Leg og idræt. Projektets formål: Beskrivelse af projektet: Projektets indhold af konkrete aktiviteter:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Leg og idræt. Projektets formål: Beskrivelse af projektet: Projektets indhold af konkrete aktiviteter:"

Transkript

1 Ansøgning til pulje til lokale sundhedsprojekter Leg og idræt Nørager BK var på et udviklingsseminar i Fuglsøcentret i marts. En gruppe på 4 satte sig for at lave et alternativt tilbud for børn og unge med fokus på sundhed, bevægelse, motorik, leg, og social læring. Tilbuddet skal baseres på frivillig hjælp og er udgiftsneutral for NBK, der dog stiller lokaler og rekvisitter til rådighed. Ved nærmere eftertanke blev ældreklubben involveret, da de to grupper kunne få stor gavn af hinanden. Projektets formål: - Projektet går ud på at skabe/tilbyde en alternativ form for idræt i Nørager - Der vil blive lagt vægt på især bevægelse, leg og social læring som fremmer sundheden for den enkelte. - At flere børn/forældre får muligheden for at blive en del foreningslivet. - Skabe større samhørighed og gensidig forståelse mellem børn/unge og ældre i lokalområdet - Give børnene et godt fritidstilbud, hvor der tages hensyn til børn og forældres tid og behov - At styrke og sikre det frivillige arbejde/sammenhold i Nørager BK, selvom man ikke spiller håndbold eller fodbold. - At sikre aktiviteter for børn og unge i lokalområdet Beskrivelse af projektet: Pr. 2. maj starter projektet, og det foregår mandag og onsdag i tidsrummet på Nørager stadion og klubhus. I skoleferier er der lukket. Børn fra 0-14 er indbudt. Der er blevet lagt sedler i postkassen til de fleste børn i Nørager og omegn. Der er blevet spurgt ca. 50 voksne og der iblandt 15 fra ældreklubben i Nørager, om de havde lyst til at hjælpe. Der skal så være 4 5 hjælpere hver gang, som tilrettelægger eftermiddagen. På et informationsmøde d. 11. april mødte ca. 25 personer, som var villige til at indgå i projektet. Initiativgruppen har udarbejdet en kalender og tlf. liste, således det er overskueligt for hjælperne, hvem de skal være sammen med, hvornår de skal være der osv., sådan hjælperne bliver selvkørende. Vi vil gerne kunne tilbyde frugt/grønt til børnene hver gang, da dette har en sundhedsfremmende og forebyggende effekt. Der er ikke salg af slik og sodavand. Projektets indhold af konkrete aktiviteter: På informationsmødet blev mulige legeaktiviteter fremlagt af alle på mødet og derved skabt grundlag for en idèmappe, som to unge fra initiativgruppen vil udarbejde i løbet af maj måned. Da et af formålene med projektet er sundhed, fysisk udfoldelse og socialt samvær, vil hovedvægten af aktiviteter foregå udendørs og med et højt aktivitetsniveau.

2 Da aktiviteterne afhænger at fremmødet, har vi ikke en konkret køreplan for den enkelte gang, men ved hjælp af den udførlige idèmappe, hvori regler er beskrevet for de mange aktiviteter, er det overskueligt at sætte en aktivitet i gang. Idemappen indeholder følgende overordnede legeaktiviteter ( se vedh. fil ) - boldlege - sanglege - bevægelseslege - gamle lege - regellege - gåture - kimslege - balancelege etc. Så projektet kan komme til at køre optimalt mangler følgende: Hockey - stave og mål 2.500,00 Skumbolde 500,00 Tennisbolde 100,00 Rundboldsæt 200,00 Bordtennissæt? Petanque? Bobspil? Volleybolde? Hulahop ringe? Sjippetove? Kroketsæt? Badmimtonsæt? Frugtordning ,00 Busture - til strand og skov 3.500,00 + moms Rengøring af klubhusets lokaler 5.000,00 Vi søger hermed om ca kr. Tidsplan: Projektet kører som forsøgsordning i et år. Maj 2008 evalueres og vurderes dets berettigelse. Er der er tilslutning til projektet? Skal ændres på projektets form? Er det noget børnene får noget ud af i forhold til formålet? Til evalueringen bidrager hjælpere og børn/forældre, hvorefter initiativgruppen træffer afgørelsen.

3 Vi håber vores projekt bliver godt modtaget. Ved yderligere information om projektet kontakt da Tina Johnsen Med venlig hilsen Initiativgruppen Nørager BK Repræsenteret ved Tina, Bitten, Yvonne, Helle

4 Lege med regler! A: Armkrogs-blind-fodbold B: Banke banke bøf Boldtagfat Bytte gårde F: Fange hale H: Humpe-dumpe fodbold Hvem har bolden? Hønemor Høvdingebold K: Katten efter musen Kaptajnen siger Kinesisk rundbold L: Langbold M: Mark-strand-å Mis M-bold N: Nepalbold P: Par fodbold Rundbold S: Skovtrold Smørklat Spanden brænder Stikbold Sækkeløb

5 T: Tibold To mand frem for en enke Trampeleg Trykluftsstafet Tunnelbold V: Væk med bolden

6 Lege uden regler! Boldlege : Fodbold Hånd/Fod Håndbold Volleyball Sanglege : Hvor dybt er vandet Bjørnen sover Bro bro brille Jeg gik mig over sø og land Indendørs aktiviteter : Ansigtsmaling Banko Billedlotteri Blindebuk Bobspil Brætspil, tegn og gæt, o. lign Dukketeater / Lave dukker Fjern ting, hvad blev væk? Melodi grand prix Mikado Put et fingerbøl eller et lommetørklæde Quiz (Mappe med spørgsmål i forskellige sværhedsgrader, evt. lokale spørgsmål) Spille kort Stilleleg Tampen brænder Viskeleg Bevægelseslege: Alle mine kyllinger Badminton Ballon dans / Appelsin dans Cykelringridning (kæpheste) Dåseskjul En tur i skoven (stendyseren) Fangeleg Forhindringsbane Gemmeleg

7 Hinke Hockey Hoppe i elastik Jorden er giftig Kludder mutter Kroket Køre trillebør Levende kryds og bolle Limbo Ringspil Rollespil Sjippe Sjippe i langreb Skattejagt Stafet lege Stjernetik Stopdans Sækkevæddeløb Trække tur på hest Vikingespil Æggeløb

8 Armkrogs-blinde-fodbold En fodbold, og noget til at binde for øjnene. Alle finde sammen 2 og 2, stiller sig ryg med ryg og holder fast i begge armkroge. Derefter deles de ud på 2 hold. Der spilles nu alm. fodbold, dog men den regl at den ene i armkrogen skal have bind for øjnene, og det er denne person som er den eneste der må sparke til bolden. Den anden person kan bare styre den blinde i markrogene. Variationer : Er der mange deltagere kan der blot være flere bolde.

9 Banke banke bøf Alle med undtagelse af en sidder/står i en rundkreds. Den ene (A), som ikke har en siddeplads, går rundt om cirklen. Dem, A går forbi får et bank i ryggen, mens A siger banke. Når A finder en at dyste mod, banker A en (B) på ryggen og siger bøf. Nu skal de to løbe hver sin vej i rundkredsen. A løber den vej rundt, som han har gået, og B løber den modsatte vej rundt. Den, der først når pladsen, har vundet, og den, der ikke nåede pladsen fortsætter legen på samme måde, som tidligere beskrevet. Legen kan fortsætte i det uendelige. Variationer : Når A og B mødes på halvvejen, svinger de i armkrog, mens de råber: Go morgen Go middag Go aften. Gode råd : Aftal evt. at prikkeren altid løber inderst, så man undgår sammenstød.

10 Boldtagfat En bold. 2 af deltagerne vælges til at fange, de 2 kaster bolden imellem sig, alt imens de prøver at fange de andre. Når man er blevet fanget er man med til at fange de andre. MEN man skal have bolden, når man fanger og man må max. tage tre skridt med bolden.

11 Bytte gårde Stole. Deltagerne sidder i rundkredsen undtagen den, som er den, vedkommende står i midten. Det går ud på for deltagerne i kredsen at aftale at bytte plads to og to. De må ikke snakke sammen, kun blinke eller bruge fagter. Når to ude i kredsen tror de har aftalt at bytte plads, bytter de. Personen i midten skal være hurtig, og nå en af de tomme pladser inden de andre fra kredsen. Hvis der er mange par, der bytter på samme tid, er det en god ide at holde en lille pause, så man kan se, hvem det er, der ingen stol har. Legen slutter når alle har prøvet at være i midten, eller efter aftalt tid. Variationer : Hvis det er for let for personen i midten, kan han få bind for øjnene. Legen går så ud på at bytte plads så stille som muligt, så personen i midten ikke hører det. Til den variation skal man ud over stole bruge et tørklæde.

12 Fange hale Et bånd pr. deltager Alle får en hale som de anbringer synligt og tilgængeligt som en hale. Nu er det alle mod alle. Det gælder om at fange så mange haler inden for et bestemt tidsrum. Man må ikke holde fast på halerne så de ikke kan tages. Når tiden er gået tælles halerne, og den med flest har vundet.

13 Humpe-dumpe fodbold Reb og 1 fodbold. Dette boldspil er ganske enkel men dog alligevel særdeles vanskeligt, da det kræver meget samarbejde. Deltagerne deles i to hold ligesom til alm. fodbold (der skal være et lige antal på begge hold). Deltagerne på de to hold går nu sammen to og to og binder deres ankler sammen og nu kan fodboldkampen begynde.

14 Hvem har bolden? Lille bold. Der udpeges en til at være den som stiller sig op med ryggen mod de andre som står bagved. Den der har bolden kaster kaster den bagud over hovedet og én af de andre tager den og gemmer den på ryggen. Når bolden er placeret på ryggen af en af dem råber de nu i kor; "hvem har bolden?". Den der kastede vender sig om og gætter på hvem der har den. Alle har hånden på ryggen. Gætter kasteren rigtigt får han lov til at kaste igen, gættes forkert, er det den der har bolden der får lov at kaste.

15 Hønemor Materialer: Kegler til markering af legeområde En hønemor står i den ene ende af f.eks. en håndboldbane, og i den anden en masse kyllinger, og midt i imellem ude i siden en ræv. Hønemor råber: Kom så alle mine kyllinger Kyllingerne svarer: Det tør vi ikke! Hønemor kalder: Hvorfor ikke? Kyllingerne svarer: Fordi ræven tager os Hønemor svarer: Alle mine kyllinger kom hjem! Alle kyllinger løber over til hønemor, og ræven fanger én eller flere. De kyllinger som fanges er nu ræve sammen med 1. ræv. Den, der er tilbage, har vundet.

16 Høvdingebold Bold, gerne blød. Der skal være to hold, Banen deles i to halvdele med et høvdingefelt i hver ende. På hvert hold vælges en høvding, som placeres i modsatte ende (høvdingefeltet). Bolden gives op på midten. Det hold, der får fat på bolden, prøver nu at ramme en af modspillerne med bolden. Når man bliver ramt, dør man, og så går man ned for at hjælpe høvdingen. Både markspillere og høvdinge må ramme modstanderne. Hvis en modstander griber bolden, dør afsenderen. Når alle på et hold er døde er spillet slut. Variationer : Spillet kan varieres med at det enten kun er markspillere eller høvdinge, der må ramme modspillerne.

17 Kaptajnen siger Alle delstagerene stiller sig som et regiment med ansigtet vendt mod "kaptajnen". Kaptajnen giver ordre til deltagerene som skal følges hvis han feks siger "Kaptajnen siger, Klap i hænderne", hvis han derimod siger "klap i hænderne" skal deltagerene ikke udføre ordren. Man kan evt. lade deltagerene udgå når de udfører en ordre der ikke skulle udføres.

18 Katten efter musen Legen handler om, at katten skal fange musen. Deltagerne står/ligger parvis, i en rundkreds. Et par træder ud, og den ene vælges til mus, den anden til kat. Katten er nu efter musen. Musen kan redde sig, ved at stille/ligge sig ved siden af et af de andre par, og så er det den, der står/ligger længst væk, der er musen. Rører katten musen byttes der roller. Variationer : 1. Katten efter musen i armkrog. I stedet for at stå i cirkel bevæger parrene sig rundt i området med hinanden i armkrog. Den frie arm hos hver person i parret er klar til armkrog. Musen kan slippe for rollen som jagtet ved at danne armkrog med den ene person i et par. Herved frigøres den anden i parret, og nu skal han undgå at blive fanget. 2. Katten efter musen i cirkler Parrene er udvidet til at bestå af fire personer. De tre danner en cirkel ved at tage hinanden i hænderne. Den fjerde person står i cirklen. Når musen ønsker at slippe for at blive jagtet, løber hun ind i en cirkel (cirklen skal være klar til at åbne). Nu er det den tidligere midterperson (den fjerde), der skal fanges. Det vil sige, hun forlader cirklen i den modsatte side og løber videre. For at alle skal være med i legen, skal der skiftes roller i cirklen. Det vil sige, at den tidligere jagtede går ud og er med til at danne cirkel, mens én af de andre går ind i cirklen. Der kan også leges med, at den, der forlader et par bliver kat, og skal nu fange den tidligere kat. Kun for øvede.

19 Kinesisk rundbold Bold(e) i forskellige størrelser, evt. ærteposer. Alle mand stiller sig i en stor rundkreds, med ca. 1,5 m. afstand. Én starter med at kaste bolden videre til den næste, og så igen til den næste. Hvis en ikke griber bolden, skal personen samle bolden op og aflevere til den person, som han/hun rigtig skulle have haft kastet videre til, og derefter løbe hele vejen rundt om rundkredsen. Samtidigt skal de, der er tilbage i rundkredsen, skynde sig at få kastet bolden hele vejen rundt i rundkredsen, inden personen, der skulle løbe, er nået tilbage på sin egen plads. Hvis personen, der løber, ikke når tilbage, må han/hun løbe en runde mere, og sådan fortsætter man dog maks. tre omgange. Men hvis personen, som løber, når tilbage på sin egen plads inden bolden, kaster personen bare bolden videre til den næste person. Og sådan kan legen fortsætte, indtil man ikke gider mere. Variationer : Er de gode til at gribe, kan I prøve med flere bolde på én gang. Er de rigtig gode, skal alle klappe hver gang, der er en der løber. Prøv med forskellige størrelser af bolde.

20 Langbold Tennisbold, og boldtræ Deltagerne deles i to hold. Det ene hold er ude på banen som er markeret ved de fire hjørner. Indeholdet får slag på skift. Udeholdet vælger en boldopgiver. Bolden gives op og 1. slåer starter med at skyde bolden ud. Erferhånden som spillerne har skudt, stiller de sig et sted langs med banelinjen. De kan når som helst løbe til baglinjen og tilbage igen. Det giver 1 point. Når bane eller baglinje er forladt, må man ikke løbe tilbage. Udeholdet må forsøge at ramme modspillerne med bolden, nå de løber. De må kun løbe to skridt med bolden, og kun holde den i hånden ca 5 sek. Holdskifte kan ske ved nogle af følgende ting - aftal inden spillet starter; skudbold gribes, når en eller tre spillere er ramt, hvis en indespiller løber uden for banen, ved skævt slag (udenfor på banens øverste tredjedel), hvis bolden ved slag falder bag baglinjen, hvis der ikke er flere slåere inde, hvis boldtræet tabes ved slag.

21 Mark-strand -å Reb eller andet til at markere. Deltagerne står bag et reb på jorden. Stedet hedder Mark. Foran rebet er Stranden og efter endnu et reb er Åen. Det skal være muligt at hoppe med samlede ben fra Mark over Strand til Å. Legelederen står ved siden og råber skiftevis Mark, Strand og Å. Hvis en deltager hopper til det forkerte sted går han/hun ud. Man kan skifte legeleder efterhånden.

22 M-bold Bold, boldtræ og 5 kegler. Deltagerne deles i to hold. Et hold er inde, det andet ude. På banen laves 5 baser af kegler. Udeholdet vælger en boldopgiver. Bolden gives op og første indespiller slår. Gribes bolden dør slåeren. Ellers gælder det for dem, der har slået, om at løbe "M-banen" igennem fra base til base. Når de løber skal markspillerne forsøge at ramme dem med bolden. De der bliver ramt dør. Fra markspillerne kastes bolden ind til boldopgiveren, som på et bestemt sted siger "NU". De indespillere der ikke er i base dør. For hver spiller, der når base 5, får holdet point. Aftal hvor mange døde der skal være inden holdskifte - eller aftal tidsrum.

23 Mis En deltager får bind for øjende, de øvrige går rundt om ham i en kreds, indtil han siger "stop". Idet han peger på en og siger "mis",skal den udpegede sige "miav". Kan den blindede høre, hvem det er, skal den anden blindes. I modsat fald skal den første fortsætte, ind til han gætter rigtigt. Man kan skifte "mis" ud med andre dyrenavne.

24 Nepalbold En bold pr. gruppe. Deltagerne (6-12) står i en rundkreds med let spredte ben. Fødderne skal være helt tæt ved sidemandens. En bold smides ind midt i rundkredsen, og børnene skal nu forsøge med hænderne at slå bolden ud gennem de andres spredte ben samtidig med, at man forsvarer hullet mellem sine egne ben. Spil til der er én, der har scoret 5 mål. Variationer : Legen kan varieres, hvis man på forhånd aftaler at kommer en bold igennem et par ben, samler den pågældende benene, men bliver stående i kredsen. De betyder så, at de andre skal sprede benene endnu mere. Den sidste, som ikke har samlet benene, har vundet legen. Det kan også aftales, at de der scores på, går ud af kredsen, og bliver boldhentere.

25 Par fodbold Bold, markeringstrøjer/bånd, noget til mål (bluse el.lign.) Alle holder hinanden i hånden to og to. Der spilles almindelig fodbold med små mål. Spillerne må kun bevæge sig og røre bolden når de har håndkontakt

26 Rundbold Tennisbold, boldtræ, 4 kegler og en opgiverplade Deltagerne deles i to hold. Banen er et kvadrat, hvor de 4 hjørner markeres med kegler. Det ene hold er ude og placerer sig spredt på banen. Det andet hold er inde og stiller op på en række. Udeholdet vælger en boldopgiver. Opgiverpladsen markeres med en cirkel eller et brædt. Første spiller på indeholdet starter med at slå til den opgivne bold med boldtræet. Det gælder så for udeholdet om at gribe eller samle bolden op og så hurtigt som muligt kaste den tilbage til opgiveren, som siger "STOP", når han/hun har bolden og står på opgiverpladsen. Hvis bolden gribes dør spilleren, ellers gælder det om at løbe banen rundt fra hjørne til hjørne (her er helle), hvis en spiller er på løb, når der siges "STOP", dør han/hun. Hver gang en ny spiller skyder, må de der er ved et hjørne løbe videre. Når der bliver sagt "STOP" dør alle, der er ude fra hjørnerne. Gribes en spillers bold, og der er en der er løbet, dør vedkommende. Der tælles point for hver gang en spiller når rundt. Udeholdet kommer ind, når der er tre døde.

Boldøvelser kun med bold

Boldøvelser kun med bold Boldøvelser kun med bold Dræber og frelserbold Materialer: To forskellige bolde. 4 kegler. Område på banen: Afgrænset område markeres med de 2 kegler. Spillerniveau: Let øvet. Beskrivelse: Der spilles

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Diverse lege. Indholdsfortegnelse

Diverse lege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Bjerget brænder... 2 Den landflygtige konge... 2 Sparke til dåse... 2 Kongens kæmper... 3 Jeg melder krig... 3 Rød, gul, grøn - stop!... 4 Morderleg... 4 Den blinde mand... 4 Bankebøf...

Læs mere

Fangelege. Indholdsfortegnelse

Fangelege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Ulven kommer... 2 To mand frem for en enke... 2 Aberne i træerne... 2 Her kommer vi... 3 Sten-saks-papir... 3 Plat eller krone... 3 Alle-er-den-tik... 4 Katten efter musen... 4 Ståtrold...

Læs mere

Revideret Lege hæfte

Revideret Lege hæfte Legehæfte Lege hæfte Indhold Haleleg... 3 Dødbold... 3 Ståtrold... 4 Fiskesuppe... 4 Hønemor/Alle mine kyllinger... 5 Politi og røver... 5 Hospitalsleg... 6 Gulerod... 6 Fangeleg... 6 Katten efter musen...

Læs mere

Hvad er klokken hr. Ulv?

Hvad er klokken hr. Ulv? Legekompendie Fangelege Egern-tagfat Mindst 6 deltagere. 5-13 år. 10-20 min. Først vælges et rovdyr (ræv, ugle, menneske, tyranosaurus rex eller lignende), derefter vælges en af deltagerne til at være

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

Brug bolden 3. Idéer på spil

Brug bolden 3. Idéer på spil Brug bolden 3 Idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis.............................. 3 Tennis................................... 7 Fodbold................................. 12 Håndbold................................

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

5 MINUTTERS AKTIVITETER

5 MINUTTERS AKTIVITETER FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 5 MINUTTERS AKTIVITETER Her kan du finde inspiration og idéer til aktiviteter af 5 minutters varighed, hvis dine elever trænger til en pause, hvor de får pulsen op og ilt til

Læs mere

Indholdsfortegnelse til lege

Indholdsfortegnelse til lege Indholdsfortegnelse til lege - Stratego... 3 - Grydelågsleg... 3 - Gummistøvlekast:... 3 - Tepose-kast... 3 - Mange mennesker i firkant... 4 - Fold presenning sammen... 4 - Hekseringen... 4 - Reb gennem

Læs mere

Rummet: Ingen begrænsninger i antal. Deltagere:

Rummet: Ingen begrænsninger i antal. Deltagere: REKORDLEGEN Rekordlegen er en aktivitet, som kan strække sig over en længere periode, og handler om at sætte ugens rekord i en aftalt disciplin. Ugens rekordindehaver bliver hædret og noteret på SFO ens

Læs mere

Move@School LEGEKATALOG

Move@School LEGEKATALOG Move@School LEGEKATALOG Legekataloget er udgivet af Move@School, Folkesundhed København December 2006 For yderligere information eller spørgsmål kontakt: Glen Nielsen Projektleder Projekt Move@School E-mail:

Læs mere

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl.

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl. Kidsvolley-lektioner med fuld fart på 0.-3. kl. Kaste og gribe 10 min. Eleverne fordeles rundt i gymnastiksalen/hallen. Parvis om en bold. Alle bolde kan bruges. Studs bolden til makker, som griber den.

Læs mere

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege Del 7: Lege Apport Fido: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Apport Fido. Eleverne er sammen to og to. 1 bold. Bolde i forskellige størrelser og materiale. Ingen bane. Den ene elev er hunden Fido

Læs mere

Træningsøvelser til motorikpakken

Træningsøvelser til motorikpakken Dansk Squash Forbund Motorikpakken 1 Træningsøvelser til motorikpakken Rekvisitter Skumbold m. plasthud Navn & beskrivelse Stikbold Alle mod alle det gælder om at ramme de andre og selv undgå at blive

Læs mere

Brug bolden - fra 6 til 66

Brug bolden - fra 6 til 66 Brug bolden - fra 6 til 66 1 Brug Bolden -Fra 6 til 66 er udgivet af DGI i forbindelse med Boldens Arena ved Landsstævne 2009. Idé: Bente O. Larsen, Per Baltzer, Kaj Mathiesen, Henning Olsen og Thomas

Læs mere

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer X Mål og formål Tid Aldersgren Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde Spirer Nr. 1 af 5 møder ét skema til hvert møde Tid Programpunkt Hvor står det /

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen

Trivsel og Bevægelse i Skolen Trivsel og Bevægelse i Skolen Indholdsfortegnelse : Politi og røvere Udbryderkongen Grænselegen Hvad er klokken Hr. Løve De blå de må gå s.1 s.2 s.3 s.4 s.5 : Sjipning Trylleelastik Diabolo Kendama Jonglering

Læs mere

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje.

Beskrivelse: Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. 1:1 I FIRKANT 1 bold pr. 2 spillere 4 kegler/toppe Spiller 1 afleverer bolden til spiller 2, som nu forsøger at komme forbi spiller 1 og drible over dennes baglinje. Der skiftes ende og rollerne er nu

Læs mere

Klubdag for de mindste (U-6/U-8)

Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Saml foreningens mindste spillere og deres forældre til en sjov og hyggelig dag i hallen, hvor der er fokus på fælles aktiviteter og klubånd. Denne klubdag er målrettet

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

PIGERAKET TRÆNINGSPAS

PIGERAKET TRÆNINGSPAS FODBOLDØVELSER PIGERAKET TRÆNINGSPAS EN DEL AF NOGET STØRRE 2 KÆRE TRÆNER Din klub har valgt at afholde Pigeraketten og derfor også valgt at sætte fokus på det fodboldtilbud, som netop jeres klub tilbyder

Læs mere

DÆK-O-MANI. Leg med dækslanger MÅL... INDHOLD... INTRODUKTION...

DÆK-O-MANI. Leg med dækslanger MÅL... INDHOLD... INTRODUKTION... DÆK-O-MANI TEMA... Leg med dækslanger MÅL... Legeaften med dækslanger, hvor budskabet er, at Gud ønsker at fylde vores liv med noget godt. INTRODUKTION... Dette event kan afholdes både ude og inde. Til

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

PUF LYX. 25-28. april 2013. Legekassen

PUF LYX. 25-28. april 2013. Legekassen PUF LYX 25-28. april 2013 Legekassen Indhold 3 Finsk rundbold 3 Klemmeleg 3 Nepalbold 4 Pløk 4 Kærestepar 4 Tyren i det røde hav 5 Enlig mor i Høje Taastrup 6 Kend din patrulje 6 Krammeleg 6 Pind 7 Belgisk

Læs mere

alle, der har lyst. Du skal have fat i minimum fem Frisbees på forhånd (disse Formålet Med Aftenen

alle, der har lyst. Du skal have fat i minimum fem Frisbees på forhånd (disse Formålet Med Aftenen 21 / FRISBEE FREAK / SIDE 1 AF 6 [ Frisbee-freak ] Introduktion Til Denne Aften Dette opstartsevent er til en lys sommeraften, og du kan passende invitere alle, der har lyst Du skal have fat i minimum

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Stikbold. Konkurrence mellem bordene LEGE LEGE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Stikbold. Konkurrence mellem bordene LEGE LEGE Nr.4556 Nr.4553 Stikbold Et afgrænset område, der gradvis kan gøres mindre efterhånden som spillerne bliver ramt. Konkurrence mellem bordene straf alt efter, hvornår de ryger ud. Vinderholdet undgår straf.

Læs mere

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del.

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del. - med kroner og kærlighed Svendborg Posternes placering og indhold: 1. Slalom og Kryds&Bolle : Skaterbanen ved Bendixens Fiskehandel 2. Hulahop: Havnetrappen 3. Puslespil: Vor Frue Kirke 4. Golf spil &

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

Leg, sjov og far-barn kvalitetstid.

Leg, sjov og far-barn kvalitetstid. Hurlumhejdage i Herning Et samarbejde mellem Herning Bibliotekerne Midtjysk Fysioterapi Herning Svømmehal Herning Fremad Fodboldeksperimentarium Leg, sjov og far-barn kvalitetstid. Herning Svømmehal Leg

Læs mere

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk Aktivitetshæfte Kom godt i gang med Kids Walk Her er et par ideer til, hvordan I kan gøre Kids Walk mere varieret og samtidig få trænet børnenes balance, koordination, reflekser og samarbejdsevne. Børneulykkesfonden

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Vikingelegen

Læs mere

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege Del 1: Lege Transportbåndet: Start Mål 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Transportbåndet. Eleverne deles i grupper á 4-6 elever. 5-6 bolde i forskellige størrelser og materialer til hver gruppe.

Læs mere

Find vej gennem tunnelen

Find vej gennem tunnelen Grundmotorisk bevægelse: Krybe Find vej gennem tunnelen Træne motoriske færdigheder som at krybe og koordinere på en sjov måde. Skabe bevægelsesglæde gennem udfoldelse og leg uden fokus på konkurrence

Læs mere

Forord. Glade børn i bevægelsen - STAFETTEN

Forord. Glade børn i bevægelsen - STAFETTEN Forord Glade børn i bevægelsen - STAFETTEN 2 Indholdsfortegnelse 1 BOLD LEGE 7 1.1 BALLON VOLLEYBALL 8 1.2 BOLDSTAFET 8 1.3 CRICKET 9 1.4 FANG BOLDEN 10 1.5 FLASKEBOLD 10 1.6 HALLI HALLO 11 1.7 HOLD PÅ

Læs mere

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling Paralympiske Lege Paralympiske Lege (PL) kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Deltagerne deles op i hold

Læs mere

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud.

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud. Kom-i-gang-lege Frugtsalat 5-10 minutter stole Alle elever står på en stol i en rundkreds. Der er en stol mindre end antallet af elever, den sidste elev står derfor i midten. Alle får nu tildelt navnet

Læs mere

Hér er et lille udpluk af lege og spil, som vi med sikkerhed ved, har deres oprindelse i middelalderen:

Hér er et lille udpluk af lege og spil, som vi med sikkerhed ved, har deres oprindelse i middelalderen: Middelalderlandsbyen Værkstedsarbejde 3 MIDDELALDERENS LEGE OG SPIL Det går jo som en leg lyder en gammel kendt talemåde. Og vi kender det alle sammen, når tingene bare glider og er muntre og festlige

Læs mere

AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15

AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15 AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15 Vi nåede ikke alle lege, men her har I det samlede program. Kan ske at noget af det vi ikke nåede kommer på næste gang Tak i øvrigt for godt engagement og humør Kan du

Læs mere

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd Kidsvolley Kidsklubsamling Peter Morell Opvarmning Øvelser med balloner 1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og

Læs mere

Gamle lege. Børns leg i historien. De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune afd. Frilandsmuseet Hjerl Hede Hjerlhedevej 14, 7830 Vinderup

Gamle lege. Børns leg i historien. De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune afd. Frilandsmuseet Hjerl Hede Hjerlhedevej 14, 7830 Vinderup Gamle lege Børns leg i historien Leg Vi har altid leget. I bondesamfundet legede både børn og voksne. Efterhånden som samfundet udviklede sig, forsvandt legene for de voksnes vedkommende, men børnene er

Læs mere

Til aktiviteterne rådes det til at der skal være ca. 2 voksne med til posterne, for at igangsætte eller hjælpe ved problemer.

Til aktiviteterne rådes det til at der skal være ca. 2 voksne med til posterne, for at igangsætte eller hjælpe ved problemer. Børnerute Svendborg Posternes placering og indhold: 1. Slalom og Kryds&Bolle : Skaterbanen ved Bendixens Fiskehandel 2. Hulahop: Havnetrappen 3. Puslespil: Vor Frue Kirke 4. Golf spil & Ringspil - Café

Læs mere

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane Skudbane En skudbane (20 x 15 meter) kan laves ud af fem-seks mindre skud- og motorikbaner sammensat ud fra forskellige fokuspunkter. Eleverne introduceres til de forskellige skud- og motorikbaner og ikke

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

INSPIRATION TIL AKTIVITETER. Slaraffenland. Københavnerkirken 2017

INSPIRATION TIL AKTIVITETER. Slaraffenland. Københavnerkirken 2017 Dette skal være til inspiration for alle ledere i Slaraffenland, så man bl.a. kan få styrket fællesskabet i de forskellige Slaraffenlandsgrupper gennem leg og aktiviteter. Man kan tage aktiviteterne, som

Læs mere

Frikvartersaktiviteter

Frikvartersaktiviteter Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling Frikvartersaktiviteter Indholdsfortegnelse CHASE: Politi og røvere s.1 Udbryderkongen s.2 Grænselegen s.3 Hvad er klokken Hr. Løve s.4 De blå de må gå s.5

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege Hej skal vi lege? Legehæfte -Danselege Danseleg leg nr 1 - Boogie Woogie Legebeskrivelse: Deltagerne står i åben kreds med ansigtet ind mod midten. - Man gør de ting, man synger. Så tager vi højre fod

Læs mere

Klub-building. spil din klub i form. klubdag. - børn og forældre

Klub-building. spil din klub i form. klubdag. - børn og forældre Klub-building spil din klub i form klubdag - børn og forældre 1 Klub event KLUBDAG - børn og forældre Formål KLUBDAGEN bruges som et fastholdelsesarrangement for nuværende medlemmer, men kan også fint

Læs mere

Svømmeprogram 3. august 2015

Svømmeprogram 3. august 2015 Svømmeprogram 3. august 2015 Introduktion - Formiddag Reglerne i hallen Navneleg med dyr Vi passer på hinanden i svømmehallen Ikke hoppe i vandet før instruktøren har givet tilladelse hertil Man må ikke

Læs mere

totalhåndbold Del 1: Lege

totalhåndbold Del 1: Lege totalhåndbold Del 1: Lege 0-15 minutter Forklaring og instruktion til Ståtrold med bold Antal elever Udstyr Bane Beskrivelse og regler Variationer Eleverne deles i grupper á 15-25 elever Kegler/ markeringer-

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Spirer: Fartpiloter. Formål. Forudsætninger for spirerne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Udfordring.

Spirer: Fartpiloter. Formål. Forudsætninger for spirerne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Udfordring. Spirer: Fartpiloter Formål Pigerne skal opleve, at de selv kan transportere sig rundt i verden, både ved egen energi og også ved hjælp af anden energi, som fx automatiske transportmidler. De kan derved

Læs mere

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt Trille og Trolles terningleg Før vi går i gang: Vi skal bruge 1 (stor) terning og en hulahopring, som placeres midt på gulvet. Vi udvælger 6 opgaver fra oversigten. Vi lægger de seks terningbrikker ud

Læs mere

Indholdsliste i kassen A-grunden

Indholdsliste i kassen A-grunden Indholdsliste i kassen A-grunden 30 stk. Farvede bånd rød/blå, til holddeling 8 kegler i god kvalitet 4 fløjter i rustfri god kvalitet 2 fodbolde fra trees 2 basket bolde fra trees 1 pendulkegler, 9 trækugler,

Læs mere

Børne og Juniorholdet

Børne og Juniorholdet Tirsdag d. 5. januar 15 min Opvarmning: Kædetik og kongens efterfølger (en træner er den, brug alle hallen loftet udenfor) (fælles) 1. gruppe 6 x 30 m løbeskole 5 stk. af 15 m reaktionsøvelser 2. gruppe

Læs mere

Fra Lørdag den 14/7 Og til og med Fredag den 20/7 Er der. Sommerfest på Bygholm Camping

Fra Lørdag den 14/7 Og til og med Fredag den 20/7 Er der. Sommerfest på Bygholm Camping Fra Lørdag den 14/7 Og til og med Fredag den 20/7 Er der 2018 Sommerfest på Bygholm Camping Lørdag den 14/7 kl. 10 starter vi årets sommerfest med en gang Støvlekast. Regler man bukker sig ned og svinger

Læs mere

Skal vi lege? Historiske lege og legetøj på Ballerup Museum

Skal vi lege? Historiske lege og legetøj på Ballerup Museum Skal vi lege? Historiske lege og legetøj på Ballerup Museum 1 Skal vi lege? Gennem hele historien har både børn og voksne leget. Man leger for at have det sjovt, for at være sammen med andre. Når man leger

Læs mere

Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016

Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016 Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016 Lærere: Edmund Davis. Udendørs aktiviteter: Hvis vejret tillader det, vil alle gymnastiktimerne primært foregå udendørs i den næste periode, frem

Læs mere

Cykellege velegnet til: Børn mellem 2 og 12 år og børne- og forældrearrangementer hvor forældrene er medaktive

Cykellege velegnet til: Børn mellem 2 og 12 år og børne- og forældrearrangementer hvor forældrene er medaktive Cykellege velegnet til: Børn mellem 2 og 12 år og børne- og forældrearrangementer hvor forældrene er medaktive Legene stammer fra Cyklistforbundets bog 20 cykellege - sjov cykeltræning for alle børn. Legene

Læs mere

Motionsbånd Assens skole Forsøgsperiode 2013/2014

Motionsbånd Assens skole Forsøgsperiode 2013/2014 Bevægelsesbånd Bevægelsesbånd kan anvendes på mange forskellige måder samt tidspunkter i løbet af skoledagen alt efter hvor i skolen man befinder sig indskoling, mellemtrin eller udskoling. Forskningen

Læs mere

Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet

Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet EKSTRA ØVELSER Bevægelsesaktiviteter i salen Bilag 1 Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet Gå rundt i salen mellem hinanden i rask gang (musik). Stop musikken og spørg om deltagerne så hinanden hvad

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

Årsplan for skoleåret 2018/19

Årsplan for skoleåret 2018/19 Årsplan for skoleåret 2018/19 Idræt i 2.-3. klasse Lærer: Christina Hintze Denne årsplan er sidst revideret d. 17. juni 2018 Generelt Der er 2 sammenhængende 45 minutters lektion i idræt om ugen i 2.-3.

Læs mere

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Fysisk Aktivitet Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Indholdsfortegnelse CIRKELTRÆNINGSPROGRAMMER... 1 INSTRUKTØRKORT HELE KROPPEN... 3 INSTRUKTØRKORT PAR... 4 INSTRUKTØRKORT

Læs mere

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv.

Styret af legen. Stafet, som varieres ved at udøverne løber, hopper, hopper på ét ben, løber baglæns osv. Udholdenhedstræning UDHOLDENHEDSTRÆNING 6-13 ÅR Trin / alder Træningstype Arbejde Pause Intensitet Gentagelser FUNdamentals Lære at træne 6-13 år Lege Simple stafetter Gå, løbe, cykle, ski Styret af legen

Læs mere

Sjov i Skov NATURCENTER HERSTEDHØJE SKOV OG NATURSTYRELSEN

Sjov i Skov NATURCENTER HERSTEDHØJE SKOV OG NATURSTYRELSEN Sjov i Skov NATURCENTER HERSTEDHØJE SKOV OG NATURSTYRELSEN Folder udarbejdet af 04G, Ballerup Seminariet i samarbejde med Naturcenter Herstedhøje, Tegninger: Bettina B. Reimer INDLEDNING VELKOMMEN TIL

Læs mere

Udstyr. Om softball. Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed.

Udstyr. Om softball. Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed. SOFTBALL i skolen Om softball Softball er et unikt boldspil, hvor samarbejde, teknik og taktik går op i en højere enhed. Softball er i familie med baseball og de mere kendte spil rundbold og M- bold. Det

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Brug bolden 4. Flere idéer på spil

Brug bolden 4. Flere idéer på spil Brug bolden 4 Flere idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis............................... 3 Tennis................................... 7 Fodbold.................................. 10 Håndbold................................

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK Nr.1605 Alder: 10-12 år - Tid: 6 min. Nr.1603 Flamingoen spiller kaster bolden til makkerens hoved. Spilleren, som står på et ben, header tilbage. Drillepinden med en bold mellem knæene. Den anden spiller

Læs mere

Klubdag. Program for klubdagen

Klubdag. Program for klubdagen Klubdag Saml spillere og forældre til en sjov dag i hallen og sæt fokus på de gode fælles oplevelser, samarbejde og klubånd. En klubdag giver mulighed for at blande spillere på tværs af køn og årgang og

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Sansebane

Læs mere

Grænseboksere - Niveau 2 - Trin for trin

Grænseboksere - Niveau 2 - Trin for trin Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 3 trin + en formiddag eller eftermiddag - - Trin for trin Nogle mennesker har fysiske begrænsninger, som kan gøre, at der er

Læs mere

Lege som oldemor og oldefar legede, da de var børn

Lege som oldemor og oldefar legede, da de var børn Lege som oldemor og oldefar legede, da de var børn Stikke Palles øje ud Ant al: 2 Du skal b r ug e: en st o k o g t o t r æklo d ser Stil jer ryg mod ryg med en stok m ellem benene Når der bliver råbt

Læs mere

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race.

Læs mere

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race. Hesten mønstres i skridt til den

Læs mere

Kære dagplejere i Aalborg kommune

Kære dagplejere i Aalborg kommune Kære dagplejere i Aalborg kommune En lille sommerhilsen efter jeg har besøgt mange af jer ude i legestuerne og på legepladser, jeg har været ude og se hvad i laver af lege og aktiviteter og sat mine lege

Læs mere

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med 1 2 SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med forslag til træningsøvelser og planlægning af lektioner

Læs mere

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege Del 13: Lege Fang slangens hale: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Fang slangens hale. Eleverne deles i grupper á 4-5 elever. Kegler/markeringer. 5x5 meter. Hver gruppe får et areal markeret

Læs mere

Inspiration til sjov bevægelse i skolen

Inspiration til sjov bevægelse i skolen Inspiration til sjov bevægelse i skolen Kære lærer og pædagog Aktiv Året Rundt ønsker med disse 14 kort at give inspiration til masser af bevægelse i løbet af skoledagen med årets tema ZIGZAG. Vi ønsker

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

Credits. Udskoling. Udarbejdet af: Kære idrætslærer/idrætslærerteam. Den lange bane betyder, at vi i gennem undervisningsforløbene

Credits. Udskoling. Udarbejdet af: Kære idrætslærer/idrætslærerteam. Den lange bane betyder, at vi i gennem undervisningsforløbene Credits Kære idrætslærer/idrætslærerteam Udarbejdet af: Med dette materiale i hånden får du og dine idrætskolleger nye muligheder for at samarbejde om god kvalitet i idrætsundervisningen på både den korte

Læs mere

Minimum 3 hjelme. ordforklarings- og refleksionsark. Det laminerede

Minimum 3 hjelme. ordforklarings- og refleksionsark. Det laminerede Lektion 1. Kast og grib Øvelses nr. Tid ca. Beskrivelse Opvarmning 5 min Opvarmning: Spred en kasse bolde ud på jorden over et større areal, sæt den tomme kasse eller to kasser i en passende afstand væk

Læs mere

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK Fang fluen Eleverne skal ryste hhv. højre arm, venstre arm, højre ben og venstre ben på tælling. Der tælles i 1. runde til otte, 2. runde til 4, 3. runde til 2 og 4.

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Find dit dyr. Bowling DE YNGSTE DE YNGSTE. Variation. Variation. Formål. Nr.9155 Alder: 4-6 år - Tid: 8 min. Nr.9152 Find dit dyr af et af 3 dyr. Spillerne deles i tre hold. Hvert hold får et dyrenavn. Hvert hold leder en efter Bowling række bag en kegle i passende afstand

Læs mere

Træning af motorik - Kravle / krybe. Du skal bruge følgende redskaber: Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle.

Træning af motorik - Kravle / krybe. Du skal bruge følgende redskaber: Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle. Træning af motorik - Kravle / krybe Træning af motorik - Kravle / krybe Denne opstilling træner motorik ved at krybe og kravle. Byg to tunneler, hvor den ene er høj og den anden er lav. Kravl under den

Læs mere

DGI tennis. Forslag til 2-3 timers tenniskaravane

DGI tennis. Forslag til 2-3 timers tenniskaravane DGI tennis Forslag til 2-3 timers tenniskaravane Øvelse 1: Stafetløb med bold liggende på ketsjer rundt om kegle. Hver spiller skal have en bold. Øvelsen kan gøres sværere ved at hvert hold kun har én

Læs mere

22 lege. - til alle på 6 år eller mere... HÆFTE 1

22 lege. - til alle på 6 år eller mere... HÆFTE 1 22 lege - til alle på 6 år eller mere... HÆFTE 1 INDHOLD Leg Antal pers. Redskaber Plads Side Aberne i træerne 10-30 Ingen Græsplæne, asfalt, fliser, fast grus eller stort gulv 3 Rødt lys stop 10-30 Ingen

Læs mere

Legekatalog. Fangelege

Legekatalog. Fangelege Ræven fanger gåsen Deltagere: 5-8 i hver gruppe. Tid: 5+ Beskrivelse: Opvarmning, hurtighed, taktik Alle på nær en (ræven) står i række og holder fast i bæltet på den, der står foran. Den bagerste i denne

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Nr.6531 Nr.6530 Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Der spilles med én bold som holdes i gang samtidig med at man løber rundt om bordet og >4 spillere skiftes til at spille

Læs mere

Motorikstyrkende lege

Motorikstyrkende lege Motorikstyrkende lege Et inspirationshæfte fra Fællesrådgivningen for Børn og Unge, PPR side 1 Indhold Bage boller... 3 Lege med fokus på kropsbevidsthed... 3 Find to ens billeder... 3 Lege med fokus på

Læs mere

Årsplan Idræt 2-5. Uge Forløb/Undervisningen Fokuspunkter Materialer Uge Udendørslege To mand frem for en enke Ståtrold Stafet

Årsplan Idræt 2-5. Uge Forløb/Undervisningen Fokuspunkter Materialer Uge Udendørslege To mand frem for en enke Ståtrold Stafet Årsplan Idræt 2-5 Nogle af de store fokuspunkter i løbet af året bliver, samarbejde, fairplay, træning af motorik og teknikker. Ydermere vil der være fokus på sundhed gennem idræt. Undervisningen vil tage

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke til bolden - vristspark 7. Sparke til bolden

Læs mere

Årsplan for skoleåret 2018/19

Årsplan for skoleåret 2018/19 Årsplan for skoleåret 2018/19 Idræt i 0. klasse Lærer: Simone Fruergaard Denne årsplan er sidst revideret d. 1. august 2018 Generelt Der er 2 sammenhængende 45 minutters lektion i idræt om ugen i 0. klasse.

Læs mere

skønhed Introduktion til denne aften Formålet med aftenen Knas 5 minutter Materialer Aktivitet Formål

skønhed Introduktion til denne aften Formålet med aftenen Knas 5 minutter Materialer Aktivitet Formål 224 / omvendt klub Event / Side 1 af 6 [ Omvendt klub - EVENT ] Introduktion til denne aften Dette er en temaaften, hvor alt sker baglæns For at udvikle temaet prøv følgende: Kør programmet baglæns, som

Læs mere