De nordiske guder. Alfheim Alfheim er én af de ni verdener i den nordiske mytologi. Det er guden Frejs hjem. Alfheim er beboet af alfer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De nordiske guder. Alfheim Alfheim er én af de ni verdener i den nordiske mytologi. Det er guden Frejs hjem. Alfheim er beboet af alfer."

Transkript

1 De nordiske guder Vikingernes religion var polyteistisk. Det vil sige, at man troede på mange guder, der hver kunne sit og hjalp menneskene med forskellige ting. Herunder følger korte alfabetiske opslag om den nordiske gudeverden med udgangspunkt i de guder, væsener og steder som nævnes i elevteksten. Alfheim Alfheim er én af de ni verdener i den nordiske mytologi. Det er guden Frejs hjem. Alfheim er beboet af alfer. Asgård Asgaard er én af de ni verdener i den nordiske mytologi. Det er her de guder som kaldes aser bor. Asgaard ligger midt i verden. Aser Aser er de primære guder i den nordiske mytologi. Det er en gudeslægt, hvor de mandlige guder kaldes aser og de kvindelige kaldes asynjer. Odin er den øverste blandt aserne. Aserne ligger i konstant krig mod de troldelignende jætter. Den endelige kamp mod jættterne finder sted ved ragnarok, hvor verden går under. Ask Yggdrasil Ask Yggdrasil er et kæmpe træ, midt i vikingernes verden. Tre af træet rødder når hhv. asernes verden Asgaard, jætternes verden Jotunheim og Niflheim hvor dødsriget Hel ligger. Ved ragnarok bliver træet væltet. Bilskimer Bilskimer er Thors borg og bolig i Asgaard. Brage Brage er en nordisk gud af aseslægt. Han er gud for skjaldekunsten og som søn af Odin. Brage er gift med Idun. Einherjerne Einherjerne er Odins hær af vikinger der ærefuldt er døde i kamp. Idasletten Idasletten ligger i Asgaard ude foran Odins borg Valhalla. Her træner einherjerne til deres endelige kamp i ragnarok. Hver dag kæmper de mod hinanden. Blodet flyder og farver slettet rød, men alle som falder vækkes hver dag til live inden aftensmaden.

2 Fenrisulven Fenrisulven er en frygtindgydende ulv, der er søn af Loke. Ulven blev bundet af guden Tyr, men vil slippe fri ved ragnarok og dræbe Odin. Frej Frej er gud for frugtbarhed, lykke og fred. Han er af den gudeslægt der kaldes vaner. Han er i høj grad vikingebøndernes gud, da det er ham, der får alting til at vokse. Frej ejer et skib, som altid har medvind. Vil han flyve, spænder han ornen Gyldenbørste for sin vogn og kører den gennem luften. Frej bor i og hersker over Alfheim. Freja Freja er Frejs søster og hans kvindelige modstykke. Hun er således også af vaneslægt. Freja er gudinde for frugtbarhed og kærlighed. Freja bor i det smukke Folkvang sammen med faldne vikingekrigere. Odin giver hende halvdelen af de tapre faldne vikinger. Hun rider selv i kamp i en vogn der er trukket af to katte. Folkvang Folkvang er Frejas paradisiske bolig. Frigg Frigg er Odins kone og gud for kærlighed. Men Frigg er den kærlige og beskyttende moder, hvor Freja fx er den lidenskabelige elskerinde. Hun er meget vis og og kender alle menneskers skæbene. Gere og Freke Odins to ulve. Deres navne betyder den grådige og den glubske. Hugin og Munin Odins to ravne. Deres navne betyder tanken og mindet. Hver morgen flyver de ud i verden og hver aften kommer de tilbage til Odin og fortæller ham nyt fra hele verden både gudernes og menneskenes. Høder Høder er én af aserne. Han er søn af Odin og blind. Høder bliver narret af Loke til at dræbe Balder ved at skyde en pil af mistelten efter ham. Idun Idun er én af aserne. Hun passer de gyldne æbler som giver guderne ungdom og udødelighed, når de spiser dem. Idun er gift med Brage.

3 Loke Loke er en Jætte men blodsbror med Odin. Han færdes derfor sammen med Aserne. Han er både listig og ondsindet. Loke kan antage dyreskikkelse. Han er far til Fenrisulven, Midgårdsormen og dødsgudinden Hel. Desuden er han mor til Odins ottebenede hest Sleipner. Loke er skyld i Balders død og straffes herfor med pinsel frem til ragnarok. Midgårdsormen Midgårdsormen er søn af Loke. Det er en kæmpe orm, et uhyre som Odin har smidt i havet. Den er så stor at den når rundt om hele verden. Mimer Mimer er det klogeste væsen i hele verden. Det er uvist hvad slægt han er af, men han kan være jætte. Han er halshugget og hans levende hoved bor i en brønd under Ask Yggdrasil. Odin har givet sit ene øje i pant til Mimer for at få del i hans visdom. Mjølner Mjølner er Thors magiske hammer. Det er det bedste våben i verden, der altid rammer sit mål. Desuden vender Mjølner tilbage til den hånd, der kaster den. Når Thor kaster sin hammer, bliver det tordenvejr. Thors hammer er ét af de mest kendte smykkesymboler fra vikingetiden. Njord Njord er af vaneslægt og gud for søfart, fiskeri og handel. Njord er far til Frej og Freja. Njord bor i Noatun. Noatun Noatun betyder skibshuset og er Njords bolig. Norner Nornerne er skæbnesgudinder. De væver ved et barns fødsel dets livstråd. Nornerne: Urd, Verdande og Skuld bor i Urds brønd under Ask Yggdrasil. Deres navne betyder fortid, nutid og fremtid. Odin Odin er alfaderen blandt aserne og den største af guderne. Han bor i Valhalla i Asgård og bestemmer sejr eller nederlag i menneskenes krige. Han er også gud for runer, magi og Mjød. Han har en hest med otte ben - Sleipner, som aldrig bliver træt. Hans spyd, Gunger, rammer altid sit mål. Hans to ravne, Hugin og Munin ser alt og husker alt. Derudover ligger ulvene Gere og Freke ved hans fødder og passer på ham.

4 Vikingerne vidste, hvordan de kunne kende Odin, hvis de en dag mødte ham: En høj, enøjet skikkelse, svøbt i en kappe og med bredskygget hat! Odin havde givet sit ene øje i pant til Mimer for at få alverdens visdom. Ved at ofre sig selv og hænge sig i Ask Yggdrasil fik han indsigt i runernes magi. Odin modtog de tapre faldne krigere i sin borg. Sif Sif er af aseslægt. Hun er gift med Thor og gudinde for høst. Hendes hår er af guld. Sleipner Sleipner er Odins ottebenede hest. Den kan både løbe på jorden og i himlen og løber hurtigere end nogen anden. Loke er mor til Sleipner. Thor Tor er ase og Odins søn. Han er både stærk og hidsig og én af de vigtigste guder. Han bor med sin kone Sif i Asgaard i det prægtige hus Bilskirner, der har ikke mindre end 540 rum. Thor er tordengud. Når han kører i sin vogn, forspændt med to gedebukke og svinger sin hammer, tordnede det. Han beskytter de andre guder og råder over vejr og vind. Thor er tit i kamp med de stærke og snu jætter. Tors bedste ejendele er vognen, hammeren, et par handsker og et bælte. Hammeren Mjølner rammer altid plet. Handskerne gør ham usårlig og bæltet er et styrkebælte, der gør ham stærkere end den stærkeste i hele verden. Tyr Tyr er ase, krigsgud og søn af Odin. Hvor Thor er den brutale krigsgud, Odin den vise og strategiske krigsgud er Tyr den retfærdige og modige krigsgud. En tvekamp vil fx ske i Tyrs navn. Det lykkedes Tyr at binde Fenrisulven ved at lægge sin hånd i munden på den, mens den blev bundet. Valhalla Valhal eller Valhalla er Odins borg i Asgaard. Her bor han sammen med Einherjerne, som er de vikinger der ærefuldt er døde i kamp. Borgen er gigantisk. Den har har 540 porte og der kan ud af hver port komme 800 krigere på én gang.

5 Vaner Vaneslægten er en gudeslægt, der bor i Vanaheim. På et tidspunkt lå de i krig med aserne. Da aser og vaner sluttede fred flyttede Njord og hans børn Frej og Freja til Asgaard. Valkyrie Valkyrierne er kvindelige guder som på Odins bud eftersøger tapre krigere på slagmarken og tager dem med til Valhalla som Einherjere. Vile og Ve Vile og Ve er Odins brødre. De skabte sammen med Odin de første mennesker. Vile og Ve plejede at styre Asgaard når Odin var på rejse, men de er forsvundet sporløst.

De nordiske guder. Aser: Odin:

De nordiske guder. Aser: Odin: De nordiske guder. Aser: Odin: Odin er søn af Bor og Bestla. Sammen med sine brødre Vile og Ve skabte han de første mennesker Ask og Embla. Odin er gift med Frigg. Odin er den øverste Gud blandt Asene.

Læs mere

Nordisk Mytologi. De 9 Verdener De 9 Heim

Nordisk Mytologi. De 9 Verdener De 9 Heim Nordisk Mytologi De 9 Verdener De 9 Heim Menneskenes verden Midgård Asernes verden Asgård Vanernes verden Vanaheim Jætternes verden - Jotunheim Alfernes verden - Alfheim Dværgenes verden Svartalfheim De

Læs mere

Nordisk mytologi i børnehøjde en litteraturliste Listen er udarbejdet af Køge Bibliotek

Nordisk mytologi i børnehøjde en litteraturliste Listen er udarbejdet af Køge Bibliotek Nordisk mytologi i børnehøjde en litteraturliste Listen er udarbejdet af Køge Bibliotek Letlæste bøger Nordiske guder Serie: De små fagbøger Tegninger: Christian Würgler Hansen Kampen om magten illustreret

Læs mere

I den nordiske mytologi tilhører en gren af gudeslægten Tilhører en anden gren af gudeslægten. Jætternes tilholdssted i Jotunheim

I den nordiske mytologi tilhører en gren af gudeslægten Tilhører en anden gren af gudeslægten. Jætternes tilholdssted i Jotunheim Aserne Vanerne Asgård Midgård Udgård Valhal Hel Ragnarok Bifrost Grungner Mjølner Hugin og Munin Fenrisulven Midgårdsormen Jotunheim Sleipner Tandgnjost Tandgrisner Draupner Yggdrasil Gleipner.. Odin Thor

Læs mere

Vikinger. Guder Runer og ragnarok.

Vikinger. Guder Runer og ragnarok. Vikinger Guder Runer og ragnarok. Jannik 6 kl. 2005 Emne af Indholdsfortegnelse. Side 2. Emnebegrundelse og spørgsmål til emnet. side 3. Hvem var vikingerne. Side 4 vikingernes angreb. Side 5 Guderne.

Læs mere

Hvornår? Hvor? Hvem og hvor mange? Hvordan kommer vi derop? Tema Pris Rover / Senior Ugens Program Hjælp Hejk Lejren

Hvornår? Hvor? Hvem og hvor mange? Hvordan kommer vi derop? Tema Pris Rover / Senior Ugens Program Hjælp Hejk Lejren Hvornår? Hvor? Hvem og hvor mange? Hvordan kommer vi derop? Tema Pris Rover / Senior Ugens Program Hjælp Hejk Lejren Friendship Camp 2008 05-12 of July 2008 Scouts from the twin municipalities Hvidovre,

Læs mere

Posten kan være Fenrisulven. Grå bålkappe og ulvemaske. Bundet med lænke.

Posten kan være Fenrisulven. Grå bålkappe og ulvemaske. Bundet med lænke. Post 1 Fenrisulven En aften trækker det op til uvejr, og snart ankommer tordenguden Thor og hans frænde Loke til den gård, hvor søskendeparret Tjalfe og Røskva bor. Thor tager dem med til gudernes land,

Læs mere

Tor rejser og Balder dør

Tor rejser og Balder dør Opgaver til Tor rejser og Balder dør Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs forordet side 3-7. 1. Nævn navnene på nogle af de nordiske guder? 2. Hvordan var verden delt? Prøv at tegne verden.

Læs mere

Egil Skallagrímsson. Sønnetabet ca. 980

Egil Skallagrímsson. Sønnetabet ca. 980 Egil Skallagrímsson Sønnetabet ca. 980 1. Tungt og trægt tungen løftes, min sangs vægt sorg nedtynger; Vidurs rov ej venter jeg så snart strømmer af sjælsdybet. 2. Ikkun tungvindt af tankens hus mørk kummer

Læs mere

Balders død Rollehæfte

Balders død Rollehæfte Balders død Rollehæfte Hovedpersoner Balder: Frigg: Loke: Høder: Hermod: Hel: Andre medvirkende Modgunn: Ase 1: Ase 2: Sendemand 1: Sendemand 2: Sendemand 3: Skoletjenesten Nationalmuseet 2003 Tekst::

Læs mere

Odins Øjemaleri af Jan Jensen, http://www.123hjemmeside.dk/janjensen/

Odins Øjemaleri af Jan Jensen, http://www.123hjemmeside.dk/janjensen/ Odins Øjemaleri af Jan Jensen, http://www.123hjemmeside.dk/janjensen/ Beskrivelse af `Odins Øje'-projektet Som mange ved, var der i 2003 / 2004 tale om et `Plads for Alle'-projekt, som desværre kuldsejlede,

Læs mere

Gudernes Fugledegård

Gudernes Fugledegård Gudernes Fugledegård Tag med Freja rundt på gudernes Fugledegård en aktivitet for børn og voksne Nationalmuseet Denne aktivitet er for børn i alle aldre. Mindre børn kan have brug for hjælp fra en voksen,

Læs mere

Undervisningsforløb VIKINGETIDEN

Undervisningsforløb VIKINGETIDEN Undervisningsforløb VIKINGETIDEN Den digitale Historiebog - Undervisningsforløb - Vikingetiden 2015 Meloni Forfatter: Malene Lund Smidt Redaktør: Sanne Bundgaard DTP: Tore Lübeck Forlaget Meloni Pakhusgården

Læs mere

VELKOMMEN. Kursushotellet på. Den jydske Haandværkerskole. Hotelmappen

VELKOMMEN. Kursushotellet på. Den jydske Haandværkerskole. Hotelmappen VELKOMMEN Kursushotellet på Den jydske Haandværkerskole Hotelmappen Indhold VELKOMMEN...3 AFREJSE / CHECK UD...4 ARKERING...4 RECETIONEN...5 OST...5 RYGNING...6 OOL...7 FRITID...7 CAFÉ...7 CYKELSKUR...7

Læs mere

Hvad er Lindholm Høje?

Hvad er Lindholm Høje? Hvad er Lindholm Høje? 1 Lindholm Høje ligger på et højde drag ved Nørresundby med udsigt ud over Limfjorden og Aalborg. Her er et stort og sjældent oldtids minde fra jernalderen og vikingetiden år 400-1100.

Læs mere

Ondskabens symbolik. Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver

Ondskabens symbolik. Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver Ondskabens symbolik Undervisningsmateriale om symbolik med udgangspunkt i Louis Moes motiver Ondskabens symbolik Hvad opfatter vi som ondskab? Hvilke symboler bruger vi til at beskrive ondskab? Og hvilke

Læs mere

Nordisk mytologi - historier og øvelser til 3.klasse. By: Michelle Andreassen Malene Krogh Thyssen Maria Bjerre Nielsen Mette Moeller

Nordisk mytologi - historier og øvelser til 3.klasse. By: Michelle Andreassen Malene Krogh Thyssen Maria Bjerre Nielsen Mette Moeller Nordisk mytologi - historier og øvelser til 3.klasse By: Michelle Andreassen Malene Krogh Thyssen Maria Bjerre Nielsen Mette Moeller Nordisk mytologi - historier og øvelser til 3.klasse By: Michelle Andreassen

Læs mere

HAVET OG MENNESKET FAKTA-ARK 1

HAVET OG MENNESKET FAKTA-ARK 1 Døden og Havet Sonatorrek (ca. 960) Egill Skallagímsson Islandsk skjald, o. 900-983 Direkte oversættelse Finnur Jónsson 1912-1915 Dette er en direkte oversættelse, hvor oversætteren ikke har forsøgt at

Læs mere

F Ø R B E G Y N D E L S E N OG EFTER

F Ø R B E G Y N D E L S E N OG EFTER F Ø R B E G Y N D E L S E N OG EFTER I F ør begyndelsen var der ingenting ingen jord, ingen himmel, ingen stjerner: kun den uformelige tågeverden og den altid brændende ildverden. Mod nord var Niflheim,

Læs mere

Nordisk mytologi - myter

Nordisk mytologi - myter OpenStax-CNX module: m41433 1 Nordisk mytologi - myter Maria Friis Bjerre This work is produced by OpenStax-CNX and licensed under the Creative Commons Attribution License 3.0 Abstract Et par udvalgte

Læs mere

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 1 Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 2 Dan Sagnet fortæller, at en konge ved navn Dan, jog sine fjender mod syd. Han var en stærk konge, og folk gav hans land navn efter ham. På den måde fik Danmark

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

NEdSkREVET OG ILLUSTRERET AF

NEdSkREVET OG ILLUSTRERET AF NEdSkREVET OG ILLUSTRERET AF INdhold Forord... 8 JÆTTER, VÆSNER OG VIDUNDERE 105 SKABELSEN... 11 Ginnungagap... 13 Borrs sønner skaber verden... 14 Yggdrasil og de ni verdener... 19 Aser og vaner... 22

Læs mere

Kvartermærker for 4. Nationale Støttebataljon

Kvartermærker for 4. Nationale Støttebataljon Kilde: 4. Nationale Støttebataljon 1 NSE - kvartermærke Motto Perpetuum Mobile Kvartermærker for 4. Nationale Støttebataljon Betydning Perpetuum mobile er latin og er navnet på en maskine, som enten kan

Læs mere

Fra Odin til Kristus. -Overgangen fra nordisk religion. til kristendom i Danmark. Tekst og idé: Emma Katrine Lyng Svensson. Lindholm Høje Museet

Fra Odin til Kristus. -Overgangen fra nordisk religion. til kristendom i Danmark. Tekst og idé: Emma Katrine Lyng Svensson. Lindholm Høje Museet Fra Odin til Kristus -Overgangen fra nordisk religion til kristendom i Danmark Indholdsfortegnelse Lærervejledning s. 1 Introduktion: Nordisk religion s. 2 Introduktion: Kristendommen s. 3 Mytologi: Jorden

Læs mere

Temadage om vikinger i autentiske omgivelser.

Temadage om vikinger i autentiske omgivelser. Temadage om vikinger i autentiske omgivelser. 4 temadage for elever fra 4 årgange - 0.kl., 4.kl., valghold (7., 8. og 9.kl.) og sprogklasser. I de%e hæ(e kan du finde før-under og e(er materiale for en

Læs mere

Fortællinger bag et Fremtidigt Legeunivers for børn ved Himmelbjerget 26. maj 2013

Fortællinger bag et Fremtidigt Legeunivers for børn ved Himmelbjerget 26. maj 2013 Fortællinger bag et Fremtidigt Legeunivers for børn ved Himmelbjerget 26. maj 2013 Side 1 Den nordiske mytologi Universet I den nordiske mytologi var verden tredelt: Asgård (guderne) Midgård (menneskene)

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

VOKSENKLUBBEN LAVUK S MEDLEMSBLAD

VOKSENKLUBBEN LAVUK S MEDLEMSBLAD VOKSENKLUBBEN LAVUK S MEDLEMSBLAD N U M M E R 3 Å R 2 0 1 6 Kære alle Som I ved varer julen lige til påske, derfor har vi givet plads til Peters historie om julens oprindelse. Næsten som et tillæg op til

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17,

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17, Bruger Side 1 08-05-2016 Tekst: Johs. 17, 20-26. Dette er en usædvanlig og helt speciel tekst, som vi lige har hørt. Et medhør ind i Guds eget lønkammer. Gud Fader og Gud søn taler sammen. Vi kalder kap

Læs mere

DE 24 KASSER Den nordiske mytologi

DE 24 KASSER Den nordiske mytologi DE 24 KASSER Den nordiske mytologi Peter Carlsen er den første kunstner, der har forsynet decemberudstillingens 24 julekalenderkasser med lutter nye værker på nær Freja-figuren, som han modellerede tilbage

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

At børnene finder glæden i fælleskabet: De indgå i store og små fællekaber og finder 'vi'-følelsen.

At børnene finder glæden i fælleskabet: De indgå i store og små fællekaber og finder 'vi'-følelsen. Nordisk mytologi Formål: At børnene får kendskab til nordisk mytologi. At børnene finder glæden i fælleskabet: De indgå i store og små fællekaber og finder 'vi'-følelsen. At børnene skaber nye relationer

Læs mere

SPØRGSMÅL 1. I den sidste bog om Harry Potter kan man læse en historie om tre brødre.

SPØRGSMÅL 1. I den sidste bog om Harry Potter kan man læse en historie om tre brødre. SPØRGSMÅL 1 I den sidste bog om Harry Potter kan man læse en historie om tre brødre. Brødrene møder døden og får hver en gave: en usynlighedskappe, en magisk sten og en tryllestav. Tryllestaven kaldes

Læs mere

Nationalmuseet 2013 En stor tak til Erindringsmøntmidlerne for økonomisk Støtte til projektet Fortid for begyndere. isbn: 978-87-7602-213-6

Nationalmuseet 2013 En stor tak til Erindringsmøntmidlerne for økonomisk Støtte til projektet Fortid for begyndere. isbn: 978-87-7602-213-6 FORTID FOR BEGYNDERE INDHOLD 3 Introduktion til pædagogen 3 6 Ægte vikingeskatte 6 8 Vikingernes mange rejser 8 10 Hvordan så vikingerne ud? 10 12 Gunulf og Ragnhild 12 17 Vikingernes tro 17 21 Odins visdom

Læs mere

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren Stemmer fra Hulbjerg Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren v/ Anette Wilhjelm Jahn Her er forslag til opgaver, der sætter fantasien

Læs mere

Indholdsfortegnelse. en sortner jord synker i hav de lyse stjerner slukkespå himlen. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s

Indholdsfortegnelse. en sortner jord synker i hav de lyse stjerner slukkespå himlen. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s Indholdsfortegnelse Sådan skaber du en Helt 3 Folkeslag 4 Egenskaber 5 Liv og Mana 6 Færdigheder 6 Rustninger og våben 9 Andet udstyr 10 Kampe 11 Hvem starter først? 11 Bevægelse 11 Hvordan slås man? 11

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur 1. Ladby 1. Ladbyskibet skal sejle over Storebælt. Vinden er stærk og kommer fra syd. Turen tager lang tid. Hvor kommer vinden fra? I skal hoppe på et ben frem til Trelleborg. 2.

Læs mere

Trædesten. Nutid Nu er flaskeposter fra de 2 børn begyndt at skylle i land i Aarhus havn...

Trædesten. Nutid Nu er flaskeposter fra de 2 børn begyndt at skylle i land i Aarhus havn... Trædesten Fremtid Et sted langt ud i morgendagen er to børn fanget på jordklodens højestepunkt resten af verden er sunket i havet på grund af menneskehedens mangel på evner til at håndtere verdens konflikter

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

Forestillinger og ritualer forbundet med døden i nordisk religion - Mette Randrup - TOTEM nr. 25, efterår 2010 - Side 1 af 11 TOTEM

Forestillinger og ritualer forbundet med døden i nordisk religion - Mette Randrup - TOTEM nr. 25, efterår 2010 - Side 1 af 11 TOTEM TOTEM nr. 25, efterår 2010 - Side 1 af 11 TOTEM Tidsskrift ved Afdeling for Religionsvidenskab og Arabisk- og Islamstudier, Aarhus Universitet Nummer 25, efterår 2010 Tidsskriftet og forfatterne, 2010

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

THE SAGA OF BIORN HVAD SKER DER EFTER DØDEN?

THE SAGA OF BIORN HVAD SKER DER EFTER DØDEN? THE SAGA OF BIORN PUNKT 1 Se filmen igen PUNKT 2 Tal om filmen i gruppen. PUNKT 3 Læs om vikingerne og deres syn på døden samt artiklen Livet efter døden i de store verdensreligioner. PUNKT 4 Gå tilbage

Læs mere

Om myter. Et undervisningsforløb for overbygningen

Om myter. Et undervisningsforløb for overbygningen Om myter Et undervisningsforløb for overbygningen 1 Definitioner af myten Kraftigt virkende, tidløse historier med magt til at forme og styre vores liv og således enten inspirere os eller ødelægge vores

Læs mere

MARKISER OG SOLAFSKÆRMNING

MARKISER OG SOLAFSKÆRMNING MARKISER OG SOLAFSKÆRMNING INDHOLD 04 ODIN KNÆKARMS-MARKISE 06 THOR KASSETTE-MARKISE 08 FREJA FALDARMS-MARKISE 10 HEIMDAL SCREENS 12 EGNEDE TIL DET DANSKE VEJR 12 STORT UDVALG AF DUGE 13 7 FORDELE 14 FAKTA

Læs mere

Vikar-Guide. 2. Efter fælles gennemgang: Lad nu eleverne læse teksten og lave opgaverne. Ret opgaverne med eleverne.

Vikar-Guide. 2. Efter fælles gennemgang: Lad nu eleverne læse teksten og lave opgaverne. Ret opgaverne med eleverne. Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Historie 7. klasse Vikingetiden 1. Fælles gennemgang: Start med at spørge eleverne hvad de ved om vikingetiden. De har helt sikkert hørt en del om den før. Du kan evt.

Læs mere

Eva Egeskjold Iliana og Belin

Eva Egeskjold Iliana og Belin Eva Egeskjold Iliana og Belin Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 5 Iliana og Belin Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 5 Illustration

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36. 04-12-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2016. Tekst. Lukas 21,25-36. Adventstiden er fyldt af forventning. At vente på noget fylder meget i vores liv. Vi er alle mennesker som lever med forventninger.

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Bellisande: Prinsen er en ringere mand end dig. Frygter du ham?

Bellisande: Prinsen er en ringere mand end dig. Frygter du ham? Kopiside 8 Break 8 - Ridderløfte eller blodsbånd? Scene 1 - Anslag Roller: Fortæller, Bellisande, Oliver og Helgi Helgi huskede Belas ord om, at hævn binder mens tilgivelse sætter fri. Et dybt ønske om,

Læs mere

42 TEMA: Pædagogiske forløb ud fra emner. Af Lisbeth Højvang, pædagog og leder

42 TEMA: Pædagogiske forløb ud fra emner. Af Lisbeth Højvang, pædagog og leder Hejmdals horn gjaldede, faklerne lyste op i mørket og duften af bål var tydelig, den dag børnehaven Porskjær var tryllet om til Asgård, gudernes hjem. Odin, Thor, Freja og de andre guder tog imod, da børn

Læs mere

Større rollespil. Gør indlevelsen total med flere deltagere

Større rollespil. Gør indlevelsen total med flere deltagere Større rollespil Større rollespil Gør indlevelsen total med flere deltagere Rollespil kan have alle mulige forskellige størrelser; fra et par deltagere og op til flere hundreder. Man siger at for mange

Læs mere

D er var engang en rig mand, hvis kone blev syg, og da hun følte, at døden

D er var engang en rig mand, hvis kone blev syg, og da hun følte, at døden Askepot De brødrene Grimm - KHM 021 D er var engang en rig mand, hvis kone blev syg, og da hun følte, at døden nærmede sig, kaldte hun på sin eneste datter og sagde: Bliv ved at være from og god, min lille

Læs mere

3. De lavede alt selv Beboerne i Sædding lavede næsten alle ting selv. Men hvor fik man det fra. Træk streger mellem det, der passer.

3. De lavede alt selv Beboerne i Sædding lavede næsten alle ting selv. Men hvor fik man det fra. Træk streger mellem det, der passer. Opgaver til Angrebet 1. Vikingerne plyndrer Hvorfor ville vikingerne plyndre Sædding? _ 2. Trælle Bues familie havde trælle. Man kan også kalde dem slaver. I Danmark havde vi slaver endnu helt op i 1200-tallet.

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Rollespil på institutioner

Rollespil på institutioner Rollespil på institutioner Nu har vi evalueret forløbet med rollespil med børnene og i personalegrupperne. Alle de glade fotos og film taler jo for sig selv om engagement og begejstring, og det generelle,

Læs mere

keiler stiven LÆSERAKETTEN 2019

keiler stiven LÆSERAKETTEN 2019 keiler stiven 86 LÆSERAKETTEN 2019 Min mor var soldat STINE BANG ANDREAS BECK Junglen er tæt, og det er kun enkelte steder, solens stråler når ned til jorden. Fuglene i træerne siger kurukukuuuu kurukukuuuu,

Læs mere

Temadage om vikinger i autentiske omgivelser.

Temadage om vikinger i autentiske omgivelser. Temadage om vikinger i autentiske omgivelser. 4 temadage for elever fra 4 årgange - 0.kl., 4.kl., valghold (7., 8. og 9.kl.) og sprogklasser. I de%e hæ(e kan du finde før-under og e(er materiale for en

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Da Gud skabte alt

Børnebiblen præsenterer. Da Gud skabte alt Børnebiblen præsenterer Da Gud skabte alt Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Byron Unger; Lazarus Bearbejdet af: Bob Davies; Tammy S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children

Læs mere

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres

Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres Nu har jeg det! jublede Harm. Tyrfing! Det dødbringende sværd! Jeg har det her i min højre hånd! De tre blodsøstre kom jagende gennem luften på deres magre krikker. Harm var i spidsen. Hun holdt Tyrfing

Læs mere

Side 1. Dragen i søen. historien om sankt georg og dragen.

Side 1. Dragen i søen. historien om sankt georg og dragen. Side 1 Dragen i søen historien om sankt georg og dragen Side 2 Personer: Kongen Prinsesse Sila Georg Side 3 Dragen i søen historien om sankt georg og dragen 1 Dragen kommer 4 2 Fåret 6 3 Mørke skyer 8

Læs mere

Side 1. Den store helt. historien om herkules.

Side 1. Den store helt. historien om herkules. Side 1 Den store helt historien om herkules Side 2 Personer: Herkules Kongen Nevøen Side 3 Den store helt historien om herkules 1 De to slanger 4 2 Dræb løven 6 3 Løvens skind 8 4 Hulen 10 5 Herkules dræber

Læs mere

Version 1.03 Flerdagsscenarie 2015 4-6 september. Rakkerrambøls stand

Version 1.03 Flerdagsscenarie 2015 4-6 september. Rakkerrambøls stand Rakkerrambøls stand Velkommen til regelsættet til årets flerdagsscenarie 2015 Vi gør opmærksom på, at der ved dette års flerdagsscenarie, ikke vil være noget, der hedder xp. Det vil altså sige: At kan

Læs mere

V I K I N G E B L O D 2 HEMMELIGHEDER

V I K I N G E B L O D 2 HEMMELIGHEDER V I K I N G E B L O D 2 HEMMELIGHEDER HEMMELIGHEDER - VIKINGEBLOD 2 af Marianne Slot Illustrationer og omslag: Pia Falck Pape Første e-bogsudgave 2011 epub-produktion: Easy Book Design, København ISBN:

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Børnebiblen. præsenterer. Da Gud skabte alt

Børnebiblen. præsenterer. Da Gud skabte alt Børnebiblen præsenterer Da Gud skabte alt Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Byron Unger; Lazarus Bearbejdet af: Bob Davies; Tammy S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children

Læs mere

21. søndag efter trinitatis

21. søndag efter trinitatis 21. søndag efter trinitatis Sneum kirke, søndag den 9. november kl.10.15-21.søndag efter trinitatis Gud Fader, Søn og Helligånd, du som er i himlen og på jorden, alle menneskers liv tilhører dig. Tak fordi

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

V I K I N G E B L O D OVERFALDET

V I K I N G E B L O D OVERFALDET V I K I N G E B L O D OVERFALDET OVERFALDET - VIKINGEBLOD 1 af Marianne Slot Illustrationer og omslag: Pia Falck Pape Første e-bogsudgave 2011 epub-produktion: Easy Book Design, København ISBN: 978-87-92811-34-9

Læs mere

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham.

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Det var sådan dengang i Israels land, at det at være konge

Læs mere

Evanla. Indledning. Dogma. Historie

Evanla. Indledning. Dogma. Historie Evanla Udtales: Eh vand lah Symbol: Stor sort port, med hvid borderline Domæne: Død og had Afbillede: Evenla afbilledes som en 20 meter høj kvinde med fire arme, mørkt hår og helt hvide øjne. Gudinden

Læs mere

menneskets identitet: skabt i Guds billede helt umiddelbart: en særlig værdighed

menneskets identitet: skabt i Guds billede helt umiddelbart: en særlig værdighed Du gode Gud, jeg takker dig for livet, fordi jeg lever og er til i dag. Jeg rækker hånden ud mod livets gave og mod den kærlighed, der ligger bag. Du giver hele verden liv og ånde og holder gang i alle

Læs mere

HEltemod & Hamskiftere

HEltemod & Hamskiftere OVERSKRIFT - Hold det på én LINJE Vikingerne skrev ikke med bogstaver, som du gør i dag. De brugte nogle andre tegn, der kaldes runer. I mere end 1000 år blev der skrevet med runer. De blev altså både

Læs mere

HEltemod & Hamskiftere

HEltemod & Hamskiftere OVERSKRIFT - Hold det på én LINJE Vikingerne skrev ikke med bogstaver, som du gør i dag. De brugte nogle andre tegn, der kaldes runer. I mere end 1000 år blev der skrevet med runer. De blev altså både

Læs mere

VALHAL. Tekst: Gunvor Reynberg. Musik: Christian Dahlberg. Oversættelse af den Islandske tekst i sang 8 Ginungagab

VALHAL. Tekst: Gunvor Reynberg. Musik: Christian Dahlberg. Oversættelse af den Islandske tekst i sang 8 Ginungagab VALHAL Tekst: Gunvor Reynberg. Musik: Christian Dahlberg. Oversættelse af den Islandske tekst i sang 8 Ginungagab Lát veröld með dreggjum af dreyranum sjá að dauðinn er vís, lát tómið svo birtast lát bálköstinn

Læs mere

Sæt kryds ved de 5 rigtige svar: At han var prins. At han var konge. At han havde stor magt. At han var en dygtig kriger. At han var klog.

Sæt kryds ved de 5 rigtige svar: At han var prins. At han var konge. At han havde stor magt. At han var en dygtig kriger. At han var klog. Eftertest Læringsmål 1 Du skal kunne fortælle om den store Jellingsten og monumentområdet Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Sæt kryds ved de 5 rigtige svar: At han

Læs mere

Valdemarsgudstjeneste. 15/ Johs. 3,16. Jørgen Christensen

Valdemarsgudstjeneste. 15/ Johs. 3,16. Jørgen Christensen 725-10-787 Valdemarsgudstjeneste. 15/6-07. 20.30. Johs. 3,16. Jørgen Christensen Læsning: Johannes 3,16: For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke

Læs mere

Facitliste til før- og eftertest

Facitliste til før- og eftertest Facitliste til før- og eftertest Læringsmål 1 Du skal kunne fortælle om den store Jellingsten og monumentområdet Hvad mener Svend, at den store Jellingsten fortæller om Harald Blåtand? Hvem fik den store

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

Følgende stykke er transskriberet ordret fra Foredraget med henblik på brug som kildehenvisning [Foredrag, del 1, 09:43-18:53]:

Følgende stykke er transskriberet ordret fra Foredraget med henblik på brug som kildehenvisning [Foredrag, del 1, 09:43-18:53]: Følgende stykke er transskriberet ordret fra Foredraget med henblik på brug som kildehenvisning [Foredrag, del 1, 09:43-18:53]: det nemmeste, det er vel at begynde med begyndelsen, og inden for nordisk

Læs mere

KORNET. historien om Josef.

KORNET. historien om Josef. Side 3 KORNET historien om Josef 1 Gaver 4 2 En drøm 6 3 Josef skal dø 8 4 En brønd 10 5 Slave 12 6 En rig mand 14 7 Fange 16 8 Kongens drøm 18 9 Syv fede år 20 10 Kornet 22 11 Josefs brødre 24 12 Den

Læs mere

TIR NAN OG DØDEN SOM EN OVERGANG

TIR NAN OG DØDEN SOM EN OVERGANG Når døden er en overgang Et menneskes liv består af mange overgange, hvor vi går fra én tilstand til en anden. Overgangene markerer, at en person har bevæget sig fra ét sted i livet til et andet: Vi bliver

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice

Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med digitalt værktøj: Puppet Pals eller Adobe Voice Historie Færdighedsmål: Kildearbejde: Eleven kan med afsæt i enkle problemstillinger anvende kildekritiske begreber

Læs mere

Mit Østfyn - Besøg Ladbykongens grav. Introduktion og ekspertteams 1-4

Mit Østfyn - Besøg Ladbykongens grav. Introduktion og ekspertteams 1-4 Mit Østfyn - Besøg Ladbykongens grav. Introduktion og ekspertteams 1-4 Skibs-graven i Ladby er den eneste skibs-grav fra vikinge-tiden i Danmark. Den ligger på den mark, hvor den blev fundet i 1934. Den

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H.C. Andersen er Odenses berømte bysbarn. Næsten alle mennesker i hele verden kender H. C. Andersens eventyr. I Odense ligger det hus, hvor han voksede op.

Læs mere

Lokes Ordstrid eller Øges Gilde

Lokes Ordstrid eller Øges Gilde Øge som også kaldtes Gyme, havde lavet Øl til Aserne, da han havde fået den store Kedel, som nu er fortalt. Til dette Gæstebud kom Odin og Frigg, hans hustru. Thor kom ikke, thi han var på Østfart; Siv,

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål

Discipel 24/7 CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål Rentemestervej 109 Discipel 24/7 2400 København NV CELLEGRUPPER Cellegruppernes formål At vokse sammen i troen og i livet som discipel til Guds ære. I cellegrupperne ønsker vi at hjælpe hinanden til at

Læs mere

Grimnes Tale Grimnismál

Grimnes Tale Grimnismál Kong Rødung havde to Sönner; den ene hed Agnar, den anden Gejrröd. Agnar var ti Vintre gammel, men Gejrröd otte Vintre. De to roede ud i en Båd med deres Medestænger for at fiske Småfisk; da drev Vinden

Læs mere

Tors brudefærd Rollehæfte

Tors brudefærd Rollehæfte Tors brudefærd Rollehæfte Hovedpersoner Jætten En anden jætte: odin : Sif: Freja: Andre medvirkende Jætter: Guder: Fortæller: Skoletjenesten Nationalmuseet 2003 Tekst: Winnie Jensen og Merete Staack Layout:

Læs mere

HOT/NOT listen til Krigslive VIII (1/5) HOT/NOT listen til Krigslive VIII

HOT/NOT listen til Krigslive VIII (1/5) HOT/NOT listen til Krigslive VIII / listen til Krigslive VIII (1/5) / listen til Krigslive VIII Opdateret 10. oktober 2011 / listen til Krigslive VIII (2/5) og liste - hvorfor det? Følgende liste er foreløbige retningslinier til dragter

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Karne. Karne er gud for krig, ambition og udfordring. Han er gud for soldater, stridsmænd og folk med ambitioner om at opnå noget større i livet.

Karne. Karne er gud for krig, ambition og udfordring. Han er gud for soldater, stridsmænd og folk med ambitioner om at opnå noget større i livet. Karne Karne er gud for krig, ambition og udfordring. Han er gud for soldater, stridsmænd og folk med ambitioner om at opnå noget større i livet. Når der udbryder konflikt, glæder det ham, og han ser gerne

Læs mere