Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere"

Transkript

1 Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere Introduktion / Ansøgninger til faglig vurdering Formålet med denne vejledning er at give en enkel anvisning til faglig vurdering af studerendes digitalt uploadede ansøgninger i ansøgningssystemet DANS (Digitalt AnsøgningsSystem). Den indledende behandling har Optagelse, Optagelse til kandidatuddannelser og tilvalg stået for, og de vil også stå for den afsluttende behandling. Alle oplysninger om ansøgere, der skal vurderes med henblik på at afklare, om ansøgerne er fagligt kvalificeret til optagelse på den eller de søgte uddannelser, findes i DANS, og den faglige vurdering registreres i DANS. Følg vejledningen nøje. Denne vejledning indeholder følgende information: Sådan logger du på DANS o Hvor finder jeg link til STADS-DANS systemet o Hvordan logger jeg ind Sådan laver du en faglig vurdering i DANS o Hvordan fremsøger jeg en ansøgning o Hvordan finder jeg de bilag der er uploadet o Hvordan registrerer jeg vurderingen o Hvordan kommer jeg tilbage til listen over ansøgninger o Hvordan lukker jeg helt ned Sådan logger du på DANS Link til DANS og login til DANS Sagsbehandleren i Optagelse tilknytter din mail til uddannelsen i DANS. Du skal ikke selv registrere dig som bruger i DANS.

2 Du skal dog være sikker på, at den mail, som sagsbehandleren har på dig, er tilknyttet din WAYF-profil (Where Are You From) på AU. Du kan se dine WAYF-oplysninger ved at logge dig på og klikke på WAYF i menuen til venstre. Når der ligger ansøgninger i DANS klar til faglig vurdering, modtager du en mail med link til DANS: Linket til faglig vurdering i DANS er altid det samme: Når du klikker på linket, føres du over i WAYF-billedet, hvor du skal identificere dig på baggrund af tilknytningen til Aarhus Universitet. Dette gør du ved at vælge Aarhus Universitet på listen.

3 Du føres nu over på Aarhus Universitets login-side. Log ind i DANS: Brugernavn: dit CPR-nummer eller din AU mail Adgangskode: den kode, som benyttes til login på Aarhus Universitets selvbetjening. Hvis der fremkommer advarsel om kryptering eller sikkerhed, kan du roligt sige Jeg er indforstået med risikoen eller OK til disse. Når du er kommet igennem WAYF, klikker på du på Ja, jeg accepterer for at komme helt ind i DANS.

4

5 Sådan laver du en faglig vurdering i DANS Når du er logget korrekt ind, vil du se skærmbilledet nedenfor med en række forskellige ansøgninger, der skal vurderes. Listen viser alle de ansøgninger, som du skal lave en faglig vurdering af. I den sidste kolonne kan du se, om den faglige vurdering er udført eller ej. Du skal markere den ansøgning, du vil vurdere, ved at klikke på den og derefter klikke på Udfør faglig vurdering nederst i højre hjørne. Når du kommer ind på ansøgningen, vil du se følgende skærmbillede

6 Skærmbilledet viser de sektioner, der er mest relevante for dig som faglig bedømmer. Normalt vil man foretage sin afgørelse på baggrund af de bilag, ansøgeren har uploadet. Klik på fanebladet Bilagsoversigt for at se ansøgningens bilag: Dette faneblad viser de spørgsmål, som har været muligt for ansøgeren at uploade bilag til. Hvilke spørgsmål har været åbne for ansøgeren, afhænger af den enkelte uddannelse Hvert spørgsmål har en værdi, der viser, hvor mange bilag der er uploadet til det spørgsmål. For at se bilagene, skal man folde spørgsmålet ud ved at trykke på den lille pil yderst til venstre.

7 Sagsbehandleren vil have markeret de bilag, som er blevet valideret med enten OK eller Ej OK. Der er ingen grund til at forsøge at åbne et bilag, der er valideret Ej OK, da det enten ikke kan åbnes, er ulæseligt eller ikke er certificeret. Har et bilag status Ej vurderet, har sagsbehandleren ikke tjekket det endnu. - Du kan åbne bilagene et ad gangen: Klik på en af pilene længst til venstre. Nu vil det pågældende punkt folde sig ud, og du vil kunne se bilagene, som ansøgeren har uploadet. Bilgene kan åbnes enkeltvis ved at markere dem med musen og klikke på knappen Vis valgte bilag - Du kan også downloade bilagene som en zip-fil på din computer. Dette sikrer, at du ser det fulde antal uploadede bilag på den studerende inkl. de bilag, Optag eventuelt har uploadet. For at åbne flere bilag på en gang som zip-fil, skal du vælge de bilag, du vil åbne, ved at markere dem med musen (Brug Ctrl-klik for at vælge flere bilag). Du kan både markere enkeltbilag eller vælge hele punkter ad gangen. Herefter skal du klikke på Vis valgte bilag. Når du pakker filen ud, er det vigtigt, at du navngiver mappen med bilagene under navn og evt. cpr. nummer. Afgørelse af ansøgninger Når du har læst alle bilagene, kan du gå tilbage til fanebladet Faglige vurderinger og give din afgørelse På baggrund af en gennemgang af ansøgningen, vurderes det, om ansøgeren er: - kvalificeret til optagelse - forventes at være kvalificeret inden studiestart - ikke er kvalificeret (Muligheden Kan imødekommes i næste ansøgningsperiode bruges ikke på AU). Vurderingen registreres under fanebladet Faglig vurdering, punktet Kvalificeret til optag Vurderingen skrives ind i tekstfeltet. For at sikre sammenhæng i afslagsbrevet, anbefaler vi, at du bruger standardteksten som udgangspunkt. Vælg teksten i drop-down listen Vælg evt. standardtekst og klik på Tilføj. Du skal skrive den faglige vurdering på ansøgerens kommunikationssprog, som er dansk eller engelsk. Se hvilket sprog det er i Kommunikationssproget for denne ansøgning. Vi anbefaler, at du læser Guide til faglige vurderinger, inden du skriver den faglige vurdering. Hvis du ikke har den, kan du skrive til kandidat@au.dk

8 Det er vigtigt at angive så fyldestgørende en begrundelse som overhovedet muligt, så der kan meddeles et afslag, der følger forvaltningsloven, eller at der for relevante uddannelser kan udregnes et gennemsnit på baggrund af vurderingen. OBS: Du må ikke klikke på gem, før du er helt færdig med at skrive begrundelsen i tekstfeltet! Når du har gemt den faglige vurdering, kan der ikke længere redigeres i teksten, hvis du samtidig har udfyldt Kvalificeret til optag. Hvis du har brug for at få åbnet op igen, skal du kontakte sagsbehandleren. Når du er færdig med at skrive den faglige vurdering, skal du huske at klikke på gem nederst i højre hjørne. Du skal muligvis scrolle ned for at få vist Gem -knappen. Når du har afsluttet den faglige vurdering, kan du komme tilbage til listen over ansøgninger ved at klikke på knappen Tilbage i nederste højre hjørne. Du kan herefter vælge den næste ansøgning til vurdering. NB! Når du har gemt den faglige vurdering, og du er gået væk fra ansøgningen igen, låses ansøgningen, og du kan ikke tilgå ansøgningen fra listen igen. Hvis du har brug for at få åbnet op igen, skal du kontakte sagsbehandleren. Når du er færdig med at arbejde i STADS DANS, kan du logge ud i øverste højre hjørne eller lukke browseren for at logge ud- Velkendte problemer/problematiske oplevelser i DANS: 1. Jeg kan ikke logge ind Du har højst sandsynligt forsøgt at logge ind med en forkert adresse. Log på og klik på WAYF i menuen til venstre. Hvis du har flere mails tilknyttet, er det den øverste, der er den gældende. 2. Ansøgninger forsvinder fra listen, selv om jeg ikke har færdigbehandlet dem En ansøger kan sagtens have flere ansøgninger, som er sendt til faglig vurdering samtidigt. Hvis en ansøgning med en højere prioritet er blevet vurderet kvalificeret til optagelse, sender vi et optagelsesbrev og lukker ansøgerens lavere prioriteter. Dermed forsvinder ansøgningen fra din liste, da det ikke giver mening at gennemføre en faglig bedømmelse. 3. Jeg kan ikke åbne bilagene Kontakt sagsbehandleren 4. Ansøgeren har uploadet et utal af bilag, der ligger hulter til bulter Der er desværre ikke så meget at gøre ved det! Sagsbehandleren har ikke mulighed for at slette eller omrokere i bilagene, men kan som en lille hjælp markere ligegyldige bilag, og bilag, der ikke kan åbnes som Ej OK. I nogle tilfælde kan man også blive klogere af at kigge på bilagenes titler. Nogle studerende uploader for eksempel deres transcript 3-4 forskellige steder, men da det hedder det samme i hvert tilfælde er der jo ingen grund til at åbne dem alle sammen..

9 Hvem kan hjælpe? Hvis du har problemer med at logge ind, skal du kontakte sagsbehandleren i Optagelse. Måske kan vi hjælpe, og under alle omstændigheder er det rart for os at kende til de problemer I oplever. Hvis sagsbehandleren i Optagelse ikke kan løse problemet, skal du kontakte STADS & EDDI Supporten på telefon eller udfylde webformularen, som du kan finde på - under punktet Support. (Klik evt. her: STADS & EDDI Support) Hvem skal du kontakte? Optagelses team for optagelse på kandidat og tilvalg er inddelt således i forbindelse med sommeroptaget 2016: ARTS IKS og IKK ARTS DPU BSS ST Health Mette S B Rasmussen Pia Hyllested Anne Mette Andersen Christina Høgh Gam Annette Larsen Christina S. Jensen Emil Bruhn Bove Mette S B Rasmussen Kristina F Milvertz Christina Høgh Gam Lone Urbak msbr@au.dk phy@au.dk ama@au.dk chh@au.dk ala@au.dk csj@au.dk ebb@au.dk msbr@au.dk kfm@au.dk chh@au.dk lu@au.dk Du vil kunne se, hvem der er den konkrete sagsbehandler i den mail, der bliver udsendt med link til faglig bedømmelse.

Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere

Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere Introduktion / Ansøgninger til faglig vurdering Formålet med denne vejledning er at give en enkel anvisning til faglig vurdering af studerendes digitalt

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg 1 Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Kandidattilvalg skal du kun søge, hvis du læser dit centrale fag ved et andet dansk universitet end Aarhus Universitet, samtidig med

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et kandidattilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg

Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til ansøgningssystemet!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til ansøgningssystemet! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN Et godt tip Tryk på F11 for at få ansøgningssystemet til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget ind på Ansøgningsportalen,

Læs mere

Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018

Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018 Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018 Læser du en bacheloruddannelse med enten bachelortilvalget i Russisk

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om genindskrivning

Så dån udfylder du en ånsøgning om genindskrivning Så dån udfylder du en ånsøgning om genindskrivning Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i det faneblad,

Læs mere

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen

Før du går i gang med din ansøgning. Sådan udfylder du ansøgningen Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk, Religionsvidenskåb, Aråbisk- og Islåmstudier eller Oldtidskundskåb- Vinteroptåg Hvis din bacheloruddannelse

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et bachelortilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om studieskift eller overflytning

Så dån udfylder du en ånsøgning om studieskift eller overflytning Så dån udfylder du en ånsøgning om studieskift eller overflytning Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om studieskift eller overflytning (Top-up)

Sa dan udfylder du en ansøgning om studieskift eller overflytning (Top-up) Sa dan udfylder du en ansøgning om studieskift eller overflytning (Top-up) Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om genindskrivning

Sa dan udfylder du en ansøgning om genindskrivning Sa dan udfylder du en ansøgning om genindskrivning Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i det faneblad,

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem, DANS! Se eventuelt også

Læs mere

LOGINVEJLEDNING INDHOLD

LOGINVEJLEDNING INDHOLD LOGINVEJLEDNING Denne loginvejledning er en hjælp til dig, der ønsker at oprette et login til at kunne ansøge om optagelse på en uddannelse på IT-Universitetet. Oprettelse af dette login foregår digitalt

Læs mere

I højre side af skærmbilledet finder du i ansøgningssystemet en guide til at udfylde den del af

I højre side af skærmbilledet finder du i ansøgningssystemet en guide til at udfylde den del af Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en 2-faglig kandidatuddannelse med kandidattilvalg i Russisk eller Religionsvidenskab - Vinteroptag Hvis din bacheloruddannelse er blevet forlænget med et

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem, DANS! Hvis du ikke allerede

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden, så du benytter Ansøgningsportalen på dansk! Et godt tip Tryk på F11 for at få

Læs mere

Har du glemt hvordan du loggede ind, da du oprettede din ansøgning?

Har du glemt hvordan du loggede ind, da du oprettede din ansøgning? Har du glemt hvordan du loggede ind, da du oprettede din ansøgning? Når du skal logge på ansøgningssystemet for at tjekke dine beskeder, ansøgningens status eller eventuelt acceptere et tilbud om optagelse,

Læs mere

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Du kan søge en kandidatuddannelse, hvis du har afsluttet eller er i gang med at afslutte en adgangsgivende uddannelse. Adgang til ansøgningssystemet Du

Læs mere

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS)

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Du finder ansøgningssystemet via linket på siden: http://kandidat.au.dk/optagelse/ansoegning/ Login foregår via WAYF (Where-Are-You-From). På ansøgningssystemets

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

3. Vælg denne mulighed, hvis du har: Oprettet dig som bruger i det digitale ansøgningssystem. Se punkt 4.

3. Vælg denne mulighed, hvis du har: Oprettet dig som bruger i det digitale ansøgningssystem. Se punkt 4. Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Du finder ansøgningssystemet ved at klikke på Gå til ansøgning på siden: http://tilvalg.au.dk/kandidattilvalg/optagelse/ under punktet Sådan søger du. Login

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING Login til STADS-DANS: www.stadsdans.aau.dk Et godt tip Tryk på F11 for at få STADS-DANS til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning som merit- og tompladsstuderende på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning som merit- og tompladsstuderende på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning som merit- og tompladsstuderende på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom

Læs mere

Har du glemt hvordan du loggede ind, da du oprettede din ansøgning?

Har du glemt hvordan du loggede ind, da du oprettede din ansøgning? Har du glemt hvordan du loggede ind, da du oprettede din ansøgning? Når du skal logge på ansøgningssystemet for at tjekke dine beskeder, ansøgningens status eller eventuelt acceptere et tilbud om optagelse,

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning som merit- og tompladsstuderende på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning som merit- og tompladsstuderende på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning som merit- og tompladsstuderende på CBS 1 Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden! klik på flag øverst til venstre. 1. LOG IND PÅ ANSØGNINGSPORTALEN

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen HD optag Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen 1 Login til ansøgningsportalen (STADS-DANS): http://www.cbs.dk/efteruddannelse/hduddannelse/hd-tilmelding Se desuden Vejledning til login på ansøgningsportalen

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Ændring og tilføjelse af kontaktperson. Din guide til ændring og tilføjelse af organisationens kontaktperson i Participant Portal

Ændring og tilføjelse af kontaktperson. Din guide til ændring og tilføjelse af organisationens kontaktperson i Participant Portal Ændring og tilføjelse af kontaktperson Din guide til ændring og tilføjelse af organisationens kontaktperson i Participant Portal Ændring af kontaktperson Din guide til ændring af organisationens kontaktperson

Læs mere

Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning

Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Sådan logger du på Først skal du hente dit

Læs mere

Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg

Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Bedømmelsesudvalg... 3 Oprettelse i Medarbejderstamkortet... 3 Tilknytning i

Læs mere

Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg

Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg Tilknytning af medlemmer af ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Bedømmelsesudvalg... 3 Oprettelse i Medarbejderstamkortet... 3 Tilknytning i

Læs mere

Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere. Guide til faglige vurderinger

Vejledning til log-in i DANS for faglige bedømmere. Guide til faglige vurderinger Vejledning til lg-in i DANS fr faglige bedømmere Guide til faglige vurderinger Vejledning til lg-in i DANS fr faglige bedømmere Intrduktin / Ansøgninger til faglig vurdering Frmålet med denne vejledning

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Herning Bibliotekernes Helpdesk

Herning Bibliotekernes Helpdesk Vejledning Herning Bibliotekernes Helpdesk Maj 2017 Side 1 af 21 Indhold Oprette dig som bruger... 3 Logge ind... 7 Oprette en sag... 9 Se liste over sager... 15 Tilføj information til en sag... 16 Yderligere

Læs mere

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV WebTV Vejledning til WebTV på web Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV ITS 24-11-2015 WebTV Vejledning til WebTV på web Indholdsfortegnelse WebTV... 2 Login... 2 Navigation... 3

Læs mere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Dette dokument indeholder vejledninger til brug af BUF Akademis administrationssystem, der understøtter håndtering af oprettelse og tilmeldinger

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen

HD optag. Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen HD optag Vejledning til ansøgning på ansøgningsportalen 1 Login til ansøgningsportalen (STADS-DANS): http://www.cbs.dk/efteruddannelse/hduddannelse/hd-tilmelding Se desuden Vejledning til login på ansøgningsportalen

Læs mere

Den digitale Underviser. DOF deltagernet

Den digitale Underviser. DOF deltagernet Den digitale Underviser DOF deltagernet Sabine Kramer juli 2014 Indhold Kursusindhold... 2 Log ind på Deltagernet, se og rediger dine aktuelle kurser... 3 Skift fra uge- til emneformat... 5 Redigér første

Læs mere

SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG

SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG OPRET ANSØGNING For at starte din ansøgning skal du vælge fanebladet Opret ansøgning. Udfyld nu felterne [Institutionsnavn] og [Uddannelsestype]

Læs mere

Kontaktpersoner. Indhold

Kontaktpersoner. Indhold Kontaktpersoner Alle, der skal have adgang til lederportalen, skal oprettes som kontaktpersoner. Dvs. ledere, institutledere og andre, der skal have adgang til at logge ind på lederportalen og tilgå relevante

Læs mere

Sådan kommer du godt igang -guide

Sådan kommer du godt igang -guide Sådan kommer du godt igang -guide Log på: Åbn SDUs e-læringsplatform ved at åbne din internetbrowser og indtaste adressen: http://elearn.sdu.dk Klik på Login Indtast brugernavn (username) og adgangskode

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Langeskov IT Online Backup Guide

Langeskov IT Online Backup Guide Langeskov IT Online Backup Guide / version 24-08-2017 Kontakt oplysninger ved spørgsmål eller hjælp Langeskov IT / Jesper Hansen E-mail: info@langeskov-it.dk WWW: www.langeskov-it.dk/produkter/online-backup

Læs mere

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS)

Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Adgang til det digitale ansøgningssystem (DANS) Du finder ansøgningssystemet via linket på siden: http://kandidat.au.dk/optagelse/ansoegning/. Her skal du vælge punktet Sådan søger du og klikke på: Login

Læs mere

Fronter for elever - Første undervisning

Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning Fronter for elever - Første undervisning 1 Kom godt i gang 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 0) Nulstille unilogin i UMS - (Elev) 4 1) Logge på Fronter

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser Login til STADS-DANS: www.stadsdans.aau.dk/deltid Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden! Et godt tip Tryk på F11 for at få STADS-DANS

Læs mere

Login til DANS for ansøgere

Login til DANS for ansøgere Login til DANS for ansøgere Vejledning om login til den digitale ansøgningsportal DANS for ansøgere. Indholdsfortegnelse: Overblik: Sådan gør du... 2 NemID-login... 3 Øvrige login-muligheder... 4 Samtykkeerklæring...

Læs mere

Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc

Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc Indhold 1. Sådan logger du på den pc du har fået udleveret... 1 2. Sådan logger du på det trådløse netværk... 1 3. Sådan logger du på Digital eksamen med WAYF...

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping Mobil version http://mobile.playmapping.com/ 01-08-2018 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside (Beliggenheder) 4 Søgning Beliggenheder

Læs mere

E rekrutteringssystemet PeopleXS pa AU

E rekrutteringssystemet PeopleXS pa AU E rekrutteringssystemet PeopleXS pa AU Indholdsfortegnelse Om PeopleXS... 2 Lederportalen... 2 Administratorportalen... 2 Opgavelisten... 3 Mailbox ind... 4 Workflows grundstenen i PeopleXS... 5 Et workflow

Læs mere

TYPO3 TRIN FOR TRIN 2

TYPO3 TRIN FOR TRIN 2 TYPO3 TRIN FOR TRIN 2 De indledende øvelser er fuldstændig de samme som i TYPO3 TRIN FOR TRIN 1 side 1-2. Du åbner altså din browser, skriver ale.dk/typo3 i Adressefeltet, skriver dit Brugernavn (Username)

Læs mere

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb BR18

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb BR18 Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb BR18 1 Når du skal ansøge om byggetilladelse, skal du søge igennem selvbetjeningsportalen Byg og Miljø. Byg og Miljø er bygget op sådan, at du logger ind med

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

Sådan kommer du godt igang -guide

Sådan kommer du godt igang -guide Sådan kommer du godt igang -guide Log på: Åbn SDUs e-læringsplatform ved at åbne din internetbrowser og indtaste adressen: http://elearn.sdu.dk Klik på Login Indtast brugernavn (username) og adgangskode

Læs mere

Sådan opretter du en Facebook-side

Sådan opretter du en Facebook-side Vejledning til Facebook: Sådan opretter du en Facebook-side Det er forholdsvis nemt at oprette en Facebook-side og Facebook kan guide dig igennem de nødvendige trin. Alligevel kan det være rart med en

Læs mere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Version 1.05 juli 2010 1 Velkommen til Tilskudsportalen Energistyrelsens tilskudsportal giver mulighed for oprettelse af en elektronisk ansøgning

Læs mere

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger.

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger. SMVdanmark online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA-Carnet Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af ATA- Carnet. Dokumentet indeholder en

Læs mere

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Brug denne vejledning, når du skal udarbejde din undervisningsportfolio i Blackboards portfolio værktøj. Ved at følge alle trinene nedenfor får du udarbejdet

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelse, området Pædagogik Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på Pædagogisk diplomuddannelse Sådan logger du

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING ENKELTFAGSKURSER OG GÆSTESTUDERENDE INDHOLD

VEJLEDNING TIL ANSØGNING ENKELTFAGSKURSER OG GÆSTESTUDERENDE INDHOLD VEJLEDNING TIL ANSØGNING ENKELTFAGSKURSER OG GÆSTESTUDERENDE Denne vejledning er en hjælp til dig, der søger om optag på enkeltfagskurser eller som gæstestuderende på IT-Universitetet. Ansøgning om optagelse

Læs mere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Dette dokument indeholder vejledninger til brug af BUF Akademis administrationssystem, der understøtter håndtering af oprettelse og tilmeldinger

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING ENKELTFAGSKURSER OG GÆSTESTUDERENDE. INDHOLD Klik på linket for at komme til den information, du søger.

VEJLEDNING TIL ANSØGNING ENKELTFAGSKURSER OG GÆSTESTUDERENDE. INDHOLD Klik på linket for at komme til den information, du søger. VEJLEDNING TIL ANSØGNING ENKELTFAGSKURSER OG GÆSTESTUDERENDE Denne vejledning er en hjælp til dig, der søger om optag på enkeltfagskurser eller som gæstestuderende på IT Universitetet. Ansøgning om optagelse

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal

Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal Manual til ansøgning om Lokaletilskud i Assens Kommunes tilskudsportal Denne manual skal hjælpe dig igennem lokaletilskuds ansøgningsprocessen trin for trin. I manualen vil du finde beskrivelser og billeder,

Læs mere

Brugervejledning til OIB Administrationsmodul

Brugervejledning til OIB Administrationsmodul Brugervejledning til OIB Administrationsmodul Brugervejledning til OIB administrationsmodul 1. Velkommen... 3 2. Support... 3 3. Om administration.oib.dk... 3 4. Log ind... 4 4.1. Hjælp til log ind...

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

FORORD... 1 LOG PÅ... 1 INDSTILLINGER... 2 ADRESSEBOGEN...

FORORD... 1 LOG PÅ... 1 INDSTILLINGER... 2 ADRESSEBOGEN... 2017 BI Fodbold Guide til brug af Conventus. Billund Idrætsforenings medlemssystem for trænere og holdledere. Indhold FORORD... 1 LOG PÅ... 1 INDSTILLINGER... 2 ADRESSEBOGEN... 4 Vis info... 5 Log... 5

Læs mere

Sådan kommer du godt igang -guide

Sådan kommer du godt igang -guide Sådan kommer du godt igang -guide Log på: Åbn SDUs e-læringsplatform ved at åbne din internetbrowser og indtaste adressen: http://elearn.sdu.dk Klik på Login Indtast brugernavn (username) og adgangskode

Læs mere

Planner4You: Pixi-guide

Planner4You: Pixi-guide 1 Indholdsfortegnelse Klik på en overskrift for at hoppe til det kapitel, du gerne vil læse. Indledning... 3 Forsiden... 4 Menulinjen... 4 Notifikationer... 5 Sagsaktiviteter... 6 Journal... 7 Journalen...

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser Login til STADS-DANS: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden!

Læs mere

1. Log ind Glemt adgangskode? Ændre sprog Dashboard = Forsiden... 7

1. Log ind Glemt adgangskode? Ændre sprog Dashboard = Forsiden... 7 Indholdsfortegnelse 1. Log ind... 2 2. Glemt adgangskode?... 3 3. Ændre sprog... 6 4. Dashboard = Forsiden... 7 Side 1 af 8 IndFak er opdateret så du igen kan anvende alle typer anbefalede browsere: Internet

Læs mere

første følgende måde: på Hjælp ikonet 2. Klik 3. Klik 15.12.09

første følgende måde: på Hjælp ikonet 2. Klik 3. Klik 15.12.09 1 Den første gangg du logger på PURE I programmet PURE har du mulighed for at inddatere egen videnproduktion og at oprette en profil. Den første gang, du logger på skal du træffe en række valg. Når du

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser

ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser Login til Ansøgningsportalen (STADS-DANS): https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx?_afrloop=6320756782222216&_afrw indowmode=0&_adf.ctrl-state=1957u6znez_4

Læs mere

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem

FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem FSFIs lynguide til DFRs elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver

Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver Opdateret den 21. februar 2018 Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 2.1 Adgang via tender.konnect.dk... 3 2.2 Adgang via link til

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere