Orø Kirkeblad Nr. 1 januar - februar årg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orø Kirkeblad Nr. 1 januar - februar 2010 19. årg."

Transkript

1 Orø Kirkeblad Nr. 1 januar - februar årg. Jøder og hedninger. Der er en tanke, der ofte strejfer mig, når jeg står i kirken og læser op af en evangelietekst: hvilke tanker sætter disse gamle tekster egentlig i gang i tilhørerne? Det er helt bestemte tekster, jeg skal læse op til hver gudstjeneste, men det er så lidt, jeg når at prædike over. Hvad så med alt det, der aldrig bliver forklaret? Alt det, der bare står der, og som vi hører år efter år? 1.

2 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for Orø Kirkeblad nr. 2 i marts/april er tirsdag d. 02 februar. Men alle disse udsagn om jøderne skal ses i sammenhæng med lige så mange udsagn om at: Mange af de jøder, som havde været med hos Maria og set, hvad Jesus havde gjort, kom nu til tro på ham. (Joh. 11,19-45) Jøder og hedninger - fortsat: Hvem er jøderne f. eks? Vi hører om dem igen og igen. Hvorfor skal vi i kirken høre om folk fra en helt anden kultur? Folk, som tilhører en helt anden religion! Det, vi læser om dem, er ikke altid lige sympatisk: Jøderne mener, at Jesus er besat af en dæmon (Johs. 8,42-51). Jøderne hidser sig ustandseligt op over, at Jesus helbreder syge på en helligdag, eller at han spiser med udstødte. Jøderne kræver Jesus korsfæstet af Pilatus (Johs. 19,5-16). Jeg tænker nogle gange, om det for kirkegængerne kan føles, som om kirken driver sin egen lille anti-jøde-kampagne. Vi læser om jøderne, fordi evangeliets baggrund er jødisk. Jesus selv var jøde, født af en jødisk kvinde, vokset op i en jødisk landsby, og alle hans disciple var jøder. Bibelen er skrevet af jøder. Så når der står jøde, menes der menigmand til forskel fra f.eks. romerne, der var besættelsesmagten eller farisæerne og saddukæerne, der tilhørte forskellige jødiske partier. Eller hedningene, der var hvem som helst, der ikke troede på den jødiske Gud som jo er vores Gud: Jesu far. Havde Jesus været født i Danmark, havde der stået dansker hver gang, der nu står jøde. Så når du hører ordet jøde i kirken, betyder det dig. Den ganske almindelige borger eller kirkegænger. Og de anfægtelser, jøderne har, skal du forsøge at oversætte til de anfægtelser, du selv har. 2.

3 Når jøderne forarges over, at Jesus spiser sammen med toldere og syndere, skal du mærke efter i maven, hvor mange forskellige mennesker, du rynker på næsen af og opfatter som andenrangs mennesker. Og vide, at dem ville Jesus have spist sammen med i dag. Da Jesus var død og opstanden, drog disciplene, der nu var blevet apostle (udsendinge) ud til andre lande og folk med det gode budskab om Jesus Kristus. De prædikede, helbredte og oprettede kristne menigheder alle vegne både i Lilleasien, Grækenland og Rom, og i 900-tallet nåede evangeliet til os i Danmark. I de første år af kristendommens historie skelnede man mellem jødekristne, som var opvokset i den jødiske tro, men som nu bekendte sig til Kristus som Guds søn, og hedningekristne, som oprindeligt havde haft en helt anden tro, men var blevet kristne. De jødekristne var omskårne, og holdt længe fast ved de jødiske regler for, hvad der var rent og urent. I dag bliver kristendommen ikke længere opfattet som et supplement til den jødiske tro, men er selv en af verdensreligionerne. Derfor glemmer vi nemt kristendommens ophav. Jeg vil i den forbindelse bringe en meget smuk lille bodsbøn, som pave Johannes XXIII forfattede kort før sin død i 1963, dybt præget af sorg over, hvad der var sket under krigen: Vi erkender nu, at mange, mange århundreders blindhed har dækket vore øjne, så vi ikke kan se Dit udvalgte folks skønhed og i dets åsyn ikke genkender vor førstefødte broders træk. Vi erkender, at Kainsmærket står på vor pande. I århundreder har Abel ligget fældet i blod og tårer, fordi vi glemte Din kærlighed. Tilgiv os den forbandelse, som vi med urette udtalte over jødernes navn. Tilgiv os, at vi for anden gang korsfæstede Dig ved at forbande dem, thi vi vidste ikke, hvad vi gjorde... Kirsten Schmidt 3.

