Læreruddannelsen på Fyn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Læreruddannelsen på Fyn"

Transkript

1 UDARBEJDET I 2017 Læreruddannelsen på Fyn Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 Ansvarlig uddannelseschef: Anders Nørgaard Version: :00:00

2 1. Helhedsvurdering Helhedsvurderingen er en redegørelse, der viser uddannelseschefens vurdering af den aktuelle uddannelsesfaglige kvalitet ud fra kvalitetssystemets seks områder. Der kan både inddrages resultater af kvantitative målinger og resultater fra uddannelsens løbende kvalitative kvalitetsarbejde. Rekruttering Læreruddannelsen på Fyn er en attraktiv uddannelse med et stigende antal ansøgere, både i kvote 1 og 2 Der er fortsat plads til flere studerende på uddannelsen, da dimensioneringen åbner mulighed for et væsentligt større optag. I 2016 optog Læreruddannelsen på Fyn 227 studerende. Det stigende antal ansøgere er en national tendens, som også gør sig gældende på UCL. Efter nogle år med små optag, forventes det nu at være en tendens, som holder og som vil bringe Læreruddannelsen tættere på at nå et optag på 400 studerende pr. år Udfordringer: Læreruddannelsen på Fyns udfordringer omkring optag er åbenlyse. Der er brug for at øge optaget markant henover de kommende år. Med henblik på at tiltrække flere studerende oppprioteres Åbent Hus arrangementer og forskellige brobygningsaktiviteter. Derudover indføres for første gang i februar 2018 et vinteroptag. Planlægning og gennemførelse Læreruddannelsen har udfordringer omkring planlægning og gennemførelse. I de studerendes vurdering af uddannelsens rammer og støttefunktioner ligger uddannelsen lavt sammenlignet med øvrige uddannelser i UCL. Samlet ligger uddannelsen på 51 % positive svar, hvor måltallet for 2016 er på 77 %. En del af vanskelighederne relateres til faciliteterne på Middelfartvej inden flytningen til Campus. De studerende forventer sig meget af flytningen og håber, at det vil ændre væsentligt på forholdene. Dette bør således have ledernes og medarbejdernes fulde opmærksomhed i 2017 Udfordringer: Der er specielt udfordringer med: - at skabe overskuelig struktur i uddannelsen, så de studerende kan gennemskue, hvorledes deres uddannelse udvikler sig fra start til slut. - at der er for stor fokus på prøver og vurdering og mindre fokus på feedback og vejledning. - at den udgående mobilitet er faldende i forhold til at frafaldet er højt. Der arbejdes med at skabe en mere overskuelig model og en mere langsigtet planlægning, så de studerende bedre kan gennemskue og planlægge deres uddannelsesforløb.

3 Derudover tages der initiativ til drøftelser med de studerende omkring mulighederne ved at være flyttet til Campus. Med henblik på at mindske frafaldet arbejdes der intensivt med at mindske barierre og sikre studiefremdrift. Konkret arbejdes der på, at fokus flyttes fra modulprøver og modulgodkendelser til vejledning og feedback. Der arbejdes desuden på at indføre en studiestartsprøve, således at studerende, som ikke kommer i gang med uddannelsen fra start, opfanges. Studiemiljø Studiemiljøet på Læreruddannelsen på Fyn er godt.de studerende angiver, at de er meget tilfredse med studiemiljøet og med de relationer, som de har med både medstuderende og undervisere. Der er dog udfordringer omkring de studerendes forventninger til faglig feedback. De studerendes oplevelse af feedback på uddannelsen er blevet væsentligt bedre fra 2015 til 2016, hvilket formodes at hænge sammen med den indsats, der blev beskrevet ved sidste uddannelsesberetning. Udfordringer: Der er brug for en forventningsafstemning i forhold til, hvordan og hvornår de studerende modtager feedback. Den indsats, der igangsat, er begyndt at virke, men der er et stykke vej endnu. Indsatsen omkring feedback intensiveres i 2017, hvor der arbejdes på at tydeliggøre i studieplaner, hvad studerende kan forvente i forhold til at modtage feedback. Vidensgrundlag På Læreruddannelsen på Fyn er opkvalificering af medarbejdere med henblik på at få flere forskningskompetencer og mere videnproduktion en naturlig del af hverdagen. Der er en lang tradition og et fint samarbejde med forskningscentret, som løbende sikrer, at videngrundlaget i uddannelsen er i top. Udfordringer: Udfordringen omkring videngrundlaget er dels at sikre, at vores egen videnproduktion deles og anvendes i undervisningen på læreruddannelsen. Derudover er det en løbende opgave at sikre, at de videnprodukter, der produceres, bliver registreret i UC Viden. Kvalitet i studieaktiviteter De studerendes oplevelse af den teoretiske undervisning på Læreruddannelsen på Fyn er positiv på alle parametre, på nær de studerendes studieintensitet. De studerende angiver at være tilfredse med læringsudbytte, fagligt niveau og arbejdsformer. Det er et meget flot resultat og giver et klart billede af engagerede og velfunderede undervisere. Udfordringer: Der er store udfordringer med de studerendes studieintensitet, hvad angår arbejdstid brugt på uddannelsen og på engagement og udviklingsmuligheder. Der er brug for, at forventninger og rammer tydeliggøres, og at de studerende i begyndelsen af uddannelsen får mere støtte til selv at arbejde med studieaktiviteter.

4 Professionskompetence og professionsudøvelse De studerende fra Læreruddannelsen på Fyn kommer ud med et tilfredsstillende karakterniveau på deres bachelorprojekter. De er velfunderede i deres fag og er klar til nye udfordringer på arbejdsmarkedet. Dimittendledigheden er faldet væsentligt fra 2015 til Dimittendernes muligheder for at få arbejde øges kraftigt, hvis de gennem deres uddannelse har valgt de rette fagsammensætninger. Udfordringer: Der er brug for, at der fokuseres på, at de studerende allerede tidligt i uddannelsen får god vejledning i planlægningen af deres vej gennem uddannelsen. Med henblik på at kunne give de studerende den rette vejledning er tæt samarbejde og dialog med aftagerne meget vigtigt.

5 2. Afrapportering på individuelle målepunkter Under afrapporteringen på de individuelle målepunkter analyserer uddannelseschefen uopfyldte mål og foreslår handletiltag. Rekruttering Uddannelsernes attraktivitet Læreruddannelsen på Fyn er en attraktiv uddannelse med et støt stigende ansøgerfelt. Fra 2014 er uddannelsens relative andel af førsteprioritetsansøgere steget fra 7,8 % til 8,7 % i Måltallet for 2016 er 8,0 %. Uddannelsen har stadig potentiale til at optage flere studerende, og det forventes, at den relative andel af førsteprioritetsansøgere fortsat vil stige i de kommende år 1. Prioritering af Åbent Hus arrangementer og brobygningsaktiviteter. 2. Udbyde vinteroptag fra februar Afsøge muligheder for at signalere mere overskuelighed og tryghed Adgangskvotient for kvote 1- ansøgere Adgangskvotienten for kvote 1 ansøgere er fastsat til 7,0. Det er en national fastsættelse og kan ikke påvirkes, så længe der stadig er ledige pladser på læreruddannelsen. Der vurderes ikke at være behov for nye tiltag. Planlægning og gennemførelse Uddannelsens rammer og støttefunktioner 51 % af de studerende på Læreruddannelsen på Fyn har et belastningsniveau under 40 på hovedområdet Uddannelsesinstitutionen. Måltallet for 2016 er 77 % Dette placerer læreruddannelsen næstlavest på UCL. Læreruddannelsen på Fyn ligger generelt lavt på alle underområder, og særligt lavt på underområderne Faciliteter (51 %), Information (34 %), Sociale aktiviteter (23 %) og Studieressorcer (30 %). Det lave niveau og den dårlige placering i forhold til øvrige uddannelser på UCL er utilfredstillende og bør give anledning til handling. De studerende angiver på dialogmøderne, at de savner overskuelig information, f.eks. fra Fronter og i forhold til uddannelsens opbygning. I forhold til studieressourcer, sociale aktiviteter og faciliteter er der en stor forventning til, at flytningen til Campus vil forbedre oplevelsen af disse områder.

6 1. Der skabes en tydelig visualisering af strukturen på læreruddannelsen, således at de studerende kan se deres samlede uddannelsesforløb for sig. 2. Det drøftes med DSR/studerende, hvorledes flytningen til Campus har bidraget til bedre rammer, og hvorledes det kan påvirke planlægning og gennemførelse i positiv retning Udgående mobilitet Den udgående mobilitet på læreruddannelsen er i 2016 på 7,5 %, hvilket er samme niveau som i 2014 (7,4 %). I 2015 var der særligt mange studerende, der var på udlandsophold af minimum 2 ugers varighed (12,9 %). Det betyder, at Læreruddannelsen på Fyn har haft et fald i den udgående mobilitet og er nu 7,4 % fra måltallet på 14,9 %. Der har i 2016 været en del ændringer på det internationale område, og organiseringen er først faldet på plads i foråret Det vurderes urealistisk at nå måltallet i 2017, selvom der gøres en målrettet indsats. Der bør dog arbejdes målrettet på at øge den udgående mobilitet. Den nye struktur på det internationale område implementeres, og der følges løbende op på, om ændringerne skaber resultater i form af øget udgående mobilitet Frafald inden 3. semester Læreruddannelsen på Fyn har i 2016 et frafald på 14 %, hvilket er 2 % mere end måltallet på 12 %. Det er 2 % bedre end i 2015, men 2 % dårligere end i Der er min vurdering, at frafaldet stadig er for højt, og at der bør gøres en målrettet indsats for at nedbringe frafaldet. Generelt tegnes et billede af 4 grupper studerende, der frafalder uddannelsen: 1. Studerende, der bliver administrativt udmeldt. 2. Studerende, der flytter til en tilsvarende uddannelse et andet sted. 3. Studerende, der vælger en anden uddannelse. 4. Studerende, der falder fra af personlige årsager. Det er relativt store grupper af studerende, og der må analyseres yderligere på årsagerne for at kunne fastslå noget mere kvalitativt. 1. Modulgodkendelser og modulprøver reduceres, og der fokuseres på vejledning og feedback. Dette med henblik på at fjerne barrierer og i stedet fokusere på studiefremdrift. 2. Dialog med studievejledningen om at være mere opsøgende i forhold til studerende, som har det svært i begyndelsen af uddannelsen. 3. Indførelse af studiestartsprøve for på et tidligere tidspunkt at stoppe studerende, som er studieinaktive, og dermed undgå større mængder af administrative udmeldelser.

7 2.3.2 Frafald og gennemførelse på normeret tid På Læreruddannelsen på Fyn er der i % som har gennemført uddannelsen på normeret tid. Det er 1 % bedre end måltallet. Fra 2015 er der sket et fald fra 51 %. Således er der grund til at være opmærksom på, om det er en udvikling, der går i den forkerte retning. I 2016 måtte der maksimalt være 15 %, der fortsat var indskrevet ud over den normerede tid. Målet er ikke indfriet, da der nu er 18 %, der fortsat er indskrevet. Det betyder, at selv om læreruddannelsen ligger 1 % over måltallet for gennemførelse, er der plads til forbedringer. Årsagerne til stigningen kan handle om, at studerende, som tidligt i uddannelsen kommer bagefter, har svært ved at indhente det tabte. Der bør være et konstant fokus på at understøtte, at de studerende gennemfører uddannelsen på normeret tid. 1. Modulgodkendelser og modulprøver reduceres, og der fokuseres på feedback og vejledning. Dette skal ske med henblik på at mindske barrierer og fokusere på studiefremdrift. 2. Etablering af samlende aktiviteter for læreruddannelsens studerende med henblik på at skabe mere samhørighed mellem de studerende på uddannelsen og på den måde fastholde studerende sammen med de hold, de starter sammen med. Studiemiljø De studerendes trivsel Generelt er der god trivsel blandt studerende på Læreruddannelsen på Fyn. De studerende har en god relation til deres medstuderende. I trivselsundersøgelsen angiver 83 % af de studerende at have et belastningsniveau på under 40. Målet er en andel på minimum 60 %. Relationen til underviserne er ligeledes høj (69 % positive svar). Alle områder ligger over måltallet, og der er fremgang fra niveauet for På andre underområder ligger Læreruddannelsen på Fyn over måltallet, f.eks. på "Evaluering og fleksibilitet". Her er der ligeledes fremgang fra et 2015-niveau på 54 % til 2016, hvor niveauet er på 65 %. Resultaterne angiver, at de tiltag, der er taget på læreruddannelsen i løbet af 2016, har virket, og det vurderes som tilfredsstillende, at uddannelsen ligger over måltallet. Der sættes ikke nye tiltag i gang

8 3.1.1a Feedback De studerende angiver, at der på underområdet "Feedback" stadig er udfordringer. Her ligger uddannelsen på 51 % positive svar, hvor måltallet for 2016 er på 60 %. Der er dog fremgang at spore, da niveauet i 2015 var på 30 %. Noget tyder således på, at de tiltag, der er gjort, har haft den ønskede effekt, og at kurven er knækket i forhold til feedback. Dette vurderes som meget tilfredsstillende og giver kun anledning til at iværksætte mindre tiltag. 1. Der udarbejdes et ensartet koncept for, hvorledes de studerende kan følge med i, hvordan og hvornår de kan forvente at modtage feedback, f.eks. en fælles skabelon i studieplanerne. 2. Det beskrives i studieplanerne, hvorledes de studerende kan forvente at modtage feedback. Det tydeliggøres, hvem der giver feedback, på hvilket tidspunkt i uddannelsen, og i hvilket omfang de studerende kan forvente at modtage feedback. 2.1 Vidensgrundlag Antal ph.d er og ph.d. studerende Læreruddannelsen på Fyn havde i ph.d. er ansat. Desuden er der 3 medarbejdere, som er i gang med deres ph.d. Det placerer Læreruddannelsen i top blandt UCLs uddannelser i forhold til antallet af medarbejdere med forskningskompetencer. Tendensen er, at der er lidt færre medarbejdere med forskningskompetencer end i Denne tendens skal ses som et udtryk for, at de pågældende medarbejdere har fået mulighed for ansættelse i forskningsstillinger, dels på UCL og dels andre steder. Det nuværende niveau er tilfredsstillende, men der er brug for at fokusere på identificering af nye ph.d.-studerende, hvis områdets måltal for 2017 skal indfries. 1. Medarbejdere med ambitioner om at skrive ph.d. identificeres, f.eks. gennem MUS samtaler og andre drøftelser med den enkelte medarbejder. 2. Muligheder for finansiering afsøges i samarbejde med forskningscentret Antal producerede produkter i UC Viden Læreruddannelsen på Fyn registrerede 46 videnprodukter i Der er 12 % flere end i Måltallet var en stigning på 25 %, hvilket betyder, at læreruddannelsen ikke har indfriet målet. Antallet af vidensprodukter placerer dog læreruddannelsen som topscorer blandt UCLs uddannelser. Der er en udfordring i forhold til undervisernes registrering af vidensprodukter, som der bør fokuseres på, ligesom der bør gøres nogle overvejelser om, hvorledes vi anerkender medarbejderes produkter.

9 1. Biblioteket inviteres med på Uddannelsesforum med henblik på at informere om registrering i UC Viden 2. Der udarbejdes en model for, hvorledes egne videnprodukter anvendes i undervisningen og for, hvorledes vi fejrer vores videnprodukter. Kvalitet i studieaktiviteter Kvalitet i teoretisk undervisning (modulevalueringer) De studerendes oplevelse af den teoretiske undervisning på Læreruddannelsen på Fyn er positiv på alle parametre. Målet er, at 75 % af de studerende angiver at være tilfredse med læringsudbytte, fagligt niveau og arbejdsformer. På alle tre parametre ligger læreruddannelsen over målet. Der er således 87 %, som angiver, at læringsudbyttet er godt, 92 % angiver, at det faglige niveau er godt, og 92 % angiver, at arbejdsformerne er gode. Det er et meget flot resultat og giver et klart billede af engagerede og velfunderede undervisere. Der er ikke behov for yderligere tiltag i forhold til kvaliteten af den teoretiske undervisning. Der er ikke behov for nye tiltag i forhold til kvaliteten i den teoetiske undervisning Kvalitet i praksisbaseret studieaktivet (praktikevalueringer) Der er ikke opgjort tal for praksisbaseret studieaktivitet på læreruddannelsen. Der er først data fra beretningen for Høj studieintensitet målt i timer I 2016 er målet, at 70 % af de studerende skal bruge mere end 35 timer på deres uddannelse pr. uge. På Læreruddannelsen på Fyn er der store udfordringer hermed. Her er der således kun 27 %, som angiver at bruge mere end 35 timer pr uge. I 2015 var der 31 %. Der er således en tendens til, at færre af de studerende bruger 35 timer eller mere på uddannelsen. De studerende angiver at bruge 30 timer pr. uge, hvilket er 8,5 timer færre end målet for Det er foruroligende, og det kan ikke undgås, at dette får effekt på de studerendes udbytte af uddannelsen. I forbindelse med dialogmøderne er der meget forskellige tilbagemeldinger omkring studieintensitet. De studerende angiver en svingende belastning, men der er et generelt billede af, at de ikke har problemer med at nå deres ting. Der er brug for en målrettet indsats for at få de studerende til at prioritere deres uddannelse højere.

10 1. Med henblik på at tydeliggøre hvilke forventninger, der er til de studerende, specielt i forhold til K3 og K4 aktiviteter, tydeliggøres studieaktivitetsmodellen for de studerende. 2. Studieordningens rammer for deltagelse tydeliggøres og understøttes af klare rammer for undervisernes planlægning Høj studieintensitet opgjort ud fra trivselsundersøgelsen I 2016 er målet, at 85 % af de studerende skal have en belastningsgrad under 40 for områderne Engagement og udviklingsmuligheder. Læreruddannelsen på Fyn ligger i 2016 på 69 % positive svar for Engagement og 64 % for Udviklingsmuligheder. På begge områder er læreruddannelsen en af de uddannelser på UCL, som ligger længst fra måltallet. Der har været et lille fald i forhold til engagement og en lille stigning i forhold til udviklingsmuligheder. Det er problematisk, at de studerendes engagement er faldende. Det kalder på en model for, hvordan læreruddannelsen kan komme tættere på at opfylde målet i En mulig forklaring på et dalende engagement blandt de studerende kan være, at læreruddannelsen i foråret 2016, hvor data blev indsamlet, var igennem en meget turbulent periode, hvad angår forholdet mellem ledelse og medarbejdere. 1. Med henblik på at tydeliggøre hvilke forventninger, der er til de studerende, specielt i forhold til K3 og K4 aktiviteter, tydeliggøres studieaktivitetsmodellen for de studerende. 2. De studerende skal støttes mere i starten af uddannelsen i forhold til selv at kunne tage initiativ til studieaktiviteter. Professionskompetence og professionsudøvelse Karakterniveau for bachelorprojekt Karakterniveauet for bachelorprojekter på Læreruddannelsen på Fyn ligger på 7,4, hvilket er et lille fald fra 2015, hvor det var på 7,6. Niveauet er passende, tæt på måltallet på mindst 7,0. Det er min vurdering, at det er et udtryk for, at dimittenderne fra Læreruddannelsen på Fyn er klædt godt fagligt på i forhold til at kunne varetage opgaverne i fremtidens skoler. Der er ikke behov for yderligere tiltag omkring karakterniveauet

11 6.4.1 Dimittendledighed Ledigheden for dimittender fra Læreruddannelsen ved UCL ligger 3 % højere end gennemsnittet for de UC er, som vi normalt sammenligner os med. Der er sket en positiv udvikling fra 2012 optaget, hvor dimittendledigheden lå på 18 % til 2013 optaget, hvor den lå på 10 %. Det er meget positivt, at dimittender fra UCL har fået lettere ved at komme i arbejde. Det ser ud til, at det er en national tendens, men UCL er blandt de UC er, som har flyttet sig mest. Der bør dog være en opmærksomhed på, om UCLs dimittender er lykkedes med at sammensætte deres uddannelse, så det svarer til aftagerbehovet. 1. Dialog med aftagere omkring hensigtsmæssige fagsammensætninger 2. Udarbejdelse af forslag til sammensætninger med henblik på at vejlede de studerende i de valg, de træffer på deres vej gennem uddannelsen.

12 3. Prioritering af handletiltag Uddannelseschefen har udvalgt og prioriteret følgende (maksimalt 5) handletiltag, som udfoldes nedenfor under relevante kvalitetsområdeoverskrifter. Planlægning og gennemførelse 1. Modulgodkendelser og modulprøver reduceres, og der fokuseres på feedback og vejledning. Dette med henblik på at mindske barrierer og i stedet fokusere på studiefremdrift. Muligheder for ændringer afsøges, og der udarbejdes en ny model for modulgodendelser og modulprøver i første halvår af Det forventes, at implementering finder sted fra studiestart i september Det forventes at have positiv effekt på frafald allerede i løbet af efteråret 2017 og i Der skabes en tydelig visualisering af strukturen på læreruddannelsen, således at de studerende kan se deres samlede uddannelsesforløb for sig. Det forventes, at der er skabt en model, som kan tages i anvendelse i løbet af Studiemiljø 3. Der udarbejdes et ensartet koncept for, hvorledes de studerende kan følge med i, hvordan og hvornår de kan forvente at modtage feedback, f.eks. en fælles skabelon i studieplaner. Konceptet forventes at være taget i brug i forbindelse med planlægning og udarbejdelse af studieplaner til vinteroptaget i februar Kvalitet i studieaktiviteter 4. Med henblik på at tydeliggøre hvilke forventninger, der er til de studerende, specielt i forhold til K3 og K4 aktiviteter, tydeliggøres studieaktivitetsmodellen for de studerende. Dette indarbejdes i studieplanerne, og med afsæt i studieaktivitetsplanen orienteres de studerende mere detaljeret om forveningerne til dem. Professionskompetence og professionsudøvelse 5. Dialog med aftagere omkring hensigtsmæssige fagsammensætninger. I løbet af 2017 drøftes dette i læreruddannelsens aftagerpanel, og der arbejdes på at kommunikere det til de studerende, så de bliver bedre i stand til at sammensætte deres uddannelsesforløb i retning af det, som aftagerne har brug for.

13 4. Status på handletiltag for 2015 Nedenfor følger en kort status på handletiltag i forlængelse af afrapporteringen på uddannelseskvaliteten i Hjælp til studiestart og opfølgning på studieaktivitet: På grund af lederskift og justeringer i organisationen på Læreruddannelse på Fyn i 2016 er der ikke arbejdet målrettet med handletiltaget. 2. Synliggøre studieaktiviteterne: På grund af lederskift og justeringer i organisationen på Læreruddannelse på Fyn i 2016 er der ikke arbejdet målrettet med handletiltaget. 3. Feedback: Der er i 2016 afholdt en fælles temadag med Lærer- og Pædagoguddannelserne i Jelling. Underviserne har arbejdet videre med, hvordan feedback til de studerende kan optimeres. Der er ikke udarbejdet et ensartet koncept for, hvorledes de studerende kan se, hvordan og hvornår de kan forvente at modtage feedback. 4. Praksistilknytning og teori-praksis kobling: På grund af lederskift og justeringer i organisationen på Læreruddannelse på Fyn i 2016 er der ikke arbejdet målrettet med handletiltaget 5. Information: På grund af lederskift og justeringer i organisationen på Læreruddannelse på Fyn i 2016 er der ikke arbejdet målrettet med handletiltaget.

14 5. Forbedring af kvalitetssystemet Som sidste del af uddannelsesberetning har uddannelseschefen mulighed for at fremsætte forslag til forbedring af kvalitetssystemet og arbejdet med uddannelsesberetninger. Eventuelle forslag følger nedenfor.

Pædagoguddannelsen på Fyn

Pædagoguddannelsen på Fyn UDARBEJDET I 2017 Pædagoguddannelsen på Fyn Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 Ansvarlig uddannelseschef: Anders Nørgaard Version: 08-08-2017 16:39:52 1. Helhedsvurdering Helhedsvurderingen

Læs mere

Socialrådgiveruddannelsen i Odense og Vejle

Socialrådgiveruddannelsen i Odense og Vejle UDARBEJDET I 2017 Socialrådgiveruddannelsen i Odense og Vejle Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 Ansvarlig uddannelseschef: Lenna Vogn Petersen Version: 09-08-2017 11:45:00 1. Helhedsvurdering

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg

Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg UDARBEJDET I 2017 Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 Ansvarlig uddannelseschef: Britta Bang Larsen Version: 29-06-2017 09:16:51 1. Helhedsvurdering

Læs mere

Uddannelsesberetning Diplomuddannelse i Offentlig Forvaltning og Administration

Uddannelsesberetning Diplomuddannelse i Offentlig Forvaltning og Administration Uddannelsesberetning 2017 Diplomuddannelse i Offentlig Forvaltning og Administration Indhold Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner

Læs mere

14. JUNI Områdeberetning Området for Pædagogik & Samfund. Vicedirektør Charlotte Høy Worm

14. JUNI Områdeberetning Området for Pædagogik & Samfund. Vicedirektør Charlotte Høy Worm 14. JUNI 2017 Områdeberetning 2016 Området for Pædagogik & Samfund Vicedirektør Charlotte Høy Worm Indhold 1. Helhedsvurdering... 3 1.1 Rekruttering og optag... 3 1.2 Planlægning og gennemførelse af uddannelse...

Læs mere

Uddannelsesberetning Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning

Uddannelsesberetning Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning Uddannelsesberetning 2016 Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle

Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle UDARBEJDET I 2017 Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 [Dobbeltklik > vælg billede] Ansvarlig uddannelseschef: Britta Bang Larsen Version: 20-03-2017

Læs mere

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Beskæftigelse

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Beskæftigelse Uddannelsesberetning 2016 Diplomuddannelsen i Beskæftigelse Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)... 3 1.3 Trivsel

Læs mere

Uddannelsesberetning Socialfaglig Diplomuddannelse

Uddannelsesberetning Socialfaglig Diplomuddannelse Uddannelsesberetning 2017 Socialfaglig Diplomuddannelse Indhold Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)... 3 1.3

Læs mere

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Ledelse

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Ledelse Uddannelsesberetning 2016 Diplomuddannelsen i Ledelse Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)... 3 1.3 Trivsel (3.1)...

Læs mere

Uddannelsesberetning Undervisningsfag

Uddannelsesberetning Undervisningsfag Uddannelsesberetning 2016 Undervisningsfag Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)... 3 1.3 Trivsel (3.1)... 4 1.4

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen UDARBEJDET I 2017 Bioanalytikeruddannelsen Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 Ansvarlig uddannelseschef: Marianne Gellert Olesen Version: 29-06-2017 21:49:25 1. Helhedsvurdering Helhedsvurderingen

Læs mere

Uddannelsesberetning Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle

Uddannelsesberetning Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Uddannelsesberetning 2015 Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Indhold 1. Manglende målopfyldese... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Frafald efter 2. semester (2.3.1)... 3 2. Prioritering

Læs mere

Helhedsvurdering. Retningslinje for opfølgning på evaluering af hele uddannelser. i grund- og videreuddannelser

Helhedsvurdering. Retningslinje for opfølgning på evaluering af hele uddannelser. i grund- og videreuddannelser 2.5.2017 Helhedsvurdering Retningslinje for opfølgning på evaluering af hele uddannelser i grund- og videreuddannelser Indhold 1. Regelgrundlag... 2 2. Introduktion... 3 2.1 Formål... 3 2.2 Forår og efterår...

Læs mere

Uddannelseskvalitet i 2017

Uddannelseskvalitet i 2017 DATAGRUNDLAG FOR AFRAPPORTERING 2017 Afdeling/enhed Ledelsessekretariatet, Strategi og Analyse Oprettelsesdato 05. februar 2018 Udarbejdet af atlu Journalnummer 0200-171-2018 Dokumentnavn Datagrundlag

Læs mere

Uddannelsesberetning Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg

Uddannelsesberetning Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg Uddannelsesberetning 2015 Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg Indhold 1. Manglende målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 En velfungerende uddannelsesinstitution (2.1.1)...

Læs mere

Uddannelsesberetning Den pædagogiske Diplomuddannelse

Uddannelsesberetning Den pædagogiske Diplomuddannelse Uddannelsesberetning 2016 Den pædagogiske Diplomuddannelse Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)... 3 1.3 Trivsel

Læs mere

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration Uddannelsesberetning 2016 Diplomuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration Indhold 1. Manglende målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner

Læs mere

Uddannelsesberetning Akademiuddannelsen i Ungdoms- og voksenundervisning

Uddannelsesberetning Akademiuddannelsen i Ungdoms- og voksenundervisning Uddannelsesberetning 2016 Akademiuddannelsen i Ungdoms- og voksenundervisning Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)...

Læs mere

SIDST RETTET Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde

SIDST RETTET Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde SIDST RETTET 31.5 2018 Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde Indhold Introduktion... 3 Formål 3 Opfølgning... 3 Processen og tidsplan... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Læs mere

Uddannelsesberetning Radiografuddannelsen

Uddannelsesberetning Radiografuddannelsen Uddannelsesberetning 2015 Radiografuddannelsen Indhold 1. Manglende målopfyldelse... 3 1.1 Grænsekvotient for kvote 1 optaget (1.2.1)... 3 1.2 Udgående mobilitet (2.2.1)... 3 1.3 Frafald efter 2. semester

Læs mere

Uddannelsesberetning Akademiuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration

Uddannelsesberetning Akademiuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration Uddannelsesberetning 2016 Akademiuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration Indhold 1. Manglende målopfyldelse... 4 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 4 1.2 Uddannelsens rammer og

Læs mere

Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde

Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde 2017 2. september 2017 Indhold Introduktion... 3 Formål 3 Opfølgning... 3 Processen og tidsplan... 3 Skema til dokumentation af uddannelsernes

Læs mere

SIDST RETTET Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde

SIDST RETTET Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde SIDST RETTET 28. 11 2016 Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde 2016 Indhold Introduktion... 3 Formål 3 Opfølgning... 3 Processen og tidsplan... 4 Skema til dokumentation af

Læs mere

UCL s kvalitetssystem, kvalitet i studieaktivitet

UCL s kvalitetssystem, kvalitet i studieaktivitet UCL s kvalitetssystem, kvalitet i studieaktivitet Kvalitetskriterium 5.1 de studerendes vurdering af kvalitet i teoretiske studieaktiviteter Uddannelsens obligatoriske kvalitetsarbejde Opstiller en skriftlig

Læs mere

GODKENDT AF VICEDIREKTØR. Helhedsvurdering. Professionsuddannelse i offentlig administration

GODKENDT AF VICEDIREKTØR. Helhedsvurdering. Professionsuddannelse i offentlig administration GODKENDT AF VICEDIREKTØR Helhedsvurdering Professionsuddannelse i offentlig administration Indhold 1. Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Forår og efterår... 3 1.3 Opfølgning... 4 2. Ansvar og opgaver...

Læs mere

Afrapportering Kvalitetsområdet

Afrapportering Kvalitetsområdet KVALITET Afrapportering Kvalitetsområdet 2015 Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Britta Bang og Birgitte Hansen Marts 2016 Indhold 1. Sidste års indsatsområder... 3 1.1 Bedre gennemførelse på modulerne 5-14:

Læs mere

Helhedsvurdering. Vejledning til opfølgning på evaluering af hele uddannelser. i grund- og videreuddannelser

Helhedsvurdering. Vejledning til opfølgning på evaluering af hele uddannelser. i grund- og videreuddannelser 20.03.2018 Helhedsvurdering Vejledning til opfølgning på evaluering af hele uddannelser i grund- og videreuddannelser Indhold 1. Regelgrundlag... 2 2. Introduktion... 3 2.1 Formål... 3 2.2 Forår og efterår...

Læs mere

1. Måltal i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles kvalitetssystem

1. Måltal i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles kvalitetssystem Notat Afdeling/enhed Kvalitetsafdelingen Oprettelsesdato 07-sept-2018 Udarbejdet af ULSA Journalnummer Dokumentnavn Måltal i Kvalitetssystem 2019-2020 Dokumentnummer 1. Måltal i UCL Erhvervsakademi og

Læs mere

2.3 Kvalitetspraksis frafald og gennemførelse

2.3 Kvalitetspraksis frafald og gennemførelse Samlet procedurebeskrivelse for frafald og gennemførelse ved Pædagoguddannelsen i Odense, Svendborg og Jelling. Forklaring af kvalitetskriterium Uddannelserne arbejder kontinuerligt på at forebygge studerendes

Læs mere

Helhedsvurdering. Vejledning til helhedsvurdering af den uddannelsesfaglige. kvalitet i Den sundhedsfaglige diplomuddannelse

Helhedsvurdering. Vejledning til helhedsvurdering af den uddannelsesfaglige. kvalitet i Den sundhedsfaglige diplomuddannelse 26.04.2017 Helhedsvurdering Vejledning til helhedsvurdering af den uddannelsesfaglige kvalitet i Den sundhedsfaglige diplomuddannelse Indhold 1. Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Opfølgning... 3 2.

Læs mere

Pædagoguddannelsen i Jelling

Pædagoguddannelsen i Jelling UDARBEJDET I 2017 Pædagoguddannelsen i Jelling Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 [Dobbeltklik > vælg billede] Ansvarlig uddannelseschef: Annette Falk Version: 22-03-2017 09:24:44 1.

Læs mere

Kvalitetshåndbogen 2015

Kvalitetshåndbogen 2015 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Kvalitetshåndbogen 2015 UCL s kvalitetssystem for uddannelse Godkendt august 2015 1. PRÆSENTATION... 4 LOVGRUNDLAG... 5 2. ORGANISERING OG FORANKRING AF KVALITETSARBEJDET...

Læs mere

Handlingsplan for studentertilfredshedsundersøgelsen og undervisningsmiljøvurdering Pædagoguddannelsen i Randers

Handlingsplan for studentertilfredshedsundersøgelsen og undervisningsmiljøvurdering Pædagoguddannelsen i Randers Find vejen frem VIA University College Dato: 30. april 2015 Journalnr.: U0124-4-04-1-14 Handlingsplan for n og undervisningsmiljøvurdering 2014 - Pædagoguddannelsen i Randers Resultaterne af Studentertilfredshedsundersøgelsen

Læs mere

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed Februar Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert Olsen

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed Februar Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert Olsen Evalueringspraksis For bioanalytiker-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, radiograf- og sygeplejerskeuddannelserne Lederrådet i Området for Sundhed Februar 2019 Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert

Læs mere

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 1 UCL, Læreruddannelsen. Evaluering af undervisning. Orientering til studerende. Marts 2011 Orientering om evaluering af undervisning består af: 1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 2. Mål for

Læs mere

Uddannelsesberetning Pædagoguddannelsen i Jelling

Uddannelsesberetning Pædagoguddannelsen i Jelling Uddannelsesberetning 2015 Pædagoguddannelsen i Jelling Indhold 1. Manglende målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Grænsekvotient for kvote 1 optaget (1.2.1)... 4 1.3 Udgående

Læs mere

UCL s målkompleks 2015-17

UCL s målkompleks 2015-17 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT UCL s målkompleks 2015-17 Fælles retning, styrket sammenhæng, bedre koordinering, simplere opfølgning. UNIVERSITY COLLEGE Opsummering af formålet bag målkomplekset Det er ambitionen

Læs mere

Fysioterapeutuddannelsens Evalueringspraksis

Fysioterapeutuddannelsens Evalueringspraksis University College Lillebælt UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Fysioterapeutuddannelsens Evalueringspraksis Godkendt af Søren Pedersen, vicedirektør, 14.09.16 Justeret 10.09.16 Evalueringspraksis i Fysioterapeutuddannelsen

Læs mere

Kvalitetskonferencer. Retningslinje for afvikling af kvalitetskonferencer. Kvalitetsafdelingen. Udarbejdet

Kvalitetskonferencer. Retningslinje for afvikling af kvalitetskonferencer. Kvalitetsafdelingen. Udarbejdet Udarbejdet 11.9.2018 Kvalitetskonferencer Retningslinje for afvikling af kvalitetskonferencer Kvalitetsafdelingen UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Odense UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

1. Ledelsesinformation i det fælles kvalitetssystem Fra uddannelserne til direktion og bestyrelse

1. Ledelsesinformation i det fælles kvalitetssystem Fra uddannelserne til direktion og bestyrelse Notat Afdeling/enhed Ledelsessekretariatet Oprettelsesdato 23-okt-2013 Udarbejdet af OLSJ Journalnummer Dokumentnavn 316643.Ledelsesinformation i det fælles kvalitetssystem.docx Dokumentnummer 1. Ledelsesinformation

Læs mere

Plan for gennemførelse Informationsmateriale

Plan for gennemførelse Informationsmateriale 1 UCL, Læreruddannelsen. Kvalitetsarbejde. Kvalitetspraksis for Stud Puls. Oktober 2013 Kvalitetspraksis for Stud Puls på læreruddannelsen i UCL, oktober 2013 Generelt om gennemførelse af Stud Puls Beskrivelse

Læs mere

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for sundhedsuddannelser Januar 2018 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for sundhedsuddannelser Januar 2018 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Evalueringspraksis For bioanalytiker-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, radiograf- og sygeplejerskeuddannelserne Lederrådet i Området for sundhedsuddannelser Januar 2018 TS:

Læs mere

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed September Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed September Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert Evalueringspraksis For bioanalytiker-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, radiograf- og sygeplejerskeuddannelserne Lederrådet i Området for Sundhed September 2018 Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert

Læs mere

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Tid 2018 JANUAR FEBRUAR Ansvar Emne Opgave Studienævn Uddannelse Frist for indstilling af nye studieordninger samt revision af eksisterende

Læs mere

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Med relation til Processtandard for god undervisning i VIA pædagoguddannelse.

Læs mere

Handleplan for 2018 i tilknytning til Absalons strategiske rammekontrakt

Handleplan for 2018 i tilknytning til Absalons strategiske rammekontrakt Handleplan for 2018 i tilknytning til Absalons strategiske rammekontrakt På de følgende sider er beskrevet de indsatser, som Absalon vil gennemføre i 2018 under den strategiske rammekontrakts fire strategiske

Læs mere

Evalueringsplan: Odense, Svedborg og Jelling

Evalueringsplan: Odense, Svedborg og Jelling Afdeling/enhed UCL Pædagoguddannelsen i Jelling Oprettelsesdato 09. september 2014 Udarbejdet af ELWA Dokumentnavn 141104 Evalueringsplan for studieaktiviteter K 5-6-7 Redigeret 10-04- 2015 Evaluering

Læs mere

Evaluering af teoretiske moduler

Evaluering af teoretiske moduler Evalueringspraksis for Pædagoguddannelsen i UCL alle tre udbudssteder Evalueringspraksis for vores udbud af pædagoguddannelsen beskriver, hvordan vi evaluerer uddannelsens moduler. Evalueringspraksis beskriver

Læs mere

Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel. Forklaring af kvalitetskriterium

Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel. Forklaring af kvalitetskriterium Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel Forklaring af kvalitetskriterium Kvaliteten fremmes, når uddannelsen har et godt fysisk, psykisk og æstetisk undervisningsmiljø, der understøtter de studerendes trivsel,

Læs mere

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer Strategiske AU s mål er ift. 2011 at opnå derfor have kvalitetssikring af uddannelser på opnå fuld

Læs mere

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet?

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet? Evaluering Modul/ semester: Modul 13 Dato for evaluering: 31/10 2016 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 10/14 71% Hvis svarprocenten på de elektroniske

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Læreruddannelsen mandag den 24. april 2017 kl Niels Bohrs Allé 1, Odense, lokale B.

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Læreruddannelsen mandag den 24. april 2017 kl Niels Bohrs Allé 1, Odense, lokale B. Referat Afdeling/enhed Mødedato Udarbejdet af Dokumentnavn Læreruddannelsen i UCL 24-apr-2017 ANKB 2017-04-24 Referat Uddannelsesudvalget.LU Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Læreruddannelsen

Læs mere

Kvalitetshjulet i figur 1 illustrerer hovedelementerne og faserne i VIAs centralt forankrede kvalitetssystem.

Kvalitetshjulet i figur 1 illustrerer hovedelementerne og faserne i VIAs centralt forankrede kvalitetssystem. VIA University College Dato: 13. maj 2015 Journalnummer: U0027-4-5-15 VIAs kvalitetssystem VIAs kvalitetssystem skal sikre, at der arbejdes systematisk med målet i VIAs politik for kvalitetssikring og

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

Målene, der beskrives/opstilles inden for det enkelte indsatsområde i resultatlønskontrakten, vil fremadrettet have karakter af performancemål.

Målene, der beskrives/opstilles inden for det enkelte indsatsområde i resultatlønskontrakten, vil fremadrettet have karakter af performancemål. MODTAGET f 7 MRS, 2015 u r. ri Resultatlønskontrakt Navn: Stilling: Ejnar Hobolth Studieleder Periode: 1. januar 2015 til 31. december 2015 Beløbsramme: Kr. 90.000,- (niveau marts 2012) Som opfølgning

Læs mere

Skriftlig evalueringspraksis

Skriftlig evalueringspraksis Skriftlig evalueringspraksis 2016-2019 Evalueringspraksis for beskriver, hvordan uddannelsens moduler evalueres. Evalueringspraksis beskriver desuden, hvordan evalueringsresultaterne analyseres, og hvordan

Læs mere

Pædagoguddannelsen i Odense, Svendborg og Jelling: Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel. Forklaring af kvalitetskriterium

Pædagoguddannelsen i Odense, Svendborg og Jelling: Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel. Forklaring af kvalitetskriterium Pædagoguddannelsen i Odense, Svendborg og Jelling: Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel Forklaring af kvalitetskriterium Kvaliteten fremmes, når uddannelsen har et godt fysisk, psykisk og æstetisk undervisningsmiljø,

Læs mere

Vejledning til uddannelsernes kvalitetsarbejde

Vejledning til uddannelsernes kvalitetsarbejde UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Vejledning til uddannelsernes kvalitetsarbejde Kvalitet og Evaluering Tværgående Uddannelsesudvikling Indhold Introduktion... 4 Opbygning af vejledningen... 5 Kvalitetsområde

Læs mere

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Aarhus

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Aarhus VIA University College Dato: 24. april Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Aarhus Ultimo 2014 er der gennemført

Læs mere

Retningslinje for fælles evaluering

Retningslinje for fælles evaluering 8.2.2017 Retningslinje for fælles evaluering Teoretiske studieaktiviteter Indhold 1. Formål... 2 1.1 Definition af Teoretiske studieaktiviteter... 2 2. Procedure for fælles evaluering... 2 2.1 Ansvar og

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Kvalitetshjulet i figur 1 illustrerer hovedelementerne og faserne i VIAs centralt forankrede kvalitetssystem.

Kvalitetshjulet i figur 1 illustrerer hovedelementerne og faserne i VIAs centralt forankrede kvalitetssystem. VIA University College Dato: 13. maj 2015 Journalnummer: U0027-4-5-15 VIAs kvalitetssystem VIAs kvalitetssystem skal sikre, at der arbejdes systematisk med målet i VIAs politik for kvalitetssikring og

Læs mere

SIDST RETTET 18. SEPTEMBER Retningslinje for evaluering af teoretiske studieaktiviteter

SIDST RETTET 18. SEPTEMBER Retningslinje for evaluering af teoretiske studieaktiviteter SIDST RETTET 18. SEPTEMBER 2018 Retningslinje for evaluering af teoretiske studieaktiviteter Godkendt i Professionshøjskoleledelsen d. xx.xx.2017 Indhold 1. Formål... 3 2. Procedure for evaluering... 3

Læs mere

Pressekit Fakta om UCL. Opdateret oktober 2015

Pressekit Fakta om UCL. Opdateret oktober 2015 Pressekit Fakta om UCL Opdateret oktober 2015 Fakta om UCL Etablering af campus i Odense Økonomi Fordele Baggrund Uddannelseskvalitet og akkreditering Akkreditering og kvalitetssystem Uddannelsernes økonomi

Læs mere

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Viborg

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Viborg VIA University College Dato: 24. april Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Viborg Ultimo 2014 er der gennemført

Læs mere

Evaluering af komprimeret enkeltfag under Åben Uddannelse for FS2017

Evaluering af komprimeret enkeltfag under Åben Uddannelse for FS2017 NOTAT Evaluering af komprimeret enkeltfag under Åben Uddannelse for FS2017 Læreruddannelse og formidling 15.juni 2017 Birgitte Hedeskov og Mette Marie Gräs Kokholm I forårssemestret 2017 er der gennemført

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: 10, hold BoSE14 Dato for evaluering: 7/2 2017 Modul/semesteransvarlig: Kirstine Rosendal Antal studerende/mulige der har svaret

Læs mere

KVALITETSRAPPORT - NØGLEN TIL VIDEN OG UDVIKLING

KVALITETSRAPPORT - NØGLEN TIL VIDEN OG UDVIKLING KVALITETSRAPPORT - NØGLEN TIL VIDEN OG UDVIKLING Indledning KEA udarbejder hvert år en kvalitetsrapport. Rapporten er et tilbageblik på året 2012 og skal bruges som afsæt til at se fremad, sætte mål og

Læs mere

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA Træd i karakter VIA University College Notat Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapporten er et internt ledelses- og styringsinstrument med fokus på uddannelseskvalitet. Rapporten

Læs mere

Rammer for lokal evalueringspraksis:

Rammer for lokal evalueringspraksis: Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg Rammer for lokal evalueringspraksis: Rammen for lokal evalueringspraksis for sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg er Det fæles kvalitetssystem for UCL : Professionshøjskolen

Læs mere

Modul- og semesterbeskrivelser

Modul- og semesterbeskrivelser Modul- og semesterbeskrivelser Retningslinje til uddannelserne Afdeling for Kvalitet 15.11.2018 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Niels Bohrs Allé 1. 5230 Odense M Tlf. 6318 3000. ucl.dk Indhold

Læs mere

Fysioterapeutuddannelsen

Fysioterapeutuddannelsen UDARBEJDET I 2017 Fysioterapeutuddannelsen Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 Ansvarlig uddannelseschef: Marianne Gellert Olesen Version: 29-06-2017 22:50:06 1. Helhedsvurdering Helhedsvurderingen

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen

Studiemiljøundersøgelsen Gør tanke til handling VIA University College Studiemiljøundersøgelsen 2016 Socialrådgiveruddannelsen Aarhus 1 Resultater På baggrund af Studiemiljøundersøgelsen 2016 har uddannelsen udvalgt følgende fokusområder

Læs mere

Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071

Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071 Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071 Hold: BSE16o-1 Semester: 5 Dato for evaluering: 11/2 2019 Semesteransvarlig: KR Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 9/19 svarer til 47% I hvilken

Læs mere

1. Uddannelsesstationer

1. Uddannelsesstationer Notat Afdeling/enhed Oprettelsesdato Kvalitet og Evaluering 02-maj-2017 Udarbejdet af HKK Journalnummer Dokumentnavn Uddannelsesstationer Dokumentnummer 3 1. Uddannelsesstationer Med en ny forsøgsordning

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Semester 3 BSE17 Dato for evaluering: 12. februar 2019 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt

Læs mere

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring af uddannelser 2014-2015 UDDANNELSESSERVICE Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår

Læs mere

Hold: bosf14 J.nr.: Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet?

Hold: bosf14 J.nr.: Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet? Hold: bosf14 J.nr.: 4071 Modul: 13 Dato: 27. marts 2017 Status: 7 ud af 8 har besvaret evalueringen (svarende til 88%) Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget

Læs mere

Fag: Modul 11 evaluering Hold: Erg109 Dato: 17/ Evaluering foretaget af: Anette J. Madsen Udarbejdelse af rapport: Søren Futtrup

Fag: Modul 11 evaluering Hold: Erg109 Dato: 17/ Evaluering foretaget af: Anette J. Madsen Udarbejdelse af rapport: Søren Futtrup Fag: Modul 11 evaluering Hold: Erg109 Dato: 17/11 2011 Evaluering foretaget af: Anette J. Madsen Udarbejdelse af rapport: Søren Futtrup Indholdsfortegnelse:Besvarelsesprocent:38,4% 1.0 Spørgsmål vedrørende

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

HANDLEPLAN 2017 Institut for sundhedsuddannelse

HANDLEPLAN 2017 Institut for sundhedsuddannelse HANDLEPLAN 2017 Institut for sundhedsuddannelse Handleplanen er indgået den 26-04-2017 mellem Prorektor og Heidi Have for chefområdet Institut for sundhedsuddannelse. INDSATSOMRÅDER 1 AKTIVITETER AKTØRER

Læs mere

Årlig kvalitetsrapport 2018

Årlig kvalitetsrapport 2018 Årlig kvalitetsrapport 2018 Ergoterapeut, Esbjerg StudenterFokus Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Årlig kvalitetsrapport 2018... 1 Den årlige kvalitetsrapport til Ergoterapeut, Esbjerg... 3 Tabel 1: Anvendte

Læs mere

Den årlige kvalitetsrapport

Den årlige kvalitetsrapport UC SYD Den årlige kvalitetsrapport INSTITUT FOR PÆDAGOG StudenterFokus 16 Indholdsfortegnelse Den årlige kvalitetsrapport til Institut for Pædagog... 2 Tabel 1: Anvendte farvekoder og grænseværdier til

Læs mere

Integration af den nationale studenterundersøgelse, LEARN, i UCL s kvalitetssystem

Integration af den nationale studenterundersøgelse, LEARN, i UCL s kvalitetssystem Notat Afdeling/enhed Oprettelsesdato Tværgående Uddannelsesudvikling 15-aug-2018 Udarbejdet af USA Journalnummer Dokumentnavn Integration af LEARN Dokumentnummer Integration af den nationale studenterundersøgelse,

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Svar til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens beretning nr. 21/2017 om forvaltningen af ECTS-point på de videregående uddannelsesinstitutioner

Svar til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens beretning nr. 21/2017 om forvaltningen af ECTS-point på de videregående uddannelsesinstitutioner Ministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg Svar til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens beretning nr. 21/2017 om forvaltningen af ECTS-point på de videregående uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Opfølgning på evaluering

Opfølgning på evaluering Opfølgning på evaluering Semester: 5 Dato for evaluering: 13/2 2018, mundtlig evaluering 26/1 2018 Semesteransvarlig: KR Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 7/12 svarer til 58% I

Læs mere

Den årlige kvalitetsrapport

Den årlige kvalitetsrapport UC SYD Den årlige kvalitetsrapport Pædag, Kolding StudenterFokus 15 Indholdsfortegnelse Den årlige kvalitetsrapport til Pædag, Kolding... 2 Tabel 1: Anvendte farvekoder til nøgletalsresultater... 2 Tabel

Læs mere

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres Handleplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering Handleplan vedrørende: Uddannelse: Mål hvad skal I opnå? Beskriv hvad I gerne vil opnå Indikator Beskriv hvordan

Læs mere

Kvalitetspraksis for område 15: gennemførelse, Læreruddannelsen på Fyn

Kvalitetspraksis for område 15: gennemførelse, Læreruddannelsen på Fyn 1 UCL, Læreruddannelsen. Kvalitetsarbejde. Beskrivelse af kvalitetspraksis for gennemførelse (kvalitetsområde 15). KAAG november 2013 Kvalitetspraksis for område 15: gennemførelse, Læreruddannelsen på

Læs mere

Målene, der beskrives/opstilles inden for det enkelte indsatsområde i resultatlønskontrakten, vil fremadrettet have karakter af performancemål.

Målene, der beskrives/opstilles inden for det enkelte indsatsområde i resultatlønskontrakten, vil fremadrettet have karakter af performancemål. u?' n Resultatlønskontrakt Navn: Stilling: Nils Peter Terp Uhre Studieleder Periode: 1. januar 2015 til 31. december 2015 Beløbsramme: Kr. 64.600,- (niveau marts 2013) Som opfølgning på revisionsprotokollen

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering i UCL- afrapportering og offentliggørelse

Undervisningsmiljøvurdering i UCL- afrapportering og offentliggørelse Undervisningsmiljøvurdering i UCL- afrapportering og offentliggørelse I følge DCUM (Danske Center for Undervisnings Miljø), Lov nr. 166 af 14/03/2001 Lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø og

Læs mere

Handlingsplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering 2015, Socialrådgiveruddannelsen Aarhus

Handlingsplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering 2015, Socialrådgiveruddannelsen Aarhus Handlingsplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering 2015, Socialrådgiveruddannelsen Aarhus Ultimo 2014 er der gennemført en studentertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan hhx Frafald Overgang til videregående uddannelse 2015 Opfølgningsplan Analyse Frafald Skolen har konstateret, at der har været et stort frafald for de seneste 3 årgange af HHX-elever. Der

Læs mere

KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS

KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS Side 1 af 5 Kvalitetspolitik Arkitektskolen Aarhus har formuleret en række ambitioner for kvalitetsarbejdet på skolen. Den første ambition handler

Læs mere

Generel klinisk studieplan

Generel klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelserne i Odense, Svendborg og Vejle Generel klinisk studieplan Skabelon Godkendt af Taktisk Styregruppe d. 20.2.2017. 24-02-2017 TS 1180943 Indhold Indledning 2 Den almene del 2 Overordnet

Læs mere

Årlig kvalitetsrapport 2018

Årlig kvalitetsrapport 2018 Årlig kvalitetsrapport 2018 Jordemoder, Esbjerg StudenterFokus Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse Årlig kvalitetsrapport 2018... 1 Den årlige kvalitetsrapport til Jordemoder Esbjerg... 3 Tabel 1: Anvendte

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen mandag den 30. april 2018 kl Niels Bohrs Allé 1, Odense M, lokale H.

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen mandag den 30. april 2018 kl Niels Bohrs Allé 1, Odense M, lokale H. Referat Afdeling/enhed Pædagogddannelsen, UCL Mødedato 30-04-2018 Udarbejdet af ANKB Dokumentnavn 2018-04-30 Referat Uddannelsesudvalget.PU Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen

Læs mere