Vejledningsindsatser i folkeskolen struktur, rammer og opgaver.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledningsindsatser i folkeskolen struktur, rammer og opgaver."

Transkript

1 Vejledningsindsatser i folkeskolen struktur, rammer og opgaver. I forbindelse med den brændende platform Faglighed og Uddannelse blev der i foråret 2015 afsat midler til en læringsvejlederordning i 2½ år. Ordningen med læringsvejledere blev vedtaget, med det formål at understøtte implementeringen af folkeskolereformen. Herunder styrke ledere og læreres faglighed ift reformens elementer som styrket faglighed, målstyret læring, bevægelse, understøttende undervisning og variation i skoledagen. Beslutningen om ansættelse af læringsvejledere er blevet suppleret af yderligere beslutninger om prioritering af midler til vejledning i folkeskolen: Læringsvejledere: Byrådsbeslutning fra 24. marts 2015 med indførelse af en læringsvejlederstruktur fra august 2015 med 7 læringsvejledere ansat på halv tid som vejledere og halv tid som lærere. Sidenhen er antallet af vejledere reduceret i takt med reduktionen i antallet af skoleafdelinger, således at der er 5 vejledere i dag. Der er afsat ca kr. årligt hertil. Af skoleforliget fremgår det: Læringsvejlederfunktionen evalueres i efteråret Evalueringen skal give svar på, hvordan vejlederressourcerne fremadrettet bedst sættes i spil. Det er en positiv formulering ift. ønsket om en fortsat prioritering af vejledningsopgaven på skolerne. I løsningsbrikken i dialogprocessen fremgår det: Læringsvejlederfunktionen er foreløbigt tidsbegrænset til den I kataloget over politiske løsningsbrikker står der: Administrationen anbefaler, at der findes en løsning for læringsvejledere og matematikambassadører, således at skolerne ikke pr. 1. januar skal absorbere de stillinger, der bliver tilbagegivet til skolerne midt i skoleåret. Matematikambassadører: Beslutning fra Byrådsmødet den 15. september Ordningen startede fra 1. oktober 2015 med 7 matematikambassadører med 200 timer årligt (5 timer ugentligt) afsat pr. skoleafdeling. Siden er antallet af skoleafdelinger reduceret, der tildeles derfor til 5 matematikambassadører. Der er afsat ca kr. årligt hertil. Inklusionspædagoger: Vejledende funktion som via midler fra Undervisningsministeriet fungerede i skoleåret 2016/17 med 1 fuldtids inklusionsvejleder pr. skole (3 fuldtidsstillinger). Med skoleforliget er der afsat midler til ½ stilling pr. skole (4 skoler) fra skoleåret 2018/19. Endeligt besluttet på Byrådsmødet den 30. maj 2017.

2 Skolerne og administrationen har indenfor rammen aftalt en fælles finansiering af ordningen i det mellemliggende år 2017/18. Projekt set-up Læringsvejlederordningen og matematikambassadørordningen er begge finansieret af puljen Faglighed og Uddannelse. Den model læringsvejlederordningen har fungeret under, med et frikøb af vejlederne, og en faglig facilitering fra adminstrationen, har således været et særligt set up. Dette skyldes en opmærksomhed på, at timerne ikke skulle opsluges af den almindelige drift på skolerne, da skolerne på daværende tidspunkt ikke var færdige med deres organisering af de pædagogiske læringscentre, jf. Bekendtgørelse om Folkeskolens Pædagogiske Læringscentre BEK nr. 687 af 20/06/2014. Kompetenceudvikling af vejlederne Læringsvejlederordningen var i 2015 indskrevet i ansøgningen til A.P.Møller fonden om en bevilling til et kompetenceudviklingsprojekt med titlen "Udvikling af det lærende team - samarbejde og professionalisme. Formålet med projektet er to-delt: Gennem etablering af en fagteamstruktur og dyrkning af en ny mødekultur med fokus på det professionelle samarbejde om undervsining og elevernes læring, ønskes en faglig opvalificering af lærergrupperne i dansk, matematik, engelsk og naturfag. Donationen fra A.P.Møller fonden har blandt andet finansieret et diplommodul med overskriften Faglig vejledning i skolen. I alt 20 medarbejdere fra skolerne har gennemført modulet. Medarbejderne har tilegnet sig viden om og kompetence til at indgå i kollegiale vejledningssituationer og til at påtage sig rollen som mødefacilitatorer. En del af læringsvejlederopgaverne har derfor knyttet sig til den kompetenceudvikling, der har ligget i dette projekt med uddannelse af faglige vejledere i skolerne, og løbende sparring med eksterne part. Der har således været prioriteret timer til kompetenceudvikling af læringsvejledergruppen, med særlig fokus på at styrke vejlederkompetencen. Projektet afsluttes i foråret Der skal fortsat prioriteres tid og opgaver til læringsvejledergruppen ind i projektet i 2018 og Det drejer sig om 150 timer pr. vejleder i hele 2018 (50 timer i efteråret 2018) og 25 timer pr. vejleder i foråret Læringsvejledergruppen indgår desuden i den gruppe af ressourcepersoner i skolerne, der i gennem A.P.Møller projektet: didaktisk brug af læringsplatformen mef fokus på elevernes progression, klædes på til at støtte ledelse og kolleger til en meningsfuld brug af den lovpligtige digitale læringsplatform. Området Børn, Unge og Læring har således i samarbejde med skolernes ledelse gennem de sidste 2 år taget skridt til at understøtte udviklingen af skolerne i retning af professionelle læringsfællesskaber. Professionelle læringsfællesskaber er karakteriseret ved at medarbejderne samarbejder om at sikre elevernes læring ved at inddrage viden om, hvad der virker.

3 Pædagogiske læringscentre (PLC) I forbindelse med folkeskolereformen blev det på nationalt plan besluttet, at der på hver skole skal være et Pædagogisk Læringcenter(jf. Bekendtgørelse om Folkeskolens Pædagogiske Læringscentre BEK nr. 687 af 20/06/2014), som skal være omdrejningspunktet for den faglige og pædagogiske udvikling af skolen og af undervisningen. Formålet er, at fremme elevernes læring og trivsel i en motiverende og varieret skoledag ved at udvikle og understøtte læringsrelaterede aktiviteter for eleverne samt inspirere og understøtte det undervisende personales fokus på læreprocesser og læringsresultater. Etablering af PLC og adgang til vejledning er en del af skolernes driftsopgave. Alle skolerne i Halsnæs har nu en organisering af det lokale Pædagogiske Læringscentre på plads. Strukturen er godkendt af skolebestyrelserne. De lokale læringscentre skal både være omdrejnignspunktet for skolernes udviklingstiltag og for kollegial vejledning og fortsat udvikling af en professionel mødekultur. Fremadrettet vil vejledningstiltag kunne placeres i Pædagogisk Læringscenter, fordi organisationen nu er afklaret ift ledelsesforhold, opgavebeskrivelse og adgangen til vejledning. (skolernes korte beskrivelse af PLC er indsat nedenfor). Mulige modeller for finansiering af vejlederindsats på skolerne fremadrettet Området Børn, Unge og Læring og skoleledelserne i Halsnæs Kommune understreger at skolen i dag er afhængig af velfungerende vejledningsfunktioner. Der er en forpligtelse i loven til at sikre adgang til vejledning for alle skolens medarbejdere. Arbejdet lokalt kan understøttes på forskellig måde, som i større eller mindre omfang giver skolerne det lokale råderum, der gør det muligt at arbejde strategisk og udviklingsorienteret med at løfte skolernes samlede effekt. Erfaringerne fra projektperioden er, at det kan fremme medarbejdernes generelle motivation for at modtage vejledning, når det ikke kan diskuteres, hvorvidt tid til vejledning øger den enkelte medarbejders undervisningstimetal, dvs at skolen har en økonomisk ramme til vejledning, der ligger ud over rammen til undervisning. Derfor fremlægges følgende model hvor vejledermulighederne bevares, men funktionerne og budgettet hertil flyttes ud på de enkelte skoler. 1. Ressourcen til vejledning fastholdes på samme niveau som nu og tildeles skolerne under forudsætning af, at den udmøntes som timer til vejledning i det pædagogiske læringscenter. Der udarbejdes en gensidig forventning om, at en del af vejledningsressorucen i 2018 og 2019 indgår i fælles kommunale udviklingsprojekter.

4 Økonomi: Læringsvejlederordningen er finansieret puljen til Faglighed og uddannelse. Puljen blev oprindeligt afsat med 3 mio. kr. årligt fra og med budget Med indgåelsen af skoleforliget i foråret 2017 er der besluttet en reduktion af puljen særligt i 2018, hvor puljen finansierer oprettelse af ekstra 0. klasser på Arresø Skole, Ølsted og Frederiksværk Skole, Melby i de sidste 7 måneder af skoleåret 2017/18. Der er følgende overblik for økonomien i puljen for de kommende år: Oprindelig pulje Reduktion skoleforlig Ekstra 0. klasser Budgetreduktion fra budget 2017 Pulje i alt Af denne nye puljestørrelse er der foretaget følgende dispositioner: Pulje i alt Læringsvejleder (7 mdr.) Matematikambassadører Resterende pulje Finansiering af den fremadrettede vejlederstruktur er afhængig af valget af model. Model Resterende pulje Midler der lægges ud til skolerne Resterende pulje De kr. der lægges ud til skolernes egen disponering i 2018 er for de sidste 5 måneder af budgetåret, idet der er en central finansiering af vejlederordningen de første 7 måneder. Ressourcen dækker de timer, læringsvejlederne er forpligtet ind i fælles udviklingsprojekter med ekstern støtte i efteråret 2018.

5 BILAG A: Skolernes PLC-struktur. Funktionsbeskrivelse for PLC ved Hundested skole. På Hundested skole tør vi være sammen om at skabe et PLC : Der understøtter Folkeskoleloven, og hvor vi har fokus på elevernes trivsel og læring. Der formidler viden om og vejledning i brugen af læremidler. Der tør udforske, hvad der rører sig såvel i lokalsamfundet som uden for Halsnæs, og som er opsøgende, informerende og aktivt deltagende i tilbud til elever og medarbejdere af såvel kulturel som oplysende karakter. PLC tør sammen med elever og medarbejdere udforske undervisningens og fælleskabets DNA med henblik på at støtte og vejlede medarbejdere i planlægning, gennemførelse og evaluering af såvel undervisning som pædagogiske aktiviteter. PLC er ajourført med den nyeste viden om målstyret undervisning, læringsaktiviteter og evaluering med henblik på, at vi sammen kan skabe den bedste skole med de bedste læringsresultater for den enkelte. PLC er både et fysisk værested, og det er en ressource. PLC som værested. PLC på Hundested skole er placeret på to etager. Det er stedet, hvor man opbevarer diverse læremidler, det er et sted, der informerer, inspirerer, videndeler gennem materialer, elevarbejder, udstillinger, websider, app m.m. PLC skal være et værested, der viser, at på Hundested skole stræber vi efter at skabe og erobre noget sammen, som kan begejstre såvel den enkelte som omverdenen. Der skal være plads til gruppearbejde, fælles oplæg, og der skal være rum til fordybelse. Der skal være rum til at vejledere, medarbejdere og elever kan arbejde sammen om et fælles projekt. En fleksibel indretning af lokalet med læringstrapper, flytbare vægge og møbler og ikke mindst mulighed for at arbejde med digitale medier. PLC som ressource. På Hundested skole har vi samlet følgende ressourcer i PLC: IT og medier. Sproglig udvikling. Fag. Inkluderende Læringsmiljøer. Lærings vejledere.? 4 medarbejdere 4 medarbejdere 11 medarbejdere 4 medarbejdere 3 bibliotekarer Samt vejledere ad hoc PLC kan mødes hver anden torsdag. En eller flere fraktioner kan mødes, eller hele PLC kan mødes, når der er behov for dette. Leder af PLC mødes en time hver uge med koordinatorerne for RC og PLC.

6 Funktionsbeskrivelse for medarbejderne i PLC: Som medarbejder i PLC skal du medvirke til at skabe overblik over samt formidle viden om tilgængelige læringsressourcer. Med afsæt i Fælles mål, skal du vejlede og understøtte kolleger i planlægning, gennemførelse og evaluering af såvel undervisningsmæssige som pædagogiske aktiviteter. Læringsplatformen spiller en særlig rolle i dette arbejde. Du skal støtte og vejlede i digitale medier, metoder og materialer. Du skal have viden om samt arbejde med pædagogisk praksis og læring. Støtte og indgå i aktuelle indsatsområder på Hundested skole. Du skal have kendskab til den nyeste forskning omkring målstyret læring, læringsaktiviteter og metoder og ikke mindst evaluering. Du skal tage initiativ til og indgå i samarbejdet med eksterne interessenter om formidling af kulturtilbud og andre aktiviteter og tiltag, som understøtter elevernes læring, samarbejde og trivsel. Du skal både være medvirkende til at erobre den kultur og det samfund, som skolen / vi alle er en del af, og du skal være medvirkende til at begejstre den enkelte, så der skabes interesse for livet uden for skolens rammer. Du skal medvirke til at koordinere og samle dokumentation om læringsresultater og evaluering. ( Læseprøver, mat-prøver, trivselsundersøgelse m.m. ) Læringsplatformen er et vigtigt arbejdsredskab for dig såvel som elever og kolleger. Du er til stadighed opsøgende i forhold til din egen kompetenceudvikling. Du indgår i et PLC team, hvor hverdagen er præget at fælles sparring og videndeling. Sammen kan vi i PLC rigtig meget!

7 Arresø Skole PLC på Arresø skole er centrum for skoleudvikling, kultur og læring. Formål med PLC - Understøtte skoleudviklingsinitiativer i samspil med ledelsen, - Formidle kulturtilbud til børn og unge, - Sætte evidensbaseret viden om læring i spil på skolen - Understøtte samarbejdet mellem skolens ressourcepersoner og ildsjæle - PLC skal medvirke til at danne elever og forældre således at de er bedst mulig klædt på til udfordringerne i det 21 århundrede - Implementere Arresø Skoles medielæringsstrategi Det lille PLC - Mødefrekvens: o Ca. hver 14. dag i opstartsfasen, herefter 1 gang om måneden - Deltagere: o PLC-Koordinator, Faglig leder o Der hentes andre medarbejdere/ressourcepersoner ind i forhold til, hvilken indsats der fokuseres på. - Opgave: o Leve op til PLC bekendtgørelsen o Være koordinerende i forhold til skolens målsætning, værdigrundlag og indsatser (egne/kommunale). Herunder også kvalitetssikring. I skoleåret 2017/2018 fokuseres på medielæringsstrategi, implementering af 1:1-løsning samt implementering af læringsplatformen. o Være koordinerende i forhold til vejledere o Samle god praksis op o Vejlede og kompetenceudvikle såvel elever som medarbejdere herudover at fungerer som rådgivende organ for skolens ledelse. Det store PLC: - Mødefrekvens o Indsatsbestemt o Hele PLC mødes 1 gang om måneden i opstartsfasen, herefter hver 3. måned for at koordinere og evaluere indsatser - Deltagere: o Vejledere, PLC koordinator, bibliotekarer, Faglig leder. o Relevante medarbejdere - Opgave: o Understøtte Indsatser og udviklingområder o Workshops og vejledning

8 PLC opgaven på Frederiksværk skole (Melby og Frederiksværk skole) PLC på Frederiksværk skole er centrum for skoleudvikling, kultur og læring. Formål med PLC - Understøtte skoleudviklingsinitiativer i samspil med ledelsen, - Formidle kulturtilbud til børn og unge, - Sætte forskningsbaseret viden om læring i spil på skolen og - Understøtte samarbejdet mellem skolens ressourcepersoner - PLC skal medvirke til at danne elever og forældre således at de er bedst mulig klædt på til udfordringerne i det 21 århundrede. Det lille PLC - Mødefrekvens: o 1 gang om måneden - Deltagere: o PLC medarbejder, Faglig leder, RC-koordinator. o Der hentes andre medarbejdere/ressourcepersoner ind efter hvilken indsats der er fokus på. - Opgave: o Leve op til PLC bekendtgørelsen o Være koordinerende i forhold til skolens målsætning, værdigrundlag og indsatser (egne/kommunale). Herunder også kvalitetssikring o Være koordinerende i forhold til vejledere o Samle god praksis op o Vejlede og kompetenceudvikle såvel elever som medarbejdere herudover at fungere som rådgivende organ for skolens ledelse. Det store PLC: - Mødefrekvens o Indsatsbestemt o Hele PLC mødes hver 3. måned for at evaluere - Deltagere: o Vejledere, PLC -medarbejder, Faglig leder, RC-koordinator. o Relevante medarbejdere - Opgave: o Understøtte Indsatser og udviklingområder o Workshops og vejledning

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Udarbejdet af Lone Sander, Benedicte Aufeldt og Hanne Petersen Indledning: Da der i 2014 kom en ny bekendtgørelse for de pædagogiske

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April ET SAMARBEJDE IMELLEM PÆDAGOGISKE LÆRINGSCENTRE OG FOLKEBIBLIOTEKER Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April PÆDAGOGISK LÆRINGSCENTER/ FOLKEBIBLIOTEK FRA LÆRINGSVEJLEDER TIL BIBLIOTEKAR Oplæg

Læs mere

Hvad er det vi skal? Anna Barbara Bach // Pædagogisk IT

Hvad er det vi skal? Anna Barbara Bach // Pædagogisk IT Hvad er det vi skal? 1 Alle vil udvikling ingen vil forandring Alle ting bliver ikke bedre, hvis de ændres; men de må ændres, hvis de skal blive bedre. Man skal ikke smide barnet ud med badevandet 2 Hvad

Læs mere

De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune.

De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune. PLC - Analyseredskab De følgende sider er i redigeret og tilpasset udgave - venligst stillet til rådig for anvendelse af København Kommune. Analyseværktøjet er en del af et dokument, som beskriver vision

Læs mere

Handleplanen ligger således i forlængelse af den brændende platform faglighed og uddannelse og områdefortællingen:

Handleplanen ligger således i forlængelse af den brændende platform faglighed og uddannelse og områdefortællingen: Notat Sagsnr.: 2015/0001189 Dato: 27. februar 2015 Titel: Udkast til handleplan for evidensbaserede indsatser Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Med henblik på at styrke fagligheden på hele

Læs mere

Veje til en stærk vejledningskultur. v. Winnie Henriksen, Læringskonsulent

Veje til en stærk vejledningskultur. v. Winnie Henriksen, Læringskonsulent Veje til en stærk vejledningskultur v. Winnie Henriksen, Læringskonsulent Mål med oplægget I reflekterer over og får værdifulde drøftelser om følgende spørgsmål: 1. Hvad er god vejledning? 2. Hvad ledelsens,

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

Det pædagogiske læringscenter. Status på den nye bekendtgørelse

Det pædagogiske læringscenter. Status på den nye bekendtgørelse Det pædagogiske læringscenter Status på den nye bekendtgørelse Reform og bekendtgørelse Bekendtgørelse om folkeskolens pædagogiske læringscentre I medfør af 19, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Arbejdspapir til udvikling af Pædagogiske læringscentre

Arbejdspapir til udvikling af Pædagogiske læringscentre Arbejdspapir til udvikling af Pædagogiske læringscentre Rammerne for udvikling af PLC Indholdet Åbne spørgsmål/ kommentarer Lovgrundlaget: bekendtgøreselen (vejledning fra UVM) Faglig ledelse Bekendtgørelsen

Læs mere

Læringscentret lige nu. Læreruddannelsen Zahle, 18/

Læringscentret lige nu. Læreruddannelsen Zahle, 18/ Læringscentret lige nu Læreruddannelsen Zahle, 18/11 2014 Det pædagogiske læringscenters rolle i virkeliggørelsen af reformen Det pædagogiske læringscenter og reformen I skal være med til at understøtte

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

Politik og strategi på udvalgets område. Chef for Børn, Unge og Læring Henrik Reumert

Politik og strategi på udvalgets område. Chef for Børn, Unge og Læring Henrik Reumert Politik og strategi på udvalgets område Chef for Børn, Unge og Læring Henrik Reumert Hvad kommer jeg omkring: Aktuelle politiske sager Større beslutninger fra sidste Byrådsperiode Strategier og politik

Læs mere

En samlet blog til pædagogisk læringscenter på skolen PLC sharing fra skoleblogs.

En samlet blog til pædagogisk læringscenter på skolen PLC sharing fra skoleblogs. En samlet blog til pædagogisk læringscenter på skolen PLC sharing fra skoleblogs. http://specialcentertapsskole.skoleblogs.dk/ RAMMESÆTNING Der er mange opgaver under PLC. På vores skole drejer det sig

Læs mere

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016 SKOLENS NAVN: Hedevang Med funktionsbeskrivelsen og model for teamorganisering for Roskilde Kommunes pædagogiske læringscentre PLC (2015) sættes en overordnet vision for PLC-teamets arbejde: PLC-TEAMET

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM NY BEKENDTGØRELSE

FOLKESKOLEREFORM NY BEKENDTGØRELSE FOLKESKOLEREFORM NY BEKENDTGØRELSE LÆRINGSCENTERET - HVORHEN NU? ET BESKEDENT BUD FRA EN SKOLEBIBLIOTEKAR Skanderborg 1.april 2014 Karen Fransen Næstformand i Danmarks Skolebibliotekarer Koordinator for

Læs mere

Strategi for anvendelse af skolernes ressourcepersoner (PLC) Skoledistrikt ØST Skoledistrikt VEST

Strategi for anvendelse af skolernes ressourcepersoner (PLC) Skoledistrikt ØST Skoledistrikt VEST Strategi for anvendelse af skolernes ressourcepersoner (PLC) 2018-2020 Skoledistrikt ØST Skoledistrikt VEST Indholdsfortegnelse Indledning s.3 Praksis anno 2017 s.3 Vejledere- og koordinatorer s.4 Læsevejledere

Læs mere

TEAMORGANISERING OG FUNKTIONSBESKRIVELSE DET PÆDAGOGISKE LÆRINGSCENTER - PLC

TEAMORGANISERING OG FUNKTIONSBESKRIVELSE DET PÆDAGOGISKE LÆRINGSCENTER - PLC TEAMORGANISERING OG FUNKTIONSBESKRIVELSE DET PÆDAGOGISKE LÆRINGSCENTER - PLC APRIL 2015 INDHOLD Indledning... Folkeskoleloven... Bekendtgørelse om folkeskolens pædagogiske læringscentre... Styrelsesvedtægten

Læs mere

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringen af målstyret undervisning og god klasseledelse er prioriteret som A og er det første og største indsatsområde i den fælleskommunale

Læs mere

Fuck bøger vi gider ikke læse! Hvad skal litteraturen egentlig på en skole?

Fuck bøger vi gider ikke læse! Hvad skal litteraturen egentlig på en skole? Fuck bøger vi gider ikke læse! Hvad skal litteraturen egentlig på en skole? Ved ph.d. Anette Øster, Leder Viden og Oplevelse, Roskilde biblioteker og Borgerservice Hvem er jeg Cand.mag. i litteraturvidenskab

Læs mere

Drejebog folkeskolereformen vs. 2

Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Skoleafdelingen oktober 2014 Folkeskolereform version 2 Folkeskolereformen er en realitet og mange af dens elementer er implementeret. Skolerne i Dragør har et højt ambitionsniveau,

Læs mere

Jens Juulsgaard Larsen

Jens Juulsgaard Larsen Jens Juulsgaard Larsen Videreuddannelseschef UC Danmark 06-03-2014 1 NÅR SKOLEN FLYTTER SIG, SKAL SKOLEBIBLIOTEKET OGSÅ FLYTTE SIG! Mange grunde til at skolen flytter sig : * ny ramme for lærernes arbejdstid

Læs mere

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen.

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. Punkt 9. Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. 2014-12345. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget, orientering om de centrale udviklingspuljer Fælles Skoleudvikling

Læs mere

Kompetencecenteret på Præstemoseskolen

Kompetencecenteret på Præstemoseskolen KOMPETENCECENTER Kompetencecenteret på Præstemoseskolen Kompetencecenteret på Præstemosen er et overordnet organ, der består af skolens ressourcelærere dvs lærere, der har specialiseret sig inden for et

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaet og tilkendegiver i hvilket omfang handlemuligheder

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne Punkt 8. Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne 2015-058535 Skoleforvaltningen og Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi

Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi for pædagogiske medarbejdere og ledere i skoleforvaltningen 2015-2017 Skoleforvaltningens vision og strategiske mål skaber retning for Skoleforvaltningens

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Kommunikationsstrategi for skoleområdet

Kommunikationsstrategi for skoleområdet Kommunikationsstrategi for skoleområdet Udarbejdet af skoleafdelingen september 2014 Den brændende platform Historiefortælling om skolen i Dragør Folkeskolen er en af de mest betydningsfulde institutioner

Læs mere

Det pædagogiske læringscenters rolle i skolens kapacitetsopbygning

Det pædagogiske læringscenters rolle i skolens kapacitetsopbygning Det pædagogiske læringscenters rolle i skolens kapacitetsopbygning Læringscenterets dag, 29. august 2017 Professionshøjskolen Absalon 28-08-2017 Thomas Jensen, Styrelsen for Undervisning og kvalitet Side

Læs mere

Udviklingscentret på EUC Sjælland

Udviklingscentret på EUC Sjælland Udviklingscentret på EUC Sjælland Udviklingscentret på EUC Sjælland skaber sammenhænge mellem den overordnede kvalitetsudvikling og udviklingen af pædagogisk praksis. Udviklingscentret understøtter løbende

Læs mere

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT Fase 1 Temadrøftelse august Politiske pejlemærker i august KL-møde for kommunalpolitikere 16.august Politisk møde med skolebestyrelser Udvalget

Læs mere

LÆRINGSCENTER SØNDERMARKSKOLEN

LÆRINGSCENTER SØNDERMARKSKOLEN LÆRINGSCENTER SØNDERMARKSKOLEN PLC KOMMISSORIUM Med pædagogiske læringscentre forstås vejlederfunktioner, ressourcecenter, styrkecenter og bibliotek. Der er tre overordnede opgaver for arbejdsgruppen i

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor en række nye udfordringer fra august 2014. Det er derfor besluttet

Læs mere

Revideret ansøgning til A.P. Møller Fonden ny revision juli 2015

Revideret ansøgning til A.P. Møller Fonden ny revision juli 2015 Revideret ansøgning til A.P. Møller Fonden ny revision juli 2015 Udvikling af det lærende teams samarbejde og professionalisme 2015-2018 På baggrund af dialog med A.P. Møller fonden og efterfølgende interne

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Notat Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Når læringsmiljøerne i folkeskolen skal udvikles, og elevernes faglige niveau skal hæves, kræver det blandt andet, at kommunerne og skolerne kan omsætte viden

Læs mere

Fælles mål 2014. Fokus på It i folkeskolen 1994. Fokus på It i folkeskolen 2014. Fokus på It i folkeskolen 2004. Læringsperspektivet i Fælles Mål

Fælles mål 2014. Fokus på It i folkeskolen 1994. Fokus på It i folkeskolen 2014. Fokus på It i folkeskolen 2004. Læringsperspektivet i Fælles Mål 7-05-0 Eleverne ved noget om Harald Blåtand Fælles 0 It og mediedag Eleverne har fornemmelser for indbyggertal i Europas hovedstæder Fokus på It i folkeskolen 99 lighed Alm. pæd Teknologisk perspektiv

Læs mere

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 Fagsekretariat for undervisning 2014 Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategien skal sammen med læreres

Læs mere

Fanø Skole. Indledning. Katalog. Skolepolitiske målsætninger Læsevejledning

Fanø Skole. Indledning. Katalog. Skolepolitiske målsætninger Læsevejledning Indledning Fanø Skole Katalog. Skolepolitiske målsætninger 2016 Dette katalog henvender sig til dig, der til daglig udmønter de skolepolitiske målsætninger på Fanø Skole. Kataloget tager udgangspunkt i

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE 2017-2019 vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østerbro 2 4720 Præstø Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af: Afdeling for Skoler INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND... 4

Læs mere

IT- og mediestrategi på skoleområdet

IT- og mediestrategi på skoleområdet Dragør kommune IT- og mediestrategi på skoleområdet 2016 2020 Udarbejdet af skoleforvaltningen i samarbejde med IT-afdelingen og skolerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1.2 Sammenhæng...2 2. Brugerportalsinitiativet...3

Læs mere

19.13 MEDIER OG KOMMUNIKATION

19.13 MEDIER OG KOMMUNIKATION Pædagogisk diplomuddannelse 19.13 MEDIER OG KOMMUNIKATION Mål for læringsudbytte skal opnå professionsrettet viden, færdigheder og kompetencer, som sigter på at varetage pædagogiske opgaver med medier

Læs mere

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV Mål og indsatsplan for: PLC på UCV 2017-18 Mål og indsatsplan for: Pædagogisk Læringscenter på UCV 2017/18 Introduktion: PÅ UCV er der igangsat en udviklingsproces omkring digital dannelse samt synlig

Læs mere

RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER

RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER OMSTILLING TIL EN NY FOLKESKOLE RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Efterår 2015 Temaet for undersøgelsen er som i tidligere undersøgelser reformelementerne.

Læs mere

Vejlednings- og inspirationsmateriale om det pædagogiske læringscenter

Vejlednings- og inspirationsmateriale om det pædagogiske læringscenter Juni 2015 Vejlednings- og inspirationsmateriale om det pædagogiske læringscenter Undervisningsministeriet 1 Indhold Indledning... 4 Målgruppeindgang: Forvaltning... 5 Hvad er det pædagogiske læringscenter?...

Læs mere

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV

Mål og indsatsplan for: PLC på UCV Mål og indsatsplan for: PLC på UCV 2017-20 Mål og indsatsplan for Pædagogisk Læringscenter på UCV 2017-2020 Introduktion: PÅ UCV er der igangsat en udviklingsproces omkring digital dannelse samt synlig

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Stillings- og personprofil Skoleleder

Stillings- og personprofil Skoleleder Stillings- og personprofil Skoleleder Skovshoved Skole Maj 2015 Generelle oplysninger Adresse Stilling Reference Ansættelsesvilkår Skovshoved Skole Korsgårdsvej 1 2920 Charlottenlund Telefon: 39 98 55

Læs mere

PLC som reformbryder. Læringsvejlederens rolle i den nye folkeskole. Oplæg - KL - It i undervisning og læring - 26.08.2015

PLC som reformbryder. Læringsvejlederens rolle i den nye folkeskole. Oplæg - KL - It i undervisning og læring - 26.08.2015 PLC som reformbryder Læringsvejlederens rolle i den nye folkeskole Oplæg - KL - It i undervisning og læring - 26.08.2015 Roland Hachmann Videnscenter for Almen Pædagogik og Formidling Rhac@ucsyd.dk Det

Læs mere

Guide til netværk i fagene med faglige vejledere

Guide til netværk i fagene med faglige vejledere Guide til netværk i fagene med faglige vejledere I denne guide sættes fokus på, hvordan skolens faglige vejledere kan medvirke til at arbejde med implementering af forenklede Fælles Mål, bidrage til den

Læs mere

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Bilag 8 Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos børn

Læs mere

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune Forslag til Åben Skole Strategi for Køge Kommune 2018-2021 Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen Juni 2018 Indhold Indhold... 2 Hvorfor en Åben Skole strategi?... 3 Om strategien... 3 Definition

Læs mere

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring I regi af KL s folkeskolereformsekretariat og som et led i kommunesamarbejderne inviteres forvaltninger, skoleledere og pædagogisk personale

Læs mere

Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune

Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune Baggrund I 2009 udarbejdede Vejle Kommune materialet Fra skolebibliotek til læringscenter, der angav retningen for skolebibliotekernes udvikling frem

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan 2014-2020 Skoler i Haderslev Kommune

Kompetenceudviklingsplan 2014-2020 Skoler i Haderslev Kommune Kompetenceudviklingsplan 2014-2020 Skoler i Haderslev Kommune Haderslev Kommunes kompetenceudviklingsplan for skoleområdet 2014-2020 Kompetenceudviklingsplanen skal ses i sammenhæng med Børne- og Familieserviceområdets

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune

Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune Reformen af folkeskolen realiseres med start i august 2014. Projektgruppe 1: overordnede mål og rammer

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Linjefagsstrategi 2014 2020 Hovedfokus i forbindelse med Vordingborg Kommunes kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 ligger i, at

Læs mere

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Notat 25. februar 2016 Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Udviklingsstrategien Folkeskolereformen er udpeget som et af strategisporerne i Byrådets Udviklingsstrategi

Læs mere

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen PÆDAGOGISK STRATEGI Ellebækskolen Med den Pædagogiske Strategi beskriver Ellebækskolen den overordnede pædagogiske målsætning frem mod 2022. Den pædagogiske målsætning tager udgangspunkt i skolens værdigrundlag

Læs mere

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering i Aalborg Kommune Evaluering er fremadrettet og lærende Evaluering er et værktøj til at give indsigt og viden, der bidrager

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen MinUddannelse på skolerne SKU

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen MinUddannelse på skolerne SKU Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen MinUddannelse på skolerne SKU 20.03.2018 Forslag fra Per Clausen at Aalborg Kommune følger eksemplet fra Aarhus Kommune og gør anvendelsen af læringsplatformene

Læs mere

Indsatsområde matematik budget udvidelsesforslag 2016-2019

Indsatsområde matematik budget udvidelsesforslag 2016-2019 Indsatsområde matematik budget udvidelsesforslag 2016-2019 Halsnæs Kommune har med den brændende platform Faglighed og uddannelsesniveau formuleret en ambition om løfte det faglige niveau. Børn, Unge og

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål

Projektbeskrivelse. Baggrund og formål Projektbeskrivelse Baggrund og formål Alle elever skal blive så dygtige som de kan. Dét er et af de nationale mål for folkeskolereformen. For at imødekomme det mål har vi i Norddjurs og Skanderborg kommuner

Læs mere

Maj 2015. Vejledning om det pædagogiske læringscenter. Undervisningsministeriet

Maj 2015. Vejledning om det pædagogiske læringscenter. Undervisningsministeriet Maj 2015 Vejledning om det pædagogiske læringscenter Undervisningsministeriet 1 Målgruppeindgang: Forvaltning Bånd 1: Introduktion og rammer Udestår: Kort tekst der introducerer hvad man kan læse om i

Læs mere

Skoleafdelingens ramme og procesplan for udviklingen af pædagogiske lærings- og udviklingscentre (PLUC) på de fire nye skoler samt 10 ende

Skoleafdelingens ramme og procesplan for udviklingen af pædagogiske lærings- og udviklingscentre (PLUC) på de fire nye skoler samt 10 ende Ny skolestruktur Udviklingsspor: Fredericia PLUC 17.aug. 2012 Ny skolestruktur Udviklingsspor: PLUC Skoleafdelingens ramme og procesplan for udviklingen af pædagogiske lærings- og udviklingscentre (PLUC)

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Lektiehjælp og faglig fordybelse Punkt 5. Lektiehjælp og faglig fordybelse 2015-056033 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på lektiehjælp og faglig fordybelse. Beslutning: Til orientering. Skoleudvalget

Læs mere

Bornholms Regionskommune Center for Skole, Kultur og Fritid Kompetenceudviklingsplan 2015 2020

Bornholms Regionskommune Center for Skole, Kultur og Fritid Kompetenceudviklingsplan 2015 2020 Status 9. juli 2015 1. Undervisningsfag: a Dansk 1. 6. kl. b Matematik c Tysk d Engelsk e Fysik/kemi f Natur/teknologi g Geografi h Biologi i Musik j. Madkundskab Tema 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Q1

Læs mere

*Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed

*Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed Sammen om naturvidenskab Anbefalingsrapporten set i sammenhæng med naturfagskompasset Warm-up: Hvis I nu skulle formulere anbefalinger til en national strategi... Hvad ville I så fokusere på? 13 forandringsteorier

Læs mere

Temamøde om strategi

Temamøde om strategi Temamøde om strategi Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Aabenraa Kommunes strategiske arbejde med implementering af folkeskolereformen Folkehjem Tirsdag den 12. maj kl. 19.00

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

vision og strategi en kristen friskole i tiden VISION OG STRATEGI

vision og strategi en kristen friskole i tiden VISION OG STRATEGI vision og strategi 2013-18 PÅ JOHANNESSKOLEN Johannesskolen en kristen friskole i tiden VISION OG STRATEGI 2013-18 1 INDLEDNING VÆRDIGRUNDLAG En ny vision for Johannesskolen er blevet til. Skolens elever,

Læs mere

RESSOURCECENTER OG PÆDAGOGISK LÆRINGSCENTER

RESSOURCECENTER OG PÆDAGOGISK LÆRINGSCENTER RESSOURCECENTER OG PÆDAGOGISK LÆRINGSCENTER Nøgler til udvikling af skolens interne support - et analyseværktøj Vision og målsætninger Politiske mål og rammer Høj kvalitet i opgaveløsningen opnås bedst,

Læs mere

Rammer og retning for udmøntning af folkeskolereformen i Faaborg Midtfyn Kommune

Rammer og retning for udmøntning af folkeskolereformen i Faaborg Midtfyn Kommune Rammer og retning for udmøntning af folkeskolereformen i Faaborg Midtfyn Kommune 1 Fagsekretariat for undervisning 2014 Forord Danmark har en god folkeskole, men den skal udvikles, så den bliver endnu

Læs mere

Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011

Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011 Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011 Indhold Indledning... 2 Handleplan med baggrund i Kvalitetsrapport 2011... 3 Overordnet tidsplan for de kommunale indsatsområder:...

Læs mere

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2017 Alle elever skal lære mere og trives bedre Mål, formål og oprindelse Målet er implementering af Folkeskolereformen over en treårig periode med udgangspunkt

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne og

Læs mere

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faglige mål Folkeskolereformen lægger op til en ændring af, hvordan folkeskolen fremover skal løse sin opgave. Reformens formål er, at eleverne,

Læs mere

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Bilag 7 Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos

Læs mere

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Om undersøgelsen Undersøgelse blandt de kommunale skoleforvaltninger Gennemført marts-april

Læs mere

Vejledning til ansøgningspulje til lokal udvikling og etablering af praksisnær viden om den ny folkeskole

Vejledning til ansøgningspulje til lokal udvikling og etablering af praksisnær viden om den ny folkeskole Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Vejledning til ansøgningspulje til lokal

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter

Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter Den åbne skole, status og opmærksomhedspunkter marts 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for den åbne skole, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler samt udvalgte hovedresultater om

Læs mere

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn Vision Læringscentret skal være løftestang for skolens faglige, pædagogiske og didaktiske udvikling. Læringscentret skal være med til at skabe passende forstyrrelser,

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

Uddannelsesplan praktikniveau II

Uddannelsesplan praktikniveau II Uddannelsesplan praktikniveau II For Skole Generelle oplysninger om skolen (kontaktoplysninger, adresse, værdigrundlag, etc.): I følge 13 (jf. bekendtgørelsen om uddannelse til professionsbachelor som

Læs mere

IT og digitalisering i folkeskolen

IT og digitalisering i folkeskolen 08:00 100% Aabenraa Kommune Forord Udfordringer Det skal vi lykkes med Tre strategiske spor Rammer Veje ind i digitaliseringen IT og digitalisering i folkeskolen Godkendt af Aabenraa Kommunes Byråd den

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Indhold Indledning... 3 Mål... 3 Leg, læring og trivsel...5 Professionelle læringsfællesskaber...6 Samarbejde mellem institution og forældre...6 Rammer

Læs mere

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner.

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner. 28.10.17 Langhøjskolen skolen som fælles projekt Inklusionshandleplan Langhøjskolen har tydelig retning og lederskab i forhold til arbejdet med inkluderende læringsmiljøer, hvilket sikrer en tydeligere

Læs mere

Notat vedr. Handleplan for øget bevægelse i folkeskolerne

Notat vedr. Handleplan for øget bevægelse i folkeskolerne Notat vedr. Handleplan for øget bevægelse i folkeskolerne Baggrund Ifølge Sundhedsstyrelsen skal børn være fysisk aktiv mindst 60 minutter om dagen. Aktiviteten skal være med moderat til høj intensitet.

Læs mere