RESOLUTIONSFORSLAG. I overensstemmelse med Ungdommens Røde Kors vedtægter 7, stk. 11 er resolutionsforslaget fremsat 6 uger før Landsmødet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RESOLUTIONSFORSLAG. I overensstemmelse med Ungdommens Røde Kors vedtægter 7, stk. 11 er resolutionsforslaget fremsat 6 uger før Landsmødet."

Transkript

1 RESOLUTIONSFORSLAG I overensstemmelse med Ungdommens Røde Kors vedtægter 7, stk. 11 er resolutionsforslaget fremsat 6 uger før Landsmødet. 1) OVERSKRIFT FOR FORSLAGET: Fremtidsværksted 2) JEG FORESLÅR LANDSMØDET 2018 AT BESLUTTE FØLGENDE: Det foreslås, at det strategiske årshjul, som blev vedtaget som resolution på Landsmødet i 2014, og som blandt andet indebærer, at der skal afholdes Fremtidsværksted hvert forår, afskaffes. 3) ARGUMENTATION (BAGGRUNDEN FOR AT FORESLÅ DETTE ER): Da det strategiske årshjul blev vedtaget på Landsmødet i 2014, var det ud fra et ønske om at gøre udviklings- og beslutningsprocesserne i URK mere involverende, ligesom det var en intention at synkronisere forskellige møder i organisationen, så vi kunne vedtage eksempelvis budget ud fra de bedst mulige forudsætninger. Siden 2014 er der sket meget i URK. Lokalafdelinger spiller en meget mere central rolle end tidligere, og der er enkelte nationale afdelinger, hvor det giver mening. Dialogmøder popper op over hele landet og sikrer deling af viden, sparring og fælles udvikling, og i det hele taget er udviklingen af retningen for URK meget mere involverende, end det har været tilfældet tidligere. Derfor er det Landsstyrelsens holdning, at der ikke længere er behov for et fast tilbagevendende Fremtidsværksted hvert forår. Der arbejdes med udviklingsplan og strategiske tanker i mange andre sammenhænge, og Fremtidsværkstedet eller andre arrangementer, hvor der er fokus på det strategiske, skal derfor kun finde sted, når det giver mening. Bemærk: Landsmødet tager udelukkende stilling til beslutningsforslaget og ikke argumentationen. Argumentationen er altså udelukkende et redskab til at overbevise landsmødet om beslutningsforslaget. 4) FORSLAGSSTILLER(E): Landsstyrelsen 5) SEKRETARIATETS KOMMENTARER: De økonomiske konsekvenser af dette forslag vil umiddelbart være positive, idet der naturligt vil være en besparelse, hvis der ikke afholdes Fremtidsværksted. Det er dog forventningen, at en del af denne udgift vil blive brugt på dialogmøder og andre lignende arrangementer. Bemærk: Sekretariatet vurderer konsekvenser af alle indkomne forslag senest 5 uger inden landsmødet, hvor forslagene offentliggøres.

2 VEDTÆGTSÆNDRINGSFORSLAG I overensstemmelse med Ungdommens Røde Kors vedtægter 7, stk. 11 er resolutionsforslaget fremsat 6 uger før Landsmødet. 1) ÆNDRINGSFORSLAGET DREJER SIG OM FØLGENDE PARAGRAF: 4 Medlemskab og kontingent stk. 1 og 3 samt 7, Landsmødet stk. 16 2) DET FORESLÅS, AT DER ÆNDRES TIL: 4 Medlemskab og kontingent 1. Alle medlemmer af Ungdommens Røde Kors har fulde medlemsrettigheder. Ungdommens Røde Kors har overordnet to medlemskabstyper: a. Handlingsmedlemskab: Afgivelse af handlingserklæring og erklæret medlemskab af Ungdommens Røde Kors. Betaling af kontingent er valgfrit. b. Kontingentmedlemskab: Erklæret medlemskab og betaling af som minimum et årligt kontingent. 2. Landsmødet fastsætter kontingentstørrelsen og kan fastsætte rammer for forskellige typer af kontingentmedlemskaber. Landsmødet fastsætter endvidere en nøgle for fordelingen af kontingenter og støttebetalinger/donationer mellem landsorganisationen og godkendte lokalafdelinger. Opkrævning af kontingent foretages af landsstyrelsen. 3. Udmeldelse kan ske ved skriftlig henvendelse til Ungdommens Røde Kors. Kontingentmedlemskabet ophører tillige, hvis et medlem ikke har betalt kontingent et helt kalenderår. Handlingsmedlemskabet ophører tillige, hvis det ikke genbekræftes over for Ungdommens Røde Kors inden udløbet af en frist på 14 dage efter det tidspunkt, hvor handlingsmedlemmet har været handlingsmedlem i to år. Genbekræftelse skal være Ungdommens Røde Kors i hænde inden fristens udløb. 7 Landsmøde stk. 16 Landsmødet afholdes hvert efterår i oktober. 3) ARGUMENTATION (BAGGRUNDEN FOR AT FORESLÅ DETTE ER): 4, stk. 1 og 3 Landsmødet besluttede i 2017 at indføre et handlingsmedlemskab, som giver mulighed for at man kan få fulde medlemsrettigheder og dermed være et fuldgyldigt og ligeværdigt medlem af URK, uanset størrelsen på ens pengepung og om man har et cpr-nummer eller en bopælsadresse. Det har vist sig i udmøntningen af handlingsmedlemskabet, at formuleringen i vedtægterne er for specifik og krævende og dermed står i vejen for, at vi kan mobilisere handlingsmedlemmer i stor skala. Det er derfor Landsstyrelsens ønske at gøre vedtægterne mere simple, så vi kan gøre det nemmere for os selv at hverve handlingsmedlemmer.

3 Samtidig har vi fundet ud af, at der er behov for en tidsbegrænsning af handlingsmedlemskabet, så man ikke bare fortsætter som handlingsmedlem, men med mellemrum tager stilling. 7, stk. 16 Næsten hvert år løber vi ind i planlægningsproblemer i forhold til Landsmødet, fordi både Røde kors-indsamlingen og efterårsferien falder i oktober. Landsstyrelsen ønsker derfor at skabe større fleksibilitet i forhold til, hvornår Landsmødet afholdes så det kan passes ind i andre begivenheder det pågældende år. Bemærk: Landsmødet tager udelukkende stilling til ændringsforslaget og ikke argumentationen. Argumentationen er altså udelukkende et redskab til at overbevise landsmødet om beslutningsforslaget. 4) FORSLAGSSTILLER(E): Landsstyrelsen 5) SEKRETARIATETS KOMMENTARER: Kammeradvokaten har godkendt formuleringen af 4, stk. 1 og 3, og sekretariatet vurderer ligesom Landsstyrelsen, at en mere simpel formulering vil gøre hvervning af handlingsmedlemmer væsentlig nemmere. Sekretariatet vurderer ligeledes, at større fleksibilitet i forhold til afholdelse af Landsmødet vil være positivt. Bemærk: Sekretariatet vurderer konsekvenser af alle indkomne forslag senest 5 uger inden landsmødet, hvor forslagene offentliggøres.

4 VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS 1 Navn, hjemsted, status og mål 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde Kors er landsforeningen Røde Kors i Danmarks selvstændige børne- og ungdomsorganisation og følger i al sin virksomhed de vedtægter og regler, der er gældende for landsforeningen Røde Kors i Danmarks tilhørsforhold til Den Internationale Røde Kors/Røde Halvmåne Bevægelse, anvendelse af Røde Kors-mærket, pligten til udbredelse af kendskabet til Genève-konventionerne, Røde Kors-principperne og det internationale Røde Kors' arbejde. 4. Ungdommens Røde Kors bidrager til landsforeningen Røde Kors i Danmarks humanitære arbejde på lokalt, nationalt og internationalt plan. 2 Ungdommens Røde Kors har til formål - at arbejde for og med udsatte børn og unge gennem både afhjælpende og forebyggende aktiviteter og at bidrage til et samfund, hvor alle også udsatte børn og unge er noget særligt for nogen. For at sikre dette skal Ungdommens Røde Kors: - skabe rammer for forpligtende fællesskaber for og med udsatte børn og unge og med udgangspunkt i aktiviteter, der skaber frirum og giver nye muligheder - skabe og formidle viden fra aktiviteterne bl.a. gennem forskning - samarbejde med alle relevante aktører for at sikre størst mulig effekt til gavn for udsatte børn og unge og samfundet - give flest mulige børn og unge både i og uden for organisationen viden om og forståelse for Røde Kors-bevægelsens idé, principper og arbejde - inspirere unge til at handle og tænke i overensstemmelse med humanitære principper, og hermed virkeliggøre disse principper - medvirke til at gøre unge samfundsbevidste - fremme venskab og international forståelse mellem børn og unge på tværs af landegrænser. 3 Logo/mærke Ungdommens Røde Kors' logo er et rødt kors med teksten "Ungdommens Røde Kors". Reglerne for brug af mærket samt udformningen af dette følger landsforeningen Røde Kors i Danmarks grafiske profil. 4 Medlemskab og kontingent 1. Alle medlemmer af Ungdommens Røde Kors har fulde medlemsrettigheder. Ungdommens Røde Kors har overordnet to medlemskabstyper: a. Handlingsmedlemskab: Afgivelse af handlingserklæring og erklæret medlemskab af Ungdommens Røde Kors. Betaling af kontingent er valgfrit. Erklæret medlemskab samt gennemførelse af Ungdommens Røde Kors velkomst og afgivelse af handlingserklæring og accept af Ungdommens Røde Kors værdigrundlag, formål og strategi. Betaling af kontingent er valgfrit.

5 b. Kontingentmedlemskab: Erklæret medlemskab og betaling af som minimum et årligt kontingent. 2. Landsmødet fastsætter kontingentstørrelsen og kan fastsætte rammer for forskellige typer af kontingentmedlemskaber. Landsmødet fastsætter endvidere en nøgle for fordelingen af kontingenter og støttebetalinger/donationer mellem landsorganisationen og godkendte lokalafdelinger. Opkrævning af kontingent foretages af landsstyrelsen. 3. Udmeldelse kan ske ved skriftlig henvendelse til Ungdommens Røde Kors. MKontingentmedlemskabet ophører tillige, hvis et medlem ikke har betalt kontingent et helt kalenderår. Handlingsmedlemskabet ophører tillige, hvis det ikke genbekræftes over for Ungdommens Røde Kors inden udløbet af en frist på 14 dage efter det tidspunkt, hvor handlingsmedlemmet har været handlingsmedlem i to år. Genbekræftelse skal være Ungdommens Røde Kors i hænde inden fristens udløb. 5 Personsager Landsstyrelsen kan ekskludere et medlem, som ved sine dispositioner væsentligt misligholder sine medlemsforpligtelser, herunder handler i strid med Ungdommens Røde Kors' formål, eller som foretager dispositioner, som af hensyn til foreningens virke gør det nødvendigt at ekskludere medlemmet. Landsstyrelsens beslutning om eksklusion skal være enstemmig. Beslutningen skal være begrundet og skal træffes efter forudgående høring af medlemmet. Landsstyrelsens beslutning om at ekskludere et medlem kan af det pågældende medlem indbringes for landsmødet ved skriftlig meddelelse herom til direktøren senest syv dage efter, at medlemmet har modtaget underretning om eksklusionen. Hvis medlemmet fremsætter en sådan begæring, skal landsstyrelsen inden for en frist på en måned indkalde til et ekstraordinært landsmøde til endelig beslutning om eksklusionen. Hvis det ordinære landsmøde afholdes inden to måneder efter, at medlemmet har fremsat begæringen, træffes den endelige beslutning om eksklusion på dette møde. Forud for landsmødet skal landsstyrelsens beslutning vedlagt nødvendig dokumentation samt medlemmets eventuelle høringssvar udsendes til medlemmerne. En indbringelse af eksklusionen for landsmødet har ikke opsættende virkning, og det betyder, at eksklusionen træder i kraft med det samme. Det ekskluderede medlem har dog adgang til landsmødet under behandling af punktet om eksklusion. Landsmødets beslutning om eksklusionen træffes med simpelt flertal blandt de fremmødte. Afstemningen skal foregå skriftligt. 6 Lokalafdelinger 1. En lokalafdeling er en del af Ungdommens Røde Kors og arbejder inden for lokalafdelingens geografiske område for at gennemføre Ungdommens Røde Kors formål og strategi med udgangspunkt i lokale ønsker og behov. 2. En lokalafdeling stiftes på et stiftende lokalafdelingsmøde, og lokalafdelingen skal umiddelbart efter stiftelsen anmode landsstyrelsen om godkendelse af stiftelsen. En lokalafdeling er kun en del af Ungdommens Røde Kors efter landsstyrelsens godkendelse af stiftelsen. Landsstyrelsen

6 kan suspendere eller tilbagekalde sin godkendelse, hvis en lokalafdeling handler i strid med sine vedtægter på væsentlige punkter eller groft overtræder nærværende På det stiftende lokalafdelingsmøde vedtager lokalafdelingen sine vedtægter i overensstemmelse med nærværende 6. Landsstyrelsen skal til orientering modtage kopi af vedtægterne og eventuelle senere ændringer. 4. Lokalafdelingens vedtægtsbestemte formål skal ligge inden for rammerne af Ungdommens Røde Kors formål som beskrevet i nærværende vedtægters 2, og ingen dele af vedtægterne må stride imod nærværende vedtægter. Samarbejde med den lokale Røde Kors-afdeling skal indgå som en del af lokalafdelingens formål. 5. Lokalafdelingen skal hvile på demokratiske principper, og vedtægterne skal angive afdelingens demokratiske struktur. 6. Lokalafdelingen skal betegne sig med et navn, hvori Ungdommens Røde Kors og den geografiske tilknytning indgår. 7. Formand og den økonomiansvarlige tegner lokalafdelingen i forening. Formanden er ansvarlig for lokalafdelingens kommunikation. Det skal fremgå af lokalafdelingens vedtægter, at tegningsretten kan overtages midlertidigt af landsformanden, såfremt landsstyrelsen suspenderer lokalafdelingens godkendelse, jf. stk. 2. Landsformanden kan i en suspensionsperiode alene sikre varetagelsen af lokalafdelingens sædvanlige drift og forhold af uopsættelig karakter. 8. Lokalafdelingens regnskabsår følger kalenderåret. 9. En lokalafdelings midler kan ikke anvendes som bidrag til formål eller indsamlinger uden for Ungdommens Røde Kors eller landsforeningen Røde Kors i Danmark. 10. Opløsning af en lokalafdeling kræver, at mindst 2/3 af afdelingens medlemmer er til stede på det pågældende lokalafdelingsmøde, og at forslaget vedtages med mindst 2/3 af de afgivne stemmer. Er den førstnævnte betingelse ikke opfyldt, skal lokalafdelinger senest 14 dage efter indvarsle til et nyt lokalafdelingsmøde. Såfremt forslaget vedtages på dette lokalafdelingsmøde med simpelt flertal, er dette afstemningsresultat bindende, uanset det fremmødte antal medlemmer. 11. Hvis en lokalafdeling opløses eller får tilbagekaldt sin godkendelse, overføres dens aktiver m.v. til landsorganisationen. 7 Landsmødet 1. Landsmødet er Ungdommens Røde Kors' øverste myndighed. 2. Landsformanden indkalder med tre måneders varsel per alle medlemmer, der har oplyst en gyldig adresse. Samtidig offentliggøres indkaldelsen på Ungdommens Røde Kors hjemmeside og udsendes efterfølgende i relevante nyhedsmails. 3. Alle medlemmer, der har tilmeldt sig inden den af landsstyrelsen fastsatte tilmeldingsfrist, har adgang til landsmødet. 4. Der kan inviteres gæster til landsmødet.

7 5. Stemmeberettigede er alle medlemmer, der har tilmeldt sig landsmødet inden den fastsatte tilmeldingsfrist og er til stede på landsmødet. 6. Valgbare er alle medlemmer, der er tilmeldt landsmødet inden den fastsatte tilmeldingsfrist for landsmødet, og som har meddelt deres kandidatur til direktøren senest seks uger før landsmødet. Kandidaturet skal være skriftligt og motiveret. Hvis der ikke er et tilstrækkeligt antal kandidater opstillet, kan landsstyrelsen indsupplere iht. proceduren i stk Landsmødets afgørelser træffes ved almindelig stemmeflerhed. Til alle vedtagelser kræves, at mindst halvdelen af de fremmødte stemmeberettigede deltager i afstemningen. Alle personvalg er hemmelige og skriftlige. I øvrigt foretages skriftlig afstemning på begæring. Vedtægterne kan kun ændres, såfremt et landsmøde med mindst 2/3 af de fremmødte stemmeberettigede beslutter det. 8. Ved ændringer i vedtægterne for Ungdommens Røde Kors 1, 2, 3 og 6, stk. 4, 9 og 11 og 7 stk. 8 og 8, stk. 6, 10, stk. 2 og 11 kræves landsforeningen Røde Kors i Danmarks hovedbestyrelses godkendelse. 9. Dagsorden på landsmødet skal mindst indeholde: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Landsstyrelsens beretning om aktiviteterne i det forløbne år og organisationens nuværende stilling 4. Fremlæggelse af Ungdommens Røde Kors' regnskab 5. Drøftelse og godkendelse af de aflagte beretninger 6. I ulige år: Diskussion og vedtagelse af toårig udviklingsplan for Ungdommens Røde Kors I lige år: Diskussion af status på den toårige udviklingsplan og evt. tilretninger 7. Fastsættelse af kontingent for det kommende år 8. Indkomne forslag 9. Valg af landsformand 10. Valg af politisk næstformand (lige år) 11. Valg af organisatorisk næstformand (ulige år) 12. Valg af tre menige landsstyrelsesmedlemmer (lige år) og tre menige landsstyrelsesmedlemmer (ulige år) 13. Valg af én intern revisor. 14. Valg af intern revisorsuppleant. 15. Eventuelt 10. Valg af landsformand og organisatorisk næstformand gælder indtil næste ulige år. Valg til politisk næstformand gælder indtil næste lige år. Såfremt landsformand, politisk næstformand eller organisatorisk næstformand afgår i valgperioden, konstituerer landsstyrelsen sig selv frem til førstkommende landsmøde, hvor der afholdes valg for den eventuelt resterende valgperiode. Valg til menige landsstyrelsesmedlemmer gælder for en toårig periode. Valg af intern revisor gælder for en toårig periode. Der vælges en revisor både i lige og ulige år, således at der er to interne revisorer. Såfremt et medlem af landsstyrelsen afgår i valgperioden, kan landsstyrelsen indsupplere et nyt medlem efter opslag i organisationen frem til førstkommende landsmøde, hvor der afholdes valg for den eventuelt resterende valgperiode. 11. Landsstyrelsen offentliggør i ulige år forslaget til den toårige udviklingsplan for Ungdommens Røde Kors 12 uger inden landsmødet. Forslag til vedtægtsændringer, ændringer i udviklingsplanen og resolutioner, der ønskes behandlet af landsmødet, stiles til landsstyrelsen senest seks uger før det ordinære landsmøde. De indkomne forslag skal offentliggøres for foreningen fem uger før landsmødet.

8 12. Landsmødet kan vælge personer til varslede tillidsposter. Posterne skal opslås og varsles til foreningen senest 12 uger før landsmødet, af landsstyrelsen. Kandidater opstiller og vælges efter samme valgprocedure som beskrevet i stk. 7 stk. 5 og Landsmødet fastsætter sin egen forretningsorden. 14. Landsmødet vælger selv sin dirigent, der leder forhandlingerne og afvikling af dagsordenen. Landsmødet vælger desuden en referent. 15. Landsmødet fører beslutninger til referat, som efter landsmødets afslutning underskrives af dirigent, referent og landsformand. 16. Landsmødet afholdes hvert efterår i oktober. 17. Ekstraordinært landsmøde indkaldes, hvis landsformanden eller landsstyrelsen finder det nødvendigt, eller såfremt mindst halvdelen af lokalafdelingerne over for landsformanden fremsætter begrundet, skriftligt ønske herom. Det ekstraordinære landsmøde indkaldes på samme måde som det ordinære, dog med en måneds varsel og med angivelse af dagsorden, og skal afholdes senest to måneder efter modtagelsen af den skriftlige begæring. 8 Landsstyrelsen 1. Landsstyrelsen består af en landsformand, en organisatorisk næstformand, en politisk næstformand, samt seks menige medlemmer valgt på landsmødet. Der nedsættes i forretningsordenen et formandskab, som består af landsformand, politisk næstformand og organisatorisk næstformand. 2. Landsstyrelsen er organisationens øverste myndighed mellem landsmøderne. 3. Landsstyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Forretningsordenen skal indeholde bestemmelser om beslutningsdygtighed, habilitet og fortrolighed, og forretningsordenen skal være offentligt tilgængelig. 4. Landsstyrelsen varetager den politiske og strategiske udvikling af organisationen og er ansvarlig for at igangsætte og behandle organisationens strategiske dokumenter. Landsstyrelsen a. Vedtager budget og regnskab. b. Udarbejder toårig udviklingsplan, som forelægges landsmødet til vedtagelse. c. Varetager løbende sager, som ikke alene kan afgøres af landsformanden. d. Nedsætter arbejdsgrupper, som bidrager til en indholdsmæssig kvalificering af indstillinger til landsstyrelsen. 5. Der er en klar adskillelse mellem den politiske ledelse i landsstyrelsen og den administrative ledelse af sekretariatet. 6. Landsstyrelsen ansætter, i samarbejde med generalsekretæren i landsforeningen Røde Kors i Danmark, direktøren i Ungdommens Røde Kors. 7. Ungdommens Røde Kors tegnes i fællesskab af landsformanden og direktøren. De nærmere retningslinjer herfor uddybes i landsstyrelsens forretningsorden.

9 9 Sekretariatet 1. Sekretariatet forestår den daglige administration og skaber de bedst mulige forudsætninger for, at Ungdommens Røde Kors mest effektivt og effektfuldt kan opfylde sit formål, på baggrund af landsstyrelsens prioriteringer. 2. Direktøren har ansvaret for sekretariatets virksomhed og ansætter og afskediger sekretariatets medarbejdere. 10 Økonomi 1. Landsstyrelsen har det fulde ansvar for Ungdommens Røde Kors' anliggender, herunder forvaltning af Ungdommens Røde Kors' midler. 2. Ungdommens Røde Kors' midler kan ikke anvendes som bidrag til formål eller indsamlinger uden for Ungdommens Røde Kors eller landsforeningen Røde Kors i Danmark. 3. Det er sekretariatsledelsens ansvar i samarbejde med formandskabet at holde landsstyrelsen løbende underrettet om økonomi samt at udarbejde regnskab og status til landsmødet. 4. Regnskabs- og kontingentåret følger kalenderåret. 5. Landsorganisationens regnskaber revideres af to på landsmødet valgte interne revisorer, der foretager den kritiske revision. Endvidere vælger landsstyrelsen en statsautoriseret revisor, som reviderer årsregnskabet. 6. For organisationens forpligtelser hæfter udelukkende organisationen med sin formue og ikke de enkelte medlemmer af organisationen. 11 Foreningens ophør 1. Ophør af foreningen kræver, at repræsentanter for mindst 2/3 af lokalafdelingerne er til stede på landsmødet, og at forslaget vedtages med mindst 2/3 af de afgivne stemmer. Er den førstnævnte betingelse ikke opfyldt, skal landsstyrelsen senest 14 dage efter indvarsle til ekstraordinært landsmøde. Såfremt forslaget vedtages på dette landsmøde med 2/3 af de afgivne stemmer, er dette afstemningsresultat bindende uanset det fremmødte antal lokalafdelinger. 2. I tilfælde af foreningens ophør tilfalder dens aktiver landsforeningen Røde Kors i Danmarks humanitære arbejde for børn og unge. Ovenstående er Ungdommens Røde Kors vedtægter som godkendt af landsforeningen Røde Kors i Danmarks hovedbestyrelse den 28. maj 1988 med senere ændringer, senest på Ungdommens Røde Kors landsmøde den 7. oktober 2017.

VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS

VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS 1 Navn, hjemsted, status og mål 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS

VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS VEDTÆGTER FOR UNGDOMMENS RØDE KORS 1 Navn og hjemsted 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde

Læs mere

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors VEDTÆGTER for Ungdommens Røde Kors 1 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde Kors er landsforeningen

Læs mere

Ansøgningsskema 18. Oplysninger om ansøger. Thisted Kommune Asylgade Thisted. CVR-nummer Evt. P-nummer Lejr 4 Morselejren

Ansøgningsskema 18. Oplysninger om ansøger. Thisted Kommune Asylgade Thisted. CVR-nummer Evt. P-nummer Lejr 4 Morselejren Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Dato 28.02.2019 Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger CVR-nummer 31721091 Evt. P-nummer Navn Vejnavn Lejr 4 Morselejren Hejrevej Husnummer 30 Etage Side/Dør

Læs mere

Vedtægter for Folkekirkens Nødhjælps Ungdom, NU

Vedtægter for Folkekirkens Nødhjælps Ungdom, NU Vedtægter, pr. April 2018 Vedtægter for Folkekirkens Nødhjælps Ungdom, NU 1. Navn 1. Organisationens navn er Folkekirkens Nødhjælps Ungdom, der forkortes NU. 2. Formål 1. Folkekirkens Nødhjælps Ungdom

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

Friluftsrådets vedtægter

Friluftsrådets vedtægter Friluftsrådets vedtægter 1 NAVN Friluftsrådet (Friluftsorganisationernes paraply) er en landsforening med hjemsted i København. Internationalt anvendes navnet Danish Outdoor Council. 2 FORMÅL Friluftsrådet

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Vedtægter for Stiftet d, 7. februar 1962

Vedtægter for Stiftet d, 7. februar 1962 Vedtægter for Stiftet d, 7. februar 1962 Bestyrelsen Side 1/6 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er: GLADSAXE FILM- & VIDEOKLUB (GFV) GFV's hjemmeside: www.gfv.dk. GFV har egen ungdomsafdeling Gladsaxe

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Vedtægter for Hillerød esport

Vedtægter for Hillerød esport Vedtægter for Hillerød esport 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hillerød esport, der har hjemme i Hillerød Kommune, og er stiftet den 22. august 2013. 2 Formål Det er foreningens formål, at udbrede

Læs mere

VEDTÆGTER. LOS - Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud

VEDTÆGTER. LOS - Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud VEDTÆGTER LOS - Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er LOS - Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud. 1 Foreningens

Læs mere

Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål. 3 Foreningens medlemskab af Danmarks Jægerforbund

Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål. 3 Foreningens medlemskab af Danmarks Jægerforbund Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening Foreningens navn er Rødskebølle Jagtforening Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. 1 Navn og hjemsted 2 Foreningens formål Foreningens formål er at

Læs mere

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune.

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2 Formål Klubbens formål er - at varetage medlemmernes interesse for fritidssejlads - at arbejde for at øge

Læs mere

Nuværende vedtægter Ændringer til vedtægter Kommentarer. I Navn. II Formål

Nuværende vedtægter Ændringer til vedtægter Kommentarer. I Navn. II Formål Nuværende vedtægter Ændringer til vedtægter Kommentarer I Navn 1.1 Landsorganisationens navn er Dansk Oplysnings Forbund - DOF. DOF er stiftet i 1973. DOFs adresse er landsorganisationens sekretariat.

Læs mere

Vedtægter for Syddjurs Sportsrideklub

Vedtægter for Syddjurs Sportsrideklub Vedtægter for Syddjurs Sportsrideklub Syddjurs Sportsrideklub Møllevej 6 8420 knebel info@syddjurssportsrideklub.dk 1 Foreningen Syddjurs Sportsrideklub er stiftet den 18. oktober 2006. og har hjemsted

Læs mere

Vedtægt for LOF s landsorganisation

Vedtægt for LOF s landsorganisation Vedtægt for LOF s landsorganisation Navn Forbundets navn er: LOF s landsorganisation, Liberalt Oplysnings Forbund. I daglig tale: LOF. Formål LOF har til formål, ud fra en liberal grundholdning, at skabe

Læs mere

VEDTÆGTER, Red Barnet. Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945

VEDTÆGTER, Red Barnet. Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945 VEDTÆGTER, Red Barnet Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945 Navn, m.v. 1 Navn, formål, Save the Children og logo Stk.1. Landsorganisationen Red Barnet formål er at hjælpe, direkte og indirekte,

Læs mere

Vedtægter for Poulstrup/ Vrejlev Sport 81

Vedtægter for Poulstrup/ Vrejlev Sport 81 Vedtægter for Poulstrup/ Vrejlev Sport 81 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er, Poulstrup Vrejlev Sport 81, stiftet den 7. april 1981 og har hjemsted i Hjørring kommune 2 Formål Foreningens formål er

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018 Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling Marts 2018 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Slagelse lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Slagelse.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Øresund Klubfodbolds (ØKF) vedtægter anno 2016 Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Stk. 2. Foreningen er tilsluttet DBU København

Læs mere

VEDTÆGTER for landsforeningen

VEDTÆGTER for landsforeningen VEDTÆGTER for landsforeningen 1. KALAALLIT RØDE KORSIAT OG RØDE KORS BEVÆGELSEN Foreningen Kalaallit Røde Korsiat er en selvstændig organisation under Dansk Røde Kors. Kalaallit Røde Korsiat skal i sin

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for Rudersdal Squash Klub (RSQK) 1 Navn og hjemsted. Klubbens navn er Rudersdal Squash Klub (RSQK).

Vedtægter for Rudersdal Squash Klub (RSQK) 1 Navn og hjemsted. Klubbens navn er Rudersdal Squash Klub (RSQK). Vedtægter for Rudersdal Squash Klub (RSQK) Formatted: Font: Verdana 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Rudersdal Squash Klub (RSQK). Klubben, der har hjemsted i Birkerød Rudersdal Kommune og er stiftet

Læs mere

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Studenterforum Metropol Afdeling for studenterpolitisk aktivitet Sigurdsgade 26 2200 København N www.phmetropol.dk Godkendt på Studenterforum

Læs mere

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28.

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6 Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Vedtaget på stiftende generalforsamling 29. juni 2006 Ændret på ordinær generalforsamling 28. marts 2007

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM

VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM Navn og formål 1 Foreningens navn er Liberal Alliances Ungdom. 2 Det er Liberal Alliances Ungdoms formål at engagere og mobilisere unge, som tilslutter sig Liberal

Læs mere

Vedtægter for FodboldHoldet Herning.

Vedtægter for FodboldHoldet Herning. Vedtægter for FodboldHoldet Herning. 1 Navn og hjemsted: Foreningen FodboldHoldet Herning er stiftet den 1-1-2015 og har hjemsted i Herning kommune. Foreningen er tilsluttet DBU/JBU under, Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D

M U L T I S A L I V O E R L A D E G Å R D Vedtægter for foreningen Multisal i 1 Navn 1.1 Foreningens navn er Multisal i 1.2 Foreningen er stiftet den 19. august 2011 1.3 Foreningens hjemsted er, 1.4 Foreningen er ikke medlem af landsdækkende organisationer

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland 1 Navn og formål Lokalafdelingens navn er Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland. I daglig tale benyttes

Læs mere

Vedtægter for Indre Mission i Herlev.

Vedtægter for Indre Mission i Herlev. Indre Mission i Herlev Bethania Herlevgårdsvej 28 2730 Herlev Vedtægter for Indre Mission i Herlev. 1 Navn og hjemsted. 1.1 Indre Mission i Herlev er en forening, der driver sit arbejde ud fra Missionshuset

Læs mere

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter Gældende vedtægt 1 KLUBBENS NAVN Klubbens navn er TIK tennis med hjemsted i Høje- Taastrup kommune. 2 KLUBBENS FORMÅL Klubbens formål er at fremme interessen for tennissporten for alle aldersgrupper og

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Stiftet 24. oktober 1924 Navn, hjemsted og bomærke 1. Foreningens navn er Rødovre og Omegns Gymnastikforening. Hjemstedet er Rødovre Kommune. Foreningens

Læs mere

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune.

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. Ulstrup IF 1: NAVN OG HJEMSTED. Foreningen Ulstrup IF er stiftet den 15.06.2010 og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. 2: FORMÅL. Foreningens formål er, med udgangspunkt i afdelingerne, at skabe

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ornitologisk Forening - i forkortelse DOF. Foreningen virker også under navnet BirdLife Denmark. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

Vedtægter for Guldborgsund Væddeløbsforening

Vedtægter for Guldborgsund Væddeløbsforening Vedtægter for Guldborgsund Væddeløbsforening 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Guldborgsund Væddeløbsforening og den har hjemsted i Guldborgsund Kommune. Foreningen er stiftet xx.xx.20xx 2 Formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN

VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN VEDTÆGTER FOR MUSKELSVINDFONDEN 1 Navn. 1.01 Medlemsforeningens navn er Muskelsvindfonden. 1.02 Foreningen har hjemsted i Århus. 2 Formål. 2.01 Det er Muskelsvindfondens formål at forbedre livsvilkårene

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Vedtægter for Høng Bridgeklub DANMARKS BRIDGEFORBUND 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Høng Bridgeklub og klubben er hjemmehørende

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL VEDTÆGTER for Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst.

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

DANMARKS BRIDGEFORBUND

DANMARKS BRIDGEFORBUND Vedtægter for Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er og klubben er hjemmehørende i kommune. Klubben er stiftet den 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede til regelmæssige

Læs mere

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning Vedtægter for Indre Mission i Herning Indre Mission i Herning VEDTÆGTER FOR INDRE MISSION I HERNING 1 navn og hjemsted 1.1 Samfundets navn er Indre Mission i Herning, kaldet IM Herning. 1.2 Samfundets

Læs mere

VEDTÆGTER For TMS Ringsted Håndbold

VEDTÆGTER For TMS Ringsted Håndbold 210-15966 VEDTÆGTER For TMS Ringsted Håndbold 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er TMS Ringsted Håndbold. Den er stiftet den 1. september 2000 og er hjemmehørende i Ringsted Kommune. Pr.

Læs mere

Vedtægter for NBC Frederikshavn

Vedtægter for NBC Frederikshavn Vedtægter for NBC Frederikshavn Stiftet 1956. 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn, Nordjysk Bicycle Club har hjemsted i Frederikshavn Kommune. Foreningen er medlem af Danmarks cykel union

Læs mere

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter for foreningen "Gentofte vågetjeneste" 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Gentofte vågetjeneste". Stk. 2. Foreningens hjemsted er

Læs mere

Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA

Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA Bilag til dagsorden til Landsmødet d. 27. april 2019 Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA 1 Navn og hjemsted Foreningens formelle navn er Prostatakræftforeningen. Foreningen anvender

Læs mere

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål.

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål. Vedtægter Vedtægter for Dansk Medicinsk Cannabis Forening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Medicinsk Cannabis Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NIVÅ TURSEJLERE. FORENINGEN STIFTET. DEN 11. JANUAR 1994 Medlem af Dansk Sejlunion

VEDTÆGTER FOR NIVÅ TURSEJLERE. FORENINGEN STIFTET. DEN 11. JANUAR 1994 Medlem af Dansk Sejlunion Side 1 af 6 VEDTÆGTER FOR NIVÅ TURSEJLERE FORENINGEN STIFTET. DEN 11. JANUAR 1994 Medlem af Dansk Sejlunion 1 Klubbens navn og hjemsted Klubbens navn er Hjemsted er :Nivå Tursejlere :Nivå Havn, Fredensborg

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen

Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen Vedtægter for Kalaallit Røde Korsiat Landsforeningen 1. KALAALLIT RØDE KORSIAT OG RØDE KORS BEVÆGELSEN Foreningen Kalaallit Røde Korsiat er en selvstændig organisation under Røde Kors i Danmark. Kalaallit

Læs mere

Vedtægter for Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk - DFUNK. Vedtaget på DFUNKs generalforsamling den 17. marts 2013

Vedtægter for Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk - DFUNK. Vedtaget på DFUNKs generalforsamling den 17. marts 2013 1. Navn Vedtægter for Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk - DFUNK Vedtaget på DFUNKs generalforsamling den 17. marts 2013 1) Foreningens navn er Dansk Flygtningehjælps UngeNetværK, der forkortes DFUNK.

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører Navn 1 Foreningens navn er Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører i Danmark" - i daglig tale kaldet "FSFI. Stk.

Læs mere

Landsforeningen SIND. Vedtægter for. Roskilde-Lejre Lokalafdeling

Landsforeningen SIND. Vedtægter for.   Roskilde-Lejre Lokalafdeling Landsforeningen SIND www.sind.dk Vedtægter for Roskilde-Lejre Lokalafdeling Februar 2014 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Roskilde - Lejre lokalafdeling.

Læs mere

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland Dato: Onsdag den 1. marts Tid: kl. 10.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Status

Læs mere

Vedtægter for Morten Børup Koret

Vedtægter for Morten Børup Koret Vedtægter for Morten Børup Koret 2014 1: Navn og hjemsted. Foreningens navn er: MORTEN BØRUP KORET og foreningens hjemsted er SKANDERBORG KOMMUNE. 2: Formål Foreningens formål er at dyrke korsang og med

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Vedtægter for Brønderslev Tennisklub:

Vedtægter for Brønderslev Tennisklub: Vedtægter for Brønderslev Tennisklub: 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Brønderslev Tennisklub (BTK), som er stiftet den 2. maj 1897 og har hjemsted i Brønderslev Kommune. Foreningen er tilsluttet

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Navn og hjemsted: Hellerup Fægte-Klub er stiftet den 18. november 1944 og har hjemsted i Gentofte Kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Fægte-Forbund under Danmarks

Læs mere

DINNødhjælp. Vedtægter

DINNødhjælp. Vedtægter DINNødhjælp Vedtægter 1 Stiftelse, hjemsted Den humanitære forening DINNødhjælp er stiftet den 12. december 2012 og har hjemsted i Århus kommune. Foreningens værdier/mission er: 2 Værdier, mission, formål

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

Forslag til vedtægter for Horsens Bridgeklub af 2017

Forslag til vedtægter for Horsens Bridgeklub af 2017 Forslag til vedtægter for Vedtægter for 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er og er dannet ved en sammenlægning af Horsens Bridgeklub af 1931, stiftet den 4. september 1931, og bridgeklubben Ruder Es,

Læs mere

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde.

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. 1 Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. På de følgende sider er der en beskrivelse af, hvad vedtægterne kan/skal indeholde og kommentarer til de enkelte punkter.

Læs mere

Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug

Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug J.nr. 11171 ESB/rwh side 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1. Foreningens navn er Loddenhøj Jollelaug. 2. Loddenhøj Jollelaug er stiftet den 29. febr. 2012. 3. Jollelaugets hjemsted

Læs mere

KIF Bowls. Vedtægter for KIF Bowls

KIF Bowls. Vedtægter for KIF Bowls KIF Bowls Vedtægter for KIF Bowls 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er KIF Bowls. Dens hjemsted er Kolding Hallerne, Ambolten 2-6, Kolding. 2 Foreningens formål: Dens formål er at fremme

Læs mere

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse.

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse. VEDTÆGTER FOR: Norsminde Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er Norsminde Sejlklub. Dens hjemsted er Odder kommune. Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private

Læs mere

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD Vedtægter for Svømmeklubben SYD Stiftet den 1. januar 2007 af Svømmeklubben Nykøbing F. Sakskøbing og Omegns Svømmeklub Svømmeklubben START Stubbekøbing og Nordfalster SVØM Side 1 af 6 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Ballerup Skytteforening

Vedtægter for Ballerup Skytteforening Vedtægter for Ballerup Skytteforening 1 Navn og hjemsted Ballerup Skytteforening er stiftet den 24. maj 1948 og har hjemsted i Ballerup Kommune. Foreningen er tilsluttet Københavns Skytteforbund og herigennem

Læs mere

Vedtægter for Danske Naturister København

Vedtægter for Danske Naturister København Vedtægter for Danske Naturister København Revideret 5.03.2006 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Naturister København, forkortet DN-KBH. Foreningens hjemsted er København Kommune. Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Løverne

Vedtægter for Blovstrød Løverne Vedtægter for Blovstrød Løverne Stiftet den 15. december 1980 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Blovstrød Løverne. Dens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Blovstrød Løvernes formål

Læs mere

Vedtægter for skydebaneforening Dalgas

Vedtægter for skydebaneforening Dalgas Indhold 1 Navn og hjemsted... 2 2 Formål... 2 3 Medlemsforhold... 2 4 Generalforsamling... 3 5 Ekstraordinær generalforsamling... 4 6 Bestyrelsen... 4 7 Hæftelse... 5 8 Tegningsret... 5 9 Regnskab og revision...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE 1 Foreningen navn er Støtteforeningen for Kellers Minde. Foreningens hjemsted er H.O.Wildenskovsvej 10,7080 Børkop. 2 Foreningens formål er.: 1. at udbrede

Læs mere

Foreningens navn er Danske Sommerhusudlejere/Fritidshusejerne og hjemstedet er formandens adresse.

Foreningens navn er Danske Sommerhusudlejere/Fritidshusejerne og hjemstedet er formandens adresse. Vedtægter for foreningen Danske Sommerhusudlejere/Fritidshusejerne (CVR 34 79 68 90) som vedtaget på det stiftende landsmøde den 15. april. 2013, ændret på ekstraordinært møde den 1. Marts 2014. 1. Foreningens

Læs mere

Forslag til nye Vedtægter

Forslag til nye Vedtægter Snekkersten Borgerforening Forslag til nye Vedtægter Vedtægter for Snekkersten Borgerforening (SBF) 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Snekkersten Borgerforening og den er stiftet den

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Skøjteklub

Vedtægter for Aarhus Skøjteklub Vedtægter for Aarhus Skøjteklub 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskab og indmeldelse 4 Udmeldelse 5 Kontingent og restance 6 Udelukkelse og eksklusion 7 Ordinær generalforsamling 8 Dagsorden for generalforsamling

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening J.nr.: 05-63398 Vedtægter Odense Glasværks Støtteforening 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Odense Glasværks Støtteforening. 1.2. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. 2. Formål 2.1. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Vinterbade klubben Nødebo Vikingerne

Vinterbade klubben Nødebo Vikingerne Vedtægter 1. Navn og hjemsted Foreningen, der har hjemsted i Nødebo i Hillerød Kommune, er stiftet den 14. oktober 2010. 2. Formål Foreningens formål er at varetage og fremme interessen for vinterbadning

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland

Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland 1. Netværkets navn Netværket er en selvstændig forening knyttet landsforeningen KLF, Kirk & Medier( Herefter KLF). Netværkets navn er KLF Netværk Vestsjælland. Netværkets

Læs mere

Vedtægter for. Foreningen Visit Roskilde

Vedtægter for. Foreningen Visit Roskilde Vedtægter for Foreningen Visit Roskilde 1 NAVN OG HJEMSTED: Foreningens navn er Visit Roskilde. Foreningens hjemsted er Roskilde Kommune. 2 FORMÅL: Foreningens har til formål at fremme turisterhvervet

Læs mere

Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og leve op til foreningens formålsbestemmelse.

Medlemmerne er forpligtet til at overholde foreningens vedtægter og leve op til foreningens formålsbestemmelse. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningen København Karateklub er stiftet i 1985 og har hjemsted i Frederiksberg kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Karate Forbund, Frederiksberg Idræts-Union, Landsforeningen

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A

V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A 1. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er "Foreningen Outdoor-Camping-Ferie-Fritid,

Læs mere

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30.

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. april 2014 1. Navn, formål og hjemsted Foreningens navn er WSPA Danmark. Med virkning

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB

VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB 1. Navn og hjemsted 1.1 Klubben Amager Orienteringsklub der har hjemsted i Tårnby kommune, er stiftet den 20. oktober 2008. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING

VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING Side 1 Vedtægter for Greve Skytteforening 1 Foreningens navn er Greve Skytteforening. Foreningens hjemsted er Greve kommune. Foreningen er stiftet den 7. marts 1902.

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Som vedtaget den 25/2 2016 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Foreningen Glostrup Kulturhus. Stk. 2: Foreningen Glostrup Kulturhus har hjemsted i

Læs mere

Vedtægter for Rideklubben Tyrsig

Vedtægter for Rideklubben Tyrsig Vedtægter for Rideklubben Tyrsig 1 Navn og hjemsted Foreningen Rideklubben Tyrsig er stiftet i 2017 og har hjemsted i Hjørring kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Rideforbund under Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere