VSM Toftum Næs, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Slots- & Kulturstyrelsens j.nr.: 15/02413

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VSM Toftum Næs, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Slots- & Kulturstyrelsens j.nr.: 15/02413"

Transkript

1 VSM Toftum Næs, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Slots- & Kulturstyrelsens j.nr.: 15/02413 Rapport for ekstensiv prøvegravning i forbindelse med detektor- og luftfotoplads Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen og Katrine Vestergaard for Viborg Museum i september Indholdsfortegnelse Kort med markering af undersøgt område Abstract... 1 Oversigtsplan... 2 Undersøgelsens forhistorie... 3 Øvrige data (faktuelle oplysninger)... 3 Tidl. arkæologiske fund i og nær ved området... 3 Topografi, terræn og undergrund... 3 Målesystem og nivellering... 4 Undersøgelsens forløb og udgravningsmetode... 4 Undersøgelsens resultater gennemgang... 5 Perspektiver Tegningsliste Anlægsliste Fundliste Fotoliste Foto Abstract Ved en ekstensiv prøvegravning af et ca. 7 ha stort areal blev der påvist grubehuse og stolpehuller over stort set hele arealet. Særligt intensivt var stolpehullerne på den sydlige højning, men her forekom der også mod vest flere grubehuse. På det lidt lavere næs mod nord lå grubehuse og stolpehuller særligt intensivt i den centrale del af området. Halvdelen af et grubehus blev gravet. Her var også spor formodede agerrener. Der er ingen tvivl om, at de lokalisere anlæg kan dateres til samme periode som de i udgravede anlægsspor altså yngre germansk jernalder og vikingetid. Det viser de få fundne genstande også.

2 Oversigtsplan 2 S3 S4 S5 S2 S1 Oversigtsplan med udgravningsfelter fra 2014 og 2015 samt grøfter fra Anlæg fra 2015 prøvegravningen er markeret med rødt, så de kan ses.

3 Undersøgelsens forhistorie Siden 2009 er der på markerne omkring Toftumvej 10 gjort detektorfund og på luftfoto ses grubehuse og andre anlæg som afgrødespor. I 2012 blev der foretaget en prøvegravning i den sydlige del, og her er der foretaget udgravninger i 2014 og I 2013 blev der lavet fosfat-spottest-analyse af prøver taget med 25 m s mellemrum. Desuden er der i 2015 gået med georadar. For nærmere oplysninger se prøvegravningsrapport, beretning samt georadar-rapport. For at kunne tolke resultaterne af de nondestruktive undersøgelser bedre blev der i nov lavet en sonderende prøvegravning af det ca. 7 ha store areal. 3 Øvrige data (faktuelle oplysninger) Sted: 5b Mønsted By, Mønsted Tidspunkt: 2-4 november 2015 Deltagere: Kamilla Fiedler Terkildsen og Katrine Vestergaard Lodsejer: Per Pedersen, Toftumvej 10 Bevilling: Donation fra Beckettfonden Entreprenør: Gravemaskine fra Feldborg Entreprenørforretning med Michael Olesen som fører. Grøfternes længde og areal: 835 m, i alt ca.2845 m 2 Dækningsgrad: 4,2 % Tidl. arkæologiske fund i og nær ved området Se beretning for nærmere beskrivelse heraf. Kort der viser de samlede resultater. Farverne viser resultat af fosfatanalyse de røde farver er de højeste værdier, mens de blå farver er de laveste. Prøverne er taget indenfor det røde omrids. Topografi, terræn og undergrund Pladsen ligger på et næs, hvor Jordbro Å og Mønsted Å løber sammen. Lidt tilbagetrukket fra selve næsset er en markant højning med Mønsted Å mod øst og en hulvej mod sydvest. Undergrunden var generelt sandet, men der var mere lerede partier især mod syd og der er også områder med mere gruset undergrund.

4 Målesystem og nivellering Alle anlæg er indmålt med GPS og på den måde også nivelleret. Data er herefter via MapDigi overført til MapInfo. Undersøgelsens forløb og udgravningsmetode Ud fra fund, luftfoto, georadar og fosfatresultater blev der udlagt 5 grøfter. Grøfterne blev som hovedregel gravet i 4 meters bredde, men på et stejlt område uden anlægsspor med meget leret undergrund på den østligste mark blev grøften dog kun gravet 2 meter bred. Der blev udlagt 2 grøfter på den østligste mark, begge med udgangspunkt i det allerede undersøgte område. Den østligste (S1) blev lagt nord-syd og er kun 50 meter lang. Den blev lagt på det allerhøjeste sted ud for de store hal-bygninger, der er undersøgt i S2 udgik ligeledes fra hal-området, men den er lagt i markens længderetning omtrent nv-sø ca. 15 m længere mod vest. Arealet ligger således på kanten af den centrale højning, og her er tydeligt mange flere gruber/grubehuse og færre stolpehuller. Begge grøfter viser klart at bebyggelsen som forventet fortsætter mod nord. Herefter blev S3, S4 og S5 gravet. Alle tre grøfter ligger på den nordvestligste mark og er orienteret nord-syd. S3 tre ligger længst mod nordøst, hvor luftfoto og georadar har vist meget lidt, men hvor der dog er flere detektorfund, S4 blev lagt i det centrale område af den nordlige mark, hvor observationerne er mest intensive, mens S5 blev lagt længst mod vest, hvor fundintensiteten er lavere, men hvor de ældste fibler på pladsen er fundet. I S4 blev der desuden lavet en udvidelse, således at et enkelt grubehus blev afdækket helt. Den sydlige haldvel sf grubehuset blev udgravet af to amatørarkæologer Else Lauritsen og Inger Petersen. For alle øvrige anlæg gælder det, at de kun er registreret i fladen med en GPS-opmåling. Alle synlige genstande blev desuden indmålt og indsamlet. På de viste planer er anlæg set på luftfoto angivet med pink omrids, mens anlæg opmålt med georadar er angivet med tyrkis. Detektorfund med grøn firkant. 4

5 Undersøgelsens resultater gennemgang Sydlig del - S1 og S2 5

6 6 S1 S1 er ca. 50 m lang og orienteret omtrent n-s Her fremkom mange anlægsspor, især i form af stolpehuller, men her er også enkelte gruber og grøfter. På grund af anlægstætheden er det svært at udskille egentlige konstruktioner, men der er dog flere tydelige linjer i stolpehullerne. Således løber der en omtrent nord-syd linje lige nord for det undersøgte felt. Der kan være tale om et hegn eller måske nærmere en husvæg (plan 1/3 herunder). Omtrent 10 m nord for feltgrænsen ses en mulig hegnsgrøft. Den kan være en del af K23, som er tolket som et hegn, der indhegner halbygningen K30. Ca. 20 meter nord for feltgrænsen er der i østsiden af søgegrøften en grøft, som tolkes om en ca. 6 meter bred husgavl (plan 2/3) med flere stolper i en linje vest herfor. Disse stolper kan være støttestolper eller et tilknyttet hegn. Hvis huset har gået helt ud til skrænten, kan det have været ca. 20 meter langt. Nord herfor ses flere linje af stolpehuller (plan 3/3). Linje 1 og 3 ligger parallelt med en afstand på ca. 5,8 meter, mens linje 2 og 4 ligger en anelse drejet i forhold til disse, men indbydes parallelt med en afstand på 6,2 m. Der kan således være tale om to huse. Linje 5 ligger vinkelret på linje 1 og 3 og stolpe-rækken her kan således udgøre tagbærende stolper samt en mulig skillevæg i dette hus. Linje 6 ligger vinkelret på linje 2 og 4 og kan antyde, at de to stolper her, kan være tagbærende i dette formodede hus.

7 7 Oversigt over S1 fra syd. Opdelt på 3 planer S1 1/3 S1 2/3 S1 3/3

8 8 S2 S2 er 262 m lang og orienteret omtrent sø-nv. S2 er domineret af formodede grubehuse - 8 gruber synes at have størrelsen til grubehuse, og på begge sider af grøften (særligt i den sydlige del af området) viser magnetometer-opmålinger og luftfotos at der ligger yderligere grubehuse (se plan side 5). Som i S1 er der ca. 16 meter nord for det undersøgte felt er en grøft, der er tolket som en hegnsgrøft. Længere mod nord er der en række stolpehuller orienteret omtrent nord-syd. De er umiddelbart tolket som et hegn, men det kan også være en vestvæg af et nord-syd orienteret hus med let krum væg. I de sidste 160 meter af grøften fremkom der kun to mulige stolpehuller og en grube/grøft, der ikke med sikkerhed kunne bestemmes, om den var gammel eller af nyere dato. Terrænet falder stejlt i en del af området, men der er også mere plane områder. Generelt var undergrunden her leret i nogle områder endda tung lerjord. Det er disse lavere-liggende områder, der ikke er fundet så meget.

9 Oversigt over S2 fra syd. Opdelt på 4 planer 9 S2 1/4 S2 2/4

10 10 S2 3/4 S2 4/4

11 Nordlig del S3, S4 og S5 11

12 12 Det nordvestlige område S3, S4 og S5 blev trukket på selve det nordlige næs. De ligger med en afstand på hhv 75 og 85 meter, så her er der selvfølgelig fortsat mange spørgsmål der ikke besvares, men et indtryk af aktiviteterne på pladsen får vi. Alle tre grøfter er lagt omtrentligt nord-syd. Bortset fra de formodede agerrener, der er markeret med lysgrå, var de sydligste 30 meter af S5 og S6 tomme S3 Grøften er 56 m lang og er placeret længst mod nordøst, tæt på spidsen af næsset. I den sydlige del af grøften fremkom kun et enkelt fyldskifte, en mulig grube. Men i den nordlige del af grøften, var der en del anlægsspor i form af stolpehuller og 4 formodede grøfter. De 4 grøfter kan være hegnsgrøfter, men det er her foreslået, at der kan være tale om to huse. Hvis de, som foreslået, har ligget delvist på samme sted kun let forskudt, er der tale om huse med en bredde på 9 og 7 meter. Har de der imod ligget syd/nord for hinanden, har husene været 6 og 4 meter bredde. Hvis den foreslåede tolkning er korrekt, er der tale om ret brede bygninger og dermed mulige halbygninger. (plan 2/2) Nordligst i grøften er der en række stolper, der kan være et hegnsforløb (plan 1/2)

13 Oversigt over S3 fra nord. Opdelt på 3 planer 13 S3 1/2 S3 2/2

14 S4 Grøften er med 274 meter den længste på næssets nordlige del. Den er lagt gennem den del af marken, hvor der er registreret flest anlægsspor på luftfoto og magnetometer, samt hvor der er gjort flest detektorfund. Der er både mange stolpehuller og grubehuse. Det er generelt svært at udskille mulige huse i grøften, men flere steder ses linære forløb, der kan være hegn eller huse. Der er på nedenstående planer ikke gjort forsøg på at udskille konstruktioner. Det ses også, at ikke alle grubehuse har kunnet ses på magnetometer-opmåling og luftfoto. Desuden ser det ud til, at udslagene i magnotometeropmålingerne ligger en lille smule forskudt i forhold til selve anlæggene. Ud over stolpehuller og gruber er der konstateret mulige agerrener i S4 og S5. Disse er markeret med lys grå på planerne herunder. I forbindelse med prøvegravningen blev der udgravet halvdelen af et grubehus A3342. Grubehus Kun den sydlige halvdel af grubehuset er udgravet. Dimensioner: Grubehuset var omtrent cirkulært og ca. 4 m langt og 5 m bredt, i alt 14,3 m Grubehus: Tagstolpehuller: Andre anlæg: Fund: X 583 A3342 udgør selv nedgravningen til huset, denne havde en flad bund med let skrå sider, og en dybde på omtrent cm. Fylden bestod i den øverste centrale del af grubehuset af mørkbrunt, let leret og let humøst sand med trækulsnister og nister af rødbrændt ler (d), herunder var centralt et tyndt lag bestående af mange ildskørnede sten i et sandlag (e). Herunder var endnu et opfyldslag bestående af mørkbrunt-mørk gråbrunt let humøst sand med enkelte trækulsnister. Nederst var herunder et tyndt lag af lysbrunt-rødbrunt sand (g). Der kunne ikke konstateres bundlag. I grubehuset blev der fundet to tagstolpehuller, A3685 og A3874. A3685 stod i vestende og A3874 stod i østenden. Afstanden mellem tagstolpehullerne var ca. 4,2 m. A3685 var ca. 0,9 m dyb, mens A3974 var ca. 0,8 m dyb. Udover de to tagstolpehuller var der yderligere 3 stolpehuller, A3682 og A3683 som lå i den sydøstlige del af grubehuset, mens A3872 lå i den vestlige del. De kunne ikke erkendes i grubehusets fyld, men det er ikke muligt at afklare, om de var ældre end grubehuset eller en del af grubehuset. Knogle, brændt.1 Dyretand med lidt kæbe, en dyretand samt to små stykker knogle. Fundet i fylden ved gravning af syddelen af grubehus i nov X 589 Lerkarskår: 46 Randskår, et bundskår og godt 30 sideskår. 4 rande stammer fra halvkuglekar, 1 er let fortykket med svag rille under rand, mens en er fortyndet let udadbøjet. Umiddelbart foreslås en datering til YGJA, men det kan være VT. Nogle af skårene bærer præg af sekundær ildpåvirkning. Fundet i fylden ved gravning af syddelen af grubehus i nov X583. Dyreknogler

15 15 X589 randskår x489 alle skår x590. Fragment af vævevægt X 590 Lervævevægt. Fragment af vævevægt. Fundet i fylden ved gravning af syddelen af grubehus i nov X 591 Jerngenstand. Fundet i fylden ved gravning af syddelen af grubehus i nov X 592 Flintafslag. 3 Flintafslag. Fundet i fylden ved gravning af syddelen af grubehus i nov Fundene er alle fundet i opfyldet, så de kan ikke med sikkerhed sige noget om husets funktion, men kan sige lidt om funktioner på pladsen. Vævevægten tyder på tekstilbearbejdning, mens dyreknogler og lerkar vel mest tyder på madlavning og spisning. Floteringsprøver: Stratigrafi: Datering: Der blev ikke taget jordprøver til flotering og soldning. Grubehus A3342 skæres mod vest af gruben A3688, som altså er yngre. Mod syd-vest skærer grubehuset grøft A3343, som altså er ældre. En del af fundene er ukarakteristiske sidskår, der ikke kan dateres nærmere end jernalder. Enkelte skår kan dog dateres til yngre germansk/vikingetid, det gælder nogle af randskårene, hvor 4 af randskårene kan være fra et halvkuglekar. For de øvrige rande foreslås en datering til YGJA. Jerngenstanden er heller ikke mulige at datere nærmere end jernalder eller senere. Grubehuse har en lang brugsperiode og kendes fra begyndelsen af germansk jernalder og fortsætter op i tidlig middelalder.

16 Plan af grubehus A3342. Nederste niveau er angivet med grå. A3684 viste sig blot at være rester af grubehusets bund. Den grå stribe angiver profilens placering. 16

17 17 Grubehus A3342 i profil set fra syd. Stolpehul A3874 er endnu ikke snittet, mens stolpehul A3685 ses i venstre side. Gruben A3688 skærer grubehuset mod vest. Profiltegning af grubehuset set fra vest.

18 Oversigt over S4 fra nord. Opdelt på 7 planer 18 S4 1/7 S4 2/7

19 19 S4 3/7 S4 4/7 S4 5/7

20 20 S4 7/7 S4 6/7

21 S5 fra nord opdelt på 5 planer 21 S5 Grøften S5 er ca. 188 meter lang og ligger i den vestligste 3/5 udkant af pladsen. Grøften er domineret af hulvejsforløb, som også har kunnet ses på luftfoto. Her må man have kunne krydse åen. Om vejforløbene er samtidig med pladsen kan man imidlertid ikke sige noget om. I grøften er enkelte stolpehuller, mulige gruber/grubehuse samt formodede agerrener, der er markeret med lysegrå. Der er ikke nogen umiddelbart forklaring på hvorfor de ældste fibler er fundet i dette område. I S5 er der mindre god overensstemmelser mellem magnetometer-opmåling/luftfoto og de registrerede anlægsspor. S5 1/5 S5 2/5 og

22 22 S5 4/5 S5 5/5

23 Efterudgravning i 2014-felt 23 Ved afgravning af jord i den tørre sommer 2014 blev der ved muldafrømning af den vestligste bane ikke erkendt anlægsspor i området omkring K9 og K10. Således blev K9 s sydlige væg og K10 s gavl ikke erkendt. Ved afrømning af den næste bane blev mulden lagt på dette område, så da væglinjerne fremkom her kunne området derfor ikke efterses. Væggene blev umiddelbart tolket som hegn. Ved 2015 udgravningen fremkom der gavle til begge huse, og der var nu ikke længere tvivl om, at der var tale om huse. Derfor blev det vestlige område ved K9 og K10 genafrømmet i november Her var fokus på, at afklare forløbet samt fastslå stratigrafi. Ingen anlæg blev snittet, men det var tydeligt i fladen at K10 skærer K9. Anlæggene og deres del i konstruktionerne er beskrevet i beretningen. Der blev også afgravet et lille felt omkring K1 og K38. Dels for at se om mere at K38 sydøstlige væg kunne erkendes, dels for at blive mere sikker på stratigrafien. Her kunne imidlertid ikke gøres væsentlige nye iagttagelser. Der fremkom ikke mere væg, og hjørnet af K1 var snittet, så meget at der heller ikke her kunne gøres nye iagttagelser. Det genudgravede område markeret med rød feltgrænse. Den sort feltgrænse er grænsen mellem2014 og 2015 feltet. De røde anlæg er de, der er genopmålt ved genafgravningen. Anlæg der var registreret er ikke genopmålt, hvis de ikke var ændre i forhold til udgravningen.

24 Det genudgravede område er markeret med rød feltgrænse. Den blå feltgrænse viser den første bane af muldafrømningen i 2014, hvor der mod øst var dækket, da den næste bane blev rømmet af. De røde anlæg er de der er genopmålt ved genafgravningen. Anlæg der var registreret er ikke genopmålt, hvis de ikke var ændret i forhold til den oprindelige registrering. 24

25 25 Perspektiver Ud fra den ekstensive prøvegravning er der således ikke tvivl om, at der over stort set hele næsset er anlægsspor af forskellig karakter. Fund og anlægsspor viser, at hele komplekses har været beboet fra i senest år 600 (formentlig tidligere) til ind i 1000-tallet. På den østligste mark er der på den sydlige højning tydeligvis et bebyggelsesområde med stolpebyggede huse i forlængelse af det allerede udgravede felt. Og ligesom i den allerede undersøgte del er der også grubehuse på arealet. Således synes et areal på ca m 2 at indeholde omfattende fortidsminder, må tolkes som en del af kernebosættelsen omkring stormandshallerne. Der kunne godt ligge endnu en halbygning, da det lange tidsspænd, pladsen har været beboet i, måske ikke helt er dækket af de indtil nu udgravede halbygninger. Resten af den østlige mark synes at have været mindre intensivt benyttet, men her skal der yderligere forundersøgelser til for at afgøre om der er betydelige fortidsminder.

26 26 På den nord-vestlige mark er der tydeligvis omfattende fortidsminder over stort set hele den centrale del af marken, men det vil være nødvendigt med yderligere undersøgelser af yderområderne for at fastslå afgrænsningen af væsentlige fortidsminder her. I alt ser det ud til, at der er omfattende fortidsminder på et areal på ca m 2. Det nordlige næs skal selvfølgelig ses i relation til den højtliggende stormandsgård. De mange grubehuse tyder på et produktionsområde/værkstedsområde evt. tilknyttet handelsfunktioner, hvilket passer godt med de detektorfundne genstande som klipsølv o.l. De mange stolpehuller, der er fundet ved prøvegravningen i området, antyder derimod også, at der har været egentlig bebyggelse. En udgravning af dette område vil således kunne afklare i hvor høj grad der er tale om samtidige eller på hinanden følgende aktiviteter, ligesom på den sydlige højning, hvor grubehusene tydeligvis ligger oveni de ældre halbygninger m.v. Undersøgelser på denne del af pladsen er således essentielle for at forstå pladsens samlede funktion og kompleksitet.

27 Pladsen ser ud fra udgravningen i 2014/2015 ud til at blive opgivet i starten af 1000-tallet og prøvegravningen her tyder heller ikke på en længere brugstid. Hvor man er flyttet hen herfra ved vi ikke med sikkerhed. Man en lille sjov ting er, at står man på næsset midt mellem S4 og S5 kan man mod nordøst se Gammelstrup Kirke, mens man mod nordvest ser Smollerup Kirke. Der er ca. 1,5 km til begge kirker lidt mindre til Gammelstrup og lidt mere til Smollerup. Det er ikke muligt at sige om placeringen er tilfældig, eller om det kan indikere, hvor pladsens beboere flyttede hen i løbet af 1000-tallet. 27 Gammelstrup Smollerup

28 28 Tegningsliste T-nr.: Målestok Type Beskrivelse Dato Initialer Snittegning fra Prøvegravning A3342 (Grubehus), A3682, 111 1:20 Snittegning A3683, A3342, A3873, A3688, A3685, A KFT

29 Anlægsliste A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3200 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Irregulær og aflang S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3202 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3203 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Lettere aflang S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3205 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3206 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3207 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3208 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3209 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3210 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3211 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3213 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3214 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3215 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3216 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3217 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3218 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3219 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3220 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3222 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3223 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Aflang og er halv udenfor feltgrænsen S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3225 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3226 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3227 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3228 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3229 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3230 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 29

30 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3231 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3232 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3233 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3234 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3235 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3236 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3237 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3238 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3239 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3240 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3241 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3242 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3243 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3244 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3245 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Når fra feltgrænser øst-vest S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3247 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3248 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3249 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3250 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3251 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3252 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3253 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3254 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3255 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ligger op af A S Grube? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Irregulær plamage, der kunne indeholde et grubehus og flere stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3259 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3260 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3261 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3262 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 30

31 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3263 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3264 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3265 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3266 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3267 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3268 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3270 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to gruber smeltet sammen S Grube? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Meget irregulær og lang S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3273 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3274 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3275 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Irregulær S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3277 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3278 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3279 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3280 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3281 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3282 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3283 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt forstyrrelse udfra A S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3285 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3286 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Irregulær og aflang S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3288 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3289 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3290 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3291 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3292 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3293 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 31

32 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to 3294 S Stolpehul sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3296 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3297 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3298 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3299 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3300 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3301 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3302 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3303 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3304 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3305 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3306 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3307 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3309 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3310 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3311 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3312 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3313 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3314 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3315 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3316 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3317 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3318 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3319 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3320 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3321 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3322 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3323 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3324 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3325 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3326 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 32

33 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3327 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. gavlgrøft S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3329 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3330 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3331 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3332 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3333 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3334 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3335 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3336 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3337 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3338 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3339 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3340 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3341 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3342 S Grubehus Grubehus med omtrent flad bund. Den sydlige del er gravet. Fylden bestod i den øverste centrale del af grubehuset af mørkbrunt, let leret og let humøst sand med trækulsnister og nister af rødbrændt ler (d), herunder var centralt et tyndt lag bestående af mange ildskørnede sten i et sandlag (e). Herunder var endnu et opfyldslag bestående af mørkbrunt-mørk gråbrunt let humøst sand med enkelte trækulsnister. Nederst var herunder et tyndt lag af lysbruntrødbrunt sand (g) , 589, 590, 591, 592 Registreret i overflade ved prøvegravning. Snittet i forbindelse med udgravning af A3342. Ved tegning er bunden flad, med let skrånende sider, men inden afresning til tegning var der en spids bund, der gik ca. 7 cm dybere Måske har der stået stokke i grøften. Fyld: mørk, grøbrunt let muldet sand med trækulsnister S Grubehus 3344 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3345 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3346 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3347 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3348 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3349 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3350 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3351 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3352 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 33

34 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to 3353 S Stolpehul sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3355 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3356 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3357 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3358 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3359 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3360 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3361 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3362 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3363 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3364 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3365 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3366 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3367 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3368 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3369 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3370 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3371 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3372 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3373 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3374 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3375 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3376 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3377 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3378 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3379 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3380 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3381 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3383 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3384 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3385 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 34

35 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. tre 3386 S Stolpehul sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3388 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3389 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3390 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3392 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3393 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3394 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3395 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3396 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3397 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3398 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3399 Udgår Ikke brugt S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3401 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3402 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3403 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3404 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3405 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3406 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3407 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3408 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3409 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3410 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3411 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3412 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3413 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3414 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3415 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3416 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3417 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3418 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 35

36 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3419 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3420 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3421 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3422 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3423 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3424 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3425 S Udgår Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Samme som S Udgår Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Samme som S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3428 Udgår Er slettet i MapInfo. (samme som A3201) S Grubehus Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3430 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. forstyrrelse udfra grubehuset S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3432 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3433 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3434 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3435 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3436 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3437 Udgår Ikke brugt S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3439 S Grubehus Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3441 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3442 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Når fra feltgrænser øst-vest S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3444 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3445 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3446 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3447 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3448 S Grubehus Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3449 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3450 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3451 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 36

37 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3452 S Grubehus Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet S Grubehus? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ligger "under" A a S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3454b S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to 3455 S Stolpehul sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3457 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3458 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3459 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3460 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3463 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3464 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3465 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3466 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3467 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3468 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3469 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3470 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3471 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3472 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3473 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3474 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3475 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3476 S Grubehus? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ligger halv udenfor feltgrænse S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt del af "grubehus" A a S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3478b S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3479 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 37

38 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3480 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet S Grubehus? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Forstyrret af moderne forstyrrelse S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3483 S Grubehus Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3484 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3485 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3486 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3487 S Grube? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ser meget firkantet ud S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3489 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3490 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Delt i to? 3491 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3494 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. grøft? 3495 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3496 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3497 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3498 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3499 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3500 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3501 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3502 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3503 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3504a S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3504b S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3505 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3506 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3507 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3508 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3509 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3510 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3511 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 38

39 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to 3512 S Stolpehul sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3514 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3515 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3516 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3517 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3518 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3519 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3520 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3521 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. To stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3523 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3524 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3525 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3526 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3527 Udgår Ikke brugt S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3529 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3530 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3531 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3532 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3533 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3534 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3535 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Når fra feltgrænser øst-vest S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3537 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3538 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3539 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. To stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3541 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3542 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3543 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3544 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 39

40 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3545 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3546 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3547 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3548 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3549 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3550 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3551 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3552 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3553 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3554 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3555 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3556 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3557 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3558 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3559 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3560 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3561 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3562 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3563 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3564 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3565 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3566 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3567 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet Udgår Ikke brugt S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3599 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3600 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3601 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3602 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3603 S Grube? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ligger mest udenfor feltgrænse S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller. 40

41 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3606 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3607 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3608 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3609 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3611 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3612 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ca 1,5 m bred S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3614 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3615 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3616 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3617 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3618 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3619 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3620 S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3621 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3622 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ca 1,5 m bred S Grubehus? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ligger mest udenfor feltgrænse S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3625 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3626 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3627 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3628 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3629 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3630 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3631 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3633 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3634 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3635 S Grubehus Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3637 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3638 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 41

42 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3639 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3640 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3641 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3642 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3643 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3644 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3645 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3646 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3647 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3648 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3649 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3650 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3651 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3652 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3653 S Grubehus Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ligger mest udenfor feltgrænse S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Når fra feltgrænser øst-vest S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3656 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3657 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3658 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3659 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3660 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3661 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3662 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3663 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3664 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3665 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3666 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3667 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3669 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3670 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3671 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 42

43 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to 3672 S Stolpehul sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3675 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3676 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3677 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3678 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3679 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3680 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3681 S Stolpehul Næsten retvægget, rundbundet. Fyld: 3682 S Stolpehul Omtrent cirkulært. Under Grubehus A3342 (kan ikke afgøres om de er samtidige eller ældre). Næsten retvægget og let rundbundet. Fyld: Mørkgråbrunt let muldet sand med trækul S Stolpehul Omtrent cirkulært. Under Grubehus A3342 (kan ikke afgøres om de er samtidige eller ældre). Næsten retvægget mod SØ, men bliver lidt bredere mod NV og let rundbundet. Fyld: Mørkgråbrunt let muldet sand med trækul i den nederste halvdel, herover brunt-lysbrunt muldet sand S Udgår Rest af Grøft A3343. Forsvandt ved snitning S Stolpehul Tagstolpehul i Grubehus A Skrå sider og rund bund. Fyld aflejret i striber af brunt, lysbrunt, grågult,mørkbrunt sand. Noget let muldet. Hist og her trækulsnister , S Udgår Ikke brugt S Grubehus? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ligger mest udenfor feltgrænse S Grube Grube der skærer Grubehus A3342. Flad bund med let rundede sider. Fyld: Mørkbrunt let leret og let humøst sand med trækulsnister og nister af rødbrændt ler. I syd en koncentration af store klumper af rødbrænd ler. Nederst tyndt lag af mørkbrunt-brunsort sand med trækulsnister. I fylden desuden små stumper lerkarskår og brændt knogle , 405, 406, S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3690 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3691 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3692 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3693 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3694 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 43

44 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3695 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3696 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3697 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3698 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3699 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3700 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3701 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3702 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3703 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3704 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3705 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3706 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3707 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3708 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3709 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3710 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3711 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3712 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3713 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3714 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3715 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3716 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3717 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3718 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3719 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3720 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3721 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3722 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3724 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3725 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3726 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 44

45 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to 3728 S Stolpehul sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3730 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3731 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3732 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3733 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3734 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3735 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3736 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3738 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3739 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3740 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3741 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ligger mest udenfor feltgrænse S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3743 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3744 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3745 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3746 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3747 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3748 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3749 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3750 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3751 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3752 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3753 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3754 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3755 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3756 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3757 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3758 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3759 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3760 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 45

46 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3761 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ca 1,5 m bred S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3763 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3764 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3765 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3766 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3767 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3768 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3769 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3770 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3771 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3772 S Grubehus Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3773 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3774 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3775 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3776 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3777 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3778 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3779 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3780 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3781 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3782 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3783 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3784 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3785 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3786 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3787 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3788 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3789 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3790 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3791 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3792 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3793 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3794 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3795 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 46

47 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3796 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3797 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3798 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3799 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3800 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3801 S Grubehus Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3802 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3803 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3804 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3805 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3806 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3807 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3808 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3809 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3810 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3811 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ca 1,5 m bred S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3813 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3814 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3815 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3816 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3817 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3818 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3820 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3821 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3822 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3823 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3824 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3825 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3826 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3827 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3828 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3829 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3830 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 47

48 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3831 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3832 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3833 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3834 S Fyldskifte? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3835 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3836 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3837 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3838 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3839 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3840 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3841 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3842 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3843 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3844 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Evt. to sammensmeltede stolpehuller S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3846 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3847 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3848 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3849 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3850 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3851 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3852 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3853 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3854 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3855 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ca 1,5 m bred S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3857 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3858 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3859 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ca 1,5 m bred S Grøft? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Kunne også bare være moderne S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3862 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3863 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 48

49 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3864 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3865 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3866 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3867 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3868 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3869 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3870 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3871 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3872 S Udgår Ikke brugt S Stolpehul Omtrent ovalt stolpehul. Blev registreret under Grubehus A3685. Omtrent retvægget mod vest men skrå side mod øst. Fyld: Heterogen, spættet let muldet sand - gul, gulbrunt, brunt, gråbrunt, mørkbrunt Tagstolpehul i Grubehus A Skrå sider og rund bund. Fyld: Øverst: Heterogen, spættet let muldet sand - gul, gulbrunt, brunt, gråbrunt, mørkbrunt. Mellemste del: Gulbrunt sand. Nederst: mørkt, gråbrunt let 3874 S Stolpehul muldet sand med trækulsnister S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3876 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3877 S Grube Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3878 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3879 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3880 S Grube? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Irregulær og kunne være mange ting S Moderne? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3882 S Grube? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Irregulær og kunne være mange ting S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3884 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3885 S Grube? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3886 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3887 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3888 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3889 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3890 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3891 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3892 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 49

50 A-nr.: Placering Anlægstype Beskrivelse Bredde: dybde: T-nr.: X-nr.: Foto-nr.: 3893 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3894 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3895 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3896 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3897 S Grubehus Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ca 1,2 m bred S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ca 1,2 m bred S Fyldskifte Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3901 S Grube? Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3902 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3903 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3904 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3905 S Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3906 S Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet. Ca 1,7 m bred Stolpehul Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3908 Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 3909 Grøft Registreret i overflade ved prøvegravning. Ikke snittet 50

51 Fundliste X-nr Materiale Betegnelse Beskrivelse af genstand A-nr. Fundoplysninger 579 Bronze Bronzeskive Fragment af bronzeskive. Langs kanten ornamentik med to linjer og her indenfor mæander? bort med rest af forgyldning Fundet ved prøvegravning i nov med detektor i overflade 3439 af grubehus i S2. Indmålt med GPS. 580 Jern Jerngenstand Jerngenstand. Fundet ved prøvegravning i nov Fra overflade af 3452 grubehus. Indmålt med GPS 581 Ler Lerkarskår 2 Sideskår Fundet ved prøvegravning i nov i overfladen af grube Indmålt med GPS. 582 Ler Lerkarskår Sideskår af tynd gods 3483 Fundet ved prøvegravning i nov i overfladen af grube. 583 Zoologisk Knogle, brændt. Zoologisk, tand 1 Dyretand med lidt kæbe, en dyretand samt to små stykker knogle. Fundet i fylden ved gravning af syddelen af grubehus i nov Jern Jerngenstand Jerngenstand. Fundet ved prøvegravning i nov Fra overflade af 3609 stolpehul/grube. Indmålt med GPS 585 Ler Lerkarskår 4 sideskår samt et randskår. Randskår er indadbøjet og formentligt fra halvkuglekar. Alle skår kan stamme fra samme kar Fundet ved prøvegravning i nov Fundet i overflade af 3635 muligt grubehus. 586 Bjergart Bjergartsglittesten Lille Glittesten 1 Overfladefund. GPS-opmålt 587 Ler Lerkarskår Sideskår Fundet ved prøvegravning i nov Fra overflade af muligt 3818 stolpehul. Indmålt med GPS. 588 Ler Lerkarskår To sideskår og et randskår. Randskåret er tynd gods og stærkt udadbøjet. Fundet ved prøvegravning i nov Fra overflade af mulig 3897 grube. Indmålt med GPS. 589 Ler Lerkarskår 46 Randskår, et bundskår og godt 30 sideskår. 4 rande stammer fra halvkuglekar, 1 er let fortykket med svag rille under rand, mens en er fortyndet let udadbøjet. Umiddelbart foreslås en datering til YGJA men det kan være VT. Nogle af skårene bærer præg af sekundær ildpåvirkning. Fundet i fylden ved gravning af syddelen af grubehus i nov Ler Lervævevægt Fragment af vævevægt Fundet i fylden ved gravning af syddelen af grubehus i nov Jern Jerngenstand Jerngenstand. Fundet i fylden ved gravning af syddelen af grubehus i nov Fundet i fylden ved gravning af syddelen af grubehus i nov. 592 Flint Flintafslag 3 Flintafslag

52 Fotoliste 52 E-nr.: Negativ nr. Dato Motiv A-nr.: Set fra Initialer Foto af fladen i forbindelse med genudgravning hvor A2584 (K10) lodret i billedet, E skærer A805 (K9) 2584, 805 S KV E396 Foto af fladen i forbindelse med genudgravning, hvor A2584 (K10) lodret i billedet, skærer A805 (K9) 2584, 805 S KV E Grubehus A3342 i niv S KFT E Grubehus A3342 i snit. Samt snit af A3682, A3683, A , 3682, 3683, 3685 S KFT E Grubehus A3342 i snit. Samt snit af A3682, A3683, A , 3682, 3683, 3685 S KFT E Grubehus A3342 i snit. Samt snit af A3682, A3683, A , 3682, 3683, 3685 S KFT E Grubehus A3342 i snit - øst-del Samt snit af A3682, A , 3682, 3683 S KFT E Grubehus A3342 i snit - midter-del S KFT E Grubehus A3342 i snit - vest-del. Samt snit af 3685 og , 3685, 3688 S KFT E Grubehus A3342 i snit - vest-del. Samt snit af 3685 og , 3685, 3688 S KFT E Snit i A Ø KFT E Snit i A Ø KFT E Fladefoto af snit i A oven KFT E Snit af A3682 og A , 3683 SSØ KFT E Snit i grøft A NNV KFT E Profil i A3342 (østdel) med snit af A , 3874 S KFT E Gammelstrup kirke fra punkt vest for søgegrøft 5 SSV KFT E Gammelstrup kirke fra punkt vest for søgegrøft 5 - med zoom SSV KFT E Smollerup Kirke fra punkt vest for søgegrøft 5 - med zoom NNØ KFT E Smollerup Kirke fra punkt vest for søgegrøft 5 NNØ KFT E Gammelstrup Kirke set fra Smollerup Kirke (stigen ved tårnet) SSV KFT E Gammelstrup Kirke set fra Smollerup Kirke (stigen ved tårnet) - med zoom. SSV KFT E Gammelstrup Kirke set fra Smollerup Kirke (stigen ved tårnet) - med zoom. SSV KFT E Smollerup Kirke NNV KFT

53 Foto 53

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg.

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg. VSM 10409 Kærvej 3, Viborg sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130815-247 Rapport for prøvegravning forud for etablering af jordvarme på Kærvej 3, Viborg. Udført af Katrine Vestergaard for Viborg Museum i

Læs mere

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt VSM 002, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: 203-7.24.02/VSM-0003 300-43(areal) 54 (lok) Rapport for prøvegravning forud for byggemodning Udført af Astrid Skou Hansen og Kamilla

Læs mere

Kopi af 4cm kort 1215 IV SV/NV(med grøfter indtegnet med rødt)

Kopi af 4cm kort 1215 IV SV/NV(med grøfter indtegnet med rødt) VSM 09707, Tastum Plantage, Kopperup sogn, Fjends herred, Viborg amt 130107-309 SNS 1071, Tastum Hede, Dommerby sogn, Fjends herred, Viborg amt 130102-99 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/VSM-0004 Rapport for overvågning

Læs mere

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130812-318, -320, 321 Kulturstyrelsens j.nr.: 2015-7.24.02/VSM-0018 Rapport for prøvegravning forud for cykelsti. Udført af Ida Westh

Læs mere

VSM Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund...

VSM Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund... VSM 09819 Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130810-209 KUAS j.nr.: 2011-7.24.04/VSM-0001 Rapport for prøvegravning forud for skovrejsning med dybdepløjning Udført af Sanne

Læs mere

VSM Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt

VSM Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt VSM 10565 Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130811-109 1 Notat for prøvegravning forud for udstykning af 4 grunde og byggeri af et enfamiliehus Udført af Mikkel Kieldsen & Lars Agersnap

Læs mere

VSM Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt

VSM Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt VSM 09278 Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt 130812-212 Kulturstyrelsens j.nr.: Rapport for prøvegravning forud for byggeri. Udført af Ida Westh Hansen for Viborg Museum i 2015. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nielstrup-Ulse SMV 8194

Nielstrup-Ulse SMV 8194 Forsknings- & formidlingsafdelingen Afdeling for arkæologi Slotsruinen 1 4760 Vordingborg + 45 55 37 25 54 ark@museerne.dk museerne.dk/arkæologi Prøvegravningsrapport Nielstrup-Ulse SMV 8194 Udarbejdet

Læs mere

Rapport fra prøvegravning forud for boligbyggeri Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum d. 28. sept. 2009

Rapport fra prøvegravning forud for boligbyggeri Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum d. 28. sept. 2009 VSM 09664, Klovenhøjvej 11, Sønder Rind sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130711-161-162 KUAS j.nr.: Ingen, da der var tale om museets egen mindre forundersøgelse 1 Rapport fra prøvegravning forud for

Læs mere

VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen

VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen 130801-104 og -197 (areal) 1 Beretning fra udgravning af bebyggelsesspor fra y. jernalder samt et fyldskifte fra sen y.

Læs mere

VSM Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt , -16 KUAS j.nr.:

VSM Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt , -16 KUAS j.nr.: 1 VSM 09260 Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130702-19, -16 KUAS j.nr.: 2003-2122-1606 Rapport for prøvegravning forud for byggemodning Udført af Sidsel Wåhlin for

Læs mere

DKM Gulfælgård Prøvegravning. Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr

DKM Gulfælgård Prøvegravning. Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr DKM 20.713 Gulfælgård Prøvegravning Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 180208-232 Abstract Arkæologisk forundersøgelse forud for skovrejsning omkring ejendommen Stokholmvej 1, Sahl.

Læs mere

VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j. nr.: /VSM-0018

VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j. nr.: /VSM-0018 VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130815-384 KUAS j. nr.: 2008-7.24.02/VSM-0018 1 Beretning for udgravning forud for byggemodning Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen

Læs mere

HOL20635 Ausumgaard, Vejrum sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 81.

HOL20635 Ausumgaard, Vejrum sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 81. , Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 18.05.15. Sb.nr. 81. Kampagne: 11-01-2012 KUAS nr. 2011-7.24.02/HOL-0012 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi,

Læs mere

ROM j.nr Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr Roskilde Museum

ROM j.nr Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr Roskilde Museum ROM j.nr. 2377 Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr. 020405- Roskilde Museum Undersøgelsens data Udgravningen af ROM 2377 Børnehøjen blev gennemført

Læs mere

VSM Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0001

VSM Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0001 VSM 09668 Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt 130101-196. KUAS j.nr.: 2009-7.24.04/VSM-0001 1 Rapport for prøvegravning forud for skovrejsning. Udført af Lars Agersnap Larsen for Viborg

Læs mere

HOL20641 Nr. Felding Præstegård, Nørre Felding sogn, Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 248.

HOL20641 Nr. Felding Præstegård, Nørre Felding sogn, Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 248. , Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 18.08.04. Sb.nr. 48. Kampagne: 13-01-011 KUAS nr. Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi, terræn og undergrund

Læs mere

VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011

VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011 VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011 1 Rapport for udgravning forud for etablering af elkabel, Skagerrak 4 Udført

Læs mere

DKM Barslev - Prøvegravningsrapport. Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr

DKM Barslev - Prøvegravningsrapport. Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr DKM 20.775 Barslev - Prøvegravningsrapport Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr. 110607-177 Abstract Arkæologisk forundersøgelse forud for etablering af minkhaller på ca. 1 ha ved Barslev

Læs mere

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd VHM 00571 Danserhøj Øster Brønderslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100119-137 VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd Arkæologisk

Læs mere

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130706-33 KUAS j.nr.: ingen 1 Rapport for prøvegravning forud for udvidelse af stald Udført af Bente Grundvad for Viborg Stiftsmuseum

Læs mere

ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr

ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr. 140706. Beretning for undersøgelsen af betydningsfulde fortidsminder i form af bebyggelsesspor forud for nedlægning af elkabel

Læs mere

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR 2003-2122-0691 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:131 Alfehøjvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg herred, Storstrøms Amt

Læs mere

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr DKM 20.695 Bukdal Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr. 180502-743 Abstract Arkæologisk forundersøgelse af matr. nr. 5br og 6a, Den mellemste del, Borbjerg forud for byggemodning.

Læs mere

VSM Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.:

VSM Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: VSM 09903 Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt 130916-144 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM-0011 1 Beretning for udgravning forud for etablering af elkabelet Skagerrak

Læs mere

Rapport for prøvegravning/overvågning forud for kabelnedlæggelse Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen for Viborg Museum i 2013

Rapport for prøvegravning/overvågning forud for kabelnedlæggelse Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen for Viborg Museum i 2013 VSM 10028 Fårup Overgård - Tange, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130715-282 (adm.), -287, -288, 291, -292 Kulturstyrelsens j.nr.: 2013-7.24.02/VSM-0005 1 Rapport for prøvegravning/overvågning

Læs mere

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder VHM 00437 Borgen Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100106-252 VHM00437_F6061. Muldafrømning af den sydlige del af arealet. Arkæologisk tilsyn og overvågning af muldafrømning af areal

Læs mere

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , 154 KUAS j.nr.: /VSM-0022

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , 154 KUAS j.nr.: /VSM-0022 VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130804-149, 154 KUAS j.nr.: 2009-7.24.02/VSM-0022 1 Rapport for prøvegravning forud for planlagt anlæggelse af stald Udført af Sanne Boddum

Læs mere

VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt , -149

VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt , -149 1 VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt 130901-129, -149 Rapport for prøvegravning forud for anlæggelse af stald Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum i 2002 Rapport skrevet

Læs mere

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109.

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109. , Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.01. Sb.nr. 109. Kampagne: 31-01-01 KUAS nr. 011-7.4.0/VKH-0001 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi, terræn

Læs mere

HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær

HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær Arkæologisk udgravning Beretning HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær Tidl. Vejle Amt, Voer Herred, Vær Sogn, Haldrup By Ejerlav Sted-SBnr.: 160512-101 KUAS: 2010-7.24.02/HOM-0014 Fig. 1. Kort over det

Læs mere

Prøvegravningsrapport

Prøvegravningsrapport Prøvegravningsrapport NÆM 1999:113 H.C. Andersensvej, Lille Næstved Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg herred, Sorø amt. sted.nr. 04.05.07 Undersøgelsens forhistorie: Næstved Museum foretog prøvegravning

Læs mere

Bygherrerapport. Arkæologisk forundersøgelse. HOM2520, Ponygården Solvang, Stensballe. Tidl. Skanderborg Amt, Nim Herred, Vær Sogn. Stednr.

Bygherrerapport. Arkæologisk forundersøgelse. HOM2520, Ponygården Solvang, Stensballe. Tidl. Skanderborg Amt, Nim Herred, Vær Sogn. Stednr. Arkæologisk forundersøgelse Bygherrerapport HOM2520, Ponygården Solvang, Stensballe Tidl. Skanderborg Amt, Nim Herred, Vær Sogn Stednr.: 160512 HOM2520 Grøft 1 Grøft 2 Resume Forundersøgelsen har vist

Læs mere

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR 2003-2122-0692 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:130 Bækgårdsvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg Herred, Storstrøms Amt

Læs mere

Vesthimmerlands Museum

Vesthimmerlands Museum Vesthimmerlands Museum Bygherrerapport for VMÅ 2549 Kornum Østergård To hustomter fra jernalderen Bygherrerapport for VMÅ 2549 Kornum Østergård Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Landskabet...3 3.

Læs mere

KAM Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 114.

KAM Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 114. KAM2010-016-1 Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr. 03.01.01. Sb.nr. 114. Kampagne: 19-11-2014 KUAS nr. 2010-7.24.02/KAM-0002 Beretning for overvågning af gravearbejde i

Læs mere

Arkæologisk udgravnings Rapport

Arkæologisk udgravnings Rapport Arkæologisk udgravnings Rapport HOM2751, Spildevandsledning Voervadsbro Vestbirk Åstrup. Etape 1.3 Tidl. Skanderborg Amt, Tyrsting Herred, Sønder Vissing Sogn Sted-SBnr.: 160404-252 KUAS: 2011-7.24.2/HOM-0015

Læs mere

Oversigtsfoto taget fra nord.

Oversigtsfoto taget fra nord. Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV00014 Neder Vindinge, Kastrup sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.03. Sb.nr. 54. Kuas j.nr. 2013-7.24.02/KNV0008 Oversigtsfoto taget

Læs mere

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF00899 Torkilstrupvej 21

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF00899 Torkilstrupvej 21 Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af MLF00899 Torkilstrupvej 21 Udført af Marie Brinch for Museum Lolland Falster Museets j.nr.: MLF00899 KUAS j.nr.: - Stednavn: Torkilstrupvej 21 Stednr:

Læs mere

Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af ROSKILDE MUSEUM

Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af ROSKILDE MUSEUM Beretning for arkæologisk forundersøgelse af Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn ROM 2982 Stednr. 020410-233 Kulturstyrelsen j.nr. 2015-7.24.02/ROM-0004 LÆDERSTRÆDET 4, VUC Kulturlag, gulvlag, brønd, 1000-1600

Læs mere

Arkæologisk udgravning Kulturhistorisk rapport

Arkæologisk udgravning Kulturhistorisk rapport Arkæologisk udgravning Kulturhistorisk rapport HOM 2269, Mariendal, etape 1 Tidl. Vejle Amt, Tyrsting Herred, Voerladegård Sogn, Gantrup By, matrikelnr.: 4k og 9f Sted-SBnr.: 160411-120 KUAS: 2009-7.24.02/HOM-0001

Læs mere

OBM 6148, Heftebjerggård, Flemløse sogn, Båg Herred, tidl. Odense Amt. Af Museumsinspektør Kirsten Prangsgaard

OBM 6148, Heftebjerggård, Flemløse sogn, Båg Herred, tidl. Odense Amt. Af Museumsinspektør Kirsten Prangsgaard OBM 6148, Heftebjerggård, Flemløse sogn, Båg Herred, tidl. Odense Amt. Af Museumsinspektør Kirsten Prangsgaard Arkæologisk Rapport nr. 451, 2014 Indledning 3 Udgravningens forhistorie.. 3 Udgravningens

Læs mere

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr FHM 4875 Pannerupvej II Trige Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr. 2123-1467 Prøvegravning af 2 ha stort område i forbindelse ÅK s lp 818 Fig. 1. Det prøvegravede areal ved Trige

Læs mere

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen Forundersøgelsesrapport MOE 00768 Søringen Af arkæolog Cand.mag. Liv Stidsing Reher- Langberg Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 13ae, Udbyover By,

Læs mere

FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby. Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr

FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby. Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr. 2123-1539 Prøvegravning af 2,4 ha stort område i forbindelse med Århus Kommunes Lp 813 Fig. 1. Det prøvegravede areal ved Viby

Læs mere

VSM Søndersø-området, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg amt mange KUAS j.nr.:

VSM Søndersø-området, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg amt mange KUAS j.nr.: VSM 09700 Søndersø-området, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130801-mange KUAS j.nr.: 1 Sonderende prøvegravning forud for strukturplan syd for Viborg Søndersø Udført af Mag Art. Kamilla Fiedler

Læs mere

SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport

SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport Dover sogn, Hjemslev Herred, tidl. Skanderborg Amt. Stednummer: 16.02.03. sb. nr. 263 Ved en arkæologisk undersøgelse af et ca. 400 meter langt vejtracé og en

Læs mere

NÆM 2006:134 Enggården ENGGÅRDEN. Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse

NÆM 2006:134 Enggården ENGGÅRDEN. Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse ENGGÅRDEN Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse NÆM 2006:134 Enggården Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg Herred, Storstrøms Amt (tidl. Sorø) 1 Baggrund for forundersøgelsen...2 Kulturhistorisk

Læs mere

VSM 09116, Langdyssegård, Roum sogn, Rinds herred, Viborg amt 130909-107 og - 123 (areal) KUAS j.nr.: 2003-2123-1497

VSM 09116, Langdyssegård, Roum sogn, Rinds herred, Viborg amt 130909-107 og - 123 (areal) KUAS j.nr.: 2003-2123-1497 VSM 09116, Langdyssegård, Roum sogn, Rinds herred, Viborg amt 130909-107 og - 123 (areal) KUAS j.nr.: 2003-2123-1497 Udkast til rapport fra prøvegravning forud for byggeri af maskinhus Udført d. 14-15.

Læs mere

BYGHERRERAPPORT SMS 916A RØRGÅRDSVEJ

BYGHERRERAPPORT SMS 916A RØRGÅRDSVEJ Skive Museum, Arkæologisk Afdeling BYGHERRERAPPORT RØRGÅRDSVEJ RØRGÅRDSVEJ, SMOLLERUP SOGN, FJENDS HERRED, VIBORG AMT. STEDNR. 13.01.13. KURT GLINTBORG OVERGAARD * SKIVE MUSEUM AUD 2005 Rørgårdsvej 13.01.13

Læs mere

Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby

Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby Journalnummer: SIM 5/2010 Sted: Motorvejen Hårup-Låsby deletape Askhøjvej SB Stednummer: 160105-270 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/SIM-0007

Læs mere

Kulturhistorisk rapport for SBM1281 Anebjerg I

Kulturhistorisk rapport for SBM1281 Anebjerg I Kulturhistorisk rapport for SBM1281 Anebjerg I Kampagne: 08-08-2011 KUAS nr. 2011-7.24.02/SBM-0008 Figur 1; Anlæggene måles op. Skanderup sogn, Hjelmslev herred, tidl. Skanderborg amt. Sted nr. 16.02.08.

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Beretning. HOM897, Saaby, Østbirk. Tidl. Skanderborg Amt, Voer Herred, Yding Sogn. Sted-SBnr.

Arkæologisk forundersøgelse Beretning. HOM897, Saaby, Østbirk. Tidl. Skanderborg Amt, Voer Herred, Yding Sogn. Sted-SBnr. Arkæologisk forundersøgelse Beretning HOM897, Saaby, Østbirk Tidl. Skanderborg Amt, Voer Herred, Yding Sogn. Sted-SBnr.: 160515-230 Fig. 1. Den gule linje markerer kloakledningens forløb. Kort fra Gedved

Læs mere

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning.

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning. HEM 3732, Nøvlingholm II HEM 3732, Nøvlingholm II, Nøvling Sogn, Ringkøbing Amt. Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning. Journalnummer:

Læs mere

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3 Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 00084 Enghøj 7, etape 3 Af arkæolog Lotte Bach Christensen Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 10ah, Helsted

Læs mere

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr. 190204. FF nr. 208628. Beretning for mindre forundersøgelse forud for anlæggelse af jordvarme.

Læs mere

ARV 14 Kjelstvej, cykelsti

ARV 14 Kjelstvej, cykelsti ARV 14 Kjelstvej, cykelsti Kjelst By, Billum, matr. 18 g mfl. Vester Horne herred, Varde Kommune, tidligere Ribe Amt. Stednr. 190701, lokalitets nr. 84 Beretning for overvågning i forbindelse med etablering

Læs mere

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263.

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263. Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr. 02.03.07. Sb.nr. 263. J.nr. TAK 1548 "Skovtofte" Matr.nr. 1ak og 1ba, Frederiksdal,

Læs mere

HAM 5463, Matr. 45 mfl. Bov, Bov sogn, Lundtoft herred, tidl. Aabenraa amt. Sted nr Sb. nr. 299.

HAM 5463, Matr. 45 mfl. Bov, Bov sogn, Lundtoft herred, tidl. Aabenraa amt. Sted nr Sb. nr. 299. HAM 5463, Matr. 45 mfl. Bov, Bov sogn, Lundtoft herred, tidl. Aabenraa amt. Sted nr. 22.01.02. Sb. nr. 299. Arkæologisk forundersøgelse forud for byggemodning af 5,5 hektar beliggende i den nordvestlige

Læs mere

HAM 5337, Haderslev Idrætscenter, Haderslev sogn, Haderslev herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.nr. 166.

HAM 5337, Haderslev Idrætscenter, Haderslev sogn, Haderslev herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.nr. 166. HAM 5337, Haderslev Idrætscenter, Haderslev sogn, Haderslev herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr. 20.03.04. Sb.nr. 166. Arkæologisk forundersøgelse i forbindelse med etablering af et idrætsanlæg. Indenfor

Læs mere

FHM 5804 Solsortevej 26

FHM 5804 Solsortevej 26 FHM 5804 Solsortevej 26 Nordby sogn, Samsø herred, tidl. Holbæk amt, stednr. 03.05.03, SBnr. 47, SLKS nr. Udgravningsberetning Forundersøgelse af 1.218 m2 sommerhusgrund ved Mårup, Samsø. Fig. 1: Undersøgelsesområdet

Læs mere

VHM Ådalen etape 5

VHM Ådalen etape 5 VHM 00286 Ådalen etape 5 Ådalen, Brønderslev sogn, Børglum herred, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100101-142 VHM00286_05_F001. Søgegrøft 2 under muldafrømning. Arkæologisk forundersøgelse af

Læs mere

Beretning for arkæologisk undersøgelse forud for byggemodning - udført af Christina Dömeland for Holbæk Museum juni 2006

Beretning for arkæologisk undersøgelse forud for byggemodning - udført af Christina Dömeland for Holbæk Museum juni 2006 mho 2006019 Vestre Hovvej Stednr. 03.07.12 Svinninge sogn Tuse herred Vestsjællands amt Beretning for arkæologisk undersøgelse forud for byggemodning - udført af Christina Dömeland for Holbæk Museum juni

Læs mere

Udgravningsberetning RSM j.nr Rindumgård Midt vejtracé øst

Udgravningsberetning RSM j.nr Rindumgård Midt vejtracé øst Udgravningsberetning RSM j.nr. 10.076 Rindumgård Midt vejtracé øst Arbejdsbillede, genafgravning af tracé fra 2010. Højt grundvandsspejl og overfladevand. Foto: Torben Egeberg. Udgravningsberetning, udarbejdet

Læs mere

FHM 4860 Søbyvej Nord, Lp 6006. Gylling sogn, Hads herred Odder kommune Stednr.: 15.02.05 KUAS J.nr.: 2003-2122-1751. Bygherrerapport.

FHM 4860 Søbyvej Nord, Lp 6006. Gylling sogn, Hads herred Odder kommune Stednr.: 15.02.05 KUAS J.nr.: 2003-2122-1751. Bygherrerapport. FHM 4860 Søbyvej Nord, Lp 6006 Gylling sogn, Hads herred Odder kommune Stednr.: 15.02.05 KUAS J.nr.: 2003-2122-1751 Bygherrerapport Gylling Prøvegravningsområde Kirke og kirkegård Malskær bæk Resumé: I

Læs mere

Svingkærvej NÆM 2005:138 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Svingkærvej NÆM 2005:138 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Svingkærvej NÆM 2005:138 KUAS FOR 2003-2122-1036 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 Svingkærvej, Brøderup NÆM 2005:138 Prøvegravningsrapport Brøderup By, Snesere Sogn, Hammer Herred, Storstrøms

Læs mere

MUSEUM SYDØSTDANMARK

MUSEUM SYDØSTDANMARK MUSEUM SYDØSTDANMARK KNV00395-01 Høvdingegården Hårlev Beretning for forundersøgelse Udarbejdet af Jonas Christensen 20-01-2017 Museum Sydøstdanmark Algade 97 4760 Vordingborg +45 70 70 12 36 ark@museerne.dk

Læs mere

SJM 568 Jedsted Klostervej 23, Jedsted By, matr. nr. 8a, Vilslev sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr

SJM 568 Jedsted Klostervej 23, Jedsted By, matr. nr. 8a, Vilslev sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr Udgravningsberetning SJM 568 Jedsted Klostervej 23, Jedsted By, matr. nr. 8a, Vilslev sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr. 190207-51. FF nr. 222784. SJM 568 K2 Beretning for mindre forundersøgelse forud

Læs mere

ARV 62 Ho Bugt vej 1. Burgård, Billum matr. 5h, Billum sogn, Vester Horne herred, Varde Kommune, tidligere Ribe Amt. Stednr , lokalitets nr.

ARV 62 Ho Bugt vej 1. Burgård, Billum matr. 5h, Billum sogn, Vester Horne herred, Varde Kommune, tidligere Ribe Amt. Stednr , lokalitets nr. ARV 62 Ho Bugt vej 1 Burgård, Billum matr. 5h, Billum sogn, Vester Horne herred, Varde Kommune, tidligere Ribe Amt. Stednr. 190701, lokalitets nr. 85 Beretning for forundersøgelse i forbindelse med etablering

Læs mere

VSM Stanghedevej 13, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt /174 Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0013

VSM Stanghedevej 13, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt /174 Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0013 VSM 09196 Stanghedevej 13, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130804-148/174 Kulturstyrelsens j.nr.: 2014-7.24.02/VSM-0013 1 Beretning for udgravning forud for landbrugsbyggeri Udført af Mikkel

Læs mere

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226.

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226. VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.04. Sb.nr. 226. KUAS nr. 2015-7.24.02/VKH-0015 VKH 7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling. Forundesøgelse forud for

Læs mere

Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder -

Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder - 1 Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder - Mikael Holdgaard Nielsen Udgravningsfelt med gruber og stolpehuller under den afrømmede muld. (Foto: MHN). Viborg Stiftsmuseum Bygherrerapport

Læs mere

Hvidebæk Fjernvarmeværk

Hvidebæk Fjernvarmeværk Hvidebæk Fjernvarmeværk Udgravningsberetning over arkæologiske undersøgelser forud for opførsel af solfangeranlæg KAM journal nr. 2011 014 Sagsnr. 11-435 Ubby Sogn, Ars Herred, Kalundborg Kommune Stednummer

Læs mere

Dybbøl matr. 1885, Dybbøl sogn, sb 341, Nybøl herred, Sønderborg amt, St. nr

Dybbøl matr. 1885, Dybbøl sogn, sb 341, Nybøl herred, Sønderborg amt, St. nr Dybbøl matr. 1885, Dybbøl sogn, sb 341, Nybøl herred, Sønderborg amt, St. nr. 230302 J. nr. HAM 5229, sags nr. 12/3605-8.1.1 Ved prøvegravningen forud for udstykning til boligområde, blev der påvist spor

Læs mere

Præstebakken Ramløse GIM 3964 Sb UDGRAVNINGSRAPPORT v. Kjartan Langsted

Præstebakken Ramløse GIM 3964 Sb UDGRAVNINGSRAPPORT v. Kjartan Langsted Præstebakken Ramløse GIM 3964 Sb. 010109-155 UDGRAVNINGSRAPPORT v. Kjartan Langsted Fig.1 Placering af udgravningsområdet(markeret med rød plet). Fig. 2 I området ud mod Ramløse Å er der flere lokaliteter

Læs mere

VSM Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001

VSM Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001 VSM 09968 Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130715-286 Kulturstyrelsens j. 2013-7.24.02/VSM-001 1 Beretning for udgravning af dele af traceet VSM 09917, VSM 10027 og VSM 10028. Skrevet

Læs mere

Forundersøgelsesrapport MOE Drastrup

Forundersøgelsesrapport MOE Drastrup Forundersøgelsesrapport MOE 00368 Drastrup Af arkæolog Trine Fristed Jensen Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 2v, Drastrup By, Essenbæk Sogn, Sønderhald

Læs mere

TAK 1183 Midlergården EU

TAK 1183 Midlergården EU TAK 1183 Midlergården EU Matrikel nr. 9au Brøndbyvester By, Brøndby sogn, Smørum herred, Københavns amt. Sted nr. 020203, sb 43 (KUAS j. nr. 2003-2123-0327). Beretning for arkæologisk undersøgelse i forbindelse

Læs mere

Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: /SIM-0018

Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: /SIM-0018 Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: 2008-7.24.02/SIM-0018 Sted: Skærskovvej Matr. nr.: 14c Ejerlav: Funder By Sogn: Funder Herred: Hids Gl. Amt: Viborg Fig. 1. Oversigtplan

Læs mere

MVE3394 Pedersborg, Pedersborg sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr

MVE3394 Pedersborg, Pedersborg sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr MVE3394 Pedersborg, Pedersborg sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.09. Kampagne: 26-09-2017 KUAS nr. - Mindre forundersøgelse forud for jordvarmeanlæg nær Pedersborg Kirke og voldanlæg

Læs mere

KROPPEDAL. TAK 1494 Haraldsminde 2, Herstedøster sogn, Smørum herred, Københavns amt. Stednr (KUAS j.nr /TAK-0016).

KROPPEDAL. TAK 1494 Haraldsminde 2, Herstedøster sogn, Smørum herred, Københavns amt. Stednr (KUAS j.nr /TAK-0016). KROPPEDAL Museum for Astronomi Nyere tid Arkæologi Arkæologi TAK 1494 Haraldsminde 2, Herstedøster sogn, Smørum herred, Københavns amt. Stednr. 020206-27 (KUAS j.nr. 2010-7.24.02/TAK-0016). Beretning om

Læs mere

Lundebakkegård NÆM 2005:134 KUAS Prøvegravningsrapport (Skovrejsning)

Lundebakkegård NÆM 2005:134 KUAS Prøvegravningsrapport (Skovrejsning) Lundebakkegård NÆM 2005:134 KUAS 2003-2124-0092 Prøvegravningsrapport (Skovrejsning) Næstved Museum 2006 Lundebakkegård Prøvegravningsrapport (Skovrejsning) J.nr. NÆM 2005:134, KUAS 2003-2124-0092 05.04.10;

Læs mere

SVM HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr

SVM HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr SVM 2003048 HOLTEGÅRD, Ørslev under Skoven matr. 11a, Bringstrup sogn, Ringsted herred, Sorø amt. Stednr. 040203 SVM 2003048, Holtegård Beretning for prøvegravning forud for anlæggelse af stald og gylletank

Læs mere

Rapport for større forundersøgelse forud for byggemodning af Svinholdvej,Vinding.

Rapport for større forundersøgelse forud for byggemodning af Svinholdvej,Vinding. Rapport for større forundersøgelse forud for byggemodning af Svinholdvej,Vinding. Journalnummer: Sted: 170507 Lokalitetsnummer: 170507-71 KS j.nr. 2015-7.24.02/VKH-0016 Matr. nr.: 5a og 11a Ejerlav: Vinding

Læs mere

OBM5494 Ferritslev Savværk, Rolsted sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr

OBM5494 Ferritslev Savværk, Rolsted sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr , Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.08.07. KUAS nr. Haundrupvejens gamle forløb fundet i grøft C. Denne sås som en brolægning, i skiftende bevaringsstand. I fylden blev herover blev fundet enkelte

Læs mere

Bygherrerapport SMS 905 A Tværvej, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Stednr

Bygherrerapport SMS 905 A Tværvej, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Stednr Skive Museum, Arkæologisk afdeling Bygherrerapport SMS 905 A Tværvej, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Stednr.13.01.10 Forår 2005 Inge Kjær Resume: Forud for byggemodning af 7600 m 2 beliggende

Læs mere

Arkæologisk udgravning Beretning. HOM2898, Meldrupvej 14. Tidl. Skanderborg Amt, Voer Herred, Vær Sogn, Meldrup Ejerlav, matrikelnr.

Arkæologisk udgravning Beretning. HOM2898, Meldrupvej 14. Tidl. Skanderborg Amt, Voer Herred, Vær Sogn, Meldrup Ejerlav, matrikelnr. Arkæologisk udgravning Beretning HOM2898, Meldrupvej 14 Tidl. Skanderborg Amt, Voer Herred, Vær Sogn, Meldrup Ejerlav, matrikelnr.: 5a Sted-SBnr.: 160512-111 KUAS: 2012-7.24.02/HOM-0005 Horsens Museum

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af dige på Horne kirkegård d. 14. august 2012

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af dige på Horne kirkegård d. 14. august 2012 Rapport fra arkæologisk undersøgelse af dige på Horne kirkegård d. 14. august 2012 Horn Kirke, Øster Horne hrd., Ribe amt. Stednr. 19.08.03 Rapport ved museumsinspektør Stine A. Højbjerg, november 2012.

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM 3127 Krondyrvej, Tørring

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM 3127 Krondyrvej, Tørring Arkæologisk forundersøgelse Rapport HOM 3127 Krondyrvej, Tørring Tidl. Skanderborg Amt, Vrads Herred, Tørring Sogn, Tørring By Ejerlav, matrikelnr.: 10dx Sted-SBnr.: 160607-108 KUAS: 2014-7.24.02/HOM-0004

Læs mere

Kulturhistorisk Museum Randers. Prøvegravningsrapport. KHM 2502 Vendehøj 5

Kulturhistorisk Museum Randers. Prøvegravningsrapport. KHM 2502 Vendehøj 5 Kulturhistorisk Museum Randers Stemannsgade 2 - DK - 8900 Randers - Telefon 86 42 86 55 - Fax 86 41 86 49 - Hjemmeside: www.khm.dk - Email: khm@khm.dk Prøvegravningsrapport KHM 2502 Vendehøj 5 Hornslet

Læs mere

AMK BILDSØVEJ I, Vemmelev sogn, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr cm kort: 1412 IV NØ.

AMK BILDSØVEJ I, Vemmelev sogn, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr cm kort: 1412 IV NØ. AMK 1993025 BILDSØVEJ I, Vemmelev sogn, Slagelse herred, Sorø amt. Sted.nr. 04.03.20. 4-cm kort: 1412 IV NØ. RESUME. Undersøgelse af stolpehuller, gruber og to opfyldte lavninger. En af affaldsgruberne

Læs mere

UTM EUREF 89 X: ,26 / Y: ,97

UTM EUREF 89 X: ,26 / Y: ,97 Journal nr. Sogn Herred Amt HEM 3450 Birk Centerpark II Gjellerup. Hammerum. Ringkøbing. Sb. Nr. 72. UTM EUREF 89 X: 501541,26 / Y: 6220548,97 Beretning om udgravning af anlæg fra nyere tid. Undersøgt

Læs mere

KNV206 Næstelsø Præstegård Jordvarme, Næstelsø sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.07. Sb.nr. 42.

KNV206 Næstelsø Præstegård Jordvarme, Næstelsø sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.07. Sb.nr. 42. KNV206 Næstelsø Præstegård Jordvarme, Næstelsø sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.07. Sb.nr. 42. Beretning for forundersøgelse forud for etablering af et stort jordvarmeanlæg beliggende

Læs mere

Forundersøgelsesrapport

Forundersøgelsesrapport Forundersøgelsesrapport Udarbejdet af cand. Mag. Julie Lolk, Moesgaard Museum. FHM5610 Lisbjerg Parkvej, matrikel 20A, Lisbjerg, Lisbjerg sogn, Vester Lisbjerg herred, tidl. Århus Amt. KUAS j.nr.: 150604

Læs mere

Beretning om prøvegravning og udgravning af bopladsspor fra bronzealder og jernalder

Beretning om prøvegravning og udgravning af bopladsspor fra bronzealder og jernalder HEM 3734, Lille Asbjerg HEM 3734 Lille Asbjerg, Sinding Sogn, Ringkøbing Amt Beretning om prøvegravning og udgravning af bopladsspor fra bronzealder og jernalder Journalnummer: HEM 3734 Sogn: Herred: Amt:

Læs mere

MKH 1804 Sottrup gård, Stepping sogn, Sønder Tyrstrup herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.Nr. 69.

MKH 1804 Sottrup gård, Stepping sogn, Sønder Tyrstrup herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.Nr. 69. MKH 1804 Sottrup gård, Stepping sogn, Sønder Tyrstrup herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr. 20.05.07. Sb.Nr. 69. Udført på vegne af Museet på Koldinghus I forbindelse med lokalisering af den nedlagte Højrup

Læs mere

FORUNDERSØGELSESBERETNING SVM Flakkebjerg SØ Flakkebjerg sogn Sorø d. 12/4-2005

FORUNDERSØGELSESBERETNING SVM Flakkebjerg SØ Flakkebjerg sogn Sorø d. 12/4-2005 Forundersøgelse af udstykningsområde i den sydøstlige del af Flakkebjerg i dagene 21. 23. marts 2005 med fund af spredtliggende bebyggelsesspor i form af gruber, kogestensgruber og stolpehuller fra oldtiden.

Læs mere

Udgravningsberetning ASR 2423 K1

Udgravningsberetning ASR 2423 K1 Udgravningsberetning ASR 2423 K1 ASR 2423 AVK Plast, tidl. Ripladan, Øster Vedstedvej 26A, matr. 58ø, Øster Vedsted by, Ribe Domkirke Landsogn, Ribe herred, Ribe Amt, Stednr 190407-32, FF nr. 142700. Beretning

Læs mere

-Udarbejdet på vegne af Museet på Koldinghus-

-Udarbejdet på vegne af Museet på Koldinghus- -Udarbejdet på vegne af Museet på Koldinghus- MKH 1588 Viuf Vesterby, Viuf sogn, Brusk herred, Vejle amt. St. nr. 170210-50 Arkæologisk prøvegravning af et område på 8 ha. Herved fremkom hegnsforløb, bebyggelsesspor

Læs mere

HEM 3441 Rosenholmvej, Tjørring sogn, Hammerum herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 49.

HEM 3441 Rosenholmvej, Tjørring sogn, Hammerum herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 49. HEM 3441 Rosenholmvej, Tjørring sogn, Hammerum herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 18.03.18. Sb.nr. 49. Kampagne: 06-04-2011 KUAS nr. 2003-2122-1304 Beretning om udgravning af bopladsspor fra sen førromersk

Læs mere