Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer"

Transkript

1 Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer Få redskabskassen til at udvikle et bæredygtigt frivilligmiljø, og skab en rød tråd i dit arbejde med organisering, rekruttering, fastholdelse og ledelse af frivillige Få styr på organisationsudvikling og lær hvordan du håndterer forandringsprocesser, så du kan tage skridtet mod at blive organisationens ekspert på den professionelle tilgang til arbejdet med frivillige Løs en konkret problemstilling for en forening, så du bringer din redskabskasse i spil i andre sammenhænge end i din egen organisation Bliv undervist og få sparring af Ingerfair-konsulenter, så du får den seneste viden på frivillighedsområdet

2 Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse Et uddannelsesforløb med fokus på frivilligkoordinatorens faglighed og redskabskasse ikke bliver et konfliktemne. Derfor får du en praksistestet redskabskasse med gode modeller og tilgange til at I funktionen som frivilligkoordinator har du en spændende organisere de frivillige effektivt samt planlægge opgave i at skabe sammenhæng mellem organisationens målsætninger og de frivilliges engagement og bidrag. I rollen som frivilligkoordinator kan du fra tid til anden opleve dig som værende lidt alene i krydspresset mellem rekrutteringsindsatser der virker. Derudover får du de bedste guider til at skrive frivilligstrategier og udvikle frivilligpolitikker. På den måde sikrer du en fast kurs for arbejdet med frivillige. kolleger og ledelsens krav og forventninger til frivilligheden på den ene side, og de frivilliges ideer og behov på den anden side. På Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse får du derfor en bred pallette af praksisnære redskaber til organisering, rekruttering, fastholdelse og ledelse af frivillige. Samtidig bliver du klædt på til at træde ind i rollen som organisationens ekspert på den professionelle tilgang til arbejdet med frivillige. På den måde kan du bistå dine kolleger og ledelse i at træffe sunde beslutninger, hvad angår udviklingen af frivilligheden i organisationen. Tag skridtet fra at være en dygtig frivilligkoordinator til at være organisationens ekspert på frivillighed Rollen som ekspert på frivillighedsområdet i ens organisation indebærer, at du er i stand til at anvende din faglighed til at argumentere for og imod anvendelse af forskellige tilgange og redskaber i jeres arbejde med frivillige. På Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse skal du derfor bistå en mindre forening med at udvikle deres frivilligmiljø. Du kender ikke opgaven på forhånd, og derfor skal du trække på den tillærte redskabskasse samt de Få de bedste praksisnære redskaber, så du træffer sunde beslutninger Med ansvaret for involveringen af frivillige er det din opgave at sikre en rød tråd fra organiseringen af frivillige til den måde de rekrutteres, fastholdes og ledes på. Det er ofte også dit ansvar at vejlede kollegaer i at træffe fornuftige beslutninger samt sikre, at arbejdet med frivillige arbejdsmetoder og tilgange, du er blevet præsenteret for. På den måde lærer du at anvende din faglighed og erfaring til at løse udfordringer i andre sammenhænge end din egen. Den erfaring styrker dig i din funktion som frivilligkoordinator, når du skal operere i krydspresset mellem kolleger og ledelsens krav og forventninger til frivilligheden.

3 Uddannelsens opbygning Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse har to moduler. På Modul 1 præsenteres du for fagligheden i arbejdet med frivillige. Du får den praksisnære redskabskasse til at organisere, rekruttere, fastholde og lede frivillige. Derudover får du indsigt i samskabelse som arbejdsform og frivillighedens betydning for demokratiet. Første modul afsluttes med en obligatorisk skriftlig opgave på 10 sider, og er en toning af valgmodulet Ledelse i frivillige organisationer under Diplom i ledelse. Det er valgfrit, hvorvidt du ønsker at gå til eksamen. Bestået eksamen udløser 5 ECTS point (læs mere under praktiske oplysninger). På andet modul får du gode redskaber til at bedrive organisationsudvikling i frivillige organisationer. Du præsenteres bl.a. for, hvordan frivilligstrategier og frivilligpolitikker anvendes til at drive udviklingsprocesser. Det springende punkt på modul 2 er, at du møder en mindre forening med en reel problemstilling, som du, sammen med en gruppe af øvrige deltagere, skal løse. På den måde har uddannelsen fokus på at koble de praktiske redskaber til arbejdet med frivillige samt den strategiske og systematiske tænkning bag udvikling af bæredygtige Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse frivilligmiljøer med en redskabskasse til at analysere, planlægge og lede forandringsprocesser. 1. MODUL: Den systematiske og strategiske arbejdsform i arbejdet med frivillige (alle dage er fra kl ). DAG 1: Lær at bruge frivilligkoordinering som din faglighed, så du udvikler bæredygtige frivilligmiljøer Bliv introduceret til uddannelsesforløbet og diskuter med de andre deltagere, hvilken arbejdsrelateret problemstilling, du vil beskæftige dig med på modul 1. Få et indblik i forskningen i frivilligheden, så du ved, hvem de frivillige er, og hvad der motiverer dem. Lær om de seneste udviklingstendenser i den frivillige sektor i Danmark, så du er skarp på de udfordringer, organisationerne møder i dag. Frivilligkoordinering som faglighed - sådan bruger du en strategisk og systematisk tilgang i arbejdet med frivillige, så du træffer de rigtige beslutninger. Lær at organisere dit frivilligmiljø, så du ved hvor mange frivillige du skal involvere, til hvad og hvordan.

4 DAG 2: Bliv skarp på at skabe en rød tråd, når du organiserer, rekrutterer og fastholder frivillige Styrk din rekrutteringsindsats med gode kommunikationsredskaber, så du taler direkte til dine forskellige målgrupper af potentielle frivillige. Få overblikket over hvad frivillige engagerer sig i, og hvad der ikke sælger. Bliv skarp på at bruge forskellige fremgangsmåder i din rekruttering, så du finder de rigtige frivillige i første forsøg. Sådan motiverer du forskellige typer af frivillige, så du fastholder dine ressourcepersoner. Lær at skabe gode fællesskaber blandt de frivillige, så fastholdelsen bliver en fælles indsats. DAG 3: Sådan står du stærkere og brænder i gennem som leder af frivillige Få det teoretiske fundament til at lede frivillige på en hensigtsmæssig og effektiv måde. Kortlæg din personlige ledelsesstil, så du ved hvor du står stærkt og hvor du skal sætte ind. Find frem til hvilken type leder dine frivillige søger og hvordan du motiverer dem. Sådan holder du dampen oppe ved at skabe holdånd og selvkørende teams. Sådan håndterer du konflikter og den svære samtale i et engageret frivilligmiljø. Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse DAG 4: Frivilligheden i et større perspektiv: De vigtige demokratiske processer og modeller for samarbejde med andre organisationer Få indsigt i civilsamfundet og de frivilliges betydning for skabelsen af et demokratisk samfund. Få indblik i opbygning af demokratiske strukturer i foreningen. Fra stemmedemokrati til handledemokrati forskellige måder at strukturere foreningens arbejdsrutiner. Lær forskelle og fordele ved de tre forskellige samarbejdsmodeller, så du er i stand til at vurdere, hvilken der egne sig bedst. Sådan går du frem på, når du skal udvikle og understøtte de tre forskellige modeller for samarbejde EKSAMEN Skriftlig eksamen (selvvalgt problemstilling)

5 2. MODUL: Ledelse af forandringsprocesser i organisationer, hvor frivilligheden indgår (alle dage er fra kl ). DAG 1: Organisationsudvikling og mødet med foreninger, du skal arbejde med Mød udvalgte foreninger, som har en udfordring, du skal hjælpe dem med at løse i løbet af modul 2. Få styr på organisationspsykologiens begreber, når du bliver introduceret til temaerne; kultur, teknisk-rationel, magt og løstkoblet. Bliv skarp på at skrive frivilligstrategier, så du kan rette fokus på mærkesagen og træffe sunde beslutninger. Sådan udvikler du et sundt samarbejde mellem frivillige og ansatte, når du skriver frivilligpolitikker. Lær at lave gode kulturanalyser af din organisation, så du spotter hvor udfordringerne og mulighederne ligger. Sådan skaber du en god frivillighedskultur med plads til både erfaring og nytænkning. Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse DAG 2: Planlægning, facilitering og håndtering af forandringsprocesser Sådan planlægger du en forandringsproces for en frivillig forening, der når i mål. Forandringsledelse: Lær styrker og svagheder ved systemisk ledelse, autentisk ledelse, og leadership-followship, så du kan forstå og håndtere processen ud fra flere perspektiver. Modstand mod forandring hvorfor opstår den? Sådan anvender du faciliteringsgreb til at håndtere uventede situationer og situationer, hvor du møder modstand. Planlæg den forandringsproces du vil afvikle for den respektive forening, du hjælper. (Forandringsprocessen skal være gennemført inden dag 3). DAG 3: Minikonference Fremlæg resultatet af din forandringsproces for resten holdet og underviserne. Få fokus på dine vigtige personlige udviklingsområder, når du får feedback på dit arbejde af den respektive forening. Opsamling på modul 1 og 2 samt evaluering.

6 Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse PRAKTISKE INFORMATIONER Tilmelding og tilmeldingsfrist Tilmeldingsfrist er d. 23. februar Tilmeld dig ved at Datoer og sted for selve uddannelsen skrive til Modul 1 Dag 1: 8. marts 2016 fra kl Når du tilmelder skal du oplyse følgende: Dag 2: 6. april 2016 fra kl Dag 3: 3. maj 2016 fra kl Navn, organisation og dine kontaktoplysninger samt hvem vi skal sende faktura til (evt. EAN). Dag 4: 24. maj 2016 fra kl Eksamen: 14. juni 2016 kl : Aflevering af 10 siders Om du ønsker at tilmelde dig eksamen med mulighed for ECTS point. skriftlig opgave Deltagerpris Modul 2 Dag 1: 6. september 2016 fra kl Pris for Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse kr. ekskl. moms. Dag 2: 20. september 2016 fra kl Dag 3: 10. november 2016 fra kl Pris for Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse inkl. ECTSgivende eksamen under Diplom i Ledelse kr. ekskl. Sted: SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V moms. Uanset hvad, så inkluderer prisen:! Forplejning og lokaleomkostninger på alle uddannelsesdage.! En bogpakke med: Frivilligkoordinering hvorfor og hvordan?, Sådan skriver du frivilligstrategier og frivilligpolitikker der virker, Sådan leder du frivillige i forskellige situationer og Samskabelse eller samarbejde? Forskelle, fordele og fremgangsmåder

7 Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse Første modul på Ingerfairs Om Ingerfair Frivilligkoordinatoruddannelse består af valgmodulet Ingerfair er en højt specialiseret konsulentvirksomheden Ledelse i frivillige organisationer under Diplom i ledelse. inden for professionalisering af arbejdet med frivillige og Bestået eksamen for modulet giver 5 ECTS-point til den samarbejder mellem civilsamfundet og det offentlige. I studerende. Uddannelsens modul 1 udbydes i samarbejde Ingerfair har vi altid haft den vision, at arbejdet med med University College Syddanmark under lov om åben frivillige anerkendes som den særlige faglighed det er. En uddannelse. Det er et krav, at du har en kort eller af vores styrker er, at vi til daglig løser en bred vifte af mellemlang videregående uddannelse, samt minimum 2 opgaver for både store og små foreninger samt i det års relevant erhvervserfaring efter gennemført offentlige på forvaltning- og institutionsniveau. På den adgangsgivende uddannelse. måde har vi et bredt kendskab hele vejen rundt om University College Syddanmark har udbudsretten på bordet. Læs mere om vores arbejde og faglige materialer diplomuddannelsen. Fokus på modul 1 til Ingerfairs på Frivilligkoordinator Uddannelse er gjort i et samarbejde mellem University College Syddanmark og Ingerfair. University College Syddanmark og Ingerfair står bag modul 1.

8 Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse Underviserne Troels B. Carlander er konsulent i Ingerfair. Han er cand. Frederik C. Boll, adm. direktør i og stifter af Ingerfair. mag. i Idéhistorie, og har mange års erfaring på det Uddannet sociolog. Til daglig løser Frederik en række frivillige område. Her har han både som ansat og frivillig forskellige undervisnings- og rådgivningsopgaver i arbejdet inden for det internationale område hos Dansk foreninger, frivillige organisationer og kommunale Ungdoms Fællesråd, Mellemfokeligt Samvirke og NGO institutioner. Blandt andet udviklingsprojekter omkring FORUM. Derudover har han været Frivilligkoordinator på generationsudvidelse i store danske foreninger. Frederik er Roskilde og Køge sygehuse, hvor han har arbejdet tæt forfatter til bøgerne Frivilligkoordinering hvorfor og sammen med lokale sociale- og patientforeninger. Troels hvordan?, Sådan skriver du frivilligstrategier og er medudvikler af læringsspillet Teamleader og er forfatter frivilligpolitiker der virker, Sådan leder du frivillige i på den kommende bog: Ledelse og involvering af frivillige forskellige situationer og Samskabelse eller samarbejde? i Folkekirken (maj 2016). Troels er underviser på modul 1: Frederik er underviser på modul 1: Dag 1 og 2 samt modul Dag 1 og 4 samt modul 2. Dag Dag 1. Marie B. Holdt er chefkonsulent i Ingerfair. Hun har 12 års Julia B. Hunt er chefkonsulent i Ingerfair. Hun er cand.mag erfaring i arbejdet med frivillige, og har specialiseret sig i i i psykologi og kultur- og sprogmødestudier, med fokus på kommunikation inden for organisationsverdenen. Som kulturforskelle, og frivillighed. Hun har i en årrække tidligere Kommunikationschef i England i organisationen arbejdet med frivillighed, ledelse af frivillige og Contact The Elderly har hun stor erfaring med både intern bestyrelsesarbejde. Julia er selv frivillig flere steder, blandt og ekstern kommunikation og udviklede blandt andet andet som leder på Roskilde Festival og i hovedbestyrelsen organisationens strategi for sociale medier. Marie er for Dansk Magisterforening. Julia er er medudvikler af medforfatter på bogen Samskabelse eller samarbejde? læringsspillet Teamleader samt medforfatter på bøgerne: Forskelle, fordele og fremgangsmåder. Sådan leder du frivillige i forskellige situationer og Marie er underviser på modul 1: Dag 2 samt modul 2. Dag Samarbejde eller samskabelse. Julia er underviser på 2. modul 1: Dag 3 samt modul 2. Dag 1.

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse 2017

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse 2017 Ingerfairs Frivilligkoordinatoruddannelse 2017 Bliv organisationens ekspert på at udvikle bæredygtige frivilligmiljøer Få redskabskassen til at udvikle et bæredygtigt frivilligmiljø, og skab en rød tråd

Læs mere

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE 2018

INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE 2018 INGERFAIRS FRIVILLIGKOORDINATORUDDANNELSE 2018 Er du ved at støve til da få den sidste viden på frivilligområdet serveret på en god og kvalificeret måde. Hans Bo Pedersen, Frivillighedskonsulent i Dansk

Læs mere

Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige

Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige Få frivilligkoordinatorens redskabskasse, så du skaber en rød tråd i dit arbejde med organisering, rekruttering, fastholdelse og

Læs mere

Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige

Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige Styrk din rolle som kirkens frivilligkoordinator og ekspert på frivillige Få frivilligkoordinatorens redskabskasse, så du skaber en rød tråd i dit arbejde med organisering, rekruttering, fastholdelse og

Læs mere

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2018

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2018 INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2018 Det har været helt utrolig brugbart og jeg har virkelig flyttet mig. Kom med en idé om, at dét her var det vigtigste, men blev klar over at der er en masse

Læs mere

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform

Læs mere

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019

INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019 INGERFAIRS KURSUS I LEDELSE AF FRIVILLIGE 2019 Det har været helt utrolig brugbart og jeg har virkelig flyttet mig. Kom med en idé om, at dét her var det vigtigste, men blev klar over at der er en masse

Læs mere

Ingerfairs kursus i ledelse af frivillige 2019

Ingerfairs kursus i ledelse af frivillige 2019 Ingerfairs kursus i ledelse af frivillige 2019 Det har været helt utrolig brugbart og jeg har virkelig flyttet mig. Kom med en idé om, at dét her var det vigtigste, men blev klar over at der er en masse

Læs mere

Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige

Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige Samarbejde, koordineringen og ledelsen af frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform i din hverdag, så alle parter

Læs mere

FREDERIK CHRISTIANSEN BOLL

FREDERIK CHRISTIANSEN BOLL FREDERIK CHRISTIANSEN BOLL Ansættelser 2010 - Stifter af og adm. direktør i Ingerfair 2013-2015 Adm. direktør i NGO Academy 2008-2010 Frivilligkoordinator i Mellemfolkeligt Samvirke Uddannelse 2006-2012

Læs mere

ÅBENT SAMSKABELSESLABORATORIE

ÅBENT SAMSKABELSESLABORATORIE ÅBENT SAMSKABELSESLABORATORIE EN PROFESSIONEL OG PRAKSISNÆR UDDANNELSE I AT DESIGNE OG DRIVE SAMSKABELSESPROCESSER MED MULIGHED FOR ECTS-POINT* Få praksisnære metoder og sparring til at drive din egen

Læs mere

TROELS BROBERG CARLANDER. Ansættelser

TROELS BROBERG CARLANDER. Ansættelser TROELS BROBERG CARLANDER Ansættelser 2017- Chefkonsulent i Ingerfair 2014-2017 Konsulent i Ingerfair 2014-2015 Frivilligkoordinator på Roskilde og Køge sygehuse 2013 Konferenceplanlægger hos NGO FORUM/IBIS

Læs mere

DORTE KAPPELGAARD, TROELS B. CARLANDER, STEEN ESKILDSEN LEDELSE OG INVOLVERING AF FRIVILLIGE I FOLKEKIRKEN

DORTE KAPPELGAARD, TROELS B. CARLANDER, STEEN ESKILDSEN LEDELSE OG INVOLVERING AF FRIVILLIGE I FOLKEKIRKEN DORTE KAPPELGAARD, TROELS B. CARLANDER, STEEN ESKILDSEN LEDELSE OG INVOLVERING AF FRIVILLIGE I FOLKEKIRKEN Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken Af Dorte Kappelgaard, Troels B. Carlander og

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Design Manager, International Business Academy

Design Manager, International Business Academy MARIE BAAD HOLDT Ansættelser 2013 - Chefkonsulent i Ingerfair 2015-2016 Projektleder på FrivilligLaboratoriet på Diakonissestiftelsen 2008-2013 Kommunikationschef i Contact the Elderly, England 2005-2008

Læs mere

HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE?

HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE? HVORDAN UDVIKLER VI VORES OPGAVER SOM FRIVILLIGE OG MED FRIVILLIGE? Troels B. Carlander Ingerfair tr oels@ingerfair.dk HVEM ER JEG? - Chefkonsulent i Ingerfair - Tidligere frivilligkoordinator på Roskilde

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken

Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken VIA University College Videreuddannelse og kompetenceudvikling www.viauc.dk Uddannelsesveje i

Læs mere

Uddannelsesveje i Specialpædagogikken

Uddannelsesveje i Specialpædagogikken Uddannelsesveje i Specialpædagogikken AKT Vejleder Specialpædagogisk vejleder ( det almene område ) Specialpædagogisk vejleder ( det specialiserede område ) Inklusionsvejleder Pædagogisk diplomuddannelse

Læs mere

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE EN AKADEMIUDDANNELSE 2014-2016 Reventlowsgade 14, 2., 1651 København V Tlf.: 33 55 77 30 www.kooperationen.dk kontakt@kooperationen.dk Akademiuddannelsen Kooperationens lederuddannelse

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER

DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER 2012-2015 DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER Styrk dine kompetencer som leder af frivilligt arbejde Center for frivilligt socialt

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

Design Manager, International Business Academy

Design Manager, International Business Academy MARIE BAAD HOLDT Ansættelser 2013 - Chefkonsulent i Ingerfair 2015-2016 Projektleder på FrivilligLaboratoriet på Diakonissestiftelsen 2008-2013 Kommunikationschef i Contact the Elderly, England 2005-2008

Læs mere

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE

KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE KOOPERATIONENS LEDERUDDANNELSE EN AKADEMIUDDANNELSE 2015-2018 Reventlowsgade 14, 2., 1651 København V Tlf.: 33 55 77 30 www.kooperationen.dk kontakt@kooperationen.dk Akademiuddannelsen Kooperationens lederuddannelse

Læs mere

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 FOR ADMINISTRATIVE, SPORTSLIGE OG POLITISKE LEDERE I DIF S SPECIALFORBUND BLIV EN ENDNU BEDRE LEDER Strategisk

Læs mere

Akademiuddannelse i ledelse

Akademiuddannelse i ledelse Akademiuddannelse i ledelse STRATEGI. LEDELSE. ANSVAR Kom på niveau med din ledelse Spiller du en central rolle over for dine kollegaer, medarbejdere eller ledelse? Ønsker du at udvikle og styrke dine

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Professionel konsulentpraksis Systemisk proceskonsulent uddannelse

Professionel konsulentpraksis Systemisk proceskonsulent uddannelse Professionel konsulentpraksis Systemisk proceskonsulent uddannelse Uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd, og konsulentfirmaet MacMann Berg. Uddannelsen er et solidt teoretisk

Læs mere

AKADEMI FAG. merkonom. KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011. Organisation. Ledelse i praksis Coaching

AKADEMI FAG. merkonom. KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011. Organisation. Ledelse i praksis Coaching KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011 AKADEMI FAG Organisation Du bliver Ledelse i praksis Coaching merkonom 4 med fagmoduler Ta et selvstændigt uddannelsesforløb - eller ta faget som en del af din akademiuddannelse

Læs mere

UNDERVISNING OG LÆRING

UNDERVISNING OG LÆRING PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: UNDERVISNING OG LÆRING - SKRÆDDERSYET TIL EUD-REFORMEN - Bestående af kompetenceudviklingsforløbet Motivationspædagogik og Progressiv læring i

Læs mere

KOOPERATIONENS AKADEMIUDDANNELSE

KOOPERATIONENS AKADEMIUDDANNELSE KOOPERATIONENS AKADEMIUDDANNELSE I LEDELSE 2017-2019 Akademiuddannelsen Kooperationens Akademiuddannelse i ledlese er en videregående uddannelse, som du kan tage ved siden af dit arbejde. Den giver dig

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

MARIE B. HOLDT & MALENE FREGIL SÅDAN BRUGER DU KULTUR- OG KOMMUNIKATIONS- ANALYSER TIL AT SKABE ET BÆREDYGTIGT FRIVILLIGMILJØ

MARIE B. HOLDT & MALENE FREGIL SÅDAN BRUGER DU KULTUR- OG KOMMUNIKATIONS- ANALYSER TIL AT SKABE ET BÆREDYGTIGT FRIVILLIGMILJØ MARIE B. HOLDT & MALENE FREGIL SÅDAN BRUGER DU KULTUR- OG KOMMUNIKATIONS- ANALYSER TIL AT SKABE ET BÆREDYGTIGT FRIVILLIGMILJØ Marie B. Holdt og Malene Fregil Sådan bruger du kultur- og kommunikationsanalyser

Læs mere

Blå Kors: Medarbejderkonference 2018 Workshop 4 ledelse af frivillige

Blå Kors: Medarbejderkonference 2018 Workshop 4 ledelse af frivillige Blå Kors: Medarbejderkonference 2018 Workshop 4 ledelse af frivillige Underviser: Julia Bjerre Hunt, julia@ingerfair.dk Hvem er jeg? Udgivet 5 fagbøger og et spil Uddannet cand.mag i psykologi og kultur-

Læs mere

AKADEMI FAG. merkonom KURSUSCENTRETS UDBUD. Organisation. Ledelse i praksis Coaching. Kommunikation i praksis Projektstyring Human Resources

AKADEMI FAG. merkonom KURSUSCENTRETS UDBUD. Organisation. Ledelse i praksis Coaching. Kommunikation i praksis Projektstyring Human Resources KURSUSCENTRETS UDBUD -1. halvår 2012 AKADEMI FAG Organisation Du bliver Ledelse i praksis Coaching merkonom 4 med fagmoduler Ta et selvstændigt uddannelsesforløb - eller ta faget som en del af din akademiuddannelse

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Valgfagspakke med systemisk toning på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU - henvender sig til alle, der arbejder med mennesker og

Læs mere

Ledernes Lederuddannelse. Få følgeskab som leder

Ledernes Lederuddannelse. Få følgeskab som leder Ledernes Lederuddannelse Få følgeskab som leder 1 2 Styrk din evne til at navigere i rollen som leder på en professionel måde Ledernes Lederuddannelse er et lederudviklingsforløb for dig, der ønsker at

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Systemisk valgfagspakke på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU - henvender sig til alle, der arbejder med mennesker og sociale processer.

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 48, Aarhus, marts 2018 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Individuelle samtaler afholdes den 8.-9. oktober 2014 (hver deltager skal kun afsætte én time én af disse dage).

Individuelle samtaler afholdes den 8.-9. oktober 2014 (hver deltager skal kun afsætte én time én af disse dage). Projektledelse Et modul i Den offentlige Lederuddannelse Point of View tilbyder en teoretisk funderet og meget praksisnær projektlederuddannelse. For at gøre uddannelsen praksisnær anbefaler vi, at du

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik

Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik Efterår 2014 Forår 2015 VPC-ERHVERV 2 formål Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik AKADEMIUDDANNELSEN MODUL 1 120

Læs mere

VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse

VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse VELFÆRDS- TEKNOLOGI, KLINISK KVALITETS- UDVIKLING M.M. Sundhedsfaglig diplomuddannelse/kompetencegivende videreuddannelse UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK EFTER- OG VIDERE- UDDANNELSE Februar 2014 University

Læs mere

Frivilligheden er vores fælles ansvar

Frivilligheden er vores fælles ansvar Frivilligheden er vores fælles ansvar Konferenceaften om strategiske pejlemærker for frivilligheden i Slagelse Kommune Gerlev Idrætshøjskole Tirsdag d. 25. november fra kl. 16.30-21.00 Klingeberg 14, st.

Læs mere

DIAKONI OG LEDELSE. Diplomuddannelsen i ledelse. MAIBRITT NIELSEN, Forstander på Dalsmark Plejehjem, Danske Diakonhjem

DIAKONI OG LEDELSE. Diplomuddannelsen i ledelse.   MAIBRITT NIELSEN, Forstander på Dalsmark Plejehjem, Danske Diakonhjem MAIBRITT NIELSEN, Forstander på Dalsmark Plejehjem, Danske Diakonhjem Det helt unikke ved diplomuddannelsen i ledelse og diakoni er, at diakonien kobles på ledelsesteorierne og giver et indhold og en dybde,

Læs mere

DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE)

DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE) 1 DAGKURSUS LØRDAGSKURSUS (PR-MATERIALE) 2 For bestyrelsesmedlemmer frivillige ejendomsfunktionær boligsociale medarbejdere Frivilligkursus Hvordan får vi flere frivillige? Dagkursus Lørdagskursus: 09.00

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. Ledelse af frivillige V/ Sociolog Foredragsholder, forfatter og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Definition af frivilligt arbejde

Læs mere

K U R S U S K A T A L O G 2 0 1 3

K U R S U S K A T A L O G 2 0 1 3 NYUDVIKLEDE LEDERUDVIKLINGSFORLØB TIL FØRSTELINJELEDERE I OFFENTLIGE ORGANISATIONER K U R S U S K A T A L O G 2 0 1 3 Projektet Praksisnær ledelse for førstelinjeledere på Fyn er støttet af 3-parts midler.

Læs mere

LEDERNES LEADERSHIP PROGRAM STYRK DIT LEDERSKAB OG UDVID DIT LEDELSESMÆSSIGE HANDLERUM. 6 dage fordelt på 3 moduler

LEDERNES LEADERSHIP PROGRAM STYRK DIT LEDERSKAB OG UDVID DIT LEDELSESMÆSSIGE HANDLERUM. 6 dage fordelt på 3 moduler LEDERNES LEADERSHIP PROGRAM STYRK DIT LEDERSKAB OG UDVID DIT LEDELSESMÆSSIGE HANDLERUM 6 dage fordelt på 3 moduler Vi tager udgangspunkt i dig og dit lederskab Ledernes Leadership Program henvender sig

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter

Læs mere

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter TM 15002 - Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter Stå stærkt som projektleder i samarbejdet med projektdeltagere og interessenter og giv dit projekt de bedste betingelser Formål: Målgruppe: Beskrivelse:

Læs mere

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER HOLD 4 - FORÅRET 2016 TRAC S INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FOR LEDERE AF PROFESSIONEL KREATIVITET 2 HVOR MEGET SKAL DU STYRE? HVAD SKAL DU STYRE? HVEM SKAL DU STYRE? LÆR

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter en hel

Læs mere

Velkommen til Selveje Danmarks

Velkommen til Selveje Danmarks Velkommen til Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse Velkommen til Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse Selvejende organisationer er under pres. Kommuner hjemtager arbejdsopgaver, kravene om kvalitet

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 1, Aarhus, marts 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I takt

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Valgmodulspakke med systemisk toning på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU udbydes i samarbejde med UCC i København (Kbh hold) og

Læs mere

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk I Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere Dogmeudfordring Styring Medborgerskabelse Viden der virker Ledelse og engagement Mål og resultater Tillid og ansvar Innovation

Læs mere

tandlægen.dk s lederakademi - Fundamentet til god klinikledelse

tandlægen.dk s lederakademi - Fundamentet til god klinikledelse tandlægen.dk s lederakademi - Fundamentet til god klinikledelse Godt lederskab tandlægen.dk ønsker at være den mest attraktive arbejdsplads i dentalbranchen. For at nå dette mål har vi behov for gode ledere,

Læs mere

refleks 2015 Uddannelsesweekend

refleks 2015 Uddannelsesweekend refleks 2015 Uddannelsesweekend En weekend med fem vinkler på ledelse af frivillige i DUFs medlemsorganisationer. Lørdag den 12. september til søndag den 13. september 2015 i Haslev. refleks2015 velkommen

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET 08. - 14. JULI 2018 Vil du gerne sætte dit præg på udviklingen i foreninger og i civilsamfundet? Så kan det være vejen frem at deltage i sommerhøjskolen

Læs mere

Ledelse og koordinering af frivillige i Folkekirken. Fyraftensmøde i Haderslev Stift 15. november 2017 Connie Yilmaz Jantzen

Ledelse og koordinering af frivillige i Folkekirken. Fyraftensmøde i Haderslev Stift 15. november 2017 Connie Yilmaz Jantzen Ledelse og koordinering af frivillige i Folkekirken Fyraftensmøde i Haderslev Stift 15. november 2017 Connie Yilmaz Jantzen cyj@filadelfia.dk På programmet i aften 1. omgang: Tema 1: Ledelse og samarbejde

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 40, Aarhus, Januar 2015 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM

UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM UDDANNELSESDAG RED BARNET UNGDOM AARHUS MARTS 10 Uanset om du er ny eller erfaren frivillig, så handler uddannelsesdagen om at klæde dig på til de udfordringer, du kan møde i dit arbejde som Vi skal også

Læs mere

GRUNDUDDANNELSE. AMUi LEDELSE

GRUNDUDDANNELSE. AMUi LEDELSE GRUNDUDDANNELSE AMUi LEDELSE KursusCentrets Grunduddannelse I Ledelse er et kompetencegivende uddannelsesforløb på 16 dage fordelt over et halvt år og baseret på AMU. Vi bestræber os på løbende at matche

Læs mere

Midt i mulighederne. FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015

Midt i mulighederne. FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 Midt i mulighederne FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 FORENINGSLEDER- AKADEMI Marts - juni 2015 FORMÅL OG FORVENTET UDBYTTE Lederakademiet skal bidrage til at fastholde eller rekruttere nye ledere

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT - skræddersyet til EUD-reformen BLIV EN DEL AF DETTE UNIKKE

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

Ledelse. Kædechefuddannelsen

Ledelse. Kædechefuddannelsen Ledelse Organisa tion Økonomi Kommunikation Kædechefuddannelsen For kædechefer i frivillige kæder På denne uddannelse udvikles og dyrkes kædechefens viden og færdigheder, så denne har de optimale forudsætninger

Læs mere

De nye typer frivillige og organisering af det frivillige miljø. Troels Broberg Carlander, Ingerfair,

De nye typer frivillige og organisering af det frivillige miljø. Troels Broberg Carlander, Ingerfair, De nye typer frivillige og organisering af det frivillige miljø Troels Broberg Carlander, Ingerfair, troels@ingerfair.dk Programmet for i dag kl. 12.00 13.30 Udviklingen i frivilligheden De seks typer

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 46, Aarhus, marts 2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Den Grundlæggende Lederuddannelse

Den Grundlæggende Lederuddannelse Den Grundlæggende Lederuddannelse PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE AMU også 6 ugers jobrettet uddannelse Den Grundlæggende Lederuddannelse er et kompetencegivende uddannelsesforløb på 13 dage (jobrettet

Læs mere

Ledernes. Styrk dit lederskab og din evne til at opbygge stærke relationer. Skab større motivation og bedre præstationer blandt medarbejdere

Ledernes. Styrk dit lederskab og din evne til at opbygge stærke relationer. Skab større motivation og bedre præstationer blandt medarbejdere ICF-godkendt uddannelse Ledernes COACHUDDANNELSE Styrk dit lederskab og din evne til at opbygge stærke relationer Skab større motivation og bedre præstationer blandt medarbejdere Få en internationalt godkendt

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte på uddannelsen... 2 Den Kreative Platform... 3 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 4 Seminarer...

Læs mere

Teamkoordinator-uddannelsen

Teamkoordinator-uddannelsen Teamkoordinator-uddannelsen De mange krav, den store kompleksitet og den accelererende udvikling, som opleves overalt i samfundet i dag, er også blevet en naturlig del af skolens virkelighed. For at navigere

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Hvad trænger sig på i friskolen: Mere inklusion med færre ressourcer, specialpædagogiske opgaver inden for rammerne af det fællesskab som klassen

Hvad trænger sig på i friskolen: Mere inklusion med færre ressourcer, specialpædagogiske opgaver inden for rammerne af det fællesskab som klassen O OK Skole Hvad trænger sig på i friskolen: Mere inklusion med færre ressourcer, specialpædagogiske opgaver inden for rammerne af det fællesskab som klassen udgør, forandrede krav til den professionelles

Læs mere

. Det strategiske lederskab

. Det strategiske lederskab 2016. Det strategiske lederskab (AU-fagmodulet) med fokus på mangfoldighed et forløb med mulighed for kompetencegivende eksamen obligatorisk modul under akademiuddannelsen i ledelse giver 10 ECTS point

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund, Viceforstander, ASV Vestfyn)

Læs mere

DELTAGERE I DE ERHVERVS- RETTEDE UDDANNELSER

DELTAGERE I DE ERHVERVS- RETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: - DIPLOMMODULET - DELTAGERE I DE ERHVERVS- RETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT - skræddersyet til EUD-reformen BLIV EN DEL AF DETTE UNIKKE DIPLOMMODUL!

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Ledelse i Region Syddanmark. - et diplommodul for mellemledere i Region Syddanmark

Ledelse i Region Syddanmark. - et diplommodul for mellemledere i Region Syddanmark Ledelse i Region Syddanmark - et diplommodul for mellemledere i Region Syddanmark Starter 23. februar 2009 Et bidrag til kvalitet i ledelse Ledelse i Region Syddanmark skal være med til at sikre kvalitet

Læs mere

Diplomuddannelse i beskæftigelse

Diplomuddannelse i beskæftigelse Diplomuddannelse i beskæftigelse Kompetencer inden for beskæftigelsesområdet Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedet er afhængigt af en velfungerende beskæftigelsesindsats. Med det enstrengede arbejdsmarkedssystem

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING på Syddansk Universitet GRAFISK DESIGN: PRINT & SIGN, SDU 1 Kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab med specialisering

Læs mere

COACHUDDANNELSE LEDERNES STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER

COACHUDDANNELSE LEDERNES STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER LEDERNES COACHUDDANNELSE STYRK DIT LEDERSKAB OG DIN EVNE TIL AT OPBYGGE STÆRKE RELATIONER SKAB STØRRE MOTIVATION OG BEDRE PRÆSTATIONER BLANDT MEDARBEJDERE FÅ EN INTERNATIONALT GODKENDT COACHUDDANNELSE

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER EFTERÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER EFTERÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER EFTERÅR 2015 STYRK DIG

Læs mere

Styrk foreningen i Gribskov. Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014

Styrk foreningen i Gribskov. Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014 Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014 Styrk foreningen i Gribskov Til idræts- og kulturelle foreninger udbyder Gribskov Kommune en kursusrække der gør jeres forening mere attraktiv. Online tilmelding

Læs mere

FRIVILLIG LEDELSE. Få værktøjerne til at styrke arbejdet med rekruttering og ledelse af frivillige I SAMARBEJDE MED

FRIVILLIG LEDELSE. Få værktøjerne til at styrke arbejdet med rekruttering og ledelse af frivillige I SAMARBEJDE MED FRIVILLIG LEDELSE Få værktøjerne til at styrke arbejdet med rekruttering og ledelse af frivillige I SAMARBEJDE MED Idrættens Udviklingscenter udbyder i samarbejde med Erhervsakademi Dania denne uddannelse

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Valgmodulspakke med systemisk toning på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU udbydes i samarbejde med UCC i København (hold i København)

Læs mere

kompetenceforløb - en styrket pædagogisk læreplan

kompetenceforløb - en styrket pædagogisk læreplan kompetenceforløb - en styrket pædagogisk læreplan Indhold TILBUD KOMPETENCEUDVIKLINGSINITIATIVET: KOMPETENCEFORLØB MED HENBLIK PÅ REALISERING AF EN STYRKET PÆDAGOGISK LÆREPLAN OG FORTSATTE UDVIKLING AF

Læs mere

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling VPC-ERHVERV VPC-Erhverv 2017-2018 1 Konsulent Metoder og værktøjer til udvikling Hvis du deltager i denne uddannelse får du psykologisk viden og indsigt på

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE SEKTOR

HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE SEKTOR Enkeltmodul på Diplomuddannelsen i offentlig forvaltning og administration, tilrettelagt for erfarne FTR/TR i den offentlige sektor - med særligt fokus på sundhedsområdet HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSE FOR Arbejdsmiljø repræsentanter AMIR

DIPLOMUDDANNELSE FOR Arbejdsmiljø repræsentanter AMIR DIPLOMUDDANNELSE FOR Arbejdsmiljø repræsentanter AMIR ucsyd.dk Diplomuddannelser for arbejdsmiljø repræsentanter AMIR Forandringerne i samfundet påvirker arbejdets karakter og indhold, og forandringerne

Læs mere