ATV Jord og Grundvand Jordhåndtering i Danmark - Alt det vi kan, gør og burde gøre Deponering af jord i råstofgrave, de seneste afgørelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ATV Jord og Grundvand Jordhåndtering i Danmark - Alt det vi kan, gør og burde gøre Deponering af jord i råstofgrave, de seneste afgørelser"

Transkript

1 ATV Jord og Grundvand Jordhåndtering i Danmark - Alt det vi kan, gør og burde gøre Deponering af jord i råstofgrave, de seneste afgørelser Partner, advokat (H) Håkun Djurhuus, Bech-Bruun

2 2 Kort om en uhensigtsmæssig effekt af utilstrækkelig bortskaffelsesmuligheder Der køres i disse år meget store jordmængder ud på landbrugsejendomme. Dette sker i vid udstrækning uden kontrol, grænseværdifastsættelse, egenkontrolvilkår mm. Enkelte kommuner i hvert fald Roskilde pt. sætter nu vilkår vedrørende grænseværdi og egenkontrol svarende til 52 dispensationer og miljøgodkendelser. Ofte køres der så store mængder ud på landbrugsejendomme at udlægningslaget er tykkere end 0,5 m. Alt dette udgør en trussel mod jord og grundvand. Dette kan virke ejendommeligt henset til det omsiggribende forbud mod udbredning af sprøjtemidler og gødning Miljøbeskyttelseslovens 24 og 26a. Er der overhovedet i Planloven hjemmel til at fastsætte konkrete vilkår vedrørende grænseværdier mv. er det det formål landzonereglerne skal varetage?

3 3 Jordforureningsloven 52 dispensation til tilførsel af ren jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave 1.3 Retsafgørelser på tre måder I første kvartal 2017 prøvede retten i Roskilde og Københavns byret tre 52 afgørelser. To af afgørelserne vedrørte 52, stk. 2, nr. 2 (ekspropriationslignende forhold): Regionsrådet kan meddele dispensation fra forbuddet, såfremt 2. Råstofindvinderen eller ejeren med væsentlige økonomiske tab til følge afskæres fra en udnyttelse af ejendommen, som de efter hidtil gældende regler har haft særlig grund til at påregne. En af afgørelserne vedrørte 52, stk. 2, nr. 3: 3. der ikke er risiko for forurening af vandindvindingsanlæg eller af grundvand, der forventes at indgå i den fremtidige drikkevandsforsyning, og andre tilsvarende miljømæssige hensyn ikke taler imod.

4 4 Jordforureningsloven 52 dispensation til tilførsel af ren jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave (fortsat) Den første afgørelse - 52, stk. 2, nr. 3 dispensation blev givet Jylllinge Grusgav (MAD P) Råstofgraven ligger i et OSD område og i et indvindingsopland for Jyllinge Vandværk med nærmeste boring 900 meter vest for graven. Det primære magasin er spændt og ligger ca. 40 mut. Til dispensationsansøgningen var vedlagt en rapport fra DMR, der bl.a. konkluderede at hovedparten af grundvandsdannelsen afstrømmer i det sekundære magasin oven på lerlaget og ikke nedsiver igennem lerlaget til det primære magasin. Der var ikke indvinding af drikkevand fra det sekundære magasin. Der var konstateret tørre sandlag under lerlaget, og det vurderedes at den absolutte hovedpart af vandtransporten sker som en horisontal strømning over lerlaget. På foranledning af Region Sjælland udrettede Orbicon senere en rapport, der konkluderede at risikoen for en uønsket påvirkning af det primære magasin ville være yderst ringe deponering af klasse 1 jord i grusgraven. På denne baggrund meddelte Region Sjælland dispensation i henhold til 52, stk. 2, nr. 3.

5 5 Jordforureningsloven 52 dispensation til tilførsel af ren jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave (fortsat) På baggrund af regionens egne miljøtekniske vurderinger og de foreliggende rapporter skærpede Region Sjælland vilkårene for egenkontrol. Herefter vurderede Region Sjælland, at der ikke ville være en væsentlig risiko for forurening af vandindvindingsanlæg eller af grundvand og omgivelser ved meddelelse af dispensationen. Sendt fra Natur- og Miljøklagenævnet, der konkluderede: Ovenstående forhold taget i betragtning, og da det efter nævnets fagkyndige vurdering ikke er påvist, at forurenende stoffer fra fyldjorden ikke vil nå grundvandsmagasinet, er betingelserne for meddelelse af dispensation efter ikke opfyldt. Råstofindvinderen anlagde herefter sag mod Natur- og Miljøklagenævnet. Under retssagen blev der indhentet syn og skøn (Jacqueline Falkenberg, NIRAS). Skønserklæringen konkluderede ligesom Region Sjælland, DMR, og Orbicon at et eventuelt forureningsbidrag, som skyldes udvaskning fra et ukendt og utilsigtet forurenet jordparti til det sekundære magasin, vil være uden betydning for vandkvaliteten i det primære grundvandsmagasin. På baggrund af den klare skønserklæring valgte nævnet at genoptage sagens behandling for herefter blot at gentage den tidligere afgørelses resultat, hvorefter retssagen fortsatte.

6 6 Jordforureningsloven 52 dispensation til tilførsel af ren jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave (fortsat) Der medvirkede tre dommere ved sagens afgørelse på grund af sagens principielle karakter. Retten konkluderede at: Ved de foreliggende samstemmende faglige vurderinger findes sagsøger med høj grad af sikkerhed at have påvist, at tilførslen af jord til råstofgraven på de i dispensationen særligt skærpede vilkår, herunder at der alene tilføres ren intakt jord, ikke indebærer en risiko for forurening af det primære grundvandsmagasin. Der var under sagen diskussion om hvorvidt JAGG trin 1 beregninger egnede sig til vurdering af risikoen for forurening af vandindvindingsanlæg eller grundvand. Det anførtes, at: Retten kan henholde sig til det af skønsmanden anførte om, at JAGG trin 1-beregninger ikke egner sig til vurdering af risikoen for forurening af vandindvindingsanlæg eller grundvand i nærværende kontekst, idet der ikke er tale om en forurenet lokalitet men en opfyldning med ren intakt jord fra uforurenede lokaliteter. Nævnet anfægtede ikke rigtigheden af Roskilde Rets dom. Sagen er upåanket. Sagen blev henvist til fornyet behandling ved nævnet. Spørgsmål: hvad gør nævnet i en sådan situation?

7 7 Jordforureningsloven 52 dispensation til tilførsel af ren jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave (fortsat) Dommen blev afsagt den 24. marts 2017 trods løfter om afgørelse inden jul har nævnet fortsat ikke truffet afgørelse. Nævnet er underlagt de almindelige domstole og hermed den afsagte dom. Hvis nævnet fastsætter yderligt skærpede vilkår eller nægter dispensation, vil nævnet blive sagsøgt med påstand om erstatningsansvar. Disse sager rummer typisk meget store værdier.

8 8 Københavns Byrets dom af 16. marts 2017 i sag nr. BS 1A-1606/2014 (RGS 90 A/S Ågesholm Grusgrav ) Sagen drejede sig om, hvorvidt Natur og Miljøklagenævnets afgørelse af 22. marts 2013 om afslag på dispensation efter jordforureningslovens 52, stk. 2, nr. 2, til tilførsel af jord til tidligere råstofgrav i medfør var ugyldig. Efter jordforureningslovens 52, stk. 1, gælder der et generelt forbud mod tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave. Der kan efter 52, stk. 2, nr. 2, dispenseres fra forbuddet, hvis råstofindvinderen eller ejeren med væsentlige økonomiske tab til følge afskæres fra en udnyttelse af ejendommen, som de efter hidtil gældende regler har haft særlig grund til at påregne.

9 9 Københavns Byrets dom af 16. marts 2017 i sag nr. BS 1A-1606/2014 (RGS 90 A/S Ågesholm Grusgrav) fortsat RGS 90 A/S ansøgte den 5. marts 2009, med henvisning til jordforureningslovens 52, stk. 2, nr. 2, om dispensation til at tilføre klasse 1-jord til den omhandlede råstofgrav. Ansøgningen om dispensation var begrundet i, at RGS 90 A/S på grund af ejendommens lokalplan samt miljøgodkendelse har berettigede forventninger om at kunne modtage uforurenet jord i råstofgraven, indtil råstofgraven, som forudsat i lokalplanen, er opfyldt til et niveau svarende til det omkringliggende terræn. RGS 90 A/S angav, at han ville blive påført et væsentligt økonomisk tab, såfremt dispensation ikke meddeltes. Det centrale i sagen var, hvorvidt RGS 90 A/S havde sådanne berettigede forventninger om at kunne tilføre jord til råstofgraven, som kunne begrunde dispensation efter jordforureningslovens 52, stk. 2, nr. 2?

10 10 Københavns Byrets dom af 16. marts 2017 i sag nr. BS 1A-1606/2014 (RGS 90 A/S Ågesholm Grusgrav) fortsat RGS 90 A/S, havde overordnet gjort gældende: 1) at det af den for ejendommen gældende lokalplan (bilag 2) følger, at Ågesholm Fyldplads skal opfyldes til oprindeligt terræn, hvorfor RGS 90 har særlig grund til at forvente at kunne tilføre jord til opfyldning til terræn, 2) at det af samtlige miljøgodkendelser til indretning og drift af fyldplads (bilag 3), samt knusningsanlæg på fyldpladsen (bilag 5) følger, at krav om efterbehandling skal ske i overensstemmelse med lokalplanens krav, dvs. opfyldning til oprindeligt terræn, hvorfor RGS 90 har særlig grund til at forvente at kunne tilføre jord til opfyldning til terræn, 3) at Københavns Amts påbud om nedlukning af fyldpladsen (bilag B) også forudsætter opfyldning i overensstemmelse med lokalplanens krav, samt at opfyldning skal ske med såkaldt klasse 1-jord, 4) at de i sagen frembragte skønserklæringer (bilag 8, D og E) dokumenterer et væsentligt økonomisk tab for RGS 90 A/S i størrelsesordenen kr., hvis RGS 90 A/S nægtes sin ret til at tilføre fyldpladsen jord for at fylde op til oprindeligt terræn.

11 11 Københavns Byrets dom af 16. marts 2017 i sag nr. BS 1A-1606/2014 (RGS 90 A/S Ågesholm Grusgrav) fortsat Byrettens dom: Efter lokalplanen og miljøgodkendelserne fremstod det som en mulighed, at der kunne tilføres jord udefra til råstofgraven i forbindelse med efterbehandling til landbrugsformål. Derimod indeholder hverken lokalplanen eller miljøgodkendelserne krav eller forudsætninger herom. RGS 90 A/S har endvidere ved fremsendelse af efterbehandlingsplanen anført, at der ikke vil blive retableret til oprindeligt terræn. RGS 90 A/S har på denne baggrund ikke godtgjort, at selskabet er blevet afskåret fra en udnyttelse af ejendommen, som selskabet efter de hidtil gældende regler har haft særlig grund til at påregne. Sagsøgte, Natur- og Miljøklagenævnet, nu Miljø- og Fødevareklagenævnet, frifindes.

12 12 Dom fra Retten i Roskilde af 31. maj 2017 i sag nr. BS 1A-125/2016 (DSV Transport A/S Ågesholm) Sagen drejede sig om, hvorvidt den af Miljø- og Fødevareklagenævnet meddelte dispensation af 16. juni 2015 til modtagelse af uforurenet jord i medfør af jordforureningslovens 52, stk. 2, nr. 2, til Ågesholm Grusgrav, der er ejet af DSV Transport A/S var så restriktiv, at den skulle tilsidesættes som ugyldig. DSV Transport havde nedlagt påstand om, at Miljø- og Fødevareklagenævnets dispensation af 16. juni 2015 var ugyldig. I tilfælde af, at DSV fik medhold i, at dispensationen var ugyldig tilpligtedes Miljøstyrelsen at anerkende, at være forpligtet til at svare DSV fuld ekspropriationserstatning i forhold til det tab som DSV måtte lide som følge af Nævnets afgørelse af 16. juni 2015.

13 13 Dom fra Retten i Roskilde af 31. maj 2017 i sag nr. BS 1A-125/2016 (DSV Transport A/S Ågesholm) fortsat Historik : Københavns Amt meddelte den 19. december 1997 dispensation til tilførsel af ren jord til Ågesholm Grusgrav efter ansøgning fra DSV : Afgørelsen blev påklaget til Miljøstyrelsen, som den 21. maj 2000 meddelte dispensation til, at grusgraven kunne modtage uforurenet jord, men med en reduceret jordmængde i forhold til den påklagede dispensation, således at jordmængden svarede til den mængde, der skulle bruges til etablering af et skræntanlæg i forbindelse med et vejtracé : Miljøstyrelsens afgørelse blev indbragt for domstolene af DSV Transport. Østre Landsret afgjorde ved dom af 19. januar 2007, at sagen skulle hjemvises ned henblik på, at der blev truffet afgørelse om yderligere dispensation : Region Hovedstaden meddelte den 20. maj 2009 dispensation til modtagelse af uforurenet jord af en betydelig større jordmængde end i Miljøstyrelsens dispensation af 21. maj 2000.

14 14 Dom fra Retten i Roskilde af 31. maj 2017 i sag nr. BS 1A-125/2016 (DSV Transport A/S Ågesholm) fortsat Var Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse ugyldig? Havde DSV krav på en mere lempelig dispensation efter jordforureningslovens 52, stk. 2, nr. 2?

15 15 Dom fra Retten i Roskilde af 31. maj 2017 i sag nr. BS 1A-125/2016 (DSV Transport A/S Ågesholm) fortsat Byrettens begrundelse: Det fremgår af jordforureningslovens 52, stk. 1, at tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt. Regionsrådet kan dog efter 52, stk. 2, meddele dispensation fra forbuddet, bl.a. såfremt råstofindvinderen eller ejeren med væsentlige økonomiske tab til følge afskæres fra en udnyttelse af ejendommen, som de efter hidtil gældende regler har haft særlig grund til at påregne, jf. 52, stk. 2, nr. 2, eller der ikke er risiko for forurening af vandindvindingsanlæg eller af grundvand, der forventes at indgå i den fremtidige drikkevandsforsyning, og andre tilsvarende miljømæssige hensyn ikke taler imod, jf. 52, stk. 2, nr. 3. Ved sagens bedømmelse tager retten udgangspunkt i Østre Landsrets dom af 19. januar 2007, hvorefter landsretten hjemviste sagen til Miljøstyrelsen med henblik på, at der af de administrative myndigheder kunne træffes bestemmelse om yderligere dispensation med hjemmel i jordforureningslovens 52, stk. 2, nr. 2.

16 16 Dom fra Retten i Roskilde af 31. maj 2017 i sag nr. BS 1A-125/2016 (DSV Transport A/S Ågesholm) fortsat Byrettens begrundelse (fortsat): Det fremgår af landsrettens afgørelse, at grundvandsmagasinet under Ågesholm Grusgrav er sårbart på grund af et tyndt lag moræneler, at området er udlagt som et område med særlige drikkevandsinteresser (OSD), at det i forbindelse med tilførsel af jord udefra ikke vil kunne undgås, at der i nogen grad vil blive tilført forurenet jord til grusgraven, samt at dette vil kunne udgøre en forureningsrisiko i forhold til grundvandet. Retten finder derfor, at det er i denne kontekst, at nærværende sag skal afgøres, idet det således allerede af landsretten er fastslået, at der ikke må foreligge en sådan risiko. Retten lægger til grund, at der ved nævnets afgørelse for en række stoffer er fastsat særlige grænseværdier, der er skærpede i forhold til Sjællandsvejledningens klasse 0-jord, og at grænseværdierne for flere af stofferne ud fra et forsigtighedsprincip på baggrund af udviklingen i de forhåndenværende analysemetoder er fastsat til detektionsgrænsen. Retten har ikke grundlag for at tilsidesætte nævnets vurdering af behovet for efter et forsigtighedsprincip at fastsætte grænser, der i det skete omfang afviger fra Sjællandsvejledningen, idet der herved er lagt vægt på navnlig, at der er tale om et særlig sårbart område, og at der ikke foreligger oplysninger om lokale nedbrydningsrater for de omhandlede stoffer, der er nedbrydelige.

17 17 Dom fra Retten i Roskilde af 31. maj 2017 i sag nr. BS 1A-125/2016 (DSV Transport A/S Ågesholm) fortsat Byrettens begrundelse (fortsat): Retten finder, at det på denne baggrund var sagligt at fastsætte vilkår som sket for at beskytte de særlige sårbare forhold i Ågesholm Grusgrav mod forurening af grundvandet. Retten finder ikke, at skønserklæringen, der vedrører klasse 1-jord, dokumenterer, at den meddelte dispensation, der vedrører klasse 0- jord, er givet på økonomisk urimelige vilkår. Retten finder på baggrund af forarbejderne til miljøbeskyttelseslovens 20 a og jordforureningslovens 52, at der ikke er grundlag for at undtage visse stoffer i medfør af lovens 2, stk. 3, idet det fremgår af forarbejderne, at der teoretisk består risiko for forurening selv ved deponering af uforurenet jord, dels på grund af humusstoffer, og dels fordi der ofte er tale om placering af store mængder jord. Retten bemærker herved, at bestemmelsen i jordforureningslovens 52 om forbud mod tilførsel af jord til råstofgrave på baggrund af lovens formål og forarbejderne til bestemmelsen også må omfatte jord, som er dokumenteret ren for farlige stoffer og derfor ikke kan anses for forurenet jord. Det er derfor ikke uhjemlet eller - som anført af Transport- ulovligt at anvende jordforureningslovens 52 i forhold til stoffer, der er undtaget fra lovens anvendelsesområde.

18 18 Dom fra Retten i Roskilde af 31. maj 2017 i sag nr. BS 1A-125/2016 (DSV Transport A/S Ågesholm) fortsat Byrettens dom: Sammenfattende finder retten således, at DSV Transport ikke har godtgjort, at nævnets afgørelse af 16. juni 2015 er ugyldig. De sagsøgte, Miljø- og Fødevareklagenævnet og Miljø- og Fødevareministeriet v/miljøstyrelsen, frifindes.

19 19 Kontakt Håkun Djurhuus Partner, advokat (H) Konfliktløsning, Entreprise, forsikring og Transport T M E djur@bechbruun.com Copenhagen Denmark Aarhus Denmark Shanghai China T

- retspraksis og administrativ praksis. Jens Lind Gregersen

- retspraksis og administrativ praksis. Jens Lind Gregersen 52 - retspraksis og administrativ praksis Jens Lind Gregersen 52 retspraksis og administrativ praksis 3 + 1 cases: Vasby (betydning af kap. 5 godkendelse) Lynge (tekniske foranstaltninger og risikovurdering)

Læs mere

Viborg Renovation Egelundvej 6, 8800 Viborg

Viborg Renovation Egelundvej 6, 8800 Viborg Viborg Renovation Egelundvej 6, 8800 Viborg tina@viborgrenovation.dk Regionshuset Holstebro Regional Udvikling Lægårdvej 10 7500 Holstebro Tel. +45 7841 0000 raastoffer@ru.rm.dk www.raastoffer.rm.dk Dispensation

Læs mere

Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev

Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev Regionshuset Viborg Regional Udvikling Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Afslag på at tilføre jord til [ ] Grusgrav på matr.nr. [ ] Århus Amt

Afslag på at tilføre jord til [ ] Grusgrav på matr.nr. [ ] Århus Amt «Efternavn» «Firma» «Adresselinje1» «Adresselinje2» «Postnummer» «By» Jordforureningskontoret Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 335/03-0007 Ref.: KAJ/14 Den 22. januar 2004 Afslag på at tilføre

Læs mere

Christian Gadegaard Søndbjerg Strandvej Thyholm

Christian Gadegaard Søndbjerg Strandvej Thyholm Regionshuset Holstebro Miljø Lægårdvej 12R DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Christian Gadegaard Søndbjerg Strandvej 24 7790 Thyholm Afslag på ansøgning om dispensation til at tilfører

Læs mere

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup Regionshuset Horsens COLAS Danmark Fabriksparken 40 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Afslag på ansøgning om dispensation til at tilføre jord til

Læs mere

Kollund Sand og Grus Aps Gunnar Vestergaard Okkelsvej 21 Kollund 7400 Herning

Kollund Sand og Grus Aps Gunnar Vestergaard Okkelsvej 21 Kollund 7400 Herning Regionshuset Holstebro Kollund Sand og Grus Aps Gunnar Vestergaard Okkelsvej 21 Kollund 7400 Herning Miljø Lægårdvej 12R DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Afslag på dispensation til

Læs mere

Viborg Renovation Egelundvej 6, 8800 Viborg.

Viborg Renovation Egelundvej 6, 8800 Viborg. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Viborg Renovation Egelundvej 6, 8800 Viborg tina@viborgrenovation.dk Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Dispensationen udløb den 3. december 1999 og har ikke været udnyttet siden 16. juli 1998.

Dispensationen udløb den 3. december 1999 og har ikke været udnyttet siden 16. juli 1998. [ ] Jord & Affald Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 335/03-0001 Ref.: KAJ/ Den 27. januar 2006 Dispensation til at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ], Roskilde Amt [ ] har den 25.

Læs mere

BACH GRUPPEN A/S Industrivej Viborg. Att: Brian Sønderby

BACH GRUPPEN A/S Industrivej Viborg. Att: Brian Sønderby Regionshuset Holstebro Miljø Lægårdvej 10 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk BACH GRUPPEN A/S Industrivej 22 8800 Viborg Att: Brian Sønderby Afslag på ansøgning om dispensation til

Læs mere

Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade Ikast

Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade Ikast Regionshuset Viborg Regional Udvikling Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade 69-73 7430 Ikast e-mail: bo@marius-christensen.dk Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Klintholm I/S Klintholmvej Hesselager

Klintholm I/S Klintholmvej Hesselager Klintholm I/S Klintholmvej 50 5874 Hesselager Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail: Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 76631956 Dato: 8. marts 2010 Journal nr.: 08/15608

Læs mere

Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage jord i tidligere råstofgrav på matr.nr. 206 Hyrup, Bevtoft. Haderslev Kommune.

Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage jord i tidligere råstofgrav på matr.nr. 206 Hyrup, Bevtoft. Haderslev Kommune. Vognmandsfirmaet Allan og Jesper A/S Ørderup Kirkevej 41 6520 Toftlund Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Curt Kyhn E-mail: Curt.Kyhn@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 7663 1922 Dato: 31. maj 2010

Læs mere

Bech-Bruun Jordforurening. Oktober 2018

Bech-Bruun Jordforurening. Oktober 2018 Bech-Bruun Jordforurening Oktober 2018 Jordforureningsloven fra 1999 til 2018 en tilblivelseshistorie 2 Nedslag og udpluk: 1995: To betænkninger; 1995/1996: en betænkning om den juridiske verden og en

Læs mere

Afslag på at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ], i Vestsjællands Amt

Afslag på at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ], i Vestsjællands Amt [ ] Jord & Affald Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 335/03-0010 Ref.: KAJ/ Den 6. september 2005 Afslag på at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ], i Vestsjællands Amt Sorø Kommune

Læs mere

Kaj Bust Fædalhøjvej Viborg.

Kaj Bust Fædalhøjvej Viborg. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Kaj Bust Fædalhøjvej 15 8800 Viborg e-mail: kajbust@hotmail.com Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev

Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev Regionshuset Viborg Regional Udvikling Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dato 3.

Læs mere

Ejvind Laursen A/S Østre Ringgade Hedensted.

Ejvind Laursen A/S Østre Ringgade Hedensted. Regionshuset Horsens Ejvind Laursen A/S Østre Ringgade 90 8722 Hedensted Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk e-mail: fl@ejvind-laursen.dk Dispensation til modtagelse

Læs mere

Frandsen Entreprenør A/S Industrivej Juelsminde.

Frandsen Entreprenør A/S Industrivej Juelsminde. Regionshuset Horsens Frandsen Entreprenør A/S Industrivej 26 7130 Juelsminde Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordforurening.rm.dk e-mail: of@frandsen-as.dk Dispensation

Læs mere

HÅNDHÆVELSE AF PÅBUD NATUR & MILJØ 2014

HÅNDHÆVELSE AF PÅBUD NATUR & MILJØ 2014 HÅNDHÆVELSE AF PÅBUD NATUR & MILJØ 2014 Advokat (H) Alex Puggaard og advokat Vibeke Westergaard (H) Onsdag den 21. maj 2014 Håndhævelse Udfordringer ved håndhævelsen - som eksempel ulovlig opfyld af råstofgrave

Læs mere

Grønning Mørtelværk Aps Vils Entreprenørforretning A/S Nørrealle Vils

Grønning Mørtelværk Aps Vils Entreprenørforretning A/S Nørrealle Vils Regionshuset Holstebro Miljø Lægårdvej 10 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk Grønning Mørtelværk Aps Vils Entreprenørforretning A/S Nørrealle 21 7980 Vils Afslag på ansøgning om

Læs mere

Ansøgning om dispensation til at tilføre jord til areal af matr.nr. 22l og 22f Rolsted By, Rolsted

Ansøgning om dispensation til at tilføre jord til areal af matr.nr. 22l og 22f Rolsted By, Rolsted NCC Råstoffer Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Att: Nanna Swane Lund Regional Udvikling Jordforurening Kontaktperson: Karin Fynbo Karin.Fynbo@regionsyddanmark.dk regional.udvikling@regionsyddanmark.dk

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S. Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S. Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene

Læs mere

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Vilh. Bech Dortheasminde A/S Nørregade Uldum

Vilh. Bech Dortheasminde A/S Nørregade Uldum Regionshuset Horsens Vilh. Bech Dortheasminde A/S Nørregade 87 7171 Uldum Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage

Læs mere

HM Grus ApS Snaptunvej 11, Glud 7131 Juelsminde.

HM Grus ApS Snaptunvej 11, Glud 7131 Juelsminde. Regionshuset Horsens HM Grus ApS Snaptunvej 11, Glud 7131 Juelsminde Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk e-mail: fm@hm-as.dk Dispensation til modtagelse af jord

Læs mere

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup Regionshuset Horsens NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Afslag på ansøgning om dispensation til at tilføre

Læs mere

COLAS DANMARK A/S Industrivej 27, 8800 Viborg. Att.:Claus Thorup

COLAS DANMARK A/S Industrivej 27, 8800 Viborg. Att.:Claus Thorup Regionshuset Viborg Regional Udvikling COLAS DANMARK A/S Industrivej 27, Att.:Claus Thorup Skottenborg 26 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dato 4. juni 2010

Læs mere

Rettrup E & V og Grønning Mørtelværk Rettrupvej 7, Rettrup 7860 Spøttrup

Rettrup E & V og Grønning Mørtelværk Rettrupvej 7, Rettrup 7860 Spøttrup Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Rettrup E & V og Grønning Mørtelværk Rettrupvej 7, Rettrup

Læs mere

Mejdal Entreprenørforretning ApS Nybodalen Holstebro

Mejdal Entreprenørforretning ApS Nybodalen Holstebro Regionshuset Holstebro Mejdal Entreprenørforretning ApS Nybodalen 12 7500 Holstebro Miljø Lægårdvej 10 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til modtagelse af jord i tidligere

Læs mere

Vognmandsforretningen 1313 Industrivej 6, 8800 Viborg

Vognmandsforretningen 1313 Industrivej 6, 8800 Viborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Vognmandsforretningen 1313 Industrivej 6, Dispensation til fortsat at

Læs mere

Søndermarkens Grusgrav ApS Søndermarksgade Ans Att.: Hans Haugaard

Søndermarkens Grusgrav ApS Søndermarksgade Ans Att.: Hans Haugaard Regionshuset Viborg Regional Udvikling Søndermarkens Grusgrav ApS Søndermarksgade 43 8643 Ans Att.: Hans Haugaard Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade Ikast

Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen, Nørregade Ikast Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Marius Christensen & Sønner A/S v./ Bo Marius Christensen,

Læs mere

Grønning Mørtelværk ApS Nørre Allé Vils Att.: Søren Glintborg,

Grønning Mørtelværk ApS Nørre Allé Vils Att.: Søren Glintborg, Regionshuset Viborg Regional Udvikling Grønning Mørtelværk ApS Nørre Allé 21 7980 Vils Att.: Søren Glintborg, sgl@vils.dk Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Søren Spedsbjerg A/S Tradsborgvej Tjæreborg

Søren Spedsbjerg A/S Tradsborgvej Tjæreborg Søren Spedsbjerg A/S Tradsborgvej 34 6731 Tjæreborg Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail: Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 76631956 Dato: 20. januar 2010 Journal

Læs mere

Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage jord i råstofgrav på matr. 983 Kollund, Bov, Aabenraa Kommune.

Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage jord i råstofgrav på matr. 983 Kollund, Bov, Aabenraa Kommune. Side 1 / 5 Jacobsen Sten og Grus ApS CVR-nr. 31745861 Skovglimt 8 6340 Kruså Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Lone Bech E-mail: Lone.Bech@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 2920 1936 / 76 63 1936

Læs mere

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgraven på del af matr.nr. 4m og 4i Gejsing By, Andst i Vejen Kommune

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgraven på del af matr.nr. 4m og 4i Gejsing By, Andst i Vejen Kommune Henning Have A/S Engvej 13a 6600 Vejen Jordforureningsafdelingen Kontaktperson. Alice Ulstrup E-mail: alice.ulstrup@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 7663 1953 Dato: 31. maj 2010 Journal nr.: 09/1888 Side

Læs mere

Jordlagene i området er primært sand og grus med indslag af moræneler. Det primære grundvand findes m under den oprindelige terrænoverflade i

Jordlagene i området er primært sand og grus med indslag af moræneler. Det primære grundvand findes m under den oprindelige terrænoverflade i Regionshuset Viborg Regional Udvikling Jordbro Mølle Grus- og Sandgrav v./ Lars Laursen Bakkevej 26 7840 Højslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Hvor går de retlige grænser for fastlæggelse af BNBO er?

Hvor går de retlige grænser for fastlæggelse af BNBO er? Hvor går de retlige grænser for fastlæggelse af BNBO er? 2 Hjemlen: Miljøbeskyttelseslovens 24, stk. 1: Kommunalbestyrelsen kan give påbud eller nedlægge forbud for at undgå fare for forurening af bestående

Læs mere

Dispensation til modtagelse af 300 m³ ren muldjord i tidligere råstofgrav beliggende på matr.nr. 530 Uge Ejerlav, Uge. Aabenraa Kommune.

Dispensation til modtagelse af 300 m³ ren muldjord i tidligere råstofgrav beliggende på matr.nr. 530 Uge Ejerlav, Uge. Aabenraa Kommune. Asmus Hansen Jessen Uge Allegade 27 6360 Tinglev Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail: Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.:76631956 Dato: 16. oktober 2009 Journal nr.

Læs mere

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Jordbromølle Grus- og Sandgrav v/ Lars Laursen, Bakkevej Højslev

Jordbromølle Grus- og Sandgrav v/ Lars Laursen, Bakkevej Højslev Regionshuset Viborg Regional Udvikling Jordbromølle Grus- og Sandgrav v/ Lars Laursen, Bakkevej 26 7840 Højslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Fri proces under anke til højesteret

Fri proces under anke til højesteret Fri proces under anke til højesteret Henstillet til justitsministeriet at meddele fri proces under anke til højesteret af en sag om den fremgangsmåde, der var fulgt ved overførsel af lokalplanlægningen

Læs mere

Jord i råstofgrave. Jytte Høimark Biolog

Jord i råstofgrave. Jytte Høimark Biolog Jord i råstofgrave Jytte Høimark Biolog Jord i råstofgrave Hvem er myndighed Afgørelser Dispensation - Acceptkriterier - Egenkontrol Afslag - Jord-web 2 Deponeringsbekendtgørelsen Tilsyn - Jord-web - Luftfoto

Læs mere

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup. Att.: Nanna Swane Lund,

NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej Glostrup. Att.: Nanna Swane Lund, Regionshuset Horsens NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Att.: Nanna Swane Lund, nlu@ncc.dk Afslag på

Læs mere

Afgørelsen er truffet med hjemmel i Jordforureningslovens 52 (Lovbekendtgørelse nr. 282 af 22. marts 2007)

Afgørelsen er truffet med hjemmel i Jordforureningslovens 52 (Lovbekendtgørelse nr. 282 af 22. marts 2007) Kaj Madsen Hesselbjergvej 20 7323 Give Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail: Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 76631956 Dato: 23. juni 2011 Journal nr. 08/19062

Læs mere

Silkeborg Kommune Forsyningshuset Affald Tietgensvej 3 8600 Silkeborg

Silkeborg Kommune Forsyningshuset Affald Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Silkeborg Kommune Forsyningshuset Affald Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgrav på Bovvej 26, 6534 Agerskov matr.nr. 47 og 783 Agerskov indtil 1. december 2011.

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgrav på Bovvej 26, 6534 Agerskov matr.nr. 47 og 783 Agerskov indtil 1. december 2011. Jens Huusmann Vænget 4 6520 Toftlund Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Curt Kyhn E-mail: curt.kyhn@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 7663 1922 Dato: 22. november 2010 Journal nr.: 07/10619 Side

Læs mere

KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby

KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby Regionshuset Horsens KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til at tilføre ren jord i råstofgrav

Læs mere

[A] Jord & Affald. Dispensation til at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ]

[A] Jord & Affald. Dispensation til at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ] [A] Jord & Affald Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr. 335/03-0009 Ref.: LHA/15 Den 3. december 2004 Dispensation til at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ] [A] har den 9. september 2003

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej Århus C

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej Århus C Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej 2 8000 Århus C Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dispensation

Læs mere

Gesager Jorddepot Bjerrevej Hornsyld. Att: Flemming Jeppesen

Gesager Jorddepot Bjerrevej Hornsyld. Att: Flemming Jeppesen Regionshuset Horsens Gesager Jorddepot Bjerrevej 282 8783 Hornsyld Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Att: Flemming Jeppesen e-mail: hs.entrep@mail.dk Dispensation

Læs mere

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Tjørnehoved, Præstø Kommune Matrikel 3b Tjørnehoved By, Allerslev Journalnr. 04-000156 Dokumentnr. 246198 23. marts 2006 MMY 1 Der er d. 1. juli 2004 søgt

Læs mere

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i på Nagbøl Kirkevej 4, matr.nr. 8b, Nagbøl by, Skanderup, indtil den 1. april 2015

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i på Nagbøl Kirkevej 4, matr.nr. 8b, Nagbøl by, Skanderup, indtil den 1. april 2015 Lunderskov Entreprenørforretning ApS Fabriksvej 11 6640 Lunderskov Att: P.E.Rytter Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail: Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 76631956

Læs mere

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup. Dispensation til modtagelse af jord råstofgrav, matr. nr. 25a Nim by, Nim

COLAS Danmark Fabriksparken Glostrup. Dispensation til modtagelse af jord råstofgrav, matr. nr. 25a Nim by, Nim Regionshuset Horsens COLAS Danmark Fabriksparken 40 2600 Glostrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til modtagelse af jord råstofgrav, matr. nr.

Læs mere

Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune.

Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune. Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune. Baggrund. Lovgivning Lov om forurenet jord af 04/12 2009 (Jordforureningsloven) 52 fastsætter at: Tilførsel af

Læs mere

Notat vedr. Tilsyn med tilførsel af jord til KUDSK & DAHL s Råstofgrav efter i jordforureningsloven samt lovliggørelse af ulovlige forhold.

Notat vedr. Tilsyn med tilførsel af jord til KUDSK & DAHL s Råstofgrav efter i jordforureningsloven samt lovliggørelse af ulovlige forhold. Område: Afdeling: Journal nr.: Dato: Udarbejdet af: E mail: Telefon: Regional Udvikling Jordforurening 08/4284 22. november 2010 Jytte Høimark Jytte.hoeimark@regionsyddanmark.dk 76631944 Notat vedr. Tilsyn

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby

KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby Regionshuset Horsens KALBYGÅRD GRUSGRAV JJ Grus A/S Hovedvejen 24 A 8670 Låsby Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til fortsat modtagelse af jord

Læs mere

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele

Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vester`s Grusgrav ApS v./ Gert Vester Røddingvej 24, Rødding 8830 Tjele e-mail gvg@mail.dk Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Vagn Åge Bach Sletkærvej 20 Nim 8740 Brædstrup. Dispensation til modtagelse af jord i tidligere råstofgrav, matr. nr.

Vagn Åge Bach Sletkærvej 20 Nim 8740 Brædstrup. Dispensation til modtagelse af jord i tidligere råstofgrav, matr. nr. Regionshuset Horsens Vagn Åge Bach Sletkærvej 20 Nim 8740 Brædstrup Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til modtagelse af jord i tidligere råstofgrav,

Læs mere

ORIENTERING OM LYNGE GRUSGRAV

ORIENTERING OM LYNGE GRUSGRAV Nr. 2 / 22. marts 2013 ORIENTERING OM LYNGE GRUSGRAV Regionen afgør sagen om deponeret jord i Lynge Grusgrav Regionsrådet har besluttet, at deponeret jord kan blive liggende i Lynge Grusgrav Den 12. marts

Læs mere

Vejdirektoratet, Skanderborg, Thomas Helsteds Vej 11, Postboks 529, 8660 Skanderborg. Att.: Niels Krogh Kristensen.

Vejdirektoratet, Skanderborg, Thomas Helsteds Vej 11, Postboks 529, 8660 Skanderborg. Att.: Niels Krogh Kristensen. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vejdirektoratet, Skanderborg, Thomas Helsteds Vej 11, Postboks 529, 8660 Skanderborg. Att.: Niels Krogh Kristensen. Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000

Læs mere

Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13. 8800 Viborg

Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13. 8800 Viborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Vognmand Anders Fransgaard Ærøvej 13 Skottenborg 26 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dispensation til at modtage fyldjord

Læs mere

Morten Bak A/S Tandskov Grusgrav, Tandskovvej Silkeborg

Morten Bak A/S Tandskov Grusgrav, Tandskovvej Silkeborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Morten Bak A/S Tandskov Grusgrav, Tandskovvej 19 8600 Silkeborg

Læs mere

Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage ren jord i råstofgrav på matr.nr. 272 Hønning, Arrild, Tønder Kommune.

Afslag på ansøgning om dispensation til at modtage ren jord i råstofgrav på matr.nr. 272 Hønning, Arrild, Tønder Kommune. Niels-Kristian Nissen Sønderhedevej 56 6780 Skærbæk Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Curt Kyhn E-mail: curt.kyhn@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 76 63 19 22 Dato: 24. november 2010 Journal nr.:

Læs mere

Dispensation til modtagelse af fyldjord i grusgrav på matr.nr. 3e og 5c Ørum By, Ørum

Dispensation til modtagelse af fyldjord i grusgrav på matr.nr. 3e og 5c Ørum By, Ørum Regionshuset Horsens Ejvind Laursen A/S Østre Ringgade 90 8722 Hedensted Jord og Råstoffer Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tlf. 87 28 50 05 www.jor.rm.dk Dato 23-02-2009 Sagsbehandler Frede Busk Sørensen

Læs mere

Skive Kommune Natur- og Miljøafdelingen Kirkealle 1, Ramsing, 7860 Spøttrup

Skive Kommune Natur- og Miljøafdelingen Kirkealle 1, Ramsing, 7860 Spøttrup Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skive Kommune Natur- og Miljøafdelingen Kirkealle 1, Ramsing, 7860 Spøttrup Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav

Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Dispensation til modtagelse af jord i råstofgrav Uglehøj, Fladså Kommune En del af matrikel 7b og 8b Vester Egesborg By, Vester Egesborg Journalnr. 8-70-30-353-2-2000 / 04-000171 27. januar 2004 JES 1

Læs mere

Nyttiggørelse af jord i en krydsild af tilladelseskrav. Partner, advokat (L) Jacob Brandt

Nyttiggørelse af jord i en krydsild af tilladelseskrav. Partner, advokat (L) Jacob Brandt Nyttiggørelse af jord i en krydsild af tilladelseskrav Partner, advokat (L) Jacob Brandt 2 Udvalgte spørgsmål om nyttiggørelse af jord Hvornår skal man have en miljøgodkendelse? Hvornår er jord affald?

Læs mere

Generel dispensation efter jordforureningslovens 52 til tilførsel af uforurenet jord til Dollerup Grusgrav

Generel dispensation efter jordforureningslovens 52 til tilførsel af uforurenet jord til Dollerup Grusgrav Region Nordjylland, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst Laust Svalgaard Thomsen Vorupvej 30 7700 Thisted laustsvalgaard@gmail.com Regional Udvikling Jordforurening og Råstoffer Niels Bohrs Vej 30 9220

Læs mere

RETSSAGER MOD OFFENTLIGE MYNDIGHEDER HERUNDER ERSTATNINGSKRAV. Særlige forhold vedrørende retssager, der involverer offentlige myndigheder:

RETSSAGER MOD OFFENTLIGE MYNDIGHEDER HERUNDER ERSTATNINGSKRAV. Særlige forhold vedrørende retssager, der involverer offentlige myndigheder: Indsæt billede: Når du indsætter et billede skal du skifte til placeringen: PowerPointBilleder (L:), hvor alle Bech- Bruun billederne er gemt og Skift billede: Du skifter til et andet billede, ved at slette

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 Sag 110/2017 A (advokat Charlotte Castenschiold, beskikket) mod B I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Svendborg den 14. november 2016

Læs mere

Jorden kommer fra jordarbejder i landzone og byzone, hvor der er behov for bortkørsel af overskudsjord i form af muld og intaktjord.

Jorden kommer fra jordarbejder i landzone og byzone, hvor der er behov for bortkørsel af overskudsjord i form af muld og intaktjord. J. & K. Kappel Entreprenørforretning ApS Ydbyvej 155 7760 Hurup Thy Dispensation efter jordforureningslovens 52 til tilførsel af u- forurenet jord til råstofgraven Toftumvej 1, Hurup Thy, matr. nr. 1a,

Læs mere

LØGTVED MILJØPLADS ApS. Gl Skovvej 24, 4470 Svebølle

LØGTVED MILJØPLADS ApS. Gl Skovvej 24, 4470 Svebølle LØGTVED MILJØPLADS ApS Gl Skovvej 24 4470 Svebølle Afslag på ansøgning om dispensation fra Jordforureningslovens 52 om tilførsel af jord til tidligere råstofgrav Vedrørende adresse: Gl Skovvej 24, 4470

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen

Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene Att.: Per-Ulrik Jensen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539, 2640 Hedehusene

Læs mere

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgrav på del af matr.nr. 14s og 7a Davinde By, Davinde indtil 31. december 2012.

Dispensation til modtagelse af uforurenet jord i råstofgrav på del af matr.nr. 14s og 7a Davinde By, Davinde indtil 31. december 2012. Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Att.: Kent Grimm Thornberg Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail:Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.: 76631956

Læs mere

Der er d. 20. april 2018 meddelt ny miljøgodkendelse af kommunen. Godkendelsen gælder som denne dispensation indtil den 31. december 2018.

Der er d. 20. april 2018 meddelt ny miljøgodkendelse af kommunen. Godkendelsen gælder som denne dispensation indtil den 31. december 2018. Billum Vognmandsforretning Aps Vesterhavsvej 30 6852 Billum Att.: Kjeld Møller Hansen CVR: 10382335 Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Curt Kyhn E-mail: curt.kyhn@rsyd.dk Direkte tlf.: 7663 1922 Dato: 24.

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Omkostningsgodtgørelse udgifter til sagkyndig bistand ydet efter, at der er truffet afgørelse i klageinstansen Højesterets dom af 10/10 2013, jf. nr. 350/2011, jf. tidligere SKM2011.827.ØLR Af advokat

Læs mere

EnviNa - Årsmøde for jord og grundvand 2014 Advokat Mads Kobberø

EnviNa - Årsmøde for jord og grundvand 2014 Advokat Mads Kobberø EnviNa - Årsmøde for jord og grundvand 2014 Advokat Mads Kobberø Forurener efter hvilken? NMK-11-00127 af 25. august 2014 I den konkrete sag havde kommunen meddelt påbud til en virksomhed, der havde udledt

Læs mere

Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev

Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev Regionshuset Viborg Regional Udvikling Henning Bodilsen Durupvej 27 Glyngøre 7870 Roslev Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dato 6.

Læs mere

Afgørelse - dispensation Region Nordjylland giver hermed dispensation til det ansøgte på betingelse af, at nedenstående vilkår overholdes.

Afgørelse - dispensation Region Nordjylland giver hermed dispensation til det ansøgte på betingelse af, at nedenstående vilkår overholdes. RGS 90 A/S Selinevej 4 2300 København S Gustav.gansted@rgs90.dk Dispensation efter jordforureningslovens 52 til tilførsel af u- forurenet jord og lettere forurenet jord til den tidligere råstofgrav Bakkelyvej

Læs mere

Dispensation til at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ] m.fl. i Roskilde Amt

Dispensation til at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ] m.fl. i Roskilde Amt «Efternavn» «Firma» «Adresselinje1» «Adresselinje2» «Postnummer» «By» Jordforureningskontoret Journalnr. bedes anført ved besvarelse. J.nr.M 335/03-0002 Ref.: KAJ/14 Den 14. januar 2004 Dispensation til

Læs mere

Erfaringer med BNBO og mbl. 24 i Egedal Kommune v. Eva Birch Karlsen. ATV Gå-hjem-møde Øst d. 6. maj 2019 Roskilde Rådhus

Erfaringer med BNBO og mbl. 24 i Egedal Kommune v. Eva Birch Karlsen. ATV Gå-hjem-møde Øst d. 6. maj 2019 Roskilde Rådhus Erfaringer med BNBO og mbl. 24 i Egedal Kommune v. Eva Birch Karlsen ATV Gå-hjem-møde Øst d. 6. maj 2019 Roskilde Rådhus BNBO i Egedal Kommune I Egedal Kommune er der 73 almene drikkevandsboringer. Vandet

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 Sag 248/2015 A kærer landsrettens afvisning af at behandle en kæresag om afslag på fri proces i en sag om forældremyndighed mv. (advokat Henrik Ehlers)

Læs mere

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej Århus C

Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej Århus C Regionshuset Viborg Regional Udvikling Nymølle Stenindustrier A/S Oliehavnsvej 2 8000 Århus C Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Dispensation

Læs mere

Miljøstyrelsen afviser klagen fra Kredsen af beboere mod Lokalplan 472 som følge af manglende klageberettigelse.

Miljøstyrelsen afviser klagen fra Kredsen af beboere mod Lokalplan 472 som følge af manglende klageberettigelse. Jord & Affald J.nr. 335/03-0005 Ref.: KAJ/PBR Den 29. maj 2006 Afslag på at tilføre jord til råstofgrav på matr.nr. [ ] [A] har den 2. juni 1998 klaget til Miljøstyrelsen over, at Århus Amt den 27. april

Læs mere

GODKENDELSESPLIGT FOR ANLÆG AF JORD D. 9. APRIL 2019

GODKENDELSESPLIGT FOR ANLÆG AF JORD D. 9. APRIL 2019 SIDE 1 GODKENDELSESPLIGT FOR ANLÆG AF JORD D. v/advokat Britta Moll Bown Dette billede efter Ukendt forfatter er licenseret under CC BY-SA-NC SIDE 2 GODKENDELSESPLIGT Oplægget fastslår på baggrund af Miljø-

Læs mere

B. C. Udlejning /Grusgrav v./ Jan Nielsen Sandstræde 21, Klejtrup 9500 Hobro

B. C. Udlejning /Grusgrav v./ Jan Nielsen Sandstræde 21, Klejtrup 9500 Hobro Regionshuset Viborg Regional Udvikling B. C. Udlejning /Grusgrav v./ Jan Nielsen Sandstræde 21, Klejtrup 9500 Hobro Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER. v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma

BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER. v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma Barrierer for genanvendelse af byggematerialer og restprodukter Emnet

Læs mere

Steen Laursen Overvej 4 Fjelstervang 9633 Kibæk

Steen Laursen Overvej 4 Fjelstervang 9633 Kibæk Regionshuset Holstebro Steen Laursen Overvej 4 Fjelstervang 9633 Kibæk Miljø Lægårdvej 12R DK-7500 Holstebro Tl. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til fortsat at modtage rent jord i eksisterende

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 Sag 118/2018 A (tidligere Advokater ApS) (selv) og B (selv) mod Advokatnævnet (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

Emne: Dispensationsansøgning om deponering af jord i råstofgrav

Emne: Dispensationsansøgning om deponering af jord i råstofgrav REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 15. marts 2011 Sag nr. 15 Emne: Dispensationsansøgning om deponering af jord i råstofgrav 3 bilag Koncern Miljø Farum

Læs mere

Ølst Lergrav DANISH STEVEDORE A/S Tronholmen Randers SØ

Ølst Lergrav DANISH STEVEDORE A/S Tronholmen Randers SØ Regionshuset Horsens Ølst Lergrav DANISH STEVEDORE A/S Tronholmen 49 8960 Randers SØ Miljø Emil Møllers Gade 41 DK-8700 Horsens Tel. +45 7841 1999 www.jordmidt.dk Dispensation til at tilføre ren og lettere

Læs mere

Tilladelse efter jordforureningsloven til at anlægge en facilitetsplads ved Sønder Bjerge Station

Tilladelse efter jordforureningsloven til at anlægge en facilitetsplads ved Sønder Bjerge Station Naturstyrelsen Hannenovvej 22, Raaderup 4800 Nykøbing F Att.: Sara Lindholt sxl@nst.dk Miljø- og Naturkontoret Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Tilladelse efter

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Miljø- og Fødevareministeriet Miljøstyrelsen Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01673 Ref. TISCH/DIBIV Den 14. august 2015 Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer

Læs mere

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere