Login som redaktør Rediger Min bestyrelsesprofil Opret en side/artikel og rediger din side Filupload... 11

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Login som redaktør Rediger Min bestyrelsesprofil Opret en side/artikel og rediger din side Filupload... 11"

Transkript

1 1 INDHOLD Login som redaktør... 2 Rediger Min bestyrelsesprofil... 3 Opret en side/artikel og rediger din side... 4 Filupload Opret, aktiver og slet menupunkter Opret en nyhed Rediger din lokale forside Rette foto på en komponent Indsætte et billede på en side Indsætte et galleri på en side Indsætte et galleri på forsiden Indsætte en video på en side Opret aktiviteter... 71

2 2 Login som redaktør 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx I øverste højre hjørne finder du hængelåsen og Mit Lejerbo. Klik på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden og logger ind. Når du er webredaktør (bestyrelsesmedlem), får du en REDIGER-knap øverst til højre. Klik på knappen rediger. OBS! Hvis du ikke har nogen redigeringsknap, så kontakt os på 2. REDAKTØRMENU Så sendes du over i et nyt vindue eller i en ny fane. Og der åbner en ny redaktørmenu øverst på siden. Menuen kan åbnes og lukkes på den lille sorte pil. 3. LOG AF OG LOG UD Når du er færdig med at redigere, kan du logge af på 2 måder. Øverst i det sorte felt til højre, kan du logge af redigeringsdelen, så du ikke længere kan redigere på siden. Den røde login-side du så får, skal du bare lukke. Nedenunder er den normale Log ud for Mit Lejerbo. Her logger du helt ud af Mit Lejerbo.

3 3 Rediger Min bestyrelsesprofil TIPS! På Min bestyrelsesprofil kan du sætte dit billede ind, og du kan krydse af, hvor mange af dine oplysninger (mail, billede, adresse og telefonnummer), der skal vises offentligt på hjemmesiden. Det vil blive vist på bestyrelsessiden på din afdelings- og/eller din organisationshjemmeside. 1. LOG PÅ MIT LEJERBO Log ind på Mit Lejerbo på din afdelings- eller organisationshjemmeside eller på 2. GÅ TIL FANEN MIN BESTYRELSEPROFIL OG TILPAS DIN VISNING Gå på fanen Min bestyrelsesprofil. Upload et billede af dig selv til siden Bestyrelse på din hjemmeside. Klik Upload nyt billede, søg dit billede frem på din computer og klik OK. Nederst på siden kan du vælge, hvilke af dine personlige informationer, der skal vises offentligt på bestyrelsessiden. Klik de informationer til, som må vises: , profilfoto, adresse og/eller telefonnummer. Klik til sidst på GEM -knappen nederst. Tjek på bestyrelsessiden, at det ser rigtigt ud. Ellers kan du bare rette til. Bemærk! Hvis du er afdelingsformand og krydser af, at din mailadresse må vises offentligt, så vil du optræde som formand på den kontaktformular, som ligger på siden Min bolig. Det betyder, at beboerne i din afdeling kan sende en mail til dig. Hvis jeres bestyrelse bruger en anden mailadresse end din formandsmail, så skriv til os, så kan vi sætte den mailadresse ind på formularen i stedet for:

4 4 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal du ind og oprette siderne selv. Og så skal du lægge indhold på og måske redigere indholdet ind i mellem. 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo på den hjemmesiden, du skal redigere. Klik på knappen rediger. 2. GÅ TIL FX BEBOERINFO Gå ind på siden Beboerinfo. Du skal huske at klikke 2 gange, når du er inde for at redigere og vil skifte mellem sider. OBS! Inden du opretter en ny side, kan det betale sig lige at tjekke, om vi har oprettet den i forvejen. Du kan se i manualen: Nye menupunkter, om vi har bygget en side i forvejen. Vi har fx under Beboerinfo oprettet siderne Husorden, fælleshus, vedligeholdelse og aktiviteter. De er bare ikke aktive. 3. INDSÆT SIDE OG REDIGER SIDE Åben din værktøjsbjælke til redigering, hvis den ikke allerede er åben. Det gør du på den lille pil øverst til højre: Klik derefter på Indsæt side (grøn pil) REDIGER SIDE: Hvis du vil redigere en eksisterende side, så logger du ind (se ovenfor), og går ind på den side, du vil redigere og klikker på rediger -knappen (rød pil). Du stiller dig bare der, hvor du vil redigere og retter, sletter og skriver. Se punkt 4-7.

5 5 4. VÆLG SIDE/ARTIKEL OG NAVNGIV SIDEN Du får nu et nyt vindue op. Her vælger du Artikelside ved at markere boksen i det store vindue. Derefter giver du din side et navn. Dette navn bliver også sidens adresse og kan derfor ikke indeholde æ, ø, å eller tegn som punktum og komma. Når du har skrevet sidens/artiklens navn, vælger du OK nederst. 5. SLET DATO ÅBN FOR YDERLIGERE REDIGERING Din side/artikel er nu oprettet, og du skal skrive indholdet. Først skal du nulstille datoen, hvis du ikke vil have dato på. Den bliver dannet med dags dato, men det kan ændres: Klik på den røde bjælke øverst, så åbner den lille menu (Article). Klik på tandhjulene, og så åbner der en ny boks. KLIK HER Under Dato kan du nulstille datoen. Klik OK.

6 6 6. OVERSKRIFT OG MANCHET Overskriften på din artikel er dannet ud fra det navn, du gav artiklen. Det kan du rette ved at klikke i feltet og ændre, som du vil. Manchetten er en lille forsmag på artiklens indhold og bliver desuden også vist i nyhedsoversigten på siden Nyheder. Også her redigerer du ved at klikke dig ind i feltet og skrive. 7. ARTIKELTEKST/BRØDTEKST Når du skal rette i selve artiklens tekst, kan du klikke dig ind og rette direkte på siden ligesom ved manchetten, men i tekstfeltet UNDER det skraverede område. Her kan du også markere tekst og gøre noget fed, indsætte link eller billede. Men du har også mulighed for at få en mere avanceret redigeringsmulighed ved at aktivere feltet Brødtekst og vælge blyanten i den lille menu, der dukker op. Har du skrevet din artikel et andet sted først fx i Word kan du kopiere teksten fra Word, åbne redigeringsvinduet ved at klikke på blyanten og i det åbne tekst-vindue højreklikker du og vælger Indsæt som klartekst/ almindelig tekst. Og til slut klik Accepter nederst i boksen. OBS! Når du indsætter som klartekst/almindelig tekst, så rydder den al word-formatering. På den måde får du altid samme skrifttype på din hjemmeside. OBS! Hvis du ikke vil have et stort billede på din artikel, så gå direkte til punkt 15 og gem og udgiv din artikel.

7 7 8. TILFØJ EVT. BILLEDE (Ellers spring til punkt 15) Du kan lægge et stort billede ind øverst på din artikel/ side. Først klikker du et sted i det store røde felt øverst. Så kommer den lille menu Artikel frem, og her klikker du på tandhjulene, og der åbner en lille boks. 9. VÆLG HEROBILLEDE Her scroller du ned til feltet med Hero-billede og klikker Gennemse. 10. VÆLG UPLOAD MEDIE Nu vælger du Upload medie for at uploade et nye billede til dit mediebibliotek. Skal du bruge et billede, der allerede ligger i dit mediebibliotek, klikker du dig selvfølgelig bare frem til dette og vælger det. 11. VÆLG BILLEDETS PLACERING Du skal nu definere, hvor du vil lægge dit nye billede. Det gør du ved at vælge Skift destination, og så klikke dig frem til, hvor i Mediebiblioteket du ønsker, at billedet skal ligge. Det vil typisk være i mappen Billeder under din lokale side.

8 8 12. FIND BILLEDET PÅ DIN EGEN COMPUTER Som der nu også står i vinduet, kan du enten tage en fil fra en anden mappe og trække den ind i dette vindue for at uploade den eller du kan klikke på Gennemse for mediefiler for at finde det ønskede billede på din egen computer. 13. UPLOAD BILLEDET Når du har fundet billedet og valgt OK eller dobbeltklikket på det, kommer du ind på et vindue, hvor du kan vælge at omdøbe billedet inden du uploader. Klik derefter på Upload medie oppe øverst til højre. 14. VÆLG BILLEDET Du kommer så tilbage til Mediebiblioteket, hvor du lige tjekker, at det korrekte billede er valgt og markeret med blåt. Derefter klikker du på Vælg medie Og dernæst klikker du også på OK i næste vindue for at godkende valget af billeder.

9 9 15. ÅBN MEDIEBIBLIOTEKET IGEN Efter du har uploadet, skal billedet udgives. Det gør du ved at finde Mediebiblioteket via den lille Rediger -knap i navigationsbjælken. Har du ikke Rediger-knappen, så gå på fanen Vis og aktiver Navigationsbjælke. 16. FIND BILLEDET OG UDGIV DET Klik dig så frem til billedet via Mediebiblioteket nederst i den nye del af vinduet, klik på billedet og udgiv det via fanen Udgiv. Luk derefter Mediebiblioteket på Gem/luk i værktøjslinjen.

10 GEM OG UDGIV Til sidst skal du gemme på disketten øverst til venstre. Og endelig skal du udgive siden ved at klikke på Udgiv i værktøjslinjen og vælge standardudgivelsen som vist her.

11 11 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside. Du kan også se, hvordan du selv tilføjer filupload-muligheden på andre sider. UPLOAD FILER TIL ET EKSISTERENDE FILUPLOAD-KOMPONENT 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. GÅ TIL RETTE UNDERSIDE Gå ind på fanen Møder eller hvor du nu skal tilføje nye filer. Menuen kan se anderledes ud end her, og hvis du ikke har menupunktet Møder, så hop over i manualen Nye menupunkter, for at gøre undersiden aktiv. 3. RET I OVERSKRIFTER OG TEKSTER På Møder kan du redigere i både overskrift og underoverskriften i grå, samt tilføje tekst både over og under filupload-komponenten. Bare klik i felterne, og du er klar til at skrive, rette eller slette. På billedet her er der markeret ind med grønne felter, hvor du kan redigere i teksterne. Ændrer du i teksten, skal du lige gemme siden på Gemknappen øverst i værktøjslinjen og udgive på Udgiv-fanen.

12 12 4. VÆLG FIL Når du er klar til at uploade en ny fil, klikker du på VÆLG FIL og der åbner et almindeligt stifinder-vindue, som viser din egen computers indhold. Vær opmærksom på, at du skal klikke 2 gange, før der sker noget. Klik dig frem til det dokument, du vil uploade, marker det og klik på Åbn eller dobbeltklik på det ønskede dokument. Følgende dokumenttyper kan uploades: Jpg (foto) Word-filer Excel-regneark PowerPoint-præsentationer PDF-filer 5. RET BESKRIVELSE Filnavnet er nu kopieret ned i boks 2, hvor du kan klikke i teksten og rette til. Det er denne tekst beskrivelsen der bliver vist på hjemmesiden. Du kan skrive alle former for tekst og tegn i feltet. Den vil altid tage filtypens forkortelse med i det her tilfælde.docx. Det kan du med fordel altid slette. Når du har rettet beskrivelsen, klikker du på UPLOAD.

13 13 6. GEMT OG UDGIVET AUTOMATISK Nu er dokumentet uploaded, gemt og udgivet. Skulle du alligevel opdage en fejl i teksten, har du selvfølgelig mulighed for at redigere ved at klikke på blyanten. Så bliver beskrivelsen igen redigerbar. Når du er færdig med at redigere, klikker du på pilen (som blyanten er blevet til) for at gemme OG udgive dine rettelser. På det røde kryds kan du slette filen. 7. ÆNDRE I RÆKKEFØLGEN PÅ FILER Filerne indsættes med nyest uploadede fil øverst. Hvis du vil ændre i rækkefølgen, så sker det ved at ændre på datoen. Her kan du ændre helt efter eget ønske det er kun redaktører, der kan se datoer og tid. Sorteringen er sådan, at filen med nyeste dato og tid bliver vist øverst. Når du er færdig med at redigere i beskrivelse, datoer eller tid, klikker du på pilen for at gemme OG udgive.

14 14 SÆT NYT FILUPLOAD-KOMPONENT IND PÅ EN SIDE 1. VÆLG EN PLADS TIL FILUPLOAD For at indsætte et filupload-komponent skal du være på en side, hvor der er plads til det. Det vil være markeret med et skraveret gråt felt midt på siden. Dette felt klikker du på, og så får du knappen Tilføj her. Den klikker du på. Du kan også indsætte oven over et andet filupload-komponent. Så klikker du først på Komponenter i værktøjsbjælken øverst og vælger derefter Tilføj her -knappen over eller under et eksisterende komponent. 2. VÆLG NYT KOMPONENT I næste boks, vælger du Filupload og klikker på Vælg. Få du ikke Filupload som en mulighed, så er du i gang med at forsøge at indsætte komponenten et sted, hvor det ikke er muligt og du må vælge et andet.

15 15 3. OPRET NYT KOMPONENT I næste boks vælger du Opret nyt indhold. I feltet Navn, øverst, giver du det nye komponent et navn. Det kan være navnet på siden eller en tekst, der beskriver indholdet i filupload-komponenten. Vær opmærksom på, at komponent-navnet ikke kan indeholde ÆØÅ, tal eller specialtegn (,.-) Endelig vælger du mappen artikler i menuen nederst og klikker OK. 4. GÅ TIL MEDIEBIBLIOTEKET Den nye filupload-komponent er nu oprettet, og du skal koble den til en mappe i Mediebiblioteket. Du opretter denne mappe ved at aktivere komponenten med et klik og vælge den lille vindmølle. 5. OPRET NY MAPPE Der åbner nu et nyt vindue med dit mediebibliotek. Her klikker du dig frem til mappen Filer, der hører til den lokale side, du arbejder med. Her har vi valgt organisation 147 og mappen filer, der derfor bliver markeret blåt. Du klikker nu på Ny mappe.

16 16 6. GIV MAPPEN ET NAVN Indtast nu et navn til mappen og klik på Ok. Vær opmærksom på, at navnet ikke kan indeholde æ, ø eller å. 7. UDGIV MAPPEN Du skal nu udgive den nye mappe ved at gå op i fanen UDGIV og derefter klikke på globen over Udgiv. Klik derefter OK i næste vindue og mappen er udgivet. Du kan nu lukket vinduet med Mediebiblioteket oppe i det røde kryds øverst til højre i vinduet. 8. KOBL MAPPE MED KOMPONENT Tilbage på din egen side skal du nu koble filuploadkomponenten sammen med din nye mappe i Mediebiblioteket. Det gør du ved at klikke på tandhjulene i komponenten.

17 17 9. VÆLG DEN NYE MAPPE Du kommer nu ind i et vindue, hvor du i øverste felt klikker på den lille pil for at åbne en rullemenu med oversigt over Mediebiblioteket. Her klikker du dig frem til den mappe, du lige har oprettet og vælger den. Klik herefter OK og du hopper så tilbage til siden igen. 10. GEM KOMPONENTEN Til sidst skal du gemme på disketten øverst til venstre og derefter udgive siden på Udgiv. 11. VÆLG UDGIVELSESINDSTILLINGER I vinduet udgiv vælger du standardindstillingerne og klikker Udgiv. Tjek for en sikkerheds skyld, at alle elementer er valgt til som her på billedet.

18 18 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden og logger ind. Når du er webredaktør (bestyrelsesmedlem), får du en REDIGER-knap øverst til højre, som du klikker på. 2. GÅ TIL NYHEDER Gå ind på siden Nyheder. Du skal huske at klikke 2 gange, når du er inde for at redigere og vil skifte mellem sider. Er siden ikke aktiv, så aktiver den (følge manualen om dette). 3. INDSÆT SIDE Åben din værktøjsbjælke til redigering, hvis den ikke allerede er åben. Det gør du på den lille pil øverst til højre: Klik derefter på Indsæt side. Kan du ikke få lov at klikke, så klik først på Rediger (markeret med lyseblåt på billedet) 4. VÆLG ARTIKEL OG NAVNGIV NYHED Du får nu et nyt vindue op. Her vælger du Artikelside ved at markere boksen i det store vindue. Derefter giver du din nyhed et navn. Dette navn bliver også sidens adresse og kan derfor ikke indeholde æ, ø, å eller tegn som punktum og komma. Når du har skrevet nyhedens navn, vælger du OK nederst.

19 19 5. VÆLG DATO Din nyhed er nu oprettet, og du skal skrive indholdet. Først skal du give nyheden en dato. Den bliver dannet med dags dato, men det kan ændres, hvis du klikker i det lille felt med datoen og vælger kalenderen. Her kan du så vælge den ønskede dato og klikke OK. 6. OVERSKRIFT OG MANCHET Overskriften på din artikel er dannet ud fra det navn, du gav artiklen. Det kan du rette ved at klikke i feltet og ændre, som du vil. Manchetten er en lille forsmag på artiklens indhold og bliver desuden også vist i nyhedsoversigten på siden Nyheder. Også her redigerer du ved at klikke dig ind i feltet og skrive. 7. ARTIKELTEKST/BRØDTEKST Når du skal rette i selve artiklens tekst, kan du klikke dig ind og rette direkte på siden ligesom ved manchetten. Her kan du også markere tekst og gøre noget fed, indsætte link eller billede. Men du har også mulighed for at få en mere avanceret redigeringsmulighed ved at aktivere feltet og vælge blyanten i den lille menu, der dukker op. Har du skrevet din nyhed et andet sted først fx i Word kan du kopiere teksten fra Word, åbne redigeringsvinduet ved at klikke på blyanten og i det åbne tekst-vindue højreklikker du og vælger Indsæt som almindelig tekst. På den måde får du din tekst sat pænt ind i din nyhed. 8. TILFØJ NYHEDSBILLEDE Når din nyhed vises i nyhedsoversigten eller i nyhedsbåndet på forsiden af din side, vises den med et nyhedsbillede. Dette billede skal du sætte på nyheden oppe i toppen af siden. Hvis du ikke sætter billede på, vises en farvet boks. Klik et sted i det store røde felt øverst. Så kommer den lille menu Artikel frem, og her klikker du på tandhjulene.

20 20 9. VÆLG HEROBILLEDE I næste billede scroller du ned til feltet med Hero-billede og klikker Gennemse. 10. VÆLG UPLOAD MEDIE Nu vælger du Upload medie for at uploade et nye billede til dit mediebibliotek. Skal du bruge et billede, der allerede ligger i dit mediebibliotek, klikker du dig selvfølgelig bare frem til dette og vælger det. 11. VÆLG BILLEDETS PLACERING Du skal nu definere, hvor du vil lægge dit nye billede. Det gør du ved at vælge Skift destination, og så klikke dig frem til, hvor i Mediebiblioteket du ønsker, at billedet skal ligge. Det vil typisk være i mappen Billeder under din lokale side. 12. FIND BILLEDET PÅ DIN EGEN COMPUTER Som der nu også står i vinduet, kan du enten tage en fil fra en anden mappe og trække den ind i dette vindue for at uploade den eller du kan klikke på Gennemse for mediefiler for at finde det ønskede billede på din egen computer.

21 UPLOAD BILLEDET Når du har fundet billedet og valgt OK eller dobbeltklikket på det, kommer du ind på et vindue, hvor du kan vælge at omdøbe billedet inden du uploader. Klik derefter på Upload medie på den blå knap oppe øverst til højre. 14. VÆLG BILLEDET Du kommer så tilbage til Mediebiblioteket, hvor du lige tjekker, at det korrekte billede er valgt og markeret med blåt. Derefter klikker du på Vælg medie Og dernæst klikker du også på OK i næste vindue for at godkende valget af billeder. 15. ÅBN MEDIEBIBLIOTEKET IGEN Efter du har uploadet, skal billedet udgives. Det gør du ved at finde Mediebiblioteket via den lille Rediger -knap i navigationsbjælken. Har du ikke Rediger-knappen, så gå på fanen Vis og aktiver Navigationsbjælke.

22 FIND BILLEDET OG UDGIV DET Klik dig så frem til billedet via Mediebiblioteket nederst i den nye del af vinduet, klik på billedet og udgiv det via fanen Udgiv. Luk derefter Mediebiblioteket på knappen Gem/Luk i værktøjslinjen.

23 GEM OG UDGIV Til sidst skal du gemme nyheden på disketten øverst til venstre. Og endelig skal du udgive nyheden ved at klikke på Udgiv i værktøjslinjen og vælge standardudgivelsen som vist her.

24 24 Opret, aktiver og slet menupunkter TIPS! Hvis du mangler nogle sider på din hjemmeside, skal du oprette nye menupunkter. 1. LOG PÅ Log på den hjemmeside, du skal redigere. Brug knappen Mit Lejerbo. Når du er logget ind og vil redigere siden, så klik på knappen Rediger 2. REDIGERINGSFANE Når du klikker på Rediger -knappen, åbner en ny redigeringsfane. Din hjemmeside med Mit Lejerbo har du stadig åben. Aktiver et menupunkt 1. FIND SKJULTE MENUPUNKTER OBS! Vi har forberedt en række menupunkter/sider til dig, som er klar. Du skal bare aktivere dem. Disse sider ligger klar, men skjult: (se billedet) Møder Nyheder Galleri Beboerinfo -Husorden -Fælleshus -Vedligeholdelse -Aktiviteter Kontakt P.S: Nogle af siderne vil allerede være aktive, hvis I har indhold på jeres hjemmeside i forvejen.

25 25 2. AKTIVER ET EKSISTERENDE MENUPUNKT Når du har klikket på REDIGER-knappen, skal du klikke på VIS i menuen og sætte flueben i NAVIGATIONSBJÆLKE. HVORFOR SKAL JEG AKTIVERE ET MENUPUNKT? Vi har gjort nogle sider klar med filupload, galleri-funktion, nyhedsmodul, aktivitetslister m.v. Så det er meget lettere for dig at komme i gang. 3. FIND EN SKJULT SIDE Så får du en navigationsbjælke frem, hvor du kan klikke på en af de viste ikoner/pile for at få vist de skjulte sider. Vælg den skjulte side, som du vil aktivere. Klik på Gå 4. ÅBN BOKS FOR AT AKTIVERE SIDE I MENUEN 1. Klik på den røde baggrund 2. En lille boks åbner og klik så på tandhjulene

26 26 5. VÆLG VIS I MENU I boksen klikker du på Vis i menu og derefter på OK 6. GEM Klik Gem på den lille diskette øverst til venstre. 7. UDGIV Vælg menupunktet Hjem i den grå menu og klik på Udgiv for at publicere dit menupunkt.

27 27 8. UDGIV Når du klikker på Udgiv, åbner et nyt vindue, og du skal måske tjekke, at alle felterne er klikket af, ellers klik dem af (som vist på billedet) og klik på den blå udgiv -knap nederst. Efter udgivelse er siden synlig i menuen. Opret et nyt menupunkt 1. OPRET ET NYT MENUPUNKT/EN NY SIDE Stå på den side, du vil indsætte en ny side under. Klik på rediger -knappen i værktøjsmenuen. Klik derefter på Indsæt side.

28 28 2. VÆLG SIDETYPE OG NAVNGIV SIDEN Der åbner nu et nyt vindue, hvor du skal vælge sidetype. Her vælger du: Artikelside. Skriv navn på dit menupunkt (ikke æ,ø,å, - eller mærkelige tegn) Klik ok 3. ÆNDRE OVERSKRIFTER, TITEL OSV. Hvis du skal have sider, hvor du gerne vil bruge æ, ø eller å i titlerne, så skal du bagefter ind og rette til på siden. Du klikker dig direkte ind i to felter, der er markeret her og retter til. Gem bagefter på gemikonet oppe øverst til venstre.

29 29 4. FJERNE DATO, HVIS DET IKKE ER EN NYHED Er siden en almindelig indholdsside og ikke en nyhed, så er det en god ide at fjerne datoen på siden. Det gør du ved at klikke i den røde kasse, så den lille artikel-menu kommer frem. Her klikker du på tandhjulene. I vinduet, der så kommer frem, klikker du på Nulstil ved feltet nederst og derefter på Ok.

30 30 5. GEM OG UDGIV Gem nu siden på disketten øverst til venstre. Og til sidst skal du udgive din nye nyhed ved at klikke på Udgiv i værktøjslinien og vælge standard-indstillingerne i næste vindue inden du klikker Udgiv.

31 31 Slet menupunkt (side) 1. SLET MENUPUNKT Stå på den side, du vil have slettet. Klik Rediger i værktøjsbjælken. Klik slet side Der kommer en boks og spørger, om du er sikker på, at du vil slette siden. Her skal du klikke OK og vente, så bliver siden slettet. Husk at udgive på siden over, hvor du lander, når du har slettet en underside.

32 32 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden og logger ind. Når du er webredaktør (bestyrelsesmedlem), får du en REDIGER-knap øverst til højre, som du klikker på. 2. GÅ TIL NYHEDER Gå ind på siden Nyheder. Du skal huske at klikke 2 gange, når du er inde for at redigere og vil skifte mellem sider. Er siden ikke aktiv, så aktiver den (følge manualen om dette). 3. INDSÆT SIDE Åben din værktøjsbjælke til redigering, hvis den ikke allerede er åben. Det gør du på den lille pil øverst til højre: Klik derefter på Indsæt side. Kan du ikke få lov at klikke, så klik først på Rediger (markeret med lyseblåt på billedet) 4. VÆLG ARTIKEL OG NAVNGIV NYHED Du får nu et nyt vindue op. Her vælger du Artikelside ved at markere boksen i det store vindue. Derefter giver du din nyhed et navn. Dette navn bliver også sidens adresse og kan derfor ikke indeholde æ, ø, å eller tegn som punktum og komma. Når du har skrevet nyhedens navn, vælger du OK nederst.

33 33 5. VÆLG DATO Din nyhed er nu oprettet, og du skal skrive indholdet. Først skal du give nyheden en dato. Den bliver dannet med dags dato, men det kan ændres, hvis du klikker i det lille felt med datoen og vælger kalenderen. Her kan du så vælge den ønskede dato og klikke OK. 6. OVERSKRIFT OG MANCHET Overskriften på din artikel er dannet ud fra det navn, du gav artiklen. Det kan du rette ved at klikke i feltet og ændre, som du vil. Manchetten er en lille forsmag på artiklens indhold og bliver desuden også vist i nyhedsoversigten på siden Nyheder. Også her redigerer du ved at klikke dig ind i feltet og skrive. 7. ARTIKELTEKST/BRØDTEKST Når du skal rette i selve artiklens tekst, kan du klikke dig ind og rette direkte på siden ligesom ved manchetten. Her kan du også markere tekst og gøre noget fed, indsætte link eller billede. Men du har også mulighed for at få en mere avanceret redigeringsmulighed ved at aktivere feltet og vælge blyanten i den lille menu, der dukker op. Har du skrevet din nyhed et andet sted først fx i Word kan du kopiere teksten fra Word, åbne redigeringsvinduet ved at klikke på blyanten og i det åbne tekst-vindue højreklikker du og vælger Indsæt som almindelig tekst. På den måde får du din tekst sat pænt ind i din nyhed. 8. TILFØJ NYHEDSBILLEDE Når din nyhed vises i nyhedsoversigten eller i nyhedsbåndet på forsiden af din side, vises den med et nyhedsbillede. Dette billede skal du sætte på nyheden oppe i toppen af siden. Hvis du ikke sætter billede på, vises en farvet boks. Klik et sted i det store røde felt øverst. Så kommer den lille menu Artikel frem, og her klikker du på tandhjulene.

34 34 9. VÆLG HEROBILLEDE I næste billede scroller du ned til feltet med Hero-billede og klikker Gennemse. 10. VÆLG UPLOAD MEDIE Nu vælger du Upload medie for at uploade et nye billede til dit mediebibliotek. Skal du bruge et billede, der allerede ligger i dit mediebibliotek, klikker du dig selvfølgelig bare frem til dette og vælger det. 11. VÆLG BILLEDETS PLACERING Du skal nu definere, hvor du vil lægge dit nye billede. Det gør du ved at vælge Skift destination, og så klikke dig frem til, hvor i Mediebiblioteket du ønsker, at billedet skal ligge. Det vil typisk være i mappen Billeder under din lokale side. 12. FIND BILLEDET PÅ DIN EGEN COMPUTER Som der nu også står i vinduet, kan du enten tage en fil fra en anden mappe og trække den ind i dette vindue for at uploade den eller du kan klikke på Gennemse for mediefiler for at finde det ønskede billede på din egen computer.

35 UPLOAD BILLEDET Når du har fundet billedet og valgt OK eller dobbeltklikket på det, kommer du ind på et vindue, hvor du kan vælge at omdøbe billedet inden du uploader. Klik derefter på Upload medie på den blå knap oppe øverst til højre. 14. VÆLG BILLEDET Du kommer så tilbage til Mediebiblioteket, hvor du lige tjekker, at det korrekte billede er valgt og markeret med blåt. Derefter klikker du på Vælg medie Og dernæst klikker du også på OK i næste vindue for at godkende valget af billeder. 15. ÅBN MEDIEBIBLIOTEKET IGEN Efter du har uploadet, skal billedet udgives. Det gør du ved at finde Mediebiblioteket via den lille Rediger -knap i navigationsbjælken. Har du ikke Rediger-knappen, så gå på fanen Vis og aktiver Navigationsbjælke.

36 FIND BILLEDET OG UDGIV DET Klik dig så frem til billedet via Mediebiblioteket nederst i den nye del af vinduet, klik på billedet og udgiv det via fanen Udgiv. Luk derefter Mediebiblioteket på knappen Gem/Luk i værktøjslinjen.

37 GEM OG UDGIV Til sidst skal du gemme nyheden på disketten øverst til venstre. Og endelig skal du udgive nyheden ved at klikke på Udgiv i værktøjslinjen og vælge standardudgivelsen som vist her.

38 38 Rediger din lokale forside Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan sættes ind hvor som helst. De skal nemlig passe ind i det net, der er på siden. Når du skal tilføje et nyt komponent, vælger du først en plads på forsiden. Her får du kun tilbudt den type komponent, der passer ind på den pågældende plads. Du kan derfor ikke komme til at ødelægge forsidens net. Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. På organisationssider anbefaler vi at lade Møder blive liggende denne side vedligeholder administrationen med opdaterede mødereferater, dagsordner osv. RET I EKSISTERENDE KOMPONENT 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. KLIK DIG IND I KOMPONENT Find det komponent du skal rette i, og klik på det en enkelt gang for at aktivere det. Du kan så se, hvad komponenten hedder i øverste venstre hjørne. 3. RET TEKSTER DIREKTE Skal du rette i teksten på et komponent, så klikker du bare på teksten og retter løs. Det gælder for alle tekster på nær link-teksten, der er fast. Når du har aktiveret en tekst, som du kan rette i, kommer der en kasse til syne rundt om teksten.

39 39 4. RET BILLEDER Indeholder komponenten billeder, så klikker du på det eksisterende billede for at vælge et nyt. Det sker ved at finde det lille ikon med billedrammen. 5. VÆLG UPLOAD MEDIE Nu vælger du Upload medie for at uploade et nyt billede til dit mediebibliotek. OBS! Skal du bruge et billede, der allerede ligger i dit mediebibliotek, klikker du dig selvfølgelig bare frem til dette og vælger det. 6. VÆLG BILLEDETS PLACERING Du skal nu definere, hvor du vil lægge dit nye billede. Det gør du ved at vælge Skift destination, og klikke dig frem til, hvor i Mediebiblioteket du ønsker, at billedet skal ligge. Det vil typisk være i mappen Billeder under din lokale side. 7. FIND BILLEDET PÅ DIN EGEN COMPUTER Som der nu også står i vinduet, kan du enten tage en fil fra en anden mappe og trække den ind i dette vindue for at uploade den, eller du kan klikke på Gennemse for mediefiler for at finde det ønskede billede på din egen computer.

40 40 8. UPLOAD BILLEDET Når du har fundet billedet og valgt OK eller dobbeltklikket på det, kommer du ind på et vindue, hvor du kan vælge at omdøbe billedet, inden du uploader. Klik derefter på Upload medie oppe øverst til højre. 9. VÆLG BILLEDET Du kommer så tilbage til Mediebiblioteket, hvor du lige tjekker, at det korrekte billede er valgt og markeret med blåt. Derefter klikker du på Vælg medie Og dernæst klikker du også på OK i næste vindue for at godkende valget af billeder. 10. ÅBN MEDIEBIBLIOTEKET IGEN Efter du har uploadet, skal billedet udgives. Det gør du ved at finde Mediebiblioteket via den lille Rediger -knap i navigationsbjælken. Har du ikke Rediger-knappen, så gå på fanen Vis og aktiver Navigationsbjælke.

41 FIND BILLEDET OG UDGIV DET Klik dig så frem til billedet via Mediebiblioteket nederst i den nye del af vinduet, klik på billedet og udgiv det via fanen Udgiv. Luk derefter Mediebiblioteket på Gem/luk i værkstøjslinjen. 12. ÆNDRE LINKET Du skal også vælge, hvor komponenten nu skal linke hen. Det gør du ved at aktivere knappen og vælge det lille lænke-ikon.

42 VÆLG LINK I vinduet, der kommer frem, kan du i menuen til venstre enten definere et internt link altså et link på din egen side. Her får du et træ over din side, hvor du klikker frem til den ønskede side. Du kan også vælge at linke eksternt til en helt anden side på nettet. Her udfylder du feltet URL med det ønskede link. Til sidst klikker du OK nederst. 14. GEM OG UDGIV Til sidst skal du gemme på disketten øverst til venstre. Og endelig skal du udgive din nye komponent ved at klikke på Udgiv i værktøjslinjen og vælge Udgiv. Tjek for en sikkerheds skyld, at der er krydset korrekt af i forhold til billedet her. Den ændrede komponent er nu udgivet.

43 43 TILFØJ NYT KOMPONENT FX GALLERI ELLER VIDEOVISNING 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. NY KOMPONENT Klik på knappen Komponent i din værktøjslinie. Er den ikke åben, så klik på den lille pil øverst til højre: 3. VÆLG EN PLADS En masse steder på din side, vil der nu dukke en lille knap op, hvor der står Tilføj her. Vælg en af disse pladser for at sætte en ny komponent ind her. Vær opmærksom på, om det er en plads i fuld bredde, halv bredde eller ved siden af Træffetider med 2/3 plads. Nogle komponenter, som video, galleri og nyhedsbånd kan KUN indsættes i fuld bredde. 4. VÆLG KOMPONENT-TYPE Du får nu et vindue frem, hvor du kan vælge, hvilken type komponent, du ønsker at sætte ind. Her har vi fået mulighederne for fuld bredde, og har valgt galleriet. Klike derefter på vælg nederst til højre.

44 44 5. NAVNGIVNING OG PLACERING I næste vindue vælger du Opret nye indhold og du får så mulighed for at give komponenten sit eget navn øverst oppe. Du skal så vælge, hvor komponenten ligger. Vi har her valgt Forside og Bokse i bunden, da dette galleri skal ligge nederst på vores forside. Til sidst klikker du på Ok nederst til højre. Hvordan du bruger de enkelte komponenter kan du se i de respektive manualer for komponenter (galleri og video). Komponenter med tekst og foto sættes op som første del af denne manual, hvor du retter i eksisterende. 6. GEM OG UDGIV Til sidst skal du gemme på disketten øverst til venstre. Og endelig skal du udgive ved at klikke på Udgiv i værktøjslinjen og vælge indstillingerne i næste vindue inden du klikker Udgiv. Din nye komponent er nu sat ind og klar til at blive brugt.

45 45 FLYT RUNDT PÅ KOMPONENTER OG SLETTE KOMPONENTER 1. MARKER DEN, DER SKAL FLYTTES Klik dig ind, så den komponent, der skal flyttes, bliver aktivt og vælg derefter det lille flytte-ikon. 2. VÆLG, HVOR KOMPONENTEN SKAL FLYTTES HEN Alle de steder, hvor dit komponent kan flyttes hen, bliver nu markeret med et Flyt hertil. Du vælger derfor bare, hvor du vil indsætte og klikker på dette. 3. SLET KOMPONENT Hvis du skal slette en komponent, skal du aktivere det og vælge det røde kryds i den lille menu. 4. GEM OG UDGIV Til sidst skal du gemme på disketten øverst til venstre. Og endelig skal du udgive ved at klikke på Udgiv i værktøjslinien og vælge standard-indstillingerne i næste vindue inden du klikker Udgiv. Dine ændringer er nu udgivet.

46 46 Rette foto på en komponent 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. REDIGER BILLEDE Klik dig ind på det foto, du vil ændre og klik på første ikon (Vælg et billede). Det kan både være et billede på en komponent på forsiden eller inde på en artikel-side. 3. VÆLG UPLOAD MEDIE Nu vælger du Upload medie for at uploade et nye billede til dit mediebibliotek. OBS! Skal du bruge et billede, der allerede ligger i dit mediebibliotek, klikker du dig selvfølgelig bare frem til dette og vælger det. 4. VÆLG BILLEDETS PLACERING Du skal nu definere, hvor du vil lægge dit nye billede. Det gør du ved at vælge Skift destination, og klikke dig frem til, hvor i Mediebiblioteket du ønsker, at billedet skal ligge. Det vil typisk være i mappen Billeder under din lokale side.

47 47 5. FIND BILLEDET PÅ DIN EGEN COMPUTER Som der nu også står i vinduet, kan du enten tage en fil fra en anden mappe og trække den ind i dette vindue for at uploade den, eller du kan klikke på Gennemse for mediefiler for at finde det ønskede billede på din egen computer. 6. UPLOAD BILLEDET Når du har fundet billedet og valgt OK eller dobbeltklikket på det, kommer du ind på et vindue, hvor du kan vælge at omdøbe billedet inden du uploader. Klik derefter på Upload medie oppe øverst til højre. 7. VÆLG BILLEDET Du kommer så tilbage til Mediebiblioteket, hvor du lige tjekker, at det korrekte billede er valgt og markeret med blåt. Derefter klikker du på Vælg medie Og dernæst klikker du også på OK i næste vindue for at godkende valget af billeder. Husk også at gemme på Gem-knappen øverst til venstre.

48 48 8. ÅBN MEDIEBIBLIOTEKET IGEN Efter du har uploadet, skal billedet udgives. Det gør du ved at finde Mediebiblioteket via den lille Rediger -knap i navigationsbjælken. Har du ikke Rediger-knappen, så gå på fanen Vis og aktiver Navigationsbjælke. 9. FIND BILLEDET OG UDGIV DET Klik dig så frem til billedet via Mediebiblioteket nederst i den nye del af vinduet, klik på billedet og udgiv det via fanen Udgiv. Luk derefter Mediebiblioteket på knappen Gem/luk i værktøjslinjen.

49 GEM OG UDGIV Til sidst skal du gemme på disketten øverst til venstre. Og endelig skal du udgive din nye komponent ved at klikke på Udgiv i værktøjslinjen og vælge Smart udgivelse i næste vindue inden du klikker Udgiv. Den ændrede komponent er nu udgivet.

50 50 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig frem til den side, hvor dit billede skal være og vælg Komponent i din værktøjslinje. 3. VÆLG TYPE AF KOMPONENT Vælg hvor dit billede skal sættes ind. Du kan vælge alle de steder, hvor der står Tilføj her I næste vindue vælger du Billedboks, når du kun skal indsætte ét billede, og klikker på Vælg.

51 51 4. INDSÆT NYT KOMPONENT I det næste vindue vælger du Opret nyt indhold og klikker derefter ned på Artikler, fordi du indsætter billedet på en artikel-side. Til sidst giver du billedboksen et sigende navne øverst. 5. INDSÆT BILLEDE Klik dig så ind på billed-ikonet for at vælge et billede til boksen. I den lille menu der så kommer frem, vælger du første ikon til venstre for at vælge et nyt billede til boksen. 6. VÆLG UPLOAD MEDIE Nu vælger du Upload medie for at uploade et nye billede til dit mediebibliotek. OBS! Skal du bruge et billede, der allerede ligger i dit mediebibliotek, klikker du dig selvfølgelig bare frem til dette og vælger det.

52 52 7. VÆLG BILLEDETS PLACERING Du skal nu definere, hvor du vil lægge dit nye billede. Det gør du ved at vælge Skift destination, og klikke dig frem til, hvor i Mediebiblioteket du ønsker, at billedet skal ligge. Det vil typisk være i mappen Billeder under din lokale side. 8. FIND BILLEDET PÅ DIN EGEN COMPUTER Som der nu også står i vinduet, kan du enten tage en fil fra en anden mappe og trække den ind i dette vindue for at uploade den, eller du kan klikke på Gennemse for mediefiler for at finde det ønskede billede på din egen computer. 9. UPLOAD BILLEDET Når du har fundet billedet og valgt OK eller dobbeltklikket på det, kommer du ind på et vindue, hvor du kan vælge at omdøbe billedet inden du uploader. Klik derefter på Upload medie oppe øverst til højre.

53 VÆLG BILLEDET Du kommer så tilbage til Mediebiblioteket, hvor du lige tjekker, at det korrekte billede er valgt og markeret med blåt. Derefter klikker du på Vælg medie Og dernæst klikker du også på OK i næste vindue for at godkende valget af billeder. 11. ÅBN MEDIEBIBLIOTEKET IGEN Efter du har uploadet, skal billedet udgives. Det gør du ved at finde Mediebiblioteket via den lille Rediger -knap i navigationsbjælken. Har du ikke Rediger-knappen, så gå på fanen Vis og aktiver Navigationsbjælke.

54 FIND BILLEDET OG UDGIV DET Klik dig så frem til billedet via Mediebiblioteket nederst i den nye del af vinduet, klik på billedet og udgiv det via fanen Udgiv. Vælg derefter Gem/luk i værktøjslinjen for at lukke Mediebiblioteket.

55 GEM OG UDGIV Til sidst skal du gemme på disketten øverst til venstre. Og endelig skal du udgive din nye komponent ved at klikke på Udgiv i værktøjslinjen og vælge Smart udgivelse i næste vindue inden du klikker Udgiv. Den ændrede komponent er nu udgivet. Til sidst skal du udgive den side, du har indsat dit billede på.

56 56 Indsætte et galleri på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT GALLERI SKAL IND PÅ Klik dig frem til den side, hvor dit galleri skal være og vælg Komponent i din værktøjslinje. 3. VÆLG TYPE AF KOMPONENT Vælg hvor dit billede skal sættes ind. Du kan vælge alle de steder, hvor der står Tilføj her I næste vindue vælger du BilledgalleriBoks, når du kun skal indsætte et galleri, og klikker på Vælg.

57 57 4. INDSÆT NYT KOMPONENT I det næste vindue vælger du Opret nyt indhold og klikker derefter ned på Artikler, fordi du indsætter galleriet på en artikel-side. Til sidst giver du galleriet et sigende navn øverst. Gem til sidst oppe på gem-knappen øverst til venstre.

58 58 5. ÅBN MEDIEBIBLIOTEKET Galleri-modulet er nu sat ind på din side, og du skal have uploadet nogle billeder til galleriet. Det gør du ved at finde Mediebiblioteket via den lille Rediger -knap i navigationsbjælken. Har du ikke Rediger-knappen, så gå på fanen Vis og aktiver Navigationsbjælke. Klik så på Mediebiblioteket nederst i den nye del af siden.

59 59 6. INDSÆT NY MAPPE Klik dig så frem til mappen Billeder i din afdeling, højreklik på mappen og vælg Indsæt og Mediemappe. 7. NAVNGIV MAPPEN Giv nu din nye mappe et navn det kan meget passende være samme navn som galleriet/komponentnavnet fra tidligere. 8. UPLOAD BILLEDER Du skal nu uploade billeder til mappen ved at klikke på Upload filer(avanceret). I vinduet der åbner, skal du klikke på Vælg fil og du kommer så ind og skal vælge et billede på din egen computer. Det gør du, indtil du har valgt alle de billeder, der skal være med i dit galleri. Til sidst vælger du den blå Upload-knap. OBS! Dine billeder må ikke have bindestreger i filnavnet!

60 60 9. UDGIV BILLEDER OG MAPPE Du skal så udgive dine billeder ved at stå på mappen med galleriets navn og vælge Udgiv i menuen og udgive med indstillingerne som vist her. Luk til sidst Mediebiblioteket ved at vælge Gem og luk i værktøjslinjen. 10. ÅBEN INDSTILLINGER FOR GALLERI Til sidst skal du koble dit galleri sammen med mappen med billeder i Mediebiblioteket. Det gør du ved at klikke på dit galleri og vælge det lille ikon med tandhjulene. 11. INDSÆT LINK TIL BILLEDMAPPEN I næste vindue vælger du Indsæt link

61 VÆLG MAPPEN OG GEM Herefter klikker du dig frem til din galleri-mappe i dit Mediebibliotek og klikker Indsæt nederst. I næste vindue vælger du Ok. Til sidst skal du gemme siden på gem-knappen øverst til venstre, og dine billeder vil blive vist. 13. UDGIV DIN SIDE Udgiv til sidst siden. Til sidst skal du udgive den side, du har indsat dit galleri på.

62 62 Indsætte et galleri på forsiden 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. STÅ PÅ FORSIDEN OG INDSÆT KOMPONENT Stå på forsiden af din side og vælg Komponent i din værktøjslinje. 3. VÆLG TYPE AF KOMPONENT Vælg hvor dit billede skal sættes ind. Du kan vælge alle de steder, hvor der står Tilføj her, men det skal være et sted med plads til en komponent i fuld bredde af siden. I næste vindue vælger du ForsideBilledgalleri og klikker på Vælg.

63 63 4. INDSÆT NYT KOMPONENT I det næste vindue vælger du Opret nyt indhold og klikker derefter ned på Forside, fordi du indsætter galleriet på forsiden. Til sidst giver du galleriet et sigende navn øverst. Gem til sidst oppe på gem-knappen øverst til venstre. 5. ÆNDRE PÅ TEKSTEN PÅ KOMPONENTEN Komponenten bliver så sat ind på din forside. Du kan rette i teksten de to steder, der er markeret her, hvis du ønsker. Bare stil dig direkte i felterne skriv den ønskede tekst.

64 64 6. ÅBN MEDIEBIBLIOTEKET Galleri-modulet er nu sat ind på din side, og du skal have uploadet nogle billeder til galleriet. Det gør du ved at finde Mediebiblioteket via den lille Rediger -knap i navigationsbjælken. Har du ikke Rediger-knappen, så gå på fanen Vis og aktiver Navigationsbjælke. 7. INDSÆT NY MAPPE Klik dig så frem til mappen Billeder i din afdeling, højreklik på mappen og vælg Indsæt og Mediemappe. 8. NAVNGIV MAPPEN Giv nu din nye mappe et navn det kan meget passende være samme navn som galleriet/komponentnavnet fra tidligere.

65 65 9. UPLOAD BILLEDER Du skal nu uploade billeder til mappen ved at klikke på Upload filer(avanceret). I vinduet der åbner, skal du klikke på Vælg fil og du kommer så ind og skal vælge et billede på din egen computer. Det gør du, indtil du har valgt alle de billeder, der skal være med i dit galleri. Til sidst vælger du den blå Upload-knap. OBS! Dine billeder må ikke have bindestreger i filnavnet! 10. UDGIV BILLEDER OG MAPPE Du skal så udgive dine billeder ved at stå på mappen med galleriets navn og vælge Udgiv i menuen og udgive med indstillingerne som vist her. Luk til sidst Mediebiblioteket ved at vælge Gem og luk i værktøjslinjen.

66 ÅBEN INDSTILLINGER FOR GALLERI Til sidst skal du koble dit galleri sammen med mappen med billeder i Mediebiblioteket. Det gør du ved at klikke på dit galleri og vælge det lille ikon med tandhjulene. 12. INDSÆT LINK TIL BILLEDMAPPEN I næste vindue vælger du Indsæt link 13. VÆLG MAPPEN OG GEM Herefter klikker du dig frem til din galleri-mappe i dit Mediebibliotek og klikker Indsæt nederst. I næste vindue vælger du Ok. Til sidst skal du gemme siden på gem-knappen øverst til venstre, og dine billeder vil blive vist.

67 UDGIV DIN SIDE Udgiv til sidst siden. Til sidst skal du udgive den side, du har indsat dit galleri på.

68 68 Indsætte en video på en side Vær her opmærksom på, at din video på forhånd skal være uploadet på Det virker IKKE, hvis videoen ligger på andre sider, fx youtube. 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT GALLERI SKAL IND PÅ Klik dig frem til den side, hvor dit galleri skal være og vælg Komponent i din værktøjslinje. 3. VÆLG TYPE AF KOMPONENT Vælg hvor dit billede skal sættes ind. Du kan vælge alle de steder, hvor der står Tilføj her I næste vindue vælger du Video, når du skal indsætte en video, og klikker på Vælg.

69 69 4. INDSÆT NYT KOMPONENT I det næste vindue vælger du Opret nyt indhold og klikker derefter ned på Artikler, fordi du indsætter galleriet på en artikel-side. Til sidst giver du galleriet et sigende navn øverst. Gem til sidst oppe på gem-knappen øverst til venstre. 5. ÅBEN INDSTILLINGER FOR VIDEO-KOMPONENTEN Video-komponenten er nu indsat og du skal koble den sammen med din video. Det gør du ved at klikke på dit galleri og vælge det lille ikon med tandhjulene.

70 70 6. INDSÆT LINK TIL DIN VIDEO I næste vindue kopierer du linket fra din video på Vimeo ind og klikker så på Ok nederst. 7. GEM OG UDGIV DIN SIDE Gem til sidst på gem-knappen øverst til venstre og udgiv derefter siden med standardindstillingerne som vist her. Til sidst skal du udgive den side, du har indsat din video på.

71 71 Opret aktiviteter TIPS: Du kan bruge en aktivitetsliste til at vise en række datostyrede aktiviteter i jeres afdeling eller udlejning af jeres fælleshus. Du behøver ikke sætte billede på, eller tekst, kun datoer og en overskrift. 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo på den hjemmesiden, du skal redigere. Klik på knappen rediger. 2. KOM I GANG. ER SIDEN AKTIVERET? Vi har forberedt en aktivitetsliste på jeres hjemmeside, som ligger under menupunktet Beboerinfo og hedder Aktiviteter. OBS! Hvis undersiden Aktiviteter ikke er aktiv på jeres hjemmeside under Beboerinfo, så se i manualen: Opret, aktiver og slet et menupunkt, hvordan du aktiverer siden, ellers send en mail til hvis det driller. Man kan bruge siden Aktiviteter til at opbygge en række datostyrede aktiviteter i afdelingen, eller man kan bruge den som en slags kalender eller oversigt over, hvornår fx fælleshuset er udlejet. Se de 2 eksempler:

72 72 3. INDSÆT SIDE Gå ind på siden Aktiviteter. Åben din værktøjsbjælke til redigering, hvis den ikke allerede er åben. Det gør du på den lille pil øverst til højre: Klik derefter på Indsæt side 4. VÆLG ARTIKELSIDE Du får nu et nyt vindue op. Her vælger du Artikelside ved at markere boksen i det store vindue. Derefter giver du din aktivitet et navn. Dette navn bliver også sidens adresse og kan derfor ikke indeholde æ, ø, å eller tegn som punktum og komma. Brug gerne mellemrum, fx Sankt Hans. Den sætter selv bindestreger ind, så siden kommer til at hedde: aktiviteter/sankt-hans Når du har skrevet aktivitetens navn, vælger du OK nederst. 5. VÆLG DATO Din aktivitet er nu oprettet, og du kan skrive uddybende om aktiviteten, hvis du vil det. Først skal du give aktiviteten en dato. Den bliver dannet med dags dato, men det kan ændres, hvis du klikker i det lille felt med datoen og vælger kalenderen. Aktiviteterne vil ligge i den rækkefølge, de er oprettet med ældste øverst (førstkommende). Her kan du så vælge den ønskede dato og klikke OK.

73 73 6. OVERSKRIFT OG MANCHET Overskriften på din aktivitet er dannet ud fra det navn, du gav artiklen. Det kan du rette ved at klikke i feltet og ændre, som du vil. Manchetten er en lille uddybning af indholdet og bliver desuden også vist i oversigten på siden Aktiviteter. Også her redigerer du ved at klikke dig ind i feltet og skrive. 7. ARTIKELTEKST/BRØDTEKST Hvis du skal rette i selve aktivitetens tekst, kan du klikke dig ind og rette direkte på siden ligesom ved manchetten. Her kan du også markere tekst og gøre noget fed, indsætte link eller billede. Men du har også mulighed for at få en mere avanceret redigeringsmulighed ved at aktivere feltet og vælge blyanten i den lille menu, der dukker op. Så får du en edit-boks frem. Har du skrevet din aktivitet et andet sted først fx i Word kan du kopiere teksten fra Word, åbne redigeringsvinduet ved at klikke på blyanten og i det åbne tekst-vindue højreklikker du og vælger Indsæt som almindelig tekst. På den måde får du din tekst sat pænt ind. 8. ÅBN FOR YDERLIGERE REDIGERING Klik på den røde bjælke fanen, så åbner den lille menu (article), som du kan se på øverste billede. Klik så på tandhjulene, så åbner der en ny boks - Dato. Billede 2. Her skal du: 1. Fjerne flueben, så aktiviteten IKKE vises i menuen 2. Sætte en udløbsdato og evt. tidspunkt på din aktivitet. 3. Tjekke at datoen for visning af aktiviteten på listen er den rigtige. Aktiviteterne vises omvendt kronologisk ift. disse datoer.

74 GEM OG UDGIV Til sidst skal du klikke GEM på disketten øverst til venstre. Og så skal du udgive din aktivitet ved at klikke på Udgiv i værktøjslinien og vælge Smart udgivelse. Tjek at boksene nedefter er krydset af (som på billedet til højre) Når der kommer et vindue frem og spørger, om du vil fortsætte, klikker du OK. Derefter klikker du Udgiv på den blå knap, og afslutningsvis lukker du vinduet ned på knappen LUK. Aktiviteten er nu udgivet og kan ses på din liste over aktiviteter. 11. SLET SIDE Hvis du vil slette en side (eller en aktivitet), så stil dig på den side, du vil slette og klik på det røde kryds Slet side og bekræft, at du vil slette.

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx 1 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx https://afd154-0.lejerbo.dk I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden

Læs mere

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE 1 Opret aktiviteter TIPS: Du kan bruge en aktivitetsliste til at vise en række datostyrede aktiviteter i jeres afdeling eller udlejning af jeres fælleshus. Du behøver ikke sætte billede på, eller tekst,

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Opret, aktiver og slet menupunkter

Opret, aktiver og slet menupunkter 1 Opret, aktiver og slet menupunkter TIPS! Hvis du mangler nogle sider på din hjemmeside, skal du oprette nye menupunkter. 1. LOG PÅ Log på den hjemmeside, du skal redigere. Brug knappen Mit Lejerbo. Når

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Quickguide til kredscms. Login

Quickguide til kredscms. Login Quickguide til kredscms Dette er en quickguide, der vil præsentere dig for de mest basale funktioner i kredscms. Finder du ikke svar her, så prøv at spørge andre webmastere via debatforummet på leder.fdf.dk:

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Den nye klub hjemmeside.

Den nye klub hjemmeside. Den nye klub hjemmeside. Ved login i typo3, bliver du mødt med dette billede. Det viser sidetræet. Om man skal bruge listevisning eller sidevisning, afhænger af, hvilket indholdselement man arbejder i.

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider BRUGERVEJLEDNING Diabetesforeningens lokale hjemmesider Om Diabetesforeningens lokale hjemmesider Alle Diabetesforeningens lokalforeninger, børnefamilie- og ungergrupper har en officiel hjemmeside. Det

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk

Miniguide for redaktører. Miniguide for redaktører. Leveret af DFF-EDB.dk Miniguide for redaktører Miniguide for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 1 INDHOLD Hjemmesider i Umbraco... 2 1. Kom i gang med Umbraco... 2 1.1 Login... 2 1.2. Når du arbejder på siden, inden den er udgivet...

Læs mere

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside.

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Side 1 Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Login til mine websider Du starter med at logge ind som medlem. Herefter klikker du på den

Læs mere

Opgave: Digitalisering af et dokument

Opgave: Digitalisering af et dokument Denne opgave omhandler digitaliseringen af et Veje i Frederikssund Kommune. I opgaven gennemgås følgende: Oprettelse af mapper og sider på hjemmesiden Indsættelse af tekst, billeder, links til PDF og hjemmesider

Læs mere

Indhold Indhold... 1 Upload fil... 2 Skift sektion... 2 Rediger menu... 2 Planlæg udgivelse... 3 Opret side... 3 Opret nyhed... 3 Opret galleri...

Indhold Indhold... 1 Upload fil... 2 Skift sektion... 2 Rediger menu... 2 Planlæg udgivelse... 3 Opret side... 3 Opret nyhed... 3 Opret galleri... Indhold Indhold... 1 Upload fil... 2 Skift sektion... 2 Rediger menu... 2 Planlæg udgivelse... 3 Opret side... 3 Opret nyhed... 3 Opret galleri... 3 Opret oversigtsside... 4 Opret element i række... 5

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Sådan arbejder du med din forside

Sådan arbejder du med din forside Sådan arbejder du med din forside Din forside på hjemmeside består af forskellige slags indhold og med det formål at fremhæve indhold som du har på dine undersider. Hvor er min forside? Øverst i dit sidetræ

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4)

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4) Sitecore vejledning Hvad er det? Sitecore er det program, den officielle del af Spejdernet laves i. Sitecore er et Content Management System, dvs. indholds-håndteringssystem til hjemmesider. Hvordan starter

Læs mere

Brugermanual til munkebjergbykirke.dk

Brugermanual til munkebjergbykirke.dk Brugermanual til munkebjergbykirke.dk Indhold Log ind... 2 Introduktion til redigeringssystemet... 3 Tilføj - tilføje nye artikler og emner... 4 Tilføj artikler... 5 Kalenderfunktionen... 7 Tilføj galleri...

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indledning:... 2 Metode 1 en samling af sider, med kun en engelsk version:... 3 Metode 2 Eksisterende sider med både en dansk og en engelsk

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

MANUAL TIL FS PÅ NETTET

MANUAL TIL FS PÅ NETTET MANUAL TIL FS PÅ NETTET Sådan opretter du nyheder og artikler (side 4) Sådan laver du links (side 14) Om tjek ind/ud og publicer (side 20) Sådan uploader du billeder og dokumenter (side 25) Sådan redigerer

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Manual til Sitecore Institutions- og projekthjemmesider Silkeborg Kommune, 16. september 2013

Manual til Sitecore Institutions- og projekthjemmesider Silkeborg Kommune, 16. september 2013 Manual til Sitecore 1 VELKOMMEN Silkeborg Kommune bruger systemet Sitecore til at opbygge hjemmesider i. Institutions- og projekthjemmesider er bygget op over en fast skabelon med et fast design. Der er

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere

Vejledning til vedligehold af

Vejledning til vedligehold af Vejledning til vedligehold af www.ajsport.dk Udarbejdet af Helle M. Klausen Indhold Sådan logger du på... 2 Sådan logger du af... 2 Hvad er ikke tilladt under vedligehold af www.ajsport.dk?... 2 Kan www.ajsport.dk

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ HUSK ingen www i adressen, skriv blot

Læs mere

Du kan hente siden ved at trykke på det lille hus i øverste venstre hjørne af skærmen og derefter finde frem til siden via forsiden.

Du kan hente siden ved at trykke på det lille hus i øverste venstre hjørne af skærmen og derefter finde frem til siden via forsiden. Hvordan redigerer du en eksisterende side? Hent siden, mens du er logget på. Du kan hente siden ved at trykke på det lille hus i øverste venstre hjørne af skærmen og derefter finde frem til siden via forsiden.

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Ændret den 29. januar 2019 Ældre Sagens hjemmesidesystem: Rediger kontaktpersonsiden Side 1 af 25

Ændret den 29. januar 2019 Ældre Sagens hjemmesidesystem: Rediger kontaktpersonsiden Side 1 af 25 Rediger kontaktpersonsiden Siden Kontakt os er en underforside placeret som en boks på forsiden af de lokale hjemmesider (1). Når man klikker på boksen kommer man ind på selve siden som kan vise kontaktpersoner,

Læs mere

Introduktion til redigeringsfaciliteterne

Introduktion til redigeringsfaciliteterne Introduktion til redigeringsfaciliteterne 11. august 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

1.0.1 Opbygning lokal hjemmeside

1.0.1 Opbygning lokal hjemmeside 1.0.1 Opbygning lokal hjemmeside Når du er logget ind i filstrukturen folder du din egen lokalafdeling ud ved at klikke på pilen ud for lokalafdelingsnavnet. Alle elementer din hjemmeside består af, vises

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Manual til Sitecore Institutions- og projekthjemmesider Silkeborg Kommune, 16. september 2013

Manual til Sitecore Institutions- og projekthjemmesider Silkeborg Kommune, 16. september 2013 Manual til Sitecore 1 VELKOMMEN Silkeborg Kommune bruger systemet Sitecore til at opbygge hjemmesider i. Institutions- og projekthjemmesider er bygget op over en fast skabelon med et fast design. Der er

Læs mere

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj.

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj. 1.3.5 Redigeringsværktøj med formateringsmuligheder Forsiden, underforsider og artikler har alle et redigeringsværktøj som rummer muligheder for indsættelse af tabeller, billeder, links og tekst og visse

Læs mere

Indhold. Wiegaarden Go2net Manual Side 1

Indhold. Wiegaarden Go2net Manual Side 1 Indhold Manual til Wiegaardens Go2net CMS-løsning... 3 Login... 4 Administrationen... 4 Den øverste menu... 5 Styring af din menu på hjemmesiden... 5 Menustrukturen... 5 De grå ikoner... 6 De blå ikoner...

Læs mere

Introduktion til Indholdsredigering

Introduktion til Indholdsredigering Sitecore Foundry 4.0 Introduktion til Indholdsredigering 18. oktober 2013 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

Sitecore manual Institutionshjemmesider 2013. Kom godt i gang med at bygge din nye hjemmeside

Sitecore manual Institutionshjemmesider 2013. Kom godt i gang med at bygge din nye hjemmeside Sitecore manual Institutionshjemmesider 2013 Kom godt i gang med at bygge din nye hjemmeside 1 Log- ind så kommer du ind i Sitecore Gå til: institutionsnavn.gentoftesites.dk/sitecore ( f.eks.jaegersborgfc.gentoftesites.dk/sitecore)

Læs mere

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender

Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Manual i frontend-redigering af kredssider og brug af kalender Frontend redigering af kredssider og brug af kalender Logge ind og lave simpel redigering... Side 2-3 Opret ny side... Side 4 Læg billede

Læs mere

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Website Redaktør - Brugermanual version 3 11.01.2017 Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Indhold: 1. Login på redaktørside 2 2. Første login som redaktør 3 3. Login fremover 7 4. Ændring

Læs mere

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN BRUGERMANUAL FLEXSCREEN INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Login...3 Ændre password for en infoskærm...4 Ret tekst på siden...5 Indsæt et billede på siden...6 Opdel skærmen i kasser/bokse...8 Tilføj slide...10

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Brugervejledning Joomla

Brugervejledning Joomla Brugervejledning Joomla Denne brugervejledning vil guide dig gennem de funktioner, som du skal bruge for at redigere indhold på dit website. Indholdsfortegnelse LOG- IN:... 2 OPRET ARTIKEL:... 3 INDSÆT

Læs mere

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.:

Jysk Online Medie ApS - Vestergade 32, 8600 Silkeborg - Tlf.: Brugervejledning til hjemmeside Kristian Kalajdzic Denne vejledning har til formål at hjælpe dig til at tilgå, vedligeholde og benytte din hjemmeside. Vejledningen henvender sig til hjemmesider bygget

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

Login side 3. Visninger i mediebiblioteket side 5. Opdater din crawl side 7. Upload af billeder side 9. Upload billeder via Drag&Drop side 14

Login side 3. Visninger i mediebiblioteket side 5. Opdater din crawl side 7. Upload af billeder side 9. Upload billeder via Drag&Drop side 14 Indholdsfortegnelse: Login side 3 Visninger i mediebiblioteket side 5 Opdater din crawl side 7 Upload af billeder side 9 Upload billeder via Drag&Drop side 14 Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten

Læs mere

Sådan opretter du en Facebook-side

Sådan opretter du en Facebook-side Vejledning til Facebook: Sådan opretter du en Facebook-side Det er forholdsvis nemt at oprette en Facebook-side og Facebook kan guide dig igennem de nødvendige trin. Alligevel kan det være rart med en

Læs mere

Oprette og distribuere lyd- og videofiler

Oprette og distribuere lyd- og videofiler Skab-Let mediefiler Brugervejledning Oprette og distribuere lyd- og videofiler Indhold Log ind på Skab-Let Lav en html side Indsæt Media dialogen Gemme en side Redigere dit materiale Denne brugervejledning

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Marts 2012 Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ Mobilside: Der er lavet en

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger.

1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger. 1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger. Ændret den 8. marts 2019 Ældre Sagens hjemmesidesystem: 1.3 Redigering

Læs mere

MountainSite Guide: Kom godt i gang

MountainSite Guide: Kom godt i gang MountainSite version 2.6 Indhold: Log in Præsentation Rediger hjemmeside Tekster Kontaktoplysninger Menulinien Billeder Pdf/Filupload Brugeradministration Indstillinger Log af Log in Når du skal bruge

Læs mere

Introduktion til redigeringsfaciliteterne

Introduktion til redigeringsfaciliteterne Sitecore Foundry 3.0 Introduktion til redigeringsfaciliteterne 25. april 2012 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket. Vistemmernu Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Vistemmernu på HVAL.DK Forfatter: Susanne

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste 1 Forside Tre sideopsætninger: 1 Forside 2 Standard 3 Liste 2 Underside 3 Liste Ret indhold på en side I systemet kan du let rette tekst, link og billeder på hjemmesiden Først skal du logge ind i systemet

Læs mere

Filarkiv. Sitecore Foundry januar Version 1.2

Filarkiv. Sitecore Foundry januar Version 1.2 26. januar 2014 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Oprettelse af en filliste...

Læs mere

1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger.

1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger. 1.3 Redigering af indhold på forsiden For at redigere forsiden marker dit lokalafdelingsnavn i træstrukturen og klik på Lås og rediger. Ændret den 9. januar 2019 Ældre Sagens hjemmesidesystem: 1.3 Redigering

Læs mere

BørneIntra hjemmesidekursus

BørneIntra hjemmesidekursus BørneIntra hjemmesidekursus hjemmesidekursus Januar 2012 Indhold 1 Introduktion... 5 1.1 Kursets formål... 5 1.2 Hjemmesiden opbygges i PersonaleIntra... 5 2 Hjemmesidens indhold... 6 2.1 Hjemmesidens

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk Brugervejledning 10 Steps Sådan slår du et event op på eventplatformen.dk 1 Eventplatformen.dk Contents Partnerevents 2 1. Log in på eventplatformen 3 2. Udfyld din brugerprofil 3 3. Opret nyt event 4

Læs mere

Håndtering af lokale hjemmesider (pr )

Håndtering af lokale hjemmesider (pr ) Håndtering af lokale hjemmesider (pr. 21.12.2016) Forsiden Side 1 A. Skift øverste store foto Side 1 B. Kredsens / afdelingens navn i øverste foto Side 1 C. Kommende Åbne haver Side 2 D. Kommende Arrangementer

Læs mere

Google-sites CSrnAdzB1esfLAmU0O3tOKa3y

Google-sites   CSrnAdzB1esfLAmU0O3tOKa3y Google-sites Side 1 Google-sites https://www.youtube.com/watch?v=p6bmcaiwvrs&list=plqznj7 CSrnAdzB1esfLAmU0O3tOKa3y Google-sites er Googles bud på et hjemmesideprogram. Lige som Googledocs er styrken at

Læs mere

Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret SYMBIOTISK

Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret SYMBIOTISK Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret 03.07.12 Login via pholmson.dk/wp-admin pederholm ejendomme2010 Indlæg Alle ejendomme og lejemål er indlæg der består af følgende komponenter: 1. Titel 2. Kateogori

Læs mere

Individuelle pædagogiske handleplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner

Individuelle pædagogiske handleplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner Individuelle pædagogiske handleplaner for Daginstitution/ Dagpleje Tabulex Læreplaner Indhold IST Individuelle pædagogiske handleplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 3 Menupunkt Skabeloner... 4 Beskrivelse

Læs mere

- A) Overskrift Hvis du ikke kan finde på en oplagt overskrift lige nu, så skriv bare et eller andet. Du kan redigere i det senere:

- A) Overskrift Hvis du ikke kan finde på en oplagt overskrift lige nu, så skriv bare et eller andet. Du kan redigere i det senere: Sådan opretter du en nyhed 1. Klik på Log ind: 2. Skriv dit netværksid og din adgangskode og klik igen på Log ind: 3. Klik på Opret nyhed: 4. Nu åbner din editor. TIP: Det er hensigtsmæssigt at arbejde

Læs mere

Manual til LOF s hjemmeside November 2018

Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Indholdsfortegnelse 1. Login i Umbraco... 4 1.1 Glemt adgangskode... 4 2. Ordbog... 5 2.1 Ordbog Hjemmeside... 5 2.2 Ordbog Umbraco... 6 3. Forhåndsvisning...

Læs mere

Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend

Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend Iserasuaat.gl Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend Indhold Om kategorier en central del af Iserasuaat... 2 Frontend redigering... 3 Fanen Generelt... 4 Linke til

Læs mere

Table of Contents. Prøveværktøj

Table of Contents. Prøveværktøj PRØVEVÆRKTØJ Table of Contents Opret prøve og tilpas dit fronter-rum... 3 Opret prøve... 4 Tilføj prøveværktøj... 6 Fanen "Indstillinger"... 11 Indstillinger for vindue... 15 Mappe til billeder/multimedier...

Læs mere

Hvilke felter i GeoEnviron, der benyttes i tilsynsrapporter, er angivet i disse to pdf-filer:

Hvilke felter i GeoEnviron, der benyttes i tilsynsrapporter, er angivet i disse to pdf-filer: TILSYNSRAPPORT FOR LANDBRUG ELLER VIRKSOMHED Med kan I lave omfattende tilsynsrapporter. Begge rapporter skrives i Word med alle data fra GeoEnviron. Data overføres til Word via bogmærker i en prædefineret

Læs mere