Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 92 Bilag 1 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 92 Bilag 1 Offentligt"

Transkript

1 Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 92 Bilag 1 Offentligt Til Økonom i- og Indenrigsm inisteriet Høring - Udkast til forslag til lov om ændring af lov om kom m unernes styrelse og regionsloven ( Beskyttelse af kom m unalbestyrelses- og regionsrådsm edlem m ers behandling af oplysninger som led i hvervet) ( ØI M I d nr.: ). 02. november 2017 J.nr Cpr.nr. Ankestyrelsen har ingen bem ærkninger. Ankestyrelsen 7998 Statsservice Venlig hilsen Ankestyrelsen Tel ast@ast.dk sikkerm ail@ast.dk EAN- nr: Åbningstid: m an- fre kl

2 -- AKT BILAG 1 -- [ SV Høring - Udkast til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og r -- Til: Fra: Titel: Økonomi- og Indenrigsministeriet (oim@oim.dk), Forvaltningsjura (fvjur@oim.dk) Louise Holm Hansen (lhh@regioner.dk) SV: Høring - Udkast til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven (Beskyttelse af kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers behandling af oplysninger som led i hvervet) titel: SV: Høring - Udkast til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven (Beskyttelse af kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers behandling af oplysninger som led i hvervet) (ØIM Id nr.: ) Sendt: :14:38 Til rette vedkommende, Danske Regioner har ingen bemærkninger til den forlagte lovændring. Louise Garby-Holm Konsulent Ledelsessekretariatet Danske Regioner Dampfærgevej København Ø M E lhh@regioner.dk Officiel post bedes sendt til regioner@regioner.dk Fra: Forvaltningsjura [mailto:fvjur@oim.dk] Sendt: 5. oktober :27 Til: Advokatrådet, Advokatsamfundet <samfund@advokatsamfundet.dk>; Ankestyrelsen <ast@ast.dk>; Regioner@regioner.dk; Datatilsynet <dt@datatilsynet.dk>; dommerforeningen@gmail.com; 'digst@digst.dk' <digst@digst.dk>; Domstolsstyrelsen <post@domstolsstyrelsen.dk>; Institut for Menneskerettigheder <info@humanrights.dk>; KL, Kommunernes Landsforening <kl@kl.dk>; Vestre Landsret <post@vestrelandsret.dk>; Østre landsret <post@oestrelandsret.dk> Emne: Høring - Udkast til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven (Beskyttelse af kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers behandling af oplysninger som led i hvervet) (ØIM Id nr.: ) Til myndigheder og organisationer på vedlagte høringsliste Se venligst vedlagte høringsbrev af d.d. med bilag. Henrik Villum Jensen Chefkonsulent Forvaltningsjura Slotsholmsgade København K Telefon:

3 Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade København K Sendt til fvjur@oim.dk med kopi til jm@jm.dk og databeskyttelse@jm.dk 08. november 2017 Vedrørende udkast til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven (Beskyttelse af kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers behandling af oplysninger som led i hvervet) Datatilsynet Borgergade 28, København K CVR-nr Ved af 5. oktober 2017 har Økonomi- og Indenrigsministeriet anmodet om Datatilsynets eventuelle bemærkninger til ovennævnte lovforslag. Telefon Fax dt@datatilsynet.dk J.nr Dok.nr Sagsbehandler Mette Hansen Direkte Datatilsynet har d. 2. november 2017 afholdt et møde med Økonomi- og Indenrigsministeriet. Ved af 6. november 2017 har Datatilsynet modtaget et revideret lovforslag i høring. Datatilsynet skal i den anledning udtale følgende: 1. Ved lovforslagets 1, indsættes der i lov om kommuners styrelse 8b en bestemmelse om, at persondataloven 1 ikke finder anvendelse på behandling af oplysninger, der foretages som led i varetagelsen af et kommunalbestyrelsesmedlems hverv. Ved lovforslagets 2, indsættes der i regionslovens 12, stk. 1, en henvisning til bestemmelsen i lov om kommuners styrelse, således at begge områder undtages fra persondatalovens anvendelsesområde. Af lovforslagets almindelige bemærkninger afsnit 1 fremgår det bl.a., at: Lovforslaget retter sig mod oplysninger, der behandles som led i varetagelsen af medlemmets kommunale eller regionale hverv, når medlemmet anvender kommunikationstjenester som f.eks. en mailkonto eller en mobiltelefon, som medlemmet har fået stillet til rådighed af kommunen eller regionen. Henset til bestemmelsens formulering og bemærkninger hertil, står det ikke umiddelbart Datatilsynet klart, hvorvidt bestemmelsen udelukkende sigter til den behandling af personoplysninger, der finder sted, når medlemmet anvender kommunikationstjenester, som medlemmet har fået stillet til rådighed af kommunen eller regionen. 1 Lov nr. 429 af 31. maj 2000 om behandling af personoplysninger med senere ændringer.

4 2 Datatilsynet finder det hensigtsmæssigt, om dette præciseres direkte i bestemmelsen og ikke blot i lovforslagets bemærkninger. 2. Af lovforslagets s. 4 fremgår det bl.a., at: Efter Datatilsynets praksis er det endvidere en forudsætning for den dataansvarliges gennemgang af behandlede oplysninger, at de registrerede på forhånd på en klar og utvetydig måde er blevet informeret herom, jf. reglerne om oplysningspligt i persondatalovens 28 og 29. Dette følger endvidere af princippet om god databehandlingsskik, jf. persondatalovens 5, stk. 1. Datatilsynet kan foreslå, at det erstattes af følgende formulering: Efter Datatilsynets praksis er det endvidere en forudsætning for den dataansvarliges gennemgang af behandlede oplysninger, at de registrerede på forhånd på en klar og utvetydig måde er blevet informeret herom jf. reglerne om oplysningspligt i persondatalovens 28 og 29, jf. principperne om god databehandlingsskik i persondatalovens 5, stk. 1. Baggrunden for dette er, at oplysningspligten efter persondatalovens 28 og 29 godt kan gives efter f.eks. indsamlingen af oplysninger. Det følger af princippet om god databehandlingsskik, at der er en pligt til at underrette på forhånd Af lovforslagets almindelige bemærkninger s. 7, fremgår det bl.a. at: Økonomi- og Indenrigsministeriet er opmærksomt på, at hvervet som kommunalbestyrelsesmedlem adskiller sig fra hvervet som folketingsmedlem, idet det som led i hvervet som kommunalbestyrelses i videre omfang kan være aktuelt at tage stilling til konkrete sager inden for de områder, som kommunerne varetager, herunder konkrete sager der indeholder personhenførbare oplysninger. Efter Økonomi- og Indenrigsministeriets opfattelse kan dette forhold dog ikke i sig selv medføre, at kommunalbestyrelsesmedlemmer ikke bør undergives en beskyttelse, der svarer til den beskyttelse, som medlemmer af Folketinget vil have efter forslaget til databeskyttelseslov. Økonomi- og Indenrigsministeriet har i den forbindelse også tillagt det vægt, at et kommunalbestyrelses- fortsat vil være omfattet af reglerne om tavshedspligt for så vidt angår de oplysninger, som medlemmet modtager i forbindelse med sit hverv. Datatilsynet har noteret sig, at Økonomi- og Indenrigsministeriet er opmærksom på den forskel, der er i omfanget og karakteren af behandlingen af personoplysninger henholdsvis som folketingsmedlem, regionsrådsmedlemmer og kommunalbestyrelsesmedlemmer.

5 3 Datatilsynet vil dog stadig henlede opmærksomheden på, at den behandling af oplysninger, der foregår i en kommune varierer fra den behandling af oplysninger der foregår i Folketinget, da der i en kommune behandles konkrete sager om ansøgninger om f.eks. tilskud eller tvangsfjernelse. Et kommunalbestyrelsesmedlem vil således i forbindelse med sit hverv som kommunalbestyrelsesmedlem komme i besiddelse af flere oplysninger, der kan henføres til konkrete personer, herunder også følsomme oplysninger. 4. Af lovforslagets almindelige bemærkninger s. 8, fremgår det bl.a., at: Økonomi- og Indenrigsministeriet er opmærksomt på, at justitsministeren som led i den lovgivningsmæssige opfølgning på databeskyttelsesforordningen, der træder i kraft den 25. maj 2018 og fra denne dato erstatter og ophæver persondatadirektivet, har fremsat et lovforslag om en databeskyttelseslov, der supplerer og gennemfører databeskyttelsesforordningen, jf. Folketingstidende , A, L 68. Lovforslaget indebærer en ophævelse af persondataloven med virkning fra den samme dato, jf. 46 i forslaget til databeskyttelseslov. Datatilsynet skal hertil bemærke, at Databeskyttelsesforordningen rettelig finder anvendelse fra 25. maj 2018 og ikke træder i kraft den 25. maj Af lovforslagets s. 8 fremgår følgende vedrørende den foreslåede ordning: Undtagelserne vil omfatte den behandling af oplysninger, der foretages som led i kommunalbestyrelsesmedlemmers hverv, herunder parti- eller listetilknyttet kommunikation. I praksis vil det være den behandling af oplysninger, der foretages af et kommunalbestyrelsesmedlem via en kommunikationstjeneste som f.eks. en mailkonto eller en mobiltelefon, som et kommunalbestyrelsesmedlem får stillet til rådighed som led i varetagelsen af sit hverv. Undtagelserne vil sikre, at der ikke efter persondataloven vil være et grundlag for at behandle oplysninger om et kommunalbestyrelsesmedlems anvendelse af en sådan kommunikationstjeneste, i det omfang oplysningerne behandles som led i varetagelsen af et kommunalbestyrelsesmedlems hverv. Dermed vil en kommune ikke kunne træffe beslutning om at tilgå et kommunalbestyrelsesmedlems kommunikation som led i varetagelse af sit hverv, når medlemmet anvender f.eks. den mailkonto eller den mobiltelefon, som medlemmet har fået stillet til rådighed af kommunen. Datatilsynet kan hertil oplyse, at persondataloven er en beskyttelseslov, og at behandling af personoplysninger som udgangspunkt er forbudt, medmindre der er hjemmel i loven til den pågældende behandling. Herudover skal de grundlæggende bestemmelser i persondatalovens 5 endvidere være opfyldt. Hvis et område undtages fra persondatalovens anvendelsesområde, har dette område ikke længere den beskyttelse, som persondataloven giver. Det vil dog stadig være omfattet af øvrige regulering af området.

6 4 Det står ikke umiddelbart Datatilsynet klart, hvilken konsekvens det medfører helt at undtage området fra persondatalovens anvendelsesområde. 6. Datatilsynet har taget til efterretning, at Økonomi- og Indenrigsministeriet har vurderet at den tiltænkte fravigelse af persondataloven kan ske inden for rammerne af databeskyttelsesdirektivet Afsluttende bemærkninger Datatilsynet skal for god ordens skyld bemærke, at det følger af persondatalovens 57, at der ved udarbejdelse af bekendtgørelser, cirkulærer eller lignende generelle retsforskrifter, der har betydning for beskyttelse af privatlivet i forbindelse med behandling af personoplysninger, skal indhentes en udtalelse fra Datatilsynet. Datatilsynet forudsætter, at tilsynet bliver hørt over de bekendtgørelser, der skal udstedes i medfør af loven, i det omfang disse har betydning for beskyttelse af privatlivet i forbindelse med behandling af personoplysninger. Kopi af dette brev er dags dato sendt til Justitsministeriets Lovafdeling til orientering. Lene Kragelund Chefkonsulent 2 Europa-Parlamentet og Rådets direktiv 95/46/EF af 24. oktober 1995 om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger.

7 Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark fvjur@oim.dk W I L D E R S P L A D S 8 K K Ø BENHAVN K T E L E F ON M OB I L A N P H U M A N R I G H T S. D K M E N N E S K E R E T. D K D OK. N R. 1 7 / H Ø R I N G O V E R U D K A S T T I L F O R S L A G T I L L O V O M Æ N D R I N G A F L O V O M K O M M U N E R N E S S T Y R E L S E O G R E G I O N S L O V E N ( B E S K Y T T E L S E A F K O M M U N A L B E S T Y R E L S E S - O G R E G I O N S R Å D S M E D L E M M E R S B E H A N D L I N G A F O P L Y S N I N G E R S O M L E D I H V E R V E T ) 3 1. OKT OBE R Økonomi- og Indenrigsministeriet har ved af 5. oktober 2017 anmodet om Institut for Menneskerettigheders eventuelle bemærkninger til udkast til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven (Beskyttelse af kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers behandling af oplysninger som led i hvervet). Lovforslaget har til formål at beskytte et kommunalbestyrelses- eller regionsrådsmedlems kommunikation som led i varetagelsen af sit hverv, når medlemmet anvender den mailkonto, som medlemmet har fået stillet til rådighed af kommunen eller regionen. Med lovforslaget indsættes en bestemmelse i lov om kommunernes styrelse om, at persondataloven ikke finder anvendelse på behandling af oplysninger, der foretages som led i varetagelsen af et kommunalbestyrelsesmedlems hverv, samt en henvisning til denne bestemmelse i regionsloven, således at tilsvarende gælder for regionsrådsmedlemmers vedkommende. Regeringen har den 25. oktober 2017 fremsat lovforslag om ny databeskyttelseslov for Folketinget. 1 Efter forslaget videreføres med en ny formulering en særlig undtagelse, der betyder, at forslaget samt den 1 Folketinget , L 68 Forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (databeskyttelsesloven).

8 kommende databeskyttelsesforordning ikke skal finde anvendelse på behandling af oplysninger, der foretages som led i Folketingets parlamentariske arbejde. Selv om der med nærværende udkast til lovforslag ikke forslås en enslydende undtagelse af kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers kommunikation, er der dog tale om en undtagelse til persondataloven (efter 1. maj 2018 formentlig databeskyttelsesloven), der varetager samme beskyttelseshensyn. Af hensyn til overskueligheden i den fremtidige regulering af persondatabeskyttelsen i dansk ret, er det instituttets opfattelse, at den ønskede beskyttelse mod behandling af oplysninger, der foretages som led i henholdsvis kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers hverv, bør foretages i det fremsatte lovforslag til ny databeskyttelseslov i stedet for ved en særbestemmelse i henholdsvis kommunalstyrelsesloven og regionsloven. Institut for Menneskerettigheder anbefaler, at en særlig beskyttelse mod behandling af personoplysninger, der foretages som led i varetagelsen af et kommunalbestyrelses- eller regionsrådsmedlems hverv foretages i den fremsatte databeskyttelseslov. Der henvises til sagsnr.: Anja Møller Pedersen P H. D. S T I P E N D I A T 2/2

9 Økonomi- og Indenrigsministeriet Høringssvar vedrørende kommunalbestyrelsesmedlemmers mailkonto (SAG ) Ministeriet har den 5. oktober 2017 sendt "Udkast til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven (Beskyttelse af kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers behandling af oplysninger som led i hvervet)" i høring med frist den 2. november KL har ved mail af 1. november 2017 fremsendt følgende spørgsmål: Der kan være tilfælde, hvor en borger skriver til et kommunalbestyrelsesmedlem vedrørende en sag, som kommunen som myndighed behandler/vil skulle behandle. Hvis kommunalbestyrelsesmedlemmet fx bliver sygemeldt og ikke svarer på borgerens henvendelser, og borger herefter klager til kommunen, har kommunen da adgang til kommunalbestyrelsesmedlemmets mailkonto? Dato: 1. november 2017 Sags ID: SAG Dok. ID: IFB@kl.dk Direkte: Weidekampsgade 10 Postboks København S Side 1 af 2 Økonomi- og Indenrigsministeriet har ved mail af 1. november 2017 svaret, at kommunen i et sådan tilfælde ikke har mulighed for at tilgå kommunalbestyrelsesmedlemmets mailkonto. Kommunen vil antageligt kunne gøre dette, hvis kommunalbestyrelsesmedlemmet giver samtykke hertil. Det er KL's opfattelse, at der i lovforslagets bemærkninger som minimum bør være en beskrivelse af sådanne konsekvenser af lovforslaget. Det bør beskrives, hvordan det kan sikres, at kommunen lever op til sit myndighedsansvar, hvis borgere vælger at henvende sig til medlemmernes mailadresser i stedet for kommunens. Det bør endvidere beskrives, hvordan der kan tages højde for, at en sådan korrespondance til et medlem efter omstændighederne kan være omfattet af forvaltningsloven, offentlighedsloven mv. KL tager forbehold for politisk stillingtagen, som grundet kommunalvalget først kan finde sted på KL's bestyrelsesmøde den 21. december Pernille Christensen Juridisk chef

10

11 Østre Landsret Præsidenten Den 13 OKT J.nr. 40A-ØL mit: sdy Økonomi og indenrigsministeriet Slolsholmsgade København K Sendt pr. mail til: friur@oim.dk Økonomi og Indenrigsministeriet har ved brev af 5. oktober 2017 (Sagsnr ) anmodet om eventuelle bemærkninger til høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven (Beskyttelse af kommunalbestyrelses- og regions rådsmedlemmers behandling af oplysninger som led i hvervet). I den anledning skal jeg meddele, at landsretten ikke ønsker at udtale sig om udkastet. Berit Carlsen Ell Bredgade 59, 1260 København K. Tlf Hjemmeside:

-- AKT BILAG 1 -- [ VS Høring over udkast til lovforslag om herboende briters valgret og valgbarhed efter B --

-- AKT BILAG 1 -- [ VS Høring over udkast til lovforslag om herboende briters valgret og valgbarhed efter B -- -- AKT 74648 -- BILAG 1 -- [ VS Høring over udkast til lovforslag om herboende briters valgret og valgbarhed efter B -- Til: Valgenheden (valg@oim.dk) Fra: Dansk Arbejdsgiverforening (da@da.dk) Titel:

Læs mere

København d. 18. september Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K

København d. 18. september Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade København K Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 L 82 Bilag 1 Offentligt København d. 18. september 2018 Til Miljø- og Fødevareministeriet Slotsholmsgade 12 1216 København K Fremsendt som e-post til mfvm@mfvm.dk, med

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven. Lovforslag nr. L 92 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven. Lovforslag nr. L 92 Folketinget Lovforslag nr. L 92 Folketinget 2017-18 Fremsat den 15. november 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven

Læs mere

Høring over foreløbigt udkast til lovforslag fra Økonomi- og Indenrigsministeriet

Høring over foreløbigt udkast til lovforslag fra Økonomi- og Indenrigsministeriet Til: Valgenheden (valg@oim.dk) Fra: Dansk Arbejdsgiverforening (da@da.dk) Titel: SV: Rettelse - Høring over foreløbigt udkast til lovforslag om en reform af valgbarhedsområdet - Frist 23/1-2018 E-mailtitel:

Læs mere

Af de specielle bemærkninger til bestemmelsen fremgår bl.a.:

Af de specielle bemærkninger til bestemmelsen fremgår bl.a.: Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Sendt til: primsund@sum.dk med kopi til pkh@sum.dk 19. januar 2016 Svar på høring over udkast til forslag til lov om elektroniske cigaretter

Læs mere

I den anledning skal Datatilsynet udtale følgende:

I den anledning skal Datatilsynet udtale følgende: Arbejdsmarkedsudvalget L 74 - Bilag 1 Offentligt Arbejdsdirektoratet Stormgade 10 Postboks 1103 1009 København K Sendt til hlo@adir.dk og ope@adir.dk. 14. juli 2008 Vedrørende forslag til lov om ændring

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt Folketinget Grønlandsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 21. marts 2016 Kontor: Databeskyttelseskontoret Sagsbeh: André

Læs mere

U d k a s t. Forslag til Lov om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed

U d k a s t. Forslag til Lov om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed U d k a s t Forslag til Lov om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed (Konsekvensændringer som følge af databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven) 1 I lov nr. 713 af 25. juni 2014 om Center

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K. Sendt til: primsund@im.dk med kopi til sah@im.dk

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K. Sendt til: primsund@im.dk med kopi til sah@im.dk Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: primsund@im.dk med kopi til sah@im.dk Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed

Forslag. Lov om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed Lovforslag nr. L 155 Folketinget 2017-18 Fremsat den 28. februar 2018 af forsvarsministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed (Konsekvensændringer

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K. Sendt til: jm@jm.dk

Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K. Sendt til: jm@jm.dk Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Sendt til: jm@jm.dk 12. februar 2010 Vedrørende høring over udkast til forslag til Lov om ændring af lov om tv-overvågning og lov om behandling af

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K. Sendt til:

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K. Sendt til: Skatteudvalget 2010-11 L 79 Bilag 7 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt til: maria.eun@skat.dk 25. november 2010 Vedrørende høring over udkast til forslag til lov

Læs mere

foranlediget af bekendtgørelsen.

foranlediget af bekendtgørelsen. Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte Bredgade 43 1260 København K Sendt til: Cc. til: siu-jur@ufm.dk mgp@ufm.dk 26. november 2018 Høring over udkast til ny bekendtgørelse om uddannelsesopsparing

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Københavns Kommune. Henvendelse om aktindsigt

Ankestyrelsens brev til Københavns Kommune. Henvendelse om aktindsigt Ankestyrelsens brev til Københavns Kommune Henvendelse om aktindsigt 22. februar 2019 Nyhedschefen hos [nyhedsmediet A] har den 11. januar 2019 klaget til Københavns Kommune over kommunens afgørelse af

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 Bilag 16, L 69 Bilag 16 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 Bilag 16, L 69 Bilag 16 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 Bilag 16, L 69 Bilag 16 Offentligt Dato: 18. januar 2018 Kontor: Databeskyttelseskontoret Sagsbeh: Nanna Due Binø Sagsnr.: 2017-7910-0008 Dok.: 576781 Ændringsforslag

Læs mere

Færøudvalget L 57 Bilag 1 Offentligt -- AKT BILAG 1 -- [ Høringssvar - ingen bemærkninger [DOK400627] ] --

Færøudvalget L 57 Bilag 1 Offentligt -- AKT BILAG 1 -- [ Høringssvar - ingen bemærkninger [DOK400627] ] -- Færøudvalget 2016-17 L 57 Bilag 1 Offentligt -- AKT 395446 -- BILAG 1 -- [ Høringssvar - ingen bemærkninger [DOK400627] ] -- Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt til:

Læs mere

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til en journalist 2017-84059 Dato: 31-01-2018 Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Du har den 28. november 2017 klaget over Region Syddanmarks afgørelse

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark. Att.: med kopi til

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark. Att.: med kopi til Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Danmark Att.: sum@sum.dk med kopi til cea@sum.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 A N P E @

Læs mere

1. udkast. Betænkning

1. udkast. Betænkning Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 Bilag 17, L 69 Bilag 17 Offentligt Til lovforslag nr. L 68 og L 69 Folketinget 2017-18 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 00. januar 2018 1. udkast til Betænkning

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt til: js@skat.dk 4. oktober 2010 Vedrørende høring over forslag til lov om ændring af skattekontrolloven Datatilsynet Borgergade 28, 5.

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 Bilag 20, L 69 Bilag 20 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 Bilag 20, L 69 Bilag 20 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 Bilag 20, L 69 Bilag 20 Offentligt Dato: 9. februar 2018 Kontor: Databeskyttelseskontoret Sagsbeh: Anders Lotterup Sagsnr.: 2017-0037-0005 Dok.: 646053 Ændringsforslag

Læs mere

Datatilsynet har herefter følgende bemærkninger:

Datatilsynet har herefter følgende bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget L 194 - Bilag 1 Offentligt Arbejdsskadestyrelsen Sankt Kjelds Plads 11 Postboks 3000 2100 København Ø Sendt til pkh@ask.dk 9. januar 2007 Vedrørende høring over forslag til lov om

Læs mere

A d v o k a t r å d e t

A d v o k a t r å d e t A d v o k a t r å d e t Forsvarsministeriet Holmens Kanal 42 1060 København K fmn@fmn.dk + sbu@fmn.dk KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 DATO: 17. august 2017 SAGSNR.: 2017-2025 ID

Læs mere

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre

om L 72 Forslag til lov om kommunale borgerservicecentre Kommunaludvalget, Retsudvalget L 72 - Bilag 2,REU alm. del - Bilag 60 Offentlig Folketingets Administration Lovsekretariatet 15. marts 2005 J.nr. 17 OMTRYKT (15/3 2005) (rettelse af eksempel markeret med

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 16, L 69 endeligt svar på spørgsmål 16 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 16, L 69 endeligt svar på spørgsmål 16 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 endeligt svar på spørgsmål 16, L 69 endeligt svar på spørgsmål 16 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 12. december 2017 Kontor:

Læs mere

1. Samkøring i kontroløjemed Udkastet til lovforslagets 32 er sålydende:

1. Samkøring i kontroløjemed Udkastet til lovforslagets 32 er sålydende: Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Sendt til: primaejur@sum.dk med kopi til pkh@sum.dk 17. februar 2016 Høring over udkast til forslag til lov om tobaksvarer m.v. (Markedsføring,

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 96, L 69 endeligt svar på spørgsmål 96 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 96, L 69 endeligt svar på spørgsmål 96 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 endeligt svar på spørgsmål 96, L 69 endeligt svar på spørgsmål 96 Offentligt Dato: 27. marts 2018 Kontor: Databeskyttelseskontoret Sagsbeh: Nanna Due Binø Sagsnr.:

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 L 6 Bilag 1 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 L 6 Bilag 1 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 L 6 Bilag 1 Offentligt familieret@sm.dk bgn@sm.dk Ankestyrelsen bemærker følgende til det fremsendte lovforslag om ændring af forskellige lovbestemmelser om klageadgang

Læs mere

Retsudvalget L 70 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget L 70 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2016-17 L 70 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 3. november 2016 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Anna Seneberg Winkel Sagsnr.: 2016-7650-0008 Dok.: 2122902 KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT

Læs mere

IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø. jahs@itst.dk

IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø. jahs@itst.dk IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Sendt til: hvs@itst.dk og jahs@itst.dk 17. marts 2011 Vedrørende høring over udkast til bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark med kopi til

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark   med kopi til Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Danmark E-mail: sum@sum.dk med kopi til lepo@sum.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B I

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT Retsudvalget 2011-12 L 6 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 24. oktober 2011 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Rasmus Linding Sagsnr.: 2011-7002-0002 Dok.: 228365 KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT om forslag

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse) Dato: 16. marts 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Louise Hauberg Wilhelmsen Sagsnr.: 2017-7610-0004 Dok.: 679097 Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse) Lovafdelingen Dato: 26. september 2016 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Anna Seneberg Winkel Sagsnr.: 2016-7650-0008 Dok.: 2079449 UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Læs mere

Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal København K. Sendt til:

Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal København K. Sendt til: Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt til: valg@sim.dk 26. oktober 2015 Vedrørende høring over udkast til bekendtgørelse om anvendelse af en digital løsning til brug for

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ SV Høring over udkast til lovforslag om forskellige ændringer af valglovgivngen og ænd --

-- AKT BILAG 1 -- [ SV Høring over udkast til lovforslag om forskellige ændringer af valglovgivngen og ænd -- -- AKT 20009 -- BILAG 1 -- [ SV Høring over udkast til lovforslag om forskellige ændringer af valglovgivngen og ænd -- -- AKT 20009 -- BILAG 2 -- [ SV. Høring over udkast til lovforslag om forskellige

Læs mere

Dispensation fra lov om kommunernes styrelse

Dispensation fra lov om kommunernes styrelse Københavns Kommune Borgerrepræsentationens Sekretariat Att.: Sekretariatschef Flemming Dubgaard Hansen FDH@okf.kk.dk Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 28 24 00 oim@oim.dk Sagsnr. 2017-4111

Læs mere

Henvendelse om aktindsigt

Henvendelse om aktindsigt Ankestyrelsens brev til Københavns Kommune Henvendelse om aktindsigt 21. december 2018 Nyhedschef hos [nyhedsmediet A] [navn udeladt af Ankestyrelsen] har den 15. november 2018 klaget til Københavns Kommune

Læs mere

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 56 Bilag 5 Offentligt

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget L 56 Bilag 5 Offentligt Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 L 56 Bilag 5 Offentligt Enhed Forvaltningsjura Sagsbehandler Henrik Villum Jensen Koordineret med Ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes

Læs mere

Datatilsynet har besluttet at undersøge sagen af egen drift.

Datatilsynet har besluttet at undersøge sagen af egen drift. KL Weidekampsgade 10 2300 København S Sendt pr. brev samt på mail til MIH@kl.dk 15. april 2011 Vedrørende sikkerhedsbrist som følge af KL s overførsel af køreprøvebooking system til en cloud-løsning Datatilsynet

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Loven indebærer ændringer i både persondataloven 4 og tv-overvågningsloven

Loven indebærer ændringer i både persondataloven 4 og tv-overvågningsloven Til samtlige kommuner, regioner og ministerier (underliggende myndigheder og institutioner bedes venligst orienteret) 28. juni 2007 Orientering til offentlige myndigheder om de nye regler i persondataloven

Læs mere

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger Att.: Kommunaldirektøren Sendt med Digital Post Dat0 Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319 3200 Fax 3319 3218 E-mail dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk J.nr.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1 Retsudvalget REU alm. del - Bilag 270 Offentligt Lovafdelingen UDKAST Dato: 16. januar 2009 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2008-708-0011 Dok.: JNW40105 Forslag til Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed

Læs mere

metoder i forskrift D1, F1, H1, H2, H3 og I

metoder i forskrift D1, F1, H1, H2, H3 og I Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Sendt til: post@energitilsynet.dk og subo@energitilsynet.dk 7. juni 2018 Høring over udkast til sekretariatsafgørelse vedrørende Energinets anmeldte metoder

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark. Att. Lovkvalitetskontoret

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark. Att. Lovkvalitetskontoret Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark Att. Lovkvalitetskontoret W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B I L 9 1 3 2 5 7 7 5 L G H @

Læs mere

Forsvarsministeriet Holmens Kanal København K Danmark. Att. og

Forsvarsministeriet Holmens Kanal København K Danmark. Att.  og Forsvarsministeriet Holmens Kanal 42 1060 København K Danmark Att. fmn@fmn.dk, ser@fmn.dk og hrs@fmn.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 A N P E @ H U M A

Læs mere

DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening. Godthåbsvej Skanderborg. og

DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening. Godthåbsvej Skanderborg. og DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg Sendt til: Cc: danva@danva.dk lgc@danva.dk og sv@danva.dk 21. december 2018 DANVAs henvendelse til Datatilsynet om behandling af

Læs mere

REDEGØRELSE om lovovervågning af retsplejelovens 267 b om god skik for rettergangsfuldmægtige

REDEGØRELSE om lovovervågning af retsplejelovens 267 b om god skik for rettergangsfuldmægtige Retsudvalget 2010-11 REU alm. del Bilag 426 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 18. april 2011 Kontor: Civilkontoret Sagsbeh: Morten Daniel Dahm- Hansen Sagsnr.: 2011-440-0002 Dok.: 178118 REDEGØRELSE

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 70 Folketinget 2016-17 Fremsat den 9. november 2016 af justitsministeren (Søren Pind) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Ekstraheringspligtige oplysninger. Ankestyrelsens brev til en journalist fra et nyhedsmedie:

Ekstraheringspligtige oplysninger. Ankestyrelsens brev til en journalist fra et nyhedsmedie: Ekstraheringspligtige oplysninger. Ankestyrelsens brev til en journalist fra et nyhedsmedie: Henvendelse vedrørende Region Syddanmark I forlængelse af Ankestyrelsens udtalelse af 1. december 2017 har Region

Læs mere

Kalundborg Kommunes retningslinjer for politikeres besøg på kommunale institutioner

Kalundborg Kommunes retningslinjer for politikeres besøg på kommunale institutioner Ankestyrelsens brev til Kalundborg Kommune 22. november 2018 Kalundborg Kommunes retningslinjer for politikeres besøg på kommunale institutioner J.nr. 2017-54441 A [navn udeladt af Ankestyrelsen] har den

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 176 Folketinget 2018-19 Fremsat den 27. februar 2019 af Justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Sønderborg Kommune. [XX]s anmodning om aktindsigt (kommunens sagsnr. [sagsnr. udeladt af Ankestyrelsen])

Ankestyrelsens brev til Sønderborg Kommune. [XX]s anmodning om aktindsigt (kommunens sagsnr. [sagsnr. udeladt af Ankestyrelsen]) Ankestyrelsens brev til Sønderborg Kommune [XX]s anmodning om aktindsigt (kommunens sagsnr. [sagsnr. udeladt af Ankestyrelsen]) 19. september 2018 [XX] har den 1. august 2018 klaget til Ankestyrelsen over

Læs mere

Justitsministeriet Politi- og Strafferetsafdelingen Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret

Justitsministeriet Politi- og Strafferetsafdelingen Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret Justitsministeriet Politi- og Strafferetsafdelingen Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret jm@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2 6 9 8

Læs mere

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning 1. Indledning Justitsministeren vil som led i udmøntningen af den politiske

Læs mere

H Ø R I N G O V E R U D K A S T T I L F O R S L A G T I L L O V O M

H Ø R I N G O V E R U D K A S T T I L F O R S L A G T I L L O V O M Justitsministeriet Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret jm@jm.dk thk@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2 6 9 8 9 0 5 M O B I L 3 2 6

Læs mere

Nordfyns Kommunes sagsbehandlingsfrister efter retssikkerhedslovens 3, stk. 2

Nordfyns Kommunes sagsbehandlingsfrister efter retssikkerhedslovens 3, stk. 2 Ankestyrelsens brev til Nordfyns Kommune Nordfyns Kommunes sagsbehandlingsfrister efter retssikkerhedslovens 3, stk. 2 [A] har den 17. januar 2017 og 24. januar 2017 skrevet til Statsforvaltningen om Nordfyns

Læs mere

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier

Afgørelse vedr. klage over X Kommunes afslag på aktindsigt i navn og adresse på private tilskudsydere til politiske partier Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K NN T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M valg@im.dk W valg.im.dk Dato: 10. februar 2011 Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: DEPMP Sags nr.: 1100224 Dok nr.: 441723 Afgørelse

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark. Att. Christian Fuglsang, og

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark. Att. Christian Fuglsang, og Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark Att. Christian Fuglsang, cfu@jm.dk og jm@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 4, L 69 endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 4, L 69 endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 endeligt svar på spørgsmål 4, L 69 endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Spørgsmål 4 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende L 68 og L 69: Vil ministeren overveje

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark og

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade København K Danmark    og Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Danmark E-mail: sum@sum.dk, esl@sum.dk og anbk@sum.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 51 Folketinget Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) til

Forslag. Lovforslag nr. L 51 Folketinget Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) til Lovforslag nr. L 51 Folketinget 2017-18 Fremsat den 5. oktober 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om gebyrer og morarenter vedrørende visse

Læs mere

Alexander Milan. Med venlig hilsen. Pernille Sædam Marstal Advokat www.soefartensledere.dk

Alexander Milan. Med venlig hilsen. Pernille Sædam Marstal Advokat www.soefartensledere.dk Fra: Pernille Sædam Marstal Sendt: 25. februar 2015 16:41 Til: Emne: VS: Frist: 23. marts 2015 - høring - bekendtgørelse om ferie for søfarende Vedhæftede filer: Høringsbrev.pdf; Høringsparter.pdf;

Læs mere

Ankestyrelsens brev til en advokat. Henvendelse vedrørende aktindsigt hos Billund Kommune

Ankestyrelsens brev til en advokat. Henvendelse vedrørende aktindsigt hos Billund Kommune Ankestyrelsens brev til en advokat 2017-41827 Dato: 15-09-2017 Henvendelse vedrørende aktindsigt hos Billund Kommune Billund Kommune har den 6. juni 2017 oversendt X advokaters klage af 1. juni 2017 over

Læs mere

Henvendelse om aktindsigt

Henvendelse om aktindsigt Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 Rådhuset 9800 Hjørring Henvendelse om aktindsigt 20. december 2018 Vedr. jeres sagsnummer: 02.11.00-A53-8-16 Att.: Byrådet i Hjørring Kommune Ankestyrelsen har i en

Læs mere

1. Sammenfatning Institut for Menneskerettigheders anbefalinger kan sammenfattes således:

1. Sammenfatning Institut for Menneskerettigheders anbefalinger kan sammenfattes således: Økonomi- og Indenrigsministeriet komoko@oim.dk cc: lybh@oim.dk og hvj@oim.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2 6 9 8 8 6 9 H S C @ H U M

Læs mere

Orienteringsbrev om udvidelse af kredsen af personer, som kan tildeles særlig adressebeskyttelse

Orienteringsbrev om udvidelse af kredsen af personer, som kan tildeles særlig adressebeskyttelse Enhed CPR- Administrationen Sagsbehandler Grete Kongstad Koordineret med Sagsnr. 2018-293 Doknr. 23490 Dato 01-10-2018 Orienteringsbrev om udvidelse af kredsen af personer, som kan tildeles særlig adressebeskyttelse

Læs mere

Undervisningsudvalget L 202 Bilag 7 Offentligt

Undervisningsudvalget L 202 Bilag 7 Offentligt Undervisningsudvalget 2016-17 L 202 Bilag 7 Offentligt Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Sendt til: MDCJ@uvm.dk, nanna.hvass.jacobsen@uvm.dk og jm@jm.dk 24. februar 2017

Læs mere

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger Att.: Kommunaldirektøren Sendt med Digital Post Dato Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319 3200 Fax 3319 3218 E-mail dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk J.nr.

Læs mere

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet Ankestyrelsens brev til en borger Dato: 12-06-2017 Henvendelse vedrørende aktindsigt Slagelse Kommune har den 1. juli 2016 fremsendt en klage af 20. juni 2016

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse af revisionsbestemmelse) Dato: 5. december 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Victoria Maria Ljunggren Sagsnr.: 2018-769-0127 Dok.: 929015 Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ophævelse

Læs mere

Forslag. til. (Gebyr for underretninger om udlægsforretninger)

Forslag. til. (Gebyr for underretninger om udlægsforretninger) Høringsudkast Forslag Sagsnr. 2017-324 Doknr. 470813 Dato 03-07-2017 til Lov om ændring af lov om gebyrer og morarenter vedrørende visse ydelser, der opkræves af regioner og kommuner og inddrives af restanceinddrivelsesmyndigheden,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post

Forslag. Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post Lovforslag nr. L 136 Folketinget 2015-16 Fremsat den 25. februar 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post (Bemyndigelse til at fastsætte

Læs mere

HØRING OVER UDKAST TIL FORSLAG TIL LOV OM CENTER FOR CYBERSIKKERHED SAMT EVALUERING AF GOVCERT-LOVEN

HØRING OVER UDKAST TIL FORSLAG TIL LOV OM CENTER FOR CYBERSIKKERHED SAMT EVALUERING AF GOVCERT-LOVEN Forsvarsministeriet fmn@fmn.dk pah@fmn.dk hvs@govcert.dk WILDERS PLADS 8K 1403 KØBENHAVN K TELEFON 3269 8888 DIREKTE 3269 8805 RFJ@HUMANRIGHTS.DK MENNESKERET.DK J. NR. 540.10/30403/RFJ/MAF HØRING OVER

Læs mere

Henvendelse om Holbæk Kommune

Henvendelse om Holbæk Kommune Holbæk kommune Kanalstræde 2Rådhuset 4300 Holbæk Att.: Chefjurist Kirsten Kemp Henvendelse om Holbæk Kommune Der henvises til kommunens sagsnr.: 16/39331. Vi kan til orientering oplyse, at Ankestyrelsen

Læs mere

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017 Til samtlige kommuner, regioner, opstillingsberettigede partier til folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg og partistøtteberettigede partier og kandidatlister (v/lokallisterne i Danmark) Slotsholmsgade

Læs mere

Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat:

Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat: Statsforvaltningens skrivelse af 4. oktober 2010 til en advokat: Statsforvaltningen Syddanmark har den 1. oktober 2010 modtaget din anmodning om genoptagelse af statsforvaltningens afgørelse af 28. september

Læs mere

Datatilsynet udtaler i den anledning:

Datatilsynet udtaler i den anledning: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Sendt til: primsund@sum.dk med kopi til bgb@sum.dk 20. marts 2015 Svar på høring over udkast til forslag til lov om fremstilling,

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2009-10 L 185 Svar på Spørgsmål 16 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 12. maj 2010 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-730-1047 Dok.:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen

Forslag. Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen Lovforslag nr. L 224 Folketinget 2017-18 Fremsat den 25. april 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen (Ændring af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring i Grønland

Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring i Grønland 1 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring i Grønland (Overførsel af personoplysninger til tredjeland) 1 I lov om arbejdsskadesikring i Grønland, jf. lovbekendtgørelse nr. 75 af 16. januar

Læs mere

Justitsministeriet Lovafdelingen Strafferetskontoret E-mailes til jm@jm.dk

Justitsministeriet Lovafdelingen Strafferetskontoret E-mailes til jm@jm.dk Justitsministeriet Lovafdelingen Strafferetskontoret E-mailes til jm@jm.dk STRANDGADE 56 DK-1401 KØBENHAVN K TEL. +45 32 69 88 88 FAX +45 32 69 88 00 CENTER@HUMANRIGHTS.DK WWW.MENNESKERET.DK WWW.HUMANRIGHTS.DK

Læs mere

Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark. Sendt pr. til

Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark. Sendt pr.  til Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark Sendt pr. e-mail til frikommuner@oim.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2009-10 L 29 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 1. oktober 2009 Kontor: Procesretskontoret Sagsnr.: 2009-711-0199 Dok.: IHT40661 K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar

Læs mere

Vi har på baggrund af din henvendelse haft kontakt til indringer, der har tilkendegivet, at han anser oplysningen for

Vi har på baggrund af din henvendelse haft kontakt til indringer, der har tilkendegivet, at han anser oplysningen for Ankestyrelsens brev til en region 18. februar 2019 [X]s anmodning om aktindsigt J.nr. 18-73758 [X] har den 12. december 2018 skrevet til Region Midtjylland om regionens afgørelse af 6. december 2018 om

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer

Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer Holmens Kanal 22 1060 København K København, den 16. november 2015 Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer Dansk Psykolog Forening

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2010-11 L 102 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen K O M M E N T E R E T O V E R S I G T Dato: 13. december 2010 Kontor: Lovteknikkontoret Sagsnr.: 2010-9404-0148 Dok.: MHE40712 over høringssvar

Læs mere

Ankestyrelsens brev til en borger

Ankestyrelsens brev til en borger Ankestyrelsens brev til en borger 2017-80287 Dato: 12-01-2018 Henvendelse vedrørende Lolland Kommunes afgørelsen om delvis aktindsigt Du har den 29. oktober 2017 klaget over Lolland Kommunes afgørelse

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger

Statsforvaltningens brev til en borger Statsforvaltningens brev til en borger 2016-32751 Dato: 14-02-2017 Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har ved e-mail af 5. april 2016 meddelt Region Midtjylland, at du ønsker at klage over

Læs mere

Kommunaludvalget L 54 Bilag 1 Offentligt

Kommunaludvalget L 54 Bilag 1 Offentligt Forbmgerráciet Tænk. økonomi og indenrigsministeriet Telefon 72 28 25 16 Fax 72 28 24 O1 Se venligst vedlagte høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven

Læs mere

Henvendelse om Faxe Kommune journalnummer K

Henvendelse om Faxe Kommune journalnummer K Faxe kommune Frederiksgade 9Rådhuset 4690 Haslev Henvendelse om Faxe Kommune journalnummer 09.17.00-K03-1-17 Vi kan til orientering oplyse, at Ankestyrelsen i dag har sendt vedlagte brev til Lars Folmann

Læs mere

Den dataansvarlige organisation for behandling af dine personoplysninger er:

Den dataansvarlige organisation for behandling af dine personoplysninger er: PERSONDATAPOLITIK FOR IC-Meter 1 Generelt Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et kundeforhold eller som

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat 16. februar 2018 Høringsnotat med kommentarer vedrørende forslag til lov om udstedelse af NemID med offentlig digital signatur til fysiske personer og til medarbejdere i juridiske

Læs mere

Kontraktbilag 14. Lovregler

Kontraktbilag 14. Lovregler Kontraktbilag 14 Lovregler LØNMODTAGERNES DYRTIDSFOND DIRCH PASSERS ALLÉ 27, 2. SAL 2000 FREDERIKSBERG TELEFON 33 36 89 00 FAX 33 36 89 01 INFO@LD.DK WWW.LD.DK CVR 61552812 2 INDHOLD INDHOLD 2 1 Lovregler

Læs mere

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 13, L 69 endeligt svar på spørgsmål 13 Offentligt

Retsudvalget, Retsudvalget L 68 endeligt svar på spørgsmål 13, L 69 endeligt svar på spørgsmål 13 Offentligt Retsudvalget, Retsudvalget 2017-18 L 68 endeligt svar på spørgsmål 13, L 69 endeligt svar på spørgsmål 13 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 12. december 2017 Kontor:

Læs mere

Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal København K

Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal København K Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K E-mail: jrje@sm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 I N F O @ H U M A N R I G H T S. D K M E

Læs mere

Hjemmelsgrundlaget for anbringelse uden samtykke af børn og unge af forældre uden lovligt ophold eller med processuelt ophold

Hjemmelsgrundlaget for anbringelse uden samtykke af børn og unge af forældre uden lovligt ophold eller med processuelt ophold Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2018-19 SOU Alm.del - Bilag 106 Offentligt Folketinget, Social-, Indenrigs- og Børneudvalget Christiansborg 1240 København K Hjemmelsgrundlaget for anbringelse uden

Læs mere

Henvendelse vedrørende Hedensted Kommune om aktindsigt

Henvendelse vedrørende Hedensted Kommune om aktindsigt Ankestyrelsens brev til Hedensted Kommune Henvendelse vedrørende Hedensted Kommune om aktindsigt 22. juni 2018 Hedensted Kommune har den 9. maj 2018 indbragt en borgers klage over kommunens afgørelse af

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere