ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter"

Transkript

1 Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår diverse puljer til senere fordeling under politikområdet. Budget Beløb i hele kr., netto Faste ejendomme Sundhedsfremme og forebyggelse Støtte til frivilligt socialt arbejde og øvrige sociale formål Fælles formål Kommunalbestyrelsesmedlemmer Kommissioner, råd og nævn Valg m.v Administrationsbygninger Sekretariat og forvaltninger Fælles IT og telefoni Jobcentre Naturbeskyttelse Miljøbeskyttelse Byggesagsbehandling Voksen-, ældre- og handicapområdet Det specialiserede børneområde Administrationsbidrag til Udbetaling Danmark Erhvervsservice og iværksætteri Løn og barselspuljer Tjenestemandspension Interne forsikringspuljer Generelle reserver I alt Bemærkninger Faste ejendomme Fleet management og puljebiler Nettoudgiften er budgetteret til 0,555 mio. kr. i det udgifter dækkes via opkrævning fra de afdelinger og institutioner, der gør brug af puljebilerne. Lønudgift indgår nedenfor under Løn, centrale stabe.

2 Risikostyring Her budgetteres fælles udgifter til minimering af risiko primært vedrørende sikring af bygninger. Nettobudgettet udgør 0,204 mio. kr. Sundhedsfremme og forebyggelse Personalerelaterede sundhedsordninger Den årlige udgift er budgetteret til 2,180 mio. kr., der administreres af HR. Støtte til frivilligt socialt arbejde og øvrige sociale formål Tinglysningsafgifter Tinglysningsafgifter, der betales af kommunen, i forbindelse med pensionisters ansøgninger om lån til betaling af ejendomsskat er budgetteret til 0,248 mio. kr. Byrådet, Fælles formål Partier (kandidatlister), der har deltaget i det senest afholdte valg, har ret til tilskud til deres politiske arbejde. Tilskuddet gives pr. stemme partiet/kandidatlisten fik ved valget. Den samlede udgift er budgetlagt med 0,385 mio. kr. årligt. Kommunalbestyrelsesmedlemmer Vederlag til borgmester og viceborgmester, vederlag til udvalgsformænd, mødediæter, tillægsog udvalgsvederlag, fast vederlag samt godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste til Byrådets medlemmer ydes efter gældende regler. Herudover afholdes centrale udgifter vedrørende møder, rejser, repræsentation, informations- og kommunikationssystemer samt kontorhold. Den samlede udgift er budgetteret til 10,804 mio. kr. Der kan ikke, udover borgmestervederlaget, af kommunens kasse ydes borgmesteren honorar, mødediæter eller andet vederlag for bestridelse af et kommunalt hverv. Honorar til udvalgsformænd kan i alt maksimalt udgøre 180 % af borgmesterens vederlag. De for den enkelte udvalgsformand gældende procenter fremgår af kommunens styrelsesvedtægt. For befordring udbetales kilometerpenge efter statens takster. Til hvert af de stående udvalg er budgetlagt et beløb på mellem 0,039 mio. kr. og 0,050 mio. kr. Kommissioner, råd og nævn Den samlede udgift til kommissioner, råd og nævn udgør 0,952 mio. kr. årligt.

3 Valg m.v. Der er budgetlagt udgifter til afholdelse af Folketingsvalg samt EU-Parlamentsvalg i 2019 samt udgifter til afholdelse af By- og Regionsvalg i Et valg skønnes at medføre kommunale udgifter på ca. 1,800 mio. kr. Administrationsbygninger Kommunale administrationsbygninger Udgifter til teknisk service, rengøring og øvrig betjening af rådhuset og administrationsbygninger er budgetteret her. Området er i 2017 centraliseret og der er realiseret en effektiviseringsgevinst svarende til det forventede. Der arbejdes løbende med en optimering af området. Den samlede udgift i 2018 er budgetteret til 21,495 mio. kr. faldende til 21,2 mio. kr. i 2020 og 21,0 mio. kr. fra Rengøring udføres af Den Centrale Rengøringstjeneste. Rengøring udføres primært 2 gange ugentligt, idet toiletter og publikumsarealer dog rengøres dagligt. Udgifter til fast ejendom vedrører også løbende vedligeholdelse og forsyningsudgifter. Forsyningsudgifter er budgetteret på baggrund af det opgjorte forbrug i 2017 og med udgangspunkt i de forventede priser for Lejede administrationsbygninger Leje af bygninger er budgetteret med 1,254 mio. kr. vedrørende Sct. Jørgensgade 1, 2,394 mio. kr. vedrørende Domhusgade og 0,662 mio. kr. vedrørende Staldgården. Sekretariat og forvaltninger Den samlede udgift er budgetteret til 178,895 mio. kr. i Centralforvaltningen og forvaltningerne Den samlede nettoudgift til aflønning af personale til ledelse og administration er delvist budgetteret her men indgår også under efterfølgende områder. Ligeledes indgår afledte udgifter til kontorhold, kompetenceudvikling, uddannelse, møder, kontingenter, eksterne konsulenter m.v. Kontor og teknisk design elever Der er afsat 3,847 mio. kr. til aflønning af kontorelever, teknisk design elever samt event-elev. Budgettet administreres af Økonomi. Kantiner Økonomiudvalget fastsætter priser i kantiner, der hører under administrationspolitik.

4 Planlægningsaktivitet Der er afsat 0,396 mio. kr. årligt til planlægningsaktivitet. Budgettet anvendes primært til konsulentydelser. Fælles IT og telefoni IT og digitalisering Den samlede udgift er budgetteret til 28,743 mio. kr. vedrørende drift af fælles IT. Hertil kommer lønudgifter vedrørende IT-afdelingen med 16,002 mio. kr. Fælles IT-udgifter Der er budgetlagt 34,454 mio. kr. til drift af eksterne systemer primært KMD, Prisme og SD. Området følges tæt med henblik på løbende udgiftsoptimering. Forventet reduktion som følge af monopolbruddet er lagt ind med virkning fra Fra 2019 falder det samlede budget yderligere til 34,075 mio. kr. og fra 2020 til 33,6 mio. kr. Prisreduktioner til leverandøren tilfalder området mens optimeringer i form af forenklede arbejdsgange går til realisering af sparemålet vedrørende det tværgående strategiske projekt omkring digitalisering. Jobcentre Jobcentre, fælles Udgiften er budgetteret til 96,839 mio. kr. og omfatter samtlige udgifter til administration vedrørende integration og beskæftigelse. Naturbeskyttelse Der er i årsbudgettet afsat 1,764 mio. kr. til naturbeskyttelse. Miljøbeskyttelse 9,073 mio. kr. er budgetlagt til miljøbeskyttelse i Byggesagsbehandling Der er budgetteret en udgift på 7,459 mio. kr. primært til løn og en indtægt på 5,056 mio. kr. vedrørende gebyr for byggesagsbehandling. Takster fremgår af Voksen-, ældre- og handicapområdet Udgiften på 52,914 mio. kr. vedrører Seniorområdet og Socialområdet. Det specialiserede børneområde Under Senior- og Socialforvaltningen er der budgetteret en udgift på 26,092 mio. kr. ekskl. udgifter til løn.

5 Udbetaling Danmark I 2018 er der budgetteret 24,190 mio. kr. fordelt med betaling til Udbetaling Danmark samt betaling til KMD for It-systemer. Budgettet er reduceret som følge af monopolbruddet. Forsinkelse betyder, at området ind til 2020 forventes at køre med et underskud, der overføres løbende til næste år jævnfør reglerne for overførselsadgang. Erhvervsservice og iværksætteri Designsekretariatet Til kontorhold m.v. er budgetteret med en udgift på 0,304 mio. kr. ekskl. lønudgifter. Koldinghus og byjubilæum Der er i 2018 afsat 1,0 mio. kr. til fejring af 750-års jubilæet. Genforening, 100 års-markering Der er i 2020 afsat 1,0 mio. kr. til markering af 100-året for genforeningen i Løn og barselspuljer Barselsudligning, administrationspolitik Barselsudligning, budgetlagt med 18,0 mio. kr. årligt, fordeles til de øvrige politikområder på baggrund af en konkret beregning, med udgangspunkt i det antal personer, der har været på barsel. Forebyggelse Pulje på 0,8 mio. kr. vedrørende forebyggelse vedrører indsatser til reduktion af risiko. Beløbet fordeles af Direktionen. Tværgående strategiske projekter Der er budgetlagt et restbeløb på 0,560 mio. kr. til investeringer, der kan medvirke til realisering af måltallene for de tværgående strategiske projekter. Udgifter til investeringer frigives af direktionen.

6 Den forventede gevinst vedrørende administrationspolitik er indlagt således (Direktør ansvarlig for realisering angivet i parentes): Beløb i hele kr.) Digitaliseringsstrategi (Merete Dissing Pedersen) Selvværd og sammenhæng (Lars Rasmussen) In House udviklingskompetencer (Thomas Boe) Projektsanering (Merete Dissing Pedersen) Effektiv ejendomsudnyttelse (Merete Dissing Pedersen) Tværgående initiativer (Direktionen) Pris- og lønstigning samt difference (Direktionen) I alt Under området er realiseret 0,280 mio. kr. vedrørende effektiv ejendomsudnyttelse. Der er ikke oprindeligt henført en del af måltallet til administrationspolitik. Beløbet vil blive overført til områder med ikke realiseret andel vedrørende projekt Effektiv ejendomsudnyttelse. Tjenestemandspension Der er budgetteret en udgift i 2018 på 25,2 mio. kr. vedrørende udgifter til tjenestemandspensioner samt til pensionsforsikringspræmier. Pensionsforsikringspræmier betales alene med mindst muligt beløb, da Kolding Kommunes bonuskonto vurderes at kunne dække de løbende udgifter til tjenestemandspensioner. Interne forsikringspuljer Central pulje til dækning af udgifter til arbejdsskader Udgiften er budgetteret til 7,168 mio. kr. årligt. Beløbet dækker udgifter vedrørende arbejdsskader, da kommunen er selvforsikrende på området. Der vil blive overført et underskud fra 2017 på ca. 5,0 mio. kr. Hertil kommer, at udgiften, på baggrund af aktuarberegning, skønnes at være stigende og på sigt skal puljen tilføres yderligere midler. Generelle reserver Pulje til udjævning af udsving i overførsler mellem år nulstilles i forbindelse med Byrådets behandling af overførselssag i marts Beløbet modsvares af en tilsvarende indtægt budgetteret under kortfristet gæld.

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET ADMINISTRATIONSPOLITIK, ERHVERVSPOLITIK, BEREDSKABSPOLITIK, EJENDOMS- OG BOLIGPOLITIK Drift, serviceudgifter

ØKONOMIUDVALGET ADMINISTRATIONSPOLITIK, ERHVERVSPOLITIK, BEREDSKABSPOLITIK, EJENDOMS- OG BOLIGPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifterne er fordelt på 4 politikområder med administrationspolitik som det markant største. Her bogføres udgifter til administration og myndighed for alle

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes. Økonomiudvalget Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede regnskab for 2016 er

Læs mere

18 Økonomiudvalget Skattefinansieret

18 Økonomiudvalget Skattefinansieret Økonomiudvalget 18 Økonomiudvalget 263.257.076-9.602.295 253.654.781 1 Skattefinansieret 263.257.076-9.602.295 253.654.781 03 Politisk organisation 13.480.764-12.717 13.468.047 06 Fællesudgifter og administration

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt 18 Økonomiudvalget 263.525.900-6.989.200 256.536.700 03 Politisk organisation 13.101.200-12.900 13.088.300 06 Fællesudgifter og administration m.v.

Læs mere

Bevilling 15 Fælles formål

Bevilling 15 Fælles formål Bevilling 15 Fælles formål Netto 1000 kr. i prisniveau Sociale opgaver og beskæftigelse 354 354 354 354 354 Fælles formål 285 285 285 285 285 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 7.844 8.930 7.870 7.870 7.870

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. ØKONOMIUDVALGET Politisk 3.960 2.925 3.960 Administrativt 90.476 61.896 89.236-1.240 Forsikringer 3.819 2.081 3.019-800 Erhverv og Turisme 3.273 2.140 3.273 Rosengrenens Rengøringsservice

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Økonomiudvalget omfatter mange forskellige aktiviteter, f.eks. byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice.

Økonomiudvalget omfatter mange forskellige aktiviteter, f.eks. byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Økonomiudvalget Økonomiudvalget omfatter mange forskellige aktiviteter, f.eks. byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Politisk organisation Omfatter udgifter til aflønning

Læs mere

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning.

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning. Økonomiudvalget Ultimo august Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen skaber overskuddet

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Økonomiudvalget Samlet ØKU-overblik 1 Tabel 1:Økonomiudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår' Korrigeret budget incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Forbrugsprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. ØKONOMIUDVALGET Tekst Politisk 3.585 1.052 3.960 375 Administrativt 88.511 24.074 87.936-575 Forsikringer 4.319 1.521 3.819-500 Erhverv og Turisme 3.473 1.373 3.473 Rosengrenens Rengøringsservice

Læs mere

Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice.

Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Økonomiudvalget Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Politisk organisation Omfatter udgifter til aflønning af og mødeudgifter til

Læs mere

Der er flere af kontiene, hvor der allerede er betalt for hele året, bl.a. vedrørende redningsberedskabet.

Der er flere af kontiene, hvor der allerede er betalt for hele året, bl.a. vedrørende redningsberedskabet. Økonomi- og Planudvalget pr. 30. september 2018 Drift s 005895 Redningsberedskab 2.733-9 2.724 2.703 21 99 064240 Fælles formål 182 14 196 138 58 70 064241 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 3.235 3.235 3.324-89

Læs mere

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3 Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 32,0 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget kan henføres til Administration med 29,5 mio.

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Udvalg: 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget -697.462-698.944-820.151-766.417 Forskel 122.689 67.473 Overført til kommende budgetår 122.689 67.473 Netto mer-/mindre forbrug

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Udvalg: 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget -652.432-697.462-904.473-820.151 Forskel 252.041 122.689 Overført til kommende budgetår 252.041 122.689 Netto mer-/mindre

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Økonomiudvalget Samlet

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Økonomiudvalget Samlet Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2015 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2014 til 2015 Budgetopfølgning

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2015 ØKONOMIUDVALGET Tekst 31.08.2015 regnskab Politisk 3.925 2.755 4.325 400 Administrativt 87.128 59.193 85.228-1.900-1.000 Forsikringer 4.459 2.646 4.459 I alt 95.512 64.594

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Politikere 1 Fælles formål 535 220 740 205 2 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 9.416 3.932 9.472 56 3 Kommissioner, råd og nævn 293 138 293 0 4 Valg m.v. 1.701 9 2.001 300 5 Sekretariat og forvaltninger

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere Politikområdet består af følgende delområder: - Fælles Formål som indeholder tilskud til politiske partier og Økonomiudvalgets rådighedsbeløb som

Læs mere

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl Budget 2015 B01 2016 B02 2017 B03 2018 Økonomiudvalg 148.152 148.007 148.559 148.559

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Økonomiudvalget, bilag 1 Politikområde 1 og 2

Økonomiudvalget, bilag 1 Politikområde 1 og 2 Økonomiudvalg, bilag 1 Politikområde 1 og 2 Budgrevision II April 2014 D forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korriger. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Fælles formål Kommunalbestyrelsesmedlemmer

Fælles formål Kommunalbestyrelsesmedlemmer 175 Fagligt område: Administrationen Politiske mål: At den vedtagne IKT-strategi følges. Henvendelse fra virksomheder, borgere og myndigheder behandles korrekt, hurtigt og professionelt. At udnytte de

Læs mere

- Kommissioner, Råd og Nævn, her føres udgifter til mødediæter og mødeudgifter.

- Kommissioner, Råd og Nævn, her føres udgifter til mødediæter og mødeudgifter. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af - Fælles Formål, består af tilskud til politiske partier og Økonomiudvalgets rådighedsbeløb. Her føres udgifter til diverse tilskud, udsatte præmier,

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017

OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017 OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017 Økonomi- og Erhvervsudvalget Drift Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget budget Tillægsbev. Omplaceringer. Genbevillinger. Korr. Budget Resultat Afvigelse. Søges overført. Servicedriftsudgifter

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. er forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Politikområdet består af tilskud til politiske partier, tilskud til foreninger og andre der søger Økonomiudvalget om tilskud, vederlag til Byrådsmedlemmer, Kommissioner, Råd og Nævn. Udgifter i forbindelse

Læs mere

Fagområde: Aktivitet Beskrivelse

Fagområde: Aktivitet Beskrivelse Bilag 5 Beskrivelse af Økonomiudvalget Fagområde: Aktivitet Beskrivelse Fagområde - Politikerne Fælles Formål Her føres tilskud til politiske partier og udgifter til diverse tilskud, blomster og gaver,

Læs mere

Forbr. pct Forventet regnskab Afvigelse mellem korr. Budget og forventet regnskab

Forbr. pct Forventet regnskab Afvigelse mellem korr. Budget og forventet regnskab Bilag 4 A opfølgning pr. 30.9. Økonomiudvalget Driftsvirksomheden U/ Forbrug pr ult. 9- Forbr. pct og Økonomiudvalget U 283.687 288.808 209.598 73 284.808-4.000-16.408-16.598-17.764 109-16.598 00 Byudvikling,

Læs mere

Nedenstående tabel viser Økonomiudvalgets driftsramme fordelt på sektorer.

Nedenstående tabel viser Økonomiudvalgets driftsramme fordelt på sektorer. Økonomiudvalget Økonomiudvalgets driftsbudget omfatter Administrativ og Politisk organisation, Diverse udgifter og indtægter, Erhverv, Turisme og Profilering samt Redningsberedskabet. Budgetbemærkningerne

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 26.06.2014 Politikområde: 02 Politikere 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift Merudgift til aflønning af

Læs mere

I alt 453,6 462,0 436,8 422,0 409,6 397,2

I alt 453,6 462,0 436,8 422,0 409,6 397,2 Økonomiudvalg Økonomiudvalget omfatter en meget bred vifte af aktiviteter såsom f.eks. udgifter til byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Politikområde 1. Politisk Organisation

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 maj 2014 Økonomiudvalget Samlet

Budgetopfølgning pr. 31 maj 2014 Økonomiudvalget Samlet Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer.

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 20,7 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget er sammensat af forskellige

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning.

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning. NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr. 47684/19) Børne- og Uddannelsesudvalget Note 1 Børnepasningspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Skovbrynet, midlertidig genhusning 3,6 mio. kr. overføres

Læs mere

Det samlede budget på området udgør netto 474,6 mio. kr. i 2016. Af disse er ca. 69 % lønudgifter.

Det samlede budget på området udgør netto 474,6 mio. kr. i 2016. Af disse er ca. 69 % lønudgifter. Indledning Helsingør Kommunes administrative organisation består af 10 centre. På, er størstedelen af budgettet administrative personaleudgifter, herunder løn. Derudover er der udgifter til blandt andet

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2012 TIL Udvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2012 TIL Udvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2012 TIL 2013 DRIFT Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget 2013 - = merudg - =

Læs mere

Direktion Hovedtabeller

Direktion Hovedtabeller Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Økonomiudvalg Direktion Direktion Hovedtabeller 1 Drift Område/1.000 kr. Oprindeligt budget Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget Forbrug pr. 31/5-2017 Skøn

Læs mere

(Første side er resume af bevillingskontrollen, efterfølgende sider specifikation af samme).

(Første side er resume af bevillingskontrollen, efterfølgende sider specifikation af samme). Bemærkninger til bevillingskontrol pr. 31/3-17 på Økonomi- og Planudvalgets område. (Første side er resume af bevillingskontrollen, efterfølgende sider specifikation af samme). Drift og anlæg Regnskabsår

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr /15) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2015 (løbenr. 195322/15) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Den kommunale særtilskudspulje. Der foreslås overført midler fra den kommunale særtilskudspulje

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr. 33249/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Flexjobpulje Flexjobpuljen overføres fra Socialpolitik. Beløbet udgør 15,365 mio. Forholdsvis

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

Bemærkninger til halvårsregnskab pr. 30/ på Økonomi- og Planudvalgets område.

Bemærkninger til halvårsregnskab pr. 30/ på Økonomi- og Planudvalgets område. Bemærkninger til halvårsregnskab pr. 30/6-2016 på Økonomi- og Planudvalgets område. (Første side er resume af halvårsregnskabet, efterfølgende sider specifikation af samme). Drift og anlæg Dranst Regnskabsår

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Bemærkninger til bevillingskontrol pr. 31/ på Økonomi- og Planudvalgets område.

Bemærkninger til bevillingskontrol pr. 31/ på Økonomi- og Planudvalgets område. Bemærkninger til bevillingskontrol pr. 31/10-2016 på Økonomi- og Planudvalgets område. (Første side er resume af bevillingskontrollen, efterfølgende sider specifikation af samme). Drift og anlæg Regnskabsår

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.391 259.391 259.391 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Økonomiudvalgets opgaver

Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter Pr. 28. februar 2018 Økonomiudvalg Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 1 Overblik BOP 1 I 1.000 kr. Regnskab 2017 Korr. Budget 2018 Forv. Regnsk.

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget

Udvalg Økonomiudvalget REGNSKAB 2008 Udvalg Økonomiudvalget Bevillingsområde 60.60. Jordforsyning og faste ejendomme Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift

Læs mere

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Budget- og regnskabssystem for regioner 4.4 side 1 Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Denne hovedkonto omfatter omkostninger og indtægter vedrørende regionens politiske virksomhed, den centrale

Læs mere

Bilag 1 Identificering af direkte og indirekte omkostninger

Bilag 1 Identificering af direkte og indirekte omkostninger INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Bilag 1 Identificering af direkte og indirekte omkostninger Januar 2015 WWW.BDO.DK Indhold 1 2 2.1 2.2 DIREKTE OMKOSTNINGER... 3 INDIREKTE OMKOSTNINGER... 4 Analysedel 1...4

Læs mere

Nøgletalsanalyse til budget 2015. Administrativ organisation.

Nøgletalsanalyse til budget 2015. Administrativ organisation. 1 of 5 Syddjurs Kommune 20. maj 2014. Administrativ organisation. Økonomiudvalget har i forbindelse med budgetlægningen for 2015 ønsket at der i forlængelse af den generelle nøgletalsanalyse foretages

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.288 259.288 259.288 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 13. Økonomiudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 13. Økonomiudvalget 13. Økonomiudvalget 145 146 13. Økonomiudvalget Budget 2013 på politikområder: Politikområder U/I Budget 2012 Politisk organisation U 13.480.764 I - 12.717 Administration U 248.025.833 I - 9.589.578 By-

Læs mere

(Første side er resume af halvårsregnskabet, efterfølgende sider specifikation af samme).

(Første side er resume af halvårsregnskabet, efterfølgende sider specifikation af samme). Bemærkninger til halvårsregnskab pr. 30/6-2017 på Økonomi- og Planudvalgets område. (Første side er resume af halvårsregnskabet, efterfølgende sider specifikation af samme). Drift og anlæg Regnskabsår

Læs mere

Bevilling: Sekretariatet Serviceudgifter. Funktion: Øvrige sociale formål. Bemærkninger: Årsbudget Udgifter 157 Indtægter Netto 157

Bevilling: Sekretariatet Serviceudgifter. Funktion: Øvrige sociale formål. Bemærkninger: Årsbudget Udgifter 157 Indtægter Netto 157 Sekretariatet Serviceudgifter 05.72.99 Øvrige sociale formål Udgifter 157 Netto 157 øvrige sociale formål, herunder tinglysningsafgift i forbindelse med lån til ejendomsskatter o. lign. Forventet udgifter

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 03 Fælles Formål (bemærkninger pr. 7/7-2014) I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 434.437

Læs mere

Nedenstående oversigt viser den nye struktur fordelt på sektorer og serviceområder. Ny struktur Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Budget 2021

Nedenstående oversigt viser den nye struktur fordelt på sektorer og serviceområder. Ny struktur Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Budget 2021 Økonomiudvalget På Økonomiudvalgets møde den 14. juni 2017 blev der besluttet en ny struktur på Økonomiudvalgets område. Den nye struktur er medvirkende til at optimere/forenkle budgetlægning og økonomirapporter.

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af økonomiopfølgningen pr. 30. september forventes driftsudgifterne,

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer. Derud over er der under

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde 02 Politikere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde 02 Politikere Bemærkninger til budget 2019 politikområde 02 Politikere Politikområdet består af følgende delområder: - Fælles Formål som indeholder tilskud til politiske partier og Økonomiudvalgets rådighedsbeløb, her

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget Forbrug Korrigeret Oprindeligt Till gsbevilling Omplacering Økonomiudvalg 30.06 budget budget Nettoudgifter Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. % Samlet resultat 77,5 149,4 152,0-2,6 0,0 51,9

Læs mere

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur.

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur. Økonomiudvalget Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur. Udvalgets driftsområde udviser i et samlet regnskabsresultat

Læs mere

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget 31.03.2012 Økonomiudvalget Center for

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 12.941 12.941 12.941 12.941

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Økonomiudvalget Center for HR, Økonomi & IT

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Økonomiudvalget Center for HR, Økonomi & IT Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. Centerets formål Formål er etableret med det formål at skabe sammenhængende administrative serviceydelser for kommunens øvrige centre; herunder for ledelse, direktion og det politiske niveau. Primære

Læs mere

politikområde Tværgående Puljer

politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2019 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2017 til 2018 pr. udvalg

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2017 til 2018 pr. udvalg Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler til 2018 pr. udvalg 06-04-2018 Sammendrag budget Regnskab Mindreforbrug (+ til 2018 Bemærkninger Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 301.967 306.119 283.135

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Bemærkninger til regnskab Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

Dette notat omfatter en kort opsummering af resultaterne vedr. Allerød Kommune. For en nærmere gennemgang af den nye metode henvises til rapporten.

Dette notat omfatter en kort opsummering af resultaterne vedr. Allerød Kommune. For en nærmere gennemgang af den nye metode henvises til rapporten. NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://alleroed.dk Dato: 30. november 2016 Kommunernes administrative ressourceforbrug Sagsnr. 16/14489 Sagsbehandler: jemo Tlf. +4548126128

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den xx. juni 2012 Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde Politikområde: nr. områdenavn I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års

Læs mere

Økonomiudvalget 1.1 Administration og tværgående puljer

Økonomiudvalget 1.1 Administration og tværgående puljer 1. sresultatet Nedenstående tabel viser, hvilke områder der er omfattet af bevillingen. Desuden vises regnskabsresultatet for. Administration og tværgående Mio. kr. 2015 Vedtaget Tillægsbev. inkl. ompl.

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2018 til 2019 pr. udvalg

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2018 til 2019 pr. udvalg Sammendrag til 2019 Bemærkninger Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 308.098 303.387 283.953 19.434 9.389 Bufferpuljen på 9,188 mio. kr. er omplaceret til Social Omsorg, som forudsat i Genopretningsplanen.

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2014

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2014 kontrol pr. 1. oktober 2. POLITIKERE I 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug regnskab fht korr. budget Udenfor selvforvaltning, serviceudgifter 11.908 13.190 9.591 13.937 747 Udenfor selvforvaltning,

Læs mere

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258 53 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25.119-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 Heraf refusion -60-60 -60-60 Jordforsyning 0022 276-979 276-979 276-979 276-979

Læs mere

Hovedkonto 6 Fællesudgifter og administration m.v.

Hovedkonto 6 Fællesudgifter og administration m.v. Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.6 - side 1 Dato: Juli 2012 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2012/Budget 2013 Hovedkonto 6 Fællesudgifter og administration m.v. Denne hovedkonto omfatter udgifter og

Læs mere

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2017-priser 2017 2018 2019 2020 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 13.762 13.633 13.504 13.504

Læs mere

Specifikation af overførsler fra 2014 til 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget

Specifikation af overførsler fra 2014 til 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Specifikation af overførsler fra 01 til 015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Drift Opr. Budget Korr. Budget Regnskab Rest korr. Årsbudget 001 Kommunalbestyrelse og adm. 111.11 15.869 10.81.055 00 Erhverv og

Læs mere

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling Punkt 3. Godkendelse af aktuel status 2017 - Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2017-044872 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at der til sektor Fælles kommunale udgifter, drift, gives

Læs mere

Internt notatark. Indledning Nærværende notat beskriver den samlede overførsel fra 2016 til 2017 ligesom effektiviseringsmålet endeligt realiseres.

Internt notatark. Indledning Nærværende notat beskriver den samlede overførsel fra 2016 til 2017 ligesom effektiviseringsmålet endeligt realiseres. Internt notatark Centralforvaltningen Økonomi og løn Budget og regnskab Emne: Redegørelse for overførsel af overskud og underskud fra 2016 til 2017 samt redegørelse for realisering af det resterende effektiviseringsmål

Læs mere

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget

Administrationen Udviklingsaftale Udviklingsaftale. Økonomiudvalget Udviklingsaftale Økonomiudvalget 1 Området Området Administration omfatter for hovedpartens vedkommende, udgifter til den centrale administration og planlægningsvirksomhed. Herudover afholdes udgifter

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 12.168 12.168 12.168 12.168

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september 2008

Budgetopfølgning 30. september 2008 Generel beskrivelse Budgettet indenfor består af følgende: Politisk administration Administration Arbejdsmarked, administration Erhverv og Fritid, administration Familie, administration Social og Sundhed,

Læs mere