Notat til beskæftigelsesudvalgsmødet i oktober om Jobcenter Viborgs samarbejde med Andre Aktører.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat til beskæftigelsesudvalgsmødet i oktober om Jobcenter Viborgs samarbejde med Andre Aktører."

Transkript

1 Notat til beskæftigelsesudvalgsmødet i oktober om Jobcenter Viborgs samarbejde med Andre Aktører. Anden Aktør betyder, at Jobcentret har udlagt hele eller dele af myndighedsrollen til eksterne konsulentvirksomheder. Jobcenter Viborg bruger Andre Aktører i indsatsen overfor forsikrede ledige, overfor ledighedsydelsesmodtagere og overfor sygedagpengemodtagere. Andre Aktører har været anvendt i indsatsen overfor forsikrede ledige siden 2002 i Arbejdsformidlingssystemet og siden 1. juli 2007 overfor ledighedsydelsesmodtagere i forbindelse med en lovændring. Først i juni 2010 har Jobcenter Viborg inddraget Andre Aktører i indsatsen overfor sygedagpengemodtagere. Forsikrede ledige. For forsikrede ledige varetager Anden Aktør alle opgaver på lige vilkår med jobcentret i 52 uger. Det er obligatorisk for jobcentrene at henvise såvel forsikrede ledige som kontant- og startshjælpsmodtagere med en lang videregående uddannelse (LVU-området) til Anden Aktør, mens henvisning af øvrige ledige er frivilligt. Jobcenter Viborg har indgået følgende aftaler: Institut for Karriereudvikling varetager opgaven for ledige LVU-ere, ledige over 30 år med en kompetencegivende uddannelse. Ramsdal Gruppen Job og Karriere varetager opgaven for ledige LVU-ere, ledige over 30 år med en kompetencegivende uddannelse. (Ny på opgaven i Viborg fra jan 2010) Markman rekruttering og genplacering varetager opgaven for unge ledige under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse. Tilrettelægge indsatsen overfor modtagere af dagpenge, kontanthjælp og starthjælp med aktiv jobsøgning, jobrettet aktivering og fokus på rådighed. Målet er at de ledige kommer hurtigst muligt i job. Det betyder, at aktørerne overtager ansvaret for beskæftigelsesindsatsen i 52 uger for de henviste personer og det administrative arbejde, der er forbundet med at gennemføre indsatsen. Strategien er, at ledige med en erhvervskompetencegivende uddannelse hurtigst muligt skal hjælpes i job, mens de ufaglærte skal opkvalificeres og dermed sikre en plads på det fremtidige arbejdsmarked. Jobcentret har derfor valgt at henvise alle forsikrede ledige med en erhvervskompetencegivende uddannelse til Anden Aktør, mens jobcentret selv varetager opgaven over for ufaglærte ledige. 3. Status over antal: Antal sager år til dato Aktuelle antal sager Forventet antal helårspladser. 750 Aktuel status: Rettidighed i jobsamtaler hos Anden Aktør: 99 % (JCV: 92 %) Rettidighed i førstegangsaktivering hos Anden Aktør: 85 % % (JCV: 88 %) Rettidighed i gentagen aktivering hos Anden Aktør: 93 % (JCV: 95 %) Redskabssammensætning og aktiveringsgrad:

2 Aktør Aktivering sgrad Vejl/opkv alificering Virksomheds praktik Privat løntilskud Off. løntilskud Effekt målt i bonus andele ** IKU 30% 1% 29% 34% 35% 5,8 Ramsdal 14% 33% 45% 0 22% - Markman * 57% 83% 6% 2% 9% 5,7 * Makman varetager indsatsen for unge u. 30 år som i størstedelen af henvisningsperioden ikke har adgang til privat løntilskud jf. lovgivningen. ** Bonus andele er et mål for forholdet mellem antal ledige og det antal ledige, der kommer i job eller i privat løntilskud. Jo højere andel, jo bedre resultat. Gennemsnittet på landsplan er aktuelt 5,3. 5. Deltagertilfredshed samt antal klager samt angive typen af klager. Jobcentret er forpligtet til at føre tilsyn med Anden Aktør. I dette tilsyn indgår følgende elementer: 1. Opfølgning på rettidigheden i indsatsen 2. Stikprøve af jobplaner/opfølgningsplaner 3. Stikprøve vedr. etablering af tilbud f.eks. underskrifter, datoer, merbeskæftigelseskrav m.v. ved virksomhedspraktik og løntilskud. 4. Anden Aktørs afgørelser på tilbud. 5. IT-sikkerhed 6. Lokaler og fysiske rammer 7. Deltagertilfredshed. Via tilsynsbesøg, administrative stikprøver og min. kvartalsvise møder med Anden Aktør følges op på indsatsen hos Anden Aktør. Antal modtagne klager i 2010: 5 i alt (pr. 20. september 2010). De 3 er klager over afslag på et kursusforløb, hvor jobcentret har været enig i Anden Aktørs afgørelse. 2 er klage over, hvordan Anden Aktør har mødt/behandlet borgeren den ene klager samtidig over Jobcentret møde/behandling af borgeren. Med den ledighedsstigning, der har været i 2009 og 2010 er det en helt nødvendig forudsætning for indsatsen, at kunne henvise ledige til anden Aktør. Uden denne indsats vil vi ikke kunne overholde rettidigheden i indsatsen eller lave en målrettet indsats, der forbygger langtidsledigheden i at vokse og blive et vedvarende problem herunder ikke mindst blandt unge med en erhvervsuddannelse. Det er jobcentrets erfaring, at jo længere et samarbejde med en Aktør har været i kommunen jo bedre bliver resultaterne, fordi evt. fejl, mangler, uoverensstemmelser bliver løst. Ud over at samarbejdet og resultaterne forbedres efter en opstartsperiode er det alt afgørende for indsatsen, resultaterne og tilfredsheden blandt de ledige, at Aktøren har ansat den rette person til opgaven. Det har større betydning for resultatet hvem, der er ansat hos Aktøren i lokalområdet til at løse opgaven end hvilken Aktør der vælges til opgaven. Et skifte i personalet hos Aktøren giver hurtigt udslag på resultater og i tilfredsheden blandt deltagerne. Tilsynet sikrer kvaliteten i indsatsen hos Anden Aktør og den sikrer, at ledige får en lige så god sagsbehandling/indsats gennem Anden aktør som gennem jobcentret. Anden Aktør afregnes med 25 % i driftstilskud og 75 % som bonus, når den ledige kommer i ordinært job eller i løntilskud hos en privat arbejdsgiver.

3 Ledighedsydelses-området. Lov om en aktivbeskæftigelsesindsats fastsætter i 73 c, at fleksjobberettigede ledige har ret til at blive henvist til anden aktør, når de har været ledige i 12. mdr. og at de ledige skal kunne vælge mellem flere aktører. De ledige fleksjobberettigede har mulighed for at blive henvist til anden aktør efter 6. mdr. ledighed. Vi har indgået aftaler med følgende aktører. Marselisborg Beskæftigelse Ramsdal Gruppen a/s AS 3 Employment varetager indsatsen for ledige med mere en d 18. mdr. ledighed og hvor der er formodning om at arbejdsevnen er nedsat i en sådan grad, at der kan søges førtidspension. Anden aktør varetager indsatsen på linie med afklaringscenteret/jobcenter Viborg. Det indebærer sagsbehandling med fuld myndighed samt iværksættelse af aktiveringstilbud helt på linie med indsatsen i afklaringscenteret. Indsatsen består bl.a. i aktivering i 10 timers jobcafé og etablering af fleksjob, herunder sikring af udfyldelse og underskrift på div. blanketter og aftaler, varetage det individuelle kontaktforløb, revurderinger, rådighedsvurderinger, mentorbevillinger samt kontakt til ergoterapeuter ved behov for hjælpemidler, sygeopfølgning og indhentning af lægeoplysninger. 3. Status over antal: Totalt antal ledige i målgruppen: 353 Totalt antal aktiverede: 236 (inkl. AA) Henvist til Marselisborg: 55 Henvist til Ramsdal: 23 Henvist til AS 3: 46 Aktuel status. De nuværende aktører har været anvendt til opgaven siden Jobcenter Viborgs sidste udbudsrunde i sommeren 2008 og derfor er der nu skabt fælles forståelse af procedurer og praksis mellem jobcentret og aktørerne. Der har været udskiftning blandt aktørernes medarbejdere og det giver næsten hver gang nogle fejl, mangler, uoverensstemmelser som skal løses. Det er nødvendigt at Jobcentret løbende fører tilsyn og tager kontakt, når vi opdager uregelmæssigheder. 5. Deltagertilfredshed samt antal klager samt angive typen af klager. Deltagerne er meget tilfredse med indsatsen hos Anden Aktør og vi har ingen registrerede klager over anden aktør. Jobcenter Viborg er tilfredse med samarbejdet og anden aktør yder en god indsats og etablerer fleksjob til de henviste borgerne. Anden Aktør bidrager til, at Jobcenter Viborg kan holde indsatsen på et højt niveau både fagligt og kvantitativt. Det samme gør sig gældende her, som ved de forsikrede ledige, at det er afgørende for indsatsen, resultaterne og tilfredsheden blandt de ledige, at Aktøren har ansat den rette person til opgaven. Aktøren afregnes med et drifts tilskud og bonus ved etablering af fleksjob samt en bonus ved 3. mdr. s fastholdelse i fleksjobbet.

4 Sygedagpenge-området. Med ændring i sygedagpengeloven den 12. juni 2009 blev det muligt for jobcentret at inddrage andre aktører i myndighedsopgaverne. Jobcenter Viborg valgte i juni at indgå aftaler med andre aktører bl.a. fordi det gennem længere tid har været vanskeligt for Sygedagpengeafdelingen at rekruttere nye medarbejdere og et antal stillinger svarende ca. til et team er vakante. Desuden besluttede byrådet i forbindelse med budgetlægningen for at konkurrenceudsætte en udvalgt del af sygedagpengesager. Marselisborg Beskæftigelse CBB, Center for Bevidst Bevægelse Integro A/S De 3 aktører har samme opgave dels at varetage sagsbehandlingen for et antal sager samt at tilbyde aktive tilbud til de henviste borgere. Ud over det har de en afgrænset opgave med at udarbejde et antal ressourceprofiler som hjælp til sagsbehandlerne i Jobcentret for at sikre en hurtigere sagsbehandling. 19 i Lov om sygedagpenge findes kommunernes adgang til at udlægge myndighedsopgaver, hvor anden aktør gives ansvar for sygedagpengeopfølgningen, det lovpligtige kontaktforløb og tilrettelæggelse af indsatsen (f.eks. delvis raskmelding, fastholdelses- eller virksomhedspraktik, aktivering i et afklaringstilbud eller andet) m.m. Blot fremgår det af 19, stk. 2, at kommunen ikke kan overlade det til anden aktør at træffe afgørelse om ret til sygedagpenge. Udarbejdelsen af ressourceprofiler er en tidsbegrænset opgave, som stort set er færdiggjort og sagerne pr. 1. september 2010 tilbage hos sagsbehandleren i Jobcentret. 3. Status over antal. Marselisborg Beskæftigelse er ansvarlig for 60 sager og har udarbejdet 25 ressourceprofiler. CBB, Center for Bevidst Bevægelse er ansvarlig for 96 sager og har udarbejdet 25 ressourceprofiler Integro A/S er ansvarlig for 145 sager og har udarbejdet 22 ressourceprofiler Aktuel status: Antal sager % af alle sager Henviste sager i alt frem til 20. september 575 Raskmeldte sager pr. 1. september 180 Aktuelt (20. sept.) har anden aktør 301 sager, med nedenstående fordeling Delvis raskmeldt 90 28,0 % Fastholdelsespraktik 9 2,8 % Virksomhedspraktik 21 6,5 % I aktivitet (in-house) hos anden aktør ,6 % I alt aktive sager hos anden aktør 301 Rettidigheden på de henviste sager er i gennemsnit for de 3 anden aktører aktuelt 69 %, hvilket dækker over resultater fra 64 % til 78 %. Til sammenligning holder Jobcenter Viborg en rettidighedsprocent på 59 %

5 5. Borgertilfredshed samt antal klager samt angive typen af klager. Anden Aktør har modtaget 4 klager, hvor klagen har været over Anden Aktørs kommunikationsform. Anden Aktør har forholdt sig til klagerne og behandlet i samarbejde med jobcentret, herefter borgerne ikke er gået videre med klagerne. Derudover er såvel jobcenteret som anden aktør blevet kontaktet af borgere, der var kede af, at de skulle henvises til anden aktør. Disse sager er løst igennem dialog. Der har i et par tilfælde (alle hos den samme anden aktør) været beklagelser over den måde anden aktørs medarbejdere har talt til borgerne. Disse forhold er der handlet på fra jobcenterets side, og anden aktør har justeret sin indsats i en fælles interesse i at opnå den størst mulige tilfredshed hos alle parter. En del borgere har i anden aktørs interne evalueringer givet udtryk for, at de var meget tilfredse med at være hos anden aktør. Resultaterne på sygedagpengeområdet er forbedret via aftalerne med anden aktør om at varetage sagsbehandlingen i et antal sager svarende til et team i sygedagpengeafdelingen. Hvis denne aftale ikke var indgået ville alle sagerne skulle fortsætte i Jobcentret og et højt antal sager hos hver enkelt sagsbehandler vil betyde en langsommere sagsbehandling (længerevarende forløb for den enkelte borger) og formentlig også ringere tilfredshed hos borgerne. Udover at være til ugunst for borgerens sagsforløb, hvis der ikke var indgået en aftale med de 3 aktører, ville det også have haft store økonomiske konsekvenser i forhold til at sikre budget overholdelsen. Anden aktør varetager sagsbehandlingen/myndighedsdelen og gennemfører et aktivt tilbud (typisk i samme lokaler), hvilket vurderes at være befordrende for borgernes forløb og dermed for en hurtigere raskmelding. Samlet set er det vurderingen, at Anden Aktør løser sagsbehandlingen lige så godt som jobcenterets medarbejdere. Det er væsentligt for resultaterne og tilfredsheden, at Anden Aktør sikrer faglig og ledelsesmæssig back-up overfor medarbejderne ligesom det samme gælder i jobcentret. I forbindelse med starten på samarbejdet med Anden Aktør har Jobcentret brugt en del ressourcer på at sikre, at sagsbehandlingen hos anden aktør sker i overensstemmelse med Viborg Kommunes praksis lige som mange praktiske forhold har skullet løses og der har skullet opbygges hensigtsmæssige arbejdsgange for samarbejdet. Her 3 måneder efter starten er behovet for back-up fra jobcentret mindre og jobcentret skal derfor skifte til en mere normal tilsynsrolle, som den der foregår overfor aktørerne for forsikrede ledige. Anden Aktør afregnes med 100 % driftstilskud, som dækker dels sagsbehandling og dels aktiveringen.

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres NOTAT 13. juni 2008 Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske aftaler.

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

Ved formand for Beskæftigelsesudvalget, Johannes Vesterby

Ved formand for Beskæftigelsesudvalget, Johannes Vesterby Tema: Overførselsindkomster Ved formand for, Johannes Vesterby Budgetteret udgift til overførselsindkomster i 2008 (1000 kr.) Kontanthjælp Sygedagpenge Revalidering Løntilskud Intro. ydelse Besk. ordninger

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. den Dok.nr

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. den Dok.nr Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen den 27.5.2010 Dok.nr. 1908607 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i december 2004

Læs mere

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler:

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: 19-03-2010 Sag: Kommentarer til resultatrevision 2009 Sagsbehandler: Martin Kristensen Arbejdsmarkedskonsulent Resultatrevision 2009 for Halsnæs

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Bilag 130 Offentligt. Ex. 1 Rødovre Et eksempel på organiseret spil af tid i Jobcentrene.

Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Bilag 130 Offentligt. Ex. 1 Rødovre Et eksempel på organiseret spil af tid i Jobcentrene. Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Bilag 130 Offentligt Ex. 1 Rødovre Et eksempel på organiseret spil af tid i Jobcentrene. Borgeren indkaldes rettidigt til jobsamtale/kontaktsamtale. Borgeren

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1. juli 2017-31. december 2021. Jobcenter Jammerbugt

Læs mere

Forsøg med frikommuner

Forsøg med frikommuner Bekendtgørelse om forsøgsordninger efter lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om sygedagpenge (Forsøg med frikommuner) I medfør

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Aktiveringsstrategi 2011

Aktiveringsstrategi 2011 sstrategi 2011 Som konsekvens af aftalerne om finansloven for 2011, ændredes refusionssystemet således, at incitamentet til at oprette virksomhedsrettede aktiveringstilbud øgedes, samtidig med at vejlednings-

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1. juli 2017-31. december 2021. Jobcenter Rebild vil med

Læs mere

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt På Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets område er der i alt opstillet tre kvantificerbare mål

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Område i helårspersoner Skøn Aktuelt niveau Tidligere niveau Måltal budget Afstand til mål

Område i helårspersoner Skøn Aktuelt niveau Tidligere niveau Måltal budget Afstand til mål Budgetmål Område i helårspersoner Skøn Aktuelt niveau Tidligere niveau Måltal budget Afstand til mål Kontant- og uddannelseshjælp 2476 2496 2514 2260 236 Ledighedsydelse 280 281 275 233 48 Heraf praktik

Læs mere

Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet

Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet NOTAT 13. juni 2008 Afbureaukratisering af ungereglerne på beskæftigelsesområdet Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: Oktober 2015 Kontakt: C-BB Sagsnr.: 15.20.00-P15-1-15 Beskæftigelsesplan 2016 I denne beskæftigelsesplan sammenfattes fokus og prioriteringer for Ballerup Kommunes

Læs mere

Årsberetning For området. Job og Arbejdsmarked

Årsberetning For området. Job og Arbejdsmarked Årsberetning 2010 For området Arbejdsmarked 1. Chefens årsberetning Budget 2010 Området havde ved starten af 2010 et udtalt behov for at få skabt overblik og fælles forståelse for budget 2010. Første halvår

Læs mere

- ret og pligt. At skabe sammenhæng mellem mennesker og job

- ret og pligt. At skabe sammenhæng mellem mennesker og job Fleksjob - ret og pligt At skabe sammenhæng mellem mennesker og job I Fleksjobteamet samarbejder vi målrettet med dig om at komme ud på arbejdsmarkedet igen Vi forventer af dig, og det er lovpligtig at:

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Marts 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. Marts 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord Marts 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Projektansvarlig organisation Kontaktperson

Læs mere

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal 2012. Sygedagpenge

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal 2012. Sygedagpenge Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Vedrørende: Udvikling i jobcentrets målgrupper 2 kvartal. Udvikling i jobcentrets målgrupper 2. kvartal. Notatet belyser udviklingen i jobcentrets målgrupper:

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE ARU 3. december 29 NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Arbejdsmarkedsforvaltningen Jobcenter Sagsbehandler: Anne-Mette Thordal-Christensen Afrapportering på 1-dagesplanen På Arbejdsmarkedsudvalgets møde d. 1. august

Læs mere

1.7 Arbejdsmarkedsudvalget

1.7 Arbejdsmarkedsudvalget 1.7 1.7.1 49. Beskrivelse af sindsatsen omfatter budgetområdet vedr. indkomstoverførsler som f.eks., arbejdsløshedsdagpenge, kontanthjælp, førtidspension, sygedagpenge samt arbejdsmarkedsforanstaltninger

Læs mere

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer

Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer Den 16. april 2010 Aftale om ramme for det lokale samarbejde mellem jobcentre, FTForganisationer og FTF a-kasser KL/FTF-udmeldingen af 24. juni 2009 indeholder tre samarbejdskoncepter, hvor KL og FTF anbefaler,

Læs mere

Nyt LVU-udbud 2011 Kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser

Nyt LVU-udbud 2011 Kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nyt LVU-udbud 2011 Kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser Nyt LVU-udbud 2011 LVU-udbuddet er et landsdækkende, obligatorisk

Læs mere

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager:

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Jobplan - dine rettigheder og pligter Din jobplan beskriver den aktivering de tilbud - du skal deltage i, mens du er ledig.

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2010 1 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Ministermål 2010...4 2.1 Scorecard...5 3.0 Resultatoversigt...6 3.1 Resultater (ministerens mål)...6 3.1.1 Arbejdskraftreserven...6

Læs mere

Sygemeldt Hvad skal du vide?

Sygemeldt Hvad skal du vide? Sygemeldt Hvad skal du vide? Redigeret maj 2012 Indhold Sygemeldt og aktiv... 3 Udbetaling af sygedagpenge... 3 Når vi modtager din sygemelding... 5 Opfølgning det videre forløb... 6 Samarbejde med læger...

Læs mere

Kvalitetskontrakt 2012: Arbejdsmarkedsudvalget Opfølgningsredegørelse og ændringer af mål

Kvalitetskontrakt 2012: Arbejdsmarkedsudvalget Opfølgningsredegørelse og ændringer af mål Kvalitetskontrakt 2012: Arbejdsmarkedsudvalget Opfølgningsredegørelse og ændringer af mål Mål i? ikke tidsmæssige del tidsmæssige En udfordring i er at begrænse antallet af ledige med mere end 3 måneders

Læs mere

Notat om Partnerskabsaftalen mellem LO a-kasserne og Aabenraa Kommune - Juni 2014

Notat om Partnerskabsaftalen mellem LO a-kasserne og Aabenraa Kommune - Juni 2014 Jobcenter og Borgerservice Dato: 17-6-214 Sagsnr.: 11/47387 Dokumentnr.: 26 Sagsbehandler: Sekretariatet Notat om Partnerskabsaftalen mellem LO a-kasserne og Aabenraa Kommune - Juni 214 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR REBILD KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1. juli 2017-31. december 2021. Jobcenter Rebild vil med

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER HADERSLEV BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER HADERSLEV BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER HADERSLEV BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 2. kvartal 10 Indhold 1. Indledning...2 2. Opsummering...3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter

Læs mere

Den samlede udvikling dækker dog over store forskydninger mellem de forskellige målgrupper.

Den samlede udvikling dækker dog over store forskydninger mellem de forskellige målgrupper. Vordingborg Vordingborg 30. april 2014 Resultatrevision 2013 for Jobcenter Vordingborg 1. Generelle betragtninger Jobcenter Vordingborg har i 2013 haft fokus på at stabilere indsatsen og fastholde resultaterne

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Januar 2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud

Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale afklarings- og aktiveringstilbud Hedensted Notatark Sagsnr. 15.00.00-P20-3-12 Sagsbehandler Kirsten Pedersen 24.2.2014 Effekter af kommunalt iværksatte aktive tilbud 2013 Nedenfor redegøres for beskæftigelsesmæssige effekter af kommunale

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet Fokusområder Med udgangspunkt i Job og Velfærdsforvaltningens mission om at skabe sammenhæng mellem mennesker og job og de lokale udfordringer på arbejdsmarkedet udarbejdes hvert år en beskæftigelsesplan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Temadrøftelse: Arbejdsrehabilitering samt Arbejdskraft og Rekruttering. Udvalg for Beskæftigelse 4. April 2016

Temadrøftelse: Arbejdsrehabilitering samt Arbejdskraft og Rekruttering. Udvalg for Beskæftigelse 4. April 2016 Temadrøftelse: Arbejdsrehabilitering samt Arbejdskraft og Rekruttering Udvalg for Beskæftigelse 4. April 2016 Målgruppe Forsikrede ledige (A-kasse) Jobklare kontanthjælpsmodtagere Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Regel Indhold Berørte målgrupper Vurdering Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Regel Indhold Berørte målgrupper Vurdering Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper Fire samtaler i jobcenteret det første halve år (også ved ydelsesskift) herefter individuelt tilrettelagt Kontant- og

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Fuldtidspers. Ledighedsprocent Antal personer Bruttoledighed (sum) 1 (apr.'13) 2.285 5,5% Ledige under 25 år 10 (apr. '13) 877 Aktiverede forsikrede ledige 2 409 Aktiverede

Læs mere

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Et ressourceforløb er Et længerevarende, helhedsorienteret, tværfagligt og individuelt tilrettelagt forløb for personer med sammensatte komplekse

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Nye rammer for sygefraværsindsatsen

Nye rammer for sygefraværsindsatsen Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative), Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance Nye rammer for sygefraværsindsatsen Partierne bag sygefraværsaftalen er enige om, at der fortsat

Læs mere

ARBEJDSMARKEDET I TAL OKTOBER 2013

ARBEJDSMARKEDET I TAL OKTOBER 2013 ARBEJDSMARKEDET I TAL OKTOBER 2013 Nøgletal og ledelsesinformation Udviklingen på arbejdsmarkedet Vordingborg Kommune Jobcenter Vordingborg 21. oktober 2013 Indhold: Tabel 1 Modtagere af forsørgelsesydelser,

Læs mere

Til: Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Fra: Forvaltningen

Til: Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Fra: Forvaltningen Til: Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Fra: Forvaltningen Besvarelse af bemærkninger vedrørende Revision 2015 Den 29. juni 2016 godkendte Byrådet Revisionsberetningen vedrørende regnskab 2015 samt godkende

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler Jobcenter Jammerbugt vil med dette forsøg skabe mulighed

Læs mere

Resultatrevision for 2008

Resultatrevision for 2008 Resultatrevision for 2008 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2008. Resultatrevisionen består af fire dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale, scorecard på ministermål og scorecard på rettidighed.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget 1 i hele 1.000 kr. Borgerservice BF 2014 B0 2015 B0 2016 B0 2017 05.46 Tilbud til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 61 Kontanthjælp til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 65 Repatriering 0 0 0 0 05.57

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 31. maj 2007 Lokale: Jobcentret, Brønderslev Tidspunkt: 9.00-12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/29 Ansættelse af

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i I denne kvartalsrapport beskrives den aktuelle

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet januar 2012 Overblik Antal Ledigheds-procent Antal Bruttoledighed (sum) 1 (dec.'11) 2.197 5,3% Ledige under 25 år 14 (dec. '11) 721 Aktiverede forsikrede ledige 2 656

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet december 2011 Overblik Antal Ledigheds-procent Antal Bruttoledighed (sum) 1 (nov.'11) 2.114 5,1% Ledige under 25 år 14 (nov. '11) 703 Aktiverede forsikrede ledige 2 638

Læs mere

Beskæftigelse for sygemeldte - matchning

Beskæftigelse for sygemeldte - matchning Beskæftigelse for sygemeldte - matchning Ved 0-5 uger varighed Alle nye sygemeldte gennemgås ud fra oplysningsskema og/eller allerede kendte oplysninger på borgeren. Sagerne fordeles på de tre Match grupper

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER SVENDBORG BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER SVENDBORG BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER SVENDBORG BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 3. kvartal 1 Indhold 1. Indledning...2 2. Opsummering...3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter...5

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2013 p/l niveau Regnskab 2011 2012 overslag 2013 2014 2015 2016 Arbejdsmarkedsudvalget 411.035 452.895 454.512 461.616 469.910 477.569 Forsørgelsesydelser 299.150 313.250

Læs mere

4,2 4,0 4,1 4,1 4,3 4,3 4,4 4,2 4,1 4,0 3,8 3,9 3,9 3,9 3,9

4,2 4,0 4,1 4,1 4,3 4,3 4,4 4,2 4,1 4,0 3,8 3,9 3,9 3,9 3,9 1. Udviklingen i bruttoledigheden 5,5 5,0 5,1 4,9 4,9 4,9 5,0 4,7 4,7 4,7 4,8 4,5 4,6 4,5 4,3 4,1 4,0 4,1 4,1 4,3 4,3 4,4 4,0 4,1 4,0 3,8 3,9 3,9 3,9 3,9 3,8 3,7 3,7 3,5 3,6 3,4 3,5 3,3 3,0 3,0 2,5 2,0

Læs mere

Redegørelse for udviklingen i jobcentrets målgrupper i 3. kvartal 2017

Redegørelse for udviklingen i jobcentrets målgrupper i 3. kvartal 2017 Vedrørende Erhvervs- og beskæftigelsesudvalgsmøde Dato: 23.11.217 Redegørelse for udviklingen i jobcentrets målgrupper i 3. kvartal 217 et viser udviklingen i Jobcentrets målgrupper fordelt på følgende

Læs mere

2. Jobcentret kan give aktive tilbud til alle sygemeldte (efter LAB loven), også selvom de ikke er berettiget til revalidering.

2. Jobcentret kan give aktive tilbud til alle sygemeldte (efter LAB loven), også selvom de ikke er berettiget til revalidering. Den 9. juni 2009 Oversigt over status for implementering af trepartsaftalen Forslag til ændring af lov om sygedagpenge, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik og lov om integration

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Fuldtidspers. Ledighedsprocent Antal personer Bruttoledighed (sum) 1 (jul.'13) 1.893 4,6% Ledige under 25 år 10 (jul. '13) 878 Aktiverede forsikrede ledige 2 266 Aktiverede

Læs mere

De fleste af vore medlemmer har en uddannelse som gør, at de vil blive udliciteret til anden aktør, hvis de bliver ledige.

De fleste af vore medlemmer har en uddannelse som gør, at de vil blive udliciteret til anden aktør, hvis de bliver ledige. Anden Aktør Anden Aktør (AA) De fleste af vore medlemmer har en uddannelse som gør, at de vil blive udliciteret til anden aktør, hvis de bliver ledige. I denne pjece fortæller vi om nogle af de vigtigste

Læs mere

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 3. kvartal Sygedagpenge og jobafklaringsforløb. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 3. kvartal Sygedagpenge og jobafklaringsforløb. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Vedrørende: Udviklingen i Jobcentrets målgrupper i 3. Kvartal 215 Udvikling i jobcentrets målgrupper 3. kvartal 215. et viser udviklingen i Jobcentrets målgrupper

Læs mere

NOTAT. Kend dit jobcenter. Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen

NOTAT. Kend dit jobcenter. Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen NOTAT Kend dit jobcenter Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen Carsten Kjærgaard Kend dit jobcenter Baggrundsnotat til socialøkonomiske

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftalen overordnet 2 Beskæftigelses- og Integrationsudvalgsmøde 2. oktober 2018 1. Færre,

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Skærpet opfølgning på kommunernes indsats. Initiativet består af to dele: 1. Overordnet monitorering af kommunernes resultater og indsatser Benchmark-rapporterne

Læs mere

Ledelsesrapport for Jobcenter Struer

Ledelsesrapport for Jobcenter Struer Ledelsesrapport for Jobcenter Opdateret 1-1-214 side1 Jan-Jan 11 Jan-apr 11 Jan-jul 11 Jan-okt 11 Jan-feb 12 Jan-maj 12 Jan-aug 12 Jan-nov 12 Jan-mar 13 Jan-jun 13 Jan-sep 13 Jan-dec 13 Jan-Jan 11 Jan-mar

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 15-10- 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 20 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet ARBEJDSMARKED Dato: 01-06-15 Kontaktperson: E-mail: NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet De senere år har budt på en række reformer af beskæftigelsesindsatsen: førtids- og fleksjobreform

Læs mere

KORTLÆGNING AF SYGEDAGPENGEGRUPPEN

KORTLÆGNING AF SYGEDAGPENGEGRUPPEN NOTAT Kultur- og Økonomiforvaltningen Økonomisk Afdeling Budgetanalyse - Med budgetforliget for budget 2019-22 besluttede forligspartierne, at der skal igangsættes analyser inden for de forskellige fagudvalgs

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER SVENDBORG BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER SVENDBORG BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER SVENDBORG BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 2. kvartal Indhold 1. Indledning... 2 2. Opsummering... 3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter...

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 07/05/14 med data til og med april måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Resultater for Indhold: Opfølgning på Beskæftigelsesplan Konkrete mål Evt. supplerende oplysninger Status og tal er på udvalgte steder markeret med trafiklysfarver

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016 Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016 13.08.2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Den 24. juni 2009 Fælles udmelding fra FTF og KL Kommunerne overtager den 1. august 2009 statens opgaver i jobcentrene og dermed ansvaret for indsatsen over

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Overblik Antal Ledighedsprocent Antal Bruttoledighed (sum) 1 (jul.'12) 2.047 5,0% Ledige under 25 år 9 (jul. '12) 713 Aktiverede forsikrede ledige 2 297 Aktiverede kontanthjælpsmodt.

Læs mere

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Vestjylland AMK-Midt-Nord Maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Maj 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

Ledelsesrapport. Jobcenter Struer

Ledelsesrapport. Jobcenter Struer Ledelsesrapport Jobcenter Struer Udvikling i ministermål Figur m.1: Udvikling i arbejdskraftreserven Figur m.3: Udvikling i ungeledighed Anm: Arbejdskraftreserven udgøres af ledige, der har modtaget offentlig

Læs mere

Sygedagpengemodtagere bosiddende i Horsens Kommune er i kontakt med den afdeling i Jobcenter Horsens, der hedder Arbejdsmarkedsfastholdelse.

Sygedagpengemodtagere bosiddende i Horsens Kommune er i kontakt med den afdeling i Jobcenter Horsens, der hedder Arbejdsmarkedsfastholdelse. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-6-14 Dato:30.3.2014 Orientering om Arbejdsmarkedsfastholdelse Udfordring Sygedagpengemodtagere bosiddende i Horsens Kommune

Læs mere

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Sag 13-13482/Dok 13475-14 Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Nedenstående er den seneste version over Jobcenter Vardes samlede tilbudskatalog. Tilbuddene er inddelt

Læs mere

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen Henvendelse om manglende samtaler med ledige jeres j.nr. 18/ Kære Beskæftigelsesminister

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen Henvendelse om manglende samtaler med ledige jeres j.nr. 18/ Kære Beskæftigelsesminister Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen bm@bm.dk Henvendelse om manglende med ledige jeres j.nr. 18/09096 Kære Beskæftigelsesminister Dato: 25. oktober 2018 Sags nr.: 15.00.00-A00-32-18 Tak for din

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Overblik Antal Ledighedsprocent Antal Bruttoledighed (sum) 1 (jun.'12) 2.268 5,5% Ledige under 25 år 9 (jun. '12) 757 Aktiverede forsikrede ledige 2 419 Aktiverede kontanthjælpsmodt.

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 55 i lov nr. 1482 af 23. december 2014 om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v., 116 i

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger 2015 Indledning erne på beskæftigelsesområdet er i høj grad afhængige af udviklingen på arbejdsmarkedet. Forventningerne til konjunkturudviklingen er ifølge Økonomisk

Læs mere