DEN 6 & 7 MAJ 2017 UDHOLDENHED Der rides på stier i Dyrehaven, disse må ikke forlades. Rider man ud i terrænet bliver man diskvalificeret. Der rides på idealtid med indlagte obligatoriske

Læs mere

Frigørelse fra køretøjer

Frigørelse fra køretøjer Frigørelse fra køretøjer Version 2 Gældende til 01-02-2014 Metodehæfte Funktionsuddannelse Indsats Frigørelse fra køretøjer Forfatter: Mads Blaabjerg Nielsen og Alexander Sylvestersen-Platz Copyright:

Læs mere

Indhold: 1. Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2

Indhold: 1. Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2 Indhold: 1 Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2 Sporelementer fælles for DM og champinatsklassen: Sporelement 1. Startområde (kasse) 3 Sporelement 2. Knæk, vinkelrette

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp for voksne med ansvar for børn. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp for voksne med ansvar for børn. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Førstehjælp for voksne med ansvar for børn Førstehjælp og forebyggelse til børn - 2,5 timer Særtillæg - 0,5 timer Førstehjælp ved hjertestop - 4 timer Varighed 420 minutter Maj 2015 Basisuddannelser

Læs mere

Beredskabsplan. for indsats ved uheld på Ry Marina. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både

Beredskabsplan. for indsats ved uheld på Ry Marina. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Beredskabsplan for indsats ved uheld på Ry Marina Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Indhold: 1. Formål 2. Alarmering 3. Brand 4. Drukneulykker 5. Personskader

Læs mere

M2 Førerrum. Materiel. Institutionsmat. x 2071120. Hanskerum. Institutionsmat. Højre dør. Institutionsmat. I SINE lader. Institutionsmat.

M2 Førerrum. Materiel. Institutionsmat. x 2071120. Hanskerum. Institutionsmat. Højre dør. Institutionsmat. I SINE lader. Institutionsmat. Materiel M Førerrum ipad Røgdykkerapparat, komplet med maske SINE lader - stk SINE lader - 6 plads SINE terminal 070 Vognradio - vagtcentral 678 Hanskerum Lup Højre dør Lygte I SINE lader Midt 5 SINE batteri

Læs mere

Parkour fejl som kan forekomme

Parkour fejl som kan forekomme Parkour fejl som kan forekomme Navn G S Udførelse Formål Fejl, som tæller P 1.A+B+C Smal passage x Rid igennem passagen i den valgte gangart Afbalanceret tempo i forhold til opgavens krav. Den oprindelige

Læs mere

Retningslinier for Obligatorisk Vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2008

Retningslinier for Obligatorisk Vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2008 Retningslinier for Obligatorisk Vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2008 Den Obligatoriske Vedligeholdelsesuddannelse Indsats har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne hos den enkelte brandmand,

Læs mere

Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissarbejde

Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissarbejde Prøveregler for Dansk Kennel Klubs afholdelse af Danmarksmesterskab i schweissarbejde Formål Prøven er en konkurrenceprøve, der har til formål at finde frem til årets Danmarksmester i schweissarbejde.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1.1. Plove 2 1.2. Typer af pløjejord 2 1.3. Afsætning af pløjestykker 2 1.4. Pløjetid 4 1.5. Furestørrelse 5 1.6. Forseelser fradrag

Læs mere

Din sikkerhed - kort fortalt

Din sikkerhed - kort fortalt Din sikkerhed - kort fortalt Guidelines til receptionen på Tagensvej 86 Denne bog indeholder de vigtigste punkter fra Metropols beredskabsplan, til dig i receptionen Indledning Denne guide er lavet til

Læs mere

Tønder Brandvæsen ÅRSBERETNING 2011

Tønder Brandvæsen ÅRSBERETNING 2011 Tønder Brandvæsen ÅRSBERETNING 2011 Beredskabschefens beretning 2011 var et rigtig godt år for Tønder Brandvæsen. Godt bl.a. fordi mange af de tiltag vi har gjort vil være med til at sikre brandvæsenets

Læs mere

Regler for lydighedstest - Rytter

Regler for lydighedstest - Rytter Regler for lydighedstest - Rytter Formål: Formålet med lydighedstesten er at vise, hesten er rolig under håndtering og under rytter. Hesten skal gennem øvelserne være lydig og opmærksom på rytteren. Seletøj:

Læs mere

Gode råd, når du færdes på havnen

Gode råd, når du færdes på havnen Gode råd, når du færdes på havnen Medbring ven og redningsvest TrygFonden Kystlivredning tilbyder alle havne gratis redningskranse, og hver sommer besøger vores LivredderPatrulje havne over hele landet

Læs mere

Øvelsesbeskrivelser for SLH. Sunds Lydige Hunde

Øvelsesbeskrivelser for SLH. Sunds Lydige Hunde Øvelsesbeskrivelser for SLH. Sunds Lydige Hunde Øvelsesbeskrivelserne er kopieret fra DKK (Dansk Kennel Klub) Regler for lydighedstræning Hunden trænes alle 13 træningsaftener af samme fører, som skal

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

RBD 13 RESSURSEKATALOG FOR VESTSJÆLLANDS FRIVILLIGE BEREDSKAB

RBD 13 RESSURSEKATALOG FOR VESTSJÆLLANDS FRIVILLIGE BEREDSKAB RBD 13 RESSURSEKATALOG FOR VESTSJÆLLANDS FRIVILLIGE BEREDSKAB Side 1 GENEREL INFORMATION 3 HOLBÆK 3 KALUNDBORG 4 VIG 5 SKEMAOVERSIGT TIL VAGTCENTRAL 6 OPGAVER 7 AFDÆKNING 7 AFSTIVNING/REDNING 8 BRANDDAMCONTAINER

Læs mere

Nye dommerregler pr. juni 2009

Nye dommerregler pr. juni 2009 Nye dommerregler pr. juni 2009 Dansk Taekwondo Forbund 2009 Start og afslutning af kampen Placering ved start Kæmperne skal stå på deres afmærkede pladser med front mod hinanden med deres hjelm under venstre

Læs mere

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2017

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2017 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse 2017 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse 2017 Den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne for indsatspersonalet

Læs mere

Førstehjælp ved uheld på vandet

Førstehjælp ved uheld på vandet Førstehjælp ved uheld på vandet Forord Hvordan giver et ro-hold livgivende førstehjælp til en ro-makker, der har fået hjertestop ude i en ro-båd eller kajak? Vi anbefaler at I arbejder videre med dette

Læs mere

Situationsøvelse 1. Instruktion til gruppelederen: Bed den tilskadekomne om at lægge sig som vist på tegningen og lad førstehjælperen gå i gang. Vend!

Situationsøvelse 1. Instruktion til gruppelederen: Bed den tilskadekomne om at lægge sig som vist på tegningen og lad førstehjælperen gå i gang. Vend! Situationsøvelse 1. Du og en ven er ved at hænge en lampe op i stuen. Pludselig falder din ven om og ligger på gulvet med den elektriske ledning i hånden. Instruktion til gruppelederen: Bed den tilskadekomne

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 6, nov 2006 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en

Læs mere

Grundkursus i førstehjælp

Grundkursus i førstehjælp Bestemmelser for funktionsbestemte uddannelser i redningsberedskabet 5. del, afsnit 6, side 1 Grundkursus i førstehjælp Formål Formålet med uddannelsen er, at deltagerne tilegner sig teoretisk forståelse

Læs mere

KURSUS I FØRSTEHJÆLP

KURSUS I FØRSTEHJÆLP SØREN BRANDT KURSUS I FØRSTEHJÆLP FØRSTEHJÆLP FOR BØRN DE KÆRE BØRN 2010 n HUMLEMARKEN 10, ST. MF. 3060 ESPERGÆRDE TLF. 20 76 41 90 E MAIL: SOREN@FORSTEHJAELP.EU KURSUS I FØRSTEHJÆLP 2 FØRSTEHJÆLP FOR

Læs mere

I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER

I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER I. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1. Formål: Prøvens formål er at fremme interessen og forståelsen hos Danmarks jægere for betydningen af veldresserede jagthunde for derigennem at medvirke til en højnelse af

Læs mere

Beredskabsplan Sejerø

Beredskabsplan Sejerø Dato: 13/4 2018 Rev: Initialer: TC/LH Beredskabsplan Sejerø Side 1 af 6 1. Indledning. 2. Beredskabets opbygning 3. Brandalarm 4. Stormflod 5. Olieforurening på kystnære områder 6. Krisehjælp 7. Uddannelse

Læs mere

Dansk Retriever Klubs Bilag til Vildtspor prøvereglement

Dansk Retriever Klubs Bilag til Vildtspor prøvereglement Dansk Retriever Klubs Bilag til Vildtspor prøvereglement Gældende fra 1. januar 2013 Indhold: 1 Indledning og forklaring på bilag: Forklaring og opbygning af bilaget 2 Vildtspor, Championatsklassens sporelementer:

Læs mere

Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk

Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Ring til alarmcentralen 1-1-2 Fortæl, at I har en brand - hvem du er -hvor du ringer fra - tlf.nr. du ringer fra - hvad der

Læs mere

Prøve til certificering i Indsatsuddannelse Mulige C-spørgsmål som kan indgå i den afsluttende prøve i Indsatsuddannelsen

Prøve til certificering i Indsatsuddannelse Mulige C-spørgsmål som kan indgå i den afsluttende prøve i Indsatsuddannelsen Prøve til certificering i Indsatsuddannelse Mulige C-spørgsmål som kan indgå i den afsluttende prøve i Indsatsuddannelsen Brandkemi Hvad kræves for at en forbrænding kan foregå? Hvad er en ufuldstændig

Læs mere

Beredskabsplan. Milnersvej 48

Beredskabsplan. Milnersvej 48 Beredskabsplan Milnersvej 48 INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen. Brandtrykket er et internt varslingsanlæg og brandvæsnet alarmeres ikke direkte. 2. Ring til alarmcentralen

Læs mere

Lørdag d. 7. marts kl. 10.00

Lørdag d. 7. marts kl. 10.00 Kyokushin Trekampstævne 2015 Så er det tid til årets Trekampstævne hvor børn og juniorer fra Roskilde Karate Center, BS Karate og Farum Kyokushin Karate skal dyste om den eftertragtede Vandrepokal og titlen

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER Version 3.0 Dato: 16. oktober 2008 1. Formål Formålet med denne uddannelsesplan er at fastlægge Søfartsstyrelsens krav til kursus i brandbekæmpelse

Læs mere

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en livløs person

Læs mere

Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2009

Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2009 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2009 Den årlige obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål løbende at træne og videreudvikle kompetencerne for indsatspersonalet ved de kommunale

Læs mere

Dansk Førstehjælpsråds nye uddannelsesstruktur og elektroniske bevis. Temaaften for instruktører

Dansk Førstehjælpsråds nye uddannelsesstruktur og elektroniske bevis. Temaaften for instruktører Dansk Førstehjælpsråds nye uddannelsesstruktur og elektroniske bevis Temaaften for instruktører Nuværende struktur OBS: modulopbygning i diverse bekendtgørelser Minimum, mellem og højt uddannelses niveau

Læs mere

KONKURRENCEREGLER. Brovst Musikfest 2014 (Printvenligt format)

KONKURRENCEREGLER. Brovst Musikfest 2014 (Printvenligt format) KONKURRENCEREGLER Brovst Musikfest 2014 (Printvenligt format) Introduktion TAOPA er stolte af at præsentere konkurrencereglerne til Brovst Musikfest 2014, der samtidig er en festliggørelse af Brovst Pigegardes

Læs mere

DOKUMENTATION OG. Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN VEJLEDNING. Indholdsfortegnelse

DOKUMENTATION OG. Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN VEJLEDNING. Indholdsfortegnelse DOKUMENTATION OG VEJLEDNING Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN Denne definitionsvejledning er en hjælp til at sikre ensartet indtastning i de enkelte felter i ODIN.

Læs mere

Katalog over godkendte uddannelsesaktiviteter for børn og unge, der er medlemmer af et ungdomsbrandkorps

Katalog over godkendte uddannelsesaktiviteter for børn og unge, der er medlemmer af et ungdomsbrandkorps Katalog over godkendte uddannelsesaktiviteter for børn og unge, der er medlemmer af et ungdomsbrandkorps Beredskabsstyrelsen, december 2018 1 Overordnede bestemmelser I samarbejde med repræsentanter for

Læs mere

Vi havde op til kommunesammenlægningen haft meget fart på og jeg hørte da også bemærkninger fra flere sider om ikke der var for meget fart på.

Vi havde op til kommunesammenlægningen haft meget fart på og jeg hørte da også bemærkninger fra flere sider om ikke der var for meget fart på. Beretning 2008 Tønder Brandvæsen Det er nu 2 år siden, at vi tog hul på både en ny kommunestruktur, og et nyt dimensioneringsgrundlag, hvor det ikke længere var detaljerede centrale regler, men en konkret

Læs mere

Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR

Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR ved Anne Marie Christensen og Vibeke Hai Hjertestopsinstruktører Hyppighed i Danmark Ca. 3500 personer får hvert år hjertestop udenfor sygehusene.

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

Beredskabsplan. Peder Oxes Alle 4

Beredskabsplan. Peder Oxes Alle 4 Beredskabsplan Peder Oxes Alle 4 INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen. Brandtrykket er et internt varslingsanlæg og brandvæsnet alarmeres ikke direkte. 2. Ring til alarmcentralen

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved kemiske påvirkninger. Varighed 30 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved kemiske påvirkninger. Varighed 30 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 30 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Varighed:

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved blødninger. Varighed 90 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved blødninger. Varighed 90 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 90 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Varighed:

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp B Uddannelsesplan

Rutinering i livreddende førstehjælp B Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker,

Læs mere

Danmarksmesterskabet 2015

Danmarksmesterskabet 2015 Danmarksmesterskabet 2015 GENERELLE INSTRUKTIONER Juniordeltagere. Alle frisørelever, med en godkendt uddannelsesaftale eller skolepraktikelever, der ikke er fyldt 25 år i 2015, kan deltage i juniorkonkurrencen.

Læs mere

Regler for VinterCup 2008/2009

Regler for VinterCup 2008/2009 Regler for VinterCup 2008/2009 Generelt: VinterCup er en parkonkurrence, hvor parret følges ad under hele løbet. Der køres efter indtegnede poster på et kort. Der er en maksimal køretid på 90 minutter,

Læs mere

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Fomål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for

Læs mere

Beredskabsplan. Carlsbergvej 34

Beredskabsplan. Carlsbergvej 34 Beredskabsplan Carlsbergvej 34 INSTRUKS VED BRAND Alarmér Ring 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen, brandvæsnet alarmeres direkte. 2. Ring til alarmcentralen. Tryk 1-1-2 Fortæl: - hvem du er -hvor

Læs mere

Oplæg til øvelsesafvikling

Oplæg til øvelsesafvikling Oplæg til øvelsesafvikling Øvelse Kompetencemål Indholdstemaer Sted: Instruktør/kontakt Bemærkning 1 Deltageren kan selvstændigt og i samarbejde med andre virke som røgdykker og på en sikkerhedsmæssig

Læs mere

Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016

Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016 1 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab - 2016 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016 Side 1 af 12 2 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab - 2016 Indholdsfortegnelse 1. Deltagelse...

Læs mere

Bliv Ildsjæl er et tilbud til dig fra Vejle Brandvæsen om hjælp til at kunne løfte det ansvar, du bærer i forhold til brandsikkerhed for dig selv,

Bliv Ildsjæl er et tilbud til dig fra Vejle Brandvæsen om hjælp til at kunne løfte det ansvar, du bærer i forhold til brandsikkerhed for dig selv, Bliv Ildsjæl er et tilbud til dig fra Vejle Brandvæsen om hjælp til at kunne løfte det ansvar, du bærer i forhold til brandsikkerhed for dig selv, dine kolleger og ikke mindst beboerne på plejehjemmet,

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i Maj 2014

Brandvæsenets udrykninger i Maj 2014 Brandvæsenets udrykninger i Maj 2014 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 1 Småredskaber 5 1 HT-rør 9 1 strålerør 0 2-3 strålerør 2 Over 3 strålerør 0 Blind 31 Falsk 1 Mindre uheld m farlige

Læs mere

Færdselsrelateret førstehjælp Uddannelsesplan

Færdselsrelateret førstehjælp Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 7 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved trafik-

Læs mere

Vejledende skema indholdsemner for cirkelprogram

Vejledende skema indholdsemner for cirkelprogram Uge 1 Uge 2 Uge 3 Uge 4 Uge 5 Arbejde på vej og trafike- Arbejde på vej og trafike- Brug af stigemateriel Standartudlægninger Øvelse rede områder, herunder rede områder, herunder vognkommandørfunktion

Læs mere

Den bedst mulige adfærd vil altid være afhængig af sund fornuft og godt sømandsskab.

Den bedst mulige adfærd vil altid være afhængig af sund fornuft og godt sømandsskab. 1 Førstehjælp til søs er på mange måder anderledes end på land: Vigtigt at sikre båden inden der gives førstehjælp Pladsforholdende er trange Ofte afhængigt af vejret Førstehjælp er grundlæggende den samme

Læs mere

Autosprøjte 2 Minimumskrav. Overordnede krav:

Autosprøjte 2 Minimumskrav. Overordnede krav: Autosprøjte 2 Minimumskrav Bilag 4.2. Autosprøjte 2 Overordnede krav: Maks. 20 år Motorstørrelse: 220 HK Fastmonteret pumpe min. 1600 l/m ved 8 bar Vandtank: 2300 liter 75 liter syntetisk skumvæske 2 stk.

Læs mere

SITUATIONSØVELSE 1. Figurantinstruks: Du ligger bevidstløs på vejen med halstørklædet stramt om halsen. Handlingsskema for observatør: Instruks:

SITUATIONSØVELSE 1. Figurantinstruks: Du ligger bevidstløs på vejen med halstørklædet stramt om halsen. Handlingsskema for observatør: Instruks: Situationsøvelser SITUATIONSØVELSE 1 På en trafikeret vej får cyklisten foran dig halstørklædet ind i baghjulet. Han vælter og ligger på vejen, tilsyneladende livløs. Du ligger bevidstløs på vejen med

Læs mere

Fysisk test ved BRS Hedehusene

Fysisk test ved BRS Hedehusene Fysisk test ved BRS Hedehusene Ved Beredskabsstyrelsen Hedehusene stilles der i forskellige sammenhæng krav om gennemførelse / beståelse af fysiske test, fx inden visse uddannelser kan påbegyndes. Kravene

Læs mere

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012

Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012 Til VOKSNE kæmpere ved DM og Fyn Open 2012 Hvem kan deltage DM i knock-down er IKKE for udenlandske kæmpere. Det vil sige, at en»ikke dansk statsborger«, kun kan deltage ved fremvisning af en gyldig opholdstilladelse,

Læs mere

Foreningen Fortællinger i Lejre. FortællerSlam

Foreningen Fortællinger i Lejre. FortællerSlam Foreningen Fortællinger i Lejre FortællerSlam Afholdelse af Danmarksmesterskabet i fortællerslam følger de nordiske regler, der er aftalt Nordgruppen 1, og som mesterskaberne i Norge og Sverige samt de

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader i forbindelse med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter. Maj 2015

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader i forbindelse med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter. Maj 2015 med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS UDDANNELSE Funktions uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan

Læs mere

TASKSTBLAD FOR BEREDSKAB & SIKKERHED

TASKSTBLAD FOR BEREDSKAB & SIKKERHED Afdeling: Salg & Service Dato: 09-08-2016 E-mail: Salgogservice@bsik.dk TASKSTBLAD FOR BEREDSKAB & SIKKERHED 2016-2017 RANDERS - FAVRSKOV - DJURSLAND Vestergrave 30 8900 Randers Tlf. 8959 4000 post@bsik.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3

Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 Ryttermærker 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. J AN UAR 2013 Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 II SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR RYTTERMÆRKERNE... 5 1. RYTTERENS PÅKLÆDNING...

Læs mere

Dansk Ponygames Cup - Dansk Kvadrille Cup - Dansk Stafetspring Cup Dansk- Par de deux Cup. Konto : 3511 4150106513 Mrk.

Dansk Ponygames Cup - Dansk Kvadrille Cup - Dansk Stafetspring Cup Dansk- Par de deux Cup. Konto : 3511 4150106513 Mrk. Propositioner for Breddestævner kvalifikationer 2012 Dansk Ponygames Cup - Dansk Kvadrille Cup - Dansk Stafetspring Cup Dansk- Par de deux Cup og 1. kvalifikation Lørdag 17. Marts 2012 Anmeldelsesfrist

Læs mere

Tommy Sørensen www.lillearden.dk/firstaid/ Elevøvelser

Tommy Sørensen www.lillearden.dk/firstaid/ Elevøvelser Elevøvelser Læringsforløb Eleverne opdeles i hold af tre (fire) personer. En er skadet En er førstehjælper En er vejleder Når en opgave er løst, så skiftes roller, således alle er førstehjælper etc. Opgavesættet

Læs mere

Katalog over godkendte uddannelsesaktiviteter for børn og unge, der er medlemmer af et ungdomsbrandkorps

Katalog over godkendte uddannelsesaktiviteter for børn og unge, der er medlemmer af et ungdomsbrandkorps Katalog over godkendte uddannelsesaktiviteter for børn og unge, der er medlemmer af et ungdomsbrandkorps Beredskabsstyrelsen, december 01 1 Overordnede bestemmelser Som et led i den politiske aftale om

Læs mere