1. Økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Social og Specialundervisning Sammenfatning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Social og Specialundervisning Sammenfatning"

Transkript

1 1. Økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Social og Specialundervisning Sammenfatning Ved 1. rapportering forventes en underbelægning på 2 procentpoint. Aktivitet Prognoser for belægning er uddybet i notat side 2/4, der er vedhæftet bagerst. Forventningen efter første kvartal viser samlet set et tilfredsstillende resultat. Der er budgetteret med et akkumuleret overskud for 2014 på 6,7 mio. kr. Dette overskud er i henhold til styringsprincipperne reserveret til 2015, hvor der indregnes tilbagebetaling i taksterne på i alt 1,9 mio. kr. og hvor centrene kan disponere over i alt 4,8 mio. kr. Økonomi Ved denne årets første økonomiopfølgning er det forventede samlede akkumulerede overskud på 0,8 mio. kr., hvilket er 5,9 mio. kr. mindre end det budgetterede. Prognoser vedr. økonomi er uddybet i det bagvedliggende notat. Kvalitet Med virkning fra 1. januar 2014 flyttede tilsynet, herunder magtanvendelse, med de regionale sociale centre til den nye tilsynsenhed under Faaborg-Midtfyn kommune. Opgaveflytningen sker som konsekvens af den lovændring, som er gennemført i Tal vedr. tilsyn og magtanvendelse fremgår af notatet side 4/4, der er vedhæftet bagerst.

2 Afrapportering for det sociale område for 2013 Mål Kvalitet i tilbuddene Delmål Kompetente medarbejdere Øget selvbestemmelse Leverancer Centrets mål for personalesammensætning er fastsat Der er udarbejdet en årlig status omkring indfrielse af de fastsatte mål. Redegørelse for centres indsats for at øge borgernes selvbestemmelse er udarbejdet. Status Alle centre har redegjort for og fastsat mål for: 1) Den nuværende og den ønskede fordeling mellem uddannede og ikke uddannede personaler 2) Den nuværende og den ønskede fordeling mellem faggrupper for den uddannede del af personalet 3) Den ønskede kompetencer som uddannede og ikke uddannede personaler skal besidde 4) Beskrevet strategi til indfrielse af de fastsatte mål. Centrene skal til hvert årsskifte indsende statusnotat omkring indfrielse af målene for indeværende år. Alle centre har indsendt redegørelse, der beskriver: 1) Hvordan centret arbejder med afdækning af borgerens forudsætninger for selvbestemmelse og indflydelse på eget liv. 2) Hvordan centret arbejder med afdækning af borgerens ønsker til selvbestemmelse og indflydelse på eget liv 3) Eksempler på initiativer og metoder, der øger den enkelte borgers selvbestemmelse og indflydelse på eget liv.

3 Centrene opfylder Kvalitetsmodellens standarder Høj sikkerhed på de regionale tilbud Høj svarprocent og høj tilfredshed i bruger- og pårørendeundersøgelser Faglige udviklingsplaner Kvalitetsovervågning (trin 3) og Kvalitetsforbedring (trin 4) er gennemført. Model for sikkerhed er implementeret. Status på erfaringer og afklaring af evt. behov for videreudvikling af modellen forelægger. Eventuel videreudvikling af modellen er afsluttet og efterfølgende fuldt implementeret. Der er udarbejdet faglige udviklingsplaner. Statusnotat udarbejdet. Alle centre har indsendt resultaterne af den årlige kvalitetsovervågning samt handleplan til kvalitetsforbedringer. Modellen er fuldt implementeret på alle centre. Centrene evaluerer deres individuelle sikkermodel i foråret 2014 og skal træffe beslutning om evt. videreudvikling af modellen i juni Skal gennemføres i Alle centre har udarbejdet faglige udviklingsplaner, der redegør for: - centrets nuværende faglige ståsted og faglige udfordringer - mål for centrets faglige udvikling for perioden hvilke initiativer, der skal igangsættes i 2014 for at bidrage til at realisere målene. Høj faglighed og sammenhæng i indsatsen Sammenhæng i indsatsen for borgeren Anvendelse af velfærdsteknologi Ny viden og udvikling på det specialiserede socialområde Godt samarbejde mellem region og kommuner Etablering af velfærdsteknologiskcenter Måling i fht det eksternt inddragende tværsektorielle niveau er gennemført. Måling af intern sammenhæng gennemført. Afdækning af relevant velfærdsteknologi gennemført og oplæg til indsatsområder udarbejdet. Udkast til fælles handleplan er udarbejdet. Centrene har dokumenteret, at de løbende arbejder med den nyeste velfærdsteknologi. De 4 projekter i Fælles Fokus er gennemført. Der er udarbejdet en kvalitativ vurdering af samarbejdet mellem regionen og kommunerne. Der er indgået aftale om velfærdsteknologisk partnerskab med mindst én kommune i Region Syddanmark. Socialledelsen har besluttet, at der skal udarbejdes nye indikatorer til realisering af det opstillede mål. Det er udarbejdet fælles handleplan. Centrene skal først dokumentere deres arbejde med velfærdsteknologiske projekter ved udgangen af Projektet er afsluttet, og der er udarbejdet en afrapportering. Det er udarbejdet en vurdering af samarbejdet. Der er ikke indgået aftale om et velfærdsteknologisk partnerskab.

4 Effektivitet Effekt af indsats Ny takststruktur Implementeret ny takststruktur på 2 pilotcentre. Borgere udredt i forhold til den nye takststruktur. Takstmodellen er fuldt implementeret. Den nye takststruktur er fuldt implementeret på de to pilotcentre. Pr er takststrukturen implementeret på alle øvrige centre. Høj belægning Fuld udnyttelse af den budgetterede belægning. Der henvises til årsrapport 2013 ledelsesog regnskabsberetning, Region Syddanmark Effektivitetsudvikling Sund Økonomi Konkurrencedygtige centre Dokumentation af resultater Der er udarbejdet en indikator for effektivitetsudvikling. Centrene dokumenterer overholdelse af effektmål. Centrenes årlige regnskabsresultat er i balance med et max udsving på +/- 2 %. Centrene kan vise en takstudvikling og effektivitetsudvikling, der er konkurrence-dygtig med sammenlignelige ydelser hos andre udbydere. Der er implementeret resultatdokumentation på alle døgntilbud på det sociale område. Der foreligger endnu ikke en endelig indikator for effektivitetsudvikling, men der arbejdes på fastlæggelse af en sådan. Der henvises til årsrapport 2013 ledelsesog regnskabsberetning, Region Syddanmark De parametre, så centrene skal sammenlignes med, er endnu ikke fastlagt. Der er nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra såvel Region Syddanmark som kommunerne i regionen, der arbejder på at udvikle disse. Der er udvalgt et redskab til resultat- og effektmåling på voksen området. Redskabet vil være implementeret pr

5 1. Økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Socialområdet. Udgangspunktet for 2014 Socialområdets udgangspunkt for 2014 er: To centre har pr. 1. januar 2014 indført en ny takststruktur Mange ny- og ombygninger vil blive taget i brug i 2014 Efterspørgslen efter områdets ydelser er på nogle områder vigende Taksterne er reduceret med 2 % i 2014 ift Forventninger til årets resultat Forventningen efter første kvartal viser samlet set et tilfredsstillende resultat. Der er budgetteret med et akkumuleret overskud for 2014 på 6,7 mio. kr. Dette overskud er i henhold til styringsprincipperne reserveret til 2015, hvor der indregnes tilbagebetaling i taksterne på i alt 1,9 mio. kr. og hvor centrene kan disponere over i alt 4,8 mio. kr. Ved årets første økonomiopfølgning er det forventede samlede akkumulerede overskud på 0,8 mio. kr., hvilket er 5,9 mio. kr. mindre end det budgetterede. Det samlede billede er, at effekten af de senere års takstreduktioner inkl. reduktionen i 2014 taksterne generelt set er implementeret i omkostningsniveauet. Den positive udvikling er en konsekvens af det kontinuerlige fokus på styring. Der er dog økonomiske udfordringer på Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi, hvor der forventes en budgetafvigelse på 3,8 mio. kr. svarende til en afvigelse på 2,9 pct. En del af afvigelsen - 2,2 mio. kr. - finansieres i 2014 imidlertid af overskud fra tidligere år, som oprindelig var reserveret til Der er endvidere iværksat tilpasningsplaner, som forventes at skabe fuld balance i Side 1/4

6 Tabel 1: Samlet akkumuleret resultat og økonomisk styringsopgave Samlet akkumuleret resultat 2014 Forskel ml. budget og Hovedkonto 2 (mio. kr. netto) I alt. Autismecenter Center for Børn og Unge Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi Center for Misbrug og Socialpsykiatri Center for Senhjerneskade Handicapcenter Nordøstfyn Handicapcenter Sydøstfyn Specialcenter for Voksne med Handicap Øvrige konti Budgetteret Forventet 1. kvartal 1. kvartal -6,7-0,8 5,9-3,9-4,6-0,7 0,8 1,3 0,6-2,6 1,3 3,8-0,2 1,3 1,5 0,0 0,8 0,8 0,0 1,2 1,2-1,8-3,9-2,1 1,0 1,8 0,8 0,0 0,0 0,0 = Forskel mellem forventede og budgetterede samlede akkumulerede resultat >5% af budgetterede omkostninger = Forskel mellem forventede og budgetterede samlede akkumulerede resultat >2% og <5% af budgetterede omkostninger = Forskel mellem forventede og budgetterede samlede akkumulerede resultat <2% af budgetterede omkostninger Nyborgskolen er lukket medio 2013, og indgår derfor ikke i ovenstående. Det akkumulerede underskud i forbindelse med lukningen på ca. 10,5 mio. kr. vil i følge takstprincipperne i Syddanmark blive opkrævet forholdsmæssigt mellem de berørte betalingskommuner. Forventningen for efterreguleringer vedr. regnskab 2014, 2015 og 2016 er samlet set på 5,6 mio. kr. og vedr. 5 tjenestemænd. Der arbejdes fortsat på genplacering af disse tjenestemænd. Prognose for belægningen Ved 1. rapportering forventes en underbelægning på 2 procentpoint. Den forventede belægningsprocent er især lav på Handicapcenter Nordøstfyn og Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CKV). Den forventede lave belægningsprocent på Handicapcenter Nordøstfyn vedrører primær lav belægning på dagtilbuddet, Påfuglen. Pr. 1. april 2104 er et nybygget dagtilbud, Nordlys, åbnet og Påfuglen lukket. CKV består af to kommunikationscentre, hvor aktiviteten ikke måles i belægning samt Center for Høretab. Den lave forventede belægning for centret skyldes vigende efterspørgsel på bo-afsnittene på Center for Høretab. Tabel 2: Normerede pladser og belægning Hovedkonto 2 I alt: Autismecenter Center for Børn og Unge Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi Center for Misbrug og Socialpsykiatri Center for Senhjerneskade Handicapcenter Nordøstfyn Handicapcenter Sydøstfyn Specialcenter for Voksne med Handicap Normerede pladser 2014 = Afvigelse fra budgetteret belægningsprocent > -5% = Afvigelse fra budgetteret belægningsprocent > -2% og < -5% = Afvigelse fra budgetteret belægningsprocent < -2% Budgetteret belægningsprocent Forventet belægnings procent 1. opfølgning Forskel mellem budget og 1. opfølgning % 95% -2% % 98% 0% % 96% 1% 72 98% 93% -5% % 95% -2% 61 97% 102% 5% % 92% -6% % 95% -3% % 94% -4% Side 2/4

7 Sygefravær Der arbejdes på centrene kontinuerligt med tiltag til nedbringelse af sygefraværet. Endvidere vil Socialområdets Fælles MED-udvalg i 2014 igangsætte en række initiativer til at nedsætte sygefraværet. Tabel 3:Måltal og forventet sygefravær de sociale centre År Organisatorisk enhed Forventet sygefravær 2014 Sociale Centre 5,80% 2014 Autismecenter 3,50% 2014 Center for Børn og Unge 6,80% 2014 Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi 5,20% 2014 Center for Misbrug og Socialpsykiatri 8,40% 2014 Center for Senhjerneskade 6,90% 2014 Handicapcenter Nordøstfyn 6,10% 2014 Handicapcenter Sydøstfyn 5,50% 2014 Specialcenter for Voksne med Handicap 5,70% = Sygefraværet er under centrets måltal i 2014 = Sygefraværet er op til 25% højere end centrets måltal i 2014 = Sygefraværet er mere end 25 % højere end centrets måltal i 2014 Måltallet for de sociale centre er i ,30 %. Forventningen ved 1. kvartal 2014 er, at det forventede sygefravær vil være 5,80 % og dermed ligge under måltallet. Det forventede sygefravær på Center for Misbrug og Socialpsykiatri er næsten ligeligt fordelt mellem kortere og længerevarende sygefravær. Side 3/4

8 Tilsyn og magtanvendelse Med virkning fra 1. januar 2014 flyttede tilsynet, herunder magtanvendelse, med de regionale sociale centre til den nye tilsynsenhed under Faaborg-Midtfyn kommune. Opgaveflytningen sker som konsekvens af den lovændring, som er gennemført i Der er i 2013, der således er det sidste år, hvor regionen selv gennemfører tilsyn på tilbuddene, gennemført i alt 16 uanmeldte samt 8 anmeldte tilsyn på de regionale sociale tilbud. Tilsynsrapporterne for 2013 kan ses på regionens hjemmeside. Tabel 4: Tilsyn 2013 Autismecenter 3 Center for Børn og Unge 5 Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi 1 Center for Misbrug og Socialpsykiatri 4 Center for Senhjerneskade 2 Handicapcenter Nordøstfyn 3 Handicapcenter Sydøstfyn 3 Specialcenter for Voksne med Handica 3 I alt 24 Regionens sociale område har modtaget i alt 208 indberetninger om magtanvendelse foretaget i 1. kvartal i 2014 over for brugerne af de sociale centre, hvilket er en kraftig stigning i forhold til 1. kvartal Stigningen kan primært henføres til 3 centre: Autismecentret, Center for Børn og Unge samt Center for Senhjerneskade. Tabel 4: Indberetninger og magtanvendelse Antal i 2013 Antal i 2013, 1. kvartal Antal i 2014, 1. kvartal I alt Autismecenter Center for Børn og Unge Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi Center for Misbrug og Socialpsykiatri Center for Senhjerneskade Stigningen på Autismecenteret skyldes modtagelsen af få personer, hvor der har været særlige udfordringer, og hvor der har været arbejdet intenst og målrettet på at finde løsninger på disse og nedbringe antallet af magtanvendelser. Dette er delvist lykkedes, men der er fortsat udfordringer, som der arbejdes intenst på at løse. Der er iværksat initiativer til nedbringelse af antallet af magtanvendelser på Center for Børn og Unge. Stigning på Center for Senhjerneskade skyldes brug af alarm til sikring af beboere mod personskade. Brugen af alarm er godkendt af handlekommunerne. Side 4/4

2. økonomi og aktivitetsrapportering 2013 Social og Specialundervisning Sammenfatning

2. økonomi og aktivitetsrapportering 2013 Social og Specialundervisning Sammenfatning 2. økonomi og aktivitetsrapportering 2013 Social og Specialundervisning Sammenfatning Der forventes 2 pct. lavere end budgetteret. Det er en forbedring på 1 pct.point i forhold til 1. rapportering 2013.

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Skabelon Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4

Læs mere

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed 2 DEN SOCIALE VIRKSOMHED NÅR DER ER BEHOV FOR EN HØJT SPECIALISERET INDSATS RAMMER OG RETNING 2016-2018

Læs mere

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet Dato: 27. maj 2014 Brevid: 2309476 Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet I dette notat gives en endelig opfølgning på Driftaftale for Socialområdet 2013 og den afledte effekt for målopfyldelsen

Læs mere

Regionens takststruktur på det sociale område. 23. November 2015

Regionens takststruktur på det sociale område. 23. November 2015 Regionens takststruktur på det sociale område 1 23. November 2015 Regionens takststruktur Implementeringen af takststrukturen 2 Erfaringer med takststrukturen Regionens takststruktur Pilotprojekt nye takster

Læs mere

Status på implementering af Boligplan

Status på implementering af Boligplan Område: Socialområdet Afdeling: Psykiatri og Socialstaben Journal nr.: 11/27697 Dato: 24. august 2015 Udarbejdet af: Erik Røndbjerg E mail: Erik.Rondbjerg@rsyd.dk Telefon: 76631059 Notat Status på implementering

Læs mere

Samspil og styring på det specialiserede socialområde i Syddanmark. KKR den 17. juni 2015

Samspil og styring på det specialiserede socialområde i Syddanmark. KKR den 17. juni 2015 Samspil og styring på det specialiserede socialområde i Syddanmark KKR den 17. juni 2015 Resultat af politisk høring Ønsker ikke at overtage i denne byrådsperiode Ønsker at overtage i denne byrådsperiode

Læs mere

Rammeaftale

Rammeaftale Rammeaftale 2019-2020 Rammeaftalen for det specialiserede socialområde ogspecialundervisningsområdet for de 22 syddanske kommuner og Region Syddanmark Syddanmark Indledning Kommunerne bærer ansvaret for

Læs mere

Psykiatri- og socialområdet

Psykiatri- og socialområdet Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni 2013 Psykiatri- og socialområdet 1 v/psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen Psykiatri Ét sygehus med afdelinger og funktioner fordelt i Region Syddanmark

Læs mere

Ny Takststruktur. Orientering til Kommuner. 28. april og 8. maj 2014

Ny Takststruktur. Orientering til Kommuner. 28. april og 8. maj 2014 Ny Takststruktur Orientering til Kommuner 1 28. april og 8. maj 2014 Dagens program Velkommen Introduktion til den nye takststruktur Tidsplan og proces, herunder for indplacering af borgere i den nye takststruktur

Læs mere

Region Syddanmarks socialcentre

Region Syddanmarks socialcentre Din GUIDE til Region Syddanmarks socialcentre Maj 2014 Xxxxxx Indhold Region Syddanmark - en kompetent leverandør................. side 3 Handicapcenter Nordøstfyn, Region Syddanmark................. side

Læs mere

Uden udbetalinger til tidligere tjenestemandsansatte (direkte henførbare) forventes udgifterne at balancer i forhold til budgettet.

Uden udbetalinger til tidligere tjenestemandsansatte (direkte henførbare) forventes udgifterne at balancer i forhold til budgettet. 2. økonomi- og aktivitetsrapportering 2014: Tværgående formål Sammenfatning Fælles formål og administration Fælles formål og administration omfatter dels stabe og den politiske organisation samt tjenestemandspension.

Læs mere

Takstanalyse budget 2012 Det specialiserede socialområde og undervisningsområde i region sjælland

Takstanalyse budget 2012 Det specialiserede socialområde og undervisningsområde i region sjælland Sagsnr.: 2010-88797 Dato: 14-02-2012 Dokumentnr.: 2012-61355 Sagsbehandler: John Michael Frejlev Cpr.: Takstanalyse budget 2012 Det specialiserede socialområde og undervisningsområde i region sjælland

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

BILAG Samspil og styring på det specialiserede socialområde Rapport

BILAG Samspil og styring på det specialiserede socialområde Rapport BILAG Samspil og styring på det specialiserede socialområde Rapport Dato: 07.05.2014 Kontaktperson: Camilla Fyhn Milland Telefon.: 21339184 E-mail: cfm@vejenkom.dk Kommissorium for arbejdsgruppen vedr.

Læs mere

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010 Område: Økonomi Udarbejdet af: Afdeling for Sundhedsøkonomi Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Joern.frydendall@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631649 Dato: 7. juni 2010 1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering

Læs mere

HMU oplæg vedr. økonomi. Psykiatri og Social

HMU oplæg vedr. økonomi. Psykiatri og Social HMU 22.2.2012 oplæg vedr. økonomi Psykiatri og Social Besparelser i 2013 og 2014 på det sociale område Mio. kr. Budget 2013 Budget 2014 Samlet besparelse 19,7 43,8 Besparelse til udmøntning i specialområderne

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel April 2017 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 5 2. Samlet kapacitet og belægning

Læs mere

Indledning... 1 Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 Fælles ambitioner og initiativer... 3 Ambitioner og initiativer 2014...

Indledning... 1 Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 Fælles ambitioner og initiativer... 3 Ambitioner og initiativer 2014... Styringsaftale 2014 Indledning... 1 Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 Fælles ambitioner og initiativer... 3 Ambitioner og initiativer 2014... 3 Håndtering af lukning af tilbud eller selvstændige

Læs mere

Velkommen til. Center for Senhjerneskade

Velkommen til. Center for Senhjerneskade Velkommen til Center for Senhjerneskade Præsentation af Center for Senhjerneskade Center for Senhjerneskade tilbyder bo- og dagtilbud til mennesker med hjerneskader. Målgruppen er voksne mennesker over

Læs mere

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Etablere og formulere bedredskab / politik for sorg og krise i forbindelse med dødsfald, alvorlig sygdom samt ulykker. Målgruppe:... Børn og unge anbragt i Børnehusene.

Læs mere

Bilag 20: Notat om sociale tilbud, der har behov for særlig opmærksomhed

Bilag 20: Notat om sociale tilbud, der har behov for særlig opmærksomhed Bilag 20: Notat om sociale tilbud, der har behov for særlig opmærksomhed I forbindelse med vedtagelse af rammeaftalen for 2012 har de 22 byråd og aftalt at samarbejde om højt specialiserede sociale tilbud.

Læs mere

Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud

Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud I forbindelse med det driftsorienterede tilsyn med sociale tilbud kan en stor del af den relevante

Læs mere

Mål 2012 Opfølgning regnskab. Tværgående. Socialforvaltningen I Aarhus Kommune

Mål 2012 Opfølgning regnskab. Tværgående. Socialforvaltningen I Aarhus Kommune Mål Opfølgning regnskab Tværgående Socialforvaltningen I Aarhus Kommune Bærende principper I forlængelse af Servicelovens formålsbestemmelser arbejder Socialforvaltningen ud fra det bærende princip, at

Læs mere

Kvartalsvis økonomiopfølgning 2011

Kvartalsvis økonomiopfølgning 2011 Samlet overblik - forventede resultater 0-0 Resultat 0. opfølgning. opfølgning Overskud eller underskud til % tilbud tilbud tilbud Autismecent. Autismecent. Autismecent. Bihuset/Jagtv. Bihuset/Jagtv. Bihuset/Jagtv.

Læs mere

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden KKR HOVEDSTADEN Rammeaftale 2017 Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Styringsaftale 2017 Udviklingsstrategi 2017 Indhold

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Socialudvalget... 2 1.1. Mere sundhed for pengene:... 2 1.2. Unge med misbrug:... 2 1.3. Kvalitetsløft på kommunal madlevering fra Vores

Læs mere

Omkostnings- og takstanalyse inkl. budget Opdateret notat per 16. februar 2010

Omkostnings- og takstanalyse inkl. budget Opdateret notat per 16. februar 2010 Sagsnr.: 2010-9207 Dokumentnr.: 2010-62362 Dato: 12-02-2010 Sagsbehandler: John Michael Frejlev Cpr.: Møde i KKR Sjrelland den (4/3 Omkostnings- og takstanalyse inkl. budget 2010 - Opdateret notat per

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

Seneste tilsyn var anmeldt og fandt sted på rehabiliteringscenteret den 29. juni Der var ingen opmærksomhedspunkter i tilsynsrapporten.

Seneste tilsyn var anmeldt og fandt sted på rehabiliteringscenteret den 29. juni Der var ingen opmærksomhedspunkter i tilsynsrapporten. Regionshuset Viborg Uanmeldt tilsyn ved Bo- og rehabiliteringscenter Fogedvænget, tlf. 76 74 12 90 Bocenteret Fogedvænget 25, 8722 Hedensted Regionssekretariatet Tilsyn Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800

Læs mere

Målbillede på socialområdet

Målbillede på socialområdet Psykiatri og Social Administrationen Målbillede på socialområdet Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Målbillede på socialområdet

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Standardprogrammet - Standardhæftet

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Standardprogrammet - Standardhæftet Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Standardprogrammet - Standardhæftet 1 Standardbetegnelse 1.1 Kommunikation 2 Standard Den enkeltes kommunikative ressourcer skal afdækkes. Vejledning: Begrebet

Læs mere

Ny takststruktur på Region Syddanmarks Socialområde

Ny takststruktur på Region Syddanmarks Socialområde Pilotprojekt på Center for Senhjerneskade og Specialcenter for Voksne med Handicap fra 1. januar 2014 Tekst Ny takststruktur på Region Syddanmarks Socialområde Basis regionsyddanmark.dk November 2013 Tekst

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. Centerets formål Formål Centerets formål er at sikre børn, unge og voksnes særlige behov for støtte bedst muligt, under hensyntagen til den økonomiske ramme. Den lovmæssige ramme for centerets indsats

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Udkast Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4 Sammenfatning

Læs mere

Regnskab 2009. Byrådsorientering d. 22. marts 2010. Randers Kommune

Regnskab 2009. Byrådsorientering d. 22. marts 2010. Randers Kommune Regnskab 2009 Byrådsorientering d. 22. marts 2010 Randers Kommune Resultatopgørelse 2009 Mio. kr. B 2009 KB 09 R09 Afv. Skatter -3.312,4-3.313,1-3.309,1 4,0 Tilskud og udligning -1.318,5-1.360,3-1.362,5-2,2

Læs mere

Indhold. Takster og takstudviklingen

Indhold. Takster og takstudviklingen KKR September 2018 Indhold Takster og takstudviklingen 2014-2019 Generet om socialtilsynet: Rammerne for tilsynets opgaver Socialtilsynets opgaver Kommunens opgaver Snitflader og samarbejde mellem socialtilsyn

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter ledelse: Defineres som udførerenhedens styringsansvarlige ledergruppe. Her følges op på rammernes økonomiske aktiviteter og om områdernes opgaver og kapacitet

Læs mere

2. økonomi- og aktivitetsrapportering på Social og specialundervisning

2. økonomi- og aktivitetsrapportering på Social og specialundervisning Område: Økonomi Udarbejdet af: Peter Dalsgaard Karlsen Afdeling: Økonomisk Sekretariat E-mail: Peter.Dalsgaard.Karlsen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/5376 Telefon: 76631657 Dato: 5. september 2008

Læs mere

Notat. Til Styregruppen, K17 og KKR 30. januar Takstanalyse budget Det specialiserede social- og undervisningsområde i region sjælland

Notat. Til Styregruppen, K17 og KKR 30. januar Takstanalyse budget Det specialiserede social- og undervisningsområde i region sjælland Til Styregruppen, K17 og KKR 30. januar 2015 Brevid: 3581715 Sagsnr.: 312512 Lolland Økonomi Kontaktperson Svend E. Olsen Økonomi Tlf.: 54676734 svol@lolland.dk Takstanalyse budget 2015 - Det specialiserede

Læs mere

Indledning... 1 Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 Fælles ambitioner og initiativer... 3 Ambitioner og initiativer i

Indledning... 1 Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 Fælles ambitioner og initiativer... 3 Ambitioner og initiativer i STYRINGSAFTALE 2013 Indledning... 1 Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 Fælles ambitioner og initiativer... 3 Ambitioner og initiativer i 2013... 3 Ambitioner og initiativer der iværksættes hvert år...

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2018 Januar 2018 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

UDVIKLINGSSTRATEGI 2014

UDVIKLINGSSTRATEGI 2014 UDVIKLINGSSTRATEGI 2014 Indhold Indledning... 1 Overordnet ambition... 2 Temaer... 3 Ministertema; godkendelse og tilsyn... 4 Takster som understøtter målet med indsatsen... 4 Anvendelse af velfærdsteknologier

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved godkendelse af eksisterende sociale tilbud

Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved godkendelse af eksisterende sociale tilbud Guide til indhentning af dokumenter/skriftlig dokumentation ved godkendelse af eksisterende sociale tilbud I forbindelse med godkendelse af eksisterende sociale tilbud indhentes en stor del af den relevante

Læs mere

Anden økonomi og aktivitetsrapportering for 2011

Anden økonomi og aktivitetsrapportering for 2011 Anden økonomi og aktivitetsrapportering for 2011 1. Sammenfatning I dette notat sammenfattes forventninger vedr. aktivitet og økonomi for regionens aktivitetsområder. Mere fyldestgørende oplysninger findes

Læs mere

Møde kontaktforum Velkommen til Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter

Møde kontaktforum Velkommen til Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter Møde kontaktforum 20-9-2012 Velkommen til Dansk Røde Kors Bo- og Dagcenter Præsentation af centret Et 108 botilbud med 27 pladser Givet tilsagn om ved pladsledighed, at være villig til at modtage borgere

Læs mere

Bilag 2: Mål i Socialforvaltningen, status pr. april 2011

Bilag 2: Mål i Socialforvaltningen, status pr. april 2011 Socialforvaltningen NOTAT Bilag 2: Mål i Socialforvaltningen, status pr. 2011 1. Indledning...2 2. Børnefamilier med særlige behov...3 3. Hjemmepleje...3 4. Voksne med særlige behov...4 5. Stofafhængige...4

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

1. Indledning... 1 2. Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 3. Fælles ambitioner og initiativer... 3 3.1 Ambitioner og initiativer 2015... 3 4.

1. Indledning... 1 2. Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 3. Fælles ambitioner og initiativer... 3 3.1 Ambitioner og initiativer 2015... 3 4. STYRINGSAFTALE 2015 1. Indledning... 1 2. Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 3. Fælles ambitioner og initiativer... 3 3.1 Ambitioner og initiativer 2015... 3 4. Håndtering af lukning af tilbud eller

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Tredje økonomi og aktivitetsrapportering for 2011

Tredje økonomi og aktivitetsrapportering for 2011 Tredje økonomi og aktivitetsrapportering for 2011 1. Sammenfatning I dette notat sammenfattes forventninger vedr. aktivitet og økonomi for regionens aktivitetsområder. Mere fyldestgørende oplysninger findes

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

Rammeaftale 2018 KKR. Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden

Rammeaftale 2018 KKR. Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden KKR HOVEDSTADEN Rammeaftale 2018 Det højt specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Udviklingsstrategi 2018 Styringsaftale 2018 Indhold

Læs mere

Regnskab 2014 Sundheds- og Psykiatriudvalget Politikområde Psykiatri og handicap. Korr. budget. Øvrige udvalgsrammer 139.803 149.375 148.008-1.

Regnskab 2014 Sundheds- og Psykiatriudvalget Politikområde Psykiatri og handicap. Korr. budget. Øvrige udvalgsrammer 139.803 149.375 148.008-1. Resultat på drift Psykiatri og Handicap (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: Note Opr. Budget Korr. Regnskab 2014 Mer-/mindre forbrug (i f.t. korr. ) 145.595 150.698 146.029-4.669 Budgetramme 1 1 149.535

Læs mere

Region Syddanmarks initiativ til etablering af paraply-tilbud på socialområdet

Region Syddanmarks initiativ til etablering af paraply-tilbud på socialområdet Område: Det sociale område Afdeling: Driftssekretariat Journal nr.: 12/7215 Dato: 11. maj 2012 Udarbejdet af: Mette Müller E-mail: Mette.Mueller@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631879 Region Syddanmarks

Læs mere

Budgetstyringsprincipper 2018

Budgetstyringsprincipper 2018 Budgetstyringsprincipper 2018 Sektor tilbud for mennesker med handicap Indhold Baggrund... 2 Overordnede budgetstyringsprincipper... 2 Bestiller-Udfører-Modtager modellen (BUM-model)... 2 Budgetmodellen

Læs mere

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU 07.03.16 Det foreløbige regnskabsresultatet i 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget viser et merforbrug

Læs mere

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 10,1 mio. kr. på familieområdet. Det forventede merforbrug er 0,7 mio. kr. højere end det forventede merforbrug ved den seneste opfølgning

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013

Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Notat om social- og undervisningsfagligt tilsyn i Specialsektoren, Region Nordjylland i 2013 Indholdsfortegnelse A. Indledning og baggrund... 2 B. Retningslinjer for udførelse af tilsyn på det sociale

Læs mere

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING NOTAT OM DRIFTS ØKONOMISTYRING 1. Indledning og kommissorium På baggrund af Drifts underskud i 2011 og 2012 har direktør Bent Peter Larsen nedsat en arbejdsgruppe til at undersøge underskuddet. Arbejdsgruppen

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning April 2018 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 4 2. Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009 Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i December Indholdsfortegnelse Indledning. 3 Kapitel 1. De samlede aktiviteter.. 4 1.1 Kapaciteten.. 4 1.2 Driftsomkostninger.. 4 1.3 Anlægsomkostninger..

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Maj 2017

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Maj 2017 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2017 Maj 2017 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet.

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2 Resultatlønskontrakt Navn: Stilling: Mathilde Nyvang Hostrup Områdedirektør Periode: 1. januar 2019 til 31. december 2019 Beløbsramme: Kr. 90.000,- (niveau marts 2012) I det nuværende resultatlønskoncept

Læs mere

Introduktion til Psykiatri og Social

Introduktion til Psykiatri og Social Introduktion til Psykiatri og Social Ved koncerndirektør Anne Jastrup Psykiatri og Social Disposition Organisering Rammebetingelser Psykiatrien Nøgletal, vision, målgrupper og udfordringer Socialområdet

Læs mere

Center for ophold, botilbud, familiepleje

Center for ophold, botilbud, familiepleje Center for ophold, botilbud, familiepleje Formålet med Faaborg-Midtfyn Kommunes aftalestyring er, at Kommunalbestyrelsen og de enkelte fagudvalg udstikker og godkender centrale mål for drift og udvikling

Læs mere

Uden udbetalinger til tidligere tjenestemandsansatte (direkte henførbare) forventes udgifterne at balancer i forhold til budgettet.

Uden udbetalinger til tidligere tjenestemandsansatte (direkte henførbare) forventes udgifterne at balancer i forhold til budgettet. 1. økonomi- og aktivitetsrapportering 2014: Tværgående formål Sammenfatning Fælles formål og administration Fælles formål og administration omfatter deles stabe og politiske organisation deles tjenestemandspension.

Læs mere

Mission Børne- og Ungeudvalgets mission er at etablere, vedligeholde og udvikle rammer for et godt børneliv.

Mission Børne- og Ungeudvalgets mission er at etablere, vedligeholde og udvikle rammer for et godt børneliv. Aftale mellem Solbo og Afdelingschef for Handicap- og Psykiatriafdelingen 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem sektionslederen og den budgetansvarlige

Læs mere

Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden

Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden K O M M I S S O R I U M F O R A R B E J D S G R U P P E O M S T Y R I N S G A F T A L E N P Å D E T S P E C I A L I S E R E D E S O C I A L O M R Å D E F E B R U A R 2 0 1 2 Baggrund I forbindelse med

Læs mere

Høringsmateriale. Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde Socialpsykiatri Voksne

Høringsmateriale. Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde Socialpsykiatri Voksne Psykiatri og Social Høringsmateriale Socialplanlægning Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde

Læs mere

Målbillede på socialområdet

Målbillede på socialområdet Psykiatri og Social Administrationen Målbillede på socialområdet Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Dato 24-11-2016 3. Målbillede

Læs mere

Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte

Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte Bilag 1: Nordjysk Socialaftale 2018-2020 Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte 24. august 2018 Udvikling og koordinering er et bilag til Nordjysk Socialaftale 2018-2020, som giver en

Læs mere

Socialtilsyn Syds finansieringsbehov for 2017

Socialtilsyn Syds finansieringsbehov for 2017 Socialtilsyn Syds finansieringsbehov for 2017 Socialtilsyn Syd Finansieringsmodel for Socialtilsynene Det er kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommunes ansvar at Socialtilsyn Syd har den nødvendige

Læs mere

Årsrapport for 2014 Solgaven

Årsrapport for 2014 Solgaven Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Vedtaget Korrigeret Forbrug

Vedtaget Korrigeret Forbrug KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 9. april 2018 Bilag 6: Sindslidende området I indeværende notat gennemgås udviklingen i budget- og regnskab, såvel som aktivitet og enhedspriser

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Maj 2016 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i April 2014

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i April 2014 0 4 0 0 8 4 0 0 0 49 3 00 02 0 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2014 April 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Kapitel 1. De samlede aktiviteter på socialområdet...

Læs mere

Månedsrapportering pr. 31. januar 2018

Månedsrapportering pr. 31. januar 2018 Månedsrapportering pr. 31. januar 23. februar Specielundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med særlige behov Dagtilbud Dagtilbud Specialiseret børne- og ungeområde Kommunale dagtilbud

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Målopfølgning 2011 Regnskab. Tværgående. Socialforvaltningen I Århus Kommune

Målopfølgning 2011 Regnskab. Tværgående. Socialforvaltningen I Århus Kommune Målopfølgning egnskab Tværgående Socialforvaltningen I Århus Kommune Bærende principper I forlængelse af Servicelovens formålsbestemmelser arbejder Socialforvaltningen ud fra det bærende princip, at borgeren

Læs mere

Forslag til særlige udvalg for

Forslag til særlige udvalg for Område: Råds og direktionssekretariatet Afdeling: Råds og direktionssekretariatet Journal nr.: 11/6281 Dato: 4. november 2011 Udarbejdet af: Hanne Damm E mail: Hanne.Damm@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631106

Læs mere

Der er endvidere udarbejdede to særskilte notater omkring driftsaftaleopfølgningen pr. 31. marts 2011 for socialområdet og sygehusområdet.

Der er endvidere udarbejdede to særskilte notater omkring driftsaftaleopfølgningen pr. 31. marts 2011 for socialområdet og sygehusområdet. Dato: 23. maj 2011 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2011 Administrationen har gennemført den første store budgetvurdering for 2011. Nedenfor gives en redegørelse for resultatet heraf. Der er endvidere udarbejdede

Læs mere

Årsrapport for 2014 Neuropædagogisk center

Årsrapport for 2014 Neuropædagogisk center Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

1. Opsummering af analysens konklusioner

1. Opsummering af analysens konklusioner Første del af takstanalysen i forbindelse med Rammeaftale 2010 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering af analysens konklusioner...1 2. Normeringsændringer...1 3. Samlet budgetvolumen i 2010 i forhold til 2009...3

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Årsrapport for 2014 Socialt udsatte

Årsrapport for 2014 Socialt udsatte Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere