Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk"

Transkript

1 Viden der styrker ida.dk Ingeniørforeningen, IDA er en interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Til at lære mere om IDAs mange fordele

2 EN GOD fagforening GÅR ALTID FORREST FOR AT STÅ BAG SINE MEDLEMMER

3 IDA er for ingeniører og cand.scient.er. Derfor bliver du en del af et stærkt netværk, der arbejder for samme sag. Du er netop kommet lidt tættere på over kollegaer. Så mange er vi i IDA, og så mange, står vi sammen for at skabe de bedst mulige rammer for ingeniører og cand.scient.er i Danmark. I IDA møder du en verden af muligheder og tilbud, og vi håber, at du vil bruge os så meget som muligt. IDA spiller en vigtig rolle I IDA vil vi gerne være en naturlig del af din hverdag. Det mener vi helt bogstaveligt, for vi tror på, at vi kan være med til at gøre en forskel i dit liv. Det kan være de mange kontante fordele, der sparer dig og din familie penge, men i lige så høj grad vores høje, faglige fokus, som styrker og opdaterer din viden og giver dig mulighed for at dele din viden med andre. IDA hjælper også med at forhandle overenskomsten på din arbejdsplads, så du får de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår og mulighed for at realisere dine professionelle såvel som personlige mål. Fællesskab Selvom vi i IDA alle sammen er forenet i et stærkt netværk, betyder det ikke, at vi ikke kan have forskellige interesser. Derfor tilbyder IDA et hav af professionelle netværk og arrangementer, som giver dig mulighed for at møde ligesindede samt udvide dit netværk og viden indenfor dit interesseområde. Fx støtter IDA organiserede netværk på offentlige arbejdspladser med konsulentstøtte samt med tilskud til faglige arrangementer. Hverdagens problemknusere Som offentligt ansat medlem af IDA, har du mulighed for at blive tillidsrepræsentant på din arbejdsplads. Tillidsrepræsentanten vælges af sine kollegaer og fungerer som talsmand for de ansatte, forhandlingspart i forhold til ledelsen samt IDAs lokale repræsentant. Opgaven som tillidsrepræsentant er udfordrende, hvorfor viden, entusiasme og engagement er vigtige egenskaber. IDA tilbyder en spændende og udviklende tillidsrepræsentantuddannelse og holder hvert år en konference for at sikre, at du er klædt godt på til opgaven. Læs mere på: KORT OG GODT OM IDA Ingeniørforeningen, IDA er en moderne fagforening for tekniske og naturvidenskabelige akademikere. Vi har over medlemmer og varetager både ansattes, lederes og selvstændiges interesser inden for løn og ansættelse, arbejdsmarked, erhvervspolitik, kompetence, karriere og uddannelse, arbejdsmiljø samt teknologi og forskning. VISIONEN IDA har en ambitiøs vision, der løber frem til Målet er at skabe en forening, der driver og udvikler medlemsfordele i dialog med medlemmerne, en forening der tænker og arbejder globalt. Vi vil i endnu højere grad give et klart billede af ingeniører og cand.scient.ers arbejde og deres store betydning for, hvordan fremtidens store udfordringer bliver løst.

4 Over 80 netværk giver dig muligheder, du ikke finder andre steder. TRE TYPER NETVÆRK IDAs netværk er inddelt i tre forskellige typer. Fagtekniske netværk er inddelt efter branche, regionale netværk er inddelt efter geografi og andre netværk er en god blanding af netværk, der henvender sig til specielle grupper. Se mere om de forskellige muligheder på ida.dk. SÅDAN BLIVER DU MEDLEM Når du er medlem af IDA, kan du tilmelde dig alle de netværk, du har lyst til. Du kan læse mere om de forskellige netværk på ida.dk og nemt tilmelde dig på Mit IDA under Mine netværk og abonnementer. I IDA er vi drevet af viden. Derfor har du mange muligheder for at dyrke dine faglige interesser med andre. Det er også vigtigt, at du hele tiden er opdateret og følger med udviklingen, og det kan du bl.a. gøre ved at melde dig ind i vores forskellige spændende netværk. Netværk for alle IDA er en fagforening med mange stærke netværk. De er bl.a. delt op i faglige og regionale netværk, og der er helt sikkert et eller flere af de netværk, som fanger din interesse. Hvis du brænder for en idé eller et fagligt område, der endnu ikke har et netværk, så har du endda mulighed for selv at starte et. I IDA bakker vi nemlig op om alle gode initiativer, der styrker og deler viden. Over arrangementer Du har også mulighed for at deltage i flere end faglige og sociale arrangementer om året. Der er alt fra specialiserede møder på særlige fagområder til alment inspirerende møder, der giver nye perspektiver og værdifulde værktøjer. Værd at vide for offentligt ansatte Som offentligt ansat er det vigtigt at stå sammen i en stærk forening for at sikre de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår samt skabe muligheder for at styrke og udvikle sin viden og kompetencer. IDA Offentlig har til formål at styrke medlemmer af IDA, som er ansat i staten, regioner og kommuner samt i fælleskommunale virksomheder. IDA Offentlig styrker tillidsrepræsentantarbejdet og medvirker til erfaringsudveksling, videndeling og netværksdannelse inden for relevante fagområder.... og for ledere Det er et stort ansvar at være leder, og det kræver gode værktøjer at blive en dygtig leder. I IDA har vi et stort fokus på lederkarriere og flere initiativer, der gør dig bedre til at motivere, tage beslutninger, håndtere problemstillinger og gå forrest. Du kan også få juridisk rådgivning om løn og ansættelsesvilkår, så du er godt rustet til at tage det ansvar, som et lederjob kræver. Hvad enten du er projektleder, mellemleder, chef med personaleansvar, topleder eller har ambitioner om at blive leder, har du mulighed for at udvikle dig og styrke dine faglige kompetencer. IDA Lederforum tilbyder bl.a.: Mentorordning Karrieresparring Juridisk rådgivning Faglige konferencer Muligheder for at engagere sig

5 ET NETVÆRK DER SKABER VÆRDI ER EN RIGTIG GOD INVESTERING

6 IDA er en fagforening, som hele tiden arbejder for dig. IDA står bag dig. IDA rådgiver dig. IDA hjælper dig med at udvide og dele din viden. IDA sikrer og udvikler dine rammer. IDA giver dig kontante fordele. IDA giver dig overskud til hverdagen. IDA kan styrke dig på rigtig mange områder, og vi håber, at du vil gøre brug af os. IDA er for hele familien IDA gør en forskel for hele familien. Glæde og succes på jobbet giver energi og glæde i hjemmet. IDAs dygtige rådgivere står klar til at hjælpe dig, når du har mest brug for det. Om det gælder spørgsmål og vejledning vedrørende orlov, lønforhandling, eller muligheder for at blive selvstændig, så står vi klar til at imødekomme alle dine behov. IDA er til for at hjælpe dig, og vi håber, at du vil bruge os. IDA giver også mange kontante fordele, så du og din familie kan opleve overskud i hverdagen. Du kan som IDA-medlem bl.a. tegne Danmarks nok billigste og bedst dækkende forsikringer hos IDA Forsikring, spare penge med Forbrugsforeningen og få særlige bankfordele hos Lån & Spar.

7 DINE FORDELE JURIDISK RÅDGIVNING Med IDAs jurister i ryggen får du den arbejdslivsmæssige tryghed, og derfor kan du fokusere på dig selv og din karriere. På ida.dk er der rådgivning døgnet rundt og hvis du fx sender din ansættelseskontrakt til IDAs jurister, får du senest svar dagen efter. Du kan også få hjælp af vores jurister til spørgsmål om alt fra fyringer og forfremmelser til barsel og ferie. RÅDGIVNING OG SPARRING Få svar på, hvad din viden er værd. IDA står klar til at give dig den vejledning, du har brug for. Det kan bl.a. gælde de konkrete tal i den årlige lønstatistik eller praktisk vejledning til at blive selvstændig. IDAs rådgivere står også klar til fx at hjælpe dig med at komme videre i karrieren, vejlede dig om stress eller andre situationer, som kan påvirke din dagligdag. KARRIEREUDVIKLING Bliv kaptajn i dit eget liv og få styr på karrieren med karriererådgivning, karriereplankurser og inspirationsaftener. Vi kan hjælpe dig godt på vej, uanset hvor du befinder dig i karrieren. LEDERE OG SELVSTÆNDIGE Er du leder eller selvstændig giver det særlige karrieremæssige udfordringer og muligheder. IDA tilbyder skræddersyet rådgivning, så du kan komme godt i gang, udvikle dig og forme karrieren, som du ønsker. IDA = IT, TEKNIK OG NATUR VIDENSKAB IDAs viden og juridiske kompetencer inden for rådgivning og udvikling er 100 % fokuseret på vores medlemmers situation. Det giver en specialiseret viden omkring ansættelses- og karriereforhold på områderne it, teknik og naturvidenskab. NETVÆRK OG ARRANGEMENTER Hvis du vil dele viden og selv blive klogere, så kan du blive en del af en lang række forskellige netværk. Du kan også deltage i over faglige og sociale arrangementer. INGENIØREN Hold dig opdateret om bl.a. karrieremuligheder og højaktuelle emner inden for it, teknik og naturvidenskab. Du kan også følge med på ing.dk og jobsiden jobfinder.dk. IDA LEDERFORUM IDA er Danmarks største organisation for ledere med teknisk og naturvidenskabelig baggrund. Der er cirka medlemmer i IDA Lederforum, der er et af IDAs mange tilbud om rådgivning og kompetenceudvikling for ledere. IDA FORSIKRING Få Danmarks nok billigste og bedst dækkende forsikringer. IDA Forsikring har lave omkostninger, medlemmerne har få skader, og så er der ingen aktionærer, der skal have et overskud, eller forsikringsrådgivere, som sælger for at få bonus. Det er seriøs rådgivning og besparelser, du selv kan regne ud på idaforsikring.dk.

8 Hos IDA oplever mange medlemmer at alene de kontante fordele gør deres medlemskab til en god forretning. Overskud i hverdagen Hos IDA kan du til hver en tid gøre brug af vores mange kontante fordele som fx billige forsikringer, rabat på indkøb og hoteller og bankfordele. Eksklusive tilbud Medlemskab hos IDA giver dig også mulighed for at benytte de eksklusive tilbud fra IDA Forsikring, som udbyder Danmarks nok billigste og bedst dækkende forsikringer. Hos IDA Forsikring får du en række unikke tilbud tilpasset IDAs medlemmer. På den online forsikringsberegner på idaforsikring.dk kan du nemt og hurtigt tjekke, hvad du kan spare. Derudover kan du som IDA-kunde hos Lån & Spar opleve fordelagtige renter på lån og opsparing, og gennem samarbejder med bl.a. Forbrugsforeningen og Hotel Express kan du købe ind og booke ferier til fordelagtige priser. Derfor oplever mange IDA-medlemmer, at de kontante fordele alene gør IDA-medlemskabet til en god forretning.

9 HER KAN DU SPARE IDA FORSIKRING Over halvdelen af IDAs medlemmer bruger allerede IDA Forsikring af den simple årsag, at de ikke får det billigere andre steder. Hos IDA Forsikring kan du ofte spare op til 30 % på dine forsikringer. Med IDA Forsikrings online forsikringsberegner kan du nemt finde ud af, hvor mange penge du kan spare. Find forsikringsberegneren på idaforsikring.dk og se straks dine priser og dækninger. FORBRUGSFORENINGEN Som medlem af IDA kan du få et betalingskort til Forbrugsforeningen. Med kortet kan du købe ind og spare penge. Den gennemsnitlige årlige besparelse for IDA-medlemmer er 1.032,- kroner i Hver eneste gang, du benytter Forbrugsforeningens betalingskort i en af de ca forretninger, som foreningen samarbejder med, optjener du en bonus. IDA BANK IDA Bank er et samarbejde med Lån & Spar, hvor du blandt andet får en fordelagtig høj rente på din lønkonto og ekstra bonusrente på din opsparing, gratis IDA Master- Card samt Visa/Dankort ved at samle dine bankforretninger. NYHEDSMAGASINET INGENIØREN Alle IDA-medlemmer kan få gratis viden og nyheder fra Danmarks førende avis til ingeniører og cand.scient.er. Hold dig opdateret om bl.a. karrieremuligheder og højaktuelle emner inden for it, teknik og naturvidenskab. Se også nyheder på ing.dk. ANDRE KONTANTE FORDELE Tjek løbende på ida.dk/benefits for flere besparelser og aftaler, du som medlem kan benytte dig af. Det gælder fx samarbejdet med Hotel Express Online om hotelbooking over hele verden.

10 FORANDRINGER OG UDFORDRINGER KAN OGSÅ BETYDE NYE MULIGHEDER

11 Med IDA bliver du godt klædt på til at klare kriserne og komme godt fra start, når du trænger til nye udfordringer. Arbejdslivet kan byde på op- og nedture, men du er ikke alene. IDA står altid klar til at hjælpe dig. Vi har et stort team af jurister, specialister, og andre dygtige rådgivere, der er stærke på hver deres felt. IDA har også et stærkt team af forhandlere, der repræsenterer medlemmerne ved møder, voldgifter og retssager. Vi er til for dig, så brug os når du har brug for hjælp eller søger inspiration og viden. Karriere, løn og ledighed Uanset hvor du er i dit arbejdsliv, så kan IDA give dig tryghed og ro til at se fremad og pleje karriere og netværk. IDA kæmper for at sikre dig den bedst mulige overenskomst; bl.a. har IDA været med til at sikre offentligt ansatte en ekstra uges ferie, løn under barsel og andre vilkår, der rækker længere end det lovgivningsmæssige. IDAs tillidsrepræsentanter forhandler lokal løn og lokale løsninger på arbejdspladsen. Hvis der ikke er valgt en IDA-tillidsrepræsentant på den respektive arbejdsplads, forhandler IDA på de ansattes vegne. IDA hjælper dig, hvis du skulle blive ledig. Vi hjælper dig med at behandle din afskedigelsessag, hvis ikke alt er gået efter bogen. IDA hjælper dig også med jobsøgningen, og når du er godt på vej igen med at gennemgå din nye ansættelseskontrakt. Stress, sygdom og trivsel Stress er efterhånden blevet en folkesygdom, og vi ved, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du undgår at blive stresset. Det handler bl.a. om trivsel på arbejdspladsen, værktøjer til at planlægge din hverdag og åbenhed og ærlighed om, hvordan du har det. Hvis du er i tvivl, om du har stress, så læs mere om symptomerne på ida.dk/stress. Tag med IDA til udlandet Med ca medlemmer møder vi mange forskellige karrieremål, ambitioner og planer. IDA er med dig, uanset hvordan du prioriterer, og vi følger fx automatisk med, hvis du får job i udlandet. Før afgang kan vi gennemgå din ansættelseskontrakt, og under dit ophold er vi ikke længere væk end en opringning eller en mail. Men start på ida.dk/global. Her har vi samlet rådgivning og information til dig på det globale arbejdsmarked. HVAD NU HVIS? IDA har sikret rammerne for mange medlemmerne gennem årene, og det er vi også klar til for dig. Du skal bare huske at bruge os og stille spørgsmål, når du mangler svar. Den bedste start er de mange selvbetjeningsværktøjer, der ligger på ida.dk. Dem har du adgang til døgnet rundt og derved, når det bedst passer dig. IDA SKABER TRYGHED OG GIVER DIG KLAR BESKED Du er en vigtig del af IDA, og du betyder meget for os. Vi går rigtig langt for at sikre dig de bedste vilkår og værktøjer til at svare på spørgsmål eller håndtere udfordringer i dit arbejdsliv. Det gælder bl.a.: Løn Barsel Udlandsophold Stress Jobsøgning Egen virksomhed Personlig udvikling Karriere Sygdom og arbejdsskader

12 Basisløn er fastsat i overenskomsten efter anciennitet Tillidsrepræsentanten har krav på en årlig lønforhandling for de kolleger, han repræsenterer Kandidater når højeste trin efter 4 år Løndannelse Du har selv ansvar for at klæde tillidsrepræsentanten på til forhandlinger Særlige løntillæg kan være aftalt i overenskomsten Forhandlinger af lokale løntillæg foregår mellem IDAs tillidsrepræsentant og ansættelsesstedet

13 IDA kæmper for at sikre de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår for offentligt ansatte ingeniører og cand.scient.er HVAD KÆMPER VI FOR? På det offentlige arbejdsmarked er en stor del af arbejdsvilkårene aftalt kollektivt. Derfor er det ekstra vigtigt at kæmpe i fællesskab for den bedst mulige overenskomst og derved løn- og ansættelsesvilkår. IDAs medlemmer er Danmarks fremtid og derfor kæmper vi sammen med andre akademikerorganisationer dag ud og dag ind for at sørge for, at lønningerne og arbejdsvilkårene lever op til det faktum. Tillidsrepræsentant Det er tillidsrepræsentanten, som skaber de gode lokale resultater og sikrer det gode samarbejde mellem medarbejdere og ledelse. Tillidsrepræsentanten kan på IDAs vegne forhandle lokale aftaler på arbejdspladsen. Det drejer sig f.eks. om lokale løntillæg og lokale arbejdstidsregler. Kort om løndannelse Som offentligt ansat er lønnen som udgangspunkt sammensat af en basisløn efter anciennitet, og en tillægsdel. Basislønnen er fastsat i overenskomsten og består af et meget kort trinforløb, hvor man som kandidat når sluttrin efter 4 års ansættelse. Ligeledes er der på overenskomstniveau aftalt løntillæg til særlige personalegrupper. Det gælder især for ansatte i uddannelses- og undervisningssektoren. Andre løntillæg aftales lokalt til den enkelte eller til grupper ved forhandlingerne mellem IDAs tillidsrepræsentant og ansættelsesstedet. De offentlige løntabeller finder du her: IDA har overenskomster med arbejdsgiverne på det offentlige område. Det betyder, at IDA forhandler grundvilkår om løn, arbejdstid, ferie m.v. for de offentligt ansatte ingeniører. Overenskomsterne er rammen om dine ansættelsesvilkår som offentligt ansat. IDA kæmper sammen med de øvrige akademikerorganisationer for at sikre de bedst mulige vilkår for dig. Herunder er eksempler på overenskomstaftalte vilkår: 37 timers arbejdsuge 6. ferieuge Løn under barsel Omsorgsdage Fri med løn på barns 1. og 2. sygedag Seniorordninger

14 Nu er du forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvad IDA står for. Det er ikke så lidt, og det bliver løbende til endnu mere. Vi arbejder nemlig hele tiden på at skabe bedre vilkår og endnu flere fordele. Netværket er styrken IDAs medlemmer er grunden til, at vi kan tilbyde så mange muligheder. En af vores styrker er vores størrelse, for jo flere vi er, des større indflydelse kan vi få. Når vi står sammen, kan vi rykke ved mere og spille en vigtig rolle både for dig, dine kollegaer og Danmarks ingeniører og cand.scient.er som helhed. På den private konto betyder størrelsen også bedre muligheder for at sikre dig endnu flere solide kontante fordele. Plads til flere I IDA har vi altid plads til udvikling, ny viden og flere medlemmer. Vi er fx godt i gang med vores vision om at komme endnu tættere på vores medlemmer, og det kommer både dig og IDA til gode. Du får flere fordele, og vi bliver klogere på, hvordan vi kan give dig den bedste ballast og støtte i dit arbejdsliv og privatliv. Et stort og vigtigt skridt på vejen er et endnu større IDA. Det betyder nemlig, at vi kommer til at stå stærkere og kan give dig endnu bedre vilkår og muligheder. Du kan gøre en forskel Vi er glade for al den gratis reklame, vi kan få, for det sparer penge til markedsføring. Penge som vi i stedet kan bruge på vores medlemmer. Som IDA-medlem eller tillidsrepræsentant er det derfor en stor hjælp, når du fortæller dine kollegaer om, hvordan du bruger IDA, og hvad du får ud af dit medlemskab. Husk også, at alle nye medlemmer kan få 3 måneders gratis medlemskab af IDA.

15 GLÆD EN KOLLEGA MED GRATIS FORDELE I 3 MÅNEDER Dine kollegaer ved måske ikke, at IDA styrker og deler viden gennem professionel rådgivning, udviklende netværk, en lang række sociale og faglige arrangementer samt attraktive forsikringer og andre kontante fordele. Derfor byder vi nye medlemmer velkommen med et 3 måneders gratis medlemskab, så de kan se, hvad vi står for. Vi er stærke sammen, og jo flere vi er des bedre. GLÆD EN KOLLEGA OG FÅ ET GAVEKORT Som medlem i IDA ved du allerede, hvordan du kan bruge os til at få ny viden og professionel rådgivning, styrke din karriere, udvide dine netværk, deltage i faglige og sociale arrangementer, få leveret Ingeniøren og spare mange penge gennem fx IDA Forsikring. Det ved dine kolleger måske ikke, så glæd dem med et 3 måneders gratis medlemskab. Så kan de uden forpligtelser prøve mulighederne, og vi glæder så dig med et gavekort for hver kollega, der fortsætter som medlem efter de 3 måneder. Læs mere om hvordan du kan glæde en kollega på ida.dk/mgm Viden der styrker Ingeniørforeningen, IDA er en moderne interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Glæd din kollega med 3 måneders gratis fordele Glæd dine kollegaer med 3 måneders medlemskab i IDA, så glæder vi dig med et gavekort for hver person, der fortsætter medlemskabet efter de 3 måneder.

16 Få eller giv 3 måneders gratis medlemskab af IDA! I IDA er vi i gavehumør, og derfor kan du lige nu blive medlem af IDA kvit og frit i 3 måneder og samtidig få et gavekort til gavekortet.dk på 200 kr. hvis du hverver en ven eller kollega til IDA. Vi håber selvfølgelig, at den største glæde er dit medlemskab i IDA, og at du vil fortsætte dit medlemskab efter de 3 måneder. Hos IDA bliver du en del af et stort og stærkt netværk, der giver dig en masse muligheder for at styrke dine kompetencer og din karriere GRATIS Ja, så enkelt er det i IDA. For du skal selvfølgelig have mulighed for at prøve et medlemskab ganske gratis, så du kan se, hvordan du kan dele viden, få rådgivning, udvide dine netværk, deltage i faglige og sociale arrangementer og blive opdateret af Ingeniøren hver fredag. Efter de tre måneder bestemmer du selv, om du vil fortsætte medlemskabet og udnytte de mange fordele. Det er helt op til dig, dine ønsker og behov. Vi håber, at vi har fanget din interesse. Klik ind på ida.dk/gavemedlemskab, for at få 3 måneders gratis medlemskab i Danmarks største fagforening for ingeniører og cand.scient.er!

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK 01 Din overenskomst er vores fornemste opgave I HK arbejder vi med det helt klare mål at bevare og udvikle velfærden

Læs mere

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling Karriere kompetence forsikring Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling CA giver dig meget mere end a-kasse Dit økonomiske sikkerhedsnet A-kassen er først og fremmest din forsikring ved arbejdsløshed,

Læs mere

HK-medlemmer har flere muligheder

HK-medlemmer har flere muligheder Weidekampsgade 8 HK/Danmark +++ 2857 +++ 0900 København C 09 Det Og der er mange andre fordele vil tage lang tid at opremse alle de fordele, du automatisk får som medlem af HK. Du får medlemsblade og anden

Læs mere

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT Fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere HK Stat er en del af HK. Vi er fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

DM Dansk Magisterforening. DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation

DM Dansk Magisterforening. DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation DM Dansk Magisterforening DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation DM for kommunikatører DM (Dansk Magisterforening) er mødested for 36.000 kandidater og studerende inden for humaniora, samfundsfag, naturvidenskab

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET Mød os på bf.dk, Facebook og i vores fagmagasin Perspektiv Velkommen til Bibliotekarforbundet. Denne folder giver dig et overblik over dine medlemsfordele Velkommen til

Læs mere

For dig, der vil være leder

For dig, der vil være leder For dig, der vil være leder 1 2 1+1=3 90.000 ledere har allerede set værdien de har valgt Lederne som deres organisation og a-kasse Lederne et medlemskab med værdi Hos Lederne får du en lang række tilbud,

Læs mere

Gør en forskel for fællesskabet

Gør en forskel for fællesskabet Gør en forskel for fællesskabet for tillidsrepræsentanter i fagforeninger med OK-mærket. Hvorfor er OK-indsatsen vigtig? OK-indsatsen gør fællesskabet stærkere ikke bare på den enkelte arbejdsplads, men

Læs mere

Velkommen til Danske Bioanalytikere

Velkommen til Danske Bioanalytikere Velkommen til Danske Bioanalytikere Copyright 2011 Danske Bioanalytikere Sankt Annæ Plads 30 Postboks 74 1003 København K. Tlf.: 4695 3535 dbio@dbio.dk www.dbio.dk Redaktion: Danske Bioanalytikere Foto:

Læs mere

BLIV MEDLEM AF HK STAT DET BETALER SIG

BLIV MEDLEM AF HK STAT DET BETALER SIG BLIV MEDLEM AF HK STAT DET BETALER SIG MEDLEMSFORDELE INFORMATION OM DIT FAG HK-KURSER, DER STYRKER DINE KOMPETENCER JURIDISK HJÆLP, HVIS DU FÅR BRUG FOR DET LØN FORSIKRING FOR 50 KRONER OM MÅNEDEN INDFLYDELSE

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere DM Fagforening for højtuddannede Kickstart din karriere Tillykke med kandidatgraden Står du klar til at kaste dig ud i jagten på drømmejobbet? Eller overvejer du at prøve dine idéer af som selvstændig

Læs mere

Mærkbare medlemsfordele

Mærkbare medlemsfordele FORBUND Mærkbare medlemsfordele - for alle medlemmer i FOA Indhold Overenskomst og politisk kraft 4 FOA forhandler for din faggruppes interesser og anerkendelse 4 Tjek på løn og økonomi 7 FOA sikrer dig

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen

FOA din partner på arbejdspladsen F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2007 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 205.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Færdiguddannet hva så?

Færdiguddannet hva så? Færdiguddannet hva så? 1/29 Danske Bioanalytikere Katja Wienmann Bramm Næstformand Anders Clemensen Konsulent 2/29 Autorisation Kun den der har bestået en godkendt uddannelse som bioanalytiker Styrelsen

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Hvad er der i JA? natur miljø videnskab teknik

Hvad er der i JA? natur miljø videnskab teknik Hvad er der i JA? natur miljø videnskab teknik JA er det naturlige valg for mig, fordi det er en fagforening, hvor jeg møder faglige interessefæller. Dorthe Brinck Lillelund, JA-medlem 2 Foto: Sarah Bender

Læs mere

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er helt specielle mennesker.

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Copyright Dansk Sygeplejeråd februar 2017 Alle rettigheder forbeholdes. Fotografisk,

Læs mere

medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter

medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter Offentligt ansat medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter Du mærker forskellen 02 Tillidsrepræsentanten er ambassadør for Danske Fysioterapeuter Mere end 8 ud af 10 offentligt

Læs mere

KARRIERE. programmet

KARRIERE. programmet KARRIERE programmet Hvorfor Business Danmark? Som handels- eller markedsføringsøkonom er der mange ting, du skal have styr på. Derfor har vi i Business Danmark lavet dette karriereprogram specifikt til

Læs mere

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Varenummer: 5504-5 Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Få et skræddersyet kursus Når du er ude og se på tøj, er det ikke sikkert, at du kan finde noget i butikkerne, der passer. Vi er jo alle

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Foto side 12: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd juli 2015 Alle rettigheder

Læs mere

indmeld dig her

indmeld dig her m e l d e M v i l B / k d. k www.h Indmeld dig her Whats in it for me Hvorfor Jeg har et professionelt talerør og optimal indflydelse på mit fag og min arbejdsplads Jeg har et kæmpe netværk og egne jurister

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

Vi arbejder for din fremtid

Vi arbejder for din fremtid Dit faglige netværk Dit faglige netværk Vi arbejder for din fremtid Maskinmestrenes Forening arbejder for din fremtid. Som medlem får du under studiet adgang til et fagligt netværk, socialt fællesskab

Læs mere

GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER

GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER KOMPETENT SPARRING MED LEDERKOLLEGER 2 ERFARING KOMPETENCE SELVSTÆNDIGHED ET TRYGT ARBEJDSLIV Som medlem af FRIE SKOLERS LEDERE får du en forening, der på dine vegne forhandler

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2006 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 210.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Ledernes Logbog til Lønforhandling

Ledernes Logbog til Lønforhandling Ledernes Logbog til Lønforhandling Lønhjul Lønsamtale Forberedelse af selve lønsamtalen Evaluering af lønsamtalen Noter dine succeser Opstil mål for det kommende år Noter løbende ændringer i ansvarsområde

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

Velkommen i DM Overblik over dine medlemsfordele. dm.dk

Velkommen i DM Overblik over dine medlemsfordele. dm.dk Velkommen i DM Overblik over dine medlemsfordele dm.dk 2 DM Nimbusparken 16 2000 Frederiksberg DM Aarhus Vesterbro Torv 1-3, 7. sal 8000 Aarhus C Telefon 38 15 66 00 Fax 38 15 66 66 E-mail dm@dm.dk På

Læs mere

Information til nye kandidater

Information til nye kandidater Information til nye kandidater Den danske Landinspektørforening Kalvebod Brygge 31 1780 København V T: 38 86 10 70 E: ddl@ddl.org W: www.landinspektøren.dk Facebook: Den danske Landinspektørforening Maj

Læs mere

STUDERENDE I PRAKTIK

STUDERENDE I PRAKTIK STUDERENDE I PRAKTIK KÆRE STUDERENDE I PRAKTIK Velkommen til faget. Velkommen til det faglige fællesskab - vi håber, du får en god og udbytterig praktik! Som studerende i lønnet praktik er du en del af

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine kolleger stærkt over for jeres arbejdsgiver. Din TR har

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i.

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i. Kære alle i kreds 3 Horsens den 31. maj 2013 Så er hverdagen ved at vende tilbage til skolerne. Alle har travlt med at nå at indhente forskellige gøremål og det bliver sikkert ikke helt godt igen, før

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 200.000 medlemmer

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Finansforbundet. Det naturlige valg i den finansielle sektor

Finansforbundet. Det naturlige valg i den finansielle sektor Finansforbundet Det naturlige valg i den finansielle sektor finansforbundet 2012 / Tekst: kommunikation / layout: katrine kruckow / foto: jasper carlberg Velkommen! Finansforbundet er en naturlig del af

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Side 1 LEDEREN & BUPL

Side 1 LEDEREN & BUPL Side 1 LEDEREN & BUPL Kære leder i BUPL Midtsjælland Som leder og medlem af BUPL er du automatisk medlem af BUPLs lederforening. Lederforeningens hovedopgave er at varetage ledernes fagpolitiske interesser.

Læs mere

det er her, du hører til

det er her, du hører til DM (Dansk Magisterforening) Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg 38 15 66 00 dm.dk MA København Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg MA Odense Slotsgade 21B 5000 Odense C MA Aarhus Vesterbro Torv 1-3,

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

SYV SKARPE OM FINANSFORBUNDET IT-MEDARBEJDERE I FINANSSEKTOREN

SYV SKARPE OM FINANSFORBUNDET IT-MEDARBEJDERE I FINANSSEKTOREN SYV SKARPE OM FINANSFORBUNDET IT-MEDARBEJDERE I FINANSSEKTOREN Finansforbundet September 2007 Tekst og layout: Kommunikation Oplag: 600 VALGET ER DIT Medlem af Finansforbundet eller ej? Valget er naturligvis

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Velkommen til DM

DM Fagforening for højtuddannede. Velkommen til DM DM Fagforening for højtuddannede Velkommen til DM Velkommen til DM Fagforening for højtuddannede DM yder både kollektiv interessevaretagelse og råd og vejledning til det enkelte medlem med hensyn til

Læs mere

Maskinmestrenes Forening arbejder for dig

Maskinmestrenes Forening arbejder for dig Dit faglige netværk Maskinmestrenes Forening arbejder for dig Som medlem får du adgang til viden og inspiration, fagligt og socialt fællesskab, rådgivning og en masse kontante fordele. Med et kontingent

Læs mere

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS F O A f a g o g a r b e j d e VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS Vi er glade for at skulle være kollega med dig, mens du er ansat hos os. Vi håber, at du vil falde godt til på arbejdspladsen, og at du kan

Læs mere

Aktiv i IDA. En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA

Aktiv i IDA. En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA Aktiv i IDA En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA Ingeniørforeningen 2012 Aktiv i IDA 2 Hovedresultater Formålet med undersøgelsen er at få viden, der kan styrke arbejdet med at fastholde nuværende

Læs mere

EN GOD START RÅD OG VEJLEDNING TIL NYDANSKERE I DEN FINANSIELLE SEKTOR

EN GOD START RÅD OG VEJLEDNING TIL NYDANSKERE I DEN FINANSIELLE SEKTOR EN GOD START RÅD OG VEJLEDNING TIL NYDANSKERE I DEN FINANSIELLE SEKTOR Finansforbundet November 2006 Tekst og layout: Kommunikation Tryk: Datagraf Oplag: 1.000 KÆRE NYDANSKER Velkommen som medarbejder

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O R B U N D E T A F O F F E N T L I G T A N S A T T E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud FOA er til for dig Forbundet af Offentligt Ansatte FOA er et fagligt fællesskab, hvor

Læs mere

Netop færdig ABC for nyuddannede sygeplejersker

Netop færdig ABC for nyuddannede sygeplejersker Netop færdig ABC for nyuddannede sygeplejersker Redaktion: Dansk Sygeplejeråd 09-62, 6. udgave jan. 2014 Layout: Dansk Sygeplejeråd Grafisk Enhed: 09-62 ISBN 87-7266-310-3 Copyright Dansk Sygeplejeråd

Læs mere

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... FOA er med sine 200.000 medlemmer i den offentlige sektor langt den største fagforening for tekniske servicemedarbejdere

Læs mere

Jordemoderforeningen søger konsulent

Jordemoderforeningen søger konsulent Jordemoderforeningen søger konsulent Job- og ansøgerprofil Inden du søger Tak for din første interesse for stillingen som konsulent i Jordemoderforeningen med opgaver på løn-, ansættelses- og forhandlingsområdet.

Læs mere

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST LEDERRÅDGIVNING Er du og medlem af, kan du benytte s rådgivning og søge om coachingforløb. s rådgivning er et tilbud til dig, som har brug for hjælp til at komme videre med problemer og udfordringer i

Læs mere

Styrk din platform som TR

Styrk din platform som TR FORBUND Styrk din platform som TR Efter endt grunduddannelse, tilbyder FOA dig en aftale Indhold Sammen gør vi forskellen 3 De 5 TR-løfter 4 Løfte 1: En aftale om dine TR-opgaver 4 Løfte 2: Information

Læs mere

PERSONALE- POLITIK. MARGINS 18.75 mm GRID 12 GUTTER 7.5 mm. GAP BETWEEN LINES AND OBJECTS 3.75 mm. POSITIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0.

PERSONALE- POLITIK. MARGINS 18.75 mm GRID 12 GUTTER 7.5 mm. GAP BETWEEN LINES AND OBJECTS 3.75 mm. POSITIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0. MARGINS 18.75 mm GRID 12 GUTTER 7.5 mm GAP BETWEEN LINES AND OBJECTS 3.75 mm NEGATIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0.25 pt POSITIVE LINES: THICK 2 pt LIGHT 0.12 pt PERSONALE- POLITIK Om denne pjece Denne pjece

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som medlem af Teknik- og Servicesektoren Derfor skal du være med i fællesskabet I FOAs Teknik- og Servicesektor samler vi en lang række faggrupper, som

Læs mere

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Rigtig god fornøjelse! Helle www.cbaf.dk Center for Balance mellem Arbejdsliv

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Foto side 12: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd februar 2018 Alle rettigheder

Læs mere

Brug din orlov! - der er nok til både far og mor!

Brug din orlov! - der er nok til både far og mor! Brug din orlov! - der er nok til både far og mor! 25 Brug din orlov - der er nok til både far og mor Udgivet af Minister for ligestilling Januar 2007 Distribution: Ligestillingsafdelingen Holmens Kanal

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant

Vælg en tillidsrepræsentant Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan 4 valg af tr_final_november16.indd 1 08-11-2016 11:38:53 Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine

Læs mere

TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I?

TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I? TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I? TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I? Redaktion: Dansk Sygeplejeråd Foto: Lizette Kabré og Lena Rønsholdt

Læs mere

Vi giver dig god arbejdslyst

Vi giver dig god arbejdslyst Vi giver dig god arbejdslyst krifa.dk Som medlem i får du hjælp og inspiration i hele dit arbejdsliv. Læs mere om de mange fordele ved at være medlem i vores fagforening og a-kasse. Vi vil så gerne, at

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab

DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab DM dit naturlige valg som cand.scient. DM er en fagforening for højtuddannede og mødestedet for 36.000 kandidater og studerende inden for

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

IDA Landerapport 2015. Tyskland. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48

IDA Landerapport 2015. Tyskland. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 IDA Landerapport 2015 Tyskland Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 Landerapporten En redegørelse af 46 survey-besvarelser i Tyskland

Læs mere

IDA Landerapport 2013. Qatar. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48

IDA Landerapport 2013. Qatar. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 IDA Landerapport 03 Qatar Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 3-33 mc@ida.dk IDA DK 780 København V ida.dk/global +5 3 8 8 8 Landerapporten Hvert anden år foretager IDA en survey af medlemmer i udlandet

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Velkommen i GL GYMNASIESKOLERNES LÆRERFORENING

Velkommen i GL GYMNASIESKOLERNES LÆRERFORENING Velkommen i GL GYMNASIESKOLERNES LÆRERFORENING 5 GODE GRUNDE TIL AT VÆRE MEDLEM AF GL: 1. Du bliver del af et professionelt fællesskab 2. GL arbejder for et godt undervisnings- og arbejdsmiljø 3. GL arbejder

Læs mere

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra AAU til Job

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra AAU til Job Fra AAU til Job Program Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Hvad kan jeg bruge IDA til? Hvordan får jeg den rigtige løn? Juridisk rådgivning Kurser og fagtekniske netværk

Læs mere

- Går du rundt og. skaber dig?

- Går du rundt og. skaber dig? - Går du rundt og skaber dig? 2 Hvis du går rundt og skaber dig, er din organisation Arkitektforbundet er for skabende mennesker. Dvs. for arkitekter, designere og planlæggere. Ja, for alle, der arbejder

Læs mere

IDA Landerapport 2013 USA. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48

IDA Landerapport 2013 USA. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 IDA Landerapport 203 USA Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 3-33 mc@ida.dk IDA DK 780 København V ida.dk/global +45 3 8 48 48 Landerapporten Hvert andet år foretager IDA en survey af medlemmer i udlandet

Læs mere

Personalepolitik. December 2018

Personalepolitik. December 2018 Personalepolitik December 2018 2 Indholdsfortegnelse Formålet med en personalepolitik 3 Ledelse og samarbejde 4 Ansættelse 5 Kompetenceudvikling 8 Løn 10 Familie- og seniorliv 12 Sundhed og arbejdsmiljø

Læs mere

Politiske værksteder. - præsentation af arbejdet

Politiske værksteder. - præsentation af arbejdet Politiske værksteder - præsentation af arbejdet Hvad er de vigtigste ideer? Mødes oftere Lokale fællesskaber Det sociale kan godt være startskud Gør det let at være aktiv Hvordan er relationsopbygning

Læs mere

Jordemoderforeningen søger konsulent

Jordemoderforeningen søger konsulent Jordemoderforeningen søger konsulent Job- og ansøgerprofil Inden du søger Tak for din første interesse for stillingen som konsulent i Jordemoderforeningen med opgaver på løn-, ansættelses- og forhandlingsområdet.

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Ledernes Logbog til Lønforhandling

Ledernes Logbog til Lønforhandling Ledernes Logbog til Lønforhandling Lønhjul L ø n s a m t a l e Forberedelse af selve lønsamtalen Evaluering af lønsamtalen Noter dine succeser Opstil mål for det kommende år Noter løbende ændringer i ansvarsområde

Læs mere

IDA Landerapport Australien. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge IDA DK 1780 København V ida.dk/global

IDA Landerapport Australien. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge IDA DK 1780 København V ida.dk/global IDA Landerapport 2015 Australien Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 Landerapporten En redegørelse af 9 survey-besvarelser i Australien

Læs mere

Individuel udviklingssamtale Fokus på livsfaser

Individuel udviklingssamtale Fokus på livsfaser Individuel udviklingssamtale Fokus på livsfaser Livsfasepolitik I Region Midtjyllands livsfasepolitik defineres det, at vi ønsker at være en attraktiv arbejdsplads for alle medarbejdere, uanset hvilken

Læs mere

Din tryghed i hverdagen VELKOMMEN I KLUBBEN LABORANTKLUBBEN NOVO NORDISK

Din tryghed i hverdagen VELKOMMEN I KLUBBEN LABORANTKLUBBEN NOVO NORDISK LABORANTKLUBBEN NOVO NORDISK Det er et rigtig godt sikkerhedsnet, man har. Især i krisetider med omvæltninger er det godt at have en stærk klub. Jeg vil aldrig melde mig ud af Laborantklubben. Anja Benfeldt,

Læs mere

IDA Landerapport 2013. Grønland. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48

IDA Landerapport 2013. Grønland. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 IDA Landerapport 203 Grønland Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 3-33 mc@ida.dk IDA DK 780 København V ida.dk/global +45 3 8 48 48 Landerapporten Hvert andet år foretager IDA en survey af medlemmer i

Læs mere

IDA Landerapport 2013. Sverige. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48

IDA Landerapport 2013. Sverige. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 IDA Landerapport Sverige Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge - mc@ida.dk IDA DK 78 København V ida.dk/global +5 8 8 8 Landerapporten Hvert andet år foretager IDA en survey af medlemmer i udlandet for at

Læs mere

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening Velkommen til Skolelederforeningen Din faglige organisation og lederforening Kære nye kollega, Tillykke med dit nye job som leder og hjertelig velkommen i Skolelederforeningen. Du har valgt et vigtigt,

Læs mere

IDA Landerapport 2013. Tyskland. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48

IDA Landerapport 2013. Tyskland. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 IDA Landerapport 20 Tyskland Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge - mc@ida.dk IDA DK 780 København V ida.dk/global +45 8 48 48 Landerapporten Hvert andet år foretager IDA en survey af medlemmer i udlandet

Læs mere