4 Menighedsrådet: En gang om året, på det sidste menighedsrådsmøde inden advent, er menighedsrådets poster på valg. Som formand blev Per Eldon genvalgt. Som næstformand blev Jette Maja Porting genvalgt. Menighedsrådsmøder: Menighedsrådsmøderne i 2010 er følgende: 12/1, 2/2, 2/3, 13/4, 4/5, 1/6, 10/8, 7/9, 5/10, 2/11, og 7/12, hver gang kl. 19,30 i Kirkehuset. Menighedsrådsmøderne er åbne for offentligheden. Dagsorden for menighedsrådsmøderne ligger fremme i kirkens våbenhus en uge før. Samtidig vil en udskrift af protokollen fra sidste møde være fremlagt i våbenhuset, ligesom begge dele vil være at finde på Orø kirkes hjemmeside: Menighedsrådet. Fra visionsmødet: D. 5. november holdt Orø menighedsråd visionsmøde i Kirkehuset. Først gjorde kassereren rede for økonomien, hvorefter formanden orienterede om arrangementer i

5 Fra visionsmødet fortsat. Så var diskussionen åben, og der kom mange værdifulde ideer og forslag på bordet. Økonomisk er arrangementerne trængt, fordi vi skal spare kr. i forhold til sidste år, og et af de få steder, vi kan spare, er på arrangementerne. Men det giver så anledning til at se, hvad vi selv kan stable på benene uden de store udgifter. Vi endte med at lave en prioriteringsliste for følgende tre områder: 1. Kirken for skeptikere. Det kan være foredrag eller diskussionsoplæg. Aftenhøjskole. Sang/salme-café. Spis & snak fra kl. 18,30-21,00, fordelt således: 45 min. oplæg- 45 min. spisning- 45 min. diskussion. Det er med bindende tilmelding, fordi vi har spisning. Se arrangementet om Kristuskransen andetsteds i bladet! 2. Kirken ud af kirken. Ud af kirken eller helt ud af sognet. Det kan være pilgrimsvandring eller besøg i andre kirker. Når vi besøger en anden kirke en søndag i kirketiden, vil der være aftengudstjeneste i Orø Kirke. Se arrangementet om besøg i den katolske kirke andetsteds i bladet! 3. Koncerter. Disse lader vi foreløbig stå åbne på gr.a. økonomien, men vi kunne f.eks. forestille os at samle en busfuld og køre efter andre kirkers koncerter. Desuden vil vi gerne lave noget med vores kirkesanger, Tine. Har du forslag til temaer, vi kunne tage op til vores foredrags/diskussions-møder, er du velkommen til at lægge en seddel i postkassen ved Kirkehuset, så vil aktivitetsudvalget se på det. Det er fastsat ved lov, at menighedsrådet hvert år skal holde et offentligt møde, hvor vi skal redegøre for, hvordan året er gået i og omkring kirken. I Orø menighedsråd vil vi meget gerne have input fra sognebørnene. Så hvis du har lyst til at deltage i det næste visionsmøde, så kig efter i kirkebladet til efteråret. Menighedsrådet. 5.

6 Kirken for skeptikere: Kristuskransen, temaaften: Kristuskransen er en perlekrans, bundet af den svenske biskop Martin Lönnebo. Den har ikke noget med den katolske rosenkrans at gøre, men er en hjælp til bøn, fordybelse eller eftertanke. Jeg har brugt den i mange år til konfirmanderne, men efterhånden spørger mange voksne, om de ikke også kan blive indført i denne protestantiske perlekrans. Og jo, det kan I. Det første møde i vores nye foredrags/debat-række: Kirken for skeptikere vil handle om Kristuskransen. Jeg fortæller kort om rosenkransen og om Kristuskransen, derefter binder vi kransen sammen. Kl. ca. 19,15 er der spisning, og bagefter leder jeg en rigtig Kristuskrans-meditation. Du får naturligvis din krans med hjem. Det bliver onsdag d. 20. januar kl. 18,30-21,00. Pris: 40 kr. Der er bindende tilmelding, fordi vi har spisning, og fordi jeg skal skaffe materialer til kransene. Meld dig til hos Lene Hansen, tlf eller Kirsten Schmidt, tlf senest d. 13/1. Kirsten Schmidt 6.

7 Fastelavn i Brugsen og Kirken og farvel til Minierne : Igen i år går Kirken og Brugsen sammen om at lave en ekstra festlig fastelavnsfest for Orøs børn d. 14. februar.: kl. 11,00 er der børnegudstjeneste i Kirken. Her vil vi bl.a. tage afsked med dette skoleårs minikonfirmander. Vi håber, at rigtigt mange børn vil komme udklædt. Det vil gøre gudstjenesten ekstra flot og festlig. kl. 11,30-11,45 (ca.) er der boller og saft i kirkens tårnrum. kl. 12,00 er der tøndeslagning ved Brugsen med slik til børnene. Kirsten Schmidt Kirken ud af kirken: På visionsmødet i november (se andetsteds her i bladet) var et af forslagene, at vi besøgte andre kristne kirker - kirker, som har en anden baggrund end vores egen kirke her på Orø. Formålet med besøgene er at lære andre kirkesamfund at kende med respekt for deres forskellige ståsteder og måske dermed at blive klogere på andre og på os selv. Meningen med besøgene er ikke at finde fejl hos de kirker, vi besøger, ej heller at kopiere dem, men at opleve, at den kristne verden er meget større og har mange flere facetter, end vi normalt ser. 7.

8 Kirken ud af kirken fortsat.. Søndag den 28. februar tager vi på den første udflugt. Turen går til den romersk-katolske Sankt Laurentii Kirke i Roskilde. Nina Lassen, der er menighedsformand, har lovet at fortælle lidt om menigheden, kirken og gudstjenesten. Planen er: Vi samles på parkeringspladsen ved Orø Kirke kl. 8:00 Afgang fra kirkepladsen på Orø kl. 8:05 Ankomst til den katolske kirke i Roskilde kl. 9:15 Info om menigheden og kirken kl. ca. 9:15 9:45 Vi deltager i højmessen kl. 10:00 til ca. 11:00 - og er bagefter inviteret til kirkekaffe kl. 11:00 ca. 11:30 Vi regner med at være tilbage på Orø kl. ca. 12:45 Vi vil forsøge at arrangere fælles transport. Har du lyst til at tage med, så vil det være rart, hvis du tilmelder dig senest d. 20. februar til Per og Lisbeth Eldon eller Sven Erik Lohmann og fortæller om at du har behov for kørsel eller om du kører selv eller om du har ledige pladser Den 13. juli 1902 indviedes den første katolske kirke i Roskilde siden reformationen i Først som kapel i en staldbygning, og nogle år senere blev kirken bygget. Menigheden har ca medlemmer, som kommer fra et stort opland omkring Roskilde. Du kan læse mere om Sankt Laurentii Kirke på Kirkens adresse: Frederiksborgvej Roskilde Henvendelser angående arrangementet: Per og Lisbeth Eldon Telefon: mail: theeldons@gmail.com eller Sven Erik Lohmann Telefon: mail: sven.e.lohmann@c.dk 8.

9 Kirkekaffe: Menighedsrådet byder på kirkekaffe efter gudstjenesten den første søndag i hver måned. Kirkekaffen foregår i Kirkehuset ved præstegården Indsamlinger: Nytårsdag d. 1. januar samler vi ind i kirken til Det danske Bibelselskab. Kirkens hjemmeside: Orø Kirke kan besøges på internettet på adressen Man kan også downloade kirkebladet. Husk at fotos, som I har taget i kirken fra aktiviteter og lignende, kan afleveres til webmaster: Gogo Næsted, Bygaden 16, Orø, der måske kan bruge dem til hjemmesiden. til menighedsrådet: Fra nytår har menighedsrådet ved Orø Kirke har fået egen adresse: menighedsraad@oroekirke.dk s, der sendes til denne adresse vil blive videresendt til menighedsrådets faste medlemmer. Menighedsrådet vil prøve at svare så hurtigt som muligt, men vi kan ikke love nogen bestemt svarfrist. Menighedsrådsformand Per Eldon 9.

10 Orø Bibelkreds: Hjælp til alterduge? Igennem mange år har Grethe Hansen været den, der tog sig af vore alterduge. Hun har vasket og strøget dem, så der altid var en ren dug klar til alteret på vore højtidsdage. Nu har Grethe ønsket at give arbejdet videre, og idet vi takker mange gange for det fine arbejde, vil vi spørge, om en anden har lyst og tid til at tage over. Grethe har skrevet en udførlig anvisning på, hvordan dugene skal passes. Hvis det er noget for dig, eller du vil høre nærmere, kontakt kirkeværge Lene Hansen på tlf Der er stadig nogle få ledige pladser i Orø Bibelkreds! Orø Bibelkreds er en gruppe mennesker, der mødes for at snakke tro. Vi snakker, synger et par sange, deler hinandens sorger og glæder og hygger os sammen. Har du lyst til at være med i et åbent, kristent fællesskab, så kontakt Kirsten Rasmussen, eller Sven Erik Lohmann,

11 Telefonnumre: Sognepræst Kirsten Schmidt, Bygaden 54 A ksc@km.dk mandag fri Graver Henriette Oxbøll (mandag fri) Menighedsrådsformand Per Eldon Kirkeværge Lene Hansen, træffes man-fre kl Kontaktperson Lene Hansen. Samme som ovenfor. Øvrige medarbejdere ved Orø Kirke: Organist Ole Olesen Kirkesanger Tine Hagedorn-Olsen Øvrige informationer: Kirkekontoret er lukket om mandagen, idet det er præstens og graverens ugentlige fridag. (undtagen i tilfælde af dødsfald). 11.

12 Aktivitetskalender: 20. januar Kirken for skeptikere: Kristuskransen kl. 18, februar Børnegudstjeneste, Fastelavn kl. 11, februar Besøg i katolsk kirke i Roskilde kl. 8,00 Gudstjenester i januar og februar: 1. januar, Nytårsdag: 14,00 3. januar, Helligtrekongers søndag: 10, januar, 1. søndag efter H3K: 10, januar, 2. søndag efter H3K: 10, januar, Sidste søndag efter H3K: 10, januar, Septuagesima: 10,00 7. februar, Seksagesima: 10, februar, Fastelavn: Børnegudstjeneste 11, februar, 1. søndag i fasten: 14, februar, 2. Søndag i fasten: 19,30 7. marts, 3. Søndag i fasten: 10,00 Gudstjenester på Elnebjergcentret: Torsdag d. 7. januar kl. 14,00 Torsdag d. 4. februar: kl. 14,00 Torsdag d. 4. marts: kl. 14,00 12.

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade.

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade. Side 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad marts/ april 2012 er d. 1. februar. Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg.

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg. Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december 2009 18. årg. Julekalenderkrybbe: I år kan du se en helt ny julekalender i Orø kirke. Det er kirkens minikonfirmander, der helt selv har lavet en julekrybbe med

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august 2009 18. årg. Mon Gud er lisså stærk som Tarzan? Sådan spurgte en moderne børnesalme var det i 60 erne? Måske 70 erne? Jeg har ikke fået noget ud af at google den, så

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2006 15. årg. Den bidende blæst der hvirvler omkring os, som bød den til fest, men verden er nøgen, den svøbes i sne, og livet er lænket, kun død er at se, det blomstrende

Læs mere

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Alle var mødt frem til menighedsrådsmødet. Henriette Oxbøll var mødt som medarbejderrepræsentant. Der var mødt 3 tilhørere. Orø,

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Orø Kirkeblad Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2011 er

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2013 22. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2013 er tirsdag d. 4. juni. Guds suverænitet:

Læs mere

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder.

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Sankt Petersfisk (Zeus faber) Sankt Petersfisk, Passionsblomst

Læs mere

Nr. 1. januar/februar årg.

Nr. 1. januar/februar årg. Nr. 1. januar/februar 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad marts / april 2018 er mandag d. 5. februar. vedligeholdelse af gravsteder

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober 2012 er onsdag d. 1. august. Asatro og

Læs mere

OrøKirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14

OrøKirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14 OrøKirkeblad Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14 Opgaver og ønsker Menighedsrådet er blevet bedt om at fortælle om de opgaver og ønsker, vi har for de kommende 4 år. Naturligvis kan jeg kun udtale mig på

Læs mere

Redaktionelt: Advent:

Redaktionelt: Advent: 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad marts/april 2015 er onsdag d. 4. februar. Kirkeåret Endnu et år er gået, endnu et blad er vendt. Når

Læs mere

Nr 2. marts/april årg.

Nr 2. marts/april årg. Nr 2. marts/april 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad maj / juni 2018 er onsdag d. 4. april. Udtrykket Levende sten er ofte brugt

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2011 20. årg. Hvorfor gør vi sådan?

Orø Kirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2011 20. årg. Hvorfor gør vi sådan? Orø Kirkeblad Nr. 1 januar/februar 2011 20. årg. Hvorfor gør vi sådan? Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad marts/april 2011 er d. 1. februar.

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober årg.

Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober 2009 18. årg. At brødføde verden. Der var en have helt fra begyndelsen, som Gud lod overrisle med vand fra en kilde, så haven blev frugtbar og gav næring nok til

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Gå i kirke om torsdagen Vi har, som alle ved, gudstjeneste hver søndag i Orø Kirke. Hvad ikke alle medlemmer af vores menighed måske ved er, at vi også

Læs mere

Nr. 6. november/december årg.

Nr. 6. november/december årg. Nr. 6. november/december 2017 26. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad januar / februar 2018 er mandag d. 4. december. Nu har vi for alvor

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober årg.

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober årg. Orø Kirkeblad nr. 5 september/oktober 2006 15. årg. TRO ER TRENDY Det er ikke længere nørdet at være troende. Kunstnere og mediemennesker bekender åbent, at de ikke kan leve uden Gud. Måske deres frimodighed

Læs mere

Nr. 6. november/december årg.

Nr. 6. november/december årg. Nr. 6. november/december 2016 25. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad januar / februar 2017 er torsdag d. 1. december. denne tid til:

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, For ordet og for livet. En tid til eftertanke en tid til at takke:

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 2 Marts/april 2012 21. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad Maj/juni 2012 er mandag d. 26. marts. Vielser af homoseksuelle

Læs mere

Vi kan fylde livet ud, det bedste vi har lært, men vi kan aldrig nå alt, hvad vi ville - hvis vi når alt, så har vi sandsynligvis villet for lidt.

Vi kan fylde livet ud, det bedste vi har lært, men vi kan aldrig nå alt, hvad vi ville - hvis vi når alt, så har vi sandsynligvis villet for lidt. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad Januar/februar 2012 er d. 1. december 2011. HVAD NØLER VI EFTER? Tordenskjolds mening med disse ord var

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo "vores præst".

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo vores præst. Orø Kirkeblad Nr. 4 august/september 2005 årg. 14 Bed for præsten Orø s præst Kirsten Schmidt er langtidssygemeldt. Det er trist for Kirsten og alle os, for hvem kirken er af betydning. Menighedsrådet

Læs mere

Maleri af Johan Philip Lemke. Nr. 1. januar/februar årg.

Maleri af Johan Philip Lemke. Nr. 1. januar/februar årg. Maleri af Johan Philip Lemke Nr. 1. januar/februar 2018 28. årg. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad marts/april 2019 er onsdag d. 2. januar.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Foto: Kristian Krøger

Foto: Kristian Krøger 1 Foto: Kristian Krøger Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad marts/april 2016 er tirsdag d. 2. februar. Orø Menighedsråd har konstitueret sig

Læs mere

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø

Læs mere

Kære Broder! Betania år 33.

Kære Broder! Betania år 33. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Betania år 33. Kære Broder! Jeg håber, at I er vel ankommet. Jeg

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg. Støt op om din ø Støt op om din kirke! 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad juli/august 2012 er

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 2 Maj - juni 2009 18. årg.

Orø Kirkeblad Nr. 2 Maj - juni 2009 18. årg. Orø Kirkeblad Nr. 2 Maj - juni 2009 18. årg. Pinse - hvad betyder pinsen? Selve ordet betyder bare 50 - der er gået 7 uger eller 50 dage, siden det var påske. På Jesu tid var pinsen en jødisk fest for

Læs mere

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 1 11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 Åbningshilsen Vi er i kirke på sensommerens sidste dag. Festugen er begyndt,

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2013 22.årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2013 22.årg. ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2013 22.årg. Nu haster skyerne forbi og modne æbler falder i oktobermørke haver. Gud lukker årets gyldne ring, og sindet samler sig omkring de lyse nætters gaver. Lars

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 2 marts - april årg.

Orø Kirkeblad Nr. 2 marts - april årg. Orø Kirkeblad Nr. 2 marts - april 2010 19. årg. Hanegal og morgensang 1. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for Orø Kirkeblad nr. 3 i maj/juni er: tirsdag d. 06. april 2010.

Læs mere

Skolereformen og konfirmationen på Orø.

Skolereformen og konfirmationen på Orø. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober 2014 er tirsdag d. 5. august. Skolereformen og konfirmationen på Orø. Som de fleste

Læs mere

Redaktionelt: Marias julenat

Redaktionelt:  Marias julenat 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2014 er tirsdag d. 3. december. Hun havde svært ved at sove. Måske på grund af adrenalinen,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april.

Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april. Hvorfor er det nu lige vi fejrer påske? Er det fordi foråret er

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december årg. Juleaften Det er den aften hvor enhver sminke er håbløs

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december årg. Juleaften Det er den aften hvor enhver sminke er håbløs Orø Kirkeblad nr. 6 november/december 2005 14. årg. Juleaften hvor enhver sminke er håbløs hvor sjælen kryber frem gennem kikhullerne og afsætter våde pletter på tøjet hvor de døde stiger ud af fotografierne

Læs mere

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Pinsepligt? Hvad er det, der sker i pinsen? Jøderne var i sin tid forsamlet for at fejre en årtusind gammel pagt, som Moses havde fået på stentavler af Gud Fader

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad

Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2013 er onsdag d. 3. april. Præstetanker Tilgiv,

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

Nr. 3. maj/juni årg.

Nr. 3. maj/juni årg. Nr. 3. maj/juni 2016 25. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad juli/august 2016 er onsdag d. 1. juni. Alle blomsterfotos i dette nr.: Kristian

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

BRØDET. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober.

BRØDET. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober. ~ 1 ~ Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober. Men den største forskel finder vi nok alligevel i det sidste

Læs mere

Vismænd? Konger? Astrologer?

Vismænd? Konger? Astrologer? 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2016 er tirsdag d. 1. december. Vismænd? Konger? Astrologer? Der findes nok ikke en tekst

Læs mere

Lindvig Osmundsen 03-04-2015 Prædiken til Skærtorsdag 2015.docx Side 1. Prædiken til Skærtorsdag 2015. Bording. Tekst. Matt. 26,17-30.

Lindvig Osmundsen 03-04-2015 Prædiken til Skærtorsdag 2015.docx Side 1. Prædiken til Skærtorsdag 2015. Bording. Tekst. Matt. 26,17-30. Prædiken til Skærtorsdag 2015.docx Side 1 Prædiken til Skærtorsdag 2015. Bording. Tekst. Matt. 26,17-30. Opstandelsen og livet. Vi lever i lyset af Jesu opstandelse. Også når vi igen hører den historie

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne IRKE nyt 40. årgang Nr. 1 2013 December 2012 Januar-Februar 2013 Jul i en nøddeskal En krybbe i en stald. Dyr og skinnende lys. Guld og glimmer. Tre vise mænd en mor og en far. Mennesker i underlige gevandter.

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26..

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Det var sådan lidt underligt at vælge første salme til gudstjenesten i dag. Jeg skulle måske have

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg.

Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg. Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2015 er tirsdag d. 2. juni. Helligånden Er Helligånden en fugl?

Læs mere

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen Også denne søndag følges højmessen og

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 3 Maj/juni 2011 20. årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 3 Maj/juni 2011 20. årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Maj/juni 2011 20. årg. Redaktionelt: Tilgivelse Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2011 er d. 1. juni 2011. Foto: Kristian

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle.

Inviter gerne børn, venner og naboer med til en meningsfyldt og indholdsrig julefest. Der skal nok blive plads til os alle. Søndag den 14. december kl. 10.30 holder vi julefest for hele familien. Vi fejrer julen med nogle af julens skønne salmer, danser om juletræ og glæder os sammen med børnene over julens store og glade budskab.

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække 1 Nollund Kirke Søndag d. 18. september 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer 1. DDS 749: I østen stiger solen op 2. DDS 371: Du

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Lumby Sogns Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07

Lumby Sogns Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07 Lumby Sogns Kirkeblad Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07 Til samtlige husstande Hvor henvender man sig? Ved dåb, vielser og begravelse/ bisættelse, sjælesorg m. m. henvender man sig til én af

Læs mere

Som allerede nævnt og oplevet i gudstjenesten, så har dagens gudstjeneste også lidt farve af bededag.

Som allerede nævnt og oplevet i gudstjenesten, så har dagens gudstjeneste også lidt farve af bededag. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 18. maj 2014 Kirkedag: 4.s.e.påske/B Tekst: Joh 8,28-36 Salmer: SK: 588 * 583 * 492 * 233,2 * 339 LL: 588 * 338 * 583 * 492 * 233,2 * 339 Som allerede nævnt

Læs mere

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11.

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bor Jante i Bording? Jeg ved ikke om du kender Jante, eller om du nogen gang har mødt ham. Der siges at han

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 6 november/december årg. Juleevangeliet lige til at spise!

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 6 november/december årg. Juleevangeliet lige til at spise! ORØ KIRKEBLAD Nr. 6 november/december 2012 21. årg. Juleevangeliet lige til at spise! 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar

Læs mere

En fantastisk sommer er snart forbi

En fantastisk sommer er snart forbi En fantastisk sommer er snart forbi Så nærmere tiden sig til at vi skal på lejr her i menigheden. Det bliver en lejr hvor vi ønsker at se på hvem vi er og på hvilken menighed vi ønsker at være. Lad os

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat. Mødeart. Blad nr. 112. Indkaldelse/ referat Mødedato/ Sct. Hans Kirke. Mødested

Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat. Mødeart. Blad nr. 112. Indkaldelse/ referat Mødedato/ Sct. Hans Kirke. Mødested Mødeart Indkaldelse/ referat Mødedato/ tidspkt. Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat Tirsdag d. 27.05.14 Kl. 19.00-21.45 Sven Madsen, John Berwick, Martin Ringsmose, Claus Weber, Birgitte Skovgaard,

Læs mere

Nr 6. november/december årg.

Nr 6. november/december årg. Nr 6. november/december 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad januar /februar 2019 er tirsdag d. 4. december. Maria gennem torne

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 20.s.e.trinitatis Prædiken til 20.søndag efter trinitatis Tekst. Matt. 21,28-44.

Bruger Side Prædiken til 20.s.e.trinitatis Prædiken til 20.søndag efter trinitatis Tekst. Matt. 21,28-44. Bruger Side 1. 10-10-2016 Prædiken til 20.søndag efter trinitatis 2016. Tekst. Matt. 21,28-44. Hvor skal vi sætte skellet? Et skel sættes omkring en have eller et stykke jord for at vise hvad der er mit.

Læs mere

Nr 5. september/oktober årg.

Nr 5. september/oktober årg. Nr 5. september/oktober 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad november / december 2018 er mandag d. 15. oktober. Benny Andersen,

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7.

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7. HVAD BETYDER PÅSKE INTRODUKTION Hvorfor holder vi egentlig påske? Vi spiser påskefrokost og laver gækkebreve - men er det andet end det? Påsken handler om Jesus død og opstandelse. Påsken åbner muligheden

Læs mere

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 I kirken er I altid velkomne! Der er mange opgaver, som skal udføres i vores kirke i de næste 4 år. Når man lader sig vælge til Menighedsrådet ved et opstillingsmøde,

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN 7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31 Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN Som tiden dog går! siger vi tit. Nu er det allerede fire

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10

Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10 1 Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10 Jesper Stange Tekst: Johs 12,23-33 Salmer: 749, 434, 383, 449v.1-3, 289, 319, 467, 192v.7, 673 Du soles sol fra Betlehem

Læs mere

ibelong Er vi fælles om at være alene?

ibelong Er vi fælles om at være alene? ibelong Er vi fælles om at være alene? Formål: Teenagerne skal se, at de ikke står alene midt i deres liv med både op- og nedture. De er en del af et kristent fællesskab på flere måder. Forslag til programforløb:

Læs mere

December Februar 2018

December Februar 2018 UGLE HERREDS DANSKE MENIGHEDER TARP KIRKE JARUPLUND KIRKE VANDERUP KIRKE December 2017 - Februar 2018 Lucas Cranach: Sankt Katharinas mystiske bryllup ca. 1516-18 (Wikimedia Commons) 2. søndag i advent

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere