Mødereferat. Referat fra møde i styregruppen for sundhedsstrategisk ledelse den 31. oktober 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødereferat. Referat fra møde i styregruppen for sundhedsstrategisk ledelse den 31. oktober 2018"

Transkript

1 Mødereferat Til: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs Kommune Lene Jensen, Randers Kommune Christina Breddam, Randers Kommune Jens Kjær, Randers Kommune Svend Kier, praksiskoordinator (afbud) Thomas Clausen, praksiskoordinator (afbud) Ingelise Juhl, Syddjurs Kommune Jørgen Andersen, Syddjurs Kommune (afbud) Kate Bøgh, Favrskov Kommune Peter Mikkelsen, Favrskov Kommune Birgitte Holm Andersen, Favrskov Kommune (afbud) Maria Friis Hansen, Favrskov Kommune (referent) Gæster: Gitte Laursen, Favrskov Kommune (punkt 6) Dorthe Høgh Hansen, Randers Kommune (punkt 6 og 7) Jeanette Alting Blicher, Regionshospitalet Randers (punkt 8) Mødetid: 31. oktober 2018 kl (i forlængelse af reviewmøde) Mødested: Mødelokale 3, 1. sal, Torvegade 7, 8450 Hammel. Referat fra møde i styregruppen for sundhedsstrategisk ledelse den 31. oktober Godkendelse af dagsorden v. Kate Bøgh Dagsordenen blev godkendt. Postadresse: Favrskov Kommune Social og Sundhed Sekretariatet Skovvej Hinnerup Tlf favrskov@favrskov.dk 6. november 2018 Sagsbehandler: Maria Friis Hansen Tlf mfha@favrskov.dk Personlig henvendelse: Favrskov Kommune Social og Sundhed Sekretariatet Torvegade Hammel Sagsnr Dokument nr Cpr.-/CVR-nr./Ejd.nr. 2. Præcisering af vilkår for ansættelse af fremskudt behandler I forlængelse af sidste styregruppemøde har de fire kommuner og hospitalet tilkendegivet opbakning til fortsat finansiering af den fremskudte behandler i laboratorium 10 Lighed i Sundhed kræver ulige indsatser. På rusmiddelcentret i Randers Kommune skal der ansættes en ny medarbejder i stedet for den medarbejder, der er fremskudt behandler. På den baggrund har rusmiddelcentret anmodet om en tilkendegivelse af længden på ansættelsen, herunder om kommuner og hospital vil binde sig til en længere periode på eksempelvis fem år. Randers Kommune har udtrykt bekymring for, at det kan være vanskeligt at rekruttere en medarbejder med de rette kompetencer til eksempelvis et 1-årigt vikariat. Derudover ønsker Randers Kommune en drøftelse af, hvordan man forholder sig, hvis en af parterne ønsker at trække støtten til den fremskudte behandler, herunder om der skal aftales opsigelsesvarsel. - At der tages stilling til ansættelsesbetingelserne for den fremskudte behandler. - At der aftales et opsigelsesvarsel på seks måneder.

2 - At effekten af aftalen evalueres årligt ved årsskiftet, dog første gang primo Det blev besluttet, at såfremt kommuner og hospital vælger at trække deres støtte til aftalen, skal dette ske med et halvt års varsel. Det blev desuden aftalt, at effekten af aftalen evalueres årligt ved årsskiftet, dog første gang primo Foreløbige erfaringer fra prøvehandling vedr. urindyrkning i Norddjurs Kommune v. Søs Fuglsang I regi af laboratorium 11 vedr. demens er der i Norddjurs Kommune igangsat pilotafprøvning vedr. urindyrkning på et af kommunens plejecentre. Formålet er at afklare, om urindyrkning i kommunalt regi kan bidrage til hurtigere udredning og behandlingsopstart for borgere med urinvejsinfektion. På mødet fortæller Søs Fuglsang om Norddjurs Kommunes foreløbige erfaringer med pilotafprøvningen. - At de foreløbige erfaringer drøftes. - At det drøftes, om pilotafprøvning skal forsøges udvidet. Søs Fuglsang fortalte, at der forud for opstart af prøvehandlingen er indgået aftale om konceptet med KLU og at der er etableret et samarbejde med Statens Serum Institut. I starten omfattede prøvehandlingen urinprøver fra praksiskonsulentens borgere på et specifikt plejecenter, men den er nu udvidet til også at omfatte plejecenterlægens borgere. Kommunen foretager en vurdering af urinprøverne og sender denne samt billede til de praktiserende læger og Statens Serum Institut. I prøvehandlingen har kommunen indtil videre analyseret ca. 35 prøver og alle prøverne var korrekt analyseret. Norddjurs Kommune forventer at have et større erfaringsgrundlag om ca. 3 måneder. Norddjurs Kommune ser stort potentiale i prøvehandlingen, som de håber kan bidrage til, at flere borgere kommer tidligere i behandling. Det blev påpeget, at man i Mariagerfjord Kommune har haft succes med at nedbringe omfanget af urinvejsinfektioner blandt ældre ved at sætte ekstra fokus på og opkvalificere medarbejdere ift. hygiejne. Det blev aftalt, at Norddjurs Kommune ser nærmere på erfaringerne fra Mariagerfjord Kommune og hvorvidt det er relevant at igangsætte tilsvarende tiltag i regi af sundhedsstrategisk ledelse.

3 4. Opsamling på udviklingsdag Den 26. september 2018 blev der afholdt udviklingsdag på Regionshospitalet Randers. Der var tilmeldt 117 deltagere til dagen. Bilag: Ordsky fra afsluttende debat på udviklingsdagen. - At det drøftes, om der kom input på udviklingsdagen, som der skal arbejdes videre med på seminaret. Styregruppen gav udtryk for, at det var en god dag, og at det fungerede godt med stande for de tidligere laboratorier. Det blev drøftet, om det lavere deltagerantal end tidligere år kan skyldes, at det er for meget med årlige udviklingsdage, eller at der var fokus på opsamling/status på de seneste års arbejde. Det blev fremhævet ved flere stande, at det kan være vanskeligt at implementere i bund. Det blev påpeget, at det er vigtigt at introducere nye medarbejdere til de initiativer, der er udviklet i regi af sundhedsstrategisk ledelse. Det blev på den baggrund foreslået, at der laves en kort opsummering af laboratorierne/pilotprojekterne. Favrskov Kommune overvejer, hvordan det kan gøres. Det blev drøftet, hvordan borgere kan inddrages mere i laboratorierne og hvornår i processen de bedst kan inddrages. Marianne Jensen fortalte, at Regionshospitalet Randers har fået midler til et forskningsprojekt vedr. borgerinddragelse. Det blev aftalt, at der til det kommende seminar inviteres lokale patientforeninger, som bliver bedt om at præsentere de problematikker de ser i de tværsektorielle patientforløb. Det blev foreslået, at patientforeningerne inviteres til at deltage i efterfølgende kaffe eller middag, så der også er mulighed for mere uformelle drøftelser med styregruppen. 5. Planlægning af seminar i januar 2019 Der afholdes seminar den januar Det indstilles: - At styregruppen kommer med forslag til indhold på seminaret - At der nedsættes en planlægningsgruppe. Udover at invitere patientforeningerne, blev det foreslået, at den kommende sundhedsreform og datadeling kan drøftes. Derudover skal der drøftes emner for kommende laboratorier og det skal aftales, hvem der skal være scrum-masters.

4 Planlægningsgruppen består af Jonas Dahl, Peter Mikkelsen og Ingelise Juhl. Gruppen tager også stilling til, hvor seminaret skal holdes. 6. Stillingtagen til leverancer fra laboratorium 14 Forebyggelse af indlæggelser af borgere med psykisk sygdom Forud for styregruppemødet afholdes der reviewmøde, hvor leverancerne fra laboratorium 14 præsenteres. Bilag: Rapport fra laboratorium At der tages stilling til, om leverancerne fra laboratorium 14 skal afprøves i praksis, videreudvikles eller forkastes. - At såfremt en eller flere leverancer afprøves i praksis, at der tages stilling til rammerne for afprøvning, herunder evt. projektledelse, deltagere og varighed. Scrum-master Gitte Laursen fortalte om laboratoriegruppens drøftelser i forlængelse af reviewmødet og de enkelte leverancer blev gennemgået: - Speciallægetelefon: laboratoriegruppen anbefalede, at der gives mulighed for, at praktiserende læger kan kontakte en psykiatrisk speciallæge i tidsrummet kl Styregruppen udtrykte opbakning til, at der etableres en speciallægetelefon. - Sociale forandringspakker: laboratoriegruppen foreslog en prøvehandling fra 1. januar på seks måneder, hvor der indgår 30 borgere. Heraf skal der være 12 borgere fra Randers Kommune og seks borgere fra hver af de øvrige kommuner (Syddjurs, Norddjurs og Favrskov). Styregruppen godkendte laboratoriegruppens forslag. Styregruppen vil gerne have en evaluering af, hvad forløbet fører til for de borgere, der deltager i det, herunder om det forebygger nye indlæggelser, men også om borgerne får netværk, ændrede tilbud/ydelser eller andet. - Netværksmøder: laboratoriegruppen anbefalede, at netværksmøderne formaliseres ved at lave en beskrivelse af rammerne for møderne, herunder at de skal prioriteres som en akut aktivitet. Styregruppen anbefalede, at netværksmøderne så vidt muligt afholdes inden for en uge og senest indenfor 14 dage. Styregruppen bad laboratoriegruppen om at arbejde videre med forslaget. - Cave-meddelelse: Vagtlægerne har ikke adgang til patienternes journaler, men kan se eventuelle cave-meddelelser. Laboratoriegruppen anbefalede, at der indsendes cave-meddelelser for patienter med mange gentagne indlæggelser, som f.eks. kunne indeholde kontaktoplysninger til relevant instans med kendskab til borgeren. På styregruppemødet blev der udtrykt bekymring for at anvende cave-meddelelser til dette formål, da

5 meddelelsernes oprindelige formål er at gøre læger opmærksom på eventuelle lægemidler, som en borger ikke kan tåle. Styregruppen vurderede på den baggrund, at cave-meddelelser ikke er den rette måde at kommunikere sådanne informationer mellem sektorerne. Det blev aftalt, at scrum-master Gitte Laursen og Kate Bøgh i stedet kontakter MedCom. - Brugerstyrede senge: Styregruppen anbefalede, at regionspsykiatrien (Claus Graversen) ser nærmere på, hvordan der kan arbejdes videre med laboratoriegruppens forslag om mere fleksibel anvendelse af brugerstyrede kontrakter/senge. - Information om psykiatrien på sundhed.dk: laboratoriegruppen anbefalede, at der på almen praksis side på sundhed.dk oprettes en genvej til psykiatriens hjemmeside. Det blev besluttet, at Gitte Laursen kontakter Svend Kier med henblik på at få laboratoriegruppens forslag implementeret. 7. Drøftelse af målmatrice for laboratorium 15 v. sponsorer Kate Bøgh og Marianne Jensen Sponsorerne Kate Bøgh og Marianne Jensen præsenterer udkast til målmatrice. Bilag: Forslag til målmatrice. - At udkast til målmatrice for laboratorium 15 drøftes. - At der tages stilling til laboratoriets deltagersammensætning. - At der tages stilling til, hvem der skal være scrum-master for næste laboratorium, så vedkommende evt. kan være føl. Målmatricen blev drøftet og det blev aftalt, at leverance 1 redskab i akutafdelingen til at identificere, hvem der skal have rehabiliterende indsatser ifm. udskrivelse også skal kunne anvendes til borgere i ambulant behandling. Derudover blev det anbefalet, at gruppen kigger på, om der kan fås inspiration fra LACE, der er et redskab til forudsigelse af, hvilke patienter, der er i risiko for genindlæggelse. Det blev desuden aftalt at ændre leverance 2 Konkretisering af indholdet i indsatser/ pakkerne udgår, men at gruppen i stedet skal overveje, om de foreløbige erfaringer fra prøvehandlingen med sociale forandringspakker i laboratorium 14 giver anledning til nye leverancer. Det blev aftalt, at Maria Friis Hansen og Dorthe Høgh Hansen laver et udkast til breve, som styregruppen kan sende til ledere for de medarbejdere, der udpeges til at deltage i laboratoriet. Det blev aftalt, at det er vigtigt at påpege overfor laboratoriedeltagerne og deres nærmeste leder, at det er vigtigt, at man prioriterer deltagelsen.

6 Det blev besluttet, at der skal deltage både en kommunal peer-støtte samt en borger/patient. I laboratorie 14 var der gode erfaringer med at invitere en ambassadør fra En af os, som regionspsykiatrien har kontakt til. Borgeren/patienten og peer-støtten skal gerne komme fra to forskellige kommuner. Det blev aftalt, at Maria Friis Hansen sender listen med aktuelle scrum-masters til styregruppen med henblik på at få bekræftet, at det er de rette personer, der er med på listen. Beslutningen om, hvem der skal være føl i laboratorium 15 blev udskudt til seminaret. 8. Drøftelse vedr. udvikling af IT-overblik i regi af DÆMP-satspuljeprojektet v. Jeanette Blicher Alting og Maria Friis Hansen Som en del af Randers-klyngens ansøgning til DÆMP-satspuljeprojektet fremgår det, at der etableres en virtuel, tværsektoriel visitationsenhed, som på tværs af sektorgrænser afprøver nye IT-platforme til at skabe fælles overblik og videndeling mellem hospitalsvisitationen og kommunernes akutteams om de aktuelle tilbud til målgruppen og belægningen på disse. I projektet arbejdes der med to spor. I det ene spor arbejdes der med at koble kommunale sygeplejersker på visitationssamtaler vedr. borgere over 65 år. Som besluttet på sidste styregruppe igangsættes den 1. november en prøvehandling, hvor vagtlæger i tidsrummet kl kan angive, hvis de ønsker, at en kommunal sygeplejerske skal indgå i samtalen med hospitalsvisitationen. I det andet spor arbejdes der med at udvikle et IT-overblik over aktuel kapacitet på akutte tilbud til målgruppen. På den baggrund blev der den 4. oktober 2018 afholdt workshop for leverandørerne af de kommunale omsorgssystemer (KMD og Systematic) samt repræsentanter fra de fire kommuner med kendskab til omsorgssystemerne. Formålet med workshoppen var at afklare mulighederne for at benytte data fra de kommunale omsorgssystemer til et tværsektorielt overblik, som bl.a. skal vise belægningen på akutpladser. Randers og Norddjurs Kommune anvender i dag KMD Nexus til at holde overblik over belægningen på deres akutpladser, og oplysningerne til brug for det tværsektorielle overblik vil kunne trækkes derfra. Syddjurs og Favrskov Kommune er i hhv. juni og september 2018 overgået til omsorgssystemet Cura fra Systematic. På nuværende tidspunkt benyttes andre løsninger til at holde overblik over belægningen på akutpladser i de to kommuner. Begge kommuner har tilkøbt et bolig- og pladsstyringsmodul, som de dog endnu ikke er blevet introduceret for. Såfremt kommunerne kommer til at anvende modulet, vil systematic kunne trække data derfra til det tværsektorielle overblik. I Syddjurs Kommune anvendes på nuværende tidspunkt en IT-løsning fra en tredje leverandør (Incare) til at holde overblik over den aktuelle belægning, og det er uafklaret, hvorvidt de vil kunne levere data til det fælles overblik.

7 På workshoppen blev potentielle gevinster og udfordringer ved et tværsektorielt overblik desuden drøftet. Disse er beskrevet i det vedlagte bilag. I forlængelse af workshoppen er leverandørerne blevet bedt om at komme med tilbud på dels at skulle levere data til en platform med fælles overblik og dels at skulle levere selve løsningen. De er desuden blevet bedt om at komme med en pris på dels en pilotafprøvning og dels en pris på, hvad det efterfølgende vil koste at implementere og drifte løsningen. Leverandørernes tilbud er vedlagt som bilag. Såfremt der indgås aftaler med leverandørerne, vil repræsentanter for brugerne (hospitalsvisitation, kommuner og almen praksis) skulle inddrages i de mere præcise definitioner af de oplysninger, der skal indgå i overblikket. Satspuljeprojektet løber til udgangen af Bilag: - Potentielle gevinster og udfordringer - Tilbud fra Systematic (kommercielt fortroligt) - Tilbud fra KMD (kommercielt fortroligt) - At der tages stilling til, om der skal indgås aftale med leverandørerne og arbejdes videre med at udvikle et IT-overblik, der kan pilottestes i Jeanette Blicher Alting og Maria Friis Hansen fortalte indledningsvist, at der igangsættes en ny prøvehandling i satspuljeprojektet fra den 1. november I tidsrummet kl på hverdage vil vagtlæger blive mødt af en telefonsvarerbesked, hvor de får mulighed for at angive, hvis de ønsker, at en akutsygeplejerske fra borgerens hjemkommune skal deltage i samtalen. Der er positive forventninger til prøvehandlingen. Thomas Clausen har dog påpeget, at det kan være en barriere, at borgerne selv skal betale for transport til de kommunale akutpladser og at det kan være kompliceret for lægerne at lave aftalerne om transport. I Favrskov og Norddjurs Kommune betaler borgerne selv for transport til de kommunale akutpladser, da de har fået oplyst, at kommunerne som udgangspunkt ikke har hjemmel til at dække borgernes transportudgifter. I Randers Kommune betaler borgerne selv for siddende transport, men ikke for liggende transport. Randers Kommune vil undersøge nærmere, hvordan det i praksis finder sted. Jeanette og Maria præsenterede tilbuddene på et overblik over belægningen på de kommunale akutpladser fra KMD og Systematic. Fordele og ulemper ved løsningen blev drøftet. Der var enighed om, at man gerne vil øge synligheden omkring aktuel kapacitet på tværs af sektorer, men der var bekymring for, at overblikket ikke vil bidrage til at forebygge indlæggelser. Det skyldes, at kommunerne oftest kan finde en løsning, selvom akutpladserne er optaget, og at et overblik derfor ikke kan erstatte behovet for dialog med kommunerne. Samtidig blev det påpeget, at det er en for omkostningsfuld løsning til relativt få pladser.

8 Det blev derfor besluttet, at man ikke vil gå videre med at udvikle et overblik over den aktuelle belægning på kommunernes akutpladser. Det blev foreslået, at det kunne undersøges, om hospitalet kan få adgang til at se belægningen på kommunernes akutpladser direkte via kommunernes systemer. Det blev aftalt, at de kommuner, der har overblik over belægningen på deres akutpladser, undersøger muligheden for dette. Det blev drøftet, hvorvidt de satspuljemidler, der er afsat til IT-udvikling, kan anvendes relevant på anden vis. Det blev aftalt, at det undersøges, om der kan være relevante muligheder ved at indgå i projekt Tværspor. Projekt Tværspor er et forskningsprojektet, der er startet op i Horsens-klyngen i samarbejde med Aarhus Universitet og Enversion. Det blev aftalt, at hospitalet indledningsvist skal rette henvendelse til projektejerne og at der efterfølgende skal arrangeres et møde med projektet. 9. Undervisning i forbedringsmodel for scrum-masters På sidste styregruppemøde blev det besluttet, at forbedringsmodellen fremover skal anvendes som evalueringsmodel i regi af sundhedsstrategisk i stedet for Triple Aim. På den baggrund er der indhentet tilbud på undervisning fra Koncern HR. Koncern HR skal have kr. for et to dages kursus for scrum-masterne. - At der tages stilling til, om undervisningstilbuddet fra Koncern HR skal benyttes. Styregruppen godkendte, at der indgås aftale med Koncern HR om to dages undervisning for scrum-masterne i forbedringsmodellen. Det blev aftalt, at Jonas Dahl drøfter prisen på undervisningen med Koncern HR. Styregruppen besluttede, at alle scrum-masters skal deltage i uddannelsen. 10. Forslag til mødeplan 2019 Det foreslås, at der afholdes følgende møder i 2019: seminar den januar - Tirsdag den 9. april kl Fredag den 21. juni kl Torsdag den 7. november kl Møderne er foreløbigt booket i styregruppens kalendere. - At forslag til mødeplan 2019 godkendes.

9 Mødeplanen blev godkendt. [Efterfølgende er mødet den 9. april flyttet til den 23. april pga. en studietur i Randers Kommune]. 11. Evt. Maria Friis Hansen fortalte, at Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget i Region Midtjylland på baggrund af ansøgning fra sundhedsstrategisk ledelse har bevilliget kr. til honorering af praktiserende læger for deres deltagelse i laboratorier i Skriftlig status vedr. udfordringer med opstart af pilotprojekt i laboratorium 12 Rehabilitering og tilbage til arbejdsmarkedet Styregruppen besluttede på møde den 6. marts, at der skulle igangsættes pilotprojekt vedr. det borgernære samarbejde mellem jobcentre og almen praksis. Opstart af pilotprojektet er blevet forsinket, da det har vist sig vanskeligt at få afklaret, hvorvidt lægerne kan aflønnes via overenskomstens 95 (socialmedicinsk samarbejde). På den baggrund har projektleder Annemette Bech-Hyldgaard ansøgt kvalitets- og efteruddannelsesudvalget (KEU) i Region Midtjylland om midler til aflønning af lægerne i projektperioden. Ansøgningen forventes behandlet på KEU s møde den 6. december. Samtidig er der fortsat dialog med regionens praksisadministrationen vedrørende mulighederne for at aflønne lægerne via overenskomsten. Praksisadministrationen har forespurgt Danske Regioner om mulighederne for at anvende overenskomsten 95 og der afventes svar herfra.

Scrum-master Dorthe Høgh Hansen præsenterer leverancerne fra laboratorium 15.

Scrum-master Dorthe Høgh Hansen præsenterer leverancerne fra laboratorium 15. Mødereferat Mødetid: Tirsdag den 23. april 2019 kl. 12.00-14.30 Mødested: RH Randers, Skovlyvej 15, Indgang A, mødelokale 7 Mødedeltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet

Læs mere

2. Kort introduktion af deltagere fra Midtjyllands EU-kontor v. Maria Heilskou Pedersen og Signe Waltoft Madsen (kl )

2. Kort introduktion af deltagere fra Midtjyllands EU-kontor v. Maria Heilskou Pedersen og Signe Waltoft Madsen (kl ) Mødereferat Til: Gæster: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers (afbud) Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen,

Læs mere

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 9. november 2017

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 9. november 2017 Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Lene Jensen, Randers

Læs mere

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 5. september Godkendelse af dagsorden v. Marianne Jensen (kl )

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 5. september Godkendelse af dagsorden v. Marianne Jensen (kl ) Mødereferat Mødetid: 5. september 2018 kl. 11.30-14.00 Mødested: Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17 Mødedeltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet

Læs mere

Referat fra møde i styregruppen vedr. sundhedsstrategisk ledelse

Referat fra møde i styregruppen vedr. sundhedsstrategisk ledelse Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Lene Jensen, Randers Kommune Jens Kjær, Randers Kommune Svend Kier,

Læs mere

Referat fra seminar for sundhedsstrategisk ledelse januar 2019

Referat fra seminar for sundhedsstrategisk ledelse januar 2019 Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs

Læs mere

Mødedato: 3. oktober 2014 Mødetid: Kl Mødested: Mødelokale C1, Indgang 11, opgang C, 1. sal, Regionshospitalet Randers.

Mødedato: 3. oktober 2014 Mødetid: Kl Mødested: Mødelokale C1, Indgang 11, opgang C, 1. sal, Regionshospitalet Randers. Mødereferat Til: Thomas Pazyj, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs Kommune

Læs mere

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU REGION: Region Midtjylland DATO: 15. august 2018 LØBENR.: (udfyldes af regionen) STAMOPLYSNINGER ANSØGERS NAVN, MAIL,TLF mm. På vegne

Læs mere

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU REGION: Midt DATO: 30.06.2017 LØBENR.: (udfyldes af regionen) STAMOPLYSNINGER ANSØGERS NAVN, MAIL,TLF mm. Styregruppen for Sundhedsstrategisk

Læs mere

1. I laboratoriet. I det følgende præsenteres opskriften på et laboratorium.

1. I laboratoriet. I det følgende præsenteres opskriften på et laboratorium. 1. I laboratoriet Laboratoriet danner rammen om et tværsektorielt udviklingsforløb, hvor ledere og nøglepersoner på tværs af sektorer mødes for at udvikle nye modeller for samarbejde og forløb på tværs

Læs mere

Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen

Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen 1. Baggrund Udviklingen i sundhedsvæsnet stiller nye krav til almen praksis, hospitalerne og kommunerne

Læs mere

Mødereferat. Mødetid: 26. marts Kl Mødested: Regionshospitalet Randers, mødelokale 1. Gæst: Nikolai Kaad, pkt. 2 Hanne Mark, pkt.

Mødereferat. Mødetid: 26. marts Kl Mødested: Regionshospitalet Randers, mødelokale 1. Gæst: Nikolai Kaad, pkt. 2 Hanne Mark, pkt. Mødereferat Til: Thomas Pazyj, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs Kommune

Læs mere

Et sammenhængende sundhedsvæsen

Et sammenhængende sundhedsvæsen Et sammenhængende sundhedsvæsen Oplæg på DSR s fagdag om faglig forsvarlighed ved sundhedschef Birgitte Holm Andersen 27. november 2012 Et sammenhængende sundhedsvæsen Hvordan kan et sammenhængende sundhedsvæsen

Læs mere

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 19. september 2017 Tid: Kl. 17.00 19.30 Sted: Østergade 36, Grenaa, Mødelokale 2 1. sal Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Søren Dujardin, praktiserende læge - SD Henrik

Læs mere

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ Region Midtjylland Ledelsessekretariatet, Randers 8. juni 2018 /SOLGRA Referat fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse 8. laboratorium om visitation af akut syge patienter under Sundhedsstrategisk ledelse 1 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Fra enstrenget system til tværsektoriel og tværfagligt samarbejde - ny model for visitation

Læs mere

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen.

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. "Vi vil se de mennesker vi ellers ikke ser" 01.10.17. Udarbejdet af: Jeanette Rokbøl Bente Fogh Hanne Mark Projektet er en iterativ proces, hvor indsatsen

Læs mere

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet - status på arbejdet i klyngerne Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Mødereferat. Silkeborg Kommune:

Mødereferat. Silkeborg Kommune: Mødereferat Mødetid: 24. marts 2009 Mødested: Administrationsbygningen Hammel, Byrådssalen Mødedeltagere: Silkeborg Kommune: Direktør Jens Peter Hegelund Jensen Ældrechef Inge Bank Sektionsleder Vibeke

Læs mere

Fælles model for beslutning og implementering

Fælles model for beslutning og implementering 1 Sundhedsstrategisk ledelse - 6. laboratorium Fælles model for beslutning og implementering Oktober 2014 2 Indhold Indledning... 3 Målmatricen for 6. laboratorie... 4 Køreplan for laboratorier under sundhedsstrategisk

Læs mere

1 of 5. Notat til møde i styregruppen vedr. børne- og ungdomspsykiatri den 16/2 2015

1 of 5. Notat til møde i styregruppen vedr. børne- og ungdomspsykiatri den 16/2 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud 1 of 5 Notat til møde i styregruppen vedr. børne- og ungdomspsykiatri den 16/2 2015 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet.

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Søren Liner Christensen, direktør, Herning Kommune Møde i Sundhedsstyregruppen 27. marts 2019 Opgaven Sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard

Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen og Lena Degn Afbud: Ejgil Andreasen Mødedato:

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

REFERAT Arbejdsgruppen vedr. patientsikkerhed under Sundhedsaftalen 10. møde Dato: Kl.: 14:30 16:30

REFERAT Arbejdsgruppen vedr. patientsikkerhed under Sundhedsaftalen 10. møde Dato: Kl.: 14:30 16:30 Møde i: REFERAT Arbejdsgruppen vedr. patientsikkerhed under Sundhedsaftalen 10. møde Dato: 24.04 2018 Kl.: 14:30 16:30 Sted: Deltagere: Regionsgården Mødelokale H3 Formand, Karen Gliese Nielsen, chef,

Læs mere

11/10-13, kl (efter innovationsdagen), samme mødelokale som innovationsdagen holdes i på Papirfabrikken, Silkeborg,

11/10-13, kl (efter innovationsdagen), samme mødelokale som innovationsdagen holdes i på Papirfabrikken, Silkeborg, Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Til den faglige temagruppe for børne- og ungdomspsykiatri (og dernæst styregruppen

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum)

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) Aarhus Universitetshospital Plan og afdelingssupport Palle Juul Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) Tid og sted: 19.

Læs mere

Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter

Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter Sundhedsstrategisk Ledelse Evaluering af pilotprojekt Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter Laboratorium 8 November 2017 1 1. Indledning På baggrund af laboratorium 8 om en ny visitationsmodel

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

2. Afrapportering for Randersklyngen 1. kvartal 2018

2. Afrapportering for Randersklyngen 1. kvartal 2018 2. Afrapportering for Randersklyngen. kvartal 208 Lighed i Sundhed Lighed i sundhed kræver ulige indsatser - Det 0. projekt under sundhedsstrategisk ledelse i Randersklyngen. Status for lighed i sundhed

Læs mere

Satspuljeprojekter aktuel status

Satspuljeprojekter aktuel status Satspuljeprojekter aktuel status Melhe/14. november 2014 Psykiatrien Vest Etablering af akut modtagelse i Slagelse (Projekt nr. 61602 / 2010-2013). Projektet er i sommeren 2013 besluttet videreført til

Læs mere

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 15. december 2016 Tid: Kl. 16.30 18.30 Sted: Østergade 36, Grenaa Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Henrik Fendinge Olsen, praktiserende læge Thyge Traulsen,

Læs mere

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841

Læs mere

Tidlig Indsats på Tværs

Tidlig Indsats på Tværs F O R D I G D E R S K A L A R B E J D E M E D T I T - P R O J E K T E T : Tidlig Indsats på Tværs For særligt sårbare medicinske borgere i Thisted Kommune og Morsø Kommune Morsø Kommune Hvad er Tidlig

Læs mere

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015 Mødereferat Mødetid: 14. september 2015 kl. 9.30 Mødested: Hammel administrationsbygning, mødelokale 3 Mødedeltagere: Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Erik Bertelsen, Jørn de Place, Nina Thøgersen, Per

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk Statusrapport 2013 for Sundhedsaftalen 2011-2014 Per Adelhart Christensen, Randers Kommune Helle Vadmand Jensen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Indledning Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug Budget & Plan Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug 5. november 2015 Mødedeltagere Carsten Johansen, Aalborg Kommune Frank Lundum,

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00 Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland Onsdag den 26. september

Læs mere

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE Tirsdag den 14. august 2012 Kl. 15.00-17.00 Regionsgården, mødelokale H5 Møde nr. 2 Medlemmer: Lise Müller (formand) (F) Per Seerup

Læs mere

Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien

Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien Dette baggrundsnotat om samarbejdet

Læs mere

Dato Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen. Status på projekt integreret psykiatri

Dato Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen. Status på projekt integreret psykiatri Sagsnr. 27.35.00-A00-1-14 Dato 23-11-2014 Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen Status på projekt integreret psykiatri Baggrund Som orienteret på udvalgets møde d. 7. april 2014 er der aftalt et samarbejde

Læs mere

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl. 10.00-12.30.

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Notat: Indsats i klyngerne på forebyggelige indlæggelser

Notat: Indsats i klyngerne på forebyggelige indlæggelser Notat: Indsats i klyngerne på forebyggelige indlæggelser I afrapporteringen af sundhedsaftalen er forebyggelige indlæggelser er der et særligt fokus på forebyggelige indlæggelser blandt ældre (+65 år).

Læs mere

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ Region Midtjylland Ledelsessekretariatet, Randers 19. marts 2018 /SOLGRA Referat fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930

Læs mere

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE Tirsdag den 14. august 2012 Kl. 15.00-17.00 Regionsgården, mødelokale H6 Møde nr. 2 Medlemmer: Lise Müller (formand) (F) Per

Læs mere

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 20. november 2018 Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 0. Indledning I forliget om budget 2019 gav forligspartierne et betydeligt løft af psykiatrien på

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november 2018

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november 2018 Aarhus Universitetshospital Plan og afdelingssupport Palle Juul Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november

Læs mere

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Ved direktør Mette Andreassen Social, Sundhed & Omsorg Viborg Kommune Disposition - Midtklyngen i den regionale organisation - Hvordan samarbejder

Læs mere

Den nære psykiatri i Midtjylland

Den nære psykiatri i Midtjylland Den nære psykiatri i Midtjylland Udspil til vision, målgrupper og handlingsrum Alliancen om den nære psykiatri Juni 2018 godkendt af Kontaktudvalget d. 31. august 2018 Patient- og pårørendeforeninger Praktiserende

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix [Ref. nr.] Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktionen Telefon Direkte Fax Mail Web 3531 3531 3531 6749 mchr0085@bbh.regionh.dk www.regionh.dk Dato: 19. juni 2013 Referat fra møde i Samordningsudvalget

Læs mere

Regionale overvejelser om indsatsområderne i DÆMPhandlingsplanen

Regionale overvejelser om indsatsområderne i DÆMPhandlingsplanen Regionale overvejelser om indsatsområderne i DÆMPhandlingsplanen Sundhedsstyregruppen 16. januar 2016 www.regionmidtjylland.dk DÆMP-handlingsplanens indsatsområder Otte indsatsområder i handlingsplanen

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 30. oktober 2014 /SUBERG Referat fra møde den 8. oktober 2014 i det regionale kontaktforum vedrørende psykiatriområdet. Alle medlemmer var mødt undtagen

Læs mere

Sundhedsstrategisk ledelse Sundhedskoordinationsudvalget. Møde den 16. maj 2017

Sundhedsstrategisk ledelse Sundhedskoordinationsudvalget. Møde den 16. maj 2017 Sundhedsstrategisk ledelse Sundhedskoordinationsudvalget Møde den 16. maj 2017 Hvad er sundhedsstrategisk ledelse? Sundhedsstrategisk ledelse bygger på en antagelse om, at resultater bedst skabes gennem

Læs mere

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner)

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner) Referat fra mødet den 16. januar i Forum for elektronisk kommunikation Deltagere: Peter Bræum, Aalborg Kommune Grethe Nielsen, Frederikshavn Kommune Karina Eriksen, Hjørring Kommune Hanne Rasmussen, Brønderslev

Læs mere

Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen

Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen ved Marianne Jensen, Sygeplejefaglig direktør og Peter Mikkelsen, Ældrechef Sundhedskoordinationsudvalget Region Sjælland 1. november 2016 Hvordan startede det?

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Åben dagsorden Kommunalt lægeligt udvalg SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Kommunalt lægeligt udvalg SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Kommunalt lægeligt udvalg SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, lokale 329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles:

Læs mere

(evt. afbud til mødet på mobil 20540887 eller mail lone.holm@regionh.dk) Center for Sundhed. Tværsektoriel Udvikling. Kongens Vænge 2 3400 Hillerød

(evt. afbud til mødet på mobil 20540887 eller mail lone.holm@regionh.dk) Center for Sundhed. Tværsektoriel Udvikling. Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Møde i: Arbejdsgruppen vedr. Aktivt samarbejde med borgerne Dato: 20. januar 2016 Kl.: 17.00-20.00 Sted: Mødelokale H6, Regionsgården,

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved NOTAT Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved Baggrund Regionsrådet har afsat 2 mio. kr. i 2014 og 2015 til opstart af et pilotprojekt om integreret psykiatri, som skal muliggøre en mere

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Referat og diætseddel blev underskrevet. Kørselssedler blev indsamlet og nye udleveret.

Referat og diætseddel blev underskrevet. Kørselssedler blev indsamlet og nye udleveret. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen, Ejgil Andreasen og Lena Degn Afbud: Mødedato:

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Referat fra møde i Direktørforum

Referat fra møde i Direktørforum Aarhus Universitetshospital Plan Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 8949 4444 auh@rm.dk www.auh.dk Referat fra møde i Direktørforum Tid og sted: Den 13. september 2013, kl. 12.30-14.30, Aarhus Universitetshospital

Læs mere

CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR BØR- NE-UNGE PSYKIATRI

CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR BØR- NE-UNGE PSYKIATRI 05-08-2015 CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR BØR- NE-UNGE PSYKIATRI Baggrundsnotat til Sundhedsstyregruppens temadrøftelse om børne-unge psykiatrien den 17. august 2015 Udfordringer og

Læs mere

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666110 Mail csu@regionh.dk Baggrund Regionsrådet

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark Dagsorden: 1. Drøftelse af regionale nøgletal ved regionen Bilag: Nøgletal : Forklaringsnotat

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet 13. maj 2015 /SUBERG Referat fra møde i Patientinddragelsesudvalget den 6. maj 2015 Deltagere: Birgit Hagen, Jens Erik Madsen, Ralph Jørgensen, Ghita Tougaard, Lillian

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Afrapportering på Midtklyngens arbejde med fokusindikatoren "forebyggelige indlæggelser blandt ældre"

Afrapportering på Midtklyngens arbejde med fokusindikatoren forebyggelige indlæggelser blandt ældre Dato: 04.juni 2018 Anja Skaarup Tlf. 7844 1801 anja.skaarup@midt.rm.dk Afrapportering på Midtklyngens arbejde med fokusindikatoren "forebyggelige indlæggelser blandt ældre" Jónas Thor Björnsson Tlf. 8787

Læs mere

Indledning Der skal afgives en midtvejsstatus på sundhedsaftalerne til Sundhedskoordinationsudvalget.

Indledning Der skal afgives en midtvejsstatus på sundhedsaftalerne til Sundhedskoordinationsudvalget. Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. Telefon 45 11 20 00 Direkte 4511 2020 Fax 45 11 20 07 Mail psykiatri@regionh.dk Web www.psykiatri-regionh.dk Ref.: LPP Dato: 10.

Læs mere

Sammenhængende telemedicin i Horsens - Horsens På Forkant med Sundhed

Sammenhængende telemedicin i Horsens - Horsens På Forkant med Sundhed Hospitalsenheden Horsens Sammenhængende telemedicin i Horsens - Horsens På Forkant med Sundhed Christina E. Antonsen, Hospitalsenheden Horsens Barbara Dyrmose, Horsens Kommune Malene S. Jensen, Horsens

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen og Lena Degn, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Birthe Kalstrup Mødedato:

Læs mere

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen REFERAT Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 22. august 2016 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Lokale H7, Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling Kongens

Læs mere

Den nære psykiatri i Midtjylland

Den nære psykiatri i Midtjylland Den nære psykiatri i Midtjylland Samlede initiativer fra styregruppen for alliancen om den nære psykiatri 21. januar 2019 Alliancen om den nære psykiatri Patient- og pårørendeforeninger Praktiserende læger

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3. Region Midtjylland Planlægning, AUH 28. oktober 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.91 Indholdsfortegnelse Mødedeltagere Centerchef,

Læs mere

Referat fra møde i kommunalt lægeligt udvalg

Referat fra møde i kommunalt lægeligt udvalg 6.5 Til repræsentanter for de praktiserende læger og repræsentanter fra direktionen i Holstebro Kommune Dato: 6.05.2016 J. nr.: 29.30.16-P35-1-15 Henv. til: Steffen Barstad Tlf.: 9611 4102 Referat fra

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Den ældre medicinske patient forløbskoordinationsprojekt - opsamling fra temadag 19. september 2016

Den ældre medicinske patient forløbskoordinationsprojekt - opsamling fra temadag 19. september 2016 Den ældre medicinske patient forløbskoordinationsprojekt - opsamling fra temadag 19. september 2016 Som afslutning på forløbskoordinationsprojekterne med ældre medicinske patienter som målgruppe (DÆMP),

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Referat fra Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Referat fra Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Referat fra Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 5. februar 2014 Tid: Kl. 16.00 18.00 Sted: Østergade 36, Grenaa Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Thyge Traulsen, praktiserende læge Søren Dujardin, praktiserende

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Psykiatri på tværs. Evaluering af projekt

Psykiatri på tværs. Evaluering af projekt Psykiatri på tværs Evaluering af projekt oktober 2012 Psykiatri på tværs Evaluering af projekt Udgivet af Vordingborg Kommune 2012 Udarbejdet af: Dorit Trauelsen Fotos: Logo fra psykiatri på tværs Vordingborg

Læs mere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere Koncern Plan og Udvikling Enhed for Tværsektorielt Samarbejde Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 61 07 Web www.regionh.dk Ref.: WB Dato: 08.04.2013 2012 Ansøgningsskema

Læs mere

SAMMEN OM PSYKIATRI FÆLLES SPROG, FÆLLES FORSTÅELSE, FÆLLES ANSVAR. 22 Syddanske kommuner og Region Syddanmark

SAMMEN OM PSYKIATRI FÆLLES SPROG, FÆLLES FORSTÅELSE, FÆLLES ANSVAR. 22 Syddanske kommuner og Region Syddanmark SAMMEN OM PSYKIATRI FÆLLES SPROG, FÆLLES FORSTÅELSE, FÆLLES ANSVAR 22 Syddanske kommuner og Region Syddanmark SAMMEN OM PSYKIATRI FÆLLES SPROG, FÆLLES FORSTÅELSE, FÆLLES ANSVAR Baggrund Mange borgere med

Læs mere

Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten

Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten MedCom: http://www.medcom.dk/wm111505 Telepsykiatri via video v/lone Høiberg lho@medcom.dk Gruppens

Læs mere

KKR. 20. december Dagsorden:

KKR. 20. december Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat til ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 29. november 2018, kl. 12.15-13.45 Mødelokale 3.26, 4. sal, Den høje bygning, Psykiatrien Slagelse, Fælledvej

Læs mere

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 10.00 12.00 Regionshospitalet Holstebro, Sal 3 ved foredragssalene, Indgang U Hospitalsenheden Vest

Læs mere