Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Trivslen på Hareskov Skole angår os alle, og som forældre har vi også et

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Trivslen på Hareskov Skole angår os alle, og som forældre har vi også et"

Transkript

1 Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Trivslen på Hareskov Skole angår os alle, og som forældre har vi også et ansvar for at fremme den gode trivsel. Dét har de fleste af os vidst længe, og Hareskov Skole har da også altid været beriget med en masse forældre, der gerne vil gøre en ekstra indsats for, at vores børn og deres lærere kan trives i deres klasser og på skolen. Hver klasse har som regel mindst 4 kontaktforældre, der i løbet af skoleåret sørger for at klassen og forældrene har gode betingelser for at trives socialt. Dette idé-katalog er det første spæde forsøg på at samle nogle af de mange gode idéer, som vi ved allerede er blevet afprøvet i klasserne og på skolen. Intentionen er, at idé-kataloget skal inspirere kontaktforældre og andre forældre på tværs af klasser og årgange, og at det løbende skal fyldes med nye idéer fra jer. Vi har inddelt idé-kataloget i tre dele: Indskolingen (0.-3.kl.), mellemtrinet (4.-6. kl.) og udskolingen (7.-9. kl.), men flere af idéerne kan sagtens bruges på tværs af årgangene. I takt med at børnene bliver ældre, vil deres behov for samvær med kammeraterne og os forældre selvfølgelig ændre sig. Og det vil vores behov som forældre også! Men det er vores erfaring, at også de store børn og deres forældre! har brug for at den gode trivsel bliver understøttet med arrangementer, hvor der bliver vendt stort og småt. Med venlig hilsen Skolebestyrelsen PS. Kommentarer, spørgsmål og gode idéer er velkomne pr. mail til: Susanne Pihl Hansen susanne.pihl.hansen@mail.dk

2 Indskolingen ( klasse) Idé Indhold Tips og gode erfaringer Spisegrupper / Madgrupper Fødselsdage og fællesfødselsdage Fødselsdagsgaver Klassen inddeles i grupper af 4-5 børn, på tværs af køn, og inviteres i løbet af det næste halve år hjem til hinanden på skift for at lege og spise. På den måde når børnene at komme hjem til alle deres klassekammerater i løbet af de første par skoleår også klassekammerater som de måske ellers ikke ville lege med. Fx kan det være en meget stor oplevelse for nogle drenge at opleve, at piger faktisk kan være sjove at lege med og omvendt! Forældrene henter deres børn, når de har spist, og bliver som regel lige budt en kop kaffe/te samtidig. På den måde får forældrene også mulighed for at lære hinanden lidt bedre at kende. På Hareskov Skole har vi en tommelfingerregel om, at børnefødselsdage enten er for hele klassen eller for alle drengene/pigerne og ikke bare nogle få udvalgte. Hvad der derudover skal ske til fødselsdagen, er op til det enkelte barn og dets forældre. Mange børn (og deres forældre) har haft stor fornøjelse af at holde fællesfødselsdage, dvs. at 2 eller flere børn slår sig sammen om at holde fødselsdag. Når flere børn slår sig sammen, kan der være mulighed for at lave lidt større ting sammen: skattejagt i skoven, en tur til bowling-centret, svømmehallen, biografen osv. Fællesfødselsdage har også den fordel, at man er lidt flere forældrehænder til at klare skærene. Det er en god idé at invitere forældrene på en kop kaffe/te, når børnene bliver hentet det er altid godt at få tid til en snak med de andre forældre. Nogle klasser har gode erfaringer med, at det barn, der sidst havde fødselsdag, giver en stor fællesgave til den næste, der har fødselsdag. Forinden har fødselsdagsbarnet (eller barnets forældre) fortalt, hvad han/hun særligt ønsker sig. Gaven overrækkes i klassen, og bliver derved meget bogstaveligt en gave fra alle kammeraterne i klassen. Andre klasser aftaler et max beløb for gavens størrelse, fx 25 kr., og det enkelte barn kan enten ønske sig mange små gaver, penge eller én fællesgave, som eventuelt købes af barnets egne forældre. Børnene elsker at være med til at lave maden, fx ved selv at pynte pizzaen. Glem ikke, at de fleste børn også holder af helt almindelige, gode gammeldags fødselsdage med hygge og leg hjemme hos kammeraten!

3 Gå-hjem-hygge Forældrefester Forældremøder med plads til dialog En tur ud i det blå en søndag eftermiddag Velkomst- og afskedskomité Når børnene har haft A-uge eller har arbejdet med noget, som de gerne vil vise frem til os forældre, kan det være en god idé at arrangere en hyggeeftermiddag/-aften, hvor alle forældrene bliver inviteret til at komme. Samtidig kan der arrangeres et let traktement. Det kan være i forbindelse med jul, hvor traktementet kan være gløgg og æbleskiver, eller bare en ganske almindelig hverdagsaften, hvor der bliver købt fælles pizzaer ind, så ingen behøver at haste hjem for at lave aftensmad. Vores børn skal gå i skole i 10 år og både de og vi forældre er derfor nødt til at forholde os til hinanden og hinandens børn i mange år. Jo bedre vi kender hinanden, jo nemmere overkommer vi også de større eller mindre gnidninger, som helt sikkert vil opstå undervejs. Én måde at lære hinanden at kende på er at holde en forældrefest. I det daglige har vi ofte travlt og har børnene med, og så kan det være svært at nå mere end at udveksle et par høflighedsfraser. Til en forældrefest kan vi også få tid til at høre om hinandens arbejde, fritidsinteresser og til at grine og have det sjovt sammen. Kontaktforældrene kan i samarbejde med klasselæreren sætte fokus på et særligt tema på næste forældremøde. Det kan fx være at der er begyndende gnidninger i pigegruppen, eller at drengene og pigerne ikke er så gode til at lege på tværs. På forældremødet kan der fx afsættes tid til at drenge- og pigeforældre kan få talt sammen hver for sig. Eller at dialogen sættes i gang på tværs ved hjælp af særlige spørgsmål eller et kort oplæg. Med Hareskoven som nabo er der mange muligheder for at mødes med klassen og alle forældrene en ganske almindelig søndag eftermiddag (eller en anden dag). Mulighederne er mange kun fantasien sætter grænser: o Skovtur med medbragte madpakker og leg i skoven o Book evt. en naturvejleder, der kan fortælle om skovens forunderlige verden o Opsætning af drager en dejlig september dag med masser af blæst o Fange haletudser ved guldfiskedammen o Prøv motionsbanen hvem kan klare alle forhindringer? Når nye børn kommer ind i klassen, eller når et barn skal flytte, er der stor opmærksomhed omkring, hvordan der bliver sagt pænt velkommen og pænt farvel til børnene. Men det er jo også vigtigt, at der bliver sagt pænt goddag og farvel til forældrene. Bland forældrene godt drenge-forældrene har ofte ikke det store kendskab til pigeforældrene og omvendt. Pædagogerne fra Fritidshjemmet deltager som regel i forældremøder, og da de nogle gange kan have en lidt anden oplevelse af børnene, kan det nuancere diskussionerne.

4

5 Kontaktforældrene kan derfor nedsætte en velkomst-/afskedskomité, der er ansvarlig for, at de nye forældre føler sig godt modtaget og bliver orienteret om klassens historie og traditioner. Og at der bliver sagt ordentligt farvel til forældre, der forlader klassen. Det behøver ikke være stort og omfattende. En lille snak, når man alligevel mødes for at aflevere børn i skolen om morgenen, eller en telefonopringning kan sagtens gøre det. Målet er blot, at nye forældre føler sig velkomne, og at gamle forældre kommer godt af sted. På den måde er vi jo også gode eksempler for vores børn.

6 Mellemtrinnet (4. 6. klasse) Idé Indhold Tips og gode erfaringer Spisegrupper / Spisegrupper/madgrupper kan sagtens fortsættes op i de større klasser Madgrupper Fødselsdage og fællesfødselsdage Tommelfingerreglen om, at børnefødselsdage enten er for hele klassen eller for alle drengene/pigerne og ikke bare nogle få udvalgte, gælder stadig. Men i takt med alderen kan behovene og temaerne for fødselsdagene ændre sig. Det er dog stadig en god idé at invitere forældrene på en kop kaffe/te, når børnene bliver hentet det er altid godt at få tid til en snak med de andre Forældremøder med plads til dialog Gå-hjem-hygge Hyttetur med familien Spilleaften forældre. Kontaktforældrene kan stadig i samarbejde med klasselæreren sætte fokus på et særligt tema på forældremøderne. Derudover arrangerer klasselærerne på årgangen i samarbejde med SSPlæreren særlige forældremøder i 5., 6. og 7. kl., hvor SSP-konsulenten i kommunen holder oplæg om temaer, der er relevant for årgangen. Efterfølgende er der tid til dialog forældrene imellem og til at høre hinandens holdninger om alt lige fra sengetider til alkohol. Når børnene har haft A-uge eller har arbejdet med noget, som de gerne vil vise frem til os forældre, kan det være en god idé at arrangere en hyggeeftermiddag/-aften, hvor alle forældrene bliver inviteret til at komme. Samtidig kan der arrangeres et let traktement. Det kan være i forbindelse med jul, hvor traktementet kan være gløgg og æbleskiver, eller bare en ganske almindelig hverdagsaften, hvor der bliver købt fælles pizzaer ind, så ingen behøver at haste hjem for at lave aftensmad. Book en spejderkoloni og lave en enkelt eller to overnatninger med lejrbål, fællesspisning, lege og hygge. I nogle klasser har alle forældre + større eller mindre søskende været med. I andre klasser har en flok forældre taget hele klassen med på tur. Konkurrencer, og gerne konkurrencer mellem børn og voksne, plejer at være populære. Så en spilleaften vil sikkert nok kunne tiltrække både børn og voksne. Det kan være en aften, hvor der konkurreres på alverdens brætspil. Eller en playstationaften/wii-aften, hvor hhv. drenge, piger, mødre og fædre konkurrerer på livet løs. Det er en god idé at invitere pædagogerne fra Gasværket med til møderne, fordi de kan have et lidt andet billede af børnene. Spejderkolonier og lign. er meget populære, så book i god tid, gerne et par år før I skal bruge kolonien. Spis eventuelt sammen, og lån evt. skolens kantine til det gode formål. Fester Fester, enten kun for børnene eller for både børn og voksne, kan også være sjove. Nogle klasser har holdt Halloween, andre kostumebal, mens andre

