Orø Kirkeblad TRINITATIS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orø Kirkeblad TRINITATIS"

Transkript

1 Orø Kirkeblad nr. 4 juli/august årg. TRINITATIS TRINITATIS I Faderens, Sønnens og Helligåndens navn! Når vi hører disse ord i kirken, er det ligesom kirkens stempel: Nu er der sket et eller andet, som kirken har stadfæstet gjort helligt gjort gyldigt. Barnet er døbt eller brudeparret forenet, og nu skal der mere end et nej til at gøre det skete ugjort. 1.

2 Redaktionelt: I dette nummer er der indlæg fra menighedsrådsformand Annie Lunde Hansen, Karen Frederiksen og Jørgen Hansen. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober er tirsdag d. 1. august. Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, - det er de tre navne, vi bruger for Gud. Det er de tre navne, Jesus befalede os at døbe i. Og dåbsbefalingen er da også den tekst, der var prædikentekst til Trinitatis søndag: Mig er givet al magt i himlen og på jorden. Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer. Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Med et gammelt ord hedder dagen: Hellig trefoldigheds fest, på et mere nutidigt dansk: Festen for treenigheden, og den er en slags krone over julens, påskens og pinsens fester. Nu er troens fundamenter lagt, og nu kommer kirkeårets lange hverdagstid, trinitatistidens dagligliv. Hele Kristus-dramaet med fødsel, død, opstandelse og Helligånden, der kommer for at virke iblandt os i Jesu sted, alt det har udspillet sig for vore øjne og øren. Og nu står vi akkurat som Jesu samtidige ved indgangen til en tid, hvor alle de sindsoprivende mirakler slutter, så troen kan få fred og ro til at vokse sig stærk. I vor tid kan vi i ro og fred gå i kirke. Det kunne apostlene ikke. For de havde ikke nogen kirke at gå i. De skulle først have bygget den, og vel at mærke den af de levende stene. Det var ikke selve bygningerne, de brugte deres tid på, men deres medmennesker, som de ønskede at dele deres oplevelser og deres tro med. De gik ud på deres fødder, der ikke for ingenting kaldes apostlenes heste. De gik ud og lærte og døbte, og det bredte sig helt til vore egne af verden. Helt til Orø, såmænd, hvor vi stadig døber børn i kirken. Og med sig havde de Jesu løfte, som også gælder os, hele vejen igennem kirkeåret hele vejen igennem livet: Se, jeg er med jer alle dage, indtil verdens ende. Kirsten Schmidt. 2.

3 Vi fik hjælp i nøden! I forbindelse med, at Orø Kirkes graver fratrådte sin stilling med kort varsel, stod Menighedsrådet i en vanskelig situation. Der var mange opgaver, der skulle klares. Menighedsrådet henvendte sig derfor til Wicki Møller, der beredvilligt trådte til sammen med sin mand Erik Møller, samt vores nuværende gravermedhjælper Bo Kallehave Petersen. Det løste alle problemer og de har ydet en stor og værdifuld indsats for Orø Kirke, som de hermed skal have en stor og varm tak for. Graverstillingen vil snarest blive opslået. Menighedsrådet. Forskønnelse af Kirken Sidste del af kalkmalerierne er nu færdige. Her i skrivende stund ved vi, at Kirken nu bliver i hel størrelse igen og der er gjort hovedrengøring, så den står klar til pinse. Vi tror, at I også vil synes, at det er et flot stykke arbejde Nationalmuseet har lavet. Trods en mindre kirke har den fungeret efter hensigten. Guds ord er blevet forkyndt ved forskellige arrangementer. Gospelgudstjenesten med Fangekoret og Jesper Serner- Petersen var en stor oplevelse. Aftengudstjenesten v/ Carsten Barløse med forskellige soli af organist Eric Cumming og kirkesanger Ida Ellegaard Sørensen var også en dejlig oplevelse. Det viste sig endnu en gang, at hvor der er hjerterum, er der også husrum. Det næste projekt er restaureringen af det historiske inventar, såsom bænkene, prædikestolen samt en renovering af vores orgel. Vi kan desværre ikke på nuværende tidspunkt fortælle, hvornår man starter, men det bliver når Nationalmuseet har godkendt projektet. Hilsen fra Menighedsrådet. 3.

4 3317,50 kr. indsamlet på Orø: Orø sogn deltog i år i Folkekirkens Nødhjælps landsdækkende indsamling den 5. marts med ovenstående gode resultat. Tusind tak for alle bidrag, store som små. En særlig tak til de børn, som tømte deres sparebøsser for at hjælpe nødlidende i den 3. verden. Også tak til de tre indsamlere for deres effektive indsats. Næste år melder der sig forhåbentlig nogle flere, så vi kan få dækket alle ruter på øen. På gensyn næste år den 4. marts. Venlig hilsen Karen Frederiksen. Menighedsrådsmøder: Næste menighedsrådsmøde er tirsdag d. 1. august kl. 19,30 i forpagterboligen. Menighedsrådsmøderne er åbne for offentligheden. Dagsordenen for menighedsrådsmøderne ligger fremme i kirkens våbenhus en uge før. Samtidig vil en udskrift af protokollen fra sidste møde være fremlagt i våbenhuset. Alle er velkomne. Menighedsrådet Konfirmationen 2007: Indskrivning til konfirmationen i Orø Kirke næste forår (6. maj) foregår tirsdag d. 22. august kl. 19,30 i præstegårdens forpagterbygning. Konfirmanderne og deres forældre/værger indbydes til orientering om konfirmationsforberedelsen. Også i år skal vi på konfirmandlejr, men p.t. prøver jeg at finde et nyt sted, fordi den lejr, vi hidtil har brugt, ikke levede op til forventningerne sidste gang. Vi skal forsøge, at finde en uge i oktober/november, hvor ingen er ude at rejse eller i praktik. Vær derfor søde at skrive op, hvis der er en uge i oktober/november, hvor I ved, at I ikke kan komme med på lejr. Husk at medbringe dåbs- eller navneattest. Kirsten Schmidt. Kirkebilen: Kirkebilen kører ikke blot til kirke, men også til foredrag og andre arrangementer i præstegården. Ring på

5 Udfyldningsvalg/ suppleringsvalg Ved mødet med biskop Jan Lindhardt fik rådet oplyst, at antallet af læge medlemmer kun behøver at være tre og da Orø menighedsråd udover præsten for øjeblikket består af 3 er der jævnfør menighedsrådsloven paragraf 14., punkt 2, ikke mulighed for at udskrive et suppleringsvalg. Globen Orø menighedsråd Lysgloben, som vi har kunnet glæde os over siden jul, havde Orø Kirke kun til lån. Der er bestilt en ny globe af samme slags og vi håber den snart bliver færdig. Livskvalitet i den 3. alder. Thyra Frank forstander for Plejehjemmet Lotte på Frederiksberg kommer til Orø den 3. Oktober 2006 kl i Orø Forsamlingshus og fortæller om Stjernestunder og livskvalitet i den 3. alder. Thyra Frank er kendt fra medierne, som en ildsjæl for sin menneskelige måde, at behandle de ældre beboere på, som bor på Lotte og hun ønsker, at alle danske plejehjem skal behandle deres ældre beboere på en anstændig og værdig måde. Thyra har for nylig modtaget to faglige priser for sin visionære ledelse. Det er blevet til en historie om livskvalitet for ældre, og for engagerede medarbejdere, der har smidt uniformen både bogstaveligt og mentalt. Dette arrangement afholdes i samarbejde med Orø Pensionistforening. Reserver denne dato! på gensyn den 3. oktober Menighedsrådet. Orø menighedsråd 5.

6 Sognebørnenes side: I kommende nr. af kirkebladet vil der være reserveret en side, som er forbeholdt dig. Er der noget, du ønsker at skrive til kirkebladet eller en tegning, måske - så er denne side til din fri disposition. Venlig hilsen Kirsten Schmidt. Møde hos Biskoppen Som meddelt i forrige kirkeblad var menighedsrådet til møde med biskop Jan Lindhardt og konstitueret provst Niels Arnberg den 28. april Menighedsrådet havde efter mødet skrevet et referat til kirkebladet, men i sin egenskab af redaktør standsede Kirsten Schmidt trykningen og vi blev, af provsten, underrettet om, at man ikke må referere fra et lukket møde. Menighedsrådet var uvidende herom, men vi må naturligvis tage provstens henstilling til efterretning. Menighedsrådet Rotter eller ej Arkitekt Leif Bahn har efter færdiggørelsen af arbejdet på præstegårds-kontoret lavet en rapport, hvoraf fremgår, at ingen af de håndværkere, der har stået for arbejdet, har set rotter eller bemærket lugtgener. Der er derfor i enighed truffet den afgørelse, at afvente evt. rotteangreb, inden der vil blive foretaget yderligere i sagen. Menighedsrådet 6.

7 Præstegårdens georginer i Tv2 Charlie: Sidste sommer var et TV-hold fra TV2 Charlie på besøg i præstegårdshaven for at interviewe os om vore georginer til et program om sensommerhaven. Dette program bliver nu vist på TV2 Charlie tirsdag d. 4. juli kl. 20,00 i Charlies Have med genudsendelse søndag d. 9/7 kl. 13,35. Præsteparret. Åben rosenhave i præstegården: Kom og se vores rosenhave lørdag d. 15. juli og søndag d. 16. juli. Haven er åben fra kl. 11 til 17, og alle er velkomne. Vi vil være at finde i haven, klar til at svare på spørgsmål, men du er også velkommen til at gå rundt for dig selv og bruge haven til at slappe af i. Kaffe og saft under akacietræerne. Præsteparret. Georginer og stauder i præstegården: Vi har igen åben have lørdag d. 19. og søndag d. 20. august samt lørdag d. 9. og søndag d. 10. september. Vi har ca. 100 forskellige dahliaer/georginer, et helt nyt staudebed, og et skyggebed, hvor vi har hentet idéen fra et lignende bed i Kongens Have i København. Haven er åben fra kl. 11,00 til kl. 17,00. Kaffe og saft under akacietræerne. Osse præsteparret. Ferie: Sognepræsten holder ferie fra lørdag d. 29. juli til fredag d. 11. august. Imens passes embedet af Ole Hansen fra Kyndby- Krogstrup. Tlf oha@km.dk. Mandag fri. 7.

8 Gudstjenester: 2. juli, 3. søndag efter trinitatis, 14,00. Ole Hansen. 9.juli, 4. søn. e. trin., 10, juli, 5. søn. e. trin., 19, juli, 6. søn. e. trin., 10, juli, 7. søn. e. trin., 14,00 Ole Hansen. 6. august, 8. søn. e. trin., 10,00 Ole Hansen. 13. august, 9. søn. e. trin., 10, august, 10. søn. e. trin., 10, august, 11. søn. e. trin., 10,00 3. september, 12. søn. e. trin., 10,00 Andre gudstjenester: Torsdag d. 6. juli: Gudstjeneste på Elnebjergcentret kl. 14,00 Torsdag d. 3. august: Gudstjeneste på Elnebjergcentret kl. 14,00 v/ole Hansen. Torsdag d. 7. september: Gudstjeneste på Elnebjergcentret kl. 14,00 Telefonnumre: Sognepræst Kirsten Schmidt, Bygaden 54A mandag fri Menighedsrådsformand Annie Lunde Hansen Kirkebilen bestilles på: Øvrige medarbejdere ved Orø Kirke: Organist: Kirkesanger: Gravermedhjælper: Eric Cumming Tine Hagedorn-Olsen Bo Kallehave Pedersen Øvrige informationer: Kirkekontoret er lukket om mandagen, idet det er præsten og graverens ugentlige fridag. (undtagen i tilfælde af dødsfald). 8.

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober årg.

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober årg. Orø Kirkeblad nr. 5 september/oktober 2006 15. årg. TRO ER TRENDY Det er ikke længere nørdet at være troende. Kunstnere og mediemennesker bekender åbent, at de ikke kan leve uden Gud. Måske deres frimodighed

Læs mere

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo "vores præst".

Orø Kirkeblad. Bed for præsten. Nr. 4 august/september 2005 årg. 14. fungere indtil videre. Men alligevel savner vi jo vores præst. Orø Kirkeblad Nr. 4 august/september 2005 årg. 14 Bed for præsten Orø s præst Kirsten Schmidt er langtidssygemeldt. Det er trist for Kirsten og alle os, for hvem kirken er af betydning. Menighedsrådet

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august 2009 18. årg. Mon Gud er lisså stærk som Tarzan? Sådan spurgte en moderne børnesalme var det i 60 erne? Måske 70 erne? Jeg har ikke fået noget ud af at google den, så

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. I kirken er I altid velkomne! Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 2 marts/april 2005 årg. 14 I kirken er I altid velkomne! Der er mange opgaver, som skal udføres i vores kirke i de næste 4 år. Når man lader sig vælge til Menighedsrådet ved et opstillingsmøde,

Læs mere

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Pinsepligt? Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2005 årg. 14 Pinsepligt? Hvad er det, der sker i pinsen? Jøderne var i sin tid forsamlet for at fejre en årtusind gammel pagt, som Moses havde fået på stentavler af Gud Fader

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2006 15. årg. Den bidende blæst der hvirvler omkring os, som bød den til fest, men verden er nøgen, den svøbes i sne, og livet er lænket, kun død er at se, det blomstrende

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2013 22. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2013 er tirsdag d. 4. juni. Guds suverænitet:

Læs mere

Orø Kirkeblad. Den nye navnelov

Orø Kirkeblad. Den nye navnelov Orø Kirkeblad nr. 3 maj/juni 2006 15. årg. Den nye navnelov Dit eller mit navn?? Severinsen -jensen eller jensenseverinsen Den nye navnelov. Den 1. april 2006 trådte den længe ventede, nye navnelov i kraft.

Læs mere

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Gå i kirke om torsdagen Vi har, som alle ved, gudstjeneste hver søndag i Orø Kirke. Hvad ikke alle medlemmer af vores menighed måske ved er, at vi også

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 4 juli/august 2007 16. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 4 juli/august 2007 16. årg. Orø Kirkeblad nr. 4 juli/august 2007 16. årg. Nu er det sommer: Tiden med lys, luft og gode energier. Nu er det juli og vi er trådt ind i sommerperioden, hvor solen står højest på himlen om dagen og de

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER

Orø Kirkeblad. Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Orø Kirkeblad Nr. 4 november/december 2010 19. årg. ORDET SKABER, HVAD DET NÆVNER Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad januar/februar 2011 er

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 3 juni/juli/august årg.

Orø Kirkeblad. nr. 3 juni/juli/august årg. Orø Kirkeblad nr. 3 juni/juli/august 2008 17. årg. Den dejlige Midsommer. Nu nærmer vi os med store skridt igen sommeren med Skt. Hans og derefter kommer midsommeren. I Danmark fejrer vi ikke midsommeren,

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december årg. Juleaften Det er den aften hvor enhver sminke er håbløs

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december årg. Juleaften Det er den aften hvor enhver sminke er håbløs Orø Kirkeblad nr. 6 november/december 2005 14. årg. Juleaften hvor enhver sminke er håbløs hvor sjælen kryber frem gennem kikhullerne og afsætter våde pletter på tøjet hvor de døde stiger ud af fotografierne

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg.

Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december årg. Orø Kirkeblad Nr. 5 november - december 2009 18. årg. Julekalenderkrybbe: I år kan du se en helt ny julekalender i Orø kirke. Det er kirkens minikonfirmander, der helt selv har lavet en julekrybbe med

Læs mere

Nr 2. marts/april årg.

Nr 2. marts/april årg. Nr 2. marts/april 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad maj / juni 2018 er onsdag d. 4. april. Udtrykket Levende sten er ofte brugt

Læs mere

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade.

Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller får så laver jeg ballade. Side 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad marts/ april 2012 er d. 1. februar. Fastelavn er mit navn boller vil jeg have hvis jeg ingen boller

Læs mere

Nr. 1. januar/februar årg.

Nr. 1. januar/februar årg. Nr. 1. januar/februar 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad marts / april 2018 er mandag d. 5. februar. vedligeholdelse af gravsteder

Læs mere

OrøKirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14

OrøKirkeblad. Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14 OrøKirkeblad Nr. 1 januar/februar 2005 årg. 14 Opgaver og ønsker Menighedsrådet er blevet bedt om at fortælle om de opgaver og ønsker, vi har for de kommende 4 år. Naturligvis kan jeg kun udtale mig på

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer

No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe. a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer No.4 Juli/August Anno Domini 2013, 22.Aarg. Togtet 2013 Oroe a Danmark blev til - fra vikinger til valdemarer 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø

Læs mere

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt,

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt, Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. maj 2016 Kirkedag: Trinitatis søndag/b Tekst: Es 49,1-6; Ef 1,3-14; Matt 28,16-20 Salmer: SK: 356 * 418 * 9 * 364 * 6,2 * 11 LL: 356 * 9 * 364 * 6,2

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset

Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Referat af åbent menighedsrådsmøde tirsdag den 3. november i Kirkehuset Alle var mødt frem til menighedsrådsmødet. Henriette Oxbøll var mødt som medarbejderrepræsentant. Der var mødt 3 tilhørere. Orø,

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 juli/august 2012 21. årg. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober 2012 er onsdag d. 1. august. Asatro og

Læs mere

Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg.

Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg. Nr. 3 maj/juni 2015 24. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2015 er tirsdag d. 2. juni. Helligånden Er Helligånden en fugl?

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, For ordet og for livet. En tid til eftertanke en tid til at takke:

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar 2007 16. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar 2007 16. årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2007 16. årg. Kære Menighed ved Orø Kirke Vi vil gerne ønske jer alle sammen glædelig jul. Det kan vi nå endnu, da julen varer lige til Helligtrekonger. Vi ønsker jer

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 3 Maj/juni 2012 21. årg. Støt op om din ø Støt op om din kirke! 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad juli/august 2012 er

Læs mere

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder.

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Sankt Petersfisk (Zeus faber) Sankt Petersfisk, Passionsblomst

Læs mere

BRØDET. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober.

BRØDET. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober. ~ 1 ~ Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad november/december 2011 er d. 4. oktober. Men den største forskel finder vi nok alligevel i det sidste

Læs mere

Nr. 6. november/december årg.

Nr. 6. november/december årg. Nr. 6. november/december 2016 25. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad januar / februar 2017 er torsdag d. 1. december. denne tid til:

Læs mere

Skolereformen og konfirmationen på Orø.

Skolereformen og konfirmationen på Orø. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad september/oktober 2014 er tirsdag d. 5. august. Skolereformen og konfirmationen på Orø. Som de fleste

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad

Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad Orø 22. årg Nr. 2 Kirke- marts/april 2013 blad 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2013 er onsdag d. 3. april. Præstetanker Tilgiv,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober årg.

Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober årg. Orø Kirkeblad Nr. 4 september - oktober 2009 18. årg. At brødføde verden. Der var en have helt fra begyndelsen, som Gud lod overrisle med vand fra en kilde, så haven blev frugtbar og gav næring nok til

Læs mere

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne IRKE nyt 40. årgang Nr. 1 2013 December 2012 Januar-Februar 2013 Jul i en nøddeskal En krybbe i en stald. Dyr og skinnende lys. Guld og glimmer. Tre vise mænd en mor og en far. Mennesker i underlige gevandter.

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg.

ORØ KIRKEBLAD. Nr. 2. Marts/april 2012. 21. årg. ORØ KIRKEBLAD Nr. 2 Marts/april 2012 21. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø kirkeblad Maj/juni 2012 er mandag d. 26. marts. Vielser af homoseksuelle

Læs mere

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS Dåb og nadver er hellige handlinger, og de er synlige tegn på, at Gud kommer os i møde og rører ved os. DÅB Både børn og voksne kan blive døbt.

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Vi kan fylde livet ud, det bedste vi har lært, men vi kan aldrig nå alt, hvad vi ville - hvis vi når alt, så har vi sandsynligvis villet for lidt.

Vi kan fylde livet ud, det bedste vi har lært, men vi kan aldrig nå alt, hvad vi ville - hvis vi når alt, så har vi sandsynligvis villet for lidt. Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad Januar/februar 2012 er d. 1. december 2011. HVAD NØLER VI EFTER? Tordenskjolds mening med disse ord var

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas (Luk 24, 46-53)

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas (Luk 24, 46-53) Kristi Himmelfart II 5. maj 2016 Sundkirken 10 Salmer: 257 Vaj nu, Dannebrog 300 Kom, sandheds Ånd 259 Din himmel-krone 66 Lyslevende 217 Min Jesus 251 Jesus, himmelfaren Bøn: Vor Gud og far Tak at du

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Kære Broder! Betania år 33.

Kære Broder! Betania år 33. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Betania år 33. Kære Broder! Jeg håber, at I er vel ankommet. Jeg

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Nr. 3. maj/juni årg.

Nr. 3. maj/juni årg. Nr. 3. maj/juni 2016 25. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad juli/august 2016 er onsdag d. 1. juni. Alle blomsterfotos i dette nr.: Kristian

Læs mere

5. Årgang Nr. 2 Juni De 3 kirker. Ørsted - Søllested - Vedtofte Pastorat

5. Årgang Nr. 2 Juni De 3 kirker. Ørsted - Søllested - Vedtofte Pastorat 5. Årgang Nr. 2 Juni 2019 De 3 kirker Ørsted - Søllested - Vedtofte Pastorat Lokalt nyt Ørsted Beboerforeningen Årets konfirmander Søndag den 23. juni Sct. Hans i præstegården i samarbejde med Menighedsrådet

Læs mere

Kære konfirmand fra fredagsholdet

Kære konfirmand fra fredagsholdet Kære konfirmand fra fredagsholdet Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på fredagsholdet. Timerne er placeret fredag kl. 12.00-13.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober 2007 16. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 5 september/oktober 2007 16. årg. Orø Kirkeblad nr. 5 september/oktober 2007 16. årg. Trinitatis: Vi ved alle, hvad er jul, påske og pinse er. Men hvad i alverden er Trinitatis? Det er den periode, som fylder mest i kirkeåret. En fest

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

Redaktionelt: Advent:

Redaktionelt: Advent: 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad marts/april 2015 er onsdag d. 4. februar. Kirkeåret Endnu et år er gået, endnu et blad er vendt. Når

Læs mere

Hjemmedåb, nøddåb og fremstilling

Hjemmedåb, nøddåb og fremstilling Hjemmedåb, nøddåb og fremstilling Hjemmedåb Hvis et barn på grund af sygdom eller svaghed eller af anden gyldig grund ønskes døbt i hjemmet eller på sygehuset, følger præsten det almindelige ritual for

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april årg.

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april årg. Orø Kirkeblad nr. 2 marts/april 2007 16. årg. Blandt søfolk og fastboende Et af tidens modeord er globalisering. Det betyder både, at Verden kommer til os og at danskere i alle aldre er på farten. De er

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

Kære konfirmander fra onsdagshold 2

Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 2. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Nr. 6. november/december årg.

Nr. 6. november/december årg. Nr. 6. november/december 2017 26. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad januar / februar 2018 er mandag d. 4. december. Nu har vi for alvor

Læs mere

Kære konfirmand fra onsdagshold 1

Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 1. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Evige Gud, vor Far i Himlen hold vore døde i dine gode hænder og tag imod vore nyfødte, så at de erfarer, at de altid bliver ledet af din hånd nu og i evighed.

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du?

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Forestil dig, at du møder en person, som intet kender til dig. Forestil dig, at den person spørger dig, hvem du er. Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Fortæller du,

Læs mere

nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2

nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2 IRKE nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2 39. årgang Nr. 3 2012 Juni-Juli-August Konfirmationerne er over os og det er således

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april 2006 15. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 2 marts/april 2006 15. årg. Orø Kirkeblad nr. 2 marts/april 2006 15. årg. Orø Kirke bliver nu forskønnet. I øjeblikket er vi så glade for alle de ting, vi har fået igennem provstiudvalget og i et godt samarbejde med den nu afgåede

Læs mere

Konfirmation i Herlev

Konfirmation i Herlev Konfirmation i Herlev 2016-2017 HERLEV - PRÆSTEBRO - LINDEHØJ HERLEV KOMMUNE - FOLKEKIRKEN I HERLEV Konfirmation Indskrivning KÆRE 7. KLASSES FORÆLDRE OG KOMMENDE KONFIRMANDER Så er det blevet tid til

Læs mere

Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april.

Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2015 er onsdag d. 8. april. Hvorfor er det nu lige vi fejrer påske? Er det fordi foråret er

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Internetadresser... Her bor de...

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Internetadresser... Her bor de... Her bor de... Sognepræst Mogens Nørsøller Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: MONO@km.dk Mandag er fridag Sekretær og regnskabsfører Britta Sunesen tlf. 20 28 35 13 mail: BLSU@km.dk Kontortid:

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december 2006 15. årg.

Orø Kirkeblad. nr. 6 november/december 2006 15. årg. Orø Kirkeblad nr. 6 november/december 2006 15. årg. ADVENT Advent betyder herrens komme og er tiden før jul. Advent er de fire søndage før jul. Mere præcist søndagene op til 25. december. Hvis juleaften

Læs mere

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Tamara Rosanes til sommerfest Ny præst I Bårse og Beldringe Kildegudstjeneste Meditationsandagter Familiegudstjeneste m.m Juni September 2014 Kære Bårse- og Beldringe

Læs mere

BREDSTRUP - PJEDSTED SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER

BREDSTRUP - PJEDSTED SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER KIRKEBLAD BREDSTRUP - PJEDSTED SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2018 Konformation Pjedsted. St. Bededag. 27. april 2018 Konformation Bredstrup. 29. april 2018 Hvad er Livets vilkår? Sensommeren er begyndt,

Læs mere

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 1 Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen I dag fejrer vi en begivenhed, en milepæl, noget, der kun sker

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26. 26-06-2016 side 1 Prædiken til 5. s. e. trinitatis 2016. Tekst. Matt. 16,13-26. Den tyske forfatter og præst Wilhelm Busch skriver fra nazitidens Tyskland. Det var i 1934, da nazisterne slog til lyd for,

Læs mere

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991

Konfirmation. Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmation Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1991 Konfirmationen foregår ved en ordinær gudstjeneste, som følger højmesseordningen efter stedets sædvane. Under indgangen (præludiet) kan konfirmanderne

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN

O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN 4. søndag i advent 2016, Hurup Johannes 1, 19-28 O, skriv dit navn i vores hjerte og vores i din højre hånd, så vi med dig har fryd og smerte tilfælles i den Helligånd! AMEN De har hørt om ham inde i Jerusalem.

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

Nr 3. maj/juni årg.

Nr 3. maj/juni årg. Nr 3. maj/juni 2019 28. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad juli/august 2019 er tirsdag d. 4. juni. Vor Frue! Vor rædsel! Vor Herre! Mandag

Læs mere

Orø Kirkeblad December 2008 Februar 2009 17. årg.

Orø Kirkeblad December 2008 Februar 2009 17. årg. Orø Kirkeblad Nr. 5 December 2008 Februar 2009 17. årg. Nu nærmer Julen sig. Nu nærmer Julen sig igen og hvert år, synes man, at det bliver tidligere og tidligere, når vi ser alle forretningerne, der har

Læs mere

HVEM ER GUD? KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

HVEM ER GUD? KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET HVEM ER GUD? KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS TRO OG TVIVL»Tro er fast tillid til det, der håbes på, overbevisning om det, der ikke ses«, står der i Bibelen (Hebræerbrevet 11,1). Troen på Gud forhindrer

Læs mere

Holder kirken lukket om sommeren?

Holder kirken lukket om sommeren? $VVHUEDOOH VRJQV NLUNHEODG -81, -8/, $8*867 Holder kirken lukket om sommeren? Det var der en konfirmand der engang spurgte om. Det var i forbindelse af vores gennemgang af kirkeåret. Her stod jeg og tegnede

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 Padesø kirkegård en forårsdag MENIGHEDSRÅDSVALG 2012 Der er valg til menighedsrådet i år, det er der hvert fjerde år. Arbejdet i et menighedsråd er mangfoldigt,

Læs mere

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE

Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE Første søndag efter påske Prædiken af Lise Rind 1. TEKSTRÆKKE I tirsdags lige efter påske, stod jeg og ventede på toget på Ålborg Station. Jeg havde forinden gået igennem Kildeparken og set en flok dranker

Læs mere

Nr. 5. september/oktober 2016

Nr. 5. september/oktober 2016 Nr. 5. september/oktober 2016 25. årg. Foto: Kristian Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2016 er tirsdag d. 4.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 Forår på Padesø Kirkegård PRÆSTEN Padesø Sogn praktiske oplysninger Som omtalt i sidste nummer af kirkebladet er Padesø Kirkedistrikt blevet omdannet

Læs mere