3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre"

Transkript

1 Kære Juniorspejder Velkommen i juniorgrenen til sjove, spændende og udfordrende aktiviteter. Side 1 af 7 Udg.: 07 Som juniorspejder laver vi mere seje aktiviteter. Vi sover i bivuak, sejler i kano og kører filmmaraton fra fredag aften til lørdag middag. En gang om året skiftes juniorerne til at planlægge, købe ind og lave aftensmad til de andre juniorer. Måske tager vi på hejk og går 50 km. Mulighederne for hvad vi laver er mange, bare det er sejt. Du er med til at bestemme, hvad vi skal lave, så hvem ved... Dine ledere er: Kuno Nørskov Flemming Mortensen Klaus Aabo Julie Overgaard Mortensen Mail: kuno@norskov.me Mobil: Mail: fm@post2us.dk Tlf.: / Mobil: Mail: klausmik@hotmail.com Tlf.: / Mobil: Mail: julie@post2us.dk Tlf.: Juniormøderne: Mødetidspunkt: Vi mødes tirsdage kl ved Almindsøhytten. (Evt. andre mødesteder/tider vil fremgå af program og udleverede sedler). Almindsøhytten: Ligger på Almindsøvej 31, ved siden af sportspladsen. Afbud: Af hensyn til vores forberedelse til møderne er det vigtigt at du melder afbud tidligst muligt. Afbudet skal gives til en leder. En besked med en kammerat til selve mødet kan vi ikke planlægge efter Så ring, mail eller SMS så kan vi nå at ændre mødet hvis der pludselig mangler mange. Påklædning: Praktisk tøj og udetøj efter vejret,så husk regntøj og vanter når vejret kræver det. Om gruppen: 3. Silkeborg: Er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps (DDS). Gruppen består af MINI er (8-9 årige), JUNIOR er (10-13 årige), TROPPEN(13-16 årige) og så har vi en KLAN for de ældste spejdere. 3. Silkeborg er med i Gudenå Division som er spejdergrupper fra 1.silkeborg, 3. Silkeborg, Sejs, Galten, Hammel, Hinnerup, Hadsten, Ry, Odder, Skanderborg og Hørning i divisionen samarbejder vi om forskellige arrangementer for spejderne. Hjemmeside:

2 Side 2 af 7 Til forældrene. Når barnet bliver juniorspejder (10 13 år) ændre spejderlivet sig. Juniorspejderen vil opleve at der bliver stillet større krav til selvstændighed, ansvarsbevidsthed for løsning af opgaver og kammeratskabet. Spejderarbejdets mål er at gøre børn og unge til vågne, selvstændige mennesker der tager ansvar i det danske samfund og ude i verden. Spejderarbejdet er derfor ikke bare en pasningsordning med friluftsliv og bål. Ledelsesteamet hos juniorgrenen i 3. Silkeborg tager målet med spejderarbejdet alvorligt. Vi stiller krav og har forventninger til vore juniorspejdere. Dette kan erfaringsmæssigt virke lidt overvældende på nogle, specielt i starten som juniorspejder. Ledelsesteamet lægger vægt på, at juniorspejderne lærer ansvarlighed, social forståelse, at tage ansvar og indgår i et fællesskab, som en god kammerat. Vi arbejder med begreberne Learning by doing og børn leder børn. Specielt har vi fokus på samarbejde og koordinering samt ikke mindst, at det skal være sjovt at være spejder. På korpsets hjemmeside ( kan der findes flere oplysninger om spejderbevægelsen, værdigrundlag og spejdermetoden. Kontingent: 2 gange om året opkræves kontingent du får tilsendt/udleveret et girokort. I 2012 er kontingentet 2 x 500. Udmeldelse: Hvis du senere beslutter dig for at du alligevel ikke vil være spejder mere, så skal udmeldelse ske skriftligt og afleveres/sendes til en leder. Aflevering af penge/tilmeldinger: For at gøre det nemmere for os når vi modtager penge ved fx tilmelding til turer eller afregning for fx lodsedler vil vi meget gerne bede om at penge og tilmelding /eller seddel med navn afleveres samlet i en pose eller den bankkonto som bliver oplyst på tilmeldingerne mv. - så slipper både børn og ledere for at bære rundt på kontanter. Når mange børn på samme tid vil aflevere og lige vil give en besked, kan det blive temmelig uoverskueligt. Og det er aldrig rart, når der opstår tvivl om, hvem der har betalt eller ej. Fremover vil flere og flere af tilmeldingerne og betalingerne komme til at foregå via vores hjemmeside Vi vil også gerne have afbud til turer så ved vi at tilmeldingen ikke er glemt. VI HAR BRUG FOR HJÆLP: Lederne arbejder frivilligt og ulønnet der er grænser for hvor meget administration, vedligehold og praktisk arbejde vi kan nå. Vi sidder også med planlægning af møder, turer og andre større arrangementer og gør det primært for at lave SPEJDERARBEJDE med ungerne. Derfor kan vi altid bruge en ekstra hånd enten som leder/assistent eller som periodisk hjælper. (Man kan melde sig som hjælper til alt mellem 1 og 100 møder eller turer uanset spejdererfaring!)

3 Side 3 af 7 Gruppens bestyrelse består af valgte ledere og forældre, samt unge spejdere. Der er valg hvert år i februar så der er også plads til aktive forældre i bestyrelsen. Bestyrelsen har det overordnede ansvar for gruppens økonomi, lokaler og ledere.

4 Beskrivelse af turer og arrangementer: Side 4 af 7 Udover de ugentlige møder deltager juniorerne i ture og arrangementer, enten kun juniorerne eller med gruppen eller divisionen. Turene er en vigtig del af det at være spejder her knyttes venskaber på tværs af alder og by Nogle venskaber holder måske resten af livet, - i hvert fald hele spejdertiden. Samtidig arbejder vi videre med de emner vi har brugt møderne på, men på tur har vi bedre tid og kan fordybe os bedre. Til nogle af arrangementerne inviteres forældrene også med. Her følger en kort beskrivelse af de faste arrangementer (dato varierer fra år til år og vil fremgå af programmet og på indbydelser/tilmelding) August: Oprykningstur En tur for alle spejdere i gruppen. Vi cykler lørdag ad den gamle jernbanesti ud til Lindehytten i Them. Juniorerne sover i bivuak derude. Om lørdagen er der fælles aktiviteter og oprykning for dem der skal rykkes op til næste aldersgruppe. Om søndagen afslutter vi med et arrangement hvor forældrene også inviteres med. September: Juniortur En sammenrystningstur, hvor de nye og gamle junior skal lære hinanden at kende. Der arbejdes med samarbejdsopgaver og hygges. Om aftenen overnattes i bivuak eller shelter. November: Gruppetur. En vintertur i hytte sammen med minier, trop og senior. Vi laver aktiviteter kun for juniorne men spiser og hygger sammen med de andre spejdere. Hvis vi er heldige er der sne og så skal kælkene med på tur. Maj: Junior divi. Weekendtur med divisionen. Der bliver opgaveløb og aktiviteter. Der soves udendørs i telt eller måske bivuak. Ca Juli: Sommerlejr Hvert år på en ny måde. Tit finder vi en ø. Vi sover i telt, bygger lejrplads. Selvfølgelig er vi også på hejk. Derudover kan der komme flere ting, vi finde sommetider på noget nyt.

5 Side 5 af 7 Spejdere på tur Her følger lidt praktiske generelle oplysninger læs altid indbydelsen igennem for specielle informationer. Er barnet forhindret i at deltage i hele turen vil det alligevel på de fleste ture kunne lade sig gøre at deltage deltids. Kontakt lederne - så finder vi en løsning der passer ind i turens program og jeres planer. Tilmelding til tur: Med alle indbydelser til tur følger normalt en tilmelding. Den vil vi gerne have at I afleverer hurtigst muligt. Når der skal afleveres penge sammen med tilmeldingen vil vi gerne have at tilmelding og penge afleveres samlet i en plastpose eller brug bankkontoen hvis den bliver oplyst. Vi vil også gerne have afbud til turer så ved vi at tilmeldingen ikke er glemt. Bagning/kørsel til turer: På nogen tilmeldinger spørger vi om I vil bage eller kan køre. I får altid en besked efterfølgende om hvem der skal bage/køre så vi ikke står med 10 biler eller 10 kager til 10 børn. Når vi fordeler børn i biler SKAL der være sele så alle kan spændes fast. Børn under 135 cm skal selv medbringe en selepude, så de kan blive spændt lovligt fast. Ingen kører uden at børnene er spændt korrekt fast. Pakketips: Når du skal pakke kan du kigge i din Hej Junior / Ilden for at se om du har husket det hele. Husk du selv skal (være med til at) pakke ellers kan du ikke finde dine ting eller huske hvad du har med. Ting der hører sammen pakkes i en pose sammen, så er det nemmere at lave system i rygsækken/tasken. ALT skal være mærket med navn også underbukser og bestik! Soveposen skal pakkes i et STORT hylster, så er det nemt at pakke sin sovepose sammen. Tasken/Rygsækken skal også være stor nok tingene har det med at fylde mere når de skal pakkes ned igen og så er det ikke nemt, hvis tasken har været proppet til det yderste. På hyttetur skal lagen medbringes for at skåne hyttens madrasser Hjemmesko skal også altid med på hyttetur for at begrænse rengøringen. (På hyttetur er det som regel ikke nødvendigt at have underlag med) Mobiltelefoner, gameboy, elektroniske spil og kæledyr må ikke medbringes på tur. Lederne har telefon med så det er altid muligt at ringe. Medicin / Sygdom: Afhængig af situationen kan det være nødvendigt at sende et barn på tur med medicin fx en ikke afsluttet penicilin kur. Men det er vigtigt at lederne informeres også selv om barnet selv kan håndtere medicinen. Barnet skal selvfølgelig være feberfrit og smittefri så andre ikke smittes.

6 Side 6 af 7 Astmamedicin o.l. skal selvfølgelig også med men igen er det vigtigt at lederne er informeret. Bliver et barn syg under en tur kontakter vi forældrene for et sygt barn hører til hjemme. Derfor er det vigtigt at vi har en alternativ kontakt (fx bedsteforældre) hvis det ikke vil være muligt at få fat i forældrene i løbet af en tur. Hjemve: Nogle børn tager på tur uden problemer og nogle kæmper stadig som junior hårdt med hjemve, når der skal siges farvel, men kommer hurtigt over det for andre opstår hjemve først når de skal puttes. Vi takler det efter bedste evne når situationen opstår og vi gør hvad vi kan for at hjælpe barnet til alligevel at gennemføre turen. Som forældre kan I dog hjælpe til det er vigtigt at I ikke giver udtryk for jeres bekymring over at barnet skal på tur. I skal heller ikke give udtryk for hvor meget I vil savne barnet det er et stort ansvar at give et barn at mor og far er kede af at barnet skal på tur så vælger mange børn at blive hjemme. Der skal tænkes positivt og snakkes neutralt ( ja det nytter altså heller ikke at fortælle barnet alt det sjove I skal lave mens barnet er på tur). Vi vil også kraftigt fraråde bemærkningen om du må endelig ringe hvis du bliver ked af det så skal vi nok hente dig for så er I temmelig sikre på at få barnet hjem hurtigt. Vi tvinger selvfølgelig ikke et bundulykkeligt barn til at fuldføre en tur men overlad det til os at beslutte, hvornår der skal ringes. Hjemve går tit over lige så hurtigt som det opstår og så er det jo ærgerligt hvis der er blevet ringet for hurtigt.

7 Udstyr: (Især for den helt nye spejder) Ideer til ønskesedlen til jul og fødselsdag: Side 7 af 7 Uniform: Du behøver ikke starte med at købe en uniform med det samme, men prøv så fx at finde en mørkeblå bluse i stedet. Når du så gerne vil have en uniform er det en god ide at prøve en kammerats for at finde den rigtige størrelse. Uniformen købes i Spejder Sport enten direkte i en af butikkerne (fx Århus eller Herning) eller via deres hjemmeside Husk spejderrabatkort før du kører til butikken eller husk på nettet at oplyse at du er medlem af 3. silkeborg gruppe (Det giver 10% rabat) - Uniformen kan også købes brugt, se evt. opslag på tavlen i hytten. Startpakke: Gruppen sælger en startpakke som indeholder tørklæde, gruppebånd, divisionsmærke + lommebog + sangbog. Pakken koster Kr. 160,- Kniv: Kniven forbinder mange med det at være spejder. Som spejder lærer du at bruge kniven. Det er ikke nødvendigt at købe en kniv med det samme. Under alle omstændigheder må du først have din egen kniv med til spejder, når du har fået et knivbevis det kræver at du har lært at bruge kniven og har vist at du kan gøre det på rigtig måde så du hverken er til fare for dig selv eller andre. Et knivbevis kan inddrages igen ved uansvarlig omgang med kniven. - Husk at våbenloven også gælder spejderdolken så man må ikke rende rundt med kniven men når spejderuniformen er på må kniven også være med. Knivblade bør maximalt være 12 cm langt - og husk en kniv er til at snitte med det er meget bedre med et lille kort blad (6-9 cm) i stedet for en smørekniv. Sovepose: På efterårets og vinterens hytteture kan alle typer sovepose bruges eller en dyne, men når vi til foråret skal sove i telt, er det vigtigt med en fornuftig sovepose. Temperaturen kan godt komme langt ned. Det er desuden vigtigt med et stort hylster til soveposen, så barnet selv kan pakke posen sammen. ( Prøv at låne en sovepose til den første tur hvis I ikke har en.) Check at lynlåsen virker! en åben sovepose er meget kold! Og kontroller også posens længde, det er træls at komme på tur med for lille en pose. En dårlig sovepose kan nemt forbedres med fx et sammensyet fleece tæppe og/eller en lagenpose. Liggeunderlag: bruges på telt- og bivuaktur til at isolere mod kulden nedefra. Et almindeligt liggeunderlag anbefales, det er nemt at rulle sammen. Desuden er et oppusteligt, men punkteret underlag ikke meget værd. Rygsæk: Som junior vil der blive flere ture hvor det kan være en fordel med en rygsæk fordi det så er nemmere at bære bagagen. Det er vigtigt at vælge en rygsæk der passer til barnets størrelse. Lån jer frem den første tid jo længere et køb kan udsættes jo bedre og større rygsæk vil I kunne få. Husk at en god tommelfingerregel er at man ikke bør bære mere end 20% af sin egen vægt i rygsækken. Så for en lille juniorspejder kan rygsækken hurtigt blive for tung. Men en rygsæk er IKKE nødvendig på nuværende tidspunkt. Andre ønsker kunne være: knobreb, bælte, pung, mugg (= svensk for kop), et STORT soveposehylster, lommelygte/pandelampe. Men man kan sagtens være spejder uden disse ting.

Forældreinfo til spejdernes lejr 2017

Forældreinfo til spejdernes lejr 2017 Forældreinfo til spejdernes lejr 2017 1 Indhold Kort om hvad spejdernes lejr er for noget:... 3 Fællestransport:... 4 Besøgsdag/ Afhentningsdag for mikro og minier:... 4 Oppakning:... 5 Ordensregler:...

Læs mere

Velkommen til 1. Avedøre

Velkommen til 1. Avedøre Velkommen til 1. Avedøre Vi er en spejdergruppe bestående af minier, juniorer, tropspejdere og seniorer. Vi vil gerne uddanne børn og unge mennesker ved at give dem værktøj til at gebærde sig i samfundet,

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

Junior Sommerlejr Bornholm den 26. juni 1. juli 2010

Junior Sommerlejr Bornholm den 26. juni 1. juli 2010 Junior Sommerlejr Bornholm den 26. juni 1. juli 2010 WWW.STJERNESPEJDER.DK Junior Sommerlejr Stjernegruppens juniorer skal i år på sommerlejr til solskins øen Bornholm. Det meste af sommerlejren kommer

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini, Mærkedage mikro/mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mikro/mini: Vigtige datoer 8 Juniorprogram 9

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Friluftsliv = Spejderliv Hej kære spejdere og forældre Sommerlejre Velkommen tilbage efter sommerlejrene!

Læs mere

Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding.

Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Deltagerbrev til påskekursus Toggerbo Spejdercenter 2013 Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Nu nærmer årets

Læs mere

Besked til alle vikinger I skal snart afsted

Besked til alle vikinger I skal snart afsted Besked til alle vikinger I skal snart afsted Nu er der kun et par uger til at du skal afsted på årets sommerlejr sammen med resten af kredsen og alle vennerne fra Husum som vi også var på sommerlejr med

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

Vi skal mødes på Ydesvej 9 (Spejderhytten) kl. 07:30 Lørdag d. 22 Juli

Vi skal mødes på Ydesvej 9 (Spejderhytten) kl. 07:30 Lørdag d. 22 Juli Spejdernes Lejr 2017 Kattegat Spejderne skal igen på sommerlejr. I år er det en fælles lejr for alle spejder korps. Der er tilmeldt ca. 40.000 spejdere fra Danmark og resten af verden. De mødes alle sammen

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kammeratskab Ansvar Friluftsliv Sjov Udfordrende Forældre: når jeres barn kommer fra spejdermøde,

Læs mere

Mødetid på Poulholm 17:15 19:00

Mødetid på Poulholm 17:15 19:00 Mødetid på Poulholm 17:15 19:00 Hej Mini spejdere. Efter en lang sommer ferie og en fantastisk sommerlejr, er vi mere end klar til at tage fat på et nyt spejder år. Vi starter med at tage afsked med dem

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS Ølstykkespejderne Erik Harefod Gruppe. Forældremøde. 11. oktober 2016 kl

DET DANSKE SPEJDERKORPS Ølstykkespejderne Erik Harefod Gruppe. Forældremøde. 11. oktober 2016 kl Forældremøde 11. oktober 2016 kl. 18.30 20.00 Dagsorden 1 Velkommen 2 3 4 5 At være Spejder At være Spejderleder Spejdermøder de ugentlige møder Spejderture endags eller med overnatning 6 Støtte - Aktiviteter

Læs mere

Deltagerbrev til påskekursus. Toggerbo Spejdercenter 2014

Deltagerbrev til påskekursus. Toggerbo Spejdercenter 2014 Deltagerbrev til påskekursus Toggerbo Spejdercenter 2014 Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Nu nærmer årets

Læs mere

MÅLSÆTNING... 2 VORES FORVENTNINGER TIL FORÆLDRE... 3 PRAKTISKE OPLYSNINGER TIL FORÆLDRENE... 3 LEDERNE I LUPUS FLOKKEN... 3 BRUG AF KNIV...

MÅLSÆTNING... 2 VORES FORVENTNINGER TIL FORÆLDRE... 3 PRAKTISKE OPLYSNINGER TIL FORÆLDRENE... 3 LEDERNE I LUPUS FLOKKEN... 3 BRUG AF KNIV... INDHOLDSFORTEGNELSE MÅLSÆTNING... 2 VORES FORVENTNINGER TIL FORÆLDRE... 3 PRAKTISKE OPLYSNINGER TIL FORÆLDRENE... 3 LEDERNE I LUPUS FLOKKEN... 3 BRUG AF KNIV... 3 FORÆLDRENE... 4 MØDETIDER... 4 KONTINGENT...

Læs mere

Hvad skal ledere vide om Spejderen!

Hvad skal ledere vide om Spejderen! Hvad skal ledere vide om Spejderen! 1. Har spejder nogen sygdomme. 2. Har spejderen brug for medicin. 3. Er spejderen vådligger (Ekstra sovepose skal medbringes). 4. Kan spejderen svømme. 5. Er spejderen

Læs mere

Mini program forår 2015

Mini program forår 2015 Mini program forår 2015 Hej alle Minier og forældre. Vi håber at i alle har haft en god juleferie og at i ikke har savnet os alt for meget. Neden for kan i se vores program for det næste halve år og vi

Læs mere

SpejderNyt Bangsbostrand Gruppe. Februar - marts 2014

SpejderNyt Bangsbostrand Gruppe. Februar - marts 2014 SpejderNyt Bangsbostrand Gruppe Spejdermøde hver mandag 18:30-20:00 i Ungdomsborgen Februar - marts 2014 Program Forældrecafé Fastelavnslejr Ny dato: 1.-2. marts Sådan køber du en rygsæk til sommerlejren

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Forår = friluftsliv = Spejderliv Hej kære spejdere og forældre Sikke en Vinterlejr vi havde i

Læs mere

STAFETTEN December 2016 og Januar, Februar 2017

STAFETTEN December 2016 og Januar, Februar 2017 STAFETTEN December 2016 og Januar, Februar 2017 Hej alle sammen! Hermed den nye Stafetten for de næste 3 mdr. samt fællesdatoer for det næste år, så læg datoer ind i jeres kalender allerede nu. Julen er

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Pakkeliste for Mikrospejderne.! Ha god plads i tasken.! Ha det med der skal bruges men ikke mere end der skal bruges.

Pakkeliste for Mikrospejderne.! Ha god plads i tasken.! Ha det med der skal bruges men ikke mere end der skal bruges. Pakkeliste for Mikrospejderne! Ha god plads i tasken.! Ha det med der skal bruges men ikke mere end der skal bruges.! Ha kun noget med der må gå i stykker eller blive glemt. Den gode rutine Vi anbefaler

Læs mere

Deltagerbrev PUF PERM Side 1 af 6

Deltagerbrev PUF PERM Side 1 af 6 Deltagerbrev PUF PERM 2017 Side 1 af 6 Kære kursist Vi kan glædeligt fortælle dig, at du har fået en af de eftertragtede pladser på PUF PERM 2017. Vi I teamet har siden november sidste år vendt de vildeste,

Læs mere

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18-

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Velkommen i Palnatoke Trop Denne folder er en introduktion til Palnatoke Trop for forældre og spejdere. Troppen er for spejdere i alderen 12-16 år og

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens MINIER og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Onsdag den 15. juli 2009 klokken 12.15 fra Dannebrogsgade, 5000

Læs mere

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve FDF Ellevang-Risskov Tværmarksvej 20A 8240 Risskov FDF.dk/ellevang-risskov Hjemve Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve Udarbejdet af Gitte Taasti på vegne af FDF Ellevang-Risskov

Læs mere

Deltagerbrev til påskekursus. Toggerbo Spejdercenter 2019

Deltagerbrev til påskekursus. Toggerbo Spejdercenter 2019 Deltagerbrev til påskekursus Toggerbo Spejdercenter 2019 Kære kursusdeltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungerer samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Nu nærmer årets

Læs mere

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN Januar 2016 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet 2015 har været præget af en usikker start på året, hvor det var vanskeligt at finde en ny formand.

Læs mere

Tillykke med at du er blevet bæver

Tillykke med at du er blevet bæver Tillykke med at du er blevet bæver Tillykke med at du er blevet bæver Nu skal du til at være bæver og komme til spejder helt uden dine forældre. Som bæver hos KFUM-Spejderne får du en masse spændende nye

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2011 PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Vintertiden

Læs mere

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter.

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter. SPEJDERNES ORDBOG Adventurespejd Udfordrende løb for tropsspejdere findes over hele landet, året rundt. Afbud Man skal melde afbud, når man ikke kan deltage på møder, ture og arrangementer. Besnøring Knob

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Aalborg søspejdere indbyder trops, mini- og juniorspejdere til. Sølandslejr

Aalborg søspejdere indbyder trops, mini- og juniorspejdere til. Sølandslejr Aalborg søspejdere indbyder trops, mini- og juniorspejdere til Sølandslejr Aalborg d. 19.05.2015 Så er det tid til at tilmelde sig til årets højdepunkt: sommerlejren eller som vi søspejdere kalder det:

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Onsdag den 15. juli 2009

Læs mere

Sommerlejr i Holstebro

Sommerlejr i Holstebro KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 3 Sommerlejr i Holstebro Ipod mangler se mere på side 5. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side

Læs mere

Et sted for dig. - FDF Hjerm

Et sted for dig. - FDF Hjerm - FDF Hjerm Et sted for dig ... FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra En verden af oplevelser FDF Hjerm er et godt tilbud til alle børn og unge med en bred vifte af muligheder. Vi lægger

Læs mere

Pinselejr 2014 Kristiansholms Plantage

Pinselejr 2014 Kristiansholms Plantage Pinselejr 2014 Kristiansholms Plantage Kære familiespejdere, mikro- og minispejdere og forældre Her lidt praktiske oplysninger om Tonkawa-Stammens familiespejd, mikro og minilejr i Pinsen, til alle jer

Læs mere

Hvo d r an vi tilt kk ræ er fler jd e spe ere og f i r illi v ge l d e er! e

Hvo d r an vi tilt kk ræ er fler jd e spe ere og f i r illi v ge l d e er! e Hvordan vi tiltrækker flere spejdere og frivillige illi ledere! Peter Erkmann Gruppeleder hos Køgespejderne Marts 1964 Juli 1964 Sep. 1972 1997-2002 FORÅRET 2003 41 børn 8 frivillige ledere EFTERÅRET 2004

Læs mere

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Dette lille hæfte indeholder alle de informationer, der er nødvendige for forberedelserne til at tage på sommerlejr. Skulle der stadig være nogle spørgsmål i

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 2018 Vi har haft endnu et godt spejder år igen i år med julelejren som højdepunkt for spejderne i gruppen. Dette år var ikke alt som

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

SPEJDERLIV 1. 26. - 28. september 2008. En træning for dig og dine venner fra Roland

SPEJDERLIV 1. 26. - 28. september 2008. En træning for dig og dine venner fra Roland Efterår 2008 SPEJDERLIV 1 26. - 28. september 2008 En træning for dig og dine venner fra Roland Spejderliv er en friluftstræning, hvor størstedelen af programmet foregår udendørs i Øksedals skønne natur.

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Spejderliv er friluftsliv og det har Troppen taget alvorligt. De holder

Læs mere

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Møder, ture og lejre Gruppearrangementer Ledergruppen Medlemsudvikling Billede: Gruppetur 2015 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Medlemsudvikling Antal medlemmer

Læs mere

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 Torsdag 07 jan Vi rytter op ude. Vi flytter resten af juletræerne ned til raftestatviet. Torsdag 14 jan Vi rytter op ude. Vi pakker stilladset væk. Valg af PL/PA.

Læs mere

Odense, 10. juni 2012. Praktiske for T J E R N E

Odense, 10. juni 2012. Praktiske for T J E R N E Odense, 10. juni 2012 Velkommen til Spejdernes Lejr 2012 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens MINIER og 24.. 28. juli 2012 deres forældree W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Side 2 af 6 Afgang:

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 5. februar Grupperådsmøde Forældre 28. februar 1. marts Gruppetur Alle Mikro Aller først vil

Læs mere

Tumlinge 2 og Pilte ( klasse) skal sove i shelter og telte hele ugen, sammen deres ledere.

Tumlinge 2 og Pilte ( klasse) skal sove i shelter og telte hele ugen, sammen deres ledere. Kære Lejrdeltager FDF Agedrup byder dig nu velkommen til noget af det bedste vi har i FDF, nemlig årets sommerlejr. Sommerlejren er en lille uge sammen med alle vennerne fra de ugentlige møder, hvor fantasi,

Læs mere

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014 Kandersteg Nyhedsbrev Marts 2014 Kære Junior, trops- og klanspejdere (- og forældre) Den 28. juni 2014 tager vi på sommerlejr til Kandersteg International Scout Centre (KISC) i Schweiz. I skrivende stund

Læs mere

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013)

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Afdelingerne og deres ledere arbejder på baggrund af korpsets love og regler samt værdigrundlag. Spejdermetodens otte elementer, Aktiviteter

Læs mere

DDS Stifindernes lejrbog på Næsbycentret d :

DDS Stifindernes lejrbog på Næsbycentret d : DDS Stifindernes lejrbog på Næsbycentret d. 25.6. - 2.7. 2016: Indhold: Sommerlejrsang side 2 Lejrkort side 3 Ugeprogram side 4 Adresse side 5 Post til lejren side 5 Slikpolitik side 5 Regler side 6 Pakkeliste

Læs mere

Kandersteg. Mølleå Division

Kandersteg. Mølleå Division Kandersteg Mølleå Division 1. 12. juli 2006 Her er så de sidste informationer inden vi drager af sted mod Kandersteg i Schweiz. AFGANG: Vi mødes d. 1. juli på Stengård St. kl. 11.45. Det tager ca. 20 timer

Læs mere

Erik Harefod Junior. Forældremøde. 6. Oktober 2016 kl

Erik Harefod Junior. Forældremøde. 6. Oktober 2016 kl Erik Harefod Junior Forældremøde 6. Oktober 2016 kl. 18.30-20.30 Dagsorden Velkommen At være Spejder At være Spejderleder Spejdermøder de ugentlige møder Spejderlommen Spejderture endags eller med overnatning

Læs mere

Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt 153 børn i SFO, og de er fordelt på 4 stuer og klub med 2 faste voksne.

Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt 153 børn i SFO, og de er fordelt på 4 stuer og klub med 2 faste voksne. 1 Kære Alle! Velkommen tilbage fra ferie og specielt velkommen til nye børn og forældre. Håber I alle har nydt sommeren. Vi er kommet godt i gang efter ferien og de nye børn har fået indblik i, hvordan

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Sted: Til: Tirsdag d. 2. december 2014 kl. 20:00 22:00 Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Tilstede: Anders Theilgaard Madsen (Trops- og Gruppeleder)

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. 1. Birkerød Gruppe

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. 1. Birkerød Gruppe 1. Birkerød Gruppe Få venner for livet Få spændende oplevelser i Danmark og udland Lær at løse mysterier, lave bål, bygge labyrinter, tage ansvar - nutidens spejdere har andet i hovedet end snobrød! En

Læs mere

Velkommen som KFUM-spejder i Ans. Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden.

Velkommen som KFUM-spejder i Ans. Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden. Spejderne i Ans Velkommen som KFUM-spejder i Ans Her lidt info om hvad det vil sige at være spejder og lidt praktiske informationer som du får brug for i fremtiden. Formål: For over 100år siden grundlagde

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde

Velkommen til Grupperådsmøde Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, tirsdag d. 27. februar, 2018 2017 Vi har haft et fantastisk spejderår med SL2017 og julelejren som højdepunkter for spejderne i gruppen. Derudover har der været

Læs mere

Deltagerbrev. Mødetid & -sted og sluttid & -sted. Underskrift fra forældre

Deltagerbrev. Mødetid & -sted og sluttid & -sted. Underskrift fra forældre Deltagerbrev Tillykke! Zaxsez! I er blandt de 45 patruljer, der nåede gennem nåleøjet og dermed sikrede jer en plads på dette års Kære 1. Vi glæder os rigtig meget til at se jer i Sorø den 20.-22. februar!

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Deltagerbrev. Kære Roland 2- deltager

Deltagerbrev. Kære Roland 2- deltager Kære Roland 2- deltager Vi er rigtig glade for at kunne byde dig velkommen til Det Skabende Roland 2 2014. Vi glæder os rigtig mega meget til at se dig og de 41 andre deltagere til en uforglemmelig uge.

Læs mere

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Pernille Justesen 86981777 23460010 per-pernille@postkasse.com Ga Alex Weinreich 86428424 61616498 alexweinreich@mail.dk Ga Christine Weinreich 86428424 25383022

Læs mere

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 -

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 - Bladet HawerthiHawerthi-1. Rødovre JanJan-marts 2011-1- Indhold Side 3 Grupperådsmøde 4 Mikro-/Mini, 4 Mærkedage mikro/mini 5 Mikro-/Miniprogram 6 Datoer til dine forældres planlægning 7 Juniorprogram

Læs mere

adventure GENEREL BESKRIVELSE TIL PAKKELISTE

adventure GENEREL BESKRIVELSE TIL PAKKELISTE adventure GENEREL BESKRIVELSE TIL PAKKELISTE Pandelampe Praktisk undertøj Vandresko/ støvle Gerne en lille let model med to til tre AAA batterier og LED pærer. Løbesko Der vil ofte indgå aktiviteter på

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING JULI KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke

KORSLØKKE AFDELING JULI KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54

Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Vesterhavsgde 8 Thorsminde 97 49 71 54 SOMMERSJOV I VEST Aktiviteterne afholdes i den første uge af din sommerferie, uge 27 Mandag d. 29. juni fredag d. 3. juli 2015 Der er sjov for både store og små, så skynd dig at melde dig til, så du kan

Læs mere

Vi er så heldige, at der kommer 10 forældre med, som vil hjælpe os med maden.

Vi er så heldige, at der kommer 10 forældre med, som vil hjælpe os med maden. Kære forældre Feldballe den 17/8-2019 Nu nærmer tiden sig for vores store fælleslejr til Tandslet Friskole. Skolen ligger på Als og har rigtig gode faciliteter både inde og ude, som vi glæder os til at

Læs mere

Velkommen til Skovbørnehaven Fredly

Velkommen til Skovbørnehaven Fredly Velkommen til Skovbørnehaven Fredly 1 Velkommen til Skovbørnehaven Fredly, vi glæder os til at lære Jer og Jeres barn, at kende. For at byde jer den bedst mulige start har vi her samlet nogle oplysninger

Læs mere

D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S Indhold: Side 3 Blå Sommer 4 Sjovt, vildt, skægt 5 Mikro-/Mini 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mærkedage mikro/mini 8 Juniorprogram 9 Junior Nyt 10 Trop 11 Raftekunst 11

Læs mere

Velkommen til møde om Spejdernes Lejr Spejdernes Lejr 2017 giver intense oplevelser, hvor vi møder hinanden, udvikler os og forandrer verden

Velkommen til møde om Spejdernes Lejr Spejdernes Lejr 2017 giver intense oplevelser, hvor vi møder hinanden, udvikler os og forandrer verden Velkommen til møde om Spejdernes Lejr 2017 Spejdernes Lejr 2017 giver intense oplevelser, hvor vi møder hinanden, udvikler os og forandrer verden Hvor & hvornår? 22.- 30 juli 2017 i Sønderborg Sønderborg

Læs mere

FDF Agedrup byder dig nu velkommen til noget af det bedste vi har i FDF, nemlig årets sommerlejr.

FDF Agedrup byder dig nu velkommen til noget af det bedste vi har i FDF, nemlig årets sommerlejr. Kære Lejrdeltager FDF Agedrup byder dig nu velkommen til noget af det bedste vi har i FDF, nemlig årets sommerlejr. Sommerlejren er en lille uge sammen med alle vennerne fra de ugentlige møder, hvor fantasi,

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Deadline næste Blad 15. oktober 2008 Redaktøren

Deadline næste Blad 15. oktober 2008 Redaktøren Indhold: Side 3 Rockfest i Rødovre, Næstved og Ringsted 4 Korpslejr/Blå Sommer 2009 5 Mikro-/Miniprogram 6 Mikrogrenen 7 Minigrenen 8 Nyt fra Styrelsen 9 Juniorsommerlejr på Bornholm 10 Juniorprogram 11

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Spejderne har en facebook-side DDS Klarup Gruppe hvor der deles billeder fra ture og nyttig information. Bestil et benzinkort til

Læs mere

2010/2011 Skolefritidsordningen ved

2010/2011 Skolefritidsordningen ved 2010/2011 Skolefritidsordningen ved Grundlagt 1898 Hovedgaden 47, 4270 Høng Information SFO: Direkte telefonnummer er 5884 1775 Høng Privatskole Hovedgaden 47 4270 Høng SFO Skolefritidsordning modtager

Læs mere

Velkommen som søspejder i Kong Volmer Søtrop!

Velkommen som søspejder i Kong Volmer Søtrop! Velkommen som søspejder i Kong Volmer Søtrop! Når du står med denne folder er det sikkert fordi du lige er blevet søspejder i Kong Volmer Søtrop. Vi har samlet lidt nyttig information til dig om hvad vi

Læs mere

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve.

Hjemve. Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve. Hjemve FDF Overlund Gl. Randersvej 49 8800 Viborg overlund@fdf.dk ww.fdf-overlund.dk Din guide til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at håndtere hjemve. Sådan gør vi fra FDF Generelt prøver vi på lejren

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Efteråret er kommet med kulde, blæst og flotte farver i naturen, alle afdelinger er kommet godt i gang efter sommerferien, og alle har været på tur eller løb her i efteråret. Siden

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Velkomst og fakta om dagplejen

Velkomst og fakta om dagplejen Velkomst og fakta om dagplejen Mette Hindkjær Klintevej 64 6000 Kolding Tlf. 41274749 Mine åbningstider: Mandag tirsdag 6.45-16.15 Onsdag torsdag 6.30-1615 Fredag 6.30-15.45 Jeg hedder Mette, og er født

Læs mere

KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN April 2015 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formandens beretning Broager Drengegruppe er i den situation, at vi mangler en formand til bestyrelsen. Tirsdag den 17. april,

Læs mere

55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3.

55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3. KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 4 55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL Sidst revideret januar 2014 MÅL FOR HELE GRUPPEN Vi fremstår som én samlet gruppe med en stærk fælles holdånd Kammeratskab er for os den vigtigste værdi i De Blå Værdier (KAFSU)

Læs mere

Hvad indeholder mappen.

Hvad indeholder mappen. Hvad indeholder mappen. Velkommen Besøg i Naturbørnehaven inden start Barnets start i børnehaven Aflevering/afhentning Aflevering Morgenmad Afhentning Afkrydsning Sprogvurdering Forældresamtaler Bestyrelse

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Sommerlejrene Så er vi hjemme igen fra årets sommerlejre. Alle har

Læs mere

VEJLEDENDE PAKKELISTE

VEJLEDENDE PAKKELISTE VEJLEDENDE PAKKELISTE Her er en vejledende pakkeliste. Listen er tænkt som en huskeseddel på hvad du skal overveje at have med. Nogle ting skal du have med uanset årstiden og vejret, andre ting kan være

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Vores Åbningstider. 5. kl: 6. kl: 7. kl: Ungdomsklub: Handicapklub. Mandag 12.00-17.00 12.00-17.00 12.00-17.00 Lukket 12.00-17.00

Vores Åbningstider. 5. kl: 6. kl: 7. kl: Ungdomsklub: Handicapklub. Mandag 12.00-17.00 12.00-17.00 12.00-17.00 Lukket 12.00-17.00 * Udover de 653 kr. om mdr. indbetales der hver mdr. 100 kr. for klubben daglige madordning, der serveres kl. 14.00. Dette beløbe indsættes på følgende konto: Reg. nr. 2267 Konto: 4379299747 Vores Åbningstider

Læs mere

Kandersteg. Sandved/Tornemark

Kandersteg. Sandved/Tornemark Kandersteg Sandved/Tornemark 4. - 13. juli 2007 Her er så de sidste informationer inden vi drager af sted mod Kandersteg i Schweiz. AFGANG: Vi mødes onsdag d 4. juli kl. 18.45 på Ringsted banegård og ankommer

Læs mere

Deltagerbrev for Vikingesommerlejren 2013

Deltagerbrev for Vikingesommerlejren 2013 Deltagerbrev for Vikingesommerlejren 2013 Dette lille hæfte indeholder alle de informationer der er nødvendige for forberedelserne til at tage på sommerlejr. Skulle der stadig være nogle spørgsmål i ikke

Læs mere

Sommerlejr for trop og senior

Sommerlejr for trop og senior Sommerlejr for trop og senior Årets sommerlejr er Distriktslejren i Gudenå Distrikt og afholdes på Moselund Spejdercenter (Århusvej 8, Hinnerup). Der forventes lidt over 300 deltagere og vi deltager med

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Jannie Karlsen Referent: Dagmar

Læs mere

Kære XXXXX Velkommen til Fredensgård Du skal starte i børnehave XXXXXXX, 20XX.

Kære XXXXX Velkommen til Fredensgård Du skal starte i børnehave XXXXXXX, 20XX. Kære XXXXX Velkommen til Fredensgård Du skal starte i børnehave XXXXXXX, 20XX. Dette velkomstbrev er både til de børn der kommer fra vuggestuen på Fredensgård, de der kommer fra dagplejen eller anden institution

Læs mere

Velkomstpjece til Fanø Børnehave

Velkomstpjece til Fanø Børnehave Velkomstpjece til Fanø Børnehave Kære børn og forældre! Velkommen til Fanø Børnehave. Hensigten med denne pjece er at give en kortfattet orientering om dagligdagen, traditioner og andre emner, som vi tror

Læs mere

Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017

Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017 Deltagerbrev for fælles sommerlejr 2017 Karlebo, Stenløse-Veksø og K2 Kære deltager og forældre. Du modtager deltagerbrevet fordi du har tilmeldt dig vores fælles sommerlejr 2017 med tre friske FDF kredse.

Læs mere

Husk Skt. Georgdag den 23. april

Husk Skt. Georgdag den 23. april WWW.NAKSKOVSPEJDERNE.DK 48. årgang marts - maj 2019 Husk Skt. Georgdag den 23. april Kære forældre Tak for et fint grupperådsmøde og Tænkedag 2019. På mødet var der flere forældre der meldte ind, at de

Læs mere