Forenkling og automatisering af opgørelsen af ordinært ansatte August 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forenkling og automatisering af opgørelsen af ordinært ansatte August 2018"

Transkript

1 Initiativbeskrivelse Forenkling og automatisering af opgørelsen af ordinært ansatte August 2018 Baggrund Når en virksomhed skal have en person i virksomhedspraktik eller i løntilskudsjob skal en række betingelser være opfyldt. Der skal bl.a. være et rimeligt forhold mellem antallet af ordinært ansatte på virksomheden i forhold til antallet af personer i virksomhedspraktik/løntilskudsjob (rimelighedskravet). For løntilskud skal der endvidere være tale om merbeskæftigelse i forhold til det hidtidige antal ordinært ansatte (merbeskæftigelseskravet). Som reglerne er i dag, er det kun personer i tidsubegrænsede stillinger uden offentligt tilskud, der tæller med som ordinært ansatte (når rimelighedskravet og merbeskæftigelse skal vurderes). Personer, der er ansat i tidsbegrænsede stillinger eller er projektansatte, tæller således ikke med som ordinært ansatte. Det er tidskrævende og vanskeligt for arbejdsgiverne at udarbejde de påkrævede opgørelser over ordinært ansatte. Ligeledes har jobcentrene svært ved at kontrollere arbejdsgivernes oplysninger, da det ikke fremgår af det tilgængelige register (eindkomst), om en person er ansat i en tidsbegrænset stilling. Det er dermed heller ikke muligt fuldt at digitalisere de nuværende regler. Initiativ Personer i tidsbegrænsede stillinger og stillinger med konkrete arbejdsbeskrivelser skal tælle med i opgørelsen af ordinært ansættelse, da der i e-indkomst ikke er informationer om kontraktmæssige forhold. Det indebærer desuden, at kontrolfunktionen i VITAS (det digitale ansøgningssystem) herefter kan digitaliseres yderligere, således at opgørelsen af antallet af ordinært ansatte automatiseres fuldt ud ved at genanvende oplysninger fra e-indkomst. Konkret betyder dette, at: Der skabes integration med e-indkomstregisteret, således at VITAS trækker data over alle ordinært ansatte i virksomheden. Personer i virksomhedspraktik eller personer med offentligt løntilskud automatisk fratrækkes ved indhentning af oplysninger fra Det fælles Datagrundlag (DFDG). Det forudsættes, at der skal være en nogenlunde uændret balance i rimelighedskravet, så den enkelte borger fortsat oplever at være på en arbejdsplads med kolleger ansat på ordinære vilkår. I dag fraregnes personer i tidsbegrænsede stillinger og stillinger med konkrete arbejdsbeskrivelser manuelt på baggrund af selvangivelse fra virksomhederne. Hvis disse tælles med i antallet af ordinært ansatte kan det betyde, at nogle virksomheder kan have flere ansat i støttet beskæftigelse. I dag udarbejdes opgørelserne manuelt, og det er svært for virksomhederne at udfylde dem korrekt.

2 Det er derfor ikke muligt præcist at sige, hvad initiativet i praksis vil betyde for antallet af ansatte i støttet beskæftigelse. Den konkrete udmøntning drøftes i en arbejdsgruppe bestående af DA, LO og KL, så rimelighedskravet fortsat afspejler et rimeligt forhold mellem ordinært ansatte og personer i støttet beskæftigelse. Arbejdsgruppen skal præsentere en løsning i oktober Aftalepartierne mødes efterfølgende for at godkende den endelige udmøntning. Initiativet vil medføre en stor administrativ lettelse for arbejdsgiverne, der ikke længere manuelt behøver at udarbejde opgørelser over antallet af ordinært ansatte. For medarbejderne i jobcentrene vil det betyde, at de nemt og hurtigt kan få oplyst om rimelighedskravet er opfyldt på en virksomhed, og for borgere kan initiativet betyde, at de hurtigere vil kunne starte i et tilbud om deltagelse i virksomhedspraktik eller ansættelse med løntilskud.

3 Initiativbeskrivelse Ensretning af merbeskæftigelseskravet August 2018 Baggrund Ansættelse med løntilskud skal medføre merbeskæftigelse, dvs. en nettoudvidelse af virksomhedens antal ansatte. Hos private arbejdsgivere er der som følge af EU-retten fastsat et merbeskæftigelseskrav, som betyder, at der skal være tale om en nettoudvidelse i forhold til det gennemsnitlige antal ordinært ansatte i de seneste 12 måneder. Derudover må ansættelsen ikke ske i en stilling, der indenfor de sidste tre måneder er blevet ledig ved afskedigelse eller fratrædelse af en ordinært ansat. Sidstnævnte er et supplerende nationalt krav. Hos offentlige arbejdsgivere er der fastsat et merbeskæftigelseskrav (ikke EU-krav), som betyder, at der skal være tale om en nettoudvidelse i forhold til antal ansatte ifølge budgettet for den enkelte offentlige virksomhed. I opgørelsen af antal ordinært ansatte medregnes alle ordinært ansatte, der er ansat i en tidsubegrænset stilling uden offentligt tilskud. Opgørelsen af merbeskæftigelseskravet sker således på to forskellige måder, alt efter om det er en privat eller en offentlig virksomhed. Det kan give anledning til usikkerhed om reglerne i både jobcentre og virksomheder. Særligt opgørelsen af merbeskæftigelseskravet for offentlige løntilskudsjob kan være vanskelig at håndtere for de involverede aktører, idet en budgetvurdering kræver indhentelse af budgetmateriale, som ikke er tilgængelig i eksisterende registre. Initiativ Reglerne harmoniseres, så opgørelsen af ordinært ansatte foretages på samme måde på offentlige arbejdspladser, som det er tilfældet i private virksomheder. Det vil sikre væsentlig større transparens, indebære en administrativ lettelse og muliggøre en digitalisering af opgørelsen i VITAS, idet data vil kunne hentes i e- Indkomst. Der vil være tale om samme opgørelse af ordinært ansatte som i initiativet om digitalisering af opgørelsen af ordinært ansatte i forhold til deltagelse i virksomhedspraktik og ansættelse med løntilskud. Initiativet vil lette administrationen både for virksomheder og medarbejdere i jobcentrene, der i dag skal kontrollere virksomhedernes oplysninger. For borgere kan ændringen betyde, at de hurtigere vil kunne starte i et tilbud om ansættelse med løntilskud, idet sagsbehandlingstiden forventes at kunne nedsættes.

4 Anvendelsen af en mere automatiseret og budgetuafhængig opgørelsesmetode kan dog samtidig medføre begrænsning i nogle offentlige virksomheders mulighed for at ansætte ledige i løntilskud i de situationer, hvor der sker/er sket reduktion af medarbejderstaben. Side 2 af 2

5 Initiativbeskrivelse Foranalyse til Det virtuelle Jobcenter August 2018 Baggrund Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), a-kasser og kommuner har igennem de senere år udviklet forskellige digitale selvbetjeningsløsninger, der understøtter og styrker en individuelt tilpasset beskæftigelsesindsats. Den digitale joblog, selvbooking og VITAS er eksempler på sådanne redskaber. Med de aftalte forenklinger af beskæftigelsesindsatsen vil borgere, virksomheder og kommuner få større frihedsgrader til at tilrettelægge og gennemføre beskæftigelsesindsatsen. Den øgede frihed stiller nye krav til monitorering og understøttelse af indsatsen med henblik på at sikre, at kommunerne leverer de ønskede resultater. En del af svaret på disse nye krav er, at der vil blive udviklet en styrket benchmarking af kommuners resultater og indsats, som kan lægges til grund for en løbende opfølgning på og dialog om kommuneres udmøntning af indsatsen. Den decentrale udvikling af nye målgruppespecifikke it-redskaber indebærer en risiko for, at data ikke i tilstrækkeligt omfang deles og genanvendes på tværs af alle systemer og aktører. Det betyder fx, at oplysninger fra kommunernes og a- kassernes egne selvbetjeningsløsninger ikke kan anvendes til analyser eller til at berige data i de fælles løsninger. Det betyder også, at der ikke er en tilgængelig platform, hvorpå relevante aktører, fx a-kasser, fag- og brancheforeninger eller private leverandører, kan udvikle nye, smarte målgruppespecifikke it-redskaber, der kan understøtte (nudge) en effektiv beskæftigelsesindsats. KL har i forbindelse med deres udspil til en ny beskæftigelsesindsats efterspurt bedre muligheder for at genbruge komponenter og dele data på tværs og har påpeget, at borgerne skal tilbydes et bedre overblik over deres forløb/indsats. Grundlaget for dette ønske er, at sagsbehandlerne i dag arbejder i mange forskellige systemer, hvilket er tungt og besværligt og medfører en betydelig risiko for dobbeltregistreringer. Set i det lys bør det tilstræbes, at såvel regler som it-systemer understøtter selvbetjeningsløsninger, digital kommunikation og datadeling på tværs Initiativ Med henblik på at imødegå de beskrevne udfordringer iværksættes der en analyse af potentialet for at udbygge og samle de allerede eksisterende digitale selvbetjeningsløsninger til én digital indgang til beskæftigelsesindsatsen: Det virtuelle Jobcenter.

6 Side 2 af 2 Hovedelementerne i Det Virtuelle Jobcenter vil være: 1. En enkel digital konktakt mellem jobcentret, borgere og arbejdsgivere. 2. Datadrevet beslutningsstøtte til sagsbehandlere, borgere og arbejdsgivere. 3. En åben platform for deling og brug af data på tværs af myndigheder og eksterne leverandører af it-løsninger samt etablering af målrettede selvbetjeningsløsninger til gavn for borgernes jobsøgning og beskæftigelsesindsatsen i øvrigt. En sådan gennemgribende udvikling af digitale løsninger på beskæftigelsesområdet rummer store potentialer, men er samtidig omfattende og omkostningsfuld. Der skal derfor foretages en foranalyse af Det Virtuelle Jobcenter. Foranalysen skal belyse de økonomiske, administrative og adfærdsmæssige konsekvenser og skal lægges til grund for en beslutning om at påbegynde arbejdet med udvikling af Det Virtuelle Jobcenter. Med afsæt i foranalysen skal Det Virtuelle Jobcenter drøftes med bl.a KL.

7 Initiativbeskrivelse Det digitale ansøgningssystem for virksomhederne rulles ud til flere områder (fleksjob, jobrotation mv.) August 2018 Baggrund Med det digitale system, VITAS, kan arbejdsgivere søge om oprettelse af virksomhedsrettede tilbud. VITAS understøtter i dag ansøgning om oprettelse af virksomhedspraktik, nytteindsats, løntilskud, tilskud til voksenlærlinge og IGU-forløb. Brugen af VITAS giver et kvalitativt løft og en effektivisering af sagsbehandlingen i kommunerne. VITAS sikrer, at ansøgninger først kan blive sendt ind, når de obligatoriske felter er udfyldt. Derefter forbereder systemet et afgørelsesudkast til jobcentret på baggrund af objektive fakta. Samtidig er det også mindre ressourcekrævende for arbejdsgivere at søge digitalt, da en række oplysninger i VITAS er udfyldt på forhånd, da systemet genanvender allerede indberettede registeroplysninger og oplysninger fra tidligere ansøgninger. Der er en række ordninger, som virksomhederne ikke har mulighed for at ansøge om igennem VITAS, og der er derfor et yderligere gevinstpotentiale. Det er i ØA18 aftalt, at der i forbindelse med forenklingen af den aktive beskæftigelses skal ske en øget digitalisering af de virksomhedsrettede indsatser i form af en obligatorisk brug af VITAS. Obligatorisk VITAS er trådt i kraft 1. januar Initiativ VITAS udvides med: Jobrotation Fleksjob (ny ordning) Mentor, hjælpemidler og personlig assistance Initiativet vil lette den administrative byrde yderligere hos virksomheder og kommuner. For virksomhederne kan det øge deres interesse for at tilbyde virksomhedsrettede indsatser til de ledige. For kommunerne vil det medføre mindre sagsbehandling og kortere svartider over for virksomhederne. En udvidelse af VITAS med disse ordninger vurderes at være i overensstemmelse med den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, hvor det bl.a. fremgår at offentlig digitalisering skal skabe stærke rammevilkår for erhvervslivet og understøtte erhvervslivets digitale omstilling. Det forventes, at en udvidelse af VITAS med de foreslåede ordninger vil medføre en digitalisering af op imod ansøgningsprocedurer om året, som i dag foregår manuelt.

8 I VITAS arbejdes fremover systematisk med at måle virksomhedernes tilfredshed med jobcentrenes indsats ved digitaliseringen af alle virksomhedsrettede ordninger. Dette gøres ved at sende målrettede spørgeskemaer ud til virksomhederne kort tid efter de har afsluttet et forløb på VITAS. Dermed vil man kunne benchmarke jobcentrenes performance og identificere, hvem der leverer hhv. en god og dårlig virksomhedsservice. Det forventes, at ordningerne kan indfases trinvist frem mod 1. juli 2020.

9 Initiativbeskrivelse Alle skal have et CV på Jobnet August 2018 Baggrund Erfaringer viser, at arbejdet med et personligt CV fremmer et beskæftigelsesrettet fokus i borgerens forløb. For mange fungerer CV et som et godt dialogredskab, der kan sætte fokus på erfaringer og kvalifikationer. Alle kan i dag oprette et CV på Jobnet, men kravet om udarbejdelse af et Jobnet-CV gælder i dag kun dem, der er tæt på arbejdsmarkedet. Det kan skabe forvirring, at der i forhold til den jobrettede indsats ikke er samme krav om at skulle lægge et CV på Jobnet for alle. Initiativ Udsatte borgere kan også have gavn af et CV, hvis de fx søger småjobs eller kortere virksomhedsrettede forløb. Alle borgere, der får en indsats efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB), skal have et CV på Jobnet. Dette vil som udgangspunkt gøre reglerne mere ens og understøtte målet om en jobrettet indsats til alle. Der ændres ikke i kravene til CV for de grupper, der i dag er omfattet af kravet om CV, dvs. dagpengemodtagere, jobparate kontanthjælpsmodtagere 1 og åbenlyst uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere. De målgrupper, der ikke tidligere har haft et CV på Jobnet, underlægges ikke de samme proces- og tidskrav for udarbejdelse af CV. For disse grupper skal det afhænge af en konkret vurdering fra jobcentret af, hvornår der skal udarbejdes CV, og hvorvidt CV et for den udsatte skal gøres søgbart for arbejdsgivere. Borgeren vil have ret til vejledning, jf. de almindelige regler herom. Der er enkelte borgere, som ikke har tilstrækkelige it-mæssige og sproglige forudsætninger for at udarbejde et CV. Jobcentret får mulighed for at fritage disse borgere for kravet. Endvidere er der enkelte grupper, for hvem kravet ikke er relevant, og som derfor undtages fra kravet, jf. bilag. Som led i processen arbejdes der videre med CV-løsningen på Jobnet, så den tilpasses de udsatte grupper. I den forbindelse ses der på relevante erfaringer om CV til udsatte. Det nuværende Jobnet-CV er et brutto-cv, som indeholder alle relevante informationer for alle grupper af ledige. Det betyder, at fokus primært er på stillinger 1 Reglerne for kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere omfatter også integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet efter integrationsloven.

10 Side 2 af 3 og uddannelse, hvilket gør det mindre egnet til udsatte ledige, hvis kompetencer ikke nødvendigvis knytter sig til en konkret uddannelse eller stilling. CV-løsningen på Jobnet gøres derfor mere målrettet for udsatte grupper, hvor fokus i højere grad er erfaringer og kompetencer. Et sådant CV vil ligeledes gøre det lettere for virksomheder selv at rekruttere borgere til småjobs.

11 Bilag: Oversigt over grupper 2, der kan få indsats efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) Grupper, der i dag har pligt til CV Yderligere grupper, der får pligt til CV Grupper, der ikke får pligt til CV Dagpengemodtagere Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Sygedagpengemodtagere fra beskæftigelse, der Jobparate kontanthjælpsmodtagere Uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere skal tilbage til deres job Personer i jobafklaringsforløb, der er i et an- Åbenlyst uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere Aktivitetsparate uddannelseshjælpsmodtagere sættelsesforhold Modtagere af ledighedsydelse Revalidender Ansatte i fleksjob herunder personer, der får Personer, der har tilmeldt sig som arbejdssøgende i jobcenteret, herunder selvforsørgende Sygedagpengemodtagere fra beskæftigelse, der Personer i ressourceforløb støtte efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats 70g ikke skal tilbage til deres job Beskæftigede, hvor der ydes tilskud til opkvalificering i fm. ordinær ansættelse. Sygedagpengemodtagere fra ledighed Personer i jobafklaring, der ikke er i et ansættelsesforhold Voksenlærlinge Førtidspensionister Dimittender med handicap 3 Personer, der alene får hjælpemidler eller personlig assistance som indsats. Unge under 18 år uden ydelse, som har behov for en uddannelses- og beskæftigelsesfremmende indsats Selvforsørgende, der ikke er tilmeldt, og som modtager indsats efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Beskæftigede, der modtager indsats efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats 102 (indsats i fm. afskedigelse) 2 Når kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere nævnes i skemaet omfatter det også integrationsydelsesmodtagere udenfor integrationsprogrammet. 3 Disse personer vil i mange tilfælde også være dagpengemodtagere eller jobparate kontanthjælpsmodtagere.

12 Initiativbeskrivelse Alle skal bruge Min Plan på Jobnet August 2018 Baggrund Alle målgrupper har allerede i dag en digital Min Plan på Jobnet. Det er dog kun dagpengemodtagere, jobparate kontanthjælpsmodtagere og åbenlyst uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere, der har pligt til at modtage Min Plan med tilbud m.v. på Jobnet. 1 For de øvrige grupper skal jobcentret i stedet sende Min Plan til borgeren via digital post (e-boks). Det er bøvlet og administrativt tungt for jobcentrene, at det kun er nogle borgere, der får planen på Jobnet. Det er i dag ikke muligt at have flere jobmål i Min Plan eller delmål for de udsatte borgere, der har længere vej mod job. Initiativ Det er aftalt, at: Det bliver obligatorisk for alle, der modtager en indsats i jobcentret, at modtage Min Plan med tilbud m.v. digitalt på Jobnet. Borgere, der er undtaget fra digital post og/eller digital selvbetjening, skal fortsat have Min Plan og tilbud m.v. i et fysisk brev, og jobcentret kan efter konkret individuel vurdering også undtage borgere, som ikke kan mestre brugen af den digitale Min Plan på Jobnet. Det skal dog ikke være muligt at undtage personer, som allerede i dag har pligt til at modtage Min Plan med tilbud mv. digitalt på Jobnet. Forny Min Plan, så den understøtter borgerens aktive deltagelse i egen sag, dvs. bliver lettere at bruge for udsatte grupper. Gøre det muligt at have flere jobmål og delmål i Min Plan ved at tilføje ekstra moduler i Min Plan hertil og i gennemskrivningen af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) præcisere, at det er muligt at arbejde med flere beskæftigelsesmål og delmål for de, der er længere fra beskæftigelse. Jobcentrene vil opleve en administrativ lettelse ved, at alle borgere fremover skal modtage og gøre sig bekendt med Min Plan og tilbud på Jobnet. Det må forventes, at jobcentrene derfor skal bruge mindre tid på opfølgning, fordi borgerne har fået et bedre overblik. Det bliver lettere for sagsbehandlerne at arbejde med flere jobmål og med delmål, og dermed tale med borgerne om en bred jobsøgningsstrategi. Det bliver dermed nemmere at hjælpe borgerne til at søge job inden for de områder, hvor der er størst sandsynlighed for beskæftigelse. 1 Reglerne for kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere omfatter også integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet.

13 Side 2 af 2 Bilag: Grupper, som fremover skal modtage Min plan digitalt Medmindre de er omfattet af undtagelsesbestemmelserne i forbindelse med digital post og digital selvbetjening. Grupper, der i dag er omfattet af reglerne om at modtage Min plan og tilbud digitalt via Jobnet Dagpengemodtagere Jobparate kontanthjælpsmodtagere 2 Åbenlyst uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere Nye grupper, der fremover omfattes af reglerne om at modtage Min plan og tilbud digitalt via Jobnet (- udover de grupper, der allerede er omfattet af reglerne) Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere Aktivitetsparate uddannelseshjælpsmodtagere Revalidender Modtagere af ledighedsydelse (fleksjobvisiterede) Personer i ressourceforløb Sygedagpengemodtagere Personer i jobafklaringsforløb Dimittender med handicap 3 Unge under 18 år uden ydelse, som har behov for en uddannelses- og beskæftigelsesfremmende indsats Ledige selvforsørgende, der modtager indsats efter loven Beskæftigede, der modtager indsats efter lovens 102 (indsats i fm. afskedigelse) Beskæftigede, hvor der ydes tilskud til opkvalificering i fm. ordinær ansættelse. Ansatte i fleksjob herunder personer, der får støtte efter lovens 70g Førtidspensionister, der modtager en indsats efter loven 2 Reglerne for kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere omfatter også integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet. 3 Disse personer vil i mange tilfælde også være dagpengemodtagere eller jobparate kontant- eller integrationsydelsesmodtagere. I forbindelse med gennemskrivningen af LAB, vil der blive set på grænsefalder til øvrige lovgivninger, herunder om nogle regler skal flyttes ind eller ud af LAB.

14 Initiativbeskrivelse Obligatorisk selvbooking af samtaler til flere målgrupper August 2018 Baggrund Selvbooking kan skabe større medindflydelse og ansvar hos ledige for deres eget forløb. Selvbooking er i dag alene obligatorisk for dagpengemodtagere, hvor erfaringerne er positive, bl.a. i form af færre udeblivelser. Jobparate kontanthjælpsmodtagere og sygedagpengemodtagere har i dag mulighed for men ikke pligt til at selvbooke. Sygemeldte, som er overgået til jobafklaringsforløb, har ikke mulighed for selv at booke samtaler. Initiativ Selvbooking gøres obligatorisk for jobparate kontanthjælpsmodtagere, integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet, sygedagpengemodtagere og sygemeldte i jobafklaringsforløb. Hvis borgeren ikke booker inden for en fastsat frist, får det betydning for borgerens ydelse. Det skal være muligt at blive fritaget for selvbooking på grund af fx væsentlige helbredsmæssige forhold, ringe it-kundskaber eller sprogbarrierer, ligesom det i dag gælder for dagpengemodtagere. Selvbooking indebærer mindre administration for sagsbehandlerne i kommunerne, men også en ny måde at arbejde på for sagsbehandlerne, der har været vant til selv at stå for indkaldelse til samtaler. Det betyder samtidig, at borgerene kommer til at få større indflydelse på deres kontaktforløb.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftalen overordnet 2 Beskæftigelses- og Integrationsudvalgsmøde 2. oktober 2018 1. Færre,

Læs mere

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Regel Indhold Berørte målgrupper Vurdering Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Regel Indhold Berørte målgrupper Vurdering Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper Fire samtaler i jobcenteret det første halve år (også ved ydelsesskift) herefter individuelt tilrettelagt Kontant- og

Læs mere

Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning

Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning Nedenstående er de enkelte forenklingsforslag, som fremgår af udspillet Mere frihed. Mindre bureaukrati.

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Skærpet opfølgning på kommunernes indsats. Initiativet består af to dele: 1. Overordnet monitorering af kommunernes resultater og indsatser Benchmark-rapporterne

Læs mere

P r æ s e n t a t i. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats

P r æ s e n t a t i. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats P r æ s e n t a t i Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Opgør med en kompleks lovgivning Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats er siden 2003 ændret 60 gange Et regelsæt fyldt med knopskydninger

Læs mere

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Forenkling af beskæftigelsesindsatsen v. Jørgen Erlandsen Beskæftigelse og Sundhed KSB-møde den 7. november 2018 Hovedelementer i aftalen Færre og mere enkle proceskrav Ens regler på tværs af målgrupper

Læs mere

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Initiativbeskrivelse Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Baggrund Reglerne for, hvornår og hvor mange samtaler der skal afholdes i jobcentret, er komplicerede og varierer meget på tværs af målgrupper.

Læs mere

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december juni 2018.

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december juni 2018. Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december 2017 19. juni 2018. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst

Læs mere

Landssupporten 8. december 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 8. december 2016

Landssupporten 8. december 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 8. december 2016 Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 8. december 2016. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst i dokumentet.

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats August 2018 Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk

Læs mere

Notatet ser ikke på nytteindsats, der er en særlig form for virksomhedspraktik, hvor formålet kun er, at den ledige arbejder for sin ydelse.

Notatet ser ikke på nytteindsats, der er en særlig form for virksomhedspraktik, hvor formålet kun er, at den ledige arbejder for sin ydelse. N O T A T Analysenotat om virksomhedspraktik April 2017 J.nr. Arbejdsmarkedspolitik Arbejdsmarkedsfastholdelse Indledning Dette notat indgår i analysematerialet vedrørende forenkling af lov om en aktiv

Læs mere

N O T A T. Analysenotat om løntilskud

N O T A T. Analysenotat om løntilskud N O T A T April 2017 Analysenotat om løntilskud J.nr. Arbejdsmarkedspolitik Indledning Dette notat indgår i analysematerialet vedrørende forenkling af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB), som aftalt

Læs mere

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 10. december 2018.

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 10. december 2018. Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 10. december 2018. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst i dokumentet.

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. februar 2018 www.ballerup.dk Arbejdsmarkedscentrets kerneopgaver De to kerneopgaver Hjælpe ledige borgere

Læs mere

Bilag 1. Paragrafnøgle. Kommunernes ansvar. Inddragelse af arbejdsløshedskasserne. Inddragelse af andre aktører. Bemyndigelsesbestemmelser

Bilag 1. Paragrafnøgle. Kommunernes ansvar. Inddragelse af arbejdsløshedskasserne. Inddragelse af andre aktører. Bemyndigelsesbestemmelser Bilag 1 Paragrafnøgle Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats jf. lovbekendtgørelse nr. 1342 af 21. november 2016 med senere ændringer (og bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats BAB og Bekendtgørelse

Læs mere

Regelforenkling og Sammen med borgeren en helhedsorienteret indsats

Regelforenkling og Sammen med borgeren en helhedsorienteret indsats Regelforenkling Som led i sammenhængsreformen er regelforenkling det ene af 6 spor. Denne vil indebære, at der blive udarbejdet en ny LAB lov. Loven forventes at træde i kraft den 1. juli 2019 med få undtagelser,

Læs mere

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager:

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Jobplan - dine rettigheder og pligter Din jobplan beskriver den aktivering de tilbud - du skal deltage i, mens du er ledig.

Læs mere

Analysenotat om vejledning og opkvalificering Arbejdsmarkedspolitik

Analysenotat om vejledning og opkvalificering Arbejdsmarkedspolitik N o t a t April 2017 Analysenotat om vejledning og opkvalificering Arbejdsmarkedspolitik Indledning Dette notat indgår i analysematerialet vedrørende forenkling af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

Læs mere

Reform af beskæftigelsesindsatsen

Reform af beskæftigelsesindsatsen Reform af beskæftigelsesindsatsen Målgruppe: A-dagpengemodtagere Af Luise Riishede Intentioner og målsætninger Flere ledige opnår varig beskæftigelse hurtigst muligt Ledige får en individuel og tidlig

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1. juli 2017-31. december 2021. Jobcenter Jammerbugt

Læs mere

Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler

Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret m.v. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler Bilaget er opdateret med de ændringer, som er sket til og med releasen den 10. oktober 2016

Læs mere

Notat om virksomhedspraktik i form af nytteindsats

Notat om virksomhedspraktik i form af nytteindsats Notat om virksomhedspraktik i form af nytteindsats Vedtagelsen af kontanthjælpsreformen med ikrafttræden 01.01.14 og den midlertidige arbejdsmarkedsydelse med ikrafttræden 30.12.13 har medført en ny aktiveringsmulighed

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Bemærkninger til lovforslaget. Specielle bemærkninger

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Bemærkninger til lovforslaget. Specielle bemærkninger UDKAST Forslag til Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Bemærkninger til lovforslaget Specielle bemærkninger Indhold Til 1... 8 Til 2... 10 Til 3... 11 Til 5... 12 Til 6... 13 Til 7... 15 Til 8... 16

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Mikrolån Forsøg med mikrolån til jobparate kontakthjælpsmodtagere, uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere og jobparate selvforsørgede.

Læs mere

Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været længe på vej.

Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været længe på vej. 180827 Foreløbig vurdering af Aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune I indeværende notat beskrives hvordan forskellige elementer i beskæftigelsesreformen

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

NOTAT. Kend dit jobcenter. Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen

NOTAT. Kend dit jobcenter. Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen NOTAT Kend dit jobcenter Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen Carsten Kjærgaard Kend dit jobcenter Baggrundsnotat til socialøkonomiske

Læs mere

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Temadrøftelse / En forenklet beskæftigelsesindsats Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 16.04.2018 Formål På udvalgsmødet d. 12. marts bad Socialdemokratiet om at få en gennemgang af regeringsudspillet

Læs mere

BEK nr 1225 af 03/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1225 af 03/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1225 af 03/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. oktober 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/13157

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen:

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen: Indhold Denne guide skal hjælpe kommunerne med at afklare, hvilke målgrupper der er omfattet af undtagelsesbestemmelsen til 225-timersreglen. På Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside

Læs mere

Underviser: Susanne Wiederquist, STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019

Underviser: Susanne Wiederquist, STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019 Underviser: Susanne Wiederquist, susanne@wiederquist.dk STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019 1 Udkast til ny beskæftigelseslov 2 Aftalen bygger pa følgende grundelementer: Færre og

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

Status på indsats RAR Bornholm

Status på indsats RAR Bornholm Status på indsats RAR Bornholm Juni 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med fordel

Læs mere

IT-Nyhedsbrev til jobcentre

IT-Nyhedsbrev til jobcentre IT-Nyhedsbrev til jobcentre 11. nyhedsbrev, februar 2018 Release 2018-1 Teknisk fokus og enkelte driftsændringer Hermed har jeg fornøjelsen af at præsentere årets første nyhedsbrev om Release 2018-1, som

Læs mere

Harmonisering af varighedsbegrænsninger for løntilskudsjob August 2018

Harmonisering af varighedsbegrænsninger for løntilskudsjob August 2018 beskrivelse Harmonisering af varighedsbegrænsninger for løntilskudsjob August 2018 Der er i dag forskellige varighedsbegrænsninger for ansættelse med løntilskud for forskellige målgrupper, alt efter om

Læs mere

VEDTÆGT FOR VEJLE KOMMUNES FRIKOMMUNEFORSØG

VEDTÆGT FOR VEJLE KOMMUNES FRIKOMMUNEFORSØG VEDTÆGT FOR VEJLE KOMMUNES FRIKOMMUNEFORSØG REVIDERET JULI 2017 2 01 Aftale og handleplan Min plan erstattes af en aftale/handleplan, som er en gensidig forpligtende aftale vedr. alle de aktiviteter, borgeren

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16 Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF 189 15/16 Med ikrafttrædelse 1.7.2016 Ændring i reglerne vedr. helbredsmæssig vurdering Ændringen indebærer, at kommunalbestyrelsen

Læs mere

/ AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS

/ AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS / AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS Oplæg til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 24. september 2018 v. kontorchef Marianne Becker Andersen Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti,

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Almindelige bemærkninger

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Almindelige bemærkninger UDKAST Forslag til Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Almindelige bemærkninger Indhold 1. Indledning... 6 1.1. Baggrund for lovforslaget... 6 1.1.1. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats... 6

Læs mere

Spørgsmål 1 Hvor mange personer har kommunens jobcentre formidlet ordinært arbejde til i hvert af kvartalerne i 2015 og 2016?

Spørgsmål 1 Hvor mange personer har kommunens jobcentre formidlet ordinært arbejde til i hvert af kvartalerne i 2015 og 2016? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Jakob Næsager, MB E-mail: Jakob_naesager@br.kk.dk Kære Jakob Næsager 03-05-2017 Sagsnr. 2017-0124645 Dokumentnr. 2017-0124645-15

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland Status på indsats RAR Sjælland Marts 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Kapitel 1. Område og begreber

Kapitel 1. Område og begreber Bekendtgørelse om rådighed for personer der ansøger om eller modtager uddannelseshjælp som uddannelsesparate, herunder åbenlyst uddannelsesparate, eller kontanthjælp som jobparate I medfør af 13, stk.

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Åbenlyst uddannelsesparate unge, der modtager uddannelseshjælp. Jobparate modtagere af kontanthjælp (dog underordnet andre virksomhedsrettede tilbud)

Åbenlyst uddannelsesparate unge, der modtager uddannelseshjælp. Jobparate modtagere af kontanthjælp (dog underordnet andre virksomhedsrettede tilbud) Vordingborg Det lokale Beskæftigelsesråd Vordingborg Kommune Februar 2014 Strategi for nytteindsats i Vordingborg Kommune Nytteindsats er et tilbud i beskæftigelsesindsatsen efter reglerne om virksomhedspraktik,

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde 2. oktober 2018 Arbejdsgrundlaget Styring på beskæftigelsesområdet Ministermål Beskæftigelsesplanen

Læs mere

FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019

FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019 FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS. ELLER? Oplæg Faxe Kommune 24. juni 2019 HVORFOR EN FORENKLET INDSATS? - BAGGRUND OG INTENTIONER Kompleks og omfattende lovgivning ønske om forenklinger og større overskuelighed

Læs mere

Udkast. Kapitel 1. Område og begreber

Udkast. Kapitel 1. Område og begreber Udkast 18. november 2013 Ekstern høring j.nr. 2013-0010882 Bekendtgørelse om rådighed for personer der ansøger om eller modtager uddannelseshjælp som uddannelsesparate, herunder åbenlyst uddannelsesparate,

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 2015-000899 Ændringsforslag til L 198 til 2. behandlingen af Forslag

Læs mere

Tilskudsjob i Svendborg Kommune

Tilskudsjob i Svendborg Kommune Direktørområde Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Tilskudsjob i Svendborg Kommune I forbindelse med kontanthjælpsreformen der trådte i kraft den 1. januar

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Benspænd for borgere og virksomheder

Benspænd for borgere og virksomheder Benspænd for borgere og virksomheder Virksomhederne mangler arbejdskraft Over en halv million borgere udenfor arbejdsmarkedet Danmark har brug for et effektivt beskæftigelsessystem, som kan levere individuelt

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

MARIAGERFJORD KOMMUNE LOV OM EN AKTIV BESKÆFTIGELSESINDSATS. B: Beslutningskompetence I: Indstillingskompetence U: Udbetaler 1.

MARIAGERFJORD KOMMUNE LOV OM EN AKTIV BESKÆFTIGELSESINDSATS. B: Beslutningskompetence I: Indstillingskompetence U: Udbetaler 1. 15. marts 2012/ ssekretariatet Kapitel 3 Jobcenterets bistand til at finde arbejde og arbejdskraft 5 istå arbejdssøgende med at finde arbejde og bistå arbejdsgivere med at finde arbejdskraft 7 Tilbyde

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Udmøntning af integrationsudspillet "Alle skal bidrage - flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse"

Udmøntning af integrationsudspillet Alle skal bidrage - flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 116 Offentligt N O T A T Udmøntning af integrationsudspillet "Alle skal bidrage - flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse" 19. marts 2015 J.nr.

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Initiativbeskrivelse Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Baggrund Reglerne for, hvornår og hvor mange samtaler der skal afholdes i jobcentret, er komplicerede og varierer meget på tværs af målgrupper.

Læs mere

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Agenda Arbejdsgrundlagets ressourcesyn og politiske mål Finansieringsomlægning

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted Koncept for PARTNERSKABSAFTALE Mellem en virksomhed og Jobcenter Ringsted Udarbejdet i juni 2007 1 Redskaber der kan indgå i samarbejdet I herværende aftale om socialt partnerskab mellem x virksomhed og

Læs mere

RESULTATRAPPORT 4.KVARTAL 2016 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 7. MARTS 2017

RESULTATRAPPORT 4.KVARTAL 2016 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 7. MARTS 2017 RESULTATRAPPORT FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 7. MARTS 217 INDHOLDSFORTEGNELSE Figur 1: Ydelsesmodtagere i pct. af befolkningen 3 Figur 2: Dagpengemodtagere i pct. af arbejdsstyrken 4 Figur 3: Jobparate kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Oversigt over ansættelser på særlige vilkår

Oversigt over ansættelser på særlige vilkår Oversigt over ansættelser på særlige vilkår Oversigt over beskæftigelsesordninger I oversigten gennemgås skematisk hovedparten af de nuværende beskæftigelsesordninger fastlagt i lovgivningen. I skemaet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

RESULTATRAPPORT 3. KVARTAL 2016 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 12. DECEMBER 2016

RESULTATRAPPORT 3. KVARTAL 2016 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 12. DECEMBER 2016 RESULTATRAPPORT FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 12. DECEMBER 216 INDHOLDSFORTEGNELSE Figur 1: Ydelsesmodtagere i pct. af befolkningen 3 Figur 2: Dagpengemodtagere i pct. af arbejdsstyrken 4 Figur 3: Jobparate

Læs mere

Lynoversigt over løntilskudsordninger og tilknyttede regelsæt (pr. 1. januar 2019) (UT = Undtagelsesbestemmelser)

Lynoversigt over løntilskudsordninger og tilknyttede regelsæt (pr. 1. januar 2019) (UT = Undtagelsesbestemmelser) Lynoversigt over løntilskudsordninger og tilknyttede regelsæt (pr. 1. januar 2019) (UT = Undtagelsesbestemmelser) Privat Emne løntilskud Målgrupper Personer omfattet af LAB 2, nr. 1-6, 8 og 11-14. Personer

Læs mere

I 2016 gennemgik Odense kommune deres ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere og resultatet var bemærkelsesværdigt. Se hjemmeside for uddybning.

I 2016 gennemgik Odense kommune deres ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere og resultatet var bemærkelsesværdigt. Se hjemmeside for uddybning. Kære Arbejdsmarkedsudvalg Kasper Pauli Pedersen har spurgt om hvordan situationen er i Ikast-Brande Kommune i relation til en lidt ældre sag fra Odense kommune som igen er blevet aktuel. I 2016 gennemgik

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2014

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2014 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 2. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fanø Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den aktuelle udvikling på beskæftigelsesområdet

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele: Notat Dato: 23. maj 2017 Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Karsten Guldbæk Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Læs mere

Oversigt over. beskæftigelsesordninger. Møde med næstformænd i MED

Oversigt over. beskæftigelsesordninger. Møde med næstformænd i MED Oversigt over beskæftigelsesordninger Møde med næstformænd i MED Den 17. og 18. marts 2014 Oversigt over beskæftigelsesordninger Foreløbigt arbejdspapir I oversigten gennemgås skematisk hovedparten af

Læs mere

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM INDHOLD Andel på offentlig forsørgelse...3 Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob.4-5 Nøgletal for kontanthjælpsreformen...6-7 Nøgletal

Læs mere

Introduktion til Beskæftigelsesområdet. v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd

Introduktion til Beskæftigelsesområdet. v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd Introduktion til Beskæftigelsesområdet v/ Michael Bjørn Vicedirektør Velfærd Overordnede rammer for Beskæftigelsesområdet Lovreguleret af: Beskæftigelsesministeriet (BM) Beskæftigelsesminister: Troels

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for tilrettelæggelsen af den lokale beskæftigelsesindsats. Hovedområderne er: q q q q Beskæftigelsesindsatsen Servicering af virksomheder i f.t.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland Februar 2019 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Notat 29. oktober Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen

Notat 29. oktober Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Notat 29. oktober 2018 Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Den 23. august offentliggjorde Beskæftigelsesministeriet, at der er indgået aftale mellem Regeringen,

Læs mere

Status på indsats RAR Hovedstaden

Status på indsats RAR Hovedstaden Status på indsats RAR Hovedstaden Maj 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere