Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår"

Transkript

1 Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår Motivering I henhold til vedtægternes 14, stk. 2 b er hovedbestyrelsen forpligtet til at fremsætte forslag således, at kongressen fastsætter de frikøbtes løn- og ansættelsesvilkår. De frikøbtes løn- og ansættelsesvilkår reguleres i overensstemmelse med de principper, der er fastlagt i Kongresdokument 1 inkl. tilhørende bilag. Konkret reguleres lønnen med den lønudvikling, der aftales i Forhandlingsfællesskabet - til den enhver tid gældende overenskomstfornyelse. Kongresdokumentet er derfor blevet ajourført i henhold til OK 18 forliget. Ajourføringen indebærer en forhøjelse af grundbeløbet, opdatering af pensionsbestemmelserne og indskrivning af de aftalte lønreguleringer i overenskomstperioden. Herudover indstiller hovedbestyrelsen følgende ændringer: Under punkt 5 er henvisningen til Personalestyrelsen ændret til Moderniseringsstyrelsen, så dokumentet afspejler den aktuelle organisering af Centraladministrationen. Som konsekvens af, at den nugældende ferieaftale fornys og gælder frem til 2020, samtidig med at der er vedtaget en ny ferieaftale som træder i kraft 1. september 2020, er der sket en tilpasning af formuleringerne under punkt 9 vedrørende ferie. Med henblik på at tydeliggøre at valgte ikke er at betragte som ansatte, indstiller hovedbestyrelsen, at dokumentet konsekvensrettes så det tydeliggøres, at dokumentet regulerer løn og vilkår for valgte og frikøbte. Rettelserne relaterer sig primært til afsnittet om fratrædelse. Der er ikke tidligere skelnet mellem valgt og frikøbt i dokumentet, men idet der ikke kan sættes lighedstegn imellem de 2 begreber lægges der samtidig op til, at der fremover skelnes mellem begreberne. I forbindelse med ajourføringen af kongresdokument 1 fremsættes der endvidere forslag om en præcisering, således at bestemmelserne om optjening af fratrædelsesløn/fratrædelsesgodtgørelse også omfatter de, der er konstitueret i en vedtægtsbestemt post. Med præciseringen vil de, der konstituereres på en vedtægtsbestemt post i en valgperiode, optjene anciennitet i konstitueringsperioden, som tæller med i deres samlede anciennitet i forhold til fratrædelsesløn og godtgørelse. Indstilling Kongressen vedtager det fremlagte Kongresdokument 1, inklusive tilhørende bilag. Forslagsstiller: Hovedbestyrelsen v/michael Madsen

2 Ændringsforslag til kongresdokument 1 Overskrift på Kongresdokument 1 Retningslinjer for ansøgning om tjenestefrihed og ansættelsesforhold for medlemmer, der vælges til at varetage organisationsarbejde i Socialpædagogerne Overskrift på Kongresdokument 1 Retningslinjer for ansøgning om tjenestefrihed og aflønning af medlemmer, der vælges til at varetage organisationsarbejde i Socialpædagogerne Det tydeligøres, at valgte ikke er at betragte som ansatte. 3. Alle ansættelser, der indebærer, at der skal foretages lønudbetaling uanset varigheden, skal indberettes til Socialpædagogernes økonomiafdeling (jf. indberetningsskemaet). 3. Aflønning af valgte og frikøbte, der indebærer, at der skal foretages lønudbetaling uanset varigheden, skal indberettes til Socialpædagogernes økonomienhed (jf. indberetningsskemaet). Det tydeligøres, at valgte og frikøbte ikke er at betragte som ansatte.

3 4. Løn Jævnfør kongressens beslutning den er følgende grundbeløb gældende pr. 1. januar Forbundsformanden: kr. om måneden, ( niveau) (Aktuel løn ,74 kr. pr. md. ( ) Øvrige medlemmer af forretningsudvalget: kr. om måneden, ( niveau) (Aktuel løn ,27 kr. pr. md. ( ) 4. Løn Jævnfør kongressens beslutning den er følgende grundbeløb gældende pr. 1. januar Forbundsformanden: kr. om måneden, ( niveau) (Aktuel løn ,69 kr. pr. md. ( )) Øvrige medlemmer af forretningsudvalget: kr. om måneden, ( niveau) (Aktuel løn ,82 kr. pr. md. ( )) I henhold til principperne for de valgtes lønregulering sker der en regulering af grundbeløbet pr. 1. april 2018 på 0,49 % svarende til forskellen i lønudviklingen mellem valgte og ledere omfattet af den fælles lederoverenskomst(kl). Herudover sker der en regulering pr på 1,10 % jf. aftale indgået i regi af forhandlingsfællesskabet. Kredsformænd: kr. om måneden, ( niveau) (Aktuel løn ,93 kr. pr. md. ( ) Faglige sekretærer: kr. om måneden, ( niveau) (Aktuel løn ,84 kr. pr. d. ( ) Kredsformænd: kr. om måneden, ( niveau) (Aktuel løn ,91 kr. pr. md. ( )) Faglige sekretærer: kr. om måneden, ( niveau) (Aktuel løn ,46 kr. pr. md. ( )) Reguleringen er indarbejdet i den aktuelle løn angivet pr Reguleringen effektueres i efteråret 2018, med virkning fra 1. april 2018.

4 5. Pension Socialpædagogerne opretter en pensionsordning i Pensionskassen for Socialrådgivere og Socialpædagoger (PKA). Pensionsprocenten udgør aktuelt 15,64 % (pr. 1. april ,02 %) af lønnen. Pensionsprocenten reguleres, så den følger den gældende pensionsprocent for ledere på den fælles lederoverenskomst. 5. Pension Socialpædagogerne opretter en pensionsordning i Pensionskassen for Socialrådgivere og Socialpædagoger (PKA). Pensionsprocenten udgør aktuelt 16,02 % (pr. 1. april ,44 %) af lønnen. Pensionsprocenten reguleres, så den følger den gældende pensionsprocent for ledere på den fælles lederoverenskomst. Pensionsbestemmelserne i cirkulæret er opdateret - svarende til de aftalte stigninger i pensionsprocenten på lederoverenskomsten. Overenskomstansatte For valgte der er overenskomstansatte indbetales 15,64 % (pr. 1. april ,02 %) af lønnen til den frikøbtes overenskomstmæssige pensionsordning. Overenskomstansatte For valgte /frikøbte der er overenskomstansatte indbetales 16,02 % (pr. 1. april ,44 %) af lønnen til den frikøbtes overenskomstmæssige pensionsordning. Tjenestemandsansatte For frikøbte, der er tjenestemandsansat i en kommune eller en region, indgår Socialpædagogerne en aftale med arbejdsgiverne om indbetaling af pensionsbidrag til vedligeholdelse af den frikøbtes tjenestemandspension. Hvis beløbet er mindre end 15,64 % (pr. 1. april ,02 %) af lønnen, oprettes der en særlig pensionsordning, hvortil differencen indbetales. Tjenestemandsansatte For valgte/ frikøbte, der er tjenestemandsansat i en kommune eller en region, indgår Socialpædagogerne en aftale med arbejdsgiverne om indbetaling af pensionsbidrag til vedligeholdelse af den frikøbtes tjenestemandspension. Hvis beløbet er mindre end 16,02 % (pr. 1. april ,44 %) af lønnen, oprettes der en særlig pensionsordning, hvortil differencen indbetales.

5 5. Fortsat 5. Fortsat Reglementsansatte For frikøbte, der er reglementsansat i en kommune eller en region, indgår Socialpædagogerne en aftale med personalestyrelsen om indbetaling af pensionsbidrag til vedligeholdelse af den frikøbtes reglementspension Hvis beløbet er mindre end 15,64 % (pr. 1. april ,02 %) af lønnen oprettes der en særlig pensionsordning, hvortil differencen indbetales. Frivillig indbetaling af supplerende pensionsbidrag kan ske til PKA. PKA+ for reglementsansatte og tjenestemandsansatte. Reglementsansatte For valgte / frikøbte, der er reglementsansat i en kommune eller en region, indgår Socialpædagogerne en aftale med Moderniseringsstyrelsen om indbetaling af pensionsbidrag til vedligeholdelse af den frikøbtes reglementspension. Hvis beløbet er mindre end 16,02 % (pr. 1. april ,44 %) af lønnen oprettes der en særlig pensionsordning, hvortil differencen indbetales. Frivillig indbetaling af supplerende pensionsbidrag kan ske til PKA. PKA+ for reglementsansatte og tjenestemandsansatte. Henvisningen til Personalestyrelsen ændret til Moderniseringsstyrelsen, så dokumentet afspejler den aktuelle organisering af Centraladministrationen. Pensionsbestemmelserne i cirkulæret er opdateret - svarende til de aftalte stigninger i pensionsprocenten på lederoverenskomsten. Alternative pensionsordninger, som er etableret før cirkulærets ikrafttrædelse, kan fortsætte. Alternative pensionsordninger, som er etableret før cirkulærets ikrafttrædelse, kan fortsætte.

6 7. Fratrædelsesløn og fratrædelsesgodtgørelse til valgte på fuld tid 7.Fratrædelsesløn og fratrædelsesgodtgørelse til valgte på fuld tid Valgte er ikke omfattet af Funktionærlovens eller nogen overenskomsts eller aftalers bestemmelser om fratrædelse. På den baggrund ydes der fratrådte en fratrædelsesløn, hvis de har været ansat under 5 år - og efter 5 års uafbrudt ansættelse udbetales i stedet en fratrædelsesgodtgørelse. Valgte, valgt på hhv. kongres og kredsgeneralforsamling til vedtægtsbestemte poster, og de der er konstitueret i vedtægtsbestemte poster er ikke omfattet af Funktionærlovens eller nogen overenskomsts eller aftalers bestemmelser om fratrædelse. På den baggrund ydes der fratrådte en fratrædelsesløn, hvis de har fungeret i en vedtægtsbestemt post under 5 år - og efter 5 års uafbrudt valgperiode udbetales i stedet en fratrædelsesgodtgørelse. Frikøbte, der ikke er valgt på kongres/kreds generalforsamling, er ikke omfattet af en fratrædelsesordning. Vedtægtsbestemte valgte har ret til fratrædelsesløn efter følgende regler: - Ved fratræden i de første 6 måneder af ansættelsen ydes der 1 måneds løn regnet fra den første hele måned efter datoen for den valgtes ophør. - Ved fratræden efter 6 måneders ansættelse ydes der 3 måneders løn regnet fra den første hele måned efter datoen for den valgtes ophør. - Efter 3 års ansættelse regnet fra valgets påbegyndelse ydes der 4 måneders løn. Vedtægtsbestemte valgte, har ret til fratrædelsesløn efter følgende regler: - Ved fratræden i de første 6 måneder efter valg til en given post ydes der 1 måneds løn regnet fra den første hele måned efter datoen for den valgtes ophør. - Ved fratræden efter 6 måneders valg til en given post ydes der 3 måneders løn regnet fra den første hele måned efter datoen for den valgtes ophør. - Ved fratræden efter 3 års valg til en given post, regnet fra valgets påbegyndelse ydes der 4 måneders løn. Det tydeligøres, at valgte ikke er at betragte som ansatte.

7 I fratrædelseslønnen modregnes erhvervs- eller anden indtægt, der erhverves i den periode, hvor fratrædelseslønnen udbetales. Fratrædelseslønnen er inklusiv pension og feriegodtgørelse. Ved dødsfald gælder for såvel fratrædelsesløn som fratrædelsesgodtgørelse, at den pågældende valgtes efterladte har krav på fratrædelseslønnen eller - såfremt den valgte på dødstidspunktet var berettiget til fratrædelsesgodtgørelsen. Ved efterladte forstås i denne sammenhæng alene samlever/ægtefælle/registreret partner og børn under 21 år. For fortolkning og uddybning af ovenstående henvises der til PKA s almindelige betingelser for Dødsfaldsrelaterede ydelser. Fratrædelsesgodtgørelse Efter 5 års uafbrudt ansættelse udbetales der en til 7 måneders løn ekskl. pension og feriepenge. Fratrædelsesgodtgørelse Efter 5 års uafbrudt valgperiode udbetales der en til 7 måneders løn ekskl. pension og feriepenge. Det tydeligøres, at valgte ikke er at betragte som ansatte.

8 Efter 6 års uafbrudt ansættelse udbetales der en til 8 måneders løn Efter 6 års uafbrudt valgperiode udbetales der en til 8 måneders løn Det tydeligøres, at valgte ikke er at betragte som ansatte. Efter 9 års uafbrudt ansættelse udbetales der en fratrædelsesgodtgørelse svarende til 9 måneders løn Efter 9 års uafbrudt valgperiode udbetales der en fratrædelsesgodtgørelse svarende til 9 måneders løn Efter 12 års uafbrudt ansættelse udbetales der en til 10 måneders løn Efter 12 års uafbrudt valgperiode udbetales der en til 10 måneders løn Efter 15 års uafbrudt ansættelse udbetales der en fratrædelsesgodtgørelse svarende til 11 måneders løn Efter 15 års uafbrudt valgperiode udbetales der en fratrædelsesgodtgørelse svarende til 11 måneders løn Efter 18 års uafbrudt ansættelse udbetales der en til 12 måneders løn. Efter 18 års uafbrudt valgperiode udbetales der en til 12 måneders løn.

9 9.Ferie Der henvises til den for kommunalt ansatte gældende ferieaftale, dog således at de efterfølgende bestemmelser under dette punkt er gældende: 9.Ferie Der henvises til den for kommunalt ansatte gældende ferieaftale, dog således at de efterfølgende bestemmelser under dette punkt er gældende: Konsekvens af ny ferielov/aftale Ferien udgør 6 uger årligt. Ferien udgør 6 uger årligt. Der ydes særlig feriegodtgørelse med 2,5 procent af den i optjeningsåret (1. januar til 31. december) oppebårne ferieberettigede løn. Der ydes særlig feriegodtgørelse med 2,5 procent af den i optjeningsåret (1. januar til 31. december) oppebårne ferieberettigede løn. Nyvalgte frikøbte uden optjent ferieret med løn eller godtgørelse kan modtage løn under ferie i op til 3 uger. Nyvalgte frikøbte uden optjent ferieret med løn eller godtgørelse kan modtage løn under ferie i op til 3 uger. Ved fratrædelse udgør feriegodtgørelsen 15 procent af den optjente løn uden Ved fratrædelse udgør feriegodtgørelsen 15 procent af den optjente løn uden fradrag af tidligere udbetalte særlige feriegodtgørelse. Ny tekst: Den gældende ferieaftale af 22. maj fornys og gælder frem til 31. august Ændring af ferieloven betyder, at der er indgået en ny ferieaftale, som træder i kraft den 1. september 2020.

10 Punkt 9. ferie fortsat Det indebærer som hovedprincipper: Indførelse af samtidighedsferie for ferieuge i stedet for forskudt ferie Ferieåret, hvor ferie optjenes går fra 1. september til 31. august Optjent ferie kan holdes i ferieåret samt de efterfølgende 4 måneder Herudover er der indgået en særskilt aftale, som viderefører samtlige relevante bestemmelser i den nugældende ferieaftale vedrørende den 6. ferieuge samt den del af den særlige feriegodtgørelse og feriegodtgørelse, der ligger udover ferielovens niveau. Det betyder, at optjening og afholdelse af 6. ferieuge fortsat sker forskudt. De to aftaler udgør tilsammen regelgrundlaget for ferierettigheder fra 1. september Herudover håndteres i kongresperioden en overgangsordning vedrørende feriemidler optjent i periode 1. september august 2020 for ferieuge, hvor samtidighedsferie træder i kraft.

11 13. Ikrafttræden og overgangs bestemmelser Ikrafttræden ved vedtagelse på kongressen 17. november Ikrafttræden og overgangsbestemmelser Ikrafttræden ved vedtagelse på kongressen den 14. november Konsekvensrettelse

12 Kongresdokument 1, bilag 1 Kongresdokument 1, bilag 1 Regler og procedurer vedrørende delvist frikøb og honoraraflønning Regler og procedurer vedrørende delvist frikøb og honoraraflønning Som hovedregel må det være rigtigt, at et delvist frikøbt/korttidsfrikøbt/honorarafl ønnet medlem af Socialpædagogerne ikke får udbetalt for mere end 37 timers arbejde pr. uge i gennemsnit. Løn til medlemmer, som fuldtidsvalgte i en måned eller mere, reguleres af bestemmelserne i cirkulære 5. Som hovedregel må det være rigtigt, at et delvist frikøbt/korttidsfrikøbt/honoraraflønnet medlem af Socialpædagogerne ikke får udbetalt for mere end 37 timers arbejde pr. uge i gennemsnit. Løn til medlemmer, som fuldtidsfrikøbes i en måned eller mere, reguleres af bestemmelserne i kongresdokument 1. Redaktionel ændring. Henvisningen til cirkulære 5 er forældet efter nærværende dokument har fået betegnelsen kongresdokument 1. Frikøbte, der ikke er valgt på kongres/kreds generalforsamling, er ikke omfattet af en fratrædelsesordning. Kongresdokument 1, bilag 1 Kongresdokument 1, bilag 1 Procedure A. Kredsen aftaler med arbejdsgiver, at denne får refunderet lønudgiften direkte hos Socialpædagogerne centralt. Økonomiafdelingen i forbundssekretariatet informeres af kredsen om en eventuel aftale herom. Procedure A. Kredsen aftaler med arbejdsgiver, at denne får refunderet lønudgiften direkte hos Socialpædagogerne centralt. Forbundssekretariatet informeres af kredsen om en eventuel aftale herom. Formuleringen generaliseres, så formuleringen ikke er hægtet op på en bestemt organisering af forbundssekretariatet.

13 Kongresdokument 1, Bilag 2 4) Lønnen angives som grundbeløb i niveau Dette reguleres med den af Forhandlingsfællesskabet udmeldte aktuelle reguleringsprocent. 4) Lønnen angives som grundbeløb i niveau Dette reguleres med den af Forhandlingsfællesskabet udmeldte aktuelle reguleringsprocent. Korrekturrettelse I kongresdokument 1, bilag 2, punkt 6) indarbejdes overenskomstresultatet 2018 NY Udmøntning af overenskomstresultatet 2018 for forbundets valgte og frikøbte: I alt Aftalte forbedringer i forhandlingsf ællesskabet. Generelle lønstigninger incl. skønnet udmøntning af reguleringsordningen i 2019 og 2020 Organisationsaftalte forbedringer, pensionsforhøjelse Forbedringer i alt 1. april 1. oktober 1. april 1. oktober 1. januar 1. april 1. oktober 1,10% 1,32 % 1,34 % 1,60 % 0,40 % 1,06 % 6,82 % 0,35% 0,35 % 7,17 %

14 NYT punkt 12 12) Lønudviklingen i OK15 perioden er opgjort til 4,68 pct., for forstandere og institutionsledere omfattet af den kommunale lederoverenskomst. I samme periode er de valgtes lønninger kun steget med 4,17 pct. Grundbeløbet er derfor reguleret med 0,49 pct. pr. 1. april Uddybning af seneste regulering af grundbeløbet.

2. Såfremt der lokalt opstår problemer af principiel karakter med at opnå tjenestefrihed, skal forretningsudvalget orienteres.

2. Såfremt der lokalt opstår problemer af principiel karakter med at opnå tjenestefrihed, skal forretningsudvalget orienteres. 1/15 Kongresdokument 1 Retningslinjer for ansøgning om tjenestefrihed og ansættelsesforhold for aflønning af medlemmer, der vælges til at varetage organisationsarbejde i Socialpædagogerne 1. Beslutning

Læs mere

Kongresdokument Såfremt der lokalt opstår problemer af principiel karakter med at opnå tjenestefrihed, skal forretningsudvalget orienteres.

Kongresdokument Såfremt der lokalt opstår problemer af principiel karakter med at opnå tjenestefrihed, skal forretningsudvalget orienteres. 1/15 Kongresdokument 1 Retningslinjer for ansøgning om tjenestefrihed og ansættelsesforhold for medlemmer, der vælges til at varetage organisationsarbejde i Socialpædagogerne 1. Beslutning om frikøb, der

Læs mere

Forslag til frikøbtes løn- og ansættelsesvilkår

Forslag til frikøbtes løn- og ansættelsesvilkår Dagsordenspunkt: 7.1 Udsendt: 9.11.2016 Forslag til frikøbtes løn- og ansættelsesvilkår Kongresdokument 1 Motivering I henhold til vedtægternes 14, stk. 2b er hovedbestyrelsen forpligtet til at fremsætte

Læs mere

Kongresdokument 1. 2. Såfremt der lokalt opstår problemer af principiel karakter med at opnå tjenestefrihed, skal forretningsudvalget orienteres.

Kongresdokument 1. 2. Såfremt der lokalt opstår problemer af principiel karakter med at opnå tjenestefrihed, skal forretningsudvalget orienteres. Kongresdokument 1 1/15 Retningslinjer for ansøgning om tjenestefrihed og ansættelsesforhold for medlemmer, der vælges til at varetage organisationsarbejde i Socialpædagogerne 1. Beslutning om frikøb, der

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold. LPnyt nr. 2018:05 O.18 Nye ferieaftaler

Indholdsfortegnelse. Indhold. LPnyt nr. 2018:05 O.18 Nye ferieaftaler LPnyt nr. 2018:05 O.18 Nye ferieaftaler Indholdsfortegnelse Resumé... 1 Indhold... 1 Baggrund... 2 Samtidighedsferie... 2 Overgangsordning... 3 O.18-ferieaftalerne... 2 Hvad er nyt?... 3 Den videre proces...

Læs mere

Introduktion til nye ferieregler. Ny ferieaftale OK-18

Introduktion til nye ferieregler. Ny ferieaftale OK-18 Introduktion til nye ferieregler Ny ferieaftale OK-18 Kilde: Ferielovsudvalget Kilde: Ferielovsudvalget Kilde: Ferielovsudvalget Kilde: Ferielovsudvalget Eksempel: optjening og afholdelse af ferie i overgangsperioden

Læs mere

PROTOKOLLAT B Side 1 TAKSTNÆVN

PROTOKOLLAT B Side 1 TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET PROTOKOLLAT På baggrund af -ferieaftalerne sammenholdt med den nye ferielovgivning om samtidighedsferie er parterne blevet enige om at

Læs mere

Optjening og afholdelse af ferie i forbindelse med overgangen til den nye ferielov. Marts 2019

Optjening og afholdelse af ferie i forbindelse med overgangen til den nye ferielov. Marts 2019 Optjening og afholdelse af ferie i forbindelse med overgangen til den nye ferielov Marts 2019 Indhold 1. Optjening og afholdelse af ferie ved overgangen til den nye ferielov 4 2. Hvad indebærer den nye

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Kommuner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Kommuner Teknisk gennemgang Kommuner 5 Kommuner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Regelsæt vedrørende lønforhold mm. for. valgte lønnede tillidsrepræsentanter i BUPL. opdateret pr. 9. december 2014

Regelsæt vedrørende lønforhold mm. for. valgte lønnede tillidsrepræsentanter i BUPL. opdateret pr. 9. december 2014 Regelsæt vedrørende lønforhold mm. for valgte lønnede tillidsrepræsentanter i BUPL opdateret pr. 9. december 2014 På BUPL s 3. ordinære kongres i 1996 blev der under forslag 9c vedtaget et samlet rammeforslag

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Regioner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Regioner Teknisk gennemgang Regioner 5 Regioner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

God læselyst. Sekretariatet for Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier 2/13

God læselyst. Sekretariatet for Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier 2/13 1/13 Den 25. januar 2018 blev en ny ferielov vedtaget. Den træder endeligt i kraft den 1. september 2020. For at sikre overgangen fra den gældende ferielov med forskudt ferie til den nye ferielov med samtidighedsferie

Læs mere

Regnskabsmæssige konsekvenser ved ny ferielov

Regnskabsmæssige konsekvenser ved ny ferielov Regnskabsmæssige konsekvenser ved ny ferielov Indledning I 201 blev der vedtaget en ny ferielov, der bl.a. indfører begrebet samtidighedsferie, hvilket betyder, at en medarbejder optjener retten til ferie

Læs mere

Ny ferielov. ved advokat Cecilia Ricard

Ny ferielov. ved advokat Cecilia Ricard Ny ferielov ved advokat Cecilia Ricard Tak til EU EU arbejdstidsdirektiv Åbningsskrivelse fra EU kommissionen Udvalg med arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer samt Børge Dahl som formand. Opgaven:

Læs mere

I. Løntillæg II. Ferie III. Periodeprojekt

I. Løntillæg II. Ferie III. Periodeprojekt Resultatpapir Resultat af forhandlingerne om fornyelse af organisationsaftale for ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler samt efterskoler og frie fagskoler pr. 1. april 2018 Finansministeriet,

Læs mere

FAQ Ferielov. A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold

FAQ Ferielov. A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold FAQ Ferielov 1. Overgangen til den nye ferielov A. Overgangsordningens betydning for afholdelse af ferie, når du er i løbende ansættelsesforhold 1.1 Kommer der nogen ændringer i ferieåret 2019 2020? Den

Læs mere

Orientering Overenskomsten mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Dansk Funktionærforbund Urmagernes og Optikernes Landssammenslutning

Orientering Overenskomsten mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Dansk Funktionærforbund Urmagernes og Optikernes Landssammenslutning Arbejdsgiver Orientering Overenskomsten mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Dansk Funktionærforbund Urmagernes og Optikernes Landssammenslutning Dansk Erhverv Børsen 1217 København K Telefon +45 3374

Læs mere

Afrapportering fra honorarpolitisk

Afrapportering fra honorarpolitisk Afrapportering fra honorarpolitisk udvalg 2017-2019 1 Indhold 1. Indledning...3 Baggrund for nedsættelse af udvalg og udvalgets opgave....3 Afgrænsning af afrapporteringen...3 2. Opsamling: HPU s anbefalinger

Læs mere

OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse

OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse Læs her Yngre Lægers redegørelse om OK 18-resultatet. Yngre Lægers medlemmer er ansat på tre forskellige overenskomstområder regionerne, staten og kommunerne.

Læs mere

VEJLEDNING OM OVERGANGEN TIL NY FERIELOV. Vejledning om overgang til ny ferielov - privatområdet. Indholdsfortegnelse:

VEJLEDNING OM OVERGANGEN TIL NY FERIELOV. Vejledning om overgang til ny ferielov - privatområdet. Indholdsfortegnelse: VEJLEDNING OM OVERGANGEN TIL NY FERIELOV Vejledning om overgang til ny ferielov - privatområdet Indholdsfortegnelse: 1. Introduktion til optjening og afholdelse af ferie i forbindelse med overgang til

Læs mere

Guide til ny ferielov. fra 1. september 2020

Guide til ny ferielov. fra 1. september 2020 Guide til ny ferielov fra 1. september 2020 Nuværende ferielov Der optjenes 25 feriedage År År År År 1. jan. 1. jan. 1. jan. 1. jan. 1. jan. > 1. maj 1. maj 1. maj > Ferien kan afholdes fra 1. maj året

Læs mere

Guide til ny ferielov. fra 1. september 2020

Guide til ny ferielov. fra 1. september 2020 Guide til ny ferielov fra 1. september 2020 Nuværende ferielov Der optjenes 25 feriedage År År År År 1. jan. 1. jan. 1. jan. 1. jan. 1. jan. > 1. maj 1. maj 1. maj > Ferien kan afholdes fra 1. maj året

Læs mere

OPLÆG OM DEN NYE FERIELOV

OPLÆG OM DEN NYE FERIELOV OPLÆG OM DEN NYE FERIELOV HJULMANDKAPTAIN/ERHVERV NORDDANMARK DEN 20. MAJ 2019 2 DAGSORDEN Kort om den eksisterende ferielov Præsentation af de væsentligste elementer i den nye ferielov Overgangsordning

Læs mere

Værd at vide om. for dig som arbejdsgiver

Værd at vide om. for dig som arbejdsgiver Værd at vide om DEN NYE FERIELOV for dig som arbejdsgiver Den nye ferielov kort fortalt Folketinget vedtog den 25. januar 2018 en ny ferielov, der træder i kraft den 1. september 2020. Vi overgår i 2020

Læs mere

PROTOKOLLAT. Forhandlingsfællesskabet og KL. Tid Den 18. december Emne

PROTOKOLLAT. Forhandlingsfællesskabet og KL. Tid Den 18. december Emne KL Forhandlingsfællesskabet Tid Den 18. december 2018 Sted KL Emne Håndtering af feriebetaling i forbindelse med overgangen til samddighedsferie pr. 1. september 2020 Deltagere Forhandlingsfællesskabet

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre 2007 Cirkulære af 13. april 2007 Perst. nr. 042-07 PKAT nr. 128 J.nr. 06-333/51-32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område.

Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område. OK 18 resultatet Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område. Overenskomstforhandlingerne på overlægeområdet blev afsluttet med indgåelse af aftale på det generelle område

Læs mere

Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018

Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018 Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018 Mellem Dagbladet Information og Informations Redaktionelle Medarbejderforening som gruppe under Dansk Journalistforbund er aftalt følgende i forbindelse med

Læs mere

Introduktion til den nye ferielov og overgangsordningen

Introduktion til den nye ferielov og overgangsordningen Introduktion til den nye ferielov og overgangsordningen Danmark får en ny ferielov, der træder i kraft den 1. september 2020. Inden da har man lavet en overgangsordning, der begynder den 1. september 2019.

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2007 Cirkulære af 13.

Læs mere

OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område

OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område Aftalerne på det kommunale område er nu i hus. Forlig og forhandlingsprotokoller er nu forhandlet på plads. Der er tale om et 3-årigt

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM CODAN FORSIKRING A/S PERSONALEFORENINGEN I CODAN FOR TAKSATORER OG LIGN.

OVERENSKOMST MELLEM CODAN FORSIKRING A/S PERSONALEFORENINGEN I CODAN FOR TAKSATORER OG LIGN. OVERENSKOMST MELLEM CODAN FORSIKRING A/S OG PERSONALEFORENINGEN I CODAN FOR TAKSATORER OG LIGN. De mellem FA og DFL indgåede overenskomster og aftaler er i den udstrækning, hvor de efter deres natur kan

Læs mere

Familieplejeres ferieretlige stilling

Familieplejeres ferieretlige stilling FAMILIEPLEJERES FERIERETLIGE STILLING Familieplejeres ferieretlige stilling Den 27. september 2005 1. Retsgrundlaget I de senere år har familieplejeres ferieretlige stilling været genstand for megen diskussion

Læs mere

Til notater 25 Fritvalgs Lønkonto Stk. 1 Stk. 2

Til notater 25 Fritvalgs Lønkonto Stk. 1 Stk. 2 24-25 Anm. 22-24 De lokale parter kan søge råd og bistand vedrørende lønsystemer hos organisationerne samt i "Plusløn", som er organisationernes metodevejledning i lønsystemer. 25 Fritvalgs Lønkonto Fritvalgs

Læs mere

64.04 O.15 22/2016 Side 1

64.04 O.15 22/2016 Side 1 Side 1 Aftale vedrørende aflønning mv. for det pr. ultimo marts 1976 reglementsansatte pædagogisk uddannede personale ved kommunale døgninstitutioner og ved selvejende døgninstitutioner, hvormed kommunalbestyrelsen

Læs mere

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg Overenskomst for anlægsledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 2. ANSÆTTELSESBREV... 3 3. ARBEJDSTID...3 4. LØN.... 3 5. UDGÅET... 4 6. TELEFONGODTGØRELSE...

Læs mere

Håndtering af den nye ferielovs overgangsordning for undervisere på gymnasieområdet

Håndtering af den nye ferielovs overgangsordning for undervisere på gymnasieområdet Håndtering af den nye ferielovs overgangsordning for undervisere på gymnasieområdet Den nye ferielov træder i kraft den 1. september 2020. Med loven er vedtaget en overgangsordning, som skal gøre overgangen

Læs mere

NY FERIELOV. - Guide til Kooperationens medlemsvirksomheder. Overgangsordning. Indefrysning. Lønmodtagernes fond for tilgodehavende Feriemidler

NY FERIELOV. - Guide til Kooperationens medlemsvirksomheder. Overgangsordning. Indefrysning. Lønmodtagernes fond for tilgodehavende Feriemidler Overgangsordning Indefrysning Lønmodtagernes fond for tilgodehavende Feriemidler NY FERIELOV - Guide til Kooperationens medlemsvirksomheder 1. september 2020 træder en ny ferielov i kraft. Med den nye

Læs mere

Den nye ferielov Træder i kraft 1. september 2020

Den nye ferielov Træder i kraft 1. september 2020 Den nye ferielov Den nye ferielov Træder i kraft 1. september 2020 Hvad er nyt Ferieordning med fuld samtidighedsferie, som betyder, at ferie kan afholdes umiddelbart efter eller endda før, at den er optjent

Læs mere

Feriepengeforpligtelsen

Feriepengeforpligtelsen Feriepengeforpligtelsen Erhvervsdrivende fonde er underlagt deres helt eget regelsæt lov om erhvervsdrivende fonde, som senest er blevet væsentligt justeret med virkning fra 1. januar 2015. Som følge af

Læs mere

AFTALE OM UDSTATIONERING

AFTALE OM UDSTATIONERING Standardkontrakt for udstationering Mellem undertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende: AFTALE OM

Læs mere

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen UDKAST 28. juni 2006 Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen (Til samtlige ministerier mv.) Indledning

Læs mere

Der sker en generel regulering af overenskomstens minimallønssatser i Industriens Overenskomst.

Der sker en generel regulering af overenskomstens minimallønssatser i Industriens Overenskomst. Aftale om fornyelse af Industriens Overenskomst Mindstebetalingssatser Der sker en generel regulering af overenskomstens minimallønssatser i Industriens Overenskomst. Minimallønsatserne pr. time for medarbejdere

Læs mere

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken CIR nr 9554 af 10/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 07-401-7 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

JANUAR Ny ferielov i 2020 OVERGANGSREGLER MV.

JANUAR Ny ferielov i 2020 OVERGANGSREGLER MV. JANUAR 2019 Ny ferielov i 2020 OVERGANGSREGLER MV. 1. Fra forskudt ferie til samtidighedsferie Folketinget har i januar 2018 vedtaget en ny ferielov. Den nye lov ændrer det nuværende princip om den tidsmæssigt

Læs mere

Den nye ferielov. Forklaret, uddybet og forenklet

Den nye ferielov. Forklaret, uddybet og forenklet Den nye ferielov Forklaret, uddybet og forenklet Er du klar til den nye ferielov? - Bare rolig, Blik og Rør hjælper dig Du har nok hørt det allerede: 1. september 2020 træder en ny ferielov i kraft. Dermed

Læs mere

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området 15. oktober 2018 Oversigt over resultater fra OK18 C.1.4. Evaluering af forhandlingsforløbet i forbindelse med OK18 og drøftelse af de fremadrettede perspektiver Oversigt over resultater ved OK18 - stat,

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 28. april 2018 17-0310.5 Hovedelementerne i forliget på RLTN s område Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt

Læs mere

40.32 O.13 48/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl.

40.32 O.13 48/2013 Side 1. Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl. Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte arbejdsformænd, vejformænd, faglærte gartnerformænd m.fl. KL Dansk mands ening FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Generelle bestemmelser...

Læs mere

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken Cirkulære af 10. november 2011 Perst.nr. 059-11 PKAT nr. 0254 J.nr. 7-401-7 Cirkulære om aftale om Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Tidsbegrænset ansat. Spørgsmål

Tidsbegrænset ansat. Spørgsmål Tidsbegrænset ansat Jeg har en tidsbegrænset ansat, der skal ansættes 1. oktober 2019 altså efter at indefrysningsperioden træder i kraft (1. september 2019). Han ophører efter planen med udgangen af februar

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik 2005

Rammeaftale om seniorpolitik 2005 Foreningen af Kommunale Chefer KC jnr. 43401.8 Rammeaftale om seniorpolitik 2005 KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune KTO Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Kapitel

Læs mere

Fornyelse af Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service

Fornyelse af Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service Orientering Fornyelse af Funktionæroverenskomsten for Handel, Viden og Service Den 24. februar 2017 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK/Privat og HK HANDEL indgået aftale om fornyelse af Funktionæroverenskomsten

Læs mere

50.02 O.15 31/2015 Side 1. Aftale om tjenestemandsansættelse af lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne

50.02 O.15 31/2015 Side 1. Aftale om tjenestemandsansættelse af lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne Side 1 Aftale om tjenestemandsansættelse af lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne KL Lærernes Centralorganisation Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle

Læs mere

Håndtering af medarbejdere fra kommunal løn til statslig løn

Håndtering af medarbejdere fra kommunal løn til statslig løn Håndtering af medarbejdere fra kommunal løn til statslig løn Med udgangspunkt i de spørgsmål der er indsendt, har hhv. Personalestyrelsen og Økonomistyrelsen forsøgt at beskrive hvordan rammerne er for

Læs mere

I

I Relevante resultater fra OK18 på det offentlige område Der foreligger nu et forhandlingsresultat for de offentlige overenskomstforhandlinger i 2018 (OK18). Resultaterne har været til (ur)afstemning, og

Læs mere

Ledere ved frie grundskoler mv.

Ledere ved frie grundskoler mv. Cirkulære om organisationsaftale for Ledere ved frie grundskoler mv. 2019 Cirkulære af 16. april 2019 Modst. nr. 017-19 PKAT nr. 578 J.nr. 2018-9371 Dataark PKAT 578 Fællesoverenskomst Forhandlingsberettigede

Læs mere

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr.

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. Ansættelseskontrakt 1 Parterne Imellem arbejdsgiver Navn Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: og medarbejder Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. er indgået følgende ansættelseskontrakt med

Læs mere

23.10 O.15 Side 1. Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension

23.10 O.15 Side 1. Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension Side 1 Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension Side 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1. Formål... 3 1... 3 Kapitel 2. Aftaler om supplerende pensionsordning...

Læs mere

Nedenfor beskrives rammerne for indgåelse af aftaler om særlige vilkår i forbindelse med individuelle aftaler om seniorordninger.

Nedenfor beskrives rammerne for indgåelse af aftaler om særlige vilkår i forbindelse med individuelle aftaler om seniorordninger. SENIOR- OG FRATRÆDELSESORDNINGER. Rammer for indgåelse af senior- og fratrædelsesordninger. En seniorordning kan etableres, når universitetet vurderer, at det vil være muligt og hensigtsmæssigt. Herudover

Læs mere

Den nye Ferielov. Den nye ferielov. Materiale fra informationsmøder for arbejdsgivere i efteråret Den nye ferielov

Den nye Ferielov. Den nye ferielov. Materiale fra informationsmøder for arbejdsgivere i efteråret Den nye ferielov Den nye Ferielov Materiale fra informationsmøder for arbejdsgivere i efteråret 2018 Indholdsfortegnelse Intro Overblik lønmodtagere og arbejdsgivere Indberetninger for overgangsåret Indbetaling til Lønmodtagernes

Læs mere

Ny ferielov. Forskudt ferie Chefkonsulent Peter Salling Petersen 1. Ferieoplæg for Uddannelsesforbundet d. 11.

Ny ferielov. Forskudt ferie Chefkonsulent Peter Salling Petersen 1. Ferieoplæg for Uddannelsesforbundet d. 11. Ny ferielov Ferieoplæg for Uddannelsesforbundet d. 11. april 2019 Peter Salling Petersen, chefkonsulent, Djøf Forskudt ferie 2 Chefkonsulent Peter Salling Petersen 1 Samtidighedsferie - Overblik 3 Grundlæggende

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

PLUSTID - En ny mulighed. Oktober 2008

PLUSTID - En ny mulighed. Oktober 2008 PLUSTID - En ny mulighed Oktober 2008 PLUSTID - En ny mulighed Udgivet oktober 2008 Udgivet af Personalestyrelsen Publikationen er kun udgivet elektronisk. Henvendelse om publikationen kan i øvrigt ske

Læs mere

OK-18 Forlig - KL. Forhandlingsfællesskabet

OK-18 Forlig - KL. Forhandlingsfællesskabet Forlig - KL Forhandlingsfællesskabet Forbedring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomstperioden udgør 6,82 % incl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i

Læs mere

Regulering af tjenestemandspensioner mv. pr. 1. april 2014 og fastsættelse af pensionsgivende lønninger

Regulering af tjenestemandspensioner mv. pr. 1. april 2014 og fastsættelse af pensionsgivende lønninger Cirkulære om Regulering af tjenestemandspensioner mv. pr. 1. april 2014 og fastsættelse af pensionsgivende lønninger 2014 Cirkulære af 21. marts 2014 Modst.nr. 014-14 J.nr. 2014-7622-001 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nye ferieregler - 1. september 2020

Nye ferieregler - 1. september 2020 Nye ferieregler - 1. september 2020 4 skarpe Retten til ferie bliver der ikke lavet om på Ingen får færre feriedage end de havde før Reglerne om 6. ferieuge/feriefridage fortsætter stort set uændret Fortsat

Læs mere

VEJLEDNING OM OVERGANGEN TIL DE NYE FERIEREGLER

VEJLEDNING OM OVERGANGEN TIL DE NYE FERIEREGLER VEJLEDNING OM OVERGANGEN TIL DE NYE FERIEREGLER MAJ 2019 Forord Vejledning om overgangen til de nye ferieregler 2 FORORD Forhandlingsfællesskabet og RLTN blev ved OK-18 enige om to nye ferieaftaler, der

Læs mere

Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter

Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter Juni 2017 Mellem Adresse Cpr-nr. og arbejdsgiver Arbejdsstedets adresse er indgået følgende aftale: 1. For ansættelsen gælder overenskomsten mellem

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser...

Læs mere

Cirkulæreskrivelse om

Cirkulæreskrivelse om Cirkulæreskrivelse om Regulativ om løn- og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2006 Cirkulæreskrivelse

Læs mere

Pensionsbetingelser og pension Pr. 1. marts 2011 nedsættes anciennitetskravet fra 9 måneder til 3 måneder.

Pensionsbetingelser og pension Pr. 1. marts 2011 nedsættes anciennitetskravet fra 9 måneder til 3 måneder. Orientering Landsoverenskomsten for kontor og lager Kontor og lageroverenskomstens fornyelse Den 26. marts 2010 er der fremsat mæglingsforslag, hvor kontor og lageroverenskomsten optages med et særskilt

Læs mere

Protokollat. mellem. Post Danmark og. CO-industri om. Industriens Overenskomst samt Lokalaftaler. for. CO-industri i Post Danmark

Protokollat. mellem. Post Danmark og. CO-industri om. Industriens Overenskomst samt Lokalaftaler. for. CO-industri i Post Danmark Protokollat mellem Post Danmark og CO-industri om Industriens Overenskomst samt Lokalaftaler for CO-industri i Post Danmark 2017 Resultatet af forhandlingerne mellem Post Danmark og CO-industri 2017 1

Læs mere

Ferie. Gode råd om. Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven!

Ferie. Gode råd om. Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven! Gode råd om Ferie Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven! Udgivet af Dansk Handel & Service Ferie 2005 Gode råd om Ferie Reglerne for

Læs mere

Lønvejledning og løntabeller. Sygeplejersker og radiografer ansat i regioner og kommuner

Lønvejledning og løntabeller. Sygeplejersker og radiografer ansat i regioner og kommuner Lønvejledning og løntabeller Sygeplejersker og radiografer ansat i regioner og kommuner Lønniveau pr. 1. oktober 2018 Gældende indtil 31.3.2019 Lønvejledning og løntabeller Sygeplejersker ansat i regioner

Læs mere

Overenskomst. Chefer med personaleledelse i KL

Overenskomst. Chefer med personaleledelse i KL Overenskomst Chefer med personaleledelse i KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF pr. 1. april 2013 Overenskomst for chefer med personaleledelse i KL Mellem KL og DJØF/DM/IDA/PF 2013-1 - Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse

og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse Københavns Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse 2002 Kapitel 1. Åremålsansættelse på tjenestemandsvilkår...3 1. Rammeaftalens område...3 2. Åremålsstillingen...3

Læs mere

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Fornyelse af butiksoverenskomsten Den 24. februar 2017 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK HANDEL indgået aftale om fornyelse af butiksoverenskomsten for en 3årig periode. Butiksoverenskomsten

Læs mere

Forord Vejledning om overgangen til de nye ferieregler FORORD

Forord Vejledning om overgangen til de nye ferieregler FORORD VEJLEDNING OM OVERGANGEN TIL DE NYE FERIEREGLER MAJ 2019 Forord Vejledning om overgangen til de nye ferieregler 2 FORORD Forhandlingsfællesskabet og KL blev ved O.18 enige om to nye ferieaftaler, der træder

Læs mere

Vejledning om kommunernes bemyndigelse til at indgå fratrædelsesordninger. afskedigelsessager

Vejledning om kommunernes bemyndigelse til at indgå fratrædelsesordninger. afskedigelsessager Vejledning om kommunernes bemyndigelse til at indgå fratrædelsesordninger i vanskelige afskedigelsessager Maj 2011 1. Indledning... 3 2. Hvad er en vanskelig afskedigelsessag?... 3 3. Den økonomiske ramme

Læs mere

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Landsoverenskomsten for butik Indgåelse af aftale på butiksområdet Den 28. februar 2010 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Handel indgået aftale om fornyelse af butiksoverenskomsten

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

OK 2018-resultatet for kommunalt og regionalt ansatte

OK 2018-resultatet for kommunalt og regionalt ansatte OK 2018-resultatet for kommunalt og regionalt ansatte Her får du en oversigt over overenskomstresultaterne på det kommunale og regionale område. Oversigten indeholder både de generelle OK-resultater samt

Læs mere

Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen 2006 Cirkulære af 12. oktober 2006 Perst. nr. 054-06 PKAT

Læs mere

Rammeaftale om åremålsansættelse

Rammeaftale om åremålsansættelse Rammeaftale om åremålsansættelse KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 04.60 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Åremålsansættelse på tjenestemandsvilkår... 3 1. Rammeaftalens

Læs mere

O.15 43/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl.

O.15 43/2015 Side 1. Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl. 6.30.12 Side 1 Aftale for tjenestemandsansat kontorpersonale m.fl. KL Frederiksberg Kommunalforening Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Generelle bestemmelser... 3 3. Personlig løn- og

Læs mere

GODE RÅD OM... ferie SIDE 1

GODE RÅD OM... ferie SIDE 1 GODE RÅD OM... ferie SIDE 1 indhold 3 Reglerne for ferie 3 Optjening 4 Afholdelse af ferie 4 Ferie i en opsigelsesperiode 4 Betaling under ferien 5 Ferie med løn 5 Ferie med feriegodtgørelse 5 Fradrag

Læs mere

Dagsorden for workshoppen (1)

Dagsorden for workshoppen (1) APVU Nov. 2018 OPLÆG VED GYMNASIEFÆLLESSKABET I ROSKILDE CAMILLA SCHALDEMOSE, DIREKTØR OG ANETTE HANDSDAL, LØNCHEF GÆST: CHRISTIAN DAHLSTRØM FRA DELOITTE Dagsorden for workshoppen (1) Præsentation Gæst:

Læs mere

Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte

Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte (bortset fra Københavns og Frederiksberg kommuner) KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 1 Side 2 Kapitel 1. Aftalens område...3

Læs mere

FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN

FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN FORHANDLINGSRESULTAT 2018-2021 URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN 1 // 9 BUPL s hovedbestyrelse anbefaler, at du stemmer JA til OK-18 Et historisk forløb Forløbet omkring OK-18 har på flere måder været historisk.

Læs mere

07.72 O.13 19/2014 Side 1. Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension

07.72 O.13 19/2014 Side 1. Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension Side 1 Rammeaftale om supplerende pension til tjenestemænd og ansatte med ret til tjenestemandspension KL Sundhedskartellet Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Formål... 3 Kapitel 2. Aftaler om

Læs mere

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis?

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? I dette notat finder du svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med en varslet konflikt. Hvis du har spørgsmål så kontakt GKF, din FTR eller

Læs mere

Bilag 7: Ansættelsesbrev

Bilag 7: Ansættelsesbrev Bilag 7: Ansættelsesbrev Kontorpersonale efter overenskomst mellem HK/Privat (forbundet) og Aftaleenheden 1. Parterne og stillingen Undertegnede frie grundskole: Skolens navn og adresse Ansætter hermed:

Læs mere

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage.

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage. Feriefridage 1. Feriefridage i overenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F. I Hotel- og Restaurantoverenskomsterne er feriefridage reguleret i 5, stk. 12. I Konceptoverenskomsten er feriefridage reguleret

Læs mere

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage.

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage. Feriefridage 1. Feriefridage i overenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F. I Hotel- og Restaurantoverenskomsterne er feriefridage reguleret i 5, stk. 12. I Konceptoverenskomsten er feriefridage reguleret

Læs mere

Vejledning om feriepenge. i forbindelse med efterløn

Vejledning om feriepenge. i forbindelse med efterløn Vejledning om feriepenge i forbindelse med efterløn I denne pjece giver vi en orientering om samspillet mellem ferieloven og reglerne for efterløn: Indhold 1. Udbetaling og modregning for ferie din oplysningspligt

Læs mere

Transportoverenskomst mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F

Transportoverenskomst mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Orientering Transportoverenskomst mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Indgåelse af aftale på Transportoverenskomsten Den 10. marts 2010 blev der mellem DTLs arbejdsgiverforening og 3F Transport indgået

Læs mere

FERIEREGULATIV AF 22. JANUAR 2002 MED SENERE ÆNDRINGER. Indgået mellem

FERIEREGULATIV AF 22. JANUAR 2002 MED SENERE ÆNDRINGER. Indgået mellem FERIEREGULATIV AF 22. JANUAR 2002 MED SENERE ÆNDRINGER 2010 2012 Indgået mellem og 3F 2010 2012 Ferieregulativ af 22. januar 2002 - med senere ændringer mellem og 3F nr. 794662 Idet bekendtgørelse af lov

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt Mellem Virksomhedens navn Adresse Postnummer og by CVR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet virksomheden) og Navn Adresse Postnummer og by CPR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet medarbejderen) indgås

Læs mere