STEMMER I NATTEN DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STEMMER I NATTEN DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent"

Transkript

1 Rundetaarn, Bibliotekssalen Fredag 2. november 2018 kl Lørdag 3. november 2018 kl STEMMER I NATTEN DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent

2 Program DR Koncerthuset 2018/19 2 Rundetaarn, Bibliotekssalen Fredag 2. november kl Lørdag 3. november kl DR VokalEnsemblet Marcus Creed dirigent Koncerten fredag sendes direkte i P2 Koncerten. Scenevært: Mette Greiffenberg MARCELA LUCATELLI (f. 1988) The Golden Days (2017) BÁRA GÍSLADÓTTIR (f. 1989) Solomon Grundy (2017) JESPER KOCH (f. 1967) Galakseflager (Korbogen, kapitel 6) (2015) I Galaksens sommerfugle II Nu falder galaksen III Ligesom en tallerken IV Universet skælver ARVO PÄRT (f. 1935) Nunc dimittis (2001) Solist: Christine Nonbo Andersen, sopran Ved koncerterne vil der være mulighed for at købe de seneste cd-udgivelser med DR VokalEnsemblet. MATIAS VESTERGÅRD (f. 1989) Kalendersange (2017) I Min tidende til dig II Græsser græder for vinden III Nære det grønne bjerg FINTAN O HARE (f. 1995) Spin (2017) JESPER KOCH Imellem to blikke (Korbogen, kapitel 7) (2016) I Verden hvor den gynger II Og natten tager notater III Under aftenens loft IV Vild erindring V Og VI Over Det har pga. sygdom været nødvendigt at ændre aftenens program, så Ligetis Drei Phantasien må desværre udgå af programmet. KAIJA SAARIAHO (f. 1952) Nuits, adieux (1991) Solister: Klaudia Kidon, sopran, Rikke Lender, mezzosopran, Adam Riis, tenor, Johan Karlström, bas RICHARD RODNEY BENNETT ( ) A Good-Night (1999) Koncertens varighed: ca. 1 time og 10 min. Chef for DR Kor & Orkestre og DR Koncerthuset: Kim Bohr Repertoirechef: Tatjana Kandel Kunstnerisk leder for DR VokalEnsemblet & producent: Michael Emery Lydproducer: Michael Emery Musikteknik: Peter Bo Nielsen Produktionsleder: Cecilie Honoré Redaktion & korrektur: Helle Kristensen Design: E-Types & DR Design Forsidefoto: Per Morten Abrahamsen Tryk: DR Tryk

3 Musikken DR Koncerthuset 2018/19 3 Af Jens Cornelius Marcela Lucatelli The Golden Days Komponisten Marcela Lucatelli fra Brasilien har boet i Danmark i flere år. Hendes The Golden Days er et stykke absurd vokalteater, hvor noderne også indeholder nøje beskrivelser af sangernes bevægelser og fagter. De skal bl.a. holde hånden for munden, blævre med kinderne og vinke til publikum. Teksten har hun selv lavet af brokker og ordspil, der tilsammen danner en virkelig skæv helhed. Jeg har en tendens til at bruge humor i mine værker, siger Marcela Lucatelli. Musikken er lavet specifikt til DR VokalEnsemblet, og koret roser sig selv: We are an elite choir! og synger om de gode gamle dage, the golden days, som kom det fra en gammel radio. Humor er et spændende sted at være, siger Marcela Lucatelli. Her er der ikke noget, der er rigtigt og forkert, og så kan man reflektere over sin eksistens. Bára Gísladottir Solomon Grundy Solomon Grundy er en engelsk børneremse, en slags uhyggelig pendant til Peter Mathisen red på grisen. Solomon Grundy gennemlever hele sit liv på ugens syv dage: Han bliver født om mandagen, døbt om tirsdagen, gift om onsdagen osv., indtil han begraves om søndagen. I Bára Gísladottirs korudgave er der uhygge, når koret laver knirkende og rallende lydeffekter til fortællingen. Men i gendigtningen, som er lavet af den engelske forfatter Alice Oswald, forløber ugen anderledes for Solomon Grundy. Ved opbud af alle sine kræfter lykkes det ham at bryde igennem sin kummerlige eksistens til et nyt og højere bevidsthedsplan. Bára Gísladottir er 29 år og fra Island. Hun kom til Danmark for tre år siden og er begejstret for samarbejdet med DR VokalEnsemblet. Det er fantastisk at arbejde med en gruppe, der er så åben, nysgerrig og effektiv, siger hun.

4 Musikken DR Koncerthuset 2018/19 4 Jesper Koch Galakseflager Komponisten Jesper Koch (f. 1967) begyndte i 2012 på et stort projekt, han kalder Korbogen. Det er en samling korstykker til tekster af digteren Frank Kjørup (f. 1969). Samlingen vokser år for år Galakseflager er 6. del og blev uropført sidste år af Kammerkoret Hymnia. Galakseflager er naturlyrik, der fortæller om sommerfugle, sne og mosekonebryg, der gør mennesket til ét med luften og galaksen. Vi kan indtage sneen, når fnuggene lander på tungen, og vi kan ånde galaksens bestanddele ind og ud. Ordene er sat i musik for femstemmigt kor i en melodisk og udpræget dansk-nordisk, renfærdig stil. Også den kortfattede form er en del af den tradition. Galakseflager består af fire korte satser, der synges i sammenhæng, i aften som stille godnatsange om at være en del af kosmos. Arvo Pärt Nunc dimittis Arvo Pärt fra Estland er verdensberømt for sin religiøse musik. Selvom han tilhører den russisk-ortodokse kirke, arbejder han også med tekst og liturgi fra andre trosretninger. Nunc dimittis har latinsk tekst fra Lukas-evangeliet, hvor den fromme olding Simeon får den nyfødte Jesus at se og endelig giver sig selv lov til at dø. Herre, nu lader du din tjener gå bort med fred, begynder teksten på dansk. Pärts magisk smukke udsættelse dvæler ved befrielsen, ved lettelsen over at kunne give slip. Musikken stopper op på dissonanserne for at kunne forløse dem desto stærkere. I versets 2. linje synger Simeon sin begrundelse på repeterede vend inger, der stiger stærkt i intensitet. Det kulminerer med ordene Et lys til åbenbaring hvorefter musikken udånder langsomt. Teksten Nunc dimittis er blevet sat i musik utallige gange og synges ved aftengudstjenester i den katolske og anglikanske kirke. Pärts version fra 2001 er allerede en klassiker.

5 Musikken DR Koncerthuset 2018/19 5 Matias Vestergård Kalendersange Matias Vestergårds tre Kalendersange er til gamle folketekster, der op rindeligt er skrevet på oldirsk, på et buskmandsprog fra Kalahariørkenen og på catalansk. Det er nogle utroligt smukke tekster, der har et uigennemtrængeligt billedsprog det giver et ekstra lag til musikken, siger Matias Vestergård til P2. Den første sang er en vintersang og skal synges med tungt hjerte. Men sidste vers står meget skarpt: Det slutter med en smuk sopran linje, hvor sopranerne skal dele sig og synge på to forskellige vokaler for at give en hård, isagtig klang. Næste sang er hurtig og desperat. Den fortæller om Afrikas natur, der skriger efter regn, mens sidste sang fortæller om bjerge, havet, salt og bikuber. Her bliver jordlyde i herrestemmerne sat overfor 'luftlyde' i damestemmerne. Fintan O Hare Spin Den britiske komponist Fintan O Hare studerer på komponistlinjen ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hans korstykke Spin er inspireret af billedkunst: dels de store uro-figurer af Alexander Calder ( ), kendt fra Louisiana museet, hvor geometriske figurer svæver vægtløst og tilsyneladende uafhængigt rundt. Og dels minimalbillederne af Agnes Martin ( ), som bygger på ternede mønstre og ensfarvede flader der alligevel ikke er så ensfarvede endda. Spin benytter kun fire toner. Én enkelt firtonig akkord udgør hele stykket. Akkorden får nye farver ved at sangerne trinløst skifter mellem forskellige vokallyde. Det er en meget krævende opgave for koret at holde de samme toner helt rent igennem syv minutter, indrømmer Fintan O Hare: Det ville ikke være svært på et instrument, men er utrolig svært at synge og det giver en god spænding til musikken.

6 Musikken DR Koncerthuset 2018/19 6 Jesper Koch Imellem to blikke Af Jesper Koch (se s. 4) opføres også Imellem to blikke (2016), der er 7. del af Korbogen og består af 6 korte satser til tekster af Frank Kjørup. Her er kærlighed, natur og nattestemninger med månen i centrum. Kaija Saariaho Nuits, adieux Nuits, adieux består af ti korte bidder, der synges ud i ét. Fem af dem hedder Nat og de andre fem Afsked. Altså Nætter og Afskeder Nuits, adieux. Nat-stykkerne er til tekster af den nulevende digter Jacques Roubaud (f. 1932), mens afskederne har tekst fra den franske 1800-talsforfatter Honoré de Balzacs roman Séraphîta. Det er alt sammen meget fransk selv om Kaija Saariaho er fra Finland. Hun har boet i Paris i årtier og repræsenterer i høj grad den franske spektralstil, hvor de forfinede klange er spaltet op i meget små bestanddele. I Nuits, adieux holdes de fragmenterede ord sammen af musikkens nattemørke. Det minder om den meningsfuldhed, man i drømme kan opleve i selv de mest usammenhængende handlinger. Når man vågner, forsvinder sammenhængen, og man må tage afsked med et univers, som ikke længere giver mening. Stykket er komponeret i 1991, oprindeligt for fire sangere og elektronik, men senere lavede Kaija Saariaho denne virtuose version, hvor koret erstatter de elektroniske lyde med et meget nuanceret udvalg af hvislende, susende, sukkende og stønnende vokalvirkninger.

7 Musikken DR Koncerthuset 2018/19 7 Richard Rodney Bennett A Good-Night Af Michael Emery Britiske Richard Rodney Bennett ( ) var elev af Pierre Boulez og blev med sine tidlige avantgardeværker lidt af en enfant terrible i britisk musikliv. Men han spændte bredt: Bennett var også en efterspurgt film- og TV-komponist og havde desuden en succesfuld karriere som jazzpianist. Richard Rodney Bennett komponerede A Good-Night (til tekst af den britiske 1600-talsdigter Francis Quarles) i 1999 som sit bidrag til albummet A Garland for Linda (2000) en hyldest til musikeren og fotografen Linda McCartney, der døde i Bennett kendte Linda McCartney (der var gift med ex-beatlen Paul McCartney) personligt, og hans musikalske hyldest til hende er rørende med sin harmoniske varme og melodiske enkelhed. Værkerne af Marcela Lucatelli, Bára Gísladóttir, Matias Vestergård og Fintan O Hare er blevet til efter et workshopsamarbejde mellem de unge komponister og DR VokalEnsemblet. Værkerne blev uropført i marts 2018 ved Pulsar Festivalen for ny musik på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

8 Dirigent DR Koncerthuset 2018/19 8 Chefdirigent Marcus Creed Siden 2014 har DR VokalEnsemblets chefdirigent været Marcus Creed en dirigent, der er rundet af den hæderkronede, engelske kortradition og i dag tilhører den europæiske elite af kordirigenter. Marcus Creed er født i Eastbourne, Sussex, og begyndte sine universitetsstudier ved King s College (Cambridge) og Christ Church (Oxford), efterfulgt af studier på Guildhall School of Music i London. Fotograf: Agnete Schlichtkrull Marcus Creed Britisk dirigent, født 1951 i Eastbourne, Sussex Chefdirigent for DR VokalEnsemblet siden 2014 Er desuden chefdirigent for SWR Vokalensemble Stuttgart Efter dirigenteksamen flyttede Creed i 1977 til Tyskland, først som korinstruktør ved Deutsche Oper Berlin og siden bl.a. som kunstnerisk leder af RIAS Kammerchor Berlin, med hvem han har indspillet en række internationalt lovpriste cd er. Fra 1998 til 2016 var Creed professor i direktion ved Hochschule für Musik i Köln, og siden 2003 har han haft ledelsen af SWR Vokalensemble Stuttgart, som er Sydvesttysklands pendant til DR VokalEnsemblet. Marcus Creed er ekspert i både tidlig og ny musik. Han har et tæt samarbejde med førende barokensembler som Akademie für Alte Musik Berlin og Freiburger Barockorchester, og han har optrådt på festivaler i bl.a. Berlin, Wien, Salzburg, Luzern og Edinburgh. Som gæstedirigent for Berliner Filharmonikerne har Marcus Creed bl.a. dirigeret Stockhausens storværk Gruppen sammen med Claudio Abbado. Jeg søger den højest mulige fuldkommenhed i fortolkning og udførelse af musikken. Men det vigtigste for mig er at forsøge at gøre livet mere interessant for mit publikum, har Marcus Creed sagt. I sine første sæsoner med DR VokalEnsemblet er det lykkedes for Creed at begejstre både publikum og presse med musik af moderne mestre som Ligeti, Messiaen, Nono og Pärt såvel som kendte og elskede korværker af bl.a. Bach, Gade og Nielsen.

9 DR VokalEnsemblet DR Koncerthuset 2018/19 9 DR VokalEnsemblet Sopran Christine Nonbo Andersen Malene Nordtorp Klaudia Kidon Astrid Kastensson Navarro-Alonso Camilla Toldi Bugge Alt Rikke Lender Hanna-Maria Strand Linnéa Lomholt Tobias Nilsson Tenor Emil Lykke Adam Riis Poul Emborg Bas Torsten Nielsen Jakob Soelberg Miskow Daniel Åberg Rasmus Kure Thomsen Johan Karlström Følg DR VokalEnsemblet på drvokalensemblet.dk facebook.com/vokalensembletdr DR VokalEnsemblet kunne sidste år fejre 10-års jubilæum som DR s professionelle kammerkor. Koret består af 18 klassiske sangere, som alle kan optræde solistisk. Samtlige sangere i DR VokalEnsemblet gløder både hver for sig og sammen, som en anmelder har formuleret det. DR VokalEnsemblet præsenterer kormusik i alle former fra middelaldermusik over barok og romantik til danske sange og helt nyskrevne værker. Mange store danske og europæiske komponister har skrevet kormusik specielt til DR VokalEnsemblet, som er internationalt anerkendt for sin rene, nordiske klang. Flere af DR VokalEnsemblets 10 cd-indspilninger har modtaget internationale priser og udmærkelser, bl.a. den prestigefyldte franske kritikerpris Diapason d Or de l Année, den tyske ECHO Award og to amerikanske GRAMMY -nomineringer. Senest har koret udgivet cd'en Årstiderne 28 danske sange dirigeret af Bo Holten. En af DR VokalEnsemblets vigtige opgaver er at bringe den levende kormusik ud i alle dele af Danmark. Ensemblet synger hver sæson koncerter i en række små og store danske kirker, og sangerne deltager også i workshops og koncerter med lokale amatørkor. Alle danskere kan se med, når koret optræder i det daglige indslag Dagens Sang på DR K, og desuden kan man gennem hele dette år opleve DR VokalEnsemblet i en ny række programmer i serien Før Søndagen på DR 1. DR VokalEnsemblet vil gennem hele sæsonen kredse om håbet som grundtema, dels i en række a cappella kirke - koncerter med chefdirigent Marcus Creed i spidsen, dels i koncerter med DR KoncertKoret og forskellige gæstekunstnere.

10 DR Koncerthuset 2018/19 10 TEK

11 Tekster DR Koncerthuset 2018/19 11 Marcela Lucatelli: The Golden Days Tekst: komponisten Marcela Lucatelli: Gyldne dage Tekst: komponisten Oversættelse: Magna Blanke The golden days you should yourself have a goal livingthelism has eaten our brains! copyingthelism has fornicated our souls! in hyggens stil But it can t beat the real thing! In hyggens stil, when I can t sing I take a pill! Your grass, your tits, your ass, your laughs! Your balls! We want it here, watch this, shut up! Yes! Choices! Do I still have choices? Do I still? Do I? Did I ever had? The golden days, the golden days. What are you doing? Fuck you! This is not good. The golden days. I quit I QUIT! Gyldne dage; du burde selv have et mål; vi gør alt for at leve godt, det har ædt vore hjerner! vi gør alt for at efterleve kopieringer, det har bedrevet hor mod vore sjæle! i hyggens tegn Men det kan ikke overgå realiteterne! I hyggens tegn tager jeg, når jeg ikke kan synge, en pille! Dit græs, dine bryster, din bagdel, din latter! Dine kønsdele! Vi vil have det her, læg mærke til det! Hold mund! Ja! Valg? Har jeg stadig valg? Har jeg stadig det? Har jeg? Havde jeg nogensinde? Gyldne dage gyldne dage. Hvad gør du? Gå ad helvede til! Dette er ikke godt. Gyldne dage. Jeg dropper det JEG DROPPER DET!

12 Tekster DR Koncerthuset 2018/19 12 Bára Gísladóttir: Solomon Grundy Tekst: Alice Oswald Bára Gísladóttir: Solomon Grundy Tekst: Alice Oswald Oversættelse: Magna Blanke Born on a Monday and a tiny World-containing grain of light passed through each eye like heaven through a needle. And on Tuesday he screamed for a small ear in which to hide. He rolled on Wednesday, rolled his whole body full of immense salt spaces, slowly from one horizon to the other. And on Thursday, trembling, crippled, broke beyond his given strength and crawled. And on Friday he stood upright. And on Saturday he tested a footstep and the sky came down and alit on his shoulder full of various languages in which one bird doesn t answer to another. And on Sunday he dreamed he was flying and his mind grew gold watching the moon and he began to sing to the brink of speaking. Født en mandag og lidt lys, som rummede verden, gik gennem hvert øje, ligesom himlen kan passere gennem et nåleøje. Og om tirsdagen skreg han efter et lille øre til at gemme sig i. Han trillede om onsdagen hele sin krop, der var fuld af store salt-pletter, langsomt fra den ene ende af stedet til den anden. Og om torsdagen brød han skælvende, magtesløs, igennem sin normale styrke og kunne kravle. Og om fredagen kunne han stå op. Og om lørdagen undersøgte han et fodspor, og himlen kom ned og landede på hans skulder, den var fuld af forskellige sprog, hvor én fugl ikke svarer den anden. Og om søndagen drømte han, at han fløj, og hans sind blev til guld ved at se månen, og han begyndte at synge, næsten at tale Alice Oswald Fra samlingen Woods etc. af Alice Oswald All rights reserved

13 Tekster DR Koncerthuset 2018/19 13 Jesper Koch: Galakseflager Tekst: Frank Kjørup I Galaksens sommerfugle Galaksens sommerfugle som så let og flaksende som lys i mørket svæver over vores hoveder med det svirp af vingespidser der har det med at ramme tunger. II Nu falder galaksen Nu falder galaksen i flager fra himlen, du ser, hvor de flakker imellem sig selv. III Ligesom en tallerken Ligesom en tallerken svæver jorden et par meter over egen overflade, når mosekonen brygger sommer om til vinter, vinter om til vår. IV Universet skælver Universet skælver for os for vi holder vejret fuld af stjerner så det sner. Og når vi trækker vejret, puster vi galaksens fnug fra den ene ende til den anden af verden. Arvo Pärt: Nunc dimittis Tekst: Lukas-evangeliet kap. 2 vers og Det lille Gloria Arvo Pärt: Herre, nu lader du din tjener gå Tekst: Lukas-evangeliet kap. 2 vers og Det lille Gloria Nunc dimittis servum tuum, Domine, secundum verbum tuum in pace, quia viderunt oculi mei salutare tuum, quod parasti ante faciem omnium populorum, lumen ad revelationem gentium et gloriam plebis tuae Israel. Gloria Patri et Filio et Spiritui Sancto, sicut erat in principio et nunc et semper et in sæcula sæculorum. Amen. Herre, nu lader du din tjener gå bort med fred efter dit ord. For mine øjne har set din frelse, som du har beredt for alle folk: Et lys til åbenbaring for hedninger og en herlighed for dit folk Israel. Ære være Faderen og Sønnen og Helligånden, som det var i begyndelsen, så nu og altid og i al evighed. Amen.

14 Tekster DR Koncerthuset 2018/19 14 Matias Vestergård: Kalendersange I. Tekst: Opr. anonym fra Irland, omkr. 600, oversat af komponisten Min tidende til dig hjortens brølen, vinterens sne, somren borte. Blæst koldt og hårdt, lav solen, kort dens kreds, hav render højt. Blodrød bregnen med opløst blad: vildgæs skingrer vante skrig. Kulden har krystet fuglens vinger: årstid af is dette min tidende. II. Tekst: Kalahari-buskmænd, oversat af komponisten (Pigerne) Græsset græder for vinden for at få regnen til at komme. Jorden græder under solen Jeg er tør, mit hjerte græder under ilden Jeg er alene. Vinden kommer og siger Regnen er på vej, og græsset hvisker En jæger er på vej. Ja, det er sandt, regnen er nær, og hør, en jæger kommer nu hér og henter mig bort. (De unge mænd) Se, som vinden kommer vi, som regnen kommer vi. III. Tekst: Anonym, 19. årh. (Catalonien), oversat af komponisten Nær det grønne bjerg koger det brede hav. I vokset i biernes kuber er korn af salt fra havet. Fintan O Hare: Spin Der er ingen tekst i værket; koret benytter kun enkelte vokaler eller konsonanter.

15 DR Koncerthuset 2018/19 15 Jesper Koch: Imellem to blikke Tekst: Frank Kjørup I Verden hvor den gynger Verden hvor den gynger når du går og stjernenatten med de spidse fingre masserer dit hoved, det runde (og bløde) i bund. II Og natten tager notater Og natten ta r notater til din dag i morgen, se den blindskrift hvor den blinker og vifter alle himlens ord fra side til side i dit hår. Og ved du hvad, det elsker (jeg dig for). III Under aftenens loft Under aftenens loft skinnede den, månen, nærmest helt vindstille (som et øjenlåg imellem to blikke). IV Vild erindring Vild erindring som en tidsels violette ild der svæver op mod himmel falder sammen visner dig en dag går i et med jorden. V Og Og du kiggede op imod den uhyggelige måne som du sagde, det var som om kiggede igen. VI Over Over høstgul eng hænger den vilde måne Punktum

16 Tekster DR Koncerthuset 2018/19 16 Kaija Saariaho: Nuits, adieux Kaija Saariaho: Farvel, nætter Nuit I Dans l air s arrache de la terre au noir la lumiére et la crache dans l air. La nuit rêche jusque aux bord des arbres dans la terre. (Tekst: Jacques Roubaud) Adieux, granit, tu deviendras fleur; adieu, fleur, tu deviendras colombe; adieu colombe, tu seras femme; adieu, femme, tu seras souffrance; adieu, homme, tu sera croyance; adieu, vous qui serez tout amour et prière. (Tekst: Honoré de Balzac) Nuit II Nuit, tu es venue, les lumières ont poussé sur l herbe, les pentes vidées de lumière, les lumières sont devenues sombres Nuit III dans l herbe s attachent de la terre au noire les grains les vagues de la lumière et les crachent dans l herbe; la nuit réelle jusqu au bord des arbres sous la terre Nuit IV Nuit, c est cela chevelure de noir révérend la lumière n est que pour le définir ainsi la nuit première précéda le jour (Tekster: Jacques Roubaud) Nat I I luften strømmer lyset ud af jorden, ind i mørket, det stødes ud i luften. Natten er barsk fra jorden og op til træerne. (Tekst: Jacques Roubaud, oversættelse: Magna Blanke) Farvel, granit, du vil blive til en blomst; farvel, blomst, du vil blive til en due; farvel, due, du vil blive til en kvinde; farvel, kvinde, du vil blive til smerte, farvel, mand, du vil blive til tro; farvel, I vil alle blive til kærlighed og bøn. (Tekst: Honoré de Balzac, oversættelse: Magna Blanke) Nat II Nat, du er kommet, Lyset er forsvundet ind over græsset, skråningerne er blottet for lys, lyset er blevet dunkelt Nat III I græsfrøene klamrer lysbølger sig til jorden i mørket, de spreder sig ud over græsset; det er dyb nat fra jorden og helt op til trætoppene Nat IV Sådan er natten som en ærværdig, mørk paryk; lyset er kun til for at markere det. Sådan gik den første nat forud for dagen. (Tekster: Jacques Roubaud, oversættelse: Magna Blanke)

17 Tekster DR Koncerthuset 2018/19 17 Richard Rodney Bennett: A Good-Night Tekst: Francis Quarles Close now thine eyes and rest secure; Thy soul is safe enough, thy body sure; He that loves thee, He that keeps And guards thee, never slumbers, never sleeps. The smiling conscience in a sleeping breast Has only peace, has only rest; The music and the mirth of kings Are all but very discords, when she sings; Then close thine eyes and rest secure; No sleep so sweet as thine, no rest so sure. Richard Rodney Bennett: Godnat Tekst: Francis Quarles Oversættelse: Magna Blanke Luk nu dine øjne og hvil i fred; din sjæl er sikker nok, dit legeme i sikkerhed; han, der elsker dig, han, som skærmer og beskytter dig, han slumrer og sover aldrig. Kun en smilende samvittighed i et sovende bryst har fred, har ro; musikken og kongers munterhed er kun disharmoni, når musikken spiller; så luk dine øjne og hvil i fred; ingen søvn er så sød som din, ingen hvile så sikker.

18 Tekster DR Koncerthuset 2018/19 18 NYHED ÅRSTIDERNE 28 DANSKE SANGE DR VOKALENSEMBLET Dirigent: Bo Holten The chorus sings with impeccable intonation and blend Gramophone (UK) Martin Martinu DEN HEMMELIGE MESSE DR VOKALENSEMBLET Dirigent: Marcus Creed The singing is exceptional this choir is one of the world s finest. 10/10 Classics Today (USA) An intimate musical and spiritual experience. BBC Record Review Disc of the Week (UK) CD er kan købes ved DR VokalEnsemblets koncerter. Gå ikke glip af nyheder og tilbud fra DR VokalEnsemblet tilmeld dig vores nyhedsbrev på drkoncerthuset.dk følg os på facebook

19 Tekster DR Koncerthuset 2018/19 19 Oplev de særlige musikalske øjeblikke, hvor den menneskelige stemme går lige i hjertet. Velkommen til koncert med DR VokalEnsemblet. DR VOKALENSEMBLETS JULEKONCERT 16. DEC 18 Garnisonskirken LYS OVER EUROPA 18. JAN 19 Trinitatis Kirke PILGRIMME & HELGENER 21. JUN 19 Trinitatis Kirke Læs om hele sæsonen og køb billetter på drvokalensemblet.dk

20 DR s koncertvirksomhed støttes af blandt andre: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal Aage og Johanne Louis-Hansens Fond Augustinus Fonden Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens legat Knud Højgaards Fond Wilhelm Hansen Fonden Beckett-Fonden Bikubenfonden Det Obelske Familiefond FrederiksbergFonden Nordea-fonden Oticon Fonden Sportgoodsfonden Statens Kunstfond DR Koncerthuset Ørestads Boulevard Kbh S Tlf.: drkoncerthuset@dr.dk drkoncerthuset.dk drvokalensemblet.dk

MEDITATIONSKONCERT DR VokalEnsemblet DR KoncertKoret Bart Van Reyn, dirigent Henrik Dam Thomsen, cello

MEDITATIONSKONCERT DR VokalEnsemblet DR KoncertKoret Bart Van Reyn, dirigent Henrik Dam Thomsen, cello Roskilde Domkirke Fredag 3. marts 2017 kl. 19.30 Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke Lørdag 4. marts 2017 kl. 20.00 MEDITATIONSKONCERT DR VokalEnsemblet DR KoncertKoret Bart Van Reyn, dirigent Henrik Dam

Læs mere

SAMMEN OM SORGEN DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent Niklas Johansen, guitar Søren Ulrik Thomsen, fortæller

SAMMEN OM SORGEN DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent Niklas Johansen, guitar Søren Ulrik Thomsen, fortæller Rundetaarn, Bibliotekssalen Onsdag 31. oktober 2018 kl. 19.00 & 21.00 SAMMEN OM SORGEN DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent Niklas Johansen, guitar Søren Ulrik Thomsen, fortæller Program DR Koncerthuset

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: 15 292 448 403 352-353 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Der var et menneske,

Læs mere

Læs og lær om. Lukas Graham

Læs og lær om. Lukas Graham Læs og lær om Lukas Graham Lukas Graham Forchhammer Lukas Graham er et dansk band. Forsangeren i bandet hedder Lukas Graham Forchhammer. Lukas blev født på sine forældres sofa i Christiania d. 18. september

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2009 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Du Herre Krist min frelser est Til dig jeg håber ene; Jeg tror på dig, oh bliv hos mig miskundelig alt med dit ord det rene

Du Herre Krist min frelser est Til dig jeg håber ene; Jeg tror på dig, oh bliv hos mig miskundelig alt med dit ord det rene Du Herre Krist min frelser est Til dig jeg håber ene; Jeg tror på dig, oh bliv hos mig miskundelig alt med dit ord det rene Går sorgen på, din sjæls attrå er altid at husvale. Hvad nød er der, hvor du

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Jesu fødsel

Børnebiblen præsenterer. Jesu fødsel Børnebiblen præsenterer Jesu fødsel Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: M. Maillot Bearbejdet af: E. Frischbutter; Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org

Læs mere

Hvad er opera kort fortalt?

Hvad er opera kort fortalt? Opera Hvad er opera kort fortalt? En opera er et teaterstykke med musik. I stedet for at sige ordene, synger man dem. Det er altså ikke skuespillere, men sangere, der optræder på scenen. De første operaer

Læs mere

En aften med Carl Nielsen

En aften med Carl Nielsen En aften med Carl Nielsen DR VokalEnsemblet Sopran Christine Nonbo Andersen Malene Nordtorp Jihye Kim Klaudia Kidon Astrid Kastensson Navarro-Alonso Anna Maria Wierød Alt Rikke Lender Hanna-Maria Strand

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Juledag Læsninger: Esajas 9,1-6a Heb 1, 15 Lukas 2, 1-14

Juledag Læsninger: Esajas 9,1-6a Heb 1, 15 Lukas 2, 1-14 Juledag 2016 Læsninger: Esajas 9,1-6a Heb 1, 15 Lukas 2, 1-14 Salmer: 94: Det kimer nu 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 118: Julen har englelyd 119: Julen har bragt 99: Velkommen igen, Guds engle små

Læs mere

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor?

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor? Læringsspørgsmål til de 15 sange Askepot 1. Hvorfor er det figuren Askepot, der er hovedperson? 2. Hvad er Askepots drøm? 3. Hvad er Askepots virkelighed? 4. Hvad vil Shu- Bi- Dua gerne fortælle med denne

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE

[ April-Avisen] APRILFESTIVAL 2012 AALBORG FRISKOLE Vi har på Aalborg Friskole torsdag og fredag d. 19.04 & 20.04 haft 2 spændende Temadage i musikkens og oplevelsernes tegn. Alle klasser er blevet opdelt på tværs og fordelt ud i forskellige workshops.

Læs mere

Pro gram. DR VokalEnsemblet Dirigent: Marcus Creed. Fire fyrtårne i kormusikken

Pro gram. DR VokalEnsemblet Dirigent: Marcus Creed. Fire fyrtårne i kormusikken 13 14 Koncerthuset Klassisk Sæson Lørdag 5.oktober kl. 15.00, Christians kirke Søndag 6.oktober kl. 15.00, Aarhus Domkirke DR VokalEnsemblet Dirigent: Marcus Creed Pro gram Program Koncerthuset 2008/09

Læs mere

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys I dette hæfte skal vi beskæftige os med et musikværk, der hedder Feens kys. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikken er

Læs mere

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud har en plan -3 Plan nr. 3: Jeg giver dig evigt liv! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 3: At give mennesker evigt liv. Gud giver sig selv, for at intet nogensinde vil kunne stå i vejen for et evigt

Læs mere

At få noget i Jesu navn er at kæmpe med Gud og vinde som det hedder i teksten om Jakobskampen, som er den gammeltestamentlige tekst til denne søndag.

At få noget i Jesu navn er at kæmpe med Gud og vinde som det hedder i teksten om Jakobskampen, som er den gammeltestamentlige tekst til denne søndag. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 21. MAJ 2017 5. SEP AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: 1. Mos. 32,25-32; Jak. 1,22-25; Joh. 16,23b-28 Salmer: 725,417,293,588,234 Ja, pris og ære over alt for nåden, alt for

Læs mere

Tidebønner påskelørdag. Morgensang

Tidebønner påskelørdag. Morgensang Tidebønner påskelørdag Morgensang L: Gud - Fader,Søn og Helligånd- være med os! AMEN! DDS 210 Syng højt, min sjæl, om Jesu død Bøn om Helligånden Ære være dig, vor Gud, ære være dig! Himmelske Konge, Sandhedens

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN 7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31 Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN Som tiden dog går! siger vi tit. Nu er det allerede fire

Læs mere

Børnebiblen. præsenterer. Jesu fødsel

Børnebiblen. præsenterer. Jesu fødsel Børnebiblen præsenterer Jesu fødsel Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: M. Maillot Bearbejdet af: E. Frischbutter; Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org

Læs mere

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig!

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig! PRÆDIKEN MARIÆ BEBUDELSESDAG 25.MARTS 2012 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL.10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Es.7,10-14; 1.Kor.21-31; Luk.1,46-55 Salmer: 10,441,71,73,117 Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Historie 36 af Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada

Børnebiblen præsenterer. Historie 36 af Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada Børnebiblen præsenterer Jesu fødsel Skrevet af: Edward Hughes Oversat af: Christian Lingua Illustreret af: M. Maillot Bearbejdet af: E. Frischbutter; Sarah S. Historie 36 af 60 www.m1914.org Bible for

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Da Gud skabte alt

Børnebiblen præsenterer. Da Gud skabte alt Børnebiblen præsenterer Da Gud skabte alt Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Byron Unger; Lazarus Bearbejdet af: Bob Davies; Tammy S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children

Læs mere

Trøstet sorg som slebet glas!

Trøstet sorg som slebet glas! Trøstet sorg som slebet glas! Matt 5,1-12 kollekt: Lissner, s. 214 Salmer: 573-575-654-321-775 Vær fortsat ved vor side, når stormen stilner af. Vær hos os, når vi søger til vore kæres grav. Giv, at vi

Læs mere

OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO

OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO OPLEV 4 KLASSISKE DAGE I HOLSTEBRO 28. SEPTEMBER - 1. OKTOBER 2017 - En del af kulturby Aarhus 2017 Festivaldirektør Janne Thomsen Holstebro Gågade PAKKEPRIS FOR 2 DKK 4800,- Pris per person. DKK 2400,-Prisen

Læs mere

Skabelsen MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Skabelsen MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Skabelsen Skabelsen I dette hæfte skal du arbejde med et musikværk, der hedder Skabelsen. Gennem musikken fortæller værket den kristne skabelsesberetning fra Bibelen. Musikken

Læs mere

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr.

SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord. Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. SLETTERNES SØNNER Carl Nielsen Sange uden ord Den Danske Strygekvartet Max Artved / Søren Møller Thomas Fonnesbech / arr. Peter Jensen Carl Nielsen sange i arrangement for obo, strygekvartet, bas og klaver

Læs mere

TAK FOR DIT BREV. JEG KAN SIMPELTHEN IKKE SKRIVE MERE NU, TROR JEG FORTSÆTTER I MORGEN. AKADABAH NA

TAK FOR DIT BREV. JEG KAN SIMPELTHEN IKKE SKRIVE MERE NU, TROR JEG FORTSÆTTER I MORGEN. AKADABAH NA . TAK FOR DIT BREV. JEG KAN SIMPELTHEN IKKE SKRIVE MERE NU, TROR JEG FORTSÆTTER I MORGEN. AKADABAH NA DET ER EN GAMMEL HISTORIE AT MAN UNDER PLEJE VED JOHANNITERORDNEN BLEV TILSKYNDET AT NEDSKRIVE SINE

Læs mere

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Spejderpilgrimsfærd. Startandagt. Skrevet af Berit Weigand Berg, præst og en del af KFUM-Spejdernes K-patrulje

Spejderpilgrimsfærd. Startandagt. Skrevet af Berit Weigand Berg, præst og en del af KFUM-Spejdernes K-patrulje Spejderpilgrimsfærd Skrevet af Berit Weigand Berg, præst og en del af KFUM-Spejdernes K-patrulje Luther sagde, at ud af alle de opgaver, vi møder i livet, er der kun en, der rigtig betyder noget: At hjælpe

Læs mere

DR PIGEKORETS FORÅR DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent David Bendix Nielsen, orgel

DR PIGEKORETS FORÅR DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent David Bendix Nielsen, orgel Holmens Kirke Søndag d. 11. marts 2018 kl. 19.30 Tirsdag d. 13. marts 2018 kl. 19.30 DR PIGEKORETS FORÅR DR PigeKoret Phillip Faber, dirigent David Bendix Nielsen, orgel DR PigeKorets forår Program DR

Læs mere

ingenting ved siden af denne beskrivelse. Og så er det jo også et fantastisk trøsterigt billede.

ingenting ved siden af denne beskrivelse. Og så er det jo også et fantastisk trøsterigt billede. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 10. november 2013 Kirkedag: 24.s.e.Trin/A Tekst: Matt 9,18-26 Salmer: SK: 732 * 447 * 449 * 550 * 277 * 471,4 * 233 LL: 732 * 550 * 277 * 471,4 * 233 Der

Læs mere

Børnebiblen. præsenterer. Da Gud skabte alt

Børnebiblen. præsenterer. Da Gud skabte alt Børnebiblen præsenterer Da Gud skabte alt Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Byron Unger; Lazarus Bearbejdet af: Bob Davies; Tammy S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Koncerthuset Klassisk Sæson. Onsdag 28. september kl. 19.30 Christians Kirke. Bach og Boman DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman.

Koncerthuset Klassisk Sæson. Onsdag 28. september kl. 19.30 Christians Kirke. Bach og Boman DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman. 11 12 Koncerthuset Klassisk Sæson Onsdag 28. september kl. 19.30 Christians Kirke Bach og Boman DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman Pro Program Koncerthuset 2008/09 2011/12 2 Bach og Boman Onsdag 28.

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 4.s.e.hel3konger side 1. Prædiken til 4. s. e. Hellig 3 Konger Tekst: Matt. 8,

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 4.s.e.hel3konger side 1. Prædiken til 4. s. e. Hellig 3 Konger Tekst: Matt. 8, side 1 Prædiken til 4. s. e. Hellig 3 Konger 2017. Tekst: Matt. 8, 23-27. Hvorfor sover du? Jeg tænker ikke på den som får sig et blund under prædikenen, tryg og varm på kirkebænken. Eller på den lille

Læs mere

Lørdag 27. oktober 2018 kl

Lørdag 27. oktober 2018 kl Lørdag 27. oktober 2018 kl. 11.30 HALLOWEEN-KONCERT DR SymfoniOrkestret Børn fra Dyvekeskolen, Ørestad Skole & Peder Lykke Skolen Phillip Faber, dirigent Louise McClelland, sopran Laura Mayer, mezzosopran

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

I Aastrup: 747: Lysets engel 291: Du, som går ud fra den levende Gud 331: Uberørt at byen travlhed 321: O kristelighed 29: Spænd over os

I Aastrup: 747: Lysets engel 291: Du, som går ud fra den levende Gud 331: Uberørt at byen travlhed 321: O kristelighed 29: Spænd over os 5. søndag efter trinitatis Læsninger: Jer 1, 4-9 1. Pet 2, 4-10 Matt 16, 13-26 Salmer: Kære jer Salmerne til søndag bliver: I Vonsbæk: 747: Lysets engel 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7: Sov sødt barnlille

Læs mere

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008

Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 Proces med DR Radiosymfoniorkestret 2008 DR Radiosymfoniorkestret Du skal til koncert med DR Radiosymfoniorkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere. I et symfoniorkester

Læs mere

Tirsdag 31. marts kl. 19.30 Garnisonskirken. Onsdag 1. april kl. 19.30 Roskilde Domkirke. Bodssalmer. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO

Tirsdag 31. marts kl. 19.30 Garnisonskirken. Onsdag 1. april kl. 19.30 Roskilde Domkirke. Bodssalmer. Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO Tirsdag 31. marts kl. 19.30 Garnisonskirken Onsdag 1. april kl. 19.30 Roskilde Domkirke Bodssalmer Dirigent: Marcus Creed DR VokalEnsemblet PRO Torsdagskoncert Bodssalmer Introduktion Program Koncerthuset

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 04-06-2017. Tekst. Johs. 14, 22-31. Kærlighed til Kristi ord. Pinsedag har sin egen tone, glædens musik, som løfter og gør glad. Vore salmedigtere har fundet denne tone, givet den ord som

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

Fredag 4. august 2017 kl Garnisonskirken, København. FANTASTISKE STEMMER DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent

Fredag 4. august 2017 kl Garnisonskirken, København. FANTASTISKE STEMMER DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent Fredag 4. august 2017 kl. 19.30 Garnisonskirken, København FANTASTISKE STEMMER DR VokalEnsemblet Marcus Creed, dirigent Program DR Koncerthuset 2017/18 2 Fredag 4. august kl. 19.30 Garnisonskirken, København

Læs mere

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø Gudstjeneste (1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets børn, at natten hun er nu omme! (2) Den

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil

Læs mere

Hold i hånd med Händel: -et musikalskt portræt

Hold i hånd med Händel: -et musikalskt portræt 4 koncerter med barokensemblet Camerata Øresund Ansøgning om støtte til Camerata Øresunds 4 koncerter i efteråret 2018, under ledelse af Peter Spissky: Hold i hånd med Händel: -et musikalskt portræt 11.november

Læs mere

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst!

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst! Kære lærere Vi glæder os til at spille koncerten Carls legende liv for jer i uge 17. Over hele landet i 2015 er Carl Nielsen 150 årsdag blevet fejret på alle mulige måder. Nu er det blevet så blevet tid

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Prædiken til julesøndag, 1. tekstrække. Luk. 2,25,40.

Prædiken til julesøndag, 1. tekstrække. Luk. 2,25,40. 1 Nollund Kirke. Søndag d. 30. december 2012 kl. 10.00. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til julesøndag, 1. tekstrække. Luk. 2,25,40. Salmer. DDS 110 Nu vil vi sjunge og være glad. DDS 117 En rose så jeg skyde.

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Det evige liv er nutid og ikke fremtid. Det evige liv er Gudstro og ikke fremtidstro.

Det evige liv er nutid og ikke fremtid. Det evige liv er Gudstro og ikke fremtidstro. Det evige liv er nutid og ikke fremtid. Det evige liv er Gudstro og ikke fremtidstro. Prædiken af Kristine Stricker Hestbech til søndag den 1. maj 2016. Søndagen som også hedder 5. søndag efter påske.

Læs mere

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig at et sort hul kan være til at overse et solsystem er først ude af balance når solen

Læs mere

Jeg finder den indre ro og er helt og fuldt tilstede. Den første sne daler, og jeg kan høre det forunderligt.

Jeg finder den indre ro og er helt og fuldt tilstede. Den første sne daler, og jeg kan høre det forunderligt. Gudsperlen Den rummer hele livet med alle dets nuancer. I Gud bliver lyset til mit omdrejningspunkt. Først da jeg havde gennemlevet de 17 perler, kunne jeg male Gudsperlen. Thi Gud, der sagde:»af mørke

Læs mere

Pinsedag Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes

Pinsedag Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes Pinsedag Salmevalg 290: I al sin glans nu stråler solen 448: Fyldt af glæde over livets under 291: Du som går ud fra den levende Gud 294: Talsmand som på jorderige 725: Det dufter lysegrønt af græs Dette

Læs mere

Musikforløb for 4. klasse

Musikforløb for 4. klasse Sønderjyllands Symfoniorkester Musikforløb for 4. klasse TEMA 2019: Carl Nielsen eller... LÆRERMATERIALE Carl Nielsen-illustrationer tegnet af Kasper Lundsfryd KÆRE LÆRERE Nu er det snart tid til, at vi

Læs mere

Prædiken til 3. søndag i advent kl i Engesvang. Sådan er det ikke.

Prædiken til 3. søndag i advent kl i Engesvang. Sådan er det ikke. Prædiken til 3. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang 15. dec. kl. 10.00 3. s. e. i advent 78 Blomstre som en rosengård 80 Tak og ære være Gud 89 Vi sidder i mørket 86 Hvorledes skal jeg møde 439 O, du

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

KFUM og KFUK i Danmark Valby Langgade 19 DK-2500 Valby +45 36 14 15 33 national@kfum-kfuk.dk www.kfum-kfuk.dk

KFUM og KFUK i Danmark Valby Langgade 19 DK-2500 Valby +45 36 14 15 33 national@kfum-kfuk.dk www.kfum-kfuk.dk Above All Aftenhimlens strålesymfoni Aftenrøde over tage Almagts Gud, velsignet vær Altid frejdig, når du går Amazing grace At lege er at bryde At stå en morgen At tænde et lys Barnlig undren Blomstre

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

Spørgsmål til Karen Blixen

Spørgsmål til Karen Blixen Spørgsmål til Karen Blixen Af Dorte Nielsen Karen Blixen afsnit 1 1. Hvor ligger Rungstedlund? 2. Hvornår blev Karen Blixen født? 3. Hvor mange år var hun i Afrika? 4. Hvornår udkom hendes første bog?

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Bliv hos thi det går mod aften se dagen hælder allerede!

Bliv hos thi det går mod aften se dagen hælder allerede! PRÆDIKEN ONSDAG DEN 12.OKTOBER - (17.SETRIN) VESTER AABY KIRKE KL. 17.00 FYRAFTENSGUDSTJENESTE Tekster: Sl. 19,2-7; Ef.4,1-6; Luk.14,1-11 Salmer: 14,392,785,787 Bliv hos thi det går mod aften se dagen

Læs mere

Siri og han har tidligere denne aften hørt en stor koncert i Stockholm af Buxtehudes korværk "Membra Jesu Nostri" dvs. Vor Jesu lemmer 1.

Siri og han har tidligere denne aften hørt en stor koncert i Stockholm af Buxtehudes korværk Membra Jesu Nostri dvs. Vor Jesu lemmer 1. Sjørring og Skjoldborg kirker 31. dec. 2017 Reflexion - over menneskets trængsler og ophøjelse (insp. af Robert Åsbackas roman" Orgelbyggaren") "Fødder, knæ, hænder, side, bryst, hjerte og ansigt. Han

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26..

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Det var sådan lidt underligt at vælge første salme til gudstjenesten i dag. Jeg skulle måske have

Læs mere

5.004 OG HVIS I SPØRGER MIG I MORGEN, SÅ FORTYDER JEG MÅSKE. MEN I VIL ALDRIG KUNNE SIGE, AT JEG IKKE SÅ DET JEG VILLE SE.

5.004 OG HVIS I SPØRGER MIG I MORGEN, SÅ FORTYDER JEG MÅSKE. MEN I VIL ALDRIG KUNNE SIGE, AT JEG IKKE SÅ DET JEG VILLE SE. 1 DET ENESTE DU SKAL SIGE ER UNDSKYLD, ALT ANDET ER BRÆNDE PÅ ET BÅL, DER SNART HAR BRÆNDT ALTING UD. DET ENESTE JEG SKAL SIGE ER UNDSKYLD, SÅ VI KAN GLEMME ALT DET, DER LIGGER FORUD. HVIS DU VIL VIDERE,

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Alt hvad som fuglevinger fik

Alt hvad som fuglevinger fik Alt hvad som fuglevinger fik Salmedigteren Nicolai Frederik Severin Grundtvig (1783-1872) er kendt som en Danmarks store landsfædre og salmedigtere. Han er den salmedigter, der har skrevet allerflest salmer

Læs mere

Torsdag 12. oktober 2017 kl Lørdag 14. oktober 2017 kl

Torsdag 12. oktober 2017 kl Lørdag 14. oktober 2017 kl Torsdag 12. oktober 2017 kl. 20.00 Lørdag 14. oktober 2017 kl. 20.00 I KÆRLIGHEDENS TEGN FILMSPECIAL DR VokalEnsemblet Janne Fredens, cello Anders Banke, saxofon/klarinet Søren Rastogi, musikalsk ledelse

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 5

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 5 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 5 English version further down Kim Finne med 11 kg laks Laksen blev fanget i denne uge øst for Bornholm ud for Nexø. Et andet eksempel er her to laks taget

Læs mere

2. søndag efter Helligtrekonger

2. søndag efter Helligtrekonger 2. søndag efter Helligtrekonger Salmevalg 355: Gud har fra evighed givet sin Søn os til Herre 448: Fyldt af glæde 441: Alle mine kilder skal være hos dig 369: Du som gir os liv og gør os glade 29: Spænd

Læs mere

Herre Jesus Kristus. TAK, at du gør dig til ét med os, så vi kan se Guds herlighed. AMEN

Herre Jesus Kristus. TAK, at du gør dig til ét med os, så vi kan se Guds herlighed. AMEN 6. søndag efter påske 2014, Hurup og Gettrup Johs. 17, 20-26 Herre Jesus Kristus. TAK, at du gør dig til ét med os, så vi kan se Guds herlighed. AMEN De fire evangelier har hver deres særlige kendetegn.

Læs mere

Nytår I 2016, Ølgod og Strellev kirker

Nytår I 2016, Ølgod og Strellev kirker I evangeliet til i dag hører vi om, at et barn får sit navn. Og jeg kan lige så godt indrømme det: Jeg har et problem med navne. Alle, der har gået til konfirmationsforberedelse hos mig, eller til minikonfirmandundervisning,

Læs mere

Pro. Vær velkommen DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman. Torsdag 1. december 2011 kl. 19.30 Christians Kirke

Pro. Vær velkommen DR VokalEnsemblet Dirigent: Olof Boman. Torsdag 1. december 2011 kl. 19.30 Christians Kirke 11 12 Koncerthuset Klassisk Sæson Torsdag 1. december 2011 kl. 19.30 Christians Kirke Fredag 2. december 2011 kl. 20 Værket, Randers Lørdag 3. december 2011 kl. 15 Skagen Kirke Søndag 4. december 2011

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org 2019

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Lukas 7: Kvinden i farisæerens hus.

Lukas 7: Kvinden i farisæerens hus. Crazy Kærlighed. Lukas 7:36-50. Kvinden i farisæerens hus. En af farisæerne indbød Jesus til at spise hos sig, og han gik ind i farisæerens hus og tog plads ved bordet. Nu var der en kvinde, som levede

Læs mere

EN HILSEN TIL DANMARK

EN HILSEN TIL DANMARK Fra Danmarks berømte SANGER, - SANGSKRIVER og KOMPONIST --- - J O H N - M O G E N S E N modtog vi den 8. maj 2017 denne friske og humørfyldte HILSEN til DANMARK, fordi JOHN MOGENSEN simpelthen ikke kunne

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

Musikstafetten med Danmarks Underholdningsorkester og Tante Musika VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL

Musikstafetten med Danmarks Underholdningsorkester og Tante Musika VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL Jens Vejmand med fagter!!! Se også øve-video Tekst: Jeppe Aakjær, 1905 Melodi: Carl Nielsen, 1907 1. Hvem sidder der bag skærmen (hænder holdes op som skærm på hver side

Læs mere

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig!

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Gud har en plan -4 Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 4: At Gud vil bruge dem. Gud har skabt mennesker, fordi han ønsker et samarbejde med dem. Han har givet jorden til mennesker,

Læs mere