Good luck. En rød fejl anses som meget alvorlig fejl og her skal du bare have den ene fejl. To fejl af de gule, der anses som "alvorlig fejl"

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Good luck. En rød fejl anses som meget alvorlig fejl og her skal du bare have den ene fejl. To fejl af de gule, der anses som "alvorlig fejl""

Transkript

1 Fejl du kan/skal have begået for at den sagkyndige siger ikke bestået : Bare rolig alle de her ting har vi gennemgået mange mange mange gange i løbet af timerne. Det vigtige er at du er bevidst om hvad der er kritisk og hvad der ikke er og bruger det aktivt når vi træner op til prøven. Good luck En rød fejl anses som meget alvorlig fejl og her skal du bare have den ene fejl. To fejl af de gule, der anses som "alvorlig fejl" Én gul alvorlig fejl og tre max fire i grønne fejl. Fem til syv grønne fejl. Otte til ti sorte mindre fejl. 7.1 Igangsætning og standsning ved kørebanekant Orienterer sig kun i spejle Orienterer sig kun ved hoveddrejning SPEJL SPEJL SKULDER BLINK... hvis du glemmer det koster det. HVER gang du sætter i gang husk SSSB. Giver ikke tegn Er til unødig ulempe Der kommer en kørende bagfra der skal ændre fart eller placering fordi du ikke holder tilbage. Den fejl koster dyrt, så orienter dig og hold tilbage! Undlader helt at orientere sig Ikke overraskende er din prøve dumpet her. Du er kørt lige ud foran den lastbil der ikke nåede at standse. Sagkyndig R.I.P - og du ligger i ambulancen på vej til hospitalet... nej men det KUNNE være sket... retur til start.

2 7.2 Placering under ligeudkørsel: Placerer sig ikke tilstrækkelig langt til højre på kørebanen Placerer sig helt til venstre eller helt til højre i vognbanen Du skal ligge i MIDTEN af banen. Ikke ude på striberne eller tæt op af kantstenen med mindre der er en vildt god grund Korrekt placering er centreret i banen Orienterer sig ikke jævnligt bagud i spejlene - ALLE spejlene!! Orienterer sig bagud gennem bagrude ved krops- /hoveddrejning frem for bakspejl Overskrider kantlinie (til cykelsti) ved passage af venstresvingende I skal hele tiden vide hvad der er bag ved jer. Det er lige så vigtigt at vide som hvad der er foran. Hold øje med trafikken bag jer i spejlene så der ikke er noget der kommer bag på jer. Men når du kører ligeud er det ikke meningen du skal dreje kroppen kun bruge spejle Og lad nu være med at køre op på cykelstierne. Kig efter en malet cykel på vejen hvis du skal ud over linien. 7.3 Hastighed under ligeudkørsel: Kører 10 % hurtigere end hastighedsgrænsen Kører 10 % langsommere end hastighedsgrænsen, når forholdene tillader at følge hastighedsgrænsen Det er som udgangspunkt lige slemt at køre for hurtigt eller langsomt... men... vil du ikke nok køre MAX 10% langsommere hvis det absolut skal være. Jeg vil 1000 gange hellere have minus-point for mormor-kørsel end at du dumper fordi du tog et sving med 50km/t Kører mellem 10 % og 20 % hurtigere end hastighedsgrænsen Kører mellem 10 % og 20 % langsommere end hastighedsgrænsen, når forholdene tillader at følge hastighedsgrænsen Nej... nej nej nej nej nej!!! Det her er fejl du ikke begår til prøven tak!!

3 Kører mere end 20 % hurtigere end hastighedsgrænsen Kører mere end 20 % langsommere end hastighedsgrænsen, når forholdene tillader at følge hastighedsgrænsen Kører for hurtigt efter forholdene Kører mere end 30 % hurtigere end hastighedsgrænsen Hold øje med hvor hurtigt du kører... fast regel.. MEN Hold også øje med hvad der giver mening. Jeg har ofte spurgt hvor hurtigt vil det give mening at køre her - Det er muligt du teoretisk må køre 50 km/t men kør nu som jeg har lært dig man gør på små veje! Lav fart og HOLD DIN BANE Du har lige begået en fejl der i den virkelige verden ville give dig et klip i kortet det er vist meget fair at du ikke får kortet i denne omgang. HUSK!!! at holde øje med byskilte så du ikke kører ind i byzone med 80 i timen Vognbaneskift og sammenfletning: Orienterer sig ikke i blinde vinkler ved sammenfletning Afpasser ikke hastigheden til kørende, man vil flette sammen med Her skal du bare være sød at køre nøjagtig som jeg har lært dig. Orientering ved sammenfletning, og hvis der kommer nogen, så find ud af om du skal forrest eller skal bremse for at lukke ind Fremme først fletter først... så hold godt øje!! Orienterer sig ikke i blinde vinkler før vognbaneskift Er til unødig ulempe ved vognbaneskift Orienterer sig ikke i spejle ved vognbaneskift Undlader helt at orientere sig ved vejindsnævring/formindskelse af antallet af vognbaner Korrekt vognbaneskift er primært DIT ansvar så fejlene er større hvis du glemmer noget SSSB og tilpasning til de andre biler er DIN hovedpine så de andre kan køre uden at ændre fart eller placering Undlader helt at orientere sig ved vognbaneskift Tror den her giver lidt sig selv. Det er så farligt at jeg graver mig ned, hvis den sagkyndige fortæller mig at det er det du er dumpet på

4 7.5 Vending (typisk 3punktvending men også u-vending) Påkører kantstenen mærkbart, men kontrolleret Du har ikke ret meget fart på hvis du kører som jeg har lært dig, så hvis du ved et uheld snitter kantstenen går det nok alligevel. Påkører kantstenen mærkbart, men ukontrolleret Hmmm... jeg har lært dig hvor meget fart du skal have på når vi vender... det der var for meget fart!! Det går nok endda men ned i fart tak Kører op på/over kantstenen Er til ulempe for andre trafikanter Ok hvis du har så meget fart på at du direkte kører OP PÅ kantstenen, så er der noget galt. NED I FART!! Og når vi u-vender så husk at komme ind i midten så du hverken er i vejen for dem der kommer forfra ELLER bagfra. Ligesom vi har øvet. Og hvis du ikke har en midte så sørg for der er fri bane inden du vender!! Orienterer sig ikke under vendingen Du er bakket ind i lille Lise der løb ud efter sin bold bag bilen... den sagkyndige er ved at yde førstehjælp mens du ringer efter ambulancen... gæt hvem der er dumpet og hvorfor Kørsel forbi holdende køretøjer og gående mv.: Holder tilbage for fodgænger, der står stille på fortov i venstre side ved ikke-reguleret fodgængerfelt på vej med 2 vognbaner i hver retning Holder ikke tilbage for fodgænger, der fra højre side er trådt ud i et ikke-reguleret fodgængerfelt og står stille på cykelstien Holder for lille sideafstand til holdende køretøjer Til prøven hold tilbage!! Uanset hvor de fodgængere står så hold tilbage. Du skal IKKE holde og vente når de først har passeret og har ryggen til, men indtil du ved at de er uden for fare uanset hvad så bliver du hvor du er. Fodgængere kan skifte mening! Og vær nu sød ikke at ridse min bil. Jeg er glad for både sidespejle og lakering, så hold god afstand til bilerne i højre side.

5 Er til ulempe for fodgænger, der er i et alm. fodgængerfelt Holder ikke tilbage for fodgænger, der fra højre side er trådt ud i et alm. fodgængerfelt og står stille på kørebanen Holder ikke en passende lav hastighed hen imod fodgængerfelt med dårlige oversigtsforhold Udviser ikke særlig opmærksomhed over for børn på/ved kørebanen Hvis der står nogen ved eller er på vej ud i et alm fodgængerfelt så hold for dem. ALTID. Det er en digital funktion du kører IKKE du holder HELT stille! Fx. fodgængerfeltet nede ved Slotssøen har elendig oversigt når du kommer rundt om hjørnet NED I FART så du har fuldt overblik. Børn har 0 overlevelsesinstinkt i trafikken, så du skal tænke for dem og holde dig laaaaaaangt fra dem. Er til ulempe for fodgænger, der er i reguleret fodgængerfelt Ikke alene har du ikke set fodgængeren det er dobbelt slemt fordi vedkommende går over for grønt og du burde have forudset at der ret ofte er fodgængere i lyskryds. 7.7 Møde Holder ikke tilbage for modkørende (de må fx trække lidt til højre på kørebanen) Din bane er blokeret = DU holder tilbage. Hvis du er usikker på om du har tid nok til at køre uden om whatever, der blokerer så vent! Holder ikke tilbage for modkørende (de må fx bremse) Tilpasser ikke hastigheden (fx ved møde på smal vej) Du har vurderet så meget forkert vedr. at køre uden om at du nu direkte har tvunget de andre til at bremse selv om de havde ret til at køre. I den situation ville du være i tvivl om du kunne nå det så bliv holdende hvis du ikke er 110% sikker! Små veje = lav fart. Du ved ikke hvad der er om næste hjørne og den bil der kom kørende skulle du have forudset! Og husk dårligt parkerede biler er mere reglen end undtagelsen på små veje!!! Fare for kollision Den giver sig selv... og den sagkyndige har formodentlig både revet i rattet og trykket på bremsen for at passe på min bil. Retur til start... og med rette!

6 7.8 Kørsel foran eller efter andre Kører tæt på forankørende med stor bil med mellem 1 og 2 sekunders tidsafstand Større biler slår meget hårdere end små når du ikke holder STOR afstand begynder minuspointene at hobe sig op med raketfart ca 1 pr sek. Kører tæt på forankørende med alm. bil med mindre end 1 sekunds tidsafstand Hvis du kører med mindre end 1 sek afstand er du HELT oppe i røven af forankørende. Det er en lille bil her så du kan stadig bestå hvis resten er ok men du hænger i en tynd tråd. HOLD AFSTAND og sørg for at du altid kan se bagdækkene når du holder i kø ved et kryds. Kører tæt på forankørende med stor bil med mindre end 1 sekunds tidsafstand Du har selv bedt om det... du har lagt dig helt oppe i røven af en lastbil det er dælme dumt. Det har jeg lært dig er sindssygt farligt så hvis du glemmer det til prøven så er det helt på sin plads at du skal prøve en gang til! 7.9 Overhaling Overskrider spærrelinie Trækker for hurtigt ind efter overhaling (er til ulempe) Fejlbedømmelse af den fri overhalingsstrækning Overskrider kantlinie (til fx cykelsti) ved passage af venstresvingende Optrukne linier betyder at du bliver på din side. Det betyder at du ikke overhaler busser, cyklister ect ect før der er stiplede linier igen. Og HVIS det er fordi der holder en container eller dårligt parkeret bil så vær sikker på at der er plads. Der var ikke plads NOK til at overhale uden at den sagkyndige blev nervøs. Det er muligt du syntes der var plads... det er muligt der var plads men hvad har jeg sagt om indtryk? Det er DIN opgave at sørge for at den sagkyndige er tryg ved din kørsel uanset hvad...orienter dig og sørg for RIGELIG plads...hver gang!

7 7.9 Overhaling Scenariet er spændende... Undlader helt at orientere sig du begynder en overhaling med omkring 70. Fordi du glemte din orientering overser du at du selv er ved at blive overhalet og du trækker derfor direkte ud i den overhalende bil der ryger i den modsatte grøft. Min bil bliver presset ind i den bil du ville overhale som rammer et vejtræ og du ryger i grøften og lander på taget... er du mon dumpet? 7.10 Kørsel i trafiksaneret område Kører for hurtigt i forhold til afmærkning i områder med fartdæmpning Kører for hurtigt i forhold til bump i områder med fartdæmpning Læg mærke til de blå skilte med fartdæmpning. De er store de er blå... de er ikke svære at få øje på og jeg har lært at dig hele tiden at se efter skilte. Og så hold den fart de anviser. Bumpene er designet til den fart skiltene anviser så mere end det er vildt ubehageligt. En ubehagelig køretur er ikke et hit hos den sagkyndige grøn fejl eller ej. Viser ikke tilstrækkeligt hensyn Den er straks værre. Det er dig der kører i 1,6 ton potentielt drabsvåben. Det er dig og KUN dig der skal vise hensyn ganske enkelt fordi det er dig der har kontrollen over bilen. Det er DIN opgave og DIT ansvar at sørge for at alle andre trafikanter er trygge når du kommer kørende... ingen må blive forskrækkede når du kommer kørende

8 7.11 Fremkørsel mod kryds: Hvad er altid det første vi kigger efter i et kryds? Er ikke opmærksom på pilsignal i lysregulerede kryds Er ikke opmærksom på repetitionssignal ved venstresving i kryds Placerer sig ikke korrekt til den fortsatte kørsel Den er ikke kritisk, men prøv at tænke på remsen enten får du fri bane eller også får du grøn pil og så kig efter om der er et ekstra signal ved siden af den grønne. Repetitionssignal der fortæller dig hvornår modkørende får hhv gul og rød er svær for nybegyndere at bruge rigtigt. Du er tilgivet hvis det kikser men gør dit bedste Kører over for gult lys, hvor der kunne have været standset på en fornuftig måde (uden risiko for påkørsel bagfra) Kører ind i kryds, selv om det er tydeligt, at krydset ikke kan forlades, før tværgående får grønt lys Følger ikke pilafmærkning i vognbanen Kig nu hvor længe der har været grønt og brug hovedet. Kig evt på rød mand stå - hvis han dukker op bliver der nok snart gult. Hellere stoppe en lille bitte smule tidligt end det modsatte. Hvad har jeg lært dig? krydset skal kunne ryddes, så max 2 biler ude foran dig. Hvis det sker alligevel - så ryd krydset... ellers holder du i en og det er værre 7.12 Ligeudkørsel i kryds Er meget langsom til at sætte i gang (fri bane) Kom nu ud af starthullerne... vær klar på brummepunkt og speeder hvis du holder på lige vej så du kan starte kvikt Vær klar til at løfte til brummepunktet såsnart de tværgående har gult hvis du holder op af bakke... Undlader at orientere sig til venstre i kryds med højre vigepligt med dårlig oversigt Hvis et lyssignal er i stykker og man skal krydse efter højre vigepligt så kig til begge sider. Det er ikke alle der kender reglerne og de fleste kører bare...

9 7.12 Ligeudkørsel i kryds Undlader at orientere sig til højre i kryds med højre vigepligt med dårlig oversigt Har du lige overset en højre vigepligt???? Hvad er det nu jeg har lært dig... kig efter hajtænderne og andre anvisninger Asfalt mod asfalt uden hajtænder og skilte = højre vigepligt 7.13 Højresving i kryds: Kører over kantsten med højre baghjul med almindelig bil Placerer sig ikke tæt på kørebanekant (kantlinie) eller kantsten Giver ikke tegn Ok du snittede kanstenen på vej rundt om hjørnet... det kan jeg leve med. At ramme modsatte vejbane er MEGET værre så hellere det... men drej nu rigtigt på rattet i stedet! Husk nu... BOPO blinke orientering placering orientering. Få det hele med... Orienterer sig ikke i blinde vinkler før svingning Orienter sig kun ved hoveddrejning før svingning Holder ikke tilbage for ligeudkørende cyklister og førere af lille knallert (er til ulempe) Er til ulempe for kørende (der var synlige i fremkørselsøjeblikket) på den tværgående vej ORIENTERING... BOPO... ikke bop, ikke bp eller nogen anden variant... BOPO tak Du placerer dig rigtigt for at lukke af for cyklister og du holder tilbage hvis det ikke er muligt at lukke af... ALTID Hvilken bane er det jeg har lært dig du altid skal lande i ved højresving nemlig... din egen KUN din egen... ellers er du til ulempe eller fare alt efter farten. Er til fare for fodgængere under svingning, hvor der ikke er fodgængerfelt Jeg har lært dig om fuld orientering dvs BOPO inden et sving for at du ikke skal overse noget... Hvis du alligevel ikke ser det du skal se så er du farlig i trafikken og så er det ikke idag du skal have kortet!!

10 7.14 Venstresving i kryds: Giver ikke tegn Ok du holder ude i krydset og bilene peger den rette vej. Man kan godt se hvad du vil men der er god grund til at jeg har lært dig BOPO Orienterer sig ikke i blinde vinkler før svingning Kører over kantsten Holder ikke tilbage for ligeudkørende cyklister og førere af ikke-registringspligtige knallerter (er til ulempe) Er med til ulempe for kørende (der var synlige i fremkørselsøjeblikket) på den tværgående vej BOPO!!!!! Husk nu den sidste orientering der sikrer at du ser fodgængeren der spurter over feltet bagfra... Hvis du kører over kantstenen har du ganske enkelt haft vildt meget for meget fart på... den koster og med rette!!! Det er dig der svinger til venstre... det er din opgave at holde tilbage til der er fri bane!! Aldrig være i vejen for modkørende Og hvis du svinger ventre i et t-kryds så sørg for at du lander rigtigt og at den billist der kom kørende fra tværvejen ikke er generet af dit sving og ikke føler sig presset... Holder ikke tilbage for modkørende Er til fare for fodgængere under svingning, hvor der ikke er fodgængerfelt Regel nr 1 i venstresving som jeg lærte dig på dag 1. ALDRIG være i vejen for de modkørende... det er en kardinalregel og det første jeg lærte dig om den manøvre... hvis du gør det til prøven er det mere end fair at du skal prøve igen!!! Du kiggede dig ikke for og så ikke lille Lise der kom løbende bagfra og krydsede tværvejen... Du skal ikke have kørekort før du begynder at se dig bedre for!!

11 7.15 Kørsel i rundkørsel Placerer sig forkert ved fremkørsel Giver ikke tegn Placerer sig forkert ved kørsel i rundkørslen Hold dig bag hajtænderne hvis du ikke kan køre direkte ud, så der er plads til cykler og fodgængere... de har førsteret! BOPO!!! Blinke ved næstsidste vej, orientering, placering (kantsten eller sigt efter vejen) og orientering inden du kører ud... husk remsen Holder ved udkørsel ikke tilbage for cyklister og førere af lille knallerter, der skal fortsætte videre rundt i rundkørslen (er til ulempe) Du har orienteret dig 2 gange i rundkørslen du har set cyklen/knallerten... hold nu tilbage for dem hvis de har passeret næstsidste vej... de har førsteret! Er ved udkørsel til fare for fodgængere, hvor der ikke er fodgængerfelt Hvis du ikke så fodgængeren lige foran dig eller hvis du valgte at ignorere det jeg har lært dig og køre selv om du havde set ham så er det vist meget godt du skal til ny køreprøve 7.16 Kørsel på motorvej mv. Tør ikke skifte vognbane i tæt trafik fx i forbindelse med frakørsel Orienterer sig ikke i blinde vinkler ved vejindsnævring/formindskelse af antallet af vognbaner Om du ikke tør eller om der ikke er plads er virkelig svært at vurdere. Jeg kan sagtens leve med at du ikke får kørt fra, hvis der er en der ligger og presser dig. Hvad var det første jeg lærte dig da vi begyndte at køre motortrafikvej/motorvej og du så et fletteskilt?

12 7.16 Kørsel på motorvej mv. Accelererer på tilkørselsbaner ikke op til hastigheden på selve motorvejen (når det er muligt) Undlader helt at orientere sig ved vejindsnævring/formindskelse af antallet af vognbaner Tør ikke køre med max. hastighed Orienterer sig ikke ved indkørsel på motorvej Placerer sig unødvendigt i vognbane 2 eller 3 Hvad var det nu jeg lærte dig om at komme op i fart og faren ved at flette med nogen der kører for langsomt? OP I FART!!!!! Jeg har lært dig nok om faren ved ikke at se biler der kan ramme dig med 80++ km/t til at du godt ved hvor dum en fejl det er at begå!! Der er minuspoint for ikke at køre den rette fart på motorvej/motortrafikvej... du har gjort det en million gange så jeg ved du også kan til prøven Hvis du ikke orienterer dig inden du skal ind så må jeg gerne smølfesparke dig når du kommer hjem. Har du nogen ide om hvor farligt det var??? Og Hold til højre... altid... ikke kun på motorvejen. Også på alm vej og venstresving med flere baner Hvis du laver den fejl må jeg kapitulere og erkende at jeg har sendt en elev til prøve der bare ikke var klar... Undlader helt at orientere sig ved sammenløb af motorveje Ikke fordi du ikke har gjort det før i timerne eller fordi jeg ikke var overbevist om at du kan, men fordi du tydeligvis ikke har forstået vigtigheden af denne specifikke orientering... og aligevel glemte den Men jeg er lykkelig for at du kom hjem i live... det er trods alt det vigtigste.. tak til den sagkyndige!! 7.17 Kørsel ved siden af andre (tæt trafik): Tør ikke skifte vognbane i tæt trafik (fx i forbindelse med forberedelse til svingning) Tja... tjo... vi har gjort det mange gange og jeg ved du kan. Hvis du ikke turde i situationen går jeg ud fra du vurderede at der ikke var plads nok... du er tilgivet...

13 Holder for lille sideafstand til cyklister og førere af lille knallert Vi har kørt ved slotssøen en million gange... du VED GODT du ikke må køre så tæt at de bliver forskrækkede og du ved godt du skal orientere dig bagud så du ved du er kommet langt forbi... Det er en torskedum fejl der er svinedyr... hold dig bagved hvis du er i tvivl Standsning, parkering og manøvrerne Nå du skal korrekt ind til kantstenen, så er det BOP... blinke orientering placering... altid Er til unødig ulempe under forberedelsen Er til ulempe under manøvren Når du skal bakke i bås, parrallelparkere eller rundt om hjørnet så holder du ikke unødigt længe og sunder dig... du blinker med det samme så folk ved hvad du vil, du sætter i bakgear så folk kan se du vil bakke om lidt og SÅ retter du spejlene... BLINKE-GEAR-SPEJL Vis de andre trafikanter din hensigt så de kan køre uden om med det samme Lad være med at bakke mod hvide lygter, lad være med at bakke hvis der er folk omkring dig og lad være med at placere dig unødig langt væk fra destinationen så andre skal vente på dig uden det var nødvendigt. Baglæns parkering ved kantsten, bakke rundt om hjørne, baglængs parkering i bås Første forsøg mislykkes Prøv igen... no harm done Andet forsøg mislykkes Det er en grov fejl men hvis du kører pænt resten af prøven klarer du den alligevel. Spørg om du må prøve en 3 gang... de er ofte villige hvis eleven spørger...

14 Baglæns parkering ved kantsten, bakke rundt om hjørne, baglængs parkering i bås Glemmer spejlet efter manøvren (og kører resten af prøven med forkert indstillet spejl ) KAGE til din kørelærer!!!! For du skal have kørt 110% perfekt resten af vejen for at den slipper igennem... det er en 98% sikker dumper, men prøv at rette spejlet som jeg har lært dig - som om det var totalt med vilje... Det vigtigste er at du opdager det hurtigt og fixer det Eleven orienterer sig ikke under manøvren Selv om du kører 2 km/t gør det stadig ondt når du rammer nogen og der kommer stadig ridser i bilerne... det er fair nok at du skal til prøve igen... for jeg mindes at have været meget grundig da jeg lærte dig at orientere dig konstant! Andre fejl der er vigtige Fysisk eller verbalt indgreb ved fare eller påkørsel ( PRØVEN KAN EFTER OMSTÆNDIGHEDERNE AFBRYDES ELLER AFKORTES) Hvis den sagkyndige har trykket på bremsen, hevet i rattet eller fx. måttet fortælle dig at du kører meget for stærkt... så er det game over... og det er fair nok!! Verbalt indgreb i øvrigt (sidestilles med fejl som ovenfor nævnt) Nogle gange kan den sagkyndige sige hvor hurtigt må du køre her det er en hjælp til dig. Så giver du svaret og retter kontrolleret til korrekt fart. Vi har gjort det mange mange gange før Hellere en grøn fejl med lidt hjælp end en rød fordi du missede noget. Udsynet forringet på grund af manglende betjening af køretøjets udstyr (visker/vasker, defroster/ventilation) Det forventes at du selv finder ud af at ruderne skal være rene så du kan se ud både for og bag. Så kører du prøve i regn så husk hvor de kanpper jeg har vist dig op til prøven sidder

15 Går i stå... Fejlagtig betjening af køretøjet En hånd på rattet, holder bilen på koblingen på stejle bakker, glemmer at slippe håndbremsen, glemmer at lyset blinker... Skifter til de forkerte gear Der er mange små detaljer af denne type, men ingen af dem alene kan dumpe dig med mindre du gør det for mange gange eller det får betydning for sikkerheden af din kørsel. Slipper rattet med begge hænder når i holder stille eller venter i kø Slipper du rattet med begge hænder under prøven er du 98% sikkert dumpet! Du må altid gerne klø din næse eller hvad du nu har brug for men du må IKKE slippe med begge hænder!!!! Som du kan læse har du lært det hele og du er 100% klar når vi skal til prøve... hav tillid til at du kan huske det hele, for i bund og grund handler det blot om sund fornuft. Hillerød har de sødeste sagkyndige der er utrolig dygtige!! De sætter sig ind i bilen og deres højeste ønske er at give dig kortet du skal bare overbevise dem om at det er en god ide. Først og fremmest kigger de efter om du er en SIKKER BILIST. Det betyder at du først og fremmest har andres sikkerhed i højsædet at du er dødsikker i dine orienteringer og ikke overser vigtige ting. Læs den her vejledning til du kan den uden ad så er du meget meget langt ifht at bestå i først forsøg Knus og kram Regitze

FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes fejl kan bedømmes ved praktiske prøver)

FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes fejl kan bedømmes ved praktiske prøver) Side 1 af 9 FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes kan bedømmes ved praktiske prøver) Formålet med køreprøven er, at den prøvesagkyndige skal bedømme, om aspiranten har erhvervet de kundskaber og den adfærd,

Læs mere

FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes fejl kan bedømmes ved praktiske prøver)

FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes fejl kan bedømmes ved praktiske prøver) Side 1 af 10 FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes kan bedømmes ved praktiske prøver) Formålet med køreprøven er, at den prøvesagkyndige skal bedømme, om aspiranten har erhvervet de kundskaber og den adfærd,

Læs mere

FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes fejl kan bedømmes ved praktiske prøver)

FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes fejl kan bedømmes ved praktiske prøver) Side 1 af 11 FEJLKATALOG (Eksempler på, hvorledes kan bedømmes ved praktiske prøver) Formålet med køreprøven er, at den prøvesagkyndige skal bedømme, om ansøgeren har erhvervet de kundskaber og den adfærd,

Læs mere

FEJLKATALOG Praktisk prøve

FEJLKATALOG Praktisk prøve 2. udgave FEJLKATALOG Praktisk prøve Kategori AM (lille) Bedømmelse af fejl Formålet med den praktiske prøve er, at den censor skal bedømme, om den enkelte elev har tilegnet sig de kundskaber og den adfærd,

Læs mere

Kørsel på vej. Øvelseshæfte

Kørsel på vej. Øvelseshæfte EasyDrive.dk Administration: Tranegilde Bygade 13, 2635 Ishøj Tlf. 24 25 42 00 e-mail info@easydrive.dk Kørsel på vej Øvelseshæfte Mål med øvelserne på vej Formålet med undervisningen er at give dig færdighed

Læs mere

Grænseegnens Touring Club

Grænseegnens Touring Club Kørevejledning for Denne vejledning skal tjene til, at alle som kører med Grænseegnens Touring Club har så ensartet en forståelse af vores køresystem, at det er sikkert at deltage på ture med GTC. Det

Læs mere

- - - Teoriprøve - - -

- - - Teoriprøve - - - - - - Teoriprøve - - - læs dette godt og bestå første gang Generelle hastighedsgrænser Hvem må køre hvad? Bil Bil/anhænger Lastbil I tættere bebygget område 50 km/t I tættere bebygget område 5o km/t 50

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

Vores lille teoribog

Vores lille teoribog Generelle hastigheder Vores lille teoribog 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Spiritus: Højst tilladte promillegrænse

Læs mere

City køreskolens lille teoribog

City køreskolens lille teoribog City køreskolens lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. 1 Ordrup Skole, Skovgårdsskolen, Sankt Joseph Søstrenes Skole og Munkegårdsskolen Cyklistprøve Rute 4 Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten kan gennemgås med eleverne og reglerne

Læs mere

KNALLERT - SIKKERT AF STED

KNALLERT - SIKKERT AF STED KNALLERT - SIKKERT AF STED Velkommen til den evaluerende knallertprøve A Du har ti minutter til at besvare alle spørgsmålene. Du skal lave en ring om det rigtige svar. Efter prøven er slut, skal du aflevere

Læs mere

Typiske ulykker med ældre bilister

Typiske ulykker med ældre bilister Typiske ulykker med ældre bilister 15 2 Typiske ulykker med ældre bilister De almindeligste ulykkesårsager i trafikken er kørsel med høj hastighed og kørsel med sprit eller narkotika i blodet. Ældre bilister

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. Dias 1 Cyklistprøve Rute Ulrikkenborg Engelsborgskolen, Billum Private Skole, Lyngby Private Skole Sankt Knud Lavard Skole og Lyngby Friskole Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. Dias 1 Dyssegårdsskolen, Kildegård Privatskole, Munkegårdsskolen og Rygårds Skole Cyklistprøve Rute 1 Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten kan gennemgås med eleverne og reglerne

Læs mere

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve. 1 Bernadotteskolen, Hellerup Skole, Maglegårdsskolen og Tranegårdskolen Cyklistprøve Rute 3 Denne powerpoint er beregnet til brug af klasselæreren så ruten kan gennemgås med eleverne og reglerne rundt

Læs mere

A11 A16 A17 A18. Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt

A11 A16 A17 A18. Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt A11 Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt Hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt. Tavlen opstilles hvor vejens forløb har betydning for nedsættelse af hastigheden.

Læs mere

ER TRIKEN DER ER BAGERST HVIS DEN ER MED!

ER TRIKEN DER ER BAGERST HVIS DEN ER MED! KOLONNEKØRSEL M.V. Her har du en lille guide til kolonnekørsel m.v. Ca. 2 min før afgang gives der et signal (råb eller fløjten), her gives der en kort beskrivelse af turen, hvorefter man begynder at klargøre

Læs mere

DE GODE RÅD FØR TEORIPRØVEN

DE GODE RÅD FØR TEORIPRØVEN DE GODE RÅD FØR TEORIPRØVEN De følgende sider er udarbejdet for at give dig nogle af de vigtigste regler at huske før din teoriprøve. Det første indskud du har til at svare er 80 % korrekt og hvis du er

Læs mere

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn Træn trafik med dit barn Side 1 Dit barn i trafikken Dit barn skal snart starte i skole, og det betyder en ny fase i livet også i trafikken. I skal måske til at køre en anden og længere vej, end I gør

Læs mere

Manøvrebane. Øvelseshæfte

Manøvrebane. Øvelseshæfte EasyDrive.dk Administration: Tranegilde Bygade 13, 2635 Ishøj Tlf. 24 25 42 00 e-mail info@easydrive.dk Manøvrebane Øvelseshæfte Mål med øvelserne på manøvrebane Du skal lære at betjene den elektriske

Læs mere

Køresikkerhed for godschauffører. Navn på underviser

Køresikkerhed for godschauffører. Navn på underviser Køresikkerhed for godschauffører Navn på underviser 1 Velkommen Navn Lidt om min faglige baggrund Baggrund og mål for kurset 2 Årsager til ulykker Hvad tror I er de største årsager til dræbte og kvæstede

Læs mere

Lektionsplan kategori B for:

Lektionsplan kategori B for: Navn: Lektionsplan kategori B for: Adresse: Postnr: By Mobilnr: Email Start dato Slut dato Kørelærer 1 Per Egekjær Disagervej 9 4200 Slagelse tlf. 21 79 05 75 egekjaer@me.com Kørelærer 2 Anders Støvring

Læs mere

Lektionsplan kategori B for:

Lektionsplan kategori B for: Valbyvej 1, tlf: 26482959 Navn: Lektionsplan kategori B for: cpr-nr: Adresse: Postnr: By Mobilnr: Email Start dato Slut dato Kørelærer 1 Per Egekjær Disagervej 9 tlf. 21 79 05 75 egekjaer@me.com Kørelærer

Læs mere

Skoledagen starter allerede. På vej til skole. Gode råd. En god tommelfingerregel. at børn først kan overskue trafikken omkring årsalderen

Skoledagen starter allerede. På vej til skole. Gode råd. En god tommelfingerregel. at børn først kan overskue trafikken omkring årsalderen Skoledagen starter allerede på vej til skole Den første skoledag bringer mange oplevelser og indtryk med sig, og vejen til skolen er ingen undtagelse. Det er vigtigt, at dit barn allerede i en tidlig alder

Læs mere

Lektionsplan kategori B for:

Lektionsplan kategori B for: Navn: Adresse: Postnr: Mobilnr: Start dato Lektionsplan kategori B for: By Email Slut dato Kørelærer 1 Per Egekjær Disagervej 9 4200 Slagelse tlf. 21 79 05 75 egekjaer@me.com... Underskrift Kørelærer 3...

Læs mere

Lektionsplan (Logbog)

Lektionsplan (Logbog) Jernbanegade 5 B, 4000 Roskilde Lektionsplan (Logbog) Eleveksemplar Undervisereksemplar * *Navn Underskrives efter hvert undervisningsmodul af kørelærer og elev. Kørelærerens eksemplar medbringes ved alle

Læs mere

Hillerød cyklistprøverute for 6. klasser

Hillerød cyklistprøverute for 6. klasser Hillerød cyklistprøverute for 6. klasser Start og mål Juni 2016 Partnerskab og Forebyggelse 1 Start og mål Juni 2016 Partnerskab og Forebyggelse 2 Højresving ind på kørebanens cykelbane Juni 2016 Partnerskab

Læs mere

Inderste cirkel diameter: 10 meter. Yderste cirkel diameter: 20 meter. 3. Styring/balance. Lille -slalom:

Inderste cirkel diameter: 10 meter. Yderste cirkel diameter: 20 meter. 3. Styring/balance. Lille -slalom: A. De indledende manøvrer m.v. Forslag til manøvreøvelser Øvelsesforslag til enemanøvrer (5.2) Alle øvelserne skal foregå på et lukket trafiksikkert område. 1. Igangsætning standsning 4 m hænder 4på m

Læs mere

BESTÅ. MINI TEORIBOG

BESTÅ. MINI TEORIBOG BESTÅ. MINI TEORIBOG HASTIGHEDSGRÆNSER TÆTTERE BEBYGGET OMRÅDE: Indenfor 50 km/t Udenfor 80 km/t Motorvej 130 km/t Motortrafikvej 80 km/t HASTIGHEDSNEDSÆTTELSE SKAL SKE I/VED: Uoverskueligt kryds Uoverskueligt

Læs mere

Trafiksikkerhed. Uheldsanalyser og forebyggelse. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge.

Trafiksikkerhed. Uheldsanalyser og forebyggelse. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge. Trafiksikkerhed Uheldsanalyser og forebyggelse Konfliktpunkter Konfliktpunkter i knudepunkter Kryds Rundkørsel 32 konflikter bil-bil 4 konflikter bil-bil 24 konflikter bil-fodgænger 36 konflikter cykel-bil

Læs mere

Lektionsplan for kategori B. Almindelig bil. Version med 9 x teori. Elevens navn Adresse Mobil. . Kørelærerens

Lektionsplan for kategori B. Almindelig bil. Version med 9 x teori. Elevens navn Adresse Mobil.  . Kørelærerens Lektionsplan for kategori B. Almindelig bil. Version med 9 x teori SØGAARDS KØRESKOLE V/Peter Søgaard Hovvej 87 3060 Espergærde 4055 2472 CVR-nr: 16166936 Nordea Bank 2313 1860020316 Elevens navn Adresse

Læs mere

Lektionsplan for Kat. B

Lektionsplan for Kat. B Kari s Køreskole 40983614 Lektionsplan for Kat. B Elevens Navn : Adresse : Post nr. & by : Tlf. : Start dato : Slut dato : Lektionsplan for køreuddannelsen til kategori B Køreuddannelsen skal mindst omfatte:

Læs mere

Lektionsplan for kategori B. Almindelig bil. Elevens navn Adresse Mobil. . Kørelærerens

Lektionsplan for kategori B. Almindelig bil. Elevens navn Adresse Mobil.  . Kørelærerens Lektionsplan for kategori B. Almindelig bil SØGAARDS KØRESKOLE V/Peter Søgaard Hovvej 87 3060 Espergærde 4055 2472 CVR-nr: 16166936 Nordea Bank 2313 1860020316 Elevens navn Adresse Mobil E-mail Peter Søgaard

Læs mere

Jens Erik Thinggaard 1

Jens Erik Thinggaard 1 Evaluerende 1 Dette program, er en introduktion til evaluerende prøver, hvor prøvernes opbygning, spørgeformer og begreber gennemgås. 2 Der er højre vigepligt i krydset.... Jeg har ubetinget vigepligt...

Læs mere

Færdsel - Kørende (fl 14-40)

Færdsel - Kørende (fl 14-40) Færdsel - Kørende (fl 14-40) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: færdsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 9.12.2014 Status: Gældende Udskrevet: 27.12.2016 Indholdsfortegnelse 1. Overblik og tjekliste

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning BEK nr 313 af 21/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 9. august 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Vejdirektoratet, j.nr. 18/15242

Læs mere

Eleven s Navn:Leander Kokspang

Eleven s Navn:Leander Kokspang CPR nr: Eleven s Navn:Leander Kokspang Nørregade 56. 5000 Odense C Tlf: 20 10 38 25 @: Leanderk@Live.dk Kørelærers Lektionsplan og din Ansøgning om kørekort skal altid medbringes til Grøn Køreskole dvs.

Læs mere

På vej til skole På vej til skole Side 1

På vej til skole På vej til skole Side 1 Side 1 Skoledagen starter allerede på vej til skole En god tommelfingerregel siger, at omkring 10-12-års alderen kan børn selv overskue trafikken. Den første skoledag bringer mange oplevelser og indtryk

Læs mere

BEDØMMELSESSKEMA Praktisk prøve kategori AM(lille)

BEDØMMELSESSKEMA Praktisk prøve kategori AM(lille) BEDØMMELSESSKEMA Praktisk prøve kategri AM(lille) Elevens navn: Persnnummer: Underviser: Censr: Ungdmsskle: Prøvedat: Tid: Hldnummer: Prøverute: Du har i dag været til praktisk prøve på lille knallert.

Læs mere

Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt

Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt A11 Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt Hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt. Tavlen opstilles hvor vejens forløb har betydning for nedsættelse af hastigheden.

Læs mere

SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI A

SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI A Præliminær udgave SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI A Som hjælpemiddel må anvendes: Undervisningsplan for køreuddannelsen til kategori A Lærervejledning til undervisningsplanen Prøvebesvarelsen

Læs mere

Til sidst et par gode råd til din praktiske køreprøve.

Til sidst et par gode råd til din praktiske køreprøve. H U S K E L I S T E P R A K T I S K P R Ø V E Husk til køreprøven at medbringe: Ansøgning om kørekort, din kørelæres kopi af lektionsplanen der er underskrevet og stemplet ALLE de relevante steder, dit

Læs mere

Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister

Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister HVU Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister Havarikommissionen for Vejtrafikulykker har dybdeanalyseret 25 højresvingsulykker. Alle ulykkerne kunne være undgået, hvis chaufførerne

Læs mere

Når man kører på skateboard i trafikken, skal man køre på - Vejen - Cykelstien - Fortovet - Det er ikke tilladt at køre på skateboard i trafikken

Når man kører på skateboard i trafikken, skal man køre på - Vejen - Cykelstien - Fortovet - Det er ikke tilladt at køre på skateboard i trafikken Trafik Quiz De rigtige svar er markeret med fed. 1. 2. 3. 4. 5. Hvor meget reduceres fodgængeres risiko for at komme til skade i mørke, hvis de bærer reflekser? - 15 % - 25 % - 55 % - 85 % Når man kører

Læs mere

BESTÅ. LEKTIONSPLAN. for køreuddannelsen til kategori B. Elevens navn. Adresse. Postnr. Mobiltlf. Fødselsdato. . Elevens lektionsplan

BESTÅ. LEKTIONSPLAN. for køreuddannelsen til kategori B. Elevens navn. Adresse. Postnr. Mobiltlf. Fødselsdato.  . Elevens lektionsplan for køreuddannelsen til kategori B Elevens lektionsplan Kørelærerens lektionsplan Elevens navn Adresse Postnr. Mobiltlf. By Fødselsdato E-mail Udd. start den: Udd. slut den: BESTÅ. Kære elev Køreskolen

Læs mere

LEKTIONSPLAN PERSONBIL KATEGORI B. Adresse: Navn: tage kurset op til 1 år før du starter kørekortundervisningen

LEKTIONSPLAN PERSONBIL KATEGORI B. Adresse: Navn: tage kurset op til 1 år før du starter kørekortundervisningen Obligatorisk kursus til kørekort ALLE, der skal have kørekort for første gang, skal gennemgå et 7 timers kursus i færdselsrelateret førstehjælp. Du kan tage kurset op til 1 år før du starter kørekortundervisningen

Læs mere

LEKTIONSPLAN GOD ARBEJDSLYST

LEKTIONSPLAN GOD ARBEJDSLYST GOD ARBEJDSLYST Med lektionsplanen har du fået udleveret din studieplan og vi vil fra Kørekortperten ønske dig held og lykke med din køreuddannelse. Det vigtigste for os er faktisk: At du får dit KØREKORT

Læs mere

Advarselstavler A 11 Farligt vejkryds A 11 Farligt vejkryds A 16 Rundkørsel A 17 Fodgængerfelt

Advarselstavler A 11 Farligt vejkryds A 11 Farligt vejkryds A 16 Rundkørsel A 17 Fodgængerfelt Advarselstavler A 11 Farligt vejkryds... 7-36 A 11 Farligt vejkryds... 7-54 A 16 Rundkørsel... 7-51 A 17 Fodgængerfelt... 7-9 A 17 Fodgængerfelt... 7-19 A 17 Fodgængerfelt med undertavle Gågade... 7-32

Læs mere

Har du tid - så har jeg RAT

Har du tid - så har jeg RAT Gina Jaqueline Nielsen Åmosevej 84 4440 Mørkøv : 20 208 209 CVR: 30 43 98 05 LEKTIONSPLAN PERSONBIL KATEGORI B Navn: Nr. 2011 - -. Adresse: Postnr.: By: Fødselsdato/år: Telefon: Telefon: Har du tid - så

Læs mere

Lektionsplan kategori B Personbil

Lektionsplan kategori B Personbil Køge Bugt køreskole Teori: Tøxensvej 2, 4600 Køge Åmarkens køreskole Teori: Lodsvej 2, 1.sal, 2650 Hvidovre EasyDrive.dk - Ishøj Teori: Lodsvej 2, 1.sal, 2650 Hvidovre Kontaktoplysninger: Telefon/sms 2425

Læs mere

Trafikkens tæthed og art (skoler, stadion, indkøbscenter, sportspladser, mm) Tavle med børn, tavle med ryttere, mange busser, mange parkerede biler

Trafikkens tæthed og art (skoler, stadion, indkøbscenter, sportspladser, mm) Tavle med børn, tavle med ryttere, mange busser, mange parkerede biler Til Teoriprøven VEJENS OMGIVELSER Mange blade på kørebanen Bevoksning / skov skygge på vejen i forbindelse med sne/is Åbne marker ved sne/sand fygning VEJENS UDSTYR ELLER STANDARD Meget smal/bred kørebane

Læs mere

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation 4 Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen Til skolens forældre Haderslev Kommune har forbedret skolevejen til Favrdal-afdelingen. Særligt ruterne

Læs mere

Trafik på Halsskov. Trafik-problemerne er opstillet nedenfor i prioriteret orden

Trafik på Halsskov. Trafik-problemerne er opstillet nedenfor i prioriteret orden Trafik på Halsskov Trafik-problemerne er opstillet nedenfor i prioriteret orden 1 1 Svinget Revvej- Skovbrynet Fra begge sider er svinget farligt og uoverskueligt. Der bør derfor opsættes en tavle A 41.1

Læs mere

Sikker bilist. så længe som muligt

Sikker bilist. så længe som muligt Sikker bilist så længe som muligt www.gftrafiksikker.dk Husk at forny kørekortet Hvis du vil beholde dit kørekort, skal du forny det, inden det udløber. Udløbsdatoen står på kørekortets forside under punkt

Læs mere

Lektionsplan. Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Elevnavn. Postnr./By. Adresse. E-mail. Tlf. Slutdato. Startdato. Kørelærer: Kørelærer: Kørelærer:

Lektionsplan. Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Elevnavn. Postnr./By. Adresse. E-mail. Tlf. Slutdato. Startdato. Kørelærer: Kørelærer: Kørelærer: Lektionsplan Kategori B (alm. bil u/3500 kg) Kildemarksvej 37 4700 Næstved 28 117 117 ens lektionsplan ens lektionsplan navn Adresse Tlf Startdato Postnr./By E-mail Slutdato : Mikael Kastrup Hansen Kalbyrisvej

Læs mere

Beringsplads 4, 8700 Horsens Mob.: 4084 1122

Beringsplads 4, 8700 Horsens Mob.: 4084 1122 Beringsplads 4, 8700 Horsens Mob.: 4084 1122 LEKTIONSPLAN KAT. B ELEVKOPI Navn CPR nr. Adresse Postnr./By Fast tlf./mobil Email 1 Lektion 1-2 1 Lektion = 45 min Køreuddannelsens formål og indhold. Undervisningens

Læs mere

Udvalgte færdselstavler

Udvalgte færdselstavler Udvalgte færdselstavler 59 6 Udvalgte færdselstavler Advarselstavler Advarselstavler er trekantede med rød kant. Spidsen vender opad. Tavlerne bruges til at advare trafikanterne om farer, som man ikke

Læs mere

Får man uheld eller skal stoppe: ADVAR typisk ved at råbe defekt - træk langsomt ud af rækken og stop herefter (ræk evt. en arm i vejret).

Får man uheld eller skal stoppe: ADVAR typisk ved at råbe defekt - træk langsomt ud af rækken og stop herefter (ræk evt. en arm i vejret). Målet med denne folder er at give nye ryttere lidt basis viden omkring det at cykle i større eller mindre grupper. D.v.s. at vi fokuserer først og fremmest på at køre samlet uden at vælte hinanden. Inden

Læs mere

M 10 Færge for gående og cyklende. M11 Færge Angiver færge, der medtage r motorkøretøjer.

M 10 Færge for gående og cyklende. M11 Færge Angiver færge, der medtage r motorkøretøjer. M 10 Færge for gående og cyklende M11 Færge Angiver færge, der medtage r motorkøretøjer. M 12 Lufthavn Angiver flyveplads, der også må beflyves af taxifly. M 13 Jernbanestation Angiver station for persontog.

Læs mere

LOG BOG LOG BOG ELEVENS LEKTIONSPLAN LEKTIONSPLAN KØRELÆRERENS. Christian Ejlers Forlag. Christian Ejlers Forlag. LOGBOG, 1.udgave, 1.

LOG BOG LOG BOG ELEVENS LEKTIONSPLAN LEKTIONSPLAN KØRELÆRERENS. Christian Ejlers Forlag. Christian Ejlers Forlag. LOGBOG, 1.udgave, 1. LOGBOG, 1.udgave, 1.oplag 2006/4 Redaktion: Morten Rud Johansen og Jacob Ditlevsen ISBN 87 7241 126 0 Copyright: by Christian Ejlers Forlag 2006 Design og sats: Carl-H.K. Zakrisson, Polytype Tryk og indbinding:

Læs mere

Lærervejledning til filmen

Lærervejledning til filmen Drengen der ikke kunne blive bange Lærervejledning til filmen Drengen der ikke kunne blive bange Indhold I. Filmens handling II. Om det gamle folkeeventyr III. De tre prøver i trafikken IV. Fakta om cykelulykker

Læs mere

Kør sikkert I KCK. Kørsel i felt Tegngivning Køreregler

Kør sikkert I KCK. Kørsel i felt Tegngivning Køreregler Kør sikkert I KCK Kørsel i felt Tegngivning Køreregler Færdselsetiske retningslinier Lovlydig 1. Jeg er en lovlydig cykelrytter, som kender og efterlever Færselsloven 2. Jeg er særlig hjemme i Færselslovens

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om vejafmærkning 1. I bekendtgørelse nr. 802 af 4. juli 2012 foretages følgende ændringer: 1. I indledningen ændres lovbekendtgørelse nr. 1047 af 24. oktober

Læs mere

Lektionsplan Kategori B (Lektionsplan jfr. BEK 26, 29 & 30 stk. 2.)

Lektionsplan Kategori B (Lektionsplan jfr. BEK 26, 29 & 30 stk. 2.) Kørekort Skolen I/S Klosterbakken 22 st. th., 5000 Odense C Tlf.: 27 73 74 75 Lektionsplan Kategori B (Lektionsplan jfr. BEK 26, 29 & 30 stk. 2.) Eleveksemplar Lærereksemplar Elev: Adresse: Tlf. / Mobil:

Læs mere

Hjælp os på vej! Færdselssikkerhedsrådet for Bornholm

Hjælp os på vej! Færdselssikkerhedsrådet for Bornholm Hjælp os på vej! Er dit barn klar til at færdes på egen hånd i trafikken? Nu skal dit barn til at gå i skole og det glæder I jer sikkert begge til. Men er dit barn klar til at færdes på egen hånd i trafikken?

Læs mere

LEKTIONSPLAN UNDERVISNINGEN VOGNTOG

LEKTIONSPLAN UNDERVISNINGEN VOGNTOG LEKTIONSPLAN FOR UNDERVISNINGEN TIL VOGNTOG KATEGORI C/E Mileparken 12a 2740 Skovlunde Tlf. 44870100 www.ucplus.dk Undervisningen påbegyndt: - afsluttet: Elev Navn: Adresse: Tlf. nr.: E-mail.: Ver. 01.07.2015

Læs mere

http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07

http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07 http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07 Nu begynder den del af spørgeskemaet, som omhandler dine holdninger til og erfaringer med trafik. Det er vigtigt, at du husker

Læs mere

Kom sikkert og trygt rundt i trafikken

Kom sikkert og trygt rundt i trafikken 1 Kom sikkert og trygt rundt i trafikken Tab ikke lysten til at gå. sikkert i trafikken Tab for Alt ikke Lysten til at gaae, jeg gaaer mig hver Dag det daglige Velbefindende til og gaaer fra enhver Sygdom;

Læs mere

SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI B

SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI B SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI B Som hjælpemiddel må anvendes: Undervisningsplan for køreuddannelsen til kategori B Lærervejledning til undervisningsplanen Prøvebesvarelsen skal foretages på

Læs mere

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon Dato Lektion Tid Sign. Elev Sign. Lærer Køreskolen 4690 Lektionsplan Kategori B Elevens Navn: Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690 Adresse: Telefon Uddannelse påbegyndt d. Afsluttet d. www. Køreskolen4690.dk

Læs mere

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon

Køreskolen 4690. Lektionsplan Kategori B. www. Køreskolen4690.dk. Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690. Elevens Navn: Adresse: Telefon Dato Lektion Tid Sign. Elev Sign. Lærer Køreskolen 4690 Lektionsplan Kategori B Jernbanegade 10A 4690 Haslev Telefon: 60644690 Elevens Navn: Adresse: Telefon Uddannelse påbegyndt d. Afsluttet d. www. Køreskolen4690.dk

Læs mere

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS undgå højresvingsulykker Undgå højresvingsulykker Tiltag til forebyggelse af ulykker mellem højresvingende lastbiler/biler og ligeudkørende cyklister i signalregulerende

Læs mere

Rigspolitiet LÆRERVEJLEDNING OM KØREUDDANNELSEN TIL KATEGORI C. Version 3.07

Rigspolitiet LÆRERVEJLEDNING OM KØREUDDANNELSEN TIL KATEGORI C. Version 3.07 Rigspolitiet LÆRERVEJLEDNING OM KØREUDDANNELSEN TIL KATEGORI C Denne lærervejledning er udarbejdet i tilknytning til Færdselsstyrelsens bekendtgørelse af 11. juni 1996 om undervisningsplan for køreuddannelsen

Læs mere

SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI A

SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI A SKRIFTLIG FORPRØVE TIL KØRELÆRERKATEGORI A Som hjælpemiddel må anvendes: Undervisningsplan for køreuddannelsen til kategori A Lærervejledning til undervisningsplanen Prøvebesvarelsen skal foretages på

Læs mere

St. Voldgade 5, 8900 Randers C

St. Voldgade 5, 8900 Randers C St. Voldgade 5, 8900 Randers C www.meyers-køreskole.dk mads@meyers-koreskole.dk Elevens navn Elevens Tlf. Nr. Elevens Adresse Undervisning startet Teoriprøve: Glatbane: Kørelærer: Mads Meyer Michael W.

Læs mere

1 of :15

1 of :15 http://www.sparpaafarten.dk/spr3/s1.php?p=99999 1 of 1 02-11-2006 15:15 Kære deltager i Spar på farten For nogle måneder siden udfyldte du et spørgeskema omhandlende dine holdninger til og erfaringer med

Læs mere

Dialogkort 28 dialogkort Penge, Hjerne, Statistik Venner Gruppedialog om alle kort Tema-baseret Penge Venner

Dialogkort 28 dialogkort Penge, Hjerne, Statistik Venner Gruppedialog om alle kort Tema-baseret Penge Venner Dialogkort Spillet består af 28 dialogkort med spørgsmål, svar og perspektiverende spørgsmål i fire kategorier: Penge, Hjerne, Statistik og Venner. 7.-10. klasse / 15-60 min. Spillevejledning: Gruppedialog

Læs mere

Trafiknetværk Nordsjælland Vej-Skole-Politiseminar Torsdag i Hillerød Cyklistregler

Trafiknetværk Nordsjælland Vej-Skole-Politiseminar Torsdag i Hillerød Cyklistregler Trafiknetværk Nordsjælland Vej-Skole-Politiseminar Torsdag 19-01-2017 i Hillerød Cyklistregler Svend Erik Petersen, fhv. konsulent Rigspolitiet Nationalt, Færdselscenter Lov- og regelgrundlag: Færdselsloven,

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING OM KØREUDDANNELSEN TIL KATEGORI E

LÆRERVEJLEDNING OM KØREUDDANNELSEN TIL KATEGORI E LÆRERVEJLEDNING OM KØREUDDANNELSEN TIL KATEGORI E Version 5.09 Denne lærervejledning er udarbejdet i tilknytning til Rigspolitiets bekendtgørelse nr. 873 af 10. september 2009 om undervisningsplan for

Læs mere

Hvad gør du, når du møder en lastbil? Både når du går, og når du cykler? Hvordan skal din cykelhjelm sidde? Er din cykel nu også helt lovlig?

Hvad gør du, når du møder en lastbil? Både når du går, og når du cykler? Hvordan skal din cykelhjelm sidde? Er din cykel nu også helt lovlig? Hvad gør du, når du møder en lastbil? Både når du går, og når du cykler? Hvordan skal din cykelhjelm sidde? Er din cykel nu også helt lovlig? Sikker på skolevejen Alt det og meget mere kan du læse om i

Læs mere

Trafikrapport & Opråb Lille Sverige

Trafikrapport & Opråb Lille Sverige Trafikrapport & Opråb Lille Sverige Dokumentation af lokale trafikforhold i Lille Sverige / Ny Hammersholt på Gl. Frederiksborgvej for strækningen Slettebjerget/Lille Sveriges Vej/Brødeskovvej - samt forslag

Læs mere

SIGNALTYPER. 3-lys 1-lys. 3-lys pil 1-lys pil. 2-lys lydsignal. 2-lys - minusgrønt. Pilsignal. Cykelsignal. Fodgængersignal. Hovedsignal.

SIGNALTYPER. 3-lys 1-lys. 3-lys pil 1-lys pil. 2-lys lydsignal. 2-lys - minusgrønt. Pilsignal. Cykelsignal. Fodgængersignal. Hovedsignal. SIGNALOPSTILLING SIGNALTYPER Pilsignal 3-lys 1-lys Cykelsignal 3-lys 3-lys pil 1-lys pil Hovedsignal 3-lys 2-lys - minusgrønt Fodgængersignal 2-lys lydsignal Bussignal 3-lys 2-lys SIGNALSIGNATURER MASTER

Læs mere

UDKAST. Alberslund og Glostrup Kommune. 0 Indledning. Modulvogntog UPS Danmark. NOTAT 18. juni 2012 SB/ssn/uvh

UDKAST. Alberslund og Glostrup Kommune. 0 Indledning. Modulvogntog UPS Danmark. NOTAT 18. juni 2012 SB/ssn/uvh UDKAST Alberslund og Glostrup Kommune Modulvogntog UPS Danmark NOTAT 18. juni 2012 SB/ssn/uvh 0 Indledning I forbindelse med et ønske fra UPS Danmark om at få tilladelse til at køre med modulvogntog mellem

Læs mere

Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm. Michael Bloksgaard, Århus Kommune. Karen Marie Lei, COWI A/S. Indlægsholdere:

Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm. Michael Bloksgaard, Århus Kommune. Karen Marie Lei, COWI A/S. Indlægsholdere: Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm Indlægsholdere: Michael Bloksgaard, Århus Kommune Karen Marie Lei, COWI A/S # 1 9. dec. 2010 Vejforum 2010 3 forsøgsprojekter Variable tavler for cyklister

Læs mere

Lektionsplan til Kategori B. Almindelig personbil

Lektionsplan til Kategori B. Almindelig personbil Lektionsplan til Kategori B Almindelig personbil Elevens navn: Adresse: Telefon nummer: Cpr. nr.: Lektionsplan til kategori B Køreundervisningen skal mindst omfatte: 29 teorilektioner i teorilokale og

Læs mere

På cykeltur med klassen. Lærervejledning

På cykeltur med klassen. Lærervejledning På cykeltur med klassen Lærervejledning 1 På cykeltur med klassen Lærervejledning På cykeltur med klassen er et elevhæfte til færdselsundervisning i 2. eller 3. klasse. Tanken er, at eleverne løser opgaverne

Læs mere

LEKTIONSPLAN UNDERVISNINGEN BUS

LEKTIONSPLAN UNDERVISNINGEN BUS LEKTIONSPLAN FOR UNDERVISNINGEN TIL BUS KATEGORI D Undervisningen påbegyndt: - afsluttet: Elev: Navn: Adresse: Post nr. By KompetenceCenter for Transport og logistik - en del af Tlf.: nr. Undervisning

Læs mere

Gør dit barns skolevej sikker - til fods eller på cykel. Tegn skolevejen Træn ruten Kend reglerne

Gør dit barns skolevej sikker - til fods eller på cykel. Tegn skolevejen Træn ruten Kend reglerne Gør dit barns skolevej sikker - til fods eller på cykel Tegn skolevejen Træn ruten Kend reglerne 2 Kære forældre Mange forældre vælger i stigende grad at køre deres barn til skole. Faktisk er antallet

Læs mere

Man kan dog også straffes ved kørsel med en promille under 0,5, hvis man kører usikkert.

Man kan dog også straffes ved kørsel med en promille under 0,5, hvis man kører usikkert. Den lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t indenfor tættere bebygget område 80 km/t udenfor tættere bebygget område 80 km/t motortrafikvej 130 km/t motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål er med

Læs mere

LOG BOG LOG BOG ELEVENS LEKTIONSPLAN LEKTIONSPLAN KØRELÆRERENS. Christian Ejlers Forlag. Christian Ejlers Forlag. Kategori A.

LOG BOG LOG BOG ELEVENS LEKTIONSPLAN LEKTIONSPLAN KØRELÆRERENS. Christian Ejlers Forlag. Christian Ejlers Forlag. Kategori A. LOGBOG, 3.udgave, 1.oplag 2006/6 Redaktion: Mogens Stjernqvist og Lars-Christian Borg ISBN 87 7241 143 0 Copyright: by Christian Ejlers Forlag 1999 Design og sats: Carl-H.K. Zakrisson, www.polytype.dk

Læs mere

Læserbrevsbesvarelse for marts 2008.

Læserbrevsbesvarelse for marts 2008. Læserbrevsbesvarelse for marts 2008. Der er til denne gang kommet adskillige skriftlige henvendelser. Når jeg bruger udtrykket skriftlige henvendelser, så er det fordi de 5 af henvendelserne er konkrete

Læs mere

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter.

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter. guide 2014 2 København er cyklernes by At cykle er sundt, det er godt for miljøet og så giver cyklisterne København en unik identitet, som sætter vores hovedstad på verdenskortet. Vi er stolte af vores

Læs mere

Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger

Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger Indhold Sandved - 2 forslag (samme sted)... 2 Sandved 1 - Forslag om fodgængerovergang og bump eller anden form for chikaner

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

INTERN FÆRDSEL INDENDØRS

INTERN FÆRDSEL INDENDØRS Kødindustriens Arbejdsmiljøudvalg INTERN FÆRDSEL INDENDØRS Oktober 2010 Katalog over løsninger ved intern færdsel Kataloget over løsninger er tænkt som inspiration til virksomheder, der står overfor igangsætning

Læs mere

Traktor. Færdselsskolen Kim Bille 40 31 25 25

Traktor. Færdselsskolen Kim Bille 40 31 25 25 Færdselsskolen Kim Bille 40 31 25 25 Grundregler m.v. Trafikanter skal optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed, så at der ikke opstår fare eller forvoldes skade eller ulempe for andre, og således

Læs mere

Vitus Berings Plads 4, 8700 Horsens Tlf.:

Vitus Berings Plads 4, 8700 Horsens Tlf.: T9 Vitus Berings Plads 4, 8700 Horsens Tlf.: 4084 1122 LEKTIONSPLAN KAT. B ELEVKOPI Navn CPR nr. Adresse Postnr./By Fast tlf./mobil Email 1 Lektion 1-2 2 x 45 min. (Teorilokale) Køreuddannelsens formål

Læs mere

Hjælperytternes håndbog i kørsel på landevej

Hjælperytternes håndbog i kørsel på landevej Hjælperytternes håndbog i kørsel på landevej Håndbogen er en hjælp til alle Hjælperyttere, og sætter en fælles ramme for kørsel på landevej, hvad enten det er under træning, ved deltagelse i cykelløb eller

Læs mere

6-benet Rundkørsel i Kolding Vest

6-benet Rundkørsel i Kolding Vest 6-benet Rundkørsel i Kolding Vest Undersøgelse af trafikanternes samspilsadfærd i ny 2-sporet rundkørsel Belinda la Cour Lund 7. September 2014 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk

Læs mere