Listen kan også anvendes af kommunerne som inspiration i forbindelse med varetagelsen af deres tilsynsopgave.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Listen kan også anvendes af kommunerne som inspiration i forbindelse med varetagelsen af deres tilsynsopgave."

Transkript

1 CHECKLISTE - HENLÆGGELSER MV. 1 Indledning Som opfølgning på rapporten Temaundersøgelse om henlæggelsessystemet udarbejdet i efteråret 2001 har Landsbyggefonden på opfordring fået udarbejdet en checkliste, der kan være inspiration for boligorganisationen ved administration af henlæggelsessystemet i bred forstand. Hensigten med checklisten er at skabe et overblik over administrationen af henlæggelsessystemet, ligesom checklisten kan anvendes som inspiration i det omfang, der ønskes ændringer af den hidtidige administration. Listen kan også anvendes af kommunerne som inspiration i forbindelse med varetagelsen af deres tilsynsopgave. Opbygning Checklisten er rubriceret efter samme systematik, som er anvendt i den omtalte rapport. En elektronisk version af denne checkliste kan hentes på Udarbejdet af: Navn / dato Gennemgået af:

2 2 A. VEDLIGEHOLDELSESPLANENS OPBYGNING OG ANVENDELSE 1. Udfyld vedlagte bilag A. 2. Anvendes de i bilaget anførte værktøjer? Hvis nej, angiv grund. 3. Hvilken planlægningsperiode anvendes i vedligeholdelsesplanen? 10 år Anden periode, angiv 4. Hvorfor er denne periode valgt? 5. Ville en kortere eller længere planperiode medføre ændring i arten af de arbejder, der medtages i planen? 6. Anvender alle afdelinger det af boligorganisationen valgte system? 7. Anvendes erfaringsdatabaser? (f.eks. V&S prisbøger, priser fra tidligere gennemførte arbejder, oplysninger fra andre afdelinger, vejledende levetider etc.) 8. Hvor ofte foretages der justering af driftsplanen? (tidspunktet for et arbejdes udførelse og af de forud satte priser): Hvert år Hvert 2. år Hvert 3. år

3 3 9. Hvor ofte udføres der generelle bygningseftersyn ( markvandring )? Hvert år Hvert 2. år Hvert 3. år Andet interval 10. Gennemgås alle elementer med samme interval som anført i spørgsmål 9. Hvis nej, anfør da hvor ofte de anførte bygningsbestanddele gennemgås. Interval mdr. Tag Facader Vinduer og udvendige døre Køkkener Badeværelser Tekniske installationer (kloak, afløb, brugsvand, varme, el og ventilation) Belægning Garager Haver og anlæg Andet 11. Registreres resultaterne af bygningseftersyn i vedligeholdelsesplanen? 12. Registreres udførte vedligeholdelsesaktiviteter i vedligeholdelsesplanen?

4 4 13. Er der sammenhæng mellem vedligeholdelsesplan og de årlige henlæggelser i regnskabet? 14. Medtages samtlige vedligeholdelses- og forbedringsarbejder i vedligeholdelsesplanen? 15. Hvis ikke alle vedligeholdelsesarbejder er medtaget i vedligeholdelsesplanen, angiv da hvilke typer arbejder, der ikke medtages, og hvor der derfor ikke sker opsparing. 16. Hvis der er arbejder, der ikke medtages i planen, og hvor der derfor ikke sker opsparing, er det da realistisk at forudsætte, at disse kan finansieres ved låneoptagelse og/eller trækningsret? 17. Skal der udføres arbejder i planperioden, som ikke er medtaget i den økonomiske plan og dermed ikke opsparing på konto 401, fordi prisen på arbejderne endnu ikke kan fastsættes med rimelig sikkerhed? 18. Hvis forbedrings- og genopretningsarbejder medtages i vedligeholddelsesplanen, foretages der da en vurdering af vedligeholdelseselementet, der skal dækkes af henlæggelsesmidler? 19. Er der i vedligeholdelsesplanen indarbejdet ekstern finansiering til dækning af forbedrings- og genopretningsarbejder, således at huslejestigninger minimeres? 20. Foreligger der tilsagn om størrelsen af den indarbejdede finansiering af forbedringsarbejderne? 21. Er der en hensigtsmæssig sammenhæng mellem de foreliggende vedligeholdelsesplaner og bygningernes fysiske tilstand? Begrund, hvis der er uoverensstemmelser. 22. Medtager alle boligorganisationens afdelinger de samme typer vedligeholdelsesarbejder i vedligeholdelsesplanen? Hvis nej, skyldes forskel da økonomi? B. ØKONOMI 1. Er huslejeniveauet i boligorganisationens afdelinger generelt: Lavere end tilsvarende boliger i området? Større end tilsvarende boliger i området? På niveau med tilsvarende boliger i området?

5 5 2. Er det boligorganisationens vurdering, at henlæggelserne generelt er: For store For små Passende 3. Hvis henlæggelser enten er for store eller for små, vil forholdet da blive tilpasset i den kommende planlægningsperiode gennem reduktion eller øgning af opsparing (henlæggelser på konto 401)? 4. Har huslejens størrelse betydning for de årlige henlæggelser (konto 120) til vedligeholdelse? 5. Vurderes det, at opsparingen på konto 401 med tillæg af opsparingen i planperioden er tilstrækkelig til at dække de planlagte arbejder? 6. Hvor mange års planlagt forbrug kan dækkes af henlæggelsen på konto 401, såfremt der ikke sker yderligere opsparing? 7. Tages der ved fastlæggelse af de årlige henlæggelser højde for afdelingens opsparing på konto 401 primo? 8. Omfatter vedligeholdelsesplanen følgende arbejder, og sker der opsparing til arbejderne i form af årlige henlæggelser på konto 120/401? Planlagt løbende vedligeholdelse Hovedistandsættelse Fornyelser Forbedringsarbejder Særligt udgiftskrævende opretningsarbejder 9. Er der vedligeholdelsesarbejder, som bliver udskudt som følge af dårlig økonomi, dvs. der er opsparet for lidt i afdelingen? 10. Sker der koordination mellem de enkelte boligafdelinger med henblik på opnåelse af rabatter og andre stordriftfordele mv.? 11. Anvendes trækningsretten i Landsbyggefonden, hvor der er mulighed herfor, således at evt. huslejestigning minimeres? 12. Foretages der sammenligning af de enkelte afdelingers nøgletal i relation til vedligeholdelse/forbedring, henlæggelser pr. m 2?

6 6 13. Hvis der foretages sammenligning af nøgletal mellem afdelinger, anvendes denne information da ved vedligeholdelsesplanlægningen i de enkelte afdelinger? 14. Hvis der for et vedligeholdelsesarbejde kan anvendes forskellige tekniske løsninger, hvilken løsning vil da oftest blive valgt: A. Den teknisk bedste løsning B. Den beløbsmæssige billigste løsning C. Den totaløkonomisk mest hensigtsmæssige løsning 15. Sker henlæggelsen (konto 120) med andre beløb end det, der kan beregnes på grundlag af vedligeholdelsesplanen (langtidsbudgettet)? 16. Aktiveres vedligeholdelsesarbejder som forbedringsarbejder? 17. Bogføres ikke planlagte arbejder på konto 116? 18. Hvor stor en andel af den samlede vedligeholdelse konteres på konto 115? 0-29% 30%-49% 50%-100% 19. Har andelen af omkostninger, der konteres på konto 115, været stigende set over en årrække? 20. Er der i boligorganisationen en klar sondring af, hvornår et arbejde skal klassificeres som vedligeholdelse respektiv forbedringsarbejde? 21. Anvendes denne sondring konsekvent i afdelingerne? 22. Har boligorganisationen retningslinier for, hvorledes et forbedringsarbejde opdeles på (1) forbedring og (2) vedligeholdelse? 23. Hvis der findes en sådan vejledning. Følges disse retningslinier i praksis? C. BEBOERDEMOKRATI 1. Foretages der en gennemgang af vedligeholdelsesplanen på beboermøder? 2. Er der afdelinger, hvor beboermødet foretager ændringer til det fremlagte udkast til vedligeholdelsesplan?

7 7 3. Vedtages der ændringer, som ud fra en teknisk og økonomisk vurdering er uhensigtsmæssig? 4. Er afdelingsbestyrelsen aktiv ved udarbejdelse af vedligeholdelsesplanen? 5. Er det boligorganisationens vurdering, at beboerdemokratiet i relationen til vedligeholdelsesplanlægningen fungerer tilfredsstillende? 6. Hvis nej, angiv venligst hvilke forhold som med fordel kunne ændres. D. TILSYN 1. Har revisionen givet anledning til bemærkninger i relation til vedligeholdelsesplanlægningen, f.eks.: At opsparing (konto 120) ikke er i overensstemmelse med vedligeholdelsesplanen. At der ikke foreligger vedligeholdelsesplan. At ikke planlagt vedligeholdelse konteres på konto 116. At planlagt vedligeholdelse konteres på konto 115. At opsparing (konto 401) ikke er tilstrækkelig til at dække planlagt vedligeholdelse. At opsparing (konto 401) er for stor i forhold til planlagte arbejder. 2. Hvis ja, er der foretaget ændringer som følge af revisors bemærkninger? 3. Har det kommunale tilsyn haft bemærkninger til administrationen af henlæggelsessystemet? 4. Hvis ja, er der i administrationen af henlæggelsessystemet taget hensyn til det kommunale tilsyns bemærkninger? 5. Er der taget hensyn til boligorganisationens bemærkninger i forhold til de enkelte afdelingers vedligeholdelsesplaner?

8 8 E. AFSLUTNING 1. Er det boligorganisationens vurdering, at administrationen af henlæggelsessystemet fungerer: Meget tilfredsstillende Tilfredsstillende Mindre tilfredsstillende 2. Er der planer om ændring af den nuværende administration af henlæggelsessystemet? 3. Hvis ja, angiv venligst hvilket ændringer der planlægges gennemført. KOMMENTARER:

9 Bilag A 9 Skemaet beskriver de elementer, der kan indgå/forekomme i et vedligeholdelsesplansystem. Ved at udfylde skemaet får boligorganisationen et overblik over faciliteterne i det anvendte system. Datatype Mulighed i system Anvendes Datatype Mulighed i system Anvendes Generelle oplysninger Eftersynsintervaller Beskrivelse af afdelingen Beboervejledning Afdelingsdata (stamdata) Tilstandsvurderinger Medarbejderoversigt Oversigt over tilknyttede servicevirksomheder Planlægningsgrundlag SfB-systemet Generelle aktivitetsplaner Bygninger og anlæg Bygningsdelslister Aktivitetsplan for konto 115 Aktivitetsplan for konto 116 Tegningslister Hovedtegninger Budgetter Oversigtstegninger Bygningsdelskort Et års budget for konto 115 Langtidsbudget for konto 116 Mængdefortegnelser Andre værktøjer Instruktioner Drift og driftskontrol Registrering af udførte eftersyn (tilstandsvurdering) Registrering af udførte vedligeholdelsesaktiviteter Tilstandsvurdering Rekvisitionssystem Kilde: Temaundersøgelse om henlæggelsessystemet figur 1. JL/sus T:\afd1080\115227\115227cl0101.doc

Temaundersøgelse om henlæggelsessystemet

Temaundersøgelse om henlæggelsessystemet Temaundersøgelse om henlæggelsessystemet Deloitte & Touche Dominia Triarc Arkitekter Landsbyggefonden Temaundersøgelse om henlæggelsessystemet Deloitte og Touche Dominia Triarc Arkitekter Landsbyggefonden

Læs mere

Årsberetning Lejerbo, Hadsund

Årsberetning Lejerbo, Hadsund Årsberetning 1. januar 2012 31. december 2012 ÅRSBERETNING FOR ÅRET 2012 Årsberetningen indeholder følgende elementer for : Resultatopgørelse for boligorganisationen Side 1 Arbejdskapitalens udvikling

Læs mere

Årsberetning. Lejerbo, Frederiksværk. 1. oktober september 2015

Årsberetning. Lejerbo, Frederiksværk. 1. oktober september 2015 Årsberetning 1. oktober 2014 30. september ÅRSBERETNING FOR ÅRET 2014/ Årsberetningen indeholder følgende elementer for : Resultatopgørelse for boligorganisationen Side 1 Arbejdskapitalens udvikling Side

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Fruehøj

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Fruehøj Til beboere i Afdeling Fruehøj Brorsonsvej 13-63, Herning Grundtvigsvej 22-74, Herning Fruehøjvej 14-38, Herning Herning, den 28/8 215 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Fruehøj Til brug ved det ordinære

Læs mere

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 DAGSORDEN 1. Velkomst v/ afdelingsformand 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Afdelingens tilstand 5. Helhedsplan generelt 6. Helhedsplan Fælledgårdene

Læs mere

DAB Administration Ældreboligerne Broparken. Budget. For perioden 1. januar 2016 til 31. december 2016. Henlæggelse/ Opsparing. Faste udgifter 13%

DAB Administration Ældreboligerne Broparken. Budget. For perioden 1. januar 2016 til 31. december 2016. Henlæggelse/ Opsparing. Faste udgifter 13% 2 For perioden 1. januar 216 til 31. december 216 Henlæggelse/ Opsparing 21% Variable udgifter 21% Prioritetydelse mv. 45% Faste udgifter 13% Faste udgifter og prioritetsydelser er uafhængige af afdelingens

Læs mere

Årets resultat: Resultatopgørelsen udviser et underskud på kr , som er overført til arbejdskapitalen.

Årets resultat: Resultatopgørelsen udviser et underskud på kr , som er overført til arbejdskapitalen. Bestyrelsens årsberetning Årets resultat: Resultatopgørelsen udviser et underskud på kr. 16.574, som er overført til arbejdskapitalen. Arbejdskapital: Den disponible del af saldoen udgør pr. 3. juni 213

Læs mere

E/F Rosagården 1-5. Rosagården, 4000 Roskilde. Drift- og vedligeholdelsesplan.

E/F Rosagården 1-5. Rosagården, 4000 Roskilde. Drift- og vedligeholdelsesplan. E/F Rosagården 1-5 Rosagården, 4000 Roskilde Drift- og vedligeholdelsesplan. Oktober 2008 Damgaard Rådgivende Ingeniører A/S Algade 43 Telefon: 46 32 04 70 4000 Roskilde Fa: 46 32 04 77 Side 1/8 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

DAB Administration Slotsherrens Vænge 6. Budget. For perioden 1. januar 2016 til 31. december Henlæggelse/ Opsparing 21% Faste udgifter 11%

DAB Administration Slotsherrens Vænge 6. Budget. For perioden 1. januar 2016 til 31. december Henlæggelse/ Opsparing 21% Faste udgifter 11% 2 For perioden 1. januar 216 til 31. december 216 Henlæggelse/ Opsparing 21% Variable udgifter 17% Prioritetydelse mv. 51% Faste udgifter 11% Faste udgifter og prioritetsydelser er uafhængige af afdelingens

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden. til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret )

Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden. til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret ) Regulativ om tilskud fra Landsbygge fonden til forbedrings- og opretnings arbejder mv. ( egen trækningsret ) SIDE 3 l 8 Regulativ om tilskud fra Landsbyggefonden til forbedringsog opretnings arbejder mv.

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Klosterparken

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Klosterparken Til beboere i Afdeling Klosterparken Virkelyst 11 122, Gjellerup 74 Herning Herning, den 28/8 215 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Klosterparken Til brug ved det ordinære afdelingsmøde mandag den 12/9

Læs mere

BUDGET HØJSTRUPHAVE BOLIGER

BUDGET HØJSTRUPHAVE BOLIGER BUDGET 2018 HØJSTRUPHAVE BOLIGER Konto Udgifter nr. 105 Nettokapitaludgifter 106 Ejendomsskatter 107 Vandudgifter 109 Renovation 110 Forsikringer 111 Afdelingens energiforbrug 112 Bidrag til boligorganisationen

Læs mere

og derved opnå et overblik over vedligeholdelsesudgifter 15 år ud i fremti- den.

og derved opnå et overblik over vedligeholdelsesudgifter 15 år ud i fremti- den. Hvad er en driftsplan? En driftsplan giver boligforeninger mulighed for at sætte ejendommens drift i system og derved opnå et overblik over vedligeholdelsesudgifter 15 år ud i fremti- den. Det er i dag

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELINGSMØDE I FRB. HUSE

VELKOMMEN TIL AFDELINGSMØDE I FRB. HUSE VELKOMMEN TIL AFDELINGSMØDE I FRB. HUSE D. 04. APRIL 2017 KL. 19.00. FYSISKE HELHEDSPLANER - HVORDAN, HVEM OG HVORNÅR? HVAD INDEHOLDER EN FYSISK HELHEDSPLAN? En fysisk helhedsplan skal indeholde en fremtidssikringsanalyse,

Læs mere

Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger

Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger TEMASTATISTIK 2017:4 Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger 2013-15 I 2015 er mere end halvdelen af den almene boligsektors vedligeholdelsesudgifter tekniske installationer og bolig-/

Læs mere

Budgetudkast. For perioden 1. april 2013 til 31. marts 2014. Henlæggelse/ Opsparing 18% Faste udgifter 8%

Budgetudkast. For perioden 1. april 2013 til 31. marts 2014. Henlæggelse/ Opsparing 18% Faste udgifter 8% 1 2 For perioden 1. april 2013 til 31. marts 2014 Henlæggelse/ Opsparing 18% Variable udgifter 23% Prioritetydelse mv. 51% Faste udgifter 8% Faste udgifter og prioritetsydelser er uafhængige af afdelingens

Læs mere

Fra markvandring til budget

Fra markvandring til budget I denne præsentation fortæller vi hvordan afdelingens budget hænger sammen med markvandringen. Markvandring Markvandringen er det første skridt afdelingen tager, når næste års budget skal påbegyndes. HVAD

Læs mere

Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 10 til afdelingsbestyrelserne Afdelingens økonomi Er det nødvendigt for jer at vide, hvordan ejendommens økonomi hænger sammen? Det korte svar er ja. Eftersom det er jeres pligt at sørge

Læs mere

Afdelingsmøde Afdeling 6. onsdag den 20. april 2016

Afdelingsmøde Afdeling 6. onsdag den 20. april 2016 Afdelingsmøde Afdeling 6 onsdag den 20. april 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af Stemmeudvalg 4. Godkendelse af afdelingsbestyrelsens beretning 5. Orientering fra afdelingens

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Dagsorden 1. Velkomst og valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmeudvalg 3. Hvad er en helhedsplan? 4. Bygningernes tilstand

Læs mere

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent.

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent. Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af referent. 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på helhedsplanen for. Kort opridsning

Læs mere

God virksomhedsdrift i den almene boligsektor

God virksomhedsdrift i den almene boligsektor www.pwc.dk God virksomhedsdrift i den almene boligsektor Holstebro januar 2017 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Regeringens ønske om en modernisering og effektivisering af den almene boligsektor Forslag

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Hammerthor

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Hammerthor Til beboere i Afdeling Hammerthor Elmegade 5, Hammerum 7400 Herning Herning, den 30/8 2016 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Hammerthor Til brug ved det ordinære afdelingsmøde mandag den 12/9 2016, klokken

Læs mere

Regnskab Halsnæs Ny Boligselskab. 1. juli juni Bestyrelsens årsberetning

Regnskab Halsnæs Ny Boligselskab. 1. juli juni Bestyrelsens årsberetning Bestyrelsens årsberetning Årets resultat: Resultatopgørelsen udviser et underskud på kr. 124.881, som er overført til arbejdskapitalen. Arbejdskapital: Den disponible del af saldoen udgør pr. 3. juni 214

Læs mere

De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter

De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter TEMASTATISTIK 2017:3 De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter Udgifterne til vedligeholdelse i den almene boligsektor er i 2015 på 137 kr. pr. m 2. I perioden 2011-2015 er udgifterne steget

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Søndergade

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Søndergade Til beboere i Afdeling Søndergade Søndergade 2 26 74 Herning Herning, den 2/9 216 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Søndergade Til brug ved det ordinære afdelingsmøde onsdag den 14/9 216, klokken 17. hos

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Dalgasparken

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Dalgasparken Til beboere i Afdeling Dalgasparken Dalgas Allé 2-6 7400 Herning Herning, den 2/9 2016 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Dalgasparken Til brug ved det ordinære afdelingsmøde tirsdag den 13/9 2016, klokken

Læs mere

Beboermøde II Folden. 11. juni 2019

Beboermøde II Folden. 11. juni 2019 . Beboermøde II Folden 11. juni 2019 Program for beboermøde d. 11. juni 2019 1. Velkomst 2. Status på byggeriet (Jesper) Boligen og haven Beboervejledninger 3. Hvad skal og må jeg gøre i boligen Vedligeholdelsesordning

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Klosterparken

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Klosterparken Til beboere i Afdeling Klosterparken Virkelyst 11 122, Gjellerup 74 Herning Dato: 3/8 217 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Klosterparken Til brug ved det ordinære afdelingsmøde mandag den 11/9 217, klokken

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Hammerthor

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Hammerthor Til beboere i Afdeling Hammerthor Elmegade 5, Hammerum 74 Herning Herning, den 3/8 217 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Hammerthor Til brug ved det ordinære afdelingsmøde mandag den 11/9 217, klokken

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for Åhaven. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på

Læs mere

Råderet. - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt

Råderet. - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt Råderet - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt Hvad er råderet? Din bolig er dit hjem. Den er din, så længe du bor der, og her er det dig, der bestemmer. Ikke bare med hensyn til hvilke farver,

Læs mere

Årsberetning Lejerbo, Køge Bugt. 1. oktober september 2016

Årsberetning Lejerbo, Køge Bugt. 1. oktober september 2016 Årsberetning 1. oktober 2015-30. september 2016 ÅRSBERETNING FOR ÅRET 2015/2016 Årsberetningen indeholder følgende elementer for : Resultatopgørelse for boligorganisationen Side 2 Arbejdskapitalens udvikling

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde 2018 med Bedsted Andelsboligforening

Referat, styringsdialogmøde 2018 med Bedsted Andelsboligforening Referat, styringsdialogmøde 2018 med Bedsted Andelsboligforening Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen

Læs mere

Årsberetning. Lejerbo, Norddjurs. 1. maj april 2014

Årsberetning. Lejerbo, Norddjurs. 1. maj april 2014 Årsberetning 1. maj 2013 30. april ÅRSBERETNING FOR ÅRET 2013/ Årsberetningen indeholder følgende elementer for : Resultatopgørelse for boligorganisationen Side 1 Arbejdskapitalens udvikling Side 1 Dispositionsfondens

Læs mere

Fælledgårdenes Helhedsplan

Fælledgårdenes Helhedsplan Fælledgårdenes Helhedsplan Hvad er afdelingens udfordringer? Udvendige døre og vinduer Udtjente plastikvinduer, dårligt isolerende og utætheder. Plastikvinduer er svære at vedligeholde og reparere - kuldebroer

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Vævergården

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Vævergården Til beboerne i Afdeling Vævergården Gl. Skolevej 12 22, Herning Herning, den 30/8 2016 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Vævergården Til brug ved det ordinære afdelingsmøde mandag den 12. september 2016,

Læs mere

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008

Boligselskabet Hjem. Afdeling 2. Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligselskabet Hjem Afdeling 2 Prinsessegade BUDGET FOR 2008 Boligafgiftsforhøjelse 5,15% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 462,87 kr./m² 23,85 kr./m² 486,72 kr./m² Side

Læs mere

Workshop 3 Handler om økonomi

Workshop 3 Handler om økonomi Workshop 3 Handler om økonomi Hvad skal vi igennem Regelsæt og kompetencefordeling for den økonomiske styring af boligorganisationen og dens afdelinger Samspillet for at sikre økonomien til den daglige

Læs mere

Budget med ny samdrift

Budget med ny samdrift 2 For perioden 1. juli 2016 til 30. juni 2017 Henlæggelse/ Opsparing 24% Prioritetydelse mv. 26% Variable udgifter 28% Faste udgifter 22% Faste udgifter og prioritetsydelser er uafhængige af afdelingens

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Vævergården

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Vævergården Til beboerne i Afdeling Vævergården Gl. Skolevej 12 22, Herning Herning, den 30/8 2017 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Vævergården Til brug ved det ordinære afdelingsmøde mandag den 11. september 2017,

Læs mere

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed)

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed) Tema: Styringsdialogmøde 2019 Boligforeningen Grejsdalen Tid: 13. september 2019, kl. 13-14 Sted: Kirketorvet 22, 7100 Vejle mødelokale 3 Deltagere Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina

Læs mere

Afdeling B8 Budget 2012 Den selvejende almene Boligorganisation Carlshøj. Budget 2012. For perioden 1. januar 2012 til 31.

Afdeling B8 Budget 2012 Den selvejende almene Boligorganisation Carlshøj. Budget 2012. For perioden 1. januar 2012 til 31. Budget 2012 2 For perioden 1. januar 2012 til 31. december 2012 Prioritetydelse mv. 13% Henlæggelse/ Opsparing 38% Faste udgifter 24% Variable udgifter 25% Faste udgifter og prioritetsydelser er uafhængige

Læs mere

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune

Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune Sammenlægning af kommunalt ejede almene ældreboliger i Frederikssund Kommune 1. Opgave I forbindelse med godkendelse af budget og husleje for kommunalt ejede almene ældreboliger (beslutning i Velfærdsudvalget

Læs mere

Afdeling B12 Budget 2012 Den selvejende almene Boligorganisation Carlshøj. Budget 2012. For perioden 1. januar 2012 til 31.

Afdeling B12 Budget 2012 Den selvejende almene Boligorganisation Carlshøj. Budget 2012. For perioden 1. januar 2012 til 31. Budget 2012 2 For perioden 1. januar 2012 til 31. december 2012 Prioritetydelse mv. 12% Henlæggelse/ Opsparing 37% Faste udgifter 23% Variable udgifter 28% Faste udgifter og prioritetsydelser er uafhængige

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Hammerthor

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Hammerthor Til beboere i Afdeling Hammerthor Elmegade 5, Hammerum 74 Herning Herning, den 28/8 218 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Hammerthor Til brug ved det ordinære afdelingsmøde mandag den 1/9 218, klokken

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødereferat Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 14. januar 2014 Mødetid: 10.00 Mødested: Tranekærparken 1 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Forretningsfører Anni Øhrberg

Læs mere

COK Renovering i støttet byggeri og finansiering Temamøde. Århus

COK Renovering i støttet byggeri og finansiering Temamøde. Århus COK Renovering i støttet byggeri og finansiering Temamøde Århus Den 30. april 2019 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser

Læs mere

2.valg af referent :Mette Røper- Petersen. 3.tilretning af drift og vedligeholdelsesplaner for okt. Til 2017 til seb

2.valg af referent :Mette Røper- Petersen. 3.tilretning af drift og vedligeholdelsesplaner for okt. Til 2017 til seb Referatforekstraordinærtafdelingsmøde d.17/102017 1. valgafdirigent:finnweidekamp 2.valgafreferent:MetteRøper-Petersen 3.tilretningafdriftogvedligeholdelsesplaner forokt.til2017tilseb.2018. Flg.blevgodkendteftergennemgangaf

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2008

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2008 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK INDHOLD FORORD...2 DATAGRUNDLAG...3 HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK...5 DEL 1. HUSLEJEN...7 DEL 2. DE ALMENE BOLIGAFDELINGERS UDGIFTER - BUDGET... 24 DEL 3. DE ALMENE

Læs mere

DAB Administration Ældrecentret Broparken. Budget. For perioden 1. januar 2016 til 31. december Henlæggelse/ Opsparing

DAB Administration Ældrecentret Broparken. Budget. For perioden 1. januar 2016 til 31. december Henlæggelse/ Opsparing 2 For perioden 1. januar 216 til 31. december 216 Henlæggelse/ Opsparing 11% Variable udgifter 14% Faste udgifter 11% Prioritetydelse mv. 64% Faste udgifter og prioritetsydelser er uafhængige af afdelingens

Læs mere

Hyldespjældet Budget for perioden 1. januar december 2019

Hyldespjældet Budget for perioden 1. januar december 2019 96160 - Hyldespjældet Budget for perioden Adresse: Tilsynsførende kommune: Administrator: Storetorv 1-33 og 2-34, Tværslipperne 1-23 m.fl. 2620 Albertslund Albertslund Kommune Rådhuset 2620 Albertslund

Læs mere

SAMMENFATNING. Sommerstedgade 25-27 1718 København V. Sag nr. 2006-0039 1-ÅRS EFTERSYN

SAMMENFATNING. Sommerstedgade 25-27 1718 København V. Sag nr. 2006-0039 1-ÅRS EFTERSYN SAMMENFATNING Sommerstedgade 25-27 1718 København V Sag nr. 2006-0039 1-ÅRS EFTERSYN 17. august 2011 Indhold Dine opgaver og ansvar som ejer 3 Bygningsdele uden observerede byggetekniske problemer 5 Bygningsdele,

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Dok. nr. 340-2012-53589 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Dato: Den 14. marts 2012 Kl.: 10.00-13.00 Sted: Sorø Rådhus, lokale 304 Deltagere: Boligforeningen Dianalund:

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Storgaarden

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Storgaarden Til beboere i Afdeling Storgaarden Storgaardvej 18 96 7400 Herning Herning, den 2/9 2016 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Storgaarden Til brug ved det ordinære afdelingsmøde onsdag den 14/9 2016, klokken

Læs mere

Vedligeholdelse og fraflytning. Fælleskursus 12. september 2019

Vedligeholdelse og fraflytning. Fælleskursus 12. september 2019 Vedligeholdelse og fraflytning Fælleskursus 12. september 2019 Overskrifter - Fordeling af ansvar - Driftskontiene i budgettet - Den langsigtede vedligeholdelsesplan - Øvrige henlæggelseskonti - Istandsættelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Afdeling 1. Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2. Beholdnings- og afkastopgørelse på værdipapirer 3. Kort orientering om status på

Læs mere

Korsgårdens Helhedsplan

Korsgårdens Helhedsplan Korsgårdens Helhedsplan Hvad er afdelingens udfordringer? Udvendige døre og vinduer Udtjente plastikvinduer, dårligt isolerende og utætheder. Plastikvinduer er svære at vedligeholde og reparere - kuldebroer

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling North Camp

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling North Camp Til beboerne i Afdeling North Camp Nørregade 9 Kousgaards Plads 4 74 Herning Herning, den 31/8 217 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling North Camp Til brug ved det ordinære afdelingsmøde tirsdag den 12/9

Læs mere

Vi har udarbejdet forslag til budget for næste år. I læsevejledningen har vi anført de generelle budgetforudsætninger som vi har arbejdet med.

Vi har udarbejdet forslag til budget for næste år. I læsevejledningen har vi anført de generelle budgetforudsætninger som vi har arbejdet med. BUDGET 2016 Afd. 33 DELTA HOUSE Vi har udarbejdet forslag til budget for næste år. I læsevejledningen har vi anført de generelle budgetforudsætninger som vi har arbejdet med. Organisationsbestyrelsen har

Læs mere

Drift af støttet byggeri

Drift af støttet byggeri Drift af støttet byggeri Aalborg Den 3 april 2014 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail nyhedsservice Håndbøger Støttet

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2018 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 22 Tulipanvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 22 Tulipanvej Huslejeforhøjelse 0,00% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2018 Afdeling 22 Tulipanvej 9-11 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Boligforeningen AAB. Budget 2019 Afdeling 43 - Ruskær

Boligforeningen AAB. Budget 2019 Afdeling 43 - Ruskær Boligforeningen AAB Budget 2019 Afdeling 43 - Ruskær Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AAB s administration udarbejdet dette forslag til budget. Afdelingsbestyrelsen har godkendt budgettet, men

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Aaparken

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Aaparken Til beboere i Afdeling Aaparken Aaparken 6-14 7400 Herning Herning, den 29/8 2016 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Aaparken Til brug ved det ordinære afdelingsmøde torsdag den 8/9 2016, klokken 17.00

Læs mere

Lægeforeningens Boliger. Afdeling 1. Nyborggade. Budget for 2015

Lægeforeningens Boliger. Afdeling 1. Nyborggade. Budget for 2015 Afdeling 1 Nyborggade Budget for 2015 Boligafgiftsforhøjelse 2,87% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for 2015 6 Sådan

Læs mere

Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne Aftaler med 3. part - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører Denne retningslinje beskriver, hvordan det foregår, når afdelingen indgår en

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afd. Storgaarden

Ordinært afdelingsmøde i Afd. Storgaarden Til beboere i Afd. Storgaarden Storgaardvej 18 96 7400 Herning Herning, den 29/8 2019 Ordinært afdelingsmøde i Afd. Storgaarden Til brug ved det ordinære afdelingsmøde onsdag den 11/9 2019 klokken 18.30

Læs mere

Husleje- og udgiftsstatistik 2006

Husleje- og udgiftsstatistik 2006 LANDSBYGGEFONDEN April 2009 Husleje- og udgiftsstatistik 2006 Indhold Forord...... 2 Datagrundlag... 3 Husleje og udgiftsstatistik 2006... 5 Del 1. Huslejen 2006... 7 Del 2. De almene boligafdelingers

Læs mere

Sagsnr.: 2010/13540 Dato: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen

Sagsnr.: 2010/13540 Dato: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Sagsnr.: 2010/13540 Dato: 16-03-2011 Sag: Boligselskabernes svar på bemærkninger til deres regnskaber Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 43 Torsdag den 12. november 2015 kl. 14.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Iben Skov Jensen Morten Andersen

Læs mere

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget

viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget viden til dig, der er beboer i fsb forstå dit budget Forstå dit budget Budgettet - det handler om huslejen Et budget indeholder en boligafdelings forventede udgifter og indtægter i det næste år. De to

Læs mere

Budget Afdeling 45. Huslejeforhøjelse 0,17% Bredhøjvej/Brokbjergvej

Budget Afdeling 45. Huslejeforhøjelse 0,17% Bredhøjvej/Brokbjergvej Budget 2017 Afdeling 45 Bredhøjvej/Brokbjergvej Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette

Læs mere

Budget Afdeling 13. Huslejeforhøjelse 0,25% Langelinie/Jyllandsgade

Budget Afdeling 13. Huslejeforhøjelse 0,25% Langelinie/Jyllandsgade Budget 2017 Afdeling 13 Langelinie/Jyllandsgade Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 5. Hvidovrevej BUDGET FOR 2011

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 5. Hvidovrevej BUDGET FOR 2011 Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 5 Hvidovrevej BUDGET FOR 2011 Boligafgiftsforhøjelse 3,25% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 721,88 kr./m² 23,48 kr./m²

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN AF 1941 RINGSTED. EKSTRAKT AF REVISIONSPROTOKOLLAT PR. 31. DECEMBER 2013 (afd )

ANDELSBOLIGFORENINGEN AF 1941 RINGSTED. EKSTRAKT AF REVISIONSPROTOKOLLAT PR. 31. DECEMBER 2013 (afd ) Tlf: 39 15 52 00 koebenhavn@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Havneholmen 29 DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 ANDELSBOLIGFORENINGEN AF 1941 RINGSTED EKSTRAKT AF REVISIONSPROTOKOLLAT

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Birk Campus

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Birk Campus Til beboere i Afdeling Birk Campus Birk Centerpark 85, 89 og 91, Birk Birk Centerpark 95, Birk Birk Centerpark 107-149, Birk Korsørvej 1-3, Herning Birk Centerpark 77, 79, 81, 83 og 93, Birk Herning, den

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,54% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 0,54% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2020 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med administrationen udarbejdet dette forslag til budget.

Læs mere

Din bolig dit hjem Brug råderetten

Din bolig dit hjem Brug råderetten Din bolig dit hjem Brug råderetten Januar 2016 Du bor i en almen boligafdeling, hvor du har ret til at sætte dit eget præg på din bolig. Du må lave forandringsarbejde og forbedringsarbejde. nogle af dem

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo BUDGET FOR 2011

Postfunktionærernes Andels-Boligforening. Afdeling 19. Springbo BUDGET FOR 2011 Afdeling 19 Springbo BUDGET FOR 2011 0,00% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 998,85 kr./m² 0,00 kr./m² 998,85 kr./m² Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring 4 + 5 Budget for

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 5 // Overdragelse af aktivet

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 5 // Overdragelse af aktivet Bilag 5 // Overdragelse af aktivet Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 2 2 Aktivets tilstand ved ophør 2 3 Løbende tilstandsvurdering 2 4 Gennemgang af Aktivet 3 5 Levetid 4 1 Indledning Nærværende dokument

Læs mere

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 2,38% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 1 Højvangen. Huslejeforhøjelse 2,38% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 1 Højvangen Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 25 Højgården. Huslejeforhøjelse 1,99% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 25 Højgården. Huslejeforhøjelse 1,99% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 25 Højgården Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag til

Læs mere

Budget Afdeling 58. Huslejeforhøjelse 2,78% Smedebakken Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 58. Huslejeforhøjelse 2,78% Smedebakken Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 58 Smedebakken 22-76 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 16 Lupinvej Huslejeforhøjelse 2,74% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 16 Lupinvej Huslejeforhøjelse 2,74% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 16 Lupinvej 18-96 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Budget Afdeling 18 Lindeparken Huslejeforhøjelse 2,19% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 18 Lindeparken Huslejeforhøjelse 2,19% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 18 Lindeparken 22-48 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

AFDELINGENS ØKONOMI Kursus for afdelingsbestyrelser v/ Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger

AFDELINGENS ØKONOMI Kursus for afdelingsbestyrelser v/ Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger AFDELINGENS ØKONOMI Kursus for afdelingsbestyrelser v/ Dorte Hjerrild, BL Danmarks Almene Boliger 14. april 2018, Hotel Griffen, Rønne Tilfredse beboere KURSETS FOKUS Hvordan kan afdelingsbestyrelsen bidrage

Læs mere

Drift- og Vedligeholdelsesplan for Rødtjørnvej Odense V.

Drift- og Vedligeholdelsesplan for Rødtjørnvej Odense V. Drift- og Vedligeholdelsesplan for Rødtjørnvej 2-36 5200 Odense V. En vedligeholdelsesplan er en byggeteknisk gennemgang af din ejendom. Det vil sige, at hele ejendommen fra kælder til tag gennemgås af

Læs mere

Budget Afdeling 21 Tyttebærhusene. Huslejeforhøjelse 2,54% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 21 Tyttebærhusene. Huslejeforhøjelse 2,54% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 21 Tyttebærhusene Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

I DATEA leverer vi skræddersyede løsninger til andels- og ejerforeninger samt ejere af alle typer investeringsejendomme. Vi er kendte for at være

I DATEA leverer vi skræddersyede løsninger til andels- og ejerforeninger samt ejere af alle typer investeringsejendomme. Vi er kendte for at være I DATEA leverer vi skræddersyede løsninger til andels- og ejerforeninger samt ejere af alle typer investeringsejendomme. Vi er kendte for at være professionelle, empatiske og værdiskabende, hvilket sikrer

Læs mere

VELKOMMEN TIL BEBOERMØDE OM HELHEDSPLANEN FOR RINGPARKEN

VELKOMMEN TIL BEBOERMØDE OM HELHEDSPLANEN FOR RINGPARKEN VELKOMMEN TIL BEBOERMØDE OM HELHEDSPLANEN FOR RINGPARKEN Ringparkens helhedsplan procesplan Der udarbejdes et første udkast til en helhedsplan med et foreløbigt omfang. (2010-2012) Materialet indsendes

Læs mere

Ordforklaringer til budget

Ordforklaringer til budget Ordforklaringer til budget Konto Navn Forklaring Indflydelse NETTOKAPITALUDGIFTER 101 Renter og afdrag på kreditforeningslån. 102 Rentesikring, ydelsesstøtte ungdomsboligbidrag Renter og afdrag for lån

Læs mere

Budget Afdeling 46 Skægkær Banevej. Huslejeforhøjelse 1,07% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 46 Skægkær Banevej. Huslejeforhøjelse 1,07% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 46 Skægkær Banevej Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Afdeling 1. Højebo. Budget for 2011/12

Afdeling 1. Højebo. Budget for 2011/12 Afdeling 1 Højebo Budget for 2011/12 Boligafgiftsforhøjelse 5,21% Boligafgift i kr./m² (gennemsnit) Nuværende leje Stigning Ny leje 654,13 kr./m² 34,10 kr./m² 688,23 kr./m² Side 2 + 3 Den lille budgetforklaring

Læs mere

Budget Afdeling 55 Lupinvej 118. Huslejenedsættelse 0,66% Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A

Budget Afdeling 55 Lupinvej 118. Huslejenedsættelse 0,66% Stil dig her og vælg Indsæt, Billede. Vælg herefter afdelingens billede A Budget 2017 Afdeling 55 Lupinvej 118 Stil dig her og vælg "Indsæt", "Billede". Vælg herefter afdelingens billede A Afdelingsbestyrelsen har i samarbejde med AB's administration udarbejdet dette forslag

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Storgaarden

Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Storgaarden Til beboere i Afdeling Storgaarden Storgaardvej 18 96 7400 Herning Herning, den 30/8 2018 Ordinært afdelingsmøde i Afdeling Storgaarden Til brug ved det ordinære afdelingsmøde onsdag den 12/9 2018, klokken

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014 Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Den 17. november 2014 MTM-CBM/Grundsalg og Støttet Byggeri Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 17. november

Læs mere