Beskrivelse af jobområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af jobområdet"

Transkript

1 Side 1 af 18 Nummer: 2288 Titel: Personbefordring med bybus og rutebil Kort titel: Personbef.Bybus Status: GOD Godkendelsesperiode: og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter personbefordring med bybusser og rutebiler med plads til flere end otte passagerer med eller uden påhængskøretøj. Inden for jobområdet udføres der primært rutekørsel i kollektiv trafik, men også andre former for kørsel i regi af offentlig servicetrafik, såsom befordring af syge og handicappede. Personbefordring med bybusser og rutebiler udføres af chauffører, hvis primære opgave består i at befordre passagerne frem til bestemmelsesstedet på en rationel og defensiv kørselsmåde og under hensyntagen til sikkerhed for passagererne og andre trafikanter. Personbefordring med bybus og rutebil udføres primært i bybusser med plads til mere end 22 passagerer foruden chaufføren, herunder i 2- og 3-akslede busser, ledbusser og dobbeltdækkerbusser, men også i mindre busser med plads til mellem 8 og 16 passagerer foruden føreren og med en længde på højst otte meter. Personbefordringen kan defineres i følgende to kategorier: Erhvervsmæssig personbefordring, hvortil der kræves erhvervskørekort Ikke erhvervsmæssig personbefordring. Typiske arbejdspladser inden for jobområdet Erhvervsmæssig personbefordring med bybus og rutebil er primært domineret af store virksomheder, der specialiserer sig i rutekørsel. De allerstørste rutebusselskaber er typisk udenlandsk ejede og har en langt større markedsandel på tværs af flere trafikselskaber, end de mindre, lokalt forankrede og ofte familieejede busselskaber. De 10 største rutebusselskaber udgør således 85 procent af markedet Kilde: hvor de 15 procent udgøres af mindre lokale busselskaber, som ofte udfører flere former for kørsel, udover den rutekørsel de kører for trafikselskaberne, herunder typisk handicap- og turistbuskørsel. Medarbejderne på arbejdspladserne inden for jobområdet Jobområdet beskæftiger ca ansatte. Kilde: Danmarks Statistik: Nøgletal for transport

2 Side 2 af 18 Inden for jobområdet beskæftiges: chauffører med primært operative opgaver chauffører, der desuden varetager administrative opgaver selvstændige vognmænd, der også fungerer som chauffører medarbejdere, der varetager administrative opgaver mellemledere, der f.eks. fungerer som drifts- og kørselsledere. Mellemlederne bliver ofte rekrutteret blandt chauffører, som har erhvervet sig praktiske og teoretiske kompetencer til at udføre disse arbejdsopgaver. De fleste medarbejdere inden for jobområdet er mænd, men der ansættes stadig flere kvinder. En høj andel af chaufførerne har en anden etnisk baggrund end dansk, hvilket kan være en udfordring i branchen, idet det kræves, at alle medarbejdere inden for jobområdet kan forstå, tale, læse og skrive dansk. Inden for hele jobområdet er det således helt centralt, at medarbejderne har gode kommunikationsevner, der gør dem i stand til at kommunikere med mangeartede passagerer. Endvidere er det vigtigt, at medarbejderne er i besiddelse af personlige kompetencer, der gør dem i stand til at yde serviceorienteret kundebetjening over for passagererne. Arbejdet stiller desuden krav om, at medarbejderne er fleksible, har gode samarbejdsevner og at de kan udvise empati, samt at medarbejderne er åbne for at arbejde i en multikulturel virksomhed, hvor mangfoldighed bliver anset for en styrke. Jobområdets ansatte er jævnligt beskæftiget med oplæring af nye medarbejdere med forskellig etnisk og kulturel baggrund. Chaufførerne arbejder i et miljø med mange forskelligartede distraktionsfaktorer fra såvel internt i bussen som fra den omgivende trafik. Chaufføren skal under disse forhold kunne koncentrere sig om personbefordringsopgaven uden at gøre skade på passagerer, bus eller sig selv. Medarbejderne skal desuden have grundlæggende almene kompetencer inden for regning/matematik og fremmedsprog. Medarbejderne skal ligeledes være i besiddelse af it-kompetencer, som bl.a. gør dem i stand til al betjene billetterings-, kontrol-, bestillings-, registrerings- og beregnings-, planlægnings- og GPS-systemer. Uddannelses- og certifikatkrav Arbejdet udføres af medarbejdere, der har opnået kompetencen gennem en kombination af deltagelse i arbejdsmarkedsuddannelser og/eller erhvervsuddannelse samt oplæring i virksomheden. Justitsministeriet fastlægger krav til erhvervelse af kørekort i relation til de forskellige køretøjer, der anvendes inden for jobområdet.

3 Side 3 af 18 For de fleste chauffører inden for jobområdet kræves det, at de, udover relevant kørekort, har diverse certifikater og uddannelsesbeviser. Det drejer sig om: Chaufføruddannelsesbevis jf. Trafik- og Byggestyrelsens bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport, som skal fornyes hvert femte år via efteruddannelse. Certificering af rutebuschauffør iht. bestemmelser fastsat lokalt af udbydere i licitation. Derudover skal alle buschauffører, der udfører rutekørsel, leve op til kravet i EU forordning nr. 181/2011 af 16. februar 2011 om buspassagers rettigheder. Denne fastsætter, at alle chauffører skal gennemføre en handicapbevidstgørende uddannelse senest den 1. marts 2018, som enten opnås via grunduddannelserne efter 1. marts 2013, idet emnet 3.9 har været indeholdt i uddannelsen siden, eller via et særligt kursus der kan anvendes som valgfrit indhold i efteruddannelsen. Dog er chauffører, der har gennemført kurset Befordring af bevægelseshæmmede (5 dage), eller følgende tre moduler: Introduktion til offentlig servicetrafik (1 dag), Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer (2 dage) samt Befordring af fysisk handicappede passagerer (2 dage), fritaget for uddannelseskravet jf. 26 stk. 1 i bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. For de fleste chauffører inden for jobområdet kræves det, at de, udover relevant kørekort, har diverse certifikater og uddannelsesbeviser. Det drejer sig om: Chaufføruddannelsesbevis jf. Trafik- og Byggestyrelsens bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport, som skal fornyes hvert femte år via efteruddannelse. Certificering af rutebuschauffør iht. bestemmelser fastsat lokalt af udbydere i licitation. Derudover skal alle buschauffører, der udfører rutekørsel, leve op til kravet i EU forordning nr. 181/2011 af 16. februar 2011 om buspassagers rettigheder. Denne fastsætter, at alle chauffører skal gennemføre en handicapbevidstgørende uddannelse senest den 1. marts 2018, som enten opnås via grunduddannelserne efter 1. marts 2013, idet emnet 3.9 har været indeholdt i uddannelsen siden, eller via et særligt kursus der kan anvendes som valgfrit indhold i efteruddannelsen. Dog er chauffører, der har gennemført kurset Befordring af bevægelseshæmmede (5 dage), eller følgende tre moduler: Introduktion til offentlig servicetrafik (1 dag), Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer (2 dage) samt Befordring af fysisk handicappede passagerer (2 dage), fritaget for uddannelseskravet jf. 26 stk. 1 i bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. Arbejdsorganisering på arbejdspladserne inden for jobområdet Jobområdets ansatte arbejder typisk alene, men de har stor kunde- og brugerkontakt. Nogle chauffører arbejder i selvstyrende teams, hvor chaufførerne bl.a. bidrager til planlægningsopgaver.

4 Side 4 af 18 Arbejdstiderne er vekslende, hvilket stiller store krav til medarbejdernes fleksibilitet og punktlighed også i forhold til at kunne overholde tidsplaner. Endvidere skal chaufførerne kunne tilpasse løsningen af befordringsopgaverne i uforudsete situationer, der f.eks. har sit udgangspunkt i trafikken eller passagererne.

5 Side 5 af 18 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Eftersyn og vedligeholdelse af køretøjer Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Chaufførerne har kendskab til køretøjers opbygning, indretning, udstyr og funktioner. På baggrund af dette kendskab har chaufføren ansvaret for at udføre de lovbefalede daglige driftseftersyn. Chaufførerne har ansvaret for at foretage de drifts- og færdselssikkerhedsmæssige eftersyn på køretøjerne. De kan foretage den daglige vedligeholdelse, som materiellets manualer og virksomhedens politik på området foreskriver. De kan desuden foretage elementær fejlfinding og udbedring af mindre driftsfejl på køretøjerne og de forskellige former for hjælpeudstyr i køretøjerne, og de kan afgive fejlmelding til arbejdspladsens administration/værksted. De kender de krav, som færdselsloven stiller til køretøjer, og de er opmærksomme på og følger Arbejdstilsynets anvisninger. Teknologi og arbejdsorganisering Busserne gennemgår en stadig teknologisk udvikling, og det er vigtigt, at chaufførerne har kendskab til bussens opbygning, indretning, udstyr og funktioner. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Der er ingen særlige kvalifikationskrav. Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen skal beherskes af alle chauffører inden for jobområdet.

6 Side 6 af 18 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Kendskab til regler for bybus- og rutebilkørsel Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Chaufførerne har kendskab til gældende køre- og hviletidsregler samt arbejdstidsregler inden for personbefordringsområdet med bybus og rutebil. Chaufførerne har desuden viden om regler for personbefordring, herunder ansvars- og forsikringsforhold, f.eks. i tilfælde af passagerers sygdom, eller skade på køretøj hvor der skal udfyldes skadeanmeldelse til et forsikringsselskab. Jobområdets ansatte har en helhedsforståelse for administration og arbejdsorganisering i trafik- og rutebilselskaber samt kendskab til lovgrundlaget for trafikselskabers og kommuners virke inden for offentlig servicetrafik/flextrafik. De har derudover kendskab til regelsættet om offentlig servicetrafik/flextrafik, servicekrav, trafikstyring og ordninger for befordring af borgere med forskellige behov. De har desuden viden om køretøjets attester/dokumenter, passagerers dokumenter og chaufførens dokumenter. I tilfælde af færdselsuheld m.v. kan chaufførerne foretage lovpligtig afmærkning af køretøjet med havariblink og advarselstrekant samt foretage korrekt anmeldelse til politi og arbejdsgiver. Chaufførerne har kendskab til rettigheder og pligter i forhold til certifikat- og uddannelseskrav. Chaufførerne har grundlæggende læse-, skrive- og regne-/matematikkompetencer. Teknologi og arbejdsorganisering Jobområdets ansatte skal kunne søge informationer om regler for bybus- og rutebilkørsel på virksomhedens intranet og/eller på internettet. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav De fleste trafikselskaber stiller krav om, at chauffører, vagtpersonale og administrativt personale, der har med kørslens afvikling at gøre inden for udførsel af offentlig servicetrafik; herunder flextrafik, deltager i arbejdsmarkedsuddannelsen Introduktion til offentlig servicetrafik, der giver deltagerne indsigt i love og regler for offentlig servicetrafik. Uddannelsen afsluttes med udstedelse af et certifikat. Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen skal beherskes af alle typer medarbejdere inden for jobområdet.

7 Side 7 af 18 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Konkurrenceforhold, organisering og økonomi Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet JJobområdets ansatte har kendskab til de omkostninger og indtægter, der er forbundet med virksomhedsdrift inden for bus- og rutebilskørsel. De har desuden kendskab til driftsøkonomiske principper, f.eks. faste og variable omkostninger. De ansatte har indsigt i konkurrenceforhold, organisering og vilkår for udbud og licitation for offentlig servicetrafik/flextrafik samt andre former for personbefordringer. Chauffører, der udfører offentlig servicetrafik/flextrafik, har indsigt i de faktureringsregler, der er gældende ved kontraktkørsel. Teknologi og arbejdsorganisering Udbud og licitationer for offentlig servicetrafik/flextrafik kan bidrage til skift af kunder og brugere, hvilket kan betyde hyppige ændringer i chaufførernes organisering af arbejdet. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Der er ingen særlige kvalifikationskrav. Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen skal beherskes af alle typer medarbejdere inden for jobområdet.

8 Side 8 af 18 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Levering af kvalitet og service Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Jobområdets ansatte kan levere en god kundeservice efter virksomhedens principper, herunder evne at forebygge eller afværge konflikter. De ansatte er i besiddelse af den fleksibilitet og samarbejdsevne m.v., som gør, at arbejdet kan udføres med kvalitet og en høj grad af service, og de forstår betydningen af den personlige fremtræden over for virksomhedens kunder. Jobområdets ansatte skal have en meget høj serviceprofil, herunder bl.a. kulturforståelse og sproglige kompetencer. Det er væsentligt, at de kan yde en god kundeservice, og at de har gode samarbejds- og kommunikationsevner. Desuden er deres personlige fremtræden helt central. Teknologi og arbejdsorganisering Som led i levering af kvalitet og service skal chaufførerne kunne betjene forskelligt kommunikationsudstyr. Chauffører arbejder det meste af tiden alene, men de har ofte en bred kundekontakt og fungerer som virksomhedens ansigt udadtil. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Trafikselskaberne stiller stigende krav til certificering i kundeservice. Hvilke krav, der er til chaufførerne, afhænger af det enkelte trafikselskab. Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen skal beherskes af alle medarbejdere inden for jobområdet.

9 Side 9 af 18 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Personbefordring af syge og handicappede Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet CChaufførerne kan udføre forskellige former for erhvervsmæssig og ikke-erhvervsmæssig personbefordring af syge og handicappede. Chaufførerne kan befordre passagerer på en komfortabel måde, der tager hensyn til passagerernes sikkerhed og den gældende lovgivning. Chaufførerne kan imødekomme de særlige krav, der stilles til befordring af syge og handicappede, og kan drage omsorg for passagernes ikke-akutte behov. Personbefordring af syge og handicappede stiller krav til chaufførerne om, at de har et vist kendskab til de mest udbredte sygdomme, samt de har forståelse for de særlige behov passagererne har i forhold hertil. Chaufførerne kan kommunikere med læge og behandlingssted vedrørende særlige transportforhold for passagererne. Udførelse af chaufføropgaver inden for offentlig servicetrafik/flextrafik stiller nogle særlige kompetencekrav til medarbejderne om bl.a. viden om lovgrundlaget for offentlig servicetrafik og om passagerernes forskellige handicap og sygdomme. Chaufførerne skal desuden kunne agere hensigtsmæssigt ved sygdom blandt passagererne og i tilfælde af færdselsuheld og ulykker. Chaufføren kan betjene et iltapparat, og de har viden om sikkerhed i forhold til ilt- og trykflasker. Chauffører, der kører med handicapbusser, skal desuden kunne betjene disse køretøjers specielle udstyr sikkerhedsmæssigt korrekt samt betjene trappemaskiner og fastspænde kørestole korrekt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Teknologi og arbejdsorganisering Da de fleste virksomheder inden for offentlig servicetrafik foretager mange forskellige former for personbefordringer, er der en del chauffører, der veksler mellem forskellige arbejdsopgaver. Chaufførerne arbejder typisk alene, men de har stor kunde- og brugerkontakt. Der sker løbende en udvikling af de hjælpemidler og den teknologi, der er i busserne, hvilket stiller øgede krav til chaufførernes it-kompetencer. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Der eksisterer en række myndighedskrav for uddannelse af buschauffører. Chaufførerne skal være i besiddelse af ét eller flere af følgende kørekort og certifikater.

10 Side 10 af 18 Kørekort D til erhvervsmæssig personbefordring (stor bus) Kørekort D til ikke-erhvervsmæssig personbefordring (stor bus) Kørekort D/E (anhænger på over 750 kg) Kørekort D1 til erhvervsmæssig kørsel (lille bus) Kørekort D1 til ikke-erhvervsmæssig kørsel Kørekort D1/E (anhænger på over 750 kg) Chaufføruddannelsesbevis jf. Trafik- og Byggestyrelsens bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport, som skal fornyes hvert femte år via efteruddannelse. Kørekort til erhvervsmæssig personbefordring og chaufføruddannelsesbeviset skal fornyes hvert 5. år. Derudover skal alle buschauffører, der udfører rutekørsel, leve op til kravet i EU forordning nr. 181/2011 af 16. februar 2011 om buspassagerers rettigheder. Denne fastsætter, at alle chauffører skal gennemføre en handicapbevidstgørende uddannelse senest den 1. marts 2018, som enten opnås via grunduddannelserne efter 1. marts 2013, idet emnet 3.9 har været indeholdt i uddannelsen siden, eller via et særligt kursus der kan anvendes som valgfrit indhold i efteruddannelsen. Dog er chauffører, der har gennemført kurset Befordring af bevægelseshæmmede (5 dage), eller nedenstående tre oplistede kurser, fritaget for uddannelseskravet jf. 26 stk. 1 i bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport: Introduktion til offentlig servicetrafik (1 dag) Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer (2 dage) Befordring af fysisk handicappede passagerer (2 dage) Flertallet af trafikselskaber stiller krav om, at chauffører, der udfører kørsel i regi af offentlig servicetrafik, herunder Flextrafik, har deltaget i ovenstående tre arbejdsmarkedsuddannelser. Kravet om den sidstnævnte arbejdsmarkedsuddannelse (Befordring af fysisk handicappede passagerer) stilles specifikt til chauffører, der kører handicapbusser med lift. En række trafikselskaber stiller desuden krav om, at chaufførerne sikres en faglig opkvalificering gennem deltagelse i arbejdsmarkedsuddannelsen: Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik (3 dage) Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen er central på de fleste arbejdspladser. Der er dog variationer i de arbejdsopgaver, der udføres på de forskellige arbejdspladser, og derfor er kompetencekravene til medarbejderne også forskellige. Nogle arbejdspladser foretager f.eks. udelukkende personbefordring i almindelige bybusser og rutebiler, mens andre typisk mindre rutebusselskaber udfører blandet kørsel, hvor det kræves, at chaufførerne lever

11 Side 11 af 18 op til de uddannelseskrav, der eksisterer i relation til kørsel med handicappede og sygdoms- og alderssvækkede passagerer i regi af offentlig servicetrafik.

12 Side 12 af 18 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Personbefordring med bybus og rutebi Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Chaufførerne kan udføre forskellige former for erhvervsmæssig og ikke-erhvervsmæssig personbefordring med bybus eller rutebil. Chaufførerne kan befordre passagerer med bybus eller rutebil på en måde, der tager hensyn til passagerernes sikkerhed og komfort samt den gældende lovgivning. Endvidere kender chaufførerne de krav, som færdselsloven stiller samt Arbejdstilsynets anvisninger. Chauffører inden for rutekørsel kender takstbestemmelser og zoneinddeling, og på baggrund heraf kan de udstede billetter. De kan endvidere give passagererne relevante informationer via bussens kommunikationsanlæg. Chaufførerne kan foretage planlægning af bybus- og rutebilskørsel og gennemføre disse i praksis under overholdelse af den udarbejdede tids- og køreplan. I samarbejde med jobområdets øvrige ansatte kan chaufførerne planlægge mere individuelt tilrettelagte personbefordringer. Chaufførerne har grundlæggende læse-, skrive- og regne-/matematikkompetencer og er i stand til at anvende it-baseret kommunikationsudstyr, navigationsudstyr, billetteringssystemer og computere. De fleste chauffører udfører traditionel personbefordring med bybus og rutebil omfattet af køreplansstyret kørsel, men der er også chauffører, der udfører mere individuel tilrettelagt kørsel, der udbydes af trafikselskaberne under reglerne om offentlig servicetrafik/flextrafik. I det omfang, at virksomheden både udfører traditionel personbefordring med bybus og rutebil samt offentlig servicetrafik/flextrafik, stiller det krav til chaufførerne om at kunne håndtere begge typer af arbejdsopgaver. Teknologi og arbejdsorganisering Erhvervsmæssig personbefordring med bybus og rutebil er primært domineret af store virksomheder, der specialiserer sig i rutekørsel, men der findes også virksomheder, der udfører flere forskellige former for personbefordring, og hvor chaufføren veksler mellem arbejdsopgaverne. Chaufførerne arbejder typisk alene, men de har stor kunde- og brugerkontakt. De køretøjer, der anvendes, er bygget og udstyret specielt til de forskellige typer personbefordring. Samtidig sker der en løbende udvikling af den teknologi, der er i busserne, hvilket stiller øgede krav til chaufførernes it-kompetencer.

13 Side 13 af 18 Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Der eksisterer en række myndighedskrav for uddannelse af buschauffører. Chaufførerne skal være i besiddelse af ét eller flere af følgende kørekort og certifikater. Kørekort D til erhvervsmæssig personbefordring (stor bus) Kørekort D til ikke-erhvervsmæssig personbefordring (stor bus) Kørekort D/E (anhænger på over 750 kg) Kørekort D1 til erhvervsmæssig kørsel (lille bus) Kørekort D1 til ikke-erhvervsmæssig kørsel Kørekort D1/E (anhænger på over 750 kg) Chaufføruddannelsesbevis jf. Trafik- og Byggestyrelsens bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport, som skal fornyes hvert femte år via efteruddannelse. Kørekort til erhvervsmæssig personbefordring og chaufføruddannelsesbeviset skal fornyes hvert 5. år. Derudover skal alle buschauffører, der udfører rutekørsel, leve op til kravet i EU forordning nr. 181/2011 af 16. februar 2011 om buspassagerers rettigheder. Denne fastsætter, at alle chauffører skal gennemføre en handicapbevidstgørende uddannelse senest den 1. marts 2018, som enten opnås via grunduddannelserne efter 1. marts 2013, idet emnet 3.9 har været indeholdt i uddannelsen siden, eller via et særligt kursus der kan anvendes som valgfrit indhold i efteruddannelsen. Dog er chauffører, der har gennemført kurset Befordring af bevægelseshæmmede (5 dage), eller nedenstående tre oplistede kurser, fritaget for uddannelseskravet jf. 26 stk. 1 i bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport: Introduktion til offentlig servicetrafik (1 dag) Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer (2 dage) Befordring af fysisk handicappede passagerer (2 dage) Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen er central på de fleste arbejdspladser. Der er dog variationer i de arbejdsopgaver, der udføres på de forskellige arbejdspladser, og derfor er kompetencekravene til medarbejderne også forskellige. Nogle arbejdspladser foretager f.eks. udelukkende personbefordring i almindelige bybusser og rutebiler, mens andre typisk mindre rutebusselskaber udfører blandet kørsel, hvor det kræves, at chaufførerne lever op til de uddannelseskrav, der eksisterer i relation til kørsel med handicappede og sygdoms- og alderssvækkede passagerer i regi af offentlig servicetrafik.

14 Side 14 af 18 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Rationel, hensynsfuld, sikker og energiøkonomisk kørsel Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Chaufførerne kan udføre personbefordring på en færdselssikkerhedsmæssig forsvarlig måde under hensyntagen til passagerers komfort og sikkerhed. De er i stand til at vurdere egen og andre trafikanters adfærd, så de kan udføre en sikker og forsvarlig kørsel. Chaufførerne har en grundlæggende køreteknisk indsigt, der bl.a. gør dem i stand til at håndtere mange samtidige distraktionsfaktorer i form af f.eks. kontakt med kunder/brugere, uventede hændelser i trafikken og eventuelle vejrmæssige udfordringer. Dette gør dem i stand til at koncentrere sig om personbefordringsopgaven uden at være til skade for kunder/brugere, bus eller sig selv. Chaufførerne kan reagere hensigtsmæssigt og yde passagererne den nødvendige indsats i tilfælde af færdselsuheld og/eller -ulykke, herunder f.eks. evakuere buspassagerer på en korrekt og forsvarlig måde. De har desuden kendskab til elementær brandbekæmpelse. Chaufførerne har kendskab til køretøjernes miljøpåvirkninger. De kan desuden gennemføre kørslen, således at arbejdsmiljø og energi- og miljørigtig kørsel fremmes. Teknologi og arbejdsorganisering Busserne bliver udstyret med mere og mere avanceret udstyr, som kan støtte chaufføren til at udføre rationel, hensynsfuld, sikker og økonomisk kørsel. Udstyret spænder f.eks. over måleudstyr, kørecomputere, navigationsudstyr, automatisk betaling og andre tekniske hjælpesystemer i forbindelse med selve kørslen. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Der er ingen særlige kvalifikationskrav. Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen er helt central på alle arbejdspladser i jobområdet. Stadig flere virksomheder lader deres medarbejdere deltage i kompetenceudvikling inden for området.

15 Side 15 af 18 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Sundhed, sikkerhed, arbejdsmiljø og adfærd i nødsituationer Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Jobområdets ansatte har en grundlæggende forståelse for sikkerhed på arbejdspladsen både i virksomheden og ved køretøjet, og de kan anvende deres viden ved løsning af opgaver, som indebærer sikkerhedsmæssige risici. Chaufførerne er opmærksomme på, hvordan arbejdsulykker kan forebygges, og de kan yde den nødvendige indsats ved arbejdsulykker samt forebygge yderligere påvirkninger og skader. De kan desuden reagere hensigtsmæssigt ved brand. De kan reagere hensigtsmæssigt i tilfælde af færdselsuheld, ulykke eller sygdom, herunder foretage alarmering, anvende almindeligt forekommende brandslukningsmateriel samt foretage evakuering fra køretøjet. Jobområdets ansatte kan bidrage aktivt til at mindske arbejds- og belastningsskader. Chaufførerne har kendskab til ergonomi, så de kan bidrage til at styrke egen sundhed på baggrund af viden om, hvordan de fysiske og psykiske belastningsfaktorer kan påvirke det enkelte menneske. Chauffører, der arbejder med persontransport inden for offentlig servicetrafik/flextrafik eller andre former for persontransport af ældre og handicappede, kan anvende hensigtsmæssig løfte-/bæreteknik, og de kan betjene, håndtere og fastspænde kørestole samt anvende trappemaskiner sikkerhedsmæssigt korrekt. Chauffører, der udfører sygetransporter, skal desuden have kendskab til forskellige typer af sygdomme og deres behandling, og chaufføren skal kunne kommunikere med læge eller skadestue om særlige transportforhold for passageren. Jobområdets ansatte skal have kendskab til de regler og anvisninger fra Arbejdstilsynet, der er for arbejdets tilrettelæggelse, indretning og udførelse. Teknologi og arbejdsorganisering Chaufførarbejdspladser er i dag kendetegnet ved betydelige sundhedsmæssige belastninger. Dette gælder både i forhold til arbejdsrelaterede skader og i forhold til en høj overdødelighed. Det er således en statistisk kendsgerning, at chauffører udsættes for store psykiske og fysiske belastninger, som har placeret denne erhvervsgruppe blandt de mest udsatte på arbejdsmarkedet. Chaufførerne har ofte lange stillesiddende perioder, der er efterfulgt af tunge løft, f.eks. besværlig bagagehåndtering eller hjælp til bevægelseshæmmede. Udførelse af arbejdsopgaverne giver desuden ofte besværlige vilkår i forhold til f.eks. sund ernæring og motion. Dette fordrer et behov for bevidsthed hos

16 Side 16 af 18 såvel medarbejdere som virksomhedernes ledelse om betydningen af sund levevis, der kan mindske erhvervsrelaterede sygdomme, forlænge levealderen og øge trafiksikkerheden. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav IIngen særlige kvalifikationskrav Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen skal beherskes af alle medarbejdere.

17 Side 17 af 18 Aktuelt tilkoblede mål Niveau kan angives ved enkeltfag. Nummer, niveau og titel EUU Varighed i dage Tilknyttet i perioden Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2, og fremefter Uheldforebyggelse for erhvervschauffører AK 1, og fremefter Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I AP 10, og fremefter Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job AD 2, og fremefter Køreteknik - vanskelige trafikale situationer AK 2, og fremefter Køreteknik og manøvrering AK 2, og fremefter Praktikvejlederens kommunikation med elev/lærling AD 2, og fremefter EU-Efteruddannelse for rute- og bybuschauffører AK 5, og fremefter EU-Efteruddannelse for buschauffører - oblig. del AK 3, og fremefter Personbefordring med bus AK 30, og fremefter Introduktion til arbejdsmarkedsuddannelserne (F/I) AP 3, og fremefter Introduktion til et brancheområde (F/I) AP 40, og fremefter Arbejdsmarked, it og jobsøgning (F/I) AP 40, og fremefter Introduktion til det danske arbejdsmarked (F/I) AP 3, og fremefter Grundlæggende kvalifikationsbevis - bus AK 20, og fremefter Mentoruddannelse for erfarne medarbejdere AE 5, og fremefter Sundhed for personbefordringschauffører AK 2, og fremefter Udvidelse af GK for godschauffører AK 5, og fremefter Personbefordring med bus - ordinær kvalifikation AK 50, og fremefter Introduktion til førstehjælp på jobbet AP 0, og fremefter Personbefordring for lastbilchauffører AK 15, og fremefter Sikker adfærd - nul arbejdsulykker AK 1, og fremefter Køreteknik ajourføring AK 1, og fremefter Konflikthåndtering for personbefordringschauffører AK 2, og fremefter Praktik for F/I AP 48, og fremefter Køreteknik og ny teknologi AK 2, og fremefter Rutebuskørsel AK 5, og fremefter Køre- og hviletidsregler AK 1, og fremefter Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd AD 5, og fremefter Jobrelateret fremmedsprog med basalt ordforråd AD 5, og fremefter Brug af diagramark og kontrolapparat AK 1, og fremefter Transportpapirer inden for vejtransport AK 1, og fremefter Energirigtig kørsel AK 3, og fremefter Manøvrering, forsikringer og færdselsregler AK 3, og fremefter Arbejdsulykker og adfærd i nødsituationer AK 3, og fremefter Sundhed, sikkerhed, service og logistik AK 3, og fremefter Køreteknik AK 2, og fremefter Køreteknik, miljø og arbejdsfunktioner AK 3, og fremefter Grundlæggende faglig regning AP 2, og fremefter Kundeservice AK 3, og fremefter Befordring af bevægelseshæmmede AK 5, og fremefter Billettering og kundeservice AK 3, og fremefter Kørsel med vogntog, kategori D/E AK 10, og fremefter Kørsel med specielle busser AK 2, og fremefter Grundlæggende faglig matematik AP 3, og fremefter Personlig udvikling til arbejde og uddannelse AA 5, og fremefter Værdibaserede arbejdspladser AA 2, og fremefter Videndeling og læring for medarbejdere AA 3, og fremefter Faglig læsning AP 2, og fremefter Faglig skrivning AP 3, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, basis AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau AP 40, og fremefter

18 Side 18 af 18 Nummer, niveau og titel EUU Varighed i dage Tilknyttet i perioden Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau AP 40, og fremefter Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I AP 10, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, basis AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau AP 40, og fremefter Billettering og check af rejsehjemmel AK 1, og fremefter Kommunikation og kulturforståelse AK 2, og fremefter Sundhed for erhvervschauffører AK 1, og fremefter Praktikvejledning af eud-elever/lærlinge AF 1, og fremefter Konflikthåndtering AK 3, og fremefter Rutebilkørsel udbud AK 5, og fremefter Befordring af handicappede i ordinær rutetrafik AK 2, og fremefter Billettering og god kundebetjening AK 1, og fremefter Ajourføring af chauffører i OST og BAB AK 3, og fremefter Grundlæggende faglig regning AP 2, og fremefter Grundlæggende faglig matematik AP 3, og fremefter Faglig læsning AP 2, og fremefter Faglig skrivning AP 3, og fremefter Introduktion til offentlig servicetrafik AK 1, og fremefter Energiøkonomisk kørsel for erhvervschauffører AK 1, og fremefter Ren- og vedligehold af busser AK 2, og fremefter Instruktører og elever i praktikcentret AP 2, og fremefter Mål og læring i praktikcentret AP 2, og fremefter Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job AD 2, og fremefter Arbejdsmiljø 2 i faglærte og ufaglærte job AD 2, og fremefter Befordring af sygdoms- og alderssvækkede pas. AK 2, og fremefter Befordring af fysisk handicappede passagerer AK 2, og fremefter Personbefordring med lille bus AK 30, og fremefter

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 18 Nummer: 2859 Titel: Personbefordring med mindre køretøjer Kort titel: Bef. køretøjer Status: GOD Godkendelsesperiode: 14-12-2018 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2733 Titel: Mobilkraner med ballast Kort titel: M.kran ballast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Langt de fleste

Læs mere

Nye uddannelsesstrukturer. Taxi og offentlig service trafik. Marts Side 1

Nye uddannelsesstrukturer. Taxi og offentlig service trafik. Marts Side 1 Nye uddannelsesstrukturer Taxi og offentlig service trafik Marts 2015 Side 1 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk ISBN:

Læs mere

TURISTBUS - CHAUFFØRER

TURISTBUS - CHAUFFØRER AMU-KURSER FÅ DEN NYESTE VIDEN KURSER MÅLRETTET TURISTBUS - CHAUFFØRER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ LEARNMARK.DK/KURSER KURSER MÅLRETTET TURISTBUSCHAUFFØRER EU-EFTERUDDANNELSE FOR TURIST- BUSCHAUFFØRER

Læs mere

Transporterhvervets Uddannelser Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke fag B 0, og fremefter 0% 0,4

Transporterhvervets Uddannelser Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke fag B 0, og fremefter 0% 0,4 Side 1 af 10 Elevtypesamling: Fag fælles for hovedforløb Ungdom og EUV3 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke fag B 0,4 15-07-2016 og fremefter 0% 0,4 5476 Køreuddannelse, kategori

Læs mere

Kursuskatalog. Personbefordring.

Kursuskatalog. Personbefordring. Kursuskatalog Personbefordring www.amu-fyn.dk Personbefordring med bus - 30 dage (Kursusnr. 40531) For personer, der ønsker at kunne fungere som buschauffør i rute eller turisttrafik. Deltageren kan på

Læs mere

Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen

Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen Udstedelsesdato: 01/07/2011 Udstedt af Transporterhvervets Uddannelser, det faglige udvalg for Personbefordringsuddannelsen, i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2687 Titel: Vagtservice Kort titel: Vagtservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet vagtservice

Læs mere

Transporterhvervets UddannelsesRåd. (uger) 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke B 0,4 01-08-2015 og fremefter 0% 0,4

Transporterhvervets UddannelsesRåd. (uger) 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke B 0,4 01-08-2015 og fremefter 0% 0,4 Side 1 af 8 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag fælles for hovedforløb Der skal vælges enten Engelsk fag nr. 10806 eller Tysk fag nr. 10827 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke B

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2687 Titel: Vagtservice Kort titel: Vagtservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet vagtservice

Læs mere

AMU DIALOGMØDE AMU dialogmøde den 4. oktober hos AMU-Fyn, C. F. Tietgens Boulevard 27, 5220 Odense SØ

AMU DIALOGMØDE AMU dialogmøde den 4. oktober hos AMU-Fyn, C. F. Tietgens Boulevard 27, 5220 Odense SØ AMU DIALOGMØDE AMU dialogmøde den 4. oktober 2018. hos AMU-Fyn, C. F. Tietgens Boulevard 27, 5220 Odense SØ Side 1 Side 2 Nyt fra TUR Side 3 Nye medarbejdere i TUR: Uddannelseskonsulent Johnny Bengtson

Læs mere

PERSONBEFORDRING KØREKORT TIL BUS 2 CHAUFFØRKORT TIL TAXI 3 EU EFTERUDDANNELSE BUS 4 BAB - FLEXTRAFIK 6 AMU-KURSER 8 TOTALKONCEPTET 11

PERSONBEFORDRING KØREKORT TIL BUS 2 CHAUFFØRKORT TIL TAXI 3 EU EFTERUDDANNELSE BUS 4 BAB - FLEXTRAFIK 6 AMU-KURSER 8 TOTALKONCEPTET 11 EFTERUDDANNELSE INDEN FOR TRANSPORT PERSONBEFORDRING KØREKORT TIL BUS 2 CHAUFFØRKORT TIL TAXI 3 EU EFTERUDDANNELSE BUS 4 BAB - FLEXTRAFIK 6 AMU-KURSER 8 TOTALKONCEPTET 11 KØREKORT TIL BUS Tag kørekort

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2660 Titel: Pleje af hår, hud og negle Kort titel: Hår, hud, negle Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2686 Titel: Forsynings- og distributionssektorerne Kort titel: Forsyning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Logbog Personbefordring med bus

Logbog Personbefordring med bus Vejledning til Logbog Personbefordring med bus Specialet International turistbuschauffør TUR Februar 2012 Vejledning til - EUD Erhvervsuddannelsen via Meritvejen - GVU Grundlæggende Voksen Uddannelse -

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2749 Titel: Betjening af travers-, portalkran og riggerudstyr Kort titel: Kran Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Uddannelsesmål med detaljer. Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne

Uddannelsesmål med detaljer. Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne Side 1 af 3 Udskrevet den 22-04-2015 Uddannelsesmål med detaljer Nummer: 45288 Titel: Billettering og kundeservice Kort titel: Billettering Varighed: 3,0 dage. Godkendelsesperiode: 01-12-2005 og fremefter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2698 Titel: Tandteknik Kort titel: Tandteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Tandteknik er fremstilling

Læs mere

Aktuelle udbudsgodkendelser

Aktuelle udbudsgodkendelser Side 1 af 5 681401 AMU Hoverdal Kompetencebeskrivelse: EUU: Periode: Godkendelsestype: 2636 Ejendomsservice AE 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2708 Klimateknisk område AB 01-01-2010 og fremefter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2707 Titel: Køleteknisk område Kort titel: Køl Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle de

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2017

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2017 KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2017 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk SYD Buschauffør/Rutebil- og turistbuschauffør Kørekort Bus

Læs mere

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 Nummer Titel EUU Varighed dage 40000 Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5,00 40041 Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 40133 Formidling til brugere og beboere, ejendomsservice

Læs mere

Buschauffør i kollektiv trafik Uddannelsesbog

Buschauffør i kollektiv trafik Uddannelsesbog ERHVERVSUDDANNELSE SOM Buschauffør i kollektiv trafik Uddannelsesbog For Eleven: Virksomhed: Uddannelsesaftalen begynder den: / - 20 Uddannelsesaftalen afsluttes den: / - 20 Denne uddannelsesjournal tilhører

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2265 Detailhandel KLA 25000 RKV før erhvervsuddannelse for voksne AP 01-01-2017 og fremefter 40001 Markedsanalyse i detail- og handelserhvervet

Læs mere

TUR CHAUFFØRKONFERENCE 2008 den april Færdselsstyrelsens opgaver i forbindelse med uddannelsesdirektivet

TUR CHAUFFØRKONFERENCE 2008 den april Færdselsstyrelsens opgaver i forbindelse med uddannelsesdirektivet TUR CHAUFFØRKONFERENCE 2008 den 28.-29. april Færdselsstyrelsens opgaver i forbindelse med uddannelsesdirektivet Uddannelsesdirektivet Gennemført i Danmark ved udstedelse af bekendtgørelse nr. 880 af 8.

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2781 Titel: Bolig- og autointeriørmontering Kort titel: Interiørmontage Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Boligmonteringsområdet

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik BEK nr 619 af 08/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 3. september 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 008.58T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2606 Titel: Guld- og sølvsmedeområdet Kort titel: Guldsmed Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter

Læs mere

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018 KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk S YD Lastbils- og godschauffør (Krav ved kørekorts-kurser;

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2237 Titel: Administration i sundhedssektoren Kort titel: admsundhed Status: GOD Godkendelsesperiode: 03-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Administration

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. til buschauffør i kollektiv trafik.

Uddannelsesordning for uddannelsen til. til buschauffør i kollektiv trafik. Sagsnr.: 060.09S.541 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august. 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik Udstedt af Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2757 Titel: Plastsvejsning Kort titel: Plast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Plastsvejsning indebærer sammenføjning

Læs mere

Storseminar Offentligt finansierede uddannelser: Fortsat udvikling i kompetencer

Storseminar Offentligt finansierede uddannelser: Fortsat udvikling i kompetencer Storseminar Offentligt finansierede uddannelser: Fortsat udvikling i kompetencer Preben Mandrup Senior konsulent 2011 Side 1 AMU Arbejdsmarkedsuddannelser EUD Erhvervsuddannelse Bybus og rutebilchaufføruddannelsen

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Turistbuschauffør

Uddannelsesordning for uddannelsen til Turistbuschauffør 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. juli 2017 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 357 af 07/04/2017 om uddannelsen

Læs mere

ERHVERVSUDDANNELSE SOM. Turistbuschauffør. Uddannelsesbog. For. Eleven: Virksomhed:

ERHVERVSUDDANNELSE SOM. Turistbuschauffør. Uddannelsesbog. For. Eleven: Virksomhed: ERHVERVSUDDANNELSE SOM Turistbuschauffør Uddannelsesbog For Eleven: Virksomhed: Uddannelsesaftalen begynder den: / - 20 Uddannelsesaftalen afsluttes den: / - 20 Denne uddannelsesjournal tilhører eleven.

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik

Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik Uddannelsesordning for uddannelsen til 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. juli 2017 Udstedt af det faglige udvalg for Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 356 af 07/04/2017 om uddannelsen

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2868 Titel: Personbefordring med metro og letbane Kort titel: Metro - Letbane Status: GOD Godkendelsesperiode: 14-12-2018 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

På de efterfølgende sider i denne pdf, finder du reglerne, som de foreligger frem til den 31. december 2016.

På de efterfølgende sider i denne pdf, finder du reglerne, som de foreligger frem til den 31. december 2016. Kvalifikationskrav til førere af busser er udsat Som bekendt har Trafik- og Byggestyrelsen udsat de nye regler for ikke-erhvervsmæssige førere af busser. Derfor er siderne 18 til 21 i denne udgave af Personbefordring

Læs mere

Kvikguide Forår 2015. Transport- & lagerkurser. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242

Kvikguide Forår 2015. Transport- & lagerkurser. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Kvikguide Forår 2015 Transport- & lagerkurser 15.01.2015 EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Eller se mere på www.eucsyd.dk Erhvervsuddannelsescenter Syd Tilmelding Tilmeld

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik

Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik 1. Ikrafttrædelsesdato: 15. juli 2016 Udstedt af det faglige udvalg for Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2751 Titel: Produktion af køle- og klimaanlæg Kort titel: Køleteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik BEK nr 356 af 07/04/2017 Udskriftsdato: 7. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 17/04820 Senere ændringer til

Læs mere

L A G E R M E D A R B E J D E R

L A G E R M E D A R B E J D E R L A G E R M E D A R B E J D E R IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan. Det kan virke uoverskueligt

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2280 Titel: Vejgodstransport Kort titel: Vejgods Status: GOD Godkendelsesperiode: 14-12-2018 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Inden for vejgodstransportområdet

Læs mere

Forum om den nye model til lovpligtig efteruddannelse for erhvervschauffører

Forum om den nye model til lovpligtig efteruddannelse for erhvervschauffører Forum om den nye model til lovpligtig efteruddannelse for erhvervschauffører Hvordan ser Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens nye model ud, for den obligatoriske efteruddannelse for erhvervschauffører? Hvilke

Læs mere

Kim Clausen Operator & kvalitetschef kic@moviatrafik.dk

Kim Clausen Operator & kvalitetschef kic@moviatrafik.dk Kim Clausen Operator & kvalitetschef kic@moviatrafik.dk TØF konference okt. 2014 Movias erfaringer med chf. uddannelsen 1. Hvad ligger der bag de nye uddannelseskrav til chauffører fra trafikselskaberne?

Læs mere

EU Kvalifikationsdirektivet

EU Kvalifikationsdirektivet 1 TUR CHAUFFØRKONFERENCE 2007 EU Kvalifikationsdirektivet 2 Bekendtgørelse 880/2006, om kvalifikationskrav til erhvervschauffører, trådte i kraft den 10. september 2006 og implementerede EU-direktivet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Logbog. Personbefordring med bus. Individuel Kompetence Vurdering (IKV) Specialet Bybus- og Rutebilkørsel

Logbog. Personbefordring med bus. Individuel Kompetence Vurdering (IKV) Specialet Bybus- og Rutebilkørsel Logbog Personbefordring med bus Individuel Kompetence Vurdering (IKV) Specialet Bybus- og Rutebilkørsel Februar 2012 Logbogens indhold Indholdsfortegnelse... 1 Formål med logbogen... 2 Bilag 1 Meritansøgerens

Læs mere

Kvikguide efterår 2014. Transport- & lagerkurser. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242

Kvikguide efterår 2014. Transport- & lagerkurser. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Kvikguide efterår 2014 Transport- & lagerkurser 22.05.2014 EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Erhvervsuddannelsescenter Syd Eller se mere på www.eucsyd.dk 140522_Kvikguide_efterår2014_transport_lager_Færdig.indd

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 6 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2275 Administration GOD 25000 RKV før erhvervsuddannelse for voksne AP 01-01-2017 og fremefter 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2205 Titel: Finansiel rådgivning og forsikring Kort titel: finogfor Status: GOD Godkendelsesperiode: 03-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Finansiel

Læs mere

Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010

Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010 Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 16 Offentligt Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010 Samrådsspørgsmål Samrådsspørgsmål AK

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2761 Titel: Opbygning og drift af offshore installationer Kort titel: offshore inst. Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

Kursuskatalog. Godstransport.

Kursuskatalog. Godstransport. Kursuskatalog Godstransport www.amu-fyn.dk Godstransport med lastbil - 30 dage (Kursusnr. 47854) For personer, der ønsker beskæftigelse som chauffører inden for godstransport med lastbil. Deltageren kan

Læs mere

AMU-KURSUSPAKKER MÅLRETTET JOBPROFILER INDEN FOR VEJGODSTRANSPORT

AMU-KURSUSPAKKER MÅLRETTET JOBPROFILER INDEN FOR VEJGODSTRANSPORT AMU-KURSUSPAKKER MÅLRETTET JOBPROFILER INDEN FOR VEJGODSTRANSPORT December 2016 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk ISBN:

Læs mere

Branchevejledning. sikkerhed. og arbejdsmiljø i sygetransportvogne. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

Branchevejledning. sikkerhed. og arbejdsmiljø i sygetransportvogne. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Branchevejledning sikkerhed og arbejdsmiljø i sygetransportvogne Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Denne branchevejledning er udarbejdet for Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Efteruddannelser på AMU Syd

Efteruddannelser på AMU Syd Efteruddannelser på AMU Syd mandag 48616 obl. 2 dage Kursus program. Praktiske forhold. Kørekort kontrol. CUB bevis De nye kurser? Opstart kørsel/ checkliste Uheldsforebyggelse Mental køreteknik Distraktionsfaktorer

Læs mere

Branchepakker: Transport

Branchepakker: Transport Branchepakker: Transport Titel på branchepakken gruppe Kør bus og lær dansk Primært for ledige tosprogede, der ønsker job som buschauffør. Dansksproglige krav: Bestået prøve i danskuddannelse 1 eller tilsvarende

Læs mere

Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter Attester Synsrapporter

Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter Attester Synsrapporter Gennemgang af: Kørekort Kørekort til erhvervsmæssig personbefordring Chaufføruddannelsesbevis Handicapbevidstgørende uddannelse Ansættelsesforhold Køre- og hviletid Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter

Læs mere

614201_Meritvejen A 18/02/05 8:00 Side 1. FAGLÆRT CHAUFFØR en vejledning. Meritvejen. de erfarnes vej til svendebrev

614201_Meritvejen A 18/02/05 8:00 Side 1. FAGLÆRT CHAUFFØR en vejledning. Meritvejen. de erfarnes vej til svendebrev 614201_Meritvejen A 18/02/05 8:00 Side 1 FAGLÆRT CHAUFFØR en vejledning Meritvejen de erfarnes vej til svendebrev 614201_Meritvejen A 18/02/05 8:00 Side 2 INDHOLD Forudsætninger for at gå meritvejen 4

Læs mere

Efteruddannelse for. lastbilchauffører. Information om den nye lovpligtige efteruddannelse for alle der erhvervsmæssigt kører lastbil

Efteruddannelse for. lastbilchauffører. Information om den nye lovpligtige efteruddannelse for alle der erhvervsmæssigt kører lastbil Efteruddannelse for lastbilchauffører Information om den nye lovpligtige efteruddannelse for alle der erhvervsmæssigt kører lastbil 3F Tr a n s p o r t g r u p p e n November 2008 2 Bedre grund- og efteruddannelse

Læs mere

Trin 1: Turistbuschauffør

Trin 1: Turistbuschauffør Uddannelsesordning for uddannelsen til Turistbuschauffør 1. Ikrafttrædelsesdato: 15. juli 2016 Udstedt af det faglige udvalg for Transporterhvervets uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 288 af

Læs mere

Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik.

Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik. TUR den 05-07-2018 Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik. Denne tekstdel af uddannelsesordningen indeholder generelle oplysninger om uddannelsen i henhold til

Læs mere

Kvikguide 2016 Transport-& lagerkurser. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Eller se mere på www.eucsyd.

Kvikguide 2016 Transport-& lagerkurser. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Eller se mere på www.eucsyd. Kvikguide 2016 Transport-& lagerkurser 15.01.2016 EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Eller se mere på www.eucsyd.dk Erhvervsuddannelsescenter Syd Tilmelding Tilmeld dig elektronisk

Læs mere

Befordring af fysisk handicappede passagerer

Befordring af fysisk handicappede passagerer Befordring af fysisk handicappede passagerer Vejledende undervisningsplan udgivet af TUR August 2013 Befordring af fysisk handicappede passagerer Vejledende undervisningsplan udgivet af TUR Undervisningsplanens

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 5 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik

Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik Vejledende undervisningsplan udgivet af TUR Juni 2017 Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik Vejledende undervisningsplan udgivet af TUR

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Køkken-Hotel-Restaurant-Bager-Konditor-Kødbranchen 2257 Mad til grupper med varierede behov for ernæring Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40423 Praktikvejledning af ernæringsassistenter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2244 Titel: Maskin- og værktøjsområdet Kort titel: Maskin Status: GOD Godkendelsesperiode: 21-12-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet er centreret

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2782 Titel: Operatøropgaver i el-forsyning Kort titel: forsyning oper. Status: GOD Godkendelsesperiode: 30-06-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til turistbuschauffør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til turistbuschauffør BEK nr 357 af 07/04/2017 Udskriftsdato: 7. maj 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 17/04820 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport I bekendtgørelse nr. 1327 af 29. november 2017 om kvalifikationskrav til visse

Læs mere

Vejledende timefordeling for kursets emner fremgår herunder.

Vejledende timefordeling for kursets emner fremgår herunder. Undervisningsplan for: Kvalifikation til persontransport i mindre køretøjer. Kursusnavn Kvalifikation til persontransport i mindre køretøjer AMU- mål 48652 Baggrund for Denne undervisningsplan uddannelsen

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen

Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen Udstedelsesdato: 01/7/2010 Udstedt af Transporterhvervets UddannelsesRåd, det faglige udvalg for Buschauffør-uddannelsen, i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk Efteruddannelse er billetten til fremtidens job. Når du efteruddanner

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

FÅ DEN NYESTE VIDEN AMU-KURSER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER LEARNMARK.DK/KURSER

FÅ DEN NYESTE VIDEN AMU-KURSER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER LEARNMARK.DK/KURSER AMU-KURSER FÅ DEN NYESTE VIDEN KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ LEARNMARK.DK/KURSER KURSER MÅLRETTET GODSCHAUFFØRER GAFFELTRUCK CERTIFIKATKURSUS B Efter kurset er du i

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til turistbuschauffør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til turistbuschauffør BEK nr 288 af 15/03/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk EUC Syd står klar til at hjælpe jer Synes du kurser og efteruddannelse

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk EUC Syd står klar til at hjælpe jer Synes du kurser og efteruddannelse

Læs mere

Kvalifikationskursus til taxikørsel. Grenaa Trafikskole Christian Vogel Primulavej 23 8500 Grenaa

Kvalifikationskursus til taxikørsel. Grenaa Trafikskole Christian Vogel Primulavej 23 8500 Grenaa Kvalifikationskursus til taxikørsel Grenaa Trafikskole Christian Vogel Primulavej 23 8500 Grenaa Målgruppe: Uddannelsen henvender sig primært til kommende taxichauffører og eller taxichauffører der har

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice Marts 2015 AMU Statistik For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: - AMU Hoverdal - AMU Nordjylland - Københavns Tekniske

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. til turistbuschauffør.

Uddannelsesordning for uddannelsen til. til turistbuschauffør. Sagsnr.: 060.09S.541 Uddannelsesordning for uddannelsen til 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august. 2015 Udstedt af Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 505 af 24/04/2015 om uddannelsen

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service December 2014 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

Kvikguide 2014. Transport- & lagerkurser. Forside. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242

Kvikguide 2014. Transport- & lagerkurser. Forside. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Forside Kvikguide 014 Transport- & lagerkurser 14.01.014 EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 600 Aabenraa Telefon 741 44 Eller se mere på www.eucsyd.dk Erhvervsuddannelsescenter Syd Tilmelding Tilmeld dig

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 6 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 5 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til turistbuschauffør

Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til turistbuschauffør TUR den 05-07-2018 Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til turistbuschauffør Denne tekstdel af uddannelsesordningen indeholder generelle oplysninger om uddannelsen i henhold til uddannelsesbekendtgørelsens

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. AMU Statistik. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice AMU Statistik Januar 2012 For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: AMU Hoverdal AMU Nordjylland AMU Syd CPH West Erhvervsskolen

Læs mere

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019 KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk Efteruddannelse er billetten til fremtidens job. Når du efteruddanner

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2787 Titel: Spåntagende metalindustri Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 02-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode Side 1 af 86 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag fælles for hovedforløb Grundfag: 10823 Samfundsfag F 1,5 uger Grundfag 1,5 uger -, 7-trinsskala, Delkarakter. 1 Eleven kan formidle helt grundlæggende samfundsfaglig

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2275 Administration Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40022 Effektive, individuelle brugerflader (AD) 12-09-2014 og fremefter

Læs mere

G A R T N E R I M E D A R B E J D E R

G A R T N E R I M E D A R B E J D E R G A R T N E R I M E D A R B E J D E R IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan. Det kan virke

Læs mere

B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N

B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde

Læs mere