Praktisk: Godt at vide, når du skal overtage et gammelt menneskes liv Af Nanna Holst, Journalist og datter med faktabokse fra Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Praktisk: Godt at vide, når du skal overtage et gammelt menneskes liv Af Nanna Holst, Journalist og datter med faktabokse fra Aarhus Kommune"

Transkript

1 Praktisk: Godt at vide, når du skal overtage et gammelt menneskes liv Af Nanna Holst, Journalist og datter med faktabokse fra Aarhus Kommune Adgangskoden er CPR-nummeret Frem for alt: Lær din gamles cpr-nr udenad. Find Sundhedskortet og få skrevet det ned. CPRnummer skal præsteres uendeligt mange gange og er nøglen til alt. Indkod alle relevante telefonnumre: Kod alle numre, du selv bruger og løbende finder, ind i mobilen. Gem derefter også alle numre, der ringer til dig. Hjemmepleje eksempelvis. De forventer at komme igennem, og der kan opstå meget bøvl, når de ikke gør. Nummeret til Akutmodtagelsen er flere steder et helt almindeligt telefonnummer og det er forskelligt i alle regioner. Hvis din gamle bor i en anden region, er det smart at have indkodet nummeret fra Sundhedskortet, så det er let at finde i en presset situation. E-boks: Få læseadgang: Du kan få din gamles e-post med CPR nr. sendt til din egen e-boks. Man kan downloade og udskrive blanket til fuldmagt her. Den skal underskrives af din gamle og så skal du på Borgerservice i din eller din gamles kommune - med blanketten og få oprettet læseadgang, der træder i kraft efter 24 timer. Tip 1: De første breve lander måske i din egen indbakke, men pludselig er de væk. Så har e- boks måske oprettet din gamle som ny bruger, som du skal finde ved at klikke på dit eget brugernavn. Så kommer den anden boks til syne, og så kører det igen. Tip 2: Der er forskel på e-boks: Appen er sin egen, så vil du også kunne ordne din gamles sager derinde, skal du igennem hele møllen igen med at lave ny fuldmagt med begges CPRnumre på og underskrifter og scanne ind til e-boks. Selvom det er samme virksomhed og fuldmagt allerede er skaffet én gang. Bank og økonomi: Hvis I er enige om, at det er bedst, du også overtager styringen af økonomien, kan du søge banken om fuldmagt til at tage dig af din gamles pengesager og betale regninger. Den er vant til, at man spørger og har helt styr på det. Der skal søges særskilt for almindelige bankkonti og evt. depot i den lokale afdeling, som din gamle har konto i. Led evt. efter kontoudskrifter, for at finde bank, afdeling og kontaktdata. Ansøgningen skal underskrives af to vidner, som ikke må være familie eller hjemmepleje. Når det er faldet på plads, kan du logge på din gamles netbank med dit eget NemID. Indtil adgangen er oprettet, kan du få giro-kuverter i banken, som du kan indsende forfaldne regninger i. Tilmeld flest mulige betalinger til pbs, så der ikke kommer rod med ubetalte regninger, der forlægges eller bare ikke opdages.

2 Fremtidsfuldmagt: Så længe den nærtstående er ved sine fulde fem kan der laves en fremtidsfuldmagt. Den oprettes på Fremtidsfuldmagten skal vedkendes for en notar på dommerkontoret for at sikre, at din nærtstående er i stand (habil) til at oprette fuldmagten. Herefter er fremtidsfuldmagten gyldig, men inaktiv, indtil der kan blive behov for at sætte den i kraft. Igangsættelse af fremtidsfuldmagten på det økonomiske område kan ske, når du som pårørende ordner alt det økonomiske fordi din nærtstående ikke selv kan mere. I kan også lave en generalfuldmagt: Generalfuldmagten er ikke tinglyst, men kan stadig give mening, idet den kan bruges i tiden inden fremtidsfuldmagten sættes i gang efter ansøgning til Statsforvaltningen. Du kan finde et eksempel på en Generalfuldmagt på Ældresagens hjemmeside eller få lavet en ved en advokat. Der kan være uenighed om gyldigheden f.eks. med banker etc. Så forhør jer i banken, om der er en særlig fuldmagt. Vær opmærksom på at en generalfuldmagt ikke gælder på personlige forhold, bl.a. gælder den ikke ved flytning til plejebolig uden habilt samtykke. Det skal være enten en værge eller Fremtidsfuldmægtig der kan godkende den indstilling kommunen udarbejder Værgemål: Hvis man ikke når at udfærdige en Fremtidsfuldmagt, mens man stadig væk kan overskue og forstå sine handlinger og stadig ved, hvad det indebærer, kan man blive nødt til at beskikke et værgemål. Din nærtstående skal have et aktuelt behov for en værge. For mere information: Demens eller mistanke om demens Man kan få en demensudredning hos lægen eller gennem kommunen. Din gamle skal selv skrive under på, at det er nødvendigt. Bil: Sørg for at gemme nøgler væk, hvis din gamle ikke længere kan få sit kørekort fornyet. Og find ud af, hvordan I kringler, at bilen kan synes og afhændes uden for stort værdighedstab for din gamle. Komfuret kan være en farlig zone. Du bliver måske bedt om at slå strøm og kogeplader fra. Tjek om der findes demenskursus til pårørende i din egen eller i din nærtståendes kommune. Du forventes som pårørende at have styr på alt omkring din gamle: Hvem er læge? (Se Sundhedskortet) Hvem er tandlæge? (Måske kan du finde en gammel regning) Hvilken medicin bliver der taget? (Se på medicinæskerne i hjemmet. Få tjekket op ved besøg hos lægen, om doser og typer stadig er de rigtige) Hvad har din gamles sygehistorie været? Du skal kende årstal, behandlinger, hospitaler. Lægen er ikke forpligtet til at hjælpe med de sidste oplysninger, så med mindre du får adgang til din gamles borger.dk lever du på håb, venlighed og godhed fra lægen og systemet i øvrigt.

3 Hjemmeplejen begynder Visitation: Du skal kunne dokumentere en lang liste af ting, som din gamle ikke kan klare selv. Tænk hans/hendes situation igennem fra morgen til aften. Viden: Selvom alle parter har gavn af at tale sammen, betyder tavshedspligten, at du skal skaffe en formel tilladelse fra din gamle, for at du kan få noget at vide om, hvad kommunens folk oplever og vurderer. Lav selv en fuldmagt, som din gamle kan skrive under, med ord a la: Fuldmagt: Jeg, XX giver tilladelse til, at XX Kommune må dele deres oplysninger om mig med mine børn, XX og XX (eller hvad du er). Tilladelsen går begge veje. Dato og underskrift Rengøring: Hvis der visiteres til let rengøring, skal du undersøge, om I selv skal sørge for alle remedier til at klare arbejdet. Rengøringsmidler skal muligvis være svanemærkede. Hold selv øje med, om der mangler noget fra støvsugerposer til wc-rens. Regn med at du selv skal gøre rent derudover. Vasketøj: Visiteret vask betyder ofte vask hver 14. dag. Regn med selv at vaske derudover. Sørg for vasketøjskurv til hvidt og til kulørt. Og et tørrestativ, der kan rumme en fyldt maskine. Tjek garderoben. Er der tøj nok til en anden rytme omkring tøjvasken? Er det, det rigtige tøj til en gammel med nye behov? Hjemmeplejens adgang til hjemmet: I vores tilfælde udskiftede kommunen simpelthen låsen på døren. Husk at gemme de originale nøgler, dels for at din gamle ikke smider dem væk, og dels fordi de skal bruges igen, når låsen en dag skiftes tilbage. Medicin: Du skal købe særlige blå pilleæsker på apoteket, som hjemmesygeplejen kan fordele pillerne i. Hjemmesygepleje kan oprette aftale med det lokale apotek om levering af medicin direkte til dem mod træk direkte på din gamles konto. Mod underskrift, naturligvis. Du skal gøre klar til ergonomiske hjælpemidler: En sygeseng, natbord på hjul, toiletsæde med armlæn, arbejdslys. Sørg for at finde ud af, hvornår du forventes at fjerne din gamles seng. Nogle ting kommer af sig selv, andre kræver din involvering. Visitationen har overblikket. Hvis din gamle falder eller går meget usikkert, er det en stor hjælp at få en rollator. Det kræver, at du beder kommunen om at lave en udredning. Rollatoren kan tages med fra hjem til evt. akutplads til plejebolig. Det er godt. Dagcenter kan visiteres: Hvis det skønnes at gøre din gamle godt med lidt indhold i hverdagen, kan der visiteres til besøg på et dagcenter, endda med transport. Vi skulle have en udtalelse fra demenskonsulenten i kommunen, vi kunne sende til visitationen for bevilling.

4 Plejetestamente: I et plejetestamente kan din nærtstående tilkendegive sine ønsker for fremtiden til når han/hun ikke længere er i stand til selv at give udtryk for, hvad han/hun vil. Det kan handle om at man går sent i seng, eller ikke vil tales til om morgenen, særlige ønsker vedrørende plejebolig etc. Der er ikke et bestemt krav til hvordan dokumentet skal se ud, men det vil altid være en god ide at snakke med hjemmehjælperen/koordinator om, at testamentet lægges ind i din nærtståendes journal. De praktiske men væsentlige detaljer Ernæring: For underernærede kan man få næringsberiget is på recept. Det koster en formue, men kan måske være en hjælp. Ellers google proteinrig kost og undersøg, om din kommune har tilbud og hjælp fra diætist. Hjemmeplejen har måske en indkøbsordning, og det er smart, hvis de kommer i hjemmet hver dag og kan tjekke, hvad der mangler, før de bestiller. Butikken leverer typisk en gang om ugen. Hvis de ikke har en ønsket vare, skriver de bare udsolgt. Måske har de ikke lige sødmælksbrød. Og så kommer der bare ikke brød, selvom det var vigtigt. Er der ikke indkøbsordning, kan almindelige dagligvarer på nettet være en mulighed for at hjælpe med indkøb mellem besøg. Fodpleje: Hjemmeplejen må ikke klippe fodnegle. Gør det selv eller skaf en udkørende fodterapeut, der kommer med ca 5 ugers mellemrum. Nogle leverandører, fx af strøm, sender kun regninger til e-boks. Læseadgang er igen en god ting. Ellers kan du ansøge selskabet om digital fritagelse for din gamle. Skaf log-in til evt. avisabonnement, så avis kan flytte med fra hjem til evt. akutplads til plejebolig. Normaliteten af at få dagens avis kan skabe en del ro i sindet på den gamle. Når det pludselig er tid til plejebolig I dag får gamle deres egen almennyttige mini-bolig, som ligger i en bygning, hvor der er fælles områder og plejepersonale, der hjælper i hverdagen. Man skal som udgangspunkt være handicappet eller dement for at få lov til at flytte i en bolig med hjælp. Din gamle bliver visiteret til en bestemt plejebolig i sin egen kommune på en bestemt dato, som kommer meget hurtigt, efter at behovet er blevet anerkendt og pladsen bevilget. Flyt ind på en hverdag, hvor der kan aftales møde med relevant kontakt/ omsorgsperson. Kontakt lederen af stedet de er vant til det og hjælpsomme. Hvis man ønsker en plads i en anden kommune, skal begge kommuner godkende. Start med at henvend dig i den gamles kommune. De skal godkende først. Nogle plejecentre kræver, at man selv mærker al den gamles tøj. Sæt tid af til det. Flytning af adresse: Normalt via Borger.dk. Uden digital adgang, må du ringe til Borgerservice i den gamles kommune og bede dem om at hjælpe. Nogle plejehjem har adgang til frisør og fodterapeut. God, god ting. Man kan søge om omsorgstandpleje, der er udgående fx hvis den gamle har svær demens. Ellers skal man stadig selv køre sin gamle til læge og tandlæge. Du kan søge visitationen om kørsel, hvis din gamle altså kan tage meningsfuldt af sted alene. Nogle plejehjem har fast læge tilknyttet, og så kommer din gamle med i ordningen. Søg evt. boligstøtte hos Udbetaling Danmark indenfor en måned efter indflytning.

5 Den naturlige død Hjemmeplejen eller plejepersonalet skal som udgangspunkt genoplive, så hvis din gamle udtrykker ønske om ikke at ville have livet kunstigt forlænget, må man gøre noget aktivt for at forhindre det. Livstestamente: Hvis din gamle er i stand til det, er et livstestamente en god ting - selvom systemet bestemmer, at du skal være uhelbredeligt syg eller uafvendeligt døende for at få lov til at dø. Måske har din gamle et andet ønske, hvis han/hun er så privilegeret at falde om eller sove ind. Hvad ellers: Man kan bestille en konsultation hos din gamles læge og bede om, at hans/hendes ønske noteres. Man skal forberede sig på, at man kan blive anklaget for, at man vil tage livet af sin gamle. Hvis den gamle dog klart udtrykker, at det faktisk er eget ønske, kan lægen notere det og få sat en rød forside på den gamles mappe derhjemme. Visse plejecentre har et meget fint system, hvor de efterfølgende sætter et særligt mærke på den gamles dørskilt, der fortæller al slags sundhedspersonale, at her er der en, der vil synes det er rart at få lov til at dø, når det naturligt er tid for det. Livstestamente: Er hvor din nærtstående tilkendegiver, hvorledes omgivelserne skal handle, hvis denne en dag bliver ude af stand til selv at udtrykke, hvad han/hun vil eller ikke vil, specielt m.h.t. at undgå udsigtsløs behandling og /eller livsforlængende behandling i en situation, hvor patienten er udsigtsløs syg. Det er vigtigt, at det sker, mens den nærtstående selv kan træffe beslutningen. Anmeldelsen foretages meget let over nettet via Obs: Pr 1/ Ændres Livstestamenter og vil herefter hedde Behandlingstestamente. I det nye Behandlingstestamente vil der være muligt at få øget selvbestemmelse i forhold på fravalg af behandling.

LIVS/BEHANDLINGSTESTEMENTE.

LIVS/BEHANDLINGSTESTEMENTE. AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG vordingborg.dk FREMTIDSFULDMAGTER. LIVS/BEHANDLINGSTESTEMENTE. TESTAMENTE. DIGITAL ARV. Fremtidsfuldmagter: Den 1. september 2017 trådte loven om fremtidsfuldmagter i kraft.

Læs mere

Demens juridiske udfordringer. Sløjfen, januar 2018

Demens juridiske udfordringer. Sløjfen, januar 2018 Demens juridiske udfordringer Sløjfen, januar 2018 Retlige og etiske udfordringer Hvordan kan vi både hjælpe og beskytte borgere, som ikke kan tage vare på egne anliggender? Hvordan kan vi sikre borgerens

Læs mere

De juridiske rammer. Genoplivning. Chefkonsulent, cand. Jur. Susanne Aborg og overlæge Jan Greve

De juridiske rammer. Genoplivning. Chefkonsulent, cand. Jur. Susanne Aborg og overlæge Jan Greve De juridiske rammer Genoplivning Chefkonsulent, cand. Jur. Susanne Aborg og overlæge Jan Greve Hvad kommer vi ind på? Kan en beslutning om fravalg af genoplivning træffes på forhånd? Hvordan, af hvem,

Læs mere

VED HANDLEEVNE FORSTÅS EVENEN TIL AT VARETAGE EGNE ANLIGGENDER PÅ EN FORNUFTIG MÅDE OG MED DEN FORNØDNE DØMMEKRAFT I SITUATIONEN.

VED HANDLEEVNE FORSTÅS EVENEN TIL AT VARETAGE EGNE ANLIGGENDER PÅ EN FORNUFTIG MÅDE OG MED DEN FORNØDNE DØMMEKRAFT I SITUATIONEN. Demens & Jura Selvbestemmelse Mennesker med en demenssygdom har, som borgere i et demokratisk samfund, ret til selvbestemmelse. Dette betyder, at de har ret til at varetage egne økonomiske og personlige

Læs mere

Demens og jura Selvbestemmelse så langt som muligt

Demens og jura Selvbestemmelse så langt som muligt Demens og jura Selvbestemmelse så langt som muligt Et menneske med demenssygdom mister ikke sine grundlæggende rettigheder men (måske) evnen til at udnytte dem Hvad kan man selv gøre for at bevare sin

Læs mere

Demens og Jura. Fredericia Kommune

Demens og Jura. Fredericia Kommune Demens og Jura Fredericia Kommune 0 Selvbestemmelse Mennesker med en demenssygdom har som borgere i et demokratisk samfund ret til selv at bestemme og til at varetage egne økonomiske og personlige forhold

Læs mere

Kontor for borger.dk og digital kommunikation - Landgreven 4 - Postboks 2193-1017 København K. Tlf. 33 92 52 00 - digst@digst.dk - www.digst.

Kontor for borger.dk og digital kommunikation - Landgreven 4 - Postboks 2193-1017 København K. Tlf. 33 92 52 00 - digst@digst.dk - www.digst. Kontor for borger.dk og digital kommunikation - Landgreven 4 - Postboks 2193-1017 København K. Tlf. 33 92 52 00 - digst@digst.dk - www.digst.dk Det er nemmere, end du tror Her kan du læse, hvordan du kommer

Læs mere

De juridiske rammer. Genoplivning. Chefkonsulent, cand. Jur. Susanne Aborg og læge Sanne Okkels Birk Lorenzen

De juridiske rammer. Genoplivning. Chefkonsulent, cand. Jur. Susanne Aborg og læge Sanne Okkels Birk Lorenzen De juridiske rammer Genoplivning Chefkonsulent, cand. Jur. Susanne Aborg og læge Sanne Okkels Birk Lorenzen Hvad kommer vi ind på? Kort om Styrelsen for Patientsikkerhed Grundlag for at indlede eller videreføre

Læs mere

Information til borgere og pårørende. Fuldmagter & værgemål

Information til borgere og pårørende. Fuldmagter & værgemål Information til borgere og pårørende Fuldmagter & værgemål Der kan komme et tidspunkt i dit eller i din pårørendes liv, hvor det ikke længere er muligt at være i stand til at administrerer sin økonomi

Læs mere

Demens og jura Selvbestemmelse så langt som muligt

Demens og jura Selvbestemmelse så langt som muligt Demens og jura Selvbestemmelse så langt som muligt Et menneske med demenssygdom mister ikke sine grundlæggende rettigheder men (måske) evnen til at udnytte dem Hvad kan man selv gøre for at bevare sin

Læs mere

Sådan bruger du NemID

Sådan bruger du NemID Sådan bruger du NemID Hvad er NemID? NemID er et sikkert log-in og en digital underskrift. Du kan bruge NemID til blandt andet din netbank, sundhedsjournal og årsopgørelse. NemID er et sikkert log-in,

Læs mere

Fremtidsfuldmagter og selvbestemmelse AF: SØREN THOMAS SØRENSEN

Fremtidsfuldmagter og selvbestemmelse AF: SØREN THOMAS SØRENSEN Fremtidsfuldmagter og selvbestemmelse AF: SØREN THOMAS SØRENSEN Program Selvbestemmelse, hvad betyder det for mennesket med demens og de pårørende Ægtefællelov, herunder om delingsformue og formuefællesskab

Læs mere

NYTTIGE HJEMMESIDER. AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG vordingborg.dk

NYTTIGE HJEMMESIDER. AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG vordingborg.dk NYTTIGE HJEMMESIDER AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG vordingborg.dk Sundt Seniorliv. Gå ind på Vordingborg kommunes hjemmeside. www.vordingborg.dk (OBS. Brug kun enkelte klik med musen.) Skriv Sundt seniorliv

Læs mere

Demens og jura Selvbestemmelse så langt som muligt

Demens og jura Selvbestemmelse så langt som muligt Demens og jura Selvbestemmelse så langt som muligt Et menneske med demenssygdom mister ikke sine grundlæggende rettigheder men (måske) evnen til at udnytte dem Hvad kan man selv gøre for at bevare sin

Læs mere

Få helt styr på Digital post WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på Digital post WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Digital post NU ER DET SLUT MED ALMINDELIG PAPIRPOST: Sådan får du digital post fra det offentlige Fra den. november skal du have en digital postkasse for at kommunikere

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Velkommen på Allerød Plejecenter

Velkommen på Allerød Plejecenter Velkommen på Allerød Plejecenter En værd at vide pjece for dig og dine pårørende 1 Ældre & Sundhed Velkommen på plejecenter i Allerød Kommune Plejeboligen er dit hjem, og vi tilstræber, at du kan fortsætte

Læs mere

Lægeerklæring vedrørende fremtidsfuldmagter

Lægeerklæring vedrørende fremtidsfuldmagter Lægeerklæring vedrørende fremtidsfuldmagter Oplysninger om patienten/fremtidsfuldmagtsgiver Navn Cpr.-nummer Adresse Postnummer By Relevant sygehistorie Beskriv relevant sygehistorie, herunder forløbet

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. Når du skal flytte i plejebolig

ÆRØ KOMMUNE. Når du skal flytte i plejebolig ÆRØ KOMMUNE Når du skal flytte i plejebolig Indhold Indledning... 2 Økonomien i den nye plejebolig... 2 Hvad skal der søges om inden flytning?... 2 Boligstøtte... 2 Varmetillæg... 3 Beboerindskudslån...

Læs mere

Velkommen til Søndergården. Et godt sted at være. Korrektur SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN

Velkommen til Søndergården. Et godt sted at være. Korrektur SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN Velkommen til Søndergården Et godt sted at være SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN Velkommen Med denne folder vil vi som personale gerne byde dig velkommen til Søndergården. Der er 27 lejligheder på Søndergården,

Læs mere

Procedure Støtte til administration og økonomi. Center for Social og Sundhed Januar 2014

Procedure Støtte til administration og økonomi. Center for Social og Sundhed Januar 2014 Procedure Støtte til administration og økonomi Center for Social og Sundhed Januar 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Procedure, hjælp til økonomi mm... 4 Fuldmagter... 5 Betaling af regninger...

Læs mere

JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer

JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer JENS KOLDBÆK Borger på nettet for seniorer INDHOLDSFORTEGNELSE Bliv en del af det digitale Danmark... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør KAPITEL ET... 9 Godt i gang som digital borger NemID...11 Bestil

Læs mere

ANSØGNING OM REFUSION efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort Når du har haft udgifter til behandling i et EU/EØS-land eller Schweiz

ANSØGNING OM REFUSION efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort Når du har haft udgifter til behandling i et EU/EØS-land eller Schweiz ANSØGNING OM REFUSION efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort Når du har haft udgifter til behandling i et EU/EØS-land eller Schweiz Læs vejledningen, inden du udfylder ansøgningen. Hvis flere i

Læs mere

Når du flytter i bofællesskab. En oversigt over beboerbetaling i almene bofællesskaber i Voksenhandicap

Når du flytter i bofællesskab. En oversigt over beboerbetaling i almene bofællesskaber i Voksenhandicap Når du flytter i bofællesskab En oversigt over beboerbetaling i almene bofællesskaber i Voksenhandicap Voksenhandicap maj 2017 Indledning I denne pjece finder du en oversigt over, hvad du som borger skal

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. Når du skal flytte i plejebolig

ÆRØ KOMMUNE. Når du skal flytte i plejebolig Når du skal flytte i plejebolig Indhold Indledning... 2 Økonomien i den nye plejebolig... 2 Hvad skal der søges om inden flytning?... 2 Boligstøtte... 2 Varmetillæg... 3 Beboerindskudslån... 3 Enlig forsørgertillæg...

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet

ANSØGNING OM TILSKUD til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet ANSØGNING OM TILSKUD til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet Læs vejledningen inden du udfylder ansøgningen. Hvis flere i din familie har fået

Læs mere

Du bydes hermed velkommen til Plejecenterafdelingen på Engholm Centret

Du bydes hermed velkommen til Plejecenterafdelingen på Engholm Centret Du bydes hermed velkommen til Plejecenterafdelingen på Engholm Centret Engholm Centret består af: Allerød kommunes hjemmepleje og genoptræning Aktivitetscenter for hjemmeboende borgere 11 midlertidige

Læs mere

Digital Postkasse/e-Boks

Digital Postkasse/e-Boks Nemt på nettet Digital Postkasse/e-Boks Horsens Kommunes Biblioteker Redigeret januar 2013 itborger@horsens.dk Indledning Mere og mere kommunikation med det offentlige foregår over nettet. Ting, som man

Læs mere

Læs vejledningen, inden du udfylder ansøgningen. Hvis flere i din familie har fået behandling, skal du udfylde én ansøgning for hver af jer.

Læs vejledningen, inden du udfylder ansøgningen. Hvis flere i din familie har fået behandling, skal du udfylde én ansøgning for hver af jer. ANSØGNING OM REFUSION efter de danske regler som implementerer patientmobilitetsdirektivet - når du har haft udgifter til sygehusbehandling i et EU/EØS-land Læs vejledningen, inden du udfylder ansøgningen.

Læs mere

Det er værd at vide om lejligheden

Det er værd at vide om lejligheden Redigeret juli 2012 Det er værd at vide om lejligheden Du lejer dig ind ved et ejendomscenter. Du flytter eller er flyttet ind på et plejecenter, - ikke et plejehjem. Det betyder, at den lejlighed, du

Læs mere

Læs vejledningen, inden du udfylder ansøgningen. Hvis flere i din familie har fået behandling, skal du udfylde én ansøgning for hver af jer.

Læs vejledningen, inden du udfylder ansøgningen. Hvis flere i din familie har fået behandling, skal du udfylde én ansøgning for hver af jer. ANSØGNING OM REFUSION efter de danske regler som implementerer patientmobilitetsdirektivet - når du har haft udgifter til sygehusbehandling i et EU/EØS-land Læs vejledningen, inden du udfylder ansøgningen.

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan giver du andre læseadgang. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan giver du andre læseadgang. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan giver du andre læseadgang August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Dost? 2 2. Hvorfor benytte læseadgang? 3 3. Sådan giver du læseadgang til din digitale

Læs mere

Mennesket med demens, pårørende og jura AF: SØREN THOMAS SØRENSEN

Mennesket med demens, pårørende og jura AF: SØREN THOMAS SØRENSEN Mennesket med demens, pårørende og jura AF: SØREN THOMAS SØRENSEN Program Selvbestemmelse, hvad betyder det for mennesket med demens og de pårørende Ægtefællers juridiske forhold, herunder om delingsformue

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet

ANSØGNING OM TILSKUD til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet ANSØGNING OM TILSKUD til behandling i EU/EØS-lande efter de danske regler, der implementerer patientmobilitetsdirektivet Læs vejledningen inden du udfylder ansøgningen. Hvis flere i din familie har fået

Læs mere

Livstestamente. Livet skal leves - hele livet

Livstestamente. Livet skal leves - hele livet Livet skal leves - hele livet Hvad er et Livstestamente? Ved at udfylde et Livstestamente får du mulighed for at tilkendegive, hvilken form for pleje og omsorg du ønsker, hvis du en dag bliver ude af stand

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for praktisk hjælp 2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp (for borgere uden for plejecenter) Formålet med praktisk hjælp Hvem kan få hjælp? Formålet med praktisk

Læs mere

Borgerportalen Den digitale vej til dine sundhedsdata i kommunen

Borgerportalen Den digitale vej til dine sundhedsdata i kommunen Borgerportalen Den digitale vej til dine sundhedsdata i kommunen Version 00.01 Indholdsfortegnelse Forord Borgerportalen...3 Borgerportalen Log på...4 Borgerportalen Borger godkender anmodning om fuldmagt...5

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp 2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp (for borgere uden for plejecenter) Formålet med praktisk hjælp

Læs mere

Demenskonference Ikast-Brande Kommune den 29. september 2014

Demenskonference Ikast-Brande Kommune den 29. september 2014 Demenskonference Ikast-Brande Kommune den 29. september 2014 Hvordan kan man med en demenssygdom længst muligt have indflydelse og selvbestemmelse på eget liv? 2 hovedspørgsmål: Hvad kan man selv gøre

Læs mere

OPHOLD PÅ REHABILITERINGS CENTER

OPHOLD PÅ REHABILITERINGS CENTER OPHOLD PÅ REHABILITERINGS CENTER Kom til kræfter igen med rehabilitering 1 VELKOMMEN Du kan få hjælp til at komme til kræfter igen på et rehabiliteringscenter i Københavns Kommune. Her får du tilbudt træning,

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2017

Plejebolig Kvalitetsstandard 2017 Plejebolig Kvalitetsstandard 2017 Hvad er formålet? Hvem kan få plejebolig? Hvad tilbydes i en plejebolig? Formålet med kommunens boligtilbud er, at du har en bolig der tilgodeser dit behov for pleje,

Læs mere

NÅR DU SKAL HANDLE PÅ EN ANDEN PERSONS VEGNE EN GUIDE TIL PÅRØRENDE TIL MENNESKER MED DEMENS

NÅR DU SKAL HANDLE PÅ EN ANDEN PERSONS VEGNE EN GUIDE TIL PÅRØRENDE TIL MENNESKER MED DEMENS NÅR DU SKAL HANDLE PÅ EN ANDEN PERSONS VEGNE EN GUIDE TIL PÅRØRENDE TIL MENNESKER MED DEMENS 1 Når du skal handle på en anden persons vegne en guide til pårørende til mennesker med demens Værktøjskasse

Læs mere

Gode tips fra Sparekassen

Gode tips fra Sparekassen Gode tips fra Sparekassen Mobilbank Hvis du har spørgsmål, kan du altid ringe til os på 9793-9011 eller direkte til en medarbejder. Du finder vores direkte nr. på www.sdrhaa.dk Netbank App s Betalingsservice

Læs mere

Fremtidsfuldmagter. Advokat Henrik Nielsen Advokat Peter M Christensen

Fremtidsfuldmagter. Advokat Henrik Nielsen Advokat Peter M Christensen Fremtidsfuldmagter Advokat Henrik Nielsen Advokat Peter M Christensen Problemstilling Baggrund/forudsætninger for det følgende: Vi har et landbrug i drift, som ejes enten af en enlig eller af et ægtepar

Læs mere

Ophold på rehabiliteringscenter

Ophold på rehabiliteringscenter Ophold på rehabiliteringscenter kom til kræfter igen med rehabilitering 1 Velkommen Du kan få hjælp til at komme til kræfter igen på et rehabiliteringscenter i Københavns Kommune. Her får du tilbudt træning,

Læs mere

Betingelser for Danske Mobilbank år

Betingelser for Danske Mobilbank år Betingelser for Danske Mobilbank 15-17 år Gælder fra den 26. september 2016 Danske Mobilbank 15-17 år er Danske Banks elektroniske bankløsning for 15-17 årige privatkunder til mobile enheder som eksempelvis

Læs mere

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT Indhold Introduktion... 2 Velkommen... 2 Lyd... 2 Om guiden (vises under Hjælp til guide knappen)... 2 Spørgsmål... 2 Computer... 2 NemID...

Læs mere

DKDK Årskonference SEMINAR 5: INDFLYTNING I PLEJEBOLIG EN JURIDISK VINKEL

DKDK Årskonference SEMINAR 5: INDFLYTNING I PLEJEBOLIG EN JURIDISK VINKEL DKDK Årskonference SEMINAR 5: INDFLYTNING I PLEJEBOLIG EN JURIDISK VINKEL Om retskildesøgning (ikke del af oplægget) og kontaktoplysninger Love: Findes på www.retsinfo.dk søg på titel: Eksempelvis serviceloven,

Læs mere

Informationspjece om oprettelse af en Fremtidsfuldmagt

Informationspjece om oprettelse af en Fremtidsfuldmagt Informationspjece om oprettelse af en Fremtidsfuldmagt Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen Hvad er en fremtidsfuldmagt? En fremtidsfuldmagt kan ses som en sikring af, at du selv har mulighed

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET 1 Indhold Kære borger... 3 Praktisk støtte og hjælp... 4 Rengøring... 4 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Anden praktisk hjælp... 5 Afløsning i hjemmet... 6 Flytning eller aflysning af

Læs mere

NemID Problemløsningsguide. Hjælpeværktøj for offentlige RA-medarbejdere

NemID Problemløsningsguide. Hjælpeværktøj for offentlige RA-medarbejdere NemID Problemløsningsguide Hjælpeværktøj for offentlige RA-medarbejdere 1. Indledning... 3 1.1 Om denne guide... 3 1.2 Generelle anbefalinger... 3 2. Hvad er borgerens nuværende situation... 4 2.1 Har

Læs mere

Velkommen..side 3 Praktiske oplysninger Cafeteria/Fællesrum..side 5 El, vand og varme.side 5 Forsikring side 5 Frisør og fodpleje.

Velkommen..side 3 Praktiske oplysninger Cafeteria/Fællesrum..side 5 El, vand og varme.side 5 Forsikring side 5 Frisør og fodpleje. Velkommen Velkommen..side 3 Praktiske oplysninger Cafeteria/Fællesrum..side 5 El, vand og varme.side 5 Forsikring side 5 Frisør og fodpleje.side 5 Fuldmagt side 5 Gæster...side 6 Hjælpemidler..side 6 Indflytningssamtale.side

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre 2 Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre Formålet med hjælpen Hvem kan få hjælp? Der er to formål med hjælpen: - at du får den

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2018

Plejebolig Kvalitetsstandard 2018 Plejebolig Kvalitetsstandard 2018 Hvad er en plejebolig: Hvem kan få plejebolig: Visitation: Kriterier for godkendelse til en ældrebolig: En plejebolig er en bolig særligt indrettet til borgere, med stort

Læs mere

Velkommen til Plejecenter Svanepunktet

Velkommen til Plejecenter Svanepunktet Velkommen til Plejecenter Svanepunktet 1 Plejecentret Svanepunktet byder dig hjertelig velkommen. Vi håber, at du hurtigt vil falde til og håber, at du har lyst til samt vil få glæde af det fællesskab,

Læs mere

EN GOD AFSLUTNING PÅ LIVET Stillingtagen til genoplivning i livets sidste fase til patienter uden for sygehusene

EN GOD AFSLUTNING PÅ LIVET Stillingtagen til genoplivning i livets sidste fase til patienter uden for sygehusene EN GOD AFSLUTNING PÅ LIVET Stillingtagen til genoplivning i livets sidste fase til patienter uden for sygehusene EN GOD AFSLUTNING PÅ LIVET Stillingtagen til genoplivning i livets sidste fase til patienter

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og dine pårørende

Læs mere

MOBILAPP FLEXTUR HVORDAN DU OPRETTER DIG SOM KUNDE OG BESTILLER FLEXTUR

MOBILAPP FLEXTUR HVORDAN DU OPRETTER DIG SOM KUNDE OG BESTILLER FLEXTUR MOBILAPP FLEXTUR HVORDAN DU OPRETTER DIG SOM KUNDE OG BESTILLER FLEXTUR 1 Download af mobilapp en 2 Om mobilapp en Mobilapp en kan downloades til både Android og ios. Fremsøg og download app en Flextrafik

Læs mere

Håndtering af økonomi Information til pårørende

Håndtering af økonomi Information til pårørende Håndtering af økonomi Information til pårørende Voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne råder selv over deres økonomi. I det omfang det er muligt, bør det altid være den enkelte selv, der

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre

Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og dine

Læs mere

ANSØGNING OM REFUSION efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort Når du har haft udgifter til behandling i et EU/EØS-land eller Schweiz

ANSØGNING OM REFUSION efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort Når du har haft udgifter til behandling i et EU/EØS-land eller Schweiz ANSØGNING OM REFUSION efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort Når du har haft udgifter til behandling i et EU/EØS-land eller Schweiz Læs vejledningen, inden du udfylder ansøgningen. Hvis flere i

Læs mere

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Guide: ådan søger du boligstøtte digitalt tart lut og ind med nøglekort NemID Du kan søge digitalt, hvis du bor i en leje- eller andelsbolig. K Vi skal bruge mange oplysninger fra dig, når du søger boligstøtte,

Læs mere

PRAKTISK INFO Til pårørende og beboere på Porsebakken

PRAKTISK INFO Til pårørende og beboere på Porsebakken PRAKTISK INFO Til pårørende og beboere på Porsebakken 2 3 Ofte stillede spørgsmål Med denne pjece vil vi forsøge at svare på de oftest stillede spørgsmål du har som beboer eller pårørende her på Porsebakken.

Læs mere

Snak om døden og lev livet

Snak om døden og lev livet Snak om døden og lev livet Hvorfor skal vi snakke om døden? Vi skal alle dø før eller siden. Det kan vi ikke ændre på, men vi har faktisk mulighed for at bestemme en del over, hvordan det skal ske. Jeg

Læs mere

Forstander: Anita H Hansen. 39 98 76 60. Daglig leder: Ingelise Andersen 39 98 76 62 Daglig leder Conny Zarp 39 98 76 59.

Forstander: Anita H Hansen. 39 98 76 60. Daglig leder: Ingelise Andersen 39 98 76 62 Daglig leder Conny Zarp 39 98 76 59. Velkommen til Søndersøhave! Denne brochure er tænkt som en hjælp til Dem og Deres pårørende. Brochuren indeholder en række oplysning i forbindelse med indflytning og ophold i Søndersøhave. Har De spørgsmål,

Læs mere

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt)

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) 1 - Relevans - Afklarende spørgsmål 1. På den første side, skal du svare på et afklarende spørgsmål. 2. Du skal kunne svare 'Ja'

Læs mere

AS-IS BRUGERREJSE // Bent - Personligt tillæg til tandbehandling

AS-IS BRUGERREJSE // Bent - Personligt tillæg til tandbehandling ! AS-IS BRUGERREJSE // Bent - Personligt tillæg til tandbehandling PROCES FØR UNDER SITUATION / HANDLING Bent er folkepensionist og bor alene med sine to døtre på 12 og 15 år. Han har ikke det store økonomiske

Læs mere

Velkommen. Beboere og personale ønsker dig og dine pårørende hjertelig velkommen på De Gamles Hjem. Vi håber du kommer til at befinde dig godt her.

Velkommen. Beboere og personale ønsker dig og dine pårørende hjertelig velkommen på De Gamles Hjem. Vi håber du kommer til at befinde dig godt her. Velkommen Beboere og personale ønsker dig og dine pårørende hjertelig velkommen på De Gamles Hjem. Vi håber du kommer til at befinde dig godt her. De Gamles Hjem er indrettet til 25 beboere med hver deres

Læs mere

NemID Problemløsningsguide. Hjælpeværktøj for offentlige RA-medarbejdere

NemID Problemløsningsguide. Hjælpeværktøj for offentlige RA-medarbejdere NemID Problemløsningsguide Hjælpeværktøj for offentlige RA-medarbejdere 1. Indledning... 3 1.1 Om denne guide... 3 1.2 Generelle anbefalinger... 3 2. Hvad er borgerens nuværende situation... 4 2.1 Har

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp 2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp (for borgere uden for plejecenter) Formålet med praktisk hjælp

Læs mere

Porsebakken: Pjece til beboere og pårørende vedr. praktiske ting.

Porsebakken: Pjece til beboere og pårørende vedr. praktiske ting. Porsebakken: Pjece til beboere og pårørende vedr. praktiske ting. Dette er en pjece til beboere og pårørende, hvor vi vil svare på ofte stillede spørgsmål. Hvis, der er ting I mangler at få belyst, da

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2016

Plejebolig Kvalitetsstandard 2016 Plejebolig Kvalitetsstandard 2016 Hvad er formålet? Hvem kan få plejebolig? Hvad tilbydes i en plejebolig? Formålet med kommunens boligtilbud er, at du har en bolig der tilgodeser dit behov for pleje,

Læs mere

BETINGELSER FOR DANSKE MOBILBANK 15-17 ÅR Gælder fra april 2012

BETINGELSER FOR DANSKE MOBILBANK 15-17 ÅR Gælder fra april 2012 Danske Mobilbank er Danske Banks elektroniske bankløsning for ige privat - kunder til mobile enheder som for eksempel mobiltelefoner eller tablets. 1 Det kan du bruge Danske Mobilbank til Danske Mobilbank

Læs mere

Fuldmagt og repræsentation. - At lade sig repræsentere af andre Januar 2018 Maja Klamer Løhr, Rådgiver i Hjernesagen

Fuldmagt og repræsentation. - At lade sig repræsentere af andre Januar 2018 Maja Klamer Løhr, Rådgiver i Hjernesagen Fuldmagt og repræsentation - At lade sig repræsentere af andre Januar 2018 Maja Klamer Løhr, Rådgiver i Hjernesagen Program At lade sig repræsentere af andre Forvaltningsloven Bisidder Partsrepræsentant

Læs mere

Fravalg af livsforlængende behandling Regler og Etiske dilemmaer

Fravalg af livsforlængende behandling Regler og Etiske dilemmaer Fravalg af livsforlængende behandling Regler og Etiske dilemmaer TSN-møde d. 26. november 2014 www.regionmidtjylland.dk Vejledning om fravalg af livsforlængende behandling og genoplivning på sygehusene

Læs mere

Netbank Erhverv Kom godt i gang med Netbank Erhverv - NemID April 2014

Netbank Erhverv Kom godt i gang med Netbank Erhverv - NemID April 2014 Netbank Erhverv Kom godt i gang med Netbank Erhverv - NemID April 2014 Indhold Log på... Adgang til flere aftaler. Eksempel på forsiden i Netbank... Få mere ud af Netbank... Skræddersy din Netbank... Gode

Læs mere

Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post

Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post OPDATERET VERSION August 2014 Formål Dette notat fastlægger budskaberne til brug for kommunikationen til borgerne om overgangen til obligatorisk Digital

Læs mere

En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID

En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID En trin-for-trin forklaring af bestilling og aktivering af NemID Generelt om anskaffelse af NemID Foregår i to trin: Bestilling og aktivering på nemid.nu Du skal have gyldigt kørekort eller pas Efter bestilling

Læs mere

Generel information om hjemmehjælp. Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice.

Generel information om hjemmehjælp. Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice. Generel information om hjemmehjælp 2015 Information til dig, der søger om eller modtager hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver og madservice. Hvem kan få hjemmehjælp? I Nyborg Kommune har vi en

Læs mere

Værdighedspolitikken er sammensat af seks overordnede værdier, som skal understøttes i ældreplejen:

Værdighedspolitikken er sammensat af seks overordnede værdier, som skal understøttes i ældreplejen: GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling 3. april 2018. Af Stine Nielsen og Kimia Doroudian Bilag 2. Forslag til opdateret og revideret værdighedspolitik Værdighedspolitik

Læs mere

THE LADY AND THE REAPER

THE LADY AND THE REAPER THE LADY AND THE REAPER Punkt 1 Se filmen Punkt 2 Tal om filmen i gruppen. Punkt 3 Læs de vedlagte tekster og diskutér dem ud fra de stillede spørgsmål. Fra The Lady and the Reaper, 2009 Side 1 af 5 TIL

Læs mere

Opgaver til Eboks borger.dk SU Skat

Opgaver til Eboks borger.dk SU Skat r til Eboks borger.dk SU Skat ELAR marts 2016 Side 1 e-boks e-boks findes på eboks.dk Log på privat - Brug din NemID Forsiden på e-boks vises. ELAR marts 2016 Side 2 1. Har du post i indbakken? 2. Har

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

Ud over serviceaftalen, udleveres en speciel pjece vedrørende husleje og indskud som administreres hos Arup & Hvidt, boligadministration.

Ud over serviceaftalen, udleveres en speciel pjece vedrørende husleje og indskud som administreres hos Arup & Hvidt, boligadministration. 1 Praktiske råd ved indflytning Vi vil på de kommende sider fortælle om hvad vi kan tilbyde, samt nogle praktiske informationer, som kan hjælpe med til at gøre indflytningen til en god oplevelse. Ved indflytning

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Plejebolig og Plejehjem

Plejebolig og Plejehjem Plejebolig og Plejehjem Visitationskriterier for tildeling af en plejebolig Visitation til plejebolig sker ud fra en faglig, konkret og individuel helhedsvurdering. For at bo på plejehjem skal du have

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

Kom godt i gang med NemID nøgleapp erhverv til bank

Kom godt i gang med NemID nøgleapp erhverv til bank Kom godt i gang med NemID nøgleapp erhverv til bank Emne Denne vejledning beskriver, hvordan du henter og installerer NemID s nøgleapp erhverv til bank, og hvordan du kommer i gang med at bruge app en.

Læs mere

Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre

Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Kvalitetsstandard for ydelser på plejecentre Formålet med hjælpen Der er to formål med hjælpen: - at du får den nødvendige hjælp og støtte til daglige gøremål og aktiviteter. - at hjælpen medvirker til,

Læs mere

Orientering om demens og jura. Ældre- og Handicapforvaltningen

Orientering om demens og jura. Ældre- og Handicapforvaltningen Orientering om demens og jura 1 Tab af retlig handleevne(umyndiggørelse) Når man får en demensdiagnose, kan man med tiden miste den retlige handleevne Hvis man mister den retlige handleevne, kan man ikke

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2015

Plejebolig Kvalitetsstandard 2015 Plejebolig Kvalitetsstandard 2015 Hvad er formålet? Hvem kan få plejebolig? Hvad tilbydes i en plejebolig? Formålet med kommunens boligtilbud er, at du har en bolig, der tilgodeser dit behov for pleje

Læs mere

Log på Privat. 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 1

Log på Privat. 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 1 Log på Privat 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 1 Udfyld Bruger-id og Adgangskode, herefter nemid nummer 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 2 23-02-2014 visitsite v. Anja Beck Niesen 3 Tjek

Læs mere

Sådan opretter du en Sundhedsaftale

Sådan opretter du en Sundhedsaftale Sådan opretter du en Sundhedsaftale Indhold Bestil PensionDanmark Adgangskode 2 Oprettelse af sundhedsaftale 4 PBS-aftalen 8 Bestil PensionDanmark Adgangskode For at kunne indberette til Sundhedsordningen

Læs mere

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post 23. marts 2014 Formål Dette notat fastlægger budskaberne til brug for kommunikationen til borgerne af overgangen til obligatorisk Digital Post for borgerne

Læs mere

Sådan udsteder du en digital fuldmagt for en borger. Vejledning til it-ansvarlige og medarbejdere i borgerservice

Sådan udsteder du en digital fuldmagt for en borger. Vejledning til it-ansvarlige og medarbejdere i borgerservice Sådan udsteder du en digital fuldmagt for en borger Vejledning til it-ansvarlige og medarbejdere i borgerservice Sådan udsteder du en digital fuldmagt for en borger Med en digital fuldmagt kan et familiemedlem

Læs mere

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall Denne vejledning vedrører mobiltelefoni I denne vejledning finder du al nødvendig information vedr. overflytningen af

Læs mere

Velkommen på Plejecentret Egely Ældrebolig

Velkommen på Plejecentret Egely Ældrebolig Velkommen på Plejecentret Egely Ældrebolig 1 At bo på Egely: At få en ældrevenlig bolig på Egely svarer til, at du flytter i en lejlighed, hvor du bor tæt med dine naboer. Hvor tæt en kontakt du ønsker,

Læs mere

Velkommen til Ollerup Plejecenter! Personalet på Ollerup Plejecenter ønsker dig hjerteligt velkommen!

Velkommen til Ollerup Plejecenter! Personalet på Ollerup Plejecenter ønsker dig hjerteligt velkommen! Velkommen til Ollerup Plejecenter! Velkommen til Ollerup Plejecenter, hvor nærvær, samvær og gode stunder vægtes meget højt, for både det enkelte menneske og hele den samlede flok. Her på Ollerup, arbejder

Læs mere

MANUAL - NEXUS OPRETTELSE AF BORGERJOURNAL. Oprettelse af ny borger. Stamdata. Emne Beskrivelse Sådan ser det ud i Nexus

MANUAL - NEXUS OPRETTELSE AF BORGERJOURNAL. Oprettelse af ny borger. Stamdata. Emne Beskrivelse Sådan ser det ud i Nexus OPRETTELSE AF BORGERJOURNAL Emne Beskrivelse Sådan ser det ud i Nexus Oprettelse af ny borger Stamdata For alle borgere, der modtager indsatser fra Sundheds- og omsorgsområdet i Norddjurs Kommune, gælder

Læs mere