7 Velkomst- og afskedskomité igen har prøvet at lave en omvendt-fest, dvs. at drengene skulle komme udklædt som piger og omvendt. Det gjaldt også forældrene! Når større børn kommer ind i klassen eller skal flytte til en anden skole, er det vigtigt, at der bliver budt velkommen og sagt ordentligt farvel også til forældrene.

8 Udskolingen (7.-9.klasse) Idé Indhold Tips og gode erfaringer Spisegrupper / Madgrupper Spisegrupper/madgrupper kan godt fortsættes op i de største klasser, om end formen nok bør ændre sig lidt. Nogle af de unge mennesker har fx gode erfaringer med at gå på Slottet og lave maden sammen dér uden indblanding fra forældre. Andre har lavet Spilleaften Fester Indtjening af penge til skolerejsen filmaftener med overnatning og pizza. Konkurrencer og spilleaftener kan nok godt blive ved med at trække, også selv om eleverne er blevet ældre. At prøve på at slå sine egne eller kammeraternes forældre i Sing Star eller Wii Sport er ej at foragte. Og det er også en sjov måde for forældre at være sammen med både sine egne og andres børn. Og igen er det altid rart at få tid til en sludder med nogle af de andre forældre. Mange vil sikkert i takt med, at de bliver ældre foretrække, at festerne bliver uden alt for megen voksenindblanding. Men langt de fleste vil alligevel gerne have, at forældrene er lige i nærheden. Hvis børnene skal på skolerejse i 9. kl., vil der ofte være behov for at klassen indsamler lidt ekstra penge. Indsamlingsmetoderne er mangfoldige: o Gå med aviser o Tælle passagerer på Hareskov eller andre stationer o Vaske bil, sælge boller, lave tombola eller loppemarked på skolen o Gå med telefonbøger o Sælge juletræer De unge mennesker kan evt. lave maden til de voksne og dermed tjene penge til skolerejsen. Ved at hjælpe klassen med at holde nogle gode fester uden alkohol, erfarer de unge, at fester sagtens kan være sjove uden at de bliver til drukpartys. Begyndt i god tid med at samle penge ind, så der ikke bliver så meget stress på til sidst. Gå-hjem-møder Kontaktforældrene kan i samarbejde med klasselæreren evt. arrangere forældremøder eller særlige gå-hjem-møder, hvor forældrene mødes til en dialog om alkoholaftaler, hjemkomsttidspunkter, teenageproblemer m.m. I 7. kl. arrangerer årgangens lærere i samarbejde med SSP-læreren et forældremøde om unge og risikoadfærd. Årgangsmøderne med SSPkonsulenten giver samtidig mulighed for at få snakket med nogle af forældrene fra parallelklasserne, som man måske ikke møder så tit i det daglige. Det er en god idé at invitere pædagogerne fra Gasværket eller Slottet med til møderne, fordi de kan have et lidt andet billede af de unge Hyttetur En weekend med overnatning i en spejderhytte/-koloni, med eller uden hele Book i god tid!

9 Velkomst- og afskedskomité familien, kan stadig være sjov og god måde at være sammen på tværs af unge og familier. Når store elever kommer ind i klassen eller skal flytte til en anden skole, er det vigtigt, at der bliver budt velkommen og sagt ordentligt farvel også til forældrene.

Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole

Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Trivslen på Hareskov Skole angår os alle, og som forældre har vi også et ansvar for at fremme den gode trivsel. Dét har de fleste

Læs mere

Idékatalog Thomasskolen.

Idékatalog Thomasskolen. Idékatalog Thomasskolen. Dette idékatalog indeholder en lang række idéer til fremme af trivsel i de enkelte klasser og årgange eller på tværs af disse. Forældrerådet maj 2012 Idékatalog Thomasskolen. Dette

Læs mere

- lærer bedst. Børnene kommer gruppevis på besøg hos hinanden. Legegrupper er med til at skabe sammenhold og nye venskaber opstår. Se side 3-5.

- lærer bedst. Børnene kommer gruppevis på besøg hos hinanden. Legegrupper er med til at skabe sammenhold og nye venskaber opstår. Se side 3-5. - lærer bedst 1 Legegrupper Børnene kommer gruppevis på besøg hos hinanden. Legegrupper er med til at skabe sammenhold og nye venskaber opstår. Se side 3-5. Indskolingen (0-3 klasse). Forældremøde Idéer

Læs mere

Indskolingen Kontaktforældre Trivselsudvalg Arrangementer for børn & forældre Fødselsdage Lege/spise-grupper Klassekasse Netetik & sms

Indskolingen Kontaktforældre Trivselsudvalg Arrangementer for børn & forældre Fødselsdage Lege/spise-grupper Klassekasse Netetik & sms Generelt Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel. Jo bedre forældrene kender hinanden, børnene, lærerne og pædagogerne, jo

Læs mere

Forældreaftalen. Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel.

Forældreaftalen. Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel. Generelt Det er vores erfaring, at et godt samarbejde og kendskab forældrene imellem er af stor betydning for klassens trivsel. Jo bedre forældrene kender hinanden, børnene, lærerne og pædagogerne, jo

Læs mere

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre!

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Gåsetårnskolen Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Formålet, antal og valg : Formålet med et klasseråd er at der skal skabes et godt socialt virke for eleverne og for deres forældre.

Læs mere

Gode råd til kontaktforældre. Rammerne for klassens kontaktforældre

Gode råd til kontaktforældre. Rammerne for klassens kontaktforældre Gode råd til kontaktforældre Der henvises til folderen om Kildegårdsskolen Kontaktforældre, hvor formålet med kontaktforældre samt kontaktforældre rollen er defineret af Kildegårdsskolens bestyrelse. Som

Læs mere

VELKOMMEN! Venlig hilsen. Skolebestyrelsen Kongevejens skole

VELKOMMEN! Venlig hilsen. Skolebestyrelsen Kongevejens skole VELKOMMEN! Og tak fordi du har valgt at være kontaktforælder i dit barns klasse. Kontaktforældre har en central rolle i skole-hjem-samarbejdet og er med til at nære det sociale liv i en klasse - både udenfor

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet

Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet 21.02.18/Skolebestyrelsen Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet Kontaktforældreguide Indhold Kontaktforældreguide... 2 Information og inspiration til kontaktforældre på Guldberg Skole.... 2 Kontaktforældre...

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Kære forældreråd Børn er sociale i fællesskaber, hvis de voksne er det. Sammenhold omkring børnene giver sammenhold mellem børnene, og fællesskabet blandt

Læs mere

Velkommen til Rygaards Skole. Fra Det Lille Forældreråd

Velkommen til Rygaards Skole. Fra Det Lille Forældreråd Velkommen til Rygaards Skole Fra Det Lille Forældreråd Velkommen til Rygaards skole! Denne vejledning er udarbejdet af Det Lille Forældreråd på Rygaards skole og er tænkt som et hjælpemiddel - et idekatalog

Læs mere

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de?

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de? Trivsels- og kontaktforældre Hvad skal de - og hvad kan de? 1 2 God trivsel - godt samarbejde Den gode trivsel i klassen og det gode samarbejde mellem skole og forældre vægter vi højt på Sølvgades skole.

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Forældrerådsfolder. for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole

Forældrerådsfolder. for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole Forældrerådsfolder for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole Folderen er udarbejdet med det formål at inspirere og hjælpe med at forberede forældrerådene. Der er samlet gode erfaringer

Læs mere

Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole

Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens elever. Forældrerådet sidder

Læs mere

Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen

Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen Indhold Overvejer I at blive kontaktforældre i Jeres barns klasse?... 3 Fællesskab vi rækker hånden ud... 3 Hvorfor er kontaktforældrerollen vigtig?... 3 Hvilken

Læs mere

Giv dit barn et godt skoleliv. Gammelgaardsskolen

Giv dit barn et godt skoleliv. Gammelgaardsskolen Giv dit barn et godt skoleliv Gammelgaardsskolen Det gode skoleliv På Gammelgaardsskolen er skolebestyrelsen af den opfattelse, at forældrene spiller en central rolle for det gode skoleliv. Så velkommen

Læs mere

Sølvgades Skole. Trivsel

Sølvgades Skole. Trivsel Sølvgades Skole Trivsel Sølvgades Skole Jeg kan godt lide, at der bliver taget så godt hånd om eleverne (Elev fra 9. klasse) Skolen emmer af nærvær og ånd. Den er gammel, men vi er stolte af den, fordi

Læs mere

Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole

Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole Udgivet af Christianshavns Skoles skolebestyrelse August 2011 Indledning Man kunne fristes til at spørge om det virkelig

Læs mere

Velkommen i forældrerådet

Velkommen i forældrerådet Mølleskolen, Skanderborgvej 50, 8680 Ry Hjemmeside: moelleskolen-ry.dk moelleskolen@skanderborg.dk 87 94 31 00 Velkommen i forældrerådet Vejledning og idé-katalog Mølleskolens skolebestyrelse august 2011

Læs mere

Idé-katalog til Skovbrynet Skoles nuværende og kommende kontaktforældre

Idé-katalog til Skovbrynet Skoles nuværende og kommende kontaktforældre KONTAKTFORÆLDRE PÅ SKOVBRYNET SKOLE Idé-katalog til Skovbrynet Skoles nuværende og kommende kontaktforældre Kære forælder på Skovbrynet Skole Du sidder med Skovbrynet Skoles idé-katalog, fordi du er interesseret

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre. 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre.

Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre. 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre. Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre Emne: Forældreråd 1. Organisering af forældreråd Hvem og hvor mange? 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre.

Læs mere

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar Børnerådet Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Hurup Skoles Forældreråd

Hurup Skoles Forældreråd Hurup Skoles Forældreråd Skolebestyrelsen juni 2014 Velkommen i forældrerådet Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens

Læs mere

Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd

Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd Hvad er et KlasseForældreRåd Et KlasseForældreRåd (KFR) er et frivilligt organ, der typisk består af 3-5 forældre, som i samarbejde med klasselæreren arrangerer

Læs mere

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt

Børn lærer bedst, når de fungerer socialt Børn lærer bedst, når de fungerer socialt 1 Indhold 1. Indledning... p. 3 2. Trivsel, konflikt, mobning... p. 4 3. Hvad gør vi for at forebygge mobning... p. 4 4. Hvad gør vi konkret, når mobning konstateres...

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

KÆRE KLASSEFORÆLDRERÅD

KÆRE KLASSEFORÆLDRERÅD KÆRE KLASSEFORÆLDRERÅD Som forældre er vi naturligvis interesserede i, at vores børn får så god en skolegang som overhovedet muligt. En af de vigtigste forudsætninger for at opnå dette er, at alle forældre,

Læs mere

DIALOG # 10 DE FÆLLES REGLER BRYDES HVAD ER KONSEKVENSEN?

DIALOG # 10 DE FÆLLES REGLER BRYDES HVAD ER KONSEKVENSEN? DIALOG # 10 DE FÆLLES REGLER BRYDES HVAD ER KONSEKVENSEN? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Fælles om trivsel Ulstrup skole. På mellemtrinnet. Forældrenes idé katalog

Fælles om trivsel Ulstrup skole. På mellemtrinnet. Forældrenes idé katalog Fælles om trivsel Ulstrup skole På mellemtrinnet Forældrenes idé katalog 1. oplæg marts 2016 Forord I skolebestyrelsen brænder vi for at øge trivslen for og blandt alle børn med henblik på at understøtte

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG KONTAKTFORÆLDRE KATALOG VINDERØD SKOLE SKOLEÅRET 2009-2010 Forord Kære kontaktforælder Den gode klasse skabes ikke af søde børn og dygtige lærere. Det er heller ikke nok med spændende bøger, flotte klasseværelser

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN

KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN KONTAKTFORÆLDRE PILEGÅRDSSKOLEN FORMÅL Kontaktforældreordningen har til formål at lette og fremme samarbejdet mellem skolen og hjemmene. Kontaktforældreordningen skal være med til at sikre, at både skolen

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet

Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet Forældremøderne bliver langt mere vedkommende, når både lærere og forældre deltager i planlægningen og afvikling heraf. Derfor foreslås nedenstående punkter drøftet:

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE FOLDER KONTAKTFORÆLDRE FOLDER. Formål med kontaktforældrefunktion: Formål med kontaktforældrefunktion:

KONTAKTFORÆLDRE FOLDER KONTAKTFORÆLDRE FOLDER. Formål med kontaktforældrefunktion: Formål med kontaktforældrefunktion: KONTAKTFORÆLDRE FOLDER KONTAKTFORÆLDRE FOLDER Formål med kontaktforældrefunktion: at styrke kontakt og samarbejde mellem skole og hjem at fremme klassens faglige og sociale trivsel at medvirke til at understøtte

Læs mere

Forældremøder på Kalbyris. 4.-5. klasser august-september 2012

Forældremøder på Kalbyris. 4.-5. klasser august-september 2012 Forældremøder på Kalbyris 4.-5. klasser august-september 2012 Trivsel og forældresamarbejde Forældrerådet Vi starter tættest på jer I klassen er det vigtigt at skabe god trivsel både blandt elever, forældre

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i udskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til udskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Håndbog for Trivselsråd

Håndbog for Trivselsråd Inspiration til: Håndbog for Trivselsråd Hvad er et Trivelsråd Et Trivselsråd er et frivilligt organ, der typisk består af 3-5 forældre, som i samarbejde med klasselæreren arrangerer og afvikler sociale

Læs mere

Velkommen i Forældrerådet

Velkommen i Forældrerådet Velkommen i Forældrerådet Et vejlednings- og idékatalog 1 Velkommen i forældrerådet Tak, fordi du har valgt at lægge ressourcer i dit barns forældreråd. Dit engagement er værdsat og meget vigtigt! Alle

Læs mere

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Kontaktforældre er et vigtigt bindeled mellem forældre, klassens lærere og skolebestyrelsen. Det er bl.a. gennem kontaktforældrene, at forældrerepræsentanterne

Læs mere

Kontakt- og trivselsforældre på Mørkhøj Skole. Håndbog

Kontakt- og trivselsforældre på Mørkhøj Skole. Håndbog Kontakt- og trivselsforældre på Mørkhøj Skole Håndbog Informationer der er værd at vide Børnenes trivsel - i bred forstand - er den altafgørende faktor for en tilfredsstillende skoletid - fagligt og socialt

Læs mere

IDÉKATALOG. til kontaktforældre

IDÉKATALOG. til kontaktforældre TÅRNBY KOMMUNE Kastrupgårdsskolen IDÉKATALOG til kontaktforældre I idékataloget har vi forsøgt at samle beskrivelser af de forskellige sociale arrangementer, som kontaktforældrene på KAG selv har lavet,

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Vindinge Skole. Forældrerepræsentanternes arbejde som netværk. Råd og ideer

Vindinge Skole. Forældrerepræsentanternes arbejde som netværk. Råd og ideer 1 Vindinge Skole Forældrerepræsentanternes arbejde som netværk Råd og ideer 2 Valg af forældrerepræsentanter. I hver klasse vælges et forældreråd på forældremødet først på skoleåret. Forældrerådet består

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Forældre fremmer fællesskabet

Forældre fremmer fællesskabet Forældre fremmer fællesskabet Klasserådsmøde onsdag den 22. januar 2014. 60 klasserødder var mødt frem til fælles møde. Anne Gunnerud Mortensen (SSP-konsulent) indledte med et oplæg, som er vedhæftet i

Læs mere

Peder Lykke Skolens ide katalog

Peder Lykke Skolens ide katalog Peder Lykke Skolens ide katalog for aktiviteter, som kan understøtte det sociale liv i klasserne Vi lægger stor vægt på de menneskelige værdier, der er en vigtig forudsætning for en høj faglighed - både

Læs mere

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse August 2011 Vissenbjerg Skoles værdigrundlag Vissenbjerg Skole ønsker at være en god og tryg skole - en skole

Læs mere

Klasserådets rolle på Ølgod Skole

Klasserådets rolle på Ølgod Skole Klasserådets rolle på Ølgod Skole Udarbejdet af skolebestyrelsen Klasserådet og klassens trivsel Hvis eleverne i dit barns klasse trives, så lærer de mere, fordi de ikke skal bruge energi på at spekulere

Læs mere

Guide til kontaktforældre

Guide til kontaktforældre Guide til kontaktforældre Kære kontaktforældre Skolebestyrelsen vil med denne guide byde dig velkommen som kontaktforælder på Sct. Nicolai Skole. En god kontakt forældrene imellem samt mellem skole, hjem

Læs mere

Læs om hvad forældre og skole kan gøre for at bekæmpe mobning.

Læs om hvad forældre og skole kan gøre for at bekæmpe mobning. Læs om hvad forældre og skole kan gøre for at bekæmpe mobning. Kære forældre. Skolebestyrelsen har i de sidste to år haft fokus på mobning, og hvad forældre og skole kan gøre i fællesskab for at forebygge,

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Daugård Skole. Introfolder til Daugård Skole

Daugård Skole. Introfolder til Daugård Skole Daugård Skole Introfolder til Daugård Skole Skolestart på Daugård Skole Tidligere startede alle børn samtidigt i 0. klasse i august det år de fyldte seks år. Men på Daugård Skole er der rullende skolestart.

Læs mere

Velkomstpjece til Fanø Børnehave

Velkomstpjece til Fanø Børnehave Velkomstpjece til Fanø Børnehave Kære børn og forældre! Velkommen til Fanø Børnehave. Hensigten med denne pjece er at give en kortfattet orientering om dagligdagen, traditioner og andre emner, som vi tror

Læs mere

Bordings Friskole Fritidsordningen. Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid

Bordings Friskole Fritidsordningen. Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid Bordings Friskole 2016 Fritidsordningen Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid Fritidsordningen på Bordings Friskole er for elever fra børnehaveklasse til 3. klasse.

Læs mere

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016 Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole Senest revideret januar 2016 1 Indhold Kære forældre... 3 Aktive forældre...4 Hverdagen...4 Skole/hjem samarbejdet... 5 Skolebestyrelsen...

Læs mere

DIALOG # 11 HVEM SKAL LÆREREN VÆRE MEST LOYAL OVER FOR ELEVERNE ELLER FORÆLDRENE?

DIALOG # 11 HVEM SKAL LÆREREN VÆRE MEST LOYAL OVER FOR ELEVERNE ELLER FORÆLDRENE? DIALOG # 11 HVEM SKAL LÆREREN VÆRE MEST LOYAL OVER FOR OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig

Læs mere

Kontaktforældrebrochure

Kontaktforældrebrochure Kontaktforældrebrochure Venlig hilsen skolebestyrelsen ved Kirstinedalsskolen Velkommen som kontaktforælder Skolebestyrelsen vil gerne byde dig velkommen som kontaktforælder på Kirstinedalsskolen. Vi håber,

Læs mere

Kontaktforældre på Bagsværd Skole

Kontaktforældre på Bagsværd Skole Kontaktforældre på Bagsværd Skole På Bagsværd Skole indgår forældrene som en aktiv og bidragende del af skolens hverdag. Bagsværd skole, Bagsværd Hovedgade 62, 2880 Bagsværd Telefon 39 57 31 00 E-mail:

Læs mere

Advarselssignaler på at dit barn er udsat for mobning:

Advarselssignaler på at dit barn er udsat for mobning: Advarselssignaler på at dit barn er udsat for mobning: Barnet vil ikke i skole/sfo Barnet er bange for skolevejen Barnet får blå mærker, skrammer og skader Barnets tøj, bøger og andre ting bliver ødelagt,

Læs mere

Fælles om trivsel Ulstrup skole. Udskoling. Forældrenes idé katalog

Fælles om trivsel Ulstrup skole. Udskoling. Forældrenes idé katalog Fælles om trivsel Ulstrup skole Udskoling Forældrenes idé katalog 1. oplæg maj 2016 Forord I skolebestyrelsen brænder vi for at øge trivslen for og blandt alle børn med henblik på at understøtte læring

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

KILDEVÆLDSSKOLEN KONTAKTFORÆLDREMØDE ONSDAG D. 15. NOVEMBER

KILDEVÆLDSSKOLEN KONTAKTFORÆLDREMØDE ONSDAG D. 15. NOVEMBER IDÉER FRA KONTAKTFORÆLDRENE Styrke forældrenetværk Benytte skolearrangementer til at mødes blandt forældre Lave tættere bånd mellem de forskellige trin - Indskoling - Mellemtrin - Udskoling Invitere lærere

Læs mere

DIALOG # 11. Hvem skal læreren være mest loyal over for eleverne eller forældrene?

DIALOG # 11. Hvem skal læreren være mest loyal over for eleverne eller forældrene? DIALOG # 11 Hvem skal læreren være mest loyal over for Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig

Læs mere

DIALOG # 13 HVORDAN SKAL MAN TAKLE KLIKEDANNELSE BLANDT ELEVER?

DIALOG # 13 HVORDAN SKAL MAN TAKLE KLIKEDANNELSE BLANDT ELEVER? DIALOG # 13 HVORDAN SKAL MAN TAKLE KLIKEDANNELSE BLANDT ELEVER? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Forventninger. Skåde Skole

Forventninger. Skåde Skole Forventninger Skåde Skole Indledning Hvorfor denne folder Vi tror på: At en god skole er en skole, hvor børnene trives og har lyst til at være. At en god skole er en skole, hvor alle børn indgår i et forpligtende

Læs mere

Velkommen til Kongevejens Skole

Velkommen til Kongevejens Skole Velkommen til Kongevejens Skole På Kongevejens Skole arbejder vi for at give eleverne gode og meningsfyldte skoledage, hvilket er omdrejningspunktet for vores planlægning og udvikling. Vores pædagogiske

Læs mere

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Inspiration til arbejdet i klasseforældrerådet fra skolebestyrelsen Juni 2011. Velkommen i klasseforældrerådet...2 Hvad er et klasseforældreråd?...2 Skolebestyrelsen...3

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen

Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Nr.1 September 2016 54. Årgang Vi har på skolen gennemført den nationale trivsels måling. Resultatet af den er endnu ikke offentliggjort, så det ser vi

Læs mere

Ve skabsløbet. Hej og tak, fordi jeg måtte besøge jeres skole.

Ve skabsløbet. Hej og tak, fordi jeg måtte besøge jeres skole. Ve skabsløbet n PRÆSENTATION AF RED BARNETS ARBEJDE Her får du ni tekster, som du kan bruge, når du holder oplæg på skoler om Red Barnets arbejde. Klip dem ud, og brug dem som talekort. Vær opmærksom på

Læs mere

Sammen om en bedre skole

Sammen om en bedre skole Sammen om en bedre skole Brug skolernes trivselsdag den 4. marts 2011 Skolernes primære opgave er elevernes læring og udvikling. Denne opgave løses bedst, hvis fundamentet er trivsel og tryghed for alle.

Læs mere

Principper for skole-hjem-samarbejde

Principper for skole-hjem-samarbejde Principper for skole-hjem-samarbejde Formål: Principper for skole-hjem-samarbejdet skal skabe klarhed og tryghed for alle involverede parter i samarbejdet omkring det enkelte barn og klasse. Forældremøder:

Læs mere

Velkommen I klubben. På Havrehedskolen afd. Morud. Jeanne Marianne Janne Niels Klaus

Velkommen I klubben. På Havrehedskolen afd. Morud. Jeanne Marianne Janne Niels Klaus Velkommen I klubben På Havrehedskolen afd. Morud Jeanne Marianne Janne Niels Klaus Havrehedskolen s klub for elever fra 3-6 klasse Velkommen i Klubben! Klubben holder til i de dejlige nye lokaler ved indskolingens

Læs mere

"Det var ikke mig " Om mobning Til børn og voksne på Maglegård

Det var ikke mig  Om mobning Til børn og voksne på Maglegård "Det var ikke mig " Om mobning Til børn og voksne på Maglegård Mobning opstår først og fremmest, når der er dårlige mønstre i en klasse, hvor nogle børn systematisk lukkes ude af fællesskabet. Mobning

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer INFORMATIONSFOLDER BØRNEHAVEKLASSEN PARKSKOLEN Struer www. parkskolen-struer.dk Kære forældre Samarbejde, tryghed og tillid er nogle af de nøgleord, som har stor betydning i skolens hverdag. Det gælder

Læs mere

Aktivitetsgrupper. i gang. Lærervejledning til

Aktivitetsgrupper. i gang. Lærervejledning til Gå tidligt i gang GIV PLADS TIL ALLE Lærervejledning til Aktivitetsgrupper Aktivitetsgrupper understøtter et tættere, mere omsorgsfuldt og inkluderende samarbejde mellem forældrene. Aktivitetsgrupper skal

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Hellerup Skoles Traditionsmappe

Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skoles Traditionsmappe Hellerup Skole I løbet af et skoleår på Hellerup skole sker der en masse sjove og anderledes ting end lige undervisning og projekter. Vi har nogle traditioner, vi gerne

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Arrild Privatskole. HUSK: Mandag d kommer fotografen på besøg.

Arrild Privatskole. HUSK: Mandag d kommer fotografen på besøg. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 47/2018 Fotografering.

Læs mere

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal)

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Forventningsfolder Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Kirkebjerg Skoles forventningsfolder, som du her sidder med, er udarbejdet efter oplæg fra Skolebestyrelsen

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder

Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup. Kontaktforældrefolder 2018-2019 Skolebestyrelsen Fællesskolen Hoptrup Marstrup Vilstrup Kontaktforældrefolder Formål med kontaktforældrefunktion: at holde fast i og understøtte kontakt og samarbejde mellem skole og hjem at

Læs mere

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 Velkommen til SFO Firkløveren Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 21 04 70 Mail: firkloeveren@frederiksberg.dk Web: www.frb-lc.dk 1 Indholdsfortegnelse Velkommen til

Læs mere

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf. 3965 6510 I www.bornehuset-solstraalen.dk Indholdsfortegnelse: Velkommen. 1 Faktatjek. 1 Fødselsdage...

Læs mere

Kaspo fritidshjem og Klub - info

Kaspo fritidshjem og Klub - info Kaspo fritidshjem og Klub - info --- 2014 --- Indhold Kaspo fritidshjem og Klub -info 3 Velkommen 5 Præsentation 6 Dagligdag i fritidshjem 7 Aktiviteter i fritidshjem 8 Livet i Klubben 9 Annonce Vi tilbyder

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

DIALOG # 3 ELEVERNE TALER GRIMT TIL HINANDEN HVORDAN TAKLER MAN DET?

DIALOG # 3 ELEVERNE TALER GRIMT TIL HINANDEN HVORDAN TAKLER MAN DET? DIALOG # 3 ELEVERNE TALER GRIMT TIL HINANDEN OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig situation,

Læs mere

DIALOG # 8 MAN TAGER PJÆK PÅ FERSK GERNING GRIBER MAN IND?

DIALOG # 8 MAN TAGER PJÆK PÅ FERSK GERNING GRIBER MAN IND? DIALOG # 8 MAN TAGER PJÆK PÅ FERSK GERNING GRIBER MAN IND? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere